.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Temmuz 2011 Cuma

Manuel Fernandes Beşiktaş'ta


Geçen sezonun sonuna doğru Beşiktaş'a iyiden iyiye yakışan Manuel Fernandes'le ve kulübüyle anlaşıldığı bugün itibariyle açıklandı. Tarihlerin 1 Temmuz'u göstermesi YD'nin "Transferi bitirdik ama Valencia açıklama için 1 Temmuz'a kadar beklememizi istedi" lafını doğruluyor sanki. Ayrıca bu bedel oyuncu bonservisinin %50'sine ait olsaydı açıklamada bu da belirtilirdi diye düşünüyorum. Beşiktaş camiasına hayırlı uğurlu olsun...

"manuel henrique tavares fernandes'in transferi konusunda valencia cf sad kulübü ve oyuncu ile anlaşma sağlanmış olup valencia kulübüne sözleşme fesih bedeli olarak 2.000.000.euro ödenecektir. fernandes ile 3 yıllık yapılan anlaşma şartlarına istinaden oyuncuya

2011-2012 sezonu için 2.000.000.euro,
2012-2013 sezonu için 2.100.000.euro,
2013-2014 sezonu için 2.200.000.euro ücret ödenecektir."

29 Yorum:

CDiS dedi ki...

2 milyon euro rüya gibi bir rakam.. nasıl oluyor tam bilmiyorum, fon-mon anlamam ben ama bu kalitede bir adamı 2 milyon euro karşılığında almışsa bu yönetim, tabata olayını affettirmiştir bence.. iyimser olmak için güzel bir gün belki de..

Unknown dedi ki...

bana kimse bu adamin iki milyon euroya alindigini anlatamaz... eger bu transfere seviniyorsak cok masumuz demektir..

http://sonkartallar.blogspot.com/2011/07/fernandes-transferinin-gercekleri.html

valla sözleşme fesih bedeli 2 milyon diyor eğer sadece belli kısmı için 2 milyon verilmişse KAP'a verilen açıklama yanıltıcı ve eksik demektir ve bu suçtur

Adsız dedi ki...

"Valencia kulübüne sözleşme fesih bedeli olarak 2.000.000.Euro ödenecektir."

prosedürü bilmiyorum, ama oyuncunun bonservisinin tamamını aldığımıza dair bir bilgi yok.bu "so called" fon olayı ortaya çıkarsa burdan kurtulunabilir belki.

Unknown dedi ki...

Sucsa bizim Tupcu o islere hic bulasmaz...

bjk yatırımcı ilişkilerine atılacak bir maile bakar olay. bu bedel bonservisin tamamı için mi diye sorulur, karşı tarafın vereceği cevap direkman beşiktaş'ı bağlayacaktır. yarın öbürgün atalım bi mail.

Tuco Salamanca dedi ki...

şimdi gel de bu renkli medyaya küfür etme. bu transferin 1 temmuz'da açıklanacağı bir ay önceden söylenmiş, aynı şekilde guti ve kuarejma'nın da izinli olduğu ve 1 temmuz'da gelecekleri söylenmiş, bu yavşaklar bir aydır "fernandes naz yapıyor", "guti telefonu kapatmış, kuarejma çukura düşmüş" vs. kolpalar sıkıyorlar, ne oldu şimdi? hadi çıkın biz yavşak olduğumuz için bu haberleri yaptık deyin.

BJK4EVER dedi ki...

Pahaliya alinirsa elestirirsin, ucuza alinirsa vardir bir bokluk diyip elestirirsin. Tabata'nin 8 milyona alindigina inaniliyor da Fernandes'in 2 milyona alindigina neden inanilmiyor? Birde bahsettigimiz kisi BJK kulubu baskani, surekli tupcu lafini kullanmak ne kadar dogru ve yakisiyor bilemiyorum, ben bile rahatsiz oldum......

~Poseidon~ dedi ki...

@bjk4ever maalesef bu transferi de beğendiremedi yönetim. Yok fonmuş yok değilmiş. Bu adam 3 sene boyunca senin oyuncun ister atar ister satarsın. Adım gibi eminim şu an bu adamın sağ bacağı tek başına 2 M € eder.

Bir kere de helal olsun gerçekten mükemmel transfer gibisinden bir post ne zaman açılacak çok merak ediyorum

Sana da teşekkür ederim 4ever hala aramızda sağlıklı düşünebilen taraftarlar olduğunu görmek umutlandırıyor beni.

Beşiktaş taş gibi bir transfer yapmış olup, Türkiye liginin en iyi orta sahasını takımına komik bir bedel karşılığında kazandırmıştır. (İster %50 si ister %100'ü isterse de 100 bin inek karşılığında olsun.)

Bu da bir yönetim başarısıdır...

~Poseidon~ dedi ki...

Şu karşılaştırmayı yapabilmek lazım.

Çok değil 1-2 sene öncesi
Delgado Tabata Fink Holosko Zapo vs. Forma reklamın Cola Turka. Ülker oyuncu bonservisini alıyor sana daha pahalıya iteliyor.

