.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Ocak 2011 Salı

Burak Bıyıktay Görevden Alındı

 Beklenen oldu, Burak hoca görevinden alındı.

Kendisinin iyi koç olmakla uzaktan yakından alakası yoktu. Zaten yönetimin isteğiyle menajerlikten koçluğa geçiş yapmıştı. Oyuncular paralarını almadığında, huzursuzluk çıktığında arabuluculuk görevini daha içeriden yapabilsin diye. O da kendisine verilen bu görevi başarıyla yerine getirdi. Bu nedenle "Iverson'u oynatamadı, Oglivy'den yararlanamadı" eleştirilerinin son derece yersiz olduğunu düşünüyorum. Orada oluş nedeni, bu adamları basketbol aklı içerisinde oynatmak değil, bir arada tutmaktı. Elinden geldiğince bunu da başardı.
Beşiktaş basketbol takımında hiç bir yapısal veya ekonomik gelişme olmamasına rağmen, Türkiye'deki yabancıları alt alta dizsen mevcut kapasite itibariyle 15. sırada olabilecek olan Iverson geldi diye birden koçluk yeteneği sorgulanmaya başladı. Takım Oglivy'den Cevher'e, Mustafa Abi'den Iverson'a sanki büyük bir potansiyel taşıyormuş gibi, Burak Bıyıktay'ın bu ağırlığı taşıyamadığını söylediler. Beşiktaş 3 sezon boyunca Burak Bıyıktay'la neydi ki, Iverson geldi diye yetersiz addedilebilsin...

Bu düzen böyle işler.

Beşiktaş Chatman / Iverson ikileminde bugünkü performans değil, şan / şöhret / ün tercihini yapmıştır. Bunu yadırgamam, başka hesaplar vardır. Lakin, bu tercihi yapıyorsanız Burak Bıyıktay'ı neden gönderiyorsunuz? Bugünkü basketbol takımından bir beklentiniz mi var yoksa? Beşiktaşımız Fenerbahçe ve Galatasaray'ı yenecekti de bir Burak Bıyıktay yüzünden mi yenemedi? Yenseydi ne olacaktı ayıptır sorması...

Iverson gelir, Chatman gider, Bıyıktay gider... Zira Beşiktaş dünya takımı olma yolunda adımlar atmaktadır. Burak Bıyıktay bunu kaldıramaz. Beşiktaş'ın mevcut kadrosunun ve mevcut yapısal problemlerinin çözümü Burak Bıyıktay'ı yollamaksa amenna.

Hadi kariyerli bir koç bulun bakalım Beşiktaş'ın başına. Maaş düzensizliğini hallederim diyebilecek. Ergin Ataman geldi çözemedi, onun sezonunda 1001 skandal yaşanmadı mı? Kaya Peker İtalya'da neler yaptı unutan var mı? Hakan Demir döneminde bir basketbolcumuz (Mario Austin) sahadan sahaya sallanan son saniye topu eline düşünce istatistik tutan kişilere koşuyordu "bana 1 ribaund daha yazın" diye... Takım 15 sayı geride oysa ki.

Gariptir, futbol takımında Schuster'e sahip çıkanlar "adamın eline bu kadro verildi, o ne yapsın" diyenler Burak hocanın ipini daha Iverson'un oynadığı ilk maçta çektiler.

Hadi bulun bakalım, kimi bulacaksınız yerine...

http://eksibesiktas.blogspot.com/2010/11/birazdan.html

76 Yorum:

enorton dedi ki...

Benitez gibi takıma takviye dedi ve görevden alındı. Eğer maç sonrası takıma takviye lazım, bütçe yetersiz, saha dışı faktörlerle uğraşıyoruz demeseydi bence görevden alınmayacaktı. Çünkü hangi hoca gelirse gelsin yazında belirttiğin faktörler saha içi faktörlerden daha önemli olacak ve gelen hoca bunlarla uğraşmak zorunda kalacak.

Bu arada ben iverson fanıydım, "dım" diyorum çünkü Nihata Beşiktaşa geri dönüşü gibi keşke iverson da hiç gelmeseymiş, anılarımdaki gibi kalsaymış diyorum. son maçında resmen İlyas Salman'ın yayaya şaşaşa filmindek gibiydi.

Bu arada sezon başından beri oynadığımız en iyi oyun sonrası hocanın gönderilmesi de ayrı bir tezattır. Eldeki bu kadro daha iyisini yapamazdı sanırım. Sene başından beri eleştirilen hücum ribaundu zaafımızı bile yenmiştik bu maçta...

ruperts daniel dedi ki...

ya hepsi bi tarafa ben hakikaten burak hocaya çok üzüldüm..tanışmışlığım var.adam gibi adam derler ya o cinsten işte.çok yazık oldu.bakalım gelen ne yapacak.burak hoca 1 senedir maaş almıyo gelen bu durumu kabullenecek mi acaba..sanmam.kabulleneceklerin de beşiktaşı burak hocadan daha iyi tanıyan,daha başarılı insanlar olacağını tahmin etmiyorum.

WiLdHoney dedi ki...

Ortada bu kadar saçmalık oluyorken, herşeyin sebebi olarak Burak Bıyıktay'ı görmek bilmiyorum nasıl açıklanabilir. Güzel bir düzen olsa, doğru kimyaya sahip bir takım olsa, o zaman belki ama bu en zor dönemde takım dağılmasın diye çabalayan bir adama yazık oldu bence. Evet kötü koç olabilir ama asla bütün suç onun değildi...
Gelen koçla neler olacak merak ediyorum, Chatman affedilecekmi acaba, adam gibi bir uzun alınacakmı acaba, bütün maaşlar yatacakmı acaba.... acaba...acaba...

turgay dedi ki...

burak hoca koç, başantrenör adını ne koyarsanız koyun asla bu seviyede bir çalıştırıcı değil. bugün aynı seviyede olduğumuzu düşündüğünüz hiçbir takım(galatasaray, banvit gibi) burak hoca'ya al takım sana emanet demez, diyemez.

bir kere schuster'le karşılaştırma acayip saçma olmuş. burak hoca bütün oyuncuları kendisi seçti yetmedi haluk yıldırım gibi bir efsaneye yapılanlara sesini dahi çıkarmadı. schuster'e verilen kadro ve burak hoca'nın kendi kurduğu kadro karşılaştırması doğru değil.

yazıda doğru olmayan bir başka noktada murat didin zamanında değil hakan demir zamanında olmuştu o 1 ribaund yazma olayı. oyak renault maçında mario austin( ki kendisi beşiktaş tarihinin en pahalı oyuncusudur) yapmıştı. şimdi kendileri nerelerde bilinmiyor en son çindeydi. bir düşünelim bakalım kariyer için mi yoksa para için mi çinde?

helldoradotcom dedi ki...

