.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Şubat 2011 Pazartesi

Altyapı / Şımart Bizi Başkan! Çıkart Bizi Baştan: Robinho

"Şımart Bizi Başkan! Çıkart bizi baştan! ROBINHO!"

Sanırım her şeyi bu pankartın açıldığı gün kaybettik. Taraftarın büyük çoğunluğunun pençesine düştüğü kendi aklıyla değil ortak ve Beşiktaş ırkçısı bir akılla düşünüp, birlikte kabul edip ve sonunda birlikte linç etme kültürü de bu pankartla birlikte vücut bulup tribünlerimize indi. Forumlarda sabahlayıp Quaresma transferi bekleyenler olumsuz haber verenlere sövmeye başladı önce. Sonra acaba gelmese daha mı iyi diyenler Diatta'cı oldu. Quaresma geldi ve kendini dövdüren adamı affetti kapalı tribün, bu malum pankartı açtı. Gösterilecek omurgalı bir duruş hayal olmaktan bile öteydi. Yeter Yıldırım Demirören Yeter diye kendiyle alay etti herkes ama kimse biz ne yapıyoruz demedi, diyemedi. Faşizmin karşısında durduğunu söyleyenler, faşizmin alasını aklında acaba sorusu olanlara uyguladı.

Hocası yeni, takımı üzerine kurduğu yıldızları yeni olan bir takımın şampiyonluğuna inandı herkes. O yıldızlar ki uzun süredir bu maç temposunda 90dk oynamamışlardı bile. Lig devam ettikçe kazın ayağının pek öyle olmadığı anlaşıldı ama Avrupa'da geçilen tur yeni bir suçlu yaratmaya yetti. Futbolun katili Türk hakemleri ve kasap rakipler. Bu arada Ocak geldi ve yeni transferler İstanbul'a ayak bastı. Yine yeni bir hayale inandı herkes. 17'de 17 yapıp şampiyon olacaktık, UEFA'yı zaten ilk yarıdaki oyunumuzla garantilediğimiz için kimse Kiev'i düşünmedi bile. City'yi elersek Dublin rezervasyonları yapılmalıydı, inanmayan gölge etmesindi.

Bugün geldiğimiz noktadaysa kupada Gaziantep yada Galatasaray maçlarının korkusu ve ufukta görülen bir İ.B.B faciası daha var. Avrupa'ya gidememe tehlikesi kapıda yani dünyanın takip ettiği takım(!) UEFA'ya bile gidemeyebilir. Ufaktan Schuster tartışmaları başladı şimdiden, yaza doğru iyice gün yüzüne çıkar. Sağa sola sert yaptığı için çok sevilen Schuster kendi taraftarını da ayırmayınca kibirli, dünya umurunda değil, paradan başka amacı yok gibi damgaları yemeye başladı. Olası kupadan elenmenin sonunda da bu kadroyu mahvetti, hoca değil çılgınlığını ulaşırız herhalde. Yaz başı Quaresma'yı, Guti'yi getirdiği için başımızın tacı, hakemleri, rakip teknik direktörleri eleştirirken  Schuster Dayı'mızdı ama olsun. Ortak aklımız şu an onun başını yemekle meşgul.

Evet Schuster kibirli bir adamdır. Türkiye şartlarında zor bir teknik adamdır. Peki Schuster burada mı böyle oldu? Quaresma çok topla oynuyor diye homurdananlar; Quaresma burada mı böyle oldu? Guti de 90 dakikayı çıkaramıyor diyenler; Guti kaç sene önce bütün sezonu 90 dakika civarı oynayarak geçirdi?

Amacım transferleri eleştirmek değil amacım taraftarı eleştirmek. Transferler gerçekleştiği gün ufak bir acabaya sayfalarca küfür edenler bugün o noktaya gelmiş durumda. Ama gelinen noktanın yine kıymeti yok, çünkü aynı ortak aklın ürünü olarak linç edecek birini arıyoruz ve ne hikmetse bu linç edilecek kişi yönetimin işaret ettiği ya da yönetimin suçunu ortadan kaldıracak biri oluyor.

Oğlunu geleceğin başkanı diye seven adam Mahmut Özgener'e faşist diyor ve anarşist tribün resmi söylemin uydusu olup introlar hazırlıyor. "Schuster'le olmayacak galiba" diyenler, "Başkan ne yapsın daha kimi getirsin" diye eklemeyi ihmal etmiyor. Bugün Ferrari'den nefret ediyoruz ama daha geçen sene Mehmet Demirkol'a etmediğimiz hakaret kalmadı Ferrari'ye bu para çok dediği için.

