.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Aralık 2010 Pazar

Olur da Gelirlerse ...

ki duyumlara göre ben gelecekler diyorum... Kural olarak bir oyuncu Uefa Kulüpler turnuvasinda ( Uefa Şampiyonlar Ligi ve Uefa Avrupa Ligi ) aynı sezon içinde birden fazla kulüpte oynayamaz. Fakat istisnai olarak bir oyuncu Şampiyonlar Ligi veya Uefa Avrupa Ligi’nin ilk, ikinci ve üçüncü eleme gruplarında oynamış ise, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde bir başka kulüp için guruplardan itibaren eğer ki eski kulübü Şampiyonlar Ligi’nde veya Avrupa Ligi’nde gruplara kalamamış ise oynama hakkına sahiptir. (Burada pek bizi ilgilendiren bir durum yok ) Son 32 takım aşamasının başlamasından önce bir kulüp maksimum 3 kurallara uygun oyuncuyu, şampiyonanın geri kalan maçlarında oynamaları için kaydettirebilir. Bu kaydın en geç 1 şubat 2011 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir, bu süre için uzatma talebi kabul edilmez. Yukarda belirtilen 3 (yeni) oyunculardan, UEFA tarafından düzenlenen kulüp müsabakalarında oynamış herhangi biri, eğer aşağıdaki şartlara uygunsa yeniden kaydedilebilir : * Oyuncu aynı şampiyonada başka bir takımda oynamamış olmalıdır. (Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi farklı şampiyonlar olarak değerlendirildiğinden, Bremen ve Valencia'nın Avrupa'daki konumu ve söz konusu isimlerin oynadığı maçlara bakılmaksızın Almeida ve Fernandes Avrupa Ligi'nde Beşiktaş formasıyla mücadele edebilir) * Oyuncunun daha önceki takımı hala aynı şampiyonada bulunmamalıdır.Ayrıca, eğer oyuncunun yeni takımı Uefa Avrupa Ligi’nde mücadeleye devam ediyorsa, daha önceki kulübü içinde bulunulan sezonun her hangi bir anında Uefa Avrupa Ligi’nde mücadele etmemiş olmalıdır. (Simao'nun Avrupa Ligi'nde Beşiktaş forması giymesi - Atletico Madrid gruplardan çıkamasa bile - mümkün değil, zira başta da belirtildiği üzere istisnai durum sadece ön eleme sürecini kapsıyor ve elemeleri geçip gruplarda forma giydiği an aynı turnuvada başka takım adına mücadele edemiyor) Özetle: Şartlar ne olursa olsun, 3 yeni Portekizli'den 1'i (Simao )Avrupa'da yok Kaldı ki, Sivok'un dönüşü ve '' 3 yeni oyuncu '' sınırlaması dikkate alındığı vakit; 3 Portekizli + Sivok hiçbir şekilde mümkün olmayacaktır ... Zaten 1 Portekizli iyi, 2 Portekizli bla , 3 Portekizli hede hödö ... Ekleme: Farklı turnuvada (Ş.L) forma giyen oyunculardan da 1 tanesini kaydettirebildiğimiz için Fernandes ve Almeida'da arasında da seçim yapmak durumunda kalacağız.

37 Yorum:

Baris dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Baris dedi ki...

Ben zaten o kadar yabancıyı neremize sokıcaz anlamıyorum.. Hadi Ferrari gitti, Fink gitti.. Birinin yerine Sivok, birinin yerine Fernandez monte olacak.
Bobo sakat onun yerine de Almeida'yı koydun takıma.
Simao n'olcak?
Yada Süper Lig'de kimler oynayacak. Simao fazladan olur gibi zaten bu takıma..

Milky Way dedi ki...

sivok ne zaman dönüyo ki?

Paul Pierce dedi ki...

Sivok takımla çalışmalara başlamış; ancak sözleşmesi dondurulduğu için ilk yarı oynayamacak.

Unknown dedi ki...

simao kariyerli, fakat artık doymuş, yaşlanmış bir oyuncu..

guti'nin bile bir ideali var bu sene.. oynama fırsatı bile bulamadığı UEFA kupasını da alıp koleksiyonunu tamamlamak, iyiden iyiye efsanevi, kutsal bir konuma yükselmek..

almeida ve manuel ise mükemmel transferler olur..

tahminim o ki holosko (sözleşmesi donar), fink, ferrari (ya da zapo) gidici isimler..

manuel, hugo ve sivok gelici isimler..

