.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Şampiyon

Sporseverliğin gereğidir şampiyon olanı kutlamak. Zira siz tebrik etmez, saygı duymaz iseniz, şampiyon olduğunuzda da saygı duyan ve tebrik eden bir rakip bulamazsınız. Bu bağlamda Fenerbahçe'nin şampiyonluğuna saygı duymayı, bu mücadelenin, bu yarışın bir parçası olarak görürüm.

Diğer yanım, bir çokları gibi karışık. Giderek de karışık hale geliyor. Fenerbahçe'nin şampiyonluk tshirtleri "Biz bize yeteriz..." sloganıyla dizayn edilmiş. Gökhan Gönül'ün "1/4 > 1/3" temalı tweetleri ve açıklamaları dünden hafızalarımıza kaydettiğimiz bilgiler... Yani Fenerbahçe kutlanmamayı ve saygı duyulmamayı tercih ediyor. Tekrar etmenin lüzumu yok, Nefret İmparatorluğu yazısından bugüne değişen tek şey, duvarların daha da yükseltilmesi oldu.

Benim eşim Fenerbahçeli. Kendisi futbolla ve sporla ortalama bir kadından daha fazla haşır-neşir değildir. Benim izlediğim, izlettiğim maçlarla son 7-8 ayda ortalamanın biraz dışına çıktı. Bu bağlamda, onun Fenerbahçe'yi, Beşiktaş'ı öğrenmesine canlı şahitlik etmenin heyecanını duyuyorum.

Arkadaş ortamında, televizyonda, sanal mecralarda yoğun bir bilgi bombardımanı altında yaşıyoruz. Biz istemesek de bu bilgiler üzerimize üzerimize geliyor. Bunun dışında kalmak çok kolay olmadığı gibi, ister istemez bu bilgilerle de şekilleniyoruz.

Dün eşim Sadri Şener'i dinlerken Fenerbahçe dışında kalan tüm takımlardan nefret ettiğini ifade etti. O an ona söylemedim ama imparatorluğun kapısından böylece içeri girmiş oldu. Son derece safiyane duygularla futbolu takip eden bir kadın, Fenerbahçe'den 10 tane oyuncu saymakta zorlanacak bir kadın, 1 senenin sonunda nefret imparatorluğu'nun üyesi haline geliyorsa, orada Fenerbahçelilikten başka şeyler konuşmak gerekir.

Önce şunun kabulüyle başlayalım; Nefret imparatorluğunun surları sadece içeriden örülmüyor. Her televizyonu açtığında Fenerbahçe, Beşiktaş maçı izlerken Fenerbahçe, Trabzon başkanının ağzında Fenerbahçe. Arkadaş ortamında aynı şekilde...

Açık fikrimi söyleyeyim. Eşimin Fenerbahçe'yi gerçekten sevdiğini düşünmüyorum. Bunu zaten kendisi dile getirmez. Ancak anlarsın aslında ne zaman ne düşündüğünü... Ama net olarak ifade ediyor ve ifade etmese de anlarsın ki, başkalarının Fenerbahçe üzerine kurdukları cümlelerden nefret ediyor.

Gökhan Gönül'e, Fenerbahçe yönetimine daha barışçı, daha kucaklayıcı olmaları konusunda eleştiri getirebiliriz. Lakin, kabul edelim ki bu konuda bizim de üzerimize düşen görevler var.

Bu durumdan ben memnunum, surları yükseltiyorum. Fenerbahçe memnun, o da iki kat çıkıyor.

Olan denize atılan Fenerlilere oluyor. Zira o surlar, o Fenerlilerin denize atılmalarına mani olmuyor. Bilakis, nedeni oluyor...

Duvarları örenler suçlu. Dışarıdan destek verenler suçlu. Adamları denize atanlar suçlu. Orada şampiyonluk kutlayanlar suçlu...

78. kanal olmayaydı iyiydi de...

49 Yorum:

EnisteKolaKoy dedi ki...

fenerbahce nefret edilmekten memnunsa geriye diyecek bir sey kalmiyor diye dusunuyorum. bu fitili atesleyen de yonetimleri degil mi zaten?

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

jessie'nin doğruları bana doğru gelmeye başladı bu aralar.

yine güzel yazı, tebrikler.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

''türkiye nin 4 de 3 ü bizim yanımızda'' . bu cümlenin sahibi kim? bu açıklama sizce tolere edilebilir mi ? bence bu cümle sahibi üstelik bi kulübün başkanı olması nedeniyle gökhan ın lafından çok daha manidar . ama siz bunu unutmuşsunuz . bjk-ts maçını bjk lı dostlarımla seyretmiştim.yenildiklerine sevinen arkadaşlarıma hayret etmiştim. hadi itirat edin sizler ve bu yazının sahibide sırf fb şampiyon olmasın diye bu duygu içindeydiniz. yok eğer öyle değildiyseniz. gökhan çok ayıp etmiş .bizi snoplukla suçlayanların denize atılmış insanlardan zevk almasıda ilginç gelmedi de değil . nedir bu ? bursaporluları şimdi biraz daha iyi anladım . unutmayın böyle şeylerle övünürseniz bakarsınız birgün denize atılanların rengi farklı olur.