Şimdi
Quaresma Simao Guti Almeida Fernandes vs. forma reklamın Toyota olmuş Uzun zamandır ilk defa takımın da taraftarına yakışacak avrupa seviyesinde bir takım gibi görünüyor.

İlerleme hiç mi yok, doğru yapılan hiç bir hareket mi yok?

makavel dedi ki...

poseidon kesinlikle haklı!!!

Tuco Salamanca dedi ki...

fernandes tekrar hayırlı olsun.

bu arada doğukan ve furkan, denizlispor'a kiralanmak üzere, rıdvan ve onur ise kamp kadrosuna alınmamış.

cakmaktas dedi ki...

beyler iyi guzel oyuncu kalitesi yukseldi de ne degisti,ayni yonetilememe durumu devam ediyor.oyuncu kalitesi "takim" kalitesini henuz yukseltmis degil ve ben bu yonetim ve bu antrenorle pek de bir sey degisebilecegine inanmiyorum malesef

Adsız dedi ki...

fernandes'in kalitesine, alındığı ücrete laf eden yok.hatta bonservisinin tamamı değil %51i bile olsa o ücret demirören yönetiminin simao ile birlikte yaptığı en iyi transferdir gözümde.

ama mesele o ücretin sadece bonservis'in %25'i olması olasılığı ve iyi bir teklif geldiğinde dahi beşiktaş'a sorulmadan direk satılabilecek olması.

powerslide dedi ki...

@ tuco
basın ayrı bir yavşak kabul ediyorum ama tayfur hoca çıkıp "umarım aramıza katılır" dedi üstüne demirören çıkıp "sözleşmesi bizde gelmezse kendi bilir" dedi yani bunların hepsi basında çıkan huzursuzluk haberlerini destekler nitelikteydi ben gerçekten ortada bişey olmasaydı hem tayfur hocadan hem de demirörenden şunu demelerini beklerdim " fernandes bjk'nin topçusudur, yarın öbür gün takıma katılacaktır"

BJK4EVER dedi ki...

@poseidon

O transferlerden bazilarini ben hala yanlis olarak gormuyorum. Mesela Holosko bence iyi transferdi zamaninda, belki Burak'i satisi cok cabuk oldu kiralik gidebilirdi, ama sonucta adam katkisini yapti. Ayni sey Fink icin de gecerli, hatta bir yere kadar Delgado icin de. Ben son 2-3 sezondur yonetimin transfer politikasini begeniyorum, tek elestirim Tabata ve Zapo'ya odenen bedeller. Bazen taraftar olarak fazla duygusal yaklasiyor. Holosko karsiliginda Koray verildiginde herkes ayaga kalkmisti, bizden gittiginden beri ne oynadi Koray? Veya Fahri 1.6 milyon TL'ye satilmisti, millet kampin yildizi super vs diyordu, nerede Fahri? Hatta Aydin Karabulut, Batuhan icin de gecerli bunlar.

matiasemilio dedi ki...

rıdvan ve onurun kampa götürülmemesinin bi sebebi var mı acaba ? sakatlık filan hani..aksi halde pek hoş değil yani..

QuaresmA dedi ki...

Tabata satılmış Arap takımına. 2 sene boyunca sanki kendi cebinden çıkmışçasına 8 milyon muhabbetini yapıp adama rahat rahat top oynatmayıp, onu mental olarak bitirenlerin sevinç çığlıklarını duyar gibiyim. Neyse hayırlısı olsun.

Jimi Hendriks dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

@posedion kardesim sen olayi tam kavrayamamissin, oyuncunun %25'i senin olunca oyle pasalar gibi 3 yil oynatamiyorsun adami, herhangi iyi bir teklifte Besiktas'in eli kolu baglidir, durum boyle olunca bana kadro istikrarindan falan bahsetmeyin...

@bjk4ever

sen fernandesin 2 milyon euroya alindigina inaniyorsan sana soyleyebilecek bir lafim yok zaten..

Besiktas'in hisselerinin %37 halka acilmis durumda, kalmis geriye %14, bir gun cani sikilan bir arap seyhi Besiktasa el atarsa o zaman da boyle durun bir elestirmeyin, ne guzel arap sermayesine acildik, yildizlar daha gelecek dersiniz, sonra da ancak kiraathanede agziniz acik oyle maca bakarsiniz..

Tesekkurler

Kalten dedi ki...

Fernandes'in kulağı mı sol bacağını mı yoksa %49'unu mu aldık deyip kafayı bozan bizlere bir güzel haber: resmi sitedeki banner'da İsmail, Necip, Ersan ve Toraman da var artık. Daha önce bir Türk yedi yabancı iken şimdi Türk-yabancı eşitlenmiş

Önemsiz gözükebilir ama bence bu da bi mesaj

BJK4EVER dedi ki...

