.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Şubat 2011 Cumartesi

Kadro Üzerine

Şimdi bazı şeyleri açık seçik ortaya koyalım. Portekizliler, yıldız transferlerleri derken hepimiz çok çok iyi bir kadro kurulduğunda hemfikirdik. Bu konuda şüphesi olan yok zaten. Oysa futbol takımlarının oyun kalitesi, oyuncuların isimlerinin yanyana yazılmasıyla hesaplanamazlar. Bir çok başka değerin birleşmesi ve birleşmemesi takımların başarı ile başarısızlık arasındaki gidiş gelişinde rol oynar.

Bugün gelinen noktada Bernd Schuster'in elindeki kadroyu -adeta- yüzüne gözüne bulaştırdığını görüyoruz. Lakin bunun için Schuster'i bugün sorgulamayalım. Beşiktaş teknik direktörü kim olursa olsun bugün bu sıkıntıyı yaşayacak.

Ernst oynamadığında niye oynamadı, o oynadığında Necip'i ne kadar çabuk kaybettik, Quaresma'yı kesme küser, Almeida Nobre'den daha mı teknik yahu, Bobo bu kadar kolay harcanır mı, onca transfer yaptın hala bir sağ bekin yok... Sürer gider.

Beşiktaş'ın bugünkü kadrosu haddinden fazla karışık ve karmaşıktır. Schuster bu karışıklığı çözememiştir. Olmuş olan budur. Üzerine 6+2+2 gibi bir kural eklenince, Beşiktaş kadrosu saçma sapan bir hal almıştır.

Takımınız, bir tarafı boşaltmadan başka tarafı doldurulmaz hale gelmişse, o takım güçlenmemiş, şişmiştir.

Bugün bakıyorsunuz, Fernandes çok iyi oyuncu. Biraz oyun aklı eksik ama Türkiye'de oynar da oynar. Peki Fernandes Beşiktaş kadrosunda olmasaydı, 14 puan fark yediğimiz sezon kiralanmasaydı da Fink kalsaydı ne kaybederdik? Hadi onu geçtim, bugün şampiyonluk yarışında olsak ve Fernandes alınmamış olsa, arar mıyız?

Hugo Almeida... Gelmiş, hoşgelmiş... Peki Almeida içeri / Bobo dışarı hamlesi Beşiktaş'ı daha iyi bir takm yapar mı? Hele Bobo'yu satıp para kazanmamışsan, hele Bobo'yu rotasyonda "anlamlı" şekilde kullanıp aktif olarak kullanmıyorsan...

Bugün 29. oyuncun Michael Fink Galatasaray'da olsa banko olmaz mı? Bugün Aurelio Fenerbahçe'de olsa banko olmaz mı? Bugün Fernandes Fenerbahçe'de olsa Fenerbahçe şampiyonluğun en büyük favorisi olmaz mı? Bugün Bobo Trabzonspor'da olsa Trabzon açık ara yapmaz mı?

Bu adamların hepsi Beşiktaş'ta ama Beşiktaş'ın durumu ortada... Bir pozisyonda haddinden fazla iyi oyuncu olması, takım kalitesine katkıda bulunmuyor ki...

Yıldız transferleri, o ilk heyecan, belki biraz balayı... Beşiktaş maçından keyif alırım diye kahveye giden Fenerliler kendi maçlarına döndüler. Yine biz bize kaldık.

Beşiktaş bugün 2 maça tamamen 2 ayrı 11'le çıkabilecek bir kadroya sahip.

Bu denli geniş bir kadro, her zaman iyi bir şey değildir.Son bir ayda yaşadığımız gibi...

Sonra "yedek takımla da şampiyonluğa oynarız" deriz, oysa pratikte tek takımla şampiyonluğa aday bile olamayız.

53 Yorum:

sozcelyk dedi ki...

Uefa icin bu kadro kuruldu desem simao ve fernandes'i oynatamiyorsun ligde zaten yabanci kontenjani adindaki sacmalik yuzunden nobre ekrem ve aurelio oynamak zorunda kaliyor.

Onumuzdeki sezon icin dusunulmus olsa gerek,zira su donem su kadroyu kurmak cok zor

BJK4EVER dedi ki...

Iyi de seneye de yabanci kontenjani kurali degismeyecek ki. Ayrica seneye Avrupa'da olacak miyiz kesin olarak? Sampiyonlar Ligi uctu, UEFA da kolay olmayacak. Kadro yapisi konusunda da kismen katiliyorum. Yabanci kontenjani sikinti yaratiyor, ama hocanin yanlis tercihleri bunu korukluyor. Bir bolgede 2 oyuncunun olmasi sikinti olmaz arti olur, ama hoca yanlis oyuncuyu tercih ederse de elestirilir, normal. 1 iyi 1 vasat solbekin olacagina 2 vasat ustu solbekin olsun daha iyi bence. Ama senin hocan 1i cok formdayken oturtursa ve digerini oynatirsa sikinti olur, o da normal.

Kadro zengin ama aynı zamanda şişkin ve bazı dengesizlikler var.
Guti'yi de sayarsak 2'li göbekte kullanacağımız STSL standartlarının üstünde 5 oyuncumuz varken(Ernst,Necip,Fernandes,Aurelio,Guti) Simao ve Q7'yi yedekleyecek bir tane teknik kanat oyuncumuz yok.Mesela ilk yarıda Q7'nin olmadığı maçlarda 4-3-3'ü bırakıp kanatsız 4-1-2-1-2'ye dönüyorduk.Tabi bu dengesiz kadronun sorumluluğunun tamamı takıma devre arasında yedek kanat oyuncusu aldırmayan ve sistem antrenörü olduğu iddia edilen B.Ş'dedir.