Veinsea dedi ki...

kesinlikle katılıyorum. onların istediği zaten bir farklılık politikası, ister istemez insanlar tepki gösterip yükselen bu öfkeye katılıyor. herkes kendince haklı, sanki hiç kutuplaşma yokmuş gibi futbolda da aşırı elektriklenme var. biraz akp - diğerleri gibi.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Kalten dedi ki...

Politikasindan futbolcusuna herkesin kafasini komik rakamsal hesaplarla bozdugu matematikciler ulkesi. Cok zorlasa Devlet Bahceli gibi o rakamlardan 1907'yi de bulabilir Gokhan.

O degil de, Rooney de twitter'da, baska 78. kanal futbolculari da, su tarz ucuz laf sokmak, agzindan tukurukler sacarak "haram puanimiz yok" diye hoykurmeler bi burda var. Sevinmesini bile bilmiyor kimse, severken yanindakini dovmeye kalkiyor. Yazik.

Adsız dedi ki...

@WhiteCollarGent

''başarınıza değil diğerlerinin başarısızlığına seviniyorsunuz'' fb nin 29 yıl kupa alamamsına en çok takılan camiya ve taraftar grubu hangisi? kendimizi dev aynasında görecek birşeyimiz yok .bu senenin en sükseli tk ı bjk yıldızlar sizde 17 de 17 diyen sizdiniz .bu durumda kendini dev aynasında gören bjk oluyor. haşa tehdit değil benim ki . biz kadıköy de bjk lılarla birlikte maç izleriz .ama bukonuya değiniş şekline bir kez daha bak herkes farklı manalar çıkarabilir.bu konuları mevzu bile etmemek gerek söylemek istediğim bu .o bjk lıları yadırgamalısın .çünkü gerçek şu tüm bjk lılar fb nin şamp. olmamsına oynadınız benim hayatımda çok bjk lı var .hepsi ts bizi yensin fb olmasın zihniyetindeydi.bir tek tanesi bile farklı bi profil çizmedi .sen tek oldun .ts yenilgisine üzülmüşsün seni tebrik ederim. sen genel bjk lı profilinden çok farklı bir profil çizdin. diyorum ya eğer gerçekten böyle düşünüyorsan gökhan gönül e yazıklar olsun o 4 de 1 lafını kullandığı için .

RuFF dedi ki...

Ben Beşiktaşlıyım
Benim rakibim kim ?
Gs ve FB
Ben şampiyon olamıyorsam bu iki takım dışında kim şampiyonluk yarışında varsa ben onu tutarım.Zaten ekonomik olarak güçlü olan FB nin şampiyon olmasını neden isteyeyim ?Aynı durum GS için de geçerli.

2 sene önce biz Sivasla çekişirken aynen senin şuanki sözlerini söyleyen şirkette ki Fenerli arkadaşlarım “Sivası tutucam tabi abi neden siz şampiyon olasınız” diyorlardı.
Şimdi ise seninle aynı cümleyi kuruyorlar “Siz Ts yi tutuyorsunuz çünkü sizde FB kompleksi var bıdı bıdı”

Çok ciddi şekilde kanaat getirdimki bu yaşadığınız kafa farklı bir kafa.Ben buna Fenerbahçe kafası diyorum.Bu kafaları yaşayanlar kendilerini Dalls dizisinde JR gibi filan görüyorlar.Eminimki buna benzer halüsünasyon gördüren uyuşturucu Amsterdamda dahi yok.

enorton dedi ki...

http://eksibesiktas.blogspot.com/2011/03/bir-goruntu-ve-otekilik.html

Adsız dedi ki...

@RUff

fb liler sivas bjk çekişmesine müdahil olmadı .fb org dan sivas ın hakkı yeniyor diye yazılar yayınlanmadı.bjk şaibe yapmakla suçlanmadı. bursa bjk niye kavgalı .2006 bjk-gs maçında niye bjk taraftarı ''bjk ı satanı bizde satarız diye bağırdı'' çünkü bu desteğiniz malesef sadece saha dışındaki bi dilek olmaktan öteye geçiyor . fb nin sivas tutması bir temenniden öteye geçmez ama sizin ts u tutmanız kulüp camiya taraftar kayıtsız şartsız sırf fb şampiyon olmasında ne olursa olsun mantığıyla yapılmıştır .bjk internet sitesini açıp okursan bjk ts maçında sonraki tarihte . bjk kulübü ts un penaltısını vermedği ve maçı berabere bitirmeye çalıştığı için hakeme ve federasyona hesap saoruyordu .bu tarihte bir ilktir .fb sivas için bjk ı karşısına almamıştır .ilgilenmiştir. şimdi bu büyük farkı anlayabildin mi ?

RuFF dedi ki...

