.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Temmuz 2011 Salı

Sonuna Kadar Gidin!

Bugün mafya liderlerinin cenaze törenlerine bir kafanızı uzatın bakın bakalım kimleri göreceksiniz?

Milletvekili orada, kulüp başkanı orada, futbolcu orada, hakem orada...

Biz bu resme kapatmışız gözlerimizi, Emenike bilerek mi oynamadı, Aziz Yıldırım para mı verdi, o ona teşvik primi mi verdi, Fenerbahçe düşerdi, düşmezdi diye konuşup duruyoruz. Sanki Fenerbahçe'nin küme düşüp düşmediği, şike yapıp yapmadığından daha önemliymiş gibi.

Türk futbolundaki mafyatik yapılanmayı deşifre etmedikçe bu bağlamda bir yol katedemeyiz. O şikeydi, bu bavuldu konuşur dururuz. Türkiye'deki genel mafyatik yapıyı çözümlemeden de spordaki unsurlarına bakmamız abes kaçar. Yani esasında bu mesele, top yekün bir temizlik meselesi.

Peki bir taraftar olarak bunun neresindeyim? Maça giden, takımı iyi oynayınca mutlu olan, keyif alan, güzel bir gol atınca coşan, yenilince üzülen, kızaran sıradan bir taraftar... Ne kadar safız değil mi böyle bakınca.

Öyle veya böyle bu kirli ağın dışındayız. Futbol sektöründe gerçek anlamda para ödeyen tek grup olduğumuz içindir saflığımız belki de...

Lakin taraftar da bir garip. "Bizim dışımızda herkes şike yapar biz yapmayız" diyenden, Lübe Ayar gibi "Yaptım ama sen de yaptın" diyene geniş bir yelpaze söz konusu.

Fenerbahçe taraftarı Aziz Yıldırım'a sahip çıkmalıymış buyuruyor son günlerin moda ismi Lübe Ayar.

Pardon! Hangi konuda sahip çıkacakmış?

Ben Bursalı arkadaşlardan net olarak dinledim. Bizim Beşiktaşlı taraftarlara kızgınlığımız gidip onların kendilerinin şike yaptığını düşündüğümüzden değildir dediler. Biz, Beşiktaş camiası içinde bu tip pisliklere bulaşmış insanları dışlamamalarını ve sahip çıkmalarını eleştiriyoruz...

Peki Lübe Ayar bugün nasıl oluyor da Fenerbahçe taraftarını Aziz Yıldırım'a sahip çıkmamakla eleştirebiliyor? En acısı da şu; Aziz Yıldırım'a sahip çıkmayan taraftarı eleştiren Lübe Ayar, Bursa'da efsane kadın konumunda.

1- Bursaspor taraftarı Beşiktaş taraftarını şike yapan adamları temizlemediği için eleştiriyor.
2- Lübe Ayar Fenerbahçe taraftarını şike soruşturmasının baş aktörlerinden biri olan Aziz Yıldırım'a sahip çıkmamakla eleştiriyor.
3- Lübe Ayar Bursa'da kutsal kadın.

Bana bu üçlü ilişkinin mantıklı bir açıklamasını yapabilecek varsa sevinirim.

Zira Lübe Ayar bugün tam da Bursalıların 7 sene önce acısını çektiği şeyi örgütlüyor; Aziz Yıldırım'a sahip çıkın!


Ben Beşiktaşlıyım. Kendime göre Beşiktaş'a atfettiğim güzel değerler var. Senin de vardır, belki başkadır... Dolayısıyla bizler kulüpleri tarih ve tarihsel süreçte şekillenmiş değerleriyle veya kafamızda oluşan algılarımızla seviyoruz... 

O yüzden benim için Beşiktaş asla şike yapan bir takım olmayacak. Şike yaptıysa Beşiktaş değildir çünkü. Bu iş benim için bu kadar basittir. Beşiktaş olmayan Beşiktaş'ın küme düşmesi de, kümede kalması da ne gereksiz detaylardır. 