Asil onemli konu bu kulubun varolus sebebinin sadece futbol mu yoksa diger prof/amator branslar mi oldugu ortaya konmalidir. Ben besiktas'in futbol aktivitelerini takip etmeye ancak vakit bulabiliyorum basket benim icin 2. hatta 3. planda kaliyor. Taraftar olarak buna hakkim var ama yonetimin boyle birsey yapmaya hakki yok. Ya kapatacaklar ya da adam gibi ozen gosterecekler. Kimi getirirsen getir, gonderirsen gonder sen uvey evlat muamelesi yaparsan basari beklemen haksizlik/sacmalik olur.

jeankier dedi ki...

bir tarafta 1 sayı eklendiğini bütün oyuncularına bağıra bağır anlatan bir hoca, bir tarafta onu iverson a söylemeyi akıl edememiş bir hoca.. bundan gönderildi, eyyam yapmayın. çok doğru karar, bu kararı seba alsa eleştirecek miydiniz.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

biri hoca, biri değil çünkü.

hoca değil dediğimiz adam da 2 senedir beşiktaş'ta koçluk yapıyordu.

yetersiz idiyse 2 senedir neredeydiniz diyorum ben de.

Darkpain dedi ki...

2 yıl önce bir hata yapıldı diye 4-5 yıl boyunca bu hatada ısrar mı edelim yani bunu mu demek istiyorsun Gürcan ?

Unknown dedi ki...

ya bu iverson'ı küçük görmek moda oldu.

adamın lakabı "the answer", yerinizde olsam biraz itidalli olurdum ;)

tamam rocky filmi çekmiyoruz ama,

muhatap olduğunuz adam da rocky yaşında değil henüz..

Zibidi dedi ki...

Yanlış hatırlamıyor isem geçen sene All star maçından sonra Burak Bıyıktay adına "Loser" gibi bi başlık atılmıştı bu sayfada... Şimdi savunmanın anlamı nedir çözemedim... He "iki senedir neredeydiniz" lafı çok doğru Gürcanın ettiği...
Iverson olmasa Burak Hoca gitmezdi.

fabianernst dedi ki...

bobo takıntısından sonra shuster takıntısı baş gosterdi galiba
şeref yalçınların gitmesi lazım asıl.bıyıktay ın hoca olmadığını fakat menajerlik gorevini basarıyla icra edeceğini biliyoruz.bu takımın çok sorunları var burak hocaya gelmeden önce bitirilmesi gereken.malesef kabak ona patladı

theanswer dedi ki...

"Türkiye'deki yabancıları alt alta dizsen mevcut kapasite itibariyle 15. sırada olabilecek olan Iverson"

Şu cümle bile senin basketbolla neden ilgilenmemen gerektiğinin ispatıdır. Futbollada ilgilenmemen gerektiğini daha önce ispat etmiştin zaten.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@theanswer diz bi bakalım kalite sırasına göre. ama hikaye anlatmadan diz. "mevcut" kapasite diyorum. iverson'un philedelphia ile neler yaptığını falan anlatma. gece 4'lerde biz de uyanıp izliyorduk. ama bi geç onları. mevcut yeteneğinden bahset.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

iverson > chatman diyerek başla mesela...

Unknown dedi ki...

@ gürcan

iverson > türk basketbolu

evet aynen öyle.. ismini marka değerini falan kastetmiyorum..

iversonun koy bakalım önüne iki taşşşş gibi uzun, koy yanına da adam gibi tekniği olan bi tane taşıyıcı ve bi tane de sıkı savunmacı..

gerisi şiir..

ha diceksin ki bunları koyduktan sonra nolacak iverson olmasa bile takım zaten şampiyonluğa oynar iyi bir koç da gelince..

öyle değil işte o işler..

sen iverson'un yanına koyacaksın bunları..

başkasının değil..

adamın taşıdığı ruh, senin benim pısırık ruhumuzu tenhada kıstırır..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

aynı dandik uzunlarla chatman'ın istatistiklerine bakalım, bir de iverson'un istatistiklerine bu mukayeseyi yapacaksak...

ayak gitmedikten sonra yürek bir yere kadar.

iverson bahsettiğin şair olsaydı, beşiktaş'tan daha büyük takımlar çat diye ertesi gün alırlardı iverson'u.

iverson bugün itibariyle beşiktaş düzeyinin oyuncusudur.

mesele de iverson değil, neden oraya takıldık anlamadım. hep böyle oluyor.

Unknown dedi ki...

burada Schuster gençlere önem vermiyor denildiği günler aklıma geldi burada

burada ciddi ciddi bunu söyleyebilen ve beşiktaşın her maçını izlediğini söyleyen (zanneden) yorumcular aklıma geldi burada

aman allahım şimdi de "the answer" tartışılıyor

hele bir soluklanın demek isterim

bir ay mı oldu iki ay mı oldu adam geleli

saçmalamayalım bence burada

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

@ gürcan

dostum chatman istatistiği dandik uzunlarla yapar. iverson bilmez o işleri.

iversonun arkasını kollayacaksın. dandik adamlarla, savunma özürlülerle olmaz o iş. iversonin verdiği asisti vermeden algılayacak adam koyacaksın.

neyse mevzu iverson değil zaten haklısın, olmamalı da

Gürcan Ulusoy dedi ki...

iverson'un parke üzerindeki değerini putlaştırarak bir yere varamayız. şan şöhret değerini ise tartışmaya bile gerek yok. büyük adam. o ayrı.

Unknown dedi ki...

neyse gürcan ,

umarım the "answer"in gazabına ugramazsın

pardon, inşallah ugrarsin :P

"tabata gönderilsin: gönderilecekse niye alındı
zapo gönderilsin: gönderilecekse niye alındı
..."

bu mantıkla yürümez. her işi bağımsız değerlendirin, sonrasıyla değil. tabata gelmemeliydi, geldi:yanlış. gitmeliydi, gidecek: doğru.

bıyıktay'ın yerine koç olarak ibrahim tatlıses'i getirecek olsalar dahi bu bıyıktayın gönderilmesini yanlış kılmaz. tatlıses gelirse, onun gelmesi yanlış olur.(hay kurduğum cümleye ben...)

iverson için de... nba'de geçen seneye kadar 80 maç oynayan birini bi kalemde silmemek gerek. adaptasyondu, psikolojik durumdu, çevrenin durumuydu, takımın haliydi falan bunlar hep etken. bıyıktay'ın başında olduğu, bu sebeple üst üste 3-4 maçı son çeyrekte kaybetmiş, paralarını alamayan elemanlardan oluşan bir takımda iverson'ı basketbola motive edecek ne var allah aşkına?

tearkan dedi ki...

İyi de burada Iverson tartışılmıyor ki. Ne bu şiddet bu celal? Ayrıca iki taş gibi uzun, bir sıkı savunmacı, bir de iyi taşıyıcı olduktan sonra Chatman da sınıf atlatırdı zaten sana.

