.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Şubat 2011 Perşembe

Neyin Peşindesiniz?

BJK Tv...Beşiktaş'ın resmi televizyonu. Kulüp başkanının, topçuların, teknik ekibin röportajlarının yayınlandığı, kulübün dış dünyaya kapılarını açtığı televizyon kanalı. Dün akşam bu kanalda bir röportaj yayınlanıyor. Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden, kerameti kendinden menkul İhsan Kalkavan çıkmış konuşuyor. Ve mealen diyor ki;

"Beşiktaş yönetimindeki arkadaşlarla konuştum, yeni teknik direktör arıyorlarmış. 2 tane de yerli hoca varmış listede. Yarın öbür gün patlar bu iş"

Beşiktaş ligde berbat gidiyor, son maçta içerde ezeli rakipten 4 yedi, Avrupa Ligi'nde bu akşam 4 yediği Kiev karşısına rövanşa çıkıyor ve buradan da elenmesi kimseyi şaşırtmayacak. Tüm bu kötü gidişle birlikte Schuster ismi de elbette hem camiada hem de spor kamuoyunda sıklıkla tartışılıyor. Gitmeli diyenler, başarısız diyenler, beceremedi diyenler sonuçlardan doğan kısmi haklılıklarıyla seslerini daha da yükseltiyor. Tüm bunlar yaşanırken kulübün resmi kanalında eski bir yönetici çıkıyor ve "yönetim yeni hoca arıyormuş" deyiveriyor. Banttan yayınlanan bu röportaj makaslanmadan, bu kısmı çıkarılmadan olduğu gibi yayınlanıyor. Üstelik başkan kısa süre önce "Ben burda olduğum sürece Schuster ile çalışacağız" demişken oluyor bunlar.

Peki bu nasıl bir kulüp yönetimi, nasıl bir kriz idaresi oluyor şimdi? Eski yöneticinin, kulübün resmi kanalında, yönetimin yeni hoca aradığını söylediği röportajı nasıl oluyor da yayınlanıyor? Yapılmak istenen ne? Schuster'e bugünkü maç öncesi gözdağı mı veriliyor, taraftar Alman hocanın gönderileceği fikrine resmi kanallar kullanılarak ikna mı ediliyor? Bu kanalın yöneticileri son cep harçlığıyla Beşiktaş atkısı alan taraftarı utanmadan azarlarken, 3 gün önce çekilen bir röportajı izlemek akıllarına mı gelmiyor? Başkanın kendisini inandırdığı gibi tüm dünya bizi izliyorsa, hem de resmi kanalımızdan izliyorsa, bu yaşananlar ayıp olmuyor mu?

20 Yorum:

Pamukk dedi ki...

tvsi ayrı dert
eski yeni yöneticileri ayrı dert
herşey bidert zaten

ben izlemedim akşam da bugün kalkacan yalanlamış öyle demedim demiş belki de dedirtilmiştir

MİNOSET dedi ki...

....Hoca Timur Hanın kapısına dayanmış, arkasını bir dönmüş köylüler ortada yok. Huzura varınca ıkınmaya sıkınmaya başlamış ne istediğini soran Timur'a " Ey yüce hakan bize verdiğin filler az geldi 2 tane daha ihsan eyle" demiş.

yeeetmez Yıldırım Demirören yetmez...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

kalkavan'la roportaj yapılmasına mı dersin

kalkavan'ın cümlelerinin kulüp menfaati gereği kesilmemesi dersin

kulübün gerçekten schuster'i göndermeye çalışması mı dersin

neresinden tutsan elinde kalıyor.

kalkavan kolot ben bu adamları anlamıyorum valla. özellikle kolot yöneticiyken bile bu kadar konuşmuyodu :)

otti dedi ki...

ben fenerbahçe'liyim.
yeri burası değil belki ama beşiktaş hakkında bi yorum yapmak istiyorum.
bugünlere gelmenizde;

düne kadar yıldırım demirören yeter deyip yetmez demirören yetmez diye 2 transfer ile demirören'e destek olan taraftar suçludur.