Kiev'e turu Fener'e şampiyonluğu kaybetmek mesele değil de, aklımızı kaybettik, o çok ağır bir sorun. Adam gibi eleştirebilme yeteneğimi kaybettik. Seba'yı en çok, "Beşiktaş için bir şeyler yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın" sözüyle hatırlamakta fayda var.
Oğuzcan Dozcan

56 Yorum:

Pamukk dedi ki...

artık çok geç....

Ömer Özlü dedi ki...

en çok da bazı fenerlilere (onlar kendilerini çok iyi biliyor) suret-i haktan görünme fırsatı verdiği için kızıyorum Beşiktaş yönetimine.

bu sezonla ilgili söylenebilecek şu: Yıldırım Demirören kongreden ve başarısız geçen sezondan sonra gündemi değiştirebilmek ve yeni bir heyecan dalgası yaratabilmek için takımı değiştirmeye karar verdi. çünkü başka türlü olmayacaktı, denenmedik bir bu kalmıştı elde, bu sezonun Beşiktaş'ı başkanın bu son deneyiminin uygulama sahası oldu bir bakıma, hani o çok bildik 'ya batak ya çıkak' mantığı.

battık 'netçede'...Beşiktaşlılar için zor geçecek bir döneme girdik Fenerbahçe maçıyla birlikte. sakin olmak, gelişmleri takip etmek lazım. martın ilk haftasına kadar bir tür kış uykusuna yatmak en iyisi. hele şu kiev, antalya, antep belediye maçları aradan bir çıksın, yarı finaldeki rakip belli olsun, ondan sonra bakarız önümüze.

http://www.kartalbakisi.com/haberdetay/4879/Favori-Lippi-Plase-Lucescu

Başkan şu an yurtdışında.Bu sitenin de yalan haber yaptığını hiç görmedim.Sanırım Kiev maçından sonra Schuster gidici.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sitenin detayıyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse güzel olur.

güvenilir midir...


haber bana hiç gerçekçi gelmedi.
gideceğine ihtimal veriyorum da, gönderileceğine ihtimal vermiyorum.

Ömer Özlü dedi ki...

bir kere fotomaçta reklamını görmüştüm bu herhalde iyi bi referans değil :)

haber1903'ten ayrılanlar kurdu diye biliyorum.Maçlardan önce,Ligtv kadroları açıklamadan,doğru ilk 11'leri veriyorlar. :)
Bir de başkanın bu kadar kritik bir dönemde yurt dışında olması bir garip geldi bana.

QuaresmA dedi ki...

"İstanbul ve Beşiktaş'a dönmenin kendisi için çok güzel bir fikir olduğunu kabul eden Lucescu sadece şartların olgunlaşması gerektiğini belirtti."

Ne zaman teknik direktörün koltuğu sallansa bu çıkar da hakkaten gelmek istiyor mu çok merak ediyorum. Niye gelmek istesin ki ? Elinde Beşiktaş'ın 1.5-2 katı transfer bütçesi, UEFA'yı aldığı, kendisiyle birlikte büyüyen takımı var. Buradan ayrılırkenki kötü anılarını da unutmamak lazım. Yok gelmek istiyorsa ne macera arıyor yönetim yıllardır, yok Schuster'miş, Lippi'ymiş. Getir Luce'yi, ver yanına Sinan Engin tipi fırıldak bir evladımızı (o değil tabi, Şifo veya Sergen olabilir. Metin veya Ali Gültiken değil kesinlikle.) yaslan arkana, izle takımı.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bence de...

getirebilseler 10 defa getirirlerdi zaten.

sihroje dedi ki...

O pankartı internette ilk gördüğüm gün kopyalayıp arşivledim. Sana katılıyorum , herşeyi olmasa da birçok şeyi o pankartla kaybettik. Geri kalanlardan ne kurtarabiliriz ona bakmalıyız.

BJK4EVER dedi ki...

Gelmez abicim, Lucescu gelmez. Lippi de gelmez bence, gelse de iyi olmaz. Hic macera aramaya gerek yok, Gerets ve Daum'dan birini getir olsun bitsin. Daum'la 75 puan ve ilk 2 garanti oluyor, bu kadroyla daha fazlasini da yapabilir herr Daum....

