.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Haziran 2011 Çarşamba

Forum

Transfer haberleri, dedikoduları, post içerikleriyle ilgisiz bilgiler...

Hepsini buraya yazıyoruz.

Aklımıza ilk geleni buraya, düşündükten sonra diğer postların altlarına yazıyoruz.

Burası kirlenme alanımız.

Bu başlık aşağıya kaydığında yukarıdaki forum sekmesinden buraya ulaşabilirsiniz!



Hayırlı olsun.

206 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   1 – 200 / 206   Yeni›   En yeni»
Gürcan Ulusoy dedi ki...

mustafa pektemek pek tuttuğum bir eleman değil.

inşallah iyi olur.

bu transfere 10 üzerinden 5 veriyorum.

mustafa pektemek'i almışız. 4 milyon euro ve ali kuçik karşılığında. her şeyi geçtim hiç bir transferimize ''oha lan çok vermişiz'' diyemiyorum artık. halbuki çok vermişiz ama hemen yerli piyasası, tabata, ersan falan aklıma geliyor susuyorum...

Batistuta35 dedi ki...

Cenk tosunla birlikte en iyi genç yerli forvetlerden biri.alınması çok iyi oldu.Bir de sağ bek alıp kapayalım transferi. ersanı saymıyorum,inş alınır.

Tuco Salamanca dedi ki...

resmi sitede ali kuçik'le ilgili bir açıklama yok.

sozcelyk dedi ki...

ya pektemek alınacaktı ya da mehmet akyüz.

pektemek kendisini süper ligde kanıtlamış olduğu için üzülerek de olsa oyumu pektemekten yana kullanıyorum.

transferin gerekliliği,oyuncu kalitesi ve maliyeti göz önünde bulundurarak transferine 10 üzerinden 7 veriyorum.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Gürcan Ulusoy dedi ki...

yukarıda forum sekmesi var. blogun tepesinde. oradan ulaşabilirsiniz.

menderes mete dedi ki...

yıllar sonra tekniği olan bir forveti takımda göreceğim..çok sevindim bu transfere...

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ederlezi12 dedi ki...

Abi Ersan Gülüm kalsın , en çok onun takımda kalmasını istiyorum. Sadece Toraman - Egemen olmaz.Stoperde bu ikiliden biri ve Ersan olmalıdır. Hem sol bek'e de alterntif olabilir.nu başka takım formasıyla görmek istemeyiz.

EnisteKolaKoy dedi ki...

bobo gitmis diyor maraton.com.tr

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Jaaaccckkk dedi ki...

@WhiteCollarGent

Nobre bu yıllık ücret ile buralarda bir takıma gidemez. Nobre'ye yapabileceğimiz en iyi şey alacakları karşılığında bonservisini eline verip yollamak. Ki ben Nobre olsam (aman olmayayım böyle bir şey) bunu da kabul etmem.

Mustafa transferi ise bence gayet yerinde. 88 doğumlu. Önümüzdeki sezon yedek olarak bile kullanılsa 10 golü bulacağını düşünüyorum.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Jaaaccckkk dedi ki...

Yapacak bir şey yok, ben de istemezdim Ali'nin gitmesini. Çok beğenmesem de biraz daha şans verilebir diye düşünüyordum...

Şimdi merak edilen Veli, Tanju ve Burak'ın durumları. Fernandes'in ve Ersan'ın kalıp kalmayacağı.

Bunların dışında sağ bek ve forvet merak konusu.

dominic molise dedi ki...

orhan sam bence cok daha gerekliydi. ha o mevkiye maicon/bosingwa geliyorsa anlasilabilir. ben acikcasi orhan sam, gokhan gonul'den sonraki en iyi turk sag bekidir bana gore.
ridvan simsek'imiz, canimiz cigerimiz bence seneye turkiye kupasinda 2 macta gorunur bi daha gorunmez. ekrem dag doner doner. tanju iki macta kritik hata yapar silinir gider. erhan diye bi adam yok. hilbert kalirsa anca maicon/bosingwa'yi yedekler.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş yabancı sağ bek alamaz.

1-sivok
2-ernst
3-fernandes
4-simao
5-guti
6-quaresma
7-almeida

nur topu gibi 7 tane 11 oyuncumuz var ve bunlardan biri zaten kulübede olacak.

yabancı sağ bek alırsan yukarıdaki listeden 2 oyuncu kulübede olacak.

sivok ve ernst'i keserim derseniz; stoperleri egemen'le toraman olan bir takımın sağ bekinin bosingwa olmasının bir anlamı yok.

bir sonraki sene de, bu sefer sağ bek satar stoper alırız.

guti 7. yabancı konumunda zaten.

hilbert nasıl bu sene yabancı kısıtı nedeniyle bazı maçlarda oynayamadıysa, gelecek oyuncu da oynayamaz.

hilbert sağ bekte yabancı sınırına takılmadan oynayabilse yerine adam almaya gerek yok zaten.

Pektemek güzel transfer.En çok istediğim yerli oyuncu kendisiydi zaten.Skorer bir forvet olması bizim hücum hattında fark yaratacaktır.Nokta transfer diyebiliriz bu bağlamda.Almeida yerine de herhangi bir hareketli forvet bulursak hücum sorunumuz büyük ölçüde çözülür.

Bu arada Fener aynı paraya Orhan Şam balonunu almış.Biz alıcaz diye ödüm kopuyordu. :)
Üstelik Okan Alkan'ın da önünü tıkamış oldular.

EnisteKolaKoy dedi ki...

ben yabanci sag bek alinip mustafa pektemek ile almeida'nin birlikte oynatilmasi gerektigini dusunuyorum. almeida-q7-fernandes-simao su anda banko ilk 11'de cikacak isimler. hatta bir tane yabanci stoper veya sol bek de olabilir. ferrari ile hilbert'i gonderip, zhirkov ve bosingwa transferi ile kapatsak fena olmaz transfer sezonunu.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

selçuk inan bu yüzden önemliydi bizim için.yine aurelio'ya kalacağız zira gürcan'ın dediği gibi hem ernst hem guti mecburen yedek kalacaklar.çünkü yerli sağ bek opsiyonu olarak hala ekrem görülüyor.tayfur'un bile aklına gelmiyor toraman'ı sağa çekmek.

ismail-egemen-ersan-toraman defans hattı , kale zaten yerli ortaya da necip koydun geriye kalıyor 5 tane yabancı.portekizlileri düş 1 yabancı hakkı daha var takımın.şu durumda yerli sağ bek almak saçma , yerli forvet arkası zaten yok mc oynayıp guti-ernst kesebilecek adam da olmadığına göre bence bu saatten sonra alınan yabancı kulübeye olur.kulübeye olmaz ise aurelio ilk 11 olur.

Tuco Salamanca dedi ki...

o değil de millet forum postunu bekliyormuş demek :)

BJK4EVER dedi ki...

M.Pektemek tam nokta atisi, Ali Kucik'ten zaten bir halt olmayacagi icin gitmesi fark etmez.
Orhan Sam'i isteyen arkadaslara sasiyorum, Toraman'in bir alt, E.Guven'in bir ust modeli, gereksiz bir oyuncu, hele ki 3.5 milyon euro'ya. Fener kendisine katki saglayamayacak oyunculara paralari vermeye devam ediyor, biz ise maliyetli genc yerli oyunculari almaya devam ediyoruz. Ersan ve saglam yabanci bir forvet/10 numara ile transfer kapanir. Ekrem, Ridvan, Toraman varken yabanci sagbek cok gereksiz olur.

Bence sağ beke Toraman gibi stoper kılıklı bir bek daha iyi gider.İsmail'in geri dönüşleri zaten sıkıntılı.İsmail ileri çıkınca sol stoper Ersan sola kayar ve top bizdeyken 3'lü bir defans olur.Ayrıca savunma zaafları olan orta saha oyuncuları da biraz rahatlamış olur.Dünyadaki her takım iki hücumcu bekle oynamıyor.Chelsea'de İvanoviç nasıl sağ bekte oynuyorsa bizde de Toraman oynayabilir pekala.

Bir de Quaresma hiç içeri kat etmeyen bir kanat oyuncusu olduğu için maç içerisinde sağ bek oyuncusuna koşu yolu açılmıyor.Dikkat ettiyseniz ilk yarıda genelde sağ açıkta oynayan Tabata içe kaçıp Hilbert'e alan yaratıyordu ve Hilbert'in performansı o zaman diliminde artmıştı ama Tabata gidip Quaresma sağ kanada iyice yerleşince arkasındaki Hilbert ve Ekrem'in de performansı düştü.
Bu açıdan bakınca hücumcu sağ beke ben karşıyım.

QuaresmA dedi ki...

Pektemek, İsmail, Necip, Cenk, (umarım) Ersan gibi eli yüzü düzgün, düzgün karakterli gençlerden oluşan bi yerli iskeletimiz oldu böylece.

Pektemek'in yeteneğine laf yok, ama onun da İlhan Mansız gibi atlaması gereken bi eşik var. İlhan da onun gibi 30 maç - 10 gol forvetiydi ilk geldiğinde, ama gol krallığı bile yaşadı. Pektemek'in de bu eşiği atlayabilmesi; İlhan Mansız mı, yoksa Gökhan Ünal mı olacağını gösterecektir.

Tuco Salamanca dedi ki...

bu arada pektemek bu sezon 13 maçta 6 gol attı. 30 maç - 10 gol forveti demek çok doğru değil o yüzden.

CDiS dedi ki...

ersan 'ı da alırsak yerli transfer büyük oranda biter. mustafa pektemek, sıradan bir adam değil, ilhan mansız olacak demek fazla iddialı şimdilik.. ancak, gol vuruşları oldukça iyi, daha önemlisi şut çekmekten korkmayan bir adam, aynı zamanda kanatlarda da oynayabilen tipte bir adam. mevcut yerliler arasında alınabilecek en iyi adamlardan biriydi bence..

"CDiS dedi ki...
ersan 'ı da alırsak yerli transfer büyük oranda biter."

daha yabancı transferi mi başlayacak :) kim gidecek peki, ferrari hilbert bobo gitti sayarsak... sivok mu ernst mi. yoksa yedek yabancı mı alcaz. ooof offf.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Yalnız stil olarak İlhan'a hiç benzemiyor. :)

Pektemek çok kolay gol posizyonuna girebilen,kurnaz,boyuna rağmen kafa golleri atabilen leblebici bir forvet.

İlhan ise genelde kendi posizyonunu kendi yaratan,çok gol posizyonuna giremeyen,çevresiyle etkileşimi daha az olan ve hiç kafa golü atamayan bir santrafordu.

Bu yönde bakılınca Pektemek'in,İlhan'a göre daha modern bir forvet olduğunu söyleyebiliriz.

QuaresmA dedi ki...

Guti yedek bırakılabilecek bir oyuncu da değil, yedek kalmayı kabullenebilecek bir oyuncu da değil :) Zaten senelerce Real Madrid'de yedekti, burada kalmayı kabullenemez. Yani onsuz bir 11 ihtimal dahilinde değil bence :)

oturtursun sivoku klubede alirsin sagbeki, cok mu zor... egemen, toraman, ersan, atinc hattazor durumda kazma aurelio bile stoper oynar. ama bu takimda sagbek yok, sagbek alinmasi sart... turkiyede dogru durust olmadigina gore yabanci alinacak illa, yada hilbert ile idare edilecek koca sezon...

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
CDiS dedi ki...

@fitneci

bobo 'da gittiğine göre forlan tarzı bir transfer gelecek gibi, ayrıca fernandes transferi bitmedi daha, soru işaretleri yok değil o konuda, büyük türk düşünürü recai kocaman 'ın da dediği gibi, resmi sitede görmeden inanmayın..

asıl yılın transferi nobre ile olur, gerçi hangi akıllı alır nobre 'yi ayrı mesele..

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
istanbulite dedi ki...

ya ibrahim akın muhabbeti ne durumda?
alınan bu kadar gurbetçi nerde nasıl oynayacak? bu kadar gurbetçi alınmısken halen ibrahim akın alınırsa orası gereksiz şişmeyecek mi?holosko, tabata, bobo, ferrari ne olacak? 2 sene önce ekrem çıktı sağ bek oldu,geçen sene toraman denendi,bu sene hilbert sürprizi yapıldı sağ bekte..artık "abi ben sağ bekim zaten ya orda oynarım" diyecek bir adam almayacak mıyız?

BJK4EVER dedi ki...

Quaresma'nin arkasinda oynayacak ve ciddi katki saglayamayacak bir sagbeke yabanci koymak ve stoper giib takimin kalbi olan bolgeyi 2 yerliyle kapatmak pek akil kari degil. Toraman'in sagbek oynamasi hem stoperde denge acisindan, hem Q7 acisindan, hem Ismail acisindan en hayirlisi. Tabata satilirsa Pektemek bedavaya gelmis olur. Bonservissiz C.Gulselam, Ersan ve yabanci forvet ile transfer kapatilir.

Cenk
Toraman Sivok Ersan Ismail

Fernandes Necip

Quaresma Forlan Simao

Almeida

Kulube:
Rustu
Egemen
Ekrem
Ernst
Veli
Burak
M.Pektemek

Bence Ibrahim Akin'a ihtiyac bile yok, ama 2. forvet olarak da oynayabildigi icin iyi bir alternatif olabilir.

yüz bin tane adam aldık hala sivok ilk 11, olmaz olsun böyle transfer dönemi :)

Kalten dedi ki...

Tek problem şu ki, ideal kadromuz 12 kişi ve 7 yabancılı.

12 kişilik kadromuzda Guti ortada demarke. Bu şekilde Barcelona'yı bile yenebiliriz (via @nevioscala)

dominic molise dedi ki...

toramanin sag bek olarak kullanilmasi fikri quaresma'nin defansta 0 oldugu icin mantikli.
lakin tayfur'un bunu dusundugune ben inanmiyorum su an. yine ekrem/tanju'yu gorucez bence.

ayrica goruyorum ve arttiriyorum. besiktas'in sorunu defans da degil ofans da. orta sahamiz da muhtesem olduguna gore ben "BEKLERIMIZ COK DANDIK" diyorum ve bunun arkasindayim.

ismail bence muhtesem bi yedek olur gelecek sezon icin ama 11'de yetersiz kalacak. ekrem/tanju/ridvan/dogukan anca kupa maci sag beki/sol beki olabilirler.

daha da trajigi, besiktas'in bekleri 10 yila yakin suredir kotu. hala toraman ve ismail yeterli ama forvet almaliyiz demek bana komik geliyor.

ayrica guti gitmezse ernst'ten kesinlikle verim alamayiz.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
dominic molise dedi ki...

