.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Şubat 2011 Pazar

STSL / Beşiktaş - Fenerbahçe

148 Yorum:

Kurtulus dedi ki...

yenilirsek te süper oynadıkçılar çıkar yensekte.

tearkan dedi ki...

ne olursa olsun, kim oynarsa oyasın yeter ki kazanalım.

İlk yarı iki gol var

Yazmiycam lan bu sefer.. Kimsede yazmasin benim yerime sakın...

ozzie dedi ki...

@ Gurbetkartali

Hadi gel kardesim %50 indirim yapalim, senin totemi 3-2'ye baglayalim.

kkkam dedi ki...

Alex bir hareket yapar hop gol olur bizim q7 30 hareket yapar ancak 1 gol olur sonra hop duran top alex to Lugano

Natural born Losers

Tuco Salamanca dedi ki...

q7 hırsını febe'den çıkaracak, guti'nin kesin bir asisti var.

Adsız dedi ki...

Schuster'in Beşiktaş başında ki son maçı olarak tarihe geçer.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Kriz donemlerinde nasil Fenerbahce'nin ilaci Galatasaray ise, Besiktas'in ilaci da Fenerbahce'dir. Serum gibi gelecek bu mac bize.

esperanza dedi ki...

ilk yarida atacagimiz gollerle fb yi abandone eder 60. dk dan sonra darbeyi indiririz. Son derece rahat bir oyunla gule oynaya 3-1 kazaniriz beyler....

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Pazar gunu Inonu stadinda artik iyice azitan ve acik acik Schuster'in kellesini almaya calisan Besiktas dusmani bir kisim medyaya ders olarak "Bernd Schuster, oley oley oley" seslerinin yankilanmasini istiyorum.

Neo Wan dedi ki...

"Fener ilaç olacak...serum gibi gelecek...fıstıklı baklava tadı bırakacak...vs." Bumu yani hedef, bumu yani Fanatikten bilge adam Orhan babanın avrupanın imrendiği, dünyanın dikizlediği dediği yıldızlar topluluğu takım...
Yani fener yenilecek...dertler bitecek...ya sonrası...
(bu takımın ceketi gucci, pantolonu sivaslı halk pazarından pazar 4 te atar 4 yer)

bw1903 dedi ki...

porto maçından sonra çok üzülmüştüm ama kiev maçından sonra hiç üzülemedim nedense, fbyi yenersek 6. sıradaki yerimizi koruruz en iyi ihtimal, çok da umrumda olan bi maç değil

BJK4EVER dedi ki...

Evet serum gibi gelecek bu mac bize. Eger yenersek ve Bursa Antep'i yenerse 5.lige yukseliyoruz beyler, Trabzon da puan kaybederse puan farki 12'ye duser, rakipler nefesimizi hissedip 3,5 atar artik. O gazla zaten gider D.Kiev'e de 4 atariz. Bir anda gaza geldim ve motive oldum asjiasudashdas.

okka dedi ki...

fark yeriz.

AQ-47 dedi ki...

@4ever
süper hesap, artık daha da hırsla bekliyorum maçı inan ki

AQ-47 dedi ki...

Hakkaten; rezil olursak şuster'i kovar mı Demirören? Bugünlerde Beşiktaşla ilgili tek merak ettiğim şey bu

Duygusal olarak yeneriz diyorum ama mantığım elvermiyor.Kondisyonu bu kadar düşük bir takımın derbi kazanması için ya sürekli pas yapıp rakibi oyundan düşürmesi veya geride durup rakibin hata yapmasını beklemesi gerekir.Biz de pas yapan bir takım olmadığımız için tek çare geride beklemek.Tempolu oynamaya kalkarsak yeniliriz.

kafsinkaf dedi ki...

Yenersek sıkıntıdan bi nebze çıkarabilir bizi en azından salyalı fenerlilerin nası koyduk hehe höhe gibi aptalca muhabbetlerinden kurtuluruz.Ikına ıkına üst üste kazanarak geldikleri şampiyonluk yarışında kartal kazığının tadına bakarlar.

Unknown dedi ki...

beşiktaşımız gökhan gönülün stoper oynadıgı maçta yenemedi fbyi şimdiki hali ruhuyemiz ile kazanmamız imkansız,bizim açımızdan bol kırmızı kartlı bir maç bekliyorum,sahada istedigini yapamayan birkaç futbolcumuz fblileri tekmeler kart görür bu sırada fb boş durmaz minimum 2-3 gol atar.sezon başından beri ligte 21 maç yapan takımımız buna 4 tanede türkiye kupası grup maçını eklersek 25 maç eder,bu 25 maçın 21inde gol yiyen bir takımız.bu kadar zaman ve maç geçmesine ragmen defansif kurgumuzda hiç bir degişiklik yapmayan bir çözüm üretemeyen schuster dayı ile bu maçta galibiyet almak imkansız.

BJK4EVER dedi ki...

Yenilsek bile Schuster'e birsey olmaz, Demiroren bunca laftan sonra sezon sonundan evvel gonderemez, mumkun degil.
Umutsuz olmaya gerek yok, daha gecen sene 3-0 yendik FB'yi. Gerci o macta korkak oynayan ve zevk vermeyen bir takimimiz vardi, hoca da cesaretsiz ve korkakti, artik cesaretli hocamiz ve zevk veren takimimiz ile 6-2 7-1 falan yeneriz herhalde. Duz mantik.:)

memmo03 dedi ki...

Rüştü
Ekrem---Sivok---Toraman---İsmail

Aurelio

Fernandes---Guti
Simao Quaresma
Hugo

Schusterin kadrosu

Bence Aurelio yerine Necip olsa daha iyi olur.Umarım Nobre inadından vazgeçer...

enorton dedi ki...

Bir kere de biz çelme takalım şu feneve... Şampiyon olduğumuz sene, onların iddiaları yoktu ligden kopmuşlardı ama inönüde bizi yendiler. Şimdi sıra bizde, şu takım artık fenevi de yensin arkadaş. Bunca transfer neden yapıldı, fenerbahçeyi inönüde yenemiyorsak... Bence bu sezonun en önemli maçı şuanda...