"Biz geleceğin takımını kuruyoruz."

Bu cumleyi sene basinda, transferlerle Dunya Kupasi alacagimiz sanrisi olustugunda kuracaklardi. Ama o zaman olusan ortamin kaymagini da yiyorlardi, direnemediler, normaldir.

Sen isler kotu gitmeye baslayinca "gelecegin takimi" dersen inandiriciligini yitiriyorsun ne yazik ki.

jeankier dedi ki...

bir yandan altyapı diye (yalan!) bas bas bağırıyorsunuz, bir yandan olgunluğuna yaklaşacak takıma 1 sezon dayanamıyorsunuz. bu ne yam(L)an çelişki! bırakın bu fenerbahçeli yaklaşımlarını.
yönetimi eleştiriyorsunuz fakat kötü giden takım karşısında ilk tepkiniz o gelsin bu gitsin. dürüst yaklaşım değil, yapmayın.

~Poseidon~ dedi ki...

Ben Ertuğrul, ,Denizli ve diğerlerinin son kırıntıları ayıklanana kadar bu takımın başında Schuster'in kalmasından yanayım. Ha sonra başarı gelmez. O zaman kovun gitsin. Ama 4 senenin yanlışının acısını 6 aylık Schusterden çıkarmayalım.

Beşiktaş kadrosu sene başından beri asla yeterli bir kadro olmadı. Gelecek sezon için yine olmayacak.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Yildiz getir hoca kov, olmadi mi, bi tane daha getir, onu da kov onu da kov, kov, kov, kov. Tupcu baskan iyice Fener modelini benimsemeye basladi. Schuster'in kovulmasi su asamada cozum degildir. Cunku tek suclu Schuster degildir. Belki de sucu en az olan adamdir.

Kulup cok iyi sekilde yonetiliyordu, muthis bir yapilanma icindeydi, cok oturmus bir sistemimiz vardi da, daha geleli 6 ay olmus bir yabanci mi icine etti bu makina gibi isleyen duzenin? Sanki kupalara ambargo koymus, Avrupa'da basaridan basariya kosan bir takimdik da Schuster bizi dibe vurdurdu. Schuster'e biraz daha zaman verildigi takdirde, uzerinde yillarin hantalligini tasiyan kadroyu ayiklamaya devam edecek. Bunun sinyallerini veriyor. Fakat yonetim yarin aciklama yapip "Schuster'le sozlesmeyi feshettik" derse hic sasirmam, her sey beklenir bu yonetimden.

Bazi seyler temelden degismedikce, bazilari hala koltuklarinda oturduklari surece o gitmis bu gitmis farketmez. Kaybolan Besiktas'in yillari olur.

borasahin dedi ki...

Haklisiniz ama bu durum Schuster'in genel anlamda saha ici yanlislarinin uzerini ortmemeli, dogru degil mi? Saha disina deginmiyorum cunku gercekten ne oldu ne bitti, dogrusu nedir yanlisi nedir anlamak zor.

Yabanci transferlerini kendisi yapmadi mi, en azindan onaylamadi mi? Bu oyuncular bizim ihtiyacimiz olan oyuncu tipleri midir? Niye yerli kalitesi ortadayken su anda darbogaz olusturmayan yabanci kalitesini arttirma yoluna gitti, finansal boyutu da cabasi. Kalite artmistir dogru ama ihtiyaca cevap veren yapida degillerdir. Bunlari soyleyenler niye tukaka edildi?

Genel saha ici strateji, taktik, oyunu okumalarda sorun yok mudur?

Sahada kaos disinda bir sablon gorebiliyor musunuz? Hurra her pozisyonda atak yapmaya calisan bir takim.

Yas ortalamasi 30 olan bir takim. Mesela Guti'nin gelecegin takiminda isi yok. Guti'yi almissan basarili olmalisin, bir temelin uzerine gelir, ortada temel yok, olan da darmadagan edildi.

Hangi genc oyuncuya yeni bir kimlik kazandirdi, gelistirdi?

Schuster sezon sonuna kadar kalmalidir, dogru, fakat bu surecte birseyler yapmali, su an ki goruntusu ic acici degil, aksi takdirde onumuzdeki sezon onunla devam edilecekse ciddi sekilde bir gozden gecirme yapilmali.

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Cop-mop diyebilirsin ama bana kokmuyordu o cop, mis gibi kokuyordu. Simdiki takim cop degil belki ama les gibi kokuyor.

mufittezel dedi ki...