Sen uçmuşsun arkadaşım
FB liler Sivas Bjk çekişmesine dahil olmamışmış.Hangi dünyada yaşıyorsun sen arkadaşım ?
Kendi taraftarın o zamanki Sivas maçında “Şampiyonluk sizin kupa bizim” diye bağırdı.
Benim tanıdığım ne kadar Fenerli varsa Sivası tutuyordu her maç öncesi totem koyuyordu yenilelim diye.
Yönetimlerin yaptığı yanlışları yazacaksak Bilicanın kazdığı çukuru tasvip eden, her maç soyunma odası basan bir başkanınız var.Bu nedenle yönetimin yanlışlarını boşver sen.
Bu camia şampiyonluğa gittiği sene İnönüdeki maçta hatalı kırmızı kart gösterilen Trabzonspor oyuncusu için “Eyyamcı hakem “diye bağıran bir camia.
Karşında sizin gibi 1990 lı yılların sonlarından başlamak üzere“ Ahmet dursun,Ali Eren, Cisse” oyundan kolayca atılırken, rakibin attığı gol faul nedeni ile verilmezken, penaltı noktası kazılırken ağzından köpükler çıkarcasına sevinen, zafere giden her yol mübahtır diyen bir camia yok.Bu nedenle BJK adını ağzına alırken bir besmele çek.

Şuanki durumda Gs olsaydı BJK camiasının tutumu aynı olurdu.Gs mi şampiyon olsun Trabzon mu?
Tabiki Trabzon
2 * 2 = 4

Gürcan Ulusoy dedi ki...

tabii ki trabzon.

hatta sivas / trabzon şeysinde bile trabzon :)

o da kent için değil. oradaki bazı adamlar için.

belki bilmem kaç senedir şampiyon olamadıkları için.

aykut hoca şenol hocanın elini sıkmadığı için trabzon.

Kalten dedi ki...

O değil de, dünkü maçın ilk yarısında Sivas'ın sağ beki Uğur yerdeyken o-çok-centilmen-heykeli-dikilesice-efendi-ailebabası Alex'in çapraz koşuyla yerde kıvranan oyuncunun boş kalmış alanına giriş yapıp pozisyona girmesine (ve kaçırmasına) kimse hiç bi yerde bi'şey dememiş.

Son dakikalarda yerde yatan adamların olduğu maçlarda topun dışarı atılmamasını gördüm, ama yerdeki adamın bölgesine topu taşıyıp oradan atak yapmayı ilk defa görüyorum.

Şaşırmadım, tek efendi addedilen futbolcusu da bunu yapınca "yakıştı" dedim.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

biz de evdeki arkadaşlarla izlerken keşke gol olsa dedik.

o pozisyon gol olsa idi geçen seneden beter halde olurlardı.

bilica'dan beter olurlardı.

haa, kaçırdılar da olmadılar mı o da ayrı konu.

Adsız dedi ki...

@Ruff ve gürcan

anlamadınız.
kulübün resmi açıklamasından bahsediyorum bjk ts maçından sonraki açıklamaya bakın. ''ts un penaltısı verilmedi'' diyor resmi siteniz :-) .ts u niye tutuyorsunuz diyen yok taraftara . besmele çekerim sık sık .

Gürcan Ulusoy dedi ki...

trabzon'un penaltısı verilmedi diyor da, "biz bilerek penaltı yaptık da vermediler" demiyor.

yönetimin o günkü açıklaması samimi miydi? değildi, işgüzarlık yaptılar bana göre de, maçı trabzon'a vermedik yani.

o gün atılan sivok beşiktaş medyasınca çarmığa da gerildi.

kimse oh iyi oldu yenildik demedi.

haa ben mesela, yenildiğimize üzülmedim. bireysel olarak. çünkü trabzon'un şampiyon olmasını istiyordum. ama bu demek değil ki trabzon inşallah bizi yener...

bizimkilerin salaklıklarına kızdım ama trabzon adına sevindim.

bunlar ayrı şeyler.

Kalten dedi ki...

Adı "Guti" olan bi süper lig hakemi çıkana kadar bize gün yüzü yok :(

sozcelyk dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=wIph_tTLkHM

isaac newton dedi ki...

2003te inönüde 2-0 yenilirken 'i.ne cimbombom olamazsın şampiyon' diye tezahürat eden bu takımın taraftarı değil miydi? ben mi yanlış hatırlıyorum :)

febenin sivası tutması temenniden öteye geçmiyorsa bu ne oluyor? ayrıca yenildiğine sevinmek değil bu, biz yanlış anlamışız.

tearkan dedi ki...

bir takım şampiyon olmuş, hem de ikinci yarıda inanılmaz bir performans göstererek şampiyon olmuş, taraftarı bunun sevincini ve haklı gururunu yaşamak dururken hala artık kendi takımınızı tutabilirsiniz, bukalemun vs. geyiği yapıyor. lan şampiyonluğu kutlamaktan, bu sevincin tadına varmaktan bile acizler. bunların içinde çok yakın arkadaşlarım da var. hepsinde istisnasız aynı geyikler, aynı amaçsız, anlamsız ve faydasız laf sokma çabaları. arkadaş bi salın gitsin yahu. hem insanlara kendi takımınızla ilgilenin diye laf ediyorsunuz, hem de kendi takımınız şampiyon olmuşken başkalarının derdine düşüyorsunuz. eskiden gslilerle futbol konuşulmaz, iş döner dolaşır bizim kupamız yææ noktasına gelir derdim; ama şimdi fenerliler de beter oldu.

unutmadan şunu da ekleyeyim; arkadaş siz değil miydiniz geçen sene kendi göbeğimizi kendimiz kesicez yææ deyip sonra da maç sattı beşiktaş demeye kalkan? siz değil miydiniz bağdat caddesinde maç 2-2 oldu sanıp beşiktaş diye bağıran?

tearkan dedi ki...

bu arada ne zamandır aklımda; ama yazmaya bir türlü fırsat bulamamıştım maalesef.