Unknown dedi ki...

simao'ya yaşlı diyişim sakın yanlış anlaşılmasın..

sadece simao ve beşiktaş'ın (ve schuster'in) hedefleri sanki örtüşmüyor bu sene.. adam yanlış bilmiyorsam daha bi kaç ay evvel uefa kupasını aldı zaten..

manuel ve hugo ise genç isimler.. hem de hedeflerimiz örtüşür kanaatindeyim..

simao belki 3-4 sene daha mükemmel top oynar.. ama anlatmak istediğimi anlatabildim sanırım..

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sozcelyk dedi ki...

almeida'nın aradığımız golcü olduğuna inanmıyorum, çok farklı goller atıyo olabilir ama bize isabet oranı çok daha yüksek bir golcü lazım, bu sebeple bobo'yu üç kere daha tercih ederim almeida'nın yerine.

ah ailton'un yanında ibrahim akın olmayaydı : (

Unknown dedi ki...

@ sergen

ben de ferrari, fink ve holosko'ya gitti gözüyle bakıyorum. holosko'yu askıya alacaklar sanırım..


-----------cenk-------------
hilbert sivok ersan üzülmez
manuel aurello ernst quaresma
-----------guti-------------
---------almeida------------

lig de misal manuel'in yerine necip'i yahut hilbert'in yerine ekremi koyup altı yabancıyı sağlayabiliriz..

böylece misal hilbert ve bobo yedek yabancılar olur. (+ 2)

tribündeki + 2 ise tabata ve zapo..

6+2+2 isimli ucube kuralla çok dalga geçtik sene başı. hala ucube buluyorum bu prosedürü..

fakat şu bir gerçek ki çok işimize yarıyor bu sene..

Unknown dedi ki...

kendimce öngörümü özetleyecek olursam;

6
------------
sivok
manuel
ernst
quaresma
guti
almeida


+2
------------
hilbert
bobo


+2 (tribün)
------------
tabata
zapo

helldoradotcom dedi ki...

umudum toraman'dan kurtulmaktir. kisa vadede toraman ve delinho'ya hizmetlerinden dolayi tesekkur edilmesidir. ridvan-sivok-ersan-ismail yeterlidir. 2 de yedek kanat alinir schuster'in onay verdigi lyon'un alt yapisindan olur biter. simao'ya biraz ayip ediyoruz gibi geldi bana zira adam her gittigi yerde hirsiyla oynayan bir adam. bence makul bir maliyetle alinabilirse dogru bir is yapilmis olur. sportif basari=para oldu artik. CL'ye kalamazsak seneye isimiz daha zor. her yil bir sekilde bu lige kalinlami ki para gelsin. yoksa arsenal taktigi guzel ama unuttugumuz onlarin liginden her sene 4-5 takim gidiyor. O yuzden takimin her sene temizinden 20 mio eur geliri cepte. Bence de genclestirmedir, alt yapidir, gelecek vaadeden yabancidir guzel tabirler ama bunlarin hepsini yaparsak ancak Arsenal gibi her yil ligi 4. 5. gibi bir yerde bitiririz..

matiasemilio dedi ki...

fink,ferrari ve zapo gidecek bence..ayrıca insanoğlunun iki vadisi dolusu altını olsa üçüncüsünü istermiş; futbolda doyma diye bişeye inanmıyorum..geldiği takdirde simao cok cok başarılı olur diye düşünüyorum..

BJK4EVER dedi ki...

Her yerde Fink, Zapo, Ferrari gidecek diye yaziyor da, 2 yabanci stoper gidip 1 tane gelince sikinti yasariz. Ersan, Toraman, sakatliktan yeni cikmis Sivok bize yetmez, hele UEFA'da. Tabii Aurelio veya Fernandes geriye cekilebilir, ama oyle ya da boyle 6 yabanci ligde maksimum olacak, 10 tane ilk 11 oynayacak yabanci sikinti yaratir. Hadi UEFA icin aldik, lig icin de en azindan 1 tane yerli transferi yapilmali.

