.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Haziran 2011 Cumartesi

Ersan Beşiktaş'ta

88 Yorum:

4 milyon euro: 2'si peşin, 2'si 2 yıl içinde ödenecekmiş. hayırlı olsun

Adsız dedi ki...

http://www.ntvspor.net/haber/futbol/42046/ersan-gulum-besiktasta-ve-yonetim-futbolcu-taraftar-yavsaklar-got-oglani-galatasaray-got-got-got


adlı güzide linkten okuyabilirsiniz;)

always dedi ki...

Burda da çok tartışıldı,konuşuldu herkesin haklı oldugu taraflar vardı ben biraz duygusal baktıgım için çok mutlu oldu bu habere ersanı gs forması ile düşünmek bile istemiyodum.hayırlı olsun.

Adsız dedi ki...

gelmesine çok sevindim.ayrıca umarım bu toraman'ın sağ bekte kullanılacağı anlamına gelir.

toraman-sidnei-ersan-ismail

tabi oynamadan bilemeyiz ama bana epey kaliteli göründü bu dörtlü.

geri dörtlüde yabancı biri olacaksa stoper olsun diyordum. bu kadar transferin üstüne bi de yabancı stoper almazlar heralde

EnisteKolaKoy dedi ki...

işemiş kadar rahatladım afedersiniz. çok önemli transfer, hayırlı olsun. bi tane sağ bek lazım şimdi.

QuaresmA dedi ki...

Ersan'ın bonservisinin alınması Toraman'ı sağ bekte kullanabilme kozunu daha da güçlendirir.

Toraman - Ersan - Sivok - Egemen/İsmail

iamefe dedi ki...

Ozur dileyerek bir sey soylemek istiyorum.

NTVSpor, Ersan Gulum transferini TSI 18:39`da gecti. Kulubun resmi sitesinde ise ``Gorusmelere baslanmistir`` haberi TSI 19:39`da yayinlandi. KAP denen kurum sadece bir formaliteden mi ibaret? Besiktas`in, Adanaspor ile gorusme halinde oldugunu bilmeyen, hakkinda haber yapmayan basin kurumu kalmadi.

Bir anonim sirketi olan Besiktas AS, sorumluluklarini yerine getirmiyor mu yoksa?

lamhaltas dedi ki...

ersan'in transferiyle savunmamiz kendini belli ediyor sanirim.

ferrari(gidici)
sivok
toraman
ersan
egemen
sidnei

simdi bu durumda toraman'i sag beke cekip geri kalan 4 stoperle devam etmek mantikli bana kalirsa. burada pek cok kisinin belirttigi gibi sag acik quaresmanin zaten bekiyle olan iliskisinin zayif olmasi ve 4-3-3 degil de 4-2-3-1 oynamamiz sebebiyle hucumda savunmayi 3 leyecek bir on liberomuzun sistemde bulunmamasi savunmaci bir beki mantikli hale getiriyor. ama toraman sag bek olsa bile kaliteleri birbirine cok yakin 4 adet stoperimiz bulunacak. mesela sivok a sen bu takimin 4. stoperisin diyemezsiniz bana gore. kimya sorunu var gibi geliyor. hos egemenin de sol bek alternatifi olabilme ihtimali var ama bu tip asiri karmasik rotasyonlar cok makul gelmemistir hicbir zaman.

tavsiyem ise cok sevsem de sivok un gonderilmesi. boylece egemen 3. stoper olur 4. stoper ise sezer-atinc-furkan 3lusunden biri olur.

yabancı stoper diyorken sidnei'i unutmuşum... sahi bu adam ilk 11e girer mi kafadan, izleyen tanıyan var mı? ben fm'den biliyorum :)

matiasemilio dedi ki...

çok şükür be..şukunu verdim yd ;)

AQ-47 dedi ki...

Müthiş bir kadro şişkinliği oldu, bu kadar stoper var, toraman sağ beke egemen sol beke alternatif düşünülüyor ama buralarda hali hazırda ismail ve rıdvan alternatifi tanju-ekrem var...ferrari ve sivoka güle güle desek ne kaybederiz?

AddNone dedi ki...

Şükür kavuşturana. Ligtv'ye verdiği röportajda gözlerinin içi gülüyordu resmen.

http://www.youtube.com/watch?v=Bi3TlVShPkk

QuaresmA dedi ki...

Ne idüğü belirsiz Sidnei için Sivok'u gönderemezler. Sidnei'in ne çıkacağını ne Tayfur Havutçu, ne yönetim, ne de taraftar biliyor. O riske giremezler. Zaten 6+2+2'de yabancının yedeği yabancı olmalı, yoksa mesela Hilbert'i sağ bekte oynatabilmek için ortasahada yabancı kesip Aurelio'yu veya forvette yabancı kesip Nobre'yi oynatmak gerekiyor.

Sidnei iyi çıkarsa Sivok yedeği olur, Sivok kadar iyi çıkmazsa da Sidnei yedek olur, birbirleriyle rotasyona girerler.

siyahBeyaz dedi ki...

ersan'ın gelişi ilhan'ın gelişine benzedi az-biraz. ilhan efsane oldu beşiktaş'ta, benzer bir yoldan geçen mondragon da gaassaray efsanesi oldu, ondan sonra kaleci bulamadılar doğru düzgün.

ersan da efsane olacak umarım. iki günde efsane yapıyorsunuz diyorlar ya hani, olmadı tabi henüz ama ileride olmaması için hiçbir sebep yok.

makavel dedi ki...

Yazar abiler bir anket yapsanız iyi olur tandemde kim oynıycak diye ?
EGEMEN TORAMAN
EGEMEN ERSAN
ERSAN SİVOK
SİVOK TORAMAN
FERRARİ ERSAN
SİDNEİ SİVOK
SİDNEİ ERSAN falan diye baya bir çıkmaz denklemler var.
HALA sol ve sağbek alınmadı kafayı yiycem...

makavel dedi ki...

Bir takıma 10 tane stoper alınca gol yeme olasılığı azalmışmı oluyor? işin ilginç yanı tek tek bakıldığında hepsi ilk 11 düzeyinde adamlar
Ferrari sivok ersan toraman egemen sidnei atınç.
Madem ERSAN kalıcak sidnei yi neden aldın? Toraman takımda kalıcaksa Egemen e dört yıllık sözleşme niye yaparsın? Galiba bunlar Ferrarinin yanında sivoğuda postalıycaklar..

jeankier dedi ki...

egemen - ersan - sidnei - toraman
şimdi gelsin ibb bakalım

helldoradotcom dedi ki...

yeni alinan gurbetci futbolcularimizin bek oynama ozelligi oldugunu okumusutum ama kimse bahsetmedigine gore yalan haber olabilir. Bir yil daha toraman'a tahammul edebilecegimi sanmiyorum..

powerslide dedi ki...

herkesin aksine ben toramandan sağ bek olacağına inanmıyorum.. düşünsenize toraman hücumda q7 ile verkaça girip orta açıyor..

