.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Aralık 2010 Pazartesi

Hangi Guti?


Gol at, asist yap, ispanya şampiyonu ol, hatta şampiyonlar ligi şampiyonu ol, sahada centilmenlik yap, rakiple iyi geçin, hakeme bağırıp çağırma, güzel yüzünle herkesi kendine hayran bırak... Ve bütün bunların üstüne alkollü araba kullanıp birilerinin canına kıymaya gayriihtiyari teşebbüs et. Hangi Guti? Hangisi Guti?

78 Yorum:

molosztash dedi ki...

Kendisine buradan seslenmek istiyorum. İçki içtiğin zaman beni ara abi, geleyim alıp seni evine bırakayım. Yapma böyle. Geçmiş olsun. Saygılar.

Jokond dedi ki...

Bu kadar düzgün özelliğiyle düşman çatlatan bu adamın böyle bir cehalete imza atması çok garip. Ehliyete de el koymuşlar, futbol şubesi hemen bir şoför ayarlasın. Yoksa magazincilere gün doğacak...

Unknown dedi ki...

isme yakışır bir post olmuş FİTNE ÇIKARMAYA YÖNELİK.

carlito dedi ki...

hadi diyelim Guti düşüncesizlik etti.. peki ya kulübün organize ettiği bir gecenin ardından, içki de içilen bir ortamsa (içilebilir, doğaldır) futbolcular evlerine giderken kendi arabalarıyla gitmelerine nasıl göz yumuyor ordaki kulüp yetkilileri? Guti'nin bir özel şoförü olup olmadığını bilmiyor değiller herhalde! çok mu zor yanına bir şoför bulup öyle göndermek? bulamadınız diyelim, taksi de mi çağıramadınız? bir yönetici deseydi ki, "olmaz Guti, bu şekilde gidemezsin" adam karşı mı çıkacaktı? hiç sanmıyorum..
elbette burda öncelikli suçlu olan Guti'nin kendisidir, çocuk değil sonuçta, sorumlu davranmalıydı.. ama kulüp yetkililerinin de böyle durumlarda uyumaması gerekir diye düşünüyorum..

cagatay dedi ki...

abartmayın aq. postlar açmalar falan. seviyoruz seni guti.

Sarper dedi ki...

post-nick uyumu olmuş resmen

Gürcan Ulusoy dedi ki...

abartmayın yaaa alkollü araç kullanıp kaza yapmanın nesi önemli? bunlar hep medyanın işi... guti'yi yedirmeyelim beyler...

sahip çıkalım yaptığına. hatta birimiz gitsin, suçu üstlensin kendi ehliyetine yazdırsın cezayı.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bu arada, fitneci başlığı açmış ya, guti'yi kesin sevmiyordur...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bundan 5 ay önce ferrari de ehliyeti kaptırdı ama önemli değil. futbolcu adamlar bunlar yapcaklar tabi... her gün hepimizin başına geliyor.

matiasemilio dedi ki...

yanlış,peygamber yapsa da yanlıştır..fitne çıkarmayla ne alakası var..

fabianernst dedi ki...

guti o gun birinin can kaybına mal olabilirdi çok kotu bir olay yanlış baya

Gurcan Fenerli misin nesin hep Besiktas'in, hep Guti'nin kotulugunu istiyorsun yea.

Sporcu adam, olur arada boyle seyler affetmek lazim. Hangimiz alkollu araba kullanmadik ki? Hem parasi devletimize gidiyor, degil mi Batuhan kardes?

cha dedi ki...

2.7 promil ne ediyor bira cinsinden? yasal sınırı ne?

molosztash dedi ki...

sevgili shelbyl, sevgili Gürcan; bir iki kişinin fitne esprisini böyle mi yorumluyorsunuz. çıkın bir hava alın bence. saygılar...

bu kadar çabuk deşifre edilmeyi beklemiyodum ühüh.

"önemsiz bişe ya, ne olacak?" diyenlere en güzel cevabı guti kendi basın karşısına çıkıp özür dileyerek verecektir. Ben şahsen böyle bir şey bekliyorum. Bir özür giden canı geri getirmez ama can kaybı yoksa ve bu hatanın tekrarı olmayacaksa, çok kıymetlidir.

spirit dedi ki...

böyle toplumsal ahlak, genel kabul üzerinden futbolcu yargılayacaksak; hıncal uluç'un schuster eleştirisine de katılıyoruz demektir. kural, çiğnendiğinde, çiğneyen aleyhine kuralın var oluşu üzerinden 'öteki' etiketi yapıştırmak için tek başına yeter bir şey değildir. kural çiğneyen şerefsiz değildir, ahlaksız değildir. kötü adam değildir. sabah güzel oyun oynayan adam doğru, akşam içen adam da yanlış değildir. sabah kötü oynayıp akşam evine gidip yatan da iyi, güzel değildir. böyle olmaz bu işler.

hangisi guti diye bir şey yok. guti bu işte. ikisi birlikte, guti. bu guti. sabah çıkıp aslanlar gibi top oynayan, gecesine de keyfine bakan muhteşem bi herif. beraber düşünmek gerek.

guti, 'bu şekilde' düşünebildiği için böyle olmuş bi adamdır. şahane oynadığı bir maçın akşamında içmeye beis görmediği için guti'dir. guti, futbolda her şeyin yapılması gerektiği gibi değil, kafasının çalıştığı şekilde yaptığı için bu herif çok ince zekalı diyoruz. guti, ince zekalı olduğu için bu kadar iyi futbolcu ve zeki olduğu için de futbolculuk/ahlak/kabul görmüş olması gereken genel kavramı üzerinde pek durmuyor.

guti, böyle bir adam olduğu için sahada o pasları verebiliyor. o yüzden seviyoruz. erhan güven/ibrahim toraman/üzülmez de, böyle bir adam olduğu için veremiyor. 'aa ayıp' kavramına sıkı sıkı bağlanmayı gerektirecek bi zekası olduğu için, futbolculuğun kabul görmüş kalıplarından çıkamadığı için guti olamıyor. çıksa da çıkamaz, çünkü malzeme belli. bunun her ikisini de yapamayınca zaten serdar özkan oluyosun.

alkollü araç kullanmak iyi bir şey değildir, evet. ama iyi futbolcu/insan kötü futbolcu/insan etiketi yapıştırmak için de tek başına bir bok ifade etmez.

birisine bir eleştiri getirileceği zaman toplumsal ahlakın arkasına sığınmamalıyız.

