.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Haziran 2011 Cuma

Bobo Gitti, Bebe Geldi

Beşiktaş Jorgemendes Kulübü'nün son transferi bu: Bebe. Futbolunu bilemem de, gelin Noat'a kulak verelim bu hususta:

"Bebe'nin eski menajeri Gonçalo Reis, kendi halinde yerel işler kovalayan biri iken oyuncusunun Man Utd transferi ihtimalinin peşindedir. Ama heyecanı fazla sürmez ve Man Utd'ın kulüple kontak kurmasından çok kısa sonra Bebe'den bir telefon alır: ''Gonçalo, artık seninle çalışmıyorum!'' Sonuçta Jorge Mendes sözleşmeyi yırtar, Reis cüzi tazminatını alır. Bebe'nin United'a gidişi artık teminat altındadır. Man Utd, 9 milyon avro öder ve transferi bitirir. Menajerlik ücreti de ödenir, fakat sonradan ortaya çıktığı üzere bu paranın yalnız 5.5 milyon avrosu Vit. Guimares'e gider, kalanı Gestifute'nin olmuştur. Çok kısa sürede yine iş kitabına uymuş ve Mendes, orta sınıf bir Portekiz takımında kadroya giremeyen bir oyuncudan yaklaşık 4 milyon avro kazanmıştır. Bu transferden gelen pis kokular İngiltere'de epey yankı buldu, fakat ortaya yasadışı bir belge koymak kolay değil."


Beşiktaş artık yabancı transferi hususunda bir pilot kulübe dönüşmüş durumda. Mendes bize oynamayan yabancılarını getirecek, biz oynatacağız, parlarsa ne ala, parlamazsa eyvallah. Arada da "yıldız" gelir yaşı 30'a erince.

Tamam, eskiden daha iyi yabancılar almıyorduk vs. Tamam, Türkiye futbolu hep menajerlerin kucağındaydı. Lakin ben bu kadar bariz manda ve himayeyi kabul edemiyorum.

Aşikar ki, eski yabancılardan kimse kalmayacak bu sene başına kadar. Hep "X çetesi" yakıştırması yapılırdı yabancı futbolcuların milliyetine dair bir yoğunlaşma olduğunda, fakat bu sefer şaka değil hakikaten. 

78 Yorum:

Kalten dedi ki...

İlla forvette bi abuk isimli adam olacak.

memmo03 dedi ki...

http://www.transfermarkt.co.uk/en/gestifute/details/berater_413.html

Seç beğen al.

Adsız dedi ki...

Beşiktaş bu adam yerine takımda boboyu tutsa daha ıyı olurdu.Ayrıca bebe Manchester Und transfer olmasaydı besıktas bu adamı alırmıydı oda soru ısaretı.(mendes faktoru

Tuco Salamanca dedi ki...

Bosingwa'yı da alsak bari :) Bu arada redcafe diye bir manu forumu var, orda bu adamla bayağı bir dalga geçmiş adamlar.

siyahBeyaz dedi ki...

rotasyonda mustafa pektemek açık ve net önündedir bebe'nin.

şöyle birşey yazmıştım ersan başlığında:

"ileri uçta; almeida,mustafa,mehmet gayet iyi. aşırı para verilmedikçe buraya bir alternatif daha alınabilir. altyapıdakiler henüz çaylak bu mevkide. kadir var en yakın."

forlan/klose tarzı bir transfere sıcak bakmıyordum. gestifute bağlantısının abartılması dışında bebe transferine kötümser bakmıyorum. ama holosko da tutulabilirdi kadroda.

sivok varken sidnei'nin kiralanması da anlamsızdı bence.

sidnei ve bebe iyi oynar da uzun yıllar hizmet eder mi takıma? yoksa mendes'in ticari hamleleri mi bunlar? ikinci seçeneğin daha ağır bastığı aşikar. ama tabii ki umarız, ersan ve fernandes gibi yararlı işler yaparlar takım adına.

lucarelli dedi ki...

zamanında sergenin dediği gibi bunun da ismi güzelmiş :)

makavel dedi ki...

Alex ferguson istememiş bu adamı man united a zorla kakalamışlar ben bu yazıdan bunu çıkarıyorum!
Riskli ve birazda gereksiz bir transfer tamam anladıkda adamı daha görmeden yargılamanında anlamı yok...
Bobo ilk geldiğinde kazım kanat ismiyle dalga geçiyordu,sonrası malum..
Adamı yargılamak yerine daha çok ihtiyaç olan bölgelere transfer yapılmadığı için yönetimi eleştirebiliriz hatta öyle bir noktadayızki bu yüzden küfür bile edebiliriz...
sağ bek sağ bek sağ bek!!!!

makavel dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Kalten dedi ki...

"Bébé" 700bin EUR aliyomus senelik, aşırı bi kiralama ücreti verildiğini de sanmıyorum.

"Kimseyi alamadık" olmasin diye Mendes'in gönlü hoş edilmis yine. Çok beğenilecek bir transfer olmasa da en azından Pektemek'in daha çok forma bulmasini sağlar endirekt olarak, belki de hayırlısı olur. 6+2+2'de yabancı oyuncu dengesini kurmak zor, Forlan ve Klose ayarında oyuncu gelse her hafta Almeida ve [insert yıldız futbolcu here]'dan bir tanesi kafadan mutsuz olacaktı Bobo gibi, bu yüzden ona çok sevinemeyecektim.

Düşündüren nokta şu ki, bin tane transfer yaptık, ama neredeyse hepsi yedeğe :) Ersan ve Fernandes dışında herkesin ilk 11'e yazacağı bir transfer yapmadık denilebilir, ki onlar da "yeni" adam değil. Eskiden ilk 11 Audi, yedekler Anadol'du, şimdi ilk 11 hâlâ Audi'yken yedekler Tempra oldu :) Bunun nasıl bir sonuca yol açtığını görmek zor, ne desek boş. Barcelona Guardiola ile ilk sezon Etoo-Ronaldinho-Deco'yu yollayıp çok kaydadeğer bir transfer yapmadan dream team kurdu, bazen ilk 11'e transfer yapmamak en iyi transferden daha iyi sonuç veriyor.

Yanlış anlamayın, Tayfur'u Guardiola, Beşiktaş'ı Barcelona ile karşılaştırmıyorum :) Ama Beşiktaş'a Eto'o ile Robinho da gelse, Tolga Doğantez ve Baki Mercimek'le total futbol da denense yine oturup derbi maçında stres olacağız sonuçta.

ozzie dedi ki...

Sidnei gibi Bebe'nin de topçuluğunu bilmem.

İkisi de genç, eyvallah.

Ama Sidnei'nin opsiyonu boru değil 14 milyon Euro.

Bebe'ninki kimbilir ne kadar.

Bu adamlarla birlikte kadrodaki yabancı sayısı (Bobo hariç) 14!!!

Zaten fazlaydı ama Sidnei ve Bebe transferleriyle birlikte gönderilmesi ve gönderilirken zarar edilip üstüne para ödenmesi gereken adam sayısı iki tane arttı.

Fink'i Almanya'ya, Tabata'yi Katar'a yolladın diyelim, şimdi bu iki yeni transfer yüzünden Ferrari, Holosko, Hilbert, Sivok'tan en az ikisini bir yerlere okutman lazım.

Neden, büyük bir ihtimalle satın alamayacağımız veya almamızın mantıklı olmayacağı iki genç kiralık oyuncu için.

Hadi 10 yabancının 10 tanesini de oynayabilecek olsan belki anlarım.

Avrupa'da oynatacak olsan bile kaleci, sol bek pozisyonunda yabancın olmadığı için gene de en fazla 9 yabancı ile sahaya çıkacaksın.

Dörtlü savunma kaldığı sürece orta saha+forvet toplamı zaten 6 oyuncu dolayısıyla takimda kalması garanti gibi gözüken 7 yabanci arasından (Ernst, Fernandes, Guti, Simao, Q7, Almeida, Bebe) bir tanesi zaten pozisyon açısından kenarda kalacak, etti 8.

Stoper tandemin Sidnei+ Sivok/Ferrari olmazsa (ki Toraman, Ersan, Egemen var), etti 7.

Hilbert giderse ki gidecek gibi görünüyor, sağ bek de Türk olmak zorunda, etti 6.

Türkiye Ligi olsun Avrupa Ligi olsun, zaten bu koşullarda maksimum oynatabileceğin yabancı 8 (ki onun da ne kadar iyi bir takım oluşturacağı tartışılır) ve sen 13. ve 14. yabancını alıyorsun - hem de stoper ve ikinci forvet gibi en az ikişer Türk oyuncuyu transfer ettiğin bölgelere.

Dolayısıyla bu iki yabancı transferinden kârlı çıkacak bir tek kişi var o da Mendes.

Bunun neresi mantıklı biri anlatsın lütfen.

Adsız dedi ki...

nedir bu sağ merakı anlamadım. quaresma sağ açık olduğu sürece kimi alırsanız alın çok verim sağlayamazsınız.

bebe konusunda bence gelebileceği en ideal takımlardan birine geldi. beklenti az, portekizli sayısı fazla, fundamental eksikliği varmış, türkiye ligi zaten fundamental eksikliğiyle tanınan bir lig eminim bize fazla gelecek kadar öğrenmiştir fergusondan. eğer bir potansiyeli varsa bunu gösterebileceği en iyi yere geldi.o yüzden bence eleştiriler yersiz.

geçmişine bakarak duygusal bir yapısı olacağını tahmin ediyorum, eğer taraftarımızla kaynaşırsa yılın bomba transferi bile olabilir.

Adsız dedi ki...