özellikle son üç dört yazıdır takımla ters giden bir performans var ortada. çok güzel yazılar çıkıyor elinden. kendi adıma teşekkür ederim. eline sağlık gürcan.

kafsinkaf dedi ki...

Fenerbahçe taraftarıyla konu fb olduğunda oturup mantıklı konuşmanın hiç bir imkanı mümkünatı yok.Dünyanın en zeki,en süper,en akıllı en ultra adamı olsa bile konu fb olduğunda saçmalıyorlar.Konuşurken can ciğer arkadaşım gidiyor karşıma resmen bir odun geliyor.Şuana kadar bir fb taraftarıyla oturp mantıklı şekilde fb tartışılan ortam ne gördüm ne duydum sanırım kimse görmemiş.

Unknown dedi ki...

yazık ya gerçekten yazık hadi Emre'ye,Vokan'a alıştık ta bu medyanın sözde çok efendi diye lanse ettikleri Aykut Kocamanın ne kadar Kocaman olduğunu Saraçoğunda Ş.Güneş karşısında görmüştük.Şimdi de çok efendi çok yetenekli G.Gönül gösteriyor hünerini.Fenerbahçenin nefret edilmekle doğru orantılı algıladığı bir büyüklük var ki akla zarar.ben kendimi bu imparatorluğun dışında görmüyorum, kendi kardeşime tahammül edemeyecek kadar içindeyim hatta ama kimseye tavsiye etmiyorum! hayatımda kimseden nefret etmişliğim yoktur ama mesele Futbola gelince Fener,GS,Bursa falan olunca onların kötü durumları çok büyük eğlence benim için(bunu Bursadan nefret eden ama geçen sene şampiyonluklarında deli gibi sevinen biri söylüyor) evet bunu itiraf etmek belki utanç verici ama savunmam : Ben Böyle Değildim Yaşarken Oldum!!!!

Ilgaz dedi ki...

cok tutarsizziniz maalesef. bu yaziyi sadri sener 3/4 soylemini yapmis oldugunda yazmis olsaydin (ki ilk o soyledigi icin kronolojik olarak o zaman yazilmasi gerekirdi objektif bir sekilde bakarsan), simdi de gokhan'in aciklamalari sonrasi tekrar yazsaydi mantikli bir yaklasim olurdu. ama sen sadri sener'i hic elestirmeden direkt gokhan'i elestirince demek istedigin seyler havada kaliyor, nefret tohumlarini atan sensin bu yaziyla objektif olmayarak

Ilgaz dedi ki...

@ kalten:

alex'i elestiriyorsun o pozisyon icin de adam sakatlandiginda top sivas'taydi, kontra ataga cikmak icin topu disari atmadilar. simdi senin takimindan adam sakatlanacak, sen gole gitmek istedigin icin topu disari atmayacaksin, topu kaptirinca da karsi takimdan bekleyeceksin bu hareketi. bu mudur hakkaniyet, centilmenlik?

Kalten dedi ki...

@Ilgaz

Sivas'ın yaptığı şuursuzluk üzerine oyuna devam edip-etmemesi oyuncunun kendi inisiyatifine kalmış olsa bile, topu özellikle yerde yatan (ve doğal olarak alanını boş bırakan) adamın üstüne taşımasında affedilecek bir nokta bulmak zor. Quaresma da bir maçta (hatırlamıyorum hangi maç) vakit geçiren rakip oyuncusu yerdeyken driplinge devam etmişti, ama vakit geçiren oyuncu forvet oyuncusu idi örneğin. Alex'in bu yaptığının bir adım ilerisi karşı takımın kalecisi yerdeyken boş kaleye abanmak. Karşı takım kendi kalecisi yerdeyken atağa devam etmiş olsa bu hareket yine mazur görülür mü sence?

Bir de bunu Emre, Lugano, Bilica gibi sabıkalılardan biri yapmış olsa belki de normal kabul ederdik. Ama efendi addedilen Alex yapınca olmuyor.

Adsız dedi ki...

yıl 2006 bir hafta sonra gs-bjk maçı var .bjk 1 puan dahi alsa fb şamp. olacak bjk başkanı şöyle der '' gs şampiyon olsun istiyorum '' daha öncede şöyle demiştir ''lig sizin kupa bizim'' siz bjk lılar olarak bu cümlelere özeleştiri yapmadığınız sürece burada yaptığınız adalet hakkaniyet gibi söylemleriniz havada kalır . o maçın 90.dakikasında cordoba bası gs lıalra verdiğinde . bjk tribünü şöyle bağırdı '' bjk ı satanı bizde satarız'' yahu bize inanmıyorsunuz bari çarşı ya kulak verin . özeleştirinizi yapın önce .sonra fb ye laf konuşabilirsiniz.

juvenal dedi ki...

kör olmuşsunuz. kendı oyuncusu yerdeyken atak yapan takım sivas ama topu kapınca fenerbahcelıler neden taca atmadı dıye aglıyorsunuz. yok atak o adamın bölgesınden gelışmıs. nereden gelişirse gelişsin ne farkeder. top sivasspordayken düşünseydi kendı oyuncusunu atsaydı topu taca sen oynuyorsan rakibinde oynar. bunu centılmenlıkle ilgisi yok.

anlamadığım size ne oluyor. gidin 5. liğinizi kutlayın arkadaşım. havaalanı şampiyonluğunuzu kutlayın.

aeyds dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Kalten dedi ki...

