.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Şubat 2011 Salı

Schuster's View

Beşiktaş büyük bir krizin tam göbeğinde. Her hafta yıkımın ve buhranın derecesi artıyor. Yıldırım Demirören ve Serdal Adalı'nın hakemler ve federasyon üzerine yaptığı "krizden kurtulma" projesi de çökmüş durumda. Beşiktaş'ın nasıl, ne yolla ve kimle iletişim kurması gerektiği konusunda bir destek almadığı çok açık.

Bugün dünyanın bir çok kulübünde kulüplerin resmi sitelerine üye olursanız. Mail kutunuza haftalık olarak haberler gelir. Bu, teknik direktör veya başkandan olabilir. Haftanın değerlendirilmesi, bir sonraki maç, hedefler, planlar ve bu planların nasıl uygulanacağıyla ilgili paylaşımlar. Takım o haftayı çok kötü geçirmiş olabilir, umutlar bitmiş olabilir ancak lideriniz çıkar ve öyle bir konuşma yapar ki, tekrar hayata dönersiniz.

Son bir kaç yılda görev yapmış teknik direktörlerimizi gözünüzün önüne getirin.

Jean Tigana kaybedilen maçlardan sonra hep "daha fazla çalışacağız" demişti. Zira onun teknik direktörlük kariyeri boyunca vurgu yaptığı nokta, çalışmaktır... Çalışacağız, yetmiyorsa daha fazla çalışacağız, mesele kazanmak kaybetmekten öte, çalışmaktır... Sen de tatmin olursun olmazsın ama bir mesaj alırsın.

Ertuğrul Sağlam'ın maç sonu veya hafta içi açıklamaları büyük oranda camiayı kucaklayan, umut veren, hedef koyan açıklamalardan uzaktı. Zira, çöküşü, krizi ne kadar yaşadığını gizleyemiyordu. Umut verecek kişilik olmaktan öte, umut verilecek kişilik profili sergiliyordu.

Mustafa Denizli'yi ise şampiyon olduğumuz Denizli maçındaki açıklamasıyla hatırlayalım.

Ömer Güvenç: Hiç umutsuzluğa kapıldığınız anlar oldu mu?
Mustafa Denizli gülümser, gülümser, düşünür, gülümser, yutkunur... Şuna benzer konuşur; Öyle zamanlar oldu ki... Tüm camia ağzımın içine bakıyor, tüm camia benim ağzımdan çıkacak kelimelerle bir sonraki maça kadar yaşayacak. Ben ne kadar düşmüş olursam olayım, camiayı ayağa kaldırmak, yönlendirmek zorundayım. Bir çok dönem acımızı, üzüntümüzü içimize atıp camiayı toparlama yolunu seçtik...

ve Bernd Schuster... Açıkça itiraf edeyim, benim aklımda kalmış bir Schuster demeci yok. Yani Beşiktaş'ın neden kötü gittiğine dair, iyi gitmesi için nelerin değişmesi gerektiğine dair, geleceğe dair, planlara dair hiç bir bilgiyi anımsamıyorum. "Başkan hediye ederse...", "Bobo ile Nobre'ye sorun", "Yoo ne alakası var" gibi medyayı tiye alıyormuş gibi görünen, lakin esasında taraftarı tiye alan demeçlerden başka.

Bir teknik direktör basın toplantısında medyaya mı açıklama yapar, spor kamuoyuna mı... Şüphesiz spor kamuoyuna. Zira medya orada araçtır. Schuster'in ağzından çıkan kelimeyi bana ileten araçtır medya. Bu bağlamda, eğer Bernd Schuster taraftarla medya dışı bir kanaldan iletişim kurmuyor ise, medyayı tiye almak adına taraftara haksızlık etmeye hakkı yoktur. Çünkü o ropörtajı Ömer Güvenç'e değil, bana veriyor.

Bernd Schuster'in maç sonu, maç önü, hafta arası açıklamaları taraftar olarak sizi heyecanlandırıyor, mutlu ediyor, umut tazelemenize yol açıyor mu?

Beşiktaş bu yönetim düşüncesiyle bu krizden zor çıkar. Baksanıza pazar günü yeni bir kriz yaşandı. Ferrari'nin sözleşmesinin feshini isteyenler, İbrahim Üzülmez olsaydı Ferrari'yi döverdi diyenler, dikkat etsin sokakta başına bir şey gelmesin diyenler...

Herkes konuştu, bir Ferrari'yi konuşturmadılar. Böyle bir iletişim stratejisi, böyle bir yönetim şekli, böyle bir kulüp idaresi olabilir mi?

Dünyadaki bir çok örnekte olduğu gibi, resmi site üzerinden bir mail ağı kurulsa, sayın Schuster salı günleri haftanın değerlendirmesini yapsa, araya medyayı katmadan direkt taraftarıyla iletişime geçse fena mı olur?

94 Yorum:

Pamukk dedi ki...

aynı şeyi düşünüyodum

o kadar uzağız uzak tutuluyoruz ki. artık televizyonumuz da var. bari oraya çık. bişiler söyle. ne yapmak istiyosun oyunun ne planın ne o haftaki maçla ilgili yaptıın kadroyla ilgili bişiler söyle . boboya düşmanlığın niye mesela. abuk subuk medya haberlerinden değil sizden duyalım sn.schuster

kuduz dedi ki...

Bunu koordine edecek olan takimin iletisim koordinatorlugudur ki gokhan dinc daha oradan yeni kovuldu. İini beceremeyen bes para etmez adamin tekiydi.. Sanirim su an koltugu idareten yonetiliyor... Gkhan dinc te bu isten pek anlamazdi su anki yonetim de anlamiyor..

Dediginiz sey email dan ziyade kurumsal internet sitesi ile yapilabilir, daha aktif olur keza sosyal medya kullanimi da buna ek olur.

BJK4EVER dedi ki...

Aman olmasin boyle birsey. Mesela chat olayi olsa kufur eder, bol bol titresim yollar, cevaplayamayacagi sorular gelince terkedip offline olur.

Birak iletisimi siklastirmayi, hic konusmasin bence. Konustukca batiyor cunku.

Bir iletisim agina karsi degilim, bence oldukca iyi bir fikir, olmasi gereken birsey, ama bizim yonetimin bir dedigi bir dedigini tutmuyor zaten, amatorce yonetiliyoruz. Bir gun ak derken diger gun kara diyorlar, uzun vadede planlama desen zaten yok, demecler ve planlar tamamen gunluk.
Bir cumle veya kalip tutturuyorlar (gelecek senenin takimi) ve onun uzerinden gidiyorlar, ama hedefle ilgili ayrintili bir planlama/aciklama var mi? Yok. Antrenor zaten elestiriye tamamen kapali, isi gucu egosunu tatmin etmek, gelene gidene ayar verip rest cekmek.

Ha, bu arada demec demisken, taraftarla ilgili son demeci benim aklimda kaldi. Hatta Bobo-Nobre ile ilgili demeci de aklimda kaldi, baskan hediye ederse Robinyo'ya hayir demem demeci de aklimda kaldi, diger antrenorler 60'larin futbolunu oynuyorlar demesi de aklimda kaldi. Malzeme bol yani.....

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Ispanya gunlerinden:

Gazeteci: Sergio Ramos oyundan atildi, Raul'a verilmeyen bir penalti vardi, genel olarak hakem hakkinda yorumunuz nedir?
Schuster: Nereli?
Gazeteci: Kim nereli?
Schuster: Hakem. (...) Nereli? (...)
Gazeteci: Katalan, degil mi?
Schuster: Biliyor musun?
Gazeteci: Katalan
Schuster: Tesekkurler, baska bir sey soylemeye gerek yok...

http://www.youtube.com/watch?v=ljYnwVw24KQ&feature=related

Bu adam boyle iste, her yigidin bir yogurt yiyisi vardir. Hatta bir tanesinde basin toplantisini terkediyor ve gazeteciler alkisla protesto ediyordu.

Onun icin bu adami Mustafa Denizli ile degil de belki Fatih Terim'le karsilastirmak daha dogru olur tarz olarak. Gazateciler Terim krosunun onunde ceketini ilikleyip "aman kizmasin imparator" derken, Schuster'e saldirmayi vatan gorevi addediyor. Adamin tek sucu yabanci olmasi...

~Poseidon~ dedi ki...