Insanlarda ki bu Jorge Mendes saplantisini hala anlayabilmis degilim. Su an transfer piyasasinda ki en soz sahibi menajerlerden birisi. Real Madrid ve Porto'yla olan iliskileri ortada. Dunya uzerinde portekizce konusan cogu yildiz menajerlik sirketinin bunyesinde hala neyini elestiriyoruz anlayamadim. Hayir bundan once cok iyi yabanci transferleri yapan bir takimdikta Mendes'le mi bu degisti? Uzun yillar sonra belirli bir standartin ustunde kaliteli oyuncular takimimiza dahil oluyor. Almeida'nin olasi bir satisinda bu adam da parasini kazanacak Besiktas'ta. Ben bu iliskinin uzun vade de Besiktas'imiza cok seyler katacagini dusunuyorum bunu zaman gosterecek. Bebe konusuna gelince tam bir kapali kutu ama elestirmeden once Besiktas'ta ki performansini beklememiz gerektigini dusunuyorum.

bu transfere itirazın genel sebebi şu gördüğüm:

geçen sene almeida+bobo+nobre'nin toplam performansından hiç memnun değildik, 11/12 sezonunda santrfor performansını 2'ye katlayacak bir rotasyon düşlüyoduk. forlan, etoo tarzı oyuncuların adının geçmesi "yönetim de bizim gibi düşünüyor demek" denmesine sebep oluyordu... forlan etoo bunlar ciddi isimler, gelmemelerinden doğal bir şey yok ama gele gele Bebe geldiyse burada bir sıkıntı var.

almeida+bobo+nobre vs almeida+bebe+pektemek

bobo'nun hiç yoktan 10-15 gol ortalaması vardı, takıma alışmıştı vs vs... şimdi almeida çıkacak/sakatlanacak yerine kim girecek? böyle bir takımla şampiyon olunabilir mi?

kaldı ki almeida'nın ne kadar motive olacağı şüpheli. tek umut almeida olacaksa gerçekten yandık

sembolist dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar Beşiktaşa.
Bir şey dicem,Beşiktaşa uzunu yıllardır neden iyi bir sağ bek alınmyor?Sağ bekin kalitsizliği hücumdaki kaliteli yabancıların paslaşma ve oyun içi kurgularını da olumsuz etkiliyor.. Umarım ii bir sağ bek alınır da emeklerniz boşa gitmez.. Orta sahanın gerisi bu işe çok 'türk' kalacaklar gibi görünyor.egemen-toraman gibi isimlere kendimce bir muhalefet şerhi koyuyorum.sert müdaheleller iyi oyun anlamına gelmemeli..
sağlıcakla

BJK4EVER dedi ki...

Forvet transferi icin neden bu kadar acele edildi anlamiyorum. Daha haziranin ortasindayiz, ligin baslamasina 2 ay var, kampa da daha var, biraz beklenilemez miydi? Forvet transferi kritik bir transfer bizim icin, yabanci alinacagi ve milyonlarca alternatif oldugu dusunulurse niye bu kadar aceleye getirildi anlamak mumkun degil. Yarin oburgun Forlan uygun bir maliyetle baska bir takima giderse ne olacak?

QuaresmA dedi ki...

Şu manda ve himayeyi biraz tanımlasak ?

Sadece 1 menajerin listesinden aradığımız mevkide oyuncu seçiyoruz. Bu oyuncular da genelde yetenekli oyuncular oluyor veya beklenen patlamayı yapamamış oyuncular oluyor. Peki daha önce ne oluyordu ? Ya hazırlık maçına gelen takımdan rastgele stoper seçiyorduk, bi youtube videosunda kıçı göründü diye takımın öteki stoperini alıyorduk. Veya Lucescu'nun telefon rehberinden oyuncu transfer ediyorduk. Veya başka bi menajerlik şirketinden Bundesliga'nın Ali Güneş'lerini alıyorduk. Bu manda ve himaye diye tanımlanan transfer politikamız Beşiktaş tarihinin en sağlam transfer politikası. EN İDEAL yöntem bu değil ama daha iyisi hiç olmamıştı.

Benfica'nın, Valencia'nın, Manchester United'ın tam olarak parlatamadığı adamları satın alma opsiyonlarıyla kiralıyoruz (Bebe için opsiyon var mı bilmiyorum, 2 farklı bilgi var bu konuda) ve biz parlatıyoruz veya parlatamıyoruz. So what ? Mendes oyuncu parlatmak için bizi kullanıyor, büyük takımlar oyuncuyu parlatırsak umuduyla Mendez'i ve bizi kullanıyor, biz de risksiz transferler yapıyoruz, tutarsa fiyatı da uygunsa bildiğimiz bi oyuncu satın alıyoruz. Win-win.

Sırf Mendes'in çıkar sağlamasına aracı oluyoruz diye biz çıkar sağlamayalım mı ? Başkaları bizim üzerimizden çıkar sağlamasın diye biz de mi batalım ? Bu mu ticaret ?

Mitya dedi ki...

Satın alma opsiyonu birsey ifade etmiyor. Sidnei cok begenilse dahi opsiyonu 14 milyon Euro. Ustune ustluk bu futbolcu gercekten bu parayı hakedecek bir futbol oynarsa Besiktas'ta kalmak isteyecegini dusunmek de iki adım fazla atmak oluyor. Bebe hakkında Noatsamisa gerekenleri soylemis oraya dalmıyorum.

Onceki transfer hatalarını bir bir sayıp simdiki duzene biat etmek tehlikeli. Halihazırda elinde 14 yabancı futbolcu var ve bunların arasından yalnızca Simao an itibariyle ust duzey oyuncu. Guti agır ve zayıf, Quaresma savruk ve duzensiz, Fernandes yetenekli ancak orta saha pozisyon bilgisi zayıf, Almeida standart bir forvet. Sorun yapacagın her transferde tek bir adama ve onun portfoyundeki oyunculara baglı kalman, ki bu sorunun arkasında Mendes-Demiroren isbirliginin oldugunu gormek insanı sinirlendiriyor. Demiroren'in Madeira'da yaptırdıgı villaların bedeli olarak bu adamlar Besiktas'a okutuluyorsa gercekten ciddi bir sorun olmadıgını dusunmek en basitinden naiflik. Oyuncu kalabalıgı insanların gozunu boyuyor sanırım, ancak ben baktıgımda eli yuzu duzgun, oturmus bir takıma evrilecek bir kadro goremiyorum. Sag bek pozisyonu hala Ekrem'e emanet edilmis durumda, sol bekte savunması yerlerde gezinen Ismail Koybası ve ne performans gosterecegini satın alanların dahi bilemedigi Tanju var. Stoperde haddinden fazla ve huzursuzluk yaratabilecek bir siskinlik de ileride sıkıntı dogurabilir.

Tuco Salamanca dedi ki...

mendes vasıtası ile transfer yapmak konusunda bir sakınca görmüyorum ama bu bebe olayı biraz tuhaf. adam üçüncü ligde 24 maçta 6 gol atıyor, ordan birinci lige transfer oluyor, portekiz birinci liginde tek maça çıkmadan, manu'ya gidiyor ve SAF bile kendisini hiç izlemeden transferine onay verdiğini söylüyor.

"adamların parlatamadıklarını biz kiralıyoruz, parlatabiliyoruz yada parlatamıyoruz, bizim için risk yok" anlayışı da yanlış geliyor bana. parlatamazsak olan bize oluyor yine, bir sezon daha boş umutlarla geçiyor. mersin idmanyurdu bizim vasat adamları topluyor, biz de avrupa takımlarının. beşiktaş'a yakışan bu mudur? diatta, seric vs. zaten hiç örnek bile verilmemesi gereken adamlar, zamanında onları aldık diye şimdi yapılan yanlışları doğru kabul edemeyiz.

şahsen bu sene kafam rahat çünkü bir beklentim yok, üçüncülüğü başarı olarak görüyorum bu sezon.

Bazı şeyler çok yanlış anlaşılmış.

1) Jorge Mendes'in aracı olduğu transferler fayda/maliyet oranı bakımından son derece iyi transferlerdir.Daha geçen sene 7.5 milyon euro bonservis parasıyla aldığımız Quaresma'ya 1 sene sonra 20 milyon euroluk teklif gelebiliyor.Neyin bataklığı bu ? 30 yaş üstü yıldız ve parlatılması gereken adamlar derken Quaresma ve Fernandes bunlardan hangi sınıfa giriyor ?

2) Beşiktaş geçen sene Mendes'in getirdiği oyuncuların kalitesizliği yüzüne ligden bu kadar erken kopmadı.Oyuncuların uyumsuzluğu sebebiyle başarılı olamadı.Quaresma varken Simao'nun alınması,4-3-3 oynayan bir takıma Almeida'nın alınması yanlıştı.Burda hata Beşiktaş futbol yönetiminindir.Mendes kimseye zorla oyuncu satmıyor.Biz alıyoruz.

3) Beşiktaş'ın ManU'dan oyuncu kiralaması Beşiktaş açısından mantıksız bir durum değildir.Bu durumu tek taraflı bir parazitizm olarak algılamak son derece yanlıştır.İBB nasıl Beşiktaş'tan oyuncu kiralıyorsa,Beşiktaş da Manudan oyuncu kiralayabilir ve bu oyuncudan fayda sağlayabilir.

4) Transfer edilen oyuncuları değerlendirirken oyuncuları Mendes'in oyuncusu değil ve Mendes'in oyuncu olarak ikiye ayırırarak değerlendirmek son derece can sıkıcı ve telegolce bir davranıştır.Keşke bu post altında futbol konuşsaydık,Bebe'nin hücum hattımızda nasıl bir tamamlayıcı rol üstleneceğini tartışsaydık.Bu tür komplo teorileri buraya yakışmıyor.

5) Sırf Rogon'un oyuncusu olduğu için alınan Hilbert ve Fink transferlerinden sonra neden bu kadar yaygara kopmadı.Bunun nedenini gerçekten çok merak ediyorum.

6) Noat'ın yazdığı yazıyı da kendisine yakıştıramadım.Mendes'in tam olarak neyle suçlandığı ile ilgili somut bir bilgi sunamamış sadece imalarda bulunmuş ama ben neyi ima ettiğini anlamadım.
Yazının son paragrafında Bebe'yle ilgili iddia da hiç inandırıcı gelmedi.Bebe aslında çok kötü bir futbolcuymuş ama sırf Mendes para kazansın diye koskoca ManU bu oyuncuya 9 milyon euro para vermiş.Chicarito'ya verdiği tutardan daha fazla bir para.Höh yani.Kusurma bakmasın ama İsmail Er haberi gibi olmuş biraz.

Tuco Salamanca dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Tuco Salamanca dedi ki...

bence de keşke futbol konuşulsaydı bu postta ama bebe hakkında kimse ne olumlu ne olumsuz bir yargıda bulunabilir bu noktada çünkü ortada hiçbir veri yada anlamlı bir istatistik yok. adam resmen bu yaşına kadar hayalet gibi gelmiş.

neyse hayırlısı olsun artık, geldiğinde görürüz ak mı kara mı.

AQ-47 dedi ki...