Biz sene basinda pirpir golcu aramiyor muyduk? 1.91'lik Hugo Almeida'nin neresi pirpir yahu?

Eser'in yabanci hesabini gorup arttirmak istiyorum da, korkuyorum, ondan sesimi cikarmayacagim.

Baris dedi ki...

Hibert yedek kalmaz..kalamaz..kalabilemez.. :)

Batistuta35 dedi ki...

Fernandes yarın geliyor,resmi site geçti..

carlito dedi ki...

yılmaz'ın listesine aynen katılmakla beraber tabata olmasa da olur diyorum hatta.. simao'ya yer açılabiliyorsa fazla mal göz çıkarmaz ama madem uefa'da oynayamıcak, olmasa da olur.. sonuçta artık tek önemli hedefimiz uefa..

Sertug Ozgur dedi ki...

simao gelecekse tabata gereksiz, almeida gelecekse holosko kalmalı. gerçi sakatlık durumu var bilemiyorum. büyük olasılıkla geçen sene gibi verim alamayız. bu durumda bir forvet kiralanabilir.

zapo ise sezon sonuna kadar kalmalı.

bu arada fener ankaraya aynı gün gitmedi. rıdvandan ilgiyle bir açıklama ve lige havlu atma konusunda bir laf bekliyorum.

trabzonun penaltısı ise komediydi. kabul etmek gerekir ki son 2 haftadır şansları da yanında.

rıdvan geçmişken; ya bir zamanlar rıdvan diye bir çocuk yaşarmış diyorlar. hala yaşıyorsa ne yapıyor acaba kondüsyon eksiğini kapatamadı mı?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

yabancıları dondururlarken onu da dondurmuş olmasınlar? :)

AQ-47 dedi ki...

sürekli oynayanların kondüsyonu ne ki rıdvanınki ne olsun...bu arada trabzonun penaltı tam komediydi, faruk özakla ilgili de hoş olmayan şeyler duyuyorum, inşallah şu takımı rezil etmezler. Bana kalırsa Trabzon sakatlıklar ve diğer etkenler açısından çok şanslıydı, 2. devre onların da şansı dönecektir, asla bu kadar düzgün gidemez.

BJK4EVER dedi ki...

Donecek de bakalim biz Trabzon'un ilk yari gittigi kadar duzgun gidebilecekmiyiz ikinci yarida?

tearkan dedi ki...

Fernandes yarın İStanbul'a geliyormuş.

http://www.bjk.com.tr/tr/haberler.php?h_no=19104

bacon1903 dedi ki...

Simaonun avrupada oynamamasi buyuk kayip olur.Ligde sansimiz bence bitti.Fazla luks kacabilir!!!!!Transferler dogruda etkisi ne yazikki yokk!!!Bakalim bunlar nasil etki edecek???

Unknown dedi ki...

http://forum.forzabesiktas.com/

"Irkçılığa ve Irkçılara karşı seyircisiz maç Diyarbakır'a"

Şu konu çarşının tarihindeki zirve noktası.

Şu konu idareden en pervasız önerilerde bulunabilen herhangi bir sivil toplum örgütünün/partinin bile gündeme kolay kolay taşıyamayacağı bir sorunun özünü teşkil eden bir konu.

Ben bu başlığın blog moderatörleri tarafından en yukarıya, sitenin en görünen yerine taşınmasını isterim.

Bunu talep ediyorum.

Çarşının önde gelenlerinin ortaya koyup gündeme taşıdığı bu cesaretli talebi tüm beşiktaş taraftarları gösterebilmeli.

Büyük Beşiktaş Taraftarı diye boşuna demiyormuşuz demek ki.

Bir memleket sevdalısı olarak, bir anne adayı olarak, yarı rum yarı türk asıllı birisi olarak, herşeyden ötesi kendi tercihimi ifade eden bir "Beşiktaşlı" olarak ve daha önce bu nitelendirmeyi kendim için kullanmıyordum ama artık bir "çArşı"lı olarak bunu hem rica hem de talep ediyorum.

Almeida'lar Simao'lar gelir gider. kimler gelip gitmedi ki? Fakat baki olan Büyük Beşiktaş Taraftarı'dır.

