.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Temmuz 2011 Pazartesi

Futbol Konuşmak

Böyle bir eleştiri gelmiş, futbola yeterince ilgi gösterilmediği konusunda. Haklı bir eleştiri.

Tabii şu da var:

Beşiktaş Futbol Şubesinin başındaki adam ve de takımın başındaki adam şu an tutuklu olarak cezaevinde.

Süper Kupa Finali ertelendi. Ligler de muhtemelen ertelenecek, ertelenmese bile başlayana kadar kafada hep bir "Acaba?" sorusu olacak.

Nihayet başlayacak olan ligde Beşiktaş'ın pozisyonu ne olacak, onu dahi şu an bilmiyoruz.

Futbol konuşmak isteyen konuşsun diye bu post'u açtım o yüzden. Benim bu mevzuya dair hiç keyfim yok zira.

23 Yorum:

Tuco Salamanca dedi ki...

bence rahat olalım ve futbol konuşalım artık. içi at(!) dolu çanta muhabbetlerinden birşey çıkaramazlar.

futbola gelecek olursak, bebe ile ilgili hep pozitif yorumlar var, tanju ve veli vasat deniyor, burak kaplan'ı gören bile yok, egemen faydalı olacak gibi, pektemek henüz güçsüzmüş ama takımın kondisyonu genel olarak iyi koch'un sayesinde.

guti yine çok idman kaçırdı ve bu sene yine güçsüz olursa, ilk 11'de mümkün değil oynayamaz. sağ bek sıkıntısı devam ediyor, ekrem ve hilbert yine koridor gibi. necip, ernst, fernandes çok iyi hatta orelyo bile canlanmış. holosko kaval kemiği ile top kontrolüne devam ediyor. hani antalya ile anlaşılmıştu bu adam için?

futbolu, futboldan ziyade beşiktaş'ımızı özledik. hayırlısıyla bu işten alnımız ak bir şekilde çıkacağız ve bu sene bebe ile yardıracağız :)

Adsız dedi ki...

http://4.bp.blogspot.com/-uJQ5KwMty_s/Ti2NMQvVR_I/AAAAAAAAACY/o84bQAPAai8/s1600/ifade.jpg

yorum yok...

Adsız dedi ki...

Sinan engin,bjk-fb maçı öncesi azize(fenere) bilgi sızdırır mı önümüzdeki dönem?
sinan engin neden tartışılmıyo bu blogda?
çok enresan?
faik çetiner-sinan-aziz üçgeni alenen ifşa edilmişken,bjk-fb maçında bjk adrsunu fb'ye sızdrmışken sinan'ı tartışmak güzel olur.
bıkmadnız mı bu şahıstan?

Adsız dedi ki...

ifade vermeye gelince foyası meydana çıkar diye tahmin ediyorum..burada zamanında tartışıldı mı bilmiyorum ama sinan engin'i destekleyen isteyen bir Beşiktaşlı var mıdır? bıkmak biraz hafif kalır,adının önüne Beşiktaşlı ünvanı geldiğinde bile tüylerim diken diken oluyor...

Adsız dedi ki...

sinan engin'in neyini tartışalım ki?

-sinan engin şöyle yapmış, kadroları söylemiş, 3. dalgada içeri alınabilirmiş, aziz'e destek çıkmış, vs vs.

-doğrudur.

bu kadar işte.

Sinan Engin Besiktas'in habis urudur. Daha da bir sey denemez zaten.

@Tuco

Ben daha hicbir hazirlik macini izleme firsati bulamadim. Benim duyduklarim da senin duyduklarin cizgideydi.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar,inanın bu blog kadar farklı ve parlak fikirler sunan yorumları içeren başka blog yok..
Sinan-faik-L.kızıl-alaatin metin- vs vs.. bu oluşumlar içinde beşiktaşın kadrosunu toramanların kolyaca sinana sızdırması çokkk garibime gdiyor beşiktaşımda...

