.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Mart 2011 Salı

N'olur Bi'Sus...

"Sahaya çıkan hakemlerin belirli talimatlarla görev yaptıklarını örnek vermek gerekirse; Beşiktaş-Trabzonspor müsabakasında oyuncumuz İsmail Köybaşı’na yapılan ve dört hafta sahalardan uzak kalmasına sebep olacak kasti hareket görmemezlikten gelinmiş, yine oyuncumuz Simao Sabrosa’nın attığı nizami gol sayılmayıp, rakip takımın oyuncusu Burak Yılmaz’a yapılan bariz penaltı verilmemiştir. Böyle bir zihniyetin sahaya beraberlik skoru talimatı ile çıktığı aşikârdır. Yine benzer zihniyet ile dün akşam oynanan Gençlerbirliği - Fenerbahçe maçında bariz ofsayt pozisyonunda golü veren ve olmayan bir penaltı yaratan kişilerin hangi talimatlarla sahaya çıktıkları merak konusudur.

Öte yandan, tüm bu kasıtlı hareketlere, Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün "Dünya Kulübü" olma yolunda diğer kulüpleri geçtiğinin açıkça farkedilmesi, ayrıca bu konuda duyulan haset ve kıskançlığın bariz bir şekilde ortaya çıkması neticesinde başvurulduğu da tarafımızdan memnuniyetle farkedilmektedir. "


Fırından yeni çıkan, saçmasapan bir açıklama. Artık tutup da düzeltecek mecalim de kalmadı.

İki aşağıda "ötekilik" temalı post'ta anlatmak istediğim biraz da buydu işte, bu son paragraftı. "Dünya Kulübü" olma yolunda diğerlerini geçmişiz de, kıskanıyorlarmış da... Bu açıklamaları biz yapmazdık eskiden, yapanlara gülerdik. 

Beşiktaş hiçbir zaman diğerleri üzerinden değerlenmemiş, kendi değerini kendisi oluşturmuştu. O değer "Türkiye çapında" bir değer değildi belki, ama biz öyle mutluyduk zaten. 

Artık acayip bir yoldayız, bu kulübün adam olacağına dair ümidi ikinci bir emre kadar kestim ben.

26 Yorum:

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş adam gibi başkan istiyor...

BG dedi ki...

http://tr.eurosport.com/erman-yasar-golgede-ve-guneste_blog161/hangi-besiktas_post1610042/blogpostfull.shtml

Su yazi paylasilmali diye dusundum

Şekerli dedi ki...

Yetmez ulan yetmez, yetmez demirören yetmez.

ederlezi12 dedi ki...

Artık Beşiktaş camiasının kendi içindeki saçmalıklara bir dur demesi gerekir. Her başarısızlığın ardından yapılan bu açıklamalar Demirören yönetimiyle başlayan erozyonun daha yıkıcı bir hale bürünmesine yol açıyor. Başklarına öykünerek , sadece rakiplerin başarısızlığını isteyerek Dünya kulübü olunmaz .

2004 den bu yana sadece 1 şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'ne sadece 2 defa katılım . Bu mudur Dünya Kulübü olma yolunda ilerlemek ? Bu senenin transferleri yapılmadan önce Dünya Kulübü olma hedefimiz yok muydu ? Bu sene de değişen bir şey olmadı . Sadece transfer komitesine daha aklı başında , ticareti bilen ama sportif konularda deneyimi olmayan yeni isimler gelmesi daha ucuza tanınan isimler kazandırdı o kadar. Ama bu kulüp içten içe aynı erozyunu yaşıyor .

Ben tekrar bu açıklamaların geçmişte olduğu gibi şimdide bize bir şey kazandırdığını aksine kaybettirdiğini düşünüyorum

Erman'a da dedim, o karari biz gecen sene verecektik, daha 2 sene karar falan yok...

Sonra zaten secim oncesi bir transfer, bir kupa; her sey yoluna girer.

kma dedi ki...

işte yönetim ve başkan yine kendini hatırlattı. bu blog da unutmuştu. hiç bir başkan döneminde bu kadar paranoyak bu kadar narsist olmadıydık. yahu ben dünya kulübü olsun diye tutmuyorum ki bu takımı.

demirören gidene kadar takım ve kulup ile ilgili alınacak her karar, her adım hatadır.

