.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Şubat 2011 Cuma

Yakışmadı Necip !

Şu maçı yürekten isteyen, elinden gelenin en iyisini sahaya koymaya çalışan, varıyla yoğuyla çabalayan, skora rağmen bir dakika pes etmeyen ve ayakta kalan bir sen vardın Necip. Ne ilk maçın skorunu büyütmüştün gözünde, ne de -belki de ilk defa karşılaştığın- dondurucu soğuğu. Tam konsantre bir sen vardın.
İlk düdükle beraber yüzünden okunan inanç, dakikalar ilerledikçe oyununla da 10 adım öne çıkardı seni. Yazı-turadan başka ikili mücadele kazanamayanların yanında, ‘dik’ durdun Necip. Top kaptın, top taşıdın, top dağıttın, biraz umut kalsa o topu yerdin de biliyorum.
Ama yetmez Necip
Arkadaşlarının sana ayak uyduramadığı bir ortamda, ilk gördüğün ayağa sallamadın ya; işte, o an teptin kahramanlığı Necip. 10 kazmayla bu işler yürümez deyip, s..rim oynayacağınız topu diyemedin ya, gram yürek yokmuş lan sende! Bırakacaksın oğlum bunları kendi kaderlerine, terk edeceksin, ne halleri varsa görecekler. Kalabalığa kalmadan da alacaksın duşunu.
Yapabildin mi ?
- Hayır ...
Bir an gerçekten şu maçı istediğini sanmıştım be Necip
Yakışmadı !

37 Yorum:

RuFF dedi ki...

Gürcan Eserin hesabıda mı hackledin ?
:)

Pamukk dedi ki...

forza necip

Golyadkin dedi ki...

Quaresma iyidir Necip daha iyidir...
Quaresmaya varana kadar eleştirilecek çok adam var şu takımda...

Golyadkin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Gürcan Ulusoy dedi ki...

quaresma'ya kadar eleştirilecek adamlar eleştiriliyor zaten.

ayrıca yazı-tura esprisi mükemmel. orada da guti'ye gidiyor oklar...

çok keyifli bi yazı olmuş.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ayroca quaresma değil, quaresma'nın hareketi eleştiriliyor. neden birbirine karıştırıyoruz?

Golyadkin dedi ki...

Başka konuların altına da yazmıştım bunu.
Pascal gördüğü kırmızı kartlar konusunda şunu söylüyor " Mağlubiyeti ve mağlubiyete rağmen mücadele etmen arkadaşlarımın tavrını sindiremiyordum. Arkadaşlarıma vuracağım diye korkuyordum. Ben de rakibe yumruk atıyordum."

Quaresmanın tavrı doğru mu? Tartışılır. Peki mücadele etmeyen futbolcuları tartışmak yerine, arkadaşlarının mücadele etmemesine sinirlenip kırmızı gören futbolcuyu tartışmak doğru mu? Ben bunun tartışılabilir olduğunu düşünmüyorum.

Necip'i, mücadele etmeyen arkadaşlarına sinirlenip kırmızı gören hırslı Quaresma üzerinden övmek mi doğru? Yoksa maçta maçta Neciple simetrik (aynı) pozisyonlarda oynayıp maç boyunca rakibi izleyen Ernst üzerinden övmek mi doğru?

İlk Kiev maçında Quaresma kadar hırslı oynayan 3 adam daha olsaydı keşke...

Necip takım içi hiyerarşide yaşı itibariyle en tabanda olan necip maç sonu şunu dedi röportajda " işte eksik biziz. sorun biziz. herkes şapkasını önüne koyup düşünecek"

Bu da hırsını göstermenin başka bi yolu. Futbolcunun hırslı olmasına rağmen hırsını yanlış şekilde yansıtması öncelikli problem değil. Öncelikli problem dışarı yanlış yansıtacak hırsı bile olmayanlar...

esgo dedi ki...

Pascal'ın o söylediklerini de ne denli samimi bulduğumuza bağlı tabii.

