.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Aralık 2010 Cumartesi

Örnek Yabancı Futbolcu Kılavuzu

Sevgili X,

1. İlk oynadığın maçtan itibaren senden Bank Asya (Türkiye 2. Futbol Ligi)'da 50 tane bulunacağını rivayet eden yorumcular olacaktır. Bu yorumcular senden daha fazla para kazanıyor olsalar da, dediklerini pek sallama.

2. Biz Türkiye halkı olarak el-kol konusunda çok hassasızdır. "Elin kolun oynamasın" tarzı tabirlerimiz vardır. O yüzden hakemlere derdini anlatmaya çalışırken elini kolunu kullanma, kart görürsün.

3. Aslında düşündüm de, hakemlerle diyaloğa girmeye de çalışma. İngilizce ağzından "fuck" kelimesine benzer çıkabilecek herhangi bir kelime sorun yaratacaktır. Bunun haricinde İspanyolca, Almanca, Fransızca vs. istediğin dilde hakeme (2. maddeyi unutmamak şartıyla) dilediğin gibi sövebilirsin, anlamazlar.

İlla ki İngilizce küfür etmeliyim diyorsan, "cunt lick piss whore" tarzı daha beklenmedik kelimeler kullan. Türkiye'de youporn tarzı siteler yasaklandığından beri bu kelimeler literatürden kalktılar.

4. Türkiye Ligi sert bir ligdir. Sert tekmelerden şikayetçi olabilirsin, ama olursan şımarık olursun.

5. Şımarık demişken, imza töreni haricinde sakın ama sakın top sektirme.

6. Türkiye'ye gelen yabancı ya çok sevilir, ya hiç sevilmez. O yüzden geldiğinin ertesi günü ince belli bardakta çay içerken, sağ bacağını 90 derecelik açıyla sol uyluk kemiğinin üstüne atmış gözükürsen hayatın daha da kolaylaşır. Gelir gelmez saç traşını olup efendi olursan da süper olur.

7. Resmi tatillerden önce (Noel, Paskalya vs.) ne yap ne et kart görme. Anında "tatile erken çıktı" damgası yersin.

8. Biz Türkiye erkekleri el ele tutuşur, kol kola girer, yanak yanağa öpüşür, birbirimizin cinsel organına muccuk çeker, hatta şaka yollu birbirimizin kıçına pandik atarız. Lakin sen sakın ama sakın başka bir erkekle dudak bölgesi civarında öpüşme, bizim adetlerimize aykırıdır, çok pis güleriz "hihoho" diye.

9. Röportajlarını mutlaka Türkçe kelimeyle bitir. Yabancılar Türkçe konuşunca nasıl seviniyoruz anlatamam.

10. Eğer zibidi bir televizyon programına katılma fırsatı gelirse anında kullan. Mümkünse Acun Ilıcalı ile kanka ol. Çok kapılar açılacaktır sana. Hala daha Kompela diye ne olduğunu bilmediğimiz bir elemanı saygıyla anarız.

8 Yorum:

Levent dedi ki...

Ben Guti alkollü araba kullanıp kaza yaptığında çok büyük hayalkırıklığına uğradım. Şu blogda da çoğu kişi, "Ne var canım, galibiyetten sonra da içmeyecek mi?" tarzı şeyler derken sert bir tepki de gösterdim. Ama, şu kırmızıdan sonra "Guti'de bir isteksizlik, 'Amaan, benim ne işim var burada? Kim oynayacak burada?' havası görüyorum" yorumlarını okuduktan sonra diyecek kelime bulamadım.

Yahu ben adamın burada beş aydır kendini yırttığını görmesem şunlara inanacağım, insan kendi takımına karşı nasıl bu kadar hınç dolu olabilir aklım almıyor, alamıyor.

xearoson dedi ki...

şimdi X'te bi alex deil tabi...

Hinc degil bunun sebebi, mikro duzeyde bakinca hinc gibi gozukuyor, ama insanin genel felsefesi, izledigi program, okudugu kitap, sabah uyandigi taraf, argumanina tutunma istegi vs. hepsi birlesip bu tur yorumlari doguruyor. Hinc dersek eksik yaklasmis oluruz.

Su yukarida stereotipize ettigim tutumun kaynagi baska yerde, Besiktas ozelinde degil.

BJK4EVER dedi ki...

Yazinin eksigi var, fazlasi yok. Bir de tipin de onemli tabii, cok kolay lakap takiliyor maalesef (koylu, yenikoy kasabi, cingene vs), o yuzden ustune sakalina biyigina onem vereceksin.
Birde gazetelere veya dergilere Turk bayragiyla birlikte poz verirken kral oluyorsun, onu yazmayi unutmussun.:)

Adsız dedi ki...

Fabian Ernst'in kulağına küpe olsun bu tavsiyeler.Hiçbirini uygulamıyor.

sehorn dedi ki...

sevgili yabancı futbolcu, doğu Avrupa'lı yahut Balkan kökenli olma. O zaman 30 dakikada göz göre, bağıra bağıra iki sarı kart görürsen ağzına sıçarız. Ancak yakışıklı ve kariyerli bir İspanyol'san durum değişir tabi :)

kafsinkaf dedi ki...

-Milli marş okunurken çok ciddi olsun

-Kandilleri kutlasın

-Türkler çok sıcak kanlı insanlar desin

-Takımda arkadaşlığı buldum,yeniden doğdum,evimde gibiyim desin

-İdmana yarım saat önceden gitsin

-Mümkünse arada bir metrobüse falanda binsin

-Misafirlerine İstanbul'u gezdirirken yakalansın

bunlarıda yaparsa iyi olur

Oğuz Öztürk dedi ki...

Madde 8 şahane... Her b*ku yeriz ama dudaktan öpmeyiz :)

Yorum Gönder

Ara