Okan dedi ki...

sormak istediğim bir şey var, bileti biletix'ten aldım ama bugünden gidip satış noktalarından çıktısını almama gerek var mıdır? yoksa maç günü öğleden sonra gidip stadın ordaki gişelerden alsam olur mu?
trabzonspor ve bucaspor maçlarında biletix hergün mesaj atıyordu "bileti maç gününden önce alın" diye. o maçlar haftaiçi olduğu için mi öyleydi?

enorton dedi ki...

@memmo03

Bence Fernandes yerine Fernandes yerine Necip, Erkem yerine Hilbert olmalıydı. Ekrem sağ bekte çok kötü malesef :(

memmo03 dedi ki...

@enorton

Aurelio çok tırt üst üste iki maç oynatmaz belki de, Necip oynarsa Fernandes yerine aşırı top kaybı olur Fernandes daha ayağına hakim bir oyuncu ankara maçının ikinci yarısı çok güzel pasları var, Necip i Aurelio yerine düşünse keşke . Hadi hakkımızda hayırlısı

Bence sağ bekte mutlaka Toraman oynamalı.Ekrem defansif olarak kötüyse Hilbert ondan da beter.Ofsaytı bozar,aynı adama üst üste 2 kez kafa vurdurtur.Sezon başından beri kaç tane öyle gol yedirtti bize sayısını unuttum.Ben olsam şöyle çıkarım maça.

Toraman Ferrari Sivok İsmail
Aurelio
Ernst Necip
Q7 Almeida Simao

Sertug Ozgur dedi ki...

Ersan sakatlandığından beri maç alamıyoruz.

Nobre ile çıkarsak heyecana mahal yok. İlerde çoğalamayız, pozisyona zor gireriz. %33'lük galibiyet oranı da cabası.

Ömer Özlü dedi ki...

ama yeşil forma? :)

fveg66 dedi ki...

son altı maçta bir galibiyet alan uefa daki fiyasko dan sonra hiç bir şansımız yok .. adamlar son 11 maçta 1 kere yenilmişler ligde bize onun sebebi de mustafa denizli nin uyguladığı fener taktiği.. maçta gidişat şöyle olacaktır ilk 30 dakida saglam coşkulu bi beşiktaş gol atamadıkça stres artacak ve bir duran top lugano gol sonra iki de kontra dan yeriz (takım ayakta duramıyor haliyle) 3-0 maçı kaybederiz.. ayrıca 60 dan sonra tribünler q7 yi bile ıslıklayabilir

enorton dedi ki...

@bobo

Abi Guti reyisi kesmişsin takımdan :)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

takım bilmem kaç maçta sadece bilmem kaç galibiyet almışsa o takımda kesilmez oyuncu yoktur.

deneyeceksin...

BJK4EVER dedi ki...

Oyuncu tercihleri ile ilgili bircok elestiriye katiliyorum, ama kesinlikle katilmadigin elestiri Aurelio elestirisi. Aurelio ile ilgili elestirilerin cogu yasli olmasi, 3. stoper olarak kacak oynamasi, ileriye katkida bulunmamasi, basit pas yapmasi vs.

Aurelio fizigiyle oynayan bir oyuncu degil, pozisyon bilgisi ve ikili mucadelelerdeki becerisiyle oynayan bir oyuncu, ki bu baglamda hala bize katki yapiyor bence. Aurelio cok kosan degil, bilgisi ve tecrubesiyle topu kapan oyuncudur.

Ayrica sunu ayirt edelim ki, Aurelio orta sahada oynamiyor, onliberoda oynuyor. Tamamen farkli gorevler. Onliberoda oynayan oyuncu zaten 3. stoper olarak oynar, ileriye cikmaz, ara pasi atmaz, alanini bosaltmaz, onun gorevi zaten o boslugu doldurmak. Hic Busquets'in 10 metre top surdugunu, ara pasiyla asist yaptigini gordun mu? Yapmaz, onun gorevi Pique'den topu alip Xavi'ye veya Alves'e aktarmak, seken 2. toplari alip oyuna sokmak, o kadar. Ki zaten 4-3-3 oynamanin arkasindaki temel dusuncelerden biri de bir supurucu kullanip orta ikiliye daha fazla ozgurluk tanimak.

Aurelio'ya alternatif olarak gosterilen oyuncularin tamami orta saha oyuncusu (Necip, Fernandes, Ernst), ki bunlardan en cok Ernst onliberoya yakin, ama o da en iyi donemlerini orta sahada (Cisse'nin onunde) gecirdi. Aurelio'nun bence bizim kadrodaki tek alternatifi bu sistemde Sivok'tur. Necip orta sahada oynarsa ne mi olur? Sivas macinda yedigimiz goldeki goruntu ortaya cikar, ki bu Necip'in sucu da degil, orta saha adamini oraya koyarsan boyle seyler olur.

Aurelio ile ilgili elestiriler 4-4-2 oynasak dogru olurdu, ama 4-4-2'de zaten Aurelio'nun yeri yok. Ha, 4-4-2 ile oynadik, ama neler oldugunu gorduk, orta alanda koca bir bosluk. Bu takim 4-4-2 oynarsa ne Guti oynar ne Aurelio (lig basinda ben 4-4-2'de Guti'yi dusunmustum, yanilmisim orasi oyle), Ernst-Fernandes-Necip'ten ikisi oynar.

Fenerbahce macinda da mutlaka Aurelio oynamali. Fenerbahce'nin ozellikle ikinci yaridaki en karakteristik ozelligi ozellikle maclarin basinda yaptigi sok pres. Ozellikle Trabzon ve Kayseri maclarini dusunun, beklerini bile cikartip basiyorlar, ki ozellikle G.Gonul-M.Topuz sag kanatta etkili oluyor. Aslinda bizim Buca-Trabzon maclarindaki yapiya benzer bir dusuncedeler, ama fark onlar gol attiginda tempoyu dusurup pas yapmasini ve defansta yaslanmasini becerebildi, biz beceremedik.