Kadro şişkin filan değil,Schuster denilen teknik direktör bozuntusunun yerinde herhangi bir teknik direktör (Hakan Kutlu bile )olsa şuan en az 40 puandaydık.

Soru: Schuster'in elestirisinin sertligi, Schuster'den beklentinin fazlaligindan ileri geliyor. Cunku kadro super. Ama ya kadro super degilse?

Bunu dogru cevaplayamazsak, Schuster gider Muster gelir bir sey degismez.

Batistuta35 dedi ki...

@shelbyl

Türkiye şartlarında kadro gayet iyi bence. hadi diyelim kadro süper değil de puan karşılığı bu mu?

Schusterin saçma inadı yüzünden kaçtır puan kaybediyoruz,dalga geçtiğimiz gs yetişti yetişecek ve biz hala sistem masallarıyla uyuyor olacağız..

BJK4EVER dedi ki...

Kadromuz 17de 17 yapacak kadro degil, abartilacak super bir kadro da degil. Ama ligin hem ilk 11 kalitesi hem genisligi acisindan en iyi kadrosu. Kimse bana bu kadronun karsiliginin 20 hafta sonunda 31 puan ve ligde 5.lik oldugunu soyleyemez.

Adsız dedi ki...

Kadromuz duru değil. Mevkisel dengesizlikler çok fazla. Bir taraftan çok şişen kadro, bir taraftan s.o.s veriyor.

Özellikle son transferler isim olarak çok iyi olmalarından dolayı göz boyadı. Oysaki kadro daha da şişti ve dengesizlik arttı.

Tabi Simao'yu ayırmak gerek.

şuanki durumun temel nedeni teknik direktör yetersizliğidir net.ulan ben geçsem takımın başına uğraşsam bu kadar düşük puan aldıramazdım

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Hazreti Schuster gidince herseyin guzel olacagini zanneden gafiller, bu ne kindir, bu nefrettir arkadas. Bu ne Schuster dusmanligidir, adam size birsey mi yapti nasil bir kuyruk acisidir bu. Cozmekte zorlaniyorum.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Extensor blogdan alinti: (O Hagi'ye saldiranlara yazmisti ama Schuster'e de cuk oturuyor)

Sunu oynatsana bunun yerine, o oynayinca, "yok o oynamaz bu oynamali" diyenlere gelsin:

"Schuster torunuyla birlikte tarlaya gitmiş. Dönüşte Schuster eşeğe binmiş çocuk arkada gidiyorlarmış bir kahvehanenin önünden geçmişler. Adamlar demiş, Hoca utanmıyor musun koskoca adamsın, küçücük çocuk arkada tek yürüyor sen binmişsin eşeğe.

Hoca haklısınız demiş inmiş, çocuk binmiş eşeğe. Bir ilerideki kahvehanede çocuğa çatmışlar. İn bakayım sen gencecik adamsın, yaşlı adamı yürütüyorsun olur mu öyle falan...

Schuster almış çocuğu bu sefer ikisi binmiş eşeğe... Bir ilerki kahvedekiler... Hoca ayıp ayıp, Şu zayıf eşeğe iki kişi binilir mi hayvana hiç mi acımıyorsun?

Hoca sikicem eşeğini demiş inmiş eşekten ikisi de...
Eşek boşta hoca ve torunu da yanında yayan yürümeye başlamışlar. Bir sonraki kahvehanedekiler basmışlar kahkahayı.

Enayi hoca... Eşek almışsın yanına ama siz torunla yürüyorsunuz, eşeğe binen yok demişler.

Schuster de ağzınıza sokayım susun artık demiş."

AQ-47 dedi ki...

nasıl şişkinlikse bu kadro:
Q7 ve simao dışında kanat oyuncun yok, hilbert-ekrem falan demeyin....
ernst-aurelio-necip-fernandes hariç CM-DMC-DM adamın yok, tabii 4-1-1-4 oynatıyorsanız problem yok...
guti hariç ince pas adamın yok, delgadoyla tabata idare ediyodu diyosanız ne mutlu size...
ferrari-toraman-ersan-sivok hariç stoperin yok, ha ersan da yok artık...
yedek kulübesi otobüs durağı olmadığına göre, kadro şişkin diyenler bir daha düşünsün

rakip ayırt etmeden ernst-necip-guti ile çıkıp ,oyuna geç müdahale etmeseydi, iddia ediyorum en az 40 puan almıştık.inatlarından vazgeçmiyor,suçu sürekli başkasına atıyor.biraz da kendine bak be adam

@AQ-47

Saydigin mevkillerde "seyreklik" varsa, diger mevkiilerde siskinlik vardir zira bu kadroda 30 tane adam var :)

AQ-47 dedi ki...

@shelbyl
sürekli tercih edilen oyunculardan bahsediyorum, kadroda erhan güven, onur vb. var, bu adamların varlığı-yokluğu önem arz etmiyor şu an için...şişkinlik ne için kullanılmış onu anlayalım, bal gibi de yıldız transfer fazlalığı iyi bişey değil yae mantığı, küçük maçların büyük adamlarına özlem mantığı...delgado...gerçi o hiç bir maçın büyük adamı olamadı

BJK4EVER dedi ki...