@Bobo
çok haklısın, özellikle hilbert geldiğinde rogon lafı hiç geçmiyordu...adam 2 sene önce iyi oynsmış herkes Q7ye gerek yok yae, bu adam görev adamı diyordu. hilbertin "ne olmadığını" gördük, bari bebe için erken konuşmayalım ve "ne olduğunu" görelim değil mi?

lamhaltas dedi ki...

ben en cok almeida varken 2. bir ust duzey santrafor alinmamasina sevindim. kadro kimyasi diye birsey vardir. besiktas belli ki tek santrafor oynayacak ve almeida kalitesinde bir adaminiz varken forlan, eto'o yu alirsaniz rotasyon yapamazsiniz. kulubeye koydugunuz adamdan hicbir seekilde verim alamazsiniz. ama bebe kulubede oturur 60 ta oyuna girer kendini paralarcasina oynar birseyler gostermek icin.hem mustafa pektemek'in de en az bebe kadar 2. forvet olma sansi vardir bu sekilde onun da performansini arttirirsiniz. stoper pozisyonunda birbirine yakin seviyedeki adamlari toplarken nasil hata yaptiysak burada da ayni sekilde dogru yaptigimizi dusunuyorum.

isin mendez kismina girmicem herkes gerekeni soylemis. noat'in yazisi da yeterince detayli zaten.

oyuncuyu canli izleme sansim olmadi ama youtube da 2 adet videosu var 10 ar dakikalik. manchester united'in wolwes ve scunthorpe maclarindaki bebenin tum aksiyonlarini gosteren. ferguson onu hep sag kanatta degerlendirmis. ama bana kalirsa hic oranin adami degil. yetenegi var cok belli ama takimdan bagimsiz oynayan bir goruntusu var ki gecmisini dusundugumuzde normal bence bu. guclu ve hizli bir oyuncu. elimizde olmayan bir turdu bu. gerektiginde sag-sol aciga koyup uzak forvet oyunu yaptirilabilir. gerci onceden soyledigim gibi izledigim goruntulerde topu hep cizgide aliyordu bu oyunu bilmedigini hissettirdi bana.

sonucta basarili bir transfer bence. bence besiktasin bu seneki performansini bu oyuncunun degil sag ve sol bek performanslari belirleyecek.

AQ-47 dedi ki...

emenikeye ağzımız sulanarak bakıyorduk, bakarsın bu sene kiralık da olsa bu tarz bir oyuncumuz olmuştur?

QuaresmA dedi ki...

Yok abi Beşiktaşlı olunca rahat bile batmaya başlıyor. Yakın geçmişte o kadar çok hata yapıldı ki, pratiği kaybetmemek için protestliğe devam ediyoruz :)

Mendes listesinden yabancı transferlerini yapmanın alternatifi nedir ? Pragmatist olalım; bu metodu eleştirirken diğer alternatifleri belirtin de onların neden olabileceğini/olamayacağını, olması gerektiğini/olmaması gerektiğini tartışalım.

"- Ama manda himaye bu..
- Daha önceki metodların daha kötü olması Mendes listesinden transfer yapmanın doğru olduğunu göstermez."

Tamam da alternatif ne ? Scouting ağı mı ? Öyle birşey olmayacak. Yöneticileri Avrupa'ya farklı farklı menajerlerle görüşmeye salsan ne yapacaklarını şaşırırlar. O kadar dağılırlar ki, bir bakmışız sezon başladığında transfer yapamamışız. Sonra Mendes'in elinde son kalanı alırız paşa paşa yine :)

Jorge Mendes bugüne kadar neredeymiş bile diyebilirim birazdan. Böyle manda himayeye can kurban :)

kma dedi ki...

quaresma'ya 20 milyon euro teklif geldiği sadece bir söylenti. başkan 20 milyon verdiler satmadık diyor. bonservis rakamları abartılı olduğu belli olan transfermarkt bile 13,5 milyon avro gösterirken 20 milyon verildiği söylemi tamamen marketing çalışmasıdır. bana göre yurt dışında 10 milyon euro bile veren çıkmaz.

fink ve hilbert beşiktaşa yararlı olmuşlardır. bu kişilere bonservis ödenmedi. asıl maliyet/fayda oranı onlarda vardır. fink-ernt orta ikilisiyle şampiyonlar liginde bi oyun planı kurulmuştu. hilbert hala bu kadronun en iyi sağ beki. geçen sezon schuster'in hucum planında önemli bir rol üstleniyordu. rıdvan'ın değimiyle sinir bozucu bir devamlılığı olan bir oyuncu. tek sıkıntısı yabancı olması. bu kadar yabancı kontenjana takılması olası.

sidnei'in yararlı olması durumunda fernandes gibi bi durum ortaya çıkacak. kalmasını istiyoruz ama bonservisi pahalı olacak. fernandesin durumu daha açıklanmadı ama onda da fon muhabbetleri var. yani onu da tam almış olmayacağız.

bebe'nin futbolunu takıma ne ölçüde yararlı olacağını bilemeyiz çünkü ne oynadığı tam bir muamma. kendisi bile hangi pozisyonda verimli olacağını tam bilmiyordur bence. çünkü üst seviye tecrübesi çok sınırlı. tam bir forvet mi yoksa tamamlayıcı biri mi onu bile deneyerek anlayacağız. yararlı oldu diyelim satış opsiyonu bile bizde değil. 1 sene iyi oynayıp beklenen çıkışı yapsa bile kalıcı olmayacak muhtemelen.

mendes ve fon olayları bana amerikan ekonomisinin tetiklediği global krizi hatırlatıyor. şişirilmiş morgıçlar, ondan doğan türev yatırımlar. herkes kazandığı için gelecek felaketi görmezden gelen denetleme kurumları ve devlet..

uefa kriterleri devreye girdiğinde tüm bu grift ilişkiler sorgulanacak. bizim patlak veren krizimiz o zaman başlayacak sanırım.

beşiktaş mendes'in pilot kulubu olmuş durumda. portföyüne aldığı oyuncuların riskini azaltıyor beşiktaşın varlığı. üst seviye pazar bulamazsa beşiktaş var nasıl olsa. oyuncuyu hazır tutma adresi. yatırım yapılmış bi oyuncu var. piyasası ölmek üzere, takımında oynamıyor. ver beşiktaşa sezon maç ortalaması artsın, çıkış yakalarsa süper.

beşiktaşın kadrosu, eğer beşiktaş bi menejerlik şirketi olsaydı süperdi. :)

makavel dedi ki...

Bu adamı Almeidayla birlikte oynatacağına hiç ihtimal vermiyorum keza takımı fenerle aynı sistemde oynatacağını varsayarsak en uçda almeida olursa onun arkasındaki bölümde bir boşluk var yani alexin olduğu bölge..
Orda şu anda guti var belki pektekmede oynayabilir aslında orda en iyi oynıycak adam Nihat beydi ya..
Takım şişti ama hala gereken önlemler alınmadı. bu kadronun geçen sezona oranla sıralamada daha yukarıda olacağına inanıyorum Tayfur hoca kesinlikle takımı kontrollü oynatacaktır fakat beklerin hücuma yapamayacağı katkılardan dolayı şampiyonluk hayal gibi.. bazı arkadaşlar solbekte egemeni sağbekte toramanı yazıyorlar bu adamların vücut dilleri ters bu mevkiler için .
Mendez olayıda aslında tam sizin istediğiniz biçimde gelişiyor neden kızıyorsunuz anlayamıyorum bırakın kulüp batsın fifa bize transfer yasağı koysun mevcut kadrodaki adamlar paralarını alamadığı için kulubü terk etsin onda sonra a2 de nekadar beşiktaş çocugu varsa onlarla oynarız hatta Milneden rica ederiz tekrar geçer takımın başına, belki üç sene üst üste şampiyon oluruz yeniden olurmu olur a.k!!

AQ-47 dedi ki...

@kma
Hilbert hakkında yazdıkların şaka değil mi? Bu adamın oynadığı kadar bek ya da kanat oyuncu rolünü ekrem de oynuyor...tabii ekremin handikapı yerli olması, bizim tribün bu tip adamları sevmez.

Adsız dedi ki...

önceki senelerde yapılan yabancı transfer fiyaskolarını hatırlıyorum. isim isim söylemeye gerek yok hepinizin aklındadır eminim. boşa giden milyonlarca euro.

ve mendes dönemi. mendes'ten aldığımız 1 tane kötü futbolcu yok şu ana kadar. hayır kötülüğünü geçtim, adam gibi para bile vermedik bunca transfere(q7 hariç), daha ne istiyorsunuz anlamadım ki?

Adsız dedi ki...

mendes hakkında olumlu düşünen de var olumsuz düşünen de. ben arada kaldığımı söylemeliyim. bu bağlantının olumlu ya da olumsuz sonuçlarını anca zaman gösterecek.

sorgulayıcı olmak her zaman iyidir, sorgulayan insanlara ket vurmak yersiz. ama, temelsiz eleştiriler de var bu konuda. şimdiden enseyi karatmanın anlamı yok. tezler sağlam değilse sadece eleştirmiş olmak için eleştirit insan.

benim beşiktaşlı bloggerlardan ricam, her zaman gıpta ile baktığımız fc porto ile jorge mendes'in ortak icraatlerini bizlere anlatması.

üçüncü şahıslar futbolun içinde çokça bulunmakta artık. ingiliz kulüpleri çalışıyorlar bu şirketlerle. fon olaylarını porto, atletico gibi takımlar da kullanıyorlar. ve başarılı da oluyorlar.

avrupa futbolunu iyi takip eden arkadaşlarımız bu işin yararlı kısımlarını da anlatırlarsa bize, elimizde (temelli ya da temelsiz) kötümser görüşlerin yanında farklı fikirler de oluşur gelecek adına.

porto,atletico,lyon vb takımlar gibi olmak beşiktaş'ın hedefi olmalıdır. tabi bunun yanında sıkı mali disiplin ve futbol aklına sahip bir futbol direktörlüğü makamı gerek bence. demirören veya yöneticilerle olacak şey değil bu.

Ömer Özlü dedi ki...

Bebe ve Sidnei Beşiktaş'ı hedeflerine götürecek yabancılar değiller maalesef...İyi oyuncular ama Türkiye Kupası maçlarında 11 oynayacak çok fazla oyuncu olmadı mı sizce?

Mustafa Pektemek, Fernandes ve Ersan dışında alınan oyunculardan hangisini gönül rahatlığıyla ilk 11'de oynatırsınız?

Mitya dedi ki...

@adsız

Porto Mendes'i kullanıyor, Mendes Besiktas'ı kullanıyor. Porto'nun kendi scouting ekibi ve Brezilya'da saglam baglantıları var. Orda buldugu oyuncuları kadroya katmak istediginde Mendes kulube sıcak para veriyor ve bonservisinin bır kısmını uzerine alıyor. Ardından bu futbolcu parladıgında - ki soz konusu Porto olunca futbolcu gercekten de parlıyor - Avrupa'da pahalı bir transfer yapılıyor, Mendes de yatırımının kat be kat karsılıgını almıs oluyor. Cift taraflı bir alısveris soz konusu yani. Besiktas ise hakkında gercekten pek bir fikri olmayan adamları Mendes sebebiyle transfer ediyor. Yurt dısından ilgilenilen oyuncuların hepsi Mendes'in adamı, kısacası Besiktas'ın transfer dunyası Gestifute'den ibaret. Ben bunun son derece hatalı oldugunu ve uzun vadede basarı getirmeyecegini dusunuyorum. kma'nın da dedigi gibi Besiktas patlama yapamamıs futbolcuların eski degerlerine bir nebze erismeleri icin kullanılan bir basamak yalnızca, ve alınan oyuncular Besiktas'ın aradıgı oyuncular bile degil. Ligi tanıyan Sivok varken Sidnei'i 14 milyon opsiyonla transfer etmenin hicbir mantıgı yok. Keza Bobo varken su ana kadar ust duzey bir kulupte 10 maca cıkmamıs Bebe'yi alıp kadroyu sısırmek makul bir hareket degil. Bu adamları alacagına ihtiyacın olan sag ve sol bekler atıl duruypr. Sorun da bu - Mendes Besiktas'ı backup planı olarak gorurken, Porto Mendes'i parlayacagına emin oldukları futbolcuları alırken para destegi olarak kullanıyor. Hangisi daha basarılı iki takımın lig ve Avrupa performansı gosteriyor zaten.

