.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Temmuz 2011 Perşembe

Süper Kupa Finali'ni Protesto Ediyoruz


Beşiktaş Taraftarı olarak adımıza leke çalınmasını hazmetmiyoruz. Bu işlere adı karışan takımın bizim sevdiğimiz, sahiplendiğimiz Beşiktaş’la alakası olmadığını görüp, bağrımıza taş basarak, kendi adımıza, Siyah-Beyaz formalı çocukları yalnız bırakmaya karar verdik.
Aklımızın erdiği yaştan itibaren çocuklarımıza miras bırakmak hayaliyle yaşadığımız Beşiktaş’ın adı temize çıkana dek, bu işin parçası olmayı reddediyoruz. Kimseyi protestomuza katılmaya vicdanen zorlamıyoruz. Bu tamamen kendi kararımızdır ve bize katılmak isteyen oluşumları protestomuza eklemekten onur duyarız.

Bizler;
Burası Kapalı, Ekşi Beşiktaş, Golsüz Eşitlik, Stalker-21, Son Kartallar, Ters Manyel, Şairler Parkı oluşumları olarak; Süper Kupa Finali’nin ve bu kirli oyunun parçası değiliz ve Final maçını izlemeye gitmiyoruz.

75 Yorum:

Ters Manyel bu oluşuma destek veriyor. Selamlar...

Gökhan Girişken dedi ki...

Blog yazarı değilim, ancak kişisel olarak bu harekete sonuna kadar destek veriyorum.

Kusura bakmayın ama hiçbirinizin samimiyetine inanmıyorum.Eğer bu şike dalgası Beşiktaş'tan başlasaydı bu tavrı bence takınmazdınız.İlk dalgada daha ortada hiçbir delil yokken Fenerbahçe'ye o kadar acımasız ve mesnetsizce yüklendiniz ki şimdi o lafları yememek için aynı muameleyi kendi takımınıza yapıyorsunuz.(bence)

Bir kere ortada büyük bir saçmalık var.Şike yaptığımız(!) maçta satın alındığı iddia edilen oyuncu İbrahim Akın bize gol atıyor.Bu şikenin olmadığının kanıtı olmaz tabi ki ama en azından bir sorgulasaydınız bunu.Bu her iddiayı sorgusuz sualsiz kabullenme durumu nereden geliyor ?


Beşiktaş şike yaptıysa cezasını en ağır şekilde çıksın ama elimizde Tayfur'un ve Serdal Adalı'nın
tutuklanması dışında şike yaptığımıza dair hiçbir emare,knatı görmemişken süper kupa maçına çıkmayalım da ne demek oluyor.Tamam süper kupa maçına çıkmayalım peki mahkeme sonunda bu adamlar aklanırsa o zaman ne olacak ?

Bilmiyorum bilginiz var mı kişiler ve kurumlar suçları ispatlanana kadar suçsuzdur.Suç atılan kurum veya kişi masumluğunu ispat etmek zorunda değildir.Zaten masumiyet karinesi denen şey bunun için vardır.Suç iddiasını atan iddia makamı bunu ispatlamak zorundadır.Bu iddia ispatlanana kadar kişi veya kurum suçsuz olarak kabul edilir.

CDiS dedi ki...

http://casteldisangro.blogspot.com

sonuna kadar destekçiyim..

@rogerio da silva bobo

Bu blog'da Fenerbahce'ye acimasizca yuklenildigine dair bir adet yazi goster, bir adet "masumiyet karinesi"ni hice sayan yazi bul, bir de ustteki post'ta nerede "Super Kupa'ya cikmayalim" ifadesi gectigini bul; ben degil blog'da, tum internette yazmayi birakiyorum kardes.

Boylesine bir illuzyon hic saglikli degil, soyleyeyim.

@bobo

biz "galatasarayın/beşiktaşın tesislerinde yapılan aramada bulunan tek şey şan şeref oldu"yu eleştirerek başlamışız şike yorumlarına, fenerbahçe'ye acımasızca yüklenmek de nereden çıkmış?
kaçıncı kez tekrar ediyorum; hayattaki tek mutluluğu takımının maçlarını izlemek olan garibanla, spor çantada 100binlerce dolarla gezen karanlık insanları bir tutmak, taraftarlık adı altında şaibeli kişilere koşulsuz kefil olmak yazıktır, günahtır.

~Poseidon~ dedi ki...

Eğer ki Süper kupa organizasyonu düzenlenir ve Beşiktaş - FB maçı oynanırsa nasıl olacak?

Ben taraftar olarak o kupayı kazansam da sevinemem, utanırım. Bu iş temizlenmeden bu organizasyonu yaparsa TFF zaten işin sonunda art niyet olduğu ortaya çıkacaktır.

Şimdiden bu sene Süper Kupa'nın adı Süper Şike olarak değişmiştir.

MİNOSET dedi ki...

@ BOBO
yorumuna imazamı atıyorum. bu tamamen tükürdüğünü yalamama durumu. galatasaray taraftarına gelince unutmamalıdırlarki onlar tarihimizin en karanlık ve en şaibeli takımı galatasaraydır, sadece iki yıldır hedefsiz kaldılar buda onları şu an ak kaşık gibi gösteriyor.

anuka dedi ki...

ben bu maçın erteleneceğini düşünüyorum. ama oynanırsa tv den bile seyretmek içimden gelmiyor

kafsinkaf dedi ki...

bir destekte gololurr.blogspot.com'dan geliyor

Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı'nın kulüple ilişkilerinin kesildiği ya da en azından mahkeme sonuçlanana kadar kulüple ilişkisinin dondurulduğu haberinin çıkması için daha ne kadar bekleyeceğiz merak ediyorum!

Bazen şer hayır doğurur. Galatasaray doğru sezonda başarısız olurken, bizler de belki YD hegomanyasından kurtulma şansımızın kapısını araladık.

1800 LİRA KAPALI ALT KOMBİNE - 2000 LİRA KONGRE ÜYESİ OLMA FIRSATI...

Şairler Parkı da bu protestoya katılıyor.

Ege

threepoint dedi ki...

@bobo

nasıl bu kadar net konuşuyorsun? ismi geçen oluşumlarda Fenerbahçe'ye yüklenilirken ne tür bir seviyesizlik oldu ki? Fenerbahçe camiasını muhakeme etme süresi de vardı, bu süreyi kullanırken olması gerekenin tam tersi; Aziz Yıldırım'a tam destek çıktı. Bu oluşumlardaki insanların neredeyse tamamı şike soruşturmasının başlamasından 2-3 sonra ortaya çıkan 19 maçta kupa finalinin olduğunu gördüklerinde bana göre abartılı denebilecek netlikte bir tavır koydular. sen bu insanları samimiyetsizlikle itham ediyorsun.

dünden beri bir yakınımı toprağa vermiş gibi hissediyorum kendimi, uyku uyumadım. ailemden, kız arkadaşımdan ağır fırça yedim. onlara anlatamıyorum, herhangi bir mağlubiyet, kaçan bir şampiyonluk veya bir fiyasko değil üzüntümün nedeni. biz şikeden 1. derecede şüpheli duruma düştük. bize ne fener'den.

tearkan dedi ki...

mustafa denizli'yi takımın başında görmeyi en çok istediğim zaman. yediğimiz gollerden sonra yüzündeki acı gülümseme tutuklama haberlerini gördüğümden beri aklımdan gitmiyor.

Tayfur Havutçu ve Serdal Adalı'nın kulüple ilişkileri kesilene kadar protestonun içinde yer almak en mantıklı olanı.Senelerce savunduğumuz kavramların en güvendiğimiz yerlerden yara almasına bir anlam veremiyorum.

Bununla birlikte aksi ispatlanana kadar herkes suçsuzdur bunu unutmamak lazım.

Mitya dedi ki...

