.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Aralık 2010 Cuma

Schuster'in Gerçek Sınavı

Beşiktaş, son transferlerle birlikte dünyanın en zor yönetilecek kadrolarından birine sahip oluyor. Zira önü farklı, arkası farklı tornadan çıkmış, farklı kültürlerden gelmiş oyuncular...

Kalitesi bu denli üst düzeyde olmasa da, Jean Tigana da buna benzer bir kadroyu yönetme zorluğunu yaşamıştı. Arkada Mustafa Doğan, İbrahim Toraman, Gökhan Zan ve Baki Mercimek. Orta göbekte defansif olarak Koray Avcı ve Serdar Kurtuluş... Takımın hücum eden oyuncuları da Ricardinho, Matias Delgado, Da Silva Bobo ve Mert Nobre. Bu kadro yapısı, uzun vadede Beşiktaş futbol takımının ikiye bölünüp "hücumcular", "savunmacılar" şeklinde oynamasına yol açtı. Böyle keskin bir ayrım olunca, Ricardinho'nun İbrahim Üzülmez'e yapmadığı yardım, Trabzonspor'un 7 dakikada 3 gol atmasına yol açıyordu. Aynı şekilde "defansif" bir zihinle sahaya çıkan İbrahim Üzülmez'in vermediği hücum katkısı Ricardinho'nun verimsizleşmesine yol açıyordu. Bu bölünme, Schuster'in de başını ağrıtabilir.

Kadro yapısıyla ilgili oluşacak sorunlardan biri de, kadrodaki yıldızların bolluğu. Kabul edelim ki, Valencia'nın pis işlerini yapan Fernandes bile buraya yıldız olarak geliyor. Bu oyuncuların hangi kafa yapısında olacaklarını kestirmek şimdiden çok zor.

Görünen o ki, Beşiktaş daha çok generallerden oluşan ve "yetenek" bağımlısı bir takım olma yolunda ilerliyor. Quaresma savunmaya yardım etmediğinde, Simao'nun koşup onun açığını kapatması gerekecek bir takımdan bahsediyoruz. Zira Simao kapatmasa Guti kapatmak zorunda olacak, o da ne kadar mümkün siz karar verin.

Rapid Wien teknik direktörünün Guti ve Quaresma üzerine söylediklerini unutmayalım... "Burada nasıl bir havaya sokuldular bilmiyorum ama..." demişti. Takımda şimdi Guti ve Quaresma'ya davranıldığı gibi davranılan 5-6 oyuncu olacak. Bütün bu oyuncular Valencia'ya transfer olmuş olsalardı problemin "p"sinden bahsetmeyebilirdik. Orada futbol kulübünün şöhreti oyuncuların üzerinde olurdu ve bir uyum sağlanırdı. Oysa Beşiktaş camiası çok farklı. Oyuncuların karşılanış törenlerinden, sahaya çıkışlarına bambaşka bir dünya burası. Her oyuncunun da kaldırması kolay değildir.Olay, "adam Real Madrid'de kimleri yönetti" kadar kolay değil özetle. Bazı açılardan burası daha zordur.

Beşiktaş taraftarı Schusterci - Anti-Schuster'ci olarak ayrılmış durumda. Bugüne kadar eleştiriler hep farklı noktalardan bakılarak yapılıyordu ve sonuç alınamıyordu. Anti-Schuster'ciler tam da bugünün eleştirisini yaparlarken, Schusterciler kadro zaafiyetinden dem vuruyorlardı. Kabul edelim ki, Schuster'in başarısızlık konusundaki dayanağı kalmadı. Ligin ikinci yarısında, şaşalı isimlerle dolu, ancak yönetilmesi zor bir takımda gerçek sınavını verecek.


Şimdiden kolay gelsin...

47 Yorum:

Erdal dedi ki...

Evet bu, potansiyel olarak bir problem olabilir gibi görünüyor. Ama işin diğer tarafı da var. Gelen futbolcular profesyonellik olgusundan asgari düzeyde nasiplerini almışlarsa, rakip takımlar için de durumlar oldukça zorlaşmış demektir. Q7'yi sertlikle yıldıralım, Guti'yi fauller yaparak sinirlendirelim tarzı yerli antrenör taktikleri yeterli olmayacaktır. Hangi birine sertlik uygulayacaksın, hangi birini iki üç kişiyle kademeli olarak savunacaksın. Bırakalım da Türbülentler, Ziya'lar düşünsün bizi nasıl durdurabileceklerini.

Ayrıca, karşılaştırma yaptığınız Tigana dönemindeki hücum gücü ile şimdiki de bir değil. İşin hücum tarafında o kadar etkisiz olmayız. Üzülmez Q7'ye çok yardım etmese de, o dönemdekinden daha üretken bir hücum hattımız olacaktır yani.

