.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Mart 2011 Cumartesi

STSL / Beşiktaş - Trabzonspor



Pazar / 19.00 / Tolga Özkalfa

90 Yorum:

Uğur ! dedi ki...

geçen inönüdeki fb yenilgisini unutturacak maç ama ancak yenilgiyle

onderizo dedi ki...

kim şampiyon olursa olsun banane tek hedef handikaplı 1

okka dedi ki...

fark yeriz.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Normal sartlar altinda fazla zorlanmadan kazaniriz. Kupadan eleyip dengelerini bozmustuk, bir darbe daha indirecegiz yarin. Isin kotusu bu durum Fener'e yarayacak...

enorton dedi ki...

İlk golü biz atarsak rahat kazanırız, ilk golü biz yersek kaybederiz... Ben değil bu yılki istatistikler söylüyor :)

Mayor dedi ki...

Keske en son mactaki gibi genclerle ciksa. Kupadan eledigimizde aslarini oynatmadi trabzon falan diyolardi, bu da cevap olur. Gencleri kazaniriz maci kaybetsekde.

7-1'i unutturan bir skor olsun, bizim olsun...

nobre oynucak diyolar umarım olmaz öle bişi

jeankier dedi ki...

egemen kasabı olmayacağından yeneriz

JimmyLue dedi ki...

Civarda harbiden insan kalmamis!
Insanlara DNS vs degistirmeyi ogretmeli..Yahut devrim falan olmali.

Quaresma yok, kanimca bu bir avantaj.Simao topu daha cok durtecek,Hilbert uzak forvet oynayacak.
Stad dolacak..

Bari bugun guzel $eyler ya$ayalim.

Yeter uLan !

okka dedi ki...

gerçekten kimse kalmamış.

iyi mi oldu kötü mü bilemedim şimdi.

enorton dedi ki...

@JimmyLue

Abi öğretsen de değiştirmeyen adamlar var. Ben değiştirmem diyor adam, ne olur ne olmaz. Yok devlet yasakladıysa bişey vardır falan. Garip insanlar da var :)

ozzie dedi ki...

Rahat aliriz bebegim...

gürhan dedi ki...

bobo'nun maçı olur ins :)

AQ-47 dedi ki...

iyi başladık ama ilk yarının ortasında denge geldi. Hakem kartları geç çıkarttı. Tek forveti sevmiyorum, sağ açık oynayan Hilbert'i hiç sevmiyorum. Sonra burda birileri düz adam deyince kıyamet kopuyor. Bence bu tür adamların yerine altyapıdan birilerine şans verilse bu kadar oynarlar. Artık küçük takımlardan döküntü toplamanın da zamanı geçti, bir sürü genç var sezon sonuna kadar elekten geçirmek ve iyisini bulmak lazım.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Almeida cok kazma yaaa, karsi karsiya kacirilir mi? Bobo'nun finishingi super. Gorduk...

Her golcu bazen boyle goller kacirabilir, elestirilerde onyargili olmamak lazim.

BJK4EVER dedi ki...

Yine sacma bir degisiklik geldi, hayirlisi....

BG dedi ki...

Takimin ne yaptigi belli degil. 10 kisilik Trabzona bile ustunluk saglayamiyor. Biz 10 kisi kalinca 20dk 4 luk oluyoruz. Schuster bizle dalga geciyor.

lan şuster hiç mi vazgeçmeyeceksin. kim 10 kişi belli değil.

BG dedi ki...

ofsaty yok orda cizgine sokayim senin ligtv

BJK4EVER dedi ki...

Normal. Orta saha cikarip forvet alinca daha iyi/ofansif oynayacagini dusunmek gerizekali insanlara mahsus. 10 kisi kalmis bir takima karsi, hele ki zayif degilse en buyuk silah pastir. Bos adami bulup bol pas yapip rakibi bozmak en kolay yoldur. Ancak muthis filozof Schuster topla alisverisi iyi olan bir orta saha oyuncusu cikarip kazma bir forvet aliyor. Bunu yapmak zaten ben pas yapmiyorum, direkt topu sisiriyorum demek. Daha 2 hafta evvel ayni stadda yine bir derbi macinda bir takim 10 kisi kaldi ve rakibi 20 dakikada 3 gol atti. Bunu ekstra forvet sokarak degil, orta sahayi yine saglam tutup bol pas yaparak yapti, ki hatta Baroni bile girmisti oyuna sanirsam. Dakika su an 60, 10 kisi kalmis rakibe karsi ne orta saha ustunlugunu ele gecirdik, ne topa sahip olabildik ne kontrolu ele gecirebildik.