İşte o yüzden gönül rahatlığıyla Beşiktaş şike yaptıysa küme düşsün diyebilirim. Ben ne kaybederim, kafamdaki Beşiktaş algısı ne kaybeder. Beşiktaş'ı ne hallere düşürdünüz şerefsizler derim ve mevcut Beşiktaş'ın kafamdaki Beşiktaş'a yol alması için, iyiliklere ve doğruluklara yelken açması için elimden geleni yaparım. 

Bu işin avukatı veya savcısı olmaya gerek yok. Taraftar olarak almamız gereken konum, mafyatik yapılanmanın futbol içerisinden söküp atılmasına olanak sağlayacak her girişime destek vermektir. Bu işlerin sorumlularının üzerine net olarak gidilmesini talep etmektir. Spor sahasının temizlenmesi konusunda ortaya irade koymaktır. Bu uğurda tuttuğumuz takımın da ceza alması gerekiyorsa, bunu bile takip etmektir. 

Ben "Fenerbahçe şike yapmışsa küme de düşürülsün, şampiyonluğu da alınsın, gerekli en ağır ceza da verilsin" diyen Fenerbahçeliyle farklı takımlar mı tutuyorum? 

Sanmıyorum.

33 Yorum:

Tuco Salamanca dedi ki...

"1- Bursaspor taraftarı Beşiktaş taraftarını şike yapan adamları temizlemediği için eleştiriyor.
2- Lübe Ayar Fenerbahçe taraftarını Aziz Yıldırım'a sahip çıkmamakla eleştiriyor.
3- Lübe Ayar Bursa'da kutsal kadın.

Bana bu üçlü ilişkinin mantıklı bir açıklamasını yapabilecek varsa sevinirim."

çok basit bir açıklaması var; beşiktaş düşmanlığı. ayarı kaçmış bir adet lübe ve çirkef bursasporu ortak noktada buluşturan budur işte.

ayarı kaçmış bu lübe, şu anda mazlummuş gibi gösterilen febe taraftarının prototipidir. hala şikeci takımlarının gitmesiyle ligin değeri düşer diyecek kadar utanmazlar.

rica ediyorum kimse bunlarla empati kuralım, onların günahı yok tarzında yaklaşım getirmesin. buna ilahi adalet denir, bu kadar şımarmanın, azmanın elbet bir karşılığı olacaktı.

lucarelli dedi ki...

kimse kusura bakmasın "fenerbahçe şike yaptıysa küme düşsün kupa elinden alınsın" diyen taraftarla "aziz başgana komplo guruyollar" diyen adamı aynı kefeye koymak, yarın yaratılacak "yıldırım başgannn!!!" profilli taraftar psikolojisine bugünden girmek demektir.

Adsız dedi ki...

yazınızı bloğumuzda yayınlamak istiyoruz mümkün müdür gürcan bey?

Beyler kendimizi kandırmayalım.Zekeriya Öz'ün başlattığı bir operasyonda,şu şike olayının öznesi biz olsak bu sefer biz başlardık : Atatürk'ün takımı olduğumuz için oluyor bütün bunlar,cemaat Murat Aksu'nun intikamını alıyor,stadı ele geçirmek için bu operasyon falan filanlara.

Peki bu söylemlerin hepsi haksız mıdır ? Bence değildir.

Yıllardır iddianamesi bile hazırlanmayıp içeride yatanlardan tut güncel gazetenin kağıdıyla silah sarıp toprağa gömen ve bunu 2 sene öncesi için suç delili olarak gösteren bir polis devletinde yaşıyoruz.

Siyaset olsun diye söylemedim bunu.Eskiden de polis siyasi kitap taşıyan öğrencileri içeri alıp işkence yaparak üstlerine başka suçları atardı.Biz o günleri görmedik ama bir sürü insanın hayatını karartmışlar bu şekilde.Devlet aynı devlet yani değişen birşey yok.