Yuzde 51'i halka acilsa bile birsey olmaz, cunku cogu sirkette soz hakki iceren hisseler sahiplerin (bizde dernektir buyuk ihtimalle) elindedir ve elden cikarilmaz, bizde de boyledir. Tek fark hisse satisi oldukca kardan daha fazla temettu dagitmak zorunda olursunuz, ama hem kulup yapimiz hem borsaya acilma seklimiz sebebiyle bu bizim icin onemli degil zaten.

Ben Fernandes'in 2 milyon euro'ya inanirim, neden inanmayim. Transfer bu, iyisi de olur, kotusu de, kotu olunca herkes atliyor da iyi olunca mi inanilmiyor? Yukarida da birinin yazdigi gibi bir investor pozisyonuna girip kulube mail atarsin, cevabi burada paylasirsin sonra, bu kadar basit.....

tearkan dedi ki...

bozüyük ve karşıyaka performanslarını düşününce onur'un da rıdvan'ın da gelişine çok sevinmiştim. yazık oldu.

~Poseidon~ dedi ki...

@asvalttaicenler %25 olayı açıklandı da ben mi kaçırdım? Yoksa bu da sadece "ya öyle olsaydı" yorumu mu?

Neyin istikrarından bahsediyoruz anlamadım ki? Quaresma, Simao, Guti 2. sezon maçlarına çıkacaklar. Geçen sezon oynayan en başarılı oyuncularını kadronda tutmayı başardın, yerine en az onlar kadar iyi alternatifler aldın. Kiralık oyuncunun bonservisini satın aldın. Fon ile % bilmem kaçı satın alınan Almeida 1 sezon daha senin futbolcun.

Yani anlayacağınız bırakınız bu işleri...

Kimse senin oyuncunu zorla sattıramaz canım kardeşim. Gerekirse sözleşmede bulunan satışı reddetme maddesini kullanır. Biraz fazla para öder alırsın yavrunun bonservisinin tamamını.

~Poseidon~ dedi ki...

Yönetim sempatizanı değilim,kendilerini genel anlamda başarısız da bulurum. (Son iki sezondur benim gözümde negatiften pozitife doğru geçiş yapmaktalar.)

Ama asıl değinmek istediğim konu sapıkça bir rekabet uğruna bugün yaşanan talihsiz olaylarda adı geçmemiştir.

Başkan'ın bahsettiği ve yeri geldiğinde sadece dalga geçtiğiniz "Beşiktaşlı Duruşu" sadece teoride değil pratikte de yönetim tarafından uygulanıyormuş.

matiasemilio dedi ki...

@tearkan aynı şekilde ben de sevinmiştim ama onlar da bir türlü beklentileri karşılayamadılar malesef..tamam ikisi de sakatlıklar geçirdiler ama oynadıkları maçlarda da bir türlü heyecan veremediler bana..

fiore82 dedi ki...

Eğer iddiayı doğru kabul edersek bir futbolcunun bonservisinin yüzde bilmem kaçı beni doğrudan neden ilgilendirsin ki? Sonuçta bu futbolcu Beşiktaşta oynamayacak mı? siz benim %25ime sahipsiniz bende size sahada % 25 performansımla oynuyacağım demeyecek herhalde değil mi?

8 milyonluk tabatanın tüm haklarına sahip olmak yada 2 milyon verip fernandesin %25'ine sahip olmak arasında bir tercih yapmam gerekse aranızdan Tabatayı seçerim diyen çıkacak mı? Eğer sorun satışından %25 alırız karlı olmaz ise tarihimizde hangi yabancımızdan para kazandık ki? bir kaç tane hariç. Fon istediği zaman satar bize sormaz derseniz de satış insiyatifi bizde olmayan fernandes yinede fink ile oynamaktan iyidir.

ama bu sadece iddia, doğru değil. gönül ister ki yine metin ali feyyazlar çıksın segen çıksın necip fernandes gibi oynasın seba tekrar başkan olsun.

Nuranesc dedi ki...

Akıllı adama 40 kez deli olduğunu söylemişler, sonunda delirmiş. Bile bile lades dedik. Üzerine basa basa 1 temmuzda açıklanacak dediler yine de nu spekülasyona kandık. Harbi harbi Fernandews siz Beşiktaşoın hesaplarını yapar olduk. Ersan dan sonra bu golü yememeliydik ama oldu işte.
İşin acısı bi yerde "fenere gelmezsem çocuğumu keserim" diyen yobo haberleri bir yerde sanki Beşiktaştan köşe buca kaçan Fernandes haberleri.
Hey gibi medya nelere kadirsin valla. Alacağın olsun. Üstü kalsın.

Adsız dedi ki...

Ernst 3 milyon €'ye geldi, karşılaştırırsak Fernandes 5 yaş daha genç ama takımında yer bulamamış, geçmişte sakatlık sorunları yaşamış ve Valencia için Tabata gibi bir transfer olmuş.
En kaliteli oyuncular bile gittikleri takıma uymayabiliyorlar. Valencia büyük ihtimalle Fernandes'î her şekilde elinden çıkarmayı düşünüyordu ve 2 milyon €'ye ikna oldu. Bence Fernandes çok iyi bir hamle oldu.

Yorum Gönder

Ara