Bu yuzden o olasi sok prese karsilik vermemiz lazim, orta alanda Necip'in oynamasi intihar olur, hatta Fernandes'i de ekleyebilirim. Mutlaka Aurelio-Ernst-Guti olmali, hatta ozellikle daha rakip kalede gormek istedigim Guti bu macta orta sahaya yakin oynamali ve top dagitmali. Iyi top cikartirsak ve kanatlardaki oyuncularimizi teke tek birakirsak teke tekte cok cok tehlikeli pozisyonlar bulabiliriz.

Zaten FB'nin herkesin bildigi birkac ozelligi var. Alex'i etkisiz hale getirirsek, duran toplarda dikkatli olursak, G.Gonul'un bindirmelerine cevap verirsek ve cikarken top kaybi yapmazsak zaten gol yemeyiz, bu 4 olgudan 3'unu yaparsak maksimum 1 gol yeriz.

Beni tek korkutan tercih ayni D.Kiev macindan onceki gibi kaleci tercihi. H.Arikan yerine mutlaka ve mutlaka Rustu oynamali. H.Arikan'in 2 eksikligi duran toplarda ya hic cikmamasi ya da cikinca hata yapmasi ve sert sutlarda toplari sektirmesi. FB'nin duran top etkinligini dusunursek ve Emre, Topuz, Alex gibi oyuncularin iyi sut cekebildigini ve Niang gibi takipciligi yuksek bir forvetin oldugunu dusunursek H.Arikan tercihi bizi felakete surukler.

Aslinda FB zor takim degil, belirli seylere dikkat edersek rakibi rahat kitleriz, yeter ki Schuster takimi iyi hazirlasin, rakibe onlem alsin ve kalede su H.Arikan'i oynatmasin, cunku bizim kadromuz ve oyuncu kalitemiz rakipten kesinlikle ustun. Herseye ragmen, 15 puan farka ragmen FB'ye celme takmaliyiz, onlara o zevki tattirip sampiyonluk yarisinda arkadan destek olmamaliyiz.

Benim gormek istedigim kadri:

Rustu-Ekrem-Sivok-Ibo-Iso-Aurelio-Ernst-Guti-Q7-Simao-Almeida

enorton dedi ki...

Kiev maçında bence hakan öyle hatalı değildi, Rüştü de olsa aynı golleri yerdi bence. Ancak bence de bu maçta Rüştü oynamalı çünkü hakan oynarsa taraftar daha top ayağına geldiğinde ıslıklamaya başlayacak ve zaten hemen bozulmaya meyilli moral motivasyonu ilk dakikadan itibaren bozulacaktır.

Mayor dedi ki...

tahminimce bazı istatistikler şu şekilde olur.
topla oynama bjk:%62 fb:%38
korner: bjk: 12 fb:4
sut: bjk: 12 fb: 5
skor: allah bilir

QuaresmA dedi ki...

İsmail hem o kanadı otoban yapar hem de de kendi otoban olur.

makavel dedi ki...

adam gibi takım çıkarırsa yeneriz ,fenerin orta sahası çok formda alex bile pres yapmaya başladı ama tabiki kendi bölgesinde,bizim orta sahanın en kritik bölgesinde nobre oynuyor arkasında marco a.k ben böyle taktiğin tekniğin ..schuster bitte bitte verpisdich andlich!!

@enorton

İsmail ve Hilbert'in beklerde olduğu Q7,Simao,Guti'nin de ilk 11de çıktığı kadroların savunma yönü çok zayıf oluyor bence.Guti'yi beğenmediğimden değil taktik yönünden yedek başlaması gerektiğini düşünüyorum.

alper dedi ki...

başında shusterin olmadığı beşiktaş feneri yener kesin.ama maalesef shcuster var başımızda.teknik direktörün tazminatını alıp kovulma çabasına karşılık beşiktaş rahat yener.hocasını da yener feneride yener.

onderizo dedi ki...

@esperanza

agzına hic yakısmıo bu tip cümleler

esgo dedi ki...

Resmi siteden kadro avına çıkalım dedik, ama anlaşılan akıllanmışlar zira taktik idman haberleri ilk defa fotoğrafsız yayınlandı:)

''Golü atanın kazanacağı maç'' yorumu genelde maç içinde oyunun gidişatına göre sarfedilir ama söz konusu Beşiktaş ise bunu maçtan önce de dile getirmek mümkün. O yüzden ilk golü atanın kazanacağı maç olacak.

Emir dedi ki...

@Gürcan Çubuklu korkusu mu sana yeşil formayı koydurttu? Bir de burdaki bazı arkadaşların yorumlarını şaşırarak okuyorum. Neymiş efendim nasıl Fenerbahçe'nin ilacı Galatasaraymış, Beşiktaş'ın ilacı da Fenerbahçeymiş... Bu kadar gerçeklerden uzak olduğunuz için kendi kendinize "Natural Born Losers" diyorsunuz zaten. 90'lı yıllarda Ulvi'yle 90. dakikada gol atıp kazandığınız, Ferdinand'ın göğsüyle gol attığı yıllarda filan mı zannediyorsunuz kendinizi? son 10 yılın maçlarını hatırlamıyor musunuz, galibiyet sayılarını filan? Gerçekten soruyorum, tahrik etmek için değil. Nasıl bir ilaçmış bu Fenerbahçe böyle? Acı bir ilaç olmalı! Yarın akşamki maça dönecek olursak, Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi yenmesi için ilk 20 dakikada 2-0 öne geçmesi lazım. Onun dışında teknik, taktik, Schuster, Mustafa Denizli, Daniel Amokachi vs. ne olursa olsun Fenerbahçe kazanır. Zaten de okuduğum kadarıyla hem fikiriz. Başarılar dilerim, iyi bir maç olsun.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@ bjk4ever

Aurelio ve Rustu konusunda katiliyorum. Hakan'i kalede gormek istemiyorum.