Bursaspor taraftarlarinin aciklamalarini gordukten sonra iyice midem bulanmaya basladi. Bekledigim gibi maalesef bu sike sorusturmasi "adalet, san, seref bizden sorulur"a dogru evrilmekte. Anlasilan taraftarlar kendi kulupleri sorusturmada henuz incelenmedigi icin kendilerini san ve serefle mucessem gostermeye, su anda iceride bulunanlarin camialarini da bes paralik etmek icin mucadele vermeye basladilar. Sike filan degil de bu gercekten midemi bulandiriyor. Bazi seyler vardir, gercekten iki rekat dusunmeyi ve renklerin onune mantik koymayi gerektiriyor. Ancak ulkeyi sarip sarmalayan komploculuk ve ucuz taraftarlik ve partizanlik kulturunde bunu beklemek mumkun degil. Gecen gun Carsi'nin yaptigi basit ve bayagi aciklamadan sonra felaket kendi kapisini calinca gosterdigi "erdemli" durus da aslinda boyle incelenmeli, ayni Bursaspor taraftarlarinin Ibrahim Yazici ve cantaci menajerler iliskisi afise oldugunda sergileyecegini tahmin ettigim durus gibi.

powerslide dedi ki...

peki diyelim yarın tayfur ve adalıyla ilişik kesildi. takımın başına denizli getirildi, camia iki hafta içinde toparladı ve önüne bakma kararı aldı. ozaman da 31 temmuz'u protesto etmeye devam edecek mi insanlar. kaldı ki beşiktaşın adının temizlenmesi için 6 ay gibi bir süre var mahkemeler vs. ozamana kadar devam edecek mi bu protesto? sahadaki beşiktaşlı futbolcuların ne günahı var? onların da moralleri dipte, bizim desteğimize ihtiyacları hiç mi yok, onları da yalnız bırakırsak nasıl ayağa kalkıcaz ?

MİNOSET dedi ki...

Bu kadar net inanarak ve birilerini bu kadar kısa zamanda silmeden önce küçükte bir ihtimal bunun bir düzmece olduğunu düşünmek hiçmi aklınıza gelmiyor. Ergenekonda dönem birincisi teğmenin cep telefonuna şehven numara ekleyen ve hayali görüşmeler uyduranlarda bu polisler ve savcılar değilmiydi. Bu operasyonda genel bir af ortamı yaratmak için suçlu portföyünün genişlemesi fikri çokmu saçma...

makavel dedi ki...

Niye futbola ceza veriyosunuz anlamak güç? pislik yapan cezasını çeksin ki çekiyor!Yaşadıkları rezillik yeter artar bu olaylardan sonrada kimse kolay kolay bu işlere yeltenemez!

tannhauser dedi ki...

Şike Nasıl Yapılır?

yazacaklarım tamamen gazetede çıkan haberler üzerine. serdal adalı'nın at almasını vesaire bilemiyorum. onlar hukukun işi. benim takıldığım nokta, gazetelerin tüm taraflarca kabul edilen iddialar olarak verdikleri bilgiler. tayfur havutçu maçtan bir hafta önce ibrahim akın ve iskender alın'a transfer teklifi götürmüş. menajerler de garip bir üslup içerisinde bunu futbolculara aktarmış. hukuk bunu şike olarak tanımlamıyor sanırım (yanılıyorsam düzeltin). ama hukukun neyi ne olarak tanımladığı burada benim umrumda değil. real madrid'le şampiyonlar ligi finali oynadığımızı ve mourinho'nun maçtan bir hafta önce bizim iki futbolcumuza transfer teklifi getirdiğini düşünün bir an için.

eğer iddialar doğruysa ve gerçekten böylesi bir teklif varsa, hukuken aklansa bile tayfur havutçu'nun benim gönlümdeki yeri filan kalmamıştır.

zaten gitmeyecektim ama protestoya da katılayım şeklinde değil. ciddi ciddi erzurum'a gitme planlarını yapmış, ekibini toplamış bir insan olarak gitmiyorum finale.

bu operasyonla daha önce anlam veremediğim bir husus açıklığa kavuşmuş oldu. hep dillendirilen "yabancı hocalar türkiye'de başarılı olamıyorlar, ikili ilişkileri zayıf" vs teranelerinin anlamı buymuş demek. böylesi ikili ilişkilere giremedikleri için başarısız oluyorlarmış...

QuaresmA dedi ki...

Bunlar olmuşsa eğer, yapanların Allah belasını versin. Şanla, şerefle anılan adımızı ne hale soktunuz ? Tayfur Havutçu'nun yaptığını sanmıyorum gerçi. Türkiye Kupası için şike yapmanın kanunsuzluğunu geçtim, bu kadar salakça birşey olamaz.

İbrahim Akın da hafiften şapşal bi vatandaş sanırım. Şikenin caiz olup olmadığını hocaya sormasını geçtim, herkes reddedip kurtulurken itiraf ederek sadece bizim başımızın yanmasına sebep olacak şikenin sözlük karşılığı takımların yerine. Böyle adaletin içine tüküreyim ben.

Neyse, eğer böyle birşey olmuşsa inşallah 2-3 küme birden düşürürler "ama ligin marka değeri :/" veya "ama siz kupada şike yaptınız, niye ligden düşürelim :/" demeden. Q7'lerin, Guti'lerin çoğu dağılır ve en temiz platform olan Avrupa kupalarından mahrum kalırız ama en azından temizlenmemizi sağlar. Umarım.

Adsız dedi ki...

temizlenme,arınma vakti geldi..
Acıbadem federasyonu yerinde sırada ama eyyam yapmayan bi federasyonun bu süreçte olmasını çok isterdim..(mesela levent bıçakçı)Allah şkın düşelim,2.lige düşelim,Y.D de gide,her şeye sıfırdan başlayalım.Tabi fenerasyon yüzünden 2 yılımız yanmazsa.Ya arkdaş verin cezamzımız bu yıl tamamlayalım,bu nasıl bi iştir anlamyorum..

~Poseidon~ dedi ki...

Deliller ortaya çıkmadan maalesef bu iki ismin temize çıkması mümkün değil.

Medya tamamen tiraj odaklı olduğu için sürekli spekülasyon yapılacak.

Eğer bu delilleri açıklama süresi Ergenekon davasında olduğu gibi don lastiği hikayesine benzerse, o zaman olacakları hayal edemiyorum. Biz Beşiktaşlılıarın bile bu kadar sabrı olduğunu sanmıyorum.

Hep bu temizlik operasyonunun arkasındaydım. Ucu bize değsin ya da değmesin, ama iki konu var ki okuma yetisine sahip her kişinin midesini bulandırıyor.

- Şike olaylarının medyaya yansımasının başmimarı Emre Belözoğlu ve Menajeri neredeler? (Deliller 1. elden basına yansıdı. Screenshotlar halinde gördük hepimiz. Taraflar kabul etti. "Biz sadece ŞAKA yaptık dedi.)

- Gözaltına 2 önemli isim alınmış. Ortak noktaları Nato Müteahhitliği olan. Çevresindekiler ise tamamen bunların süsleri...

Beklemekten başka şansımız yok şimdilik. Delilleri görmeliyiz üzeri çok soğumadan. Ve en önemlisi bu deliller mantıklı olmalı. Ondan sonra sabahlara kadar bu konuları tartışabiliriz.

QuaresmA dedi ki...

İnsanlar temize çıkmak zorunda değiller, yetkili makamlar insanları suçlu çıkarmak zorunda. İnsanlar aklanana kadar suçlu değil, suçlu olduğu kanıtlanana kadar masumdur. Yine de kişisel inancım birşeylerin olduğu yönünde.

Maçın protesto edilmesi cezanın futbola kesilmesi değil, yönetimin protesto edilmesinin tek yolu. Başka yapacak birşey yok pek. Yine de bu takım 3. ligde bile olsa 100% dolu tribünlere oynayacaktır. Sahadakilerin bi günahı yok ve biz diğer taraftarlara benzemeyiz.

makavel dedi ki...

http://www.haber1903.com/futbol/besiktas-kupayi-iade-etti-h1977.html
HELAL OLSUN YÖNETİM!

maui dedi ki...