Sevgili moloz,

Ben "isme yakışır bir post olmuş FİTNE ÇIKARMAYA YÖNELİK." ve "abartmayın aq. postlar açmalar falan. seviyoruz seni guti." ifadelerinde espri gormuyorum, bir tez goruyorum. Ama illa hava almami istiyorsan alirim. Saygilar...

@fitneci

Cok guzel bir noktaya deginmissin esasinda konudan bagimsiz olarak da, "alkollu arac kullanmak" bir suctur ve sorumsuzluktur. Bunun toplumsal ahlak ve genel kabulden ote bir boyutu oldugunu gormek lazim.

Amerika'da alkollu arac kullanirken yakalananin totosundan kan alirlar. Ister unlu, ister unsuz olsun, nezareti gorur, ve hatta iceri de gider. Cunku bu isin sakasi olmaz.

Ha, bu Guti'nin kisiligine dair bir sey soyler mi? Hayir. Orada hemfikiriz.

Lakin bu olay "Ya cocuk yapmis bir seyler iste" diye gecistirilemez. Yani yeri gelince "Isterse basbakanin oglu olsun" diyoruz ya, bugun "Guti'cim ama ya" dersek tutarsizlik etmis oluruz.

Yani fitneci'nin "Hangisi?" bakis acisina katilmasam da, fitneci'yi "N'olacak ya?" diye elestirecek bakis acisina da katilmiyorum diyorum.

Bu da "ozet gec yea"cilar icin gelsin.

lord magius dedi ki...

çok abartılan bir olay kanımca ki biz Pascal Nouma'ı gördük barımıza bastık Guti'nin İspanyada da benzer olayları oldu.Bırakın Topunu oynasın.Bu kadar büyüğüne ve özeline hiç sahip olmamıştık.

yuki the zorba dedi ki...

Guti'nin yaptigi hata cok buyuk. Ben orada o saatlerde sahilde gezinen, dolanan bir insanim... O sabah orada ben de yuruyor olabilirdim... Araba gelip bana da carpabilirdi... Alkollu arac kullanmaya hic kimsenin hakki yok, bu kadar net... Yakinlarini trafik kazasinda kaybetmis, hele ki sarhos insanlarin hatasi sonucu kaybetmis olanlar beni daha iyi anlayacaktir.

Netice olarak benim gozumde bu Guti'yi kotu insan degil, sorumsuz insan yapar... Sorumsuz insanlar da kotu insanlar gibi suclu olduklarinda ceza alirlar. Bu isledigi sucun Turkiye'deki cezasi bu, daha buyuk degil. Oralardan bundan iki saat sonra ya da once gecse, belki birilerini ezebilir, hic bir zaman odenemeyecek veballerle karsi karsiya gelebilirdi...

Umarim Guti ehliyetsiz araba kullanacak kadar sorumsuz degildir ve bundan sonra bugunkunden on kat daha dikkatli olur...

Bir de bu adam arabasini/ehliyetini yeni almis birisi falan degil. 34 yasinda yahu. Hani cocuk olsa "Ah kerata, bir hata yapmis" diye yaklasalim.

Bir insanin yetenekleri ya da bizim "taraf"tan olup olmamasi, o insani yargilarkenki tavrimizi etkilememeli.

Neyse, netcede Yuki de dediklerimi (ya da diyemediklerimi) demis, +1 deyip geceyim.

GoDLeSS_FroG dedi ki...

iyi de zaten adam senin kanunlarının gerektirdiği cezayı almış gitmiş işte.

şimdi size deseler ki "GoDLeSS_FroG alkollüyken kaza yaptı, ehliyetini aldılar" ne diyeceksiniz?
ayıp günah falan diye girmeyin kalbinizi kırarım.

Bu ülkede alkol almak suç değil, istediği gibi içer.
Suç belli bir seviyeden fazla alkol alıp araç kullanmaktır.
onun da cezası ilk sefer için beşyüz küsür lira artı altı ay ehliyete el koyulmasıdır.

Guti de gitmiş içmiş araba
kullanmış ve ehliyetini kaptırmıştır.

Tamam önemsiz birşey değil ama kendisini bağlar o adamın.
alkollü araba kullandı diye "bir daha yüzümüze nasıl bakacak" triplerine gerek yok.

O triplere bırakın yandaş medya girsin. Bırakın boyalı basın dediğiniz adamlar yapsın onu.

Bakin simdi olayin mekanizmasi su:

Ben bir gazetede haber gorsem "G.H.(34) alkollu araba kullanirken kaza yapti" diye, sinirlenir, uzulur; eger sol tarafimdan kalktiysam kufreder gecerim.

Eger haber ile ilgili "G.H'yi tanirim iyi cocuktur, yapmis bir hata" tarzi yorumlar (birden fazla) gorursem de "Hop birader, bu adam 34 yasinda, daha cikip ozur falan da dilemedi, ne bu tolerans?" diye sasiririm.

Isim onemsizken olay bu.

Ha, bunun uzerine bu olay bana Turkiye'de alkollu araba kullanmanin cezasinin ne kadar az oldugunu, trafik kanunlarinin isleyisindeki corba parasi mekanizmasini vs. animsatir, ona da sinirlenirim yeri gelmisken G.H.'den bagimsiz olarak, o da benim ekstra yorumum olur.