"Quaresma'nin arkasinda oynayacak ve ciddi katki saglayamayacak bir sagbeke yabanci koymak ve stoper giib takimin kalbi olan bolgeyi 2 yerliyle kapatmak pek akil kari degil."

futbol bir takim oyunudur. daha gecen sene demiyor muyduk forvet dunya kalitesinde, defans anadolu takimi gibi diye.

toraman'i koyalim beke defans yapsin. q7'ye atalim topu surekli calim atsin tek basina zaten pas atmiyor demek sacmaliktir. ondan sonra da "quaresma cok iyi ama cok bencil abi". "besiktasta cok iyi oyuncular var ama takim oyunu yok"
"ibrahim toraman adam kaciriyor" quaresma bir var bir yok"

yine ayni terane.

BJK4EVER dedi ki...

@fitneci

Sivok'tan bariz iyi olan kimi alabiliriz, kaca patlar ve deger mi? Sakin Dany vs demeyin.



@molise

Bekler onemlidir ama beklerimizin cok kotu olduguna inanmiyorum. Ismail en iyi yerli solbek, sagbek olarak Ekrem fena degil, Toraman saglam, Ridvan potansiyelli, daha nasil olacak bilmiyorum. Beklerde M.Keceli-A.Tandogan olan takim sampiyon oldu, bekleri S.Balci-Cale olan takim 82 puan topladi. Abartilacak bir olay degil, ki kanat oyuncularimiz o kadar iyi ki bekler fazla katki saglamasa da olur.

dominic molise dedi ki...

@4ever
sivok konusunda sana katiliyorum, bence mukemmel bir defans oyuncusundan tek eksigi besiktas'ta oynuyor olusu (hakemler)

ayrica gecen sezon en cok kirmizi kart goren takimin besiktas olmasi ne ilginc degil mi sevgili okurlar? sari kartlarda da neredeyse en azlardan biriyiz. bana ilginc geldi.

bekler konusunda hala sag beke ilk 11 oynayacak yabanci bir oyuncunun bu takimin ilk ihtiyaci oldugunu dusunmekteyim. forlan'dan bile onemli. ayrica her seyden onemlisi guti'nin takimdan ayrilmasi su an bence.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Benim de gozume carpti, Burak ve Veli ucuza, hatta potansiyel goze alindiginda baya iyi bir fiyata geldi, Tanju kazik gibi duruyor, ama bu da ilerleme, eskiden kaziklar 8 milyonluktu, simdi 1 milyona indi.

@molise

Yabanci sagbek demek 2 yerli stoper demek. Sagbek icin stoper gibi bir mevkide yerli kullanmayi dogru bulmuyorum. Ki o sagbek zaten Quaresma'nin arkasinda oynayacak ve etkili olamayacak.

Tuco Salamanca dedi ki...

benim bütün bu yorumlardan anladığım şey, büyük bir sürpriz olmadığı sürece bu sezon da şampiyonluk hayal

EnisteKolaKoy dedi ki...

ersan gulum icin anlasilamadi diyor haber1903

yapay dedi ki...

Ersan haberleri düşmeye başladı, anlaşamamışlar galiba, var mı bilgisi olan?

BJK4EVER dedi ki...

Ersan transferi de yatmis bu arada, adamlar 5.5 milyon vermis, baskan en fazla 4 diyip kapamis transferi. Dogrusunu yapmis, 5.5 veren olursa alsin tepe tepe kullansin, Ersan zaten delikanli ve gercekten BJK'li ise tavrini koyar ortaya ve yine mecburen bize satarlar. O tavri koyamayacaksa zaten hic gelmesin.

yapay dedi ki...

Ersan fener yada cincona giderse çok üzülürüm şahsen ama burada başkan haklı. 5.5 milyon euro etmezdi. Başkanı tek suçlayacağım nokta çok geç kalındı, geçmiş olsun ne diyeyim. Ersan'ın banane ben Beşiktaş dşında başka bir takımla oynamam diyeceğini sanmıyorum, kendimizi kandırmayalım.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
EnisteKolaKoy dedi ki...

kimseye güvenmeyeceksin, 2 milyon euro'ya satin alinabilir opsiyonu falan konulsa simdi boyle seyler olmayacakti. serdal adali da zaten bunun pismanligini yasiyordur zaten, hele ersan bir de gs'ye giderse tam olur.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Erdal dedi ki...

Yabancı sağ bek demek neden stoperde iki yerli anlamına gelsin ki? Almeida, Q7, Simao, Fernandes banko oynayacak yabancılar. Geri kalan iki yabancı hakkı stoper ve sağ bek için kullanılabilir.

Mitya dedi ki...

Besiktas Mustafa Pektemek'i alarak cok dogru bir is yapti. Fenerbahce'nin almasini isterdim, hatta bayagi bir sevinmistim aliyor diye. Hayirli olsun, umarim ilk 11 oynar ve kariyerini zirveye cikartir.

Ersan icin istenen para korkunc, Besiktas'in bu duruma getirmeden cozmesi gerekiyordu bu isi. Ersan'in Fatih Terim gazindan dolayi Galatasaray'a hayir diyecegini sanmiyorum, Fenerbahce de Serdar ile anlasmak uzere oldugundan Ersan Galatasaray'a gider diye dusunuyorum.

Kafadaki tek soru isareti Besiktas'in cok fazla transfer yapiyor olmasi. Yerli kalitesini artirmak gerektigi iki senedir asikar, gecen sene yildiz yabanci modasinin yerini bu sene genc ve gelecek vaad eden yetenek almis durumda. Bana kalirsa dogru bir yontem degil - yerli olarak gozun kapali yazabilecegin hala tek Ibrahim Toraman var, Necip ise oturmus bir takimin icinde yukselmesi gereken bir adamken bir anda takimin kurtaricisi rolune soyunmasi hem onun icin yipratici, hem de Besiktas icin sikintili olabilir. Mustafa ise dogru transfer ve direk 11 oynayabilir. Bunun disinda Besiktas'a acil sol bek ve sag bek gerekiyor.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ersan'ı hala neden almadınız diye post attığımızda "sen nerden biliyorsun, transfer görüşmelerine mi giriyorsun?" "serdar başkan değil ersan'ı adana'yı bile 5 dakikada alır" diyenler şimdi nerde?

samimiyetle soruyorum şimdi nerdeler?

biz yönetime vurmak için yer arıyorduk hani.

ersan meselesinin bugüne kalması alınsa da, alınmasa da skandaldır.

ben forlan'ı, pektemek'i, messi'yi değil... ersan'ı istiyordum.

diğerlerini de al. ama önce ersan'ı al.

zira ona çocuğum demişsin camia olarak.

sonra da geçerler "beşiktaş kimi isterse alır" derler. yersen.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kkkam dedi ki...

alan alsın Ersan'ı gitsin de 2 maçta yuhalansın tt arenada.

Ersan gurbetçi değil mi? bir Ersan giden 10 tanesi gelir gurbetçi futbolcu pazarının derinliği o kadar geniş ki...

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kma dedi ki...

sanırım satınalma opsiyonu vardı ersan'ın. hatta yanlış hatırlamıyorsam 4 milyon euro idi. ama bu sözleşmeye dökülmemiş. adana başkanının sözüne güvenilmiş. o opsiyon rakamını da yd veriyor ama adana başkanı burda etik dışı bi tutum içersinde ve daha fazlasını istiyor. hani ersan konusunda 1-2 milyon fazla kara geçsen bile bu davranış biçimi ticari güvenilirliğini bitirir. daha sonraki ticari anlaşmaları hiç başlamadan bitirebilir.

tabi bu bu opsiyon işini sözleşmeye dökmeyen ve şifahen verilmiş bir söze güvenen yönetimin hatasını görmezden geldiğim anlaşılmasın.

ama her ticaretin yazılı olmayan kuralları, teamülleri, bir raconu vardır. buna uymayanla iş yapılmaz, yapılmamalı.

ayrıca ersan bjk dışında nereye giderse gitsin, adamın konuda hiç bir suçu olamaz. fenere de geseye de gitse hiç bir şey söylenemez adama.

CDiS dedi ki...

yönetimi eleştirebiliriz ersan konusunda ama ben farklı açıdan bakıyorum; fiyat yükseltmeye dayalı şark kurnazlığına boyun eğmediler ve tavırlarını belli ettiler. ersan iyi futbolcu ama taş yerinde ağırdır, unutmayalım..

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Sakatlandığı günden beridir hep aklımın bi' köşesindeydi "Ersan'ı alamayacağız. Bi'şey olacak ve Ersan gidecek bizden" diye.

Beni en mutlu edecek ve en üzecek bu konudur bu sene. Ersan kalırsa (ki Galatasaray 'dedikodular doğru ise' zaten anlaşmış Adanaspor başkanı ile) çok mutlu olurum. Ama bi' yarım saattir çok canım sıkıldı.

Burada 2 önemli nokta var. Birincisi sözünde durmayan Adanaspor başkanı. Eğer söz vermemiş olsaydı %100 haklı görürdüm. Milyon euroların havada uçuştuğu şu günlerde alabileceği maksimum bonservisi almak hakkı olurdu. Ama maalesef kendisinden yediğimiz kazık (söz) ile yetineceğiz.

İkincisi zamanında elini çabuk tutmayan Beşiktaş yönetimi. Hepimiz gördük, daha ilk maçından itibaren bı çocuk iyi dedik. Bunu yönetim görmedi mi? Hadi başlarda hala muallaktaydılar diyelim, ileriki zamanlarda da mı görmediler? Bilmiyorum.

Ama bir yönden de şunu düşünüyorum; bizim yönetim büyük bir saflık ile Adanaspor başkanı'nın sözüne güvendiler. Nasılsa bize sözü var, alırız her türlü diye düşünüyorlardı muhtemelen.

Dayanamam gibi geliyor Ersan'ı Galatasaray formasının içinde görmeye. Biliyorum, belki bir çoğunuz "tamam abi iyi oyuncu da bu kadar dramatize etmeye gerek yok" diyebilirsiniz. Ben tam tersi düşünüyorum. Bu konu duygusal olarak düşünmemiz gereken bir konu bence, öyle bakmamız gerekiyor. Ben de karşıyım transferde olmadık yerlere saçmasapan paralar harcanmasına ama 5 ise 5, 8 ise 8 milyon verilip alınmalı Ersan. Mantıklı bakarsak, değeri bu mudur maddi olarak? Elbette değildir. 2. lig topçusuna milyon eurolar saçmak deliliktir... De Ersan için değildir.

Nedense içimde minicik bir yer hala umutla bekliyor olacak diye. Bi' kere de olsun be!

BJK4EVER dedi ki...

Daha sene basinda Besiktas'in Adanaspor'dan oyuncu kiralamasinin (opsiyonlu veya opsiyonsuz) ne kadar sacma oldugunu soyledigimde otu boku elestiriyorsun, nedir bu muhalefet meraki vs deniyordu.

Yonetim hatayi temmuz ayinda yapti zaten, ama simdi dogruyu yapiyor. Ama pek uzulmeye de gerek yok.
Ersan salliyordu ya BJKlyiim vs diye, gostersin bakalim. GSye imza atmam derse Adana yine zorla bize verecek. Ersan diretirse bize istedigimiz fiyata gelir, diretmezse zaten Ersan hic Besiktas'li olmamisti, Topuz gibi ait oldugu yerde oynar iste. Caninizi sikmaya gerek yok.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Prestij kaybi falan degil. Bu kulubun prensipleri var, maddi olarak bir gucu var, butcesi var. GS'nin ve Adana'nin oyununa gelip parayi verse asil o zaman iste prestij kaybi yasar. Besiktas kulubu buyuktur, onun bunun oyununa gelmez. Besiktas verebilecegini belirtmistir, cekilmistir. Bu kadar basit.


Bence iyi oldu. Ersan gostersin delikanliligini/Besiktasliligini. Gosterirse zaten bizimdir ve kahraman olur, gosteremezse hic bizim olmamistir ve bir Topuz/Tumer'den farksiz olur. Biz bu isten zararli cikmayiz hicbir sekilde.

Tuco Salamanca dedi ki...

ersan iyi oyuncu ama bu kadar feryat figana gerek yok.

gelirse ne ala, gelmezse de kariyerinde başarılar dileriz.

ozzie dedi ki...

Geçen sezon Ersan konusunu sıklıkla gündeme getirdiği için bjk4ever'ı eleştirmiş, bir kaç hafta önce de bu konuda hakkını verip özür dilemiştim.

Maalesef gün geldi, takke düştü, kel göründü. Transfer olarak belki de en çok istediğim yerli olan Mustafa Pektemek'in alınmasına bile sevinemedim. Tek tesellim, kendi hatalarını kapatmak için yönetimin Adanaspor Başkanı'nın çakallığına gelip Beşiktaş'ın parasını çar çur etmemesi oldu.

Serdal Adalı'nın "Bu kiralama sözleşmesinde opsiyon işini netleştirmemek benim hatam oldu, aradaki farkı kulübe bağışlayıp, Ersan'ı BJK kazandırıyorum" diyerek efsane olma şansı vardı.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
dominic molise dedi ki...

@4ever soylediklerine tamamen katiliyorum. ekleme olarak bir korkumdan bahsedeyim; orhan sam, serdal kesimal ve emenike transferleri kendimi bildim bileli (ihtiyaclar goz onune alinirsa) fenerbahce futbol kulubunun bugune dek yaptigi en iyi transferlerdir. daha da kotusu, bu adamlarin hepsine (ersan gulum'u alamazsak) besiktas'in fenerbahce'den daha cok ihtiyaci olmasidir.

QuaresmA dedi ki...