Türkiye basketbolundan büyük dediğin adamın sana faydası olması için iki tane taş gibi uzun, savunmacı vs. sayıyorsun. O saydıkların iyi bir organizasyon içerisinde şampiyonluk formülü zaten.

Yanlız şu kör ölür badem gözlü olur muhabbetini de bırakalım lütfen. Burak Hoca'nın yetersiz olduğu aşikar. İki senedir gönderilmedi diye şimdi gönderilmesine yanlış dememek lazım. Gönderilme şeklini eleştirmek normal. Ben de takviye şart dedi diye, biraz isyan etmeye başladı diye gönderildiğine inanıyorum. Haksız da sayılmaz şu kadroya kimi getirsek boş; ama yine de özellikle Uleb'de oyuna müdahale eksikliği yüzünden kaybettiğimiz maçlar da oldu. Kendi seviyemizdeki, yenebileceğimiz takımları yönetim eksiklikleri yüzünden kaybettik. Ayrıca aklı başında kimse çıkıp da Iverson'u oynatsak bir dert, oynatmasak bir dert diye açıklama yapmaz. Bu arada Ergin kaypağı da açıklama yapmış hemen benimle ilgilenildiğini duydum diye.

Murat Didin'i getireceğimizden yana umudum olmadığı için bari Ahmet Kandemir'i getirelim. En azından yabancıları iyi seçeriz.

tearkan dedi ki...

Hocayı kovduk, daha isimlisini getirmek lazım mantığıyla Ergin gelir. Onu ikna edemezlerse de amaan bu seneyi atlatalım mantığına döner iş ve Ufuk Sarıca gelir.

Sarper dedi ki...

Gereksiz bir Iverson tartışması olmuş

Hele ki Chatman-Iverson tartışması gülünç

Chatman bu takımın sahadaki lokomotifiydi ama hep aynı olaylar disiplinsizlik takımın içerisinde kral kesildiyse yolu gösterirsiniz, ben kadro dışı kalmasına üzüldüm ama GS maçındaki takım performansından sonra yerini doldurabileceğimizi düşünüyorum, ayrıca yılmaz'a katılıyorum BJK'nin iiyi bir pota altı olsa ve oyun planınızı ona göre kursanız Chatman'ın değerini tekrar düşünebiliriz

Iverson gibi bir transfer marketin açısından BJK Cola Turka'nın değerini artırabilecek bir transfer, bugün tribünler malum, basket seyircisine Iverson'ı sunuyorsunuz bir anda herkes BJK maçlarına ilgi gösteriyor, halbuki geçen sene taş gibi hücumcu hareketli ve göze hoş gelen bir takımken bunun aynısını söylemek zor


Son maçta son saniye'de Iverson'ın faulune takılmış herkes, Oktay MAhmuti saha içerisinde ne kadar deneyimli bir koç olduğunu o kısacık sürede tüm takıma durumu anlatarak gösterdi, bizim oyuncularsa saha içerisinde şaşkın şaşkın bakınıyorlardı, koçluk yeteneği tartışılır tartışılmaz BJK bençindeki herhangi aklıselim bir insan çocuklar durum bu diye izah etmesi gerekir

Ki ondan sonra olan olaylar çok acaip, Iverson faul yapıyor tamam, peki maçın sonunda yaptığı basket olmayan asistin değeri neden düşüyor, o asisti o yaşta ya da o kalitede kaç oyuncu yapar/yapabilir bu neden düşünülmüyor? Iverson ölmüş bitmiş demeden evvel o pozisyonu tekrar tekrar izlemenizi tavsiye ederim

Bıyıktay'ın kovulmasına üzüldüm, onu da Şuster kadar severim, hem menejerlik döneminde yaptıklarıyla hem de basketbolun doğrularını oynatmamasına rağmen göze hoş gelen hücum oyununu geçen sene bize izlettirdiği için. Ama basketbol futbol gibi değil maalesef saha içerisinde oyunculara gerçekten yüksek derecede hakim bir koç gerekiyor. Iverson geldiğinde formsuzdu filan okeyde, şu son 2-3 haftada Iverson üzerinden oyunlar beklerdim, hücum organizasyonları beklerdim.Ben göremedim, asist-time'da burada yapılabilecek organizasyonları çok güzel şemalarla aktarmıştı, her maç bunları aradım. Siz gördüyseniz nerede gördünüz izah edin.

Takım için hayırlı olsun, başkan play-off a çıkınca takviye yapıcam demişti, bence biraz akıllı olsun takviye için beklemesin. yoksa play*off larda elden gider.

Birde Iverson'ı filan tartışmaktansa, Cevheri iyice itin bi tarafına sokasım var. Ona çok sinirliyim.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben zaten burak bıyıktay niye gönderildi diye eleştiri yapmıyorum. ben burak bıyıktay döneminde 1 defa bile basket maçına gitmeye tenezzül etmedim. izlenecek bir şey yoktu çünkü. ama bunu bıyıktay'ın suçu olarak da görmedim.

burak bıyıktay'ın koçluk yaptığı beşiktaş o kadar olurdu. ama beşiktaş zaten o kadardı.

şimdi bıyıktay'ın gitmesi de bir şeyi değiştirmeyecek. çünkü beşiktaş yine bu kadar.

ben bundan bahsediyorum.

sen bahsettiğin o uzunları, o kısaları almadan istersen aydın örs'ü getir nafile.

ayrıca mesele, getirmek de değil. neticede getirilmişini tutamıyorsun.

chatman'ı elinde tutamadığın şartlarda burak bıyıktay'ın gönderilmesini, gönderilmesine sevinilmesini, doğru bulunmasını yadırgıyorum.

zira etrafta; "oh bıyıktay gönderildi" diye sevinen bir kitle var. benim mesajım o kitleyedir.

burak bıyıktay benim eve ekmek mi getiriyor, neden onu savunayım ki. ayrıca onun koçluk döneminde maça bile gitmediğimi söylüyorum.

ama o başka, bu başka.

ayrıca burak bıyıktay'ın iverson konusunda, diğer konularda yaptığı açıklamalara da sonuna kadar katılıyorum. bu da ayrı konu.

Unknown dedi ki...

@ tearkan

sakin ol bakalım dostum senin dediğini ben zaten aynı yorumum içinde söyledim. iki uzun bi savunmacı bi taşıyıcı gelirse zaten bu herhangi takım için şampiyonluk formülüdür, doğru. ama takımda iverson varken bunları getirmek iverson'un ruhundan maksimum faydalanmak demektir..

koçlar hakkındaki yorumlarına aynen katılıyorum..

Bizim kadar bindiği dalı kesen daha bir kulüp yoktur eminim. 5 sene önce final oynadık, hoooop bütün oyuncular sil baştan. 3 sene önce ULEB'de rekor kırdık; gruplarda bütün maçları kazanarak, türkiye'de çeyrek ya da yarı final oynadık, sonra hoooop bütün takım sil baştan. Geçen sene yönetimin tüm saçmalıklarına rağmen yarı final oynandı, hooooop bütün takım sil baştan.

