.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Şubat 2011 Cuma

Anlamıyorum

  • Tribünde devre arasında yanındaki kadını tokatlayıp, 15 saniye sonra Beşiktaş seninle ölmeye geldik... diyen adamı (adam derken, lafın gelişi),
  • Nobre'nin oyundan alınırken ıslıklanmasını (bu maçta 1 gol var, asisti de kendisine ait),
  • Erhan Güven'in daha ayağına top gelmeden ıslıklanmasını (Daha ayağına top değmemiş, dikkatinizi çekerim),
  • Hakan Arıkan üzerinden "hata yapsa da ıslıklasak" tavrını,
  • Açık tribünün İbrahim Üzülmez tezahüratının kapalı tribünce susturulmasını. (Üzülmez tezahüratını onaylamıyorum, lakin buna karar verecek merci ben olmadığım gibi, kapalı tribün de olmamalı)
  • Takım kaptanlığına aday olan futbolcunun 90. dakikada rakibine tekme atmasının alkışlanmasını,
  • 3 gün önce destek verilen teknik direktörün, dün istifa sesleriyle uğurlanmasını... (Desteği veren ben olmadığım gibi, ıslıklayan da ben değildim)
 anlamıyorum, anlamak istemiyorum...

89 Yorum:

Islıkların hiç birinin savunulacak yeri yok. bir forvet bilmem kaç maçta 1 adet asist yapmışsa bile bu onun elinden geleni yapmadığı anlamına gelmez. Nobre elinden geleni yapan oyunculardan, ama elinden bu geliyor. Islıklanmamalı. Keza Erhan Güven, keza Hakan Arıkan...

Pamukk dedi ki...

yazıklar olsun o dünyanın en büyük taraftarına! siz mi taraftarsınız ?

corejan dedi ki...

Daha devam edeyim ben,
-Schuster sahayı atılan bozuk para ve sular altında polis kordonunda terketti.
-İ.Köybaşı'nın bu takıma yakışmadığı,milli takımda "ne işi" olduğunun tribünde homurdanılması.
-Takribi 30 mt.koşarak sarı kart yemeye yan hakemin dibine gelen Quaresma'nın "deli gibi" Kapalı ve Yeni Açık'da alkışlanması.
-Artık İnönü'den galip çıkan her takımın tezahüratlarla uğurlanmasını ben de anlayamıyorum.
Schuster'in haddine değil ama bu konuda haklı sanırım,evlerinde izlesinler.

CDiS dedi ki...

* nobre'nin brezilya 'ya gabon veya sierra leone 'den irtica ettiğini düşünüyorum, zira defans oyuncuları dahil hatta kaleciler dahil teknik kapasitesi bu kadar düşük bir brezilyalı olamaz. çabalıyormuş, gülerim işte ben buna. ben sadece beşiktaş çarşıda, yıllık 2 milyon euro 'ya onun kadar savaşacak 500 tane adam bulurum.
* erhan güven 'in ıslıklanmasına bende karşıyım. sonuçta adamın oynamaması gerektiğini herkes biliyor hatta kendi bile biliyordur. üstüne üstlük bu adam zaten stoper, beşiktaş 'ta nedense hep sağbek muamelesi yapılıyor bu adama.
* kendi sahanda 4 gol yiyorsan kalecin ıslıklanır, çok yadırgamayın.

şunu kimse söylemiyor mu, bu takım neden bu kadar ruhsuz oynadı dün, ankaragücü maçında da böyleydi. yani hep dediğimiz birşey vardı, bu takım kaybetse de pes etmiyor, savaşıyor. ancak dün bunu göremedik. 3-1 'den sonra (maçın bitimine en az 35 dakika vardı), maçı bıraktı neredeyse tüm takım ve taraftar. halbuki rakip öyle aman aman bir takım değil, dikkat ederseniz sadece quaresma 'nın çabalarıyla 3-4 tane önemli pozisyon bile buldu takım.
bir de şunu anladım ki, bu takıma yarın drogba, torres, ibrahimoviç 'ten biri alınsa, yedek kalır yerine yine nobre oynar. napıyorsa artık schuster'e..

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Quaresma'nin alkislanmasini bir derece anlayabiliyorum. Sahada isyan eden bi o vardi. 6-1'lik Leeds macinda Nouma'nin boksor gibi yumrugu cakmasi gibi bir sey bu. Yenilgiyi kabullenememekle alakali.

Dogru mu? Degil tabi, o ayri.

Lucky 7 dedi ki...

Taraftar profilinin gün geçtikçe değişiminin bir yansımasını gördük dün akşam, anlamsız i.üzülmez diye bağıran bir grup, yeni açığa doğru olan en son localardan sürekli schuster istifa diye provake etmesi, bazı bölümlerin futbolcularımızı yuhlaması.ben takımın kötü oynadığı görüşüne katılmıyorum, adamların ilk yarı pozisyonları bile yoktu, kontraatak bile yemedik. Duran toplardan talihsiz goller yedik ve takımın zaten moralsiz oluşu , hüsranı getirdi.Bence bu mağlubiyet futboldan çok, motivasyon ve kendine güvenin yitirilmesinden geliyor.
Bunun tek çaresi destektir, koşulsuz destek taraftardan ve schuster'in takıma tekrar bir kişilik kazandırmasıdır. Schuster'in oyuncu seçimlerinin bazılarına ben de katılmıyorum ama dedikleri çok doğru kakara kikiri yapmak için maça gelmeyin kardeşim.Oturun evinizde küfür edin, biz destekleriz.

Pamukk dedi ki...

futbol şansı dün bizimle olsaydı keşke keşke.. fbden fark yer ödeşirdik şanslarda

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Dun futbolculari yuhalayanlar ve Schuster istifa diye bagiranlar, Besiktas'a ihanet etmislerdir.

Bu islik hastaligi cok pis bir hastaliktir, tribune bi kere bulasti mi temizlemesi cok zordur. Aliskanlik haline gelirse cok tehlikeli olur.

Emir dedi ki...

Ben anlıyorum. Benim gibi birçokları da anlıyor. Hep söylüyorum; "Sen nesin ki? En nihayetinde Beşiktaş'sın". Ama romantik bir taraftar olarak buradaki bazı aklı başında taraftarla empati kurabiliyor, sıkıntılarını anlayabiliyorum. Yine aynı aklı başında taraftarlar Beşiktaş'ın "büyük" olmadığını biliyor, bununla da kolej havası edasıyla gurur bile duyuyorlar. Şimdi size çok iş düşüyor aklı başında Beşiktaş'lılar... Bilinler bilmeyenlere anlatsın Beşiktaş'ı, üçüncü sayfalarda ilan edilsin desibel rekorları. Haydi dağılın, takke düştü kel göründü. Schuster'in de dediği gibi evli evine köylü köyüne.

theotheo dedi ki...

valla kendi sahanda bir avrupa maçında dinamo kieve 4.1 kaybediyorsan bunun bir açıklaması yok.

oraya parayla giden taraftarın bunun sorumluları kimlerse hepsini ıslıklama hakkı var. maç kaybetme vardır maç kaybetme vardır eğer böyle kaybedersen, anana bacına küfür yemen doğaldır haklıdır, çünkü dünkü futbolcu bozuntuları milyon dolarlar kazanan adamlar. bu nedenle bu kazmalara ve schuster denen lakayıt futbol bilginine her türlü küfür edilmesi farzdır.

yani benim çok uzun yıllardır izlediğim kadarıyla beşiktaşın ne kadar basiretsiz ve ruhsuz bir takım olduğu gerçeğini yadsıyamıyorum. bu takıma heralde fabregas-wilshere-xavi yi getirsen de yine o ruh olmayacak. loser bi takımız kuruluş tarihimizden beri belkide. sorunu belkide burda aramalıyız.

yeni sezonda herşey sil baştan olur, bu oyuncuların hiçbirinin duracağını sanmıyorum. büyük ihtimalle de metin tekin gelir o da ilk yarı sonunda yollanır.

Pamukk dedi ki...

"Kaleci Hakan ve Erhan'ı ayaklarına top gelişte ıslıklayan taraftarlar, oyundan alınışları sırasında Nobre ve Aurelio'yı da yuhaladı."

okudukça üzülüyorum. aynı adamlar pazar günü stada gidip napcaklar? maç öncesinde mi ıslıklicaksınız bu kez?

en iyisi bugün bişey okumamak.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@emir adlı kullanıcı fenerlidir beyler. yokmuş gibi davranın :)

BJK4EVER dedi ki...