BG dedi ki...

Attik sonra duran toptan gene yedik. Suster senin yapacagin hocaligin ben...

BJK4EVER dedi ki...

Oyuncu degisikligiyle macin agzina edip orta sahayi bosaltirsan 10 kisi kalan rakipten kontra atak yiyip faulle kesmek zorunda kalirsin ve sen de 10 kisi kalirsin. Schuster'in Besiktas'ta kaldigi her dakika fazladir. Bugun bu dakikalardan sonra kazanabiliriz de, ama bu adamin oyuna hicbir pozitif etkisinin olmadigini defalarca gorduk, artik negatif etki de yapabiliyor. Daha millet stoperlere vs laf etsin, en buyuk kalitesizlik kulubede duruyor.

şuster resmen kovulmaya çalışıyor bir kişi çıkıp şu maçın içine şuster etmedi demesin

BG dedi ki...

Cildirt bizi baskan, cikart bizi bastan. Robinho bu takimin butun problemlerini cozer.

BG dedi ki...

Finito

BG dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
VTS dedi ki...

allah belanı versin sivok. önce ferrari sonra sivok. hep aynı terane. defolup gitsinler, furkan atınç sezer kim varsa onlar oynasın. ismail, ibo gittiğinden beri yokları oynuyor. bir maçta baskıyı kaldır be arkadaş. her şey bittikten sonra mı kendine geleceksin.

maçın kırılma anı nobre'nin girişi. gerisi hikaye.

BG dedi ki...

Seninde oynattigin modern futbolunda icine tukureyim

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Oncelikle sunu soylemek lazim, siradisi bir mac oldu, zevkli vir mucadele seyrettik.

Schuster bir tercih yapti, risk aldi. Fernandes'i ben de cikarmazdim, fakat maci sirf bu yuzden kaybettik demek kolaycilik olur. Cunku yeterli ofansif etkinligin saglandigini gorduk. Sivok'un gereksiz kirmizi karti yeniden dengeleri sagladi.

Stoperlere laf etmekte ne kadar hakli oldugumuzu da gorduk ayrica, yine duran toptan yenen bir gol, ikinci golde Ibrahim Toraman'in Umut'a gore gucsuz kalisi ve topu kesememesi...

Defanstaki bireysel hatalar disinda takimin iyi sinyaller verdigini soyleyebilirim. Trabzon'dan daha iyiydik, ama onlar daha sansliydi.

@ekrem şaka mısın abi :) takım iyi sinyaller vermiş. 10 kişi kalan rakibe karşı 2. yarıya başlamak ve 2-1 yenilmek... çok iyi sinyaller bunlar :)

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Macin kirilma ani Nobre'nin girisi falan degil, duran toptan yenen goldur. Golu attiktan 2 dk sonra golu yiyorsun, hemen ayni dakikada kirmizi kart goruyorsun...

Gol bu kadar erken gelmese Trabzon risk alacakti. O yuzden kirilma dakikasi 69-70'tir.

AQ-47 dedi ki...

burak'ın pozisyona ne dersiniz? Kendini bariz ayağa taktı, aldattı ama yine de penaltı verilebilirdi bence. Bu arada simao'nun golü de miyop yan hakem yedi.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@fitneci

Takimi bugun begendim abi, benim yorumum bu. Senin yorumun seni baglar.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@Aq-47

Evet Simao'nun golu buz gibi goldu.

AQ-47 dedi ki...

Nobre'nin girişi Hilbert'in yerine olsaydı ona da eyvallah derdim, fernandes o kadar iyiyken, üstelik adamların orta sahası en kuvvetli yerleri sen 2 kişi bırakıyorsun orta sahanı...Hilbert-Almeida değişikliği daha iyi olurdu bence...Hilbert nedir abi, 2 golde de kadraja girmiş sağolsun, maçta yaptığı tek isabetli orta da gol oldu.

evet umarım herkes takımda iyi sinyaller görmüştür. 10 kişi kalmış takıma karşı futbolun f'sini oynama ve iyi sinyaller görsün birileri. çok güzel ya... bugün bu şekilde yenildiğimiz takıma karşı puan farkı ligde 19 oldu.

maçın kırılma anı %100 nobre'nin girişidir.schuster bir kez daha takımın ağzını yüzünü orada zikmiştir.

bu maçı buradan kaybedecek 2. bir gerizekalı takım yok bu ligde.en kötü berabere kalırlar.

arkadaş bir takım her maç duran toptan gol yer mi yaw ? ne bok yiyorsunuz siz antrenmanda ? senin gibi teknik direktörü allah kahretsin ya bok var o nobre'de ..

yani simao'nun,guti'nin bombok oynadığı bir günde her şeye rağmen maç ellerine geliyor ve yine kaybetmeyi başarıyorsun bir şekilde ve saçma sapan adamlara maç sattı diye meze olup işte as takımla böyle koyarız diyen ezik taraftarlara maskara ediyorsun bizi .aferim böyle devam edin ....

always dedi ki...