Tuco Salamanca dedi ki...

adsız kardeşim veya kardeşlerim, bunu futbol postu yapacaktık ne güzel, sinan engin konusunda haklısınız ama bunun için alttaki postları kullansanız daha iyi olur.

tearkan dedi ki...

holosko'nun baya gayretli olduğuna dair yorumlar gördüm ben hep. ayağı da iyileşti en azından kadroda kalsın diyordum, öyle de olacak gibi. veli forvet arkası falan derken iki maç bildiğin ön libero oynadı. haliyle de etkisiz kaldı. ligin ertelenmesine sadece mustafa için sevindim. benim guti'den bu sene hiç umudum yok.

@ tuco

sinan engin değil; ama basketbol konuşabilir miyim? :)

bjelika ise beni hayalkırıklığına uğrattı ön ismini duyduğumda. bir an nemanja mı yoksa dedim; hatta lan bu adam daha yeni gitti caja'ya diye düşünüp kendimi uyardım sonra da milka olduğunu gördüm. milka iyi oyuncudur, el tecrübesi falan güzel; ama şu 4 mü, 5 mi tam karar veremediğin arada kalan oyunculardan. boyu az daha uzun olsa tam 5, şutu az daha iyi olsa etkili bir 4 olur cinsten. dudley ile ikisi biraz yumuşak kalabilir pota altı için.

andre smith beni biraz düşündürüyor. iyi oyuncu; ama karşıyaka'da olanlar malum. aynı kafada giderse çok sıkıntı yaratır takım içerisinde.

adı geçenler arasında en çok heyecanlandığım adamsa david hawkins. çok iyi transfer olur; ama alacağı ücret konusunda anlaşmazlıklar varmış sanırım. 3'e 5'e bakmadan alınır da işte henüz ne sponsor var ortada, ne de onaylanmış bir basketbol şubesi bütçesi var.

Tuco Salamanca dedi ki...

@tearkan

abi yeter ki spor olsun, basketbol, su topu, curling hiç fark etmez, yeter ki spor konuşalım artık biraz :)

Batistuta35 dedi ki...

Holosko toparlanmış gibi duruyordu,granada maçında iyiydi.Bebe de oldukça iyi ama sağ bek sorunu hala ortada. ekrem ve hilbert izlediğim hazırlık maçlarında gene koridor oldu. toraman veya tanju neden denenmedi orda anlamadım.İsmail atletico ve granada karşısında oldukça iyiydi ama sol bek değil açıkta oynadı. Veli ön liberoda güzel paslar çıkardı ama mücadele anlamında yetersizdi.En çok merak ettiğim burak da nedense oynatılmadı.
Bari şu arada turnuva falan olaylarına girsek de maç izlesek ya ,baydı.

@Tuco

O zaman ben curling konusayim:

Bizim mahallede Hilmi diye bir cocuk vardi. (80'lerde Hilmi adinda cocuk ne ariyor lan?) Neyse, cok iyi cercop yapardi bu eleman.

Onu almisiz curling takimina. Eger Mersin IY ceza alirsa, Nobre ile beraber supureceklermis.

~Poseidon~ dedi ki...

Evet beyler.
İtirazlar reddedildiğine göre nasıl bir yol izlenecek acaba?
Koch mu ? Tayfur mu? Yoksa yeni bir heyecan mı?

İlk masaya yatırılması gereken konu budur bence.

okka dedi ki...

tamer akyüz'ü merak ediyorum. en çok oynamasını istediğim adam. ama bebe, mustafa pekdemek, almeida varken şansı yok gibi.

bir de yabancı durumunu merak ediyorum. şu an kaç yabancı var takımda. muhtemelen çoktur. kimler kalacak kimler gidecek.

matiasemilio dedi ki...

