.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Mart 2011 Cumartesi

TBL / Fenerbahçe Ülker - Beşiktaş Cola Turka

38 Yorum:

okka dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

deplasman zor ama zaten normal şartlarda(yani kadrolar falan)feneri yenmemizi değil ben sadece başa baş mücadele vermemizle de avunuyorum.ŞİMDİLİK.

~Poseidon~ dedi ki...

Benchimiz eksik yeterli rotasyon yapamıyoruz.

Sakatlıklarla beraber onların da rotasyon problemleri başladı. Mirsad'ın olmaması bizim için büyük avantaj.

Ben başabaş bir oyun bekliyorum. Gününde oyuncularımız olursa alırız bu maçı.

Ömer Özlü dedi ki...

basketbolda sonuç genelde sezon başında belli olur. organizasyonu iyi kuran kazanır.

hangi takım olduğunu siz de biliyorsunuz.

~Poseidon~ dedi ki...

Ben daha makul bütçeler bekliyordum açıkçası ama ufak bir araştırma ile malum takımın bu sene oluşturduğu yapılanmanın bedeli 12 M € olduğunu öğrendim.

Bizim biraz daha vaktimiz var sanırım...

---emenike---chatman---
---------atınç---------
almeida------------cenk

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Pamukk dedi ki...

öncesinde cuma manisa maçı varken bu başlık açılmış önce hm

a yazabiliyorm

yapay dedi ki...

bendemi sorun bilmiyorum ama basket maçları hiç ilgimi çekmiyor. takım küme düşse yada şampiyon olsa benim haberim olmaz büyük ihtimalle.

memmo03 dedi ki...

Toyota basketbol sponsorumuz olabilirmiş bilgisi olan varmı???

EnisteKolaKoy dedi ki...

fenerbahçe'sini yeneriz belki ama, ülker'ine takılırız.

yilmaz dedi ki...

sonucunu bile okumak istemiyorum.

Ömer Özlü dedi ki...

poseidon bi tabata parası diyosun yani :)

Mayor dedi ki...

Su efes bizle birlessede ortaligin aq. Su anki durumu ile bile takim umit vadediyor. Gerci YD'nin baskan oldugu bir kurumla ben olsam hicbir ortaklik yapmam.

~Poseidon~ dedi ki...

damacana

onu diyorum işte baskete harcayacağına bir tabata 2.0 + Majesteleri Michael Jordan'ı getiririz.

Ilgaz dedi ki...

konsantrasyonu bozulmasin da bjk'nin mactan once :)

tearkan dedi ki...

ilk çeyrek 28-19 öndeyiz. çeyreğin son bölümünde arka arkaya bulduğumuz 3 tane üçlük isabetiyle (iki kemp ve yine kemp'in asistiyle cevher) farkı açmıştık; ama ogilvy'nin kaçırdığı iki serbest atış sonrası ukic'in üçlüğü geldi. serkan'ın aldığı 3 faul haricinde nazar değmesin iyi gidiyoruz. tabi ogilvy'nin lavrinovic'e iki faul aldırıp kenara yollaması da etkili oldu oyunumuzda.

tearkan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
tearkan dedi ki...

bu arada aradaki fedor'un smacını saymazsak son beş isabetimiz üç sayı.

chatman 5-6-4. ikinci çeyrek 4 dakika oldu. bi triple double gelir mi acaba? :)

tearkan dedi ki...

ikinci çeyrekte hücumda biraz bocaladık; fakat bekir'in üçlüğüyle başlayan acayip bir çeyrek sonu oynadık gerçekten.

sekiz buçuk dakikada 13 sayı atan takım bir dakika içerisinde 10 sayı bulup bir anda 16 sayı fark yaptı. (51-35) tabi bu süreçte ülkerin yaptığı iki top kaybı da önemliydi. (gerçi bi tanesi daha çok cüneyt'in top çalmasıydı bence) çeyrek sonunda nazar boncuğu olarak yine bir üçlük yiyelim dedik. bu sefer de saras'tan. 51-38 ilk yarı sonucu.

bu arada 10 sayılık seri öncesi ogilvy'nin aynı hücumda aldığı, sonu basket faul ile biten, iki hücum ribaundu var. kırılma anı oldu diyebiliriz. hücumda saçmaladığımız bir dönemde ilaç gibi geldi ve ülkerin direncini çok kırdı o hücum.

tearkan dedi ki...

