.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Mart 2011 Pazartesi

Anket: Schuster Üzerine


156 Yorum:

johnwayne dedi ki...

ulan anket de yeni konumuş.yedirtmem dedim ne de olsa herkes yiyiecek diye ilk oy çıktı iyi mi :)

Schuster'in gonderilmesi yonetimin bu sene yaptiklarini dogrulayacak ise, ya da Schuster'in gonderilmesi ile alelacele bir karar alinacak ve de iyice sacmasapan bir boyuta gececek isek (ki inancim bu yonde) Schuster'i yedirtmem.

Schuster basarisizdir, olmamistir, uymamistir vs. Ama bu yonetim zihniyetine zeval gelmeyecek bir "Schuster gitti dertler bitti" havasini istemiyorum, kar-zarar analizime ters.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

shelbyl +1 ama schuster'i yedim ben :)

ben zaten bu ayrımı şöyle yapıyorum.

schusterle umut var mı yok mu?

bence yok. seneye de olmayacak.

o yüzden yiyiyorum schuster'i.

yoksa tek suçlu schuster değil elbette. veya gidince hiçbir şey çözülmeyecek.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bence schuster kalsa da gitse de beşiktaş önümüzdeki sene başarılı olamaz.

ama bu schuster'in gitmesine engel değil.

SirEvo dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
SirEvo dedi ki...

Defans yapmayı öğretebilecekse takıma, kalsın. Ama geldiğinden beri aynı zihniyet. Duran toplarda yediğimiz gollerle rekorlara imza attık. Her maç fix 1 tane duran toptan gol yiyen takım hüviyetine büründük.

Önümüzdeki sene düzeltebilecek mi takımı? Hayır. Yeni gelen hoca ne yapar? O da ayrı muamma.

Schuster'i kovmak için sezon sonunu beklerlerse gelecek senemiz de gider ama Schuster şimdi gider;yerine yeni bir hoca gelirse en azından gelecek sene başarılı olma ihtimalimiz doğar.

Bir de hala Schuster'i yedirtmem diyenlerin çoğunlukta olması tüylerimi diken diken ediyor.Bu adamlar ya beşiktaşlı değil ya da futbolun f'sinden anlamıyorlar.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Schuster'i gondererek yonetim kendini kurtaramazki zaten, tam tersine kendi ipini ceker. Gs'nin yaptigi gibi "evladimiz" diye eski bi futbolcuyu getirirler, sonra takim yerlerde surunur, bugunleri aratir. O noktadan sonra tribunleri de zaptedemiyorsun zaten.

Teknik direktor yemekle sorunlarin cozulmedigini ogrenecek kadar olgunlastik cok sukur.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaşlı / beşiktaşlı değil...

futboldan anlıyor / anlamıyor

cümlelerinin geçtiği her yazıyı sileceğim.

bobo'nun yazdığını da sileceğim de, üstteki cümlesine haksızlık olacak.

kendi yazdıklarınıza bu kadar haksızlık etmeyin artık.

enorton dedi ki...

@Bobo

Belki mazoşistlerdir :)

schuster olayını artık yönetimle ilişkilendiremiyorum ben.ortada bir gerçek var abi bu takım her maç duran toptan gol yiyor.böyle bir şey olmaz , bu kabul edilemez.

10 kişi kalınca rakibi karşısında aptal oluyor,10 kişilik rakibini sürklase edemeyip maçı kaybediyor.takım 4'e 4 hücumda ne bok yiyeceğini bilmiyor.bunlar çok bariz taktik hatalar.beşiktaş'ın başında bu kadar çok taktiksel hata yapan bir adam olamaz.

antrenmanda ne çalıştırıyorsun hocam bu takımı ? bu herifler paso ayak tenisi oynayıp 5 e 2 pas çalışması yapıyorlar demek ki ?

önlem al abi alan savunması dene duran toplarda, dene de sorun senin yönteminde değilmiş onu görelim.

Sırf kalan çürük elmalarıda temizlesin diye gelecek sene transfer döneminde kalıp sonra gitmesini istiyorum.idari menajerlik yapsın teknik taktik olayına girmesin ...

Ekrem Ph.D. dedi ki...

O curuk elmalar temizlendiginde Schuster'in gitmesine gerek kalmayacak ki Ovunc. Curuk elmalari mi yiyecegiz, Schuster'i mi? Secim bu kadar basit.

SirEvo dedi ki...

Övünç müthiş yazmış. Bence bütün yorumlar silinip o yorum kalsın.

Geldiğinden beri takıma zerre katkısı olmayan adam Schuster. Katkısını geçtim, ofansif futbol altında işkence yapıyor bize. Yiyeyim böyle ofansif futbolu, yiyeyim böyle defansif zihniyeti.

QuaresmA dedi ki...

Anketin sonucunun hala böyle çıkması ilginç. Schuster'i yedirmem diyen Beşiktaşlılar'ın samimi olduğuna inanıyorum ama ankette FB'li, GS'li etkisi de var bence :)

Neyse..

- Schuster'i yedirmem diyenler nasıl bir beklenti içindeler ?

- Bir anda veya gelecekte şu anda yaptıklarının tam zıttını yapmaya başlayacak mı ?

- Bizim onu bekleyecek kadar vaktimiz var mı ? Beklersek Gordon Milne mi olacak ? Ya olmazsa ?

Bakın Schuster gerçekten kötü bir futbol adamı değil bence ama buraya zerre uyum sağladığını sanmıyorum. En büyük problemi ise tembellik. Uyum sağlamaya çalışmadı, çalışmıyor ve büyük ihtimalle çalışmayacak da. Neden bu takıma teknik direktör seçerken bu kadar dikkatsiz oluyorlar anlam veremiyorum.

QuaresmA dedi ki...

Sergio Ramos'a, Pepe'ye duran topta nerede durması gerektiğini anlatmak zorunda değilsin çünkü bunu 11-12 yaşında öğrendiler ama burada dilinde tüy kalmayana kadar anlatacaksın. Çünkü İsmail'e sadece top sürmeyi, şut çekmeyi, koşmayı öğrettiler zamanında.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

guti de çürük simao da çürük almeida da çürük.

necip-guti selçuk-colman ikilisine üstünlük sağlayabildi mi?

guti'yi forvet arkası oynatsan gol noktalarına gitmiyor. orta göbekte oynatsan kontrolü rakibe veriyorsun.

schuster gitse de çözülmeyecek bir sorun bu.

simao / burak yılmaz.

ben sahada konan performansa bakar, çürük olan simao derim kimse kusura bakmasın.

ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. geçmiş başarılarına da bakılmaz.

sorunları çürük nitelediğiniz nobre, erhan, ekrem gibi oyunculara atıp kaçamazsınız.

beşiktaş'ın fark yaratacak adamları fark yaratamıyorlar. önce bunu görelim.

dün beşiktaş taraftara göre, ideal tertiple sahaya çıktı.

oynanan oyun size umut verdi mi ilk 45 dakika?

beşiktaş seneye o takımla şampiyon olur mu?

kimin yerine kimi alacaksın?

gerçeklerle yüzleşmenin zamanıdır.

cenazenin boyutları schuster'i aşmıştır.

bugün beşiktaş kadrosuna kimi getirirsen getir başarılı olamaz.

çünkü kadro yanlış kurulmuştur.

bana guti şöyle oynarsa bu ligi sallar diyebileceğiniz bir mevki söyleyin. söyleyebiliyor musunuz?

forvet arkasında oynadığında jaja gibi alex gibi gol atar, attırır diyebiliyor musunuz?

orta göbekte oynadığında colman katkısı yapar diyebiliyor musunuz?

dediğim gibi, bugün gelinen nokta takkenin düşüp kelin göründüğü noktadır.

guti'yi forvet arkası da oynatırsınız sorun yok. ama uzak forvetlerden biri buraksa oynatırsınız.

simao-guti-quaresma üçlüsü isimleri yanyana yazılınca kulağa hoş gelir ama burak yılmaz senin bi oyuncunu sağa birini sola yatırır, birini devirir, ittire ittire golünü atar yoluna devam eder sana 20 puan fark atar.

görelim artık bu takımın tek sorunu erhan, nobre veya schuster değil.

beşiktaş 20 puan farkı bu iki adam oynuyor diye yemedi. dün de nobre girdi diye kaybetmedik.

bekkenbaver dedi ki...

Artık Süper Lig hakkında bir hayli tecrübesi oldu. Bu yıl aldığı başarısız sonuçlardan sonra ligimizin zor bir lig olduğunu ve çantada keklik olmadığını anladı bence.
Son 3-4 maçtır kulübede yerinde duramaması çabaladığının göstergesi. Ben kalmalı diyorum, bu yıl edindiği tecrübeler ve başarısızlığını örtmek için göstereceği çaba ile önümüzdeki sezon ligde başarılı oluruz diye düşünüyorum. Yeni yabancı aynı sürecein baştan yaşanması olacaktır.

@ Ekrem

Sürekli hoca,istikrar,Schuster,Ferguson diye sayıklıyorsun da iş kadroya geldi mi takımın yarısını yolluyorsun.

Rakiplerimiz senelerdir aynı defans hattıyla oynarken,seneye tüm defans hattını değiştirince takımın başarlı olacağığını mı düşünüyorsun gerçekten ?

Sanki 2.ligden yeni çıkan bir takımız da takımın şampiyonluğa oynaması için kadronun tamamınının değişmesi gerek.Şu söylediğin laflar bir kere Beşiktaş'a büyük saygısızlık.O çöp dediğin kadro 2 sene önce çifte kupayı almıştı.

QuaresmA dedi ki...

@ bekkenbaver

Yahu istediği kadar dövünsün, yerliler de yabancılar da iplemiyor ki Schuster'i. Benim antrenörüm olsa ben de iplemem tembel adamı. Antrenör takım için çalışmıyorsa futbolcu niye çalışsın ? İmam-cemaat vs.

Sırf taktiksel hatalar da değil. Türkiye Ligi'nde şampiyonluğa oynayan bir takımın teknik direktörünün oyuncuları iyi idare edebilmesi lazım. İbrahim Üzülmez, Fatih Tekke gitti, Bobo küstü. Hepsinde mi tüm suç bu adamlardaydı ? Takımı geriye bile götürdü Schuster. Tekke ve Üzülmez, bu ligdeki 18 takımın da kadrosunda olmasını isteyeceği adamlar. Ama bunları kaçırıyorsun..

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@ bobo

Yanlisin var arkadas, Ferguson kelimesini ilk defa simdi yaziyorum buraya. Ingiltere'de adamlar ayni zamanda takimin genel menajeri konumunda oldugu icin karsilastirma yapmak dogru olmaz zaten.

Zayif kadroyla gelen sampiyonluk Mustafa Denizli'nin tecrubesi ve rakiplere karsi gerektiginde psikolojik savas vererek kazanilmis basaridir. Fakat uzun vadede devamlilik saglamaz. Buna aldanirsan, ertesi sene niye 5.olduk diye sasirirsin. Fener, Bursa, Trabzon isin icine girdigi anda geride kalirsin iste. Kapasiten o kadar cunku.

QuaresmA dedi ki...

Damned United filmini hala izlemediyseniz mutlaka izleyin bu arada. Aklıma geldi niyeyse.

Ömer Özlü dedi ki...

fotomaç'taki bir habere göre Beşiktaşlı yöneticiler rafa benitezle görüşmüş, bu görüşme esnasında rafa ' quaresma'nın olduğu takıma bir de simao'yu mu aldınız, bu nasıl bi manyaklık?' mealinde bir şeyler söylemiş...valla benitez bunu gerçekten söylemiş mi bilmem ama söylediyse doğru söylemiş. bu transfer döneminde benzer skandalların yaşanmaması adına demirören'e beyaz sürgünler diliyorum.

bir de eğer mayıs ayında stada kazma vurulacak ve iki sene maçlar başka yerde oynanacaksa iki sene daha şampiyon olamayız biz açık söyleyeyim. yeni ve köklü bir yapılanma için bu ne güzel bir şans...

Pamukk dedi ki...

takım yanlış

Pamukk dedi ki...

simao karısını da boşayınca buraya hatun para peşine geldi heralde
a madriddeki simao nerde bu nerde

AQ-47 dedi ki...

Aman abi, benitez falan...daha önce kim hatırlamıyorum, bir arkadaş yazmıştı: "yeni hoca demek, oyuncuların tekrar değerlendirilmesi demek, şunu bir de şurda oynatayım, Nobre belki şu mevkide verimli olur, Holosko diyebir adam varmış, eski kasetlerde hızlı koşuyor, İBB'den bi geri çağıralım, kampta deneyelim..." bu takımın geri gidecek yeri kalmadı artık, sırtımızı duvara dayadık yumruklardan kaçamıyoruz, bilakis suratımıza suratımıza yiyoruz. Yeterince yumruk yer komalık olursak belki uyandığımızda herşey farklı olur?

Pamukk dedi ki...

bi sorum olacaktı. schuster real madridde de orta sahayı boşaltıp forvete adam yıgıyor muydu? taktiği hep böyle miydi yani?

Ben de isterim ama bu sözleşmelerle yeniden yapılanma falan yapamazsın.Seneye de bu takım şampiyonluk dışındaki her sonuçta başarısız sayılır.

~Poseidon~ dedi ki...

Ben ne Fener maçında ne de Trabzon maçında Dayı'nın şuçu olduğuna inanmıyorum.

2 maçta elimizdeyken amatör stoperlerimiz sayesinde verildi.

Maça bakacak olursak;

- Aurelio'ya kırmızı kart veren standartlarda Giray'ın cezası nedir? Kesin kırmızı kart.
- Simao'nun golü ofsayt mıdır? Değildir.

Burada bazı arkadaşlar çifte kupalı şampiyon olduğumuz dönemde ki kadroyu savunuyorlar. O kadro, o taktik anlayışı ile şampiyon olmak, yenilmemek normaldir.

Eminim Schuster'in elinde olsa takımda bulunan eski futbolcuların hepsini göndermişti. Taraftar ilk seneden başarı bekliyor, Beşiktaş'ın eskileri oynatılmaya çalışılan sisteme direnç gösteriyor. Sorunun altında yatan esas sebep bu.

Taraftar ve Medya, Dayı'nın kimlik değiştirmesini istiyor.

Sözün özü ben Schuster'in kalmasından yanayım. Kişisel görüşüm seneye ne bu kadroyu, ne de bu futbolu izleyeceğime inanıyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş'ın yenileri iyi oynuyor da, eskiler direniyor deniyor yani.

ben de şaşırıp kalıyorum.

simao iyi oynuyor, almeida iyi oynuyor, guti iyi oynuyor ama eskiler direndiği için kaybediyoruz.

utaman dedi ki...

Herkes futbol aklı diyor ya ben de onu çalıp ana fikir yapayım. Bizde futbol aklı eksikliği olduğu bariz yani planlama yok. Aslında Serdar Adalı önemli olan Schuster değil oynatmak istediği sistem başka biri olsa bile yolumuz artık bu gibi bişiler söylemişti ama öyle olacağını kimse garanti edemez Adalı bile. Yani ne bilim bi bakarsınız takımın başına defansif futbol oynatmak isteyen biri gelir. Sonra sil baştan. Ben Schuster hatasız demiyorum bariz bir şekilde necip fernandes ernst orta sahası değişmeyecek etrafına adamları dizcem dese çok daha başarılı oluruz. Ama olmadı, Nobreyi denemek istiyor mesela. Adam çünkü fena olmayan bir ikinci forvet ya da öyle görünüyor. O da biliyor bi kanatta Simao diğerinde Quaresma varsa ikinci forvete ihtiyacı var. Neyse bazı şeyleri denedi bence olmadı. Aslında en büyük sıkıntısı takım olamamak, yeni kurulmuş bir takımız. Bence bu halimizle seneye devam etmeliyiz sadece boboyla anlaşıp ersan ve fernandesi alsak seneye ligi süpürürüz diye düşünüyorum. Futbolcuların alışması lazım birlikte oynamaya vs vs. O zaman birçok eksiklik kapanır. Ama iyi bir futbol aklımız olsaydı derdim ki Schuster gidebilir ki bence bu Benitez gelse de ya da Lippi ya da Lucescu(zaten iyi bir futbol aklı Schusterden sonra Lucescu olmaz derdi galiba) sabretmeyi öğrenmemiz gerektiği gerçeğini değiştirmeyecek. Dediğim gibi önce biz biraz sabretmeyi öğrenelim takım yeni kuruldu. Yapboz tahtası değil bu ya da öyle olmaması gerekir.