@Tuco Salamanca

Onlar Besiktas'li degil zaten Schusterspor'lu, salla gitsin.:)
En has Besiktas'li Schuster zaten puahhaha.

corejan dedi ki...

Biz nerelere gelmişiz arkadaş taraftar olarak,bize özel hiçbirşey kalmamış.
Islıklayın beyler,devam edin,sonra Süleyman Seba gibi geri çağırırsınız,sırtınızı dönün,su atın,çakmak atın,öbür sene de Robinho gelir,45.000 kişilik yeni stadımız da ağzına kadar dolar.Mutlu mesut maç seyredersiniz.
Starbucks'dan kahvenizi de alın,yıldızlarımız var bizim Dünya takımıyız.
PArasını verdik tabii ki de küfredeceğiz mantığıyla devam edin beyler.Tebrik ederim.

Emir dedi ki...

@Gürcan Ulusoy Oysa ki senin gibi aklı başında Beşiktaş'lıları yüceltmiştim. Seninle Okocha'nın Nicky Butt'ın belini kırmasında olduğu gibi gurur duyuyorum :) Blog'a RENK katmaya geldim, Gürcan'la gurur duymaya geldim :D

Gürcan Ulusoy dedi ki...

abicim yapmayın artık şu schuster üzerinden 1000. defa dönen aynı geyiği.

schusterspor yorumunun erhan güven'i ıslıklamaktan farkı yok. faydasız, anlamsız.

hayır, düzgünce sohbet etmemize de ket vuruyor. kamplaşıyoruz.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

olm ne yaparsan yap pazar günü kadıköy'den çıkamazsınız. başka bi hadisedir o :)

BJK4EVER dedi ki...

Bu arada dogru mudur bilmiyorum, Ispanyolca bilmiyorum, ama bir gazeteye gore taraftarla ilgili soruya Schuster 'cok da s....deydi' seklinde cevap vermis ve tercuman bunu cevirmemis.

@Gurcan

Abi burada herkesin Besiktas'liligina laf edip birtek kendisini Besiktas'li olarak goren biri olursa dalga gecilir abicim. Buradaki herkes Besiktas'lidir, kimse kimsenin Besiktas'liligina laf edemez. Once bunu kafasina sokacak insanlar, ona gore yorum yapacak, saygili olacak. Sen herkesin Besiktas'liligina laf edersen sana da Schusterspor'lu derler....

Tuco Salamanca dedi ki...

@corejan

koskoca seba'yı iki günlük, götü boklu şuster'le bir tuttun ya abi, bravo valla

sihroje dedi ki...

Bence Beşiktaşın gerçek taraftarı dün İnönüde değildi.(istisnaları saymıyorum)

Belki de bu durumu bilet fiyatlarıyla birlikte düşünebiliriz.

Unknown dedi ki...

takımda ne ruh kalmış ne arkadaşlık ne dayanışma.q7 olacak adam o tekmeleri rakibe atarken aslında takım arkadaşlarına oynayacağınız oyunu ... sizin diyordu resmen.Q7 ni de al git artık schuster.

Emir dedi ki...

Doğrudur başka hadisedir, maçlar oynamadan kazanılmaz. Ama bu Beşiktaş, gol krallığında Lugano'yu üst sıralara taşır, Dia'yı 100 metre koşucusu yapar, Alex'in krallık tacını bir kez daha parlatır gibime geliyor. Üslubum İslam Çupi, formam sarı-lacivet çubuklu. Hak eden kazansın.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@BJK4EVER senin bu söylediğin şeyi tüm iliklerine kadar hissedip yaşayan benim. ne mal olduğum kaldı, ne fenerli olduğum kaldı, ne beşiktaş'ı kendi bilmemnelerime alet ettiğim kaldı...

bırak beşiktaşlılığımı sorgulamayı. biliyorsun işte.

çok zor olduğunu itiraf etmeliyim ama bununla yaşamak zorundayız.

iletişimi kopardığın nokta çok faydasız bi nokta.

tamam, sana tokat atam adama, gel bi konuşalım anlaşalım demiş gibi oluyorsun ama yapacak bir şey yok.

en başından beri söylüyorum, kimse kimsenin beşiktaşlılığını sorgulamasın. fikir ne ise onu konuşalım diye.

bize bu yapılmadı. ama biz de başkasına yaparsak haksız konuma düşeriz.

bu blogun veya beşiktaşlılığın temel noktası bence paylaşmaktır.

paylaşmadığın sürece anlaşmanın da anlamı yok.

bunun en açık örneğini de kendimden veriyorum. itin götüne sokulup sokulup çıkarıldığımı üç aşağı beş yukarı herkes biliyor. ama başkasına bakmadan, doğru bildiğini söylemeye devam etmek, önümüzdeki tek yol olmalı.

çünkü diğeri, yol değil.

EnisteKolaKoy dedi ki...

futbolcuların mental sorunu olduğu kesin. bunu da tetikleyen taraftardır. sen daha top ayağına gelmeden adamı ıslıklarsan, bir yandan da sorumsuzca kart gören adamı alkışlarsan; diğeri "ben götümü yırtsam da ıslıklanacağım nasılsa" moduna girer haliyle.

tıpkı her maç diken üstünde maç yapan hakan gibi. şimdi bu adam fener maçına ilk 11 nasıl çıksın? ne gibi bir randıman beklersin ki sen bu adamdan artık?

iş schuster meselesi değil gerçekten. schuster'in yerine şu an x çalıştırıyor diyelim hatta. x gitti yarın y geldi. bu takım, bu saatten sonra ligde y teknik direktorle 5 te 5 yapmış olsak ne olacak?

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Isliklayanlar ortaya cikiyor beyler. Demek ki isliklayanlardan biri sendin Tuco Salamanca. Bu kadar tepki verdigine gore.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Ayrica Schuster cok dogru bir aciklama yapmis, sizin gibi islikcilar evde otursun, stadda isiniz yok sizin.

enorton dedi ki...

Daha 4-5 ay önce Kafasına huni takıp "delirt bizi başkan, çıldırt bizi başkan" diye bağıranlar şimdi de ıslıklıyor. Bunda şaşılacak birşey yok... Nobre konusunda ise dün akşam çok güzel bir asist yaptı doğrudur ancak yediğimiz ilk golde onun adamı golü attı. Adamı resmen unuttu, boş bıraktı, uyudu vs... Sonuçta kornerde onun tuttuğu adam çok rahat bir gol attı.

Bu yıl yeni öğrendiğim kavram olan ve dünyada Nobreden başka örneğini göremediğim "defansif forvet" Nobre adamına iyi defans yapamadığı için ilk golü yedik. Sakın yanlış anlaşılmasın bunun evet ıslıklanabilir diye yazmadım. Nobrenin asistinden ve katkısından bahsediyorsak o zaman onun hatasıyla yediğimiz ilk golden de bahsetmeliyiz.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

O tercuman cevirmemis denen haber Fatih Dogan kaynaklidir. O da ne idugu belirsiz bi adamdir. Bazen bu adami Aziz Yildirim Besiktas muhabiri olarak basina yerlestirmis diye dusunuyorum. Oyle bir adam yani.

Biz gerektiginde "Schustersporlu" da oluruz, ama bazilari gibi acikca ihanet icinde olmayiz, kendi ayagimiza kursun sikmayiz.

BJK4EVER dedi ki...

@Gurcan

Abi haklisin, ne diyeyim. Burada zaten saglikli tartismalar olmuyor, genelde argumanlar hep ayni tutarsiz dayanagi olmayan argumanlar. Belirli bir noktadan sonra zaten klise hakaretlere variyor simdi de oldugu gibi.

@EnisteKolaKoy

Bu taraftar su ana kadar en ufak bir tepki gostermedi. Takimin ligde 6. olmasina ragmen bir tepki gostermedi, kendi sahamizda rezil takimlara puan kaybetmemize ragmen oyunculari tribune cagirdi, dun yine tribunler tiklim tiklim doluydu ve 1-3'e kadar cit cikmadi. Sabir da bir yere kadar, imtiyaz da bir yere kadar. Bu mental sorun Ankaragucu macinda da vardi, Ankaragucu macinda da mi seyirci islikladi? Skor 1-3 olduysa seyirci sayesinde mi oldu? Tum sezon ust uste 3 mac kazanamiyorken takim yine seyirci sayesinde mi oldu? Isliklamalari kesinlikle kabul etmiyorum, hele ki Erhan'a karsi olanlari, ama taraftarin uzerine bu kadar gitmeyi de anlamiyorum, onlar da insan sonucta, bu kulubu cani gibi seviyorlar. Birazcik anlayis gostermek lazim.