Bunları ben niye anlattım.Gürcan'ın yazısı çok doğru ama gelişmiş bir ülke için.Türkiye'de olayları tek başına değerlendiremezsin,çünkü çok parametre var.

Aynı olay Beşiktaş'ın başına gelse gönül rahatlığıyla şike yaptıysa küme düşürülsün diyemem,kanıtların gerçekliğine bile inanamam onun için Fener için de oh olsun küme düşsün iğneler diye sevinemiyorum.Çünkü bu operasyon haberini 2 hafta öncesinden şu adamın

http://www.youtube.com/watch?v=MAXjKsAI4bQ

kardeşi twitterdan duyuruyorsa

http://twitter.com/#!/ekremacikel

benim bir midem bulanır.

Özetle,ben şu şike olaylarına her kurumu ele geçirmeye çalışan diktatör ruhlu bir başbakanın olduğu ve siyasetle yargının bu kadar iç içe geçtiği bir ülkede tek parametreli olarak bakamıyorum.Aziz Yıldırım ve taifesi keşke yaptıklarını itiraf etse de kafamdaki soru işaretleri gitse.

ozzie dedi ki...

"Ben "Fenerbahçe şike yapmışsa küme de düşürülsün, şampiyonluğu da alınsın, gerekli en ağır ceza da verilsin" diyen Fenerbahçeliyle farklı takımlar mı tutuyorum? 

Sanmıyorum."

Eline, ağzına, yüreğine sağlık. Başyapıt olmuş.

itake dedi ki...

“Yaşınılanlardan ötürü 104 yıllık bir çınar olan F.Bahçe’ye ceza verilemez. Bu olaylardan, şahıslar ceza alabilir ama F.Bahçe ceza almamalı”

'.... olay münferittir devlete mal edilemez...'

bu algı bu ülkede olduğu müddetçe pardon ama bir pok olmaz bu memlekette. yöneticilik yapanın neden yönetici olduğunu ve sorumluluk denen şeyin ne olduğunu bilmediği yada daha doğrusu bilip bize yanlış öğretmeye kalktığı bir ülkede yaşıyoruz. olay fenere mal edilemez ama şahısların azına mıçın.
hisseli harikalar kumpanyası benim ülkem

tearkan dedi ki...

yazı altına imza atılır türden olmuş; ama bana boşuna konuşuyoruz gibi geliyor. altından pek bir şey çıkacağına inanmıyorum. ayrıca üstte bobo'nun da belirttiği türden şeyler varken ben yapılanların şikeyi temizleme amacına hizmet ettiğine de inanmıyorum.

DeLaRue dedi ki...

Lube Ayar senin ayar vaktin gelmiş.

DeLaRue dedi ki...

Bu arada kimdir bu kadın yaw nerden çıktı sanki yıllardır şike ile mücadele ediyormuş gibi.Buna mı kaldı.İsmini bile zikretmeyin.

Basinda operasyona dair ciddi anlamda "PR" calismasi yapiliyor olmasi beni iskillendirdi.

Iddianameyi gorene kadar ilk etapta oldugum gibi umutlu degilim. Umarim Aziz Yildirim'i savunmami gerektirecek gunler gormem.

tearkan dedi ki...

konuyla ilgili değil ama idare edin.

http://www.haber1903.com/basketbol/all-star-kadrosunda-yer-aldi-h1667.html

bu nedir lan? cevher'i takımda tutmayı beceremeyip, üç oyuncuya alacaklarından vazgeçsinler diye tatil günü idman yaptırıp diğer yandan da carter'dan daha büyük bir isimle mi ilgileniyoruz yani?

@tearkan

Valla Allen ya da Garnett ise bu isim, gider adamlarla konusurum, her seyi anlatirim da gondermem Turkiye'ye, Celtics'te kalsinlar sampiyonluk gorelim, Besiktas zaten sampiyon olamaz.