Türkiye liginin kim ne derse desin bir karakteristiği var. Defansif bir anlayış hakim. nasıl ki italya defans ülkesi ise Türkiye de kendine has bir tarzı olan bir ülke. kasap çok ama sertlik daha çok. kasaplık biraz hakem kaynaklı. hemen çıkıp kasaplarla dolu lig olarak adlandırmak yerine sert ve güçlü bir takım kurmak çözüme daha yakın. ama beşiktaş bunu yapmadı. teknik bir kadro kurdu. kıskandım ama galatasaray bunu zaten yapmış başarısız olmuştu. bu yüzden kadro yapısı lig yapısına uymuyor. transfer politikası yanlış.

beşiktaş şampiyon olduğunda mustafa denizli ile öyle ahım şahım hücum yapmıyordu. gol yemiyordu zaten sabırla bir şekilde golü buluyordu. ama şimdi ofansif oynamak isteyip defansı boş bırakınca puan alamaz hale geldi. türkiye ligi'ni geçtim avrupa için bile yanlış bu. barcelona değilseniz tabi.

hücum savunma hattı kopukluğu ile takım olunmaz. takım olmadan da quaresma ismi ile maç kazanılmaz. guti transferinden daha çok korktum açıkçası. adam iki hat arasında bağlantı kuruyor. top alıyor veriyor. mükemmel bir oyuncu. şanslısınız ki takımınızda. ama çok geride top aldığı için bir o kadar da şanssızsınız. o bağlantıyı geriden kurdukça hücum oyuncuları geride kalıyor.

doğru düzgün bi bekiniz yok. i. üzülmez en azından tecrübesiyle idare ediyordu onu da yolladınız 2 günlük ismail performansı ile.

bir de hakan arıkan'ı her fırsat bulduğunuzda ıslıklamayın. adam suçsuz da olsa ıslık yiyor. defans yapmadan kaleciyi suçlamayın.

nacizane düşüncelerim bunlar. öyle art niyetle bişey yazmadım..umarım kiev maçında şans yanınızda olur da iyi bir skor alırsınız ve geçersiniz. futbolda şans faktörü önemli..

the patriot dedi ki...

bence beşiktaş ve galatasaray kulüp yönetimler tv kanallarına yeterli önem vermiyor, özen göstermiyor, bence esas problem bu,
ama FENERBAHÇE tv öyle değil, yönetim herşeyin bilgisinde ve takibinde, ayrıca programlarda hem izleyici hemde güncel konuları ele alıyor,

alper dedi ki...

İhsan Kalkavana neden laf edilmiş anlamadım.

bir müslüm gürses birde ihsan kalkavan osursa dinlerim.

magic box kanalında adnan polat ile bir gs maçı öncesi gemisine iddaya girmesi hala gözümün önünde.onlar zamanında beşiktaş adını gs liler fb liler besmele ile alırdı ağzına çarpılmaısnlar diye.benim gözümde yöneticilik ve fyubol bilgisi açısından ibrahim altınsaya çantasını taşıtmaz.

ceyhun dedi ki...

@otti

fizik gücü yüksek takımlara karşı yine aynı şekilde oynanması gerekir tezini valencia bursa'ya karşı çöpe atmamış mıydı?

bu karşılaştırma için valencia çok mu güçlü kalıyor bilmiyorum ama sonuçta barcelona'dan 17 real'den de 12 puan gerideler ve bursa'ya top göstermediler.

tomates dedi ki...

1.gün Beşiktaş ın yeni hocası Benitez; Şampiyonluklar yaşamaya geldim.
1.hafta Beşiktaş ın yeni hocası Benitez; antremanda futbolcuların pestilini. bu takım çalışmamış dedi,
1.ay Beşiktaş ın yeni hocası Benitez; Geleceğin takımını kuracağım. Bu, bu ,bu gitsin Şu, şu şu bir de beriki gelsin dedi.
5.ay Benitez “Hakemler canımızı okuyor.”
7.ay “istifa etmem.. Başarıyı yakalayacağız…” ama başkanın yeni bir hoca aradığı konuşuluyor…
1.gün Beşiktaş ın yeni hocası Luis Van Gaal; Şampiyonluklar yaşamaya geldim.

Unknown dedi ki...