@BJK Forever
Bence biraz sakin olmakta fayda var.
Schuster'in hatalarinin herkes farkina vardi -ki ben de buradaki tartismalarda Schusteri savunanlardan biriyim- ama bugun Schuster'i gondermek bizi duzluge cikarmayacak. Burada ve cesitli mecralarda "ben tigananin da rizanin da ertugrulun da denizlinin de gonderilmesine karsiydim" diyen pek cok kisi del bosquenin, scalanin, briegelin, rasim karanin gonderilmesine karsi cikmamistir gonderildikleri donemde. Ben de bu gruba dahil oldugum ve cevremdeki pek cok akli basinda besiktasli bu dusunceleri paylastigi icin bunu belirtmekte sakinca gormuyorum. Yas itibariyla rasim kara ve briegel donemlerini hatirlayanlar ne dedigimi daha iyi anlayabilir (benim yasim 37). Her iki sezonda da muthis futbol oynayip -bence- saha disi sebeplerle sampiyonlugu kaybetmistik. Ama o donemler post-seba donemleri oldugu icin -ki rasim kara sebanin son donemlerinde calismis olmasina ragmen besiktasin o yillarda tarzi olmayan ertugrul vb. ses getirecek transfer hamlelerinin devami olan strateji degisikliginin baslangicidir bu donem, amokachi de bu hamlelerden biridir- tribune "sampiyon olamadiysan basarisizsin" hissiyati hakimdi. Avrupadaki basarisizlik, rakiplerin yildiz transfer hamleleri, medyada arka planda kaliyor olmak tum camianin dengesini bozmustu ve istikrar, vb kimsenin umurunda degildi acikcasi. Su anda Besiktas gecmisine mudahele sansim olsa rasim karanin ve biegelin gonderimesine dur demek isterdim, cunku yerine gelenler mevcut yapiyi bozup kendi kafalarindaki sisteme uygun transferler yapti ve elimize hic birsey gecmedi. Benzer nedenlerle, ki takimda iyi oyun isigini gormus olmak ve schusterin sistemine uymayan oyuncularin buyuk kisminin gonderilmis olmasi bunlarin basinda geliyor, bugun schusterin gonderilmesinin dogru olmadigini savunuyorum. O gonderilenlerin de cop oldugunu dusunmuyorum kendi adima, o adamlar 2 sezon once bize cifte sampiyonluk kazandirdi, bugun oynamaya calistigimiz oyunda verimli olamadiklari icin atil durumdaydilar ve gonderildiler. Schuster belki 3-4 degisiklik daha yapacak kadroda, bu da kafasindaki mac senaryosunu uygulamasina daha fazla imkan verecek diye dusunuyorum.
Ayrica pek cogumuzun atladigi bir sey var, bu takimin su andaki ideal 11 inin - benim ki cenk, hilbert, ersan, toraman(yabanci sinirindan dolayi), ismail, necip, ernst, quaresma, guti, simao, almeida) yarisindan cogu yeni, eskilerin bir kismi da gectigimiz yil cok fazla sure almayan oyunculardi. Takimin rayina oturmasi icin biraz daha sureyi hak ediyorlar bence.
Bazi seyler ters gitmeye baslayinca cevirmek zor olur, schuster yapi itibariyla bu kriz donemlerini yonetemiyor gibi, ama hep de boyle gidecek degil...

enorton dedi ki...

Geçmişin kırıntılarını temizliyorsunuz iyi hoş da bu seneki enkaz nasıl temizlenecek onu merak ediyorum. Son 10 yılın puan durumlarına baktım en kötü sezonumuzu yaşıyoruz bilmem farkında mısınız. 2001-2002 sezonundan öncesine bakamadım, bakabilen varsa merak ediyorum. Beşiktaş son kaç yılın en kötü perfonmasını yaşıyor?

Son 10 yılda en yakın performans 2005-2006 yılındaki Veyselli Youlalı kadro. 22 haftada 33 puan toplamışız, şimdi 32 puandayız. Siz hala Denizliye, Erturula sallayın durun... Puan tablosu orada açın bakın... Artık kabak tadı verdi bu söylemler, yok adam temizlik yapıyor, yok sistem oturtuyor. Temizlik yaptın da ne oldu diyorum ben de... 11 yeni oyuncu transfer etmişsin bu yıl, Tekkeyi düş kaldı 10. Hala daha temizlik deniyor. Bir ekrem kaldı bir toraman. Onlar mı bugün kü tablonun mimarı?