Diger bir ihtimal Duncan. Baska gelecek adam gormuyorum ben son All-Star macinda oynayan.

Ha, bence Iverson'la konustuktan sonra hicbiri gelmez, o ayri hikaye. Butun butceyi falan dokmemiz lazim (4-5 milyon o da)

tearkan dedi ki...

@ shelbyl

valla 3-4 numara oynayabilen birisi dendi şu all-star oyuncusu için. carter'dan da şöhretli eklemesi var. lebron? :))

Allen ya da Pierce geliyor akla. Pierce'in Boston'u birakip gelmesi icin iki durum var:

1. Simdiki kontratindan daha fazla para verecegiz. (20 milyon dolar falan)

2. Lokavt biter bitmez geri donebilme maddesi olacak.

Pierce Celtics'i birakip gelmez yoksa. Ama gecmiste NBA jubilesini yaptiktan sonra bir-iki sene Italya'da oynamak istediginden bahsetmisti. Hos, Italya nire, Turkiye nire...

geçen seneki allstarda müzmin sakat var mı bi araştırın varsa kesin odur

CDiS dedi ki...

iverson 'la konuşurlarsa kesin gelirler bence.. geçen sene hiç oynamayacak adam, geldi 10 maçta oynadı 2 milyon dolar aldı.. takım oyuncuları ceza aldı, iverson almadı.. tabi ki bunlar bence nba'deki lockout la ilgili. oyuncularla nba yönetiminin anlaşamayacağı düşünülüyor şimdilik, dolayısıyla oyuncular boş bir sezonda para kazanmamak yerine, 1 yıllık kontratlarla avrupa 'ya gelmeyi tercih edebilirler.. bu gerekçelerle, eğer lockout kararının bu sene için hiç kalkmayacağı öğrenilirse, sadece veteranlar değil, baya baya yıldız oyuncular bile gelebilir avrupa'ya ve beşiktaş 'a.. tam forzabesiktas tadında oldu ama..

Pamukk dedi ki...

buralarda bi Korcan yazısı vardı. nerde o?

kkkam dedi ki...

Pierce bırakmaz zaten geçen sene sakatlıklarla boğuştu keza Garnett ta öyle gerçek big three lokavt olsa bile en az 1 sene oynar gibi görünüyor Ah ulan Danny bu sene şampiyonluğu YD vari takas politikasıyla verdin ya neyse en azından Lakers veya çakma big three takamadı yüzüğü:)

BJK4EVER dedi ki...

Ayranimiz yok icmeye, space shuttle'la gidiyoz sicmaya.

Tuco Salamanca dedi ki...

arkadaşlar asıl konu kaynamasın lütfen, şikebahçenin rezaletini unutmayalım.

A . A dedi ki...

kim değiştirdi bu öykünün kahramanlarını..

ne güzeldi her şey...biz futbolu sevenlerin hikayesi anlatılıyordu ya da bize hoş gelen yerlerini okuyorduk bu serüvenin. ne güzel okuyorduk.
bazı satırları okumamaya, ya da üzerinde düşünmemeye öyle alışmıştık ki..
bizim sevdiğimiz futbolun içinde olmaması gereken olaylar, demeçler olurdu da duymazdan gelirdik ya da ufak tefek homurdanıp hiç olmamış gibi devam ederdik..

kim kime koydu'dan fazlasını, derinini konuştuk çoğu zaman ama şimdi bakınca farkında olmadan izin verilen kadar açılabilmişiz..

aklıma gelince gözümü kısıp utandığım anılarım var benim. o an yerin dibine geçerim zihnimde. çok uzun sürmez ama açarım gözümü, iyi bir adam olduğuma, bir anlık birşey olduğuna inancım ve sağlam dayanaklarım vardır. açarım gözümü.