Böyle defansın taa amk! hepsi üretim hatası.

okka dedi ki...

şuster böyle istedi.
iyi sinyal falan yok. tek sinyal:
"beni kovun"

Ömer Özlü dedi ki...

Beşiktaş yönetimi Schuster'in görevine son vermeli diyeceğim de, yönetime de güvenim yok ki.

Birileri Yıldırım Demirören yönetimini görevinden almalı!

Batistuta35 dedi ki...

Nobre girdi maç gitti.Schusterin hediye ettiği kaçıncı maç bu?

memmo03 dedi ki...

Verilmeyen ikinci gol. Ayıp ayıp.

EnisteKolaKoy dedi ki...

nobre üzerinden schuster'e sallayanlara gerçekten üzülüyorum. sadece eleştirmek için eleştiriyorsunuz. maçı orta sahayı kaptırarak mı verdik, fener maçının karbon kağıdı oldu. yenilen ilk gol, fener maçında yediğimiz golle aynı. sivok'un yaptığı, ferrari'nin yaptığından aşağı kalır değil. cenabetlikte sınır yok.

Ömer Özlü dedi ki...

ntvspor'daki yorumlara bakıyorum herkes maçı sattınız diyor...eğer bu ülkedeki futbol algısı buysa yazıklar olsun ya...boşuna konuşuyoruz, takım tutuyoruz, takip ediyoruz...pislik artık insanların içlerinden taşıyor, öyle ki bu yorumu yaparken ne kadar çirkefleştiğini fark etmiyor.

ulan Beşiktaş'ın hayrı olsa kendine olur...dört bir yandan kuşatılmış, yenilmiş bir topluluğun üzerine bu kadar gelinir mi...yazıklar olsun sizin insanlığınıza, batsın sizin şampiyonluğunuz be kardeşim....

bırakın da adam gibi üzülelim bari...

(bu arada yazar kadrosundan bu konuya el atmasını bekliyorum, haysiyetimize doğrudan saldırılar var...)

borasahin dedi ki...

Schuster yine yapti yapacagini...

34 yasindaki Guti'yi 85 dakika ortalamayla oynatip 8 milyon Euro bonservis odetip almak istedigi yedegine 45 dakika tahammul edemiyor. Ilginc gercekten.

Bir de soyle birsey duydum, ne kadar dogru bilemiyorum ama butun savunmayi yerli oyunculardan kurmak istiyormus. Kor gozune hesabi. Kardesim bu ulkede savunma oyuncusu bollugu mu var ki biz faydalanmiyoruz, milli takima stoper, solbek bulamiyorlar.

Yerli kalitesini olusturacak dogru kisi Schuster midir? Zaten yerli kalitesi de olsa sen dogru planlama, strateji ve kurguyu olusturamiyorsan ne bekliyorsun ki? Tamam kadron nitelik olarak eksik olabilir ama en azindan takim birseyler ortaya koymaz mi yahu...

BG dedi ki...

Mete Duren ve Serdar Adali nicin cikip konusmuyorlar bugun verilmeyen bir gol ve penalti var. Ama dogru Gokhan Gonul 85dk. kirmizi gormeliydi. Kafasini Fenerbahce ile bozmus ezik yonetim basta oldukca bu klupten hic bir bok olmaz.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Onu diyen Fenerlileri muhatap almayin. Hala ogrenemediler, kendi isini kendin goreceksin, baskasindan medet ummayacaksin. Inonu'de Fener'e de yenildik, onlara da mi yatmisiz yani?

Dedigim gibi muhatap almaya gerek yok, dayanamazsaniz, "90'da Almeida rovesatayla atti, 2-2 oldu, haberin yok mu?" diyin. Nee, 2-2'mi?

Unknown dedi ki...

Abi...

Eleştirmeyeceğiz diyoruz, sabır diyoruz. Ama sokarım tekerine Şuster'in...