Batistuta35 dedi ki...

@ Powerslide

İyi de q7 bekiyle kaç kere verkaca giriyor ki?:)
Onun dışında şampiyon oldugumuz sene toraman bekte çok iyi iş çıkardıydı bence

powerslide dedi ki...

q7 abarttığınız kadar bencil oynamıyor.. daha son es es maçında bile rıdvanla kaç kere pas alışverişinde bulundu.. toramanı o kalıba koyamıyorum bir türlü, daha önceki teknik direktörler de denedi toramanı sağ bekte.. olmuyorsa olmuyor zorlamamak lazım.. 4-2-3-1'de guti'yi forvet arkası değerlendirip fenerbahçe gibi hücum etmek isteyen tayfur havutçu toraman'ı sağ bek oynatırsa ondan g.gönül gibi bir performans bekliyor demektir.

Hala Ferrari ile Sivok'un kalacağına inanıyor musunuz ?

Ferrari'nin sözleşmesi feshedilecek büyük ihtimal.Sivok'u adam gibi bir yerli ile takas etsek mükemmel olur ama zor gibi.

Bu sene bize az kalsın kupayı kaybettirecek(bknz Aurelio'nun yaptığı penaltı) olan stoper yokluklarından illallah etmişler belli ki.Toraman'ın sağ bek rotasyonuna girmesi de iyi olur gibi geliyor bana.Quaresma'nın arkasına sağlam bir defansif adam lazım olabiliyor.

4 m € Ersan için çok fazla bence ama yaşı genç.Umarım faydalı olur.

Batistuta35 dedi ki...

"daha önceki teknik direktörler de denedi toramanı sağ bekte.. olmuyorsa olmuyor zorlamamak lazım.."

Buraya katılmıyorum. Toramanın bek oyunu eldeki tüm beklerden daha iyiydi.

BJK4EVER dedi ki...

Toraman sagbekte su an en ideal cozum olur bence. Bu arada G.Tore sadece 1.3 milyon euroya Hamburg'a gitmis, resmen goz gore gore kacirdik adami, BJK'li imis ustelik!

AQ-47 dedi ki...

bence de ferrari ve sivoku yollayacaklar, baksanıza hala yabancı forvet arıyorlar...sağ bekte sorun yok ki, neden toramanı oraya yama yapmaya çalışıyoruz. al işte rıdvan, ekrem yedeği, hatta rapidli tanju...bye bye hilbert

Jorge Mendes'in iktidara gelmesiyle birlikte, kulupte "eski" yabancilardan hicbirisi kalmayacak.

Benim net bir sekilde gordugum bu.

okka dedi ki...

sivok kalmalı bence. ama ferrari ve hilbert'e yol göründü gibi.

Kalten dedi ki...

Bence Sivok her halikarda kalsın. Sidnei'in nasıl oynayacağına göre stoperde, veya gerekirse Fernandes'in yedeği olarak ön liberoda bile kullanılabilir. Sonuçta onu Milan'ın kapısından döndüren pozisyonu ön liberoydu stoperden ziyade.

ozzie dedi ki...

Şu an itibariyle kadro şişikliği yaratacak olmasına rağmen Ersan transferine çok sevindim.

Ama YD, Ersan transferinden sonra BJK TV'deki röportajında, "Serdal Adali, Kemal'in transferi konusunda Samsunpor'la görüşmelere devam ediyor" tarzı birşey demiş.

"Çıldırt bizi başkan, şımart bizi başkan, stoper manyağı yap bizi başkan" diyorum içimden.

Bunlar ya hız kesemeyip Ferrari ve Sivok'la birlikte Sidnei'yi, Egemen'i falan da gönderecekler, ya da seneye dünya futbol literatürüne 10-0-0 dizilimini kazandiracaklar.

Hadi hayırlısı, Samsunpor'lu Kemal'den sonra bir de İbrahim Öztürk'ü (ve elimiz değmişken Serdar Aziz'i) aldık mı transfer dönemini başarı ve hayretle kapatabiliriz.

ulash dedi ki...

shelbyl'İn değindiği konu bence ziyadesiyle önemli. Juan Figer portföyünden Jorge Mendes'e doğru kayan transfer piyasası dikkat çekici gerçekten.
Noat Abi güzel bir yazı yazmıştı zaten blogunda. Mourinho-Mendes birlikteliği ve "Bizimkilerin" de bu birlikteliğe 3. olma çabası takdire şayan açıkçası.
bir laf daha atayım shelbyl'in söylediklerine istinaden "zulüm ile abad olanın ahiri berbad olur"

CDiS dedi ki...

herşey iyi güzelde nobre niye gitmedi daha.. o gitmedikten sonra yapılan transferlerin hiçbir anlamı yoktur gözümde.. messi gelse bile, ronaldo gelse bile..

Pamukk dedi ki...

iyi güzel oldu da sidnei deil de bir bek alsaydık aq. almicaklarmış bek!

powerslide dedi ki...

şu lucas alınsa keşke parayı bastırıp.. ama menejeri juan figer olduğu için imkansız gibi birşey..

A . A dedi ki...

son forvet transferi yapıp transferi kapatacağını söyledi demirören.


anlayamadığım için soruyorum
ortasahada aurelio, onur bayramoğlu tek forvette nobre ve mustafa pektemek'li hayalci kadrolar kurmadan 6 yabancıyı nasıl yerleştiririyorsunuz.

ortada necip, ernst, fernandes yazdığınızda sol ve sağ da simao ve Q7 garantiyken, forvette 1 yabancı da kesinken.

kalan kontenjanın sağ bekte hilbertle kullanabileceğini düşünüyorum . bu kadar yerli stoper kalitesi sözkonusuyken sidnei ve sivok'u kullnamak mantıksız olur.

hal böyleyken hem sağ bekte hilbertin gönderilip çok iyi bir yabanı sağbekle bu takım çok daha kaliteli hale gelemez miydi?

bir ikincisi ortasahadaki üçlünün alternatiflerinin guti/aurelio/ onur olması beşiktaştan beklentileri azaltıyor bence.

bu 6 lı sahadayken guti/ bir yabancı forvet/sidnei ve sivok +2 ve diğer +2 yi oluşturacaklar.

bir yabancı stoperin yedekte kesin kalacağını düşünürsek guti veya diğer yabancı forvetten biri 18 dışında kalacaktır.

ben tüm bunları düşündüğümde sağlıklı bulmuyorum bu kadroyu.