Adamın tarzı bu olabilir sözüm yok. Ama bunu derleyip toparlaması gereken arayı bulması gereken profesyonellerin kulüp içinde görev alması lazım.
Prof. Dr. Mete Düren değil (bildiğin doktor) İletişim Uzmanı bu konu hakkında okumuş, kitaplar yazmış birileri olmalı.
Futbol takımları artık sadece takım değillerdir. Aynı zamanda ticari kimlikleri de vardır.
Bu işi konusunda uzman profesyoneller yapmalıdır.

Beşiktaş'ta iletişim kendi dalının en iyileri tarafından yapıldığına ben inanmıyorum.

Eksik olan sadece bu değil, kartal yuvaları yönetimi, merchandising ve lisanslama, pazarlama, iletişim hepsi eksik.

Pamukk dedi ki...

haftalık basınla konuşsun takım hakkında bize bilgi versin Denizli gibi. ben çok severdim denizlinin haftalık konuşmalarını.

EnisteKolaKoy dedi ki...

profesyonellerin yönetmesi gerektiği kesin, ona şüphe yok. ayrıca ben schuster'in tarzına da saygı duyuyorum. hatta basınla dalga geçmesi hoşuma da gidiyor ancak bunu yaparken de resmi kanallarımızdan bizi bilgilendirmesi gerekiyor kesinlikle, yazı ve internet postası oldukça mantıklı. bunun dışında zaten bizim bir kanalımız var, bjk tv diye. hocanın basına olan ters tavrı bir yandan sürerken, bizi bu kanaldan güncellerse sorun aşılmış olur. zaten kimsenin soru sormasına gerek yok, haftayı bir değerlendirsin, bundan sonra ne düşünüyor biraz ondan bahsetsin yeter.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Ya o degilde bazi cahil adamlar Schuster ilk geldiginde "Bu adam Turk futbolunu kucumsuyor, Turkiye'yi asagiliyor, kucuk goruyor" falan diye sacmaliyordu. Hala daha sayiklayanlar var. Internetten de mi haberiniz yok kardesim acin bakin, bu adam Ispanya'da da boyleydi.

http://www.youtube.com/watch?v=gYa-UmFqjnk&feature=related

1:31'de basin toplantisini terkediyor, sonrasinda gazetecilerin islikli ve alkisli protestosu...

Abi belki adamın yaptığı doğrudur.Bence Mourinho gibi bir tarzı var.Olay bana dönsün diye uğraşıyor , futbolculara zeval gelmesin diye.Nitekim geçen hafta yaptığı beğenmeyen gelmesin açıklamasının altında yatan düşünceyi bu hafta açıkladı işte.Futbolcuları eleştirmeyin beni eleştirin diyor.En azından DAum'un vs'nin zamanın da yaptığı gibi oyuncuları suçlamıyor demek isterdim ama son Bobo açıklaması işi bozdu.

Adam haklı beyler :)

enorton dedi ki...

Denizli de laf sokardı, hem de ne laf sokmak. Ama bunu sinirle değil gülerek yapardı, o sözün üstüne zaten kimse bişey diyemezdi. Sergenler , Ermanlar, çakarlar o zaman yok muydu? Kargalar bize kılavuzluk edemez demedi mi gelir gelmez, Sergene söyleyin çizmeyi aşmasın onu çizmeye gömerim, 28. haftada görüşürüz vs. Denizli basına ayarı vermişti ama böyle antipatik olarak değil. Onun karşısında da insanlar ceketini ilikliyordu ama korkudan değil, saygıdan. Her maç sonu Ömer Güvenç i döt eden de kensiydi. Schuster sadece tersliyori gıcık gıcık cevaplar veriyor. Bugün Ömer Güvenç sisteminiz yok diyor Schuster evet yok diyor. Denizli ise pis pis gülerek Ömer galiba sen başka maç izledin diyordu :)

Ben Denizli'yi hiç seçmezdim Beşiktaşa gelmeden önce. O gülüşüne bile uyuz olurdum, Beşiktaşın başına gelmesini de istemedim. Ancak 1,5 yıllık süreçte bana çocukluğumun Beşiktaşını hatırlattı. Belki oynattığı futbolla değil ancak açıklamalarıyla, duruşuyla, konuşmalarıyla, en kötü anda camiaya umut vermesiyle.

Schuster tam 180 derece farklı bir insan. Geldiği zaman aynen Toschack'ı hatırlaıyor bana o takımı 6. yapmıştı insallah sonumuz aynı olmaz diye yazmıştım burada (Ben demiştim) malesef sonumuz daha beter oldu.

Rasim Kara dan sonra Toschack nasıl etki yaptıysa Denizli sonrası Schuster de aynı etkiyi yapmıştır. Tarihin en çok golünü attğımız Rasim hocalı dönemden sonra gelen Toshack Sebayı da götürmüştü malesef :( O da her hafta Ali Şenle kapışır, yolda gördüğü ineklere kendi topçularının adını verir, her fırsatta futbolcularımızı, yönetimi hatta genel kurmayı bile eleştirmiştir. Amokachiyi takımdan kesti yanlış hatırlamıyorsam. Ertuğrulu defans yaptı vs. Schusterin Bobo- Ernsti kesmesi aklıma geliyor bunları yazınca. Benzerlikler çok...

Son sözüm; Schuster haftalık toplantı yapmaz yapamaz, çünkü haftaya ne yapacağını o da bilmiyor :)

Tuco Salamanca dedi ki...

Mourinho gibi bir tarza sahip olma hakkını kendinde görüyorsa bravo valla.

Tarzdan kastettiğim basın ilişkileri ile ilgili.Yoksa teknik direktörlük tarzları futbola bakışları bambaşka.Mourinho'da oyuncularını kollayan bir adamdır.Sıksık yaptığı keskin açıklamaları hem kibirine,kendini beğenmişliğine yorarlar ama o hep hedef şaşırtır.Nefreti üzerine çeker.Oyuncuların üzerindeki baskıyı azaltır.Olay budur.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@enorton

Bu videoyu sana armagan ediyorum :) Sene 2003, Mustafa Denizli Telegol'de Ahmet Cakar'la kapisiyor:

http://www.youtube.com/watch?v=Hv-KxJPQ0OU

Ben Denizli'nin tarzini da begenirim bu arada. Ama Riza ve Ertugrul'un tarzindan nefret ederim (futbolcu veya insan olarak degil, teknik direktor olarak. Yoksa futbolcunun efendisi makbuldur:)).

Tuco Salamanca dedi ki...

Basın ile ilişkiler konusunda bile Mourinho gibi davranamaz çünkü Mourinho o kadar başarılı ki adama küstahlık yapınca bile birşey diyemiyorsun (diyemiyorlar), şuster'de ise böyle bir durum söz konusu bile değil hepimizin gördüğü üzere. utanması gereken yerde hala arsızlık yapıyor.

helldoradotcom dedi ki...

Bu yontem turkıye'de yurumez bizim su anki yonetimle hic yurumez. TD'nin yazdiklari ilk baskana gider, baskan gerekli duzeltmeleri yapar oyle yayinlar. Bir sure sonra baskan ozel islerinin yogunlugundan TD'un yazdiklarini kontrol edemez hale gelir, yazilar da biriktikce birikir. Gunun birinde koseli bir TD gelirse yine, schuster gibi, bu sefer sirf bu muessese uzerinden bile kriz ortami yaratilir kulupte. Fikren cok guzel bir uygulama olsa da yok ben istemiyorum bunu. Bize fazladan problem yaratmkatan oteye gecmez. Fikir guzel ama averaj turk taraftarina 2 beden buyuk gelir bu uygulama...

enorton dedi ki...

@Ekrem

teşekkürler abi sağol video için. Ben Denizlinin Beşiktaştaki döneminden bahsetmiştim. Neyse gönderdiğin videoyu izlerken yanda çıkan küçük küçük videolara gözüm takıldı. Konuyla alakasız ama paylaşayım dedim :)

Nasıl bir sevgiymiş bu anlamadım...

http://www.youtube.com/watch?v=m8vsxe45bOQ&feature=related

Adsız dedi ki...