Ya abi Nobre (bu ismi artık tiksintiyle yazıyorum) den bir cacık olmadığını anlamayan adamın ben aklına sokayım... Fernandes'i oyundan alan adamın aklına tüküreyim. Orta sahayı boşaltıp ultragerizekalılık yapan adamın kalıbına tüküreyim. Daha ne sayacağımı şaşırdım...

İstemiyorum Şuster'i de yıldızlarını da...

Abi yıldız gelmesin ya. Mütevazi bir takım olsaydık bu kadar kahrolmazdık anasını satayım...

Bu ne zulümdür?

Ömer Özlü dedi ki...

ekrem haklısın da artık sinir küpü oldum yani. beşiktaş hakkında iğrenç ifadeler kullanılıyor ve hiç kimse hiçbir şey yapmıyor.

hiç kimse kendi takımının mücadelesi üzerinden Beşiktaş'ı yargılamaya kalkmasın, herkes kendi işine baksın...kupanız da sizin olsun şampiyonluğunuz da, Allah belanızı versin!

sehorn dedi ki...

Beyler boş yere eleştirmeyin. Sistem yeni yeni oturuyor. Hem bakın, Alex Ferguson da ilk senesinde 11. olmuştu. Aradaki benzerliği görmüyor olamazsınız. Seneye Manchester gibi ondan sonraki sene de Barcelona gibi oynayacağız. Forza Schuster !!!

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Futbol boyle bi sey iste. Ben bu sezon bir defa sansimizla mac kazandigimizi gormedim. Hep iyi oynadigimiz maclari kazandik, iyi oynayip da kaybettigimiz cok mac da oldu. Bugun Trabzon bizden iyi degildi. Macin siniri gecsin, sogukkanli sekilde degerlendirenler gorur.

Korner, sut, isabetli sut, topla oynama, gol pozisyonu, ceza sahasina yapilan ortalar... Hangisine bakarsan bak, Trabzon'un ustun oldugu bir tane istatistik yok. Macin kaybedilme ani duran toptan yenen gol ve Sivok'un kirmizisidir.

E Trabzon 10 kisi zaten bu istatistikler normal degil mi? Degil, cunku macin 11-10 oynandigi bolum sadece 25 dakikalik bir bolum. Ilk yarinin tamami 11-11 oynandi, orada da ustun olan taraf bizdik. "10 kisilik Trabzon'u yenemedin Allah belani versin" demeden once Sivok'un yaptigina bakip biraz dusunmek lazim. Duran topta adam paylasimini elestiren yok, Hilbert'in ayni Shevchonku'yu seyrettigi gibi, Umut'u seyretmesine birsey diyen yok. Ama yok, biz ezbere konusmaya bayiliyoruz. Yine her zamanki gibi elestirilerin adresi belli.

Ikinci yari 0-0 baslarken, Nobre girmeyip Fernandes devam etseydi macin kazanilacaginin garantisini verebilenlere saygi duyarim. Ama ben at gozluguyle bakmiyorum, mac icindeki bircok faktoru goz onune almaya calisiyorum. Oyle baktigin zaman bircok degisik faktorun maci etkiledigini goruyorsun, tek birseye takilip kalmiyorsun.

ekrem kendi yazdıkların ele veriyor zaten. "ilk yarı üstündük, ikinci yarı 10-11 kısım sadece 25 dakikaydı" << 10-11 kısımda hiç bir üstünlüğümüz yoktu işte, neden?? çünkü futbol düşmanı bir futbolcu ayağına gelir gelmez bir anda yavaşladık. ve düşün bu adam yüzünden oyuna çıkan adam herşeyimi koyarım ortaya ki kafa topu dışında forvet adına olan herşeyi ondan daha iyi yapar, son vuruşlar dahil.

şans kader kısmet diyerek belli yere kadar gidilir. kiev maçında biraz şansa yordum ben de ama bakıyosun o maçta 2 duran top golü yediren hilbert bu maçta da adam kaçırmış.

ben o sadece 25 dakka diye burun kıvırdığın kısmı kafaya takıyorum arkadaş. şanssızdık diyip geçecek kadar basit değil. kandırmayın insanları.

açık söyliym, dışarıdan schuster'in yaptıklarına bakınca "maça asılmadınız" diyen fenerlilere hak veriyorum.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@fitneci

11-10 iken baski kurmusuz, once Simaou'nun buz gibi golu sayilmamis, sonra Bobo'yla one gecmisiz. Daha ne istiyorsun?

ne baskısı allah aşkına ya o gol baskıdan mı geldi veya sayılmayan gol? hiç bir baskı falan yoktu resmen denk güçlerin mücadelesiydi hatta o sıra hem sözlükte hem burda değindim buna. aç bak trabzonun da pozisyonu var o "baskı" dediğin zamanda.