@ Emir

Fenerbahce cok rahatlatici bir ilactir, adami muthis rahatlatir, zevkten geberirsin. Gecen sene Inonu'deki maci seyredenler iyi bilirler. Bu sefer yine tribunlerden garip zevk sesleri cikacak, +18 yas siniri koyulmali bu maca.

Gurcan'in arkadasi misin nesin ondan kimse bi sey demiyor ama ezik ezik Besiktas bloglarinda gezecegine git Fenev bloglarinda yaz. Hadi canim, ufak ufak.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

"Ezeli rekabet artik bitti. Ne zaman ki Fenerbahce kaleye Anelka veya Alex'i koyup bizi yener, iste o zaman ezeli rekabet tekrar baslar." Sergen Yalcin

Emir dedi ki...

"Ezik Ezik Beşiktaş Blog'ları"nda gezeyim dedim, baktım en az eziği bu gibi ama burada da yine hep bildik ezikler var. Demek ki şark cephesinde yeni bir şey yokmuş. Bir daha yazmayacağım, siz takılın siyah-beyaz dünyanızda.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Gule gule, selametle. Yine beklemeyiz.

memmo03 dedi ki...

@emir
Liseli...

esgo dedi ki...

Durun daha maç günü bile gelmedi, ne bu gerginlik.

@Emir, hangi rakip takım platformunda böyle askıda ütülenmiş maç saatini bekleyen f.bahçe forması gördün yahu ? ''çubukludan korktunuz'' mudur bunun karşılığı ? Hay Allah ... Biz tasarladık sanki. abovvv

Unknown dedi ki...

beyler konuyla alakasız olacak ama bugünkü yenilsen de yensen de programında çubuklu formalı sağ üstte oturan arkadaş ekşibeşiktaş yazarlarından mı? Değilse hangi blogun yazarı olduğunu bilen var mı?

Unknown dedi ki...

Şişirilmiş Fenerbhçeye'ye tarihi bir tokat atar medyaya Şampiyon Beşiktaş manşetleri attırırız..

Unknown dedi ki...

@emir
sana duvara karşı filmindeki sibele tecavüz eden adam moduyla ''git'' diyorum...

memmo03 dedi ki...

Maç Kadrosu: trt nin yalancısıyım

Hakan
Ekrem---Sivok---Toraman---İsmail

Aurelio

Hilbert---Guti---Simao

Quaresma---Almeida

BQ7k.Ligtv'ye göre şu kadroyla çıkıyormuşuz.

Hakan
Ekrem Sivok Toraman İso
Aurelio
Guti Fernandes
Q7 Almeida Simao

Gene savunma yönü çok düşük kadro.

Mustafa Denizli olsa da şu kadroyla çıkarmış.

Rüştü
Hilbert Sivok Toraman Ekrem
--------Necip-Ernst--------
Q7-------- Guti--------Simao
-----------Nobre------------

Bence daha sağlam kadro.

BJK4EVER dedi ki...

Bence de daha saglam kadro, Ekrem'in sol kanat icin opsiyon oldugunu unutmustuk, zira sampiyon oldugumuz sene baya solbekte oynamisti. Yine de Aurelio'yu Necip'e tercih ederim ben.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Schuster'in bu macta Ekrem'i solda deneyecegine dair duyumlar var.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Kiev macinda oynamayan diri oyunculardan Fernandes ve Necip bu macta mutlaka kullanilmali. Fernandes buyuk ihtimal ilk 11 baslar, Necip de ilerleyen dakikalarda mutlaka dusunulmeli. Bu macta oyundan dusmek gibi bir luksumuz yok.

EnisteKolaKoy dedi ki...

kombineyi arkadaşa verdim, ilk defa bir derbiyi evde izleme kararı aldım. ilk 15dk da bir gol yersek, ıslık şovcular başlar; ben de dayanamam diye gitmiyorum maca. gecen sene de asker dolayısıyla kaçırmıştım ve 3-0 kazanmıştık. bu maç da kazanırsak daha da gitmem inönü'deki fener maçlarına :)

Sertug Ozgur dedi ki...

Umarım ligtv kadrosu doğrudur.

Sertug Ozgur dedi ki...

Tabii ki hakan yerine rüştü olsa daha iyi, nobre olmadığı için kalede kim var bakmadan atlamışım kadroya.

esperanza dedi ki...

@onderızo

herkes rahat olsun, son derece rahat bır sekılde saglı sollu dagıtırız.

goller : almeida, simao ve reyis.

Eğer Schuster kafasında bitirmediyse bu maçı alabiliriz, umudum var. Ama önemli olan Schuster'in bu maç için ekstra efor sarfederek(derbi lan bu tabiki sarfetmeli) ben öyle kolay pes etmem mesajını vermesi.

esperanza dedi ki...

Bu saatten sonra Schuster in kafasında neyi bitirip neyi bitirmediğini anlamak imkansız. Hedefimiz avrupa ligi diyen hocanın erhan guven ile road to dublin hamlesi ile asıl hedefinin ne olduğu çıkmaza girdi.

Murat Kartal dedi ki...

NTVSpor'da altyazi gecti: Sivok ve Bobo yok kadroda...

JimmyLue dedi ki...

Son Dakika: Besiktas'ta Sivok ve Bobo mac kadrosuna alinmadi.

Stumm dedi ki...

Hadi Bobo'yu kafasinda bitirmis tamam diyecegim de, Sivok neden yok? Normalde cikan kadrolar hakkinda cok yorum yapmayi sevmem, nihayetinde takimin basindaki isim o, adamin isi, hayati bu. O daha iyi biliyordur kimi oynatip oynatmayacagini. Ama bir de aciklasa keske.. "Neden?"

Ömer Özlü dedi ki...

schuster kovulmaya çalışıyor diyorum da inanmıyo kimse...

istikrarcılara burdan selam...

bw1903 dedi ki...

sivok çok kötüydü zaten ama ferro da ondan iyi değil boboyu niye almadığını anlayamadım

esgo dedi ki...