@okka,
mehmet akyüz hocam..ben granada maçında seyrettim ama pek beğendiğimi söyleyemem..geriye gelip top aldı ve oyunu öne taşımaya çalıştı genelde..bir tane net pozisyona girdi,çok kötü bir vuruş yaptı..bakıp göreceğiz..
**ben veliden ümitliyim bu sene ama hazırlık maçlarında,oynatıldığı mevkiden ötürü pek ön plana çıkamadı..
**tanju topla münasebetinden çok direnciyle ön plana çıkan bir oyuncu..
**burak,soru işareti..
**toraman ve aurelio ise izlediğim maçların en iyileri..

tearkan dedi ki...

burak pek fazla oynamadı zaten. fırsat verilmedi pek, niye anlamadım.

itirazlar da reddedildi maalesef. gerçi pek umudum yoktu da insan yine de acaba demeden edemiyor.

hiç macera aramaya gerek yok bu durumda. bu şekilde olmasını hiç istemesem de tayfur kararı alındığından beri hep sportif direktör olmasını istediğim büyük mustafa gelsin işte takımın başına. çeksin çevirsin hem futbolcuları, hem de basınla ilişkileri. basında çıktığı gibi mourinho'ya hoca danışmaya falan hiç gerek yok. gelip kendi geçecekse takımın başına tamam; yoksa karışmasın hiç. :)

okka dedi ki...

@matiasemilio
pardon haklısın valla mehmet olacaktı "tamer" nerden çıktıysa. futboldan o kadar soğudum ki yabancı sayısını sayma gücünü de futbolcuların ismini de aklımda tutacak hevesi de bırakmadılar adamda.

mehmet akyüzü 2. ligde çok beğenmiştim transferine de çok sevinmiştim. alışma süreci diyelim ama bu kadar çok forvetin olduğu yerde de verilen şansları iyi kullanması lazımdı.

onderizo dedi ki...

ya madem futbol konuşuyoruz Reyizden başlayalım :)

Nuranesc dedi ki...

Reyiz emekli artık. Pastanın kremasının üzerine kondurulan şekerleme (krema bile değil yani)....

Hangi konu hakkında ne diyebiliriz ki. Zaten hemfikir olamadığımız empati kıuramadığımız bir yönetim var Beşiktaş'ın başında.

Yine de bu yönetim eğer dediği gibi hocasına destek vermeye devam edecekse Denizliyi göreve çağırmalı. İlerde de daha geniş perspektifli işlerde kullanmak üzere Denizli Hocanın tecrübelerinden yararlanmalı. Ama bu bile çok çok uzun süreçli bir çözüm değildir. Denizinin en azından fiziksel olarak çok uzun soluklu gergin maratonları kaldıracağını sanmıyorum. Zaten mental açıdan da yeterli olamadığını 2 sezon önce gördük. Hani ola ki 2 ay sonra Havutçu tahliye olur, benim teporim onun üzerindendir.
bu yönetimle en makul olasılık bu gibi duruyor, zaten son 8 senedir uzun soluklu bir adım da atılmamıştır Kartal'da.

Mayor dedi ki...

Tayfur'la Koch'u ekip olarak gordugum icin Tayfur donene kadar Denizli kullanilmasi yerine Koch'la devam edilmesini tercih ederim. Icerdede olsa Tayfurun Kochla baglantisi devam ediyordur ilk defa mahpusaneden yonetilen bir takimimiz olabilir. Bu sekilde sampiyon oluruz Hollywood filmimizi yapar. The fighter filmini hatirlatti bu senaryo bana.

~Poseidon~ dedi ki...

Hiç maç yapmadan 1M € karla 1 günde transfer edilen futbolcu.

Herhalde sadece Türkiyede olur böylesi...