Tuco Salamanca dedi ki...

@Ekrem M.Sc dedi

evet ıslıkladım, küfür de ettim, beşiktaş'ıma zarar veren herkese aynısını yaparım.

stadda işi olmayan senin gibiler, sen git şuster dayının yanına.

Pamukk dedi ki...

biri ayağına top gelir ıslıklanır biri oyundan çıkarken ıslıklanır biri kırmızı kart görür alkışlanır.. bu takımı siz böldünüz Q7 aşkı takım olgusunu unutturmuş herkese. ben erhan nobre orelyo hakan olsam bu ne lan derim haksız da olsam

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@ Tuco

Emredersin bebegim. Baska? Sizin gibileri temizleyecegiz Turk futbolundan. Bu isin bir spor oldugunu ogretecegiz. Siz kahvehanelerde agzinizi kopurterek futbolculara kufredip desarj olacaksiniz, stada gidenler insan gibi mac seyredecek.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

tuco salamanca ile ekrem m.Sc'nin diyalogu efsanevi bir yöne doğru gidiyor diye düşünüyorum :)

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Ben bu Schuster'in basin toplantilarina bayiliyorum bu arada, toplayip bi DVD haline getirseler alirim. Ciddi soyluyorum.

Suna donmesin de:

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=turkishmusic%2Eorg%27daki+sezen+aksu+tart%C4%B1%C5%9Fmas%C4%B1

Gürcan Ulusoy dedi ki...

denizli dvd'si kadar satmaz.

Tuco Salamanca dedi ki...

@Ekrem M.Sc

biz de size sporun, özellikle futbolun, büyük paralar, büyük emekler ve on milyonlarca kişinin mutluluk ve hüzün kaynağı olduğunu ve bunlardan dolayı, beşiktaş'a zarar veren basiretsiz hocalar ve kazma futbolculara bu tepkilerin verilmesinin meşru olduğunu öğreteceğiz.

kazanırken alkışları kabul eden, kaybedince de ıslıklar kabul etmelidir. dün akşamki maça kaybetmek bile denmez, kepazelik denir.

corejan dedi ki...

@Tuco Salamanca ben Schuster'i S.Seba ile kıyaslamam arkadaşım,problem zihniyette,oyuncusunu,teknik sorumlusunu ıslıklayan adam,Tigana'yı da,Denizli'yi de,E.Sağlam'ı da,Hakan'ı da.....ıslıkladı.

Doyumsuz ne istediğini bilmez taraftarların yeri Saraçoğlu beyler,kimsenin ne kadar Beşiktaşlı olduğunu sorgulayamam,haddime değil; ama tribünde kimin olması gerektiğini bilirim az çok.

Star TV,LİG TV HD falan yayınlamıyor mu maçları ordan seyredin,aynı stadyum gibi oluyormuş diyorlar.TV'ye çakmak atmak da serbest.

EnisteKolaKoy dedi ki...

sen maclara gidiyor musun bjk4ever? hakan'ın her kalede oldugu macta neler oluyor biliyor musun? sadece bu sene icin konusmuyorum.

eger kendine taraftar diyen kisi o stada geliyorsa, olayin ozune tepki olarak gelmis oluyor zaten; destek degil kostek oluyor. quaresma'ya olmuyor ama erhan'a,hakan'a,ismail'e destek oluyor.

herkes roberto hilbert diye bagiriyordu mactan sonra. duran toplarda adam tutmasini bilmeyen hilbert alkislaniyordu.

sen bu adama tezahurat yapiyorsan, ayagina degmegen yerli adama da destek olacaksin; olmadi onu beceremiyorsan sesini cikarmayacaksin. o da bir basaridir en azindan.

hilbert'e destek veriyorsan kotu top oynamasina ragmen, quaresma'yi kirmizi gordukten sonra oley oley diye alkisliyorsan; hakan hata yaptiginda da alkislayacaksin.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

Hocam kopmuşsunuz siz olaydan.

Bugün dandik bir filme girip izlediğinizde kaçınız emeğe saygı diyor kaçınız yazık oldu parama diyor.Kaçınızın içinde ki sinema sevgisi ağır basıyor ?

Sen taraftarsın görevin destek vermek desen sen haklısın derim ? Bu maçı izlemeye 90 tl para verdim en az ,ıslıklamak , küfür etmek hakkımdır dersin sen de haklısın derim.Ama dönüp birbirinize küfrederseniz ancak komik duruma düşersiniz.Evet çok zıt kutuplardasınız evet herkes kendince Beşiktaş'ın iyiliğine konuşuyor ama Zeitgeist'te anlatıldığı gibi tek tipleşmeye gitmek olabilecek en kötü şey değil mi ? Nedir bu tahammülsüzlük anlamıyorum.İçimizde ki farklı düşünceler olmaz ise buraya ne gerek var ?

Tuco Salamanca dedi ki...

@corejan

bugüne kadar istisnalar dışında beşiktaş taraftarı hak etmeyeni ıslıklamamıştır. her zaman bıçak kemiğe dayanana kadar beklemiştir.

alkış ne kadar normalse, ıslık da öyledir.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@Gurcan

Denizli'nin mac sonu aciklamalari DVD'sini de alirim.

Bi de Denizli'nin "Kafada mac oynama simulatoru" diye bi software cikarsalar piyasayaya tadindan yenmez :)

delgado dedi ki...

kaldı ki maç daha 1-3, kaybedilmiş hala fazla bir şey yokken top ayağına gelmeden yuhalayan, golde hatası olmayan adamları yuhalıyorsunuz. guti veya bobo o golleri atsaydı adam olup yerinize mi oturacaktınız anasını satayım, iki yüzlünün alasısınız işte. götünü yırtan nobre, kendi asistinin asistini yapan nobre yuhalanmış, adam geliyor yok golde hatası vardı, yok iki milyon yuro.

ıslıklayanlar çok iyi gördü zaten golde hatasını.

madem insanlar mücadele edeni, isyan edeni alkışlıyo nobre neden yuhalandı maçta, çalım atamayan brezilyalı olduğu için mi?

@BJK4EVER

ne mental sorunu, ne ruhsuzluğu. tepki bunaysa, maç 1-3'e geldikten sonra kapasitesi kadar oynayan erhan güven'e tepki koyulacağına 0-0ken oynadığımız ruhsuz oyun sırasında koyulurdu tepki.

sanki aynı taraftar değildi 2-0lık ankaraspor maçı 2-2ye geldikten sonra futbolcuları yuhalayan, 3-2 olduğunda alkışlayan.

onlar insansa erhan güven, nobre, hakan arıkan değil mi?

corejan dedi ki...

@Tuco Salamanca

Bu hak ıslığı hak edeni kim belirliyor?Mustafa mı,Harun mu,Alen mi? İstisnalar benim canımı acıtıyor arkadaşım,ayrıca bana sorarsan dün senin istisnalar genele dahil oldu.

Biliyorum Pazar günü Hakan falan alkışlanacak statta,gönül almaya çalışacak sürekli kalp kıran sevgili taraftar.Pankart açacaklar falan filan.Ama yine en büyük tezahürat Quaresma olacak.Takımını satan Portekizli.

Miden kaldırıyorsa devam et usta.

delgado dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Tuco Salamanca dedi ki...

@corejan

hakan'ın ıslıklanması bence de yanlıştı ama q7 neden satmış olsun takımını? 90 dakika boyunca didinen tek adamdı, sanki deplasman maçına gitse ne değişecekti ki? bu adam böyle işte, ya kabulleniriz ya göndeririz.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

quaresma bu takımın en çok para kazanan oyuncusu. hani kazanılan para ile ölçüyoruz ya bazı şeyleri.

o yüzden quaresma'nın beşiktaş'ın en iyi oyuncusu olması quaresma'yı başka yere koymaz.

ama kasten tekme atması bir başka şey.

bence pascal'ınkiyle bile benzer değil.

quaresma kendine oynuyor, nouma takıma oynadı.

quaresma'nın tekmesinin büyük bir bölümünün takım arkadaşlarına atıldığını düşünüyorum.

quaresma tribündeki adam olsa erhan'ı o da ıslıklardı. ki tekmesi onun ifadesiydi..

