.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Şubat 2011 Perşembe

Guti'yi Savunsaydık Bilica'yı Eleştiremezdik..!

 
ve

18 Yorum:

RuFF dedi ki...

Nedir burdaki video ?
İşteyim göremiyorum
Bir özet lütfen

Gürcan Ulusoy dedi ki...

fabio bilica abimizin "görmedim" diyip ezdiği kurye arkadaş videosu...

altta link verdiğim daha net.

bilica da tam bir öküzmüş arkadaş...

Pamukk dedi ki...

görmemiş ne var!

Pamukk dedi ki...

kendi gutine bak sen hıh

ozzie dedi ki...

Agzina saglik Gurcan.

sozcelyk dedi ki...

kötü futbolcu.

kötü insan.

Bogac dedi ki...

İşte hep demeye çalıştığım da bu. Görüntüyü izlemedim umrumda da değil sonuçta bildiğimiz bir adam Bilica. İyi sporcu demek iyi insan demektir. Önce iyi insan olacaksın. Beşiktaş'ın da en büyük artısı karakterleri düzgün bir futbolcu grubunun oluşmasından kaynaklı. Bilica gibi bir adamla başarı mı gelir. Neden sakatlıkları olmasına rağmen Ekrem, Sivok bu takımda duruyor da ; sakat olmayan Fatih, Batuhan bu takımdan gönderiliyor dersiniz.

Adsız dedi ki...

burası kapalıda gördüm bjk tv'deki rezaleti. açtım baktım tv yi, heralde bütün gün bu rezilliği gösteriyorlar ki açtığımda yine bu rezillik vardı. yeri değil ama ekşibeşiktaş'ta da bir başlık açılması için buraya yazıyorum.

evet korsanla mücadele edelim de böyle mi edelim? bu nasıl beşiktaşlılıktır. 15 yaşındaki genci çevirip 10 lira için mi? 10 lira için mi? diye televizyon karşında mahçup etmekse duyarlı beşiktaşlılık. sapına kadar duyarsız odun bir beşiktaşlıyım ben.

sonra da iki tane kodoman çıkartıp korsanı ayıplatıyorlar. müthişsin canım kanalım? süpersiniz renktaş muhabirlerimiz!!!

DeX dedi ki...

hadi motorlu kuryeyi görmedi farketmedi arabayı da mı görmedi arka camında ters yatan adamla tam önünde çarpıp yanından geçerken? alenen yalan söylüyor ve herkes de bunun farkında ama günlerce guti'den geçilmeyen medya sus pus. ayıp!

molosztash dedi ki...

Valla Guti'yi savunanı görmedim o dönem, ama savunmuş olsaydım da gelir Bilica'yı eleştirirdim arkadaş. Guti alkollüyken kaza yapmıştır. Bilica da alkollüyken kaza yapmıştır. işin buraya kadarki kısmı aynı, ve iki olay sadece buraya kadarki kısmıyla benzer.
Guti otobuse çarpıp kimseye zarar vermemiştir, Bilica kuryeye kırmızı ışıkta çarpmıştır, üstelik kırmızı ışıkta durmaya çalışma gibi bir çaba da göstermemiştir.
Guti kimseye zarar vermediği halde kaçmamıştır, Bilica birine ciddi zarar verdiği halde kaçmıştır.
Guti alkol muayenesine girmiş, sonuçlarına katlanmıştır, Bilica kuryeciye bir şey olmadığından ve kuryeciyi davacı olmamaya ikna etmeden olayı üstlenmemiştir. Plakayı düşürmese teslim olacak mıydı onu da bilmiyoruz.
Sadece trafik kazası olması yüzünden benzeşen iki olayı bağdaştırıp "bakın takım, oyuncu farkı gözetmeden herkesi eleştiriyoruz"culuk oynamanın ne mantığı vardır, anlatırsanız sevinirim.
iki olayın da savunulacak yanı yoktur, ama Guti'yi savunmuş olsam bile Bilica'yı eleştirirdim ben.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

oysa mesele bilica'yı değil, guti'yi de eleştirebilmek...

alkollü araç kullandıktan sonra ister direğe çarp ister adama... yarın gelir de direğe çarpmış, cansız varlık nolcek yæ diye savunabilir miyiz?

guti kaçmış kaçmamış... enteresan.. adamın halini gördük, kaçacak hali mi varmış gutinin?

-- ama kabulümüz aynı pozisyonda guti aynı şeyi yapmazdı ise, evet onu asla bilemeyeceğiz.

oysa iki olayın da savunulacak tarafı yok diyip bir paragraf boyunca savunabiliyoruz...

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Bilica denen serefsizle Guti'yi ayni kefeye koymayin Allahaskina... Iki olay birbirinden cok farkli.

Bence iki durumu ayni kefeye koyunca, o olaylarin oznelerini tamamen ayni kefeye koymuyoruz. Aciklayayim:

Bilica'nin nasil bir insan oldugu zaten bizim sahayi kazmasindan belliydi. Simdi o bir veridir. O yuzden kimse Bilica gibi bir adamla ayni cumlede olmak istenmez.

Peki bu kazanin aynisini Bilica degil de daha "tolere edilebilir" bir insan, mesela Semih yapsaydi, bu sefer "Semih ile Guti'yi ayni kefeye koymayin" diyecek miydik? Bence demezdik.

Ozne Bilica olunca Besiktasli herkesin siniri atiyor tabii, e normal, Bilica yani.