Bir şans da Ersan'ın Beşiktaş dışında bir yerde oynamayacağını beyan edip Galatasaray'a imza atmaması. Ama malesef Türkiye'de bu işler böyle yürümüyor. Ne yazık ki Adanaspor tarzı Anadolu kaplanı kulüplerde sözleşmenin yanına masaya kalem + tabanca konduğunu duymuştum bu tarz durumlarda. Fatih Terim'in de "Sana Türkiye'de futbol oynatmam" tarzı tehditlerine karşı Ersan'ın sağlam durup sözleşmesinin bitmesini bekleme ihtimali.. Zor. Ben olsam ben de beklemezdim.

Ersan'ın hangi takımı tuttuğunu bilmem ama belli ki takımın ortamından çok memnun. Galatasaray'daki yeniçeri tipi (gurbetçilere hiç de uygun olmayan) kaosa dayalı yerli yapılanmasından da, Fenerbahçe'deki başarılı ama nefretten beslenen, yılın 9 ayını gergin geçiren yerli ortamından da uzak olmak istemesi normal. Kendi jenerasyonunun en yetenekli ve düzgün karakterli gençleriyle aynı takımda bulunmayı çok isterken, bir başkanın onu köle olarak görmesi üzücü tabi.

ozzie dedi ki...

Ersan'in Beşiktaş'a gelebilmek için kadro dışı bırakılmayı göze almasını beklemek bu işte hiçbir günahı olmayan bu çocuğa büyük haksızlık olur.

Yaparsa, kariyerini riske atar. Beşiktaş da dahil olmak üzere hiçbir kulüp böylesine vefayı ne yazık ki hak etmez.

Yarın birşey olur, konjonktür değişir, bir buçuk sene top oynamamış biri olarak ortada kalabilir.

Ha tutup böyle bir delilik yaparsa da kulübe geldiği gün daha girişte kaptanlık pazubandini taksınlar koluna.

ozzie dedi ki...

Hatta pazubandı dövmesi yaptırsınlar.

Anladığım bir konu değildir de Ersan'ın yaşadığı sakatlığı yaşayan Eren Güngor ve Uğur Boral 2 senedir halen ortalıkta yok.Bilmiyorum dikkatiniz çekti mi ?

Uğur Boral keşke ayağım kırlsaydı da ön bağlarım kopmasaydı demişti.Ön bağ kopmasının furbolcular için olabilecek en kötü sakatlık olduğu ve bu sakatlığı yaşayan futbolcunun bir daha asla sakatlanmadan önceki formunu yakalalayamayacığını söylüyorlar.
Fenerli Edu da bu sakatlığı yaşamıştı akabinde fener edu'nun iyileşmesini beklemeden kontratını fesh etti.Sonra Edu'ya ne oldu bilmiyorum.
Ön bağları kopan futbolcular arasında Nihat da var.Belki de Nihat'ın 31 yaşında emekli futbolcular kadar bitik olmasının sebebi bu olabilir.

Lafımın başında söylediğim gibi bu sakatlık işlerinde anlamam.Sonuçtan gittim sadece ama Ersan transferi her açıdan büyük risk gibi.

Esasında bizim sol stoperimiz de var.Bedavaya 82 puan toplamış takımın stoperini aldık.Bize sağ ayaklı ve 1.85'in üstünde bir stoper lazım.Bu isim Kemal Tokak veya yabancı bir isim olabilir.Ben tecrübeli bir yabancıyı tercih ederim o bölgede.

QuaresmA dedi ki...

Ali Turan transferinde böyle bir durum olmuştu sanırım. Federasyon Ali Turan'ın Galatasaray ile idmanlara çıkabilmesine izin vermişti.

Lazio da Pandev'i sözleşmesi bitene kadar (ki uzun bi süreydi) kadro dışı bırakıp deyim yerindeyse futbol hayatını bitirmeye kalkmıştı ama İtalya federasyonu Pandev'in serbest kalabilmesini sağlamıştı ve Inter'e gitmişti.

Yalnız ben Ersan'ın sözleşmesinin 2012'de bittiğini sanıyordum, TFF sitesinde 2013 olarak görünüyor. Ne koşullarda imzalandığı belirsiz, lüzumsuz bi sözleşme.

Bir şeyin ederinin üzerinde alınmasına çok karşıyım, Ersan'ın bonservisine de 5.5 milyon verilmemeli, ama Ersan Beşiktaş'ta kalmalı. Oyuncu, taraftar, kulüp herkes bunu çok istiyor.

Bir diğer opsiyon da Ersan'ın sözleşmesinde fedakarlık yapmayı kabul etmesi. Yani biz 5.5 milyon bayılırız, 1.5 milyon euro'luk kesintiyi de Ersan'ın maaşında yaparız. 4 yıllık sözleşmeden toplamda 4 milyon alacaksa 2.5 milyon alır. Ama bu kimsenin aklına gelmemiş olamaz herhalde ?

BJK4EVER dedi ki...

@bobo

Guzel bir konuya parmak bastin, sakatligi da goz ardi edilmemeli. Ersan olmazsa da alternatifi mutlaka Kemal Tokak olmali, Ibrahim Ozturk degil.

@whitecolalrgent

Prestij baska sey, hata baska sey. Besiktas Tabata'da hata yapti, o ayri olay. Burada Besiktas bir oyunun icine cekiliyor, kaziklanmaya calisiyor, asil buna evet derse kuculur benim gozumde. Besiktas Ersan'i almayinca prestijsiz, alinca prestijli mi olacak? Besiktas'in prestiji 5.5-4=1.5 milyon euro mu yani? Ersan bizde sadece 15 mac yapmis, iyi oynadigi mac sayisi da maksimum 10'dur. Tamam, stoper, sol ayakli, ayagi duzgun, ama 6 milyon euro'dan bahsediyoruz. Bu adam 2. lig topcusu, yarim sene evvel 2 milyon euro bile etmiyordu, gecirdigi ciddi sakatlik da cabasi. Ersan'in su anki ederi 2, maksimum 3 milyon euro'dur. Bana gore 4 milyon euro bile fazla. Pektemek ayri konu, Pektemek kendini ispatlamis ve 3 sene catir catir oynamis oyuncu. Sakatliktan da bomba gibi dondu. Ona o para helal-i hos olsun.

enorton dedi ki...

Ferrari, Nobre, Tabata, Fink i gönderip iyi bir yabancı stoper alarak transfer sezonu kapatıyorum :) Adet olduğu üzere kadromu da yapayım. Tayfur hocanın 4-2-3-1 oynayacağını varsayıyorum, yoksa bana göre 4-3-3 bu kadronun ideali olur.

----------------Cenk---------------
toraman --- Sivok---- Y.S.---Egemen
---------Fernandes---Necip--------
Q7-----------Pektemek--------Simao
----------------Almeida------------


Görüldüğü üzere 4 stoperden defans hattı oluşturdum, bu sayede Q7 ve Simao nun da fazla defansa yardıma gelmesi gerekmez :)


Guti ve Ernst i yedeğe çektim. Hilbert ve holosko da kadroda bulunabilirler. Ferrari ve Nobrenin acilen postalanması lazım. tabi Tabata ve Fink de gönderilmeli. Hakan Arıkan, Erhan Güven gibi heran ıslıklanmaya müsait oyuncuların da acil gönderilmesi lazım. Ersan alınmıyor, bence yönetim doğru bir iş daha yaptı. Adana alsın turşusunu kursun ya da FB - GS den birine 5 milyon Avro üstü bir fiyata kakalasın. İbrahim Öztürk eğer karşılığında genç oyuncular verilmeyecekse alınabilir, rotasyon için iyi olur. Takımda Atınç, Cumali, Furkan, Doğukan, ismail, Rıdvan, Onur gibi gençler ile yeni alınan gurbetçiler de var. Gayet iyi bir kadro oldu. Bobo yu unutmuşum, zaten o gitmişti sanırım :)

Bu arada FB Emenikeyi de aldığına göre Semih iyice ıskartaya çıkacaktır. Semih de iyi transfer olabilir bizim için.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
QuaresmA dedi ki...

Ben Semih'i istemem Beşiktaş'ta. Fenerbahçe'deki nadir efendi adamlardan biri olarak bilinir ama bize karşı oynadığı 1-2 maçta çirkin hareketlerini hatırlıyorum. Selçuk, Volkan ve Emre ile birlikte en nefret ettiğim Fenerbahçeliler'dendir Semih, karakter bazında. Aslında efendi görünüşlü olan, ama taraftarın gözüne girebilmek için derbi maçlarda rakiplerine çakallık yapanlar uzak olsun.

Gökhan Gönül bile bozuldu Fener'de, ötesi var mı ? Fener'den yerli gelmesin şimdilik :)

BJK4EVER dedi ki...

Ersan Ilhan Mansiz olmak icin ne yapmis ki? Besiktas'ta 10 mac oynadi diye mi Ilhan Mansiz olacak? Ilhan Mansiz olmak onun kendi elinde. Gitmem diyecek ve gerekirse Adana'da kalirim diyecek, Ilhan Mansiz oyle olunur. Besiktas'in parayi baslasiyla oraya imza atip taraftara sirin gorunmekle olmaz. Ersan taraftarligini laflarla degil, icraatlerle kanitlasin bakalim.
Ayrica Pektemek sakatlik gecirdi, ama 13 macta 7 golle dondu. Ersan daha 1 maca bile cikmadi.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Ersan yerinde olsam mi? Vallahi soyledigim seyleri yaparim, yapamayacagim seyleri de yapacakmis gibi soylemem. Ersan bir Kaka, Aduriz, Ali Turan, Pandec, Aydin Karabulut, hatta Ali Kucik kadar olamiyorsa kendi dusunsun.

Kisa kisa...

- Orhan Sam, Fenerbahce icin Bekir Irtegun olur, fazlasi degil. Kendisini sevmedigimi zaten siklikla belirttim.

- Mustafa Pektemek iyi transferdir. Bizi Nobre bagimliligindan kurtarir.

- Ersan'a daha sakatlandigi gun teklif goturulecekti. Bu saate kadar beklersen is yokusa surulur tabii.

- Transfer sadece almak degil, vermektir. Kimin gidecegi belli olmadan (kadro bu kadar siskin kalamaz) transferler iyi/kotu demek dogru olmaz.

- Bu sene lig yeniden Bjk, Fb, Gs tekeline goturulmeye calisiliyor. "Anadolu devrimi" baslamadan bitebilir.

CDiS dedi ki...

kendimi nobre 'nin yerine koyuyorum da, feriştahı gelse gitmem beşiktaş 'tan. yıllık 2.3 milyon euro garanti parayı alıyorum, başka takıma gitsem 3'te 1 'ini alamam muhtemelen, tribünde oturup çekirdek yerdim..

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

O ruhun ne oldugunu birde ben anlasam. O ruhu gorenler o ruhu 'kartalyurek' Mehmet Topuz'da da, 'g.o. Fener' Tumer'de de gormustu, gorduk sonlarini.
Ersan'in Besiktas'lilik ruhunu 1 hafta icerisinde gorecegiz zaten. Kupa toreninde bagirmak kolay, twitter'dan fotograf yollamak kolay, simdi gostersin o ruhu bakalim, helal olsun diyelim.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
makavel dedi ki...

Ersanı bırakmaz yönetim demedi demeyin..farkındaysanız bu sene transfer politikası çok değişdi bunuda başkanın yanındaki isimlere bağlıyorum.Bana biraz Fernandes transferini anımsatıyor olan bitenler.Almasalarda bu duruşlarından dolayı tebrik etmek gerekir !

dominic molise dedi ki...

transfer yapmak strateji isidir. fanatik.com'da bugun "aysal 2: yildirim:0" diye bir haber vardi. medyanin bizi cekmeye calistigi nokta tam olarak da bu: kulupleri birbirine dusurup lig maratonu havasi vermek. sanki en iyi transfer calimlarini atan en iyi transferleri yapmis oluyor. kaldi ki en iyi transferleri yapan takim da buyuk ihtimal "bizi iki sene sonra gorun" diyecektir uyum sorunu yasamasi muhtemel oldugundan.

bu oyunlara gelmemeliyiz. ersan'i gs aliyorsa alsin, selcuk'u da gs aliyorsa e onu da alsinlar. biz ihtiyacimiz olan yerlere tayfur'un listesindeki adamlari almaya calisalim. ersan bence de muhtesem bir oyuncudur ama taraftar olarak bence ozellikle 'durusundan' dolayi abartiliyor ancak sadece futbol 'durus sahibi' oyunculardan ibaret degil, bkz: lugano, egemen

ersan'i sevmek baska, besiktas'a katabilecekleri baska. bence sakatliktan yeni cikacak bir ersan, besiktas'a egemen'in verecegi katkiyi veremez. verse de maksimumu bu olur. ha seneye turkiye'nin en iyi stoperi olabilme potansiyeli var mi? var. ona lafim yok.

ozetle, transfer yapmak calim atmak degildir. futbolcu kaptirmak diye bir kavram olmamalidir. olayin temelinin karsilikli menfaat oldugu unutulmamalidir.

guti'yi, simao'yu, quaresma'yi getirerek gecen senenin en cok konusulan takimi oldu besiktas ve ligi 5. bitirdi. sadece devre arasinda 20 milyon euroluk transfer yapan galatasarayin durumu ortada. adamlarin eli ilk 11 tahmini yapmaya bile uzanamiyor. birkac blogcunun sayfasinda denk geldim de hala 4-5 yere "transfer" yazmislar.

ersan besiktas icin bir kayip olabilir ama ben de futboldan biraz anliyorsam egemen eksikligini hissettirmez (sakatliktan nasil donecegi belli olmayan) ersan'in. ha uzuldum mu? biraz uzuldum. politikamizi begendim mi? bayildim.

ozzie dedi ki...

@ WhiteCollarGent

Bjk4ever'ı takma kafana.

İyi niyetli, öngörüsü son derece güçlü ancak üslup açısından "One Minute" ekolüne yakın bir kardeşimizdir kendisi.