üçüncü çeyrekte ülker rüzgarımıza kapılmak yerine biraz sakin oynamaya başladı ve skor düştü. kaya saolsun serkan'a yaptığı üç atışla sonuçlanan faul ilaç gibi geldi o çeyrekte.

biraz zorlanmaya başladık. işin açıkcası 3'lüklerin girmediği anlarda zorlanıyoruz. bu arada oyun kurucusuz enteresan bir beş var şu an parkede. serkan-mustafa-ignerski-kemp-ogilvy

tearkan dedi ki...

92-84 kazandık. maça ilk beş başlayan chatman-kemp-serkan-cevher-ogilvy den 83 sayı bulduk.

BJK4EVER dedi ki...

Bu hic olmadi ya. Keske hic hoca degisikligi yapmasaydik, istikrar adina Burak Biyiktay ile devam etseydik. Sacma sapan savunma yapip son ceyrekte kaybederdik her maci, ne guzel istikrarli olurduk, uzun vadede dusunurduk. Simdi isin yoksa Ulker'i deplasmanda yen, Turkiye kupasinda finale cik, kucuk maclarin tamamini kazan, adam gibi basketbol oyna falan-filan. Iyi olmadi bu.

tearkan dedi ki...

chatman çok olgun bir maç çıkardı. kemp de sıkıştığımız anlarda sorumluluktan hiç kaçmayan bir oyun oynadı. üçlükleri ve yaptığı bir iki kritik asist önemliydi; fakat en büyük alkış ogilvy'e. bir an olsun mücadeleden yılmadı, geri adım atmadı.

tearkan dedi ki...

ataman üzerinden schuster göndermesi. çok ama çok zekice. kendimden utanıyorum bazı yorumları okuyunca. ben niye bu kadar akıllı değilim? haksızlık.

salonda beşiktaş taraftarı yok.
parkede taraftarı kışkırtıcı bir beşiktaşlı yok.
üstüne emir preldzic'in serkan'ın yerde kaldığı pozisyonda kasıtlı olarak serkan'a yaptığı hareket var.
ve sahaya yabancı madde atan fenerli beyin fakiri insanlar.

Unknown dedi ki...

helal olsun.gönül isterdi ki Kayseride de yenebilseydik ve daha da önemlisi baştan beri Ergin Ataman başımızda olsaydı avrupa da o skandal maçları oynamasaydık.Hoca etkisi işte apaçık önümüzde varın furbola iz düşümünü siz yapın

QuaresmA dedi ki...

@ tearkan

Schuster'den ziyade daha çok Bıyıktay'cılara gönderme var bence. Öyle bi grup da vardı.

Yanlış anlaşılmasın Ataman'ın üstünlüğü belli olduktan sonra konuşması kolay, bu yüzden zamanın Bıyıktay'cılarının fikirlerine de saygı duyuyorum ama Beşiktaş koçluğuna Ergin Ataman, Murat Didin veya ne bileyim Oktay Mahmudi, Erman Kunter klasındakileri daha çok yakıştırıyorum. Ufuk Sarıca, Bayülken, Bıyıktay vs. iyi niyetli insanlar olabilirler ama bana göre zaman kaybıydılar.

Ergin Ataman çoooook büyük bir şans Beşiktaş adına. Kesinlikle Euroleague'in üst düzey takımlarının seviyesinde bir koç.

kma dedi ki...

ya bıyıktayın kötü sonuçlar aldığı dönemde 2 yıldır üst düzey maç oynamamış iverson ike oynama mecburiyeti vardı. rotasyon problemleri, bench katkısı sıfıra yakındı.

ataman'ın şu an geldiği noktada 2 tane ilk 5 oyuncusu'nun da katkısını göz ardı etmemek lazım. serkan erdoğan ve m. kemp. uzun rotasyonunda da beşok'un rolünü de yatsımamak gerekiyor.

ataman geldi herşey düzeldi demek bıyıktaya haksızlık. ama bu atamanın iyi hoca olduğuna ters bi yorum da değil.

geçen sezon bıyıktay yönetiminde bi ara ligin en iyi basketbolu oynanıyordu. adam oyuncuların ödenmeyen maaşlarıyla da uğraşıyordu.

haksızlık etmeyelim.

maç da güzeldi bu arada. bi ara yine maç elden gidiyo diye korkmadım değil.

memmo03 dedi ki...

Neden şampiyon olmayalım???

esperanza dedi ki...

17 de 17 ???

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Besiktas'in Fener'i ezmesi icin Iverson'a gerek olmadigini gostermis mactir.

Iverson da donerse kaymak olur.

BJK4EVER dedi ki...

@Quaresma

Iki gruba da gonderme var aslinda.:)

QuaresmA dedi ki...