Adsız dedi ki...

@mel

zaten bu tarz üçüncü şahısları kullanırken, elde de futbolu çok iyi bilen sorumlular olması gerekiyor. ancak bizde sportif direktörlük ve scouting kurumlarının gelişmemiş olması bir handikap. scouting destekçisi hemen fm'ci damgası yer zaten.

noatsamisa'nın yazısına baktım da, aklıma takılan bir konu bu yazının kime hitap ettiği. biz taraftara mı, beşiktaş yönetimine mi, alex ferguson'a mı, porto'ya mı vs vs.

aslında fifa ve uefa değil midir bu konunun asıl muhattabı? ortada bir skandallar silsilesi varsa şayet, futbolu yöneten bu büyük kurumlar ve uluslararası hukuk neden harekete geçmiyor?

Adsız dedi ki...

Beyler şunu unutuyorsunuz;cüzi kira ücretlerini saymazsak bu adamlar bedava geldi.Tekrarlıyorum.

BE-DA-VA,BE DA VA,B E D A V A

Jorge Mendes bu oyuncuları zorla bize satmadı.Muhtemelen tüm parayı yerlilere yatırdığımız için yabancı transferlere paramız kalmadı.Belki 8 9 milyon euroyu gözden çıkarsaydık Geromel'i getirtecekti Beşiktaş'a ama biz belli ki para vermek istemedik ve bu adamlar geldi.

Şimdi de "madem paramız kalmadı,oyuncu kiralamaya karar verdik,neden Manchester U. gibi vasat bir takımdan oyuncu kiralıyoruz" diye çemkirmenizden korkuyorum. :)

Haklisiniz arkadaslar, ben yanlis dusundum. Mendes ile iliski kurmamiz oldukca iyi, ne guzel transferler geliyor. Gecen sene Schuster ile yakalayamadik basariyi, ama bu sene Tayfur Hoca bu kadroyu cok iyi yonetecektir.

Almeida ve Bebe forvette cosarlar. Bebe hakkinda ManU taraftarlari olumsuz seyler diyorlar ama olsun, yerine kimi alacaktik?

Fernandes'in daha bonservisini almadik ama onu kesin aliriz. Bence Sidnei Sivok'u da kesecektir, zaten Sivok gonderilir yakinda.

Umutsuzluga gerek yok. Ne guzel bir suru Portekizli oyuncumuz olacak. Dunya uzerinde var mi boylesi?

Su muhtemel ilk 11'e bakin:

Cenk
Ekrem Sidnei Toraman Ismail
Necip Fernandes
Quaresma Guti Simao
Almeida

Bu takim kesin sampiyon olur, hic dert etmeyin.

Rattlehead dedi ki...

@Shelbyl
Kimse takım süper her şey süper demiyor ki. Sadece "ulan kesin bi çapanoğlu var" mantığı abartı geliyor. Tamam Demirören'in birtakım gizli işler yürüterek kendi çıkarını düşündüğü doğru olabilir. Mendes bu transferler sayesinde voliyi vurmuş da olabilir ama bunlar beni ilgilendirmez. Ben takımımın bu durumdaki rolüne bakarım. Mendes bize iyi futbolcuları cüzi fiyatlara getiriyor mu? Evet getiriyor. Eğer Mendes'in oyuncağı olmayalım, kulübü ele geçirdi diyorsan da Mendes'ten futbolcu almazsın olur biter, adam sonuçta sana kimseyi zorla satmıyor. "Elimde kaliteli adamlar var son zamanlarda büyük takımlarda düşüşteler, size vereyim hem siz karlı çıkın hem ben" gibi bir yaklaşımın kimseye zararı olduğunu düşünmüyorum. Ama şu konuda haklısın ki takımın kendi başına da transfer yapabilmesi lazım. Mendes'e gidip bize stoper lazım kim var demek bence de vizyonsuzluk. Ama geçen seneden beri yaptığımız transferlerde alınan verim/harcanan para oranı çok yüksek bence, ve bu yüzden bu olaya bu kadar negatif yaklaşmamak lazım.

tearkan dedi ki...

en azından yıldız geliyor artık kafasına da hastayım valla. abi sonuç ne birisi bana bunu söylesin lüfen. lig beşinciliği. ee yıldız geldi de ne oldu? beşiktaş bu transferlerin tek kaybedeni oldu geçen yıl. mendes kazandı, kazanmaya da devam ediyor. demirören oetl yaptırıyor, yeni iş ortaklıkları kuruyor. beşiktaş ise lig beşincisi oluyor. ee ne anladım ben bu işten? mendes'in kucağındayız; ama en azından yıldız geliyor diyoruz da bu takım diatta'yla da en kötü beşinci olmuyo mu zaten? en azından maaşı düşük olurdu da denemez mi buna karşılık?

yanlış anlaşılmasın ben diatta gelsin demiyorum; ama en azından yıldız geliyor kafası sakıncalı demeye çalışıyorum.

bebe transferine gelince; alternatif olacak, öncelikli opsiyon değil zaten, üstelik bedava, pardon, BE-DA-VA(maaşını da öpücükle veririz zaten di mi?) vs. diyoruz da opsiyon dahi koydurmadan yapılan bu kiralamanın bize fayddası ne olacak söyler misiniz? beşiktaş'ın gerçekten ihtiyacı var mıydı bu transfere? soruyu şöyle de sorabiliriz; bu transfere mendes ve bebe'nin mi daha fazla ihtiyacı vardı yoksa beşiktaş'ın mı?

bizim ihtiyacımız olan ön tarafta almeida'dan daha güvenilir bir 'bitirici' yada almeida'nın arkasında daha gole dönük oynayacak, yeri geldiğinde forveti ikileyebilecek birisiydi. yani eldeki yabancıları yok pahasına göndermeye çalışmamıza değecek, ilk opsiyon olacak birisiydi.

sivok, sidnei, ferrari, hilbert, ernst, fernandes, guti, quaresma, simao, almeida, tabata, holosko, fink.

ferrari gidecek deniliyor. (gerçi o maaşla nasıl gidecek çok merak ediyorum). tabata'yı araplara sattın, fink'i de bi şekilde gönderdin diyelim. 6+2+2 sınırına ancak ulaşabildik. şimdi bebe birini daha gönderme sıkıntısına girmeye değecek bir transfer mi? göndermeye çalışacağımız adam holosko olacak. holosko'yu göndermeye çalıştığına değecek bir adam mı bebe? +2'nin +2si olarak holosko'yu tutsan ne değişirdi? ne oynayacağı belirsiz, bir seneyi manu reserv takımında geçirmiş bir futbolcu için eldeki yabancıyı yok pahasına gönderme sıkıntısına niye giriyor beşiktaş biri bana açıklayabilir mi?

diyelim ki bebe çok yetenekli ve bize ciddi katkı sağladı; yahu opsiyonu bile yok. burda biraz top oynasa ve almaya kalksan daha geçen sene manu 7,4 milyon sterlin saydığı adamı kaça bırakır hiç düşündünüz mü?

almasak da olsun fayda sağlarsa diyorsun işte daha ne diyeceklere de soruyorum; kirala gönder, kirala gönder mantığıyla her sene yeni takım kurarak ilerlenmediğini bu zamana kadar çokca görmüş olmamız lazım.

@tearkan

Kardeşim,eğer Yıldırım Demirören'in Jorge Mendes'le İspanya'da kuracağı oteldeki çıkar ilişkisiyle( Jorge Mendes'le otel mi yapıyorlar ben bilmiyorum siz öyle olduğunu iddia ediyorsunuz) bağlantılı olarak Beşiktaş'a işe yaramaz oyuncularını kakaladığını iddia ediyorsan bunu ispatlayacaksınız.İspatlıyamıyorsanız bunu dillendirmeyin.Kocakarı dedikodusundan farkı yok bu söylentilerin.

O zaman ben de derim ki neden Rogon bize Bundesliga'nın en kötü oyuncularını kakalarken tepki göstermediniz.

2 sene önce Şampiyonlar ligi maçına Fink diye bir adamla çıktık.Alman spikerler dalga geçti bizle.Adamı göndermeye çalıştık 6 ay kimse talip bile olmadı.Güç bela gönderilen Monchbiblembeladbach gibi son anda ligde kalan bir takımda kadroya giremedi.Herif bizim sayemizde hayatının volesini vurdu gidecek.

Bu sene de gittik gene aynı menajerlik şirketinden Almanya'nın en kazma sağ açığını aldık.Sttutgart forumları bayram etti.Bunu geçen sene burda söyledim diye bir sürü insan dalga geçti benle.

Şimdi ne komik ki benle dalga geçen insanlar Bebe'yi Manu forumlarını referans alarak kötülüyor.Manu mu büyük yoksa Sttutgart mı ?

Dİğer sorum : Yıldırım Demirören Rogon'un sahibiyle de mi otel kuruyordu acaba bize bu oyuncuları aldırdı ?

Haydi şimdi bir de bunu araştıralım.Hem Rogon futbolcu transferlerinden para alıyormuş.Çok ahlaksızca.Menajer ve menajer şirketlerinin işi bu ama olsun maksat rayting.Futbol dışında herşeyi konuşuyoruz zaten.Buranın ismi de Ekşi Telegol olsun bundan sonra.Çok yakışır.

marpione dedi ki...

