.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Mart 2011 Pazartesi

Darısı Başımıza - 2

31 Ocak 2010 - Beşiktaş Seçim Kongresi
Geçerli Oy Sayısı: 7.343

27 Mart 2011 - Sporting Lisbon Seçim Kongresi
Geçerli Oy Sayısı: 88.530

29 Mart 2009 Yerel Seçimi
Beşiktaş ilçesinde Atılan Geçerli Oy Sayısı: 108.405


Sporting Lisbon kulübü neredeyse Beşiktaş nüfusu kadar bir kitleye oy kullandırırken, 
Beşiktaş'ta "Beşiktaş'ın sahibi kongre üyeleridir..." 

Yarısı oy kullanmaya bile gitmeyen, 10 küsur bin kişi...

Yersen.

14 Yorum:

~Poseidon~ dedi ki...

Bu tabloyu çok daha basite indirgemek gerekirse;

Sporting Lisbonda "UMUT" var. Demokratik bir yarış var. Yönetimsel anlamda bir heyecan var.

Beşiktaş'a dönecek olursak.
Ne "UMUT" var, ne "RAKİP" var.
Sonucu belli müsabakaya katılsan da olur, katılmasan da...

ozzie dedi ki...

Sporting Lisbon haberini okuyunca aynı şeyi düşündüm. İyi ki buraya taşımışsın.

ABD'de yaşıyorum, iki tane küçük çocuğum var. Uçak parasını geçtim, 3-4 günlüğüne bile git-gel yapma imkanım yok hem iş-güç, hem de ailevi durumumdan ötürü.

Ona rağmen her kongrede içim içimi yiyor, "gene de keşke gitseydim" diye kendime kızıyorum.

En nihayetinde üye olup oy kullanmamanın hiçbir açıklaması olmaz.

Ama üye olacak parası, kongreye gitme imkanı olan arkadaşlara rica ediyorum.

Burada yazıyoruz, tartışıyoruz ama en nihayetinde hariçten gazel okuyoruz.

İmkanı olan lütfen üye olsun, oy kullansın. Oyunuz seçim sonucunu değiştirmese bile en azından kulübün demokratik yapısını güçlendirsin.

Burada görüşlerine katıldıklarım da var, katılmadıklarım da. Ama emin olduğum şey, Beşiktaş'ın buradaki enerjiye ihtiyacı olduğu.

Umarım yakında imkanım olur ben de Beşiktaş için ben de birşeylerin ucundan tutabilirim.

Arz-talep meselesi.

Üyelik aidatı düşerse bizim kulüplerimizde de bu sayılara ulaşılır ama seçimler daha demokratik olur mu onu tahmin edemiyorum.Seçimleri manuple etmek isteyen başkan adayları gene kendi adamlarını üye yapar kulübe.Bu durumdan da üyelik gelirlerini arttıran Beşiktaş A.Ş. karlı çıkar.

powerslide dedi ki...

üyelik aidatının yüksek olduğu falan değil, üye olmak için en az 15 senelik üyelerin referansına imzasına ihtiyacın var.. elini sallayınca bulamıyosun öyle bir beşiktaşlı.. illa birilerinin tanıdığı olcan vs.

Unknown dedi ki...

Kitlelerin nufusu arttikca yonetilmeleri daha da zorlasiyor.. Bu baglamda hic bir kulup baskani (en azindan Turk Kulup baskanlari) kulup uye sayisinin artmasini istemez..

Kulubun genis bir uye agi oldugunda buradan gelecek gelirin artmasi, kulubun daha da ozgurlesip demoratiklesmesi, kulubun lafta degil pratikte de sahibinin gercek taraftarin olacak olmasi bizim yoneticilerimizi ilgilendirmiyor...

Ilgilendiriyormus gibi yapiliyor ama hepimizin bildigi gibi biz ve kulup kimsenin umrunda degil..

Cok basit bir hesap yapalim, Besiktas'in 15 milyon taraftari oldugunu varsayalim ve bunlarin 10 milyonunun senelik 100 ytl karsiligi kulup uyesi olduklarini dusunelim, kulubun sadece uyelerden elde ettigi gelir senelik 1 milyar dolar...

Bir basit hesap daha yapalim, Besiktas 3 sene de bir baskanlik secimlerine gidiyor, oy veren uye sayisi 7.300 bu uyelerin yarisi secime gelme zahmetinde bulunmuyor, oy veren kemik sayi 4000, tupcunun bu oylarin yarsisindan cogunu almasi gerekiyor bu da 2001 e takabul ediyor, yani tupcunun baglamasi gereken 2001 aday var adaylardan birisi zaten babasi, onun ogluna demiroren sirketlerini batirmamasi icin kesin oy verecegini varsayiyorum Tupcu 2000 kisiyi bagladigi anda Besiktasin baskani olacak...

Bu 2000 kisinin Ciragan sarayinda agirlanmasi gerekiyor, Ciraganin ortalama bir odasinin 500 dolar olarak varsayalim bu kongre uylerinin gece canlari sikilacagi icin ekkstra 500 dolar da cep harcligi aldigini dusunelim, Buradan cikardigimiz sonuc Tupcunun bir her bir oy icin harcayacagi para 1000 dolar, 2000 uye satin almasi gerektigi icin harcayacagi toplam para 2.000.000 dolar.. Yani Demiroren 2.000.000 harcadigi anda bu kulubun aynen suan oldugu gibi padisahi..

Yildirim Demiroren'in baskan secilmedigini varsayip Demiroren sirketler kurulunu batiracagini ongorursek Erdogan Demirorenin zarari 5.000.000.000..

Rakamlar ortada analizini siz yapin..

tuna dedi ki...

Adamlar oylarıda teker teker satın almıyorki.Sağda solda beşiktaş derneklerine başkanlık, yönetime deyalakalık yapan, Beşiktaş üzerinden rant sağlamaya küçük demirörenler var ve bu adamların oy potansiyeli çok fazla.Yani bireysel olarak üyelikten çok grup olarak hareket etmek gerekli.

tuna dedi ki...

Tabi bu sistemin değişmesi için bizler taraftar olarak ne yapabilirizz bunuda düşünmek gerekli.Yönetim belki istemediğinden değilde böyle bir talep olmadığından dolayı sistemi değiştirmeyi gerek görmüyor.Maçlarda bu istekle ilgili pankart falan açılabilir.Demirören olmasa bile yönetimden ilgilenenler olacaktır illaki.

TA dedi ki...

barcada da seçimler lisbon gibi . kulüpler ya demokratik olarak sevenlerine açılacak yada kulüpler özel sahışlara satılacak.dünyada genelde işleyiş böyle.bir tarafta manu çelsi inter in sahipleri olan özel şahıslar var diğer tarafta barca lizbon örneklerinde olduğu gibi kulübün sahipleri taraftarlar.

ama bizde ikiside yok.

ne taraftar söz sahibi kulüplerde ne de kulüp bir kişinin malı değil.
çarpık bir yapılanma var.

TA dedi ki...

üyelik için misal 5 yıl kombine sahibi olmak gibi kriterler getirilebilir.aslolan izlemek desteklemektir.

TA dedi ki...

barcada üye olanlar genelde kombine sahibi olanlar.

tabi stad kapasitesi yüksek .üye sayısıda.

onderizo dedi ki...

abi bi sivas macı postu acın özledik yæ...

ozzie dedi ki...

Kepenk indirmişler sanki. Gelecek sezona görüşürüz artık.

1 Nisaaaaaan! Geri geldik :)

AQ-47 dedi ki...

şaka mısınız ki?

Yorum Gönder

Ara