Arkadaşlar...
Bu iki şerefsiz bu adamı niye arıyor?
Bu kovduğumuz herifi, maçtan bir gün, bir saat, bir hafta önce aramanın manası nedir.
Ya süzme salaksınız ya da şikeye teşebbüs ettiniz.
Her iki şartta da hukuk affetse bile ben bunları affedemeyeceğim.
Benim Allah'la kitapla çok fazla ilgim yoktur. Hatta bakıldığında epey de etik dışı davranışım, bolca da günahım vardır.
Ama kul hakkı denen şeye inanan bir adamım.
Benim için Beşiktaş da öyleydi. Çarşı denen şey, Beşiktaş denen şey renklerden, takımdan farklı bir felsefeydi. O benim kendi ruhumun, İnönü'de ve Çarşı'da (semt olanı) dışa vurumuydu.
Di'li geçmiş kullanıyorum. Zira kendimi bu iki şerefsiz yüzünden kirletilmiş gibi hissediyorum.
Hırsımdan ağladığım, şampiyonluğun göz göre göre Terim-Ağar-Sezgin üçlüsü tarafından çalındığı, TV'lerin buna alet edildiği zamanları gördüm. Aklıma gelen hep Seba'nın "Beşiktaş, gerekirse çıkacak hakemi de yenecek sözleriydi..."
Boynu bükük kalmak, dipten gelip sevinmek...
4ever, 22 yaşında 2 şampiyonluk gördüğünü yazdı.
Ben daha fazla gördüm. Hele ki Sarı Fırtına'nın kapalıya koşarken yaşadığı coşku. Ali ve Feyyaz'ın ağlamaları...
Bunları gören, stadda yaşayan birisi olarak benim en önemli mirasım elimden gitti.
Derine gömdüğüm anılarım, Firavunların hazinelerini çalan mezar hırsızları tarafından çalındı.
Saflığın, temizliğin, hayatın naif yanının temsilcisi olarak gördüğüm Beşiktaşk'ıma tecavüz etti bu iki it...
Neyin tükürdüğünü yalaması...
Hiç suçumuz yokken kirletildik. Resmen Fatmagül olduk.
Adalı'nın paraları temizleyebilecek bu lekeyi...
Ben oğluma ne anlatacağım. Arkadaşları taşakk geçerken, nasıl vakur ve mamur duracak bu çocuk.
Hangi hakla, kimden aldığı yetkiyle beni Fener ve şimdi hukuksal olarak yırtmış görünen ama vicdanen ömür boyu suçlu olan GS ile bir seviyeye indirdiniz.
Şimdi mahkemeden temiz çıksanız kimin umurunda.
O itler bizi kirletti kardeşim.
Ama o itler bizi kirletti diye de takımımı seyretmezlik yapamam ki. Aklım kalır, gözüm takılır, elim karıncalanır.
Protesto yapan arkadaşlara sesleniyorum, şimdi bu Şike Kupası ki adının böyle olması çok normal, oynansa ve size "Necip bir gol attı baba" deseler onu izlemek için TV'nin başına geçmeyecek misiniz?
O yüzden iyi niyetli ama daha etkili bir protesto yapılmalı diyorum.
Çarşı'nın siyah bandı gibi...

A . A dedi ki...

yıldırım demirören bu hamlesiyle beşiktaş taraftarını arkasına almıştır. ve koltuğunu kurtarmıştır.

tam da serdar adalı'nın -olası- bulaştığı pislikte onun da kellesini almak isteyenler ortaya çıkmak üzereyken müthiş bir hamleyle kendisini kurtarmıştır.

hayırlı uğurlu olsun beşiktaş camiasına.

daha doğrusu önümüzdeki üç beş yıl için "geçmiş olsun".

Mitya dedi ki...

Sacmalık.
Eger sike yaptıysan, kulubun baskanı olarak bu gerceklesen sike faaliyetinden haberin varsa bu yaptığın kahramanlık değil, basbayagı sark kurnazlıgı. Eger sike yoksa, eger altında ve yanında calısan insanların masumiyetine inaniyorsan, boyle bir olaydan haberin yoksa, o zaman neden kupayı iade etme garipligine soyunuyorsun? Cevap umarım ilk akla gelen "Demiroren yine tribunlere oynuyor" degildir. Bu kadar ciddi ve belirleyici bir donemde bu denli basit planlar umarım akla gelmiyordur.

Tum bunlara ragmen Besiktas UEFA kupalarına katılmaktan da vazgectigini acıklarsa o zaman en azından ciddi bir tutarlılık gorur, Demiroren'in hakkını simdilik teslim ederim.

ps: Haberin hemen ardından tebrik mesajları yagdıran Galatasaray'ın Turk futbolundaki tek temiz olusum propagandasını da ilgiyle takip ediyoruz.

~Poseidon~ dedi ki...

A.A bir fenerli olarak hala yanlış yerde yanlış propaganda içindesin.Özellikle bu hassas zamanlarda. Bu hareket Fenerbahçe'nin ömrü boyunca yapamayacağı kadar BÜYÜK bir harekettir. Ama sizin kültürünüzde olmadığı için anlayışla karşılıyorum.

İster koltuk kaygısı de. İstersen başka bir bahanen olsun. Demirören'in (sadece ona kalmaz bu işler aslında yönetim kurulu'nun) yaptığı bu hareket oldukça önemli bir harekettir.

@Mel
"Beşiktaş bu davalardan aklanana kadar biz bu kupayı Federasyona iade ediyoruz" Bunun arkasını bu kadar sığ doldurmayalım bence. Türkiye'de hiçbir başkanının yapamayacağı bir harekettir. Beşiktaş Başkanı yapmıştır. Konu budur!

Kalten dedi ki...

http://www.haber1903.com/futbol/iste-olaylarin-perde-arkasi-h1979.html

Ben hala inanmiyorum. Sike yapmadik.

Duydugum komplo teorilerinden NATO konusu enteresan. Yazin NATO yeni arsalari ihaleye cikaracakmis ve bu sure zarfinda Adali ve Aziz Yildirim gibi NATO muteahhitlerinin iceride tutulmasi veya reputasyonlarinin lekelenmesi ihalenin yesil gruplardan birine gitmesinin onunu acacakmis.

A . A dedi ki...

siz kültür, beşiktaşlılık dedikçe ben "aynısının laciveridiyiz" demeye devam edeceğim.

dün geceden itibaren demirören de defolup gitsin diyenler,
bugün demirören'i bu hareketinden dolayı alkışlıyorsa şu anda.

bu müthiş bir hamledir.

fenerbahçe yapamazdı gs belki yapardı gibi söylemler altı asla dolmayacak, çok sayıda dinamiğe bağlı olarak değişkenlik gösterebilecek ve yorumlanabilecek bir tespit.

"biz size benzemeyiz" tavrınız kullanılmakta yd tarafından. bunu şimdi de görebilirsiniz 5 yıl sonra da tercih sizin.

A . A dedi ki...

buraya propoganda yapmaya değil, -ki bu nasıl bir amaçtr anlamadım- görüşlerine saygı duyduğum ve fikrimi daha önce değiştirmiş ya da olgunlaştırmış kişilerle düşüncemi paylaşmaya geliyorum.

ama fenerbahçeli olduğum için sen anlamazsın sen fenerbahçelisin tavrı artık iyice gülünç olmaya başladı.

yok birbirimizden farkınız, gerçek bu, yüzünüze vuran şey bu.

~Poseidon~ dedi ki...

Iste ayrildigimiz nokta burasi

Neredeyse tamamen ayni durumda olan iki kulübüz. Hatta sizinkilerin ilk dalgada alindig-ini dusunursek daha uzun suredir bu isin icindesiniz.

Iki yonetimin ve taraftarin yaptiklarina beraber bakalim
- Buyuk taraftar yuruyusu
- cezaevi ve savcilik onunde aziz yildirim destekleri
- ali kocun fenerbahce turkiyedir tadinda sapikca aciklamalari
- web sitesi uzerinden islam cupi vecizeleri (bunlar yuzunden mezarinda ters donmustur rahmetli)

Ilk etapta aklima gelenlerin kisa ozeti bunlar

Bize bakalim simdi de;
- kulupler birligi aciklamasi
- tarftarin twitter kampanyasi (#kupaiade)
- hic bir yoneticinin cikip aciklama yapmamasi, kamuoyunu etkilememeye ozen gostermesi
- bugun ufak bir aciklama ile.kupanin iade talebi
- carsi trabzon kepazeligi ve fitbol manifestosu guzelligi

biz lacivert olmadik hic bugune kadar ya siyah olduk ya beyaz. Biz ayni olamayiz arkadasim.