Artik kadro da mazeret olarak kullanildi ya, sozun bittigi yer bence. Kadromuzun neresi kotu/siskin/yetersiz? Sezon basinda kaleci ve sagbek eksikligi goze carpiyordu, simdi de Guti'nin alternatifinin olmamasi, ama bunlar cok kolay kadro icerisinde cozulur. Nasil ki Lucescu Pancu'dan onlibero, forvet K.Dobra'dan sagbek yarattiysa, A.Yildirim'i stoper/libero'da verimli yaptiysa, GS'de forvet arkasi Ayhan-Batista ikilisiyle CL'de ceyrek final oynadiysa. Ama tabii Schuster ne kendisini, ne isini, ne de baskalarini kaale almiyor, Lucescu ise isini ciddiye aliyor, fark orada. Mevki mevki gidelim:

Kalede sikinti olabilirdi demistik kagit uzerinde, ama Cenk'in gelisimi kapatti orayi, ki Rustu de duruyor, ama hocami beceriksiz Hakan'da 5-6 mac israr ederse sorun cikar varan bir.

Sagbek deseniz sikinti olabilirdi, ama burada da cok daha evvel burada yazildigi gibi Hilbert'i denese sorun olmazdi, ama hocamiz sezon basinda manevi oglu Erhan'i surekli oynatip sac bas yoldurdu, yine de bu mevkide Ekrem'i de goz onune alirsak sikinti yok, ki Toraman'i hic denememis olmasi da hocanin eksikligi, kadronun degil.

Solbek desek 2 tane milli bek var, ama hocamizin rotasyonu 'iyi oynayan onumuzdeki mac oynamaz' seklinde oldugu icin olmuyor, varan uc.

Stoper desek, kaliteye kim birsey diyebilir. Toraman uluslararasi arena'da yetersiz ama yerli olarak iyi, en azindan Egemen, Giray, I.Ozturk'ten falan daha kotu degildir? Ersan zaten malum. Toraman-Sivok'u begenmeyenler 2 sene evvel bu defansin sampiyon oldugunu, gecen sene de takimin en buyuk sigortasi oldugunu unuttu herhalde, ki bunlarin bonusu da Ersan-Ferrari degil G.Zan-Zapo idi. Ama sen tabii bu savunmayi orta sahaya cekip orta sahayi bosaltirsan kotu gozukurler, vatan dort.

Orta saha desek kalite ve genislik fiskiriyor. Bizim orta saha oyuncularimizdan biri icin diger tum kulupler kapisacakken biz begenmiyoruz. Top kapanindan tut dinamosuna, cift yonlusune, sut cekenine, ara pasi atanina, oyun kurucusuna hepsi var, ama hocamizin orta alansiz kaos futbolundan dolayi zaten onlardan da verim alamiyoruz, varan bes.

Kanatlara gelirsek, Quaresma'nin alternatifsizligi sikinti yaratiyordu, ama yine de Nihat, Holosko gibi alternatifler vardi ve Simao geldi. Bu kanatlarla ligde yarisabilecek 1 takim bile yok, biraz Trabzon yanimizda yaklasir o kadar. Diger takimlarda o bolgede Mehmet Topuz, Burak Yilmaz, Mehmet Eren oynarken Quaresma ve Simao'yu begenmemezlik etmeyiz herhalde.

Forvet desek Almeida var, Bobo var, Nobre var, Nihat ve Holosko vardi, ne eksik? Elalem tek adam Umut Bulut ile sampiyonluga kosarken konusmak ayip bence.

Yabanci kontenjani sikinti olabilir, ama bu sikintiyi ceken tek ekip biz degiliz, bu kontenjan da ilk bu sene cikmadi, hoca da biliyordu, ona gore transfer isteyip takimi kurabilirdi. Ki bu kontenjana gore hareket etmek de hocanin isidir.

Daha once de yazmistim, inanilmaz zengin ve cesitlilik gosteren bir kadromuz var. Bu kadroyla defansif de oynarsin ofansif de, kanatlari kapatirsin da saldirirsin da, kanatlardan da yuklenirsin ortadan da. Uzaktan sut ceken orta saha, pivot forvet, golcu forvet, hizli forvet, cigerli orta saha, oyun kurucu, ofansif bek, defansif bek, oyun kurucu stoper, hizli stoper, Italyan tarzi stoper, hepsi var.

Ancak hocamiz hala birsey cikartamiyor. Kulubede Ernst Bobo dururken adam degistirmez, Uzulmez sahada dokulurken ve Ismail saha kenarinda bekliyorken adam degistirmez!

Siskinlik ve fazla alternatif sikinti yaratiyor deseniz size sorarim Barcelona'da kac orta saha oyuncusu var, Chelsea'de nasil bir kadro var, Manchester United kac oyuncu kullaniyor diye?

Beceriksiz ve inatci bir hoca yuzunden resmen varlik icinde yokluk cekiyoruz. Bu kadro her teknik adamin ruyasina girecek bir kadrodur, biraz versatile ve becerikli bir antrenor de bu kadrodan simdi aldigimzi verimin 2 katini rahatlikla alir.....