Yangından mal kaçırma mı desek yoksa yargıdan suçlu kaçırma mı?

powerslide dedi ki...

salzburg ve ispanyadaki turnuva maçlarını izledim. ilk olarak şunu diyebilirim her ne kadar ilk geldiğinde yedek klübesinde kalır mı yoksa tribüne mi çıkar dediğim bebe gösterdiği performansla almeidadan formayı kapabilir. hafif bir carew havası sezdim. stoper sidnei ise duran toplarda hücumda etkili ama defansta toramanla beraber yeni bir "canlı bomba ekibi" olabilirler. tüm maçların vazgeçilmezi toraman oldu ve bu tercih benim hiç hoşuma gitmedi, granadanın hulk çakması sol açığı iki pozisyonda da teke tekte toramanı aciz durumlara düşürdü.
sağ bek bildiğiniz gibi koridor eko modeline devam. hilbert vasat, holosko aynı telden. guti gene sakat. ernst necip ve aurelioda toparlanma var. genel olarak baktığımızda oyun düzenimiz her halükarda guti bir çilingire ihtiyaç duymaya devam edicek gelecek sene de. fernandes o rolde çok sırıtıyor çünkü topu ayağında uzun süre tutmaktan pozisyonlar ölüyor. bu rolü bir tek guti halleder ama ne yazık ki beni ümitsizliğe düşüren konu da budur, gutiyle yola çıkmak çok riskli, 34 maçın 30'unda oynarsa takımı taşıyabilir ama daha kıçı kırık hazırlık maçında bile 30 dakika oynayıp 3 hafta sahalardan uzak kalıcak şekilde sakatlanıyor. bir takımın 10 numarası sürekli sakatlanıyorsa o takımdan bir şey olmaz, guti'siz yeni sistemler denenmeliydi ama tayfur hoca yeni sistemi uygulamaktan ziyade o bölge de fernandes de oynar hayaline kapılmış gibi.

Adsız dedi ki...

Bu sene Beşiktaş'tan başarı beklemek biraz hayalcilik olur bence. Yönetim hala fazlasıyla pragmatik, anı kurtarma derdinde. Koch'u hepimiz takımda istiyoruz ama teknik direktörlük yapamazdı, Denizli desek tamam çok seviyoruz ama ilk onbirde oynatabileceği kendisini tatmin edecek kadar çok sayıda önlibero kadromuzda dahi bulunmuyor. Uğur İnceman'ı falan geri getirir diye korkarım.

Sonra yönetim bombayı patlattı. Carvalhal. Bu adam portekizli değil de rus olsaydı, menejeri de Jorge değil de Hans olsaydı şu şartlarda Beşiktaş'ın başına getirilmesine kimse anlam veremezdi. Klasik Beşiktaş Yönetilemiyor sorunu. Kimin nasıl aklına yatmış bu isim hala anlamış değilim.

Tabii Tayfur'un takımın başına geri dönme ihtimali varken takımın başına düzgün birini getirebilmeleri olasılığı düşük, bu yüzden de Tayfur'un sözleşmesi iptal edilmeli, Flores gibi biriyle anlaşılmalıydı.

Beşiktaş suçluluğu ispatlanmadan kendi çocuğunu ortada bırakmaz, Tayfur'a sahip çıkar. Doğru bir davranış, çok romantik ama yönettiğiniz takım fair play liginde şampiyonluğa oynar bu anlayışla, süper ligde değil. Geçen sene kupayı alamasa yollayacakları Tayfur'u bu sezon takımı yeni sezonda zor duruma düşürmek pahasına savunmaları Beşiktaşlılık duruşundan çok, Beşiktaşlılık egosu gibi. Yani "Beşiktaş yönetimi Tayfur'un arkasında durdu" desinler. Başka bir şey değil.

Tayfur'un serbest bırakılmama ihtimalinde Carvalhal'la nereye kadar devam edilebileceği hiç tartışılmıyor ki asıl tartışılması gereken bu. Kim bu adam? Hangi özelliğiyle Beşiktaş'ın başına geçti?

Tanju ve Burak bu takımda görev alabilecek kadar yetenekli gençler benim izlediğim kadarıyla. Quaresma bu sene çok daha etkili olacak, Bebe de o formayı kimseye vermez gibi.

Holosko hala top kontrol edemiyor, hala şut çekemiyor, hala adam geçemiyor ve hala Beşiktaş'ta.

futbol konuştum biraz :)

Yorum Gönder

Ara