Kusura bakmayın da komik oluyorsunuz. Tamam Schusteri destekleyin eyvallah da, geçmişe bok atarak yapmayın bunu... Elinizde savunacak argümanınız olsun. Bok attığınız geçmiş bugünden daha iyi. Ben değil, puan tablosu söylüyor...

enorton dedi ki...

TFF nin sitesinden şimdi baktım 1990-1991 den önceki veriler yok, ya da ben bulamadım. 90-91 den beri en kötü sezonumuzu yaşıyoruz :(

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Anahtar soru "Temizlik yapildi da ne oldu" degil enorton, "ne olacak" diye sorulmali. Temizlik devam ediyor ve musade edilirse edecek. Bu sene hucum hattinda yapilan revizyon, sezon sonunda defans hattinda yapilacak. Ferrari-Toraman kesin yolcu.

Gecmis donemlere bok atmak derken, benim derdim eski teknik direktorler degil. Mustafa Denizli Turkiye'nin en iyi yerli teknik direktorudur bana sorarsan, mesele o degil, ama o da son yilinda Besiktas'a buyuk zarar vermistir. Uzun vadede kadroyu adam edip sekle sokmak yerine kisa vadede basarili olmayi secti. O da bir yoldur. Camianin siddetle basariya ihtiyaci vardi o donem. Ama sampiyonlugu takip eden yil gelinen nokta ortada. Neresinden tutsan elinde kalan bir oyuncu toplulugu, bi yerini yamasan obur tarafi yirtilan bir kadro...

Ben temizlenmesi gereken donem olarak Demiroren donemini ele aliyorum, gelen/giden tonla oyuncuya, sacilan paralara, hantallasan ve siskinlesen kadroya bakiyorum ve o donemi dunya uzerinde ne kadar bok varsa o kadar boka batiriyorum. Bu sene degisen transfer politikasiyla birlikte iyi transferler yapilsa bile gecmisin posalari hala temizlenmekle mesgul. 8 milyon Euroluk Tabata'dan falan yeni yeni kurtulduk daha. Bu takimin biraz daha zamana ihtiyaci var, oyle 6 ay falan yetmez, hele devre arasinda bu kadar yeni oyuncu transfer ettiysen hic yetmez, ama korkarim ki camia medyanin da baskisiyla sabredemeyecek.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Ayrica bu senenin enkazi/kirintilari Guti-Q7-Simao olacaksa oyle kirintiya can kurban...

Vay anasını Toraman ve Ferrari enkaz olmuş.Geçen sene bu 2'liye rakiplerimiz gıptayla bakıyordu.
İlk yarı da Tabata'yla,Holosko'yla ne yapabilir adam,Schuster'e biraz zaman verin diyordunuz.Şimdi sıra Ferrari ve Toraman'a geldi.Bakalım sezon sonunda bunlar da giderse ve Schuster kalırsa yeni günah keçileri kim olacak ?

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Toraman'a hicbir rakibimizin gipta ettigini zannetmiyorum. Besiktas'in zayif halkasidir, oyun zekasi kittir, tek avantaji yerli olmasidir. Bizi yaktigi maclarin haddi hesabi yok. Kac senedir Besiktas'ta oynuyor, kendisini ne kadar gelistirebilmistir? Veya baska turlu soralim, 2.lig'den daha bu sezon gelen Ersan kadar kendini gelistirebilmis midir?

Toraman'ın gönderip yerine kimi koyacaksın onu da söyler misin ?

enorton dedi ki...

@Ekrem

Bir önceki senenin çöp ya da enkaz olduğuna nerden bakıp kara veriliyor ben bunu merak ediyorum. Üzerinde tartışma götürmeyecek objektif verilere yani puan durumuna bakılıyorsa bence 2-3 yıl çöp değildi. Eğer çöp diyorsak o zaman şimdi daha kötüyüz, bir sonraki dönem de bu dönem için mi çöp denecek? Yoksa ben de biliyorum q7-sima-guti kırıntı, çöp vs. değildir...