Defansif anlamda ise, en azından ilk yarıya göre bir geriye gidiş söz konusu değil bence. Simao'yu biliyoruz, defansif anlamda Q7'den daha gayretli bir oyuncudur. Eğer Almeida da hücum pres anlamında Bobo'dan geri değilse (Bobo'dan geri olması zor tabii, ama yine de alıcı gözle izlemediğim için bilemiyorum)en azından ilk yarıdaki takıma göre defansif anlamda geriye gittiğimiz söylenemez. Ha, bu iyi bir şey midir, orası tartışılır. Esas olan takımın birlikte hücum, birlikte defans yapmasıdır, büyük başarılar o şekilde kazanılır, doğru. Ama yıldızlarınız yarıştığınız platforma göre üst düzeyse, bu kadro yapısı da en azından içerde başarıyı getirebilir diye düşünüyorum

Muhtemelen çok gol atan, çok da gol yiyen bir takım oluruz. Umarım attıklarımız fazla olur.

bence de schuster şimdi esas sınavını verecek. istediği kadroyu kurdu. ligimizin haline bakarak istediği türk oyuncu olacağını sanmıyorum. bi ara sezer öztürk denmişti ama sanmıyorum. sezon sonunda da bu takıma yapacağımız en iyi transfer ersanın bonservisini almak olur.

Hocam boşver keyfini çıkar onuda Schuster düşünsün yaw ...

Kulüp bir yola girdi.Aynı paraya abuk sabuk adamlar alırken artık futbolcu alıyor hemde iyisinden.Schuster yapmazsa başkası gelir.Yeterki sorun kadroda diye işin içinden sıyrılamasın artık ...

Bu yorum yazar tarafından silindi.

şimdilik tadını çıkarma taraftarıyım ama özetle artık iş Almeida'ya Simao'ya değil, toraman'a ersan'a ernst'e düşüyor. Lider 40 gol atıp 10 gol yemişken 25 gol atıp 18 gol yemiş bir takımdan bahsediyoruz. gol atma sıkıntısı yaşamayız varsayımına rağmen hala halletmemiz gereken bir gol yeme sorunumuz var.

BJK4EVER dedi ki...

Hucumun defansa yansimasini unutmamaliyiz. Eskiden rakipler Quaresma ve Guti'yi sakatlayip faul yaparken simdi karsilarinda 5-6 adam olacak, cok farkli. Kaldi ki ileride daha kolay top tutacagiz ve en buyuk sikintimiz olan ilk golu bulamayip disiplini elden birakmak olmayacak.

Defansif sikinti olacagini zannetmiyorum. Quaresma istahli oynuyor, Almeida yipratan bir forvet, Simao'nun defansif yapisi iyi, tek sorun yaratan oyuncu sahada sadece gezinen Guti, ama 1 oyuncuyu da kaldiralim bir zahmet.

Bence de Schuster asil sinavini simdi verecek, kadrosu cok cok iyi, sakatliklarin buyuk kismi gececek, basarisiz olma ihtimali cok dusuk. Ama olursa bile bazi isimler yine mazeret arayacak, bundan da eminim. Hatta mazeretler hazir, transferler devre arasinda geldi uyum saglayamadi, adam pirpir istedi Almeida alindi, takimin defansi cok kalitesiz hepsi yerli buraya adam lazim vs. Kilif bulacaklar yine bulacak.

Ama ikinci yarida ne olacak bende cok merak ediyorum. Trabzon 42 puan topladi, ikinci yarida tum derbileri deplasmanda. Ilk yarida 9 puan cikarttigi derbilerde 2 maglubiyet 1 beraberlik alsa 8 puan kaybi demek, Anadolu takimlarinin ekstra performansindan da 1 ekstra beraberlik ve yenilgi alirsa 5 puan kayip demek, toplamda da 42-8-5=29, ligi bitiris puani da 71 puan.

Biz su anda 28 puandayiz, 72 puan icin toplamda 72-28=44 puan gerek. Bu da 14 galibiyet 2 beraberlik veya 15 galibiyet demek. 17'de 15 yapma ihtimalimiz var mi? Acikcasi zor. Tum derbiler iceride, zorlu deplasmanlar da Bursa, Antep, Belediye, Ankaragucu ilk aklima gelenler. 17'de 15/16 ile sampiyon oluruz bence, Trabzon'u iceride yendigimiz takdirde. Trabzon'un ikinci yarida 30'un uzerinde puan toplamasi cok zor bence.

Lucky 7 dedi ki...

Schusterle başlamak istiyorum, öncelikle ortak bir yanlış kanıyı ortadan kaldırmakla başlayalım. Schuster çok tecrübeli ve kendini tüm dünyaya kendini kabul ettirmiş bir teknik direktör değildir. Schuster 2002 yılında 2.lig de xerez'le başlayan ve herkesin bildiği gibi Real Madrid'le 1.5 sezonla biten bir kariyerden bahsediyoruz.Schuster şuana kadar xerez-levante-getafe-real madrid takımlarını çalıştırmıştır.. Sadece 9 yıllık kariyerinde bana göre tek önemli club olan realde çalışmıştır.ilk geldiği sene şampiyon yapmış, sonraki sezondada 14. haftada takımdan ayrılmıştır.Bu istatistikleri hatırlatmamın sebebi, schuster'i gözünüzde okadar da büyütmemenizdir.Schuster hala gelişim içerisinde bir teknik direktördür, bu yüzden onun kaldıramyacağı yükler yüklemeyelim.

sozcelyk dedi ki...