Onun taraftarının topluma kattıkları, ve onun takımının taraftarına yaşattıklarıdır.

Hepinizi seviyorum ve sizlerle aynı hissiyatı paylaşıp, aynı anda sevinip aynı anda üzülmeme vesile Beşiktaşıma tapıyorum.

Sağlık ve Mutluluklar sizlerin olsun Büyük Beşiktaş Taraftarı.

renom dedi ki...

simao iyi bir oyuncu , atletico madrid'de yaptıkları orta da yalnız ben bu transferi ne için yaptığımızı çözemedim. simao atletico madrid ile el'de oynadığı için zaten bu adamdan avrupa maçlarından faydalanamayacağız. lig için alındı desek ligden zaten koptuk , önümüzüde ki 4 rakibi geçmemiz için mucize filan gerekir. üstelik bu adamın sene sonu sözleşmesi bitiyormuş bu sene zaten lig gitmiş , avrupa da faydalanamayacağımız bir oyuncu için neden bonservis parası veriyoruz ben anlamadım. transfer eğer gerçekleştiyse hayırlı olsun demekten başka bir şey gelmez elden ama ben bu hareketi pek doğru bulmuyorum ayrıca bu kadar çok portekizli oyuncunun isminin bizimle anılması ister istemez aklıma portekizli menajerlerin bizimkileri kafaladığı ihtimalini getiriyor. sanırım alman menajerlik şirketi rogon'dan sonra bazı portekizli menajerleri de ihya edicez..

helldoradotcom dedi ki...

Ilk olarak sampiyonluk gitti tarzi soylemlere sadece guldugumu belirtmek isterim. Lider 2000'li yillardaki GS olsaydi bekli hakli olabilirdiniz fakat ligin tepesinde TS var arkadaslar. Henuz dogru duzgun haftada 2 mac yapmaya bile baslamadilar. Kupa maclari bir alevlensin bakalim 2. yari ne gosterecek? Simao'nun EL'de oynamayacak olmasi tabiki kayiptir ama CL'ye katilmak olan esas amac icin son derece dogru bir transferdir. Takimin ofansif kalitesinin arttirilmasi yolunda atilmasi gereken bir adimdir. Beisktas icin ilk ve en onemli amac her yil CL'ye kalmak olmalidir. Avrupa'da basari falan hepsi cahil taraftar icin uyusturucu bu asamada. Hangi kadroyla avrupa'da basarili oluyorsun? Gruptan cikmak bile bence bu sene basaridir. Takim revire donmus halen bir kondisyoner hatasi var mi diye soran yok bu blog disinda !!

ozy dedi ki...

Ligde sampiyonluk sansımız çok azalmış olabilir ama ikincilik de cok onemli bir hedef.. zira bu sene uefa'dan alınabilecek iyi bir sonucla seneye cl ön elemelerinde seri bası olma sansımız bile olabilir. Bu yuzden lige havlu atma moduna girmemek lazım.
simao'yu bende su an için fazla lüks bir transfer olarak görüyorum. Ayrıca bu kadar Portekizlinin de bir arada olması avantajdan öte dezavntaja dönüşebilir.

BJK4EVER dedi ki...

Almeida ve Simao da gelmis, benim yorumum:

Simao tam ihtiyacimiz olan oyuncu, tam 4-3-3 acigi ve cok kaliteli.
H.Almeida da tas gibi oyuncu, kaliteli, ama suphelerim var. Bize lazim olan forvet buldugunu atan ceza alani golcusu, cunku orta alan oyuncularimiz (Q7, Guti, Simao) skora katkida olmayan, ama baskalarini gol pozisyonuna sokan oyuncular. Tek forvet olarak U.Karan, Jardel, Semih gibi ceza alani golcusu isterdim, buldugunu atan bir golcu isterdim, H.Almeida ise istatistiklere bakarak boyle bir golcu degil.

Ayrica yabanci kontenjani buyuk sikinti. Ilerideki uclu yabanci olacak+Guti+Ernst etti 5. Yani Fernandes, Sivok, Hilbert uclusunden 1i oynayacak, belki de Schuster Fernandesi stoper olarak dusunuyor. Aurelio yerine dusunurse zaten defans komple yerli demek, bakalim.