Denizli sezon bitti, ben bıraktım dedi mi dedi. Tüpçü ne yaptı sen git tatil yap sonra gel dedi adamı nerdeyse zorla getirdi. Sezonu geç açtık bu kararsızlıklar yüzünden. Topuzu alamadı gitti Nihatı aldı. Delgado sakatlandı bana 10,5 numara lazım dedi, tüpçü gitti iş ortağı kızıldan Tabatayı aldı. Bu sene devre arası 3 flash trasfer yapan yönetim geçen sene devre arasında, verdiği demeçlerde devre arası gelen oyuncular fayda sağlamaz diyordu ve Almanya dan 5. sınıf kaleci aldılar sadece. O da iki kaleci sakat diye. Yani geçen seneyle bu yıl aynı şartlarda değildi.

Denizli nin ağzından dinlediğim Yusuf, Hilbert ve Fink tamamen kendisinin bilgisinde transfer edilmiş. Onun dışında Ernst ve Ferrari menajerler önermiş sanırım. Nihat ve Tabatayı da biliyoruz hepimiz.

Eğer geçen yıl için sadece Denizliyi suçlarsak bence büyük hata ederiz. Nobreye verilen uçuk rakam sonrası Tello ve Bobo nun performanslarının nasıl düştüğünü gördük. Geçen sene için Denizliyi suçlayacağım en büyük hatası Cisse nin gönderilmesidir. Bu seneki hatalarla kıyaslarsak Denizli sütten çıkmış ak kaşıktır benim gözümde.

Hertürlü eleştiriye saygılıyım. Geçmiş 2 yıl için de çöp, enkaz ne derseniz deyin ona da saygılıyım da aynı eleştiriyi bu sene için de yapın. Çifte standart olmasın, birazcık insaf edin...

Schuster geleli 8 ay oldu, hala hayal satıyoruz. Hani siyasetçiler derler ya yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diye, yapılan bişey de yok. Ona rağmen taraftar, yönetim hocanın arkasında... Hala kırıntı enkaz dendi mi kafam atıyor kusura bakmayın... Seneye defans hattı Toraman, Ferrari değişecek peki neden seneye? Bu sene lini tutan mı vardı hocanın? İhtiyacımız olmadığı halde golcü olmayan santrafor ve takımda üst düzey 3-4 orta saha varken bir orta saha daha alacağına bir stoper bir bek alınsaydı.

Seneye de uzak forvet yok, onu da alalım tam olsun denir. Keza sima-q7 -almeida üçü oynadımı gol atacak adam yok malesef...

Neyse gece gece gereksiz uzattımi, kusura bakmayın da Denizli dendi mi tutamıyorum kendimi. Sezon başında bu blogda bir post açılmıştı, kim açmıştı hatırlamıyorum belki de ayrılan arkadaşlardan biridir.

Ligtv de yorum yapan Denizlinin yerinde olsam şimdi utanırdım, bu takımı nasıl dizginledim diye demişti. O zamanlar okuyucu idim sadece, çok üzüldüm bunu okuyunca. Yazacaktım dedim bu sinirle yazmayayım... Aradan kaç ay geçti, Beşiktaş 3 trasfer daha yaptı ama durum ortada. Belki de tarihin en kötü performansı yaşanıyor. O arkadaş o cümleleri kurduğu için utanıyor mu şimdi de ben merak ediyorum.


Saygılar, iyi geceler...

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@bobo

Ersan iyilesecek, Ersan'in yanina oyun bilgisi yuksek, lider ozellikli bir stoper transferi yapilacak. Sivok alternatif olarak kadroda tutulacak.

@enorton

Enkaz denilen sey "sene" degildir, belirleyici kriter de puan durumu degildir. Enkazla kastedilen, kadronun ta kendisidir. Tabata, Nihat, Holosko, Delgado, Fink, Ferrari vs. ile bu seneye sarkan problemlerdir.

Bazen mevcut oyunculari elden cikarabilmek, transfer yapmaktan daha da onemlidir. Bu sene bunu cok aci sekilde tecrube ediyoruz.

enorton dedi ki...

@Ekrem

Bu lider özellikli stoperimiz yabancı mı olacak yoksa yerli mi? eğer yabancıysa bu sene transfer edilen 5 li aynen oynacağına göre bir de yabancı stoper etti 6. Sağ bekte kim oynacak? Yerli alternatifin var mı sağ bek için? Gökhan Gönülden başka memlekette sağ bek yok, ikinci sırada Sabri geliyor hesap et artık. Rıdvan zaten dışlandı. Neyse bana ne yaw Schuster düşünsün :)

Tekrar iyi geceler...