Fenerlileri de biraz olsun insan sanıp cevap atanda suç

Kendi kendinize yetiverin, Bilica'nızı da alın gidin

aeyds dedi ki...

Fenerbahçeli'lerin 17 takım da bize karşı gibi söylemleri bana göre kendilerini ulaşılmaz bir noktaya koyma çabalarından başka bir şey değil. Kaldı ki bu 18 takım zaten rakip...

Herken Trabzon'u destekledi mantığı da benim için hatalıdır. Bunun sebebi Fenerbahçe'nin maddi kazanç elde etmemesi istenmesi olabilir, Trabzonspor'un yıllar sonra renk getirmiş olması olabilir veya denildiği gibi Fenerbahçe düşmanlığı da olabilir. Ama bunları 17'ye 1'e getirmek sakıncalı bir düşünce.

Geçtiğimiz iki sezonda olan Beşiktaş-Sivas çekişmesinde medya dahil diğer kulüpler Anadolu'dan şampiyon çıksın diyordu. Futbolcular da bunu dillendiriyordu. Aynı durum geçen sezon Bursa için de geçerliydi.


@Maçanın Papazı
Geçen sezon Fenerbahçe'nin attığı gollerde kaleci hataları olmuş ve abartılı şekilde medyada tartışılmıştı. Cordoba'nın o maç yediği goller aynı onlar gibi abartıdır. Sivas maçında Selçuk'un golünde de Korcan maçı sattı diyelim o zaman. Şunu da belirteyim ki Demirören'in Galatasaray şampiyon olsun söylemi taraftar içinde tepki zaten gördü. Sizin stadınız dahil her stadta tiye alından "Yeter Yıldırım Demirören" sloganını hatırlatayım.

Ayrıca şampiyonluklar ve küme düşmeler asla son maçlarla kaçmaz. Bu uzun bir maraton sonucu gelir. Şampiyon olurken biz kazandık, olamayınca rakip yattı mantığı hatalıdır. 05-06 sezonu için Cordoba günah keçisi ilan edilirken o sezon oynanan Denizlispor maçını, 5-3 Manisaspor lehine biten maçları da hatırlatayım.

@juneval
Bulunduğun blog Ekşi Beşiktaş blogu. Yorum yapmanı kimse kısıtlamaz burada ama siz gidin 5.liği kutlayın diyorsun. E madem öyle okumayın ve gidin kazandığınız şampiyonluğunuzu kutlayın.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
solo dedi ki...

Kaç yıldır "aloha" diye selamlar oldu Türkiye Cumhuriyeti'nde insanlar, kaçta kaçı nefret doludur, kimin egosu şişmiştir, kim haklı, kim ne kadar seviliyor, kim çalıyor, bilmem, bilmek de istemem, izafidir de demiyorum, ama kabahatin çoğunu da Nazım Hikmet'e sorun.
Konu Fenerbahçe'yse de kimseden de icazet almam, söylerim lafımı da kimin ne savunduğu affedersin, değil umrumda. Gocuklu celep kaldırınca sopasını ne olur beni sevse diye hayıflanmam, değil umrumda, affedersin! Kaç yıldır saldırmak bir savunma mekanizması diye önüme serilmişse gelmem bu salaklığa! Kaç yıldır insanlar kendi antipatisi saklansın diye kontratak yapar, cebir hesabı yapar? Dönüp ama demem, hesabım dişe diş görülsün, çok da umrumda değil, affedersin? Sevmek için kaç tane sebep gerek, nefret için kaç tane sebep gerek? Siz Beşiktaş'ı sevmeye nasıl başladınız bilmiyorum, niye sevmeye devam ediyorsunuz o önemli! Çünkü ben de Fener'i niye sevmeye başladım bilmiyorum, ama niye devam eder çok iyi biliyorum. Usul usul öğrendim, paşalıyı, lefteri, harrington kupasını, büyük yangını, mehmetçik basriyi, cihatı, daha geçen öğrendim barba aristidiyi, seviyorum. Kimseyi zorlamadım hayatımda beni sev diye, varsa üçbeş yüreğine sağlık, kimseyi de zorlamam sev Fener'i diye, gelsin içinden. Siz de Beşiktaş'ı yudum yudum sevmişsinizdir belki, benim bildiklerim metin-ali-feyyaz, baba hakkı, beşiktaş çarşısı, seba, dahasını siz sayın, sevda sizin.
Kaç tane sebep gerek bilmiyorum, ama varsa bir duvar, o duvar biz içeride hapsolalımdan ziyade örenlerin kimse bize duvar örmesinin duvarı. Kabullenecek kadar yüreğiniz var mı?

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
solo dedi ki...

Dersini almışsın ama bi iki tekrara ihtiyacın var. Seninle benzer noktalarımız var, ben de yavşaklığı sevmem mesela, ama senden tek farkım öyle bir kompleksim yok. Cevap yazmayacaktım ama sendeki de gider borusu be kardeşim...

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
solo dedi ki...

ne oldu gözüm, gider borusu mu tıkandı?