@Posidon'un da dediği gibi yönetim, iletişim, pazarlama, ticaret vs. hepsi fiyasko. Böyle leş kargası bir basın varken taraftarın güvenilir bir kaynaktan haber duymak en büyük hakkı. Tamam BJK TV gibi güzel bir atılıma imza atıyorsun ama kanalı izlenebilir kılmak da senin görevin. Bakınız açılış videosu, evet yıl 2011:

http://www.youtube.com/watch?v=3z2EzkT4vZA

Çoğumuz aşağıdaki gazetelerin ne kadar güvenilir(!) olduğunu biliyoruz, ama halen bunlara inanıp belki de fikrini değiştiren, okuduklarına göre tepki gösteren insanlar var. Örneğin bugün 3 farklı kaynaktan haberler var, taraftar hangisine inansın:

1-Cimcik: http://www.aksam.com.tr/3-dilde-kufretti--21600h.html

2-Masum Lugano: http://www.htspor.com/besiktas/haber/603532-olay-adam-konustu

3-Giderli Guti Reyis: http://fanatik.ekolay.net/Besiktas-soyunma-odasi-yine-karisti_3_Detail_33_214756.htm

Böylesine bir durumda resmi site ve TV kanalının önemi katbekat artıyor ama gel gör ki BJK TV ve Internet sitesi tam anlamıyla çağ dışı. Beşiktaş dergisi biraz kabuk değiştirmeye çalıştı ama halen yetersiz. Madem bu işi yapamıyorsunuz, hadi bu işi bilen çalışanlara da sahip olamıyorsunuz (nasıl oluyorsa artık), verin parayı işi bilen ajanslara olsun bitsin. Sözün özü yönetimde vizyon kıt.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

yönetimde vizyon kıt diye kestirip atmayalım.

yönetim bilet fiyatlarından da anlaşılabileceği gibi, forma fiyatlarından da anlaşılabileceği gibi bizleri "müşteri" olarak görmek istiyor.

o zaman, müşterinin talepleri var. müşteri daha çağdaş bir kulüp istiyor.

bu isteklere cevap vermek zorundalar.

daha iyi bir web sitesi istiyoruz.

daha iyi bir bjk tv istiyoruz

daha sağlıklı bir iletişim istiyoruz.

bunlar bunları vermek zo-run-da-lar.

biz talepkar olalım. isteyelim. vermeyeni de afişe edelim.

taraftar vizyonu, kulüp vizyonunu aşmış ise, kulübü yukarı çekelim.

Adsız dedi ki...

Ayrıca stasyumda çalan parçalar ve marşlar da beni ben alıyor, söylemeden edemedim. Ya gündoğdu gibi klasiklere yer verilsin, ya da adam akıllı marşlar bestelensin. Ben futbolcu olsam gol atasım gelmez, o kadar boktan şeyler çalıyor. Bi apaçi marşımız eksikti, onu da koydular tam oldu. Bir ara Hayko Cepkin marş yapacağım demişti, birleşip baskı yapalım da belki gaz bir bestemiz olur. İçime öküzler oturuyor resmen maçlarda. Evet yapalım.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@broher Ali

Hahaha ne guzel klipmis yahu.

Guti haberi de nasil bir kolpaliktir ya, Lugano'ya dirsegi koyan Ferrari, kucuk Emrah moduna baglayarak usul usul soyunma odasini terketmis oyle mi? :)

enorton dedi ki...

Arkadaşlar balık baştan kokar derler ya, boşu boşuna kendimizi yiyoruz. YD başta olduğu sürece biz bu kısır döngüden kurtulamayız.

http://www.youtube.com/watch?v=wP5SZf7PCYQ&feature=related

kkkam dedi ki...

Başkan guti ve q7 sonrası imza töreninde ne demişti?

"Biz yapacağımızı yaptık büyük Beşiktaş taraftarı olarak sıra sizde"

Böyle birşey olabilir mi ? Burası Türkiye. Şuster's karışmazsın tamam ama elini eteğini daha ağustos ayında çekersen şuster böyle medyanın maskarası olur disiplinsizlik dizboyu olur.

enorton dedi ki...

BJK TV işi resmen komedidir. Aylarca ha çıldı ha açılacak diye milleti beklettiler. Aynı görüntüleri sabah akşam yayınlıyorlar. YS basın toplantısı yapıyor BJK TV hariç herkes canlı veriyor. Nasıl bir televizyonculuk anlayışı anlamadım gitti. Geçmiş sezon ürünleri satan satıcıyı korsancı diye yaftalayıp, üstünden korsan ürünler olan garibim 10-12 yaşlarındaki çocukların yakasına yapışıyorlar "bu mu Beşiktaşlılık" diye...

Pamukk dedi ki...

basına konuşmasını giderlerini seviyorum

ama taraftara sıcak olsun diyorum işte. bilgilendirsin istiyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bakın bu önerdiğim şeyi yapması lütuf değil, sorumluluktur.

dün konuştuk, eğer beşiktaş taraftarı mustafa denizli'ye "takım niye oynamıyor?" tezahüratı yapıp tatminini sağlamasaydı denizli istifa seslerini duymamız kaçınılmaz olurdu.

taraftar kendini ifade etti, denizli kendini ifade etti. sabır gösterildiyse böyle gösterildi.

schuster için görünmez bir kalkan oluşturulduğu için schuster'den hesap sorulamadı. sorulmadıkça gerilme yaşandı, sorulmadıkça gerilme yaşandı.

önce holosko'ya patladık, sonra erhan güven'e...

schuster taraftarla iletişim kurmadı. hedef koymadı. hiç bir şey söylemedi.

bir yandan dolan taraftar, diğer yandan boşaltılmadı.

bugün gelinen noktaya geldik.

schuster'in acilen taraftarla iletişim kurması lazım. kulübün de bunu organize etmesi lazım.

ve bunun bir gelenek olması lazım.

beşiktaş krizde diyoruz. onlar krizden çıkmanın tek çözümünün galibiyet almak olduğunu söylüyorlar. doğru ama, krizin nedenleri ortaya konulmadığı için galip de gelemiyoruz. kriz de gitgide büyüyor.

schuster bugün çıksa dese ki, bugünü, bu seneyi unutun. tüm bilgi ve birikimimi, onurumu ortaya koyuyorum. beşiktaş'ı bu krizden çıkarıp başarılı hale getireceğiz. sorunları ve çözümleri biliyoruz ve uygulayacağız.

dese kafadan 3 ay kredi alır.

demiyor, demesi sağlanmıyor.

yahu schuster'i geçtim, ferrari konuşturulmadı.

Konu dağılsın.Tabata gol atmış :)

http://new.qfa.com.qa/QFAServicesXP/MatchVideo.asp?MatchVideo=Videos/2/14/Al%20Wakrah-Al%20Rayyan.flv

Forza dedi ki...

Klubun bir cok konuda oldugu gibi bu konuda da hatali olduguna katiliyorum. Camia ici ve medya ici iletisim biraz Serdar Adali ozelinde duzeliyordu, o kadar. Mete Duren bile hatali davraniyor benim gozumde.

Isin Schuster kismina gecelim.. Iste ben tam da bu yuzden ozel sempati duyuyorum adama. Benim umudum Besiktas zaten. Besiktas umut benim icin. Evde isler ters gider, karina 2 cumle soyler umut verirsin.. Okulda isler ters gider, babaya 2 cumle eder umut verirsin.. Schuster bana umut vermesin, isini yapsin. Hemen her insan icinde farkli karakterler barindirir. Evde kuzu olur kimisi, disarda aslan kesilir.. Kimisi kiz kardesini dover, sevgilisine laf soyleyemez. Kimi namazini kilar, abdesti bozulmadan kerhaneye kosturur.. vs. vs. Onemli olan tek karakter olabilmektir, 15 yasindaki cocuk ego tatmini yapiyor desin isterse.. Sinan Engin Turkiye'yi kucumsuyor desin..

Ben Schuster'in egilip bukulmemesini seviyorum. Schuster'in degismedigini gormek mutlu ediyor beni.. Dunyanin en buyuk klubunde calisirken, Barcelona'yi yenmemiz imkansiz diyecek 1 hoca daha var mi gezegende? 3 kurusluk futbol bilgimizle elestirelim Schuster'in oynattigi futbolu, eyvallah. Oyuncu secimlerine hep oynatmadiklarini neden oynatmadin sorusunu sorarak cevap ariyalim, eyvallah. Ama bu umut dagitma da neyin nesi? Bu da yeni elestiri noktasi mi? Hocadan olmadigi karakteri mi oynasin istiyoruz? Hocanin karakterini ya ilk gunden sevmeyeceksin, ya hep seveceksin. Ya "Asi Ruh" sundur, ya degil. Once istifa diye bagirip, sonra robinho diyerek asi ruh olunmaz. Ispanya'da, Turkiye'de, Almanya'da bozulmadan, egilmeden, bukulmeden karakterini ortaya koyarak asi ruh olunur. Dikkat edin, oynattigi futbol yada takimin kotu gidisi uzerine degil bu konusma. Bizzat hocanin karakteri uzerine konusuluyor. Bu takim 10 puan farkla lider olsa yine yuklenecek miydik ayni nedenlerle hocaya? Takim kotu gidiyor diye mi karakterine ettigimiz laflar ? Simdi bunu yapan adam skora gore yorum yapmiyor mu?