"aziz yıldırım bundan böyle bir simgedir."

aziz yıldırım'ı düşününce gözünü kapatıp, bu kadar kolay sıyrılamazsın hemen, kendinde olduğu gibi emin olarak güvenle açamazsın, gördüklerinden kaçarak açarsın gözünü..

ama sonra güzel birşey bulursun hemen düşünecek. gökhan'ın omzundaki sakatlığı düşünürsün, buna aldırış etmeden, basit bir taca çıkan top için omuz omuzadan sakınmayışını getirirsin gözlerinin önüne, tebessüm edersin.

işte, içindesin çemberin...

daha önce "neden sadece fenerbahçe inceleniyor"'u sordum, şikenin cezasız kalmaması gerektiğini ama son sene baz alınacaksa tarbzonspor'un da incelenmesinin adil olacağını anlatmaya çalıştım.

sonra birden düştü jeton," herkes yapıyor neden aziz yıldırım'ı, fenerbahçe 'yi suçluyorlar" diye ortalıkta dolaşmak, hizmet etmekti çembere, aziz yıldırım'a.

benim fenerbahçe'm şike yapmaz. azizler yapar, ali şen'ler yapmıştır daha önce ama benim tuttuğum takım başka...

dün diarra gelmez ki bize diye hayıflanırken, bank asya'da, herkes gittiğinde mesela gökay kaptan olsa mı diye aynı ölçüde kafa kurcalayacağım fenerbahçe için.

sevgiye, tutkuya değinmiyorum bile..

şimdi ayrışma, elenme, nicel olarak azalıp nitel olarak artma günü...

"şampiyonlar ligi'nde veya her sene şampiyonluğa oynayan fenerbahçe"yi tutanlarla, önündeki bu sıfatlardan bağımsız olarak bu takımı destekleyenleri görme günü.

bank asya'da "-30'lu ya da değil" bu güne dek almadığım kombinemle tavşanlı linyit maçına çıkma günü.

diyorlar ki düşüremezler.. düşürsünler, düşürmeliler de..daha önce kim yaptı kim etti'yi geçtim. baş aktör'ü hapse tıktıklarında kimse yeltenemesin diye bundan sonra cezalarını çeksinler.

fenerbahçe'nin küme düşürülmesine neden olan kara adamlar olarak alsınlar tarihteki yerlerini..

olmaz ya belki bu kulübün sevdalıları şapkalarını önüne koyarlar bu kez padişah yapmazlar aziz gibileri. dokunulmaz yapmazlar.. olmasın şampiyon, 17'de 16 yapmasın ama aykut'umuza güvendiğimiz gibi güvenelim başkanlara da.


hani herkesin ağzında ya "milad olsun bu olay türkiye futbolu için" cümlesi..

tarftarlar için milad olmalı bu süreç aziz'leri demirören'leri, polat'ları, gürsoy'ları, odyakmaz'ları, mehmet ali yılmaz'ları, şekip'leri ne yazık ki saymakla bitmeyecek olan nicelerini baştacı yapmasın kimse bundan sonra başarı uğruna.

başarının kıstas alınmayacağı bir futbol olsun bundan sonra keşke.

ahlak için, onur için her yol mübah olsun sadece..

herkes şapkasını alsın önüne, bir düşünsün. yüksek sesle bir tekrarlasın şu cümleyi

"bu bizim eserimiz".

http://biktimusanmaktan.blogspot.com/2011/07/benim-fenerbahcem-sike-yapmaz.html

Eakele dedi ki...

Uzunca bir süredir severek takip ettigim sitenize ilk defa yazmak bugüne kısmetmis diyerek sözlerime baslayayım..

Eger FB'yi yönetenlerin sike yaptıklarına hüküm verilirse FB'nin son sampiyonlugu derhal elinden alınmalı, sampiyonlar ligine katılmamalı ve adı gecen yöneticilerinin hapis cezası ile cezalandırmaları gerekir..Olayın bu kısmı benim icin bu kadar net..