@ kma:

Serkan, Kemp ve Hüseyin'in payı diyoruz ama transfer yapabilmek de bir meziyet. Bıyıktay sezonun ortasında bu adamları alalım dese almazdı yönetim ama sonuçta sezon başında kurabildiği kadro da ortada. Sezon başında kurulan kadrodaki oyunculardan Bıyıktay'ın alabildiği verim ile Ataman'ın alabildiği verim de ortada.

Veya o oyuncular takımın başında Bıyıktay olsa da buraya gelirler miydi ?

Bıyıktay'ın Iverson'ı oynatma zorunluluğu gibi bir talihsizliği vardı, doğrudur. Ama işte sorun şu ki, Bıyıktay "ben Iverson'ı hazır olana kadar oynatmayacağım" dese kovulurdu. Ataman, Iverson döndüğünde bunu derse veya "max 15 dk süre veririm" dese yönetimin Ataman'ın lafının üzerine laf söyleyeceğini sanmam. Iverson'ı transfer edip başına Bıyıktay'ı getirmek, Ortega'yı transfer edip başına Lorant'ı koymak falan yönetim hatası eyvallah. Ama taraftar olarak sonuca daha fazla odaklanmamız doğal ve bu yüzden küçük kariyerli, kısıtlı yetenekli hocanın istenmemesi daha doğru diye düşünüyorum.

akaretler dedi ki...

@ ramon sanchez,

salonda beşiktaşlı taraftar vardı tabiki. ama rakip takım seyircisinin girmesi yasak oldugundan sadece kolumuzdaki beşiktaş bileklikleriyle yetinebildik. kimsede forma yoktu. oyuzden beşiktaşlı taraftarlar gözükmedi kamerada.

basketten çok anladığım söylenemez. lisedeyken kısa ders aralarında futbol oynamaya vakit yokken basket oynardık. oyuzden teknik olarak maçı değerlendirmem yanlış olur. ancak hissettiklerimi ve salonda gördüklerimi söyleyebilirim. takım gercekten maça iyi konsantre olmuştu ve kazanmayı çok istiyordu. maç esnasında biraz bocalamalar oldu. o da takımın daha yeni yeni kendine gelmeye çalışmasından kaynaklanıyor sanırım. takım biraz oturmuş olsa biz maçı çok daha önce koparabilirdik. bi ara 5 sayıya kadar indi fark. fener iyi savunma yapmaya başladı ve gereksiz top kayıpları yaptık bu baskı nedeniyle. bunları düzeltmemiz lazım. bir de savunmamız daha istenilen seviyede değil gibi. çok kolay basketler yedik. savunmadaki yardımlaşmaları daha iyi yapmamız lazım.

fenerliler her zamanki gibi hakemi baskı altına alıp, yanlarına cekmeye calıştı. ama hakem çok da kötu maç yonetmedi. teknik faul vermede biraz cimri davrandı ama. fenerliler seyirciyi çok tahrik ettiler. gerçi etmese de fener taraftarının herzamanki hali. bu şekilde yenmek daha guzel oluyor ama :) bir de bizim bench'e karşı daha sertti. fener'in bench'i sürekli itiraz ederken ergin ataman ve oyuncular bir kere itiraz etti. hemen yerlerine oturttu bizimkileri.

televizyonda görüldümü bilmiyorum, ergin ataman oyun kurucu pozisyonuna chatman'ı çıkarıp bir oyuncu aldı. 4. periyottu sanırım. maçta kritik dakikalar yaşanıyordu. fark eriyordu. ben formasından oyuncunun adını göremedim. serkan erdoğan değildi. kısa boylu zayıfımsı biriydi. ergin ataman'ın söylediklerini yerine getirmedi ve çok kötu bi pas verip top kaybı yaptı. ergin ataman hemen çıkardı ve cok kızdı kendisine. fırçaladı bayaa kenara gelirken. bench'e otururken de oyuncu sırıttı huseyin beşok'a bakıp. bu pek hoş değildi. maçın çok kritik dakikalarıydı ve takımın o an yardıma ihtiyacı vardı. ben cok uzuldum sırıttıgını gördüğümde. ergin ataman da çok iyi bi coach bence. takım uzerindeki etkisi hissediliyor.

bir de bir dahaki maç beşiktaşlı oyunculara bir teşekkür borcumuz var. formanın değerini hissederek oynadılar. bir dahaki maç salonu doldurup bi teşekkür etmemiz gerekiyor.

Pamukk dedi ki...

vallahi tebrik teşekkür ederim helal olsun

Pamukk dedi ki...

@akaretler

cüneyt erden di o

Yorum Gönder

Ara