~Poseidon~ dedi ki...

Sidnei'de aynı fernandes politikası uygulanacak gibi geliyor bana. Bir sene sürekli yedek bekletip fiyatını düşürecek ve alacaklar.

Kimisi kadro şişkinliği diyor fakat geçen sezon sakatlıklardan sonra yaratılan inanılmaz forvet arkası oyuncuları, devşirme sağbekleri, çocuk forvetleri kimse hatırlamıyor sanırım.

Geniş kadroya şişkinlik demek bana saçma geliyor. Önemli maçlarda çıkan oyuncunun yerine A2 den gelen tecrübesiz bir genç değil en az onun kadar kaliteli başka bir oyuncu girecek. Sadece yedek kalan kaliteli oyuncunun mental olarak hazır tutulması gerekiyor. Bu Tayfur Hoca'nın işi.(Asıl görev burada başlıyor)

Benim kişisel görüşüm Sidnei - Toraman, Ersan - Egemen sürekli yer bulacaklar. (Sakatlık, ceza ve form durumuna göre)
Yabancı sağ bek ve forvet alınacak.

Bu şekilde yerli lig maçlarında yerli stoperler ile oynayıp sağ bek için kontenjan boşaltabilirken. (Sidnei çok genç yedek kalmayı sorun etmez bence) Avrupa maçlarında daha rahat bir kadro çıkartabiliriz.

Tuco Salamanca dedi ki...

koch gibi bir kondisyoner gelmediği sürece bütün transferler hikaye.

Pamukk dedi ki...

koch gelmiş galiba. satmazın bizi!

kalması beklenen yabancılar:
q7
simao
guti
almeida
fernandes
ernst
sivok
sidnei
yeni yabancı forvet

Bu listede sivok/sidnei'den, fernandes/ernst/guti'den ve q7/almeida/simao/yeniyabancı seçeneklerinden 3 yedek(biri kadrodışı) kalacaksa eğer... sivok/sidnei'den birini kesinlikle çizerdim.. Sivok'un tek artısı istikrarı, yerliler o istikrarı sağlayabilirse şansı kalmaz. Sidnei kapalı kutu, bekleyip görcez. ortasahada çıkan yerine muhtemelen Necip/Aurelio girecek, maç zorluğuna göre bu çıkan Guti veya form durumuna Ernst/Fernandes olur ama Guti'nin yedekliği sorun etmesi büyük sıkıntı olacak.

İleride oynayacaklar muamma... q7 banko oynar, simao da formsuz olmazsa banko oynar... yeni gelecek yabancıya göre ileri hattımızı baştan değerlendirmemiz gerek.

Kalten dedi ki...

"Oyuncu Ersan Adem Gülüm'ün transferi konusunda Adanaspor Kulübü ile anlaşma sağlanmış olup; sözleşme fesih bedeli olarak Adanaspor Kulübü'ne 2.000.000.Euro ödenecektir. Ayrıca oyuncunun 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA Kupası karşılaşmalarında yer almasına bağlı olarak Adanaspor'a sezon başına 1.000.000.Euro'ya kadar ek ödeme yapılabilecektir."

Benim bildiğim tanıdığım Demirören bir şekilde Tayfur'dan rica eder, o da Ersan'ı Türkiye Kupası maçlarında kadroya almaz. Sözleşme şartlarının tam ne olduğuna bağlı olarak o ekstra 2 milyon EUR'yu ödemekten kurtarabiliriz.

Aha buraya yazıyorum, problem çıkacak.

powerslide dedi ki...

ben sanılanın aksine derin bir kadromuz olduğunu düşünmüyorum. en basitinden geçen sene sürekli sakatlanan yada cezalı duruma düşen guti'den nasıl 34 maçın 30unda yararlanacakmış gibi plan yapıyor tayfur hoca hayretler içinde kalıyorum. guti yokken yerine oynayacak oyuncumuz var mı sizce? o bölgede onur,burak,fernandes oynarsa gutinin yokluğunu aratmaz diyebilirmiyiz rahatlıkla.. tayfur hocanın diziliş değişiklğine gitmesi gerektiğine inanıyorum bu yolda guti sürekli yedek kalacaksa kalsın hiç umrumda değil

Kalten dedi ki...

Geçen sene Guti'nin yokluğunda joker pozisyonunda Nobre oynadı, belki bu sene orada Veli/Pektemek düşünülebilir. İleride çoğalmayı da kolaylaştırır hem.

powerslide dedi ki...

gutiden başka derin top atabilecek kalitede oyuncu yok beni düşündüren bu, eğer yeni sezonda maçlar tıkanma noktasına gelirse rakip ceza sahası çevresinde top çevirir dururuz en sonunda q7 rakip sağ beki çalımlar ortada almeida bomboş olmasına rağmen o kaleye vurur yandan tıngır mıngır outa gider top vs.

@powerslide Q7 gol atabileceğine inandığı kişiye pas veriyor (nihat'a vermediğini simao'ya verdi) çok sağlam bir forvet alabilirsek şut çekmek yerine pas verecektir :))

Sag bek arayan arkadaslar buraya baksin yabanci istiyorsa:

http://www.transfermarkt.de/en/gestifute/details/berater_413.html

Bence pek iyi adam yok, ondan transfer yapmamamiz normal. Ferreira'yi alan almayiz herhalde artik :)

Kalten dedi ki...

@shelbyl

Mendes'in oyuncularından Alipio'yu da alırsak FM 2010 screenshot'umu buraya koyacağım yeminlen.

enorton dedi ki...

Abi ben de Forum topiğine bakıyorum kimseler yok, meğerse burdaymış herkes :)

Sağ bek işi olmayacak bu açık artık, Forlan ya da başkabir golcü oyuncu transferi ile kapatacaz dedi başkan... Eldeki stoper fazlalığı da gözönüne alındığında Toraman ın sağ beke geçmesi en iyi ihtimal gibi gözüküyor.

~Poseidon~ dedi ki...

@enorton bence bir bek bir de forvet alınacak. :) Her bölgeye 5 alternatif yaratıp, sağ bek ve forvet bölgesini bu kadar başı boş bırakacaklarını sanmıyorum.