Isin etik boyutuna gelirsek: Ben daha iki hafta once Batuhan'in o dingil "Istanbul - Eskisehir 1.5 saat" roportajini elestirdiysem, zamaninda Emre'nin trafik kazasina, ya da herhangi bir siyasi-ekonomik erkin ya da siradan vatandasin trafik kazasina tepki gosterdiysem; ayni tepkiyi de gene bir vatandas olarak Guti'nin kazasina gostermeliyim.

Ne bir eksik, ne bir fazla.

tearkan dedi ki...

Soranlar olmuş, ben de üstüme vazife alıp söyleyeyim; yasal alkol sınırı 0.5 promil. Kandaki % 0.5lik alkol anlamına geliyor yani.

Guti haberlerden okuduğum kadarıyla 2.7 promille yakalanmış. Öyle çok az, Guti bu yae, fitne çıkartmayın içsin ne olacak diyebileceğimiz bir durum yok ortada yani. Guti'yi hepimiz seviyoruz, hatta kız arkadaşım Guti'ye baktığın gibi bana bakmıyosun diye takılır bana; ama adamın alkollü araç kullanmasını savunacak, bunu eleştirenlere laf edecek kadar kendimizden geçmesek, kantarın topuzunu kaçırmasak hiç fena olmaz.

tearkan dedi ki...

Ayrıca bir de şu açıdan düşünün. Guti alkollü araç kullanırken kendisine yada bir başkasına zrar vermiş olsa ve bunun sonucunda futboldan uzak kalsa bizim ona olan sevgimize ve Beşiktaş'a ihanet etmiş olmayacak mıydı?

yuki the zorba dedi ki...

Akil tutulmasi yasiyoruz, mesele bu... Benim oglum 2.71 promil alkolle araba kullanirsa, bakin kaza yaparsa demiyorum, muhtemelen yufka yurek sebebiyle dovemem ama eline bir daha araba anahtari vermem.

Batuhanla kiyaslarsak:

1) Batuhan profesyonel degol, Guti iyi bir profesyonel

2) Batuhan sucu ovuyor, su ana kadar Guti cikip, 500 lira verdim devlete yaee demedi

3) Batuhan sorumsuzluk yapiyor ve bence kotu de bir insan. Nitekim bununla gurur duyuyor. Guti sorumsuzluk yapti ve karsiliginda bir ceza aldi. Dahasini yaparsa onun da kotu bir insan oldugunu dusunebiliriz.

4) Bu tamamen kisisel fikrim; Guti muhtemelen boyle bir sey yaptigi icin uzulecektir, Batuhan ise kaza yapsa arabasini garajina cektirir, "bak boyle pert ettim arabayi, kasko da oduyor hepsini ehehehe" deyip gerinecektir.

Bunlarin hic biri Guti'nin yaptigi isi hafifletmez. Ben belki bugun hepinizden cok seviyorum Guti'yi, kaldi ki Real Madrid'deyken sevmezdim, ama toplumda alkollu arac kullanmanin normalize edilmesine sonuna kadar karsiyim. Alkolluyken yurudugun yolu bilmiyorsun, evine gittigine inanamiyorsun bazen, araba kullanmak ne demek...

Jokond dedi ki...

sadece ve sadece bir kişinin olayı umursamayan, guti'yi destekleyen yorumundan sonra şu postun altında bile öyle bir gerginlik yarattınız ki pes diyorum artık size.

Batuhan ile Guti'yi kiyaslamak mumkun degil zaten abi :)

Dedigim su: Olaylari degerlendirirken, kisiye gore deger yargisi olusturup, sonra ona bir de kilif aramayacaksin. Onu yaparsan Hincal Uluc olursun esas.

Guti'yi gectim, anam babam evladim dostum 2.71 promille araba kullansa cok agir laflar ederim, kavga ederiz vs. Benim derdim sirf Guti oldugu icin "yapmis bir hata" deniyor olmasi. (Bakin bu sadece bu blog ozelinde bir elestiri degil, internette gordugum genel tavir bu)

@jokond

Gerginlik derken? Abi ne yapalim, blog yorum kutusunun etrafina cicek desen mi isleyelim yani?

Kufur yok, hakaret yok, onemli bir mefhumu konusuyoruz burada gayet duzeyli bir sekilde.

Jokond dedi ki...

"Gurcan Fenerli misin nesin hep Besiktas'in, hep Guti'nin kotulugunu istiyorsun yea.

Sporcu adam, olur arada boyle seyler affetmek lazim. Hangimiz alkollu araba kullanmadik ki? Hem parasi devletimize gidiyor, degil mi Batuhan kardes?"

bu mesajı sen yazmadın mı shelbyl? siz oldukça itici bir üslupla, alaycı ifadelerle o yorumları yazana kadar burada sadece ve sadece bir kişi dışında herkes zaten Guti'yi ve olayı ayıplıyordu? Sürekli bir gerginlik, ortamı kutuplaştırma çabası. Yazacak kelime kalmadı artık...

Unknown dedi ki...

Merak edenler için açalım biraz: 70 kilo ve 182 boyundaki bir insanın 2.7 promile ulaşması için yaklaşık 4 saat süren bir akşam yemeği boyunca yaklaşık 6 tane 0.5 lik bira içmesi gerekir. Yasal sınır 0.5 promildir.

Şimdi "yeaa nolcak yaaaa" düşünenler için bir sorum olacak: 6 bira içmiş herhangi bir insan gelip yolda annenizi, babanızı, kardeşinizi, sevgilinizi veyahut çocuğunuzu bir güzel ezip kolu kafayı asfalta saçsa ne dersiniz acaba?