BJK4EVER dedi ki...

Fitneci bosuna yoruyorsun kendini kardesim. Laftan anlamayan insanlara laf anlatilmaz, nokta. Millet inat ugruna at gozluklerini takmis ayni yoldan gidiyor. 0-5 yenilsek 6 tane yemedik, iyi yoldayiz, az daha sabir, istikrar sart diyecekler. Bosver, hic kafani takma. Hersey zaten cok net olarak ortada, geriye kalan tek sey yonetimin de gercekleri gormesidir. Yenilmemiz iyi oldu, yenemedigimiz macta bari yenilip Fener'in isini zorlastirdik en azindan.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Abi biraz gercekci olun, Trabzon da mahalle takimi degil, daha nasil baski kuracaksin. Onlar da gelecek uzerine tabi ki, beraberlik yaramiyor sonucta kimseye. Trabzon'a top gostermedigimiz bir periyot var orada ozellikle Hilbert'in tarafindan geldigimiz. Gol de oradan geldi zaten.

Bu arada bu gol + kirmizi kart paket haline gelmeye basladi. Ikisi birarada oluyor nedense.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Skor yazarligina devam 4EVER. Seni biliyoruz artik.

BJK4EVER dedi ki...

@sehorn

Oyle deme bak, biz 11. degiliz. Su an itibariyle 6.yiz (buyuk basari!), ama bu gidisle 11. de oluruz. O zaman iste Manchester United olabiliriz.:)
Ferguson ornegi olmamis ama. Daha Wenger, Milne kliselerini soylememissin. asdadadad

BJK4EVER dedi ki...

Evet skor yazariyim. Devre arasinda sacma sapan degisiklik dedim, yazi orada. Dakika 60 iken, skor 0-0 iken henuz oyunu elestirdim, eksikleri soyledim. Sonuc olarak 1-0 one gectigim bir macta 10 kisi kalip 1-2 kaybettik, 1 kisi fazla iken bile pozisyon verdik. Ama evet biz skor yazariyiz.
Buca macindan sonra herkes burada zevk cigliklari atarken ben takimin goruntusunu elestirdim, BJK'li degil dedi bazi arkadaslar. Sonuc? Arka arkaya puan kayiplari, inanilmaz kotu ve her gun daha kotuye giden bir futbol ve dibe cokus. Ama evet, biz skor yazariyiz. Siz futbol yazarisiniz. Bugunku muhtesem futbolumuzu sahane analiz etmissiniz, tebrik ediyorum. Siz engin bilginizle futbol yazarligina devam edin, ben skor yazariyim kardesim.

şansızlık filan değil bu hocam sürekli aynı şey oluyor.her hafta aynı golü yiyip önlem alamıyorsan bu nasıl şans olabilir ? bir takım her hafta şanssız maç kaybeder mi yaw ?

allah aşkına 3 kişi maç izliyoruz oyuna nobre giriyor dediği anda biz bu maçı kaybederiz arkadaş dedim.
hani yüzüne vurursun işte bakın senelik 2.5 m € verdiğiniz adam bu dersin.siz böyle mal adamlarsınız işte dersin ama bile bile lades kendin yapıyorsun.böyle bir gerizekalılık olabilir mi ? dakika 90 olur koyarsın doldur boşalt yapmak için gene eywallah derim ..

söyle bana şu takım 2. yarıda 1-0 öne geçip bu maçı kaybeder diyebileceğin 2. bir takım var mı bu ligde ?

@ekrem bak kardeşim blogun ana sayfasında duruyor daha "önümüze bakalım" başlıklı yazıda ligi takmanın manası yok bundan sonra kupadan gayrısı yalan demişim. sence bunu yazan biri skor yazarlığına soyunur mu? burada sorun trabzonu yenmemiz değil, yenseydik bile 4.lüğe giden yolu açmazdı bize ama yeter artık birazcık mantık, birazcık gelişme, birazcık futbol görelim. benim şahsen tek gördüğüm futbolcuları baltalamaya çalışan bir teknik direktör ve ona uyan bir iki ihanet sevdalısı kırmızı kart manyağı... kimse kimseye bu maçtan sonra skor yazarı demesin, skor yazarı olmadığını göstermek için biraz futboldan bahsetsin, mesela herr schuster madem doğru yaptı hadi 10-11i geçtim, 10'a 10'da neden bi s*k yapamadık

BJK4EVER dedi ki...