Başkan da az çok tahmin ediyordur Avrupa'da başarının Ekrem, Rıdvan ve Toraman ile gelmeyeceğini.

BJK4EVER dedi ki...

2011-2012 sezonu için 2.000.0000.TL garanti ücret ve 30.000.TL maçbaşı ücreti,
2012-2013 sezonu için 2.250.0000.TL garanti ücret ve 35.000.TL maçbaşı ücreti,
2013-2014 sezonu için 2.500.0000.TL garanti ücret ve 40.000.TL maçbaşı ücreti,
2014-2015 sezonu için 2.750.0000.TL garanti ücret ve 45.000.TL maçbaşı ücreti ödenecektir.




Battik beyler, kulubun anahtarini vermisiz adama.:)

BJK4EVER dedi ki...

Neredeyse Messi kadar alacak vallahi.:)

powerslide dedi ki...

başkanın birşey tahmin ettiğini sanmıyorum aslında başkanın ne olup bittiğinden de haberi yok o anca jorge mendesin elindeki listeden adam seçip tayfur'a telefonla alalım mı diye sorup sonra kameralar karşısında biz elimizden geleni yaptık şimdi sıra takımda desin.. haberi var mı acaba yeni federasyon seçimleri için diğer takımlar harıl harıl liste çalışması yapıyor.. geçen sene fb hangi maçını istemediği bir günde istemediği bir hakemle oynadı.. hala daha safları oynasın bizimkiler ama ama tarafsızlık aman hakkımız yenmesin yeter.. pazar günü bjk tv'de sinan engin hatırlattı, "başkanım bu yabancıları sezon öncesi toplayıp bu sene kesin şampiyon olmalıyız diye motive etmeniz lazım yoksa bunlar sonsuz krediyle şampiyon olsak da olur olmasak da olur havasındalar".. başkan da onaylarak "haklısın sinancım yönetici arkadaşlar gerekli uyarıyı yapmalılar belki de".. başkanın bir kere bile aklına gelmemiş taraftarın beklentilerini oyunculara aktarmak.. gerçekten iş bilmez çapsız bir yönetim var içeride doğru düzgün ne bir yapılanma ne bir plan program hepsi hak getire.. yöneticilere adamları motive etmeniz lazım diyosun onlar yabancı yıldızlarla gece klübüne gidip aynı masada yemek yiyip eğleniyorlar.. sonra guti heralde takmaz tayfur'u, ondan üstte yöneticilerle kanka zaten..

blogmame.com dedi ki...

Adres: http://www.blogmame.com/2011/06/blogger-ve-blogspot-yarsmas.html

Merhaba;

Blog sayfamda uygulamakta olduğum blogger ve blogspot blog yarışmasında sizide aramızda görmekten mutluluk duyarım. Katılımınız bizi onurlandırır. Çokta olsa azda olsa blog sayfanızın tanıtımını yapabiliyorsak bu çalışmayla ne mutlu bize…

Saygılarımla…

Kalten dedi ki...

@bjk4ever

Niye yahu, Euro bazında 900bin EUR ila 1.2 MM EUR arasında garanti para alıyo Pektemek. TL olunca göze fazla gözükmüş olabilir :)

BJK4EVER dedi ki...

Sorun para biriminde degil de sifirlarda, iyi say.:)

Zamanında sırf Rogon'un futbolcuları olduğu için alınan Alman kazmaları Hilbert ve Fink'e iyi transfer deyip,Jorge Mendes'in getirdiği portekizlilere burun kıvırmak da iyiymiş.

Scout sistemimizin olmadığını,transfer listelerimizin, çalıştığımız menajerlere bağlı olarak değiştiğini ben de biliyorum ve bunu sürekli eleştiriyorum fakat neden bu durum 2 sene önce değil de transferlerimizin fayda / maliyet oranının en yüksek seviyede seyrettiği şu zamanlarda birden göze batmaya başladı bunu anlayamadım.

Bu arada sağ bekte ben İbrahim T'ın oynamasını tercih ederim fakat Egemen sol beke geçerse yabancı alterler arasından Patrick Ochs sağ beke düşünülebilir.Kendisi hücumcu bir bek olup Almanya'ya da epey piyasası olan bir oyuncuydu.Takımı küme düştüğü için sözleşmesi iptal olmuş ve şu an boşta.Eğer Schalke,Dortmund gibi takımlar ilgilenmezse yüksek bir maaş karşılığında Türkiye'de oynamaya ikna edebiliriz.

http://www.transfermarkt.com.tr/tr/patrick-ochs/profil/spieler_2358.html

Kalten dedi ki...

@BJK4EVER
Ooha şimdi dikkat ettim, umarım sözleşmeye yazılandan copy-paste değildir :)

Tuco Salamanca dedi ki...

http://www.haber1903.com/futbol/havutcunun-sag-kolu-koch.htm

koch konusunda resmi bir açıklama yapıldı mı?

koch sigortasız çalışıyo heralde :))

enorton dedi ki...

Resmi açıklama yapılmadı ancak başkan BJK TV de anlaştık dedi... Başkanın sözü mühürdür :)

Tuco Salamanca dedi ki...

oh be sonunda her maçta sakat vermeyen, ikinci yarıda dili dışarda, eli belinde dolanan adamların olmadığı bir takımımız olacak.

Tuco Salamanca dedi ki...

http://www.haber1903.com/futbol/ersana-odenen-para-fazla.htm

adam maalesef haklı beyler

QuaresmA dedi ki...

Adam kendi veriyor sanki parayı, bekara karı boşamak kolay.

Sırf bizde değil, 4 büyüklerin hepsinde bonservisler de, maaşlar da uçmuş durumda. Yapacak birşey yok artık. Katar kulübü olmak istemem ama eğer kulüp gelirleriyle dengeleniyorsa en azından Rus kulübü gibi birşey oluruz belki. Yok dengelenmiyorsa da 4 büyüklerin hepsi batacak.

Tuco Salamanca dedi ki...

abi haberin tamamını okursan daha iyi olur. mesele sadece ersan'a verilen para değil, bu sezon yapılan transferlerin yanlışlığı üzerine.

No Pasaran dedi ki...

Ne kadar beğensek de Güntekin Onay'ın her dediği de doğru diye bişey yok..Ben katılmıyorum yorumlarının çoğuna..Bu sene uygulanan transfer politikası gayet iyi gidiyor..Nihat, Nobre, Ferrari gibi hiç bişey vermeyip dolgun maaş alan adamlar gönderilip yerine genç ve ucuz maliyetli transferler yapılıyor ve hepimizin en baştan beri dediği Ersan ve Fernandes'in bonservisleri de alındı..Takımın iskeleti belli zaten üstüne bazı modifikasyonlar yapılıyor işte..Tek yapmadıkları ve anlaşıldığı üzere yapmayacakları hamle sağ bek kaldı..Yabancı sağ bek almak şart bence.