Bir yanda ''ben arkadaşlarımın saha içindeki ruhsuzluklarına dayanamıyorum, onlarla kavga etmemek için atıldım'' diyen Pascal.

Diğer yanda 3-4'lük Gençlerbirliği kupa maçında herkes canını dişine takmış ve 10 kişiyle savaşırken, bir hiç uğruna Tomas'la didişip takımı 9 kişi bırakan Pascal ? O Gençlerbirliği maçında bırakın sahada savaşmayan adamı, kariyerini riske atıp, sakat sakat maçı isteyen adamlar vardı. Ayak uydursaydı ya o çok istediği sahadaki mücadeleci ruha ??

Golyadkin dedi ki...

Yukarda Pascalın sözlerini yazarken 3-4lük kupa maçında Pascalın İlhanı tek başın bırakmasına nasıl sinirlendiğimi hatırlamıştım.

Büyük yanlıştı. Hem de Quaresma gibi olan olmuş, 3 fark yenmiş, kopmuş maçın, kopmuş turun son dakikalarında değil başa baş giden maçın ne sıcak noktasında yapılmış çok yanlış bir hareketti.

Fakat bu Pascal'ın samimiyetsiz olduğu, o sözleri sarfederkenki içtenliğinin şüpheli olduğu anlamına gelmiyor bence.

Sizinde pek şüphe duyduğunuzu düşünmüyorum.

Ayrıca bu değinmek istediğim "utbolcunun hırslı olmasına rağmen hırsını yanlış şekilde yansıtması öncelikli problem değil. Öncelikli problem dışarı yanlış yansıtacak hırsı bile olmayanlar..." esas noktasında ufak bi detay, ufak bi anektoddu

esgo dedi ki...

Quaresma'nın olağanüstü yeteneklere sahip bir adam olduğunu kavrayıp, herkesten aynı üretkenliği beklemediğimiz günler gelirse, Necip üzerinden Ernst eleştirisi de yapılır, Aurelio'da.

Sahada Quaresma'dan daha çok koşan, daha çok isteyen adamlar varken, Quaresma'nın yetenekleri, o'nu en çok isteyen adam konumuna taşıyorsa, bu diğer topçuların istemediği ya da savaşmadığı anlamına gelmez. Sadece sivrilmelerine mani olur.

raa dedi ki...

lütfen bu adamdan bir arda yaratmayalım. lütfen...

gerekirse övmeyelim, hakkındaki olumlu düşünceleri biraz daha düşük perdeden dilllendirelim.

"yıldız olacak yıldız" "tam ingiliz tipi çok yönlü orta saha" "milli takımın 15 yıl daha orta saha problemi olmayacak" vs. vs...

bunlar tarihte ilk kez necip için duyduğumuz laflar değil. ve acıdır ki bulafları kimin için duyduysak (söylediysek) yavaş yavaş sıradanlaşıp, silinip gittiler...

bırakın necip bizim yüksek profilli olmayan ama işini canını dişine takarak yapan adamımız olsun.

hem zaten beşiktaşlılık duruşu muhabbetinin ortaya çıkmasını sağlayanlar hep bu karakterde adamlar değil miydi?

keza beşiktaşlılık duruşu denen şeyi değersiz bir ciklet gibi ağızlarının içinde dolaştırıp mahvedenler de tam tersi "yüksek profilli" ama beceriksiz, inanmamış, şovmenler değil midir?

necip'in sahada oluşundan aşırı derecede mutlu olan birisi olarak yazdım bunları...

quaresma'nın hırsı, necip'in soğukkanlı çabası...

farklı farklı değerlerdir. önemli olan bu farklı değerlerin bir araya geldiğinde iyi bir beşiktaş oluşturabilmesidir.

Unknown dedi ki...