''Quaresma savunmaya yardım etmediğinde, Simao'nun koşup onun açığını kapatması gerekecek''

ters kanatta nihat,holosko,ali kuçik,tabata oynadığında quaresma'nın açığını çok iyi kapatıyordu da şimdi simao mu o yardımdan eksik kalacak ?

generallerden oluşan takım derken saha içi insiyatif alma konusunda simao q7 ya da guti'nin sorun yaratabilme ihtimali ima edilmiş ama schuster'in oyuncularına yaklaşımını göz önünde bulundurursak bu ihtimal kuruntudan öteye gitmiyor , ha teknik direktörümüz rıza çalımbay ya da hagi olsaydı haklısın.

yabancı sınırlaması yüzünden sağ bek ve stoper mevkiinde yabancı kullanamayacağımız için schuster'in sıkıntı yaşayacağı kesin.

BJK4EVER dedi ki...

Defansin full yerli olacagini zannetmiyorum. Bence Fernandes Guti ve Ernst'i lig maclarinda dinlendirebilmek icin alindi, kupa maclarinda da oynar, bu takimdan Aurelio'nun (hele bu saatten sonra) kesilmesinin skandal olacagini dusunuyorum. Bu da demek ki ya sagbekte Hilbert ya da stoperde Sivok/Ferrari icin yer acilacak. Hatta maca gore ileride Sezer?/Nihat/Nobre oynayip geride Sivok+Ferrari veya Sivok+Hilbert de oynayabilir. Asil merak ettigim olay Toraman sagbekte oynayacak mi veya Schuster deneyecek mi? Bence sartlarin neredeyse tamami Toraman'in sagbek oynamasi gerektigini soyluyor, hem Sivok'un geri donusu, hem Ersan'in formu, Ismail'in gelisimi, yabanci kontenjani.

EnisteKolaKoy dedi ki...

aykut kocaman dia ve stoch'u aynı anda oynatmıyordu, kanatlar çok boş kalıyor diye. bizde de tam anlamıyla sağlam bekler olmadığı için böyle bir sorun çıkması gayet olası. quaresma presi sadece gaza geldiğinde yapıyor, tam anlamıyla defansa yardım ettiğini söyleyebilir miyiz bilemiyorum.

ama bizim temel sorunumuz içerdeki maçlarda ilk 15-20 dakika hayvan gibi baskı kurup, gol atamamaktı. bunun tamamen ortadan kalkıp kalkmadığını şimdiden bilemeyiz tabi ki ancak olasılık olarak bunun yükseldiğini söylemek mümkün.

theotheo dedi ki...

45 puan falan hedef olması lazım 2.yarıda daha azı kabul edilemez.

bu takımla yapılamayacak hiçbirşey yok. muhteşem bir takım oldu artık, simao inanılmaz bir oyuncu hala inanamıyorum geldiğine.

gökhan güleç, mehmet sedef, fahri tatanlardan bu günlere geldik.

sebadan aldığımız enkaz ancak 10 senede toparlandı gibi.

parası olan herkes bu takıma destek olmalı boş tek koltuk olmamalı stadda. tebrik demirören sana verdiğimiz desteği boşa çıkarmadığın için.

Unknown dedi ki...

gözümde werner loranttan bir farkı olmayan schuster dayı(ilk yarı performansı ve türkiyeye gelen alman hocalar arasında)için yeni bir sayfa acılıyor,sivokun dönüşüyle birlikte defanstaki sıkıntıları bir nebze olsun azalacagı fikrindeyim(tabi sakatlık sonrası nasıl bir performansla dönecek büyük muamma umarım kenar yönetimi ve doktorlarımız sivoku iyi hazırlamışlardır!!!)ekreminde ikinci yarıya hazır bir şekilde çıkacagı düşünülürse defans kurgumuzda sıkıntı yaşamıyacak gibiyiz favori geri dörtlümüz ekrem-sivok-ersan-üzülmez olur.kale tabikide cenkte,onların önüne aurello ve ernst saga ve sola kafalarına göre quresma,simao önlerine guti onunda önüne almeida.büyük ihtimal kagıt üzerinde beşiktaş tarihinin en iyi kadrolarında biri olur ama dedigim gibi kagıt üzerinde,bu kadroyu iyi bir şekilde hazırlayıp rakipleri çözme işi,motivasyon teknik taktik işide schuster dayıya kalıyo umarım beni veya benim gibi düşünen kişileri mahcup eder.

bide en büyük sıkıntı beşiktaşın çoçugu nihat kahvecinin sakatlık sonrası kulübede veya sahada agır abilik rolune soyunup işleri rayından çıkarması bir cuval inciri bok eder.bu düşünce fantazi benim şahsi fikrim belki hiç sıkıntı olmayacak amaaa insanın kafasını kurcalıyor ya olursa diye.

ekrem vb. iyileşince defans sorunu hallolur demek benim garibime gidiyor şahsen. ekrem defanstaki başarılarıyla hiç anılmamış biri. bek olarak hilbert, stoper olarak sivok ve ferrari dışında mevcut kadroda defansta oynayıp içimize sinecek biri yok. ki sivok ve ferrari'nin şu durumda yapacakları katkı da tartışılır. biri fiziksel olarak, öbürü kafa olarak takım dışında kaldı uzun süre.