Gerçekten şu tablo içinde Burak Bıyıktay en son suçlanacak adamlardan biridir. Hepimizin hemen hemen hemfikir olduğu konu Burak Hoca'nın iyi maç yönetemediğidir. Doğrudur ama bu şekilde sanki herşey çok güzel gidiyor da Burak Bıyıktay şu güzel ortamı bozuyor gibi gönderilmesi yönetimimizin her zamanki şımarıklıklarından biri. Ben şaşırmadım doğrusu.

Bir kere cidden kulüpten özerk bir şekilde yönetilmeli basketbol. Ciddi bir sponsor bularak. Neyse zaten bunları yapabilecek, düşnebilecek bir başkana sahip değiliz. Demirören (Şeref Yalçın'la beraber) oldukça basketbol'dan hiç bir şey beklemeyelim. Şimdi Demirören'e girersek zaten sabaha kadar bitmez yazacaklarım.

Sarper dedi ki...

@Gürcan Ulusoy

izlenecek bir şey yoktu demekte biraz ağır oluyor, geçen sene yarı final gördü o takım, fena da oynamadı
efes sonrasında en çok sayı atan takımdık, hücumda çok iyiydik, rezil savunmamızla saçma sapan maçlar kaybettik, dediğim gibi basketin doğrularını yapmıyordu koç ama keyif veriyordu

Gürcan Ulusoy dedi ki...

oyuncular parasını alamıyorken, idmanlara çıkmayı reddediyorken bana maça gidip beşiktaş diye tezahürat yapmak anlamsız geliyor. bunu kastettim.

1- ergin ataman
2- ufuk sarıca

deniyor...

ergin ataman bu kadroya bu şartlarda gelmez. gelirse kadroda revizyona gider. gitmek ister. yönetim buna ne der?

ergin ataman geçen gelişinde neden hüsran yaşamış önce bunu açıklasın. o günden bugüne ne değişti, onu da ortaya koysun.

ufuk sarıca gelirse de, 3 haftaya ufuk sarıca gitsin denecek.

bakalım neler olacak.

Sarper dedi ki...

Benim gönlümden geçen isim İhsan Bayülken nedense, bizdeki son dönemi çok kötüydü aslında 2005'ti sanırım sene ama çaylak dönemiydi, onun döneminde genç takım filanda çok güzel yapılanmıştı hatta takımı oradan takviye etmişti kandemir sonrasında tabi ntv'yi bırakıp gelirmi bilmem

oda olmazsa ahmet kandemir'i tercih ederim ama o da sanırım şu anda antaly'nın başında ve iyide gidiyorlar

Sarper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sarper dedi ki...

Ergin Hoca ile konuştum, akşam saatlerinde Beşiktaşlı yöneticiler ile bir görüşme yapacaklarını söyledi. Hayırlısı olsun.

yazmış Ümit Avcı

https://twitter.com/#!/UMTAVC

BJK4EVER dedi ki...

Ergin Ataman niye gecen seferde husran yasamis ki? Tas gibi normal sezonu lider bitiren, Efes'i iceride disarida yenen, FB Ulker'i Akatlar'da surklase etmis bir takim yaratti E.Ataman. Sonra play-off'larda normal sezonda 2 defa yenildigi Telekom'a sacma deplasman kuralindan dolayi mac icerisinde sanssizliklarla da birlikte kaybettik, yoksa o takim finalde oynayacak ve rakibini finalde zorlayacak kadar iyi idi. GS'ye nasil elendigimizi de biliyoruz, Jerusalem'i nasil devirdigimizi de. Ancak sonra yonetim kadroyu koruyamadi, kilit oyunculari tutamadi, adama Efes kucak acti vs gitti, ama adamin vizyonu ve kalitesi icin kimse birsey diyemez.

Ayni sey Iverson icin de gecerli. Tamam, eskisi gibi hizli crossover'larla drive edemiyor, bitiriciligi de tam oturmadi henuz, ama sirf indirdigi toplar ve asistleri bile adamin farkini ortaya koyuyor zaten, ki play-off'lara kadar bitiriciligi de daha iyi olacak ve cok daha iyi bir Iverson izleyecegiz. FB 35 yasina gelmis Jasikevicius'u sirf paslari icin alip yuceltirken biz The Answer'a bok atiyoruz, olmaz.

Velhasil bizim antrenorlugumuzu yapacak kapasitede olmayan ve bu sezon icerisinde baya macin icine resmen etmis bir adamin gitmesi olumlu. Tabii bu yeterli degil, cunku kadroda hala cok eksiklikler var, ama iyi bir hoca (mesela Ataman) gelirse bu transferlerin de kendiliginden yapilacagini dusunuyorum zaten.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ergin ataman başarısız demedim.

ergin ataman'lı sene kaya peker italya'da galatasaray karşısında maç sattı mı satmadı mı? sattı hadi ağır tabir, siz ne sıfat koyarsanız koyun.

ergin ataman kaya peker'in yerine çıkıp oynadı mı?

hoca kim olursa olsun mevcut şartlarda yapabileceği sınırlı.

ayrıca o sezon da büyük çalkantılar oldu.

o sezon da idmana çıkmamalar oldu.

kaan kural "eğer yönetimsel zaafiyetler olmazsa beşiktaş lig şampiyonluğunun en büyük adayı" diyordu.

o bildik şeyler tekrarlandı, yarı finalde elendik gitti.

o sezon kaya peker "paramı vermiyorsunuz bari bırakın dinamo moskova'ya gideyim" dedi mi? dedi.

o rezaletten sonra bir daha düzgün basketbol oynadı mı?

biz o sene yarı final serisinde kaya peker'in manyaklıkları yüzünden elenmedik mi?

theanswer dedi ki...

iverson 'mevcut' kapasitesiyle tbbl deki en iyi 2-3 oyuncudan biridir(ki bence en iyisi). en iyi yabancı oyuncuların fener, efes ve gs de olduğunu varsayarsak öne çıkacak isimler ukic, jasikevicius, vujcic, rakocevic, shumpert. bunlardan hangisi 'mevcut' iversondan daha iyi. kıyaslanabilecek tek oyuncu tam kapasiteyle oynarsa sarunas jasikevicius. ha sen diyeceksin ki saydıklarının hepsi iversondan iyi. çünkü chatmanıda iversondan iyi görüyorsun.
yazında bahsettiğin bazı şeylere hak vermemek mümkün değil ama sen iverson 15. yabancı dersen ben pes derim. ne gariptir ki son gs maçını örnek gösterirsek takımda neredeyse mustafa abi bile iversondan çok top kullanıyor. eline aldığını potaya adam bi adam var takımda ignersky. chatmanda kadro dışı kalmasa oda aynı şekilde. o zaman onlara bu aklı topun paylaşılması gerektiğini iversonın takımın yıldızı olduğunu kimin vermesi gerekiyor ben değil heralde. konu dağıldı kusura bakma ama yazıyı yazarken 15. oyuncu falan dersen dağılır. bana sormuşsunya bide sen say 14 oyuncuyuda görelim. 14 değil 9 say hadi iverson 10. olsun

No Pasaran dedi ki...