Kaptanlık sorunsalı Necip ile çözülebilir.Necip gerçekten özlediğimiz türden Rıza ya da Ertuğrul efendiliğinde bir oyuncu tam bir kaptan

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ayrıca bence kiev maçında maçı en çok isteyen adamın quaresma olduğu da tartışmalı.

bana sorsan erhan güven de bir o kadar isteyebilir.

biri yansıtabilir, diğeri yansıtamaz.

koşmak, mücadele etmek de bir kapasite meselesidir.

hırslandım pres yapacağım derseniz 45. dakikada fenerdeki tuncay şanlı gibi karnınızı tuta tuta gidersiniz soyunma odasına.

quaresma dışa dönük bir insan.

içe dönük oyuncuların quaresma'dan daha çok isteyip istemediğini bilemeyiz.

yani özetle, kiev maçını en çok isteyen adamın quaresma olduğu son derece tartışmalı.

ki, quaresma zaten takım bütünlüğünün dışında bir adam.

mehmeT dedi ki...

Biz porto'yla deplasmanda 1-1 berabere kaldığımızda ne simao ne almeida ne fernandes vardı. ama takım ruhu vardı...

ceyhun dedi ki...

bobo da çok istekliydi. bu istekli olmanın referansı yedek beklemek de olabilir. necip'in hırsını özetlemez tabi bu ama büyük bi etken bence, özellikle takımda 4 tane kaliteli defansif ortasaha oyuncusu varken.

makavel dedi ki...

çok çalışması lazım necibin ama nolursa olsun ismail ve necip asla serdar özkan, ibrahim kaş veya batuhan tarzı adamlar olmazlar bu çocuklarda sınıfın çalışkan öğrencisi karizması var oyüzden çok seviyorum onları ,bu ikisine onur bayramoğlunuda dahil edebiliriz oda çok çalışırsa yerli mesut özil olur.. hatta bizimkinin fiziği daha sağlam duruyor özile oranla..

esgo dedi ki...

Koşmayan, kale önünde ofsaytta bekleyen, oradan herkese bağırıp çağıran forvetler halı sahalarda kaldı. Quaresma, elbette koşacak, elbette bekini kovalayacak, elbette bekine yardıma gelecek. Bunları yapması ekstra işler yaptığı anlamına gelmez. O mevki adamının görevi bu zaten.

Ama gerek geçmişteki o mevki adamlarımıızın mücadele yoksunluğu gerekse de başlangıçta Quaresma'nın koşmayan, savaşmayan bir adam olarak lanse edilmesi, şimdilerde olağan karşılanması gereken eylemlerin, bir şekilde abartılmasına yol açıyor.

*** Kimsenin Necip üzerinden Quaresma eleştirisi yaptığı yok, ama Quaresma üzerinden diğer adamların harcanması gayet güzel bir biçimde yapılıyor ve bu kimseyi rahatsız etmiyor.

Quaresma'nın bekini kovalaması ve asli görevlerini yerine getirmesi maçı kazanma isteğini yansıtıyorsa, daracık açıdan olur olmadık şutlar çıkarmasına da Avrupa arenasını fırsat belleyip, yeniden kendini kabul ettirme çabaları diyelim öyleyse. Yok böyle bir dünya.

raa dedi ki...

necip'i arda'ya dönüştürmeyelim yorumumdan hemen sonra "necip artık kaptan yapılmalı" yorumu gelmesi bambaşka olmuş.

tembihlesen ancak bu kadar olur. :))

tuna dedi ki...

Dün Necip ve İsmailin performansı belki birçoğumuza teselli verdi.Maç sonu açıklamalarında onlarında ne kadar üzüldükleri açıkça belli oluyordu.Quaresmadan,gutiden önce daha fazla Necip,ismail gibi oyuncular bulmalı.
Dinamo kiev maçındaki performansı zaten Quaresmanın standart maç performansıydı.Yine birçok top ezdi, bazen etkili oldu.Birde tabi golümüzü attı.Beşiktaş zaten maçlarda genelde quaresma ile pozisyon yaratmaya çalışıyor.O yüzden takımın galip geldiği maçlarda olduğu gibi yenildiği bir maçtada quaresmanın biraz daha ön plana çıkması normal.Ama önplana çıkmış olmak hırsın, kazanma arzusunun göstergesinden çok kaliteyle ilgili bir durum.Dün Üzülmez olsa oda Necip kadar hırslı olacaktı belki ama muhtemelen bunu oyun anlamında necip kadar yansıtamayacaktı.Çünkü yetenekleri buna engel.Kaldı ki bence Quaresmanın kiev maçında gördüğü kart takıma isyandan çokbiraz dinlenme ve kieve gitmeme isteğinin sonucuydu.Ben anlamıyorum daha 8-9 ay önce başka yerde alacağı paranın çok daha fazlası verilerek alınmış bir oyuncuya 40 yıllık Beşiktaşlıymış gibi davranılmasını.