BJK4EVER dedi ki...

Bu yazi resmi siteden mi yayinlandi?

jeankier dedi ki...

bizimkini eleştirdiniz de, trabzonspor un açıklamasına yorum yok mu? onlar da mı yanlış?

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Beraberlik talimatiyla cikmis :)

Yazi resmi siteden yayinlandi.

Ben Trabzon'un aciklamasini bilmiyordum, okudum onlar da yanlis evet. Bu blogda zibilyon defa "Baskanlarin konusmasi yanlis, taraftarin buna meyletmesi yanlis" diye yazdim zaten.

Ama benim birincil onceligim Besiktas. Trabzonspor'a da Eksitrabzon baksin biraz zira ben istifra etmekten biktim.

jeankier dedi ki...

@shelby nedir dogru olan? Baskan gitsin? Ben de sevmiyorum bu arada baskani, icraatlarini, korur duruma dustum biraz.. Ona eksitrabzon bakson kolaycilik olmadi mi?

Onu demem su yuzden, burayi agirlikla Besiktaslilar okumakta; ve biz zaten bu tur aciklamalarin yanlisligi konusundaki tutumu defalarca anlattik.

Her taraftar kendine ozelestiri getirmezse bir "Besiktasli" olarak benim sinirlarim bellidir ama.

Once igne, sonra cuvaldiz.

Abi çok merak ediyorum allah aşkına yönetici filan tanıdığınız varsa bir sorun gerçekten inanıyorlar mı bu yaptıkları açıklamaya.Çok ciddiyim.Gerçekten içlerinde böyle düşünen insanlar var mı yoksa alenen bizleri gerizekalı yerine koymaya devam mı ediyorlar ?

Unknown dedi ki...

yazık hiç bir zaman susmayacaklar ve işin kötüsü hep en olmadık zamanda en yanlış şekilde konuşacaklar hep haklıyken haksız yere düşecekler.
bir de tüm bunlara hala şahit olup yönetimin akıllandığını şu an ki başarısızlıkta hiç payı olmadığını iddia edenler var.bir başkanı doğru yapan sadece yaptığı futbolcu tercihleri değildir.işte bunlarda kulübe, takıma zarar veren şeyler.yani sadece futbol takımımızı Schuster üzerinden eleştirmeyip genel anlamda 6 yıldır hala ve hala tüm kulüpte yapılan yanlışları eleştiriyoruz. Demiröreni bu sene sırf Guti,Quaresma getirdi diye masum görenlerin nasıl karşıladıklarını merak ettim doğrusu.bu seneki en favori laflarım 'geleceğin takımı' ve 'dünya kulübü'

EnisteKolaKoy dedi ki...

bi laf vardı, bişeyin yavrusu kendisine bilmemne görünür diye... ben demirören'i bu yazıyı yazdırırken düşünüyorum da; "yaz kızım bak dünya kulübüyüz diye de yaz", "trabzon'a da penaltı vermediler, onu da yaz" bu sırada da yüzünde ergen sinirinin hakim olduğunu düşünüyorum. onun dışında böyle bir açıklama yazılması imkansız gibi geliyor bana.

kardeşim açık açık çık de o zaman, ama ligler bitince de; "ben aziz yıldırım'ı sevmiyorum, onun da bu işin içinde parmağı olduğunu düşünüyorum, aha bunlar da kanıtlarım. sezon başından sonuna kadar şu kadar hata yapılmış, şu kadarı da bize, şu kadarı onlara. şu hakem hep şu maça verilmiş vs. vs." sen daha 2003-2004'te çalındığını iddia ettiğin şampiyonluğun faturasını hocana kesip gönderiyorsun, burada iki maçta topun biri çizgiyi geçmedi, bi golün ofsayt diye verilmedi diye mi açıklama yapıyorsun. bir yandan da trabzon'a penaltı verilmedi diyorsun, bak ben diğer takımları da koruyorum diyerekten.