Komisyoncu Murat Didin'in de tekrar istenmesi çok ilginç :)

Onun döneminde alınan yabancıları hatırlıyosunuzdur umarım...
Ergin Ataman her ne kadar tüm takımı komple alıp Efes'e götürmüş olsa da ve karakteri pek sevilmese de koçluk kariyeri olarak şu an boşta alınabileceklerden en iyisi..Kötünün iyisi kısacası..

Unknown dedi ki...

basketbol şubesinin finansal sorununu çözmeden kimi getirirsen getir bir işe yaramaz.galiba bu sene cola turka ile anlaşma bitiyor,yeni sponsor gelecekse veya cola turka ile devam edilecekse kesinlikle sponsorluktan gelen parayı basketbol şubesine aktarmalı yönetim.yok ben ordan gelen para ile schusterin maaşını,bilmemne futbolcusunun tazminatı öderim falan diyip para car cur edilecekse hiç kimse gelmesin bu takımın başına.

battal durusel bu takımın başına idari menejer veya şube sorumlusu olarak bir şekilde geri dönsün.beşiktaşta basketbolu tanıyan bilen birine çok ihtiyacımız var.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

neye göre mukayese edeceğiz. istatistiğe göre sanırım

chatman - 16,30 sayı - 5,7 ribaund- 5,3 asist - 1,9 top çalma - 2,8 top kaybı

iverson - 13,83 sayı - 3,0 ribaund - 4,2 asist - 2,0 top çalma - 3,2 top kaybı

bu mukayese de, iverson'u mevcut oyunuyla savunmak da iverson'a ayıp geliyor çünkü göz var izan var...

Sarper dedi ki...

Ergin hocaya çok ayıp edildi o zaman ama onuda unutmamak lazım, takım çok iyi giderken yönetim baltaladı.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

iverson sayı krallığında ilk 20'de değil.

yarın olabilir, seneye olabilir ama "bugün" değil.

Pamukk dedi ki...

bu anlayış devam ediceğine göre kimseye para vermeye gerek yok koça verilcek para takıma ödensin kendi kendilerine oynarlar

illa takım başında biri görüncekse ben giderim maçtan maça :P :s

Sarper dedi ki...

Zaten Chatman şu anda takımın lokomtifi, bunu belirttim yukarıda, yalnız Iverson'ı mukayese etmek, hele ki istatistik olarak mukayese etmek yersiz. Geçen maçlarda alda at diye veripte diğer oyuncuların kaçırdıkları bir yana, hala göremediğimiz organizasyonları gelecek koç yaparsa Chatman'ı Iverson ile kıyaslamaktan vazgeçeriz.

derdim Iverson'ı olduğundan fazla göstermek değil ama durumu salt istatistikle açıklamak biraz kolaya kaçmak gibi geliyor bana.

asist time dedi ki...

Tüm yorumları okudum herkes cok farklı noktadan konuyu ele almış buna cok sevindim; çünkü yanlış anlaşılmasın ama gercekten de televizyon karşısında da olsa bayagı bayagı basketbol takımı takip ediliyormus.

Bazı arkadaşlar Burak Bıyıktay'ın gidişini doğru olarak ele alırken bazı arkadaslar da hiç suçunun bile olmadığını söylüyor. Ancak hemen hemen her yorumda yönetimin bu istikrarsızlığı yarattıgı belirtiliyor.

Emeği Gecenlere Tesekkur Ederim yazısında parke üzerinde de gercekten bir başarı elde edilemediği için radikal kararlar alınacaktı.Birde şöyle bişey de Asvel yenilgisi sonrası Ogilvy'ye dahi ceza çıkmaması da disiplin olaylarında bir nevi esnekliğinde baslangıcı oldu.

Yönetimin kendi içerisinde herhangi bir tasarrufu olmayacağına göre gitmesi gereken iki grup kaldı teknik heyet ve oyuncular. Teknik Heyet ile yollar ayrıldı ve şimdi de sıra oyuncularda gibi gorunuyor.

Koç olarak da ne yapıp edip Ergin Hoca'yı getirmek isteyeceklerdir. Tabi Ergin Hoca'nın gelmesi ile bence 3 olan yabancı transferi hakkımızı da doldururuz. Özellikle Ignerski ve Ogilvy ve hatta Chatman'ı bile affetmeyebilir.

Son olarak da Iverson ile Chatman'ı karşılaştırmak David Beckham ile Aaron Lennon'ı karşılaştırmak gibi birşey olmuş.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

iverson fizik olarak bence bitik durumda. ayaklar gitmiyor. her penetre ettiğinde 2-3 kişilik duvarlara çarpıyor.

iverson zaten temelde fiziksel özellikleri, çevikliği ve hızıyla var olan bir adam.

hele bir de alan savunması, yardımlaşmalı savunma gibi daha önce deneyimlemediği savunma tipleriyle karşılaşınca iyice şaşırıyor.

iverson gün geçtikçe daha iyi oynayacaktır. ama en iyi döneminde dahi -atıyorum- el amin etkisi yaratamayacaktır. bu benim fikrim ve tartışmaya açık.

iverson meselesinin bugün konuşulmasının sebebi de, benim iverson transferiyle beşiktaş basketbol takımının seviye atlamadığını düşünmemdir.

eğer bir seviye atlama söz konusu değil ise, geçen sene yeterli olan burak bıyıktay'ın neden bu sene yetersiz olduğundan bahsedilmesidir.

theanswer dedi ki...

bu değerlendirmeye göre fb ülker ve gs cafe crownun hiçbir yabancısı ilk 20 ye giremezken efesten sadece rakoceviç var. liginde en iyi yabancı oyuncusu antwain(wright ı türk kabul edersek). demekki yukarda saydığım yabancılardan sadece rakoçeviç ve chatman senin değerlendirmene göre en iyi 15 yabancı oyuncu arasına girebiliyor. buda bi bakış açısı tabi ben öyle değerlendirmemiştim :)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bugün yeryüzünde "saha içi" odaklı her teknik düşünce aaron lennon'u tercih eder oysa ki.

zaten beckham da tottenham'a gidebilir miyim diye kapı kapı gezerken lennon hali hazırda oynuyor.

chatman'la iverson saha içi odaklı elbette karşılaştırılabilirler neden karşılaştırılmasınlar. ben anket yapalım hangisi daha çok tanınıyor demedim ki.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@theanswer

nasıl mukayese edileceğinin kriterlerini koy, o kriterde mukayese edelim.

efficiency rating mi dersin, başka bir kriter mi dersin.

ortaya koy, "parkeye dair" hangi parametrede iverson tbl'nin en iyisi...

Unknown dedi ki...