Ancak sevgili itake'ye ve belkide bircok renkdasıma su konuda katılmıyorum: FB küme düsürülmemelidir..Eger FB küme düsürülürse gercekten tek derdi sadece futbol macı izlemek olan ve bu ugurda takımının satışa sunulan tüm ürünlerini hatta kombinesini alıp elinden gelen maddi desteği esirgemeyen her bir ferdide cezalandırılacaktır..

Yeri gelmisken deginelim; senelerdir türk futbolunun basına gelen en büyük talihsizligin Aziz Yıldırım oldugunu cevremde sesli dile getirenlerdenim.Egosunun artık dizgilenemez boyutlara geldigini ve ''sadece sampiyonluk odaklı'', kendilerinden olmayanı kücük gören bir taraftar kitlesi yarattıgının farkındayım..

Bu yüzdendirki FB'yi sevmem..Ama ''Fener Yunanla oynasın Yunanı tutarım'' ekolündende gelmiyorum. Ancak yinede tüm bu toz duman arasında, bütün sezon boyunca cıkıp adam gibi topunu oynamıs (böyle oyuncuların oldugunu var sayıyorum) futbolcuların ve FB'ye gönül koymus objektif,dürüst, sportmen ruhlu tüm taraftarların olası bir küme düsme cezasını hakketmediklerini düsünüyorum..

Sikeye bulasmıs birini hakkettigi yere göndermek ve sikeyle kazandıgını elinden almak ne kadar dogru ise; yapılan sikeden bihaber gidip kombinesini, lig tv'sini alan adama ''sen bu sene bank asya'da oynayacaksın. Senin bu yıl Besiktas'la, Galatasaray'la yapacagın macları seyretme hakkını elinden alıyoruz'' demenin nekadar yanlıs olduguna vurgu yapmak istiyorum..

Tuco Salamanca dedi ki...

bazı beşiktaşlı arkadaşların içindeki febe aşkı gözlerimi yaşartıyor valla.

şike ispat edilse bile düşürülmesinmiş, taraftarlara yazıkmış. taraftarlara yazık olmasın diye bütün hukuk, talimatlar, yönetmelikler rafa kaldırısın, yeter ki çirkef febeliler üzülmesin. bu nasıl kafa, bu nasıl vicdan.

Eakele dedi ki...

@Tuco Salamanca

''icimdeki Fener aşkı bambaşka..bu büyük taraftarınla..''seklinde uzayıp giden tezahüratları hem İnönü'de hemde Kadıköy'de yaklaşık 20 yıldır söyleyen biri olarak yazdıklarının giriş bölümüne cok üzüldügümü baştan belirteyim bi kenarda dursun..

Anladıgım kadarıyla seninle aynı ekolden gelmiyoruz. İs hayatımda, yakın cevremde, gittigim spor klübünde, yani yakın cevremde, özelimde görüstüğüm; beraber fikirler ve projeler ürettigimiz hepsi koca koca üniversiteler bitirmiş ama konu FB olunca bir anda dünyanın en sabit fikirli, kibirli hatta seninde dedigin gibi cirkef insanına dönüşen FB'liler de var.. Ben yazımda ''vurguladıgım tarzda'' taraftarlara üzüldügümü belirttim..

Bi düsünsene; ben su an klübümüzü yöneten başkanı seçmedim bile.Klübü yönetme şekline ve yaptığı acemice hatalara karşı tribünde sesimi yükselttim diye neredeyse dayak bile yiyordum.Şimdi o başkan kalkıp şikeye bulaşacak ve bundan ben zararlı çıkacam öylemi?? Hatayı o yapacak ama ben Beşiktaşımı 2.ligde izliyecem??

Talimatlar, yönetmelikler rafa kaldırılmasın.Zaten var olan talimatlara göre küme düşürülecekler.Ben talimatların küme düşürülmeyle ilgili kısmının yanlış olduğunu ve gelecekte bu konuyla ilgili yeni bir düzenlemeye gidilebilecegini düşünüyorum o kadar..