Tuco Salamanca dedi ki...

bu transferlerle yerli kalitemiz mi arttı yoksa yerli sayımız mı? bence sadece yerli sayımız arttı.

yine de bunlar kötü tranferdir demiyorum ama bir fark yaratamayacaklar gibi görünüyor. geçen sezondan tek farkımız ikinci yarının başında değil de, 5-6 hafta kala havlu atmak olacak. üçüncü olursak ne ala.

BJK4EVER dedi ki...

Agzi olan konusuyor anasini satayim. Bir defa yerli kalitesini arttiracak kim var? Ersan'dan iyi stoper kim? Servet mi G.Zan mi? Kaliteyi arttiracak sagbek kim? Gokhan Gonul ve Hamit Altintop disinda kim var? Kaldi ki BJK su an yerli kalitesi acisindan cok iyi degil, ama muthis bir potansiyel var ve bu potansiyel arttirildi (Cenk Ismail Ridvan Ersan Sezer Furkan Cumali Erkan Muhammet Veli Burak vs), ilk etapta onemli olan bu. Ayrica kendisi diyor ki sagbek sartmis. Yerli olarak elimizdekilerden iyi kim var piyasada? Yok. Yabanci alsan kontenjan nasil olacak ona cevap versin once. Ayrica Ersan'a pahali diyor, fiyati 2 ile 4 arasinda degisiyor, S.Kesimal ve O.Sam kaca alindi? Ersan'i almasak nasil boyle bir yerli kacirilir derdi, simdi nispeten makul bir fiyata aldik pahali diyor! Elestiri olsun diye konusmus, sacmalamis iste. Ki kiralik oyuncu olur mu diyor, Fernandes ve Yobo uzaydan mi geldi?

ozzie dedi ki...

Güntekin Onay katılsam da katılmasam da görüşlerini ciddiye aldığım az sayıda yazardan biri.

Bu sene yapılan transferlerin hiçbirini kendi başına eleştirmem ancak ortaya çıkan genel durum konusunda pek de haksız değil.

Bugünkü görüntü itibariyle yeni alınanlardan yerlilerden sadece Pektemek, Ersan ve belki de Egemen düzenli olarak ilk 11'i zorlayabilecek düzeyde. Bunlar içinden en önemli iki transferin çok ciddi sakatlıklardan çıkmış olmaları bu transferleri bu fiyatlarda biraz riskli kılıyor. Ama şahsen ben bu iki oyuncunun risk alınabilecek kalitede olduklarını düşünüyorum.

Avrupa'dan gelen 3'lü ve Mehmet Akyüz de biraz kadro derinliği/esnekliği sağlar. Ancak bu oyuncuların içinden en az bir tanesinin geçen sene Cenk, Ersan ve Necip'in yaptığı gibi aradan sıyrılıp kendini kanıtlaması gerekiyor. Yoksa dördüne verilen toplam para ile direk ilk 11 oynayabilecek bir yerli alinabilinir, kadro derinliği için de altyapıdan çıkarıp başka kulüplere peşkeş çektiğimiz veya kenarda çürüttüğümüz gençlere şans verilebilirdi. Ama bunlardan bir tanesi bile yıldızlaşırsa bu yatırım karşılığını vermiş olur.

Sidnei kiralamasını halen çok anlamış değilim ama en iyi ihtimalle başarılı olsa, gene önümüzde boru gibi 14 milyon Euroluk bir opsiyon var. Kadrosunda şu an itibariyle 198 stoper bulunan bir takım bir stopere bu parayı verirse şaşarım. Bu kiralama Ersan transferi için yapılmış bir blöf ve Mendes'es verilen bir vitrindir. Yabancı sınırlaması varken bu kiralamanın mantığı ve tüm sene oynatamayacağın bir yabancı stoperi sırf Avrupa maçlarında sahaya sürmenin doğruluğu da tartışılır.

Fernandes'in bonservisini almak ciddi bir başarı olur ama halen net ve nihai bir açıklama yok o konuda.

Uzun lafın kısası, çok hatalı transferler olmasa da, biraz dağınık biraz da üretim açısından riskler taşıyan bir liste var elimizde. Aynı para harcanarak alınacak 9 değil 5 transferle belki de rahatlıkla bakardık önümüze. O açıdan hak veriyorum Onay'a.

BJK4EVER dedi ki...

@Tuco

Gecen seneki sorunumuz abuk bir antrenor ve bazi bolgelerde alternatifsiz, dengesiz bir kadro idi. Simdi stoperde daha fazla ve kaliteli alternatif var, ve Quaresma/Guti icin o bolgenin oyunculari olabilecek yedekler alindi. Besiktas'in kadrosu kalite olarak yetersizse Trabzon ve Bursa nasil o kadar puan topladi biri bana onun cevabini versin. Elimizde sagbek olarak Toraman, Ekrem, Ridvan, Hilbert, Tanju var ve begenilmiyor, daha bu sene ve gecen sene adamlar Ali Tandogan, M.Keceli, Cale, S.Balci ile kac puan topladi. Ayrica dunyanin her buyuk takimindaki bekler hucumcu oluyor diyor da, aq o zaman Chivu Ivanovic Badstuber Abidal Puyol ne oluyor diye sormazlar mi adama? Quaresma'nin arkasina koyacagin adam hucuma ciksa bindirme yapsa ne olacak topu mu alacak diye sormazlar mi? Bir anda sinirlendim yahu.

BJK4EVER dedi ki...

@ozzie

Alternatifsizlik var abicim, kimi alacaksin? ALmanya'daki gurbetcilerle konusuldu, gelmek istemediler iste, yurt icinde alternatif sayisi ve fiyatlar belli. Cenk Ismail Ersan/Egemen Toraman Necip M.Pektemek, bence bunlar sampiyon bir takimin ilk 11'inde oynayabilecek kalitede adamlar (6 tane), saglam alternatif olarak da Ekrem, Veli, Aurelio gibi oyuncular var. Daha 3 sene evvel bu takim Ekrem, G.Zan, Nobre ile sampiyon olmustu. 82 puan toplayan takimin en iyi stoperi Egemen Korkmaz, bize gelince begenilmiyor anasini satayim.

Tuco Salamanca dedi ki...

