.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Mart 2011 Perşembe

Manchester United in fight with Barcelona for Turkish teen sensation

Manchester United and Barcelona are locked in a battle to sign teenage sensation Muhammed Demirci.
Demirci, just 16, is regarded as one of the best young talents in Europe and is already being hailed as the new Lionel Messi.
Reports in Spain suggest that Barcelona and Manchester United will fight it out to secure the signature of the Besiktas midfielder.
Barcelona are reported to have offered the Turkish teenager a deal, but it is believed he would favour a move to England and the two clubs will battle all the way to secure a permanent move for the talented youngster.


http://www.talksport.co.uk/sports-news/football/premier-league/transfer-rumours/5810/3/manchester-united-fight-barcelona-turkish-teen-sensation

17 Yorum:

Stumm dedi ki...

Keske gitmeyecek olsa... 25-26 yaslarinda da bizde oynayacagini bilsem keske. Tamam Besiktas'imizdan cikip Avrupa'nin en iyi kulüplerinde bizi temsil etmesi de harika birsey, bize kazandiracagi para da önemli (Serdal reyiz) ama yine de yüregim el vermiyor. 10 yasindan beri bekliyoruz seni be cocuk!

Umarim yönetim en azindan 19-20sinden önce satmaz.

Pamukk dedi ki...

yetiştirip bize geri versinler bananee :/

QuaresmA dedi ki...

4-5 yıldır bekliyoruz Muhammed'i, umarım gitmez.

Ama bunu derken gitmesinin kendisi için çok daha doğru olacağını da biliyoruz tabi.

okka dedi ki...

@Pamukk
+1

aynen katılıyorum. bu çocuğu şimdi fergie'nin eline versek kim bilir neler olur.

nasıl olsa gidecek.
alsınlar ama 20-23 arası bizde oynama şartı olsun. :D

kma dedi ki...

bu çocuk bu yaşta gitmezse bize hizmetleri de kısıtlı olur.

oyun bilgisini, fiziğini geliştirmesi ve büyük futbolcu olması için bu yaşta gitmesi gerekiyor. 2 sene sonra bile geç olur.

Ömer Özlü dedi ki...

5 milyon euroya satar kewell ve colin kazımı alır bizim yönetim...

İngiltere'de çalışma kanunlarına gre klüplerin oyunculara profesyonel sözleşme önerme yaşı 16. Bu yaş Avrupada'ki en ufak yaş. Bundandırki Avrupa'nın her yerinde yetenekli gençler 16 yaşına basar basmaz İngilizler tarafından önlerine mukavele getirilir. Fabregas gibi bir Barca genc takım efsanesi bile bu imkana hayır diyememiş ve İngiltere'ye gitmiştir. UEFA bu haksız rekabete çözüm bulamadığı sürece İngilizler gençleri toplamaya devam edecektir.

QuaresmA dedi ki...

Henüz Avrupa için erken yea

Stumm dedi ki...

Ya zaten pek geri kosmuyordu, oyunu iki yönüyle oynayamiyor. Öyle aman aman bir cocuk da degil bana göre. Biraz fazla artistlige kayiyor falan gereksiz hareketler, zaman zaman takim icin el freni oluyor hatta. Fizik durumunda ise sikinti var. Zaten gece su bu derken aklini futbola da veremiyor, cok da seks yapar bu ilerde, 1 senelik bi sakatlik da o yasar. Herseyi gectim en azindan bir Alex bile degil. Tesekkür edilip uygun bir fiyata satilsa cok bir sey kaybetmeyiz aslinda.


Alistiralim kendimizi hafiften de, cok üzülmeyelim kendisini ugurladigimiz gün...

ozzie dedi ki...

Bu cocuga yeni Messi deniyor. Messi gercekten Turkiye'de altyapidan gelseydi neler olurdu?

- Basinda, cevresinde abi/amca ayagiyla kafa karistiracak tipler dolasirdi.

- Devamliligi olmayan, yonetici ve eski futbolcularin basamak/vitrin olarak kullandigi bir altyapi duzeninde el yordamiyla, kendi kendini gelistirmek zorunda kalirdi.

- Hocalarimizin raf omru bir yil veya alti oldugu icin gunu kurtarma hedefinde olan hocalardan forma sansi bulamayacak, Toschack, Tigana, Schuster gibi baskilari takmayan bir hocanin gelmesini bekleyecekti.

- Genc oldugu icin Necip orneginde oldugu gibi yuzeyde kendini destekleyen ancak Erhan Guven ve Hakan Arikan'a yaptigi gibi top ayagina degmeden oyuncu yuhalayarak genc oyunculari farkinda olmadan buyuk baski altina alan bir taraftarin belirleyecegi sabir surecinde kendisini gostermesi gerekecekti.