Unknown dedi ki...

Necip'e bakınca bir Arda değil Rıza Çalımbay görüyorum.Kesinlikle kaptan yapılabilir.Bu tarz futbolcular kolay gelmiyor yeşil sahalara.

bw1903 dedi ki...

quaresma yaptığında sonuna kadar haklıydı

esgo dedi ki...

İlk maçtan sonra Quaresma ne kadar konuşulup, övüldü. İkinci maçtan sonra Necip ne kadar övüldü ? Quaresma o gün soyunma odasına takımla beraber girseydi, adım gibi eminim bu denli kahraman olmayacaktı. Neymiş, isyan etmiş. Bir bizde var böyle saçmalıklar yahu.

iamefe dedi ki...

Eline sağlık be abi.

esgo dedi ki...

Necip'in takımda bu denli sivrilip, Quaresma kadar değer görmemesin nedeni, isyan etmemesi mi yani ? Ne biliyorsun etmediğini, ne biliyorsun sinirini soyunma odasına saklayıp su şişelerinden çıkarmadığını, kapıyı duvarı dolabı tekmelemediğini ?

İlla taraftara mı oynayasın

Unknown dedi ki...

Necip'in sivrilememesinin tek sebebi o bölgede hala Aurelio'ya forma veren Schuster'dir.

powerslide dedi ki...

anladığım kadarıyla q7 bize karşı samimiyetinde ne kadar ciddi tam olarak o elektriği alamadık.. necip nasıl bir karaktere sahip, maçlardan sonra camı çerçeveyi indircek hırsda biri mi tam olarak tanımıyoruz ama alt yapıdan çıktığı için otomatikman bizim evladımız kategorisine çoktan girdi.. bence q7 de bizim evladımızdır.. futbol olarak bize sunduğu keyif karşısında o da istikrarlı oynayıp tekrar büyük bir takıma dönme hevesindedir, göreceği kırmızı kartlar kariyerini ne kadar etkileyecek farkındadır elbet. başından beri komple takım oyuncusu olmadığını bilerek sevdik onu, her şeye rağmen son oynadığı maçlarda topu eskisi kadar ayağında gevelemeyip orta açmayı düşünüyor belli ki uyarıları dikkate alıp değişmeye çalışıyor en azından kendini gösterip geliştirebileceği bir yerde şuan.. biz hep q7 ve onun gibilere muhtaçmışız gibi "ee hacı adam ilgiden şımardı tabi" modundayız ama bizim onlara ilgimiz kadar en az onların da bize ihtiyacı var.. ben kiev maçında gördüğü kırmızı kart için para cezasına çarptırılması gerektiğini düşünüyorum ama bunu niye yaptı diye altında kasıt aramıyorum..

Unknown dedi ki...

" Mağlubiyeti ve mağlubiyete rağmen mücadele etmen arkadaşlarımın tavrını sindiremiyordum. Arkadaşlarıma vuracağım diye korkuyordum. Ben de rakibe yumruk atıyordum."

Bana bu nedenlerden dolayi Pascal'in 3 tane gordugu kirmizi karti sayabilir misiniz? Ben gormediklerini sayabilirim..
Yukarda Eser Genclerbirligi macinin ornegini vermis..

Istanbulspor macinda oyuna girip 2 dakikada ortada fol yok yumurta yokken gordugu 2 sari kart var..

Yine ilk sezonunda 2-0 maglup oldugumuz galatasaray macinda sebepsiz yere okan'a attigi dirsek fatih'e vurdugu tekme ile gordugu kirmizi kart..

