.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Nisan 2011 Cuma

Olmadı Hilbert!

Sevgili Hilbert,

İlk geldiğin günden, ve hatta ilk performansından beri seni savundum. Seni savunmamın sebebi oyununu çok beğenmem değildi, sadece sana haksızlık edildiğini düşünüyordum. Zamanla averaj top kontrolün, hedefini bulmayan ortaların, takımın tüm hücum alternatiflerinin senin üzerine yıkılmış olmasının baskısı vs. insanların da hoşgörü sınırları içine dahil oldu, kötü geçen bir sezonun başlangıcındaki sağ bek kazantımız oldun.

Bütün bu gerilimli zamanlarda ne dedim senin için hep Hilbert biliyor musun? "Bu adamın fundamental futbol bilgisi var." Çünkü görüyordum sahada yaptıklarını, bazen ayakların kafana yetmese de, durduğun yerden, yaptığın koşulardan belliydi bir şeyi bildiklerin.

Peki ya bugün? Beni üzdün Hilbert. Çünkü Spox'taki blogunda, Türkiye ligindeki en beğendiğin 5 futbolcu arasında İbrahim Toraman'ı koymuşsun.

Tamam, Toraman'ın mücadeleci kişiliğinden, birebirdeki iyi ilişkinizden vs. dem vurmuşsun. Haklısın, biz de onu o yüzden seviyoruz/hatalarını hoş görüyoruz da, ilk 5 nedir yahu? "Futbol zekası yüksek" diye övdük seni, çıka çıka bu mu çıktı?

Olmadı Hilbert, bozdun muhabbeti.

Ben senin mentaliteni sahaya dökme ihtimalini sevmiştim Hilbert. Sen gittin Toraman'ı top 5'e koydun.

Du hast mich verraten, mein Freund.

22 Yorum:

türkiyede yerli statüsündeki en iyi stoper Toramandır bence Beşiktaş'lılardaki bu antitoromancı kafayı anlıyamıyorum memleket sanki yerli dörtdörlük stoper doluda Beşiktaş almıyor, kupa finalinde onun eksikliğinde bakalım neler olacak.

Batistuta35 dedi ki...

Türkiyedeki en iyi yerli stoper bence toramandır.Adam gibi kim var ki toramana tü kaka yapılıyor,

Iyi de Hilbert'e "Turkiye'deki en iyi yerli stoperi sec" demediler. Turkiye Ligi'ndeki en begendigin 5 oyuncuyu (kaleci, stoper, ortasaha, forvet) listele dediler.

Ben bu seneki performansiyla Toraman'i ilk 5'e koymam. Besiktas'in dahi ilk 3'une koymam herhalde, ondan once Cenk, Necip ve Ersan gelir zira.

Derdim bu.

Batistuta35 dedi ki...

"Iyi de Hilbert'e "Turkiye'deki en iyi yerli stoperi sec" demediler. Turkiye Ligi'ndeki en begendigin 5 oyuncuyu (kaleci, stoper, ortasaha, forvet) listele dediler."

Tamam işte adam beğendiği stoper olarak Toramanı söylemiş,ne var bunda?
Futbol zekası yüksek biri Toramanı beğenemez mi?

zago30 dedi ki...

Alex,Arda,Jaja,Selçuk İnan,Burak deseydi iyi mi olacaktı Hilbert?Toraman topuklarından ameliyat oldu ağrıları olmasına rağmen her maç oynamaya çalışıyor.Kupa finalinde onun yokluğunu hissedeceğimiz kesin.Biz Toraman neden milli takımda yok diye söylenirken meğer sizde Fatih Terim,Hiddink gibi düşünüyormuşsunuz.Toraman kadar kafanıza taş düşsün!

Yazida acikca Toraman'in mucadeleci kisiligini sevdigimi, ve hatta o yuzden hatalarini mazur gordugumu belirtmisim.

Toraman'in stoper olara kalitesini hic tartisma konusu yapmamisim.

Hilbert 5 adet oyuncu soylemis, ilk 11 kurmamis. Niye listede hic kaleci yok mesela? O yuzden "Stoper olarak onu soylemis iste" de gecersiuz bir arguman.

Ben Toraman'in, Turkiye Ligi'nin ilk 5 oyuncusu arasinda oldugunu dusunmuyorum. Bunu da, etikette oldugu goruldugu gibi, "hiciv" ile anlattim.

Toraman'i sevip sevmemeniz onemli degil. Ama burada bana demedigim seyleri demisim gibi davranirsaniz, Hilbert'ten sonra sizinle de bozusuruz, kusura bakmayin.

Terim ile Hiddink ne yahu? Ne zamandan beri Milli Takim'a sadece 5 kisi (o da mevki derdi gutmeden) secilmeye baslandi?

zago30 dedi ki...

yıllardır milli takıma seçilen servet ve gökhan zan'ı kastediyorum stoper mevkiine ama sen anlamıyorsan onu bilmem.