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
jbck dedi ki...

Yukarıda yorum yapan bazı arkadaşlara ithafen, Sadri Şener yarış devam ederken bu sözü söylediğinde sorun olmadıysa, Gökhan sezon bitimi o adrenalinle söylediğinde de sorun olmamalı. Her hafta konuşan Şenol Güneş, sempatik başkan Sadri Şener, meclis başkanı, büyükşehir belediye başkanları, milletvekilleri, rakip takım oyuncuları suçlu olmadı, Aykut Kocaman, Gökhan suçlu oldu, biz suçlu olduk yine yeniden.

Sadri Şener hakeme "Diyarbakır'lı" göndermesi yaparken masum muydu?. İlahi adaletten, haram-helalden dem vurmak masum mu?.

Korcan ve Volkan'a yapılanlar, benzer bir hata yapan Can Arat'a yapıldı mı mesela? Bu ikiyüzlülük beni rahatsız eden aslında.

Beşiktaş yönetimi, Trabzon'un bildirisinden bir saat sonra o bildiriyi yayınladı, bizim için çok tanıdık bir davranıştı. 2008'de de Kayseri maçımızda Semih'in uzatmada attığı ofsayt golden sonra, Beşiktaş, Galatasaray'la beraber bildiri yayınlamıştı aynı akşam. Ertesi gün, Galatasaray sus payını aldı Kuddusi'yle ama Beşiktaş'a ne gibi bir faydası oldu onu anlayamadım. 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarına değinmeye bile gerek yok. Yıldırım Demirören'in en doğal hakkıdır Beşiktaş'ı savunmak ama yukarıdaki gibi benzer örneklerde amacına hizmet ettiği takım Beşiktaş olmadı maalesef.

Camianızın büyük bir bölümüne sirayet etmiş bu nefrette en az bizimkiler kadar sizinkilerin de emeği var, bunu unutmayın.

Taraftarınızın bir kısmına basit bir örnek vermek gerekirse, geçen sene Efes'e elenip, final serisinde Beşiktaş formasıyla Efes'e destek verip Fenerbahçe'ye küfür etmek için salona gelenler oldu. Bir önceki turu izleyen taraftar, Efes'e destek veremez. Ya basketbolda Efes'i tutuyor ya da Fenerbahçe nefretiyle orada ama ikisi de bana normal gelmiyor.


Son olarak denize dökme mevzusu, 100. yılımızda Barbaros'ta kırmızı ışıkta bekleyen Fenerbahçe'li 3 kadın taraftara saldıran, arabalarının camını çatlatan Beşiktaş taraftarlarını hatırlattı. Kusura bakmayın ama bu kadar çığrından çıkmış insanları dizginleyecek bir duvar olamaz zaten.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

WhiteCollarGent

bjk kulübü ve taraftarı ts-fb mücadelesine dahil oldular ,işte sende yazıyorsun düşüncelerini fb bjk a saygı duyar fb bjk saygın kulüplerdir taraftarlarıda öyle burada tartışıyorsak hala konuşabildiğimiz içindir mesela konuşamayan camiyalar var bursa bjk gibi bu bizim konumuz değil siz aranızdaki mesele ama kimse fb yi sev-mi-yor derken bjk ıda hiç hemde hiç sevmeyen kulüpler var demekki. başa dönersem bjk dahil olursa bizde bjk ile ilgili şeyler söyleriz çünkü fb nin hataları olduğu kadar hatta bizce daha fazlası hataları bjk yapmıştır . bunu söylemekten başka birşey değil dediğimiz .burada abuk subuk tehditler savuran fb liler varsa sadece çocukça tepkiler vermişler diyip geçerim , tıpkı şu denize dökme meselesi gibi . ben daha önce onu söyledim denize dökme lafını markalaştırısanız sonunda bu işler hepimizin canını sıkar hepimiz üzülürüz fb lisi bjk lısı bize düşen denize atılmış bi kaç taraftar varsa münferit olaydır deyip hatta gülüp geçmektir. Bjk ın bizce hatalarına dönersek 2006 yılını söylememe rağmen anlaşılmıyor bir arkadaş şöyle demiş cordoba yı suçluyorsun ama sende kalecilerle ilgili suçlandın .aynı şey değil o maçtan önce bjk başkanın demeci var '' gs şampiyon olsun istiyorum '' yani bjk-gs maçından önce bu ne demek o günün şartlarını ve puan durumuna hatırlarsak bjk ın gs a yenilmesini istiyorum demek.he böyle birşey bile yok bjk şaibe yapmadı elbette ama ortada bir sıkıntılı demeç kafaları karıştırabiliyor . ve diyoruz ki bizi şaibeyle suçluyorsanız bjk lılar olarak o zaman kendi özeleştirnizi yapın ,bursa nında size ithamı var o bizi ilgilendirmez ama o konudada yapın .sonra gelin bize ts ile çekişirken siz şaibe yapıyorsunuz diyin . ben çok temizim herşeyim dört dörtlük ama sen tepeden tırneğe kirlisin .işte burada anlaşamayız . yine bu sene bjk-ts maçından sonra bjk ın resmi sitesinin ts açıklamasından sonra ts a verdiği destek ile normal fb lilerin sivas şampiyon olmasını istemesi temennisi arasındaki farkı söylüyoruz ikisi aynı şey değil diyoruz .
saygı karşılıklı birşey eğer bjk ile fb birbirlerine saygı duymaz ise o vakit birbirlerine saygıda göstermez . ben burada fb nin yaptığı tonca hatayıda söylerim . bilica olayı . köpek resimli balonlar v.b.bunları kınadım. fb hiç hatasız bjk hep kötü dersem kendimi kandırırım .bjk 2003 yılında şampiyon olurken 4 metre ofsayttan kocaeliye çok ktirik bi gol atmıştı a.dursun hatta maçtan sonra hikmet karaman sahaya dalmıştı hatırlarsın .çok net bir hakem hatasıydı bjk lehine . ne oldu ? bjk şaibe ile mi şampiyon oldu . asla .bunu söyleymak o oyunculara o camiyaya yapılacak en büyük haksızlık .tebrik ettik bjk ı . hakem hatası olacaktır . ama sonunda daima şampiyon olan takımı kutlamak gerek .