BJK4EVER dedi ki...

Takimin ahi gitmis vahi kalmis hala insanlar yerli gelirse yine yerlerde surunuruz diyor. Ulan sanki simdi cok basariliyiz da. Shelbyl'in dedigine eklenecek birsey yok bence. Dandik bir yerli veya sirf isimli bir yabanci gelecekse Schuster kalsin daha iyi. Ama Schuster'in kotu bir antrenor oldugunu, takima katkisindan cok zarari oldugunu gormeyen insanlar varsa diyecek laf yok zaten. Schuster gitsin, yerine adam gibi biri gelsin.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

tamam işte, beşiktaş taraftarı nasıl schuster'e saygı duymayı bilecekse, nasıl sabredecekse schuster de beşiktaş'a saygı duyacaktı sezon başında.

bu denli bir dönüşüme ihtiyacımız yoktu. daha doğrusu, bizim kazanmaya ihtiyacımız vardı. bu dönüşüm gerçekleşirken bir yandan da kazanmaya... daha yavaş dönüşürdük, daha sindire sindire giderdik.

schuster bu bağlamda bir saygı göstermedi. onun göstermediği saygıyı, bizim ona göstermemizi bekliyor.

hep söylüyorum, schuster beşiktaş'ın kurucusu değil. beşiktaş'ın kuruluş tarihi 2011 değil.

değerlerimiz var, oyuncularımız var. o oyuncularımızla yaşadığımız anılarımız var. o oyuncularımız beşiktaş'ta kazanmayı deneyimlediler.

sen tüm bunları elinin tersiyle it.

takımda üç kişi dışında herkese gönderilebilir raporu ver. sonra da zaman iste...

sezon başında isteseydi ona da amenna ama başarısız olunca zaman istemeyi samimi bulmuyorum.

schuster sayacının bir noktada başlaması lazım. sezon başı, sezon ortası, gelecek sezonun başı. biz schuster'i ne zaman değerlendirebileceğiz? bunun ortaya koyulması lazım.

BJK4EVER dedi ki...

Abi nerde yaziyor o rapor? Hic rastlamadim boyle bir habere.....

~Poseidon~ dedi ki...

@bjk4ever kimdir bu adam gibi birisi?

Bu sistemi devam ettirecek, şu an bulunan kadrodan maksimum verim alacak.

Yoktur hocam böyle bir adam. Yeni t.d. yeni bir heyecandır. Her şey 0'dan başlar. Yine Tabatalar denenir. Yine çalışkan Nobreler formasını giyer. Huzursuzluklar vs. de cabası.

Schuster'in kalması bundan dolayı önemlidir. Bu sene sonunda kazan kaldırabilecek bütün oyuncular ayıklanır. Takımda sadece hocaya saygı duyanlar kalır. Yeni gelenler de canını dişine takıp oynar.

BJK4EVER dedi ki...

Lucescu gelmez. Ama Gerets, Daum, Ersun Yanal, hatta Mustafa Denizli gelebilir. Hatta Zico'ya bile raziyim ben.

Beşiktaş'ın saha içindeki en büyük sorunu forvetlerinin statik olması.Dün Burak ve Umut sürekli çapraz koşular yaparak bizim defansı seyahata çıkarırken,Bobo top gelse de vursam diye Trabzon defansının önünde bekliyor yedeği Almeida ise ondan da beter,o defansın arkasında top bekliyor. :)

Seneye verimli bir düzene dönmek istiyorsak Almeida/Bobo ve Quaresma ikilisinden birinin gitmesi gerekir diye düşünüyorum.Kafamda 2 şablon var.
Şablon:(4)-4-2

Ekrem--Necip--Fernandes--Simao

Scocco-Almeida(Bobo)

Şablon:(4)-3-3

------------Sivok---------
---------Necip--Fernades---
-------Q7---Scocco--Simao--

Her halukarda Scocco tarzı presçi,pır pır bir forvet şart.Bu tarz fovetlerin de ana vatanı Arjantin.Şöyle Arjnatin u 21'inden bir genç forvet kademe atlatır bu takımın hücumuna.

~Poseidon~ dedi ki...

Schuster'in sayacı 2011-2012 sezonu sonudur. (İşler çok kötü giderse sezon ortasıdır.) Ama kesinlike daha öncesi değildir.

abi mesele iyi oynuyor kötü oynuyor meselesi değil.diyorum ki bu takım her maç duran toptan gol yemeye devam ediyor ? hep aynı adam, tutması gerektiği adamı kaçırdığı için geliyor bu goller.avrupa'dan elendik ligden düştük sonuç hep aynı.bu iyi kötü meselesi değildir.buna çözüm bulamayan adam teknik direktörlük yapmasın abi bir zahmet ...

adamların iyi oynaması kötü oynaması sonraki meseledir.uyumdur ıvırdır zıvırdır.ismael sosa-cenk-tosun-popov-wagner ve guti-quaresma-simao-almeida arasında bir tercih yap deseler kaç kişi ilk tercihi yapar bu dünyada.uyumsuzluk bir etkendir ama onları uyumsuz kullananın da etkisi vardır heralde.

BJK4EVER dedi ki...

Saha icindeki sorunlari bence tek bolgeye veya oyuncuya indirgemek yanlis bence. Stoperler statik tamam ama sen o statik stoperler ceza alaninda iken top indirdin mi? Orta sahada ustun olup kontrolu eline aldin mi? Defansta saglam durdun mu? Duran toplari hem defansif hem ofansif anlamda iyi kullandin mi? Besiktas'in sorunu genel organizasyonudur, genel oyun mentalitesidir. Tek noktaya indirgenmeyecek kadar buyuk bir olay. Almeida gitsin hareketli forvet gelsin, Sivok gitsin daha kaliteli stoper gelsin ile olacak is degil bu.

BJK4EVER dedi ki...

Pardon stopler forvet olacakti. Kafa kalmadi ki adamda.

Haşarı dedi ki...

Sabırsız olan arkadaşlar, bu özellikleri sayesinde her başarısız td'yi kovdurup Beşiktaş'ımıza son 10 senede 11 şampiyonluk aldırdılar galiba. İnsan bu durumda Ailton dangalağına azıcık da olsa hak veriyor, sen git Real'i efsane Barça önünde 3 hafta kala şampiyon yap, sonra gel, burda futbol bilgin kritik edilsin ve kellen istensin. Vallahi acıyorum Şuster'e. Niye geliyorsunuz lan Türkiye'ye, b*k mu var, Allah ın belaları?

ederlezi12 dedi ki...

Bundan sonra işlerin daha kötü gideceğini düşünüyorum . Gelecek seneler için de durum daha kötü tablolar ortaya çıkarabilir.

Camia beklentilerin ardından oyuncuyla , teknik heyetiyle , taraftarıyla , yönetimiyle kafası karışık bir vaziyette.Durumu düzeltme adına ne yönetimden ne teknik heyetten bir hamle göremiyoruz. Sorunlar yığılıp yığılıp gelecek seneler için ayağımıza takılacaktır. Bence tam bir travma halinde kulüp.Kimse ne yapacağını bilmiyor . İşin vahim tarafı da bu sanırım . Sorunlar ertelenerek çözülmez. ''Gelecek sene'ye bakarız '' düşüncesi seneye büyük olası başarısızlıkta teknik direktörün sonunu getirir.
Daha sonrası eski sorunlar baş gösterir. Yönetimi kötü derler, yönetim biz daha ne yapalım der. Borçlar birikir birikir.

yapay dedi ki...

Bence yerli bir TD gelsin artık, ama gelecek adam hırslı olsun, başarıya susamış olsun, yırtsın kendini yada o tarz adamlardan daum gibi TR ligini tanıyan bir adam getirsinler. ben şahsen Daum'un oyun planını da, B planlarını da hep takdir etmişimdir.

iyi FM oynayan biri gelsin, yeterki Schuster gitsin.

Takımın içini oydu adam, fernandes out nobre in, böyle TD'liğin içine tüküreyim ben.

esgo dedi ki...

Schuster, fb maçında ne yaptı ?

10 kişi kalmış takımın bir de orta sahasına darbe indirip, tüm hakimiyeti rakibe verdi, devamında da fark geldi.

O gün Schuster gönderilebilir miydi ? Bana kalırsa, evet. Ama biz ne yaptık ? Sabır dedik, zaman dedik, geçmiş acı deneyimlerden ders çıkarılmalı edebiyatı yaptık. Bir bakıma da doğru olan buydu.

Schuster, ts maçında ne yaptı ?

Bu sefer de 10 kişi kalmış rakibe karşı orta sahaya darbe indirerek, sayısal üstünlüğümüzün tüm avantajlarını elimizden aldı.

Şenol Güneş ne yaptı ?

fb maçında Schuster'in düştüğü hataya düşmedi ve oyundan düşmüş Jaja'yı - HEM DE GOLE İHTİYAÇ DUYDUĞU BİR ANDA- Ceyhun'la değiştirip, ayakta kalmayı başardı.

devamında Sivok'un atılması, Necip'in stopere çekilip, Ceyhun ve Selçuk karşısında pili bitmiş Guti'yle direnme çabaları ???

uzun lafın kısası, fb maçından ts maçına kadar geçen süreç bile sabretmektir, zaman tanımaktır, ama Schuster o gün yediği naneleri, dün de yedi. Maalesef bunlar zamanla ve sabırla aşılacak sorunlar değil. Sorun, Schuster'in kafasında ve futbol anlayışında. Zaman bunu değiştirmez.

schuster'i sonuçlara göre yargılayamayacaksak bari oynattığı futbola göre yargılayalım diyoruz onda da futbolculara b*k atıyosunuz ben schuster'i neye göre yargılıcam o zaman ccc ronaldo ccc, messi, puyollu kadro kurup mu yargılamak lazım?

mesela toraman... türkiye gerçeği, bursada gsde trabzonda kayseride banko oynar, fenerde 3. stoper olur. ama sen gelmiş schuster napsın toraman oynuyo falan diyosun. gören de şampiyonlar liginde neden b.münichi arsenali geçemiyoruz diye tartışıyoruz sanacak.

schuster rakip 10 kişi kalmışken rakibin boğazını sıkıp öldürücü hamleyi vurmak yerine ortasahayı bir kişi azaltıp rakibin kravatını çözen bir adamdır. nokta.

BJK4EVER dedi ki...

Bazi arkadaslar da gercekleri ne guzel de carpitiyor. Efsane Barcelona onunde bitirmis ligi. Efsane dediginiz Barcelona o sezon ligi 67 puanla kapatmisti, R.Madrid ise 85 puanla sampiyon olmustu. Kiyas olarak: gecen senenin Barcelona'si 99 puan topladi, R.Madrid ise 96 puan, ve hatta buna ragmen teknik direktorunu kovdu, ne garip yahu. Ayrica Barcelona o sozde efsane sezonda ulastigi puana bu sene daha 23. hafta itibariyle ulasti, o Barcelona efsane ise bu ne oluyor merak ettim. Ayrica madem ilk sezon sampiyon yapti, 2. sene neler yapti ve nasil kovuldu onu da soyleyin, hatta ilk senesinde diger kupalarda neler basardi onu da soyleyin, ama kismi 'unuttunuz' herhalde. Ne gariptir ki sozde istikrarli olan ve takimin her gecen gun ileriye tasiyacak Schuster R.Madrid'de 2. senesinde cok daha basarisiz olmus, yine kendinizle celisiyorsunuz. Kaldi ki bu adam 1 senedir antrenorluk yapmiyor, baya uzun bir antrenorluk kariyeri var ve R.Madrid'deki ilk senesi disinda hicbir elle tutulur basarisi da yok.

Ayrica son 10 yil her teknik direktore gitsin diyen de bizler degiliz. Keske Mustafa hoca hala takimin basinda olsaydi, dik durusu ve birlestirici konusmalari yeterdi. Keske Tigana hala takimin basinda olsaydi, en azindan gencler oynardi. Keske Del Bosque hala takimin basinda olsaydi, en azindan gercek bir sistem oturturdu ve takimin her gecen gun gercekten yol alirdi. Ama kliselesmis ve yanlis argumanlarla siz daha konusmaya devam edin tabii....

Tabata gene şov yapmış.Hilbert kazması varken bu adamı göndermekle büyük hata yaptık diyeceğim de sene sonunda 4 milyon euro kazandırmış olacak takıma.Gelecek seneki transfer bütçesi adına iyi oldu bu.

http://www.youtube.com/watch?v=udjCW7lXBfU

BJK4EVER dedi ki...

Videodan emin konusmak yanlis ama gorebildigim kadariyla orada forvetin arkasinda serbest oynuyor. Bosuna oyuncudan verim almak diye kicimizi yirtmiyoruz burada herhalde. Bizde forvet arkasi Nobre, sag acik Tabata. Orada forvet arkasi Tabata. Bu kadar.

Şimdi hatırladım da ilk yarıdaki bir maça Holosko sol açık,Tabata sağ açık,Nobre forvet arkası, Quaresma da santrafor çıkmıştık. xD

kma dedi ki...

yahu bu blogta "ekşibeşiktaş" yazısının ters durmasının sebebi vardı. bu blog bişilere muhalifse önce kulübün yönetim şekline muhalifti. diktatör başkan tipine karşıydı. "yeter demirören" tepkisini vefasızlık gören ve paralı taraftar gönderip dayak attıran zorbalığa en çok yazı yazan burasıydı.

herkes geliyor gidiyor. demirören gitmiyor ya. schuster 6. teknik direktör. bu döngüden bıkmadınız mı? hiç bir hoca da ekol olarak birbirne benzemedi. teknik direktör seçme işi bile "büyük isim" ve "beşiktaşın çocuğu" döngüsünden öte bi matematiği yok. bundan sonra gelen olursa muhtemelen daha dirençli takım yaratması beklenen biri olacak.
hep günü kurtaran kararlar. günlük başarılar üzerine siyaset.

bi de öyle alıştık ki buna, kulübün sahibiymiş gibi demirören varlığı kabullenilmesi gereken bişiymiş gibi. dönüp dolaşıyoruz standart medya polemiklerine geliyor iş. takım kötü gidiyor, schusterle olur mu olmaz mı? x'in yerine y oynasaydı noktasına indirgenen başarı kriteri...

demirören ile ilgili post koyun artık yahu. anketleri demirören üzerinden yapın. ima eden postlar değil, direk hedef gösteren postlar olsun. herhangi bir medya bağı yok buranın. birilerine sevimli görünme derdi yok. ekmek parası kaygısı yok. o yüzden bloglar özgür ortamlar olmadı mı zaten.

"schuster gitse de bişi değişeceğini sanmıyorum" diyip yine schustere laf etmek garip değil mi yahu? schuster bir simge. bu simge için doğru bi karakter olmayabilir. ama aklıselim bir başkan gelsin, schuster ilk gönderilsin diyecek ben olabilirim. ama şu an schuster sadece bir simge. yedirtmem arkadaş. önce demirören gidecek.