@4ever

ben de kadromuzun geçen senekinden iyi olduğuna inanıyorum ve geçen seneki fiyaskoda aslan payı şuster'indi elbette.

zaten şampiyonluk için illa mükemmel bir kadroya sahip olmak gerekmiyor, son şampiyonluğumuz bile bunun en güzel örneğidir aslında. bu durumda hoca faktörü ön plana çıkıyor, tayfur havutçu, takıma denizli'nin kattığı ekstra değeri katabilir mi bundan da şüpheliyim.

transfer için daha önümüzde uzun bir süre var ve en azından bir tane skorer golcüye ihtiyacımız var. başkana bu konuda güveniyorum.

kişisel olarak, geçen sezon öncesi gibi büyük beklentilere girmek taraftarı değilim çünkü insan o zaman daha çok üzülüyor. şans bizden yana olursa, saha dışında da yapılması gerekenleri yaparsak, bir ihtimal şampiyon olabiliriz. olamasak bile bu sezon çok üzülmeyeceğim.

Sanki piyasada gönül rahatlığıyla direk 11'e koyacak yerli adam vardı da biz almadık.Şunu kabul etmeliyiz ki artık eskisi gibi kaliteli yerli oyuncu çıkmıyor.Altyapılar iflas etmiş durumda.Yerli olarak kimi alırsak alalım takımın en zayıf halkaları onlar olacak.

Bu seneki piyasada da üst düzey 5 adam vardı.Selçuk,Pektemek,Ersan,Cenk Tosun ve Serdar Kesimal.Bunlardan 2'sini biz aldık ayrıca kanat rotasyonunu Türkleştirdik.Hilbert,Holosko gibi fazlalıklardan kurtuluyoruz.Forvete Mehmet Akyüz'ü aldık.Böylece yıllarca yapamadığımız Nobre'ye ya gidersin ya da A2 takımında oynarsın restini çekebiliyoruz.

Bunlar olumlu şeyler.Ne kadar eleştirsem de Tayfur hocanın bu transfer politikasında payı var.Mesela yabancı bir hoca Pektemek için bu kadar diretmezdi kesinlikle.O paraya yabancı daha kaliteli bir forvet alırız deyip vazgeçtirirdi transferden.Halbuki bu ligde başarılı olmanın anahtarı yerli kadrosundan geçiyor.Tayfur hoca da bunu iyi tespit etmiş ve transferleri bu stratejiye bağlı olarak yapıyor.

BJK4EVER dedi ki...

Abi hoca konusunu tamamen ayri bir tarafa koyuyorum, cunku benim de kuskularim var. Ama salt transfer politikasi olarak bakarsak yanlis/kotu bir politika izledik mi? Ve bu kadro genislik/kalite acisindan sampiyonluk icin yeterli mi? Bu 2 soru uzerinden konusmamiz lazim bence.

Tuco Salamanca dedi ki...

eğer gerçekleşti ise bence en büyük transferimiz koch olacak. fizik olarak iyi durumda olan bir kadro, her zaman bir adım önde olacaktır.

Benim

Simao--Necip--Fernandes--Quaresma

orta sahası hakkında şüphelerim var.Kupa finali,futbolcuların motivasyon düşüklüğü,kalan maçlarda gençler oynasın falan derken bu orta saha ideal mi değil mi Tayfur dahil kimse bilmiyor.

Tabi malum kişi 2.yarıya Guti-Aurelio göbeğiyle değil de biraz makul isimlerle başlasaydı biraz fikrimiz olurdu.Koca bir sezonu çöpe attık Schuster'le.İsmini duyunca bile sinirlerim zıp zıplıyor.

siyahBeyaz dedi ki...

hakkaten güntekin onay'ın açıklamaları birazdan saçma göründü bana da. hem yerli kalitesini artırmak gerek demiş, hem de ödenen bonservis bedellerini eleştirmiş.

iyi yerliyi parayı dökmeden alamıyoruz maalesef. düzen böyle. ben potansiyelli ucuz yerlilere de, altyapı oyuncularına da sabrederim şahsen ama jorgemendesspor'lular ne der bu olaya bilemem.

ersan,mustafa,egemen,veli yerli kalitesini artırmıştır bana göre. tanju,burak,mehmet tutarsa ne ala. olumlu şeyle okuyoruz.

bence sidnei transferi gereksizdi. ne oynayacağı meçhul, iyi oynasa alamayız. alternatif olarak tutulursa, maliyeti az denebilir. sivok'un iyi kötü bir standardı var, ben sivok'la devam ederdim.

şahsen, her mevkiyi transferden ziyade kadro içinden çözme yanlısıyım. sağ bek alternatifleri mevcut gayet. sol bek için ismail'in yedeği caner ve doğukan olarak görünüyor.

ileri uçta; almeida,mustafa,mehmet gayet iyi. aşırı para verilmedikçe buraya bir alternatif daha alınabilir. altyapıdakiler henüz çaylak bu mevkide. kadir var en yakın.

kale için; cenk,rüştü,umut görünüyor. cenk'e birinci kaleci sensin demenin zamanı geldi bence.

sinan bolat adı geçiyor. transfer olursa hem cenk'i hem sinan'ı kaybederiz gibime geliyor. cenk iyidir iyi.

kaleci konusuna değinecektim sadece, aklıma ne gelirse yazdım.

tomates dedi ki...

Gelen oyuncu ile giden oyuncu arasında ne kadar kalite farkı var. Transfere böyle bakmak lazım
Yoksa çok transfer yapmak size 14 kişi ile sahaya çıkma hakkı vermiyor.
Şimdi gelenlerle gidenleri tek tek karşılaştıralım;
Nobre mi Mehmet akyüz mü, bence farkı yok
Ferrari mi Sidnei mi Ben ce Ferrari .(geçen yıl ondan fayda alamamış olmamız onu kötü oyuncu yapmaz. 13 ay önce ona tapıyorduk.
Holosko mu , Burak Kaplan mı? Kesinlikle Holosko
Nihat mı, M.Pektemek mi? Bunu zaman gösterecek. Nihat kadar bile şanş bulamaz bence.
Erhan güven mi, Tanju mu, Bence farkları yok
Tabata mı Veli kavlak mı? Bence Tabata
ibrahim üzülmez mi , Egemen mi..Bence kesinlikle deli ibo
Bobo mu Diego Costa mı Bence kesinlikle Bobo
Bence geçen seneki kadromuz daha kuvvetliydi. Efektif kullanamadık o ayrı konu
Ama geçen seneki sakatlıklar bu kadronun başına gelirse zirveye oynaması çok çok zor görünüyor.