@ekrem

Yarım sezonluk Ersan'a güvenip Toraman'ı harcamak biraz riskli olmaz mı ? Ben de son form durumlarına göre Ersan'ı tercih ederim de bari yedek olarak kalsaydı Toraman.Ersan gene sakatlanır filan xD

enorton dedi ki...

Yine yazmadan duramadım, bu son söz :) Sağ beke yabancı alınacaksa yerli stoper kim onu merak ediyorum. Onun dışında milli takımın sol beki olan İsmail eleştirilir seneye. Keza kendisi pek de ilerme gösterebilen bir oyuncu değil. Defansa sene sonu el atacaz söylemi iyi de nasıl olacak onu merak ediyorum. Yabancı sınırlaması 6 iken, memlekette bek stoper sıkıntısı yaşanırken bana yine bu söylemler boş umut olarak kalıyor. Seneye bulacağın stoper Sivok -Ferrariden kaç derece kaliteli adam olabilir ki? ya da beklere alacağın adam Hilbert -İsmaile oranla ne kadar kaliteli olacak?

Bu arada bu akşam lider Trabzona baktığımızda sağ bekte Serkan, Sol bekte Chale, stoperde mustafa Yumlu ve Glovaçki oynuyor. Hangisini alıp takımına koyarsın :)

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Ersan'in iyilesip iyi durumda donecegini varsayarak soyledim tabi bunlari. Tercihen bir yerli bir de yabanci stoper alinmali, ama dedigim kalitede yerli stoper bulmak zor.

Ben Fernandes'in bonservisini alacaklarini dusunmuyorum. Necip'in oldugu yerde oraya 7 milyon Euro harcanmaz. Ferrari - Fernandes gittigi zaman yabanci kontenjaninda 2 kisilik yer acilacak zaten.

Yabanci stoper- Hilbert- Guti- Q7- Simao - Almeida. 6 yabanci bu sekilde cikar. Ekrem-Hilbert, Aurelio-Ernst rotasyonu maclara gore degismeli olarak kullanilir. Necip 11'de oynar.

Bobo gidecekse de yerine mutlaka bitirici bir forvet alinmali ayrica. Gaziantep'teki Cenk Tosun'a agzimin suyu akiyor ama birakmazlar adami...

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@enorton

Serkan'i alip koyarim. Chale de siritmaz.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Bi de tersten sormak lazim tabi o soruyu, su Ferrari'yi Senol Gunes Trabzon'da oynatir mi?

Amma yaptın şimdi.Trabzon'un en sorunlu bölgesi savunması zaten.Giray'ın,Yumlu'nun oynadığı takımda tek t..ağıyla oynar Ferrari.:)

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@bobo

Tartisilir... Bu sorunun cevabini asla bilemeyecegiz. Kafasi sahada olmayan, disiplinsiz bir Ferrari'yi ben asla oynatmam.

Tartışılır tabi.Bana göre de Ferrari kırmızı kartı görene kadar sezonun en iyi oyununu oynadı.Hakem kırmızı kartı es geçse ve Fb'yi yenseydik şimdi Ferrari'yi kovun diyenler onu maçın adamı seçeceklerdi.

bobo'ya katılıyorum ama bizi haksız çıkaran gene ferrari'nin kendisi, başkası değil. tam sakatlıktan kurtulup formayı kaptığı maç, iyi de oynuyorken yapılacak iş değil.

BJK4EVER dedi ki...

Abiler ben dememis miydim bu takim basarisiz olacak ve bazi kesimler Simao, Q7, Guti, Fernandes'i unutup bu sefer defans yetersiz ondan basarili olduk seneye stoperler gitsin kraliz be oglum diyecek. Vallahi aynisi cikiyor. Seneye 2 stoper gelir, hala ayni devam edersek bu sefer de kalecimiz tecrubesiz top-class kaleci lazim, yedek forvetimiz yetersiz Adebayor lazim falan denir. Insanlarin bu kadar korlesmesi gercekten uzucu. Daha gecen sene bu stoperlerle M.United, Wolfsburg deplasmanlarindan gol yemeden donduk, ligin en az gol yiyen takimi olduk. Millet I.Ozturkle, Egemenle, Girayla 50 puan toplar ama biz Ferrari, Toraman, Sivoku begenmiyoruz. Bi gidin yahu.

Muratonovic dedi ki...