son olarak evet doğru burası bjk blogu misafir sayılırız girdik yorum yazdık konu fb olunca saygıda kusur ettiysek affola diyelim o vakit.

RuFF dedi ki...

yine bu sene bjk-ts maçından sonra bjk ın resmi sitesinin ts açıklamasından sonra ts a verdiği destek ile normal fb lilerin sivas şampiyon olmasını istemesi temennisi arasındaki farkı söylüyoruz ikisi aynı şey değil diyoruz

Komedi devam ediyor
Önce biz sadece kendimizi düşünürüz kim şampiyon olursa olsun umrumuzda olmaz zırvaları, Sivas maçı örneği gelince "Normal fblilerin verdiği destek sizinki ile bir değil"
Çevir kazı yanmasın :=).

Bir kere sen bu blogdaki kimseyi yönetimin yaptığı bir açıklama nedeni ile suçlayamazsın..Beşiktaş yönetiminin Beşiktaş değerlerini temsil etmediği tam tersine rezil ettiği bu blogda yüzlerce kez konuşuldu.Geçen sene protesto için maçın 15. dakikasında stadı terkeden 20 kişi varsa o 20 kişi de bu blogdan çıkmıştır.

Elma ile armutu karıştırma.
Senin taraftarın yani Fenerbahçe camiası dediğimiz kitle maç esnasında Sivas ın şampiyonluğuna destek vermiştir.
Eleştirdiğin Beşiktaş taraftarı şampiyonluk yolunda rakipten bir oyuncu atılınca Eyyamcı hakem diye bağırmıştır.
İşte bu aradaki fark yüzünden herkes FB den nefret eder ama Bursa/Ankara hariç hiçbir takım da Beşiktaşa nefret beslemez.

kafsinkaf dedi ki...

Herşey bu kadar ortadayken hala çıkıp fb savunulabiliyor ya ben hiç birşey demiyorum.Sizi çekemediğimizi söylüyorsunuz antipatikliğinize vurgu yapınca kızıyorsunuz en basiti bu blogda girip yorum yapma o zaman.Ama yok rahat edilmiyor ille 2.sınıf çocuğu seviyesinde laf sokulup embesilce bir rahatlamaya kavuşulacak.

16.000 kişilik stadda 14.000 kişilik fener taraftarı olması,Sivas başkanının her fb deplasmanı sırasında gfb tarafından ağam paşam diye karşılanması ve açık açık fb taraftarı olduğunu belirtmesi bunlardan çıkarılacak birşey yok zaten.

Laf sokulmasını istemiyorsan polemiğe girmeyeceksin.Kendi oluşturduğunuz ve kendi toz pembe dünyanızda yaşadığınız bloglarınızda kendi kendinize çok güzel koyduk oh rahatladık gibi konuşup rahatlayabilirsiniz.

Bu blogdaki değerli Beşiktaş'lılarada tavsiyem cevap vermeye deymez bunlara.Boşu boşuna parmaklarınızı yormaya deymez.Karşınızda prof. ta olsa konu fb ye gelince amazon ormanlarından çıkmış hayatında insan görmemiş kişilerden farkları kalmıyor.Bazı şeyleri görmekten ve kabul etmekten acizler..

jbck dedi ki...

@Whitecollargent


Kesinlikle o niyetle yazmadım bunları, ben takımımı aklamaya çalışmıyorum. Yazanlara saygı duyduğum bir blog burası, bunun için yorum yapıyorum. Bu nefret bu kadar kolay meşrulaştırılmasın diye verdim o örnekleri, daha fazlası da var, yoksa ben takımımın da, futbolcularının da, Aziz Yıldırım'ın da sütten çıkmış ak kaşık olmadığını biliyorum. Bu tutarsızlık beni rahatsız eden başka birşey değil.

"Bu herkes bize karşı" muhabbbeti emin ol sizin kadar beni de rahatsız ediyor, eninde sonunda dörtte üç, dörtte birden büyük ve zararlı çıkan Fenerbahçe. Niyet sadece koruma içgüsüsü olsa bile de algılanışı şımarıklıktan başka birşey değil, farkındayım ama bu sene biz başlatmadık bu muhabbeti, hatta Sadri Şener'e bu kadar tepki gösterilmesinin sebebi, yarayı kaşımasıdır. Kolay değil, iki ağır travma yaşadı bu taraftar, biz nerede hata yaptık diyen de çok var kendi içimizde, ama bu arayışta ortak yol bulmak gerçekten zor.

