.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Aralık 2010 Cuma

Manuel Fernandes


38 Yorum:

Pamukk dedi ki...

patlamaması dileğiyle
figer kazığı olmaması dileğiyle
Quaresma kazığı da olmasın lan çocuk portekizlileri doldurtuyo takıma

rbaggio dedi ki...

çok acayip top çalıyo vatandaş

enorton dedi ki...

ACIKLANACAK OZEL DURUM/DURUMLAR:

SIRKETIMIZ, VALENCIA'NIN OYUNCUSU MANUEL FERNANDES'IN TRANSFERI KONUSUNDA GORUSMELERE BASLAMISTIR.

carlito dedi ki...

sakatlık falan yaşamadıkça her türlü çok katkısı olacak, ernst'in denizli döneminde yaptığı etkiyi yapabilir.. ama işte önceden birkaç kez sakatlık yaşamış umarım tekrarlamaz..

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sozcelyk dedi ki...

bilmediğimiz bir oyuncu değil.

benfica,everton ve valencia macerası çok iyi geçti ki bu sebeple milli takımın meireles ile birlikte ön bölgesini oluşturuyorlar.

tek endişem bu adamı yaz döneminde inter transfer etmek için çağırdı ve sağlık kontrollernden geçemedi dolayısıyla valencia'ya geri döndü ,tino costa mehmet banega vs tonla oyuncu olunca ve oynatılmayınca da küstü tabi klasik duygusal oyuncu tripleri.

neyse bize sağlıklı geldiğini varsayarak beşiktaş'a nasıl katkı verebilir onu konuşalım.

1.si tribün ilişkileri çok iyi olan bir futbolcu,everton taraftarının çok sevdiği bir adamdı david moyes da istiyordu bunu ama 18 milyon gibi bi bonsevis istendiği için everton'da kalamadı valencia'ya transfer olmuştu.

beşiktaşta aurelio ve ernst'in olduğu mevkide oynatılırsa aurelio yerinde kalır fernandes guti ile bağlantıyı sağlayan oyuncu görevinde oynatılır diye düşünüyorum zira bu adamın asıl mevkisi orası.

lakin açık oyuncu sıkıntısı çektiğimiz belli ,schuster dayının tabatanihat holosko hilbert şimdiye kadar hiçbirinden verim alamadığımız yerde bu adamı deneyeceğini düşünüyorum ben , çünkü sadece basan bir oyuncu değil aynı zamanda çok teknik ve de süratli.

hayırlı olsun umarım sakat gelmez.

ha bu arada portekiz milli takımının değişmez oyuncusu oldu sayılır , son maçların özetlerini izlerseniz attığı anormal golleri de görürsünüz.

Pamukk dedi ki...

inter alıcakmış arkadaşı fakat sağlık kontrolünden geçememiş?

carlito dedi ki...

boşver inter adam olsa quaresma'yı da göndermezdi :)

Jokond dedi ki...

@carlito

çok güldüm yahu:)

isaac newton dedi ki...

aurelionun yerine yapılmış bir transfer olması dualarıyla :)
yalnız 18numara necip'in..

carlito dedi ki...

:) o diil de bu adam 22. hafta fenere çakmazsa ben de bişey bilmiyorum! (bkz. zenci)

BJK4EVER dedi ki...

@isaac newton

Su at gozluklerini cikartip on yargisiz baksak? Aurelio cok cok faydali ve iyi oynuyor, maclari daha dikkatli sekilde seyredersen bunu gorursun zaten.

Bence de sozcelykk'in dedigi gibi Tabata'nin yerine sahte sag acik olarak kullanilabilir, cunku suratli, ikili mucadelelerde saglam ve top teknigi iyi olan bir oyuncu, uzaktan sutlari da etkili.


Her halukarda faydali olur bence.

Sertug Ozgur dedi ki...

açıkçası sadece bir dönemlik değil, sakatlığı ve katkısı test edildikten sonra gelecek sene için de düşünülen bir transfer olarak görüyorum veya görmek istiyorum.

quaresma'nın da takım ile bağlarını kuvvetlendirmek açısından olumlu görüyorum.

saha içine gelirsek sanki seneye sözleşmesi bitecek olan alman ernst'in yerine düşünlüyor izlenimi bırakıyor bende.

açıkçası ilk bakışta en eksik olduğumuz yere merhem olacak pozisyonda değil ama gereksiz de değil orta sahanın yaş ortalamasını düşününce.