@tearkan, geçen gürcan bir yazı yazmıştı "2 maça bakar" diye. senin söylediğin "bu kadar adam aldık ama sonuç beşincilik" argümanı onla ilgili biraz. bizimkisi gibi büyük takım sayılıp her sezona şampiyonluk parolası ile başlayan takımlar ligde şampiyonluk şansını yitirdikten sonra oyuncuları motive etmek falan zor. o şans yitirildikten sonra 5. de olur bu takımlar 10. da.

o şampiyonluk şansını nasıl kaybettiğimiz tabi ayrı tartışma konusu. bir sürü hata yapıldı geçen sezon. bunların arasında bugüne kadar hiç konuşulduğuna rastgelmediğim devre arası transferlerin takım kimyasını bozması olayı da var bence. evet simao-almeida-fernandes gibi kimsenin futbolculuğuna laf etmediği adamlar geldi ama o sırada olanlar takım kimyasını darmadağın etti bence. almeida için bobo küstürüldü en başta. yanılmıyorsam bobo ilk devreyi 10-12 gol arası bir yerde kapatmıştı. fabian küstürüldüğü için mi takımdan çıktı yoksa ilk devreden sonra fiziksel olarak haşat hale geldiğinden mi oynayamadı o kadar süre ondan emin değilim.

ha bir de gereksiz yere koparılan 17'de 17 muhabbeti vardı. çok seviyor bizim tribün ortada henüz bir icraat yokken olağanüstü beklenti yaratmayı maalesef. yeni portekizliler daha takımla antrenmana çıkmadan bizim tribün takımı şampiyon ilan ediverdi. hatta bence bizim bu gereksiz gaza gelip erken boşalma huyumuzu bilen medya da bilerek körükledi olayı "bunlar çok güçlü oldu artık" tarzında. bence bu da artı bir baskı unsuru oldu gereksiz yere takım üzerinde.

yazının geri kalanına bir ekleyeceğim yok, kadronun gene gereksiz şişirildiği kesin. en azından bu adamları alsalar bile neden bu kadar erken davrandılar açıklamak için onu anlamıyorum. gene yap sen transferini ama açıklama, bekle bir ay daha, önce elindekileri gönder. göndermek istedikleri her oyuncudan zarar etmek için çırpınıyorlar resmen.

tearkan dedi ki...

baba ben ne diyorum sen ne diyosun gözünü seveyim ya? otel yapıldığı her yerde haber oldu zaten daha neyini ispatlayayım ben sana?

ayrıca kötü oyuncuları bize kakalıyor diye nerde dedim? en azından yıldız geliyor kafasıyla hareket etmeyelim bu işin bize henüz bir faydası yok dedim ben.

bebe'nin sana ne vereceği belli değil, bu adamı almanın beşiktaş'a getireceği sıkıntıları çekmeye değer mi diye sordum. bu sıkıntılara beşiktaş niye giriyor diye sordum. sen hala mendes ilişkisini biliyorsan yaz yoksa konuşma demeye çalışıyorsun. ne alaka babacım benim yazdıklarım sadece bundan mı ibaret? bi gidin ya.

Rattlehead dedi ki...

@tearkan
Senin bahsettiğin yapılan transfer yanlışlarıdır,o da yoruma açıktır. Ben geçen sene aldığımız yabancılardan %100 olmasa da verim aldığımızı düşünüyorum. Geçen sene yepyeni bir takımdık bir sürü kişi birbiriyle yeni oynamaya başladı. Devre arasında yapılan transferler de sezon sonuna kadar anca alıştı takıma, ki Simao, Quaresma, ilk yarıda Guti, nisbeten Almeida ve sonlarda Fernandes takıma ne kadar katkı sağlayabileceklerini gösterdiler.

Ben yanlış anlamışım seni o zaman, kusuruma bakma.Beşiktaş batıyor derken birden Demirören otel yaptırıyor lafını arka arkaya görünce iki durum arasında bağlantı kurduğunu zannettim fakat yanlış anlamışım.Türkçem zayıf sanırım.

Benim genel olarak bu yazılanlardan anladığım şey,bir sürü insanın şunu iddia ettiğidir :

Mendes sene başında ve ara transfer döneminde Fink,Tabata,Tello,Holosko gibi isimleri yollatıp yerlerine bu oyunculardan daha düşük kalitedeki Simao,Quarema,Almeida,Fernandes gibi futbolcuları getirterek Beşiktaş üstünden para kazandı.Bunu yanı sıra sırf Mendes para kazansın diye zayıflatılan Beşiktaş sezonu 5.sırada bitirdi.


Eğer benim bu imalı,ironik,sarkastik metinlerden çıkardığım ana fikir buysa ya benim Türkçem zayıf ya da bir sürü aklı başında adam bunu imalı bir şekilde dile getirdiğine göre ben gerizekalıyım belki her ikisi de olabilir.

Neyse ne,sonuç olarak benim algı seviyem sizi anlamaya yetmiyor.Size iyi tartışmalar.Rahatsızlık verdiysem özür dilerim.

Abicim Mendes devre arasinda Simao-Fernandes-Almeida getirdi. Iyi transferler, hatta Simao nokta transfer. Kabul.

Fernandes'in niye gelip niye gittigini anlayamadigimi daha once bir post ile anlattim. http://j.mp/mdYixs

Simdi Ferrari (+Sivok belki) gonderilecek, yerine bir stoper alacagiz. Ferrari'yi gondermeden yerine Sidnei'i kiraladik. Tamam.

Bobo'yu gonderip yerine Bebe'yi kiraladik. Bu da tamam.

E nerede kaldi Mendes'in kalite transferleri? Sidnei ile Bebe, Simao ve (hala daha sahip olmadigimiz) Fernandes ayarinda adamlar mi?

Yahu Ferguson'un "Izlemeden aldim" dedigi oyuncuyu biz izleyip mi aldik sizce? Sidnei'in Bebe'nin macini izledik deseniz, hangi macini izlediniz, ManU'nun rezerv lig maclarini takip eden var mi aramizda?

Mendes ile ticaret yapmaya hicbir, bak tekrar ediyorum, hicbir itirazim yok. Fakat Fernandes, Sidnei, Bebe transferlerini hicbir yere oturtamiyorum kafamda. Oradan iskilleniyorum.

Simao-Fernandes-Almeida geldiginde "Mendes'in kucagina oturduk" dedik mi? Demedik. Niye simdi demeye basladik peki?

Suphesiz ki dusunene cok ibret var.

Bir de bu blogda Sapara ismi gundeme gelince de menajerlik sistemi elestirildi, Rogon'un listesinden adam alinmak da elestirildi. Hepsinin post'u var.

Ama ne Sapara'nin menajeriyle, ne de Rogon'un menajeriyle otel acmamisti Demiroren.

Adsız dedi ki...

klubün işleyişi bilemeyiz ama ben yaz transfer döneminde şu ana kadar yapılan transferlere bakarak beşiktaşın çokta ekonomik olarak iyi durumda olmadığını düşünüyorum. bütün mevcut para sağ bek olarak alınacak adama saklanıyorsa bilemem ama benim düşüncem sağ bek konusunda da çok para harcamayacağımız yönünde.

bu açıdan baktığımızda bebe beşiktaşın uzak forvet ihtiyacını karşılayabilecek potansiyelli genç ucuza kiralanmış bir adam. keza sydnei de öyle. eğer takımın çok parası vardıysa ve bu adamlar alındıysa bu transferler eleştirilebilir ancak ekonomik sıkıntımız varsa yapılan transferler tam da ihtiyaca yönelik ve fiyat/performans oranı olarak süper transferlerdir.

mendesin beşiktaş üzerindeki hegamonyasını ilerde eleştirebilme hakkımı saklı tutarak şu ana kadar yapılmış bütün transferlerin doğru ve yerinde olduğunu söylemek durumundayım.

sezarın hakkı sezara...

alper dedi ki...

noat samisanın yazısını okuduktan sonra BEBE büyük bir transferdir diye düşünüyorum.sırf Demirören gıcıklığından dolayı herşeye bok atma çabası olarak algılanıp antipatik gelmeye başladı artık bazı şeyler.mendes ten değilde ağzı kürdanlı TİGANA nın hiç duyulmamış bir zenci topçusunu alsaydık aynı adamlar vayy ne büyük transfer derdi.yalanmı.

almeida-pektemek-akyüz varken zaten birinci sınıf bir forvet transferine gerek yoktu.yabancı kontenjanından dolayı yedek oturması sıkıntı oluşturmayacak birinin alınması bu açıdan iyidir hoştur.

Batistuta35 dedi ki...

SAnki daha önce sürekli simao,q7 ayarında transfer yaptık da şimdi sidnei ve bebeye kalitesiz deniyor. Bunu forzada yeni nesil ergenler dese anlarım da burasıyı anlayamadım.Ayrıca boboyu 20 yasında kiralamakla bebeyi 20 yasında kiralamak arasında fark göremiyorum ben,menejeri de kimse kim farketmez.Oyuncu iyiyse kalır değilse gider,opsiyon da varmış,daha ne ki? Saha dışını eşeltirin birşey demem de bunla simao kalitesinde değil diye eleştirmek garip duruyor.

enorton dedi ki...

Selçuk'tan sonra Ceyhun da GS'ye imza attı... Koca sezon Necip Ernst Fernandes üçlüsüyle geçmez bence... Bu konuda çok geride kaldık. Aldığımız yerli oyuncular savunmaya, kanatlara ve hücuma oldu.

Ortasahaya mutlaka yerli aleternatif btransfer etmemiz gerekirdi...

BJK4EVER dedi ki...

Agalar deniyor ki nerede Simao kalitesinde adam vs. Yonetim zaten pahali transfer yapamayacagini belirtti, bonservis paralari Ersan ve Fernandes'e gitti, kadroyu ucuz oyuncularla tamamlamayi uygun gorduler demek ki. Bende isterdim efektif saglam bir second striker gelsin ama butce el vermemis demek ki, ki Forlan konusunun baya zorlandigini, gercekten istense gelecegini biliyoruz, demek ki o maliyeti goze almiyor yonetim. Forlan'i o maliyetle getirse Demiroren'e denmeyen kalmazdi, simdi adam ondan vazgecip genc ve yetenekliy bir oyuncuyu cok uygun bir opsiyonla kiraliyor, ama hala begenilmiyor! Inanilir gibi degil. Buyuk ihtimalle Tayfur hoca Pektemek ve Guti'ye guveniyor ve bu bolgeye sadece son +2'yi kaplamak icin genc ve maliyetli oyuncular istedi. Bunda anlasilmayacak ve elestirilecek ne var? Benim tek elestirim su yonde olur, acaba biraz daha beklenebilirmiydi ve Bebe golcu 2. forvet rolunu ustlenecek bir oyuncu mu? Bekleyip gorecegiz.....

Iki sorum var:

1. Diyelim ki senelerden 2009. Daha piyasada Mendes filan yok. Besiktas, elindeki stoper ve forvetini yollayip, Sidnei ve Bebe adinda iki adet genc kiraliyor.

Ne denirdi?

2. Ben zamaninda finansal tablo incelerken "Size ne, kulubun finanscisi misiniz, transfer yapilir iste" deniyordu.

Simdi neden "Paramiz yok iste buna yetmis" gecerli bir savunma oluyor?