AQ-47 dedi ki...

kma haklı, ama şu anki tablonun ne kadarından demirdöven suçlu? transferi kafasına göre yapmadıysa sorumluluk O'ndan çıkmıştır, ha istediği de budur, o ayrı

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@kma

sezon başında neler yazdık hepsinin ezberinde.

hatta onlarca kişi "yönetim bu sene başarılı" diyordu. biz durun diyorduk. hatta "başarılıyken başarılı demeyecek iseniz, önyargılısınız" diyorlardı. sırf bu yüzden beşiktaş düşmanlığımız mı kaldı, fenerliliğimiz mi kaldı, ego tatmin platformu olmamız mı kaldı...

hepimiz beraber gördük, okuduk, yazdık işte.


ben bugün demirören gitmeli der isem, bana gelip "akbaba" diyecekler. iyi günde neden söylemedin diyecekler. söyledim diyeceğim bir anlamı olmayacak.

ayrıca demirören yazdığımız zaman siz de okuyorsunuz, birileri hemen gelip "sen kimsin ki eleştiriyorsun", "beşiktaş'ı çok düşünüyorsan git kongre üyesi ol" vs diyorlar. dediler. hep beraber okuduk.

artık beşiktaş kulübünde demirören'i de göndererek bir yere varamayız.

bütün bu olanların içinde demirören ufak bir sinek kalır.

taraftarın, camianın yozlaşması en temel problemdir. zira camia bu halde iken, demirören'i gönderemezsiniz.

gönderirseniz, gelen adam demirören 2 olur.

mesele demirören'i göndermek değil. mesele zihniyet meselesi.

demirören'e değil, demirören'i var eden şeylere odaklanalım. onları ortadan kaldıralım.

çıldırt bizi başkan pankartından başlayalım mesela...

ben o gün yemin ettim, demirören eleştirisi yapmamaya.

işte o yüzden schuster gitse de bir şey değişmez diyorum.

Unknown dedi ki...

valla bu yedirtmem inadı yüzünden 2.Del Bosque olmayalım derken 2.Rijkaard vakası yaşanacak o kesin.Kim gelecek senenin daha iyi olacağına, sezon ortası gelmeden Schusterin yollanmayacağına emin ki..daha önemlisi kim Schusterde oyun anlayışı,oyuncu tercihi,oyuna müdahale,rakip ve maç analizi konusunda bir değiklik,bir gelişme bekliyor,bir umut ışığı görüyor?Adam 40 maçta anca anladı Aurelio yerine Necipin oynaması gerektiğini.Cenkin birinci kaleci olması gerektiğini anlayamadığı gibi Almeida yerine Bobo yu tercih etmeye başlaması ise bir mucize tabii Fener maçında ilk 18 e almadıktan sonra.gerçekten böyle giderse bizim şampiyonluk hikayemiz Deniz Baykalın tek beşına iktidar hesaplarına döner.ha Scuster gönderilsin de kim gelsin, bu yönetim bulur yine en olmayacak birini ona hiç şüphem yok.

Massaro dedi ki...

@Gurcan

Son dedigin cok dogru, Demiroren bizim eserimiz. Del Bosque gonderildigi zaman hemen hemen herkes memnundu, Lucescu'da da, Tigana'da da yine cogunluk memnundu. Aslinda Demiroren cogunlugun istedigini yapiyor hep.

Yalniz su hep atlaniyor, Fenerbahce'nin federasyon ve medya destegi var, Galatasaray'in da medya destegi hep var olmustur olacaktir. Besiktas'in en basarili baskani Suleyman Seba'nin 16 yilda 5 ligi, 4 Turkiye kupasi var. Demiroren ise 5 yilda 1 lig, 3 Turkiye kupasi var. Yani Demiroren'in basari anlaminda cok da geride oldugunu dusunmuyorum, ama prensipleri acisindan elestirelibir.

O zaman da sormadan edemiyorum, madem prensipleri acisindan elestiriyoruz, Seba'yi neden yuhlayarak gonderdik?

Sonuc, Demiroren'i elestirmiyorum.

Massaro dedi ki...

@sukran

Malesef Schuster'in Rijkaard kadar iyi oldugunu ve kendini gelistirdigini dusunmuyorum. Rijkaard sorunlara parmak basiyordu, analizleri dogruydu ama basini yediler Servet ve bir kac baska futbolcu. Rijkaard mactan sonra futbolcularini elestiriyordu, onlarin yetersizliginden dem vuruyordu. Dogrudur yanlistir tartisilir, ama adamin kendi mantik sistemi icinde soyledikleri tutarliydi.

Schuster ise cok anlamsiz elestiriler yapiyor. Bana Schuster daha cok Hagi'yi hatirlatiyor. Ikisinin de basin toplantilari zaytung sinirlarinda.

kma dedi ki...

@gürcan

zihinsel devrim schusterin gitmesiyle mi başlayacak? bu anketle mi mantaliteyi değiştireceğiz? bu anket değişmesi gereken mantaliteye bi çanaktır yahu! bu ankete en çok sevinen yine demirörendir. tartışmalar ondan ne kadar uzaksa o kadar iyi diye düşünüyordur.

demirörenin gitmesi başka demirörenler gelmesine sebep verebilir ama "demirören 2" ilki gibi olursa gideceğini bilecek en azından. devrim başka diktatör doğurabilir korkusuyla devrimden vazgeçilmez. zihniyet değişimi de devrimle başlar.

niye yemin ediyorsun ki? görüşlerini neden kısıtlıyorsun? eğer bu görüşlerin kısıtlıysa neden yazmaya devam ediyorsun?

demirören muhalefeti istiyorum. bunu savunan da yeterli çoğunluk var bence. sadece kendileri gibi düşünenlerin varlığını görmelerine ihtiyaçları var.

Abi şu duruma yönetimi karıştırmak mantıksız.Evet başarısızlar,evet kulübü bitiriyorlar ama şu anki tartışmanın öznesi değiller.Daha büyük bir parçanın kahramanı onlar.

Ama bu sene kurulan Gaziantepspor şu haldeyken , Beşiktaş'ın bu halde olmasını bana kimse izah edemez.Yok uyum sorunuymuş yok yerli kalitesiymiş yok yönetimmiş yok iyi futbolmuş bokmuş püsürmüş hiç ilgilenmiyorum.

Beşiktaş takımı her hafta aynı golü yiyip,aynı hatayı yaparak puan kaybedemez,avrupa'dan elenemez.Beşiktaş takımı 10 kişi kalan rakibine saçma bir değişiklik yüzünden evinde yenilemez.Şanssızlıktır 1 kere olur 2 kere olur her maç şanssızlık olmaz.

Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir şey olamaz.Hoca napıyorsun sen derler adama.Kazanmak için elinden geleni yapan bir adam Schuster ama bildiği denediği yöntemler yetmiyor artık, bu kadar basit ...

Massaro dedi ki...

@kma

batakligi kurutacagimiza, sinekleri oldurmeye devam edelim zihniyetidir dedigin.

Fenerbahce ve Besiktas'ta yonetimi baskan secer, ve bu tek adamlik sistemidir. Galatarasaray'da ise yonetim kurulu da secilir, baskan belirleyemez. Tek demokrasi Galatasaray'da var teoride.

Demiroren'in gitmesi icin kampanyalar duzenlemek birseyi degistirmez, yapilmasi gereken Besiktas tuzugunu degistirmek icin calismalar yapilmasidir.

Haşarı dedi ki...

@BJK4EVER
Barça bu 2 yıldır böyle değil, kaç senenin emeği. 6 sene önce de Barça bu haline çok yakındı, Ş. ligi şampiyonluğu + açık ara lig şampiyonlukları + güzel oyun. Burda oturup bunu anlatmak, tartışmak futbol takip eden herkese hakaret. Son 6 sezonun verileri zaten her şeyi anlatıyor. Ligde araya sadece iki kere Madrid girdi. Biri kimsenin tartışmayacağı Capello, diğeri de Şuster. Sizin puan mantığına göre Capello da Şuster'den kötü o zaman, çünkü o 76 puanla şampiyon yaptı.
Yanlış anlaşılmasın, ben Şuster eleştirilmesin demiyorum zaten. Eleştirilmesi çok doğal. Ağır eleştirilsin hatta. Ama hezeyanlı davranmak, kellesini istemek mantıklı değil. Adamın iyi td olmadığına varılan veriler, iyi td olduğuna varılan verilerden çok az. Getafe ve R. Madrid'de yaptıklarıyla yeterince saygı kazanmış bir adam. R. Madrid'den nasıl kovulduğunu da hepimiz biliyoruz, Barça'yı övüp kulübünü sözde küçük düşürdüğü için.
Tekrar söylüyorum, bu adam kovulsun demek için yeterince veri yok. Eğer bu adama kovulsun diyorsanız o zaman kusura bakmayın ama Tigana, Del Bosque gitmemeliydi demeniz de çok tutarsız. Çünkü benzer argümanlar onlar için de geçerli. Del Bosque Madrid'ten kovuldu, Tigana'nın elle tutulur başarısı yok. Hepsi ilk sezonda başarısız oldu falan filan.
Ben Şuster'ci falan değilim, sadece her sene aynı 'gitsin' oyunlarından feci derecede sıkılıyorum. Ben bu şımarıklığı fb'ye yakıştırıyorum, bizde görünce üzücü oluyor.
Benim önerim sadece biraz sabır ve saygı.

enorton dedi ki...

Schuster kovulmazsa kupadan eleniriz, hatta ligi ilk 10 içersinde bile bitiremeyebiliriz. 10 yıl başımızda kalsın 10 yıl şampiyon olamayız. Sene başında Schuster'in B planı yok diyordum yanılmışım, şimdi görüyorum ki takımı galibiyete götürecek bir A planı da yok. Acilen kovulmalı :)

enorton dedi ki...

Fenerbahçe iki kere son maçta şampiyonluğu kaybettiği hocasını gönderdi, bunu şımarıklık olarak değerlendirebilirsiniz. Ancak Beşiktaş ligde 6. bilmem farkında mısınız? Ve şuanda tarihin gördüğü en az puanı almış durumdayız. Bugün kovulmayacaksa ne kovulacak? 2. lige düştüğümüzde mi???

Belki çok radikal bulacaksınız ama bence sorun Guti'de.Forvet arkası olarak oynatsan golcü özelliği yok,orta sahaya koysan geldi 34 yaşına,45 dakikadan sonrası yok.Şöyle 2-3 hafta yedek oturtulsun daha iyi olacağımızı iddia ediyorum.:)

İyi de Del Bosque ve Tigana'yı kariyerleri için değil,burada gösterdiği performansları için kalmasını istemiştik

Hani şimdi diyoruz ya Beşiktaş yeni takım,en az 1 sene zaman verilmeli diye.Del Bosque döneminde adamın eline verilen kadro hem yeni hem de kalitesizdi ama ona rağmen Del Bosque 2 aylık bir bocalama devrinden sonra bir sistem oturtup kadro istikrarını yakalamıştı ve güzel futbol oynuyorduk.

Tigana ise gençlere verdiği önemle saygımızı kazanmıştı.Beşiktaş ilk kez onun zamanda transfer ettiği futbolcuların değerini arttıran bir nevi üretici posizyonuna geçmiş bir takım olmuştu.Onun dışında ben halen Tigana'nın vasat bir hoca olduğunu düşünürüm ama iyi niyet ve özverisinden hiçbir zaman şüphe etmemiştim.

@AynıEvdeYaşayanİkiDevletMemurununMaceraları

Ben haftalardır bunu söylüyorum.Guti,Aurelio'yla beraber bu takımın en büyük iki el freninden biridir fakat niyeyse Quaresma'nın bile verimliliğinin tartışıldığı bu ortamda kimse Guti'nin performasını sorgulamıyor.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sorun net guti'de.

daha 2 ay önce yazdık, guti'den alex çıkar mı diye...

şöyle formüle edebiliriz.

eğer kenar adamlarınız guti ve simao ise sorun guti'de.

elinizde guti var ve transfer yapacaksanız ve gidip simao'yu alıyorsanız sorun sizde :)

iki kenar adamının burak yılmaz olduğu bir düzende, hadi biri burak olsun bak bakalım guti ne işler yapacak.

statik hücumcularımız var. kimse işin hamallaığına girmiyor.

hamallık bazen orta sahada adam kovalamaktır, bazen de savunma arkasına koşu yapmaktır.

10 koşu yaparsın 3 top gelir. birini atarsın.

koşmazsan kimse niye sana koşmadın demez ama gol atamamış olursun.

sözün özü, guti'nin ya alex istatistiği yapması lazım ya da orta sahada hamallık işini biraz da olsa sahiplenmesi lazım.

haaaaaaa

guti mi adam kovalasın?

kovalamasın bence de ayıp o kadarı.

gel gör ki, 20 puan farkı boşa yemiyorsun.

~Poseidon~ dedi ki...

Tamam Schuster kovulsun. Bana alternatif söyleyin. Bu kadroyu adam edecek, aynı zamanda Avrupa arenasında başarı sağlayabilecek kimdir? (Alternatif isimleri sayarken göze hoş gelen futbol kriterini de atlamayın. Ben taraftar olarak istemiyorum Lucescu, Daum, Denizli gibi adamları)

Ben MAF zamanında olduğu gibi saldıran bir takım istiyorum.

Bu konuda fikrimi değiştirebilecek sadece Zico seçeneği olur.

Siz şu an ligin ilk 3 takımının seneye Avrupa'da başarıdan başarıya koşacağına inanıyor musunuz? (Sadece Trabzon biraz şanslı olursa biraz! ilerleyebilir.)

Ben inanmıyorum.

Yürüyen veya yürümeye çalışan bir düzeneğin ortasına daha prototip aşamasındayken çomak sokmanın bir anlamı yok.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

van gaal sezon sonu bayern'den ayrılıyor :)

ayrıca isim bulsak, heh tamam schuster'i gönderebiliriz mi diyeceksiniz anlamadım ki.

~Poseidon~ dedi ki...

Benim çözmeye çalıştığım "Schuster kovulsun"cuların gelecek planları nedir?

Kovulduktan sonraki aşamalarda ne bekliyorlar? Neye göre takımın çok daha iyi bir Beşiktaş olacağını savunuyorlar?

Hemen şampiyon olalım, nasıl olduğumuz önemli değil yaklaşımı yaygınsa zaten ben ne desem boş.

Senelerdir uzun soluklu bir yapılanmayı denemedik. İlk defa yönetim iştahlandı ve buna uygun davranıyor. Benim isyanım bu sabırsızlığa.

utaman dedi ki...

van gaal olabilir ama yeni oyuncular isteyecek haklı olarak ve bazılarını gönderecek 20 milyon euro civarı tutar belki de daha fazla. bu bütçe verilebilir ne olacak başkan yazar deftere verir. asıl sorun van gaale sabredebilecek miyiz? Oyuncular yeni gelmiş olacak takım olmak zaman ister şöyle düşünmek lazım nobreyi deneyecek çünkü nobrenin iyi yaptığı bir iki şey var sonra aurelioyu deneyecek vs. ilerde basmaya çalışacak kontra yiyecek defansın önüne bir önlibero koyacak bunlar olurken kötü giden şeyler olacak kendi sisteminden vazgeçecek biri değil o da. Sonra biz diyeceğiz bu futboldan anlamıyor aynı film tekrar baştan.

Teknik direktör isminden çok sabretme sözü vermemiz lazım galiba.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

senin isyanın sabırsızlığa, yanılgın uzun vadeli plan olduğuna.

yok böyle bir şey.

bu sene başarılı olamayan adam default olarak "gelecek senenin takımını kuruyoruz" der.

gelecek sene de aynısını söyleyecek "yersen"

schuster gitsin diyenler, şu gelsin daha başarılı oluruz demiyor.

schuster kalırsa başarılı olamayız diyor.

schuster'in ne yapamayacağı, schuster'in yerine gelen adamın ne yapabileceğinden çok daha net.

insanlar da gördükleri, tanıdıkları kadarıyla schuster'i kafadan eliyorlar.

yerine kim gelecekse gelsin.

Abi çok basit teknik yetersizlikleri göremeyen bir adam ile neyin yapılanmasından bahsediyorsun allah aşkına yaw.Hala aynı şeyleri söylüyorsunuz , 35 defa yazdım takım her maç duran toptan gol yiyor bu ne olacak diyorum , sabır diyorsun bana yaa .Hala adam adama duran top savunması yapan takım kaldı mı yaw ?

Ben buna bozuluyorum aga.Sen elinden geleneni yap yetersizlik futbolcunun yetersizliği, takımın cenabetliği,hakemin kötülüğü ,formsuzluk olsun durum.Yeterki teknik hatadan yenilmeyelim ama adam buna fırsat vermiyor ki her maç bir kere saçmalıyor ...

Bir oyuncu değişikliği ile maçın kaderini bu kadar zikebilen başka hoca var mı yaw .Risk alıyorum diye bu kadar kabızca değişiklik yapan 2. bir hoca ?