genellikle bahsedilen mevkilerdeki eksiklerimize bakınca:

sağ bek: hilbert bu işi kotarıyor bence. iyice alıştı oraya ve ekrem'in de düzeleceğini düşünürsek sene sonuna kadar orası idare edilir.

stoper: son zamanlarda piyango gibi çıkan ersan sayesinde ve sivok'un da iyileşmesiyle orası da sene sonuna kadar idare edilebilir gözüküyor. sivok'un eski performansına ulaşması da dileğimiz tabi. fakat ben sivok'u da çok beğenen biri değilim, ideal bir savunma oyuncusu değil bence ama oradaki kaliteyi arttırmak sene sonuna bırakılmalı ve öncelik sene sonunda da daha eksik olan mevkilere verilmeli.

sol açık, sağ açık: öncelikle yedek de bekleyebilecek iyi bir yerli oyuncu bulmak gerekir buralara. sol açık olursa daha iyi olur. biliyorum zor ama iyi araştırmak lazım. sonuçta stoper fakiri ülkemizde ersan kalitesinde bir stoper bank asya'dan bulunabiliyor. sağ açık olarak hilbert belli bir kapasitenin üstüne çıkamaz. fakat ekrem de iyileşince bu ikili arasında hiç beklenmeyecek şekilde iyi bir uyum olabilir, bu konuda umutluyum. beklemek gerek.

forvet: bobo'nun eğer türk vatandaşı olma gibi bir durumu olmazsa ki pek sanmıyorum, ciddi sakatlığı varken ve sözleşmesi de biterken yönetimin gönderebileceğini düşünüyorum. bobo gibi bir isim her zaman gerekli, esas sorun yanına partner olabilecek daha farklı özellikte bir isim. yerli olarak da mutlaka alternatif bir isim olmalı. ilk aklıma gelen k.paşalı şahin aygüneş.

kısacası bir forvet transferi daha yaparak transferi bitirmek gerek. ben devre arasında çok oyuncu alınmasına taraftar değilim. ha ekstra bir de yerli kanatlarda oynayabilen hücum oyuncusu bulunursa ne ala.

devre arası ferrari ve fink'in kesin olarak gideceğini düşünürsek,
üçüncü isim kim olmalı bilmiyorum. bu gelecek forvet oyuncusunun özelliğine de bağlı. eğer almeida tipinde adam gelecekse holosko'nun kalmasından yanayım.

mehmetozy dedi ki...

valencia nın kadrosunda dusunmemesinin sebebi nedir acaba?

sozcelyk dedi ki...

albelda,tino costa,banega ve mehmet topal var onun yerinde oynayan futbolcular.

forma şansı bulamayacağını düşündüğü için ayrıca milli takımdan tanıdığı quaresma için tercih ediyor beşiktaş'ı.

Unknown dedi ki...

Sezon başında Hilbertin gereksiz bir transfer olduğunu düşünüyorduk. Sakatlıklar sonrası bugün geldiğimiz noktada Hilbert takımda en çok eksikliğini hissedeceğimiz 2-3 adamdan biri oldu.

Fernandes de şu an için gereksiz bir transfer. Ne orta sahanın tamamını yabancılardan oluşturacak bir yabancı kontenjanımız, ne de , eğer maç trafiğinde ernst ile rotasyona gireceği planlanıyorsa, böyle bir yabancıyı rotasyonda necipten daha iyi bir alternatif bulundurmak amacı ile transfer etme lüksümüz var.

Henüz oyuncunun yeterli performans gösterememe ihtimalinden söz etmedim bile.

Böyle düşünüyorum ama umarım bizleri mutlu eder

BJK4EVER dedi ki...

Bence kanatlara yedek yerli bulmak cok zor olmamali. Zaten V.Sen gibi ucuk orneklere yonelmemek lazim, Yekta, Sahin Aygunes, Iskender Alin, Ali Guzeldal gibi oyunculara yonelmeliyiz. Olmadi Bank Asya'da bircok topcu var, Turgut Dogan tarzi adam bulabiliriz bence Ersan'i buldugumuz gibi, zaten yedekte oturacak biri ariyoruz....
Olmadi A.Kucik var zaten, Nihat da donecek....

Unknown dedi ki...