Bu olayın arkasında yandaş medya yoktur, Guti yaptı diye küçültmek, kendimizi küçültmektir. Yakışanı çıkıp özür dilemesidir. Takımdaki gençlere, medyaya, topluma sahada verdiği futbol derslerine ek olarak bir de ahlak dersini eklesin, o zaman çıkar alkışlarım.

Unknown dedi ki...

Bir de karaciğer saatte yaklaşık 0.21 promil alkolü temizler, Hz.Guti sabah idmanına alkollü çıkmıştır. İlgililere duyrulur!! :)

Sarper dedi ki...

Ciddiye alan varsa diye yazıyorum yukarıda yazdığım sözlük göndermeli espridir. Guti'nin yaptığı yanlış, fakat yönetimle beraber yemek yenen bir akşamda yönetimin oyuncuları bu şekilde salıvermesi daha da yanlış.

Hemen gaza gelmeyelim.

Guti bu konuda özür dileyecektir diye ümit ediyorum.

@spirit

futbolcunun zekası matematikle değil oyunuyla ölçülüyor falan fişman evet ama dikkatinden kaçan şey Guti'yi başarılı bir futbolcudan ziyade "saha içi + saha dışı" sevme aşamasında olmamız... Sadece saha içine bakıp geçmiyoruz, daha fazlasını görmek istiyoruz(doğru/yanlış tartışılır) Lakin benim demek istediğim sadece bu değil. Dün birinin canına zarar gelseydi eminim ki Guti "şanı şöhreti s... keşke giden o canı geri getirebilseydim" derdi. Benzer şekilde dün Bursa maçından önce yaşananları "bunlar doğal şeyler" deyip geçebilir misiniz? Hiç mi tadınız kaçmadı?

"akşamları içki içmek yanlış değildir" "Adam yasal cezasını çekmiş beyler uzatmayın" gibi boş laflara cevap verme gereği görmüyorum zira 1) içki kötü bişey, içmeyin diyen olmamış 2) ülkemizin o güzel ceza kanununu tartışmamız gerek(guti birini öldürse bile bi iki yıl yatıp çıkacak 3) muhabbetin seviyesini düşürmek istersem: guti o halde anana bacına çarpsa aynı şeyleri mi düşünürdün?

deniz dedi ki...

Resmi sitede özür yazısı yayınlanacağına geçmiş olsun yazısı konulmuş. Sanki biri gelip Guti'ye çarpmış. Şaka gibi.

serkan dedi ki...

şöyle bir konuda bile bu blog birleşemiyor ben de buna takıldım..sürekli muhalefet sürekli "hayır siyah değil beyaz demek" çabası..
tartışılan konu son derece net, verilmek istenen mesaj çok net ve doğru..neyi tartışıyoruz hala?

alper dedi ki...

şindi agalar schuster için dediğimi ve üzerine fırtınalar kopan lafımı tekrar etmek durumunda hissediyorum kendimi.ben trilyonlar kazanıp range rover ciplere binecek kadar zeka ve lüks yaşama bilgisine sahipsem gece içip içip ters yöne girip başka masum insanların canını tehlikeye atma hakkına da sahip değilimdir.eğer bunu yapıyorsa da zekasından şüphe bile duymam direk yok derim.gerzek guti.sallandıracaksın taksimde bakalım bir daha yapıyor mu.

Unknown dedi ki...

Aklın yolu bir. Basın toplantısı düzenleyip kamuoyundan özür dilemelidir.

biri leri dedi ki...

Guti alkolun dibine vurmus ben de klisenin dibine vurayim gencler (cliche is cliche for a reason neticede) Eksi Besiktas'ta kim hakiki suzme maldir, kim adamdir onu apacik gosterdi bu post. "Turnusol"

jokullmagic dedi ki...

http://www.goal.com/en/news/462/netherlands/2010/09/20/2127982/psv-confirm-striker-jonathan-reis-will-not-be-axed-after

yakın zamanda yaşanmış yine alkol içerikli bir olay. burada herhangi bir kaza olmamasına rağmen oyuncunun ayağı az kalsın kayacaktı. Resmi siteden oyuncu özür diledi, bir maç kesildi, sonrasında da kallavi bir para cezasıyla affedildi.

Sonrasında neler yaptığını herkes bilir, en azından psv - feyenoord müsabakasını sağır sultan bile duymuştur.

matiasemilio dedi ki...

bu guti başka guti..
http://www.youtube.com/watch?v=gfkyRxGd3-8&feature=related

Levent dedi ki...

Öncelikle, Guti'nin yaptığı öyle geçiştirilecek bir şey değil. "Adam içer agalar, cezasını da almış işte uzatmayın" diyen arkadaşlar da içmiş galiba.

Biz Guti'yi sadece gol attığı, asist yaptığı için sevmiyoruz. Gol atan, asist yapan çok oyuncu var ama Guti kadar kendini kulübe adayan, koşan, mücadele eden, gençlere rol model olan çok oyuncu yok. Ama bu yaptığı hareket beni hayalkırıklığına uğratmadı dersem yanlış olur.

Alkollü şekilde araç kullanması ayrı mesele, kulübün onu bu durumdayken tek başına salması çok daha büyük mesele. Bu geceyi de geçtim, Guti neden tek başına geziyor? Bugün yanlışlıkla tekin olmayan bir yerlere girse, başına bir iş gelse ne olacak? Koy başına bir şöför, nereye istiyorsa gitsin.

Guti'nin çıkıp özür dilemesi gerek, ki dileyecektir de, Guti bu olayı unutacak tipte bir insan değil. Kulüp de ceza vermeli, artık bir maçlık kesecekler mi, yoksa para cezası mı olur bilemiyorum ama yaptığı hatanın farkına "gerçek" anlamda varması lazım.