Melih Poyraz dedi ki...

UEFA tarafından önümüzdeki döneme damgasını vurmaya aday genç futbolcular arasında gösterilen İsmail Köybaşı'nın günden günden geriye giden futbolunun nedenini birileri bulmalı ve çözmelidir.
Dinamo Kiev takımı hiç beklemediği kadar rahatlıkta maç kazandı, maçı izlemeyen skora bakarak maçın nası geçtiği hakkında tahminlerde bulunanlar büyük ihtimalle Dinamo Kiev oyunu Beşiktaş'ın sahasına yıkıp skorlara ulaştığını düşünecektir. Fakat ne yazık ki goller hep beklemediğimiz zamanlarda geldi. Hala devam eden duran top kabuslarımız sona ermedikçe hiç bir kulvarda başarı gösteremeyiz. Quaresma'nın alkışlanarak soyunma odasına gönderilmesi çok yanlış. Erhan'ın ayağına top değmeden ıslıklanması çok yanlış. Hakan hakkında karar veremiyorum, Viktoria Plzen maçındaki kurtarışları sayesinde dünkü maçı seyretmemizi sağladığı unutulmamalıdır.

Emir dedi ki...

Nasıl da birbirinize girdiniz, hani sevinmek için sevmemiştiniz? Ama skor tam tersiymiş karakartal.com'da öyle yazıyor. Bakın: http://db.tt/pRIkDqL Hep bu Aziz Yıldırım'ın, Fenerasyon'un işleri işte! TV başındakilerin de stattakilerin de gözlerine perde çekmişler. Sizi kimse birbirinize düşüremez beyler, Siz Beşiktaşlısınız, amcanızına dayınıza inat hem de! Garipler hadi gülün biraz; Siyah-beyaz dünyanızı renklendireyim istedim, aynayı yüzünüze tutmak istedim.

corejan dedi ki...

@Tuco Salamanca

27 Şubat'ta bir direniş olsa takımda,Kiev'de,kazansa,belki de turu yakalasa,bak geçer demiyorum,geçecek gibi olsa,sahadaki 11 adam fedakar kahramanlar olmayacak mı?Peki senn Q7 nerde olacak o sırada,ya Portekiz'de ya evinde.

Q7 hiç direnmedi,maç 1-3 iken numaralının önünde spektaküler hareketlerle adam geçmeye çalışanın Hakan Arıkan kadar değeri yok gözümde.Bana böylesi lazım değil.

Ben Tigana'nın Serdar Kurtuluş'unu sevmişim arkadaşım.

BJK4EVER dedi ki...

@delgado

Erhan'a gosterilen tepki zaten yanlis, orada haklisin. Hatta isliklar da yanlis, orasi da dogru. Ama bu islikci zihniyeti oldugundan daha onemli hale getiriyorsunuz. Isliklayan kadar takimi isliklanacak duruma getirenlerde sucu arasaniz biraz? Yarim sene isliklanmadi takim, herkesin arkasinda durdu taraftar, sonuc? Ligde 6.yiz, Avrupa'da elendik, kupada sansli kura sayesinde devam ediyoruz. Taraftarin islikladigi Nobre'nin oynadigi maclarin cogunu kazanmiyoruz, taraftarin islikladigi Hakan bize kac puana mal oldu, ozellikle ilk yarida? Taraftarin islikladigi Erhan girdikten sonra nasil zarar verdi takima? Dun Rustu oynasa, Erhan girmese, Nobre yerine Almeida oynasa ne olurdu? Nasil isliklanacaklardi? Oyunculara yonelik oldugundan ziyade antrenore yonelik bir tepki olarak kabul ediyorum, cunku bu oyuncularin tamami iyi niyetli, canini disine takip oynuyor, ama suc onlari oynatanda zaten.

BJK4EVER dedi ki...

@corejan

Takim arkadaslari da Quaresma gibi istahli oynayabilse, onun yaptigi prese katilip oyunu cevirmek isteseler o tekme de gelmezdi. Diger 10 kisi niye gidecek Kiev'e? Formalite macina. Neden? Cunku bugun Quaresma (ve biraz Nobre ve Ismail) haric sahada ruh gibi dolastilar diye. Quaresma'nin tekmesi tamamen dogru demek yanlis, ama ben o tekmeyi anliyorum arkadas, ben olsam ben de basardim tekmeyi.

Tuco Salamanca dedi ki...

@corejan

q7 hiç direnmedi mi? yapma abi, sen yanlış maç izlemişsin.

tekme attı, iyi yaptı demiyorum ama bu adamı böyle kabullenmek lazım bence.

Pamukk dedi ki...

emir dangalağı sktr git şurdan.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bunlar hep birbirine bağlı.

tribün quaresma'ya gösterdiği sevginin 10'da 1'ini erhan güven'e gösterse idi o da ölümüne oynardı. ölümüne oynamak futbolda en basit iştir. en zor iş, ıslıklar altında oynamaktır.

ama sen erhan güven'e ölümüne oynama şansı vermedin ki. iyi oynama şansı vermedin demiyorum bak. çünkü o kapasitesi yok.

peki neden ölümüne oynama şansını elinden aldık adamın?

---

zaten açık konuşayım, takımda yıldızlar olur, görev adamları olur vs...

ama taraftar olarak ilgi - alaka ve desteğini doğru dağıtmazsan, o takımı dağıtırsın.

erhan, nobre ve hakan gitse...

bugün sözleşmeleri feshedilse

fener maçının olumsuz skorunda yeni kurbanlar bulunmayacağını kim söyleyebilir?

hakan arıkan senden beden az mı üzülüyor sanıyoruz yapamadığı kaleciliğe...

toraman-üzülmez kavgasının da yerli-yabancı oyuncular arasındaki sevgi dağılımındaki eşitsizlikten kaynaklandığını görmek çok mu zor?

olay erhan güven'den veya salt onun ıslıklanmasından çok daha karmaşık yani.

erhan'ın ıslıklanması, quaresma'nın tekmesini de anlatıyor, tekme sonrası alkışlanmasını da...

holosko yeteneksiz diye değil, ruhsuz olduğu için ıslıklandı diye 3 ay önce savunuluyor. oysa basbaya yeteneksizlik ıslıklanıyor artık.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Daha sene basinda Delgado'yu isliklayarak gonderdiler, sezonu actilar. Bismillah, nasil yarim sezondur isliklanmiyor takim?

Ayrica bir takimin yarim sezon isliklanmamasi cok buyuk bir lutuf sanki. Normal olan isliklanmamasi zaten.

Bakin tutarsizlik surada, onumuzde Fener maci var, futbolcu taraftarin destergine nasil inansin simdi? Bugun islikladiklari Hakan derbide penalti kurtarsa alkislayarak mi durumu kurtaracaklar? Isliklanan Nobre debide kafayla caksa golu ne olacak? Nobre'nin formasinda ter mi olacaklar o zaman? Bu gidisle Trabzon'un ic saha sendromuna dondurecekler resmen durumu.

menderes mete dedi ki...

Dün Erhan'ın ıslıklanması beni skordan daha fazla üzdü ve hatta utandırdı.Kötü futbolcu olabilir ama daha ayağına top değmeden ıslıklamanın mazereti olamaz.Queresmanın yaptığını kazanmak isteyipte olmayınca yaşanan kızgınlığa ,hayalkırıklığına bağlıyorum.Olmamalıydı evet ama bu birçok insanda olan bir durum.Taraftarların bu yabancı oyuncuları ayırt etmesininde bir nedeni var malesef.Hepimiz biliyoruz ki İlhan Mansız ve Sergenden sonra kaliteli yerli oyuncu görmedik takımda.Herkes yabancıya bel bağlamış durumda ve yetersiz yerlilerin hataları sanki onların yaptığı iyi şeyleri yok ediyor kanısı var belki bende bile vardır.Bu nedenle Hakan,Nobre,Erhan vsairleri tek hatada asılıyor taraftarlarca ve sanırım devamı gelecek...

corejan dedi ki...

@Tuco Salamanca , @BJK4EVER

Q7 durduğu sürece tartışma sürecek orda hemfikiriz,ama açıkçası ben onun formasında ter olmaya gitmiyorum,alkışlarım;benim formamı giyiyor en nihayetinde,ama hiç ısınamayacağım adam tipi.
İbrahim Toraman'a da hiç ısınamamıştım 6 senedir adını sevinçle anmışlığım yok.