17 maçta 45 puan da kulağa hoş geliyor ama imkansız. trabzon 2. yarı en fazla 35 puan alır 77 olur diyorum, bize 40 puan yeter. ama o da kolay değil. Hedefimiz 2.lik olsun beyler, gerçekçi olalım.

mevcut kadroda içimize sinecek defans yok derken "sakat olanlar içinde"yi kastediyodum tabi

Jig§aW dedi ki...

ne yalan söyleyim, gürcan arkadaşın herkes ileriye dönük olumlu hayaller kurarken, bakın sonradan böyle şeyler olabilir gibi realist yaklaşımı hoşuma gidiyor:) ama böyle bir kadroya da umutbeslenir. çok mu oluyoruz bilmiyorum ama birde şu yerlileri halletsek.

No Pasaran dedi ki...

Yerlileri halletsek derken o kadar da vahim bi durumumuz olduğunu düşünmüyorum ben. Cenk isminde soru işareti var mı şu an? Bence yok. 23 yaşında uzun yıllar Beşiktaş'ın kalesini emanet edebileceğimiz bi isim. Bonservisinin alındığını düşünerek Ersan ismi içine sinmeyen var mı şu an? Benim siniyor. Alınabilecek en kral yabancı stoper Ersan'dan çok çok az daha iyi oynar. Yine 23-24 yaşındaki Ersan'a şans verip 10 sene yararlanabileceğimiz bi stoper kazanabiliriz..Tabi başta dediğim gibi bonservisi alınmak koşuluyla..İsmail ve Necip rotasyonda zaman zaman kullandığımız genç oyuncularımız. Genel olarak bakıldığında gelecek adına çok ümit beslediğimiz yetenekli oyuncularımız. Özellikle son maçlarda sürekli İsmail'e şans vermesi güzeldi Schuster'in. Daha geçen seoznun sonunda ümit veren Rıdvan'ımız var..Görev adamı, nereye koysan sırıtmayan Ekrem var..Stoperde sıkıntılı olduğunu düşünsem de belli bi kaliteyi tutturan ve takımın kötü zamanında da yüküni çekmiş Toraman'ımız var..

Görevini iyi yapan bi Aurelio var..Sağlam olduğunda her zaman kalede iyi bi alternatif olan Rüştü var. Gördüğünüz gibi yerli olarak da durumumuz o kadar da vahim değil..

Yerli stoper olarak Toraman ya da Ersan'a tercih edeceğiniz kim var şu an? Servet mi :) Egemen mi yoksa :)

Beşiktaş'a gelse fark yaratacak tek yerli isim var o da Gökhan Gönül'dür..Onun dışında bizdeki muadilinden çok daha iyi denebilecek bi yerli yok benim gözümde..Arda ya da Emre dahil..Ha bu iki isim yerli statüsünde olsa bizdeki Fernandes ve Q7-Simao ikilisinden biri yerine oynar mıydı, yabancı kontenjanı açısından evet. Ama kalite olarak üstüne bişey katmazlardı..Aam bi tek Gökhan Gönül katar..Oraya da sezon sonu sözleşmesi biten Hamit'i monte etse Serdal Adalı efsane olma yolunda ilerlediği yöneticilik kariyerinin nirvanasını yapmış olur..Evet Hamit orta saha biliyorum ama Hilbert kadar sağ bek oynar di mi :)

ceyhun dedi ki...

bu takımda en çok sorumluluk alanlar da o generaller oldu şu güne kadar. Kondüsyonu zayıf denilen guti 90. Dakikada pres yapıyor, guti diyorum.. En ileri uçta 33 yaşında bir general..

Negatif yazmak için bir sebebin varmış gibi uğraş veriyorsun sanki.. Quaresma holoskodan sonra diğer bütün kanat oyuncularından daha fazla geri dönüş yapıyor yahu..

Simao 'en iyi performansı takım olarak hareket edilince yakalanabileceğini öğrendim' diyerek geliyor buraya.. Pozitif yönleri daha fazla bu transferlerin...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

quaresma asla disiplinli bir savunmacı olmadı.