~Poseidon~ dedi ki...

Haziran geliyor. O ara kazmayı vurursak sorun yok. Seçim sonrasına kalırsa Libya'ya döner Beşiktaş semti. :)

Bizden niye Schuster giderse şu gelsin açıklaması bekliyorsunuz ki ?
Beşiktaş tarihinin en başarsız hocası hakkında konuşuyoruz.Schuster'in yerine kim gelirse gelsin Schuster'den daha başarılı olacak.xD
Onun için Schuster'in yerine gelecek hocanın ilginç bir yanı yok.
Asıl haber değeri taşıyan şey Schuster'in neden takımda daha kalacağı.Bence Schusterciler bunun açıkamasını yapsın.

~Poseidon~ dedi ki...

Ben Schuster'e hiç suç bulmuyorum abi. Bütün suç futbolcularda. Ne Fener maçı ne Trabzon maçında Schuster'in ekstra yapabileceği bir müdahale yoktu. Senin yarım akıllı 2 yabancı stoperin varsa. Üstüne bir de hakemleri (Giray kırmızı, simao gol) koyunca sonuç bu oluyor. Ben adamın bu huyunu seviyorum. Gol atmak için oynuyor. Yatmıyor maça.

Varsın bu sezon böyle geçsin. Önümüzdeki sezon Sivok, Ferrari yerine Ersan, Nobre yerine en kötü Nihatı koyabilecek bu adam. (Bu transfer yapılmayacak senaryosu)

Ben daha bu kadronun üstüne transfer yapılacağını düşünüyorum.

Ben bu saatten sonra ne yeni bir "Beşiktaş'ın çocuğu"nu ne de yeni bir yabancı "pandora kutusu"nu kaldıramam.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ama sen de gelecek sezon ümidini "beşiktaş'ın çocuğu"na bağlamışsın :)

sozcelyk dedi ki...

schuster'i yedirtmem.

~Poseidon~ dedi ki...

Dediğim gibi bu en kötü senaryo :)
Ben sezon sonu yine mantıklı transferler yapılacağını düşünüyorum.

Ha bana göre formsuz bir Nihat, Messi tadında bir Nobreden iyidir.

gökhan dedi ki...

70 küsür mesaj yazılmış, teker teker alıntı yapamıcam kusura bakmayın ama takıldığım birkaç yorum var.

kadro kötü kuruldu, parçalar uyumlu değil, olay schuster'i aştı denilmiş. iyide babuş kadroyu kim kurdu? hadi sezon başı takımı tanımıyordu falan. ama takımın tüm dengesini bozan simao, almedia transferlerini kim yaptı? transferlerde schuster'in etkisi yok deniliyorsa başka bir skandal, bu transferler schuster'in tercihidir deniliyorsa başka bir skandal ortaya çıkıyor. ya bu adam taktikten teknikten anlamıyor yada yaptığı işe gerekli özveriyi göstermiyor.

fb ve trabzon maçlarında schuster ne yapsın, kırmızı gördük eksik kaldık denilmiş. hatırlatırım ki trabzon bizden 25 dakika önce 10 kişi kaldı? peki dağıldılar mı? o bölümde bile maçın hakimi nerdeyse trabzon yahu.(topla oynama yüzdeleriyle gelmeyin bana) ünal karaman çıkıyor 10 kişiyle antreman yapıyorduk, dağılmadık demiş. biz bir kere bile böyle bir antreman yaptık mı acaba?

10 kişi kaldık diye önümüze gelen bizi yenecekse teknik direktöre gerek yok. ben geçeyim takımın başına, fazla para da istemem, söz. her maç doğru kadroyla çıkarım, 3 orta saha oynatırım, nobre erhan falan bi daha forma yüzü göremez. valla bak söz veriyorum. ne de olsa doğru kadroyu yazmak yeterli, di mi güntekin?

schuster başarısızdır. gelecek adına da bir ümit vermiyor. başarısızlığı kesin olan bir teknik direktörle çalışmaktansa ne yapacağı belli olmayan teknik direktörü yeğlerim.

gökhan ağzına sağlık, hala trabzon maçında ne yapılabilirdi deniyor çok üzülüyorum. trabzon maçında schuster yapacağını yapıp beşiktaş'ı baltaladı. kiev, fener maçlarında schuster'i eleştirmekten kaçındım bireysel hatalar çok öne çıktığı için ama trabzon maçı schuster'in şalteri attırdığı maçtır.

kadroya laf edip schuster'i savunanlar biraz daha yukarıları tekrar okusun, burun kıvırdığınız, takıma yakışmıyor denilen adamlar (toraman, sivok ekrem) trabzonda, kayseride, bursada direk oynayabilecek adamlar. sizin rakibiniz bayern munich real madrid değil ki. rakip 10 kişi kalınca ortasahadan oyuncu çıkarıp forvete takviye yapan adama kimi verirsen ver ötesini göremezsin

borasahin dedi ki...

Schuster'in CV'si, burada yaptiklari "gelecek senelerin takimini kuruyor" argumani ile ilgili hicbir olumlu ipucu vermiyor. Hayatinda bir takimda 2 seneden fazla calismisligi yok. 2. seneler de anladigim kadariyla ilk seneki basarisi uzerine gelmis. Burada basari da yok.

Bir hocanin bir ulkeyi tanimasi icin zamana ihtiyaci var, dogru; takimi tanimasi icin de zamana ihtiyaci var, o da dogru; ama isini seviyorsan, kazanmak istiyorsan vs. bu sureyi kisaltabilirsin. Mesela gecen sene bu takim kac mac oynadi? 34 Lig + 6 sampiyonlar ligi, 40 eder. Her gun sirayla bir tanesini seyredersen kabaca 2 ayda bitirirsin. O surede antreman, maclar filan derken 3 ay sonunda asagi yukari oyuncularinin neler yapabilecegini kestirebiliyor olman lazim. Nihayetinde hem gecen senenin maclari hem bu senenin maclari derken rakipleri de, ligi de ilk yari sonunda kendi oyuncularin kadar olmasa bile asagi yukari tanimis olman gerekli. Bu isler cocuk oyuncagi degil tamam ama atla deve de degil. Aya adam yerlestirmiyorsun. Bir ise ilk giriyorsan ortami tanimak icin daha cok calismalisin, fazla mesai yapmalisin ki sonradan kaymagini yiyebilesin. Kafani kuma gomersen 1 senede yetmez, 2 senede yetmez.

6 aylik surec sonunda onay verdigi transferler ihtiyaclar dogrultusunda olmadigi gibi isleri de iyice arap sacina cevirir cinsten. Yeni bir ulkeye ve takima gelmissin, bu kadar cok alternatif ve birbirlerine o olursa bu olmaz cinsinden bircok bagimlilikla baglanmis grift bir kadroyu niye yaratiyorsun? O zaman ya sen oyunculari tanimiyorsun ya da kafandaki duzenekte bir sorun var, veya ikisi birden!

Gurcan'in "sorunları çürük nitelediğiniz nobre, erhan, ekrem gibi oyunculara atıp kaçamazsınız." yorumuna katiliyorum, burada sorun Ferrari'nin ya da Sivok'un yaptigi hatalar degil, onlari bu hatalari yapmalarina iten sebepler. Tamam cok iyi oyuncular demiyorum, ama gecmis yillarda boyle hatalar yapmiyorlardi. Belki ortamdan rahatsizlar. Butun takimda akil tutulmasi var gibi. Sadece bir oyuncuda degil ki onu suclayalim. Butun herkes ayni.

Ligin ilk yarisinda yabanci kalitesi yetersiz teshisi konuldu, o konuda caba gosterildi. Simdi yerli kalitesi yetersiz, savunmacilar berbat deniyor. Peki bu kaliteli yerli havuzunu ve daha iyi savunmacilari hangi futbol akli olusturacak ve bulacak? Sen elindekilerinden bile optimum verimi alamamissin. Ustelik devre arasinda bir sansin varken sorun cozmek yerine kendine yeni sorunlar yaratmissin.

sozcelyk dedi ki...

hala çoğunluk biziz ehah.

yedirtmeyeceğiz schuster'i panpalar.

enorton dedi ki...

Veyselli youlalı, aynı senede iki hoca değiştirmiş takımdan daha kötü durumdayız beyler... Hala kim gelsin deniyor, kim gelirse gelsin bundan kötü olmaz. Herkes GS nin durumuna düşeriz diyor, yaw GS geçen sene bu zamanlar 2. idi, şampiyonluk kovalıyordu.. Biz hiçbirzaman Rikard'ın GS si gibi başarılı olmadık ki sonrasında dibe vuralım. Zaten dipteyiz. Ama borsada bir söz vardır, dibin dibi vardır diye o misal bu herif kovulmazsa önümüzdeki haftalarda İBB, Manisa, Eskişehir bizi çok rahat geçer. Biz de 10. falan oluruz :(

borasahin dedi ki...

Caresiz olmak zor zenaat. Caresiz olunca boyle akil tutulmalarina yakalanmakta normal olsa gerek, tutunacak bir dal ariyorlar. Butun bu akil tutulmasini yaratan da Sinyor Schuster. Ilk yaridaki takimina 1, 2 akilli transfer yapsaydi bugun durum daha farkli olabilirdi ya da bulamiyorsan hic yapma.

borasahin dedi ki...

Enerton hakli. Rijkaard son haftaya kadar sampiyonlugu kovaladi, takip etmedigim icin birsey diyemeyecegim ama tabloya bakinca bence genel olarak basarisiz degildi. O surecte Baros gibi kritik oyuncularinin sakatligi soz konusu idi. Enisonu potada kaldi, onemlisi bu'dur.

Schuster yerine Rijkaard bu takimin basinda olsaydi belki hem biz hem de onun icin daha iyi bir kombinasyon olurdu.

ederlezi12 dedi ki...

Bu sene de gitti. 2003-2004 ten bu yana Şampiyonlar Ligi'ne sadece 2 defa katıldık , 1 kere şampiyon olduk . 3 defa katıldığımız UEFA Ligi gruplarından sadece 1 kere gruptan çıktık . Onda da iki maçta toplam 8 gol yedik .

Sportif anlamda net bir başarısızlık ortada.

Yaz Helvası dedi ki...

@pamuk

Schuster'in taktiği madrid'de de böyleydi. Bizde Nobre'nin oynadığı pozisyonda Raul oynuyordu, önünde de merkez santrafor olarak Rıdvan Nistelrooy vardı. 4-2-3-1'in orta ikilisi de Diarra - Guti(Sneijder)'di.

Yaz Helvası dedi ki...

Açıkçası Schuster'in şimdi gönderilmesi ile yeni gelecek teknik direktörün önümüzdeki sezon daha iyi işler yapacağına inanmıyorum; çünkü bir mucize yaşanmazsa yeni gelecek teknik direktörün bu sezonun fikstüründe tanımadığı bir kadroyla yapacağı maçlar gereksiz yere hanesine eksi olarak yazılacak. Bu seneyi bitirirken "Schuster kalsa en azından kupayı kazanırdık" mırıltıları başta çok önemli olmayacak belki; ama önümüzdeki sezon yaşanacak ilk puan kaybında "Geçen sezon üç ay takımın başında ne yaptı ki vs. vs. vs." söylentileriyle adamın üzerinde bu kayıp sezondan kalma gereksiz bir baskı olacak. Yeni hocayla anlaşırsın, takımın kasetlerini izletir, gereken bilgileri verirsin; ama Beşiktaş'ın iyiliği için sezon bitene kadar Schuster'i yemeyelim diyorum.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Yok efendim Schuster Madrid'i sampiyon yaptiginda Barca kotuymus de, ertesi sezon basarisiz olmus da zartmis zurtmus.

Sen bunu dedikten sonra Mustafa Denizli'yi hangi yuzle savunuyorsun o zaman? Kendi dediklerini inkar ediyorsun. Sampiyon oldugumuz sene Fener Trabzon Gs berbat durumda, tarihinde ilk defa sampiyonluk mucadelesi veren, eti budu belli
Sivas'i gecip sampiyon oluyorsun. Ertesi sene de basarisiz olup takimdan ayriliyorsun. Senin kriterine gore Denizli hoca falan degil o zaman.

Oyle degil iste bebegim, o kadar kolay degil o isler, hem Schuster hem de Denizli iyi hocadir. Bunu kafaniza sokun.

enorton dedi ki...

Schuster'in geçmiş kariyeri, Real Madrid yılları bir Beşiktaş taraftarı olarak beni ilgilendirmiyor. Schuster Real Madrid'de başarılı olmuştur, Beşiktaş'ta ise başarısız. Bu bakadar basit. Borsacı olduğum için yine borsayla ilgili bir söz söyleyeyim. Borsada herkesin bildiği bir kural vardır "Karda otur, zararı kısa kes" Burda da geçerli, hoca başarılıysa tut, başarısızsa değiştir bu kadar basit :)

Louis van Gaal çok iyi hoca ama Barçada başarısız oldu gönderildi. Benitez çok iyi hoca ama İnterde ilk devre sonunda kovuldu. Van Gaal Bayern'de müthiş işker yaptı, Benitez yarın başka takımlarda büyük işler yapacak ama bu durum bahsettiğim takımlardaki başarısızlıklarını değiştirmeyecektir. Beşitaş 24. hafta sonunda 35 puanla 6. sırada...

Üstündeki takımlardan Anteple berabere kalmış, Trabzona iki kere yenilmiş, Fenerbahçeye karşı 1 beraberlik 1 mağlubiyet, Kayseriye yenilmiş sadece Bursasporu yenebilmiş. Bu durum sizin için başarıysa diyecek sözüm yok. Seneye süper olacak diyorsanız yine sözüm yok. Hakemler, rakipler, basın vs diyorsanız o zaman Beşiktaş'ı ligden çekelim... Keza hakemler, basın, rakipler kısa dönemde değişmeyecektir.

Durum budur, 30 yaşındayım hayatımın hiç bir döneminde bu kadar kötü olduğumuzu hatırlamıyorum. Sizi bilmem ama ben bu durumdan dolayı çok üzgünüm, umut tacirliği yaparak bu duruma katlanmamızı isteyenleri de anlayamıyorum malesef...

Mete dedi ki...

Gelecek yil ile ilgili hala bu takimda bi isik goremiyoruz diyen arkadaslar lutfen biraz daha dusunsunler. Neredeyse uzulmezin gs deplasmaninda attigi golu cocuklarimiza anlatacaktik, kadikoy deplasmaninda bu takim degil miydi en az 60 dakika %35/%65top oynayan, yoksa Porto deplasmaninda baska bir takimi mi izledik.

Çoğunluğun fikri sabit zaten.Evet Schuster'den çok daha derin mevzular var bu noktaya gelene kadar.

Gaziantepspor örneğini vermekten üşenmiyorum .

Kadro yeni dedik-Adamların kadrosu da yeni.

Hoca yeni dedik-Adamların hocası da yeni

Hücum hattı uyum sorunu yaşıyor dedik (ALmeida-Quaresma-Simao aynı milli takımda oynuyor) - adamların ileri 3lüsü içerisinde aynı milletten adam bile yok.

Savunma hattı problemli dedik -adamların savunmada ne üdüğü belirsiz bir brezilyalı,Galatasaray'ın kovduğu müzmin sakat Emre Güngör ve 34 lük Yalçın oynuyor.

yerli kalitesi diyoruz -adamların takımında milli futbolcu yok emre güngör dışında.

Şu durumda bana bu takımın altında yer almamızın sebebini kimse açıklayamaz.

Arda dedi ki...

yeyin anasını satıyım, schusteri'de yeyin. del bosque'yi yediniz, lucescu'yu yediniz schuster'i yemesseniz ayıp olur lan zaten.. ne kadar yedirtmem desem de iştahla yiyeceksiniz nasılsa

sehorn dedi ki...

En son söyleyeceğimi en başta söylüyorum; takımın başına Ersun Yanal'ı istiyorum.

Şimdi açayım biraz;
Kurtarılması gereken Beşiktaş klubüdür, futbol takımı değil. Çözüm ise klübün ekonomisini belirleyen futbol takımının belli bir plan program sayesinde uzun vadede düzeltilmesidir.