Birde bu transferler UEFA icin olmasi lazim, sonucta ligde koptuk kopacagiz, fakat Avrupa'da bu ucluden sadece 1'i oynayabilecek kurallar geregi. Pek avantaj degil yani.

maui dedi ki...

@BJK4EVER
Bilmediğim için soruyorum ya da postu yanlış mı yorumladım ama benim bildiğim kadarıyla Avrupa'da sadece Simao oynayamıyor
Lige gelince de diş macunu reklamı tadında bir takımımız oldu"Önler iyi ama arkalar ıııh..."
Almeida-Q7-Simao-Guti-Fernandes-Ernst-Sivok-Hilbert
Kalması gereken 8 yabancı bunlar
Kadro ise bence
cenk
toraman/dağ/rıdvan-ersan-sivok-ismail/üzülmez-
aurelio/necip-fernandes-simao-Q7-Guti-Almeida olacak
Bakıldığında harbi harbi kağıt üzerinde olmak kaydıyla iyi bir takım.
Senin çok beğenmediğin şuster dayının yapmak istediğini uygulayacak bir takım oldu.
Ama dersen ki bu adamlar bende olsa şuster dayıya ne gerek var sen de haklısın
Hakkımızda hayırlısı
Bu arada şampiyonluk için önümüzdeki 18 maçın 14'ünü kazanmak gerekiyor ki bence hakikaten çok zor bir iş değil. Zira, Trabzon'un ersun yanal zamanındaki gibi patlayacağın düşünüyorum
Bursa ve Fener de dert değil bu yıl...

BJK4EVER dedi ki...

Yanlis biliyor olabilirim, fakat Simao elenirse kesin olarak alinabiliyor kadroya, ona ek Fernandes ve Almeida'dan sadece 1'i gelebilecek, cunku 2'sinin takimi da devam ediyor. Tabii Ath. Madrid de devam ederse ne olacak orasi mechul, o zaman 3'un 1'ini (tam oturdu bu laf) alabilecegiz kadroya bildigim kadariyla.

Unknown dedi ki...

arkadaşlar yöneticinin biri açıklama yaptı alınan futbolcular oynayabiliyormuş...

marpione dedi ki...

bu adamların sadece yılın kalan kısmı için düşünülerek değerlendirilmesi bence çok isabetli değil. önümüzdeki sezonu düşünürsek şimdi gelmeleri faydalı, alışma devresini atarlar, ilerdeki hedefler için iskelete monte olurlar.

ayrıca bu sene ligde hala şansımız olduğuna da katılıyorum. orda da faydalı olacaklardır.

cagatay dedi ki...

'' Ocak ayında transfer edilen her futbolcu Uefa Avrupa Liginde oynayabilir. Çünkü Uefa Avrupa Liginde Ocak ayında grup maçlarından elemeye geçecektir. Yani bir statü değişikliği olmuştur. Bundan dolayı Ocak ayında gelecek futbolcular Uefa Avrupa Liginde forma giyebilecek'' diyerek sözlerini tamamladı.

HABER1903 -

ederlezi12 dedi ki...

http://www.haber1903.com/uefa-bilmecesi-cozuluyor_3_46326

Bir de böyle bir şeysi var .

makavel dedi ki...

üzülcek bir şey yok be kardeşim.. tabatanın yerine simao oynar,gutinin alternatifi mendez olur yarım sezon için 1 milyon euroya gelmiş çoçuk koyarmı??? nobre abisi 2 sezonda beş gol atıp 3.5 m euro almıyormu???bence bu bir devrimdir portekiz milli takımının yarısı kadromuzda sevinmemiz lazım!! evet bu kifayetsiz futbolculardan kurtulma devrimidir (bobo nobre holosko tabata fink zapo)hugo almeida ya gelince tamamen yıpratan cins forvet öyle bir iştah varki mübarekde..boboda olmayan çok şey mevcut
bazı arkadaşlarda sanki guti 25 yaşındaymış gibi yorum yapmakta akıllı bir teknik direktör bu kadroyla ortalıgın tozunu attırrırr.burdan schuster hocama seslenmek istiyorum :) gözünü seviyim boş verdik ligi falan, zaten bu sene fb gs de şampiyon olamıycak... top oynasın bu takım artık top!!!

Yorum Gönder

Ara