Bu surecin icinde fb kendisine saygi duyulacak en ufak bir aksiyon almamistir. Besiktasin tamamen zit iki uzvunun yaptiklari ise ortadadir

Ama tabi bunlar da senin icin reklam ve show degil mi?
Unutmadan ekleyeyim Demiroren ve esrafindan en hoslanmayqn adam olan ben son iki senedir gosterdigi gelisimi ayakta alkisliyorum.

Bu da benim fikrimdir.
Yazim hqtalari vs icin kusura bakmayin telden yazmak zorundaydim.Zor oldu biraz.

QuaresmA dedi ki...

Demirören'i hiç sevmem ve bu sürecin herhangi bi noktasında onun da istifa etmesini çok isterim ama kişisel fikrim şikeye bulaşacak biri olmadığı. Son yaptığı hareketi de takdir ettim. Alem delikanlılık görsün, örnek alsın biraz.

QuaresmA dedi ki...

@ A.A

"fenerbahçe yapamazdı gs belki yapardı gibi söylemler altı asla dolmayacak, çok sayıda dinamiğe bağlı olarak değişkenlik gösterebilecek ve yorumlanabilecek bir tespit."

Fenerbahçe şampiyonluk kupasını iade etti de bizim mi haberimiz yok ?

@shelybl,fitneci

Ekşi Beşiktaş deyince sadece yazarlar değil buradaki yorumcuları da katıyorum işin içine ama bunu bu şekilde ifade etmemem lazımdı.O post evden acele çıkmam gereken bir zamanda yazılan bir yazıydı.Şimdi bakıyorum da siz bu konuda çok sağduyulu davranmışsınız.Size haksızlık etmişim,özür diliyorum fakat sizin gösterdiğiniz bu sağduyuyu çoğu Beşiktaşlı blog,taraftar siteleri gösterememiş ve benim nazarımda sınıfta kalmıştır.

Travis dedi ki...

Türkiye Kupasını iade edilmesi sadece göstermelik bir davranış değildir umarım. Beşiktaş Yönetiminin ve taraftarının şike yapmış kişilere sahip olmaması konusunda kararlı olmaları gerekir. Çünkü bu taraftar bu takımı ne başarısı için ne de kupası için sevdi. Sevilmeniz için kupaya gerek yok güzel takımın güzel üyeleri. Seviliyorsunuz işte, değerini bilin yeter.

bw1903 dedi ki...

tüpçünün günden değiştirme taktikleri bunlar, 7 yılda beşiktaşın yaşamadığı rezalet kalmadı ve hala orda tüpbeyin!

tearkan dedi ki...

iskender'in yaptığı itiraf kupa maçı öncesi transfer görüşmesi yapıldığına ilişkin değil mi? ben mi yanlış biliyorum?

direk şike yapıldığını, kupa maçında bize karşı oynamamasının yada fazla kasmamasının istendiği kabul ettiğini belirten bir haber var mı?

Ben Serdal Adalı'nın ve Tayfur'un halen böyle bir işe kalkıştığına inanmıyorum.Ortada bir sürü çelişik durum var.Tayfur'un neden içeri alındığı belli değil.Gazeteler bununla ilgili saçma sapan şeyler yazıyor.Tayfur,İbrahim Akın'a seni takımımda görmek istiyorum demiş.Bunun için adam mı tutuklanır.Diyelim ki gerçekten şüpheli bir durum var.O zaman tutuksuz yargılarsın.Fenerbahçe başkanı,Beşiktaş'ın hocası Türkiye'den kaçacak adamlar mı ? Kulüplerin de itibarlarını düşürüyor bu soruşturma şekli.Bizim basın da bu tür olaylarda sadece gözaltı ve tutuklama kısmıyla ilgilenir ama bir sürü insan vardır ki polisin elinde hiçbir delil yoktur,hakime söyler tutukluluk devam eder.Tersi de olabilir savcı yeterli kanıt yok der ama hakim tutuklar.Türkiye'de daha önce bir sürü böyle vaka yaşandı ve yaşanıyor.



Sezer ve Emenike için de şike yaptılar dendi ama ikisi de serbest kaldı.Demek ki polisin elinde net deliller değil yarım yamalak buluntular varmış.Aksi olsa serbest kalamazlardı.Mesela Korcan'ı tutukladılar ama net delil var mı bilmiyoruz.

Diğer bir çelişiklik,şike yaptığı iddia edilen iki oyuncudan birinin aleyhimize penaltı yaptırması diğerinin de penaltıyı gole çevirmesi.Bunun üstüne yorum yapmaya bile gerek duymuyorum.

Bir diğer lafım da hiçbir bilgisi olmadan Tayfur'u ve Serdal Adalı'ya hakaret eden taraftar müsvettelerine.Bu adamlar aklanıp sizin suratınıza tükürse azdır.Sizinle aynı takımı tuttuğum için utanıyorum.

bw1903 dedi ki...

bu daha ispatlanmadan xsuçluyuz demek değil midir avrupa ne olacak lşimdi, avrupata gidemezsek beşiktaş ne hale gelecek bunları düşünen var mı

tearkan dedi ki...

belki popülist bir söylem gibi olacak; ama beşiktaş hocası, fener başkanı kaçmaz diye farklı bir prosedür uygulanması mümkün değil. en basitinden sana karşı suç işleyen birinin nasılsa kaçmaz mantığıyla tutuksuz yargılanmasının sende bırakabileceği etkiyi düşün. alakasız bir örnek; ama hukukta bu mantıkla hareket edilmez demeye çalışıyorum naçizane bir avukat olarak.

Demirören, "Arkadaşlarımızın suçsuz olduğuna inancımız tamdır. Bu süreç tamamlanıp arkadaşlarımız aklandığında kupamızı geri alırız" dedi.

şu açıklamaya takıldı benim kafam. tayfur ve adalı başkandan habersiz şike mi yapmış yani? bana hiç samimi gelen bi açıklama değil yalan olmasın; hatta benim gözümde demirören'in kendisini aklama çabası. zaten soruyu da o manada sordum; başkanın hiçbir şeyden haberi yok mu da şimdi çıkıp kupayı iade edelim, suçsuzlarsa nasıl olsa geri alırız şeklinde açıklama yapıyor diye. yine de bunlardan bağımsız olarak hiç beklemediğim, çok akılcı bir hamle oldu bence.

bu arada bir üstteki yorumumda sormuştum bu yönde bir itirafları mı var diye. hani var da ben mi görmedim gibisinden. şimdi haberlerdeki ifadeleri elimden geldiğince dikkatle dinliyorum; hep şike yaptığını kabul ettiğini iddia etti, at verildiğinin takibe takıldığı iddia edildi, transfer görüşmesi sırasında kupa maçında kötü oynamasının istendiği iddia edildi... vs vs.

Jordi Metal dedi ki...

Bir Galatasaray'lı olarak ben de destekliyorum.

Sercan dedi ki...

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=24506796

eğer böyle bir şey yüzünden içeridelerse durum çok vahim...

Maçın özetini izledim şimdi.Özellikle İskender ve İbrahim'in adının geçtiği tüm capturelara baktım.

http://www.youtube.com/watch?v=98RXoeBDW6w

40.dakikada İskender'in attığı gol ofsayt nedeniyle sayılmıyor.Gerçekten pozisyonda gıdım farkla ofsayt var ama böyle bir farkı ayarlaması mümkün değildir herhalde.

52.dakka gene İskender penaltıyı yaptırtıyor.Golü İbrahim Akın atıyor.

80.dakka İbb'nin kontra atağında İskender 2 kişiyi oyundan düşürüp takım arkadaşına pas atma teşebbüsünde bulunuyor.Pası atarken bizim oyuncular araya girse de top gene İBBlilerde kalıyor ve sonucunda tehlikeli bir pozisyon oluşuyor.