İster kabul edin ister etmeyin, Beşiktaş saplandığı ekonomik çıkmazdan kurtulmak için geçici olarak küçülmek zorunda. Önemli olan bu geçiş sürecini başarıyla tamamlamaktır.

Seneye stat yapacağım diyorsun. Al sana bu süreci geçirmek için mükemmel bir fırsat. Her futbolcun yıldız olsa olimpiyat stadında, Kasımpaşa stadında oynayarak şampiyon olamazsın. Ama bu süreçte genç oyunculara yatırım yaparak, hem takımın ekonomisine katkıda bulunursun hem de takımın gelecek yıllardaki iskeletini kurarsın. Baskıdan uzak genç futbolcuların göstereceği gelişim ivmesi de cabası.

Peki bu ülkede potansiyelli genç oyuncuları en iyi tanıyan kim ? Bugün üst düzey birçok yerli oyuncuyu keşfeden, geliştiren kim?
Son 1 yıldır, milli takım bünyesinde çalışıp, tüm gurbetçi gençlerin takibini yapan kim ? Ersun Yanal. Çalıştırdığı hiç bir klüp takımında başarısız olmamıştır. Türk olması ve tecrübesi nedeniyle ligi çok iyi tanır. Kapris yapmaz ve tekrar büyük takım çalıştırma şansı da hırslı olmasını sağlayacaktır.

Al sana herşeyi düzeltmek için altın fırsat !!! Getir Ersun Yanal'ı. Sat elindeki para eden şöhretli yabancıları. Necip'e, Cenk'e, Ersan'a, İsmail'e, Muhammet'e, Atınç'a, Rıdvan'a ve Yanal'ın getireceği daha nicelere yatırım yap. Yap stadını bu baskısız ortamda, düzelt klubün ekonomisini.

BJK4EVER dedi ki...

@metin
Abi 6 sene evvel de oyleydi de nasil 67 puanda kaldilar bunu aciklar misin? Barcelona'ya birsey dedigim yok, hasa, ama bu herifi savunmak adina 67 puanda kalmis ve yarista yer alamamis bir takima efsanevi diyorsunuz, garip geliyor biraz.
Sana gore demek ki iyi td olduguna dair veriler kotu td olduguna dair verilerden fazla. Neymis bu veriler merak ettim.
Tigana ve Del Bosque ile Schuster'i karsilastirmak dogru degil. Tigana elinde inanilmaz kisitli ve toy bir kadro olmasina ragmen hep sampiyonluk yarisinda takimi tuttu, kupalar kazandi ve belirli bir futbol seklini ogretti. Gencleri gercek anlamda kazanmak istemesi de cabasi. Del Bosque ise ilk 8 macini deplasmanda oynamak zorunda kaldi, eline cok yetersiz ve doldurulmus bir kadro verildi, adamin orta sahasindaki 4 alternatifi A.Yildirim, Okan, Tayfun ve Tayfur'du yahu, daha ne olsun. Buna ragmen takim toparlanma surecine girmisti ve kazaniyordu, ilerleme kaydediyordu.
Schuster icin hicbir arguman gecerli degil. Schuster icin one surulebilecek tek arguman bence sakatliklarin fazla olmasiydi ilk yari itibariyle, ama 2. yarida bunun da etkisinin fazla olmadigini gorduk.


@Ekrem
M.Denizli'yi su yuzle savunuyorum. Adam bir defa isini ciddiye aliyor, maclara gozleri kanli kanli, yorgun bir bicimde cikiyor. Schuster gibi tikimden asagi Kasimpasa havasinda cikmiyor.
M.Denizli'nin kariyeri basarilarla dolu. GS ile Avrupa'daki basarilari, FB'yi sampiyon yapan ilk yerli antrenor olmasi, BJK'de 20 sene sonra gelen cifte kupadaki imzasi, milli takimdaki basarisi tartisilmaz. Schuster'in ise bunca yillik antrenorluk kariyerinde tek gercek anlamda basarili senesi R.Madrid'deki ilk senesi, o kadar, baska hicbirsey yok. Hicbirsey olmamasini gectim, hicbir yerde 2 seneden fazla calisamamis ve siz bu adamin bizi uzun vadede istikrar ve basariya kavusturacagini dusunuyorsunuz, komik. Ki Mustafa hocanin psikolojik olarak takima ve hatta tum camiaya etki etmesi bile yeter.

Basarisizligina gelirsek. Gecen sene cok basarisizdik, ama ortama bakmak lazim. Sezon inanilmaz gec acilmis, oyuncularda muthis bir rehavet ve doygunluk hissi. Puan kayiplarindan sonra adam cikip delikanli gibi istifa etti ve yonetim kabul etmedi, kovulup tazminatini almasini beklemedi. Kaldi ve takim 8 hafta ust uste gol yemeyip kazandi, tam 8 hafta. Yani takimi toparlamasini bildi. Ve biz gecen sene bu haftalarda sampiyonluk yarisinin tam icindeydik, sonra kritik haftalarda gelen hakem hatalari ve sakatliklar bizi bitirdi. M.Denizli ile Schuster'in adlarini ayni cumlenin icinde kullanmak bile urkutucu (antrenor olarak).
Ben Schuster'i takim kazanamadigi icin elestirmiyorum. O sekilde dusunsem Trabzon macinin devre arasinda rakip 10 kisi kalmisken adama elestiri yoneltmem. Ben adamin takima ne verdigine bakar. Antrenor en iyisini yapar, diger etki eden faktorler negatiftir takim basarisiz olur, olabilir. Ama antrenor katki yapmiyorsa, fayda yerine zarar sagliyorsa elestiririm, bu kadar net. Elestirilen takimin aldigi skorlar degil, Schuster'in antrenorlugu.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Ersun Yanal kim ya...

BJK4EVER dedi ki...

@sehorn

Yazdiklarinin tamamina katiliyorum. O kadar radikal olmamali belki, ama hazir oyunculara konmayip kendi oyuncularini yaratabilen bir antrenordur Ersun Yanal, bu buyuk bir arti.

BJK4EVER dedi ki...

Hadi tamam ben futboldan anlamiyorum, hatta on yargiliyim, Schuster dusmaniyim, guzel. Noat Samisa da mi anlamiyor? Cartalete de mi anlamiyor? En buyuk Denizli dusmani ve 7 ay evvel en buyuk Schuster hayrani Janitschar (Ugur bey) de mi anlamiyor? Schuster'i tutan arkadaslar bile vazgecti adama olan inancini yitirdi, hala bazi arkadaslar israrli isik var, duzelecegiz, seneye kraliz be oglum diyor. Kafam basmiyor.

sehorn dedi ki...

@ Ekrem,

Ersun Yanal başarılı bir yeni nesil TD'dir.

EnisteKolaKoy dedi ki...

bir teknik direktör daha başarıyla yendi, ama basınla, ama taraftarla, ama "o adam oynar mı yaeaeae" ile ama duran topla, ama "orta saha boş kaldı" ile ama kırmızı kartlar vs. vs. afiyet olsun. önümüzdeki 5 sene içinde 10 teknik direktörle mutluluklar.

ps. "van gaal sezon sonu bırakıyormuş, özlenen futbolu o oynatır bize, gelsin bi de o teşhis koysun takıma; hem morinho'nun hocası falan. ama yok 2-3 hafta sonra ya arnavutköy'de balıkçı olur, ya da futbolcu ısrarından o da 6 ay sonra "bu adam teknik direktör falan değil" olur.

~Poseidon~ dedi ki...

Baskısız ortam derken?
Maalesef 3 büyüklerden bahsediyorsak baskısız ortam lafını kullanamazsın.
Senin söylediğin şekilde yapalım. Gelsin Ersun Yanal, oynasın bütün gençler, satılsın yıldızlar şans eseri takım ligin altlarına düşerse tribünlerden homurtu çıkmaz mı sanıyorsun? Medya vampir gibi kan istemez mi?

O zaman işte çocukların kariyeri başlamadan biter. Türkiye'de futbol Arsene Wenger kaldırmaz. Geldiğin zaman hem kısa hem de uzun vadede başarılı olacak, genç oyuncuları da parça parça takıma monte edeceksin. Schuster bunu yapıyor, Denizli'nin A2'ye gönderdiği Necip 11 oyuncusu oldu. Onur B. en kötü kulübede yer buluyor kendine. Yeri geliyor 16'lık çocuğu 60 dk. izleyebiliyorsun.

Schuster kısa vadede başarısız olduğu için bütün bunlar konuşuluyor. Onun kellesi bu yüzden isteniyor. Ersun da gelse, Mourinho da gelse burası Türkiye. Bizde sabır olmaz. Adamın kafasını koparıverirler.

Antep, Fener bir hava yakalamışlardır. Zamanında Sivas'ın ve Bursa'nın yakaladığı gibi...
İşte beceremediğimiz nokta bu oldu. O havayı yakalayamadık, yakalatmadılar. (Kartlar, sakatlıklar, acemilikler vs...)

Bana kimse gelip de ya Trabzon, Fener, Bursa çok iyi top oynuyor demesin. O havayı, o çoşkuyu bulduğunda Beşiktaş'ın nasıl top oynayabildiğini de gördük.

Ben ışığı görenlerden biriyim. Sinirlenip, duvarları yumruklasam da hala içimde bir umut var. Bu takım o-la-cak.

jeankier dedi ki...

üzülmezi,delgadoyu, tabatayı, holoskoyu, finki gönderen adam nobreyi, ferrariyi, sivoku, ekremi de gönderecektir.. sonuna kadar şuster reyiz..

BJK4EVER dedi ki...

Gondersin de aldirdiklari ne yapti? Onca adam gonderip onca adam aldirdi ama o begenmedigimiz Tabata, Holosko, Fink'in oynadigi takim 4. idi, bir evvelki sene sampiyon olmustu, biz onun oyunculariyla 6.yiz ve top falan oynamiyoruz. Nasil is bu?

Massaro dedi ki...

Surada dengeli yorum yapmakta baya zorlaniyor insanlar.

Yani Ersun Yanal midir simdi de? Hani aldiklari takimlari ilk 10 haftada lider yapan, 20. hafta geldiginde kume dusme potasina sokup kovulan Yanal?

Yazin hersey superdi, Noat'a gore, Janitschar'a gore ki ikisinin futbol felsefesi bana hep cok ters gelmistir.

Cartalete'nin futbol anlayisi yakindir bana. Ben de Schuster'i ilk geldigi gunden elestiriyorum da cozum Ersun Yanal degil, Daum degil, Benitez hic degil.

Ayrica, Antep iyi bir ornek degil ki bize. Antep Avrupa'da mi oynadi? Antep stadinda, Inonudeki gibi baski mi var? Bu taraftar, geri geldiginin 3. macinda Nihat'i asti kesti.

Yani bazi seyleri hic gormezden geliyoruz, Schuster kotu de bu sene inanilmaz mucadele gucu yuksek bir lig yasiyoruz. Ilk 4deki takimlarin hicbiri Turkiye kupasinda ceyrek finale cikamamis, bunu diyen yok.

Feneri, Trabzonu Avrupa'da mac yapmadan gelmis. Olmuyor iste arkadas, burasi Turkiye ligi fizik mucadele cok ust duzeyde, cunku futbolcularin teknikleri ve oyun okuma yetenekleri zayif.

Avrupa'da iki pas yapan takim bizim takimlarin basini donduruyor.

Schuster gidecekse gelecek adam ya taktisyenligi tartisilmayacak bir Capello, Scolari olacak ya Turkiye'yi iyi bilen ve basariya ac biri olacak bakin bu Yilmaz Vural veya Hikmet Karaman da olabilir.

Senol Gunes en cok bu adamlara yakin bu anlamda.

Unknown dedi ki...

@massaro
kesinlikle bende sadece Rijkaardın gönderilme zamanlamasından bahsetmek istedim.Rijkaard eleştirilerinde haklıydı bence ve basiretsiz yöneyit ve futbolcuları onun başını yedi her ne kadar ben onun da hocalığına hayran olmasamda.Schusteri tarif etmek imkansız.Keşke pek çoğumzun hoşuna giden medyaya karşı ukala ciddiyetsiz tavırları sahada ki takımına karşı,rakibine karşı,taraftara karşı olmasa.gerçekten çalıştığını bu takım için emek harcadığını bişeyleri değiştirmek için mücadele verdiğine inanabilsem.ama yok hiç ışık yok medyaya Schusteri yedirtmeyeceğiz diye o bizi yiyiyor.bence insanlar yanlış zaman da yanlış insana sahip çıkıyorlar.YD nin yönetiminde kaç tane hoca gitti geldi bazılarından bende memnun olmadım ama en sahip çıkılmayacak adamda Schuster çıktı.O kendi yaptıklarıyla bu duruma geldi yoksa kimse ilk günden baltalarını bilememişti.Ben 2. hafta İBB maçında bir şeyleri net gördüm ama yine bir umut bekle bekle daha erken elbet düzelir derken sonunda hepimiz aynı payda da buluşacağız bence.maalesef çok isterdim ama Schuster o kişi değil.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@sehon

Ersun'un td olarak basarisi falan yoktur, fakat Championship manager oyuncusu olarak basarili olabilir. Elinde laptopuyla dolasir, Manisa'daki laboratuvarlarinda deneyler yapar, oyunculara farkli yukleme teknikleri dener vs. Her ne hikmetse calistirdigi takimlar ligin ikinci yarilarinda tepetaklak olur.

Sozun ozu, uzgunum Besiktas staj yeri degildir.

Unknown dedi ki...

@Arda
Del Bosque'yi de,Lucascu'yu da,Tigana'yı da,Ertuğrul u da,Denizli'yi de Başkanımız afiyetle yedi taraftar değil.Ama bu Schusteri yedirtmeme hassasiyetini gösterenler bu üsttekilerden birisini yedirtmeseydi belki şimdi bunları konuşuyor olmazdık.yanlış adam da yanlış tavır takınıyoruz.Schuster hepsinin arasında en umut vaadetmeyeni ve Demirören birşey bildiğinden değil sadece 2. Del Bosque olayı yaşanmasın diye Schusterin'arkasında'
ah birileride Demirören'i yese aslında en lezzetlisi o.

Massaro dedi ki...

@sukran

Dogru diyorsun, bence Ertugrul Saglam'a bile cok sabretmistik. Saglam Bursa'da basarili oldu mu? Oldu, bu demek degil ki Besiktas'ta basariliydi ya da olacakti. At sahibine gore kisner.

Ya ben Schuster'den sunu beklerdim arkadas, hep diyor ya 60'larin ligi oynaniyor, Trabzon defans yaparak kazaniyor . Schuster bey diyor ki yani is mi 60'larin futbolunu oynamak herkes oynar. Madem oyle oynasaydik ya su 60 larin futbolunu yenseydik ya Trabzon'u, o zaman cikip deseydin ki renkli medyaya 'Bakin, 60'larin futboluyla sampiyonunuzu yendim' zaten lig gitmis bitmis, o zaman kim ne diyebilirdi ki!!

~Poseidon~ dedi ki...

Gördüğüm kadarıyla Ekrem ve benden başka Schuster'ci kalmamış. :)
Ortak kanı Schuster ile olmayacağı yönünde.

Anketi kim bu kadar şişirdi o zaman?

Anti-Schusterciler TS maçından önce Ömer Güvenç J.B. Toschack ile ilgili bir şeyler geveledi. Sanırım onu düşünüyorlar yine.

Beğendiniz mi bu tercihi?
6 aya kalmaz onun da etini, kemiğini ayırır, bırakırız kaldırım kenarına.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@Poseidon

Ankete bak, orada sessiz bir cogunluk var :)

Yenilip gelince macin siniriyle klavye basinda Schuster'e sallamiyorlar, sogukkanli bir sekilde sabirla bekliyorlar.

Massaro dedi ki...

@Poseidon

Sunu konusalim, bu takim yonetimi hangi kritere gore hoca bakiyor? Konusalim. Toshack gelecek, Guti, Q7 benim sistemime uymuyor diye gonderecek, yallah bastan takim kur.