2 dakika pres / hırs yapıp kalan 15 dakika çoraplarını düzelten bir oyuncu.

konya torku maçını hatırlayın. 10 saniye ölümüne pres yaptı. pası erhan güven'e verdi. erhan ileri çıktı ve her zaman yaptığı işi yaptı topu kaptırdı.

quaresma'nın erhan'ın yerine geçip savunma yapması lazım öyle değil mi?

quaresma koşmadı bile. yeriye doğru yürüdü.

bu tip bir savunma katkısının savunmaya katkısı yoktur.

dünyanın hiç bir üst düzey takımında öyle bir anlık hırsla savunma yapılmaz. xavi'nin, fabregas'ın veya lampard'ın ölümüne pres yaptıklarını göremediğiniz gibi, maçın hiç bir dakikasında yürümezler. yani 90 dakikanın her saniyesini belli standartlarda yaparlar.

benim dediğim şu; quaresma o 15 saniyelik ölümcül presi yapıp 3 dakika çoraplarını düzeltmeye başladığında birinin o 3 dakikada quaresma yerine mücadele etmesi gerekecek.

holosko'ya koş dersin. hilbert'e koş dersin. çünkü kalibreleri düşüktür. lakin burada koş diyeceğin adam yok.

iş ernst ve aurelio'ya kalacak. nasıl kıvırırlar, bugünden tahmin etmek zor.


---

bu şekilde de fikrimi detaylandırmış olayım.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ayrıca bunlar kötü oyuncular demedim. kötü transferler de demedim. çok iyi transferler.

ancak sahadaki beşiktaş'ı da görmek lazım. 5 tane çok iyi oyuncuyu yanyana koyunca iyi bir futbol takımı çıkmıyor her zaman.

hatta kalibresi düşük oyuncuları ve egolarını kontrol etmek her zaman daha kolaydır.

hilbert'e davrandığın gibi quaresma'ya davranamazsın. sorun quaresma değil. olası sorun 5 tane quaresma olması.

bu işi kıvırmak ta önemli mesele. zor iş. schuster yapamaz demiyorum. yaparsa iyi iş yapmış olur diyorum.

yani olumsuz bir durum yok. sadece işi kolay değil.

Ben mac degerlendirme yazisi yazmayi biraktigimda devre arasi hamlelerini beklemek uzere birakmistim. Bugun itibariyle o hamleler geldi, belki fazlasi da gelecek. Demek ki takimi nasil ileriye gotururuz dusuncesi bu sekilde teskil olmus.

Yalniz Gurcan, unutmamak gereken bir durum var ki o da sakatlik mevzusu. O mevzuda mesuliyeti kime verecegimizi, verebilecegimizi bile bilmiyoruz, durum enteresan cidden.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sakatlıklar böyle devam ederse istersen messi'yi getir zaten...

buzkan dedi ki...

simao yu schuster kanatta kullanacakmış gibi yorumlar ama bence schuster takımı 4 4 2 oynatmyı düşünüyor şöyleki

................cenk................

hilbert.....toraman...ersan...delinho

fernades....ernst....guti....quaresma
............almeida...simao..........

yabancılardan biri ya sakat ya cezalı olacaktır
simao sene başındaki pır pır bence

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@buzkan.

fernandes'le simao'nun yerini değiştir.

sonra fernandes'in yeni yeriyle guti'nin yerini değiştir.

ancak öyle olur.

tearkan dedi ki...

@ No Parasan

Yorumda saydığın yerli oyunculardan bir tek Cenk'i ve Ersan'ı doğrudan kadroya uygun ve onlardan emin olarak yazabiliyoruz. Bir de Aurelio.

Onun haricinde ümit veren Rıdvan, rotasyonda kullanılan gençler, stoperde sıkıntı yaratan Toraman vs. şeklinde ifadeler var hepimiz için.

Tamam yerli kadromuz o kadar da kötü değil bence de; ama yabancı sınırlamasından dolayı doğrudan oynamasına ihtiyaç duyulan 5 kişiyi hiç düşünmeden yada içine sinerek yazamıyorsun. Daha da önemlisi o üzerine düşünülen yada içe sinmeyen adamlar defans oyuncuları.

Ben Tigana dönemindeki gibi; yada en azından o dönemdeki kadar büyük bir kopukluk yaşanacağına inanmıyorum; çünkü ön taraf o döneme göre çok daha kaliteli. Ayrıca defansın önünde Koray-Serdar değil Aurelio-Ernst olacak. Üstüne saha içerisinde Guti gibi herkesin yerine görebilen bir oyuncu var. Tabi var denilenlerin yanında Schuster'in de artık kadroya yönelik bir mazereti yok.

Sakatlıklar tabi ki böyle devam ederse büyük sorun; ama kabul edelim ki olası bir başarısızlık halinde şu dakikadan sonra bu kolay kolay kimseye geçerli bir mazeret olarak sunulamaz.

Tuco Salamanca dedi ki...

hala önümüzde iki sorun var;

1-)sakatlıklar (artık kondüsyoneri mi kovalar ne yaparlar bilmiyorum ama bu kadar sakatlık sadece şanssızlıkla açıklanamaz)

2-)yerli oyuncu transferi

tearkan dedi ki...

@ buzkan

bir de kadroya bir tane daha yerli oyuncu ekle. :)

Batistuta35 dedi ki...

Sezer sesleri var.büyük ihtimalle alınır ve iyi olur.gutiyi ve yeri geldiğinde kanatları dinlendirir.bunun yanında hamit olabilse kadro eksiksiz olur.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş'ın yerli oyuncu transferine ihtiyaç duyduğunu düşünmüyorum.