Tamam Nouma sahada Besiktas taraftarlarini cok eglendiriyordu, agresifligi tribunle ozdeslestiriliyordu, bize gore sempatikti ama bizi bir cok kez kendi sorumsuzlugu yuzunden yalniz birakti.. bana gore iyi bir Sovmendi ve oyle de kalacak..

bezendra dedi ki...

doğru bi tespit olmuş da hedef soradan biraz sapmış gibi.

quaresma'nın ilk maçta yaptığının affı yok.ama eleştiri, necip'in halk kahramanlığı üzerinden yapılınca biraz sert olmuş.

quaresma öle ya da böle kiev maçının en iyisiydi.ondan önceki fener maçının da.ve hatta ondan önceki takribi 9-10 maçın da.

tepkisi doğru demiorm.anormal değil diyorum.anlaşılır diyorum.

samimiyeti de illa biriyle kıyaslanıcaksa pascal'la değil samsun maçında kırmızı için çift dalan ilhan'la kıyaslansın.

bu arada fener maçında ferrari sahadan çıkarken alkışlayan bi kesim vardı kapalıda.teheyy teheyy.

Besiktas Neciptir!

CDiS dedi ki...

necip 'in ısrarla, düşünüldüğü ve söylendiği kadar iyi bir futbolcu olmadığını düşünüyorum. 20 yaşında bir futbolcu, günümüz futbolunda artık maça ve takıma hükmedebiliyor. necip 'e bakınca maalesef bunları göremiyorum.
arda 21 yaşında, milli takıma hükmediyordu, nihat 19 yaşında beşiktaş'ın en önemli silahıydı. sergen 18 yaşında beşiktaş'ın frikiklerini kullanıyordu. necip 'ten sadece bir tayfur olur, o kadar, daha fazlası olmaz. dileyelim de tayfur olsun, yasin sülün olmasın..

powerslide dedi ki...

her genç oyuncudan yıldız yaratma sevdalıları olduğu sürece necip gibilere sahada sivrilemeyip üretken olamadığında tribünden homurtular yükselir, çocuğun moralini bozmaktan başka bişeye yaramaz.. oynadığı mevki itibariyle sergen ve arda olamıycağını herkes biliyor ve ondan insiyatif alsın ağırlığını koysun diye bir beklentimiz de yok.. xabi alanso ispanya milli takımının yıldızı değil ama sahada en az yıldızlar kadar faydalı.. niye bu pencereden değerlendirilmiyor anlamıyorum.. türk milleti olarak hazıra alışmışız, her alt yapıdan çıkana hemen 10 numarayı verelim bize şampiyonluklar kazandırsın kaptan olsun takımın abisi olsun, bunları yapamazsa "o kadar da iyi oyuncu değilmiş demekki". oldu canım başka isteğin?

powerslide dedi ki...

@eser,
resmi sitedeki antreman resimlerinde yelek giyenlerden 4-5 tanesini çıkarabildim, bununla ilgili çalışmalarını sabırsızlıkla bekliyorum çünkü antalya maçının 11'i gerçekten merak konusu.. necip'in üzerinde yelek var, hilbert ve nobre'de yok.. bir siyahi oyuncumuzda daha var yelek büyük ihtimalle aurelio.. heralde aurelio-necip orta sahasıyla başlıycaz maça..

Golyadkin dedi ki...

Antalya maçında 11 yine koçum benim...

Kivanc dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
QuaresmA dedi ki...

Beyler, 25 yaşına geldiğinde Selçuk Şahin, Uğur İnceman muamelesi yapabileceğiniz adamı altyapıdan çıktı, genç, eli yüzü düzgün, efendi diye gözünüzde bu kadar büyütmeyin.

Daha çok çalışması ve çok gelişmesi lazım. Bence gelişecek mi ? Hayır.

enorton dedi ki...

İsterse hiç gelişmesin... Dünkü maçta yine millet sahada yürürken, Necip alayına isyan dedi...

Yorum Gönder

Ara