Arz ederim.

shelbyl bebe konusunda sana katılmakla birlikte "stoper gönderip sidnei getirmek" kısmına katılamıyorum zira giden ferrari ve/veya sivok'tan öle ahım şahım fayda göremediğimiz gibi üstüne ersanı egemeni getirdik. en azından defansif açıdan zayıflamadığımızı söyleyebilirim..

ama biz ki almeida+bobo+nobre'ye burun kıvırıyoduk, almeida+bebe+pektemek'e nasıl bakmalıyız... işte bu noktada ben de mutlu değilim.
(bkz:beşiktaş'ın leblebi gibi gol atan forvet ihtiyacı)

Batistuta35 dedi ki...

Sene 2009 forvetlerimiz holosko-nobre-bobo
sene 2011 holoskonun yerine pektemek bobonun yerine almeida nobrenin yerine bebe geliyor.
Şikayetim yok gayet de memnunum bu durumdan.Tek sıkıntı bobonun beleşe bırakılması oldu.

powerslide dedi ki...

yemişim mendesini porto modelini vs.
isterlerse oluk oluk para harcasınlar mendes sayesinde, diyelim ki ulan herif iyi kar etti beşiktaştan ama gelen adam direk 11 oyuncusu ve sahaya çıktığında fişi çekebilecek biri.. şu yapılan transferler iyi güzel ucuz ama hangisi direk 11 topçusu? biraz geçmişe bakan şu kadronun sakatlık ve cezalardan çok çekip her maça 7-8 eksikle yama kadrolarla çıkıcağını anlar.. en basitinden guti sakatlandı kim oynıycak yerine burak kaplan mı çıkıp maçı koparcak yada mustafa pektemek ilhan mansız gibi biri mi çıkıcak hemen oynadığında.. 9 futbolcu transfer ettik ama ilk 11'e değil alternatife yığdık.. üzgünüm bu takım bu sene gene yokları oynar..

Adsız dedi ki...

transferlere (kiralama ağırlıklı) bakılınca maddi bir sıkıntı olduğu ortada bence. yine de yüzbin milyon baloncuk verip forlan'ı alacağımıza, genç bir forveti denemek bana daha mantıklı geliyor.bkz:Bobo'nun gelişi.
he Bebe belki elde patlar başarısız olur, o ayrı bi risktir.. ama ibrahimoviç bile gelse onda da o risk olacaktır. transfer sonuçta bu, her yetenekli adam gittiği her takımda başarılı olacak diye bir kaide yok. ancak; artık bu gidişle sağ beke yabancı alamayacağız gibi duruyor.. oraya yapılacak yerli transfer konusunda da şüpheliyim.. kim var ki türk? ekrem dağ ile yenilenen sözleşme ise beni korkutuyor... beyler : (

BJK4EVER dedi ki...

Illa ilk 11 oyuncusuna ihtiyacimiz mi vardi ki? Isimli bir forvet gelse ve Sivok'u kesecek bir stoper gelse ne denecekti? Shelbyl diyecekti ki ulan yonetim hani devre arasindaki transfeler onumuzdeki senenin takimi icindi simdi kendi sozune ihanet ediyorsun. Gurcan diyecekti ki boyle planlama mi olur, ayni seviyede 5 tane stoper var, Sivok varken ayni kalitede adam almak carpiklik vs.
Yalan mi?

Adsız dedi ki...

Manucho da M Utd futbolcusuydu.
Bebe kötüdür demiyorum, referans vermek amlamsız.
En büyük resme bakalım ve tavsiyem artık tartışmayalım:
Beşiktaş, ilk 11 olarak Türkiye'nin Manchester City'si olmuştur.Üstelik şimdinin Cl yolcusu Manchester City'si değil, fair play kontenjanından Uefa'ya katılabilen 3 sene önceki hali.
Kadro olarak da ikibinli yılların başındaki İnter'e dönüşmüştür, şiştikçe şişmektedir, gelen gidenin haddi hesabı yoktur.
Demirören kuyuyu taşlarla dolduruyor, biz de burada taşları dizip suyu çıkarmaya çalışırken birbirimizi yiyoruz.
Başka söylenecek şeyler de var ama yazmak daha fazla tartışma yaratacak.Örneğin üst düzey kulüplerin artık geniş kadro kullanmaması, Beşiktaş gibi bireysel yıldızları olan Real Madrid'in artık direkt forvetlerden
vazgeçmesi, 5 yıl öncesine kadar Avrupa'da en üst düzeyde tutunamayan M Utd kadrosunda menajer tavsiyeli düşük profilli futbolcular bulunması vs vs..

~Poseidon~ dedi ki...

@shelbyl Garip bir şekilde herkes transfer sezonunun Sidnei ve Bebe transferleri ile kapandığı varsayımı üzerine yorum yapıyor.

Mantıklı mı sizce?

Serdal Adalı geçen ay verdiği bir röportajda bu sezon satılması hedeflenen forma adetini 260.000 olarak açıklamıştı. Kendisi bilmiyor mu geçen sene transfer tarihinin en hareketli sezonunu geçiren Beşiktaş 180.000 forma satmıştı. Şimdi Egemen, Ersan, Bebe, Sidnei transferleri ile aynı heyecanı yaşatamayacağını.

Daha yeni yaşamadık mı Fernandes oyunlarını? Taş gibi Fernandes kulübede, niye oynamıyorum diye sinirden oturduğu kolktuğu ısırırken, Aurelio'lu Nobre'li kadro ile ortasaha kurmaya çalıştığımız dönemleri. Şimdi 8 Milyon € opsiyonu olan Fernandes 2-3 Milyon € gibi saçma bir bonservis bedeli ile bize gelmedi mi?

Kanımca Beşiktaş yönetimi Sidnei ve Bebe transferi ile güzide TFF'mizin kuralı olan 6+2+2'nin en son +2 sini tamamlamıştır. Bence güzel de yapmıştır.

Hiç bir yöneticinin bu transferlerden herhangi biri ile bir fotoğraf çektirip medyaya servis ettiğini gördünüz mü? (Bkz: Guti)

Sizce yöneticiler bu futbolcuların yıldız (şu an için) olduğuna dair bir iddiaya sahipler mi?

Transfer politikasının bazı şifreleri geçen haftalarda yapılan YD röportajında saklı aslında. Demirören o röportaja katılan gazetecilerden birinden Schengen vizesi olan bir muhabir ve kameraman talep ettiği söylendi. Sizce bu Bebe için mi yoksa Sidnei için mi? (Tam metni aradım fakat o kadar detaylı bulamadım. Forumlarda yapılan yorumlardan bunun doğru olduğu teyit edilebilir)

Toparlayacak olursam. Henüz Beşiktaş transfer yapmadı. Ben Beşiktaşın 2 tane çok çok kaliteli yabancı futbolcu transfer edeceğini düşünüyorum. (Forvet ve Bek). Bunun diğer anlamı da Sivok, Ernst ve belki Guti takımdan ayrılacaklardır. Bu tamamen kişisel görüşümdür. Tepki göstermeyin :)

Mendes meselesine gelecek olursak daha öncede yazdığım gibi Demirören Avrupa'nın en derin futbol organizasyonunun içine dahil olmuştur artık. Bu kulübe zarardan çok kar getirecek bir operasyon olmakla birlikte, her geçen gün kulübü YD rejimine bağımlı hale getireceği de aşikardır. Konuya sportif olarak bakacak olursak; iyi futbol kaliteli oyuncular ile oynanır.
Mendes Avrupa futbol camiasının en güçlü, en derin lobisi olan menejeridir. Bu menejerin senin saflarında yer almasının takıma getireceği en ufak bir zarar göremiyorum.

Olayın asıl boyutuna gelecek olursak. Mendes'in Beşiktaş kulübünden gelecek x,y oyuncular için alacağı bir kaç milyon € gibi küçük paralar için değil, senelik geliri 750 Milyon $'lar mertebesinde gezinen Demirören ailesi ile beraber yapacağı ortak yatırımlar için bu kadar kulüp ile yakın durduğunu düşünüyorum. (Yukarıda konuşulan villa, otel vs gibi yatırımlar 50~70 Milyonluk yatırımlardır dikkatinizi çekerim)

Özet geç kısmına geçecek olursak;
Beşiktaş uzun vadede bu sistem ile başarısız olmaz. Hatta Avrupa çapında bir kulüp olabilir. Aynı şekilde YD'nin oğlu da bu sistemle başkanlığa devam edebilir. (Rahatsız olabilir ya da olmayabilirsiniz size kalmış.) Ama görünen şudur ki devir güçlü başkan devridir, o da sadrazamlarını doğru seçmiş gözüküyor şimdilik...

ozzie dedi ki...

Bebe ve Sidnei, Q7, Simao, Almeida, Fernandes ayarında mı?

Q7'nin bonservisine verdiğin paranın iki katı olan opsiyon bedelli Sidnei'i kiralamanın mantığı neden sorgulanmasın?

Genç, evet doğru. Potansiyeli var o da doğru.

En iyi ihtimalle mükemmel bir performans gösterse Sidnei ve Brezilya Milli Takımı'na girse 14 milyon Euro'dan ne kadar fazla artar ki değeri? İşte Santos, Brezilya'nın sol beki, uluslararasi piyasada değeri belli. Sidnei çok daha genç hadi en iyi şartlarda değeri 20 milyona fırladı diyelim.

Takımda halen Sivok, Toraman, daha yeni aldığın Ersan, Egemen ve elinden çıkaramadığın Ferrari varken ve içecek ayranın yokken nasıl vereceksin 14 milyonu?

Genç mi istiyorsunuz, Almanya'yı yenen U19 Milli Takım stoper tandemi Furkan-Sezer ve belki onlardan daha hazır olan Atınç da bizde.

Bir de bu adama yer açmak için ya Ferrari'yi üstüne para vererek ya da Sivok gibi ortanın üstü, nispeten ucuz, yedek kaldığında olay çıkarmayacak ve zorda kalırsan ön libero oynayabileceğin ideal 6+2+2 oyuncusunu (son +2) göndereceksin.

Bebe konusunda opsiyon durumu daha yeni ortaya çıktı ve gerçekten 2 milyon Pound civarında ise bu rakam, daha bir anlaşılır bu kiralama.

Ama gene de bunun karşılığında yukardaki Ferrari-Sivok durumu gibi ya Holosko'yu üstüne para verip bir yerlere göndereceğiz, ya da Sivok kıvamında ideal son +2 yabancısı Hilbert'i göndereceğiz.

Ama orada da Mendes'in Man U'ya ciddi bir geçirme yaptığının, böylesi bir kazığın bir sonraki muhatabının Beşiktaş olabileceğinin düşünülmesi lazım. Adamların Bebe'ye verdiği para ile bize verilen opsiyon bedeli arasındaki fark bir Tabata bonservisi büyüklüğünde. Man U bunu hazmedebilir, bizde bunun acısı yıllarca çıkmaz.