@ asist time

yok abi direk david beckham'la john lennon'u karşılaştırmak gibi bir şey olmuş

;)

asist time dedi ki...

iverson meselesinin bugün konuşulmasının sebebi de, benim iverson transferiyle beşiktaş basketbol takımının seviye atlamadığını düşünmemdir.

eğer bir seviye atlama söz konusu değil ise, geçen sene yeterli olan burak bıyıktay'ın neden bu sene yetersiz olduğundan bahsedilmesidir.

@Gurcan Ulusoy

Iverson'ın takıma seviye atlatıp atlatmamasının, Burak Bıyıktay'ın yeterliliği ile bence alakası yok. Zaten Burak Bıyıktay gecen sene de tartısılıyordu. Yorumlar da Zibidi adlı kullanıcının hatırlattığı Loser baslıgı da bunun göstergesi.O zaman Iverson da yoktu. Bence Iverson konusunu bu olaydan kesinlikle ayrı tutmalıyız. Burak Bıyıktay'ın gönderilmesin de Iverson anca 1242534534534534. neden olabilir.

gürcan, bıyıktay zamanında basket maçına gitmedim demişsin ama gizli gizli izlemişsin tv'den her şeyi biliyosun valla drive yapamıyor falan, yakaladık açığını :))

Gürcan Ulusoy dedi ki...

fb ülker ve gs cafe crown'dan hiç bir oyuncunun sayı krallığına girmemeleri o takımların süre ve atış sayılarını bölüştükleri anlamına gelir.

oysa beşiktaş zaten 6-7 kişiyle oynuyor. ve iverson en çok şut atan oyunculardan biri.

mesela son galatasaray maçında ignerski'den sonra en çok atış yapan oyuncuydu iverson. 2/6 ikilik, 1/4 üçlük attı.

3/4 atar da niye bu kadar az attı diye eleştirirsin de adam zaten düşük yüzdeyle atıyor.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

tv'den izliyorum tabi. o kadar da değil :))

tearkan dedi ki...

Kendin söylüyorsun işte Ergin Ataman gese maçında nasıl elendiğimizi bildiğimiz için hüsran yaşamıştır o sezon. Adamların uzunları 5 faulle oyun dışı kalmış, faul problemi yaşıyor, 2 sayı öndesin faul yapsan son hücum senin hiç olmadı maç uzatmaya gidecek ve sen o sezon savunmasıyla ön plana çıkmamış bir takımın savunmasına güvenip üçlüğü riske ediyor ve eleniyorsun. Ligde yarı finalde telekoma eleniyorsun. O kadro final oynarsa başarılıdır kimse kusura bakmasın. Yoksa geçen sene yetersiz Burah Hoca'nın takımı da yarı final gördü.

Burak Hoca'nın açıklamalarına gelince, ben de o açıklamaların içeriğinin yanlış olduğunu düşünmüyorum. Fakat açıklamalar yanlış. Iverson'u oynatsan bir dert, oynatmasan bir dert lafı doğru; fakat bunun dışa yansıması yanlış. Bu laf ne demek? Ben şu an için, alışana ve güçlenene kadar takıma yarardan çok zararı olur diye düşünüyorum, oynatmak istemiyorum; fakat yönetim baskısı karşısında aciz kalıyor ve zorunluluktan oynatıyorum demek. Kendi içinde bulunduğun bu durumu dışarıya yansıtmak yanlış diyorum ben. Yoksa açıklamanın içeriği kesinlikle doğru. O konuda yapılması gereken Iverson'u güçlenene, ortama ve Avrupa basketboluna alışana kadar iki hafta falan oynatmayıp ona özel antrenman programı uygulamaktı; ama tabi bu durum iyi bir organizasyon içerisindeyken olur.

Iverson konusuna girersek çıkmak mümkün değil pek. Doğru Iverson varsa bu takıma iki tane iyi uzun alınmalı, savunmada Iverson'un yükünü çekecek oyuncun olmalı vs. ama bunlar iyi bir yapılanma içerisindeyken olur. Şu kadroya Iverson gelmemeli zaten sorun oradan başlıyo. Tabi bunun yanında Iverson olmasa o para da basetbola yatırılmazdı bu da başka bir gerçek. O yüzden bari Iverson geldi diyorum ben kendimce.

Burak Hoca'nın gönderilmesi iyi bir şey; fakat bu gidişin sorumlusu oymuş gibi görülmesi ve gidişine bu yüzden sevinilmesi ise kötü bir şey.

Son olarak da ergin sktrsn gelmesin.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@asistime ben zaten senden bahsetmiyorum. etrafta iverson'un gelişiyle bu sene sanki çok bir şey yapabilecek mişiz gibi burak bıyıktay'ın gönderilmesini isteyen kişiler oluştu.

burak bıyıktay'ın gidişini iverson'dan ayrı tutacaksak zaten sorun yok.

neticede başarısızdı gitti denir. ben sadece bir transferle beklentilerin ve algıların ne kadar yanlış oluşturulduğunu ortaya koymaya çalışıyorum.

konunun geçen sene senin bıyıktay'ın yeterli olup olmadığı sorgulamanla alakası yok. bıyıktay bir koç olarak yetersiz zaten. aksini söyleyen var mı bilmiyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

holosko beşiktaş'dır postunda da aynı yanlış anlaşılma oldu.

holosko yetersizdir kabul, zaten aksini iddia eden yok. tıpkı burak bıyıktay gibi.

ama holosko'yu dışarı aldığında da beşiktaş yetersizse, holosko'ya saydırmanın manasız olduğu ortaya çıkar.

deniyor ki, beşiktaş'ı holosko'lara mı lakin görüyorsun. çevir bunu; beşiktaş'ı burak bıyıktay'a mı layık görüyorsun..

elbette hayır. ama bu insanların günah keçisi olmalarına da karşıyım.

bu adamlar giderse herşey düzelecek algısına karşıyım.

bunu sen yapıyorsun, o yapıyor bilemem. kim yapıyorsa sözüm ona. yok yere kimse üstüne alınmasın.

oglivy'den başlayıp serhat çetin'de biten takım ne ise, burak bıyıktay o dur.

dersen ki, başladım temizliğe, onları da bunları da gönderip beşiktaş'ın adına yakışır takım kuracağım.

alır sırtında taşırsın.

ama burada o yok ki.

burada oglivy dursun, bıyıktay gitsin var.

ben buna karşıyım.

"nereden biliyorsun oglivy'nin duracağını?"

yeni yapılanma ve yeni yatırımla ilgili bir bilgi mi verildi?

BJK4EVER dedi ki...

Yonetim yatirim yapmayi dusunmuyorsa ve hedefi yoksa hocayi gondermezdi, son 2 seneki gibi tipis tipis yari finale gidip elenirdik, sezonu kapatirdik. Hocayi gonderdiklerine gore bir hedefin ve planin oldugunu dusunuyorum, ki belki de Mahmuti-GS bir ornek teskil etmistir bile....

asist time dedi ki...