Adsız dedi ki...

@tomates

kişisine göre değişir o kalite karşılaşması.oyuncu kalitesine bakmak yerine verdikleri performansa bakmak lazım bence.tabi yerli yabancı statüsü, yaş gibi faktörleri de değerlendirmek lazım.

nobre vs mehmet akyüz - performansa göre mehmet akyüz vasat oynasa nobre'den daha faydalı olur.ayrıca bobo gibi birisini bulsak, kontratı bittiği zaman "bana mehmet akyüz ile aynı parayı hak ediyorum" diyerek kulüpten gitmez sanırım.
ferrari vs sidnei - ferrari çok daha kaliteli ama sahada ısınırken sezonu kapatan bir adamdan bahsediyoruz.sağlıklı bir karşılaştırma yapmak zor
holosko vs burak kaplan - holosko bizde tutmuyo abi.sahamızda mahkum oynamadıkça faydalanamayız holosko'dan.
nihat vs mustafa pektemek - nihat'ın geldiğinden beri verdiği performans ortada.tartışmasız mustafa pektemek derim.
erhan güven vs tanju - tanju konusunda pek bir bilgimiz yok.ama erhan'dan çok daha iyi olduğuna inanıyorum.
tabata vs veli kavlak - sene başında herkes bu veli alınsın diyordu, adam geldi avusturya'da tutunamayan gurbetçi oldu.
ibrahim üzülmez vs egemen - bi kere egemen sol bek değil, karşılaştırma yapmak mantıksız.duygusal olarak ibo daha iyi derim, ama 1 sene daha vasat performans dahi verebileceğinden emin değiliz ibo'nun.
bobo ile birisini karşılaştırmak anlamsız.henüz birisi gelmedi onun yerine.
geçen seneki kadro ile bu sene ki kadro arasında aurelio-fernandes değişikliği de yapılabilir ayrıca.fernandes'in bonservisi alındığına göre aurelio ilk 11'i ancak 2. liglere karşı türkiye kupasında görür bence.

menderes mete dedi ki...

Çok para dökerek aldığımız her yerli oyuncu genelde bizde tutunamamıştır.Beklentiler haliyle yüksek oluyor ve oyuncu bunu karşılayamıyor.Bu alınan genç oyunculardan takımı sırtına alıp götürmesini bekleyen var mı? Eksiklerin olduğu dönemde işlerini yapsınlar yeter.Benim beklentim bu sadece.Kadromuzda Cenk,İsmail,Ersan,Pektemek,Necip gibi çok genç ama kaliteli yerliler oldu.Bunlara Burak Kaplan'ı da katacağımızı sanıyorum.Beşiktaş bence doğru yolda...

borasahin dedi ki...

Guntekin Onay'in genel anlamda soylemine katiliyorum, yaptigi bire bir elestirilere degil.

Turkiye piyasasinda prim yapmis iyi yerli oyuncuya iyi bonservis vermen gerekiyor. Ersan'in ederi de 2.75, 3 milyon EUR civariydi. Biz de 2 + 2 verdik. Son 2'sinin icerigi yeterince acik olmasa da en azindan sakatlik durumu goz onune alinmis. Bu kadar eder mi? Alttan gelen sol ayakli gencleri ve verdikleri iyi sinyalleri dusundugumuzde insanin aklinda bir soru isareti olusuyor hem Ersan'in sakatligindan hem de "yeterince test" edilememesinden dolayi. Bu yuzden sahsen Serdar Kesimal'i tercih ederdim fakat Ersan transferi icin de kotu diyemeyiz. Omer Toprak'i seyretmedigim icin birsey diyemiyorum.

Egemen transferi Ersan'i aliyorsan bence gereksiz. Ikisinden biri olmaliydi, ikisi birden degil. Hatta Ersan'in sakatligi, geriden gelenler ve Egemen'in sol bek oynayabilirligi dusunuldugunde sanki onu bir adim one koymuyor degil, ama gelisim gostermis ve kendini kanitlamis bir Ersan -ki ben hala tatmin olmadim- butun bunlari unutturabilir. Bir risk alinmis. Umarim olumsuz olmasi durumunda geriden gelenlerin onunu kapatmazlar, korkulan nokta bu.

Mustafa Pektemek bence yaptigimiz en iyi transfer. Eger profesyonel biriyse burada kendini fazlasiyla gelistirebilir. Onunla ilgili tek soru isareti sakatligi, gecen sene sonuna dogru gostermis oldugu performansi sanki atlatmis oldugu yonundeydi. Saglikli bir Mustafa icin Super Lig piyasasi goz onune alindiginda 4 milyon EUR ucuk bir para degil.

Sidnei transferinin ne icin yapildigi belli degil. Ferrari gidince Mendes'in listesindeki en alinabilir topcuyu almislar.

Geri kalan Tanju, Veli, Burak ve Mehmet Akyuz tamamen ya tutarsa mantigi ile yapilmis transferler. En yeteneklisinin Burak Kaplan oldugu soyleniyor, o da problemliymis, problemli ise niye aliniyor? Hadi o riski alalim, gerisi nedir? Anadolu takimlarina bakiyorum... Kayseri gitmis Nadir Ciftci'yi almis, Engin Bekdemir'i almis. Antep gitmis Taskin Calis'i almis. Devre arasinda bir suru soyledik, Muhammet diye, simdi Antep'te. Gokhan Tore 1.3 milyon EUR'a Hamburg'a gitmis ki Besiktas'li oldugu soyleniyor. Simdi bunlari dusununce bu transferler ikinci sinif gorunuyor. Bence bu oyuncular yerine her anlamda daha gelecek vaat eden oyuncular alinabilirdi, yani vasat oyuncularla altyapidan gelenlerin onunu kapamaya gerek yok ya da nokta atis bir Selcuk Inan'i alabilsek cok daha mantikli olurdu.

Ozetle, yerli kadro kalitesi kadroya katilan eleman sayisi kadar nitelik kazanmadi bence. Yine de bu takim potada yer alabilir fakat teknik direktorunun cok iyi performans vermesi gerekir. Her halukarda, buyuk sakatliklar yasanmazsa, 60 - 65 arasi bir puan yapar diye dusunuyorum.