Bir de sizi bilmem ama takımındaki 6 yabancının menajerinin aynı adam olması olası bir anlaşmazlıkta elinde hiçbir leverage (pazarlık kozu?) olmaması durumunu yaratır. Figer'e kızar Bobo'ya rest çekersin. Mendes'le biraz değil çoooook sıkar.

Bu arada aha şuraya yazıyorum. En iyi ihtimalle ara transferde, en kötü ihtimalle sezon başlamadan Almeida satılır, asıl oğlan olarak Bebe kalır. Yerse.

powerslide dedi ki...

bilemiyorum dostlar, benim yeni sezon için hiçbir beklentim kalmadı şimdiden.. en basitinden tayfur hoca gutiyi forvet arkası oynatıyor, o bölgenin adamı gol atabilmeli ama gutinin o vasfı yok..

siyahBeyaz dedi ki...

yeni sezon için hiçbir beklentin kalmadıysa, izlemezsin maçları olur biter :) anca böyle boş yaygara yapmış olursun daha haziran ayından. günümüzde futbol seyircisinin işi kolay. takımından beklentin yoksa, açarsın la liga'yı premier lig'i keyfine bakarsın.

beşiktaş'ın transfer politikaları senelerdir ağır aksak, sakat çürük gidiyor. bu sene de pek farkı yok. tabi fazlalık yapan 4 yabancı zarar etmeden elden çıkarılırsa, bu lafımı geri alabilirim. bakalım göreceğiz.

sivok varken sidnei, holosko varken bebe gereksizdi bence. şu halleriyle 6+2+2'nin 2'lerinde takılırlar sanki. ama bu kiralıkların ersan ve fernandes gibi parlamaları da olasılık dahilinde.

14 milyon euro'dan sidnei zor. o yüzden bir tek bu hamleyi anlamadım ben. ama bebe 2,5 milyon euro'dan kelepir olur parlarsa. hücumun her yerinde oynama potansiyeli var.

mendes'le olan çalışmaların tek olumsuz yanı, aynı menajerin portföyüne bağımlı kalmak ve kendi izleme komitelerinin fikirlerini almamak. geçen sezon biz bu adamı kullandık (simao-almeida-fernandes), bu sene o bizi kullanıyor sanki (sidnei).

bebe olmasa bile o profilde biri lazımdı zaten almeida-pektemek-akyüz'ün yanına.

bataklık mataklık deniyor, varsa ortada bir usulsüzlük çıksın abi uefa mı fifa mı yerel federasyonlar mı mahkemeler mi, uyuyor mu bütün bunlar? hüsnü güreli gibi sevdiğimiz ve güvendiğimiz bir adam olumlu bakıyor bu çalışmalara. (kaynak: geçen devre arası YD'li %100futbol programı)

mali disiplini elden bırakmamak kaydıyla, kullanalım bu mendes'i porto gibi. aksi halde zaten birileri kullanacak bizim işbilmez yöneticileri. sportif direktörlük + izleme komitesi şart oğlu şart.

tearkan dedi ki...

valla benim şu an için, bize faydası olmaması sebebiyle, en azından yıldız geliyor kafasıyla hareket edip her şeyi kabullenen kafaya itirazım var.

ayrıca şu dönemde hadi sidnei ferrari kontenjanından yırtıyor; ancak bebe transferi için holosko'yu yok pahasına gönderme, bobo'yla sözleşme imzalamayıp bedelsiz gönderme hamlelerini yapmasına gerek var mıydı beşiktaş'ın? ben bunu anlamakta zorluk çekiyorum. elimizde güvenilir bir gol ayağı yokken(almeida'ya güvenenler için bişey diyemem tabi) yabancı kontenjanını alternatifle harcamak ne derece mantıklı? hadi kontenjanın olur eyvallah derim de bırak kontenjanı daha elde 3 ıskarta varken sen daha fazla ıskarta çıkartıyorsun. elde para yok ne yapalım diyerek kiralamayı savunanlar o kiralamanın eldeki yabancıların üste para vererek oyuncu gönderme şeklinde bize geri döneceğini görmüyorlar mı? başka türlü nasıl kontenjan açacağız gelenlere? ben bu durumu normal karşılamayı anlayamıyorum.

@poseidon

forvet yada bek gelsin diye ernst'i göndermeye kalkarsak bizim ortasaha batar. sonra maicon gelse kurtulamayız:)

~Poseidon~ dedi ki...

@tearkan

Bence alakası yok. Senelerce kimler oynadı bizim kanatlarda? Simao geldi aa dedik bak futbolcu.
Holoskolara, Nobrelere sabretmedik mi?
Bence değişiklik iyidir. 32 yaşında Ernst (takımda en sevdiğim adamlardan biridir ayrı konu) değil de Fernandes Necip sürekli oyanayacak Veli ile İbrahim Toraman da yedekleri olacaksa varsın Ernst olmasın.

Ferrari - Lüzumsuz yer kaplamasına gerek yok.
Holosko - Çok iyi bir Beşiktaşlı ama o kadar, ben Beşiktaş'ta oynayacak biri olarak görmüyorum.
Bobo - Senelerce forvet olarak bize yutturulan, ağıt
r gemi gibi bir adam. Brezilyalı olmasının verdiği kalıtsal sorumsuzluk ve açgözlülükte cabası.

Beşiktaş'ın geçen sezon gelen yabancılar haricinde kalan yabancılarından gelir elde etmesi mümkün değil. Kesinlikle hiçbirinin en ufak bir piyasası bile yok. (Sivok ve Ernst hariç onlara da ne kadar para verirler tartışırız) Eğer hepsinden üzerine para vermeden kurtulabilirsek bence büyük bir başarıdır. (Tekrar Ernst ve Sivok hariç) :)

Rattlehead dedi ki...

@tearkan
Kimsenin bir şey kabullendiği yok. Sadece bu adamla çalıştığımızdan beri yabancı transferi konusunda oldukça mantıklı adımlar attık. Ben demiyorum ki ortada kirli çarık çürük bir şeyler varsa göz ardı edelim. Ama şu an herhangi ciddi bir sorun görmüyorum. Kontenjan ve adam gönderme konusunda da katılmıyorum. Bobo, Holosko gibi adamlar zaten bize katkı sağlaması zor gözüken adamlardı. Bobo'yu 2 sene önce satmadık, şimdi mecburen elden çıkarıyoruz, zira beyefendi yüksek paralar istiyor. Holosko keza bence Bebe'den iyi bir futbolcu değil. Kaldı ki bu adamların zaten piyasası yok, o yüzden elden çıkarmaktan başka seçenek de yok.
Sidnei konusunda ben de katılıyorum, çok gerekli bir transfer olmadı. Eğer onun için Tabata, Fink, Holosko, Bobo gibi adamlardan başkasını göndereceksek hele çok gereksiz.

Noat Samisa dedi ki...

Uyarılar üzerine burada yazılanların tümünü okudum. İsterse bu soruları sözkonusu post altında sorabilirlerdi yazanlar, ama madem bu tercih edildi; bana da cevaplamak düşer.

Şimdi öncelikle şunu bir ortaya koyayım. Sözkonusu yazıdaki Bebe bölümü ortadadır. Ben orada ''Bebe kötü topçu, sefil adam; Ferguson'u da kazıkladılar'' mealine gelen bir şey yazmadım. Nedense böyle algılayanlar olmuş. Bebe vaktiyle izlenmiş, tavsiye edilmiş ve bunun üzerinde Man Utd'ca transfer edilmek istenmiş bir genç oyuncu. İşin sorun olan bölümü, bundan sonra. Normalde çok daha cüzi bir fiyata alınacakken, piyasası olmayan bir oyuncuyken işlerin değişmesi. Merak eden, İngiliz basınında Bebe transferi üzerine yazılanları araştırsın. Bahsi geçenleri ben iddia etmiyorum, Guardian ve Times çarşaf çarşaf yazdılar. Transfer edilirken İngiliz basın mensuplarının da adamla sürekli dalga geçmeleri bu yüzden. Transferi sürecinde çok üzerine gittiler, Bebe resmen 0-1 yenik başladı Man Utd kariyerine ve zaten çok az oynadı. Sonuçta hakikaten boş attılar, ki olabilir, adamların beyni altından değil ya da çok speküle edilir olunca oyuncuyu elden çıkarıyorlar, bilemiyoruz. Nihayetinde Beşiktaş gibi bir kulüp böyle bir transfer yapabilir, onda sıkıntı yok.

Şimdi gelelim ayrıca cevaplara;

Noat Samisa dedi ki...

rogerio da silva bobo,

Ben görünen pembe tablonun arka planını anlattım, alt metinde ayrıca bir şey demeye çalışmadım. Beşiktaş eskisine göre iyi oyuncular alıyor, evet; fakat bunu yine doğru olmayan bir yöntemle yapıyor. Israrla bunun farkına varılmayışına üzülüyorum. Mesela Man Utd'ın Bebe transferi hikayesi ortada; ortada Mendes'le alakasız bir çalışma var. Biz ise JMendes'e gidiyoruz ve lazım olan mevkiye adam istiyoruz. Porto'nun modeli asla bu değil ki zaten şu anda Porto kadrosunda Mendes'e bağlı tek adam pek forma bulamayan takımın eskilerinden Ruben Michael, veya Real Madrid de Mendes'ten bu usulle transfer yapmıyor.

Mendes'in kanuna uymayan tek bir işi yoktur muhtemelen. Rupert Murdoch'un da yok veya George Soros'un, ki sorun da burada zaten.


Adsız,

Bloga yazılan yazıyı okuma ihtimali olan kitle belli. Benim gayretim tümüyle insanlarda farkındalık yaratmak üzerineydi. Tartışılsın, arka planı ve detayı konuşulsun istediğimdendi.


Alper,

Yalan. Tigana Beşiktaş'a adı duyulmamış zenci bir oyuncu getirmedi, böyle olsaydı belki iddianın elle tutulur bir yanı olabilirdi. Scout arkadaşı Bettoni'nin BMB Conseil'le olduğu iddia edilen bağlantısı sebebiyle ki İngiliz mahkemelerince aklanmış olmasına karşın, yurtdışı transferlerini kendi oyuncu listesinden gerçekleştirmedi. Bettoni iç piyasada çalıştı, Beşiktaş'a getirdiği oyunculardan biri ligde bu sezon 19 gol attı. Bu da bir kenara, Demirören'in nesini seveyim? Bana dayak attırmaya çalışan, Beşiktaş üzerinden servetine servet katan bir adamın neyini öveyim?