@ Gurcan Ulusoy

Doğru o konu da haklısın, Iverson transferi ile olusan beklentilerden ötürü birçok konuda da iverson üzerinden değerlendirme yapılıyor.

Ama Burak bıyıktay'ın gidişini de dediğim gibi kesinlikle iverson'dan ayrı tutmalıyız.

Birde yukarıda karşılaştırmalar yapılıyor bu karşılaştırmalar da pek sağlıklı değerlendirmeler değil bana göre en basitinden;

Şu an ki guardlarımızdan, Chatman kadro dışı, Cuneyt sakat

Bekir Yarangüme çok formsuz. Serhat Cetin son macın hemen basında sakatlandı. Mustafa Abi son maça kadar hiç yoktu neredeyse.

Ogilvy'nin savunma yapma alışkanlığı dahi yok. Fedor Likholitov da ameliyat oldu.

Ignerski bana göre çok iyi bir takımda iyi bir miss match veya rakibin savunma direncini veya düzenini bozabilecek rol oyuncusu olabilir.

Ismail Cevik, belki de ondan beklenilen katkıyı en iyi sekilde verebilen tek oyuncu.

Cevher Ozer, yerliler arasında fark yaratması beklenen bir oyuncu. Ne olursa olsun son zamanlarda istikrarsız bir goruntu cizse de belli bir cizginin üzerine çoğu maç çıkabilecek seviyede bir oyuncu.

Ve Allen Iverson işte böyle kurulu!!! bir düzende takıma alışmaya çalışıyor. Onun için Iverson'ın takıma katkısını veya diğer oyuncular ile karşılaştırılmasını şu an için pek dogru bulmuyorum.

jeankier dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
jeankier dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
jeankier dedi ki...

@Gürcan Ulusoy
chatman ve iverson kartşılaştırması postuna dönüşmüş postuna inancımı yitirdim kusuruma bakma.. bu karşılaştırmayı yapıyorsan bence kendi post unu da sildiğin yorumlar gibi silmelisin. (bkz.sistem yavaşlamış format lazım format.)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Ben yorum silmedim ki...

alper dedi ki...

beşiktaş amblemi taşıyan hangi takım olursa olsun bir gs mağlubiyeti alırsa mourinho olsa takımın başında ben başkan olsam kovarım arkadaş.

harun şeker dedi ki...

basketboldan çok anladığım söylenemez.iverson gelene kadar bir çok beşiktaşlının bu branşla ilgisi akatlardaki gs fb efes maçlarıyla sınırlıydı.iverson gelince insanlarda takıma ilgi ve beklenti arttı başarı kaçınılmaz bir hal aldı.son üç sene bıyıktay yönetiminde oldukça skorer bir takımımız vardı ama savunma zaafiyeti çok üst noktadaydı.bu sene özellikle avrupada bir çok maçı son hucumlarda kaybettik futbol tabiriyle ritmi yakalamışken maçı tutamadık.bıyıktay bunca sıkıntıya rağmen takımı iyi niyetle yönetmiştir fakat ben yeterli olduğuna inanmıyorum gitmesi hayırlı olmuştur 6-10 mlyn euro arası taş gibi takım oluşturulur.iversonu getirip mustafa abi bekir ismail gibi oyuncularla başarı beklemek hayaldir zaten onun içindirki 3 veya 4 oyuncunun kalıp geri kalanını baştan inşa etmeli önümüzde andric rancik rocieste gibi zayıf oyuncuları olup lider olan gs örneği varken bu yıl şampiyonluk final hayal değildir

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Burak Biyiktay'in gitmesi yeniden yapilanmanin ilk adimidir. Cok da iyi olmustur, zira zararin neresinden donulse kardir. Simdi sirada deneyimli bir koc ve onun kuracagi bir takim var. Oyle cok buyuk paralar harcamaya da gerek yok, iste Oktay Mahmuti iste Galatasaray.

Bu surecte ihtiyacimiz olan oyuncu tipi ise Chatman gibi egoist sokak basketbolculari degil, takim oyuncularidir. Gelen yeni oyuncular Iverson'un liderligini kabul etmeliler bir defa. Chatman gibi her topu kendiniz kullanip ondan sonra Iverson'un takima adapte olmasini bekleyemezsiniz.

Unknown dedi ki...

kimse kusura bakmasın beşiktaş demek savunma demektir. direnç demektir..

futbolda da basketbolda da hentbolda da tekerlekli sandalyede de bu böyledir birader..

savunma yapmayan şampiyon olamaz. savunamazsak şampiyon olamayız. her şey savunmayla başlar. hayatta da bu böyledir, doğa da bu böyledir sporda da bu böyledir..

e a.q. 6 sezon oldu hatta 7 sezon oldu şöyle sapasağlam guard görmeyeli, filinta gibi uzun görmeyeli. hiç olması en azından bi praskevicius'u haketmiyor muyuz a.q.. bize kelepçeler lazım. alper vardı hani soyadını unuttum, bize öyle adamlar lazım. bize kapı gibi pivot lazım, uzunlar lazım..

yönetim bunu okuyorsa bunu iyi bellesin. belli ki basketboldan bihaberler. ve hatta ersan denen yarı türk yarı maldini arkadaş bir anda gökten peygamber gibi gönderilmese futbol takımı da savunamayacaktı kaleyi.

potayı savunamadan, kaleyi savunamadan bu iş olmaz..

ha bir daha söylüyorum.. sen hele bi savun, bak bakalım o vakit iverson 35 yaşındamıymış yoksa ölümsüzmüymüş..

sen hele bi savun, gör bakalım guti hernandez 35 yaşındamıymış yoksa yarı tanrımıymış..

Unknown dedi ki...

@gürcan

yorumlarını okudum. ben de bu işin alimi değilim ama nacizane olarak senin basketboldan pek anlamadığını düşünüyorum. ki sen de bunu ima ediyor gibisin. futbol yorumlarını ise severim. dalga geçildi lakin holosko postu en anlamlı postlardan biridir şurada okuduğum. hem de holoskonun ta başından beridir ilk 11'de yerinin olmadığını düşünen birisi olarak..

yok iverson 1/4 atmış, chatman 2/4 atmış, yok iverson 4 ribo almış chatman 7 ribo almış meselesi değildir basketbol..

basketbol iversonun gerekirse 45 de 5 attığı bir spordur..

o iverson ki final maçlarında seni şampiyon yapacak yıldızdır, basketbolun ta kendisidir..

siyah formalı bir takımda iverson var, o takım onun üzerine kurulacak. başka yolu yok. ya da iverson gidecek..

Unknown dedi ki...