Bugün birini ezseydi, çok daha farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Hatta konuşacak durumumuz, yüzümüz kalmazdı.

Tabi, bu durumdan "İşte, yine de bi' Alex değil ;)" ve bilimum saçma sonuç çıkartanlara da bir şey demiyorum, onlar da içmiş.

@Jokond

Ben bu blog'un basindan beri surekli sarkastik yaziyorum abicim. Gecenlerde biri "Gerci shelbyl de atarli bir arkadas" yazmisti da gulduydum. Kisinin taninmadan sadece uslupla bilinmesi guzel tabii.

Orada direkt dalga gectigim hic kimse yok. Aslinda var, Batuhan'la dalga geciyorum, ama o da hak ediyor. Onun haricinde, olay sadece durum tespiti.

Benim yorumuma kadar 11 tane yorum yapilmis. 3'u Gurcan'in zaten. Geri kalan 4'u olumsuz, 1'i notr, 1'i espri, 2'si Guti'yi destekleyen. Yuzdeye vurursan, cok da acik bir yana kayma yok. Ben de o sekilde oyle bir yorum yapmisim.

Sen sonra gelip burada "gerginlik" diyorsun, ben esas o zaman geriliyorum bunlari yazmak zorunda kaliyorum.

Durum bundan ibaret.

Su konu altinda yine yeni yeniden kendimi aciklamak zorunda kaldim ya, peh.

Levent dedi ki...

"Olay fazla abartıldı. Çok küçük bir hasar var, fazla bir şey yok. Sanırım olaydan sonra biri basını arayıp görüntü aldı. Bu yüzden skandal gibi anlatıldı. Türkçe bilmediğim için polisin gelmesini bekledim ve gerekli şeyleri yerine getirdim, her şey kontrol altında. Ayrıca 2.71 promil alkollü olduğum doğru değil, 0.71 bile değildim."

Demiş. Sanırım hala ayılamadı, biz özür bekliyorduk ama.

Gerçi ben daha resimleri falan görmedim, nasıl olmuş tam da bilmiyorum.

Unknown dedi ki...

Amerikada alkollu araba kullanirken basima gelenleri burada ilk defa sizlerle paylasiyorum..

Her Turkiyede yetismis genc vatandas gibi bizde burada kurallari fazla sallamiyorduk, sonucta "kurallar yikilmak icindir" teziyle buyumus ulkenin evladiydik, Amerikaya geldikten 10 gun sonra bir araba aldim, daha sonra aksamlari ickili arabaya kullanmaya basladim arabayi aldiktan 1 hafta sonra arka farimin kirik olmasindan dolayi sheriff tarafindan cevrildim, benim kafa bir milyon vaziyette durdum, arabanin icinde bira kutulari falan vs.. Adamlar benimle bir guzel tassak gecti, yarim saat bir cizginin uzerinde yuruttuler, gozlerimi kapattirip garip garip hareketler yaptirdilar,10 dan geri dogru huizli hizli saydirdilar, tabi bunlarin hepsini alkollu olmadigimi iddia ettigim icin yaptilar, en sonunda o alete ufledik hersey ortaya cikti.. Beni bir guzel kelepceliyip mapushaneye attilar ayilana kadar gozaltina aldilar, tabii bu arada elinize o numarali kagidi verip profilden falan foto cekmeyi, parmak izinizi almayi unutmuyorlar. Beni ayildiktan sonra elime mahkeme kagidini verip gonderdiler.

1 ay sonra mahkemeye ciktim, 2.500 dolar ceza ve 2 gun hapis cezasina carptirildim, tabii ehliyetime de 6 ay el konuldu.. Ve bu ehliyetiniz yokken bir de psikologa gitmek zorundasiniz, psikologta toplu seanslar yapiliyor, her tarafiniz alkolik adamlarla dolu, ayaga kalkip, "hi my name is james I am a alcoholic" gibi bizim turkiyede tassak gectigimiz muhabettleri adamlar ciddi ciddi yapiyorlar.. Ben durumun ciddiyetini o zamanlar anladim.. Sonra ehliyeti aldiktan sonra basima bir kac olay daha geldi, ama ben dersime yaklasik 1 yil once cok saglam aldim ve suan birakin alkolllu araba kullanmayi, arabayi calistirmadan ehliyet kemerimi takiyorum, hiz siniri ne ise ona gore kullaniyorum vs...

Tum bunlari niye anlattim, Guti Ispanya'nin Madrid sehrinde yetismis, orasinin kulturuyle buyumus bir adam, ben sanmiyorumki Guti burada trafikte yaptiklarini Ispanyada yapabilisin, daha dun insanlari kendimize nasil benzettigimiz ile ilgili bir post attim, hani Deli Ibonun pesinden Gutide kosuyor ya bayaragi kapmak icin o mesele.. Biz bu adamlari kendimize benzetmek yerine biraz daha onlara benzemeye calissak sanirim hersey daha medeni olur.. Sonucta ben buraya geldim ve artik burasini kurallarina gore oynuyorum, ya da oynamak zorunda oldugumu bazilari cok guzel bir sekilde hissettirdi.. Bilmem anlatabildimmi...

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
jeankier dedi ki...

guti reis sağlam içmiş, http://www.otomarket.net/PROMIL.ASP - 7 duble rakı/viski/konyak/tekila..

Kalten dedi ki...

"0.71 bile yoktu" demiş, işin aslı nedir acaba. Eğer hakikaten yok ise Guti'yi korumamız lazım, var ise de tabii ki özür dilemesi gerekir.

Guti eğlenceyi seven biri olabilir, ama kulüpçe takım-yönetim herkes Reina'da iken ardı-ardına şişeleri dikeceğini de sanmıyorum.