Ben pesin pesin soyleyeyim, sizin istediginiz beklediginiz hic olmayacak. Besiktas hic 3 sene araliksiz catir catir top oynayamayacak. Bizim hic sizin istediginiz gibi bir hocamiz olmayacak. Daha cok hoca gidecek, oyuncu kovulacak... Bugun hocalarin verdigi roportajlar elestirilecek, yarin oynatmadigi oyuncular, hatta zamaninda gitsin diye facebook sayfasi acilan topculari ozledigini soyleyecek Besiktas taraftari. Hep gecmisteki hocalarin yaptiklari hatirlatilacak sonra; hali hazirdaki hocayi elestirmek icin.. Sanki onlarin da gitmesini zamaninda biz istememisiz gibi.

Schuster gidecek, baglasak da durmaz artik; keske dursa. Sonra yenisi, yenisi, yenisi.. Peygamber degil ya gelecek olan, hatasi olacak. Hem de 1 degil, 3 degil, cok hatasi olacak. Biz birini getirdikce digerini yollayacagiz. Ahmet Cakar yeni program yapacak farkli bir kanalda; Sansal Buyuka "son yillarin en tempolu maci" diye baslayacak anlatmaya. Bizse hoca gonderecegiz, sanki hersey degisecek gibi.. Sanki tek suclu o adamlarmis gibi..

Ahmet Canseven dedi ki...

Schuster bana bi açıklama verecekse, lütfen onu Ömer Güvenç aracılığı ile vermesin.

Schuster bazı spor yorumcularına,ya da spikerlere mantıklı cevap vermeyi geçtim, onların ağızlarının üstüne vurmuyorsa, "lan ne efendi adammışsın sen ya" derim.

İnsanları aptal yerine koyan, sordukları soruda hiç bir anlam olmayan, ya da sırf karışıklık çıkarmak, birini birinin önüne atmak için sorulan sorulardan bana gına geldi. Adam ne yapsın?

Ömer Güvenç'in Guti ile röportajını izledim, son sorusu "senin koltuğunda ben otursaydım sen bana ne soru sorardın" gibi bir şeydi. Adam soru sormaktan aciz, onu bile Guti'ye yaptırıyor arkadaş.

Cevabı da dinlemeden röportajı bitirmişti zaten.

Schuster'in taraftarla medya dışı bir kanaldan iletişim kurması en doğru olanı. Bu heriflere de ne yapsa yeridir. Ben ekranda Ömer Güvenç'i gördüğüm zaman, banyoya gidip hıçkıra hıçkıra ağlıyorum misal. İşte o an Babam seslense, "Gel oğlum. Schuster, Ömer'in kele şak şuka şak şuka diye saydırıyo" dese, o gözyaşlarım mutluluk gözyaşına dönüşmez mi? Sorarım size ey Beşiktaşlılar.

Tamam Schuster zaten manyakdı ama olmasaydı da, bu heriflere normal davranmasını beklemezdim.

Son paragrafta dediğin gibi, araya medyayı katmadan taraftarla iletişime geçmesi en doğru olanı, onu da Türkiye'de yapan bir kulüp görmedim. O ki Dünya Kulubü olduk Başkan paraya kıysın da,Brother Ali'nin dediği gibi bir ajansla falan anlaşsın. Madem parayı basarak "dünya kulubü" olduk, bizden gayrı dünya kuluplerinin doğru yaptıklarını da para ile alalım.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@Forza

schuster'in umut verme zorunluluğu yok ama benimle seninle iletişim kurma zorunluluğu var.

bunu yapmadığında ilk eleştiri aldığı maçın sonunda schuster istifa sesleri yükseliyor çünkü.

kulüp, taraftarı yönetmeyi seviyor ya. bunları da yönetecek.

buradaki herkes yazıyor işte. mustafa denizli'den nefret ederdim. geldiği gün inanılmaz üzüldüm.

ama adam öyle bir performans koydu ki ortaya, tarihe geçti.

burada salt ben herşeyi eleştiririmcilik yok.

oysa senin savunmanda, salt savunmacılık var.

1 aydır tam da bunu söylüyorum zaten. schuster eleştirisi var, savunması yok diye.


schuster iletişim kurmak zorunda. kurmazsa kendi bileceği iş, başarısız olur. 2 haftaya yine istifa diye bağırırlar, o da gider.

iletişim her şeyin temelidir. burada iletişim eksikliği var diyoruz, yeni eleştiri noktası mı deniyor.

işte bu körü körüne savunmadır beşiktaş'ın temel problemi.

eleştiriye kapalı olma durumudur.

var olanla yetinme durumudur.

ben öyle yaptığımız için, yönetenler de böyle yönetiyorlar.

Pamukk dedi ki...

ricardinho da gol atmış .yaşıyomydu bu adam.delgado napıyo acep

~Poseidon~ dedi ki...

Bjk TV kulübün özkaynağı ile açılan bir kanal değildir. Mansimov kişisinin cebinden para verip açtığı bir kanaldır. Ben şahsım adına kısa vadede oradan bir fayda beklemiyorum.

Sade dedi ki...

evet tabi schuster dirtek olarak taraftaraı hatta seni hedef alarak demeç veriyor. ya yapmayın böyle yorum mu olur?

adamın getafe, r.madrid demeçlerinden farklı olarak ne söylediği bişiy var nede üslubu farklılaştı. Bİldiğimiz schuster hala ama olumsuz sonuçlar alınıyorya herşeyi olumsuz pencereden görebilirsiniz.

ben schusterin açıklamalarını seviyorum hadlerini bildiriyor zevzek soru soranların ;)

Forza dedi ki...

@Gurcan Ulusoy

Tigana once sarabini yudumladi uzum baglarinda, simdi Bordeaux da yeni takim kurmakla mesgul.

Del Bosque once tatilini yapti Peri bacalarinda, simdi Ispanya ile dunyanin tozunu atmakla mesgul.

Toschak once Real Madrid'i calistirdi, sonra 6 sene ulkesinin milli takimini.

Ertugrul Saglam sampiyonluk aldi Bursa ile.

Lucescu Shaktar'da once Ukrayna'nin tozunu atti, sonra Avrupa'nin.

Simdi sen bana kaybeden Schuster olur diyorsun. Niye? Biz istifa diye bagirdik diye, onu kovduk diye. Kaybeden biziz yahu, ne Schuster'i.

Benim yaptigim koru korune Besiktas'i savunma durumudur, eyvallah. Ama bu, yillardir goz gore gore ayni sahneleri yasayan bir Besiktas'linin isyanidir da be kardesim.

Birak koru korune savunayim su Schuster'i, bir kere de o yuzden hata yapalim. Bir kere de hatayi biz yapalim. Hep hocalar hata yapti, bu kez de biz yapalim. Gondermeyelim. Bakarsin 2 yanlis 1 dogru olur.

~Poseidon~ dedi ki...

@sade

Konu zaten Schuster'in açıklamaları değil. Hep kazanan başarılı bir takım olsak herkes keyifle dinler zaten. Ayar veriyor diye.

Bütün taraftarın beklediği şu;
çıksın Schuster desin ki Ey Beşiktaşlılıar benim futbol görüşüm budur, gelecek sezon planlarım bunlardır, takım gençleşecektir, seneye Necipleri ve Onurları daha çok göreceksinizdir, vs... (ya da planları neyse artık...)

Schuster ve futbol şubesi şu an pandoranın kutusu. Bu başarısız bir takımın taraftarları olarak bizleri rahatsız ediyor. Bir nebze geleceğe umutla bakmamız için bunu yapması lazım.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bu postta schuster'i başarısız olarak niteleyen bir yorum yok ki.

iletişim kurmasının gerekliliğini yazdım.

burada daha fazla kalabilsin diye.

schuster'den öte, bu bir gelenek olsun, her teknik direktörümüz böyle bir iletişim içinde olsun diye...


maç biter lig tv'yi kapatıp ömer güvenç'in zevzek sorularını dinlemek istemeyebilirsiniz.

schuster'de ona ayar verir güleriz...

tamam ama schuster'in bana-sana bir şeyler anlatması lazım.

schuster konuşacak ki, tribünler dolacak, umutla destek verecekler.

aynı şey basketbol şubesi için geçerli.

beşiktaş kaptanı resmi siteden veya televizyondan çıkıp "beşiktaş taraftarı size sesleniyorum, siz bu maça geleceksiniz ve biz de ölümüne oynayacağız" diye bir açıklama yapsa 3000 kişilik yere 10000 kişi gider.