@AQ-47

Abi açıkladık ya işte şişkinlik durumunu orta sahanın ortasında 5 üst düzey adam var ama kanatlarda Q7 ve Simao'yu yedekleyemiyorsun.Ernst yedek kalırken Q7''nin olmadığı maçlarda Hilbert oynuyor orta sahada.Şişkinlik demeyelim de dengesizlik diyelim biz ona.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

2 tane 11 yaptım hala adam yok deniyor.

3. kalecisi bile rüştü bu takımın yaa...

4. kalecisi korcan da sivas'ın kalesini koruyor bugünlerde...

AQ-47 dedi ki...

şuster'e vuracaksak yaptığı yanlış tercihlerden, geç müdahalelerden vuralım, kadro şişkin-plansız transfer yapıldı vb. safsataları üzerinden infaz etmeyelim...arkadaşlar 17/17 gazı geçti artık, rahat konuşalım, süper kadrolar her zaman garanti şampiyon olamıyorlar...bu kadro yanlış tercihlere rağmen maçları alabilirdi, bugün içerden çıkan top gol olsaydı mesela işin rengi değişirdi...yani bence kadro kalitesi öncelikli tartışma olmamalı

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@bjk4ever

dünyada hiçbir takımın bu denli birbirine yakın oyuncudan oluşan bi takım bilmiyorum.

takımdaki 5 oyuncuda şu yazıyor; key player.

10 oyuncuda şu yazıyor; important first team player

2-3 oyuncu dışında kimsede used in squad rotation yazmıyor.

o yüzden bobo rotasyona girince benzi atıyor. ernst kariyerinin dibini oynuyor.

ve biz her maçta o niye oynamadı/bu biye oynamadı diyoruz.

schuster kadroyu yüzüne gözüne bulaştırdı.

bunu 3 hafta önce söylemezdim çünkü nasıl kullandığına bakmamız gerekirdi.


bu adam fink'i de böyle bitirdi. varlık içinde yokluk yaşattı.

şimdi yeni oyuncağı ernst oldu. aurelio dönsün ernst kesilecek.

3 tane avrupa maçında onu oynatır artık.

bobo da gaziantep belediye deplasmanında oynar. yahu biz ali kuçikle de yeniyorduk onları. bobonun 18. oyuncu olmasına ihtiyaç yoktu.

BJK4EVER dedi ki...

@rogerio

Diger TSL takimlarinin tum kanatlarini toplasan yarim Quaresma/Simao etmeyecek, ama biz Quaresma ve Simao'nun yedegi yok diye uzuluyoruz? Ulan duyan da bizi Premier League'de ust siralari zorlayacak takim zanneder...
Koyarsin oraya Hilbert veya Fernandes'i, cozum uretmek antrenorun isi. Daha 2 sene evvel bu takimda sol acikta 10 numara Yusuf, 10 numarada solbek Tello, sag acikta forvet Holosko oynuyordu. Simdi Quaresma ve Simao'nun yedegi yok yaeee diyebiliyoruz. Parlak apaci Quaresma'yi bulduk birde killisini ariyoruz....

Gürcan Ulusoy dedi ki...

aq-47 bugün içeriden çıkan top gol olsaydı sen ne derdin bilmiyorum ama beşiktaş yine iyi futbol oynamamış olurdu.

BJK4EVER dedi ki...

@Gurcan

Abi olay su. Kaliteli kadrodan hoca faydalanip sikintiyi mi yaratiyor yoksa sikinti kadroda mi? Ernst ornegi guzel. Ilk yari 30 mac oynadi adam Fink'i hic kullanmadi, coktu adam.

Ikinci yarida 3 mac yedek soyundurdu orta sahasiz futbol adina, sonra oynattigi macta da rakip 4 orta saha oyuncusu ile oynuyor ve sonraa arkasinda sigorta (bkz Cisse, Aurelio) olmadan verimli olmayan Ernst kotu oynuyor.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

futbol takımlarında her oyuncunun alternatifi olmaz.

gerekirse sağ açığı solda, sol açığı sağda oynatırsın.

gerekirse almeida sol açığa geçer

gerekirse nobre sağ açığa geçer

gerekirsa toraman sağ beke geçer

gerekirse fernandes stopere geçer

---

beşiktaş bugün 2. takımıyla lig 8.si olur. oturur tartışırız.

ama bu demek değil ki, o 25 adam tek bir takım olunca 1. olacağız.


---

bu takım simao dışında devre arası katkısı almadı. çok açık.

fernandes çok iyi oyuncu. ama olmasa da olur. benim orada oyuncum var.

almeida'nın ne yaptığını çözemedim. ama diyelim bobo'dan iyi. peki çok mu iyi? ayrıca ben bobo'yu satıp bir şey mi kazandım?

almeida'yı alıp bobo'yu da kaybediyorum.

bremen sözleşmesi bitiyor diye almeida'yı elden çıkarıyor ama ben çok zekiyim ya, ben çıkarmıyorum. almeida'yı alarak bobo'yu da rotasyon dışına atıyorum.

ikisini dengeli kullansam yine sorun yok. ama öyle de değil.

o zaman bobo'nun kadroda var olması aktif değil, pasif bi varoluştur.