Fernandesin sutlari videoda gordugunuz bir kac sutu gibi degil, genelde sutlari berbat bir oyuncu, hatta biraz abartacak olursam inonude direk taca gidecek sutlarina hazirlikli olun... Driblingi cok iyi bir oyuncu, ozellikle cok cabuk suratlanip, uzayip giden bir oyuncu olmasi nedeniyle sag acik vaye sol acik oynayabilir fakat kimse ondan Holoskodan iyi bitiricilik beklemesin. Skora asist anlaminda katkisi olabilir ama asla bitirici bir adam degil..

fabianernst dedi ki...

@asvaltta
hocam naptin ben o videolardaki sutları gordukten sonra ne hayaller kurmuştum sabahtan beri :))

serkan dedi ki...

bizim blogdan fernandes yorumum:
http://subjk.blogspot.com/2010/11/manuel-fernandes.html

asvalttaicenler haklı hatta ben sol açık oynama ihtimalinin stoper oynama ihtimaline göre daha düşük olduğunu düşünüyorum :(

Unknown dedi ki...

Sutlarini bir kenara birakirsak, kronik bir sakatligida mevcut bir oyuncu, umarim en azindan 6 ay sakatlanmaz da sezon sonuna kadar saglikli bir sekilde oynar.. Bizim kondisyonerle olacak is degil vesselam..

Unknown dedi ki...

Fernandesin tum ozelliklerini topladiginizda ondan bir sagbek bile cikartabilirsiniz ki bana gore Schuster onu tam bir joker olarak kullacaktir. Sagdan bindirmelerini bekliyoruz.

isaac newton dedi ki...

@BJK4EVER
aurelionun faydası nedir?
bir ortasaha oyuncusundan beklediğimiz fayda buysa sözüm yok.
sadece kendi bölgesinde 5metre karede oynamaksa tamam.
takımı bir kez olsun ileri taşımamıştır aurelio
sezon başında necipli ortasahanın ne kadar parlak olduğunu unuttuk sanırım

ayrıca asıl mevkisi ortasaha olan bir oyuncuyu kanatta oynatmak ne kadar doğru? Q7'yi forvette oynatmak kadar saçma. sırf dribligi var ayakları iyi pas yapıyor diye kanada koymak (mecburiyet durumlarını hariç tutuyorum) Q7yi forvette oynatmaktan daha saçma. misimoviç sol kanatta ne kadar yapabildi örnek var gözümüzün önünde.
hee pardon at gözlükleriyle biraz zor görürüz ;)

BJK4EVER dedi ki...

Aurelio orta saha oynamiyor, on libero oynuyor, bunu bir kere ayirt edelim. Onliberodan beklentimiz de ikinci toplari toplamasi, rakibin 10 numaralarini etkisiz hale getirmesi, rakibe rahat sut attirmamasi, top kayiplarinda sok pres yapip rakibi yavaslatmasi vs, ki bunlarin hepsini bana gore cok iyi de yapiyor. Ha, sen bunu orta saha oyuncusu olarak degerlendirirsen kotu evet, ama orada oynamiyor. Busquets Barcelona'da ne yapiyorsa aynisini Aurelio yapiyor.

Fernandes olayina gelirsek, bu adamin kanat oyuncusu olmadigini biliyorum, belirttim zaten. Ama bizde Tabata da kanat oyuncusu degil, zaten simetrik tipik 4-3-3 oynamiyoruz biz, Noat'in yazilarina bakarsan da gorursun. Bu asimetrik diziliste de sahte sag acik olarak faydali olabilir bence. Barcelona'da da 2 sene evvel 4-3-3'un kenarlarinda forvet Henry ve 10 numara Messi vardi, ikisi de tipik kanat oyuncusu degil, yardirdilar. Sistemden ve kagit uzerindeki bolgeden ziyade oyuncunun saha icindeki rolune ve yaptiklarina bakmak lazim.

dominic molise dedi ki...

gereksiz transfer.
aurelio, ernst, necip, guti'nin yanina 5. adam lukstur.

alper dedi ki...

bi kere zencinin kötüsü beşiktaşa hiç gelmedi diye düşünüyorum.amaral ve carew de dahil bu zencilere.o açıdan iyi transfer diyebilirim en azındna renginden dolayı.

iki kere ise gelişi ile baklava 4-4-2 ye döneceğimizi düşünüyorum.arkada orelyo,sağda ernst solda fernandes önlerinde forvet arkası guti.ki gutiyi daha etkin kullanmak iin düşünülüyor olabilir.kü7 e nobre veya sadece kü7 forvet olarak kullanılır sanırım o durumda.
4-3-3 ve türevlerinden her türlü sapmanın ise bizi 1960 lara geri götüreceğini düşündüğüm için bu durumu tasvip etmem söz konusu bile olamaz.yine sol kulak memesine söverim.