Arnavutköy'de ters girdiği yeri bilen bilir, yolu bilmeyen bir yabancı iseniz yapılmayacak hata değil. Türkiye'de tabelalar yurt dışındaki birçok ülkenin aksine (İspanya'yı bilmiyorum) yol ayrımından 20 metre önce değil, ayrımın dibine konur (http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=42325&p=4&rid=155 şuradaki çizgili amcanın gösterdiği ters yola girmiş Guti, yani trafik lambasında gözüken "tam sol"u "hafif sol" anlamış, "girilmez" tabelası vs de yok orada gördüğünüz gibi), dolayısıyla ömrü boyunca İspanya dışında araba kullanmamış olma ihtimali yüksek olan Guti'yi 20 yaşında da olsa 34 yaşında da olsa şaşırtabilir.

Dediğim gibi, kesin bir yargıya vardığım yok. İsteyen istediğini der adam hakkında, burası zaman zaman okuyup misafir olmayı sevdiğimiz bir blog'un yorum kutusu sonuçta, zabıt tutmuyoruz.

Ama yine de adama sıçıp-sıvamadan önce bir sisin dağılmasını beklesek fena olmaz. Naçizane.

Melih dedi ki...

olaylar polis vs. beşiktaş'a dönüşmekte, ilgiyle izliyorum.

Sertug Ozgur dedi ki...

Ben de özet geçersem, kalten'in dediği gibi yönetim ve takımın topluca gittiği bir mekanda alkolün dibine vuracağını düşünmüyorum. ha eğer böyle toplu eğlencede zil zurna sarhoş olduysa daha da büyük bir problem vardır bana göre.

Bu olay Schuster'in başına gelse Schuster tarikatinin müridleri kimbilir hangi şaklaban argümanlarla Schuster'i savunurlardı xD

Levent dedi ki...

O "xD"yi şakadan yaptıysan hiç komik değil, ciddiyse çok komik.

Hayır anlamıyorum, şurada sadece Beşiktaşlılar'ı geçtim, tüm Türkiye'nin kalitesini tartışamadığı, beğenerek izlediği Guti'nin yaptığı sorumsuzluk yüzünden başına gelenleri değerlendiriyoruz, burada bile Schuster anasını satayım. Neyse, bi' şey demek istemiyorum yine.

Kalten dedi ki...

Bu Schuster meselesi de Nobre-Bobo'ya döndü.

İkisinden de sıkılanlar için alakasız post'ların altında kullanıma hazır alternatif kamplaşma önerileri:

BMW - Mercedes
Justin Bieber - Miley Cyrus
Beyzbol - Amerikan futbolu
Ezel - Fatmagül'ün Suçu Ne
FIFA - PES
Bodrum - Çeşme
Hülya Avşar - Gülben Ergen
NTV - CNN Türk
Brad Pitt - George Clooney
Camp Edward - Camp Jacob
Makarna - Pilav
Fenerbahçe - Galatasaray












Tamam sonuncusu şakaydı

Erhan H. dedi ki...

o degilde yillardir Guti gibi bir futbol insanini gormemisti gozlerimiz ve Besiktas uzun yillardir bu kadar iyi takim oyununu oynayamamisti.

simdi Schuster ve Gutiyle, zaten Ernstle gelen karakter takima yerlesmis oldu. dun mental olarak bursayi sahada ezdik.birak atilmasini 2 tane daha volkan soksaniz oyuna, Besiktas bu maci vermezdi.

burada gitsin diye dil doktuklerimizi schuster bize ragmen sahiplendi;holoskoyu,hakani,nobreyi,erhani,tabatayi harcatmadi kimseye. Tekke gibilerede bu karakterle sana forma yok demeyi bildi. Ben takimimizdaki psikolojik sorunlarinda yavas yavas ortadan kalkacagini dusunuyorum.elimizdeki oyuncu toplulugu ister istemez son 4 senede kendilerini 5-6 farkli hocaya ayarlamak zorunda kaldilar. tek tek futbolcularin performansini etkileyen sey istikrarsizliktir hele hele teknik ve taktik istikrarsizlik. yani yonunu kaybetmis toplama bir takim ve bir turlu yerine oturmayan yetenekler yigini.

simdi sahada ne yaptigini bilen ve her yonuyle usta bir gutiyle saha disinda ne yaptigini bilen diger usta schuster bir araya gelmis Besiktasimizin basarisi icin yirtiniyorlar. yalan yok,dolan yok, sahtekarlik, kaytarma, isguzarlik,laf kalabaligi yok!!!

Schusterin adaleti bence takima ruhsal bir guven kazandirdi. futbolcular insan olarak schusteri gercekten seviyor ve guveniyorlar. bu cok onemli. ben dun Besiktasi izlerken bunlari gordum.Kolej takimi Besiktas geri dondu.hemde ne geri donme?? gectigimiz hafta devam eden tartismalara son noktayi koydu,hic fire vermeden,en ufak bir firsat tanimadan sabotajcilara.

yani Besiktas bu hafta rustunu ispatladi. 2 derbi 1 uefa 3 galibiyet buyuk kapak oldu bazilarina.bundan sonra yazarken konusurken herkes once bir kendini gozden gecirir umarim.saygilar.

Unknown dedi ki...

Ferdi bence Bursa maçını Derbi olarak nitelememek lazım, hem kelime anlamı olarak da Beşikta-Bursa maçının derbi olma imkanı yok. Ama benim için asıl sorun bu maça derbi demek Bursalıların zaten iğrenç egolarına daha da ego katacak olması, şuanda hala şampiyonluk sarhoşluğunun tesiri altındalar, ikinci yarı çöküşe geçtiklerinde milletle uğraşmayı bırakıp kendi takımlarıyla ilgilenmeye başlarlar...
Bırakın onlar bizim için her zaman normal maç olsun, fazla anlam yüklemeyelim de deli olsunlar..