Oyuncu tercihlerini, sacma sapan degisiklikleri falan gectim. Artik ligden koptuk kopacagiz, niye yedekte genc oyuncu olmaz? Merak ediyorum, hani bazi arkadaslara gore Schuster genclere cok onem veriyordu ya, acaba 2-3 hafta sonra gencler oynayacak mi?
Bende artik ligi falan gectim, bari Schuster gencleri oynatsin, baska oyunculara sans versin, futbolun dogrusunu yapsin o yetecek. Bu saatten sonra ligde skorun zaten bize bir katki saglamasi mumkun degil, ama baska seyler katki saglayabilir, hemde cok. Bunu gerceklestirsin en azindan kalan maclarda, ona da raziyim.

Ömer Özlü dedi ki...

bjk kapatılsın diyen terbiyesizlere en azından bu gece olsun hak vermeyin...

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@fitneci

Katilmiyorum. Kazansaydik Kayseri'yle puan farki 5'e inecekti, zorlama sansimiz vardi.

Ayrica her mac kotuye gittigimize de katilmiyorum. Subat ayindaki bircok maca gore daha iyiydik. Yahu biz baska mac mi seyrettik?

CeteraEtc dedi ki...

Schusterle bu iş olmayacak, takımda gram ilerleme olmuyor..Fernandes gibi bir adamı çıkarıp Gutiye 90 dakika sans vermek intihardır..Benim gördüğüm Guti bu takımda 2 sekilde oynar. Yan 11 de baslar ve 65.dakikada cıkar, ya da 65. dakikada girer..

Sen en olumlu işleri yapan adamını oyundan çıkarıyorsun, anlamak mumkun degil...Necip de olmasaydı sonuc bizim için daha da husran olurdu..

Sivok, Ferrari ve Toraman da bu takımın oyuncuları değil..

Ama en önce artık Schusterin bu işi kıvaramayacagı ortaya çıktı! Elindeki malzemeyi doğru kullansa bu gün en kötü 3. sıradaydı.

tearkan dedi ki...

o bu değil de karabük maçı sonrası soyunma odası basmaya kalkan yönetim ligde iddiayı kaybedince sus pus oldu. hiç bobo'nun penaltısı, simao'nun golü muhabbetlerine girmicem. şu maçta burak o kadar sahtekarlığa rağmen atılmadıysa, üstüne buna isyan eden rüştü sarı kart gördüyse diyecek bir şey yok.

bu noktada tepki koymadığın zaman karabük maçından sonra koyduğun tepkinin inandırıcılığı da kalmıyor işte. (gerçi zaten yoktu ya neyse) kötü gidişe kılıf uydurduğunu kendi elinle belgeliyorsun resmen.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Subat ayinda ben de bir ara umitsizlige dusmustum, ama artik toparlanma surecine girdigini ve bu takimin Schuster'le parlak bir gelecegi oldugunu dusunuyorum. Piril piril genclerimiz var, merak etmeyin genclerin nasil kazanilacagini bizden iyi biliyor bu adam. Tek tek nasil takima monte edildiklerini goreceksiniz.

bu arada egemen korkmaz olayı büyük ihtimalle doğru görünüyor seneye bizde olacak gibi.

sivok ve ferrari yolcu ...

BJK4EVER dedi ki...

Bence Egemen'i almak Ersan'i bos vermek demek oluyor. Egemen fena stoper degil, maliyetli degil ve tercubeli.....

tearkan dedi ki...

bence kalacak ersan. ağır tepki yerler. sene başında transferlerle tepkileri bastıran yönetimin bir transfer yanlışıyla bu derece tepki yemeyi göze alacağını sanmıyorum. sonuçta ersan'dan yana bir sıkıntı yok. açıklamaları bu yönde. geriye bir tek twitter hesabı açması yada eğer varsa aktif olması kaldı. (bkz. alex ve bobo)

egemen de geliyorsa bu benim daha çok sezer adına üzülmeme neden olur.

okka dedi ki...

2-1 den 2-4, 1-0 dan 1-2 kendi evinde yeniliyorsan şans falan değildir. tamamen taktik anlayış yoksunluğundan ve teknik bilgi eksikliğinden kaynaklıdır.