Sezon boyunca çok kafa tokuşturdum kendisiyle ancak içerik olarak çoğunlukla o haklı çıktı maalesef. Tersi olsa kabul eder miydi bilemem ama bu da onun bileceği bir şey.

e.t. dedi ki...

yönetim her ne kadar opsiyon belirlemeyerek hata yapmış olsa da, şu son durumda doğru olanı yapmıştır. ersanı ben de severim, oynadığı maçların çoğunda iyi performanslar sergiledi ama benim için hala biraz kapalı kutu.

tabata da antepte gayet iyi top oynuyodu ama büyük kulüp olgusu ve 8 milyonluk bonservisin altında ezildi, ismail de toparlanmazsa o da 5 milyonun altında ezilmeye devam edecek. aynı şekilde nihat aldığı maaş yüzüne vuruldu hep, nobreyi her eleştirişimizde maaşından bahsediyoruz, ekrem kadar maaş alsa bu kadar antipatik olur muydu?

5.5 milyon da az para değil. yarın bi gün başka kulüpte oynadığında -ya da oynayamadığında- dizlerimizi de dövebiliriz, oh iyi ki o kadar paraya almamışız da diyebiliriz; bilinmez.. ama ersan'ın sene başındaki ederi 1'dir, şimdi de olsa olsa 3 tür benim gözümde..

ozzie dedi ki...

Ersan olayından yola çıkarak lafı başka bir stoperimize, oradan da yola çıkarak transfer politikamızın belki de halen "en Şarklı" kısmına getirmek istiyorum.

Sezer Özmen, Beşiktaş'ın oyuncusu ve geçen sene Çaykur Rizespor'a kiralandı. Bu seneki performansı hakkında söyleyebilecek çok birşeyim yok, çünkü Çaykur Rizespor'u takip etmek için yeterli zamanım yok. Sakat mıydı, disiplin sorunu mu yaşadı bilemiyorum. Ama Wikipedia'dan göründüğü kadarıyla Rize'de sadece 9 maçta görev almış.

Be kardeşim, ne akla hizmetle kiraladınız ki bu çocuğu? Aldığı üç kuruş para mı battı bu kulübe? Kendini geliştirsin diye kiraladığın adamın oynatılmaması ne oluyor? Sıkıyorsa, Avrupa'da olduğu gibi kontratına oynaması gereken minimum maç sayısı koyarsın veya öncelikli hedefi bir üst lige çıkmak olmayan bir takıma verirsin. Hatta hatta gerekirse üstüne para bile verip Avrupa'da ikinci düzey bir ligdeki takıma gönderirsin gelişmesi icin. Bu bahsettiğim oyuncu 2007'den beri paso Milli Takım'da oynuyor, bu arada ve 19 yaşında. Samsunspor'lu Kemal gündeme geldiğinde bir çok aklı başında adamın "ama Sezer???" dediği bir oyuncu.

Aynı şey diğer "kiralık" oyuncular için de geçerli. Bkz. Samet Bülbül Buca'da sadece iki maçta oynadı. Dediğim gibi neden oynamadıklarını takip edemediğim adamlar bunlar, haksızlık yapmak istemiyorum. Ama "gözden ırak, gönülden ırak" mantığıyla oyuncular kiraya verilecekse, bu çocuklar transferlerde KDV öder gibi anlamsızca peşkeş çekilecekse, neden bir altyapı sistemi var ki?

Son yıllarda bir altyapı fetişi oluştu. Her sene 0.5-1 altyapı oyuncusunu takıma monte edip sevinmek yerine şimdi de "6 meşhur yabancı + 5 tıfıl" isteyenler dolu her tarafta. Altyapıdan çıkan her oyuncu illa ilk 11'e girsin kafasını da "yedirelim, içirelim, sonra da bir yerlere kalamayalım" mantığını da hiç mi hiç anlamıyorum.

Sonra da Rapid Wien'le oynarken gördük diye Veli ve Tanju'yu, (tahminim) kim bilir kimin akrabasıdır diye Burak'ı alıyoruz. Avrupa'dan genç Türk oyuncuları almak tamamla mantıklı bir yaklaşımdır ama "neden bu oyuncular da başkaları değil?" sorusunun yanıtını bilme imkanımız olsaydı çok üzülürdük gibi geliyor bana. Örneğin Rapid Wien'deki Türkler içinden Yasin neden tercih edilmedi? Quaresma'nın bacağını eline verme girişiminden ötürü taraftar tepkisi olur diye mi? (Yasin de Antep'e gidiyormuş galiba, seneye görürüz.)

Ne pahalı şeymiş şu scout maaşı! Herşeye para var bir tek ona yok.

ozzie dedi ki...

Auto correction hatası olmuş. Şöyle demek istemiştim:

"Altyapıdan çıkan her oyuncu illa ilk 11'e girsin" kafasını da, "yedirelim, içirelim, sonra da bir yerlere kakalayalım" mantığını da hiç mi hiç anlamıyorum.

e.t. dedi ki...

@ozzie, aslında uzun yazının özü, şu üstteki cümle.
scout'u da geçtim; ya altyapı hocalarında oyuncu potansiyel ve yetenek yargılama yetileri fazla düşük ya da kulüp gerçekten fazla ihmalkar bu konuda..

ki sanırım ikincisi, hatta korkarım ikisi birden.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Ersan'in sakatliktan sonra sahalara nasil geri donecegini suan icin on gormek imkansiz, bunun cevabini sahada Ersan verecektir..

Suan icin Ersan'a verilecek 4 milyon euro bile benim icin risktir, fakat taraftarla arasinda guclu bir bag var ve bu onu bizim gozumuzde olusu 4 milyon euro edecek bir adam yapiyor, futbol endustriyellese de taraftar ve futbolcu arasindaki bag hala o amatorlugunu koruyor..

Ersan'in nasil karaktere sahip oldugunu gormek icin asagidaki linke bir goz atin derim...


http://www.netgazete.com/NewsDetail.aspx?nID=712932

Caner dedi ki...

Guti'nin şu takıma hala bir şeyler verebileceğine inanan var mı cidden merak ediyorum?

makavel dedi ki...

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/17895414.asp?gid=362

heyecan yok bu işi bırakmazlaz. gs fb çok iyi yerli transferi yaptığı dönemde böyle bir hata yapmazlar..yapmamalılar, yapmayın ulaann!

Haber 1903 de çıkmış delikanlı ol bayram akgül diye manşet atmış habercimisiniz tetikcimisiniz belli değil??
Ersanın bonservisi Kayseride olsaydı en 8 m euro fiyat çekerlerdi!!Adanaspor un eline fırsat geçmiş en iyi şekilde kullanmak istiyor bundan gayet doğal bir durum yok.
Bazı arkadaşlar Ersan çıksın Bjk li olduğunu göstersin diye yorum yapıyor.Napıcak adam bir sene futbolmu oynamıycak? Aynı olay sizin başınıza gelse napardınız acaba?? çok komik!!

Ersan mükemmel bir futbolcu. Umarım sakatlığı geleceğini etkilemez.Nereye giderse gitsin iz bırakacaktır.

BJK4EVER dedi ki...

@makavel

Abi, bence Ersan dese ki ben GS'ye gitmem Adana yine gelir bize satar zorla, Ersan'i takimda tutacaklarini sanmam. Ki FIFA'ya da gidebiliriz vs, cok sey mumkun.

@white collar gent

Soylediklerinde haklisin, ama ufak bir not; oynadigi mac sayisi acisindan wikipedia cok yanlis bilgi verebiliyor, yine de transfermarkt'a bakmak lazim emin olmak icin. Diger bloglarda Sezer ile ilgili cok ovgu dolu yazilar var, benim de kafam karisti aslinda.

Jesper dedi ki...

Ersan'ın bu sene sonu bonservisi bittiği için Adana yönetimi Beşiktaş'a 2 milyon Euro fiyat biçmiş.
Beşiktaş'ta nakit sıkıntısı yüzünden bu parayı ödememek için bu sene kiralayalım seneye alalım demiş. Siz mukavelesini bir sene uzatın önümüzdeki sene sonu görüşürüz şeklinde sözleşmişler.
Denildiği gibi Ersan'ında mukavelesi bir sene uzatılmış. Ve Beşiktaş'a gönderilmiş.
Ersan düzenli formayı giymeye başladıktan sonra Beşiktaş özellikle ikinci yarı ile birlikte birkaç kez Adanaspor başkanı ile görüşmüş fakat fiyat 3 katına kadar çıkmış.
O verilen söz hikayesi budur.
Bende bir muhabir arkadaştan öğrendim.

fromida dedi ki...

http://youtu.be/dOxaf_LLa_A

offfffffff ooooffffffffffff offfffffffffffffffffffffffffffff
adana başkanı şerefsizlik yapıyor diye gider yapılıp kadrondaki eniyi defans oyuncusu rakibine bırakılır mıı ?
delirecem.
GENÇ
HIZLI
AYAKLARINA HAKİM
%100LÜK TACKLE BAŞARISINA SAHİP
KAFA VURAN
+++ TÜRK

BUNLARIN YANINDA DA BİZ BEŞİKTAŞ SEYİRCİLERİNİN EN SEVDİĞİ ÖZELLİK: TAKIMINA YÜREKTEN BAĞLI VE CANINI DİŞİNE TAKARAK OYNAYAN HIRSLI VE TAKIM BAĞLILIĞI OLAN BİR ADAM. O TS İLE KUPA MAÇINDA SAKATLANMASAYDI 17DE17 OLMASA BİLE BUNDAN ÇOK ÇOK İYİ BİR İKİNCİ YARI GEÇİRECEĞİMİZE EMİNİM.

HALA DÜŞÜNDÜKÇE ÇILDIRACAK GİBİ OLUYORUM.
Beşiktaş'ın geleceğine adını yazdırabilecek bir oyuncu 2-3 kişinin karşılıklı kaprislerine giderlerine yem edilir mi ?

Ayrıca bu meselenin topuz olayıyla zerre alakası yoktur. Topuz kapalı bir kutuydu Beşiktaş'ta denenmemişti yani Beşiktaş'ta varlığı hiç hissedilmemişti. Ersan'ın ise varlığını ve bu varlığın ne kadar iyi bişey olduğunu hissettik yaşadık hep birlikte.
Varlığını hissetmediğiniz bişey eksikliğini de hissetmezsini ama varlığını yaşadığınız bişeyin yokluğunu derinden hissedersiniz.
Bu Gs zanı aldığında ne kadar sevindiysem ersan gsye giderse bunun 10 katı kadar üzülecem.
Ayrıca bir bankasya takımı oyuncusuna bu kadar para verilmez minvalindeki yorumlara gülsemmi kızsammı bilemiyorum, nerden geldiğinin ne önemi var adam iyi olduktan sonra Ersan gibi oyuncu olsun da isterse amatör kümeden gelsin.
Bu transfer (eğer olmazsa) olmamasının altında tek birşey yatıyor:
Bizim yöneticilerin; "ulan şu bayram'a para kazandırmayalım havalara girmesin artis" düşüncesi...

Tamam bayram yavşak bir adamdır anladık. Ama bu Ersanın Beşiktaş için gerekli bir futbolcu olduğu gerçeğini değiştirmiyor

Ömer Özlü dedi ki...

Gayet lüzumsuz, yazarın kendisi bağlayan yorumlarımı paylaşayım :) (eleştiriye karşı baştan yol yapmanın yeni ifadesi)

Oldukça hızlı ve iyi gidiyoruz bana kalırsa.

Mustafa Pektemek Bobo'nun gidişi için alınmış gibi gözüküyor, ben biraz da Bobo'ya benzetiyorum bu adamı hatta. Çok yetenekli isimlerle oynayacağını düşünürsek performansını katlayabilir.

Gençlerin alınmasını Tigana zamanındaki operasyona benzettim ben biraz. Rapid Wien'in yerli oyuncuları iz bırakmış olmalı ki Antep de Yasin Pehlivan'ı getirdi. Ne kadar 11 şansı bulurlar bu bir soru işareti.

Ekrem'in kadroda tutulması uygun. Geçen sene alternatif sıkıntısı çeken kadro bu sene aynı sıkıntıları yaşamamalı.

Ersan olayına gelince...Elin yedi kat yabancısı ile Fernandes konusunda anlaşıyoruz, ama Adanasporla Ersan konusunda anlaşamıyoruz. Yönetimde, Egemen transferinden sonra bu konuda bir gönülsüzlük olabilir. Bir ihtimal de bir diğer Adanalı Fatih Terim'in devreye girmesi ve rekabet ortamı oluşturması gibi görünüyor.

Gönderilecek oyuncularla ilgili gelişmeleri de merak ediyorum. Ferrari'yle başlamak mümkün.

Bu arada yönetimin hemen bir karar alarak birinci kaptan olarak İbrahim Toraman'ı, ikinci kaptan olarak da Rüştü'yü açıklaması ve bu konuya noktayı koyması iyi olur. İkinci kaptan illa Rüştü olmayabilir ama Kaptan mutlaka Toraman olmalı.

AQ-47 dedi ki...