öyle bakınca, bu oyuncu kullanımıyla kadroya çok dar diyebilirsiniz de.

sozcelyk dedi ki...

hahaha

lan napıyonuz ya.

schuster'i kovalım diyen de var kadro yetersiz agalar diyen de.

schuster saatler boyunca 6+2+2 ye kafa yormaktan, aurelio türk müydü nobre nereliydi bobo türk değil miydi ya noldu onun o pasaport işi diye düşünmekten kadro kurmaya vakti kalmıyordur bence.

kadro'nun yetersiz olduğunu düşünenler de benim gibi man.city taraftarı olsun kafalar rahat olur.

mesela pastore'yi alıyormuşuz 40 milypn avroya sjkasdkfd

Yaz Helvası dedi ki...

Beşiktaş'ın sağ bek sorunu bana kalırsa skandal olarak değerlendirilebilecek boyutta. Lucescu'nun 3'lü defans günlerinin sona erdiği 2004 yılından beri 4'lü defansın sağında oynayanlara bakalım. Ali Güneş, Mustafa Doğan, Fatih Sonkaya, Ali Tandoğan, Serdar Kurtuluş, İbrahim Kaş, Erhan Güven, İbrahim Toraman, Ekrem Dağ, Rıdvan Şimşek, Roberto Hilbert. (Unuttuğum başka bir isim varsa ekleyin lütfen). Oyuncuların yarıdan çoğu sankş mevkinin esas oyuncusu sakatlanmış gibi başka bir mevkiden devşirilen isimler. Hatta sağ bek diye alınıp Tigana tarafından orta sahaya yerleştirilen Serdar Kurtuluş örneği de var. Sap bekte ne muhteşem bir adam varmış ki 7 yıldır adamın gelmesini bekliyoruz ve başka mevkilerden oyuncu devşirip duruyoruz.

Dikkatimi çeken bir diğer nokta da bu oyuncuların Hilbert'e kadar (ki Hilbert de sağ açıktan devşirme)hepsinin yerli olması. Sanki 6 yabancı kuralının yanında "sağ bek yabancı olamaz" diye bir ibare var. Bugün milli takım seviyesinde olan üç sağ bek Serkan, Sabri ve Gökhan Gönül'ü alma şansımız yokken buraya bir transferin ısrarla yapılmayışı bana bir akıl tutulması örneği gibi geliyor.

@BJK4EVER

Abi ben Schuster'i savunmak için söylemedim zaten bunu.Kadroda bugün bir dengesizlik varsa bunun sorumlusu da Schuster.Çünkü adama tam yetki verildi.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Bence de Schuster gitsin. Bak o zaman takim nasil takir takir futbol oynuyor.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

tff ye yalvarıyorum, ya kaldırsınlar şu yabancı sınırını ya da 6'dan sonrasını kaldırsınlar.

medya baskısı, taraftar baskısı derken düzgün takım kuracak irade ortaya konamıyor. 10 yabancının hepsi 11'de oynayabilecek adamlar oluyor. adamı getirirken, adam gelirken de o niyetle geliyor.

valencia fernandes'i sakatlıktan çıktı, maç yapsın diye kiralıyor. sen de belki fernandes'i getirirken oynatma sözü vererek getiriyorsun.

tamam getir de, ernst var ama sende?

diğer taraftan rotasyon yabancıları "yetersiz" olarak yaftalanıyor.

tabata mesela iyi bir rotasyon yabancısı.

veya holosko.

sen onları gönderip çok iyi oyuncular aldığında bir şey değişmiyor ki.

trabzon'un yabancı problemi yok.
bursa'nın yabancı problemi yok.

e fark da ortada zaten.

düz 6 yabancıya insek en azından önümüzü göreceğiz.

sinan engin konuşuyor, sezon sonunda bi yıldız daha alacaklar diyor...

küfretsek duyarlar mı?

Jessie'nin dediği gibi örneğin orta saha için bir doğru yapılanma örneği şudur.


Sezon sonunda Fink yollanıyor.
Kasımpaşa'dan Yekta alınıyor.
Orhan Gülle A takımına çıkartılıyor.

İdeal ikili

Ersnt-Yekta

Yedekleri de maaş yükü olmayan ve yedek kaldığı için sorun çıkarmayan Orhan ve Necip.

Ama biz ne yaptık
Sırasıyla:
-Orhan Gülle gibi yerli pasaportu olan ve gelecek vaad eden bir öz evladımızı Gaziantep'e kaptırdık.
-Fink kadro dışı bırakıldı.
-Fink kadro dışı bırakılınca 33 yaşındaki Aurelio transfer edildi.
-Arkasından Guti'yi alarak büyük bir kalite kattık orta sahaya.
-2.yarıda Fİnk yollandı ve Fernandes alındı.
-Ersnt yedeğe düştü.
-Kalite artsa da maaş yükü de 2-3 kat arttı ve yaş ortalaması epey yükseldi.
Peki Kalite artışı,maaş yükü ve yaş ortalamasındaki artışı dengeledi mi ? Bence hayır.

sozcelyk dedi ki...

ben sinan engin'i dinlerken küfretmiştim , o küfürleri duymadıysa daha da duymaz.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Gurcan dogru soyluyor. Kagit uzerinde baktigin zaman ooo muhtesem kadro acik ara sampiyon yapamayan teknik direktor degildir diyosun.

Ama oyle degil iste, lanet olasi yabanci kontenjani yuzunden yildizlarini verimli kullanamiyorsun. Takimin arkasini yamayim derken her tarafi delik desik oluyor, butun duzenin bozuluyor. Allah Schuster'e kolaylik versin...

helldoradotcom dedi ki...