Benim özveriden anlayışım,"skora isyan" bakışım sizinki gibi değil demek ki arkadaşlar,kimi özlediğimi yazarak mevzuyu uzatmak da istemiyorum.Biz mevcudu koruyalım yeter,her maç protesto ıslık,alışkanlık olmasın yeter ki.
Geçen sene yanlış hatırlamıyorsam 2.yarı 16 gol attık ligde,en azından bir gelişme var,kadro değişti diye üzerime yürümeyin hemen lütfen,6 ayda karakter bu kadar değişiyor,biraz zor kaynar kırılan kol.

Caner dedi ki...

burada ne tartışılıyor anlamak mümkün değil.takım rezil bir oyunla, motivasyonsuzluk ve inançsızlıkla, kendi evinde 4 gol yeyip mağlup olmuş 'ıslıklamak çok yanlış yea' diyenler türemiş.televizyon başında maçı izlerken çok mutluydu heralde o ıslık çok yanlışçılar.futboldan habersiz teknik direktör bozuntumuzun da açıklamakları cabası.maç devam ederken acaba Bernd efendi şimdi ne söyleyecek acaba diye düşünürken yine boku taraftara atmış.ondan da daha fazlası beklenemezdi ya neyse.biraz utanman varsa istifa et bir an önce ve bi daha adını duyamayacağımız, yüzünü göremeyeceğimiz kadar uzağa git. 8-0 bile bu kadar utandırmamıştı.

Basar dedi ki...

Hislere tercüman bir yazı olmuş. Dün takım ve Schuster kötüydü ama en kötü performans taraftara aitti!

2004 de inönüde kaybedilen valencia maçı gibiydi. orda da son dakikada ZAGO kırmızıyı görünce tirbünden alkışlar yükselmişti. tepki vermek isteyen bir kaç kişiye de "bu takımı o adamların ruhu şampiyon yapacak, tepki gösterilmez" denilerek susturulmuştu...bu tip sorumsuz adamlar yüzünden takım farkla 3. olmuştu lider götürdüğü ligde (gerçi val. maçından önce liderlikten 2.liğe inmişti ya).

şimdi alkışlayanlar kiev deplasmanında quaresma2nın yokluğunda tur oldu da 1 golle kaçtı, ne diyecekler.

RuFF dedi ki...

Olm Gürcan corejan nicki ile fake üyelik mi açtın naptın ? :)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

yok o ben öyle sert yazamam :)

Pamukk dedi ki...

Fabian Ernsti geri istiyorum

delgado dedi ki...

@BJK4EVER

yarım sezon ıslıklamadık, iyi halt yedik bravo bize. sonra jessie gelip burada "bursalısı, fenerbahçelisi, galatasaraylısı, beşiktaşlısı hepimiz aynıyız" dese sonuna kadar haklıdır zaten. sanki "hehehe barcelona olduk gelin yıldız izleyin böhehe" diyen insanlar değil maçlara giden, erhan güven'i hakan arıkan'ı ıslıklayan. o taraftar yarım sezon önce "hakan'ı ıslıklayan sktirsin gitsin" de demişti, şimdi ne değişti peki?

adam bok gibi oynayınca az bile sabrettik, yuhalarız diyorsunuz, onu o haliyle kabul edemiyorsunuz.

ben de o zaman senelik 3.5 milyon euro alan takımın en iyi oyuncusu quaresma'nın tekme atmasını, bazı maçlarda bencil davranmasını sindiremiyorum, hele hele insanların "adam böyle öyle kabul etmeliyiz" demesine hiç aldırmadan ben de quaresma'yı ıslıklıyorum o zaman. algılar farklı, oysaki durum aynı.

ayrıca durum ne olursa olsun, ne kadar kötü olursak olalım hala schuster'i eleştirmeyeceğim için, schustersporluyum sanırım. siz de hala kendinizi hataların sorumlularının "hatayı yapanların" olduğunu zannettiğiniz ülkede yaşayın, konuşun.

Unknown dedi ki...

Quaresma ile ilgili kısma katılmıyorum.Bu taraftar kaç yıldır Pascalı da İlhanı da Toromanı da böyle alkışladı.ben şahsen isyanımın vücut bulmuş hali olarak gördüm Quaresmayı orda ve alkışladım çünkü takım arkadaşlarının yüzü kızarmadığı için o 'kızarmak' zorunda kaldı

A . A dedi ki...

ben fenerbahçe'liyim. peşinen söyleyeyim de..
bu sene stadta izlediğim 7-8 beşiktaş maçının sonuncusuydu dün akşamki.

guti'yi izlemeye geliyorum..

ama dün akşam guti'nin sadece q7'ye pas attığında bişeyler olabileceğini bilmesinden dolayı başka birine pas veremeyişi verse de alamayışı çok içler acısıydı.

q7'nin tamamen bireysel oynayarak - ki bu dün akşam maçı bile kazandır<bilirdi- beşiktaş'ı takım oyunundan iyice uzaklaştırmasına sebep oldu.

almeida'nın oyuna girdikten sonra attığı iki gollük pas, ölüsünün bu takımda banko oynaması gerektiğinin göstergesiydi.

bobo'yu daha önce de kötü gördüm, bitmiş kafada bitirmiş hiç görmemiştim.

bobos'suz planlar yapısın beşiktaş schuster kaldığı sürece.

erhan'a yapılan yanlıştı. erhan'ı kazanmak zorunda değil bjk taraftarı. yıllarca deniz'i yasin'i vb.leri yuhalayan bir taraftarım ben de.

beşiktaş'a yakışmayan oyuncuyu başka türlü göndertemezsiniz.

erhan-ernst değişikliğiolduğu anda gelen golle bir devir kpandı.

h. sonu bizimle oynayacağınız maçta biz erken gol bulursak, schuster'in kellesi gider. ki bunnu buylmak kolayd eğil. ancak fenerbahçe galibiyeti dahi dün akşam gördüm ki schuster'in gönderilişini erteelr sadece.

dün akşama kadar inönü'den beraberlik almamız bizim için yeterli olur diyordum. hala yanı kanıdayım ama galibiyet için de baya ümitliyim artık.

çünkü her ne kadar inönü'de alkışlansa da şeva oldukça kötüydü. çok top ezdi.

hemen hemen aynı dizilişle orada olucak fenerbahçe'de şeva'nın yerinde alex oynayacak.

ve femnerbahçe 4-4-1-1'i kiev'den çok daha iyi oynar durumda.

trabzon kupa maçındaki tempoyu ve erken golü bulabilirse beşiktaş pazar günü maç kazanmamsı içinde hiç sebep yok. bu kadar çalkantıdan o baskı çıkmaz düşüncesindeyim yine de.

Pamukk dedi ki...

güzel güzel konuşabilenler de var olduğunu görmek güzel

Basar dedi ki...

Dün golü attıktan sonra kimse birbirine sarılmadı. Bu takımdaşlık olgusuyla başarılı olamayız.

Taraftar da hata yapmamış Hakan, daha topa deymemiş Erhan, golün asistini vermiş Nobre'yi ıslıklayıp 2 golde hatası olan Hilbert ve kasti kırmızı kart gören Quaresma'yı alkışlayarak takımdaşlık ruhunu daha da zedeledi! (kimse ıslıklanmasın, herkes alkışlansın, kasti kırmızı kart görene prim tanınmasın)

Basar dedi ki...

@Emir,

Arkadaş biz sizi de biliyoruz. Kaptanınız Alex'e topluca küfürler yağdırdığınız günleri, "büyük" başkanızı istifaya davet ettiğiniz günleri, kaptanızı dövdüğünüz günü ve stadınızı yaktığınız günü...

Bu yüzden, senin buraya yazman sanırım "yanlış anons" olmuş kardeş. Maç 2-2 bitmiş, sen koş şampiyonluğunuzu kutla...

ozzie dedi ki...

Yonetimler, teknik direktorler, futbolcular gelip geciyor. Ayni kalan taraftar. Bir de Besiktas'in dertleri.

Dengesiz, guvenilmez bir sevgili gibi Besiktas taraftari. Istersen yilin 364 gunu elinde ciceklerle, hediyelerle gel. Herkes biliyor ki bir gun kafayi cekip tekme-tokat gireceksin.

"You will never walk alone" deriz baska bir romantik filmde gordugumuz gibi.