Ersan olayı fazla büyütülüyor bence, toraman-Sivok-Egemen yanına da Atınç var, yeter...Atınç 3-5 maç oynasın kimse Ersan'ı siklemez bence.

tearkan dedi ki...

pektemek transferi gerçekten nokta atışı oldu. umarım tayfur hoca formayı vermekte geç kalmaz ona. aurelio'ya bağımlı kalmamak için inceden dağılmakta olan tranbzon'dan ceyhun'u alsak keşke. düzgün şutları olan, ayrıca ihtiyaç olduğunda defansta da kullanılabilecek bir oyuncu.

guti'nin direk ilk onbir için düşünülmemesi gerekiyor artık. aynı şekilde yaşı da düşünülünce ben ernst'ten de yavaş yavaş vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyorum. şu durumda;

-kalırsa sivok
-anlaşılabilirse fernandes (ki opsiyonu belli bir oyuncu için bu kadar uzaması düşündürücü. noat samisa'nın bu konuda güzel bir yazısı vardı fernandes'in bonservisinin tamamının valencia'da olmayabileceği ihtimaline dair.)
-quaresma
-simao
-almeida

beş tane 11 için yabancı var elimizde. bu durumda yabancı sağ bek için de yer açılmış oluyor. eğer giderse sivok'un yerine de ayağına hakim, defansı toparlayacak, diğer oyuncuları da kontrol edecek biri alınabilir. ferrari'nin sakatlayanmayanı mesela.

cenk

y.sağ bek, sivok(transfer), egemen(ersan?), ismail

fernandes(?), necip

q7, pektemek, simao

almeida

şeklinde bir kadro hiç fena durmuyor. pektemek almeida'nın indireceği toplarla çok pozisyona girebilir, gerektiğinde forveti ikiler ve arkadaşlarına da pozisyon hazırlayabilir. gelişi aynı zamanda forlan'a yüksek paralar dökülmesi ihtimalini de düşürdü. ayrıca sevindirici.

ayrıca simao yada q7'nin olmadığı bir maçta;

cenk

y.sağ bek, sivok(?), egemen(ersan), ismail

ernst
fernandes, necip

simao(q7), almeida, pektemek

şeklinde 4-3-3 dizilişine de dönebiliriz.


gurbetçilerdense en çok veli'den umutluyum açıkcası. bizim maçlarda beğenmiştim ben. tanju'nunsa bize karşı oynadığını transfer haberleri çıkınca öğrendim.

burak söylenenlere göre aralarında en yetenekli ve aynı zamanda da en sorunlu olanı. leverkusen'in aksi takdirde böyle bir oyuncuyu bırakması pek kolay olmazdı zaten. kiralık gittiği fürth'te de sorunlar yaşamış. umarım burası toparlandığı ve kafasını futbola verdiği yer olur.

vence dedi ki...

Ersan takıma yürekten bağlı iyi bir oyuncu olabilir fakat geldiğimiz noktada Ersan transferi elzem değil.

Bugün elimizde Egemen, İ. Toraman ve Sivok ile 3 tane kalburüstü savunmacımız var. Bunun yanında Schuster'in orta sahaya çıkan savunma hattı bu sene Tayfur Hoca geldikten sonra geriye çekildiği gibi kalacaksa sağlığına kavuşacak Ferrari bu ligin en iyi birkaç savunmacısından biridir. Elde altyapıdan yetişen ve her yaş kategorisinde milli takımda oynamış sol ayaklı Sezer Özmen ve Atınç var.

Egemen'in kariyerinin en verimli 2-3 senesi önünde, sol stoper olarak Egemen'i kullanabiliriz. Sonraki senelerde de yerine Sezer ya da Atınç ikilisinden birini monte ederiz. Bu noktada sadece 20 maç süper lig tecrübesi olan ve çok ciddi bir sakatlık geçiren Ersan'a kalkıp 4-5 milyon euro vermenin hiçbir mantığı yok. Kaldı ki konuşulan paralar bu seviyenin bile çok üzerinde.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
enorton dedi ki...

"Ersan gibi adam geçebilecek, adrese teslim orta yapabilecek, hatta isabetli ve sert şutlar atabilecek"

cümlenin başında Ersan yazmasa bahsi geçen futbolcu Pique sanacağım :) Tamam Ersan iyi futbolcu ama artık iş abartma boyutuna ulaştı... Ersan öyle ahım şahım bir defans oyuncusu değil. Geçen sene Ferrari'nin yaptığı etkiyi yapmadı bence. Bu sene mesela ibb ye 2-0 yenildiğimiz maçta Ersan bariz hatalar yaptı diye hatırlıyorum. GS maçında Pino karşısında düştüğü durumları da unutmadık. Kalmasını isterdim ancak alınmadı diye bu kadar yaygara yapılması da doğru değil bence...

Bırakalım zaten şişkin olan savunmaya oyuncu aramayı da orta sahaya yerli alternatif bulalım... Barış Özbek Trabzona gitmiş, Ceyhun'u da biz almalıyız. orta sahada Necip'in alternatifi yok :(

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
~Poseidon~ dedi ki...

Asıl transferlerin henüz yapılmadığını düşünüyorum. Bu önümüze atılanlar zaten anlaşılmış olan çıtır çerez transferlerdi.
Anladığım kadarıyla planları yapılmış en azından fazla para verilmeden halledilen mantıklı hamleler izlenimini verdi. (Pektemek konusunu ayrı tutuyorum ama verilen paraya değebilecek bir oyuncu)

Muhtemelen bu sene başkan teker teker oyuncu getirip AHL'yi mundar etmeyecek. Tek seferde 2-3 kişi getirip tamamen yıkmak istiyor olabilir.

Şimdiye kadar ki transfer politikamızdan transfer yapılacak bölgeleri az çok kestirebiliyorum. Geçen sezon 2 yabancı 1 yerli forvetimiz vardı. (Almeida Bobo Nobre) bu sezonda aynı tarzı sürdürecekleri belli gibi. (Almeida, Forlan gibi biri ve Pektemek)

Her bölgeye alternatif alındı fakat hala sağ bek konusunda ilerleme yok. Benim çıkarımım sağ bek transferi kesinlikle yabancı olacak. (Ekrem'in sözleşmesi uzatıldı malum en azından türk bir alternatif naz yapmaz.) Hilbert'in gözden çıkartıldığını düşünüyorum.

Sanırım defans ortası ve sol beki türk oyuncularla halledecekler.

Oluşturulmaya çalışılan kadro sanırım şöyle olacak;

Cenk
yabancı sağ bek (Rıdvan - Ekrem) - toraman (ibrahim öztürk) - Ersan (Egemen)- İsmail (Egemen)

Necip (Veli, Aurelio) - Fernandes (Ernst)

Guti (İbrahim Akın - belki yabancı AMF veya SS)

Quaresma - Simao (Veli - İbrahim Akın)

Almeida (Pektemek)

Yeter herhalde bilemedim.

PS: Çok hızlı yazdım unuttuğum mutlaka olmuştur, affola. :)

vence dedi ki...

@ WhiteCollarGent

Bugün şampiyon olan Fenerbahçe'de bir oyun kurucu stoper var mı? Peki ya bir önceki sezon şampiyon olan Bursa'da ya da ondan önceki sezon şampiyon olan Beşiktaş'ta? Ayaklarına hakim stoper elbette avantajdır fakat olmazsa olmaz değildir. Hem Egemen neden sol bek oynasın da adam geçip adrese teslim orta atma, şut atma ihtiyacı duyulsun? Stoper oynayan bir adamın böyle meziyetlere ihtiyacı yok, kaldı ki abarttığının yanına yaklaşmasa da bu tip yeteneklere sahip olan Ersan'ın oynadığı 20 küsur maçta bu meziyetlerinin hücum anlamında skor tabelasına yansımasını gördün mü? Bir kere sol taraftan üst üste birkaç adam geçip ceza sahası dışından attığı şutu hatırlıyorum, onun dışında böyle bir sekans yaşandı mı? Kaldı ki kuyruğuna teneke bağlayıp gönderdiğimiz Zapo'nun geliştirdiği benzer bir iki atağı gösterebilirim.

Geriden oyun kurmak meselesi çok abartılıyor. Bu adamlar en nihayetinde öldürücü pas, ara top atmıyorlar; topu oyuna sokuyorlar. Egemen geriden aldığ her topu şişirmediği sürece Egemen ile Ersan arasında 'geriden oyun kurma' konusunda büyük fark göreceğimizi sanmıyorum.

Egemen 29 yaşında, emeklilik bir yana dursun önünde prime'ında oynayacağı en azından 4 senesi var. Toraman keza öyle, Sivok hakeza öyle. Bunlar en verimli yaşlarını geride bırakana kadar arkadan Sezer ve Atınç yetişecekler zaten.

Ersan'ı severim, gelecek de vaat eden bir oyuncudur ama gelinen noktada hem ihtiyaç yok hem fiyatı uçuk hem de kulübümüz halihazırda borç batağı içinde. Adana başkanı 5,5 milyonda diretecekse Ersan'a verecekleri parayı sağ beke ayırabilecekleri paranın üzerine koyup hem savunmada sağlam duracak hem de hücuma çıkışlarında etkili olacak adam gibi bir yabancı bek getirsinler.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Ersan'in bizde 1 sezon tam anlamiyla istikrarli oynamadigini ve cok ciddi bir sakatlik gecirdigini ve nasil donecegini bilemedigimizi de belirtmek lazim. Oyun kurma konusuna gelince, bu olay gercekten Turkiye'de abartiliyor. Oyun kurmak stoperin degil, onliberonun/oyun kurucunun gorevi. Stoperin gorevi topu oyuna sokmak ve onliberoya kazandirmak, o kadar. Bizdeki sikinti stoperlerin teknik eksikliginden ziyade stoperlerin sisirme meraki (mental) ve bos kosu yapmanin gelenek olmamasi.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mete dedi ki...

@ WhiteCollarGent

Ben de Ersan'ı çok beğeniyorum. Ancak bu sene neredeyse TS'nin tüm maçlarını izleyen birisi olarak Egemen'in Şenol Hoca'yla çok büyük aşama kaydettiğini düşünüyorum. Bence defans kurgusunda tahtaya ismi ilk yazılacak adam olur.
Bakalım görecez...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bjk4ever'in dediği daha klasik tipteki takımlar için geçerlidir.

stoper stoperliğini yapar. forvet forvetliğini yapar.

oysa avrupa'da yeni moda futbol; akışkan futbol. yani görev tanımları gitgide flu hale geliyor.

hiç bir oyuncudan sadece savunma veya sadece hücum yapmasını istemiyorsunuz. topyekün bir düşünce, takımca...

ersan öyle oynayan veya oynayacak takımlar için büyük kazanç.

bu ne zaman ortaya çıkar.

schuster'in takımını düşünün. ön alanda basıyor. schuster'in takımı hiç basamadı da, bassaydı yani.

hamle zamanlamasıyla ersan ön plana çıkacaktı. hızıyla ön plana çıkacaktı.

dar alanda, hızlı ve riskli oynamak zorunda kalacaktı. ersan'ın kalitesi orada ortaya çıkacaktı.

yoksa savunma bizim kale önünde olduktan sonra, fernandes top almak için bizim yarı sahaya geldikten sonra ersan'ın bir özelliği olmaz.

ersan modern futbol düşüncesinin uygulamadaki kilit oyunculardan biri.

BJK4EVER dedi ki...

Hangi modern takimlar onlar yahu? Dunya futbolunda Barcelona haric kendi seviyelerine gore stoperlerin ciddi anlamsa oyun kurma ozelligi olan bir takim gosterebilir misin? Vidic mi Terry mi Djourou mu oyun kuruyor?
Takim olarak savunma-hucum ayri sey, stoperden Guti gibi 50metrelik milimetrik pas atmasini beklemek baska sey.

AQ-47 dedi ki...

Ersan'ın oyuna top sokma becerisinin yanında defansta adam kaçırmak gibi defektleri de var, ama görülmek istenmiyor. Daha önce de burda biyerlerde yazdım, şu an genç ve çabuk o yüzden adamı kaçırsa da arkasından yetişiyor. Ersan sanki bir mit'e dönüşmek üzere, adam ilk kez oynamaya başladığından beri hkkında negatif birşey söylememek için özel çaba sarfediyoruz. Bence tek avantajı yerli olması, olmazsa Atınç denenir olur biter...

vence dedi ki...

@ WhiteCollarGent dedi ki...

Öncelikle bu mevzuyu uzatmanın alemi olup olmadığına bırak da ben karar vereyim, cevap yazdıysan cevabını da alırsın; ben kimseye 'Ersan'ın avukatı' demedim, kaldı ki Ersan'ın savunulmaya dolayısıyla avukata ihtiyacı da yok. Öncelikle üslubuna dikkat etmeni öneririm.

Benden çok izlediğini nereden biliyorsun, babamın oğlu musun güzel kardeşim? Ersan'ı 2007 sonunda oynanan 3-0'lık Gençlerbirliği-Elazığspor kupa maçında oyuna girdiğinden beri izliyorum. Adana'da birçok maçını izledim, versene hangi maçlardan vereceksin referansını. Ben sana söyleyeyim, verebileceğin 1 tane örneğin var.

15 maçta 1 kere bindiren, 1 kere şut atan adama çok iyi bindirmeleri var, ceza sahası dışından şutları çok iyi denmez. Keza Adanaspor'da da bu sayı 2 sezonda kaçırdıklarım haricinde bir ya da iki tanedir. Cordoba'nın attığı gollerden dem vuruyorsan, geriden oyun kurma işinin bugün en iyisi olan Pique'nin 1 tane asisti var bu sezon, o da ara topu ya da öldürücü top değil; boşta olan sağdaki Iniesta'yı gördü, o da ceza sahası dışından vurdu. Barcelona oyunu başlatacağı zaman iki stoper kanatlara açılıp top alırlar ve en uygun durumdaki orta sahayı görürler. Ne bindirmek ne de gol attırmak gibi çabaları yoktur. 'Bırakın gol pasını, artık kaybedilen her top kalenize geri dönüyor' demişsin, eskiden dönmüyor muydu?

Gelelim çağdaş futbol meselesine, şayet çağdaş futboldan kastın Barcelona ise dünyanın Arsenal'i çıkartırsak geride kalan bölümü çağdışı futbol oynuyor. Ben Rio Ferdinand ya da Vidic'in, Lucio ya da Samuel'in, Carvalho, Albiol ya da Pepe'nin, dahası Van Buyten'in, Subotic'in, Hummels'in kanattan bindirdiğine, ceza sahası dışından şut attığına ve hepsinden ötesi bu özellikleriyle alkışlandıklarına hiç ama hiç şahit olmadım.

Sen bizim vizyonumuz Bursa kadar mı dersen ben Bursa'nın vizyonunu aşmak için ne yaptığını sorarım sana. Daha Türkiye'de ilk 2'ye giremeyen, sonraki sezon takımını yönlendirecek hocasını kupa finalinde üst direkten dönen toplarla belirleyen, 3 sene üst üste bir tane teknik direktör ile çalışamamış, doğru düzgün bir transfer planı olmayan, hücum hattını Guti-Simao-Q7-Almeida dört benzemezinden oluşturan, 10 tanesine izni varken 12 yabancı sahibi ve hala yenilerini transfer etmeye uğraşan takım Beşiktaş değil mi, yoksa ben mi yanlış takımı izliyorum 20 küsur senedir? Hala uyanamadıysanız uyandırayım, bizim vizyonumuz Bursa kadar. Siz Tayfur'un savunmayı orta sahaya çıkaran, pasa dayalı, beklerin sürekli bindirdiği bir futbol oynatacağını mı sanıyorsunuz önümüzdeki sene? Sanki her sene Türkiye Ligi şampiyonu oluyoruz da yetip yetmeyeceğini tartışıyoruz. Milne'den sonra geçen 19 senede 3 tane şampiyonluğumuz var.