Pek kimse mactan soz etmemis yorumlarda. Herkes bir suclu arama pesine dusmus. Ben de yuzyildir takik oldugum 2 adama sovdum mac boyunca. Les Ibrahims... Gitseler de kurtulsak dedim senelerdir dedigim gibi ama olmadi.. Her gelen hoca ilk onlari koyup 11'i sekillendirdiler. hakem 2 taraf icin de inanilmaz kotu kararlar verdi ama senin tum mac dogru duzgun 3 tane pozisyonun olmazsa hakem'e bakacak yuzun kalmaz. Bugun izledigim besiktas ortasahasi en direncli olmasi gereken kadro ile sahadaydi fakat tek basina aurelio bugunki goruntuden fazlasini veriyordu. Ernst ve Fernandez'in neden tercih edilmedigini bugun biraz olsun anladim. Necip girdikten sonra biraz silkelendi takim fakat o da ayarsiz faullerine devam ediyor.. hunharca bileklere basmalardan tutun da arkadan kontrolsuz kayislara kadar ne ararsaniz var... umarim idmanlarin birisinde bizimkilere zarar vermez. bugun hic olumlu ve gelecek vaadeden bir oyun sergilemedi besiktas. umarim tek maclik bir sorundur...

sozcelyk dedi ki...

yabancı sınırı konusunda bizim kamuoyu oluşturmamız çok zor

bakın fenerbahçe geçtiğimiz yıllarda bu konuda atağa geçtiğinde demirören resmi siteden ne açıklama yaptı

Türk futbolunun geleceğine yatırım yapan yegane spor kulübü olduklarını ifade eden Demiören, ''Yabancı sayısının artırılması yönündeki bir kararın Türk futbolunun ve Türk futbolcusunun istikbaline darbe vuracağına inanıyorum. Bu düşüncenin Türk futbolu ve futbolcusunun hayrına ve yararına olacağına ciddi şekilde inanmıyorum'' diye konuştu.

Yabancı oyuncu sayısının artırılmasının 72 milyon nüfuslu büyük bir ülke olan Türkiye'de çok sayıdaki genç yeteneğin önünün kesilmesi anlamına geldiğini kaydeden Demirören, ''Bu düşünce sadece yetenekleri kaybetmemize sebep olmayacak, aynı zamanda Türk futbolunun gelişmesini ve Türk futbolcusunun yabancı arenada söz sahibi olmasını uzun yıllar erteleyecektir'' görüşünü dile getirdi.

Demirören, ''Beşiktaş Kulübü olarak istediğimiz sayıda, istediğimiz nitelikte, istediğimiz bedelde yabancı oyuncu transfer etme gücüne her zaman sahipken, yukarıda ifade ettiğim gerekçelerle Türk futbolu ve Türk futbolcusu adına bu gücü kullanmayı hiçbir zaman doğru bulmadım ve bulmayacağım'' dedi.

Yabancı futbolcuların kendi ülkeleri dışında birçok Avrupa ülkesinde kendilerine takım bulabildiğine dikkat çeken Demirören, ''Oysaki son yıllarda dışarıya açılabilen Türk futbolcusu bir elin parmakları kadar sayılıdır. Emre, Tugay, Nihat, Tuncay gibi. Bunun nedeni de Türk futbolcusunun yeteneklerini sergileyebilme ve kendini gösterebilme imkanlarının kısıtlı olmasındandır. Dile getirmeye çalıştığım söz konusu hassasiyetimizin farklı yorumlara yol açmamasını, aksine son derece olumlu algılanması gerektiğini belirtir, kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunarım'' ifadelerini kullandı.


kısaca ne yapacaksak 6 yabancı kullanarak yapmalıyız maalesef sbt.

Sorun yabanci siniri degil o zaman, sorun senin yabanci sinirina gore kadroyu sekillendirememen.

Ha, bizim 10 yabancimiz olurdu, sonra federasyon 6+2+2 cikarirdi o zaman tamam yabanci siniri elestirisi. Ama sen bunu bile bile lades oynuyorsan kusura bakma arkadasim, yabanci sinirina atamazsin sucu.

6+2+2 sacmalik mi? Evet. Ama zaten bu biz rahat edelim diye yaratildi, ve biz onda da sikinti yarattik kendimize.

Sonra "planlama demeyin ya" deniyor. Ne diyelim, Mahmut mu?

Besiktas'in bugunku sorunu, kadrodan bir yabanciyi bile cikarinca dengelerin sasmasidir.

* * *

Devre arasinda sevinmistim artik yabanci gir cik sorunu kalmadi diye:

Cenk (Rustu)
Iso (Ibo)
Ersan (Toraman)
Sivok (Ferrari)
Ernst (Fernandes)
Aurelio (Necip)
Guti (Fernandes)
Almeida (Bobo)

Tek ayarlama Hilbert - Ekrem - Simao - Quaresma dortlusu arasinda olacakti. Her sey yolundaydi yani kagit uzerinde.

Bugun bakiyoruz, degil oyle. Niye degil? Gurcan'in dedigi sebepten.

Rotasyon yapacaksin, 5 kisi anahtar oyuncu, 10 kisi onemli oyuncu. O kuser, bu uzulur derken rotasyonu yapamiyorsun.

Boylece elimizde "gelecegin takimi" kaliyor, ama o gelecek 1 senelik cunku yas ortalamasi 32.