Şu özette iki isim için olumsuz anlamda tek pozisyon bulamadım.Tabi ki özet yanıltıcı olabilir, maçın tamamını izlemek daha sağlıklı olacaktır da sözde en büyük Beşiktaş taraftar sitesi olan forza anti-fenerbahçe sitesi introsuna bunları koysaydı ya.

Biz sorgulamazsak kim sorgulayacak bunları.Beşiktaşlılığı,fenerliler ne yapıyorsa tam tersini yapmak olarak algılayan bu tür Beşiktaş taraftarından nefret ediyorum ve utanıyorum.

QuaresmA dedi ki...

Kesinlikle olmuştur demeye getirmiyorum ama şikenin teklif edilip İbrahim ve İskender tarafından kabul edilmemesi olasılığı niye ısrarla görmezden gelinmek isteniyor ? Çok fazla yerde gördüm çünkü İskender ve İbrahim'in iyi oynadıklarıyla ilgili savunmayı.

@Quaresma

Reddetmiş olsalar veya polis reddettiğini düşünse futbolcuları tutuklamazdı bence.Bir de basında başarısız bir teşebbüsle ilgili hiç haber çıkmadı.

DeLaRue dedi ki...

Neden sadece kupa finali arkadaş.Varmısınız decoder almayarak veya iade ederek, kombine almayarak,bilet almayarak, tv den bile izlemeyerek protesto etmeye.Artık futbolun esas sahibinin taraftar olduğu anlaşılmalı.

tearkan dedi ki...

siyah beyaz formalı çocuklara sırt çevrilmesini ben çok mantıklı bulmuyorum, bulamıyorum. geldiği günden beri önyargıyla yaklaştığım; ama kupa finalinde çocuk gibi sevinen almeida'nın ne suçu var ki bu konuda?

ha derseniz ki aldığımız kupaya leke sürüldü, bu nedenle de o kupanın bir getirisi olan süper kupa finalini aklanmadığımız sürece oynamayı hak ettiğimize inanmıyoruz; bu nedenle de o kupaya katılmayı protesto ediyoruz o zaman diyebileceğim bir şey yok. sonuna kadar da katılıyorum bu görüşe; fakat diğer türlü yazıdaki siyah-beyaz formalı çocukları yalnız bırakmaya karar verdik fikrine ben katılmıyorum açıkcası.

MİNOSET dedi ki...

Kupayı geri vermek çok inandığın aklanacak dediğin arkadaşlarını satmak ve suçu kabul etmektir. Avrupaya ne sıfatla gidilecek o zaman. Birisi Simaoya Q7 ye anlatsın Avrupada yokuz diye... yerse!!!

baschar dedi ki...

İmzamı atıyorum ben de.

baschar

~Poseidon~ dedi ki...

Aklanana kadar kupayi iade ediyoruz eyleminin suclamalari kabul etmeyle ne alakasi var?
Usulsuz transfer desen anlarim ama kizil'in bile serbest kaldigi ortamda bu adamlarin tutuklanmalari icin ibrahim akini maca ici para dolu at arabasiyla giturmeleri gerekirdi.

Bu temizlik operasyonunu en cok ben destekliyordum ama o kadar tutarsizlik var ki. Is artik mide bulandirmaya basladi.

A . A dedi ki...

@poseidon

"Bu surecin icinde fb kendisine saygi duyulacak en ufak bir aksiyon almamistir.

anlayamadığın şu:
o yürüyüş "başkan suçsuzdur" yürüyüşü değil sadece. ne yazık ki senin böyledir diyebileceğin çok sayıda kare oluşmuştur, nicelik nedeniyle. o yürüyüşün yapılmasının ana nedeni, yargı sürecinde yaşanan usulsüz uygulamalar, yargısız infaz ve medyadaki linç kampanyasıdır.

küme düşürüleceği için değil bu ortama daha fazla para aktarmak istemediği için kaç kişinin hem digiturk'ünü hem dsmart'larını iptal ettirdiğini öğrendiğinde çok şaşıracaksın.

"kupayı iade ediyorum hamlesi" ni onurla şerefle açıklamak çok farklı birşey değil beşiktaş için ama yine komik.

serdar adalı ya da tayfur havutçu'nun şike yapmış oldukları ispatlanırsa -yıldırım demirören'in bu konudan haberdar olmayacağı önkabulüyle- kupayı tff'ye vermiş olmasını, demirören'in koltuğunu kurtarma hamlesi ve şov olarak nitelendirebilir miyiz?

eğer ki adalı ve havutçu yaptılarsa birşeyler ve "demirören bilmeyebilir herşeyi bilecek değil ya" diyenlerin kendilerini korumak için sığındıkları duvarları aşmaya ne mecalim ne de isteğim var.

orda mutlu olabilirler.

aklanıp gelin mantığı ise tam bu ülke gerçekleriyle uyuşan bir karamizah örneği.

ne demek aklanıp gelin ya. yarın öbür gün tertemiz çıkarsa, nato ihalesiyle ilgisi çıkarsa, fener gitmesin diye beşiktaş'ı da içine çekme planı çıkarsa.
aklanana kadar arkasında durmadığınız tayfur ne dese haklı. bunu da bilin.

MİNOSET dedi ki...

Yeni bir açıklama gelip Avrupada yokuz deninceye kadar bu kupa iadesi tüpçünün her mayıs kazma elinde dolaştığı gibi gündem değiştirme zırvalardan biri olarak kalacaktır.

maui dedi ki...

Paçası, maçası yiyorsa altyapıdan bulup çıkarttığı, ayaküstü 10 küsür milyon dolarını çarptığı, transfer sihirbazının masum olduğuna da inanıyorsa ve bir de gerçekten delikanlıysa bu tüpçü;
UEFA'ya der ki "Benim aldığım kupada bir şüphe oluştu. Bu senelik ya da benim maçlarım başlayana kadar hakkımı dondur"
TFF'ye der ki "sayın başkan ben bu kupadan 3.6 milyon TL aldım. Onu benim diğer alacaklarımdan mahsup et"
Adalı canım-ciğerim, kankam,panpişim seni yönetim kurulu olarak azlettik.
Tayfur'um hadi sana güle güle aklan gel, başımın üstünde yerin olsun.
Bu tamamen, Bilgili döneminde Pascal'ın gönderilmesi ile tepkilerin azaltıldığı ama bizim bir can damarımızın kesildiği şark kurnazlığından başka bir şey değil.
Bence Adalı ve Tayfur vicdanen suçludur.
Burada herkes ispat, hak, hukuktan bahsediyor. Peki, hepimizin kalbinde yara olan 8-0'da Zalad'ı suçlayabilecek tek pozitif bir delil var mı?
Terim-Ağar-Sezgin üçgeninin elimizden çaldığı dördüncü şampiyonlukta tek bir olumsuz delil ya da hukukun menfi tespit ettiği bir konu var mıydı?
Hayır. Fakat hepimizin vicdanında Galatasaray suçludur.
O yüzden, bence Adalı ve Tayfur suçludur. İbrahim Akın ve diğer çocuğu aramış olmaları bile bana yeter.
Amaçları sadece transfer olsa bile bekle maç bitsin sonra ara.
Bize birşey olmaz yaeaa...
Biz Beşiktaş'ız yaeaaa...
Kardeşim niyet kötü olmasa bile bir salaklık mevcut.
Bu ve buna benzer nedenlerle bu adamlar benim için suçludur.
Bu adamlara suçlu yaftası yapıştırdığım için de bazı arkadaşlar utanıyorsa utansınlar.
Bu adamlar, Beşiktaş'ın tarihine leke sürmüştür...
Hukuken aklansalar bile vicdanen aklanmaları çok zordur.
En azından benim vicdanımda...

alper dedi ki...