Yonetim 3 tane hoca adayi belirler, bunlara mac kasetleri gondertir, tedbilli kiyafet maclara getirtirir, der ki hocam takim bu, bundan ne cikarirsin? Futbolcu ister misin, yoksa bu kadrodan guzel isler cikarir misin?

Bu olmali kriter, yoksa gelsin Toshack, o da sil bastan kadro kursun.

Yaz Helvası dedi ki...

@sehorn

Bence de Ersun Yanal oldukça mantıklı bir isim. Türkiye Süper Ligi'nin 6 yabancılı sisteminde şampiyonluğa giden yol 6 iyi yabancı bulmaktan çok 5 iyi Türk oyuncu bulmaktan geçiyor. Yetenekli Türk oyuncu bulma konusuyla ilgili olarak Ersun Yanal'ın kulüp takımlarında yaptığı hamlelere bakalım:

1. 2008-09 Trabzonspor: Selçuk İnan, Egemen Korkmaz, Giray Kaçar, Ceyhun Gülselam, Gökhan Ünal.

Ziya Doğan'ın Ayman'lı kadrosunu devralıp bir transfer döneminde milli takım adayı beş oyuncu getirerek Trabzon'u şampiyonluk adayı haline getiren Ersun Yanal, Trabzon'un bugün şampiyonluk yarışının içinde olmasında önemli bir pay sahiplerinden biridir. Yabancı oyuncu olarak yaptığı Colman, Cale, Alanzinho takviyeleri de cabası.

2. 2005-06 devre arası Manisaspor: Arda Turan, Yiğit Gökoğlan, Selçuk İnan, Ufuk Ceylan

O dönem Zorlu'nun finansal desteğiyle iddialı olmaya çalışan Manisa'ya Ekim'de gelen Ersun Yanal'ın devre arasında aldığı 5 Türk oyuncudan 4'ü yukarıda. (Meraklısına not: 5. isim Zafer Sakar) O dönem yaş ortalaması 18.25 olan bu isimlerin hepsi bugün milli takım havuzunda yer alıyor. Yine devre arası alınan Zelenka ve Holosko da cabası.

2006 - 2007 Manisa: Ersan Adem Gülüm, Sezer Öztürk

Bu sezon Manisa'yı sezon başında zirve yarışına sokan Ersun Yanal'ın radarına giren iki genç isim daha.

Bütün bu oyuncuları bulması, Ersun Yanal'ın bu kulüpte Demirören'in başa geçtiği 2004 yılından bu yana zerresi olmayan (Kriz anlarında takımın başına getirilen Tigana ve Denizli'nin kişisel çabalarını bir kenara koyalım) futbol aklına katkı yapabileceğinin ispatıdır.

Ama Ersun Yanal Beşiktaş'ın başına TD olarak gelmesin; çünkü ilk andan itibaren "Ersun Yanal kim yae, o gitsin bilgisayarıyla oynasın" diyenler türemeye başlar. Onun yerine bugün milli takımda yaptığı işe benzer şekilde idari bir görev alsın, mümkünse de on yıl kadar görev yapsın, Beşiktaş'a oyuncular kazandırsın. Hiç olmazsa 7 yıl boyunca 100'e yakın transfer yapıp sağ bek orijinli bir tane oyuncu almayan zihniyetten kurtuluruz.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Toschack olmaz ya cok kibirli o, Turkler'i falan asagilar Allah muhafaza. Turk futbolunu kucumsemesin, bizi ovsun, yuceltsin. Hadi bizi ov, hadi bizi ov.

Massaro dedi ki...

Ersun Yanal CM'de bile Besiktas'i almasin bence.

O dedigin Selcuk Inanlara, Gokhan Unallara milyonlar dokuldu. Bugun hangisi gelse yuhlanir 2. macinda, Guti, Quaresma tartisiliyor, Selcuk Inan kazma olur, Egemen yavas, Giray kasap, zaten Giray kirmizi gormeden mac tamamlayamaz bizde.

Arda dedi ki...

@şükran
madem onları yedirtmeme hassasiyeti gösteremedik, schuster'de bu hassasiyeti gösterelim hep birlikte. ayrıca başkan canı istediği için yemedi o isimleri, medyanın gazına gelip baskı yapan taraftar sayesinde yedi, aynen bugün olduğu gibi.

schuster'in umut vadetmediği konusuna gelince, bence henüz çok erken bu yargıya varmak için. 6 ay bize çok uzun geliyor ama hiçbirşey aslında. üstelik şöyle bir konuda var; bu konumda olmamızın en büyük sebebi sezon başındaki sakatlıklar mesela, kaç maç tam kadro çıkabildik maçlara ilk yarı? ikinci yarı desen ara transferlerin uyumuydu, puan farkıydı güme gitti. türk ligini tanımamasından dolayı bikaç maçlık yanlış seçimler dışında schuster'de pek suç göremiyorum ben şu tabloya bakınca.

Massaro dedi ki...

@Arda

Ertugrul'u yendik, 5 ay sonra sampiyonluk geldi.
Yemeseydik daha cok Metalistler, Liverpoollar gorurduk,

Del Bosque'yi yedik, Riza 2. devrenin puan rekorunu kirdi, ona ragmen Del Bosque 29 puanla birakmisti, o enkazi 69 puana tasidi. Kadikoydeki 4-3 luk mac mentalligin onemi uzerine arsivlere giren dersti.

Yazik oldu Riza Hoca'ya, adam 30 tane orta 15 tane sut girisimi yapip 0-0 berabere kaldigimiz bir Kayseri macinin ardindan bileti kesildi, Avrupa'da devam ediyordu yoluna,

Bugun Luksemburgdan, Faroe adalarindan hoca getir bizim taraftar arkasinda durur, sabir gosterir, ama bu camiaya 14 yil hizmet etmis Riza Hoca'nin kalemini 2 macta kirar.

Riza hoca, Besiktas'in cocuguydu, harcandi. Yabanci degildi.

Konusan yok 17 macta 29 puan toplayip, konya'dan kupada 4-0 yiyip elenen Del Bosque'yi, sevsinler.

memmo03 dedi ki...

Gelecek vadetmeyen Schuster in şu maçları tekrar izleyin :
Karabük 1 Beşiktaş 4
fenerbahçe 1 Beşiktaş 1
Beşiktaş 2 Manisaspor 3
Beşiktaş 1 Kasımpaşa 1 Son 15 dk
Beşiktaş 2 Konyaspor 2
Beşiktaş 5 Bucaspor 1
Beşiktaş 1 Porto 1
Rapid 1 Beşiktaş 2
Beşiktaş 1 Cska 0

Arda dedi ki...

@Massaro
ben olayın rıza ya da del bosque tarafında değilim. rıza mı geldi dediğin gibi 2 maçta kalemi kırılmamalı. del bosque mi geldi konya'ya elendi diye kovulmamalı. böyle hiçbiryere varamazsın. hep verilen bir örnektir ama bir daha vermek istiyorum konusu açıldığı için alex ferguson örneğini. aşırı kısa vade düşünüyoruz türkiye'de maalesef yarını düşünen çok nadir oluyor bundan dolayıda kaybeden olmaya mahkum kalıyoruz.

Yaz Helvası dedi ki...

@massore

O dediğim Selçuk İnan 2m Euro'ya Trabzon'a gitti, biz aynı transfer döneminde 1 milyon az verip Maynı Manisa'dan Uğur İnceman'ı aldık. Bahsettiğim futbol aklı farkı burada yatıyor zaten.

Gökhan Ünal (ki 6.2 milyonla bahsettiğin milyonların döküldüğü tek adam bu) süreç içinde başarısız bir transfer oldu; ama takımı yeniden zirve yarışına sokan 5 Türk hamlesinden biri olduğu için yukarıya dahil ettim. Bu beş isme harcanan toplam para 11 milyon euro ve tek kayıp Gökhan Ünal. Biz aynı transfer döneminde 11.2 milyon euro harcadık, bugün elimizde kalan iki isim Ekrem Dağ ve Tomas Sivok. Ersun Yanal'ın Trabzon'la ilk transfer dönemi olan 2007-08 devre arasında Onur Kıvrak'ı da 700 bin euro'ya aldığını eklersek bugünkü 5 Türk ihtiyacını karşılayacak futbol aklının nasıl çalıştığını görmüş oluruz.

Egemen, Giray kasap Selçuk kazma; ama bir şekilde 5 Türk oyuncuyu dolduracaksın (ki geinş sezonda 7-8 kaliteli isme ihityacın var)ve mevcut havuzdaki isimler bunlar. Bir şekilde Fenerbahçe'nin Volkan-G.Gönül-Emre-Mehmet Topuz-Özer-Semih kalitesini yakalaman lazım.

Bunlar olmaz yeni jenerasyonu bulalım diyorsan da gideceğin ilk isim Ersun Yanal. Manisa 2005-06'daki dörtlüye bak: Arda, Yiğit Gökoğlan, Selçuk, Ufuk dörtlüsünü 18 yaşlarındayken fark etmiş, bugün milli takımların btüün oyuncu havuzunu biliyor. Biz adamın 3 yıl önce bulduğu Ersan'ı keşfettik diye scout ekibimizi göklere çıkarıyoruz.

Önemli olan Ersun Yanal da değil; kulübe kalıcı olarak futbol aklının kazandırılması. Çünkü 5 Türk sistemini yabancı hocalar çözmekte zorlanıyor. Del Bosque geldiğinde Ramazan Kurşunlu'yu Cordoba'nın yerine oynatıyordu; çünkü kağıt üstünde kaleye yabancı isim kullanmayı lüks görüyordu. Bugün de Schuster defansı 4 Türk oyuncudan kurmaktan bahsediyor. Sonuçta bir sezonu kurtarmaya çalışırken "kadro çok iyi" diye yola çıkıp "nerede bu sağ bek?" diyerek sezonu noktalıyoruz.

Geçmiş dönemde milli takımlarda görev alan bir başka isim Metin Tekin idari koordinatör olarak gelebilir mesela, taraftar gözüyle Sarı Fırtına Metin'i Ersun Yanal'a tercih ederim. Ama eksik olan futbol aklımızı bir şekilde artırmamız şart ve Ersun Yanal da bu niteliklere sahip bir isim olduğunu bulduğu oyuncularla ispat etmiş durumda.

Yaz Helvası dedi ki...

@massaro olacaktı tabi isim yanlışlığı için özür dilerim.

sehorn dedi ki...

Ersun Yanal'ı nedenlerini göstererek belirttim. Eğer cevabınız " Ersun CM oynasın " dan ileri gitmiyorsa o sizin sorununuz. Demiroren tarzı bir cevaptan öteye gitmez zira.

Ha bu arada " Ersun Yanal 2. yarılarda batırıyor " diyenler için;

99-00 Denizlispor;
1. yarı 27, 2. yarı 20 puan

00-01 Ankaragücü;
1. yarı 22, 2. yarı 34 puan

01-02 Ankaragücü;
1. yarı 30, 2. yarı 26 puan

02-03 G. Birliği;
1.yarı 34, 2. yarı 32 puan

03-04 G. Birliği;
1.yarı 26, 2.yarı 18 puan

05-06 Manisa;
1. yarı 20, 2. yarı 20 puan

06-07 Manisa;
1.yarı 28, 2. yarı 14 puan

08-09 Trabzon;
1.yarı 35, 2. yarı ayrılana kadar 12 maçta 21 puan, takım kalan son 5 hafta 12 puan alarak 2. yarıda toplamda 33 puan topladı.

06-07 Manisa sezonu hariç 2. yarıda ciddi düşüş gösterdiği sezon hangisidir ? Yok !!!!!

Ama bir hurafedir gidiyor " Ersun 2. yarılarda batırıyor " diye.
İstatistikleri sozlukten aldım. Son derece basit bir şekilde ulaşılabilecek bilgiler bunlar. Ama araştırmadan " Ersun 2. yarılarda batırıyor " demek daha kolay geliyor millete.

Yaz Helvası zaten çıkardığı oyuncuları yazmış, ben de biraz istatistik verdim. Bilgi ver, fikir söyle konuşalım.

Kalten dedi ki...

Oldu-olacak Ersun Yanal'ı scout yapalım, FM'deki gibi U19'un ümit veren oyuncularını 'approach to sign'lasın --yalnız takıma kondüsyon yüklenirken paketleyip saklayalım, ortalarda gözükmesin. Mustafa Denizli medyadan sorumlu olsun, Ömer Güvenç'le sohbet etsin, 26. hafta kehânetlerinde bulunup mind-game yapsın. Fatih Terim'i çağıralım her maçtan önce "ben aslında Beşiktaş'lıydım, saldırın aslanlarım!" desin (http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=228531), Ersun'un bulduğu gençleri gaza getirsin. Lucescu taktiği oluştursun, Zico takımdaki Brezilyalılara joga bonito yaptırsın, Yılmaz Vural da arada bir soyunma odasına uğrayıp kırmızı kart görenleri dövsün. Daum da aralarda takılır kendine bir meşgale bulur, tabii sezonun son maçında takımı yukarıdakilerden birine bıraksın ki problem olmasın.

Schuster'i ben de sevmiyorum ama şu aşamada yollansa dahi yerine kim gelir, gelse bile rabonayla şut atan Quaresma'yı kadro dışı bırakmamayı kabul eder mi, bilmem. Schuster'i yollamak demek Quaresma, Guti, Almeida'yı da yollamak demektir. "Zaten katkı almıyoruz gerek yok" derseniz orası başka.

Massaro dedi ki...

@yaz helvasi

guzel diyorsun Denizli Ernst'i, Ferrari'yi, Fink'i, Hilbert'i getirdi. Yerlilerden Cenk'i, Ersan'i getirdi.

Tecrubesi Yanal'i 2'ye katlardi, neden gonderdik bu adami Yanal'i getirecekdiysek.

Del Bosque deme bana lutfen, adam Besiktas'in en iyi stoperi Ronaldo'yu kesip Cagdaslari, Mustafa Doganlari oynatiyordu. O zaman yabanci siniri yoktu ki, artilar eksiler girmemisti ki 5 tane yabanci hakkin vardi hatirladigim.

Metin Tekin is yapar, Feyyaz Ucar is yapar, yani bak bu adamlar kendilerini gelistirmeye calisirlar, burunlari havada degil, sabir gostereceksek bunlari gosterelim.

Guzel kardesim, Ufuk dedigin adami takip etmiyorsun, cimbomlular her macta adamdan yaka silkiyor, Arda galatasaray'da parlamisti, biliyordu yildiz olacagi Manisa'ya kiralik gonderildi. Yigit Gokoglan 22 yasinda Manisa'da hala.

Riza hoca cok mu iyiydi? Adem Dursunlari, Youlalari basimiza musallat etti, yine de adam elinden geleni yapmaya calisiyordu.

Massaro dedi ki...

@sehorn

bir laf vardir, bir yarista 2. olan en buyuk loserdir. Yanal boyle bir adamdir. Trabzonla ilk devre sonunda liderin 2 puan gerisinde 2. ydi, sorna 2. yari basladi puan farki 10'a cikti.

Manisaspor 11 hafta sonunda liderdi, herkes sampiyonluk bekliyordu, lig bittiginde kume dusen takimin 3 puan ustunde bitirdi.

Milli takim'da ne yaptigi da ortada.

Ersun Yanal ile basari gelmez cunku oyle bir aliskanligi yok, yarisi onde baslayip 2. bitirme ki en buyuk basarisi bu, psikoloji sinmis adama. Gelmez basari.

okka dedi ki...

yukarda birileri "beşiktaş staj yeri değildir" demiş. ersun yenal'a atfen.

e şusterin bu sene yaptığı nedir. yap boz tahtasına döndük.
bir de şusteri kaç sene bekleyeceğiz kuzum? bu sene olmadı. kalırsa yüksek ihtimal seneyede başarı yok. bekle allah bekle.

ersun yenal'dan da pek hazzetmem o ayrı mesele.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Real Madrid'i sampiyon yapmis bir adam stajyer degildir artik okkacim. Ersun Yanal CM oyunu disinda herhangi bir takimi sampiyon yapsin da sonra gelsin.

~Poseidon~ dedi ki...