Eleştirmediğiniz bi adamın tercihi kalmamıştı onu da eleştirdiniz.Ben bu blogdaki olumsuzluğu,her şeye muhalefeti anlamıyorum

Hilbert'i mi elestirmisim? Ben mi?

Yapmayiniz efendim, yapmayiniz.

Yahu "hiciv" kelimesinin anlamini mi bilmiyoruz, ondan mi oluyor bunlar?

Dumduz yaziyorum:

Toraman'i severim, yerli stoperler arasinda ust siralardadir, bir Gokhan Zan'dan falan bariz daha iyidir, Milli Takim'a secilmemesi de burada defalarca elestirilmistir.

Hilbert'i, gerek bu blogda, gerekse Eksisozluk'te benden baska atesli olarak savunan bir-iki kisi ya vardi, ya yoktu. Yazilar kanitidir.

Bu post'un etiketi hicivdir. Bu post'ta yazilanlarin hepsini ciddiye almaniz, o yuzden tavsiye olunmamaktadir.

Ha, Hilbert'in, Turkiye Ligi'ndeki yaklasik 400 oyuncu arasindan Toraman'i ilk 5'e koymasini da garip buldum. Illa Besiktas'tan biri secilecekse, ben Cenk'i, Ersan'i, Necip'i vs. secerdim.

Nokta.

Bir eglencelik, hafif yazi yazayim dedim burnumdan getirdiniz, tesekkur ederim.

şelbilcim anla işte kafayı taktık sana :))

abi senin her posttan sonra açıklama yapmak zorunda kalmana üzülüyorum valla. hilbert'in diğer seçtiklerine bakınca toraman'ı da seçmiş olmasına hiç şaşırmadım ama senin şaşırmanı "toraman'ı kötülemek" olarak algılayanlara gayet de şaşırıyorum. Beyler bi sakin olunuz yahu bu ne alınganlık...

Bence toraman'ı tartışacaksak gelin şunu tartışalım; antep maçında toraman 2.sarı kartı görüp finalde oynamaya çalışmış ama kart görememiş... abi bu nası oluyor ya, sarı kart görmek dünyanın en kolay işi, bizim çocuk neden yapamamış? gerekirse topu al eline tribüne dik nedir yani...

sy dedi ki...

ahaha shelbyl acidim abi su haline :)

şu an ki toraman'ı savunma algısının biraz da savunma hattımızın kötüsünün iyisi olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. sivok ferrari ikilisinin bu sezonki hali ortadayken toraman doğal olarak öne çıkıyor. hatırlayın ersan sakatlanmadan önceki bi nebzede olsa toparlanmış stoper hattını.

bana göre ibo vasat bir stoper, kadroda hep bulunsun ama ersan mı toraman mı derseniz elbette ki ersan derim. evet ersan da hatalar yapıyor ama vasatın üstü olacağı belli bi adam o. yanında ersan varken ibo da daha rahat oynuyordu. ancak topla ilişkisi çok zayıf. ersan mesela bu konuda bir kaç önemli hata da yapmasına rağmen top tekniğinin iyi olması sayesinde çok daha fazla rahat hücuma çıkılmasını sağlayabiliyordu. hatta topu şişirmeyi bile daha düzgün yapıyordu.

sonuç şu, ülkede yerli stoperler zaten yetersizken toraman'ı tabiki göz ardı edemeyiz de genel anlamda vasattır ibo. ha bir de unutmadan millete abi ne kasaplar var yahu derken ibonun emenikeye yaptığını da unutmam ben.sivokla beraber takımımızın kasap kontenjanındadır. özellikle yıldırıcı olmak adına çok sert müdahalelerden kaçınmaz.

Toraman'ın topla ilişkisi çok zayıfsa ben de futboldan Kemal Kılıçdaroğlu kadar anlıyomuşum.

Cidden merak ediyorum.Toraman'ın top tekniğini beğenmiyorsanız,ligin en iyi 2 stoperi(bence de ligin en iyi 2 stoperdir.) olarak gösterilen Lugano ve Yobo kazmalarının mı top tekniğini beğeniyorsunuz.

Bir oyuncunun genel özellikleri ne seviyedeyse blinçaltının yönelendirmesiyle diğer tüm özelliklerini de o seviyeye çekmeye çalışıyoruz galiba.
Mesela Gökhan Zan'ı eleştirenler de kazma diye eleştirirdi.Halbuki Gökhan topu oyuna en iyi sokan stoperlerden biridir Türkiye'de ama işte kötü kesici olduğu için cam adam olduğu için tüm özellikleri average altı oluyor birden.

Toraman'ı eleştirirken de fiziği kötü,fundementali eksik diye eleştirebilirsiniz de ayağı kötü diye eleştirilmesi bana komik geliyor.Kimse alınmasın.Bir kere sağ bek oynayabilen bir oyuncu top tekniği çok kötü diye eleştirilemez.Koyun bakalım Lugano'yu,Yobo'yu,Egemen'i beke nasıl da sırıtır.