Guti'nin geriye gelip pas yolları tıkandığında top kaybı yapması beni baydı da Guti'ye kapanan pas yollarını Ersan'a mı açacaklar onu anlayamadım. Ersan'dan beklediğiniz geriden ara topu atması, pas kanallarını açması ise çok farklı dünyaların insanlarıyız. Ersan'ı neden sol bekte oynatalım, hele İsmail'den daha iyi kısmına yorum bile yapmıyorum. Bu arada adrese teslim orta yapan Ersan'ın hayatında bir tane asisti yok. Hepsinden ötesi Ersan Adana'da bile birkaç maç solbek oynadı, o da zorunluluktan. Kaldı ki bir röportajında ne sol bekte oynamayı sevdiğini ne de oynadığı maçlardaki performansını beğendiğini söylemişti. Biraz araştırırsanız rahatlıkla bulursunuz mevzubahis röportajı.

Ersan'ı almayınca bu bataktan çıkmayacağız fakat Ersan'a mevzubahis paraları verince batmaya devam edeceğiz, bunu fark edebilmek için Einstein olmaya gerek yok. Geçmiş senelerde hataların yapılması bu sene de benzerlerini yapmamız gerektiğine işaret etmez. Yönetim, bilakis hatalarından ders almış ve doğru olanı yapıyor.

Ersan'ı önemsemiyor değilim, gelinen noktada elzem olmadığını söylüyorum. Yoksa önceki mesajımda da belirttiğim gibi sevdiğim bir oyuncudur.

yazmayayim diyorum ama dayanamadim ne kadar iki yuzluyuz.... kartal ersan herseyimiz ersan 2 gunde tukaka oldu arkasina adam kacirir oldu x oldu y oldu... yarin obur gun besiktasla adana anlastiginda avatarlar degisecek ersan yeniden kral ilan edilecek ya sorunum bunla cok iki yuzluyuz hem de cok....

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
EnisteKolaKoy dedi ki...

eger ancak bir yabancidan alabilecegin verimi sana sunan bir yerli adam varsa, o adam bizim icin -yabanci sinirlamasi oldugundan dolayi- nolursa olsun transfer edilmeli bir isimdir. ersan da boyle bir adamdir. 5 tane kaliteli yerli 11 oyuncusundan biridir. bu yuzden pek bosverilecek bir transfer degil ersan. ,

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Gürcan Ulusoy dedi ki...

geriden oyun kurmak elzem değilse de artıdır.

zago ve ronaldo'yu bu kadar ön plana çıkartan defansif yönleri midir_

~Poseidon~ dedi ki...

Sol bek bir şekilde idare edilebilir. En azından ortalama üstü alternatifler var o bölgede. (İsmail, Egemen gibi.)
Ama bizim asıl ihtiyacımız sağ bek. Ekrem, Rıdvan, İbrahim Toraman ve Tanju.Baktığın zaman aralarında en iyisi istikrarı ve mental problemleri bende hep şüphe uyandıran Rıdvan.

Bize kaliteli bir sağ bek gerekiyor...

vence dedi ki...

@WhiteCollarGent

Madem kastın başka bir arkadaş, neden bana cevap verdiğin mesajda yazıyorsun o zaman güzel kardeşim? @vence diye yazdığın cevabın içeriğini üstüme alınmayacağım da ne yapacağım? Elbette cevap yazarsan cevap alırsın, hadi senin anlayacağın gibi yazayım; bana cevap verirsen ben de sana cevap veririm. Üslubumu daha sertleştirip ortamı germek istemiyorum fakat adabı bir kenara bırak da okuduğunu anlamaya bak.

Güzel söylemişsin blöf yapmakla olmuyor diye. Hadi Ersan'ın sahip olduğunu iddia ettiğin meziyetleri bir sıralayalım;

-adam geçebilecek
evet geçebilir de stoperde oynayan adamın adam geçmesi ne gibi büyük avantajlar doğurabilir? kaldı ki her maç devamlı da değil(doğal olarak) 4-5 maçta 1 kere topla çıkıyor.

-adrese teslim orta yapabilecek
hayatında bir tane değil adrese teslim; ortası var mı merak ediyorum.

-isabetli ve sert şutlar atabilecek
Süper Lig'de 15 maçta 1, Bank Asya'da 2 sezonda 1 tane gördüm ben; görmediklerim varsa da sayısı 3'ü geçmez. Her maç şut atacakmış gibi konuşmak abesle iştigal, 10-15 maçta 1 şut atan adamı bu özelliğiyle öne çıkartmak kadar boş bir iş olamaz.

Peki madem bu adam ortadan bindiriyor güzel kardeşim, nereden gördün adrese teslim ortalar yaptığını?

Dikkat edersen bundan önceki cevabımda bulabileceğin bir tane referansın var demiştim, tebrik ederim bulabilmişsin bahsettiğim referansı. Bir ikincisini merak ediyorum bulabilir misin.

Anam anam, ben sana Avrupa'nın ileri çıkmayan hantal stoperlerini değil, liglerini şampiyon ya da ilk 2-3'te bitiren iyi takımların stoperlerini(Barcelona değerlendirme dışı) saydım. Ramos bir kere çok zorunlu kalınmadıkça bek oynadı, Chivu'nun bindirmelerini yine bek oynadığı dönemlerden hatırlıyorsun, stoper olup bindirmesi yok. Agger örneğine ağladım diyebilirim, 2 bariz hatasıyla 2 gol yedirdiği Wigan maçında bindirip yaptığı asist dışında kaç tane örnek verebilirsin? Evet, dünyanın en üstün pas yeteneğine sahip savunmacısının attığı pası atabilmek önemli fakat cümlenin başında da belirttiğim gibi, o adam Pique. Ersan'ın bu tip paslarda başarı yakalayabileceğini düşünüyorsanız hayal dünyasında yaşıyorsunuz.

Evet, ben de isterim sezonun yarısı geldiğinde ligin dibine inen Rijkaard'a güvenen yönetim ve taraftarın(ki sonrasında bugünün uzay futbolu ortaya çıktı) vizyonuna sahip olmak, ben d e isterim 20 sene aynı hocayla çalışan Manchester'ın ya da Villas Boas'a takımı emanet eden Porto'nun vizyonuna sahip olmak fakat istemekle sahip olmak bambaşka şeyler. Senin, benim vizyonlarımız daha geniş olabilir fakat Beşiktaş'ın vizyonu ancak ve yazık ki kendisini yönetenlerin sahip olduğu kadar. Fink, Holosko getirip şampiyon olmak mümkünse Tigana'dan beri bu tip adamlarla oynarken neden 1 kere şampiyon olabildik?

Ersan'ın sahip olduğu yetenekleri azımsamıyorum ama abartmıyorum da. Ersan ne adrese teslim ortalar yapar ne de adam geçip şut atar. Ben Toraman'ın da benzer adam geçip şut attığı pozisyonları gösteririm, başka oyuncuların da. 15-20 maçta 1 kere adam geçip şut attı diye sert, isabetli şutları var denmez bir oyuncuya. Düzenli yapması lazım o işi şayet o işte övgü alacaksa. Sen Ersan'ın Dardanel'e attığı golü örnek gösterirsen ben de Toraman'ın şampiyonluk maçında Denizlispor'a attığı golü örnek gösteririm. Oysa biz bir kere olsun Toraman için uzaktan sert şutları var övgüsünü işitmedik.

Evet, Ersan topu şişirmeden düzgün paslar atar fakat yerine oynayan adam topu şişirmedikten sonra Ersan'a oranla büyük fark yaratmaz. O topun kaybedilmemesidir önemli olan.

(karakter sınırı aşıldığı için devamı sonraki mesajda)

vence dedi ki...

Ersan'ın diğer stoperlerimize göre ayağına daha hakim olma artısı var, doğrudur. Yine diğer stoperlerimize göre daha süratli. Bunun yanında asıl tartışılması gereken; uzun mesafede hızıyla açığı kapattığı fakat kısa mesafede denenmemiş, arkasına adam kaçırma sorunu var. Yine boyuna oranla hava toplarında etkili değil. Bunu Türkiye liglerinde oynadığı 4 küsur sezonda atabildiği 1 kafa golünden daha iyi görebiliyoruz-ki o gol ded hava hakimiyetini gösterecek nitelikte bir pozisyonda atılmadı.

Tartışma Ersancı/Degilci'ye dönmez zira burada 'değilci' yok. Her Beşiktaş taraftarı hem yetenekli hem genç hem de gördüğümüz kadarıyla gerçek Beşiktaşlı Ersan'ın alınmasını ister fakat alışveriş çift taraflıdır ve Ersan'ı alırken karşılığında ne verdiğin önemlidir.

tearkan dedi ki...

mesele ilk onbir açıklandığında ersan'ı orada görmek size endişe veriyor mu vermiyor mu meselesi biraz da. açıkcası egemen-toraman ikilisini görsem endişe duyarım ben. fakat içlerinden birinin yerine ersan olsa o endişem azalır. bu psikolojik de olabilir; fakat tribünün de bu şekilde hissetmesi halinde bu durum oyuncuya da yansır. yabancılar yanında kadroya yazılacaklar arasında başlarda gelen bir ersan2ın takımda kalması şuan için önemli. ileride atınç, sezer falan denenebilir orada belki; fakat şuan için aynı şekilde bu isimler de birçoğumuza endişe verir diye düşünüyorum ben.

kma dedi ki...

merak ettim, iki tane solak stoper yanyana oynayabilir mi? dünyada örneği var mıdır?

Tuco Salamanca dedi ki...

http://www.ntvspor.net/haber/futbol/41890/milan-barosun-sozlesmesi-feshedildi

bu haber doğruysa, bence bu adamla ilgilenebiliriz.

Tuco Salamanca dedi ki...

haber ntv spor'un kolpası çıktı :)

BJK4EVER dedi ki...

Su baslik yukariya tasinip sabitlense daha iyi olmaz mi?

meteturan79 dedi ki...

bu diego costa hakkında bilgisi olan var mı? devamlı bu adamın adı geçiyor. Bobo yu gönderip 6m bonservis ve yıllık 2m euro vermeye değer mi?

powerslide dedi ki...

solak stoperler hakkında şöyle bir tezim var. solak stoperler alt yapı eğitimlerinde sürekli sol stoper olarak oynatılır çünkü takımlarda genelde solak stopere rastlanmaz, olduğunda da sol stopere konurlar.. sağlak stoperler ise sürüyle olduğundan stoperin sağında da solunda da oynamıştır alt yapıdan beri.. bir stoperin yetenekleri onun pozisyon alması, sezgileri, açı kapatmaları vs. olarak değerlendirilebilir, şimdi alt yapı eğitiminden beri sürekli sol stoper oynayan bir oyuncu bir anda sağ stoper oynarsa pozisyon alırken açı kapatırken yerini yadırgayabilir, psikolojik etkenler var bence bu durumda..

ozzie dedi ki...

@ WhiteCollarGent

Keşke gitmeseymişin be kardeşim.

ozzie dedi ki...

Kimdir bu Sidnei adlı vatandaş?

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/17938804.asp?gid=381

tearkan dedi ki...

madem yabancı alınacaktı; tecrübeli, defansı toparlayabilecek bir oyuncunun alınmasını beklerdim o bölgeye. klasik tabirle 'ferrari'nin sakatlanmayanı'

CDiS dedi ki...

sidnei kiralanmış deniyor. diego costa 'da yolda diyorlar.. diego costa alınıyorsa, bobo neden yollanıyor?.. pek potansiyeli olmayan biri gibi duruyor costa.

ozzie dedi ki...

@ tearkan

Ferrari'nin sakatlanmayanı kalmamış onun yerine Ferrari'nin sakatlayanını (Egemen) aldık. :p

Şaka bir yana, Atınç Nukan ve Sezer Özmen dururken niye elalemin 21 yaşındaki oyuncusunu alıyoruz anlamadım.

Genç yabancı oyuncu transferi zor iştir. Hadi Bobo'da şanslı çıktık ama bu her sefer tutacak bir şey değil.

"Zaten şu an Brezilya dışında oynuyor" derseniz, aynı dili konuşan, kültürel açıdan ortak yönleri olan Portekiz nere, Türkiye nere?

"Avrupa takımları bunu hep yapıyor ve başarılı olabiliyor, biz neden genç yabancı getirmeyelim?" derseniz, o zaman da bu takımların adam gibi scouting sistemleri olduğunu, almadan önce oyuncunun bağırsağının ne yöne döndüğünü bildiklerini hatırlatırım.

Ersan işi zora girdi diye yapılmış, zemini hazırlanmamış bir transfer olacak gibi geliyor ona.

Bu da yeni sistemimiz galiba: Scouting yapma, menajerlerin tekliflerine bakarak kirala, ondan sonra da beğenirsen ya Fernandes gibi al ya da Ersan'da olduğu gibi alama.

Tabata, Nihat, Schildenfeld transferlerinden bu yana bir ilerleme gösterdiğimiz kesin ama gene de çok Şarklıyız hala.

Umarım yanılıyorumdur ve Beşiktaş adına çalışıp da bu çocuğun adını sanını bilen, izlemiş olan bir tek yurdum insanı vardır.

ozzie dedi ki...

Birazcık araştırdım da:

http://m.transfermarkt.de/de/sidnei/profil/spieler_27374.html

Sürpriz!!!! Menajeri Jorge Mendes. Ve geçen sene transfer döneminde adı Atletico Madrid'le anılmış.

Hadi hayırlısı, Atletico İstanbul olma yolundayız.