transfer teklif etmek ne zamandan beri suç yada ne zamandan beri ayıp.ki ettiğimiz adamın golü ve asisti var.emenike nedne dışarıda o zaman.sezer neden dışarıda.gs senelerce abdullah avcıyı her istanbul maçı öncesi ister,mehmet yıldızı her sivas maçı öncesi ister ne olmuş.aldanmayın bu işin şikeyle falan alakası yok yav.şike için para harcamaya karar vermiş bir yönetici ne yapar.bu iş türkiyede nasıl olur.milyon dolarlar kazanan topçuylamı anlaşmak daha rahattır yoksa ondan çok daha az paralara kazanan bir yan hakemle mi?bu hakemler bu kadarmı şerefli a.k bir tane hakem yok bu işin içinde.adı bile geçmiyor.külahıma anlatsınlar onu.tayfuru bilmem.serdal adalı aziz yıldırım vs vs bunlar zengin adamlar.her türlü bağlatınları tehdit güçleri vs vardır.kalkıp maçtan önce at verip çantayla para yollucak kadar salak olsalar zengin olmazlardı zaten.bu işin sonunda olacak olan tek şey şudur.
1-mehmet berk yeni ferhat sarıkaya olur şırnağa gider.
2-fener bjk temizmiş onların ayakçıları bişeyler yapmaya çalışmış ama oda önemli değil der geçerler.
3-aziz yıldırım ya 10 sene içeride yatmayı göze alır yada nato ihaleleri ve fener başkanlığını kendi elleriyle yeni türkiyelilere teslim eder.
4-fatih terim 3 sene üst üste şampiyon olur hiddink sonrası milli takımın başına geçip parasına para katar.
5-serdal adalı ganyan bayiisinde 6 lı peşinde koşar ufak tefek tetikçilik işlerind ekullanır yine devlet onu.

Miles dedi ki...

arkadaş ben anlamadım gitti,hepimizin üstüne kurduğu,sevindiği çoğu şey zarar görmüş;ancak hala bizi gösterilen tepkilerde bile kim daha iyi tepki verdinde derdindeyiz...q7 yi özledik,alexi...bizden bu zevki alanlar var arkadaş..sırf kendisi şampiyonluk sözü verdi diye,biri yaptığı transferler güme gitmesin diye (iddialara doğruysa) bişeyler ayarlamak istemiş.Anlamamışlar bilader işte..biz sevinmek için sevmedik demedik mi? bırak almasaydın o kupayı,gitmeseydik avrupaya,fenerlilerde biz daha büyüğüz sendromuna çok girmselerdi..Çok mu romantik oldu yazı bilader..ama futbol en nihayetinde bu bilader işte..

ozzie dedi ki...

"Şike yoktur" diyen arkadaşların atladığı çok önemli bir detay var, o da Havutçu ve Adalı'yla birlikte Protokol Müdürü Ahmet Ateş'in de tutuklanmış olması.

Protokol Müdürü'nün işi karşı takımın yöneticilerini vs. ağırlamak ve bilet isteklerini vs. organize etmektir.

Yani Ateş'in tutup transfer görüşmesi falan yapmasının imkanı yok, olsa olsa olayın ayak işleri kısmında güvenilir bir aracı olarak kullanılmıştır.

Ortada hiçbir delil yokken telefon kayıtları haberlerinde adı geçmezken Ahmet Ateş'in de Metris'e konulmuş olması, bana "vaad edilen birşeyin teslim edilmesi" sırasında takibe yakalanmış olabileceği olasılığını düşündürüyor.

Tabii, birşey bilmeden kimsenin günahını almamak lazım.

Ancak, maçın Kayseri'de olduğunu, ev sahibinin Federasyon olduğunu hatırlarsak, Ahmet Ateş'in diğer takım yönetici veya oyuncuları ile biraraya gelmesinin (eğer olduysa) "bilet teslimi" ile ilgili olamayacağını da düşünmeliyiz.

Bu söylediklerim tabii ki spekülasyon ama Ahmet Ateş'in Metris'te olması bana işin basına yansıyan telefon görüşmeleriyle sınırlı kalmadığını, bizzat birşeylerin elden teslim edilmiş olabileceğini düşündürüyor.

Jesper dedi ki...

DEĞERLİ BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULÜBÜ VE TÜRK SPOR CAMİASI,

Bilindiği gibi, yürütülmekte olan soruşturma kapsamında şahsım ve kulübümle ilgili bazı iddialar gündeme getirilmiştir. Soruşturmanın gizliliğine rağmen, medyada “delil” adı altında yer alan, hiç bir şekilde aslı olmayan ifade ve telefon görüşmelerinin doğruymuş gibi gösterilmesinin, hiçbir vicdana sığmayacağını, insan haklarına ve evrensel hukuka son derece aykırı ve kaygı verici olduğunu kamuoyunun dikkatine sunmak isterim.

Türkiye’nin en köklü spor kulüplerinin başında gelen Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün, spor kültürümüzde “Beşiktaşlılık duruşu” diye bilinen özellikleri, ortak değerlerimizi oluşturur. Beşiktaşlılar; “Beşiktaşlılık duruşuyla” bağdaşmayacak tek bir hareketimin veya düşüncemin asla olmadığını, hakkımdaki “iddialarla” ilgili olarak ileri sürülen ithamların gerçeği yansıtmadığını ve isnat edilen ifade ve konuşmaların gerçekte var olmadığını iyi bilmeliler.

Bulunduğum şartlarda takip edebildiğim kadarıyla, yapmadığım görüşmeler, asla içinde olmadığım diyaloglar, sanki gerçekmiş gibi medyada yer almaktadır. Tüm bu gerçek dışı haberleri görmenin derin üzüntüsüyle belirtiyorum ki, sözü edilen diyalogların içerisinde olmadım. Bundan hiçbir Beşiktaşlının şüphesi olmasın, hiçbir Beşiktaşlı bu gerçek dışı haberler yüzünden başını eğmesin.

Soruşturmadaki gizlilik kararı nedeniyle ve bu karara saygı duyarak, akla ve vicdana sığmayan bu gerçek dışı haberlerin yalan olduğunu gösterecek belge ve bilgileri sunamıyorum. Ancak, Yüce Yargı soruşturmadaki gizlilik kararını kaldırdığında, yani günü geldiğinde tek tek bu yalanlar ortaya çıkacak, bu yalanları yaratanlar ömür boyu bunun vebalini taşırken, Kulübüm ve şahsım bu süreci aklanarak ve daha da güçlenerek tamamlayacaktır.

Spor camiası, Kulüp yönetimimizle birlikte göreve başladığımız tarihten bu yana nasıl bir ciddiyet ve titizlik içinde çalıştığımızı bilmektedir. Bu güne kadar sadece Beşiktaş’ımızın başarısı için çalıştım ve bundan sonrada nerde ve hangi şartlarda olursam olayım öncelik Beşiktaş’ım olacaktır. Söz konusu gerçek dışı haberler bana, aileme, şerefime ve itibarıma zarar verdiği kadar, bulunduğum görevler ve temsil ettiğim büyük camia nedeniyle Beşiktaş’ıma da büyük zarar vermektedir. Tüm gelişmeler ışığında; tarihi boyunca her zaman duruşu ve değerleriyle Türk sporuna örnek teşkil etmiş Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün şahsım üzerinden yıpratılmasına engel olmak amacıyla, Asbaşkanlık ve Futbol Komitesi Başkanlığı görevlerimden istifa ediyorum.

Adaletin gerçekleri en kısa sürede ortaya çıkartacağına, Beşiktaş’ın ve şahsımın bu süreçten aklanarak çıkacağına ve alın terimizle aldığımız kupamızın şanlı zaferlerle dolu müzemize geri döneceğine inancım tamdır.

Saygılarımla.

SERDAL ADALI

Vekili: Av. Ömer DURAK

~Poseidon~ dedi ki...

A.A.

Serdal Adalinin bugunku aciklamasi konusunda ne diyorsun?
Bunu da mi begenmedin?
Konu burda komplonun, sikenin olup olmamasi degil. Temsil ettigin o degerlerin hakkini vermek, taraftarlarini utandirmamaktir. Kulubunun degerlerinde boyle bir buyukluk yol maalesef.

Miles dedi ki...