Hep yanibasinda yururuz ki ayagin takilip dustugunde sana tekme atilacaksa Serdal Adali'nin tabiriyle "alasini biz yapariz."

Amk ben senin ciceklerininin, hediyelerinin...

enorton dedi ki...

@corejan

"Geçen sene yanlış hatırlamıyorsam 2.yarı 16 gol attık ligde,en azından bir gelişme var,kadro değişti diye üzerime yürümeyin hemen lütfen,6 ayda karakter bu kadar değişiyor,biraz zor kaynar kırılan kol."

En baştaki iyi futbol - kötü futbol, hücum futbolu -savunma futbolu tartışmalarına döneceğiz yine ama neye göre gelişme var açıklayabilir misin? Buradaki kıstas nedir? Yani geçen seneki kadronun aldığı sonuçlarla bu seneki kadronun aldığı sonuçlar direk kıyaslanabilir mi? Diyelimki kıyaslanır... Geçen sene 21. haftada 25 gol atmışız bu sene 21. haftada 32 gol atmışız. Sadece buna bakarsak evet gelişme var. Peki yediğimiz goller? bu sene 21 gol yemişiz geçen sene 14. Averajamız bu sene 9 geçen sene 13. Bu sene 21. hafta sonunda 32 puanla 6. yız, geçen sene 41 puanla 4. düydük.

Yani gelişme var demek için kıstas nedir bunu merak ediyorum...

Kalten dedi ki...

Quaresma bizde oynadığı maçların en az yarısında takımın en iyi oyuncusu olmayı başardı. Arıza bir karakteri olmasa idi şu an büyük ihtimal Manchester United'da oynuyor olurdu, o yüzden bu hareketlerinden gocunmuyorum. Rahatsız olanı anlarım, ama her zaman Yusuf-İlhan-Nouma-Sergen tarzı yetenek ile oynayan egzantirik futbolcuları seven bir adam olarak Quaresma'ya tepki göstermek içimden gelmiyor.

Onun dışında burayı neden Fenerliler basmış anlamadım.

Bence Pazar günü Fener'i 2-2 yenelim kapak olsun. İlklerin takımı Beşiktaş.

BJK4EVER dedi ki...

@enorton

Puan kiyaslamasi dogru olur, gecen seneye nazaran 9 puan gerideyiz. Ki gecen sene kadroda Q7, Guti, Hilbert yerine Tello, Delgado, Ekrem vardi, devre arasinda gelen Portekiz'lileri ve diger oyunculari saymadim bile.

Forza dedi ki...

Son 7-8 yildaki Besiktas portresi yine sahnede iste.

Once 17'de 17 diye yaratilan suni gundem, sonra bu takim uzay takimi yorumlari, ve 2. yarinin basinda kellesi istenen hoca ile isliklanan oyuncular. Tottenham Martin Jol ile paralar harcayip basarili olamazken, Tottenham taraftarinin "Roma 1 gunde kurulmadi, Martin Jol'la devam" diyip 3 sene takimi emanet etmesi bize cok uzak guzellikler.

Benim kendi adima cikarimlarim..

Taraftar eski-yeni, kombineli-davetiyeli gibi iki ayri uca dogru gidiyor. Nedenleri ve analizi yapilir; ancak cozum konusunda ne kadar basirili oluruz buyuk soru isareti. Jessie'nin hakli oldugu cok nokta olabilir.

Schuster hatalidir. Tipki Besiktas'ta bugune kadar calismis ve calisacak tum hocalar gibi o da hatalar yapmistir ve yapacaktir. Lakin isin teknik boyutuna inersek cikamayiz, anlasamayiz. Schuster'i savunurken yada takimin basinda en az 3 sene kalsin derken daha iyi anlatmaliydi Besiktas taraftari kendini. 6 ay sonunda gelecek 4 gollu maglubiyete de cok cok bir sigara yakariz deseydi... Bu sene hersey kotu gitse de Schuster'le devam edelim istegini daha gur seslendirseydi keske Besiktas taraftari; bundan sonra yapabilse keske...

Anlamiyorum. Bu takimi oyle veya boyle seviyoruz biz. Bugun yenilse de sevecegiz, yense de degismeyecek sevgimiz. 4 senede 1 sampiyonluk bizim 50 senelik Turk futbolundaki yerimiz. Ne istiyorduk ki? Kuracagimiz en fazla 3-4 senelik hegomonya olur, sonra yine asagi duser cizgimiz; fazlasini mi bekliyorsunuz ? Schuster'in harcayacagi en fazla 2 sene olur, cok mu zor hocaya o 2 seneyi emanet etmek? Hatalarina ragmen yaninda durmak? Takimin inisini cikisini hep beraber goguslemek? Besiktas 14 sene sonra Eskisehir'de sampiyonlugu alirken insanlar yollara dokulmedi mi ? Korkmayin, Besiktas buyuklugunu 3 senede kaybetmez.

Schuster'le bu is olmaz demek falciliktir. Benim falimda olur cikti, bireysel olarak sonuna kadar Schuster'in yanindayim. 6 ayda hoca gonderen zihniyete de, oyuncu isliklayan zihniyetle beraber son bir sozum var. Roka salatasinin yaninda balik, 2 kadeh raki ve yakisiklisindan bir sohbet; sonra Besiktas maci. Sampiyon olursak ne ala, olamazsak da canlari saolsun. Besiktas macina masturbasyon gozuyle bakanlar tv'de gidersinler ihtiyaclarini bir zahmet. 90 lira verdim, istedigim gibi bosalirim demesin kimse; parasi cebinde kalsin.

BJK4EVER dedi ki...

Martin Jol demisken, takimi alir almaz ust uste 2 sene basarili bir konuma getirdiginden, takimin onun donemi altinda buyuk ilerleme kaydettiginden, sonra birkac hafta kotu sonuc alinca o kendini nispeten ispatlamis Jol'un kovuldugundan ve yerine gelen Redknapp'in takimi 4. luge tasidigindan ve bu sene yine ilk 4'e sokup ceyrek finalde Milan'i yendiklerini de soyleyin bir zahmet.

Ayrica Jol'un Ajax macerasi nasil oldu, takimla neler yapti, nasil futbol oynadi ve birkac hafta evvel niye kovuldu diye de yaz bir zahmet.

Forza dedi ki...

Iste sorun tam da burda. Martin Jol iyi, Martin Jol'un kariyeri basarilarla dolu demedim. Tersini de iddia etmedim, cunku isin burasinda degilim.

Graeme Souness'in Liverpool donemini dusunun, yada Roy Evan'in, Gerard Houllier'in..

Her hocanin ozeline inmeyin, hic gerek yok. Basarilari veya basarisizliklari bir kenara birakin, soylemek istedigim hocaya verilen ozgur ve rahat ortamda takimi yonetme sansi, olasi basarisizlikta medenice yollarin ayrilmasi.. Arkadan 'ya Tigana kalsa iyi olurdu be' diye soylenmemek. 6 ayda sabrimiz doldu dememeyi ogrenmek.

Hocalari tek tek incelemek mi istiyorsunuz? O zaman Mathias Sammer, Marwijk, ve Klopp ornekleriyle Dortmund'un hocalarini da inceleyin. Madem siz hala hatayi camia ve sunulan ortamda gormuyorsunuz; tek tek tum bu hocalar icin aciklamalariniz da hazirdir muhakkak.

BJK4EVER dedi ki...

O hocalari irdelerken tek tek bakmak lazim. Madem ozgur ortam sunuldu, neden birkac hafta kotu gidince kovuldu Martin Jol? Hani 1.5 sene takimi iyi idare etmisti? Guvenilir hoca oldugunu gostermisti? Iyi hocaya sabredilir, gelisme gosteren takimlarin hocasina sabredilir, ama hoca ve takim isik vermiyorsa, ciddi hatalar yapiyorsa ve ortada ciddi bir basarisizlik varsa da hoca kovulur, oyuncular gonderilir. Bu dunyanin her yerinde boyle. Futbolun besigi diye ornek verdigin Ingiltere'de Liverpool niye Hodgson'u 6 ayda kovdu? Buna cevap ver bakalim. Peki ya Chelsea? Takimi gecen sene sampiyon yapmasina ragmen sezon sonu icin bircok antrenorun ismi geciyor, hani istikrar?

@BJK4EVER

Forza ile ayri frekanstasiniz.