Belkide olaylara Beşiktaşlı degil, futbolsever gözüyle bakıyorum.. Cesitli platformlarda ''Utancımdan markete bile cıkamıyorum''dedigi öne sürülen Ziya Sengül için üzülüyorum.. Yaptıgı tüm pisliklere ragmen evli ve cocuklu bir insanın SUCLU DAHİ olsa emniyetteki fotograflarının basına servis edilmesine vicdanım el vermiyor..

Benimkiside böyle bir kafa, böyle bir vicdan iste..

Saglıcakla kal..

Tuco Salamanca dedi ki...

@eakele

"vurguladığın tarzda" fenerbahçe taraftarları yaklaşık yüzde birlik bir dilime tekabül ediyor. klişe tabirle, yakın arkadaşlarım çoğunluğu fenerbahçeli ama futbol konusuna gelince onlar da dünyanın en çirkef insanı oluyorlar. ben o yüzden duygusal bakamıyorum olaya ve ayrıca eğer bizim yöneticiler şikeye bulaştıysa biz de ceza alalım, yöneticiler bu camia tarafından seçildiğine göre onların hareketleri kulübü bağlar.

ozzie dedi ki...

Bu arada şike yapılan maçlar listesinde yer aldığı iddia edilen kupa finali ile ilgili bir post olmasının vakti geldi de geçmiyor mu?

Serdal Adalı, iddia edildiği gibi Ibrahim Akın'a Fener'in Emenike ve Sezer'e yaptığı teklifi yaptıysa biraz da aynaya bakmak gerekmiyor mu?

Şampiyonluk iddiamız sürseydi demek ki Fenerbahçe'ye benzer bir konumda olabilirdik şu anda.

"Şerefli ikincilikler" kavramıyla büyütülmüş bir Beşiktaşlı olarak şikenin düşünülmüş olması bile hazmedilir bir şey değil benim için.

Konjonktür gereği şike girişiminde bulunduğu iddia edilen Beşiktaş ve Trabzon büyük olasılıkla gereken ve hak ettikleri cezayı almayacaklar çünkü, teşebbüse gereken cezanın verildiği yerde Fenerbahçe'nin kapısına kilit vurulması, liglerin de iptal edilmesi gerekir.

Hal böyleyken bile şuradan yazıyorum: İddialar doğruysa Türkiye Kupası geri verilsin, gereken cezalar çekilsin, Beşiktaş'ın adını kirletenler bir daha semte bile sokulmasın.

Bank Asya'da yaşam savaşı veren bir Beşiktaş'ı, Şampiyonlar Ligini kazanmış ama çocuklarıma anlatmaktan utanacağım bir Beşiktaş'a yeğlerim.

"Sevinmek için sevmedik" diyoruz, ota boka "Beşiktaşlı duruşu" diyoruz.

Boş mu konuşuyoruz?

Blade77 dedi ki...

Açıkçası anlayamıyorum birileri birşey yapıyorsa ve bu zamana kadar yaptıklarının sonucunu haklı bir kazançmış gibi kasıla kasıla gösteriyor işine gelmediğinde televizyon karşısında aslan kesiliyor biz ve diğerleri diyor elle attıkları golleri tekrarlanan maçları olmayan penaltıları söylemiyorlarsa kimse kusura bakmasın hepsini hakediyorlar ve buluyorlar

@Ozzie

Ergenekon'dan agzi yanan, sikeyi ufleyerek yer durumu var benim icin acikcasi.

Ben Ergenekon sorusturmasi Veli Kucuk gibi [buraya kufur girin] bir adami iceri tiktiginda o kadar umitlenmis ve mutlu olmustum ki... "Hah" dediydim, "90'lara kadar gidecegiz simdi, hatta oradan belki oncesine de uzanilabilir". 3 yildan fazla oldu, tik yok.