@poseidon bence taraftarlardan ayrı olarak verilen tepkilerde kim daha düzgün vb.. karşılaştırmalara girmemek gerek..
A.A nın anlatmaya çalıştığı daha çok şu an işleyen hukukı düzene genelde karşı çıkmak özel de ise fener üstünden yürünen kısma tepki... neticede her aklı selim gibi bence fenerlilerde futbol istiyor...

maui dedi ki...

@ozzie
Bir süredir aklımı kurcalayan konuya parmak basmışsın.
Zira, bakıldığında hadi tayfur transfer dedi, adalı at hediye etti de bu Ahmet Bey ne etti de içeride?
Adalı'nın açıklaması ve istifasını da ne yalan söyleyim çok taktir ettim.
Ancak, umarım herhangi bir şekilde ceza almaz o zaman bir de yalancı durumuna düşecektir.
Yine de benim gözümde ve vicdanımda bu arkadaşlar suçludur.
Nasıl yarım hamilelik olmazsa ya da seviştik ama öpüşmedik dolayısıyla bu aldatmaya girmez mazereti saçmaysa "Sadece konuştuk" tezi de bence olmaz.
Adam ben İ. Akın ile konuşmadım demiyor ki yazılanlar çizilenler yanlıştır diyor. Eğer konuşmamış olsaydı en sert savcı bile tutuklanma talebi isteyemezdi.
Ben bunu herkes yapıyor bize mi suç oluyor söylemine de kökten karşıyım. Herkes yapabilir sen yapmayacaksın. Sen Beşiktaş'lısın sen yapmayacaksın.
Biraz naif, biraz saçma düşünüyor olabilirim ama normal olsak Beşiktaş'ı bu kadar sevemezdim gibi geliyor

A . A dedi ki...

@poseidon

seninle başka frekanstan konuşuyoruz, ben demirören'in yaptığı hareket koltuğunu kurtarmak amacı gütmektedir dedim. ve sonra miles'in dediği karşılaştırmların içinde buldum kendimi ki. bir kitleyi savunmaya çalışmak kadar aptalca bir çaba olamaz sanırım.

bunu bile yaptım.

ki bu kadar detay boyutunu tartışmak yersiz. genel olarak kafanızda kurduğunuz fenerbahçeli profiline beni oturtmaya çalışmanla ilgili problemim oldu. ki bu defalarca burda ve başka yerlerde deneyimlediğim gibi değiştirilemez bir durum.

@miles
hukuğun işleyiş biçimine saygı duymuyorum ama aklansınlar çıksınlar da istemiyorum bir yandan..ama aklanmadıklarında ki bence aklanmayacaklar da güzel olan ne varsa flulaşıcak hatta oldu bile.

bundan sonra geriye güzel olan ne varsa onlar kalsın istiyorum sadece. aykut kalsın, necip kalsın. hala futbolla ilgili tıklama yapabiliyosam internette bu güzelliklere tutunma çabasından başka bir şey değil.

bu kadar kirliliğin içinde en ufak parıltıya bile sarılıyorum bu aralar.

QuaresmA dedi ki...

Adalı'dan şık bi hamle. Ama bence istifa kabul edilmemeli, ama bekletilmeli. İddialardan bağımsız olarak; Adalı çok değerli bi yönetici ve kimse zaten kolay kolay harcayamaz. Diye umuyorum.

Mitya dedi ki...

Basindan beri soyluyorum, taraftarlarin renk dinlemeden butun olarak bu sureci degerlendirmesi ve takip etmesi gerekiyor. Maalesef gelinen noktada su kulup sereflidir, digeri pisliktir muhabbetinin hicbir ise yaramayacagi, hatta ve hatta bencilce oldugunu farketmemiz gerekiyor.

Bu olay gecen sene patlayan sike skandaliyla da alakalidir. O donemde iceri alinan ancak sonra sirf transfer doneminde vuracagi vole sebebiyle muktedir bir takim insanlarin baskisiyla Temmuz'da cezaevinden salinan Metin Korkmaz ve onun muadili lisanssiz menajerlerin bu sorusturmada da hala arka planda yer almasi uzucu. Oysa Besiktas'in sike yaptigina dair iddialarda da adi gecen ve Ibrahim Akin'a "kendini sikma" minvalinde telkinde bulundugu soylenen Yusuf Turanli da bu tipte bir menajer, ve bu kaos ortaminda yine arka planda kaldi, pacayi kurtaracak diye endiselenmekteyim. Ayni Olgun Peker'in yillarca bahis temelli temsil ettigi futbolculari sikeye tesvik ettigi orneklerde oldugu gibi Turk futbolunun temel sorunu bu karanlik menajerlik sistemi. Aziz Yildirim, Serdal Adali, Sekip Mosturoglu, Yildirim Demiroren, Abdurrahim Albayrak, Ibrahim Yazici, ve muhtemelen diger butun kuluplerin is baglamak icin muhtac olduklarini, dolayisiyla futbol dunyasini sarmis korkunc birtakim iliskilerin her kulube bir fazla bir eksik sirayet ettigini kabullenmemiz, onun uzerinden disaridan hos, iceriden bos gozuken bu san, seref, hukuk safsatalarini bir sure askiya almamiz gerekiyor. Mehmet Topuz olayinda birbirine girmis iki kulup taraftarlari yine olaydaki asil sorumlulari, yani Hakan Sirin ve Metin Korkmaz ikilisini es gecmis, yine renk korlugune kurban olmuslardi.

Olaylar cogunlukla simdi bahsedecegim kadar sofistike yollardan halledilmiyor da olsa yine de size guzel bir ornek. Rusya'da parasini kumara yatirmak yerine kolay kazanc hedefleyen bir para babasi bahis listesine bakar, misal, Samsun-Altay macinin oranlari hosuna gider. Altay'in orani 3.00 diyelim. Adam Altay'a cesitli kanallardan ve sitelerden 2 milyon Euro yatirir, ardindan Samsun futbolcularinin cogunlugunun menajerligini yapan kisiyle irtibata gecer, 250,000 Euro taahhud eder. Bu adam da futbolculari arar, toplam 100,000 Euro teklif eder, "kendinizi fazla yormayin" der. Mac 1-2 biter, Rus adam 6-0,25=5,75 cebe indirir. Bu kadar basit. En fazla bir haftalik operasyon, kar 3,75 milyon Euro.

Bu ise girmeye calisan ancak temiz oldugu icin aninda temizlenen birinin cok yakini oldugumdan dolayi bunlari yaziyorum, iskembeden sallamiyorum. Lutfen biraz itidal, lutfen biraz birlik.

Yanlış anlaşılma olmasın.Ben Beşiktaş şike yapmamıştır kabülünü savunmuyorum.Beşiktaş şike yapmıştır tezini çürütmeye çalışıyorum.Kulağa saçma geliyor ama durum böyle.2 kabul için de oturmayan parçalar var.

Komposizyon tutarlı başlıyor ve öyle gidiyor.Giriş ve gelişme Beşiktaş'ın şike yaptığını doğrular şekilde ama öyle bir sona bağlanıyor ki o son,bütün giriş ve gelişmeyi çürütüyor.

Dün ben maçın özetini izlerken kaçırmışım.Bugün Güntekin Onay yazmış.

http://www.haber1903.com/futbol/iste-merak-edene-sikenin-belgesi-h2008.html

İkinci golün asistini de İbrahim Akın yapıyor.Bilançoya bir daha bakarsak,maçta İbb toplam 2 gol atıyor.Bizim para karşılığında kötü oynamasını deklare ettiğimiz 2 futbolcudan biri 1 asist 1 gol;diğeri de 1 asistlik skor üretiyorlar.

Sadece bu veriyle Beşiktaş'ın şike yapmadığını kanıtlayamam ama ben Beşiktaş'ın şike yaptığına inanmıyorum.Bunca yıldır maç izlerim.Şike yapan bir futbolcu kesinlikle böyle oynamaz.Fırsat bulursam şu maçın tamamını da izleyeceğim.O zaman daha sağlıklı bir yorum yaparım.