@yılmaz

çok net olarak söylüyorum senin şu son yorumlarını alıp demirören başta olmak üzere şeref yalçından başlayıp bilumum idareci ve basketbolun/futbolun teknik kısmyla ilgili tüm personelin kulağına küpe yapmasını öneririm.
eline sağlık

Turkiye basketbolunu aktif izlemedigim icin (her hafta her maci izlemiyorum yani) teknik yorum yapmaktan imtina ediyorum, zira sonra "60'larin futbolunun oynandigini bilmiyorum" diyen Schuster gibi olurum aman aman.

Lakin sunu derim ki Iverson Besiktas'a sampiyonluk getiremez. Hele ki oyun kurucularinin birinin sakat oldugu, digerinin ise kadrodisi kaldigi Besiktas'a hic.

Iverson'in uzerine takim kuracaginiz zamanlar ne yazik ki geride kaldi. Iverson'in o "Dribble Drive" hucum ile canlar yaktigi zamanlar geride kaldi cunku. Yasi ilerledikce, Iverson'in kariyerinin en basinda azamiyetle yaptigi, daha sonra da iyi istatistikler tutturdugu "asistci" rolu on plana cikti.

Iverson buyuk basketbolcudur, orasi tartismasiz. Ama onune arkasina iki uzun getirirseniz, Iverson'a gerek kalmadan Chatman da sampiyon yapar bu takimi. Artik Iverson size mac basina 25 sayi ortalamasi veremeyecek cunku. O zamanlari geride birakti.
-----------------------------------
Burak Biyiktay meselesine gelirsek:

Besiktas kulubunun basketbol subesi Fener ya da Efes gibi yonetilseydi, o zaman derdim ki "Hocanin gorevden alinmasi yeni bir yapilanmanin isareti", ve de bu hamleyi ayakta alkislayarak karsilardim. Ama Gurcan'in burada yaptigi tespite katilmamak mumkun degil.

Biyiktay hep ayni Biyiktay. Kocluk acisindan performansi ne ilerledi, ne geriledi. Yonetim ayni yonetim, sube sorumlusu hala Yalcin, paralari odememe, kadroyu planlayamama, oyuncuyu elde tutamama konusunda da performanslari ne ilerledi, ne geriledi. Ergin hoca da ayni Ergin hoca.

Bu durumda ben "Hah, tamam basketbol subesi akillandi ve de hamle yapiyorlar" diyemem, dersem tarih bilimine hakaret etmis olurum.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@shelbyl

Bence yonetime bu konuda bi sans daha vermek lazim. Bak futbolda biraz akillandilar, duzgun isler yapmaya basladilar. Basketbolda da gecmiste yapilan hatalardan ders cikarilip yeni bir yapilanmaya gidilmesini bekleyebiliriz.

Aksi takdirde Serdal Adali basketbola da el atabilir :)

theanswer dedi ki...

@gürcan

iversonun parke üzerindeki performansı şu an için tabi ki iyi değil. ancak mevcut performansla mevcut kapasite bence aynı şeyler değil. mevcut kapasite yani potansiyeliyle iverson bence ligdeki en iyi oyuncu sence ligdeki en iyi 15. yabancı oyuncu. aynen böyle yazmışsın. şimdi istatistik falan yok parke üzerinde lafları hiç hoş olmuyor. ya söylediğinin arkasında dur yada çarpıtma.

tearkan dedi ki...

öncelikle şunu söyleyim: ben iverson'un gelişine karşı değildim. hatta hiç katkı yapmasa da parkenin ortasında dikilse yeter diyen birisiyim önceki ilgili postlara da bakabilirsiniz. ancak şu an için bu kador içerisinde yapabileceği katkıyı gözümüzde biraz fazla büyütüyoruz bence.

doğru mevcut performansla mevcut kapasite aynı değil; ama mevcut performans somut, elle tutulur bir veri iken mevcut kapasite yada potansiyel ise soyut bir veri. çünkü bu potansiyelin ne kadarının sahaya yansıtılabileceği şu an için belirsiz. bu yüzden bu tartışmayı yapmak biraz da mansız kalıyor.

en basitinden saras ukic'den daha kapasiteli bir oyuncu. ancak bugün için birisini seçecek olsan hangisini seçersin takıma?

Unknown dedi ki...

@ Gürcan Ulusoy

Gariptir, futbol takımında Schuster'e sahip çıkanlar "adamın eline bu kadro verildi, o ne yapsın" diyenler Burak hocanın ipini daha Iverson'un oynadığı ilk maçta çektiler.

...

Şimdi bende bu süreçte Bıyıktay'ın istifa etmesi gerektiğini düşündüğüm için cevap verme gereği duydum.
Buraya kadar yazdıklarını bir nebze kabul edebilirim ama basketbol ile futbolu antrenör çatısı altında bağdaştırmak çok mantıklı değil. Çünkü eğer tartışılan antrenör ise basketbolu apayrı bir noktaya koymak lazım nitekim oyun içinde coachlar çok etkindir maçın sonucuna.
Ayrıca herkesin yanıldığı birşey var, kimse "Yahu koca ıverson bizde ama maç kazanamıyoruz" demiyor.
Bu bugünün meselesi değil çünkü dünün meselesi. Iverson transferi takımın bütünü için beni zerre heyecanlandırmadı. Sadece kişisel sempati duyduğum bir oyuncunun bu kadar yakınıma gelmesi onu izleyecek olmanın verdiği heyecan yaşattı.
Elma ile armutu toplamamak lazım.

Yönetim tartışılacaksa öncelikle Chatman olayını ele almak lazım. Her ne olursa olsun bu takımın bir parçasıdır. Hatta artık bana göre manevi bir parçasıda olmuştur Chatman.
Bu kadar çabuk silinmemeliydi.
Şunu da ayrıca belirtmek lazım, maalesef ki oyuncular bizim takımı sıçrama yapacağı takım olarak görüyor dolayısıyla 2 yıllık bile kontratlar yapmak istemiyorlar. Dolayısıyla bir yapı oluşturmak zor. Bunu çok zor aşarız ama bunun adresi maalesef ki Burak hoca değil. Burak hoca ile yolları ayırmak yönetimin yaptığı bir doğru.
Ama üç yanlış bir doğruyu götürüyor bu kötü...

Herşeyi geçtim Ergin Ataman böyle bir kadronun başına geçmeyi kabul etmez bence.Artık ne söz verdiler bilemiyorum ama 2-3 haftaya 2-3 transfer görmemiz olası ...

Ha madem o transferler yapılıyor Burak Bıyıktay'ın günahı neydi dersiniz eywallah ama Twitter'da Ogiliny'nin patlattıklarından sonra da takımda kalması hayırlı değildi zaten zira takım kimyası uçmuş gitmiş oda bunun üzerine pek birşey yapamıyorda , Hagi'nin yaptığı gibi ceza keserek birşeyleri kurtarma çabasında gibiydi ..

QuaresmA dedi ki...

Iverson olayı iyice Ortega olayına döndü. Önce Revivo (Chatman), sonra Lorant (Bıyıktay). Biri yemeğine zehir falan katmasa bari.

Yorum Gönder

Ara