Savunmada yabancı düşünüyor olsa Sivok'u değil Ferrari'yi yollardı tribüne. Aurelio oynar

Ömer Özlü dedi ki...

sivok dinamo maçında kötü olabilir ama şu anda takımın bir numaralı stoperi. bobo ise fener maçı söz konusu olduğunda bir numaralı forvet tercihi. schuster ikisini de kadroya almayarak saçmalıklarını yeni maçlara taşıyor. şimdi toraman-ferrari oynayacak, al başına belayı.

esperanza dedi ki...

Son 5 yılda bobo suz fb yi yenmişliğimiz yok,

guti yi de ferrari nin yanına çekecek heralde rotasyon hesabı

Tam kadroyu gormeden hemen celallenmemek lazim. Belli ki bir plan var kafada, bakalim ne cikacak... Aurelio stoper oynayabilir gibi geliyor bana da.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yapay dedi ki...

Bu adam kendini yollatmaya çalışıyor bence.

Kimi kesecek hocam ?

Q7,Simao,Guti,Ernst,Hilbert,Almeida,Ferrari,Fernandes var kadroda.Ernst'i almasa bıdıbıdı edilir.Fernandes'i almasa Guti'ye bişey olursa diye bıdıbıdı edilir.Eee diğerlerini almasa zaten olmaz.

Bobo neden pozisyona giremedi sorusunun cevabını düşünüyordur büyük ihtimalle.

Bu maçta skoru kadro değil motivasyon belirleyecek zaten.

BJK4EVER dedi ki...

Bence mantiksiz secimler degil. Stoperlerden biri disarida kalacakti, bir kisi daha disarida kalacakti. Ya Ekrem'i kullanip Hilbert'i disarida birakacati, ya orta sahalardan biri ya da forvetlerden biri. Schuster forveti tercih etti. Tabii Sivok yerine Ferrari'nin kadro disi kalmasi daha mantikli gozukuyor, Ferrari D.Kiev macinda hic fit ve hazir gozukmedi. Aurelio-Toraman'i stoperde kullanip orta saha ve forvette yabanci kullanma ihtimali de var tabii. Kadro disi kalanlardan ziyade ilk 11 ve o kadronun arkasindaki dusunce onemli su anda.

onderizo dedi ki...

Ya gecen sene ne güzel forma totemi yapıyoduk baklavalı baba hakkı formasıyla bence bu senede bu totemi siyah forma hakediyo onunla yenildigimizi hatırlamıyorum yamuluyorsam biri beni düzeltsin

ederlezi12 dedi ki...

İlk 11 de Almanlar yoksa - en azından biri - galibiyet de yok .

BJK4EVER dedi ki...

Rustu
Hilbert Toraman Ferrari Ismail
Necip Aurelio Guti
Quaresma Almeida Simao

Mantiksiz bir 11 degil, sadece Necip'in top kayiplari korkutuyor su kadroya bakilirsa. Insallah tek forvet ve Rustu tercihi dogrudur, beni oldukca rahatlatir.

Bu 11 dolasiyor sitelerde.

BJK4EVER dedi ki...

Bobo sakatmis bu arada o yuzden kadroda yok:


BOB13BJK BOBÔoficial
ben sakat yok!!ben bugun fener mac kadro 18 yok!!

Hocam bence orada sakat ta değilim kadroda da değilim demek istemiş olabilir :)

Bence de "Sakat degilim ama kadroda yokum" demek istemis.

ynwa dedi ki...

schuster yanlısı biri değilim, yazdıklarım da belli bu konuda ama şu yabancı tercihlerinden dolayı şu adama vurmasak diyorum. 2 kişi tribüne çıkacak işte, kim çıksa bişey diyen illaki olacak.

ernst çıksa ooo takımın en banko adamı artık kadroya bile giremiyor olur, fernandes olmasa adam avrupa'da oynayamıyor ligde de kadroya giremeyecekse niye aldık denilir, hilbert'i almasa ekrem'den sağbek mi olur yea denilir, q7, simao, guti, almeida'yı kessen zaten millet galeyana gelir.

sivok - ferrari tercihinde de saygı duymak gerekir diye düşünüyorum. ferrari belki yeni yeni oynuyor ama sivok'un da ikinci devre basladığından beri formda olduğu soylenemez.

hep söylediğim ve söylemeye devam edeceğim gibi bu takıma kaliteli yerli takviyeler yapılmadıkça bu kısır tartışmalara mahkumuz.

BG dedi ki...

Hilbert ilk 11de yok, Ernst yok, Fernandes var.

BJK4EVER dedi ki...

Gel de simdi dellenme.....

BJK4EVER dedi ki...

Bobo'yu da zorla gonderecek Schuster galiba.


i searched the bjk once and they gave me no answer. i searched the bjk not to renew the contract

Ze1903 dedi ki...

Sanırım Schuster yüzünden takımda bir tane mutlu adam kalmamıştır.

EnisteKolaKoy dedi ki...

sivok'un son mac performansları iyi degil, gerci toraman'in da ferrari'nin de iyi degil. bobo tercihine de bir sey denemez. beke de kimi koyarsaniz koyun zayif olacak. dia ile kim eslesecek merak ediyorum acikcasi.

pseudotimes dedi ki...

Bobo'nun twitter hesabında sözleşmesi ile ilgili ne dediğini anlayana var mı yahu. çok acayip bi dille yazmış çözmesi zor

"I searched the bjk once and they gave me no answer. I searched the bjk not to renew the contract."

Son kez içimde iyi bir his var dediğimde Dynamo'dan 4 yedik.Bu kezde kazanacakmışız gibi geliyor :)

Son paramı Beşiktaş'a bastım.Schuster'e sesleniyorum :" hem kendini hem beni yakma hocam".

circle for rent ingilizcesi işte kulübü aradım demek istemiş. Call diyecekken search demiş.google translate bile yapmaz bunu :)

Unknown dedi ki...