O yuzden bekliyorum. Polisin sahislari itibarsizlastirmak icin saldigi goruntulere ve soylentilere -simdilik- itibar etmiyorum.

PR calismasini birakip cidden sorusturmaya odaklansinlar, o zaman bakariz. Ha, eger onu yapmayacaklarsa da burada en cok nefret ettigim insanlari savunur hale gelmekten korkuyorum zaten.

ozzie dedi ki...

@ Shelbyl

Şüphesiz ki sen de haklısın.

En yakınlarımdan birinin Türkiye'de suçsuzluğunu kanıtlamak için 18 sene boyunca verdiği mücadeleyi, yaşadığı acıyı kendi gözlerimle gördüm.

Ergenekon'a gelene kadar çoğumuz neler yaşadık, neler gördük.

En nihayetinde 2001 yılında "Sokarım çevresine, kariyerine, Türkiye'de kral olacağıma Amerika'da hamal olurum" deyip sıfırdan başlamayı göze alacak kadar Türkiye'den sıtkım sıyrıldı.

Dolayısıyla Türkiye'de olup biten herşeyden işkillenmeni çok iyi anlıyorum.

Ekşi Beşiktaş yerine Ekşi Vatandaş diye bir yerde olsak sabaha kadar senin düşüncelerine paralel şeyler yazardım.

Ama bugün benim kaygım şu:

YD yönetimi ve onun "şımart bizi başkan" taraftarlarına Beşiktaş değerlerini unutturmamak lazım.

Bilsinler ki Beşiktaş "kazanma yolunda herşey mübah" diyenlerin takımı değildir.

Başarı istesek Barcelona'yı, Real Madrid'i; transfer bombaları istesek Chelsea'yi, Manchaster City'yi tutardık.

Beşiktaş, üç büyükler içinde en az taraftarı olan kulüptür, ancak taraftar sayısı iyi sezonda 30 milyon, kötü sezonda 30 bin değildir.

İdollerimiz yıldız oyunculardan çok, kısıtlı yeteneklerini aşmaya çalışan emekçi topçulardır.

Şampiyon olmadıkları sene futbolla ilgilenmiyormuş gibi yapanlara karşılık biz ikinciliklerimizden gururla söz ederiz.

Tamam, dünya değişiyor, Türkiye değişiyor, futbol değişiyor, Beşiktaş değişiyor, eyvallah!

Ama Beşiktaş'ı Beşiktaş yapan, büyüklerimizden öğrendiğimiz Beşiktaş değerleri değişmemeli.

Kuma bir çizgi çekelim, onu geçmeye çalışanla da mücadele edelim.

Ben o çizgiyi şikede çekiyorum ve bugün konuştuklarımızın Fenerbahçe ile ilgili değil, özümsediğimiz ilkelerle ilgili olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum.

Beşiktaş yönetimine bu değerleri unutturmamak da, yeni nesil Beşiktaşlılara bu değerleri öğretmek de taraftar olarak boynumuzun borcudur.

Yaşadığımız bu kriz, önemli bir kendini tanımlama olanağıdır ve ne Aziz Yıldırım'a karşı duyulan antipati ne de yargının bağımsızlığının tartışılırığı bunun önüne geçmemelidir.

P.S: Shelbyl, sen de mi MA'desin? Ben içindenim, Amherst taraflarında. Yakınlardaysan bir ara mangal+rakı üstü vatan kurtaralım.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@uludağbeşiktaş yazıyı alabilirsiniz. tabi vakti geçmediyse....

Tuco Salamanca dedi ki...

Yönetimi "toplumsal infial" ile, taraftarı "sokakları cehenneme çevirmekle" tehdit ediyor, hadi siz devam edin "taraftara yazık yaeeee"

tuna dedi ki...

güzel yorumlar var. harika

Yorum Gönder

Ara