"xD" yazmamın nesini komik buldun? Bence,Schuster'in sürekli sağ eliyle sol kulağını kaşıması bundan çok daha komik xD

Acilin zibidi tespit yapiyorum: Insanlara diyalektik okutulmadigi icin bunlari yasiyoruz.

Bir insanin degisen olgular dogrultusunda fikrini degistirmesi imkansiz gibi duruyor bize. Eger adam 2 ay once X iyi/kotu demisse, bugun de onu demek zorundaymis gibi hissediyor/hissettiriliyor.

Ben Schuster'i ya da Guti'yi temelden elestirmem. Ama bu adamlar bana gore yanlis bir sey yaptiginda da bunu yazarim. Ama bu bana 1.5 ay sonra gelip "Sen Schuster icin iyi/kotu demistin" seklinde, ozet gecilmis sekilde yansirsa, o noktada sicis baslamistir.

Bu baslik altinda Schuster konusuyoruz, cok garip bu. Guti ile Schuster'in su konu ozelinde ne alakasi var ki? Ama iste takintili beyne cok alakasi var.

Acayip bir durum.

Bursa niye 2.yarı çöküşe geçsin.Şampiyonlar ligi maçları da bitti,devre arası planladıkları gibi forvete ve sağ bek rotasyonuna da düzgün bir transfer yaparlarsa şampiyonluğu sonuna kadar kovalarlar.
Traftarını,hocasını beğenirsiniz veya beğenmezseniz ama Anadolu takımlarına karşı içeride dışarıda Trabzon'la beraber en baskılı futbol oynayan takım Bursaspor.Ertuğrul geldiğinden beri de çok yüksek bir galibiyet yüzdesiyle oynuyorlar.Bursa'nın 2.yarı neden düşüşe geçeceğini gerçekten anlayamadım.

Levent dedi ki...

Ölü taklidi yapın gider. Neyse.

@shelbyl,

Abicim, iyi diyorsun, güzel diyorsun da bir adamın iki ay önce kötü dediği şeye bugün de kötü diyecekmiş gibi düşünülmemesi gibi bir durum yok ki. İki ay önce kötü dediği şeye yine kötü diyor. Daha doğrusu, düşünceleri olgularla birlikte değişmiyor, onu demek istiyorum. Yoksa iki ay önce dediği şeye yine kötü desin, banane. Ben sadece kötülemeye programlanmış zihniyetlere tepkiliyim. Şu konudan bile Schuster çıkıyorsa konu zaten ben buraya ne yazarsam yazayım havada kalır. Hoş, üç aydır yazıyorum da ne oluyor dersen, yine havada kalıyor.

Şu ülkenin insanında öyle bir mekanizma var ki, kutuplaşmadan duramıyor. Bu ister ülke geleceğini kökten değiştirecek bir konuda olsun, ister aha böyle "Schuster müridleri" vs "Anti-Schusterciler" şeklinde olsun, her türlü kutuplaşıyor. Bu da güzel bir şeymiş gibi komiklikler falan yapıyor sonra, biz de laf anlatmaya çalışıyoruz.

Her neyse, Ferdi'nin dediği gibi bazıları sevmese de Schuster'i, oyuncuların sevdiği çok açık. Ersan'ın hocanın sırtına atlaması başka türlü açıklanamaz. Bunu samimi olduğunu bir kişiye yapabilirsiniz ancak, üstelik Schuster dönüp sırtına atlayanın Ersan olduğunu gördüğünde, "Vay kerata" der gibi kafasını falan okşuyor. Bunları görmek güzeldir eminim, hepimiz için.

Levent dedi ki...

"Abicim, iyi diyorsun, güzel diyorsun da bir adamın iki ay önce kötü dediği şeye bugün de kötü diyecekmiş gibi düşünülmemesi gibi bir durum yok ki."

cümlesi, "Abicim, iyi diyorsun, güzel diyorsun da bir adamın iki ay önce kötü dediği şeye bugün de kötü diyecekmiş gibi düşünülmesi durumu yok ki." olsa daha anlaşılır olurmuş. :)

Proglanan ben miyim yoksa sizler mi ?
Benim burda Schuster'i övdüğüm bir sürü yorumum var.Schuster'i kariyeri ve ismine göre değil hep yaptıkları icraatlere göre değerlendirdim ama senin daha bir kez bile Schuster hakkında olumsuz bir yorum yaptığını göremedim maalesef.xD
Sizin zihniyetinizdeki adamlarla yalnız futbol değil,siyaset,felsefe edebiyat hiçbir şey konuşulmaz.Çünkü fikirlere değil partizanca kişilere ve dogmalara bağlanmışsınız.Ben istiyorum ki burda futbol konuşulsun.Schuster'i değil Schuster'in oyun içi müdahelelerini tartışalım ama sizin gibi yobazlar yüzüne Schuster'i konuşmak zorunda kalıyoruz.
Ayrıca Shelybl'in o lafından hiç alınmaman da ayrı bir komiklik olmuş.xD

Milky Way dedi ki...

guti'nin alkollu arac kullanip kaza yaptigi icin ozur dilemesi fikri bende karisini aldatan tamer karadagli'nin turk halkindan ozur dilemesi etkisi yaratacak. bir insan, sirf populer diye, kendi hatasi icin nicin bir halktan ozur diler? ki zaten bir ceza mekanizmasi isliyor, ehliyeti aliniyor, gerekiyosa kulubu ceza veriyor, sudur budur bilmemnedir.