Alisila gelmis kadrodan son bir aydir verim alamadigimiz gercek, takima bir sok gerekiyordu, bu mac oncesi yapildi.. Sonu hayirli olur ve "hepimiz" seviniriz...

Unknown dedi ki...

Beyler bu yenilsen de yensede de ki cubuklu fotmali cocugu kimse tanimiyor mu?

AQ-47 dedi ki...

son kadrodan haberi olan var mı?

BJK4EVER dedi ki...

Kesin 11:

Rüştü, İsmail, İbrahim Toraman, Ferrari, Ekrem, Necip, Ernst, Simao, Quaresma, Guti, Almeida


Necip yerine Aurelio'yu tercih ederdim, ama bence olmus bu kadro. Hakan'i oynatmamasi dogru tercih, Nobre icin yine oyle. Schuster'e bu kadro tercihinden dolayi kimse birsey diyemez herhalde.

AQ-47 dedi ki...

@ 4EVER

ben de xavi'ye daha çok şans vermeli necip'in yerine :)

Caner dedi ki...

hem kartalım kazansın. hem de Schuster bi rezillik daha çıkarsın, s.ktirsin gitsin. çok şey istiyorum galiba.

Sertug Ozgur dedi ki...

Ne yalan söyliyim nobre'nin yedekte olduğunu öğrenince maç için iyice heyecanlanmaya başladım.

Olacak bu iş.

AQ-47 dedi ki...

Rüştü sakat değil mi? Değilse de sanırım 20 maç falan oynamadı, bence en zaıf yerimiz kale bugün

ekrem dışında kadroda laf edilebilecek biri yok ama işte ekrem de dianın karşısında budur daha fazlası mümkün değil. direkten dönen topta da ekocuum kaçırdı adamını. o değil necip necip dedik bizim çocuk bizim kaleye çaktı :) işte şans bu artık buna da diyecek lafımız hyok

blogger commusun ne s*** yolla hadi şu yorumu

AQ-47 dedi ki...

Ekrem'in cevabı gelir, 1:1 :)

AQ-47 dedi ki...

Cüneytçiğim,
Sen ilk yarıya uzatma vermedin ya, çaldığın faullerden dolayı oyun en az 3 dakika durdu kardeşim, bilesin...

Soyle hoykurerek bagirdim ya gol diye, ve tribunler de toparlandi ya, aman bir aksilik cikmasin.

VTS dedi ki...

nasıl attı öyle yau. santosun belini kırdı. içine q7 kaçmış sanki.
umutlandırdınız, utandırmayın.

Sertug Ozgur dedi ki...

Allahına kadar vurdu denir ya ekrem aynen öyle vurdu.

Yalnız ekrem topa vurduğu anda hangimiz küfür etmedi merak ediyorum. Güzel göt oldum:)

BJK4EVER dedi ki...

Iyiyiz, duran toptan yine yedik maalesef. Necip ilk basta siritti ve golde sicip sivasi, ama sonradan duzeldi. Ernst'teki dusus goze carpiyor, Almeida da cok etkisiz su ana kadar. Ilk defa gercek anlamda 4-2-3-1 oynuyoruz, onlibero yok ve Guti tam anlamiyla 10 numara gibi oynuyor.

Ze1903 dedi ki...

Toraman 10 senedir alanını boşaltıp dağ bayır gezme işini bırakamadı daha da öğrenemez heralde.Ekrem'in sağ bek oynadığı maçlar kesinlikle oradan gol yiyoruz.Simao oturup Hilbert sağbek,ilerde Ekrem olabilirdi diye düşünüyorum.

Maç 0-1 gitseydi ikinci yarı schuster amcadan bir Ernst-Hilbert değişikliği ile ortasahayı boşaltıp fenere şov yaptırmasını bekliyordum ama allahtan golü bulduk.

EnisteKolaKoy dedi ki...

ekrem'e verdiği saçma karttan sonra asıl kartlık pozisyonu es geçti hakem. ikinci yarı hilbert-ernst ekrem-aurelio değişikliği olabilir mi acaba?

AQ-47 dedi ki...

Ekrem'in golde soltarafa pas verecek gibi hem de 2 kez bakıp direk 90'a çakmasını sanırım kimse beklemiyordu...

AQ-47 dedi ki...

gol tam zamanında geldi, 2:1

AQ-47 dedi ki...

fener şok oldu, bir gol daha gelmeli...

AQ-47 dedi ki...

ve ferrari bizi bitirdi...

VTS dedi ki...

allah belanı versin ferrari...

Ze1903 dedi ki...

Emek hırsızı şerefsiz Ferrari.Yönetim esas bu adamın sözleşmesini fesit etsin

VTS dedi ki...

@Ze1903
Yiyosa feshetsin. O biçim alacağı vardır.

ozzie dedi ki...

Cok yazik oldu.

Ferrari'ye kirmiziyi anladim da penalti?

Lugano ayni seyi her mac her korner yapiyor da neden bir kere penalti verilmiyor?

Kokartina da havana da tukureyim senin hakem gibi.

EnisteKolaKoy dedi ki...

allah belanı versin ferrari.

Batistuta35 dedi ki...

almeidadan sağlam kazık yemişiz laf arasında

bw1903 dedi ki...

ahmet çakar ferroli hain ve kendisini kovdurmak için yaptı dedi ADAM HAKLI

enorton dedi ki...

Aylarca Sivok iyileşsin diye bekledik, Sivok iyileşti Ferrari oynuyor anlamadım ne iş. Yedeklerde iki tane ortasaha var stoper yok. Almeida ise ne işe yarar merak ediyorum. Şu golü atamıyorsan hangi golü atacaksın? Elin oğlu nasıl da atıyor... Hakem bence çok kötü maç yönetmedi. O hareket ceza sahası içinde olduğu için heralde penaltı olacaktı, başka ne olacaktı ki?