- Bu balayi doneminde kendini kanitlayamazsa button ozguvenini yitirmis bir sekilde kendini gelistirmesi icin degil de, "gitsin de yer acilsin" diye bir Anadolu klubune postlanacakti.

- Kendini kanitlamasi durumunda, hicbir olumlunun altindan kalkamayacagi beklentiler genc omuzlarina yuklenecekti.

- Egitimine yeterli ozen gosterilmedigi, mental altyapisi sifir oldugu icin de beklentilere Batuhan, Sercan Yildirim, vs. gibi gotu kalkarak veya Arda gibi futbol oynamaktan korkar hale gelerek cevap verecekti.

Bu ornekleri cogaltmak mumkun.

Biz sistemi degistirip en azindan birkac alanda asama kaydedemedigimiz surece ister Messi'nin yenisi ister Messi'nin kendisi gelsin, genc yetenekleri itinayla ogutur, kendine bile hayri olmaz hale getiririz.

Bence ilerde de yetistirici kulup olarak kar payi alabilecegimiz bir sozlesmeyle gitsin, adam olsun, gogsumuzu kabartsin.

Onun basarilarini gorunce, "Ulan biz niye yapamazdik bu isi" diyerek kafa kasirsak biz karli cikariz.

Ama daha olasi senaryo, top sektirmeyi bilen her yurdum gencine 10 yillik sozlesme imzalatip 3 Messi parasini sokaga atmamiz olur.

Ömer Özlü dedi ki...

messi türk olsaydı:

-alkol sorunu olurdu

-kız arkadaşımla ilgili abuk subuk konuşuyolar diye ağlardı

-fenerbahçe'de oynasa alexin yedeği olur, başka bir takımda oynasa aziz yıldırım canlı yayında o takımın başkanına transfer teklif ederdi

-batuhan 'onu durdurmanın tek yolu, basacaksın tekmeyi abi...' der arsız arsız gülerdi

-cüneyt çakırın yönettiği bir maçta eften püften sebeplerle çift sarıdan ellinci dakkada kırmızıyı görür, sonra bilmem kaç maç ceza alır, tahkim cezasını onaylardı

-iyi oynadığı her maçtan sonra twitterda feysbukta millet anasına bacısına söverdi

-her gol kaçırdığında transfer ücreti ve gece hayatı konuşulurdu

-Allahın günü şuraya buraya gidiyor diye haberler çıkardı

-oynadığı takıma göre servetten, luganodan ya da yattaradan dayak yerdi...

-ömrümün sonuna kadar x takımındayım der, sonra başka bir takıma transfer olup ben çocukken ...lıydım derdi...

-oynasa oynadığı mevki tartışılır, oynamasa niye oynamıyor, sakatlanırsa neden sakatlandı, kendine bakmıyor, sakatlığı uzun sürerse bu kadar uzun sakatlık olmaz, gitmek istiyor denilirdi.

-hıncal uluç tarafından sürekli eleştirilir, aslında o kadar da iyi olmadığı iddia edilirdi.

-32 yaşına kadar hiçbir takımda kaptan olamazdı

- erman toroğlu sürekli kendini attığını iddia eder, ahmet çakar psikolojisiyle ilgili uzman yorumları yapardı...

-eğer bir manken vs. ile birlikteyse rakip taraftarlar sevgilisinin çıplak pozlarından pankart yapar, sözümona hatuna söverlerdi...

-türkiye kupası maçlarında oynamamak için abuk subuk kartlar görürdü...

liste daha da uzatılabilir, kulağına küpe olsun mamiciğim...

Kalten dedi ki...

Muhammed şimdiden Avrupa'ya giderse üç-beş seneye Fener'e gider. O yüzden gitmesin.

alper dedi ki...

Ne muhammedi ne avrupası yav.aldatmayın kendinizi.beşiktaş takımı olmasa tarifeli uçağa binemez o daha.o kadar kolaydı sanki.

tuna dedi ki...

@ alper
Geçen sene manisada yaşıyordum.Ege kupası maçlarını birçok yabancı scoutun takip ettiğini görmüştüm.Turnuvaya da Belçika,fransa gibi iyi altyapıları olan takımlar katılıyor zaten.Bu yıl Muhammed o turnuvada en iyi oyuncu seçildi.Basının abartısı bir yana o kulüpler tarafından muhtemelen takip ediliyordur.
İleriki transferlerinde öncelik tanınarak 1-2 sene avrupada eğitim görmesi sağlanabilir.Ama sanmıyorum böyle şeyleri bizim yönetimimizin düşüneceğini.

keşke haberde doğruluk payı olsa ve 1 sene içinde gitse... bunu arda için 3 sene önce demiştim

AQ-47 dedi ki...

kafanızı takmayın beyler, netçede bir alex değil :)

Unknown dedi ki...

Gitsin kendini kurtarsın..

Yorum Gönder

Ara