Seneye 3 kupa alamazsak artik kepenk indiririz herhalde.

makavel dedi ki...

en güzel günlerimin üç melun adamı..
fernandes ernst sivok..

ynwa dedi ki...

bugun oynayan yerliler,
hakan
toraman
üzülmez
ekrem
nobre.

kulubedekiler,
rüştü, ismail, necip, onur, erhan.


hakan dışındakiler tel tel döküldüler. kulubeden oyuna sokup maçı çevirsin diyebileceğin adamlar ise bu. bu rezil yerli kadrosuna acil takviye yapılması lazım sezon sonu. gerek yönetim, gerek schuster belliki yabancı yıldızların gazına gelip bu konuyu görmezden geldi. cenk, ismail ve ersan dışında bu takımda gözüm kapalı ilk 11'e koyabileceğim yerli yok maalesef. seneye bu üç isme -ersan'ın nasıl döneceği önemli tabi- en az 3-4 ismin eklenmesi gerekiyor ki yerlilerde de belli bir kaliteye ulaşalım. yoksa ekrem, nobre, toraman, üzülmez kısır döngüsüyle yıllardır yol alamadık daha da alamayız, açık ve net.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ernst ve ernst'in yedeği fink 10 numara rotasyondu işte.

gittin oraya fernandes'i alınca

fernandes ve fernandes'in yedeği ernst oldu.

yandım anam ernst gel beni kurtar diyince de üzdü o ernst seni.

adam 2 senedir türkiye'de ve açık ara en kötü futbolunu oynadı.

bu bir tesadüf olabilir mi?

senin kağıda yazdığın ernst, ismi 5 harfli, kel, alman, iyi bir orta saha oyuncusu.

ama bu rotasyonda bu şekilde değerlendirsen o ernst bu ernst değil işte.

bugün de kanıtı oldu.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

helldoradotcom, haklisin. Bugun Aurelio'nun yaptigi isi birebir yapacak ikinci bir adam yok kadromuzda. Ama millet farkinda degil. Gosterissiz oynuyor, ama defansin onunde yaptigi is cok onemli. Yok efendim cakili oynuyormus da on stopermis de geciniz bunlari. Adam dogru pozisyon alma konusunda uzman. Perde arkasinda takimin pis islerini yapiyor. Televizyonda kamera arkasinda calisan adamlara benzetiyorum ben onu. Onu kimse gormez, ama o olmadigi zaman o program yayinlanamaz.

makavel dedi ki...

bu kadroyla takımda işler bir sarpa sararsa kimse işin içinden çıkamaz, önümüzdeki beş maçı kazanmamız lazım..

sozcelyk dedi ki...

@makavel insaflı çıktı

biz 14te 14 istiyoruz :)

makavel dedi ki...

@sozcelykk
şu an çok ince bir çizgideyiz dağılabiliriz gibi geliyor bana.. şimdiden saha içinde futbolcular birbirlerine bagırıp çagırmaya başladı bile..bence takım üzerinde otorite eksikliği var, oynanan oyunda saçmalık, ya hero ya mero tarzı acaip bir şey..okadar teknik futbolcu var biraz top yapın be kardeşim yangından mal kaçırırmış gibi oynuyoruz. bakalım 100. yıl takımına top hep bizdeydi.bu schuster iyidir hoşdur ama türkiyeye uymuyor abi.. lucesku geliyor az kaldı..

Sertug Ozgur dedi ki...

açıkçası ernst'in yeni sözleşmeyi imzaladıktan sonra havalandığını düşünüyorum. geçen kupa maçında dikkatimi çekmişti. sağına soluna kayıtsız kalan, kendini guti sanan
ekseriyetle kel, saç olan yerleri de beyazlaşmış kabak kafalı bir adam görüyorum, geçen maçtan sonra umarım yanılıyorum diyordum ama bu maçtan sonra korkularım iyice arttı.

kebab bir sözleşmeden sonra, seyirci de arkasındayken, 3 maç oynamadı diye en kötü oyununu sergileyecekse(yani bir motivasyon kaybı yüzünden) tüm sezon oynamaktan da şikayet etmesin ne diyeyim. Ama dediğim gibi esas sorun kendini teknik bir oyuncu sanması ve özverisini kaybetmesi, fiziği de düşünce hiç çekilmez bu tip adamlar.

kadro kötü şustere laf söyletmem diyenlere saygılar olsun. bu kadroyu biz kurduğumuz için şusterin bunda en ufak suçu yok. eşek biz... neden böyle kadro kurduk ki.

nobre diyorum ya hala nobre.. iki tane kafa vursun diye 90 dakka oynattığımız nobre. pas trafiğine soldan alıp sağa vermek dışında katkısı olmayan nobre... oof of

Uzun bir aradan sonra Kapalı'da maç izleme şansım oldu.Pek çok şeyi net olarak gördüğümü söyleyebilirim.

Dünkü futbol üzerine konuşulacak çok şey var.Uzun süredir bu kadar statik oynadığımız bir maç hatırlamıyorum.Nobre'den başka sorumluluk almak isteyen boşa kaçan bir tane Allah'ın kulu yoktu.Sıkışan pres yiyen adama destek veren yoktu.Oyuncular arasında ki mesafeler 15 metreyi buldu çoğu zaman.

İlk yarıda çok can yakan şok pres yiyerek rezil yerleşimimiz yüzünden kaptırdığımız topların savunma arkasına atılması durumundan yine golü yedik.