Schuster'i senelerce bekleyelim demiyorum. Ama 11-12 sezon sonunda kadar Schuster ile devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yine başladık Beşiktaş'ın Çocuğu muhabbetine...

Feyyaz ve Metin isimleri de döküldü. Çok sürmez 1-2 güne de Sergen adı ortaya atılır.

Bu söylediğiniz isimler devrim yapacağım diye gelir, aynen Aykut'un başına geldiği gibi TSL standartlarına dönerler. Ben böyle kazanmak istemiyorum. Bu şekilde elde edilecek başarı sezonluktur. Sana ne bir gelecek ne de bir Avrupa başarısı sağlar.

Benim hocam deli olsun, sıyrık olsun. İzlemekten keyif alayım takımı. Ya Türkiye'de kimsenin oynatamaya cesaret edemeyeceği sistemi oynatsın ya da bu yolda kellesi kopsun. Ben beklerim...

S for Schuster :)

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Gercekten birakalim artik su "evladimiz" muhabbetini.

Aykut da cok kotu ve capsiz bir hocadir, Fener'le devam ederse seneye de Avrupa'da ilk turda elenirler. Dilerim Fener'in basinda kalir.

Unknown dedi ki...

@Arda
seni çok iyimser görüyorum.Valla ister hoca ister futbolcu transferi olsun Başkanın yaptığı hataları medyanın gazıydı,taraftarın gazıydı diye geçiştiremem.Bu Demirören sütten çıkmış ak kaşık demek ki adam daha normal bir konuşmasını gaf yapmadan bitiremiyor.evet sakatlıklardı,hakemlerdi,fikstür programıydı falan filan herşeyin etkisi var ama tüm bunlara rağmen bu takım fenerbahçeden 20 puan fark yemeyi-şimdilik-haketmiyor ve kimse kusura bakmasın bunun sorumlusu Schuster.6 diyorsun da şu ana kadar bir sürü takımla 2 defa karşılaştık hangisinde mesela ilk maçtan bi ders aldığını bir şeyler öğrendiğini gördün.Bu hafta Manisaya gidiyoruz ilk maçı kaybettik evimizde peki bu maçta farklı bir şey olacağına dair kimin inancı var?gerekli ders çıkartılmışmıdır? hiç sanmıyorum.takımdaki sakatlıkların tek sorunu sert rakipler mi?Raul un Almanya da Schuster için söylediklerini görmediniz mi?bence Schuster iyi bir antrenör,taktisyen,mentör değil takımı hiç bir şekilde maça hazırlayamıyor ve rakibide analiz edemiyor.Şu ana kadar en zevk aldığım maçlarda bir Villereal ile oynadığımız hazırlık maçıydı mesela ve orda da hatalarımız vardı elbet ama ordan bir adım ileri gidemedik hep geri bunda bir terslik var bu sorunu gideremeyen de hoca maalesef

Arda dedi ki...

@şükran

iyimser olmak lazım bardağın yarısı dolu çünkü, karamsar olup kelle istemekle hiç bir noktaya varılmıyor. yıldırım demirören'i seven biri değilim bende burda bu sezona kadar yaptıklarını savunanla sonuna kadar da tartışırım ancak bu sene bi hoca getirdi hocanın isteklerini yerine getirdi bişeylerin farkında ve düzeltmeye çalışıyor.

schuster konusuna gelinec, herşeyden önce bahsettiğin adamın real madrid'i şampiyon yaptığının farkındasın dimi? bazı şeyleri senden benden iyi biliyor olması lazım. elbette analizini yapıyor, takıma bi sistem oturtmaya çalışıyor ama bunları yaptıktan sonra ferrari gidip kırmızı kart görürse, quaresma cırcır olursa ya da hakan arıkan hatalı gol yerse schuster ne yapsın? biraz bu açıdan düşünmek lazım.

Yaz Helvası dedi ki...

@massaro

Yukarıda da dedim ama bir defa daha yazayım, benim için önemli olan Ersun Yanal değil, adamın futbol aklı. Pratikte medya ve taraftar baskısının olduğu yerde Ersun Yanal ile en iyi çalışma formülünü bugün TFF uyguluyor zaten. Vitrinde Hiddink ismi duruyor, maç hamlelerini planlayan da Hiddink. Ama buranın dinamiklerini bilerek Hiddink'e oyuncularla ilgili gerekli verileri sunan Ersun Yanal. U-20 2013'ü düzenleme projesinde de Yanal'ın parmağı olduğunu düşünüyorum. Bunu da bir daha yazıyorum, teknik direktör olarak değil; ama bir şekilde o aklın kulübün içine dahil edilmesini isterdim. Ama zaten dahil edemeyiz, 2012'ye gidemezsek bile ipi çekilen Hiddink olur, Ersun Yanal 2014'e kadar bir şekilde yeniden yapılanmanın kilit ismi olarak kalacaktır.

Kendi blogumda 2005 U-20 ile ilgili bir şeyler karalamak için bu araştırmanın Manisa kısmını yapmıştım, denk gelince Trabzon ile birleştirip burada da paylaştım. Ufuk, Gökhan Ünal, Sezer Öztürk iyidir kötüdür; ama bahsettiğim isimlerin hepsi bir şekilde bugün milli takım havuzunda ve bu havuzdan Fenerbahçe kalitesini yakalayacak 7-8 isim bulmak zorundayız. Hadi elde var Cenk, Ersan, İsmail, Necip diyelim; en az 4 adam daha bulman lazım ki hep zirveye oynayacak bir takımın olsun. Güiza kötüyse gider yerine Niang gelir, yabancı havuzunda limit sonsuza yakınsıyor; ama zirve yarışı için Türk oyuncu çekirdeği iyi olacak. Bunun için de bu havuzu iyi tanıyan bir adamın kulüpte görev alması lazım. (Oylar Sarı Fırtına'ya)

Del Bosque örneğini şunun için verdim: gelen yabancı teknik adamlarda yabancı kısıtlaması yüzünden (Tigana'yı tenzih ederim) transfer edebileceği en iyi 6 yabancıyı alıp Türklerle takımı yamama düşüncesi oluyor. Ama işin sırrı 6 yabancıda değil, 5 Türk'te. Onların en iyisini seçmen ve yabancıları takıma uydurman gerekiyor.

Milli takımın sağ bekleri kim? Sabri, Gökhan Gönül, Serkan Balcı. Takıma kalite katacak Gökhan Gönül veya seviyeyi koruyacak Sabri'yi alabilir misin? Hayır. O zaman sağ bekin yabancı olacak, orayı kotarmaya çalışamayacaksın. Türkiye Süper Ligi'nde oyunun kuralı bu. Yusuf Şimşek oyun olarak Sergen'in 2003'teki katkısını yapmadı belki; ama sahaya çıkan 5 Türk'ten biri olacak performansı göstermesi bize seviye atlattı, o sayede Uğur İnceman yerine Ernst takıma dahil oldu.

Denizli'yle niye ayrıldık? Valla bilmiyorum da bence keşke ayrılmasaydık. Sadece senin de örneklerini verdiğin futbol aklıyla değil, medya baskısını (Ömer Güvenç hatırlatmasını yapan Kalten'e selam) da kaldırmasıyla bu futbol aklı kadar yöneticilik aklı da zayıf yönetimle takımı başarıya götürebilecek sayılı isimlerden biriydi.

"Benim adım Mustafa Denizli ise bu takım şampiyon olacak". İşte benim Beşiktaş'ın başında görmek istediğim teknik adamı özetleyen söz. Onun hakkında yazdığım daha uzun bir yazıyı okumak istersen şu linke bakabilirsin:

http://bonlibero.blogspot.com/2010/06/tesekkuru-bir-borc-bilirim.html

Mayor dedi ki...

Hep sahada ne yapildigindan yapilmasi gerektiginden bahsediyoruz. Su girsin bu ciksin, su taktik bu kadro... Bunlarin cogu denendi ama sonuc degismiyor. Nedenide hala takim olamamak.

Cok eneteresan birsey okudum gecen gun, bu sezon hicbir mactan once kampa girmemis takim, ilk defa trabzon macindan once kampa girmeye karar vermis Schuster. Bence en buyuk hatayi burda yapiyor. Aylar oldu herkes birbirine yabanci gibi takimda.

Soruyorum su anda Ersan nerde?
Avustralyada tedavi oluyor.
Bobo 1 ay nerdeydi devre arasinda takim idmana cikarken.
Brezilyada belinin tedavisi yapiliyordu. Dondukten sonra bir hayir geldimi bobodan, turist gibi oynuyo adam.
Bu ulkede doktor, terapist, bilmemne kalmadimi bu adamlara sakatliklari one surulerek neden takimdan bu kadar ayri kalmalarina izin veriliyor? Sakatsa bile kampa girmeli futbolcu, ayni ortamda yatip kalkmali yiyip icmeli.
Bana artik oyle geliyorki, bunlar haftada bir hali saha icin toplanan adamlar gibi, bir araya geliyor. Mac bitiyor evli evine koylu koyune. Oynanan oyunda zaten bunu gosteriyor.
Nasil pres yapiyo bizmkiler her mac? Bir tane eleman prese basliyo, yanindakilere el kol falan isaret etmeye calisiyo gelin lan, pres yapin gibisinden, olmuyo, donuyolar birbirlerine ya gelseydin etseydin gibisinden feveranlar. Hilbert 40 defa ceza sahasina giriyo hala nerde sut cekmesi nerde pas vermesi gerektigine karar veremiyo adam cunku gelisen olaylar tamamen spontane. Ben bu acidan anadolu takimlarini cok takdir ediyorum ve son yillarda inanilmaz atilim yaptilar takim olarak oynamak acisindan. Bizdede bu takim yaratilmadan bir sey olmayacak gibi.

kkkam dedi ki...

Ekrem bu sene Aykut feneri şampiyon yaparsa über süper bir teknik direktör mü olacak yani? Real Madrid'i şampiyon yapmış bu sene de Morinho büyük ihtimalle şampiyon yapamaycak ne yani Şuster Morinho'dan daha mı iyi?

Yakında 10. sıraya filan düşeriz siz hala şusteri yıkayıp yağlamayı devam edin .

@massaro

ilk yazdığın yorumun büyük kısmına katılıyorum.Türkiye fizik güç ile oynanan bir ülke.

sırf bu yüzden bile Schuster eleştirilmez mi ?Demek ki bu adam bu lig hakkında hiç araştırma yapmamış ? 3-4 tane yetenekli adamla güzel futbol oynar hepsini tokatlarım moduna girmiş ?

1 olur 2 olur orta sahayı rakibe vererek maç kazanan takım var mı bu devirde ? Biz 10 kişiyken de rakibe veriyoruz ,1 kişi fazlayken de rakibe veriyoruz.Bir terslik yok mu hocam bunda.Güzel futbol demek abidik gubidik riskler almak demek mi oluyor ?

Sezon başında sistem çok iyiydi.Takım ileride basıyordu,belki ofsayt taktiği çok oturmamıştı ama muazzam baskı vardı ve top bizde kalıyordu sürekli.Ama siz en çok savunanlar dediniz ki bu taktikle olmaz.İşte o zaman Schuster Beşiktaş'ın adamı olmaktan çıktı ...

sehorn dedi ki...

@massano,

2. en büyük loser'dır derken Yanal'ın çalıştırdığı en büyük takımın 20 yıldır şampiyon olamayan Trabzonspor olduğu gerçeğini hatırlamanı isterim. Eğer sen bir hocayı Manisa'da şampiyon olamadı diye eleştirirsen ciddiyetini yitirirsin. Adı üstünde Manisa, 2 oyuncusu sakatlansa alt üst olur bu takımlar.

Aç TFF'nin sitesine bak, Ankaragücü ile 2 sezon üstüste neler yapmış ? 100. yılımızda gelene geçene sallarken son 2 haftaya kadar ensemizden ayrılmayan G. Birliği'nin hocası kimmiş ? Aynı sezon UEFA'da çeyrek final gören hoca kimmiş ? İlk yarı iyi ikinci yarı batıyor hurafesini attınız ortaya, sadece 1 sezon yaşadığını rakamlarla açıkladım.

Herşeyi geçtim, ilk yazımda Beşiktaş'ın korkunç borç batağından kurtulmak ve stad yapımı sürecini iyi değerlendirmek için şampiyonluk amacı ile değil, önümüzdeki sezonların altyapısını sağlamak için gençlere yönelmesi, pahalı transferlerden kaçınması gerektiğini ve bunu yaparken de en ideal hocanın Ersun Yanal olduğunu sebepleri ile söylemişim. Adamın elindeki genç oyuncu datasının kimsede olmadığını söylemişim. Yani hedefe uygun hocanın Ersun Yanal olduğunu anlatmışım. Hala çıkıp Ekrem, önce şampiyon olsun diyor. Beşiktaş'ın sıkıntısının şampiyon olmak olamamak boyutunda olduğunu sanıyorsanız iki sene sonra UEFA kriterlerine uyulmadığı için kupalardan men cezası alınca uyanırsanız belki. Ha bu arada hayatında daha önce hiç şampiyon olmamış Aykut da şampiyonluğa gidiyor ayrı mesele.
Bir tane şöhretli hoca getirelim, eline de yıldızları verelim, gelsin kupalar YD mantığı ama işlemiyor. Bir plan programın olması lazım. Yanal da bu var. Yaz Helvası'nın dediği gibi bu plan programın Beşiktaş'a girmesi lazım. Şampiyon olursan işin bonusu olur bu ama bizim sıkıntımız ondan çok öte. Artık bunu görmek zorundasınız. Ersun Yanal bizi şampiyon yapamayabilir ama eminim 2-3 sene de bize 7-8 tane çok kaliteli Türk oyuncu kazandırır ki gelecek şampiyonlukların anahtarı da bu adamlar.

BJK4EVER dedi ki...

Sacmaliyorlar iste kardesim. Ezbere klise argumanlardan baska birsey yok. Ersun Yanal'i da 2. yarilarda takimlari dusuyor klisesiyle yargiliyorlar, halbuk o da kulliyen yalan. Bu dusus sadece Manisa'da yasandi, o da o donem Borbiconi, Johana, Zelenka gibi oyuncular uzun donemli ciddi sakatlik gecirdikleri icin. Madem 2. yarilarda dusuyor takimlari A.Gucu nasil 4. oldu, Genclerbirligi nasil 30. haftaya kadar sampiyonluk yarisinda yer aldi onu anlatsinlar bana.

@sukran

Allah askina Demiroren'de ne gibi bir suc var bu sene soyleyin. Tamam, gecmiste buyuk hatalar, sacmaliklar yapti ama bu seneden de sorumlu tutmayin ne ablacim. Diatta, Schildenfeld gelir elestiriler, tamam. Adam bu sene cok iyi fiyatlara muthis yildizlar getirdi, hemde 5 tane birden, yine yaranamiyor! Antrenorun istedigi transferler yapilmiyor denirdi, Schuster'in her istedigi yapildi, yetmedi zararina oyuncular gonderildi, hala yaranamiyor! Zirt pirt antrenor degistiriyor denirdi, takimin icine eden adamin arkasinda duruyor takimin 6. olmasina ragmen, hala elestiriliyor. Eskiden sacma sapan demecler verip camiayi psikolojik olarak negatif etkilerde, bu sene onlar da hic yok S.Adali'nin basin toplantisi haric. Simdi bir Allah'in kulu ciksin desin ki bu adamin sucu sudur budur. Demiroren'den cok cektik, ama M.Denizli geldiginden beri bence hic hata yapmadi, gayet ornek bir baskanlik gosteriyor. Adam antrenorun istediklerini yapmiyor sonra kovuyor denir, sonra antrneorun her istedigini yapar, sabir gosterir, yine suclu! Anlamadim bu isi ben, gunah kecisi durumu var sanki burada....

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@FENER4EVER ve digerleri

Sacmaliyormusuz oyle mi, peki. Ersun napsin hep kucuk takimlari calistirdi diyorsunuz. Adam Milli Takimi calistirdi, daha otesi var mi? Ne yapti Milli Takimda? Milli Takim hocaligina kadar yukselmis bir adamin daha sonra hicbir buyuk takimdan teklif almamis olmasi normal mi? Elle tutulur tek somut basarisi yok adamin. Yeni piyasaya cikan biri degil ki, "genc ve yetenekli, basariya ac hoca, sans vermek lazim" diyeceksin? Kendini ispatlama sansi eline gecmisti zaten daha once, kullanamadi. Agir sacmalayan kim bu durumda?