Neticede benim standartlarıma göre Toraman ligin en iyi 3 yerli stoperinden biridir.Daha 1.ligde 10 maç oynamış Ersan'la mukayese edilip yerin dibine sokulması da yanlış.Ben Ersan'la Toraman'ı kıyaslamam bile.Çünkü ortada kıyaslayacak bir veri yok.1 sene boyunca Beşiktaş'ta oynasın Ersan.Ondan sonra Toraman'la kıyaslayalım.
Bir de 10 maçta Ersan'ı kral yapanlar seneye Ersan kötü oynayınca bunu sakatlığına bağlayacak.Bekleyip göreceğiz. xD

tearkan dedi ki...

bu yazı nasıl toraman iyidir kötüdüre döndü yahu?

tearkan,
yazı zaten ilintili de, gelen yazılar hep toraman savunmasına dönmüştü. bende ona istinaden neden toraman savunması yapıldığının üzerine yazmıştım.

bobo,

abicim k. kılıçdaroğlunun futbol bilgisini de seninkini de bilmiyorum. şimdi okuyunca yazdığımı biraz haksızlık ettiği gördüm çok zayıf diyerek. şöyle diyeyim,toraman ın top tekniği zayıf ya da istenilen düzeyde değil.

benim teşhisim, şu beşiktaş takımında topla oynayabilen, top kendisiydeyken sakin kalıp uygun arkadaşını bulabilen stoperlerin iş yapabileceği yönünde.

ayrıca toraman ın sağ bek oynayabilme özelliğinin olması top tekniğinin iyi olmasından değil iyi ivmelenebilen ve kademe anlayışının yüksek olmasından ileri gelmekte. ha yanlış tespit olabilir tabi ki.
yani toraman her zaman üst düzey mücadele eden bi adam eyvallah.hatta milli takıma alınmaması sadece art niyetle açıklanabilir bence. ama genel stoper kavramı içinde vasattır bu adam.üstü değil.

ayrıca 10 maçlık ersan değerlendirmeleri içinde villareal, porto gibi üst düzey maçlar bulunmakta. üzerine koyabilecek bi adam olduğunu söylüyoruz sadece.

unutmadan fiziği hiç de kötü değil bence toramanın. gayet fit eleman sadece biraz kısa diyebiliriz ki o kadar kısa da değil.

sert futbolu ise bi fb bi gs olmadığımız için göze batıyor batmaya da devam edecek. aslında doğrusu da göze batması ve bu tip hareketlerden kaçınması gerektiği. yoksa lugano bilica gibi ne yaparsam serbest lan tipi oyuncudur problemli olan.
ayrıca lugano ve özellikle yobo ya ''kazmalar'' demişsin,bu durumda, nasıl en iyi 2 stoper oluyorlar anlamadım.

tari dedi ki...

toraman formunu buldu beyler. sene başında biraz sendelese de son maçlarda bildiğin puyol gibi oynuyor adam.

belki türkiye'nin en iyi stoperi değil (bence ilk 3'e girer) ama türkiye'nin en modern stoperi. schuster de o yüzden kolay kolay vazgeçmedi kendisinden. ayağı çok düzgün, fazlasıyla hızlı ve güçlüyken de pozisyonun en iyisi.

ayrıca bir röportajında guti de kendisini çok beğendiğini söylemişti. en son arda da çok üst düzey bir stoper olduğunu düşünüyorum dedi.

takımdaki bir sürü gereksiz adam varken, mevcut stoperlerin durumu ortadayken toraman'ı tartışmak, gereksiz.

yusuf dedi ki...

shelbyl seni severim ama konu stoperlikse, her fırsatta övdüğün sivok'u top diye oynar toraman. sbt.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Toraman'dan bir an once kurtulmamiz lazim. Eski maclara donuo bi bakin bu sezon kac macta Besiktas'i yakmis bu adam. Toraman cok iyi de ondan defansimiz da mukemmel zaten. Biz cabuk unuturuz iste, adam ligin son 4-5 macini iyi oynar kral olur. Bu kafayla uyumaya devam, seneye de golleri yemeye devam...

BJK4EVER dedi ki...

Tamam Toraman super stoper falan degil de, adami ne kadar cabuk amator yapiyorsunuz yahu. Su Ediz'i falan izlemediniz mi dun, yillarca bu forma altinda G.Zan'i izlemedik mi? Toraman'a yine sukretmemiz lazim, mucadelesi ve istikrari belirli bir seviyenin altina dusmeyen, geldigi gunden beri de kendini gelistirmis bir oyuncu. Ben Toraman'dan gayet memnunum ve kalmasini isterim?

bu sene 2-1 yendiğimiz rapid vien maçında yediğimiz ve 3-1 yenildiğimiz porto maçında yediğimiz gollere bakın. bunlar sadece direkt aklıma gelenler. Toraman iyi bi stoper değil. bu net.

Yorum Gönder

Ara