Beslenen çok taraf var bundan, biz vazgeçsek bile birileri bundan kazanmaya devam ettikçe bu muhabbet bitmeyecek gibi duruyor.

BG dedi ki...

Sadri 3/4 dedigi zaman hakli, cunku Fenerbahce sevilmiyor. Gokhan sampiyonlugu 1/4 hediye edince suclu, kendini buyuk goruyor.

Tiner gene fazla kacmis. Cikin bi temiz hava alin beyninize oksijen gitsin.

intuition dedi ki...

Gürcan'ı ve yazılarını beğenirim, mantıklı şeyler yazar fakat bence bu yazı olmamış. Öncelikle Fenerbahçe taraftarı üzerinden sosyo psikolojik analiz yapmaya çalışmış ama Fenerbahçe taraftarını diğer insanlardan temelde ayıran bir olgu yok.
Gelelim Gökhan Gönül'ün yaptığına. Bence son derece yerinde ve gereğinde açıklama yaptı. Son 10 haftadır bir tane Fenerbahçeli yönetici çıkıp Trabzonspor'a laf etti mi? Peki onlar ne yaptı? Her hafta istisnasız Fenerbahçe'ye sataştılar, hakemlerin kütüklerini incelediler, rakip kalecileri incelediler, milletvekilleri çıktı saçma sapan iftiralar attı. Fenerbahçe "Rekabeti kirletmeyin" derken onlar sürekli devam etti. Öyle ki beyefendi denilen Şenol Güneş "Şampiyonluğu alamazsak tebrik ederiz" derken şampiyonluktan sonra bile Fenerbahçe'ye sataştı. Gökhan Gönül'ün tepkisi son 10 haftadır Fenerbahçe üzerine oynamalarının bedelidir, ki ben olsam daha ağırlarını söylerdim ve söyledim de kutlamalarda. Spora Aziz Yıldırım'ın zarar verdiği söyleniyor fakat adam çıkıp tek kelime etmedi ikinci yarıdan itibaren.
Fenerbahçe'nin surlar ördüğünü söylüyorsun Gürcan. İyi de peki Fenerbahçe saldıranlara karşı ne yapsın? Bugün surlar ördüğünü söylediğin Fenerbahçe gidip kendisini yalnızlaştırmayıp herkesle kavga etse bunu ilk burada eleştirecek gene sensin. Fenerbahçe doğal olarak kendini yalnızlaştırıyor, her sene sataşılıyor o kendini daha da kalesinin içine kapatıyor. Ne yapması lazım?
Bir de diyorsun ki konu Fenerbahçe olunca insanlar değişiyor. Peki o zaman şunu sorayım genel olarak. Bu görüşü savunanlar hayatlarında Fenerbahçe ile ilgili kaç tane objektif yorum yapmışlar.
Konuşmalarınızın konuları her zaman belli.

"Aziz Yıldırım maç satın alıyor"
"Aziz Yıldırım hakem satın alıyor"
"Sizin daha Türkiye Kupanız yok"

Fikir çapınız buyken ne gibi bir karşılık bekliyorsunuz Fenerbahçe'den. Fenerbahçe Türk Sporu'nu son 10 yılda domine eden ve her alanda geliştiren bir camiayken, Olimpiyatlara sizin verdiğiniz 1 sporcunun yanında 20 sporcu verirken bir defa Fenerbahçe'ye "Helal olsun" dediniz mi acaba?
Bir de Atagün Yalçınkaya, Çağla Kubat, Nevin Yanıt'tan bahsederken aklınızın ucundan Fenerbahçe geçti mi?
Veya bu isimlerden hiç bahsettiniz mi acaba Fenerbahçeli biriyle konuşurken. Bir defa spora kattıkları için teşekkür ettiniz mi?

Türkiye Kupası'nı alıyorsunuz fakat muhabbetinizin konusu Fenerbahçe.
İş yerine gidiyorum aynı gün bana bu kupa yüzünden laf sokmaya çalışan adamlarla karşılaşıyorum. Aynı gün ben salondayken Fenerbahçe Bayan Voleybol takımı şampiyon oluyor fakat ben bunu derken bana "Voleybol mu? Pehhh, daha Türkiye Kupanız yok" diyen bir adamla karşılaşıyorum. Ve genel görüşünüz de bundan farklı olmuyor. Hal böyleyken nasıl karşılık bekliyorsunuz?
Ben bu sene 50'ye yakın maçına gittim Fenerbahçe'nin her branşta. Yarın da gideceğim, eğer finale kalırsak gene gideceğim. Benim mesaim daha bitmedi Fenerbahçeli olarak. Hal böyleyken karşımdaki, ben Fenerbahçe'nin bir Spor Kulübü olduğunun farkındayken, bana hala Türkiye Kupası derse ben o adamı neden ciddiye alayım?

Dolayısıyla bir Fenerbahçeli ile konuşmak istiyorsanız, öncelikle Aziz Yıldırım maç satın alıyor düşüncesinden bir sıyrılın sonra konuşmayı deneyin.

Yorum Gönder

Ara