önemli olan bunu yönetebilmek. o iletişim kanallarını açabilmek.

Forza dedi ki...

Madem bu yone dondurduk olayin akisini, Schuster'e son kullanma tarihi damgalayip gidisini resmilestirdigin postta ne var Gurcan Ulusoy?

Madem yonetimin ve hocanin hatalarini elestirecegiz, koru korune savunma yapmayacagiz; sizin bu elestiriyi tek boyuta indirme sorununuzu ne yapacagiz? Bu postta yok, bir oncekinde var. Ne degisti?

Schuster ciksa, 3-5 macta bir hersey duzelecek dese rahatlayacak miyiz? Haluk Yildirim cagirdi her hafta da, kac kisi gitti? Arabesk kavgalar bunlar, arabesk dusunceler. Hoca yem atmasin bize, hoca hikaye anlatmasin.. Bolton'a otobus kaldirmasinlar ,ezberden lakirdi etmesinler. Ben istemiyorum.

BJK4EVER dedi ki...

@Ovunc

Mourinho tarzi demissinde abicim, guzel. Fakat Mourinho basarilariyla herkesi got ediyordu, susturuyordu. Schuster dalga gecilecek hala getiriyor kendini. Mourinho yapinca ayar, Schuster yapinca da arsizlik oluyor biraz. Kaldi ki guzel demissin bak Mourinho oyuncularini koruyor, ben hic Mourinho'nun oyuncusuna en ufak bir laf ettirdigini gormedim, duymadim. Ama daha gecen hafta Schuster Bobo ve Nobre'yi ustu kapali hedef olarak gostermedi mi?

Pamukk dedi ki...

özetle Schuster basına ayar versin ama taraftarla başka konuşsun ama konuşsun deniyor
benim anladığım

Abi söylemek istediğimi iyi ifade edemiyorum sanırım.Ben diyorum ki Schuster futbolcularının kafası rahat etsin istiyor.Eleştirilerden baskılardan bunalmasınlar işlerine konsantre olsunlar istiyor.Sorumluluğu üzerine alıyor,rakiplerin futboluna giydiriyor,sakatlıktan dert yanıyor,medya ile uğraşıyor ama şu futbolcular kötü bu futbolcular yetersiz ,sahada oynamıyorlar mücadele etmiyorlar demiyor.O bakımdan Mourinho'ya benzetiyorum.Takım üzerine eleştiri gelmemesi için arada kalkan oluyor .Bunu yapması için başarılı olmasına gerek yok.Bunu kendine hak görmesi gibi bir durum yok bu bir stratejidir ve doğru bir stratejidir.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@forza

son kullanma tarihi postu, kişisel fikrimden öte, tribünün schuster'e karşı tavrıyla ilişkiliydi.

bu saatten sonra ne olabileceğiyle ilgili tahminimi bulunmuştum.


zaten onların bulunmasını da "anlamıyorum" postunda eleştirmiştim.

hadi ben schuster'i beğenmiyorum, siz beğeniyordunuz da niye 2 günde istifaya döndünüz diye...

EnisteKolaKoy dedi ki...

@pamukk
hislerimi iyi özet geçmişsin. ben aynen bu kafadayım.

mufittezel dedi ki...

@BJK4EVER
Aslında orada da oyuncusunu suçlamıyor, soruyu sorana sorunun saçmalığını anlaması için laf sokuyor yine.
Bu adam spor yazarı, futbol yorumcusu mu da maç röportajında "o neden atamadı, bu neden tutamadı" hakkında açıklama yapsın.
Onun muhasebesini kendi ekibi ve takımla yapar zaten soyunma odasında ya da ertesi gün.
Adam gibi soru sorarsan adam gibi cevap alırsın, benim işimle ilgili böyle abuk bir soru sorsa malın biri "sana ne lan y....m" derim, az bile söylemiş...

Sertug Ozgur dedi ki...

Schuster en son fener maçından sonra hiç olmadığı kadar ciddi kararlar alacağız dedi. Takımda değişimi işaret etmişti. Burda da hiç geçmemiş. Açıkçası bu bir taraftar olarak beni memnun etti.

enorton dedi ki...

Sizce bu ciddi kararlar ne olabilir? Düşünüyorum düşünüyorum aklıma bişey gelmiyor. Sivok'u sildi sanırım, Ferrari de kovulur. Nobre stoper oynar heralde :) Başka ne gibi bir radikal karar olabilir inanın aklıma gelmiyor.

Schuster basını göt etmesin demiyor kimse. Ama işin doğrusunu da bize anltasın. Ekremin akşamdan beri söylediklerinin 10 da birini Schusterin ağzından duymadık. Dergiye, resmi siteye röportaj versin. zaman mı sitiyor, oyuncu mu istiyor nedir derdi bilelim.

Diğer konu ise en iyi göt etme şekli takımın kazanmasıdır. Zaten Schuster işini iyi yapsaydı bugün bunları konuşmazdık. takım şuanda tarihinin en kötü dönemini yaşamasaydı, Schuster den ne camiaya umut aşılamasını beklerdik ne de çıkıp taraftara kafasındakileri anlatmasını...

O işini iyi yapmadığı için bugün bunları konuşuyoruz. Kiev Fener maçları için konuşmuyorum. Bu sene puan kaybettiğimiz alt sıralardaki takımlara bakın. Toraman, Ekrem, Erhan güven vs kim oynarsa oynasın o takımlardaki oyunculardan kaliteli kadromuz vardı. Burada eksik olan tekşey Noat'ın deyimiyle özveri ve birazcık gayretti. Bunu da göstermedi malesef hoca. Takım şuanda lider olsaydı, yok taraftara şunu demiş, yok basına bunu demiş falan kimsenin umrunda olmazdı. 90-91 sezonundan öncesini bulamadım TFF sitesinde, o tarihten bu yana en kötü performansımızı sergiliyoruz. Şimdi eleştirilmeyecek de ne zaman eleştirilecek takım, hoca, yönetim vs??

CDiS dedi ki...

artık schuster 'in savunulacak bir noktası kalmadı. güzel futbol diyorduk o da bitti 3 maçtır. takım yerlerde sürünüyor. almeida o golü atsa, ferrari dirsek atmasa ne olacaktı, belki kazanırdık ama bu schuster hakkında düşünülenleri erteleyecek, gözümüzü boyayacaktı. bu zamana kadar hep savundum schuster'i ama artık bitti.
bu adam hala ve hala türkiye'yi, türk futbolunu tanıyamadı, tanımakta istemiyor bence. taraftarı küçümsüyor, rakipleri küçümsüyor, medyayı küçümsüyor. evet büyük bir futbolcuydu, çok şöhretliydi. teknik direktörlüğü futbolcuğu kadar şaşalı olmasa da orada da ön planda hala. ama bu ona futbolumuzu küçümseme hakkı vermez.
sene sonunu beklemenin bir anlamı yok bence, ivme her hafta eksi yönde artıyor. dibe düştük sayılır. fırtınalar kopan galatasarayla aynı puandayız. tarihin en iyi kadrolarından birine sahip takımın ligin 20. haftasında yarıştan kopması dramatiktir.
önümüzdeki maçlara bakmak isteyen var mı aranızda??

~Poseidon~ dedi ki...

@enorton

Ekrem, Erhan, Nobre ağzından neler çıkıyor hocam senin. Kalite kavramı ile bu isimleri yanyana koyarsan çarpılırsın. İyi niyetli dersen belki derim.

Saydığın isimlerin herhangi bir anadolu takımında forma yarışına girmeden banko ilk 11 oynaması çok zor.

Bence bu radikal kararların içinden seneye 5-8 oyuncu transferi çıkabilir.

enorton dedi ki...

@poseidon

Kalite derken kıstas önemlidir. Bu oyuncular Türkiye liggine göre ortalama oyunculardır. Kesinlikle ortalama altı değildir. Erhan geçen sene Antalyada banko 11 oynuyordu. Ekrem sakatlanana kadar Avusturya milli takım oyuncusu idi. Nobre keza bugün günah keçisi ama yine de iyi bir Türkiye Ligi karnesi var. ( Geçen seneyi saymazsak)

Bu oyuncular kazanamadığımız Konya, Ankaragücü, İBB, Kasımpaşa, Manisa, Karabuk takımlarında 11 e giremez diyorsan o zaman sanırım yanlış lig seyrediyoruz :)

Bizden giden uğur inceman, batuhan, Tello, Erkan Zengin, Tabata, Serdar Özkan, Zapo vs kendi takımlarında forma şansı bulabiliyorlar. İyileşsin holosko da İBB de oynayacaktır. Bu oyuncular üst düzey değil, Beşiktaşın oyuncusu değil bunları tartışabiliriz ancak kesinlikle Türkiye ligi standartının altında değiller bence.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

enorton +1

ekrem dağ antep'teyken sol açıktı ve takımının en önemli hücum silahıydı.

biz fenere atınca şaşırdık ama antepte ara ara öyle golleri var.

