.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Ocak 2011 Cumartesi

Saffet Gurur Yazabilir Mi?

Teklif gitti, gitmedi derken işi sağlama alalım, kimdir bu Saffet Gurur Yazar diyelim dedik, düştük İzmir'in yollarına... 
Sonra bir bilene danıştık; Saffet Gurur yazar mısın dedik... Yazarım dedi. 

Bakalım Gurur yazar mıymış, yazamaz mıymış... 


Karşıyaka altyapısından çıkması nedeniyle taraftar nezdinde sevilen bir oyuncu. 24 yaşında. Geçen sezonun başından bu yana düzenli olarak ilk 11'de forma giyiyor. Karşıyaka için hüsranla tamamlanan play-off macerasında, üç maçta da 90 dakika sahada kalmıştı. Bu sene de Tolga Doğantez ve Baki Mercimek gibi takviyelere rağmen 11'deki yerini korumayı başardı ve sezon genelinde Tolga ile birlikte savunmanın göbeğini oluşturdu.

Fiziği şimdilik Can Arat'ı andırıyor; ince ve uzun. Biraz daha güçlendiği takdirde Fabio Luciano fiziğine evrilmesi ise zor değil. Boyunun avantajını iyi kullanır; rakip sahadan gelen yüksek toplarda, istisnai durumlar dışında yükseldiği zaman kafayı vuran isim olur. Duran toplarda gol arar, denk getirirse de golünü atar.

Bu sezon, Kartalspor maçında kendisini bir kez daha canlı izleme fırsatı buldum ve tesadüf eseri, aynı maçta kornerden gelen topta kafayla topu filelere göndermeyi başardı. Zaten bu sezon attığı tek gol de buydu. Top ayağına geldiğinde dağa taşa vurmaz ama en son söyleyeceğimi, şimdi söyleyeyim; bi' Ersan Gülüm değildir. Ersan kadar topla çıkmaz, hücuma onun kadar destek vermez. "Oyun kurar" falan demişler, abartmışlar. Hücuma katkısı duran toplarla sınırlıdır, kalanına karışmaz. Savunmada ise çeviktir, bire birde kolay geçilmez. İlk hamlede geçilse bile, yetişip bi' kez daha şansını dener. Kalıplı golcülere karşı zorlanır, fazla yıprandığı takdirde de oyundan düşer.

Ersan'ın yokluğunda, Beşiktaş'ta ilk 11'e girebilir mi?

Dürüst olacağım; imkansız.

Bank Asya 1. Lig kalitesinin üstünde olduğuna inanıyorum ama elit seviyede düzenli bir 11 oyuncusuna evrilme ihtimali çok az. Gelebileceği en iyi noktada, Süper Lig'de orta sıra takımlarının banko oyuncusu ya da Beşiktaş'ın Bekir İrtegün'ü olabilir. Özetle; İbrahim Kaş ihtimalinden iyi, Serdar Kesimal'dan kötüdür. Can Arat'tan bi' gömlek üstün, Fabio Luciano'dan bi' gömlek küçüktür. Yeni bir Bekir İrtegün olması muhtemel, Ersan Gülüm gibi modern bi' stoperin yerini doldurması güçtür...

Onur Erdem'e  teşekkür ederiz...

9 Yorum:

AQ-47 dedi ki...

yerden yere vurmuşlar, adam bunu okuduysa morali çökmüştür, oysa haber1903'e röportaj verirken neşesi yerinde gibi duruyordu.

QuaresmA dedi ki...

"Özetle; İbrahim Kaş ihtimalinden iyi, Serdar Kesimal'dan kötüdür. Can Arat'tan bi' gömlek üstün, Fabio Luciano'dan bi' gömlek küçüktür."

"Hücuma katkısı duran toplarla sınırlıdır, kalanına karışmaz."

Ee Çağdaş Atan bu :)

Serdar Taşçı Stuttgart'ta yedeğe düştü.Hiçbir Türk takımı ilgilenmiyor mu acaba.

Sertug Ozgur dedi ki...

fm 2010'da eskişehir ve gençler istemişti, 200 bin euro isteyince(değerinin 2.5 katı) vazgeçmişlerdi..

carlito dedi ki...

bu transfer yalanlanmadı mı zaten? iyi bi oyuncu olsa bile bence gerek yok, amaç ersan yokken alternatif yaratmaksa önceliği A2'deki gençlere vermemek onlara karşı işlenen bir ayıp olur.. hem bakarsın yeni bir Ersan kazanırız, fena mı olurdu?

BJK4EVER dedi ki...

Takviye olmasa da olur, Toraman Sivok Ferrari var zaten, Aurelio da oraya geri cekilebilir, en kotu altyapidan Atinc veya Furkan oynar. Oraya adam alirsak direkt ilk 11 oyuncusu olmasi lazim ki kontenjandan fark etsin, yabancilar zaten elimizde var, 4. stoper de kotu durumlar icin elimizde var. Serdar Tasci, Serdar Kesimal, Emre Gungor gibi adamlar da cok pahali olur, kalitesi dusuk adamlara da zaten gerek yok. Okey diyebilecegim 1 isim geliyor aklima o da Omer Toprak....

@AQ-47

Neresi yerden yere vurmus yahu? Abov.

kafsinkaf dedi ki...

Karşıyaka'da sevilir iyidir hoşturda Beşiktaş'a olmaz hocam bu.

Pamukk dedi ki...

ben Ersanı geri istiyorum:(

Yorum Gönder

Ara