şimdi

4-2-3-1 düşünürsek

2-3-1'in aurelio dışında tamamı yabancı zaten. ki zaten onun da alternatifi necip.

sezer öztürk deniyor. ne zaman oynatacaksın kendisini? simao olmadığında mı? diyelim ki öndeki beşliden biri sakat.

olacak olan şudur; manuel fernandes öndeki tüm oyuncuların alternatifidir.

almeida sakatsa quaresma forvete geçer fernandes'i oyuna sokarsın.

geriye de sivok giriyor.

elinde sivok'un partnerliğini yapacak ersan gülüm var.

ibrahim toraman var. henüz sağ bekte düşünmedin ama erhan'ı düşündün de toraman'ı neden düşünmedin diye sorarlar adama.

toraman da savunmanın jokeridir.

sol bekte ve kalede sorunun yok zaten.

neden yerli oyuncu sıkıntımız var deniyor anlamıyorum.

türkiye'de iyi bir sağ bek çıkmadığı sürece alabileceğin oyuncu da yok.

oyuncu yoksa, eksik yoktur.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş fernandes, guti, quaresma, ernst, almeida, simao altılısıyla ön tarafı transfere kapadı zaten. geridekiler de ülkenin en iyileri;toraman-ersan ve ibrahim/ismail.

Batistuta35 dedi ki...

Bence sezer güzel olur,gutiyi iyi yedekler.kanatları da yaratıcılık anlamında fernandesten iyi yedekler.fernandes de ernsti yedekler.

Ne çok yedekler yazmışım:P

Tuco Salamanca dedi ki...

@Gürcan Ulusoy

o zaman en azından bobo'nun yerli statüsüne geçirilmesi gerekir ama asıl sorun yabancı sınırlaması. yabancı sınırlaması kalkmadığı sürece yerli oyuncu piyasasında her zaman fahiş fiyatlar olacaktır.

BJK4EVER dedi ki...

@Jessie

Hatta Quaresma ve Simao'nun alternatifi sadece Fernandes degil Hilbert de olabilir, onu unutmussun.

Bence de yerli transferi sart degil, su an alinmis olunca bosa alinmis olacak sanki. Tabii Hamit, Serdar Tasci, Gokhan Gonul olmadigi surece. Ben Ekrem'e, Ridvan'a, Toraman'a guveniyorum. Birtek guvenmedigim biraz Ismail bir de Hakan Arikan, Arikan da bir sekilde gitse super olacak. Yoksa Cenk sakatlanacak ve yine oynayacak ve 5-6 puan gidecek diye korkuyorum. Herkesin sakatlandigi takimda da Tabata ve Arikan'in saglam kalmasi da ayri bir sanssizlik.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

he daha hilbert var. ki ilk yarının en istikrarlı oyuncusuydu.

simao sakatsa tribünden holosko indirebiliyorsunuz...

holosko'yu verip sezer'i alabiliyorlarsa alsınlar da, holosko'yu rica minnet elden çıkarıp sezer alınacaksa pek anlamlı değil.

guti sakatsa onun yerine fernandes oynasın. aynı işi yapar mı? yapmaz. yapmaz ama başka iş yapar.

guti'nin yerine de sezer alınacaksa fernandes de ersnt'in oynayamadığı 1,5 maç için mi alınmış oluyor?

yok öyle bir yerli transferi. gerek te yok. yapacaklarını da sanmıyorum.

beşiktaş'ın hücum hattında hiç bir yerli oynamaz bu saatten sonra.

nihatlar falan zaman geçirmeye girerler oyuna.

geçti o iş.

No Pasaran dedi ki...

Benim kafamdaki tek soru işareti sağ bek..Hilbert orayı idare etti belki ama ideal bi sağ bek değil. Aynı Ekrem'in de orayı idare ettiği gibi..Hilbert çizgi defans yapmayı bilmiyor ve aslen bir defans oyuncusu olmadığı için tek müdaheleli stoper gibi ya top çalıyor ya faul yapıyor..Sağ bek oynamaya başladığı ilk zamanlarda sürekli ofsaytı bozan defans elemanı oluyodu..Ama mücadelesi, kondüsyonu ve bindirmeleriyle bu açıklarını görmezden geldik ama ideal oyuncu değil..Bu sıkıntı İsmail'de bile daha az..Unutmayalım beklerin asli görevi savunma yapmaktır, hücuma katkı vermesi, kanat bindirmeleri vs ikncil görevler..Üzülmez asli görevini görece çok iyi yaptığı için yıllardır bu takımda oynuyor..İkincil görevlerinde yeterli olmadığı için ise yıllardır eleştiriliyor..Ama Hilbert'te durum tam tersi..Daha önceki mesajımda yazdığım gibi Gökhan Gönül'ü ya da Hamit'i almadığın sürece transfer edeceğin yerli oyuncu çok ekstra bi artı getirmeyecektir bu takıma..Bu konuda Gürcan'a katılıyorum..