Fenerbahçeli arkadaşımız otti'nin yorumlarına katılıyorum. Bir Beşiktaş'lı olarak transferlerimizi beğeniyorum daha da beğenmek istiyorum ama asker futbolcu diye tabir ettiğimiz savaşçılardan elde kalmadı. Fazla teknik bir takımız ,güzel futbol oynamak istiyoruz ama mücadeleci değiliz.

Forza dedi ki...

@otti

Yazdiklarinin coguna katiliyorum. Ama isin "Turk futbolu ve Besiktas" kismina daha farkli bakiyorum, belki de daha farkli bakmak istiyorum.

Turk futbolu ile ilgili tespitlerin bence de dogru. Ama bu hic degismeyecek mi? Eger Mustafa Denizli Besiktas'i veya Bursaspor zitti futbol anlayisi hic kazanamayacak mi bu ulkede?

Sonuc yolum farkli benim. Tespit kismindaki hemen her dusunceye ben de sahibim, bu nedenle bu isin kisa zamanda olmayacagini dusunuyorum. Futbol anlayisimiz degisebilir ve o anlayisla kazanmayi ogrenebiliriz, ama uzun ve sancili bir is. Turkiye'de, hele bu yonetimle, hem de bu taraftarla.. Bakalim iste, olur belki.

Hucum ve defans kopukluklari, beklerin yetersizlikleri, ozellikle Turk oyuncularin yabanci oldugu yeni oyun anlayisi. Ama bunlarin hepsini yasamamiz gerekmiyor mu zaten bizim? Tek tek cozum bulmaya ugrasmamiz gerekmiyor mu? Eger ortada degisen bir futbol anlayisi varsa, bunun sancilarini cekmeyi kabullenmeliyiz. Yok, eger isin "Tribunden kim olsa takimi daha iyi yonetir" boyutundaysak, Erman-Sansal'in yarattigi nesil iste karsimizda.

Unknown dedi ki...

@tomates,

bu kadar basit ifade edilebilirdi bu kısır döngü. panikten çıkıp, sakin kafayla camianın içinde bulunduğu ruh halini değerlendirdiğimde cinnet içinde olduğumuzu ve bu cinnetin maksimum 18 ayda bir tekrarlandığını görüyorum. hocası 8 aylık, gutisi q7'si 8 aylık, simao, fernandes, almeida'si 1 aylık bir takımdan ligi domine etmesini, avrupa'da elde edilmemiş başarıları kazanmasını bekleyenler var, bir de bu kısır döngüden sıkılan ve bu kadar üzüntüye rağmen sabredilmesi gerektiğini savunanlar. Milliyet gazetesinin iki spor yazarı Uğur Meleke ile Atilla Gökçe bu fikir ayrılığına örnek teşkil eden, taban tabana zıt birer yazı yazmışlar. Aşağıda meleke'nin yazısının linki var, gökçe'nin kini kayda değer bulmadığımdan kopyalamaya üşendim, başlığı sanırım "hazırlan Mustafa Hoca" idi. ben Uğur Meleke gibi düşünüyorum, bu lige 5. şampiyonun gelmesi de, 6. şampiyonun gelecek olmasının da nedeni futbolcu ve hoca değirmeni haline gelen üç büyükler. Hoca değiştirdikçe futbolcu transferleri verimsizleşiyor, istikrarsızlaşıyor, belli bir planın, sistemin adımı olarak değil, farklı tarzlara, futbol kültürlerine sahip antrenörlerin taleplerine göre yapılıyor ve bu politika kulüpleri hem sportif, hem de maddi anlamda çökertiyor. Bana kimse anlatmasın Schuster başarısız olacak diye. Şu anda başarısız olması, gelecek sezon da başarısız olacağının garantisi değil.

Temel olasılık bilgileriyle bir tahmin yapmak istiyorum.

Beşiktaş'ın seneye şampiyon olma olasılığı: % 20 (Schuster'le ya da yeni hocayla), ertesi sezon Avrupa'da CL'de gruptan çıkma olasılığı: % 15 (Yeni hocayla); % 40 (Schuster'le). Ben CL'de % 40 olasılıkla gruptan çıkacağımız opsiyonu alayım lütfen.

