.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Ocak 2011 Salı

Teşekkürler


Kazma vurulacak olan bir nesilin ömrü, diğerinin gençliğidir. Coşkudur, kavgadır, mücadeledir, hüzündür, başarıdır beton ve demirden öte. 20 sene önceki maçtan hatırlanan bir goldür, kulakları çınlatan tezahürat sesidir, son dakikada kaçan pozisyonun acısıdır, isyandır, sevinçten kime sarılacağını şaşırmaktır, ayazdır.

O stadın ruhunu bu taraftar verdiği için yenisinde de aynı keyfi oluşturacağımızdan şüphem yok. Benimkisi sadece gidene saygı, sevgi. Teşekkür ederim, bana çok güzel anılar verdin.

11 Yorum:

AQ-47 dedi ki...

önümüzdeki sezon da transferlerin böyle süreceğini düşünürsekküçük stad biz gelir kaybettirir...tabii olimpiyat stadına da gidilmesini kimse istemez heralde...

Kalten dedi ki...

FiYapı ile isim anlaşması imzalanmasından belli idi iznin çıkacağı, hatta burada bir post'un altına da ajan ajan yorum yapmıştık blog ahalisi olarak.

Hayırlısı olsun. Stadı eski yerine inşa edebilmek çok büyük lüks!

Kalten dedi ki...

Bu arada eğer ben RTE'yi tanıdıysam yuhalanma hıncını o stada bizi 2 seneliğine ortak etme hakkını vererek alır :)

Galatasaray'a kullanım hakkını vermekten doğrudan vazgeçse "Diktatör" derler, intikamı bir şekilde Fener'i kullanarak alsa "Fenerli" derler.. Beşiktaş'ı kullanıma ortak edince hem üç büyüklerden bir başkasını ihya etmiş olur (+rep ve +oy), hem de başka bin bir türlü olası ithamdan sıyrılmış olur. Galatasaraylıları ve oynadıkları sahanın zeminini iki seneliğine zor duruma düşürmek de işin bonusu tabii.

Ah ulan ah, şu komplo teorilerini blog'a yazmak yerine varımı-yoğumu satıp BJKAS hisselerine girse idim şimdi Maldivler'de limbo dansı yapıyodum

ben takım tutmam

istanbul'da yaşadığım sürede her 3büyük takımın stadında maçlarına gittim. genellikle ev sahibine uğursuz gelirim.

benim için inönü stadyumu rosenborg karşısında alınan kahır galibiyet (ki hakemin vermediği golün çizgisindeydim, biz sevinirken gol yemiştik), valencia karşısında alınan hezimet (zago'nun kırmızı gördüğü maç)ve gençlerbirliğinin babangida lı kadrosu ile 3 attığı maçtır.

bunun haricinde bjk nin istanbulspor'u kadıkoy'de oynanan deplasman maçında nouma'nın rovasata goluyle yendiği maça da gitmiştim.

tearkan dedi ki...

güzel oldu bu iznin alınması. zaten iznin verileceği aşikardı da bu işin bir an önce gerçekleşmesi daha da güzel oldu. inönü tepeden bakıldığında yeni açık ayrı, kapalı ayrı, eski açık ayrı gözüküyordu. sanki üstüne sonradan kat çıkılmış bir gecekondu havası vardı stadın. kendi yerine yapılacak olması da ayrı bir güzellik ve cidden bence de lüks.

sabah gazetesinde yeni bir proje çizilmesi şartıyla onay verildiği yazıyor. onun haricinde genelde beşiktaş'ın mevcut porjesinin onaylandığı söyleniyor.

nasıl olacak bilmiyorum; ama umarım içinde bulunduğu çevreyi bozmayacak bir proje ile fazla abartı olmayan şöyle güzel ve modern bir butik stad yapılır.

Tuco Salamanca dedi ki...

şu anda olduğu gibi, boğaza bakan tarafın üstü yine açık bırakabilinir sanırım. manzarayı kapatmamak açısından.

ayrıca projede 42.000 olarak geçen kapasite de çok uygun bence.

Lucky 7 dedi ki...

Stad paradoksu



Yıldırım Demirören, Tabata krizinden sonra bence 2.büyük krizle sarsılacağa benziyor. Bence bu etki Tabata krizinden daha derin olup , Beşiktaş’ı büyük bir krize sokacağını düşünüyorum. Bu yönetim neden bişeyler iyi giderken hep tekere çomak sokuyor , illaki problem yaratıyor anlamış değilim.



Tarihinin en iyi kadrosunu kurmuşsun, taraftar stada akın ediyor, yıldızlarla dolu bir kadro .Sinerji müthiş, ama sen illaki ben bu sinerjiyi bozarım diyorsun .Nasıl yapacaksın? Milletin aklına stad projesini sokup Beşiktaş’ı 5 yıl geri atacaksın sportif açıdan (sportif açıdan başarısızlığın domino etkisi yapacağını düşünürsek ekonomik açıdan da sokabilir).