Forza diyor ki, "Schuster'in basarisi basarisizligindan ziyade ortami konusalim." Bu bir fikirdir. Ama sen ona karsi "Bunu nasil aciklayacaksin?" dersen iletisimi kaparsin. Senin icindeki bagciyi dovmek atesi bitmedi gitti.

"Liverpool niye Hodgson'i kovdu?" sorusunun cevabi ne verecek ki bize? Liverpool, Hodgson'i, Benitez'in alternatifi olamayacagi ve camia dagilmaya basladigi icin kovdu deriz. Besiktas Schuster'i kovarsa da sebep ayni olabilir. Ama bu Besiktas ozeline dair ayri bir inceleme gerektirir.

Ben Forza'nin dediklerine katiliyorum cogu noktada. Taraftar yonetimi sorgulayacak, takimi sorgulayacak ama kendisini de sorgulayacak.

Fenerbahce transferler yapti, taraftarlar elit seyirci oldu diye elestiriyorduk, bizim basimiza daha beteri musallat oluyor galiba.

ozzie dedi ki...

@bjk4ever

Forza ne diyor, sen ne diyorsun?

Schuster'e karsı olursun, eyvallah.

Ama, istikrar kavramının nesi bir insana bu kadar batar ki?

"Menejerim, benim isim bu" desen inanırım artık...

Unknown dedi ki...

12 kişilik bir banka şubesini 6 aydır yönetiyorum, aldığım seviyeden en fazla % 10 daha etkin hale getirebildim, bazı konularda tüm gayretlerimize rağmen yerimizde sayarken, bazılarında geriye gidiyoruz. rakipler var, yönetimin desteği-kösteği var, piyasa koşullarının/fiyatların bankam aleyhine değişebildiği dönemler var, önemli bir kredi kampanyası sırasında elemanın hastalanır, izin ister, eğitilmeye ve gelişmeye müsait olmayan elemanı gönderip yerine daha iyisini koymak için daha fazla süreye ihtiyaç vardır, getirdğin eleman istediğin süratle verimlilik gösteremez, falan fişman. bu banka şubesinin, üst yönetimin istediği çapa ulaşması için, benim vizyonumdaki bir adamın burada 3-4 yıl çalışmasına ihtiyaç var, yeni binaya taşınmasına, elemanların 3-4'ünün degişmesine, ben de dahil olmak üzere kapasitemizi, iletişim seviyemizi, bankacılık bilgimizi, çevre hakkındaki istihbaratamızı, hizmet süratimizi arttırmak için eğitim, toplantı, geribildirim, performans değerlendirmesi gibi çalışmaları tekrarlamamıza ihtiyaç var. yanlış yaptığımız konulardan ders almamıza ve bir dahaki fırsatlarda doğruları yapmamız için zamana ihtiyaç var.

fenerbahçe zico'yu kovmasaydı cl'de ikinci sezon reziliğini yaşamazdı. çünkü ilk cl deneyiminde yeterli ışık alınmıştı.

lucescu shaktar'ı iki sezon şampiyon yaptıktan sonraki sezon şampiyonluğu kaybetmesi durumunu bizde yaşasaydı bizdeki ulemalar, "iki sezon şampiyonluk yaşamış takım ileri gideceğine geri gitti, takımda ışık yok, hocanın motivasyonu bitti, takımda arkadaşlık bitti" diyip onu da kovdururdu. sonraki uefa kupasını da nah görürdü.

tigana'nın kürdan çiğnemesi battı bize, beşiktaş'ı bırakınca şaraplık üzüm yetiştirecem demesine taktık kafayı, demek ki bizi ciddiye almıyor dedik, ertuğrul'un kharkiv faciası sonrası "hayat devam ediyor" demesine, "yandık bittik kül olduk, adam neden bahsediyor" dedik, toschack'ın schuster gibi alaycı demeçler vermesini beşiktaşlı ciddiyetine yakıştıramadık, rasim kara'nın kendi çocuğumuz olmasından dolayı küçük görülmesi, sergen-alpay kaprislerine kurban edilmesine neden oldu, lucescu, ahmet çakar gibilerin baskısına karşı taraftar ve yönetim tarafından korunamadı, scala, hala sağlık nedenleri olduğundan emin olamadığım gerekçelere gönderildi. del bosque beşiktaş tarihinde gördüğüm en süratli ve akışkan topu oynatırken, ligden koptu, uefa'da gruptan çıkamadı, konya'ya kupada elendi diye şutladık.

demirören şutladı, bizle ilgisi yok diyeni demir çubukla kovalarım. sizin aceleciliğiniz, ıslıklarınız, patlamaya hazır tavrınız olmasa, kendi kellesinin istenmesinden korkmasa yd neden kovsun adamı? ıslıkladığınız sporcunun ayakları titremeden bir sonraki maçta senin forman için yırtınmasını nasıl beklersin? bilerek kırmızı kart gören adamı alkışlarsan, sahada kalmak için titizlenen adamı neyle motive edeceksin?

Unknown dedi ki...

ligden kopmayı niye kabullenemeyorsunuz anlamıyorum, zaten ortalama 5 yılın dördünde bu durumdayız, türkiye kupası'nı her yıl biz mi alıyoruz, uefa gruplarından daha önce hiç çıkmış mıydınız da, "zaten bi tek porto ile oynamıştık ciddi olarak, onda da yenemedik" diye konuşabiliyorsunuz. porto kim sen kim, daha önce oynadığın iki maçı da kaybetmemiş miydin? her sezon cl'de gruptan çıkan takım değil mi porto? bu sene cl'ye katılsa yine gruptan çıkacağına yüzda yüz emin değil miydik? istanbul'daki porto maçının ilk 20-25 dakikasındaki beşiktaş baskısını hanginiz ümit etmiştiniz, deplasmandan puan aınacağını, kişilikli futbol oynanacağını hanginiz bekliyordunuz? rapid wien deplasmanındaki 70 dakika (rapid de takım mı yae), trabzon deplasmamında 30 dakika (trabzon anadolu takımı yae), fener deplasmanındaki 65 dakika, inönü'de trabzon maçındaki 45 dakika, içerdeki porto maçındaki 25 dakika ve dışarıdaki porto maçının bir bölümünde yeterince ışık gördüm ben bu takımda ve schuster'de. aynı maçlarda ve diğer birçok maçta, takımın tempo eksikliğini, guti ve aurelio gibi adamların dayanıksızlığını, q7'nin takımı ve paslaşmayı unutup kendini kaybetmesini, takımdaki yerlilerin birçoğunun yeteneksizliğini de gördüm. ama bunların zaman içinde düzeleceğini düşünüyorum. tek bir şartla, camianın bölünmemesi, acısını gömüp sabretmesi, hocayı, takımı, yönetimi yanlış yönlere sevk etmemesi. görüyorum ki yönetim panikledi, schuster de köşeye sıkıştı, futbolcular özgüvenlerini kaybetti. bu durumu düzeltmek yönetimin, hocanın ve futbolcuların görevi iken, onlara bu cesareti vermek, taraftarın görevi. bu görev, ancak takım ıslıklanarak, hoca istifaya davet edilerek sabote edilir.

dinamo kiev'i yıllar önce elemiştik, hemen hemen aynı vasatlıktaki böyle bir rakibe kendi evimizde nasıl böyle rezil oluruz, 35'lik sheva nasıl bize karşı yıldızlaşır diye kahroluyorsanız, sezon başında yaşlı guti/raul transferleri konuşulurken ağzınızın suyu akmayacaktı, benim sözlükte raul gonzales başlığına yaşlı transferlerin sahte real madrid cenneti yaratacağını ve kısa zamanda bu cennetin çökeceğini belirten entrimi zamanın ötesine göndermeyecektiniz :), kiev'i elemiş olan lucescu'yu kovdurtmayacaktınız bilader.

kimse schuster'ci değil be, anlayın artık. ortalama 18 ayda bir antrenör değiştirilmesinden bıktık, kafanıza bunu sokun. bundan önce gönderilen 9 hocanın da gönderilmesine karşı çıkmış olmaktan gurur duyuyorum ve schuster'in de gönderilmesine karşıyım. bisürü hata yapıyor ve yapacak, ama zamanla bu hatalarını minimuma indirecek. yerine lucescu gelecek ve 5 yıl burada kimse homurdanmayacaksa (kalıbımı basarım bir sezon ligi 3. bitirirse en az yarınız gönderilsin diyecektir) eyvallah. ama metin tekin, şifo, benitez vs. gelirse bu kafayla ömrü yine maksimum 18 aydır. ne bok yemeye mevcut hocanın gönderilmesine destek verem ben o zaman?