Fernandes de dediği gibi çoklukla sağ açık falan oynarsa hiç şaşırmam..Öndeki 6'lının ilk alternatifi Fernandes olacak..Hatta ligde Ernst'i, Q7'yi, Guti'yi falan dinlendirmek istediğinde hepsinin yerine oynatacak..Necip direkt Aurelio'nun alternatifi olacak, ki bence tam tersi olmalı :)

Ama Toraman'ı hiç bi zaman stoperde düşüneceğini sanmıyorum..Biliyodur elbette önceki yıllarda sağ bek oynadığını..Demek ki sağ bekte düşünmüyor ki şu ana kadar hiç oynatmadı..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

mevcut yabancı kısıtıyla artık hilbert sağ bekte de oynayamaz.

bence zaten kadronun bi oturması lazım.

rotasyona tamam ama adamın 6 farklı yerde oynamasına hayır.

stoperler toraman-ersan olacaksa hilbert sağ bek,

stoperler sivok-ersan olacaksa hilbert yedek gibi bi rotasyon olmamalı.

çünkü bi türlü takım düzeni oluşmuyor öyle.

hilbert kimin veya kimlerin alternatifi olacaksa onların olsun.

kendinen alakasız oyuncu değişikleri nedeniyle oynayıp oynamayacağı belli olmasın.

BJK4EVER dedi ki...

Kisacasi

Cenk (Rustu)
Ekrem/Toraman/(Ridvan)
Sivok/Ferrari
Ersan/Toraman
Iso/Ibo
Aurelio(Necip)
Ernst (Fernandes)
Guti (Fernandes)
Simao (Hilbert/Fernandes)
Quaresma (Hilbert/Nihat)
Almeida/Bobo (Nobre)


Avrupada:

Cenk
Hilbert
Sivok
Ferrari
Deli Ibo
Aurelio
Ernst
Guti
Quaresma
Bobo
Almeida

Bobo'yu sol acik oynatacak (bu bir gonderme degildir, Schuster'ciler atlamasin hemen:)).

helldoradotcom dedi ki...

- TS'nin 2 mac ustuste kaybetmesi sampiyonlugu birakmasi anlamina gelir. Buna ister demografik ister antropolojik sebeplerden deyin.
- Yerli transferi konusunda toraman'dan defans veya "any back" olmayacagi 2004'te anlasildi. zorlamanin alemi yok bence. TFF izin verdigince oynayacaktir. Ersan-Sivok bu ahvalde tek secimdir. Uzun boylu bekler tek dilegim malesef bu sezon olmayacak. ibo, rado, ismail, toraman hepsi 1.75 adamlar ve arka direge yapilan ortalarda bizim gibi izliyor oluyorlar... yabanci sinirlamasi oldukca bu takimin her zaman Turk oyuncu transferine ihtiyaci olacaktir zira 1 yil iyi oynayan turk 2. yil dokulebiliyor.
Anlasilan schuster 2. yari basarili olamazsa ulema sopasini hazirlamis durumda... insallah basarili olur da burada ben demistim edebiyatindan orneklere sahit olmayiz zira basarisizlik her ligde, her takimda olabilecek birsey. Liverpool Roy'u getirince elestirenler eminim simdi ben demistim'le biten misralar siraliyordur ama hayat boyle iste..
Bence takim ekonomik oldugu surece kaliteli oyunculari alsin... Alabildigi kadar alsin cunku theo'nun da dedigi gibi ne balta'lar gordu bu gozler o cimlerin uzerinde... Takimin bu hali beni heyecanlandirmaya yetiyor..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

trabzon bu sezon gösterdiği performanslarla alışılagelmiş trabzon çizgisinin çok dışına çıktı.

2 mağlubiyetle yaşayacaklarını tahmin ettiğimiz şeyin deneyimi elimizde yok.

geçmişteki takımları başka takımlardı.

bence bu sene başaracaklar.

trabzon şampiyon olursa da üzülmez.

ligin yarısında fazlasıyla hak ettiler.

bizim 14 maçı falan net almamız lazım. aralarında fener-trabzon-bursa maçlarının olması lazım.

17'de 14 biraz mustafa denizli konsantrasyonuyla yapılabilecek bir şey gibi geliyor.

schuster "the maç" hocası olmadığı için puan kaybederiz gibi geliyor.