~Poseidon~ dedi ki...

@enorton

Aslında benimde anlatmak istediğim tam buydu. Saydığın bütün futbolcular tam Türkiye Ligi normlarında oyuncular.

E ama TL standartlarının üstünde hoca getiriyorsun. (En azından zihniyet olarak) SW,DMC,CM,CF bölgelerine standartın çok üstünde transfer yapıyorsun. Kalan herkes standart ve altı.

Kişisel görüşüm madem hedeflerimiz büyük çıtamızı önümüzdeki sezon yükseltmeliyiz.

Takımda bulunan yerlilerimiz uygulamaya çalışılan sistemin adamı değiller. (Cenk, Ersan, İsmail, Necip hariç)

Ama maalesef yerli transfer konusunun kendi içinde çok büyük tutarsızlıkları var. Gittik aldık Cenk Tosun'u Nobre yerine var mı bir garantisi? Maalesef yok.

Sözün özü;

Ben yerli oyuncularımızdan memnun değilim. Sanırım Schuster de öyle.

BJK4EVER dedi ki...

@Mufit

Abi laf sokmasin iste, ne gerek var? Madem soru ona gore sacma, 'bu meseleyi biz icimiden halledecegiz siz kafanizi takmayin' da diyebilir. Onu Bobo ve Nobre'ye sorun derse ki bu bence onlari hedef gostermektir, laf sokmak da degildir ya neyse.
Medyayi got etsin, cunku hak ediyorlar, Turk futbolunu kucumsesin, cunku kucumsenecek durumda. Ama bunlari hakaret ederek konusarak yapmacayak, basarili olarak yapacak, onlara futbolun nasil oynandigini, nasil kazanildigini gostererek anlatacak. Schuster cevabini basin toplantisinda degil, sahada vermeli.

Pamukk dedi ki...

yerli oyuncularımız 3 senedir fln boktandı ztn. belki daha da eskidir. ama hbire yabancı alma peşindeyiz ya.

neyse ben şeydemek için gelmiştim.
evet toraman konuşmalıydı ayani konuşmasına izin verilmeliydi

keza ferrari de.
hiçbişey bilmiyoruz hiçbişeyden haberimiz yok takımdan uzak kalıyoruz.

bide Bobo gitmesin lan.

~Poseidon~ dedi ki...

@pamukk

Bana gidecek gibi geliyor. Hatta belki de İstanbul içi bir transfer yapacak. Twitter hiç kullanmayan adam son 1 haftadır kullanıyorsa bir karın ağrısı vardır.

Alex gibi o da son çare taraftara ulaşmaya çalışıyor.

Pamukk dedi ki...

taraftar da uyumasın bi zahmet!

gidicekse Türkiyeden gitsin. başka türlü kaldıramam.

okka dedi ki...

artık bu dakikdan sonra şuster'le hiçbirşey olmaz.

olay teknik,taktik hatalardan şusterin td'lik özeliklerinden çıktı artık.

olay bambaşka bir boyuta ulaştı. tamamen kişisel ilişkilere döndü.

istemeyen stad'a gelmsin diyen adam takımı şamp yapsa ne yapayım ben.

BJK4EVER dedi ki...

Mustafa hocanin adamligini, aciklamalarini ozleyenler icin gelsin:

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=87748

mufittezel dedi ki...

@BJK4EVER
Ben de istiyorum sahada got etmesini ama olmuyor iste, tam olacagi gun ferrari cikip dirsek atiyor :)
@okka
Bu ifade de basinin carpitmasi olabilir, benim duydugum "taraftarin protestosundan rahatsiz olan varsa stada gelmesin, ben bu takimin teknik direktoru olarak rahatsiz olmuyorum" dedigi. Su roportajin bir kaydi var mi bir yerlerde, ispanyolca bilen birine cevirttirelim :)

@Mufit

Videoyu bulun abi yeter, benim ev arkadasim Ispanyolca biliyor orasini hallederiz :)

BJK4EVER dedi ki...

Telegol'de vardi, yildizdan buldum.

http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=kanalturk


21 subat pazartesi saat 00:21:00'a getirin komple olarak var basin toplantisi. Kufur olayi ise tam olarak 00:22:10 ve 25'te var.

mufittezel dedi ki...

Shelby sendeyiz :)
Genelde ceviriyi asagidaki gibi vermisler:
"Bu skorun ve takımın sorumlusu benim. Dışarıda yapılan bağrışmalar beni ilgilendirmiyor. Bundan rahatsızlik duyan varsa stada gelmesin evine gitsin"
"Bagirismalar beni ilgilendirmiyor" kismi rahatsiz edici, ama "begenmeyen evine gitsin"i protestolardan rahatsiz olanlar icin soyluyor bence, ben olmuyorum olan varsa kendi sorunu der gibi.
Ulen polyanna gibi olduk namerdim, niyet okumalar filan hay sokayim yaa :)

Schuster'in sozlerini Hispanik-Amerikan arkadasim az once tercume etti. (Nereli bu diye sordu aksan sebebiyle, Alman deyince "Oooo, bayagi iyi konusuyor" dedi. Schuster'in hic degilse Ispanyolcasini ovebiliriz yani :)

"Insanlarin dedikleri umurumda degil, begenmiyorlarsa evlerinde oturup izleyebilirler. Cok da salatalik."

Sanirim infiali yaratan, Turkce'ye kelimesi kelimesine cevirdigim bu deyim: "Me importa un pepino." Salatalik lafini duyunca bizimkiler "Hiii, penis dedi" diye atladilar muhtemelen, ama bu deyim oyle kufur degil, daha cok "Umrumda degil"in biraz daha kabasi olarak kullaniliyor. Ingilizce dusunursek "I don't give a damn/darn." diyebiliriz.

Ama arkadasimin bana aktardigi kadariyla "If they don't like it, they can stay at home" diyor Schuster. Yani direkt taraftara hitap var o sozlerinde sanirim.

Ozetle: Kufur etmiyor, ama taraftara hitaben "Begenmezlerse gelmesinler" diyor.

enorton dedi ki...

Umrumda değilin kabacası şeyimde değil olmuyor mu :) Bence de orda taraftarları kastetdi, protestoları beğenmeyenler gelmesin diye anlayanları da saygıyla karşılıyorum ancak adamın sözleri ortada...

helldoradotcom dedi ki...

ota boka demokrasi, ifade ozgurlugu diyoruz ya, o hesap iste. begenmeyen gelmesin diyor adam. bence gayet mantikli bir soylem. gercekler acitir! stada gitmemek canimizi acittigi icindir ki bu soyleme sinirleniyoruz. bence kizilacak birsey yok. ben kalan maclara gitmemeyi sectim. Sebebi tamamiyla ekonomik. Ekonomik sebepler+bu yonetime kizmam sonucu kombine almadigim gibi, yine ayni sebeplerle kalan maclara gitmeyecegim. Bakin iddiamizi kaybettik diye gitmemezlik yapmiyorum. TAkimin oyunundan umut duydugum son gunlerde Ts kupa ve IBB macina giderek bu istegimi fazlasiyla torpuledim. Yine de Schuster'in gercekleri soylemesini seviyorum. Hakaret bile olsa cesurca elestirebilmesine saygi duyuyorum. ne zaman k' 'c'nde bulunulan duruma sinirlenmez, sakin sakin calisiyoruz ama demek ki daha cok calismamiz tarzi uyusturucu, sahsiyetsiz, riyakar cevaplar verir o zaman en nefret ettigim TD tipi olur.

"Cok da tin" diye bir deyis de var, yani "Umrumda degilin argosu" denince akla hemen cinsel organ gelmesine gerek yok :)

enorton dedi ki...

İşin içinde salatalık var ama :)

mufittezel dedi ki...