bi de ben demiştim, bu boku ben iyi biliyorum, hani nerde schusterciler, hala zevk alıyor musunuz diye soranlara: beşiktaşlıya sorduğunuz soruya dikkat edin, niye zevk alacam lan ben takımın yenilmesinden? kahroluyorum tabii ki. ama öfkeyle kalkan zararla oturur, hep de böyle oldu, her hocanın arkasından tüh dedi bu taraftar, seba'nın arkasından dediği gibi. beşiktaş inşallah kiev ve fener maçlarını kaybeder de schuster'den bir an önce kurtuluruz, bu beşiktaş'ın hayrınadır diye yazanların kim olduğunu da takip ediyoruz merak etmeyin. beşiktaş'ın dediğiniz maçları kaybetmesi ancak rakiplerinin hayrınadır ona göre.

hayatında yöneticilik yapmamış adamların bu yazdıklarımın büyük bölümünü anlamasını beklemiyorum ama içinizde bir yönetici olarak görev yapmış ya da bir yöneticinin benzer çabalarına ekip üyesi olarak şahit olmuş insanların bunu anlayabileceğini düşünüyorum. konu istihdam edilen kişilerle ilgili değildir, başarısızlığın yinelenmesi, beşiktaş kurumunun yönetim ve taraftar kültürü ile ilgilidir.

Unknown dedi ki...

üstteki iki yorumu aceleyle ve üzüntüyle yazdım, imla hatalalarım için özür dilerim.

hani schusterci'ler sorusuna kişisel olarak "spartaküs benim" diyor ve bir adım öne çıkıyorum. kasım ayında sözlüğe yazmışım, "bu takım ilk beşe giremese de sabretmeliyiz" diye. sözümün arkasındayım. ama schuster, yönetim, futbolcular ve taraftar hatalarından ders alacak, sabırlı ve kararlı olacak, birlik olacak. yoksa şansal'ın çakar'ın oyuncağı ve alay konusu oluruz, bir arpa boyu da ilerlemeyiz.

BJK4EVER dedi ki...

@shelbyl

Kendin soylemissin iste, Liverpool Hodgson'u camia dagilmaya basladi diye kovdu diye. Biz ne durumdayiz? Bir taraftarin tartisilmasi eksikti o da bu haftayla birlikte oldu, tamamen dagilmis durumdayiz.

@ozzie

Bak guzel kardesim, ben istikrar kavramina kesinlikle karsi degilim, defalarca belirttim ve bir daha belirtiyorum. Futbolda cikislar da vardir dususler de, hatalar da olacaktir, ama belirli seyler olmazsa olmazdir.

Schuster'le bu isin yurumeyecegi ortada, artik o noktayi coktan gectik biz, olmuyorsa zorlamayacaksin, bu kadar basit. Ben antrenor dusmani degilim bir kere, istikrar dusmani da degilim, onu kafandan sil. Benim Besiktas'ta en cok sevdigim teknik adam Tigana'dir, Del Bosque'nin kovulmasina karsi ciktim, Lucescu bizde uzun seneler kalsin istedim 101. yil cokusune ragmen, M.Denizli'nin en buyuk destekcisiyim desem yeridir, sadece su ana kadar BJK'de gitsin dedigim son donemde R.Calimbay ve E.Saglam vardi, ki E.Saglam konusunda da o kadar karamsar degildim. Ben istikrardan yanayim, iyi hoca ile sonuna kadar giderim, ama iyi hoca ile.

Simdi ben desem ki Erhan Guven bu sene banko oynasin, seneye de oynasin, hatalarindan ogrenir, duzelir, istikrar sarttir. Bu sacma gelir, degil mi? Neden? Cunku Erhan isik vermiyor, bu formayi kaldiramayacak capta oyuncu oldugunu forma giydigi az sayidaki macta gosterdi. Schuster'de de ayni sey var. Antrenorluk olayini harbiden cok abartiyorsunuz. Bir antrenorun bir takima tam anlamda etki etmesi icin yillara ihtiyac yok, ilk mactan itibaren hissettirir etkisini ve birkac ayda zaten belirli birsey oturtur. Uzerinden 8 ay gecmesine ragmen daha bir temel bile yoksa o binada istedigin kadar insaata devam et bitmez o bina. Insaati gectim, binada curukler var, duvarlar yikiliyor, bina ayakta zor duruyor ama hala insaata devam etmek isteyenler var.

Forza dedi ki...

Isimler uzerinden birebir cevap vermenin bizi bir yere goturmeyecegi acik artik. Hala varsa o ders, rehberlik dersinden kacip internet kafeye giden cocuklarla laf yaristiriyorum kafasini yasadim resmen.

Ama farfallone bu kadar ugrasip yazmisken dayanamadim, bir iki laf sokacagim kendisine; hosgorusune de siginarak.

Hocam bir kere bu sube seninle olmuyor. Isik yok sende, iyi yonetici olsan beklerim ama seninle olmayacagi acik. Ben Finans sektorunun duayeniyim, iyi yoneticiyi hemen anlarim... Seni de anladim, degilsin. Mesela senden once genc bir yonetici vardi, bak onunla olurdu bu is. Onu cok begenirdim, kurumsal bankacilikin basina gecsin diye cok ugrastim ama Ferit beni dinlemedi. Zaten bu Sahenkler banka yonetmeyi de bilmiyor, onlarin da istifa etmesi lazim. Olmuyorsa olmuyordur, zorlamanin anlami yok. Hala Chase'i satin alamadilar, bir de bankanin yarisini sattilar elin yavuruna. Ama ben istikrardan yanayim. Bizim Ahmet abi vardi sizin subenin guvenlik gorevlisi, cok kalender adamdi, icmeyi de iyi bilirdi. O kalsin cok isterdim ama emekliligi geldi.

Simdi ben desem ki sana sizin veznedar Sule isi yapamiyor ama kalsin, duzeltir istikrar sart.. Sen inanir misin azizim buna? Simdi bak, ben yoneticiyim o veznedar deme bana. Sule isik vermiyor, para saymayi bilmiyor yahu ne isigi. Sende de ayni sey var, olmuyor. Bir yoneticinin bankasina etki etmesi icin yillara gerek yok, sen 8 aydir bu gorevdesin ben bu ulvi finans bilgimle sende hic isik goremedim. Temel bile yok, birak isigi...

Koca banka yikildi yikilacak, hala dogrulari yapmak icin zamana ihtiyac var diyorsun, istifa et farfallone, hemen istifa.

Saygilar..

cakmaktas dedi ki...

@gurcan Maci izlerken ayni dusunceleri ben de paylastim.yaziya tamamen katilmakla beraber baska bir acidan da bakmak gerekiyor galiba bu mevzuya.ben carsi belese bilet aliyor mu almiyor mu hic bilmem,almadigini varsayarsak kapaliya mac izlemeye gelmis arkadas bilete 160 lira vermis,bu ne demek biliyormusun adam asgari ucret aliyorsa eger ,adamin maasinin 4 te biri yani adam bir hafta ac gezicek ki maca gelebilsin,boyle fedekarliklar yapip da orada olan eminim binlerce taraftar vardir.ve 3 gol yedikten sonra bu gercekle yuzlesen taraftarin ruh halini dusun.bu kadar para verdik ekmegimizden kistik besiktasa verdik sunlarin yaptigina bak.hee sen de dersin ki gelme abi o zaman manyakmisin maasinin 4 te birini mac biletine veriyorsun.tabi ki bu da yanlis olur, bir klubun bu tarz bir politikasi uretmesi kabul edilemez.
taraftarin o an o yenilen sacma salak 3.golden sonraki ruh hali bir nevi nevroz asamasi gibi bir sey bence.tamami ile artik bilincaltinin egemen oldugu bir irade.yanlis mi yanlis,ama ben bu tarz cildirma durumlarinda yan kosullarin da dikkate alinmasi gerektigini dusunuyorum

alper dedi ki...

güzel şeyler yazılmış burada yav yeni okuma fırsatım oldu.

kahvede çay parası verip oturduğum tahta sandalyede maçı izlerken beşiktaş maç kaybederse kralına söverim statta olsam herşeye söverim.100 maç yapıp gol yemeden kazansa 101.maçta gol yeyip kazansa beşiktaşım niye gol yedi diye gene söverim.

Yorum Gönder

Ara