Ama nefesimizi tüketmeyelim boşuna, resmi kanaldan kamuoyu oluşturuluyorsa hocanın gönderilmesi için, haber1903'te fenerli Faik Çetiner'in ağzından, "schuster'in beşiktaş'a vereceği bişey kalmadı" diye yazılıyorsa, basının aslında devri kapanmış olması gereken kurt kalemleri çoktan cephe almış ise, kalemi çoktan kırılmış hocanın, geçmiş olsun hepimize. seneye şampiyon olabiliriz ama bir sonraki sezon cl'den bok çıkarız.

aha da link:
http://spor.milliyet.com.tr/altinci-sampiyon-geliyor/spor/sporyazardetay/24.02.2011/1356403/default.htm

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Yok hoca yok, bunlar adam olmaz. Bosuna nefes tuketiyormusuz biz burada. Gitmesi gereken birileri varsa oncelikle yonetimdir.

Schuster'i -simdilik- yedirtmeyiz derken tam da bundan bahsediyordum. Bunlar yemisler bile de biz farkinda degilmisiz.

enorton dedi ki...

@Ekrem

+1

http://www.goal.com/tr/news/454/t%C3%BCrkiye-haberleri/2010/05/26/1943682/be%C5%9Fikta%C5%9F-schuster-haberini-yalanlad%C4%B1

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@enorton

O zaman da Denizli'ye ayip etmislerdi. Takimin basinda hoca varken baska hocalarla gorusmek aliskanlik haline geldi artik. Bu yonetim efsane olmaya dogru gidiyor, Besiktas'i Besiktas yapan ne kadar deger varsa icine ettiler, simdi sivamakla mesguller.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Ben hoca olsam, bana Besiktas'tan teklif gelse, son 10 yila bakarim gelen hocalara ne olmus diye. Sonra baskanin karsisina gecerim ve, "kusura bakmayin baskan, ben sizinle 'nah' calisirim" derim, basar giderim.

Ortalama 15 ayda bir teknik direktor degistiren bir takima kim gelmek ister? Hele ki unlu bir teknik adamsam, CV'imde boyle bir donemin bulunmmasini istemem.

enorton dedi ki...

Scala görevdeyken Serdar Bilgili gidip Daumla görüşmüş, sonra yalanlamış sonra da takımın başına getirmişti. Rıza hoca görevdeyken bu sefer YD hocalarla görüşmüştü. Daha sonra Ertugrul görevdeyken, gidip Lucescu ile görüştü. Son olarak da Denizli görevdeyken Schusterle anlaştılar, önce yalanladılar. Sonra 6 hocayla fotoğraf çektirip, basınla oyun oynadılar akılları sıra ve gelip yine Schusterle anlaştılar. Benim hatırladıklarım bunlar :)

enorton dedi ki...

Fenerbahçeli bir arkadaşımız görüşlerini paylaşmış ben de bir başka Fenerbahçeli Deniz Gökçe'nin son yazısını paylaşayım...

Derwall'den Schuster'e !

http://www.sporyazarlari.com/ffutbol/besiktas/deniz-gokce/24-02-2011/derwallden-schustere/318446.aspx

otti dedi ki...

@ceyhun
ben öyle bişey demiş miyim yazdıklarımdan nasıl böyle bişey çıktı ki?
valencia gelse beşiktaş'ı da paspas eder. barcelona ve real'dan yediği puan farkının bi önemi yok bence onlar ayrı dünya..
fizik gücü olan adamlarla harmanlamazsan teknik adamları hiç bi işe yaramaz.. sizde fizik gücü olan adam yok bursa'da da teknik yok.. adamların tüm forvetleri aynı tarzda idi altidore sercan.. turgay desen kazma.. miller'ı aldılar çok isabetli bir transfer.. top tutamayan bir takımdı bursa..
fizik gücü dersen guti real'de 90 dk oynamazdı pek. ama 35 yaşına geldi siz 90 dk oynatıyorsunuz. son dakikalarda dili dışarıda geziyor..

kaldı ki fizik gücü demedim ben defansı iyi yapmadan başarı gelmez diyorum. önce iyi defans yapacaksın. çakma beklerle ya da ekrem gibi mental olarak zayıf adamlarla yapamazsın bunu.. neyse demek istediğim denizli zamanındaki daha kötü kadro şampiyon oluyor bu yıldızlar karmasının performansı yerlerde sürünüyorsa olay farklı demek ki..

Yorum Gönder

Ara