Nerden tutsak elimizde kaliyor valla :)
Ben artik Schuster'in yerine birisi gelirse toparlanmanin daha uzun surecegini, bu sezon -bana gore- kazandiklarimizin da cope gidecegini dusundugum ve takimin zaman zaman oynamayi basardigi oyun beni heyecanlandirdigi icin takima da hocaya da destegimi tribunden vermeye, oyuncu isliklayanlarla da gucum yettigince mucadele etmeye devam edecegim.

Oğuzcan dedi ki...

Bu iletişim meselesinde çok gerideyiz maalesef. Takım kaptanlarına Beşiktaş Dergisi'nde bir köşe versek o bile canlandırabilir futbol dışı branşlara ilgiyi. Hissettiğimiz şeyleri sahiplenmemiz daha kolaydır. Basket takımı kaptanı çıkıp anlatsa boş tribünlere olmuyor diye yada örnekten gidelim Schuster bir planım var her şey güzel olacak dese insanlar aralarında bir bağ hisseder. Ya da Hakan çok üzgünüm gece uyuyamadım dese bir sonraki maç o kadar ıslıklanmaz belki.

Unknown dedi ki...

@forza,

önceki postlardan birinde bana fena giydirmişsin, 2011 yılı 1. çeyrek hedeflerini gerçekleştirmekten ümidi kestim bilader :)

bu arada, daha çok hoca gönderir, sonra da "yav bu da olmadı, beşiktaşın olduğu her yerde bir acaba vardır, beşiktaş kanseri" diye dövünürüz minvalindeki görüşlerine yüzde yüz katılıyorum.


schuster savunması da ne yahu, schuster çok da pepinomuzda. maksat şu "hoca gönder, tazminat öde, borçlar artsın, yeni hoca kapı gibi sözleşme ile gelsin, takımı sil baştan yapsın, maksimum 18 ay içinde onu da şutlayalım, yine aynı döngü yaşansın, ama sonunda her birimiz bu kırk küsur yıldır futbolun içinde olan bu adamların bu boku bilmediği konusunda hep ama hep haklı çıkalım" zırvalığı bitsin. ışıksa ışık, 0-1'den maçı 2-1'e çevirmişsin, fenerliler bile s.ki tuttuk diye düşünürken, duyguların profesyonelliğin önüne geçtiği anlardan birinin bu maçta yaşanması, bizi yeniden hüsrana boğdu.

rezil olacaksak, üç sezon boyunda tek bir hoca ile olalım. bir sezon şampiyon olmuş adam ertesi sezon aksadığında motivasyonunu kaybetti, yıprandı, futbolcularla ilişkisi bozuldu teranesine girmeyelim.

oğlum geçen cuma 6 yaşına bastı, en az 4-5 beşiktaş marşını ezbere biliyor artık, herif maçlara futbol izlemek için gitmeye başladığında şu beşiktaş kanserine bi çözüm bulunsun artık, biz kahrolduk, evlatlarımızın yüzü gülsün.

maçlarda bize düşen görevi doğru yapıyor muyuz önce ona bakalım, bu takım bu sene olmazsa gelecek sene düzelir. futbolcuyu ıslıklama, futbolcuya küfretme, rakibe, hakeme baskı kur, takım korner atarken laylaylom'u kendi tatmini bırak artık, maça bir etkin olsun.

saygılar.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Balon mu degil mi bilmem ama soyle bir haber var:

"Beşiktaş'tan, birisi Serdar Adalı olmak üzere iki yönetici geçen hafta İspanya'da Inter'den kovulduktan sonra Madrid'de inzivaya çekilen İspanyol teknik adam Rafael Benitez ve menajeri ile bir araya geldi. Beşiktaş'ın kazandığı ve kaybettiği maçların da yer aldığı 4 kaseti görüşme öncesi Benitez'e gönderen Beşiktaşlı yöneticiler görüşme sırasında Benitez'in yaptığı yorumlar karşısına şaşkına döndü. İspanyol teknik adam, Schuster'in sistemini eleştirirken, Guti, Quaresma, Simao ve Hugo Almeida gibi defansa yardım etmeyen 4 oyuncu ile oynayan Beşiktaş'ın asla başarılı olamayacağını savundu.
Quaresma'nın sadece kendisine oynadığını, Beşiktaş'a gelirse Quaresma'yı takımda istemeyeceğini de belirtti. Bu arada Benitez, Quaresma varken, Simao'nun alınmasını ise intihar olarak değerlendirdi."

Ekrem Ph.D. dedi ki...

10%'u dogruysa, 90%'i balon gibi...

Forza dedi ki...

@farfallone

Benden daha iyi anlattin dusunduklerimi. Hemen hersey 3. ve 4. paragraflarda sakli iste. Schuster'i ben ayrica seviyorum, ama sevmesem de, Schuster degil herhangi farkli bir hoca da olsa basimizdaki, birakalim calissin.

Yillardir ayni sorudan cakiyoruz. Girmedigimiz butunleme kalmadi. Soruyu yine cozemesek de, bu kez gidis yolumuzu degistirelim. Hocayi sevmesekte, yeni hoca adaylarini dusunmeyelim, dusunsek de dillendirmeyelim. Ortada bir savunma varsa, iste bunun savunmasi var.

Su medyadaki andavallar 3 kurusluk akillariyla her sene ayni salataligi bize yediriyorlar ya, en cok da ona yanarim iste. Butun basin tras, forza Besiktas'mis. Adamlar senin tras etmedik yerini birakmadi be, uyan uyan!

borasahin dedi ki...

Haber yalan midir, dogru mudur bilemem ama Benitez'in bunlari soyleme olasiligi nedir, ona bakmak lazim. Biraz tanidigim Benitez ilgili degerlendirmem asagida.

Benitez Q7'yi bence de istemez. Dedigi gibi takima kollektif katkisi olmadigi gibi, efektif de degil. Hilbert kotu orta kesiyor diyoruz, dogru, Q7'nin ne farki var? Arada cok mu far var? Bu dusuncem de su an olusmus degil, bir iki haftadir aklimda.

Q7 varken Simao'nun alinmasinin gereksizligini bende dile getirmistim, Bir uzak forvet lazimken, baska bir kanat oyuncusu alindi. Zaten ikinci yaridaki oyun ortada, Q7 varken obur kanat oyuncusu topu zor gorur, tersindeki oyuncunun kabaca ceza sahasina kosu yapan tarzda olmasi lazim ki uc forvet izole kalmasin. Bence bu konu da dogru olabilir.

Benitez'in oyun duzeninde en onemli konulardan biri belki de birincisi onde pres, atletik yetenekler, kondusyon. Guti'n varsan onde pres hayal, Q7'nin prese katilimi sporadic (rastgele), bekini kovalamaz. Guti'den zaten ne kadar savunma beklenir, o da yapmaya gayret ediyor ama yetersiz, bazilari da gostermelik. Simao'nun savunmaya yardim etmedigine katilmiyorum, belki goreceli olarak bize oyle geliyor, yani Q7, Guti varken Simao'nun savunmaya yardimi coldeki vaha gibi. Almeida'nin et mi yoksa balik mi oldugunu anlamadim, su an itibariyle bi Bobo degil :) Olur mu zannetmiyorum.

Bence dogru olma olasiligi olan konular var.

makavel dedi ki...

bir adama bu kadar teslim olursan olucağı budur..HİZMETCİYİ s...n bulaşığı yıkar misali...
başarırsan kalırsın doğal olarak ,hadi başaramadın anladık takım yeni sen yenisin bari üçüncü falan görelim takımı sıralamada..nerdeyiz 6.sırada o zaman kapıya koymuyorsan adamı sende bir gerizekalılık vardır yani
schuster görevden ayrıldığı zaman daha beter bir durumda olacagız..
bugün şansal ağa lig tvde dediki schuster ibrahim üzülmezin sözleşmesinin fes edilmesi konusunda takıma bu sezon gelen yabancı oyunculara danışmış..çok ağır değilmi ??
bu hoca bulaşığı yönetime bırakıp gider..

Sertug Ozgur dedi ki...

o değil de bir oyuncu aldığımızda kulüp batacak diyenler schuster'in tazminatını, yerine gelecek hocanın parasını ve muhtemel transfer isteklerini ve zorla yabancı gönderme maliyetini hesaba katmıyorlar.

Tüm bütün bunlar için ve yine yap boz yapmamak için ve bazı manyaklıklarına rağmen schuster seneye devam etsin diyorum. Hakikaten bir kere de gönül rahatlığıyla hoca berbattı,olmadı diyelim.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Schuster'in kovulmasinin tazminati 8 milyon Euro civarinda. Isine gelince detayli maliyet hesaplari yapanlar bu konuda susuyorlar.