"Farkı Fiyatı" diyorum... Holosko vs. burak Nihat vs. Pektemek Nobre vs. Akyüz derken aradaki maaş farklarına da dikkat etmek lazım... Kabul edelim beşiktaş bi b*k oynamadan maaş alanların kulübüne döndü. Ferrari isimli şahıs (ki sağlıklı halinde Türkiye'deki en iyi stoperdir diyorum) o maaşla tüm sezon yatıp tam ayağa kalktığında topsuz alanda kırmızı kart penaltı yaptırıp takımı resmen yüzüstü bıraktı... Nobre 2 milyon euro aldı adam milyon euro başına 1 gol atıyo lan nerdeyse... Tabata zaten gelişinden zarardaydı; kaldı ki yabancı kontenjanını doldurmaya değmez biridir.. Delgado gittiği zaman Tabata gitmeliydi diyorum, keşke Delgado kalsaydı... ahh ahh

Farkı Fiyatı continued: Schuster vs Tayfur... bunu ilk tayfur geldiğinde yazacaktım uzun uzadıya ama o ara herkes gibi bende de şevk kalmamıştı, unuttum gitti.

şimdi Tayfur üst düzey bir teknik direktörlük yapmadı ama bir yandan yerine geldiği Schuster'e bakıyorum... alt düzey bir teknik performansın yanına hem basınla hem futbolcularla didişen biri, üstelik Nobre'den forver arkası yaratmaya kalkan biri ve üstelik mayışı da çok!

A . A dedi ki...

"yabancı sağ bek şart" söyleminden uzaklaşalım. toraman, hilbert, ekrem dağ, tanju dörtlüsünden maça göre optimum fayda sağlanacağını düşünelim ki hiç sanmıyorum.

orta sahada benim bu sene guti'den bir beklentim yok. belki başlangıçta bir iki maç o kadar.

orta saha ernst, fernandes, necip'ten oluşacak beşiktaş 4 -3 -3 oynadığı müddetçe.

simao ve Q7 nin olduğu 4-4-2 li kadrolar kurmayın boşuna. ortadaki ikili kim olursa olsun yol geçen hanı olur o ortasaha.

gelelim başlangıçtaki soruya necip-ernst- fernades üçlüsü hücumsal açıdan verimli bir üçlü olmadığı gibi aynı zamanda alternatifsizdir.

aurelio,onur bayramoğlu ve guti bunların yedekleridir. bence en önemli sıkıntı burada. veli ve burak simao ile q7'nin yedekleri olarak düşünülüyor. ki asıyla yedeği arasındaki kalite farkı ve burada oynanan kumarın tutup tutmyacağı belirler beşiktaş'ın bu seneki performansını..

ısrarla söylüyorum simao'yu alex pozisyonunda oynatmak ve onun kanadına ondan daha fazla geriye koşabilecek bir kanat oyuncusu monte etmek beşiktaş'ı çok iddialı bir takım haline getirir.

QuaresmA dedi ki...

Burak Kaplan'dan umutluyum ben. Sorunlu futbolcu damgası yemiş olması da kötü birşey değil, sorunlu olmasa alamazdık. Disiplinsiz hareketler yaparsa da gider zaten. Tek istediğim Serhat Akın başlangıcı yapmaması. Takıma 5-6 hafta sonra girsin, yeteneğini belli etsin, ama başarılı olamasın bi süre. Çok hızlı başlarsa sorunlu olmaya hakkı olduğunu düşünebilir. Gerçi Borges'in yazdıklarına göre adının sorunluya çıkmasını tam olarak hak etmemiş gibi ?

Bir de Borges, Burak Kaplan hakkında olumlu yazmış. Öyle diyorsa büyük ihtimalle öyledir. Gerçi Borges Hilbert'e de iyi demişti ama :) Benim de sağdan soldan duyduğum Engin Baytar tipi bi oyuncu olduğu.

borasahin dedi ki...

"sorunlu olmasa alamazdık"

Antep Cenk'i alabiliyor. Demek ki alinabiliyor, o oyunculara vizyon, misyon, gecmis ornekler, dogru bir projeksion sun, ondan sonra geldi veya gelmediler diyebilirsin. Bu yonetimzihniyetiyle isler cokk zorr.

QuaresmA dedi ki...

@ borasahin:

Cenk güzel bi istisna. Fakat Cenk ve Burak arasındaki benzerlik; ikisinin de transfer edilmeden önce kendilerini Almanya'da ispat etmemiş olmaları. Ama Burak Kaplan sorunlu bi oyuncu olmasa kendini belki Fürth'te ispat ederdi ve esas takımı da o performansı üzerine onu satmazdı. Eğer illa Cenk Tosun tipi nokta atışı gurbetçi istiyorsan takımın başına Tolunay Kafkas'ı getireceksin. Kim Almanya altyapılarındaki Türkler'i takip ediyor ki ?

Benim orada anlatmak istediğim sorunlu oyuncu transferlerinin iyi fırsatlar olması. Öyle olmasa Cassano Sampdoria'da, Anelka Bolton'da oynamazdı. Bu tarz oyuncular o takımlara fırsat olmuş ve o oyuncular da, o takımlar da bu fırsatı iyi kullanmışlar. Burak Kaplan'ın bize maliyeti sıfıra yakın, risksiz bi transfer. Kendini futbola odaklarsa fiyatı en az 5 milyon'a yükselir, yok olmazsa da kapı orada. Ne kaybedeceğiz ki ?

borasahin dedi ki...

Burak Kaplan ozelindeki durumu tam olarak degerlendirebilmek icin Erkut Senturk'le iliskisine bakmak lazim.

Enisonu ben de Burak Kaplan kabul edilemez demedim. Sorunlu oyuncuyu almaya gerek yok ama madem yetenek var o zaman sans verilmesine karsi degilim. Ama boyle "ya tutarsa" mantigi bana ters geliyor. Surekli zar atmak, ne bileyim, basariyi sansa bagli kiliyor.

Bugun aslinda gorunen su ki: Bir takim Gokhan Tore'ye projeksiyon sunabilse onu transfer etme sansi varmis. Alman Milli takiminda da oynamiyor. Amma velakin yonetimin boyle bir politika uygulamak gibi bir dusuncesi hic yok.

Bu arada Tolunay Kafkas Taskin Calis diye bir oyuncu almis. 93'lulerin oynadigi Av. Sam.'inda en iyi 11'e secildigi soyleniyor, bilginize :)

Adsız dedi ki...

haber1903'e göre bebe ile ilgileniyormuşuz.eğer gerçekse, jorge mendes olayı gerçekten çığrından çıkmış demektir.

Tuco Salamanca dedi ki...

http://www.kartalbakisi.com/haber/adali-bebeyi-kiraladik/1205/

ne derece güvenilir bir site bilmiyorum.

Yorum Gönder

Ara