Görünen o ki Fernandes 2'li orta sahanın adamı değil.Arkasında adam olmadan ona güvenmek hata olacak zira çok riskli oynuyor.

İleride basmadığımız sürece Nobre'nin yerinin hiç bir vasfı kalmıyor.Rakibi hataya zorlayamıyoruz.E birde o pozisyon için gereken teknik yeterlilik ve Hedef santraforla uyum,ilk yarıda ve 2. yarıda 2-3 güzel arapası atmasına rağmen Nobre'de olmayınca işler sarpa sarıyor.Almeida'ya şişir topu eywallah oda armut gib topluyor zaten ama çevresinde aktaracak bir tane adam yoksa bu iş olmuyor.İbb gibi Karabük'te 8 oyunculu bir blok ile taktiğimizi kolayca çözebiliyor.Kanatlarda basan değil kovalayan bekler olduğu zaman hiç şansımız yok zaten.Ekrem çıkıp Hilbert beke geçtiğinde sağ kanat deli gibi işlemeye başladı bir anda.İdeali Simao-Hilbert'tir diye yazmıştım Noat'ın yazısına.

İbrahim Üzülmez'in miladı dolmuştur.Kendisi zaten kafası basmayan bir adam.Teknik olarak zayıf.Dikkat ettim taç attığı 6 toptan 4 tanesini rakibe attı.Bu tesadüf olamaz.Defansif olarak iyi pozisyon aldığını iddaa edenlere bu teorilerini neye dayandırdıklarını açıklamalarını istiyorum.İleride olması gereken yerde 3. stoper gibi savunmanın yanına geliyor.Pas isteyip orta sahayı rahatlatacağı ileri çıkmadığımız pozisyonda ileride kalıyor.

Simao müthiş bir adam.Onu getirenden Allah razı olsun.Hilbert ile uyumu müthiş.Hilbert 'in tahta ayakları bu maç geri döndü ama o da en fazla sorumluk alan adamlardan biriydi.Yaptığı hatalar göze batmasına rağmen.

10 metre sağımdan solumdan Quaresma'ya edilen küfürlere de şahit oldum hem de kapalı'da ...

BJK4EVER dedi ki...

Iyi pozisyon aliyor demedim, Ismail'e nazaran dedim. Ki dikkatli okuduysan zaten defansif olarak Emenike'ye karsi Ismail daha iyi bir altrernatif olurdu dedim.:)

Jig§aW dedi ki...

gürcan ın tespitlerine katılıyorum. banko oyuncuların varken yine banko adamlar aldın,artı birde maaş yükleri bindi klübe.(simao gerekliydi.) bobo ya alternatif olarak cenk tosun düşünülseydi, ernst in alternatifi de fink kalsaydı kadro düzeni böyle sağlanırdı sanırsam.

memmo03 dedi ki...

Bu sezon beni en çok yaralayan maç oldu. Bana geçen sezon ki fener maçını hatırlattı. Kadro nasıl çıkmış hiç umurumda değil kadromuzda ki bütün oyuncular Karabük ü yenecek güçte. Bu zamana kadar şampiyonluk için çok umutluydum bu maçla birlikte bütün umudum kırıldı. Hakeme karşı öfkeliyim maçta tam kusamadım kısmet artık fener maçına...

barış dedi ki...

sakatlıkları hesaba katmaları lazım, bu adamlar olmasa ilk 11 i yıldız yaptın skatlıkları cezayı-yedek kulübesini- hesaba katmadın dersiniz. bence gayet doğru mantık transferler. tek bişe var ki daha başka özellikleri olan adamlar alınabilirdi sanki. simaonun yerine kewellvari golcü kanat mesela. ya da almeidanın yerine topla daha iyi olan gizli forvet gibi bi adam takıma daha esneklik kazandırıdı. bu adamlarda iyi seçim yanlış

helldoradotcom dedi ki...

isler kotu giderken elestirmek cok kolaydir. 2. yarinin basindan beri Guti-Aurelio beraber oynarken orta sahanin kirilganlgindan, pres gucunun zayifligindan dem vuranlar bana bu haftasonu Fernandes-Ernst birlikteliginin takima hucum ve defans! anlaminda ne kadar katkida bulundugunu anlatabilir mi? Ernst'in sacma sapan kaptirdigi top sonrasi defansin acizligi golu getirmisti hatirlanirsa. Guclu takimlara karsi 3'lu ortasaha ile cikmamiz gerektigi dusunenler, ciktik iste cok guclu karabuk'un karsisina? Kac tane organize atagimiz var? Yoksa karabuk o kadar da guclu degil miydi? 2. yarinin basindan beri izledigim en rezalet futbolu oynadi takim bu hafta. Hizli Toraman ve pozisyon bilgisi olan Sivok daha hizli emenike'yi onden arkadan izlediler 15 sn boyunca. ernst de o sirada 3 kisi arasinda Guticilik oynamanin ne demek oldugunu anlamlandirmaya calisiyordu... Schuster'i elestirebilecegim nokta Ismail yerine Uzulmez tercihidir. Q7 girene kadar sol taraftan atak cikmadi..

Pamukk dedi ki...

Bobo da Bobo derim daha da bişey demem

Onurlu dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Onurlu dedi ki...

Ismail'in yedek oturup Uzulmez'in as kadroda oynadigi takimdan ne yazik ki hicbir sey olmaz.

Yorum Gönder

Ara