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Isterse Sampiyonlar Ligi finali yonetsin, bu Sacit Kral kilikli herif hakem degil, hep soyluyorum.

bw1903 dedi ki...

ferrariti gönderemezsin de alacağını ister hain

delgado dedi ki...

hakkaten ya bu hakem nasıl maç yönetiyor, biz hiç anlamıyoruz lan galiba bu işten. (verdiği kart kararlarından bahsetmiyorum, vermediği avantaj durumlarından. yuh, çüş.)

enorton dedi ki...

sonuç olarak bugün sezon ilk golü yediğimiz bir maçı daha kaybettik. İnönüde oynadığımız son iki maçta toplam 8 gol yedik. Fenerbahçeden de inönüde 4 yediğimizi hatırlamıyorum. Bu da yeni rekor olsa gerek...

ultraslanhaber dedi ki...

kötü alışkanlıklardan uzak durun. 4

bw1903 dedi ki...

ne hakemi ya bırakalım şu komedi muhabbeti hakem hakem olsaydı ekremin golü atmadan kırmızıyı görmesi lazımdı

BJK4EVER dedi ki...

Takimda disiplinsizlik diz boyu. Toraman, Ferrari, Quaresma, boyle disiplinsizlik olmaz. Dikkat ediyorum Ispanya kokenli hocanin takimlari hep kolay kart goruyor, Aragones ve Del Bosque'de de boyleydi. Ferrari'ye okkali bir ceza lazim, hem de cok cok okkali.
Guti ve Quaresma da rahatsiz ediyor beni artik. Guti top bizdeyken sarf ettigi eforun ceyregini top rakipteyken sarf etmiyor, top kaptirinca resmen tipis tipis donuyor, sikinde degil resmen. Quaresma aldigi her topu kaleye vuruyor zaten, takima olan inancini yetirmis resmen. Schuster de dogru 11'e ragmen her zamanki gibi degisikliklerde gecikti, 10 kisi kalmis bir takimin ikinci degisikligini 87'de yapmasi kabul edilemez bir olay, ama yildiz prenslerine dokunamadi herhalde. Normal sartlarda Almeida ve Guti'yi cikartip Fernandes ve Hilbert'i sokmaliydi oyuna. Cok yazik oldu, evvela bu disiplinsizlige kokten care bulmasi lazim yonetimin.

EnisteKolaKoy dedi ki...

ferrari atılmasa bu maçı alırdık. yapacak bir şey yok. gerçi alsak da ne değişecekti o da ayrı bir mesele? schuster basın toplantısında muhtemelen ferrari'ye saydırır. ne söylese de azdır. orada sana lugano faul yapıyor olabilir, hakem de vermemiş olabilir ama sen dirsek atamazsın arkadaşım. ah be ersan, ne arıyordun 90. dakikada trabzonun ceza sahasında, bak ne hallere düştük.

enorton dedi ki...

İlk yarıda Dia nın direkten dönen topu gol olsa maç orda bitiyordu arkadaşlar... Daha pozisyonumuz yokken Ekrem bir gol attı ve ibre birden bize döndü. Almeida golü atsa bu sefer maç bizim tarafımıza kopacaktı. Ferrarinin yaptığı bir penaltıyı O. çocuğu tezahuratlarıyla stadı terkeden Sacit Kral görmedi. Sonra Ferrari bu sefer artık yalvardı at beni diye. Penaltı olunca baktım yedeklerde stoper yok. Dedim Mehmet A. stopere gelir ve bu maç 5 olur. Keza yediğimiz 3. golde Mehmet A. nun hatasını herkes görmüştür. 10 kişi kalınca o maçı kaybetmek Allahın emri mi?

always dedi ki...

Orda o hareketi yapacak bir insanın beyninin olmaması lazım.ne olursa olsun inönüde böyle bir maglubiyet çok koydu.

enorton dedi ki...

Buarada söylediklerim yanlış anlaşılmasın, Ferrari kendini attırmasa bu maçı kesin kazanırdık...

BJK4EVER dedi ki...

Ciddi anlamda Fenerbahce'nin Ferrari'yi satin almis olabilecegi ihtimal aklima geliyor.

Adsız dedi ki...

ahmet çakarı dinleye varsa adam doğru söylüyor beyler. düşünüyorum hiç bir yanlış göremiyorum.

TA dedi ki...

sacit kral kılıklıyıda aziz etkilemiş.yukarıdaki arkadaş güzel yazmış.avantaj kuralı denen birşeyden habersiz.net pozisyon var faul diye durduruyor.cüneyti severdim ama maalesef son kalede düşmüş durumda.bu azizin ne kadar etkin olduğunu gösteriyor maalesef mhk da.ha birde gökhana veremediği ikinci sarı varki komedi.tabanla simaonun ayağına basıyor.e yuh. enerjimizi harcayamaya değmez.ne halleri varsa görsünler.

TA dedi ki...

bjk4ever

mantıklı bence.geçen senede kalecilere telefonlar açan bunu kendisi söyleyen aziz değilmiydi.bi telefonda ferrariye gelmiş olabilir.

benim için cüneytin bittiği pozisyon gökhan a veremediği 2. sarıdır.açıklaması yok.

çok karışık işler dönüyor . ben uzun yıllar daha bu karışık hakem işlerinin düzeleceğini tahmin etmiyorum.saha dışı güçlü olanın(fb) çok etkin olduğu bir yapı bu.

BJK4EVER dedi ki...

Leo Franco'nun yedigi gol ve kadro disi birakilisi, Serkan Kirintili'nin yedigi goller ve 2 ay sonraki transferi, Ferrari'nin bugun yaptigi 2 penalti ve gereksiz sacma dirsegi, ki kimse bahsetmemis ama ilk yarida da bir bogusma olayi yasandi. Icimi kotu bir his kapliyor nedense.

TA dedi ki...