Hocam adamın " Cemaat" kavgası da malum.Ne hikmetse cemaat adamlarının hiç biri iş bulmakta zorlanmıyor.Hakan Kutlu gibi bir adamın bile hala talipleri varken Ersun Yanal'ın olmaması normal mi sence ?

Haşarı dedi ki...

Şuster'in Madrid'den başka başarısı yok deniyor da, ulan bu R. Madrid bu kadar vizyonsuz mu ki futbol bilmeyen adamı td yapıyor? Siz bu kadar kolay mı sanıyorsunuz ya?? Adamların dünyada alamayacağı td, futbolcu yok neredeyse. Noat Samisa, Cartelete görüşleri her zaman değerli olmuştur, kimseyi yermek istemiyorum ama bu R. Madrid'in sportif direktörleri daha mı az biliyor bizimkilerden, böyle bir şey olabilir mi? R. Madrid gibi kulüpler futbol bilmeyen, kendini bir şekilde kanıtlamamış td almaları çok zor. Eminim ki Şuster bu istisnalar arasında değil.

Kimse kör gibi Şuster'cilik yapmıyor. Sadece kısaca bu sene ne kadar da kötü olsa bence yaptığı değerli şeyler vardı. Birkaç maçlık o tattığımız güzel futbol(özellikle de iki Porto maçı güçlü rakip ve iyi oyun için iyi referans), gençleri hem küstürmeden, hem de çok abartmadan oynatmaya çalıştı. Bu yıl başarısız olmuştur, bu net. Ama bu adam kalırsa bir şeyler değişecek, tıpkı Tigana ve diğerlerinin yapacağını düşündüğüm gibi.
Eğer biri gidecekse de Şuster yerine Toraman gitsin bu yıl bence, ona çok sabrettik:) Neredeyse yediğimiz her golde ben bu adamın bir şekilde etkin olduğunu görüyorum. Her maç yaptığı hatalarla herhangi bi' td'den daha çok etkisi oluyor sahaya.

kkkam dedi ki...

Yabancı hayranlığı ancak bu kadar olur son 2 senede Mustafa Denizli ve Ertuğrul Sağlam takımlarını şampiyon yaptı bu sene de Aykut ya da Şenol Hoca takımlarını şampiyon yapacaklar Avrupa başarıları derseniz Fatih Terim ve Dünya üçüncüğü ile Şenol Hoca derim.

~Poseidon~ dedi ki...

Şenol Hoca hariç diğer saydıklarınızın hepsi sadece TSL hocasıdır.

Beşiktaş taraftarı olarak ben sadece Türkiye'de başarılı olacak bir takım yaratılmasını istemiyorum. (Bu işin kolayına kaçmak)

Daha önce de yazdım. Bu sene ligi ilk 4 içinde bitirecek takımlar oynadıkları futbol ile Avrupa'da kayda değer bir başarı yakalayamayacaklar. Tek istisna Şenol Hocanın yönettiği Trabzon olur.

Ben farklı futbol oynayan bir takım çıksın istiyorum. Schusterli veya Schustersiz.

Ama mentalite Schuster mentalitesi olmalı.

abi getirilen eleştirileri "schuster'den iyi bilecek değilsin ya" lafıyla bertaraf edenlere ne anlatıyosunuz ki... madem teknik direktörden iyi bilecek değiliz, bu blogun ne manası var, direk ölelim anasını satayım maç biter bitmez televizyonu kapatıp uyuyalım çünkü schuster'den iyi bilemeyiz futbolu.

bu zihniyettekilere soruyorum: hadi biz iyi bilecek değiliz, neden siz gelip eleştirilere cevap yetiştirmeye kasıyosunuz?

(bunları bi blog postu olarak yazmak istedim ama proxyden giriyorum yüklenmiyor orda sayfa. kısmet değilmiş)

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@kkam

Yabanci hayranligi falan bunlar tehlikeli soylemler. Tam Arda Turan Ridvan Dilmen vs agzi bu. Aman diyim.

Aykut bu sene sampiyon yaparsa asmis hoca falan olmayacak tabi ki, ama ona prestij kazandiracagi kesin. Cv'sine bir basari eklemis olur en azindan. Devrim diye yola cikti, Alex'i silmeye calisti falan, bakti olacak gibi degil, vazgecti, Daum tarzini benimsedi. Simdilerde kuyusunu kazdigi Daum'dan ogrendiklerini uygulamakla mesgul. Lakin ben onun sampiyonlugu kazanabilecegini dusunmuyorum. Ozguveni yerlerde surunen bir adam. Kazanirsa Trabzon'un hediyesi olur. Bekleyelim gorelim...

Haşarı dedi ki...

@fitneci
Umarım bana ithaf etmemişsinizdir yorumunuzu.Üstüme alınmıyorum, çünkü ben eleştirilmesine karşı çıkmıyorum. Şuster'in kariyerinde ne var diyenlere kısa yoldan R. Madrid direktörleri mal mı, anlamında yazdım. Yoksa herkes eleştiriyor zaten, ben de eleştiriyorum. Sadece şu her sene yaşamaya başladığımız gitsin hezeyanını sevmiyorum ben.
Dediğim gibi Toraman giderse her şey çözülür bence:D

Veinsea dedi ki...

Ben artık işin herkesten çıktığını, Schuster'in gitmek için hazırlık yaptığını düşünüyorum. Çünkü bu kadar basit hatalara başka türlü önlem alınmaması düşünülemez. Bunun atak futbolla falan da alakası yok artık, karman çorman bir şey var sahada, bu kadar kolay gol yiyen de başka bir takım yok. Biz ne dersek diyelim bu adam sezon sonu gidecek bence.

~Poseidon~ dedi ki...

Bu arada İsmail 4 hafta yok. Teşekkürler Giray!
Ersan'ı da yakan bu adamlardı.

Bakalım Schuster Doğukan'ı oynatma cesaretini gösterebilecek mi? Yoksa bir ters ayak mı izleyeceğiz?

Real Madrid futbol yönetimi anlamında çok vasat bir kulüp.Dünyanın en zengin ve en büyük takımı olmalarına rağmen yıllardır şampiyonlar liginde yarı final bile göremiyorlar.Kendi liglerinde de üstünlüğü Barcelona'ya kaptırdılar.Avrupa'da örnek alınacak son takımlardan biridir Real Madrid.
Ayrıca Schuster hayatını İspanya'da geçiren ve o tarz futbola daha yatkın bir adam.Schuster'in Real Madrid'de başarılı olması ,Beşiktaş'a uygun olduğu anlamına gelmiyor.
Bizim örnek alacağımız futbol yönetimi modeli Shaktar'ın ki olmalı.Onlar da Schuster'i getirdi ama Schuster'le doku uyuşmazlığı yaşadıklarını anlayınca 1 sene sonra Schuster'i kovup yerine Luce'yi getirdiler ve şimdiki başarıları ortada.Onlar da Schuster'e sabredelim başarılı olacağız diye bekleselerdi büyük olasılıkla hiçbir başarıları olmayacaktı.

~Poseidon~ dedi ki...

@bobo burada senin marka konumlandırmandan çok yönetimin marka konumlaması önemli.

Yönetim hamlelerini Shaktar olmak üzerine yapıyorsa haklısın. Ama benim gördüğüm biz Real modelini örnek alıyoruz. (Daha mikro ölçülerde tabii ki)

Bu model;

- Yıldız, dünyaca tanınan marka değeri yüksek futbolcular
- Daha fazla merchandising satışı
- Dünya üzerinde haber değeri taşıyan bir marka yaratma (Iverson örneğinden de anlaşılacağı gibi)
- Bu takımda oynayacak oyuncu en iyisi olmalı (yerli ya da yabancı)
- Yeni yetişen gençlerin de dünya vitrininde olması

Biz Türkiye'nin en eski, en köklü kulübüyüz. Shaktar modelini bırak Antep, Kayseri yapsın.
Ben Schuster en azından 1 sene kalsın taraftarıyım. Olur da gönderilirse gelecek hocanın da bu yapılanmayı devam ettirmesinden yanayım.

kkkam dedi ki...

@poseidon

senin dediğin Fenerbahçe modeli oluyor al yıldızları ol şampiyon ama kazın ayağı öyle değil Beşiktaş altyapıdan çıkan adamlara mahkum kasa tam takır son atımlık barut kullanıldı Almeida ne şartlar altında alındı.Iverson örneğin ise efficiency açısından diğer yıldız transferler gibi facia.Almeida guti q7 simao arasında sadece simao 1 sene daha bu takımda oynar q7 ne fayda sağladı bu takıma keza guti? ne verdi bu takıma ?

Ben altyapıdan yetişen oyuncularla 10. olmaya razıyım

Real Madrid modeli diye birşey yok dünyada.5-10 sene Real Madrid'de bu saçma politikasını bırakıp genç oyunculara yönelmeye başlayacak.Çünkü dünya futbolu bu yöne doğru ilerliyor.Merchandiseing,marka değeri vs. bunlarla başarılı olunmadığı kanıtlandı.Bugün dünyanın en güçlü takımları Arsenal,Barcelona,Bayern Münih gibi takımlar genç oyunculara yatırım yaparak bulundukları konuma geldi.Chelsea bile yavaş yavaş o eksene kayıyor.
Beşiktaş'ın maddi gücü ne ki mikro Real Madrid modeliyle Avrupa'da başarılı olacak.Bu politikayla elde edilebilecek en büyük başarı 1 tane TSL şampiyonluğu olur.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş kulübü sadece 6 aylık bir hafıza kullanabilse neyin doğru neyin yanlış olduğunu görecek. ama hala aynı real madrid masalları etrafında dönüp duruyoruz.

schuster'in geldiği gün hücum futbol oynatma sevdasına benzer beşiktaş'ın real madrid olma sevdası.

eğer birinci günden hücum futbolu uygulanabilir olsaydı, herkes oynardı merak etmeyelim.

real madrid olmak başarı getirseydi, sen real madrid'in yanında onlarca kulüp sayardın.

yine sayarsın; city falan işte.

city'nin aldığı oyunculara bak, neye yatırım yaptığını gör.

beşiktaş real madrid modelini benimsemişmiş... yıl 2011

Haşarı dedi ki...

Konu R.Madrid modeline dönmüş, ama ben onu kast etmedim. Ben R. Madrid'i model alalım falan demiyorum ki! Benim kast ettiğim R. Madrid'de td getirecek adamlar sallama iş yapmazlar. Şuster Getafe'de bu saygınlığı kazandığı için alındı, keza Juande Ramos da öyle. Hepsi saygı duyulacak işler yaptı. Diyorsanız artık özkaynaklar devri, R. Madrid de td tercihleri konusunda başarısız, o zaman Mourinho tercihi hem başarısız hem de artık geçerli değil. öyle mi oluyor?

Unknown dedi ki...

@BJK4ever
sence Schuster tercihi mantıklı olabilir bence sadece ismine bakılarak,tam olarak araştırılmadan yapılmış bir transfer bu yüzden al işte Realin hocasını getirdi daha ne yapsın diye madalya takamayacağım.bu yüzden yanlış hoca tercihi yapan o olduğu için başarısızlıklardan o da mesul.ayrıca tabii ki bende bir başkanın hocanın işine karışmaması gerektiğine inanıyorum ama göz göre göre Necip varken Aurelioyu,Rıdvan varken Erhanı,Cenk varken bi başkasını oynatmasına göz yumulmasını anlamıyorum.sonrada çıkp geleceğin takımını kuruyoruz deyip Ernst le 3-4 yıllık sözleşme imzalıyorlar.herkes biliyor ki şu an takımımızda bulunup forma şansı yakalayanlar Cenk,Ersan,Necip,İsmail,Onur vs. hep sakatlıklar cezalar nedeniyle şans bulabildiler tıpkı Ali Kuçik in olduğu gibi yani Schuster hiç birine güvenipte şans tanımadı mecburiyetten tercih etti.Tıpkı belki Manisa maçında Atınçı tercih edeceği gibi-ki inşallah eder-
@Arda
tabii bu işe ömrünü vermiş Schuster benden daha iyi biliyordur futbolu zaten ben onun yerine talip değilim.bi nevi nasıl bir film izlediğimde filmi beğenmemem yönetmenlikte iddalı olduğum anlamına gelmiyorsa,Schusterin de teknik adamlığını,takımını beğenmeme hakkına sahibim.Ayrıca Real Madrid i çalıştırmak- veya oraya transfer olmak bir futbolcu için-bir kriter oluşturmuyor benim gözümde.hayır real madrid bu işlerin en düzgün yürüdüğü her şeyin en doğru yapıldığı kurum falan mı sanki.onlarda bir sürü hata yapıyorlar. yani onların birini kendilerine hoca olarak seçmeleri veya Schusterin bence acil kan değişimine ihtiyaç duyan Barça karşısında(Rijkaard ve Ronaldinho arasında yaşananlar vs.)bir şampiyonluk elde etmiş olması gözümü büyülemediği gibi aynı mantıkla realin neden Schusteri kovduğunuda sorgulamalayız.bu kadar gelecek vaad eden pozitif futbol oynatıyorsa.Reali bende şampiyon yaparım demiyorum ama La Liga da şampiyon olması bu kadar kayda değer bir şey olsaydı adamlar önce Capello yu kovmazdı

BJK4EVER dedi ki...

@sukran

Schuster gelirken herhangi birimiz hayir der miydik? Sanmam. En azindan bu blogda diyen olmadi. Peki Schuster olmasa kim olacakti? Yerli alternatifler kisitli, 'oz evlat' prensibinin calismadigini gorduk zaten. Turkiye'de calismis bir yabanci getirseler (Gerets, Daum) bunlar diger kuluplerden kovuldu biz niye aldik denecekti. Tek alternatif baska bir yabanci idi, ki bu anlamda olabilecek tercihlerden biridir Schuster.
Ernst meselesine gelirsek, Ernst devre arasinda sozlesme imzaladiginda ilk yari itibariyle takimin ilk 11 oyuncusu idi ve asagi yukari 25 mac yapmisti. Yonetim ne bilsin Schuster'in onu sacma sapan sekilde yedek birakacagini?
Hocaya karisma meselesine gelirsek. Gecmiste karistilar, sonuc? Ne bicim yonetim bu, hocaya bile rahat vermiyorlar, once kendi isini yapsinlar dendi. Simdi antrenor hic karismiyorlar, bir dedigini iki etmiyorlar ve yine elestiri. Gol kacirsak yonetimi elestirecegiz, bunu yapmayalim.
Yonetime bu saatten sonra yoneltilecek tek elestiri Schuster'i kovmamasidir. Yonetimin tek yetkisi odur cunku.

enorton dedi ki...

http://haber.gazetevatan.com/yoksa-gidiyor-mu/364343/5/Spor

memmo03 dedi ki...

Manchini istifa. Kiev de takımmı(!) yenildiğin takıma bak başka hoca olsa 5 atardı Kiev e.

Ömer Özlü dedi ki...

bu anketin sonuçlarının böyle çıkması afedersiniz ama özentiliğimizin de bir yansıması olsa gerek...hiç kıvırmadan itiraf edelim, Schuster'in yerinde bir Türk hoca olsa şimdiye çoktan sepetlemiştik...bir de bu wenger-ferguson özentiliği var ki evlere şanlik....hayır tamam bu sistemi seviyor-istiyor olabilirsin ama şu koca dünya üstünde kaç takım bunu uygulayabiliyor-ki bence arsenal başarılı falan da değildir-, ikincisi ferguson-wenger modelini temsil etmesi için adayın, eyyamcılığı bir çok yerde tescillenmiş Schuster mi yahu?

'bazı deplasman maçlarından önce, otobüs stada yanaşırken hala içim ürperiyor' diyor ferguson...bu adamla schusteri özdeşleştirip buna istikrar demek futbol aşkına ihanettir...

Yorum Gönder

Ara