Wikipedia'ya göre de Benfica önce yüzde 50 hakkını €5mil'e almış sonra da yüzde 20 hakkına artı €2mil vermiş. Yani fon mon hikayeleri...

Arkadaş iyi çıkar, almaya karar verirsek gene sayfa sayfa kontrat okutacaklar bize.

Cidden umuyorum ki gereksizdir bu korkularım. Oyuncu olarak Sidnei'yi izlemişliğim yoktur.

Ama alaturkalığı 37 yıldır çok iyi tanırım ve hiç beğenmem.

Hadi Ersan'ı karşılaştırıyorsunuz da bari şu adamı Sezer ve Atınç'la karşılaştırmayalım.Adam 21 yaşında David Luiz ve Luiaso gibi adamların ardından Benfica'nın 3.stoperi olmayı başarabilmış,dünya piyasasında adı geçen wonderkidlardan biri.

Ayrıca Sezer'i çok kez izledim.Şu anki haliyle bizde kadroya bile giremez.Beli çok kalın,çeviklik ve hız sorunu var.Daha çok çalışması lazım.

Tuco Salamanca dedi ki...

bu adam geldiğine göre ersan defteri kesin olarak kapandı.

QuaresmA dedi ki...

Yahu niye kiralık ?

- Beşiktaş, Adanaspor'dan oyuncu kiralamaz.
- Adanaspor, Beşiktaş'tan oyuncu kiralar.
- Beşiktaş, kendi dengi Benfica'dan oyuncu kiralamaz.
- Beşiktaş; Inter'den, Valencia'dan, Tottenham'dan ve üzerinden oyuncu kiralar.

Belki bizde iyi dikiş tutturur ama zaten tutturacak olsaydı bizim düzeyimizdeki Benfica'da tuttururdu - ki David Luiz sene ortasından beri Chelsea'de oynuyor. O gittikten sonra bile kadroda düşünmüyorlarsa bu adamların bi bildiği yok mu ?

tearkan dedi ki...

yav o kadar da abartmayın. dünya piyasasında adı geçen wonderkidlerden biri madem de bu adam niye hala benfica'da? coentrao bir sezon parladı, anında düştü madrid peşine.

tamam bu adam benfica'ya geldiğinde potansiyelliydi; ama beklendiği kadar olmadı. en azından şimdilik. olanını (david luiz) chelsea kapattı zaten.

jorge mendes paslamış işte belli. bir sezon kiralanır, sonra opsiyonlu kiraladık vs. derken altından elli türlü şey çıkar fernandes gibi. bu arada fernandes demişken, üç hafta oldu adam borsaya bildirileli hala ses yok.

ozzie dedi ki...

@ bobo

Daha başından söyledim, oyunculuğunu bilmem diye.

Benim çekincelerim bu transferin yapılma mantığı ve şekli ile ilgili.

Yabancı kontenjanı dolayısıyla göndereceğin adam/lara vereceğin para, ona forma vermek için kenarda veya tribünde oturtmak zorunda kalacağın yabancı, genç bir yabancının olası uyum sorunu, scouting yapmak yerine Mendes'in envanterinden mal seçme vizyonsuzluğu gibi korkularım var.

Sezer ve Atınç'ı genç Nesta ve Canavaro sandığımdan değil yani...

Ayrıca unutmayalım ki geçen sezon başı itibariyle Ersan'ın da altyapısını Türkiye dışında almış ve daha tecrübeli olmasının dışında Sezer veya Atınç'tan kat be kat daha üstün bir prospect olduğunu düşünen pek kimse yoktu.

@tearkan

Daha geçen senenin FM serisinde wonderkiddi vallahi.Portekiz ligi gibi göz önünde olan bir oyuncu için yanılmamışlardır herhalde.

@ozzie

Ben tam tersine bu transferi risksiz bir hamle olarak görüyorum.Çünkü ödenen bir bonservis parası yok.Tutmazsa gönderilir ki ben bu oyuncunun tutmayacağını zannetmiyorum.Hiç izlemedim ama tipine bakıldığında fiziği çok iyi görünüyor.Bizim defansın en büyük zaafı fiziği zayıf,kısa oyuncuların fazlalığıydı.(İsmail,Toraman,Ekrem,Sivok,Ferrari)
Geçen sene Ersan ve sağ bekte oynatıldığı zaman Hilbert'in öne çıkmasının sebebi bu 2 ismin güçlü fizğiydi.Fizikli her oyuncu bizim defansta fark yaratır.Bence iyi transfer.

matiasemilio dedi ki...

mehmet akyüz borsaya bildirildi..biz galatasarayın almak istediği oyuncuyu aldık,onlar da pazartesi ersanı alırlar herhalde..

QuaresmA dedi ki...

Kiralık aldığımız için tutmazsa ödeyeceğimiz yıllık maaş (bu piyasada 2 milyon'dan az değildir bence) + varsa kiralama bedeli bize patlar.

Satın alsaydık eğer, wonderkid olduğu için tutmasaydı belirli bi piyasası olacağından elbet okuturduk ve en fazla kiralama durumu kadar zarar ederdik bence.

Aslında esas problem satın alma-kiralamadan öte; bu transferin mantığının yanlışlığı. Yoksa 500 bin euro daha zararlı çıksak ne fark eder ? Geçmişte Alman menajerlik şirketiyle çalışırdık ve bize Hilbert'leri, Fink'leri kakalamışlardı. Şimdi Portekizli menajerin elindeki listeden oyuncu seçiyoruz. Tam yazı-tura mantığı. Yani inşallah bu adam tutar da, bilerek ederek oyuncu almıyorlar ki. Ya tutarsa ? Bu oyuncuyu taraftar bile tanımıyor.

Mehmet Akyüz inşallah İbrahim Akın'ın yerine alınmıştır.Bizim ihtiyacımız,topsuz oyunda koşular yapan,uzak forvet oyununu bilen bir adamdı.Mehmet Akyüz da böyle biri


İbrahim Akın ise sürekli topu ayağına isteyen Quaresma,Simao muadili tipinde bir oyuncu.Tayfur hocanın neden istediğini de anlamamıştım zaten.

tearkan dedi ki...

inşallah öyle olur. belki ersan misillemesi olarak yapıldı; ama eğrisi doğrusuna gelir böylelikle.

Kalten dedi ki...

Beşiktaş wonderkid Sidnei'i alarak FM 2010 oyunumdaki Egemen - Sidnei tandemimi kurdu.

Sol bek Köybaşı, sağ bek Rıdvan idi zaten. Bu hesaplara göre 6 sene üst üste TSL şampiyonu olmamız lazım. Benim içim rahat.

Bence bir Erzurum Kongresi duzenleyip "Jorge Mendes'in manda ve himayesi kabul edilemez" diye karar alalim.

QuaresmA dedi ki...

Jorge Mendes gitse Zahavi gelir, o gitse Figer gelir, Ahmet Bulut gelir.

Şunu da düşünmek lazım; Jorge Mendes olmasa transfer yapamayız. Higuain, Diatta, Schildenfeld'ler doluşur takıma.

Kesin çözüm ne ? En azından yakın coğrafyamızı (Balkanlar, Kafkaslar, Orta Doğu vs.) kapsayan bi scouting ağı oluşturmak. Ama eminim bi yöneticiye bundan bahsetsen küfrettiğini zannedip, telefonu açıp, güvenliği çağırır :)

Öte yandan bu tarz bi harcamaya angarya gözüyle de bakılabilir. Örneğin bi Hollanda takımının İsveç'ten bulup getirdiği oyuncuyu parlatıp, satması mümkünken; Türkiye futbol anlamında bi pazar olmadığı için bulduğumuz oyuncular bu scouting ağının masrafını çıkaramayabilir. Bir de scouting kültürü yok sonuçta Türkiye'de. Ya yabancı gözlemcilerle çalışacağız (yine masraf), ya da futbolu bıraktıktan sonra 2-3 tane işletme batırmış, şu an paraya ihtiyacı olan "evlatlarımızla". Onların da önereceği futbolcuların 2 çalım atan, yetenekli gördükleri oyuncular olmaları muhtemel.

Kısacası ben de tek bi menajerin listesinden oyuncu seçilmesinden hoşnut değilim ama kıyas olarak Ertuğrul Sağlam & Sinan Engin transferlerine dönülmesinden iyidir yine.

ozzie dedi ki...

@ Shelbyl @Quaresma

Mendes konusunda birbirinin zıttı iki şey söylemişsiniz ama aslında ikiniz de haklısınız.

Şaka gibi bir transfer tarihimiz var, istediğin her dersi çıkarmak mümkün.

ozzie dedi ki...

Mehmet Akyüz transferine çok sevindim.

Maya tutar mı bilinmez ama koşullar uygunsa almaya değer bir risk olur bence.

Koşullar demişken, herşey gibi bu KAP olayının da bokunu çıkarttık.

Fernandes, Sidnei, Akyüz konusunda spekülasyon dışında bildiğimiz birşey yok.

Pektemek ve gurbetçilerin koşulları açıklandı ama diğerleri hep muamma.

Medeni bir ülkede olsak, Borsa'dan sıkı bir ceza gelirdi spekülasyon yüzünden.

BJK4EVER dedi ki...

Onlar da kontrati imzalasin kesin olsun aciklanir elbette. Simdilik sadece gorusuyoruz.:)

vence dedi ki...

Yabancı transferlerimizi Demirören'in değil, Mendes'in yapıyor oluşundan mutluyum. Dün Zapo'ya, Sivok'a adam başı 4,500.000€, Holosko'ya 5.000.000€+Burak Yılmaz+Koray Avcı, Delgado'ya halihazırda futbolcumuzken Ülker'den almak için 7.750.000$, Tabata'ya 8.000.000€ verirken bugün öyle ya da böyle Simao'yu, Almeida'yı, Fernandes'i bu paralara getiriyorsak benim Jorge Mendes'den şikayetim yok. Online store'unu kendi işletmeye başlayıp bunu 'dev adım' diye duyuran adeta öğrenilmiş çaresizlikte bocalayan çapsız yönetim yeter ki elini bu transfer işlerinden çeksin.

cakmaktas dedi ki...

yahu o degilde erhan guven mersin e gitmis.derin bir oh cektim.tayfur un da kalbi yerinden oynamistir,mazallah seneye cesitli sakatliklar halinde altyapidan bir sag bek oyuna surebilir,adam oracikta yamulur kalir vallahi.ben millet bu gidise querasma transferinden daha cok sevinir zannediyordum ama kimseden tik yok.tuketici kulturu boyle bir sey heralde..

CDiS dedi ki...

biri de çıkıp nobre gitti demiyor, merakla ve heyecanla beklediğim transfer budur..

powerslide dedi ki...

bugün yada yarın bir transfer haberi gelebilir.

QuaresmA dedi ki...

Erhan Güven zaten senede topu topu 10 maç ya oynuyor, ya oynamıyor. Bu sene 5. olmamızda en az suçlulardan biridir, çünkü adam oynamıyor zaten.

Sırf yeteneksiz diye günah keçisi ilan etmeye gerek yok.

cakmaktas dedi ki...

gunah kecisi yapmiyoruz abi,yanlis anlasilmasin,benim adamla bir derdim yok.benim adami alternatif olarak kadroda israrla tutan antrenorlerle sikintim var.adam gayet antreman fotolarinda hep onde yer aliyor sanki takimin banko oyuncusu gibi orda bir sikintim var gerci,kardesim madem senede 3-5 mac oynuyorsun arkada dur fotograflarda,ne bu sevinc ne bu onde durma sevki:)

Kalten dedi ki...

Erhan Güven'in takıma verdiği zarar ilk 11'de çıkan sağ bek oyuncusunu "nasıl olsa yedekte Erhan Güven var, bok gibi oynasam da beni keseceği yok" deyip rahatlatması ve endirekt olarak kötü oynamasına yol açması bence :)

O yüzden iyi oldu gitti. Şimdi Mersin düşünsün.

Tuco Salamanca dedi ki...

bi koch lafı çıkmıştı, o da mı yalan oldu acaba.

futbolcular diri olmadığı sürece bütün teknik taktik hikaye.

tearkan dedi ki...

benim duyduğumda en fazla sevindiğim söylentilerden birisiydi koch. yalan oldu heralde.

bu arada mehmet akyüz'le kesin olarak anlaşıldığı da bildirilmiş. fakat bu noktada kafama takılan mehmet akyüz'ün sözleşme fesih bedeli alacağı ücret vs. her detay mevcutken, sidnei'de sadece kiralama bedeli ve opsiyonlu kiralandığı yazıyor.

opsiyonun ne kadar olduğu, sidnei'nin bizden ne kadar alacapı vs. hiç bir açıklama yok. bu oyuncunun bonservisinin yarısı benfica'daymış. (noat'ın son yazısını okuyanlar bilir.) sezon sonunda, eğer beğenilirse, fernandes işine dönecek gibi bu da. görüşmelere başlandığı 18 mayısta bildirilmişti. hala ses yok.

ozzie dedi ki...

@tearkan

Mehmet Akyuz icin 900 bin TL sozlesme fesih bedeli gordum. Gercekten boyleyse bence cok cok basarili bir transfer. Ayrica Akyuz'un alacagi para da mac basi agirlikli. Nihat'in, Nobre'nin aldigi paranin yaninda uc kurus sayilacak bir paraya Bank Asya'nin MVP'si sayilabilecek bir adami almak cok iyi bir hareket. Tutar, tutmaz ama en azindan Cenk gibi Ersan gibi bir "surpriz yildiz" olabilecek bir adam icin dusuk riskli bir yatirim.

Sidnei konusunda Sabah'ta €200bin kiralama ücreti, €1.1mil oyuncu maaşı ve €14mil bonservis opsiyonu diye birşey vardı, en azından kiralama ücretini doğru tutturmuslar. Gerisi çok iyi ama €14mil Turkiye'deki her takim icin biraz zor bir para hatta genc bir stoper icin düpedüz imkansız. Belki Fernandes'teki gibi cakallikla düşürmeye çalışacakları hesabını yapıyorlar. (Bayram Akgul'e soveriz ama aynısını biz fiyat arttırmak degil de düşürmek icin yaptığımızda pek bir seviniriz!)

ozzie dedi ki...