*****


Ayrıca Beşiktaş bu sezon 5. oldu arkadaşlar. En son 98'de ilk 4'ün dışında kalmıştı bu kulüp. Dinamo Kiev'den 2 maçta 8 gol yiyerek Avrupa'dan elendi. Benzer şekilde vaktiyle de D Kiev'den 5 yemişti. Daha iyi oyuncu geliyorsa bunun bir karşılığı olmalı, değil mi? Ha, muhakkak iş yalnızca kadro kalitesi değil. Ben de tam bu noktaya vurgu yapmak istiyorum işte. Beşiktaş'ın bugün elindeki 6 yabancının 5'i sırf menajerlik bağlantısıyla alındı. (Quaresma'yı ayırıyorum) ''İyi oyuncu'' denildi, alındı. Simao, Almeida, Fernandes... herkes bunların ''iyi oyuncu'' olduğunda hemfikir. Ama bakalım, Simao - Quaresma birlikteliği Beşiktaş'a ne kadar gol - asist kazandırmış? Almeida bu ikiliyi tamamlayan adam mı? Fernandes tam olarak ne iş yapıyor sahada, neleri yapamıyor? Bu kulüp bunları hiç mi hiç değerlendirmiyor, sahip olduğu oyuncuları sadece 20 oyunculuk bir portföyden seçiyor.

Bu durum başlı başına garip değil mi? İlla ki acayip bir scouting ağına sahip olmak zorunda değil bu kulüp. Avrupa'nın zirve liglerindeki alabileceğin orta saha adamları belli mesela, sezon bitmeden ihtiyacını belirlenir ve araştırılabilir. Her hocayla dargın ayrılmasa onlardan yardım alabilirdi bu kulüp, ama maalesef. Diğer yandan ''Beşiktaş'a borç verdim'' diyen bir adam var, ama karşılığında kim Demirören'i bilirdi Madeira adasında? Kim onunla orada iş verirdi? Burada açıkça Beşiktaş kullanılmıyor mu sizce?

Tayfur Havutçu'nun bir hocadan ziyade bir hizmetkar olduğu hissiyatı var bende. Bunun bir şekilde kırılması gerek, bir ihtimal sahada coşkulu bir oyun oynuyorken göreceğim bir Beşiktaş olur. Bu olursa ne mutlu, ama olmaz ise lütfen mağlubiyetlerin ardından hiçbirimiz sızlanmayalım.

Selamlar...

helldoradotcom dedi ki...

@Bobo
Dediklerine katiliyorum.
Menajerlik konusuna fazla takmis durumdayiz. En en en kotu ihtimalle ne olur dersek mendez tum oyuncularini alir gider biz de yabancisiz kaliriz. Bunun disinda oyunculara buyuk paralar odenmedigi icin ben maddi bir risk gormuyorum bu tarz bir iliskide. YD insaat yatirimlari da beni zerre ilgilendirmiyor, ilgilendirmemeli de zaten. Ben macimi izlerim takimi begenmezsem de soylenirim. Yeni formami alirim, durumum iyi olursa da bir kombine alirim. Sahsen Bebe'yi Simao'yu, Almeida'yi, Fernandez'i Bobo'ya, Hilbert'e, Tabata'ya, Holosko'ya, Nobre'ye tercih ederim.. Hem de 100 kere tercih ederim.. Q7'yi Simao'yu yasli/bitik diye elestirdik, Bebe'yi de Mendez'in kazigi diye elestiriyoruz.. Bana komik geliyor bu muhabbetler.. Bebe saglak solak mi bilen yok ama menejerinin sualesini herkes ezbere sayar!

QuaresmA dedi ki...

En büyük derdimizin Mendes olduğunu görmek güzel, demek ki bu sezondan umutlu olmamak için bi sebep yok.

Keşke teknik direktörü de Mendes'den alsaydık. Listesine bakmadım ama varsa Braga'nın teknik direktörü Paciencia mesela, ama Sporting'e gitmiş o da bu yaz.

Ha bu arada Mendes ile olası bi anlaşmazlıkta Mendes oyuncularının gitmesi veya kötü oynaması gibi bi olasılık; Mendes'in oyuncularını gazlayıp Mendes oyuncularından kurulu Beşiktaş'ı UEFA Kupası'nda estirmesi ve kendi marka imajını da yükseltmesi olasılığından çok daha gerçek dışı. Ben bu ortamda derin konuların, daha derin düşünen insanlarla tartışılmasından hoşnutum ama bu konuda taraftarın çoğunluğunun buradaki derin düşünen insanlarla aynı fikirde olmamasından da memnunum.

P.S. Beşiktaş transfer politikası tarihte asla (hadi Lucescu dönemi yabancı transferlerini bi nebze tenzih edelim) "acaba Simao ve Quaresma uyumlu oynar mı, Almeida bu takım için en uygun santrafor mu ?" olmadı, olmayacak da. Yahu çok fazla Premier League mi seyrediyorsunuz anlamıyorum ki ? Kötünün kötüsünden, kötünün iyisine geçmiş durumdayız. Çoğu zaman da Beşitaş'ta (ve Türkiye'deki 3 büyüklerde) transferi yapan adamlar "hmm son çizgiye giden kanadı, ters kanatta kanat forvet ile tamamlayayım" diye düşünmeyecek. İnşallah tamamlar diye biz taraftarlar düşüneceğiz. Bu bağlamda bir Türk takımının ortasaha + hücum hattının tam verimle çalışmasının tek şansı; nokta atışı yerli transferler + sistemden bağımsız 1 hareketiyle maç çevirebilecek yabancı yıldızlar. Bizim de şu an denediğimiz bu ve bunun daha iyisinin olması da çok zor.

@Noat

Aslında aynı şeylerden bahsediyoruz ama sonuca bağladığımız noktalar farklı.

Quaresma,Simao,Fernandes,Almeida,Bebe.

Bu oyuncuları maliyetleriyle beraber düşündüğümüz zaman kimse kötü transfer diyemez fakat;

Quaresma'nın ters kanadına Podolski stilinde( Podolski'yi sevmem,oyuncu karakteri olarak belirttim.) sol ayaklı bir uzak forvet almamız gerekirken aynı tipteki Simao'yu almamalıydık.

Sadece,Werder Bremen veya Magath'ın takımlarının uyguladığı 4-1-2-1-2 gibi çift forvetli sistemlerde iş yapabilecek Almeida'nın alınması hataydı.

Fernandes 4-4-1-1'in orta sahasındaki ikililerden biri olarak ideal midir ben halen emin değilim.

Sonuç olarak bu isimler için kimse Beşiktaş kalitesinde değil diyemez ama hepsini topladığımız zaman ortaya işleyen bir sistem çıkmıyor fakat sizin bunun sorumluluğunu Mendes'e yüklemenize anlam veremiyorum.

Mendes'in bize hem menajerlik hem sportif direktörlük mü yapmasını bekliyordunuz ? Zaten Mendes'in böyle bir misyonu yok.Adamın mesleği oyuncu satmak.Eğer doğru karakterdeki oyuncuları tamamlıyamıyorsak bu bizim teknik yönetimin suçudur.

Mesela Schuster neden bu transferlere onay verdi.Ona kızarım ve kızıyorum.Mendes'e kızmam çünkü maliyet/kalite oranı olarak sattığı oyuncularda bir problem yok.Bir menajerden daha fazlasını da bekleyemeyiz.

Ayrıca geçen sene Beşiktaş'ın 5. olmasının en büyük müessibi Schusterdi.Schuster gittikten sonra Beşiktaş sadece 1 kez yenildi.O maçta da Sivok'a gösterilen tartışmalı bir kırmızı kart söz konusuydu.

Tabi ondan sonraki sebep olarak da demin yukarıda değindiğim kadro uyumsuzluğu gelir fakat ben Beşiktaş'ın kalite sorunu olduğuna inanmıyorum.

Bu son yapılan Bebe transferini de teknik açıdan değerlendirdiğimde mantıksız bir transfer olarak görmüyorum.Bebe gelmeden önce şöyle Burak Yılmaz tipinde,sağlam fizikli,pres yapabilen,patlayıcı özelliğe sahip,sağ ayaklı,genç bir second striker gelse diyordum.
Abarttığımı düşünebilirsiniz ama bu söylediklerimde çok samimiyim. :)

Bebe,tam kafamda hayalimi kurduğum forvet tipiydi.Belki biraz daha kendini kanıtlamış ve tecrübeli bir isim gelse daha memnun olabilrdim ama oyuncu karakteri olarak Bebe doğru bir isimdir bence.

1. bebe'yle birlikte biri daha alırız belki neden celalleniyosunuz demişti galiba biri (hatırlamıyorum kim) ama bugün mete düren yabancı transferi bitti demiş

2. simao q7'nin ters kanadında gayet güzel oynar/oynadı/oynayacak... canım simaom benim.

Rattlehead dedi ki...

Uzak forvet uzak forvet diyoruz da Holosko biraz form tutsa oranın adamıydı aslında. Ama bu saatten sonra hayır gelmez. Neyse Mete Düren yabancı transferini kapadık demiş demek ki bu akşam bir yabancı açıklanacak. Rahat olalım.

çalım atamayan uzak forvet mi olur

QuaresmA dedi ki...

Uzak forvet diye bi kavram da olmasaydı keşke. Günümüzde kanat sıkıntısı var diye ne kadar takımın as forveti olamayan, çalım atamayan adam varsa belki top gelir de gol atar diye kanatta kullanıyorlar. Kuyt da, Vucinic de, Nihat da, Holosko da izlemekten en nefret ettiğim oyuncular oldu. Kaldı ki ben Anelka'yı, Vucinic'i falan severim ama o rollerde izlemek istemiyorum.

AQ-47 dedi ki...

hay ağzını seveyim...benden uzak Allaha yakın forvet: Mert Nobre!

Rattlehead dedi ki...

eldeki alternatiflerden söylemiştim.çalım atamaz ama guti'den daha yararlı olabilir ama dikkat sadece o bölgede ve o pozisyonda.

Beyler uzak forvet kavramını küçümsemeyin. :)

Mesela şu posizyonda Holosko yerine Quaresma olsaydı değil ön direğe hareketlenmek,ceza sahasına bile girmezdi.

http://www.zapkolik.com/89026/eskisehirspor0-besiktas2-gol-holosko-hq.html

Simao da aynı şekilde,gol posizyonlarında kaleye çok uzak kalıyor.Bu tür adamların sadece 1 tanesi makbul.Tüm dünya böyle oynuyorsa vardır herhalde bir bildikleri.

Aslında şampiyon olduğumuz sene daha ideal bir hüzum düzenimiz varmış.Yusuf yaratıcı sol forvet,Holosko atletik uzak sağ forvet.En uçta ise oranın tam ideal adamı olmasa da iyi kötü idare eden leblebicimsi Bobo.

Bu üçlü,Simao-Almeida-Quaresma üçlüsünden daha kalitesizlerdi ama birbirlerini daha iyi tamamlıyorlardı.

Simao kaleye uzak kalabilir ama bu defansa da katkı yaptığındandır, ortasaha oyuncusu gibi yardım ediyor kanada adam. yoksa golü koklaması, gole gitmesi vs. gayet yerinde diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

Ara