Plansız programsız eski transferlerden ders almayan yönetim, şimdi de plansız programsız bir stad projesinin peşinden koşuyor. Stad izni çıktı diyelim, mayıs ayında da stada kazma vurulacak ,en az 1.5-2 yıl sürer diyorlar, sen bu sürede napicaksın ? onun planını yaptın mı?

Fenerbahçe stadın belirli bölümlerini yıkıp yıkıp bitirirken, Galatasaray Samiyen’de oynamaya devam ederken stadlarını bitirdi. Sen hangi plan içindesin? Nerde oynuyacaksın maçlarını?

1.Seçenek, Olimpiyat Stadı

Galatasarayın hali ortadaydı Olimpiyatta oynarız derlerken, sonu hüsran! Mecbur kaldılar Samiyen’e geri döndüler. Beşiktaş taraftarı gider mi olimpiyata? Bence gitmez 8000 ortalama ile oynarsak iyidir, bu müthiş kadroya rağmen , 5000 kombine de belki satarlar.

2.Seçenek Kasımpaşa RTE stadı

Dünyaca ünlü yıldızlarla kadro kuracaksın sonra amatör küme takımlarının oynadığı stadta maç yapmaya kalkacaksın, fiziki şartları iyi olmasına rağmen, kimsenin ısınamayacağı bir stad gerçeği var ortada. Şampiyonlar ligine kaldığımızı bir düşünmenizi isterim.

3.Seçenek Turne

Yıldırım Demirören’in ortaya attığı, kendi sahamızdaki maçları yurtiçinde süper ligde takımı olmayan stadlar da oynamak. Sayın başkana birisinin hatırlatması gerekir, Beşiktaş bir spor kulübüdür, sirk değildir. Bu seçenekte Beşiktaş sefilleri oynar, değil avrupa kupalarına katılmak, küme düşmeme mücadelesi verir. Evi olmayan bir aile olabilir mi? Takım 34 hafta boyunca yolculuk edecek turne gibi, böyle komik birşey olamaz. Böyle saçma sapan düşüncelerden biran önce arınmak gerekir.



Bu kadar güzel bir kadro kurulmuş, bu kadro ziyan sefil olur başka stadlarda, sinerji yakalanması mucize gibi. Teker teker yıldızlar kaçar elimizden, kimseye de anlatamassınız, 2 sene sonrasını. Futbol hayat gibidir, sürekli dinamikler içerir, bu yüzden de çok planlı hareket etmek gerekir.



Benim düşüncem, stad yenilenme ve kuvvetlendirme çabalarıyla , biraz çehresi değiştirilerek en azından 3-5 sene daha devam edebilir. Eğer illaki stadı yıkıcam diyorsan tek alternatif var bana göre Şükrü Saraçoğlu veya Aslantepe. Fenerbahçe ve Galatasaray bizim buralarda oynamamız için elerinden gelen her şeyi yaparlar, burada politika devreye girer.



Özet olarak , şuanki kadromuzla stad yenileme çabaları amaçsız ve plansızlıktır.Onun için başkanın biran önce açıklama yapıp, stad projesini ertelemesi gerekir.

kkkam dedi ki...

TTnet Arenada maçlarımızı oynarız zaten Gs herhangi bir hak iddia edemez karşı da çıkamaz.

Pamukk dedi ki...

bizi ordan atmadılar aynı yere stad devam ya daha da bişe istemem. yalnız olimpiyatta maç oynamayalım, şehir şehir de gezmeyelim. kasımpaşa stadı iyidir bence. bu takımı yormaya da desteksiz bırakmaya da gerek yok.

marpione dedi ki...

beyler bu post inönü'ye veda ve teşekkür postuydu. yeni stadı ayrı konuşur tartışırız.

geleni beklerken eskisini adam gibi uğurlamak gerekli. inönü'de geçirdiğimiz zamanları konuşalım isterdim rte, fenerbahçe, fiyapı vs'den ziyade.

Belediyenin onay verdiği proje bu arkadaşlar.

http://img200.imageshack.us/img200/6286/2wh0cw1.jpg

http://img163.imageshack.us/img163/4662/21enw61.jpg

İçi Hok projesindeki gibi olur.Klasik 2 katlı stad.Benzeri için Espanyol'un stadı Cornella El Prat'a bakabilirsiniz.
Stadın yapımındaki en büyük sorun ise yeni stadın 40 m kuzeye kayması.Eğer tam yerinde olsaydı bizde febe gibi tribünleri teker teker yıkıp yenileyebelirdik ama bu durumda tribünleri 2 şer 2şer yıkıp yenilemek zorunda kalacağız.Ben Kasımpaşa veya Olimpiyatta oynamaktansa yerimizde kalmayı tercih ederim.Yeni açık ve kapalıyı yıktığımız zaman bile numaralı ve eski açıkın tribün kapasitesi Kasımpaşa'yla aynı oluyor nerdeyse.Totnenham'da stadını bu şekilde yapacak.Benfica da bu şekilde yaptı.Neden bizim İnönü'de kalmamızın gündemimize dahi gelmediğini anlamıyorum

Yorum Gönder

Ara