@ tearkan

Esas yazacagimi unutmusum.

Dun de belirtmistim, Wikipedia'ya gore Sidnei'in bonservisinin %70'i (toplam €7mil karsiliginda) alinmis.

Yani adami begenip almak istersek adamın sol koluna, sag testisine, vs. ayrı para mı vereceğiz?

Bu kesitli insanlık işinden hiç anlamıyorum. Yakında kiloyla topçu satacaklar.

matiasemilio dedi ki...

@ozzie kiloyla topçu süper olmuş :)
ayrıca ersan olmazsa samsundan kemal tokak alınsın,çok net ersan kadar iş yapar..süper bir oyuncu..

tearkan dedi ki...

@ ozzie

''Gerçek şu ki, Sidnei'in bonservisinin %50'si Jorge Mendes'in Gestifute şirketinde -diğer yazılan, %70'i Benfica'da ve kalan %30 Brezilya kaynaklı bir şirkette- Benfica kulübünün transfer yapıldığında bu yönde resmi açıklaması var.''

noat samisa'nin son yazısında sidnei'nin bonservisiyle ilgili yazdığı bölüm.

%50'sidir, %70'idir çok da önemli değil açıkcası benim gözümde. önemli olan bu oyuncunun bonservisinin bir kısmı mendes'in elinde ve biz bu oyuncuyu almak istediğimizde her türlü bu adamın kucağındayız.

mehmet akyüz transferini örnek vermemin sebebi şuydu; adamın transferine ilişkin her detay mevcut bildirimde. sidnei'nin ise ne bizden alacağı para belli, ne bizim oyuncuya vereceğimiz maaş belli ne de opsiyonunun ne kadar olduğu belli. nedir abi bu belirsizlik? kimden, neyi ve daha da önemlisi niye saklıyoruz?

fernandes'le alakalı da bir yazı yazmıştı noat samisa. o yazıda fernandes'in de bonservisinin bu şekilde bölünmüş olduğundan bahsediliyordu. ben bildirim üzerinden bu kadar zaman geçmiş olmasına rağmen bu transferde olumlu-olumsuz hala bir sonuç alınamamasının sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. sene sonunda da aynı şey sidnei için yaşanacak büyük ihtimalle. almak istesek yine fernandes'de yaşanan süreci yaşayacağız.

daha da kötü bir ihtimal; benfica'da son dönem fazla forma şansı bulamayan sidnei'nin bir sezon kendini toparlaması ve yeniden satışına imkan tanınması için bir kulüp lazımdı ve beşiktaş'a da bunun için kiralandı. diğer bir deyişle mendes oyuncusu için beşiktaş'ı kullanıyor belki de.

BJK4EVER dedi ki...

Ersan olmazsa kimse alinmasin abi, 45 tane stoperin ne isi var takimda? Ferrari Sivok Sidnei Toraman Egemen Furkan Sezer Atinc etti 7, hadi Ferrari gidiyor etti 6, 6 stoper neyimize yetmiyor. Gelmesin Ersan falan, nereye giderse gitsin....

Kalten dedi ki...

Bence fazla stoper göz çıkarmaz. Şu anda Sivok kalsa dahi Ersan'ın gelmesi kendisinin sol bek rotasyonuna girmesi (bence denenmemesine rağmen stoperden bile daha temiz oynayabilir orada) ve Toraman'ın da gerektiği zaman sağ bek rotasyonuna girebilmesini sağlar. Keşke gelse.

ozzie dedi ki...

@ tearkan

Senin yazdığından sonra ben de okudum Noat'in yazısını. "Noat mı Wikipedia mı?" dersen ben de Noat'a güvenirim bu konuda.

Ben de önceki gün yazmıştım bu Mendes ilişkisinin ve onun getirdiği şeffafsızlığı.

Mendes konusunda galiba vardığım nokta şu:

Onun aracılığı ile yapılan transferler bize kaliteli oyuncuları ucuza getiriyor. Şu anki sonuç itibariyle Sinan Engin'e, Figer'e oranla bin kat daha iyidir bu ilişki.

Ancak bu süreçte net olmayan, mide bulandırıcı çok şey var.

Ve en korkutucusu da bu ilişkinin gelecekte yaratacağı sorunlar. Sidnei için vitrin görevi görmek bunlar içinde en masumu bence.

En basitinden yarın bir gün Mendes'ten kazık yediğimizde veya YD ile ilişkileri bozulduğunda, Figer'e yaptıkları gibi rest çekip bir tek Bobo'yu gönderip çıkamayacaklar içinden. Boru değil bu, takımın belki de en önemli 5 oyuncusu adamın avucunun içinde. Takımı batırma noktasına getirirler isteseler.

Onu geçtim, yarın öbürsü bir gün diyelim ki delinin biri çıktı, aday oldu, başkan seçildi. Adam tutup YD'nin parasını tırink ödeyebilecek biri olsa bile takımın yarısı YD'nin iş ortağı olan birinin elinde olacak.

Galiba Shelbyl haklı. Erzurum Kongresi lazım acilen.

ozzie dedi ki...

Bu forum kirlenme alanımızdır, off-topic takılın isterseniz dediniz diye:

Ben çocukken ve Türkiye averaj takımı iken "yenildik ama ezilmedik" diye sevinirdik gollü mağlubiyetlere falan. Bu gece "ezildik ama yenilmedik" diyorum.

Maçtan önce heyecanla 6.5 yaşındaki kızıma forma falan giydirdim baba-kız maç seyredelim diye.

Daha 5. dakikada sanki çizgi film koymuşum da porno çıkmış gibi televizyonu kapattım, kızımı oyuncaklarıyla oynatıp maçın geri kalanını çaktırmadan bilgisayardan seyrettim.

Futboldan, Türkiye'den soğumasından çekindim cidden.

Tek tesellim Ziya Doğan ekolünün "light" versiyonunu Avrupa sahnesine taşıyan bu Milli Takım'da Beşiktaşlı olmaması. En azından bir gün "futbola karşı işlenen suçlar" kapsamında yargılanırsa bu takım, en azından bizi bağlamamaz.

Bir de yarın ABD-İspanya maçına gidiyorum, umarım ki aradaki fark beynimi çökertmez.

Hakkaten, neydi o aq???

@ozzie

Abi ben Milli Takim maci izlemeyi biraktim, gecen sene, cok rahatim. Bosver, kizin Amerikan futbolu, NBA falan izlesin daha iyi :)

enorton dedi ki...

Milli takımı bu hale düşürenler utansın... Arda varsa milli takım kazanıyor gol atıyor Arda yoksa yeniliyor. Ozaman ne gerek var pahalı hocalara diye yazmış bir arkadaş aşağıdaki blogda... Bence de haklı...

http://futbolsadecefutboldegildir.wordpress.com/2011/06/02/milli-takim-anatomisi-arda-turan/

Hiddinki gerçekten çözemedim kaç maç yaptık o takımın başındayken bir kadro oturtamadı. Savunma hattın kim? Hücum hattın kim? Bir kaleci Volkan ile Arda nın yerin garanti...

Ligin şampiyonundan 4 oyuncu, 1 golle ikinci olmuş takımından 2 oyuncu ama 7. olan GS den 5 oyuncu 11de. Üstelik 4 kişilik savunma hattının 3 ü ligi -5 averajla bitiren bu takımdan alınmış. Çağlar ne yaptı da milli takıma seçiliyor çok merak ediyorum. Diğer taraftan Selçuk Şahin ve Kazım da diğer merak konularım...

bqlv dedi ki...

ersanla anlaşılmış demin ntvspor dedi, detayları bulamadım henüz

tearkan dedi ki...

@ ozzie

abi daha kaliteli oyuncular geliyo tamam da ortada bir sonuç yok ki. yani bu takımın en kötü olacağı beşinci-altıncı zaten. hani formayı koy ilk dörde girer derler ya o misal.

kadro ve gelen yabancılar kağıt üzerinde daha kaliteli belki doğrudur; ama şöyle bir baktığımızda bu olayın aktörleri içerisinde bu sezon tek kaybeden beşiktaş oldu. demirören yeni ortaklar bulunyor otel yaptırıyor, mendes oyuncularına kulüp, vitrin vs. artık her neyse buluyor. diğer tarafta beşiktaş lig beşincisi ve sebebini bilmediğim bir şekilde borsaya detaylarını bildirmeden gizli kapaklı yabancı transferleri yapıyor.

enorton dedi ki...

Akşam saat 18:50 gibi TRT2 de altyazı geçti, Beşiktaş Ersan Gülüm ile anlaşmaya vardı şeklinde... 5 DK sonra kanal değiştirirken Star Spora denk geldim, Ertem Şener Ersan kesin olarak pazartesi günü GS ye imza atıyor dedi :)

Neyse Ersan Gülüm hayırlı olsun...

iamefe dedi ki...

Ozur dileyerek bir sey soylemek istiyorum.

NTVSpor, Ersan Gulum transferini TSI 18:39`da gecti. Kulubun resmi sitesinde ise ``Gorusmelere baslanmistir`` haberi TSI 19:39`da yayinlandi. KAP denen kurum sadece bir formaliteden mi ibaret? Besiktas`in, Adanaspor ile gorusme halinde oldugunu bilmeyen, hakkinda haber yapmayan basin kurumu kalmadi.

Bir anonim sirketi olan Besiktas AS, sorumluluklarini yerine getirmiyor mu yoksa?

Adsız dedi ki...

Bazı yazıları okuduğumda görüyorum ki toraman'ın sağ bek oynaması isteniyor. Benim anlamadığım neden asisti olan, top sürebilen ismail köybaşı tarzında bir sağ bek düşünülmez? Toraman'ın sağ bek oynaması durdurulması güç takımlar karşısında olabilir ama Beşiktaş için ligde öyle bir takım olmamalı..

Adsız dedi ki...

@üstteki adsız

bu sezon sağ bekte kim oynadıysa defalarca kez kademe hatası yaptı.ayrıca ismail ileri çıkıp dönemediği zamanlarda savunmayı üçleyebileceğimiz birisi lazım.bunu bi ön liberoyla yapabiliriz ama takımda bunu aurelio hariç kimse yapamaz (yapmasın zaten).

Tuco Salamanca dedi ki...

"Amatör branşlara yıllık 15 milyon dolar bütçe ayırıyoruz, basketboldan sadece 3 milyon dolar gelirimiz var, yani yıllık 12 milyon dolar zararımız var. Futboldan gelen para kendisini kurtarıyor, ancak amatör branşlar için taraftar desteğine ihtiyacmız var. Eğer sponsor bulamazsan amatör branşlara yatırım yapılmaması şu anda gündemimizde.Keşke İstanbul Büyükşehir Belediyesi futbol yerine amatör branşlara destek olsa. Sadece futboldan gelirimiz var, amatör branşlardan yok! Eğer futbol gelirimizi amatörlere harcarsak bu sefer futbolda zorluk çekeriz. Beşiktaşlı iş adamlarından destek bekliyoruz. Beşiktaş hepimizin.Forma satışlarında 3 büyükler içinde son sıradayız. Beşiktaşlılık biraz vazife işidir. Her köşede Kartal Yuvası olmasına gerek yok. Stadın çevresindeki korsanlarla mücadele ediyoruz. Ama taraftarımız aldığı için satmaya devam ediyorlar. Beşiktaşlılık tribüne gelip bağırmak değildir, sahip çıkmak gerek. Beşiktaş kimsenin malı değildir, hepimizindir.Korsanlarla ilgili dörtyüze yakın davamız var. Ama bu yıl stada korsan forma ile gelenleri almayacağız."

+1

Kalten dedi ki...

Gençler şu habere dikkat:

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/17980339.asp?gid=381

Sanırım sonunda olanları çözdüm. Şuradaki resimi hepimiz biliyoruz: http://www.cnnturk.com/2011/spor/futbol/03/25/demiroren.mourinhodan.akil.aldi/611101.0/index.html

İşte birbirine dokundukları o anda Y0D0 ile Mourinho Face-off filmindeki gibin bir yer değiştirdiler, sanki kaynaştılar, DNA paylaşımı mıdır başka bişey midir bilmiyorum ama başka türlü Beşiktaş'taki Portekiz yoğunluğu ile Real Madrid'deki Türk fazlalığını açıklayamıyorum.

enorton dedi ki...

Sinek filmi aklıma geldi birden :)

e.t. dedi ki...

http://facebookvideoindir.gen.tr/tanju-vs-hulk-hq.html

QuaresmA dedi ki...

Ne güzel, yeni transferlerimizin yarısının Hulk'a posta koymuşluğu var :)

Tuco Salamanca dedi ki...

http://www.haber1903.com/futbol/dunya-besiktasi-konusacak.htm

doğru olabilir mi acaba? :)

tearkan dedi ki...

bugün cidden basketbol adına zevkli bi final serisi maçı oynandı. aynı gün serkan erdoğan sözleşmesindeki opsiyonu kullanarak beşiktaş'tan ayrılıp banvit'le anlaştı. ne güzel.

Dr. Can Yontar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
AQ-47 dedi ki...

Bebe kiralanmış, sanırım pektemek için rüya başlamadan bitti

ozzie dedi ki...

Bobo gitti, Bebe geldi. Baba'yı bulmayız diye umuyorum.

lamhaltas dedi ki...

yine mendes transferi olmasi disinda beni memnun etti bu transfer. forlan gibi ilk 11 oyuncusu almak yerine rotasyon oyuncusu almak gerekiyordu zaten ki mustafa pektemek in de oynamasi icin bir sansi olsun. bu konuda taktik acidan tek korkum eger pasli oyunu birakip uzun top oynamaya baslarsak tek hava toplarinda etkili santraforumuzun almeida olmasi(nobreyi gitti sayiyorum hos gitmese de sikinti gecmez daha da buyur nobreyle :)). ona birsey olsa ciddi sikinti yasariz. gelenler iyi guzel de bir de gidenler gitse artik soyle 8 yabanciya falan insek siskinligi azaltsak cok sevinicem. holosko, nobre, tabata, fink, hilbert, ferrari ilk aklima gelenler.

«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 206   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara