.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Mayıs 2011 Perşembe

Fernandes Çıkmazı


Maruzatım var benim.

Biz devre arasında Manuel Fernandes'i kiraladık. Tabii doğal olarak "Eee, Avrupa Kupası'nda oynamayacaksa niye kiraladık ki?" sorusu gündeme geldi. O zaman tek mantıklı cevap "Sene sonunda satın almadan önce denemiş oluruz" idi.

Ama denemedik. Kendisi Aurelio ve Guti'den fırsat bulamadı pek. O aralar oynadığı birkaç maçta da form tutamadığı için klişe tabirle "vasat" görüntü çizdi, ama kalitesi belliydi kendisinin.

Sonra sene sonuna doğru kendisini hatırlayıp oynatmaya başladık. Bu sefer baktık ki, adam gayet güzel oynuyor topunu. Eh, alınsın dedik haliyle. Yaptığımız anlaşmaya baktık, bonservis bedeli 8 milyon Euro yazıyor.

Ee, şimdi Fernandes gider, kalır, orası teknik heyetin takdiridir. Yalnız bir laf var ki ortada dönen, hiçbir anlam veremiyorum:

"Bonservisi pahalı, fiyatta anlaşmaya çalışıyoruz."

Bu ne demek yahu? Sen bu adamlarla "Beğenirsek 8 milyon Euro'ya alırız" diye anlaşma yapmışsın, şimdi mi pahalı geldi?

Hem madem ilk baştaki anlaşmanın bir değeri yoktu, bu adamı ne Avrupa'da ne ligde doğru dürüst kullanmayacaksak, niye aldık? Niye maaş ödedik boşuna?

Bize zorla mı verdiler yahu bu adamı?


15 Yorum:

Ekrem Ph.D. dedi ki...

2 seyi dogru yaptiktan sonra mutlaka bir seyi yanlis yapiyor bu yonetim. Iki ileri bir geri...

QuaresmA dedi ki...

Şimdi bizim opsiyonumuz 8 milyon, Inter'in de 15-20 teklif ettiği konuşuluyor.

Opsiyon hakkı bizde olduğu için ilk alıcı biziz bu durumda, amma ve lakin bu oyuncu kendisini Inter'in istediğini biliyorsa bizle sözleşme imzalamaz. Bu defa ikinci opsiyon olan Inter'e imza atar.

Fernandes'in hiç "Türkiye'de kalmak istiyorum." dediğini duydunuz mu ?

Tuco Salamanca dedi ki...

Inter'in böyle bir teklif yaptığına hiç ihtimal vermiyorum açıkçası.

valencia indirim yapmasa bile, almamız lazım bu adamı, tabata, köybaşı vs. verilen paraları düşününce gayet makul bir paraya kapatmış olucaz.

bornfree dedi ki...

25 yaşında ve son maçlarda kalitesini ispatlamış fernandes'i pahalı bulan yönetimin 32 yaşındaki forlan'ın bonservisine 5,yıllık ücret olarakta kendisine 4 milyon euro teklif ettiği konuşuluyor.Eğer bu teklif doğruysa,bu nasıl bir mantıktır anlamak gerçekten zor.

makavel dedi ki...

umarım tüm bu süreç gerçekten pazarlık sürecidir giderse gerçekten yazık olucak..

Gökhan Akçay dedi ki...

Yönetimin amacı fiyatı biraz daha düşürmek diye düşünüyorum ancak eğer söylenildiği gibi inter teklif yapmışsa adamlar 1 kuruş indirmez.

Ben Valencia olsam "Kapi gibi sozlesme imzaladiniz 8 milyon diye, ya parayi getirirsiniz ya da yallah!" derim, 31 Agustos'a kadar da bekletirim.

Baskanin Valencia baskaniyla da "iyi iliskileri" var mi acaba Atletico Madrid'inkiyle oldugu gibi?

fernandes beşiktaş ortasahasında oynamış en yetenekli 3-4 topçudan biri... bu takım gelecek sene bir şey yapacaksa fernandes gibiler sayesinde yapar, aurelio gibiler değil

Mayor dedi ki...

Sanches Flores Forlan'in arkasindan pek iyi konusmamis.
"Eğer Cristiano Ronaldo veya Messi, seni tüketen bir Dünya Kupası'ndan sonra yorgun bir durumda olur ve en iyi formuna kavuşamazsa buradaki gibi benzer şeyler onlara da olabilirdi. En iyi Forlan'ı beklemek için çok sabırlı oldum. Her zaman düzeleceğini düşündüm. Bir futbolcu kendini toparlayamazsa bu teknik direktör için başarısızlıktır" dedi.

RuFF dedi ki...

Biraz sabredelim bu adamı kaçıracaklarını düşünmüyorum.8 değilde 4 e almaya çalışıyor olabilirler.
Takımın sorunu Fernandez değil zaten.Yerli kalitesi ile ilgili hiçbir adım atılmış değil.Yerli bir tane forvet oyuncumuz kalmadı bilmiyorum fark ettiniz mi?
Adalının konuşmasına göre defans Türkleştirilecekmiş.
Ben son yıllarda defansı Türklerden oluşan hiçbir takımın şampiyon olduğunu görmedim.
Asıl sorun burda

okka dedi ki...

basında 4m euro lafları dolaşıyor. o basın dediğim de milliyet.com.tr
hani...

BJK4EVER dedi ki...

Abuk subuk bir politika iste. Sorun tamamen yerlilerde iken, hala Forlan, Fernandes, Maicon pesinde kosuyoruz. Gurbetcilerden 1 tanesini alamadik, Selcuk Inan-C.Gulselam-S.Senturk gundeme bile gelmiyor, sacma sapan gereksiz yabancilar pesinde kosuyoruz. Yonetim hala I.Ozturk'lerin pesinde, inanilir gibi degil. Yine alti kaval ustu sishane olacak sanirim. Gelecek sene de tirt olacak bence.

QuaresmA dedi ki...

@ RuFF:

Bursa var ya; Ali Tandoğan - Ömer Erdoğan - İbrahim - Mustafa Keçeli :)

İkincilerin de şansı yaver gitse şampiyon olabileceklerini düşünürsek; Bilica gelene kadar dönemin Sivasspor'unun da defans hattı 100% yerliydi. Ama genel mantığa katılıyorum; yerliler bi Zago - Ronaldo, bi Uche - Högh, bi Song - Tomas güvenini vermiyorlar. Yine de hücum hattının yabancı olmasını, yabancı defans hattına yeğlerim. Defansif zaafları kalabalık defansla, çirkin futbolla falan telafi etmek mümkün.

enorton dedi ki...

Hayırlı olsun, Fernandes kalıyor :)

tearkan dedi ki...

http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=157059

Yorum Gönder

Ara