Schuster sene sonuna kadar kesin devam edecek de, seneye ne olur, bu yonetim ne yapar kestiremiyorum. Bernhard ile devam edersek defansa iki takviye ile transferi bitiririz, ama yeni hoca gelirse takimi bastan asagi yenilemek isteyebilir. Onu kaldirabilecek durumda degiliz su anda.

makavel dedi ki...

bir kere simao guti q7 bunların üçünü 90 dakka akıllı bir hoca hayatta beraber oynatmaz...benitez biraz abartmış ama dogru söylemiş.Queresmanın oynuycagı tek pozisyonda dünya üzerinde yok olmaya doğru giden 10 numara pozisyonu,yoksa ona güvenirseniz kanatlar allaha emanet bir duruma geliyor bekler açısından. schusterin gittiğini varsayarak bize yerli sağbek (serkan balcı a.kor bu takımda ortalığın)
ah schuster ah takım 10 kişi kaldı fernandesi sokmadı gutinin yerine ,almadı hilberti simaonun yerine, git be kardeşim git..

Kalten dedi ki...

Şu Benitez'le ortaokul arkadaşı gibi video izleyip geyik çeivrme haberi çok ilginç :)

Eğer doğru ise apayrı tabii ama yalansa hayal gücü inanılmaz :) Artık haberlerin inanılırlığını arttırmak için Benitez ve Lippi'nin yaşadığı yerden oğluna kadar her türlü detayı koyuyorlar haberlere bir de :)

Bu arada Q7 ile ilgili yapılan yorum da doğru tabii. O yüzden Benitez gelmesin :)

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Scolari geliyor, Scolari. Yersen bebegim :)

Beyler, eglenmek istiyorsaniz su onumuzdeki gunlerde medyaya dikkat edin, bakalim kac teknik direktor getirecekler Besiktasa :)

Adsız dedi ki...

An itibariyle Benitez, Lucescu, Lippi ve Scolari isimleri dönmeye başladı zaten =) Onlar tükenince "Mourinho'nun varisi Villas Boas" ve "Rangnick Kartal'a göz kırptı" bekliyorum.

Adsız dedi ki...

Bir de Bobo'yu bunca sene oynattık, elimizde büyüttük ve şimdi bonservis bedeli olmadan komik paralara elden çıkarıyoruz ya, bu kulübün ne kadar kötü yönetildiğinin başlıca kanıtıdır.

BJK4EVER dedi ki...

8 milyon euro tazminati oldugunu nerden biliyorsun, sozlesmesini mi okudun? Ayrica yeri geldigi zaman dunya para verdigimiz Holosko, Tabata, Delgado Schuster beyimizin istedigi icin gonderilecek, yarim senelik 2 milyon euro alan yildizlar gelecek, kulubede oturacak Ernst ile 3 yillik kapi gibi sozlesme imzalanacak, ama Schuster'ín tazminati sorun olacak? Madem o kadar hesapli ve konservatif dusunuyoruz o zaman oyunculari da gondermeyelim, transfer de yapmayalim, cunku pahali oluyor.

Iki yanlis ne zamandan beri bir dogru etmeye basladi yahu?

Ayrica finansal durum konusunda kimsenin endisesi olmasin, gecen ay 90 milyon vergi borcu sildirdik. 5 yil gene borc takar sonra gene sildiririz bu basiretsizlik ortaminda. O borclari biz oderiz, Genel Kurul'da "Bravo baskan" sesleri yukselir.

BJK4EVER dedi ki...

Abi bende demek istiyorum ki tutarli yorum yapacaksin. Hem Schuster'in elinde kalitesiz kadro var, 10 tane transfer yapilsin diyor insanlar (simdi de defansa takmis durumdalar), paralar saga sola sacilacak o zaman, ama Schuster'in tazminati bize batacak! Bu adamin sirf Almeida-Bobo ikilemi/tercihi bile bize 8 milyon euro'dan fazlaya patlayacak.

enorton dedi ki...

Vergi demişken son Fenerbahçe maçına takım elinde GİB'nin hazırladığı vergi ile ilgili bir afişle çıktı sahaya gülmemek için kendimi zor tuttum :) Daha yeni vergi borcu yüzünden maliye ile papaz olan bir kulup insanlara vergi verin diye öğütte bulunuyor, ne kadar ironik değil mi?

Ekrem Ph.D. dedi ki...

7-8 milyon Euro basinda yazan rakam. Bu sozlesme gizli bi belge falan degil heralde, niye saklasinlar ki? Apacik ortada iste tazminati var adamin.

Sadece Schuster'in tazminatindan bahsetmiyoruz, yeni hoca gelirse kadroda revizyon isteyecek, kendi istedigi oyunculari getirmek isteyecek vs.

Sirf Schuster'in tazminatina karsilik, defansa iki super takviye cok rahat yapilir, para sacmaya gerek yok.

~Poseidon~ dedi ki...

Basının TD bombalarından biri de Fatih Terim :)

Beşiktaş ve Fatih Terim
Gerçi bu ismi de destekleyenler çıkacaktır aramızdan.

memmo03 dedi ki...

Forza Schuster

AQ-47 dedi ki...

O değil de, şu GS' nin Cenk'i göz göre göre elinden kaçırması var ya, yılın olayıdır abi. adamı hiç mi izlemediniz kardeşim? sanırım çok düşük bir bonservisi varmış, ödemek istememişler. BJK4 EVER sık sık söylüyor, özellikle Almanya tam bir maden, nobrenin yıllık ücretiyle 2-3 tane Cenk gibi adam alınabilir, iş çıkmazsa da 1. ligde bir yere satarsın, zarardan sayılmaz...

Adsız dedi ki...

@AQ-47

Kaleye Sinan Bolat, sol beke Hasan Ali Kaldırım ve Atila Turan, defansın ortasına Serdar Kesimal ve Ömer Toprak, ileriye Cenk Tosun, Mehmet Ekici ve Eren Derdiyok, orta sahaya Gökhan İnler ve İlkay Gündoğan, kanatlara Tunay Torun ve Veli Kavlak. Hatta ikna ederim diyorsan Serdar Taşçı ve Hamit Altıntop şu an aklıma gelen gurbetçi alternatifler. Antep, Kayseri, Trabzon çatır çatır buluyor böyle yetenekleri. Bizimkiler halen kursunlar "geleceğin takımı"nı. Seksenlerde sıkışmışlar mı nedir.

BJK4EVER dedi ki...

Nereden biliyorsun kadroda revizyon isteyecegini? Hocayla konusursun fazla transfer yapamayacagiz dersin tamam. Elimizde zaten kontratli 12 yabanci varken yabanci transfer olacak hali yok, elimizde kalitesiz yabancilar da yok, bunlarla yapsin yapacagi kadar. Sanki Real Madrid veya Shakhtar Donetsk'iz anasini satayim. Hemde sanki Schuster hic transfer yaptirmiyor da yeni gelen hoca yaptiracak. Medya zaten herseyi dogru biliyor da Schuster'in tazminatini da bilecek....

TA dedi ki...

şu kadro skibbe nin elinde olsa çok iyi işler yapardı bence.

alper dedi ki...

schuster basını ömer güvençi falan göt etmesin önce beni ve beşiktaş taraftarını göt etsin önce.sonra basına ayarmı verir ne yapar bilemem.ilgilenmem de.
önce 3 maç üst üste bir kazansın sonra 2 maç üst üste gol yemesin

önce ben bir göt olayımda gerisine sonra bakarız.

değil baısn toplantısı falan yapmak aldığı teknik direktörlük diplomasının sahte olup olmadığı araştırılsın önce basına o bilgi verilsin ve dolayısıyla bana.

TA dedi ki...

garibim skibbeye frankfurtta lincolnü bile alamıyorlar(adamın istediği belkide tek oyuncuydu).schusterin bir eli yağda bir eli balda.

Pamukk dedi ki...

okay karacan yazmış

Adsız dedi ki...

buy facebook likes
facebook likes

http://www.cdapress.com/news/business/article_980d4e52-05d9-5306-8166-02a2f912df2a.html http://www.arrastheme.com/forums/topic5912-how-to-remove-no-comments-and-leave-a-reply-from-aboutcontact-pages.html
1000 facebook likes 1000 facebook likes facebook likes
Something free, something virus free, some thing easy to download, ease to install, I like a lot of NES music and just 8 bit music in general so I always wanred to make my own. Thanks. I think that kind of music is called MIDI, right?

buy facebook likes facebook likes [url=http://1000fbfans.info]buy facebook likes [/url] buy facebook likes

Yorum Gönder

Ara