matiasemilio dedi ki...

aurelio konusunda ben de bjk4ever gibi düşünüyorum,şuanda çok faydalı oynuyor..en yakın örnek gs maçında onun yerinde fink ya da necip oynasaydı galibiyetle ayrılamazdık diye düşünüyorum..
fernandes ise ortasahanın temposunu artıracak bi oyuncu,faydalı olacağı kanısındayım..hoca tabatanın yerine düşünüyo gibime geliyo ama olmayabilir de tabii..

isaac newton dedi ki...

@BJK4EVER
bizim takımlarımızla bacelonayı kıyaslalamak gerekir. orada Busquets takımına ortasaha oyuncusu olarak katkı yapmamasa da olur çünkü önünde bunu yapan dünyanın en iyileri var.

unuttuğumuz bir şey daha forvetten devşirme sahte sag açıklar yaratabilirsiniz hele elinizdekiler henry ve messiyse ama ortasahadan bozma kanat oyuncusu sahte de olsa istediğiniz verimi veremez.
bugün emre belözoğlundan ne kadar sahte kanat oyuncusu olursa fernandes'ten de o kadar olur.
benim anlatmak istediğim itirazım bu.

BJK4EVER dedi ki...

Yahu biz kaliteyi karsilastirmiyoruz ki, sistem uzerinden isim vererek ornekliyoruz. Tamam, Busquets'i begenmediysen Mikel derim. Mikel'i begenmediysen Nigel de Jong derim. Bu da uzaksa Huseyin Cimsir derim, Saidou derim.

Forvetten bozma sag acik olursa orta sahadan bozma da olur. Tabii onun rolu farklidir, meziyetleri farklidir. Canli ornek istiyorsan van der Vaart, son mac Tottenham'da sag acik oynadi, Hollanda milli takiminda da Dunya Kupasi ve oncesinde sol acik ve sag acikta oynadi.

Sarper dedi ki...

o değilde!!!

link veren oldumu bilmiyorum ama
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/16436548.asp?gid=373

Levent dedi ki...

Ya ben bu Guti'yi çok seviyorum, öl dese sorgusuz sualsiz ölürüm!!11

Haberi yazan adam Ismail Er yahu. Yapmayin gencler...

Sarper dedi ki...

@shelbyl

yazana bakmadım valla, bi an feci gaza geldim

olsun, haberin doğru olabilme ihtimalini sevdim diyelim

Haberin dogru olup olmadigini, bu yazin dava raporlarindan anlariz :) Bakalim 41'i asabilecek miyiz?

Bu arada, oyuncu videolarina guvenim sifir oldugundan hicbir yorum yapmiyorum burada. Tabii bu adami youtube'dan izleyerek almiyor olmamiz -Quaresma referansi- guven verici.

sozcelyk dedi ki...

ismail er'in yaptığı haber yeni değil , çok çok önceden guti ocak ayına kadar parasını almayacağını bişeyler verebildikten sonra o parayı haketmiş olacağını söylemişti.

Fernandes türkiye'ye benfica,everton ve valencia'da çok iyi oynamış ancak son geçirdiği sakatlık yüzünden valencia'da formasını kaybetmiş portekiz milli takım 11 oyuncusu olarak geliyor,eğer sakat değilse tartışılacak bi adam değil, çok seveceğiz.

ayrıca geldikten sonra sağ açık oynayacağına bahse girerim :)

deniz dedi ki...

İspanya'da birtakım vergi mevzuları varmış 2010 yılıyla alakalı, o yüzden bu sene para istememiş. Tipik revaçta olana yavşama, afedersiniz copcopçuluk yani.

asist time dedi ki...

Her yerde yorumlar ve kişisel fikirler var ama Fernandes ile alakalı kac gundur soyle ayrıntılı bir oyuncu analiz yazısı bulamadım. Nasıl bir oyuncudur, hazır mı geliyor? Takıma ne yönde katkısı olabilir? vs.. Oyuncuyu tanıyan arkadaşlar bilgilendirirse cok sevinirim.

Adsız dedi ki...

fernandes gerçekten süper topçu özellikle bire birde çok iyi

şu video da özellikle süper

http://www.filminizle.com/manuel-fernandes-golleri-videolari-resimleri-besiktas.html

Yorum Gönder

Ara