Besiktas'in ihtiyaci olan, genc ama ayni zamanda uluslararasi deneyimi olan, td olarak isim yapmak isteyen, hedefleri olan tercihen bir portekizli teknik direktor.. Bu isim Mourinho olamayacagina gore Besiktas icin dogru isim Luis Figo'dur... O kadar yildiz aldiysaniz takima bu isin cozumu de budur..

Benitez isimleri felan donuyor, eger oyle bir hata yapilirsa Besiktas icin intahar olur..

kkkam dedi ki...

sen domalansın büyük düşün!
İşin aslı hepimiz domalanız bugün babasına yarın juniora!

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Ben .. dememis miydim.
Ben... dememis miyidim.
Ben demistim.
Ben demistim.
oohh ne guzel bak basarisiz oluyoruz,
Ben demistim.
Bak ben demistim.
Olm ben demistim.
.
.
.
.
Ben demi...


Allah bu hastaliga yakalananlara sifa versin...

BJK4EVER dedi ki...

Bu sadece sizin ne kadar sig ve predictable oldugunuzu gosteriyor o kadar. Aylar evvel cunku neler olacagini, senin de neler yazacagin biliniyor. Sadece ben degil, Gurcan da yazmisti aynen bunu. Ben demistimle alakasi yok yani. Zaten konuyu oraya cekip saptirmaya calisman ayri bir komedi.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Bi yuru git Allahini seversen gece gece asabimi bozma benim. Sabrimi test etme.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Gurcanin da arkasina siginmaya calisma.

Ekrem Ph.D. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ekrem Ph.D. dedi ki...

Ingilizcen de muthismis bu arada, "predictable" falan :) Aynen boyle devam...

BJK4EVER dedi ki...

Gurcan'in arkasinda sigindigim falan yok, sadece ben demistimle alakasi olmadigini belirtiyorum, baskalari da cunku yaziyor bazi seyleri evvelden gorup, sadece Gurcan da degil, Bobo da, Alper de, Enorton da, hatta TheoTheo bile. Tartismayi kisisellestirme cabana bundan sonra cevap vermeyecegim, cunku degmezsin bile.

Ha, bu arada Trabzon'un dun kazanmasiyla puan farki tam 18'e cikti (onsekiz, eighteen, dieciocho
). Olsun, seneye kraliz tabii. Yersen.

Forza Schuster, kume dusene kadar.....

~Poseidon~ dedi ki...

Ersan bir scouting başarısı mıdır?
Yoksa bir tesadüf mü?

Aslında bu sorunun cevabı seneye kurulacak takım için çok önemli bir ipucu verecek bize.

Eğer transfer vizyonumuz değimişse seneye genç Ekrem 2.0, Aurelio 2.0, vb. görmemek için bir sebep var mı?

Ekrem Ph.D. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Guldurdun beni, egoya bakarmisin. Ders veriyormus, bir Fatih Terim kesilmedigin kalmisti o da oldu sonunda. Eee, hayran oldugu kisi Schuster olan birisi herhalde boyle bir egoya sahip olur, normal karsilamak lazim. Harbiden yasin kac senin, cok merak ettim.....

BJK4EVER dedi ki...

@Poseidon

Abicim bence tesaduftur. Ersan cidden bir scouting basarisi olsa Sivok sakatlandiktan sonra alinmaz ondan evvel alinirdi, kiralanmaz bonservisiyle alinirdi, net.
Sivok sakatlandiktan sonra 'lutfen' alinmis bir oyuncu S.Adali'nin baglantilari sayesinde. Zaten bizde o scouting kulturu olsa devre arasinda Bank Asya ve Almanya'dan 2-3 tane yerli alirdik en azindan. Cenk Tosun'u goruyoruz iste.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@BJK4EVER

Ben seninle tartismiyorum, sana ders veriyorum. Cevabini aldiginda susmayi bileceksin, yoksa kendini rezil edersin. "degmezsin" falan gibi yasindan buyuk laflar etme.

Suraya gelip de bizi sinir eden Gs'li Fb'li veletlerden farkin yok. Belki onlardan da asagisin, cunku Besiktasli maskesine burunuyorsun.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Egomla doverim seni 4ever.

Tuco Salamanca dedi ki...

ekrem, antipatiksin, manevi baban şuster gibisin.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Bak buna cok sevindim... Ezik insanlardan hazzetmiyorum iste, huyum kurusun.

Hazir Schuster demisken,

"Gracias, no hace falta decir nada mas."

diyerek bitirelim.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

konu kilit. maalesef...

Yorum Gönder

Ara