çok unutkan olduğumuz için hatırlayamıyoruz maalesef.geçen sene son 10 haftada düğmeye basıldı.ve işler birden fb lehine dönüverdi.ama işte son maç top girmedi mi girmiyor.

bu sene yine aynı senaryo var.devre arasında bunu yürürlüğe soktular.trabzon ve bursa nın nasıl operasyondan nasip aldıklarını görüyoruz.

bunu yapmalarının 2 sebebi vardı.birincisi zirveyi şenlendirmek.lige ilgiyi dolayısıyla ekonomik durumu düzeltmek.(fb-gs-bjk nin üçünün birden düşmesi felakettir yayıncı kuruluş için)ikincisi ise fb nin şampiyonluğunun zamanı gelmesidir.geçen seneydi aslında bu ama olmadı.yalnız bu sene eşşeği sağlam kazığa bağlamışlar.cüneytin durumundan anlıyoruz.

BG dedi ki...

Hakem hakem olsaydi 20.dk Ekrem'i atar, penaltiyida calardi. Hakeme laf edeceginize top karsi takima gecince ortadan kaybolan Guti, Simao, takima faydadan cok zarari olan Queresmaya bakin once.

AQ-47 dedi ki...

kırmızı kart+penaltı aynı anda olduğunda berabere bile kalamayacağımızı anladım, ondan sonra gökhan gönül'ün 2. sarısını konuşmanın bir anlamı yok, fener'i ikinci yarı iyi sıkıştırarak başladık, golü de zamanında attık, 3 ay da 4 olabilirdi ama ferrari işi bitirdi. fenerin azmi-hırsı karşısında da 10 kişi dayanmak mümkün değildi. penaltı olmasa, sadece kırımızı olsa 2:2'ye bağlayabilirdik, ama penaltı fener için piyango oldu. zaten bir önceki pozisyonda da luganoya sarılmıştı, ne şuster'e kızabilirim ne almeida'ya...

TA dedi ki...

ekremi atamadı çünkü maçın başında daha ilk dakikada santosun dalışına sarı vermedi.maçın sertliğini o pozisyon belirledi birazda.kontrolü elden kaçırdı.

TA dedi ki...

gökhanın 2.sarısını salt hakem değerlendirmesinden yazdım.kırmızı verseydide skor değişmeyecekti elbette.ama verememesinin bir açıklaması yok.varda yok.
yani hakemin niyetinin hiçte iyi olmadığı gösteren bir durum.

cüneytin bu hale gelmesinin sebebül hikmeti yıllar önce oynanan gs-fb maçındaki 3 kırmızı kartı.birazda azizin devre arası yaptığı konuşmalar.durum çok vahim ama düzelmez bu işler be.

AQ-47 dedi ki...

maalesef düzelmez...2:1 iken birçok avantajı kesmesi de cabası...necip'in niang'a dokunmadığı pozisyonda da sanırım kart çıkardı, yanlış anlaşılmasın FIFA kokartı var arkadaşın

jose dedi ki...

En çokta Mehmet Demirkol kazandı.Ferrari için yarın SporServisine bakın derim..

Sertug Ozgur dedi ki...

Maç boyu Lugano Ferrari'nin üstüne oynadı, sinirlerine hakim olamayan ve kabaca tepki veren Ferrari amatörce hata yaptı.

Ben Ferrari'nin bilerek kart gördüğüne inanmıyorum. O pozisyonda lugano'nun da tahrikleri var.

Çirkef bir oyuncu "profesyonellik" adı altında emek hırsızlığı yaptı ve maçı aldı. Tebrikler

enorton dedi ki...

Bu arada Üzülmez kovuldu, İsmailden başka sol bek yok. Ferrari de kovulursa yedek stoperimiz kalmayacak. Devre arası Zapo nun gönderilişi, Ersan'ın sakatlığı derken stoper bolluğundan yokluğa düştük. UEFA da oynamadığı halde devre arası transfer edilip ligde de kulubeye mahkum olan Fernandes ise transfer poltikamızın gerçek yüzüdür. Takımda sağ bek, stoper sorunu açıkken elinde çok iyi orta sahaların varken bir orta saha daha aldın ve Ernsti bitirdin. Nobre gibi golcüğü olmayan bir santraforun varken Almeida gibi yine golcü özelliği olmayan bir santrafor alıp Boboyu bitirdin. Almeida kızmayın ama maçta ne yapıyor gerçekten anlamıyorum. Topla hılza çıkılırken dikkat ediyorum hep osfaytta bekliyor. Duran toplarda ise gole yakın bölgerede değil ceza sahasının uzak bölgelerinde bekliyor. Kafayla indirip pozisyon yaratmak istiyor sanırım ama onları değerlendirecek özellikte herhangibir oyuncu yok şuanki kadroda...

TA dedi ki...

schusterin nobre aşkı bence boboyu bitirdi.almeida bobo ikilisi oynayabilirdi.

zapo kalıp ferrari yollanabilirdi.zapo tam profesyonel.

fernandes inde alınması gereksizdi.ernst-necip-aurelio varken.

ozzie dedi ki...

Yukarida derdimi anlatamamisim mac siniriyle.

Ferrari pozisyonu ile ilgili demek istediğim dirsek oncesinin penaltı olmadıgı idi. Maçta da bana sanki hakem penaltıyı dirsekten önce gösterdi gibi gelmişti. Ki o pozisyonda ilk faulü yapan Lugano'ydu ve hakem orada oyunu kesip faulü Beşiktaş lehine verebilirdi. Ancak Ferrari'nin dirseği bunu da da anlamsız kılacak gene kırmızı gene penaltı olacaktı.

Ama bunlari konusmak artik bos. Ferrari zaten birkaç dakika önce çok daha net bir sekilde Lugano'yu aşağı indirmişti. Kimbilir o önceki pozisyonda penaltı vermiş olsa en azından kırmızı yerine sarı verirdi.

Ooof, oooof... Kafam bozuk, sacmaliyorum iste.

Ferrari o salakligi yapmayacaktı iste.

kkkam dedi ki...

Ferrari maçı sattı bu kadar basit bu adam serie A da başüstü takımlarda oynadı bu adam italya milli takımında oynadı bu adam mı amatörce hata yapacak ancak sf insanlar inanır aramızda bayağa saf insan var demek ki.

Yorum Gönder

Ara