şusterin hiçbir katkısı yok takıma. ne taktik ne teknik bakımda. sene başından beri bunu eleştiriyorum şusterde. takıma hiçbirşey vermiyor. koskoca takım bir tane kornerden gol atamaz mı. kornerde bile ne yapacağımız belli değil. bu en basit örnek.

nobre konusunda biraz farklı düşünüyorum. nobreden alex olmaz. nobre ne yaspın. adama çık şurda oyna diyor. elinden geldiğini oynuyor.

keşke herkes onun kadar mücadele etse. çıtkırıldım değil.o çok sevdiğimiz q7 bir hafta var bir hafta yok. 4-4-2 oynasak bobo veya almeida indirse nobre ne goller atar. nobre amc değil st'dir.

bir de "bi nihat" vardı ne oldu ona

borasahin dedi ki...

Benim uzuldugum nokta takimin basi kesik tavuk gibi oynamasi, hicbir ortak akil uretememesi. Yoksa dogru degisiklikleri ki nelerse onlar (?) yapsan bile maci kaybedebilirsin, sonucta futbol bu.

Ilk yari ortada bir oyun vardi, biz bir iki pozisyon fazladan uretmeyi basardik, ilk yari ortasindan 10 kisi kalana kadarlik kisa periyotta da hamle avantajini almistik, kirmizi kart sonrasi bir iki durumdan sonra ilk yari bir bitse, bunlar bir sacmalik yapacak diye dusundum. Mac basladiktan sonraki dusuncem de TS'nin bir son dakika goluyle kazanacagi yonundeydi, ozellikle ikinci yari basladiktan sonra buna kani oldum.

Schuster en azindan ayni kadroyla cikip oyuna bakabilirdi, rakip ne yapacak, senin durumlar nasil gidiyor gibisinden. Zaten acele etmeni gerektirecek birsey yok, sabirli olman senin avantajina, kazanmak zorunda da degilsin. Ileride az adamla kaliyorum diyorsan hemen veya kisa baslangictan sonra:
1. Hilbert'i cizgiden ziyade daha ortaya dogru yonlendirebilirdi. O bolgeden akin yeme durumu olursa Fernandes o bosluga girebilirdi, bu durumda savunmadan Guti ilk toplari alirdi. Ortada Hilbert gibi bir karistirici ise yarayabilirdi. En azindan 10 - 20 dakika bakarsin.

2. Guti'yi on alana yaklastirabilirdi. Gerci ilk yarida Fernandes ilk toplari alinca Guti'nin 10 numara pozisyonundaki eksikligi de ortaya cikti. Hicbir drive, bos alana kosu, pozisyon takibi gelmedi.

3. Fernandes'i 10 numara pozisyonuna kaydirabilirsin.

Daha once denenmis ve olmamis Nobre hamlesi ile basliyorsun, bu adamin ceza sahasi disinda hicbir yerde rakibe baski yapmak disinda bir ozelligi yok.

Sivok cikmis, Guti orta sahanin ortasinda tek basina kalmis ve yuzu topla donuk bizim kaleye gelen TS oyuncularina karsilik cizgi halinde yakalanmis savunma. Yani diyecek birsey yok.

10 kisi kalinca dagilan bir takim, 10 kisi kalinca kazanan bir takim.

Futbol zekasi essiz ama fiziksel yetenegi vasat alti, ustelik de 34 yasina gelmis ve "dusundugun taktik kurgunun" merkezi olamayacagini (defalarca) kanitlamis bir oyuncuya 90 dakika yukleniyorsun. Guti uzerine bir takim kurulamaz demiyorum ama Schuster'in dusundugu tarzda isi bence yapamaz.

borasahin dedi ki...

Evet Egemen fena stoper degil de bilgi kaynagi nedir? :)

Bence de Sezer icin yazik olur, su an takimda olsa Ersan'in sakatligi sonrasi belki formayi bile almisti.

gnyz dedi ki...

Bende schuster'e güveniyorum.

Gelecek sezon Ernts, Hilbert,Sivok, Ferrari'yi gönderip yerlerine Simao,Guti kalitesinde 4 adam daha alırsak, rakipler defansif oynamayı bırakırsa, hızlı hücuma çıkmazlarsa, duran toptan gol yasaklanırsa, oyuncularımız sakatlanmazsa, cezalı duruma düşmezse, hakemler hatasız maç yönetirse, havalar güzel olursa zemin bozulmazsa eminim başarılı olaktır.