abi gerçekten komik duruma düşürmekten başka bir şeye sokmuyor bu açıklamalar bizi. şu açıklamaları yapmasan kamuoyu gözünde daha haklı konumda kalırsın, amaç da o değil mi zaten? bu işler açıklama yapmakla olmuyor, demirören sadece yazı yazarak aziz yıldırım'a nefretini kusuyor, fenerbahçe'ye de değil. sen stadına gelen başkanın esip gürlemesine sesini çıkarama, ondan sonra gel bir kulüp şampiyon yapılmaya çalışılıyor de. aziz yıldırım'dan nefret ediyorsan, birilerini ayarttığını düşünüyorsan onların peşine düşeceksin, şikayet kutusuna mektup yazıyor gibi açıklama yazarak değil. lobi oluşturacaksın o zaman, sana verecekler istediğin hakemi, maç saatini (kastettiğin buysa) ya da gidip şüphelendiğin adamı araştırtacaksın; bu komik açıklamayı yapmayacaksın.

Massaro dedi ki...

101. yilda sampiyonluga giderken, Samsunspor macinda, Ankaragucunde vs de puanlarimiz calinirken, isyan etmisti yonetim hakemlere ve federasyona.

O gun trabzonlu bir yonetici tv'ye cikip egir giydirmisti , trabzon'un 2. lik davasi vardi.

Bize ne trabzondan, bize ne be?

Massaro dedi ki...

yani trabzonlu yonetici cikip besiktas aglamasin, hakemler dogru duzgun yonetiyor demisti.

Simdi de trabzon'un yilmaz savunucusu olmusuz.

sehorn dedi ki...

"Çıldırt bizi başkan çıkar bizi baştan"

Bize herşey müstehak

gnyz dedi ki...

shelbyl kibar davranmış, bsg derler adama

QuaresmA dedi ki...

Bu arada Lucescu çeyrek finalde. İnşallah bir gün geri döner..

berthelemy dedi ki...

bir insan akılsız olduktan sonra herşey beklenir. dünya kulübü diyor adam ya. ciddi şekilde zihinsel yetersizlikleri olduğunu düşünmeye başladım.

Mayor dedi ki...

Demiroren uzayda yasadigi icin dunya kulubu diyor. Dunyaya donerse birgun boyle aciklamalar yapmaz artik.

~Poseidon~ dedi ki...

Maalesef adam gibi başkan kalmadı artık. 3 büyüklerde başkanlık parayla oluyor. Hem o paraya sahip hem de karakterli bir adam bulmak Türkiye şartları için oldukça zor. Bu niteliklere sahip adamlar da nasıl bir pisliğin döndüğünü bildiğinden uzak duruyor.

Aslında 3 büyükler diyorum ama bütün takımlar kokuyor.

Mitya dedi ki...

Adamdan adama fark var, Yildirim Demiroren gibisi degil Turkiye'de, evrende yok. Basarisiz, saygisiz, akilsiz, garip bir adam iste.

~Poseidon~ dedi ki...

Bu sadece Demirören özelinde değil.

Polat, Yıldırım, Cavcav, Kızıl aynı masaya oturmayacağın insanlar.

Bir arkadaşımın aile dostu Demirörenler. Hani bir dönem sıkça ev ziyaretleri falan yapar, bana da anlatırdı. Oldukça aydın, iyi insanlar. AMA yöneticilik, liderlik başka vasıflar gerçekten. Bunu hakkını vererek yapabilecek potansiyeli göremiyorum kimsede.

Şu ana kadar Demirören'in çıkan tek alternatifi Aksu, varın siz düşüün gerisini işte...

Kalten dedi ki...

Karakterini öteki ismi geçenlere göre daha yakından tanıdığım Polat'la aynı masaya oturulmayacağı argümanına +1

Türk futbolunun başına ne türlü karanlık işler, rüşvet, şike, teşvik tartışmaları vs. geldiyse Polat ve Ergun Gürsoy yüzünden gelmiştir

Yorum Gönder

Ara