17 maçın hepsini final gibi oynarsan kazanabilirsin. o maçlara özel olarak hazırlanırsan... bama schuster profilinde ihtimal dahilinde gelmiyor.

carlito dedi ki...

fernandes gibi bir adamı yedek bırakmak zorunda kalacağız gibi görünüyor, ona yanıyorum ben! sivok'u takımdan kesmeyi aklımdan bile geçirmem şahsen.. ernst, guti, Q7 ve simao da öyle.. etti 5.. son adam da ya bobo ya almeida oluyor bu durumda.. (bobo'nun gönderilmeyeceğini umarak konuşuyorum tabii) hadi bir mucize oldu bobo'yu türk yaptık diyelim.. o zaman da almeida'yı keseceğini sanmam, belki çift forvet düşünebilir, gene fernandes dışarda kaldı! :s herhalde onu oynatmanın tek yolu ernst'i kesmekten geçiyor, ama buna da kimsenin gönlü razı olmaz herhalde.. amk böyle işin!

bu arada lig 2.liği için 40 civarında bir puan yetecektir rahatlıkla bence.. şampiyonluk çok zor, biz 15 galibiyet bile alsak trabzon'un o kadar yenilgi alacağını zannetmiyorum, mesele kadıköy'de fenere, inönü'de bize yenilseler bile öyle hemen dağılacak gibi durmuyorlar bu sezon.. zaten bu şekilde devam edebilirlerse ben de hakedilmiş şampiyonluklarına hiç üzülmem..

sy dedi ki...

Ben Aurelio'nun o kadar vazgecilmez oldugunu dusunmuyorum. Sadece yerli statusundeki oyuncu azligi sebebiyle Aurelio onemli gozukuyor; ancak burada herkesin atladigi bir nokta var.

Besiktas pasli ve baski kuran bir takim olmak istiyorsa, mactaki rakipleriyle arasindaki farki acmak icin tempolu oynamasi gerekiyor. Hiddink'in bir lafi vardi, kelimesi kelimesine ayni olmayabilir: "Gunumuzde oynatmak istemeyen takimlar ile oynayan ve yetenegi on plana cikaran takimlar arasindaki fark belirsizlesiyor. Barcelona'nin diger pasli-baskili oyun oynayan takimlardan farki bunu tempolu yaparak rakiplerinin taktiklerini gecersiz kilmasi"

Bunun detayli analizi sanirim Noat Samisa'nin blog'unda da vardi. Aurelio'nun tempoyu yavaslatabilme ozelligi guzel, ama bize lazim olan bu degil. Bu acidan Ernst-Necip ikilisini Aurelio-Ernst ikilisine tercih edebilirim.

AQ-47 dedi ki...

1. sivokun nasıl bir performans göstereceğini ya da kaç maç sonra eskisi gibi olacağını bilmiyoruz
2. rıdvan için de aynısını söyleyebiliriz
3. ernst çok fazla maç kaldıramıyor, 2 maç iyiyse 3.de mutlaka tekliyor, fernandez candır, can...
4. necip'i ne çabuk unuttuk, adamın adı geçmez oldu
5. boboyu biz de kafamızda bitirdiysek gerçekten de gidiyor demektir, yani yine tek forvetiz
6. sezer de alınırsa guti'ye veliaht yetiştiririz, ille fernandez yedekleyecek diye bir şey yok, yeter ki sezer çaba göstersin
7. ersan'ı çok abartıyoruz, bu çocuk fazla özgüvenden büyük hatalar yapacak gibi geliyor bana...yeni defans hala sorunlu

kkskblog dedi ki...

-------umut---------
-engin--jaja--burak-
-----selçuk-colman--

şimdi bu takımda gerçek anlamda savunma yapan kaç oyuncu var. Şahsi görüşüm bu 6 oyuncudan savunmaya en çok katkı yapan adam umut... Ki bizim muhtemel orta saha dizilimine baktığımızda ortada:

---ernst--fernandes----

-gibi iki dengeleyici olduğunu görüyoruz. Esas mesele; ilk yarıda oyunu karşı kaleye yıkıyorduk ancak yeteneksiz adamlar(tabata,nobre-holosko) gibi adamlarla orada iş bitirme sıkıntısı yaşanıyordu(Konyaspor maçı). Şimdi bu 3'lü çıktı yerlerine Simao ve Almeida gibi dünya çapında adamlar geldi. Bence bu denli felaket senaryoları çizilmesine gerek yok gibi...

berthelemy dedi ki...

Sezer hakkında istihbaratım var. Ayrılmayı düşünmüyormuş kendisi.

jeankier dedi ki...

rapid wien hocası aklını toplasın, figüran! oldukları maçta bir daha belki zor karşı karşıya oynayacakları adamları sakatlamaya kalktılar.. bunu en çok yapanlarda rapid deki türk oyunculardı..

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Mustafa Denizli: Turkiye boyle kadro gormedi

http://spor.milliyet.com.tr/turkiye-boyle-kadro-gormedi/spor/spordetay/26.12.2010/1331039/default.htm

tearkan dedi ki...

Ertuğrul Sağlam takımın başındayken de Delgado'yu öve öve bitiremez, ondan yeterli verimi alamıyor ertuğrul derdi Lig tv yorumlarında Mustafa Hoca. Hayırdır inşallah.

RuFF dedi ki...

bizim 14 maçı falan net almamız lazım. aralarında fener-trabzon-bursa maçlarının olması lazım.

17'de 14 biraz mustafa denizli konsantrasyonuyla yapılabilecek bir şey gibi geliyor.

schuster "the maç" hocası olmadığı için puan kaybederiz gibi geliyor.
-----------------------------------

Adamsın Gürcan bu kadar güzel bir tespit yapılamazdı sanırım :)

Yorum Gönder

Ara