Ulan işte güvendiğiniz dağlara kar yağdı daha ne diye zorlayıp kendize güldürüyorsunuz. schuster'in takımı küme düşürmesini, kaleci çıkarıp forvet almasını felan mı bekliyorsunuz?

Schuster'e güveniyorum, çünkü takımı sahaya 11 kişi çıkarıyora doğru gidiyor iş.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@gynz

Bir Alman atasozu der ki, "Wer zuletzt lacht, lacht am besten."

O yuzden o kadar erken gulme derim ben.

Mayor dedi ki...

Nacizane fikrime gore macin kotuleri

- Hilbert (Kac tane atak harcadi sayamadim)
- Toraman (Sahada kucuk cocuk gibi ezilip gidiyor)
- Sivok (Toramanla arasinda hicbir koordinasyon yok)
- Rustu (Cenk olsa 2. golu yemezdi)
- Bobo (Cok atil, kendine poziyon yaratamiyor, yada kazamaca harciyor) Gol derseniz o da bi mucize, Hilbertin orta yapmasi falan...Umarim formu yukselir onumuzdeki maclarda.

geri kalanda sadece gorevini yapti, macin kaderini degistirecek bir oyun koyamadilar ortaya. Belki Ekrem biraz daha iyiydi bugun.

alper dedi ki...

schuster i seviyorum.bhemde deliler gibi seviyorum.çünkü 3 maç üst üste kazanamamış bir takım yarattığı ve dün 250 mislilik trabzon galibiyeti oynattığı için biz fanatik beşiktaşlılara seviyorum.

ya bırakın bu işleri arkadaş.o adam hoca moca değil.insan değil ki hoca olsun.

@borasahin

hocam %100 katılıyorum yazdıklarına.takımda ortak akıl zaten yokta birde çalışmama durumu var bariz.4'e 4 yakaladığımız pozisyonda guti sağdaki hilbert'e verdi topu.adam abartısız bir 3-4 saniye düşündükten sonra topu dağlara taşlara vurdu zira ne yapacağını bilmiyor belli ki.

salt bireysel yetenek üzerine kurulmuş hiçbir hücum varyasyonu olmayan bir takımız.hem böyle bir sistem belirleyip hemde en kritik noktaya takımın en yeteneksiz oyuncusunu koymak nasıl bir mantıkla bağdaşabilir.

abi bir kere denedin fernandes'i orada adam 2 gol attı ceza sahasına sayısız koşu yaptı.nobre'yi 10 defa denedin bir tek buca maçında işe yaradı oda rakip durumun farkına varamadığı için.

10 kişi kalan bir rakibi yenemeyeceği belli olan bir büyük takım olabilir mi allah aşkına ne ışığı hala insaf arkadaş.daha bir hafta önce 10 kişi kalınca adamlar seni nasıl ezdi gördün ...

yapay dedi ki...

Hala şu Schuster'i savunanlarda nasıl bir kafa yapısı var ben anlamıyorum arkadaş. ya sizin kafanız mı güzel, dalga mı geçiyorsunuz. yok amacınız inatsa, burda bizbizeyiz, aynı takıam gönül vermişler insanlarız, gerek yok.

bu Schuster dangozu ne olur siktirsin gitsin artık, tahammül edemiyorum artık ben bu pezevenge.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Muhendis kafasi var bizde. Kim ne derse desin, Schuster'in takimi toparlayacagini goruyorum, ve skorlardan bagimsiz olarak bunlari soyleyebiliyorum, gerisi cok da pepino yani...

Pamukk dedi ki...

bu takım beraber çalışmıyor mu? 2ye 1i bile yaapamıyolar birbirlerinden haberleri yok

ekrem tek siz hepinizsiniz, adam bir şeyler görmüş beyler

Pamukk dedi ki...

galiba ilk kez öne geçtiğimiz maçı kaybettik

Pamukk dedi ki...

delgado holosko telloyu geri istiyorum :/

AQ-47 dedi ki...

ben de Hilbert'i geri göndermek istiyorum :)

Phoneix Paul dedi ki...

arkadaslar rüstü burak penalti olayinda bobo nobre veya herhangi bir bjk li oyuncu olsaydi devam mi ederdi sanki ??? ayrica rüstü demis penalti diye kendi agziyla....

Veinsea dedi ki...

ismail "kasığından" sakatlanmış. 4 hafta yokmuş. lanet olsun böyle futbola da, lige de.

Yorum Gönder

Ara