Ama, bu konularda hassas olan ben, alkollu arac kullanan -kaza yapmasina gerek yok- herkesi ciddi sekilde kinarim. Isterse Martin Luther King olsun, fark etmez.

Gene o yuzden Sergen'in "Biz de alkollu arac kullanmadik desem yalan olur ehiehiehi" aciklamasini da "sempatik" bulmam.

molosztash dedi ki...

Gürcan sen benim yazdıklarımdan Guti'yi savunduğum sonucunu çıkarıyorsan helal olsun, diyebilecek bir şeyim yok.

Guti'nin yaptığı ihmalden de öte bir sorumsuzluktur, Bilica'nın yaptığı ise insanlık suçudur. Bunun Bilica'nın penaltı noktasını kazmasıyla falan da alakası yok, kaza yapıp %100 hatalı olduğun durumda çarptığın adamı bırakıp kaçmaktan söz ediyoruz.

Sorun şu ki, bir karşı cephe yaratmaya bayılıyorsun. Guti kazayı yaptığı zaman da burada savunan olmamıştı, ama siz gelip hayali düşmanları tiye alan yorumlar yazdınız. Ben de sizi eleştirdim ve hala "Guti'yi savunmuş" gibi gösteriliyorum senin tarafından.

Neyse anlatabileceğimi sanmıyorum. Uyduruk düşmanlarınızla size güzel savaşlar. Güç sizinle olsun.

Unknown dedi ki...

Bence de bu olayi Guti'nin olayiyla yakindan uzaktan alakasi yok..

Kimse bahsetmemis ya da farketmemis ama bence video goruntulerine gore Bilica bilincli bir sekilde kuryeye vuruyor...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

"guti kazayı yaptığı zaman da burada savunan olmamıştı."


ben bir post atarken burada savunan var mı yok mu diye bakmıyorum.

kapalı bir cemaat değiliz.

internette bir çok mecra var. bir çok fikir var. burada savunulmamış olabilir ancak savunulduğu mecralar vardı.

post atarken birine laf sokma amacım asla olmadı.

tek beslendiğim yer bu blog değil.

mesele guti meselesi de değil.

benim eleştirdiğim, "basın bizi karıştırmaya çalışıyor" önyargısıdır.

gutinin haberi çıktığında hemen karşı cephe alınıyor. "olmamıştır öyle bir şey" "guti öyle bir şey yapmaz" ben bu ön kabule deli oluyorum.

niye yapmasın. yapmış da olabilir... ben elin adamına neden kefil olayım.

guti'nin olayının bunla net olarak alakası var. ikisi de alkollü araç kullanıyorlar. neticesinin ne olduğu önemli değil.

biri otobüse çarpmış. diğeri kuryeye çarpmış. guti kaza yapmadan önce, dur kuryeye çarpmayayım da otobüse çarpayım diye tercih mi yapmış?

---

netice itibariyle bilica'nın yaptığına da guti'nin yaptığına da karşı tavır almak, insanlığın gereğidir. o bundan daha feci, bu ondan daha ucuz diye bi yorum yapamayız. ne olmuş otobüse sürttüyse denebilir mi? mesele nereye sürttüğü değil, alkollü araç kullanması üstelik.

---

ben bilicanın yaptığını guti yapsaydı da aynı tepkiyi verecektim. sen de verecek idiysen sorun yok. ama ben bu gibi durumlarda bile, takım sempatizanlığının ön plana çıktığını düşünüyorum.

molosztash dedi ki...

Kuryeye çarpmakla kalmış olsaydı, Guti olayı ile arasında fark görmez, ikisine de aynı tepkiyi gösterirdim. Guti kuryeye boyle çarpıp kaçsaydı, bir de "kaza yaptığımı fark etmedim" diye alenen yalan söyleseydi, bir şekilde kuryenin şikayetçi olmaması sağlandıktan sonra ortaya çıksaydı gözümde Guti kalmazdı. Bunu yapan babam olsaydı bile benim için biterdi. Sana iki olay nasıl yakın görünüyor bilmiyorum ama benim için alkollü kaza yapmak 1 hata ise, kaza sonrası tavırlarda Bilica'nın yaptıklarını yapmak 10 hata.

Bir de politik doğruculuğun da, ben demiştim'ciliğin de bir limiti olmalı. Kazanın haberini alır almaz gelip "bakın iki ay önceki tartışmada da ben haklıydım" dercesine kör gözüm parmağına başlık atmayı eleştiriyorum ben. Hakikaten bu tepki senin için bu kadar önemliyse:
Vaaay be Gürcan'a bak helal olsun Bilica'yı eleştiriyor, ama Guti'yi de eleştirmesini biliyor, olaylara fanatik bir taraftar gibi bakmıyor. Alkış!

A . A dedi ki...

medyanın bakışının farklılığından dert yanıyorsanız öncelikle guti ile bilica'nın haber değerlerini tartışmalısınız.

bilica zaten fb'liler tarafından da sevilmeyen, kamuoyunda kredisi bitmiş bir adam.

ama guti avrupa genelinde haber değeri olan bir adam.

bu yüzden sapla samanı karıştırmamalısınız.

r.carlos fener'deyken böyle bir olaya karışmış olsaydı aynen guti'nin gördüğü muameleyi görecekti, eminim.

buardan "işte fenerbahçe medyası" diye ahkam kesmek bence kolaycılık olur.

Yorum Gönder

Ara