Kalten dedi ki...

http://www.haber1903.com/futbol/adali-ve-havutcu-konusunda-bilinmeyenler-h2035.html

Şunu da okuyalım.

Protokol müdürünün tutuklanması beni de şaşırtmıştı en başta, sonra şunu okudum: http://www.takvim.com.tr/Spor/2011/07/15/hiltonda-dort-nala

"İngiliz atının evraklarını Ahmet Ateş'ten aldım."

Yani pek saygıdeğer ve doğrucu, dürüst tarafsız haberlerin üreticilerinden Takvim gazetesinin yaptığı habere göre, Serdal Adalı ve Tayfur'un telefonları sonrası at konusunda anlaşılıyor ve teslimat Hilton otelde Ahmet Ateş tarafından yapılıyor.

Bence:
- Eğer Takvim gazetesi "Armut dediğin elma misali bir meyvedir, 5 harflidir" dese, ben yine şüphe ederim, doğru olmadığına inanır haberi sorgularım. Takvim gazetesinde bugüne kadar okuduğum her şey yalan. Adalı da avukatıyla ilettiği mektubunda bundan bahsetmiş zaten yukarıda.
- At teslimatının belgelerinin falan olmadığı bugüne kadar yaptığı iyi-kötü haberlerin doğruluk yüzdesi yüksek olan Haber 1903'ün üstteki linkinde yazıyor. Ayrıca kimse şike yapılacağı zaman "belgelerle" yapacak ve bunu kulübün güvenlik müdürüne Kayseri Hilton otelinde teslim ettirecek kadar salak olamaz.
- Takvim gazetesindeki iddialar eğer yazılı bir kaynağa dayanıyorsa da İbrahim Akın'a "şu iddianameyi imzalarsan seni serbest bırakacağız" denilip imzalatılan yalan ifade olabilir. Başka türlü atın belgesine kadar yapılan bir teslimatta oyuncunun bu kadar iyi oynaması mümkün değil.
- Yusuf Turanlı denilen adam tüm bu olaydaki en karanlık kişi. Fener maçında gerçekten şike yapıldıysa bunda İskender ve İbrahim'e aracı olan adam kendisidir. Sadece bu sebepten dolayı kurunun yanında da yaş olarak Beşiktaş yanmıştır. İskender'in bir gün önce menajerinin kendisine "abuk subuk mesajlar" attığını iddia etmesi hatırlayın (http://gundem.milliyet.com.tr/iddialari-reddettiler-sike-yapmadim-/gundem/gundemdetay/15.07.2011/1414631/default.htm). Menajer gerçekleştirmek istediği transfer yüzünden oyuncularına kendilerini sıkmamalarını, "relaks" olmalarını istiyor; kendi kendine gelin-güvey olup işgüzarlık yapıyor! Oyuncularsa menajeri dinlemiyor, maçın yıldızı oluyorlar, İbrahim Akın'ı oyundan alan Abdullah Avcı eleştiriliyor hatta!

Kaç gündür okuduğum haberler sonucunda fikrim değişmedi, tam tersine pekişti. Duruşumuzdan memnunum, ancak şike yapmadık --en azından bu maçta!

Eğer gerçekten biraz tarafsız bir yargı ise Serdal Adalı'nın da, Tayfur Havutçu'nun da bir hafta içinde serbest kalmaları lazım. Olayı bu noktaya getiren polise, savcılara ve suçlamayı yapan herkese yazıklar olsun.

enorton dedi ki...

Bobo kaçırdığın bir nokta var, şikeyi teklif etmek bile şike kapsamında değerlendiriliyor. Karşı tarafın kabul edip etmemesi önemli değil... Malesef Güntekin Onay da bu yanılgıya düşmüş... Eğer şike teklifi yapıldıysa ibrahim akın kendi kalesine gol atsa ya da rakip takıma 5 gol atsa değişen bişey olmayacak hukuken...

azzurro dedi ki...

Enorton delillere göre eğer Adalı şike teklif ettiyse ve İbrahin Akın kabul etmediyse İbrahim Akın'ı tutuklamazlardı bence bu yüzde Güntekin Onay yazısında haklı gibi gözüküyo. Ama bizim bildiklerimizden farklı şeyler varsa o zaman ayrı...

enorton dedi ki...

İbrahim Akın sadece Beşiktaş maçı ile ilgili değil, Fenerbahçe den de para aldığı konuşuluyor. Ancak görülen o ki olay sadece transfer teklifi değil, eğer öyle olsaydı Sezer ve Emenike serbest kalmazdı.

Benim şahsi fikrime göre süperligden ya 6 takım düşecek ya hiç takım düşmeyecek. Ve yine kendi düşünceme göre büyük olasılıkla Bank Asyada Trabzon ve Fenerbahçe ile şampiyonluk yarışı vereceğiz.

Herkes savcıya sallıyor, pardon filmindeki gibi İbrahim akına sen imzala çıkarsın, ya da şimdi imzala mahkemede inkar edersin denmiş :) Bunlar komedi... Neden İbrahim Akın hemen bülbül gibi konuştu itiraf etti derseniz pişmanlık yasası diye birşey var. Suçu kabul edenler adalete yardımcı olduklarından dolayı belli oranda ceza indirimi alıyorlar. Belki de kendisinin serbest kalacağını da düşünmüş olabilir neyse.. Hukukçu arkadaşlar varsa bizi bu konuda aydınlatırlar...

Ancak savcının her tutuklama talebi de mahkemece kabul görmüyor. bizim olayda sonuçta hakim de tutuklamaya karar verdi. Mesela dün içersinde Serdal Kulbilgenin de bulunduğu 3 isim savcı taraffından tutuklama istemiyle mahkemeye gönderilmelerine rağmen serbest kaldılar. Bunu şunun için yazdım haber1903 ve başka bir çok yerde savcı oyun oynadı, savcı tuzak kurdu, yok oyuna getirdi falan yazılıyor. Sonuçta kararı veren savcı değil, mahkeme...

Mayor dedi ki...

haber1903'de yazilana gore Tayfur sorgulanırken ''Biz futboldan anlarız senin bu oyunculara ihtiyacın yok, sen bunları şike için istedin'' denmiş. Yani Tayfur bu adamlari istemismi? Istemis. I.Akin cikip oynamismi, oynamis golde atmis. Ama mahkeme yukarida artik gectigi kesinlesen konusmada kasit gorebilir, gorurse o zaman Tayfur ne dese bos. Konusmaninda final macindan once oldugunu bildigimize gore sizce Tayfur bu adamin menajerini aradiginda gercekten I.Akin'i takimda istedimi, I.Akin'a ihtiyaci oldugunu dusunuyormusunuz? Ihtiyac oldugunu dusunuyorsa menajerle bu konusmayi yapmak icin bu kadar erken adim atmasi normalmi? Buyuk ihtimalle cogunlugun bu konudaki kanisi neyse hakim de oyle dusunecek.
Bu arada I.Akin'in tutuklanmasi cok buyuk ihtimalle Fener ile olan mevzularindan.

Emre dedi ki...

fener tek gitmesin diye harcanıyoruz gibime geliyor. 2 gündür çıkan haberlere göre tek şanssızlığımız kupa finalini ibb'yle oynamamız (serdal adlı'nın ben görüşürken rakibmiz belli değildi açıklaması) , tek suçumuz ibrahim ve iskender'i transfer etmememiz.(bkz. emenike ve sezer öztürk)

enorton dedi ki...

Blogun uzun zamandan beri takipçisi olan birisi olarak haddim olmayarak bir eleştiride bulunmak istiyorum. Herkesin bildiği üzere 13 askerimizi şehit verdik. eksibeşiktaştan küçük bir post ya da siyah kurdele ya da "Başımız Sağolsun" gibi sitenin sağında - solunda bir yazı bekerdim...

QuaresmA dedi ki...

Daum adı geçiyor şimdi de. Sözlükte Daum'u aşağılayan yazıları görüyorum ve dehşete düşüyorum. Ne hikmetse aşağılayanların çoğu da Beşiktaşlılar değil. Bekara karı boşamak kolay tabi :)

Yorum Gönder

Ara