kendisini 4 buyuklerin en buyugu zanneden, cumhuriyet sanrisi yasayan guzide kulubumuzun devre arasinda kamp yaptigi otele geldiklerinde yanlarinda ozel secilmis "bir otobus rus kadin" getirdigine; spor akademisinde okuyan atlet/sporcu arkadaslarimin antrenorleri/hocalari tarafindan "yarismalardan, sinavlardan, maclardan once", kamp yaptiklari odalarda icki icmeye tesvik edildigine; kazim, dos santos, carlos gibi isimlerin orgylerine goz yumulduguna yakinen sahit olmus ve ulusal spor ve sporcu anlayisini ozumsemis biri olarak, guti'nin benden ozur dilemesini istemiyorum. guti iyi yapmis demiyorum; fakat bu cikip da ozur dileme talebi, bana inanilmaz abes geliyo.
bizlerin, her zaman biz tek cocuguz diye yirtinan bizlerin de boyali basinin yazdigi seyleri okuyup, "2.71 promil", "polisle kavga etmis", "arsizlik etmis" gibi argumanlari alip bir polemige girdigine, okudugu her seye inandigina, ozellikle de daha bi hafta oncesine kadar schuster'e hard core girisen bu basina inandigina, ben inanmak istemiyorum.

esperanza dedi ki...

adam "ben alkolluyum gelin beni alin" dediginde evine kadar sirtinda tasimayacak besiktasli yoktur heralde. 10 dk araba kullanacam diye canindan oluyordu az daha

Ahmet Canseven dedi ki...

Guti Gutii bir acayip adam.
Guti Gutii benim canım ciğerim.
Polisler onu bulduğunda tekti felaketti.
Herkes meydanda birikti.
Karakoldan içeri girerken sanki mağrur bir tüfekti
Ansızın dönüp bana baktı, böyle eliyle tersden 2 ( v ) gibi bişey yaptı. Bide gülüyo bide şımarık. Anladın mı dedi?
Anladım dedim anladım, kafa bi milyon. Sen hala kendini Samiyen'de sanıyon.
O günden sonra hiç bir zaman hiç bir yerde hiç ağlamadım.

Bu arada Guti alırlar anahtarını.

@milky way

yavv belki 10 tane yorumda "adam zaten yasal cezasını çekiyor"un yanlış olduğu vurgulandı. amerika'dan örnekler falan verildi... sen gelip hala böyle yazıyosun üzülüyorum. özürden kasıt hatasının farkında olması, farkında olduğunu da yüksek sesle belirtmesidir.

Milky Way dedi ki...

sayin fitneci, en az on yorumda ne yazildigiyla ilgilenmiyorum, benim dusuncem bu :)bana yanlis gelmiyor. boyle.

yuki the zorba dedi ki...

Abi bence de cikip ozur dilemesi olsa olsa komiktir. Neden ozur diliyor adam? Kimden? IETT'den mi?

Bakin yaptigi yanlis ve bir daha yapmamali demek baska, basin toplantisi yapip ozur dilemesini beklemek baska. Neden ozur dilesin yahu, kimden? Ben bunu anlamiyorum. Bence anasini babasini arasin, hayvanlik ettim desin, ozur dilesin, toplumdan niye ozur diliyor?

Bir de olaya sonradan sonradan uyaniyorum, ters yone girdigi yola girmek icin sarhos olmaniza gerek yok. Biz bir arabada 4 sarhos otururken, ayik olan, agzina tek damla icki degmeyen arkadasimiz sahilde iki defa yanlis yone girdi. Bir de basinin "yakaladigi" fotograflarda arabaya binerken yamuk gorunen, polisin yaninda kafasini cevirirken yamulmus tipi olan Guti var. Hic video olmamasi cok ilginc. Bizim basin bu firsati kacirmazdi diye dusunuyorum. O yuzden de zaten uzerine gidemiyorlar olayin, goruntu bu...

Ben 0.71 bile degildi diyorsa Guti'ye guveniyorum. 0.71 farkinda olamayacagi bir sarhosluk esigidir. Cezasini almasi yeterli bence. Yollari ogrenmeden de bir daha sokaga cikmasin...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bence de olay biraz abartı. zaten sadece sol dikiz aynası kırılmış.

esasında olayın patlamasının sebebi çarptığı arabanın iett otobüsü olması.

özel otoya çarpsan, kaza tesbit tutanağı tutar yoluna devam edersin. iett olunca işin içine polis falan giriyor. devlet malı kabul edildiği için.

şimdi ona bir de devlet malına zarardan ceza gelir.

bu arada, şoför alkollü bile olsa, eğer kaza sebebinin alkol olmadığına kanaat getirilirse, sigorta o parayı öder. lakin, "kazanın sebebi alkollü olmam değildi" savunması hukuken geçersizdir. sigorta ödese bile.

http://www.sporxtv.com/futbol/superlig/besiktas/guti-kaza-gecirdi-iste-ilk-goruntulerSXTVQ19985SXQ

Olayda muhakkak abarti vardir da, aksam yemege ciktiktan sonra uzerine bir de gece 4'e kadar kulupte duruyorsan, o alkol o kadar da az alkol degildir. Ben 2.71'den asagi iniyorum, ama 0.71'den asagi inmiyorum. Ki bu da yasal siniri asmis demektir gene de.

Ehliyetine el konulmayan futbolcu kalmayacak yalniz bu gidisle: Toraman, Ferrari, Guti... Neyse, hepsi metrobus kullanmaya baslar o zaman.

Neyse, burada kulubun ve Guti'nin kollektif sorumsuzlugunu defterimize not edip gecelim.

Pamukk dedi ki...

kaptan Guti

Levent dedi ki...

Bu blogda bazı arkadaşların kafası ciddi ciddi iyi ve daha da kötüsü gelip böyle yazıyorlar.

Ben üç aydır derdimi anlatamıyorum, anlamamakta ısrar ediyor, geliyor bir de bana yobaz diyor. Oturduğum yerle güldüm.

Neyse sen git, mağlubiyette gelirsin. Ama sonra "Aslında hepimiz kardeşiz, Beşiktaşlıyız, böyle kavgalara hiç gerek yok" demek yok.

http://www.as.com/futbol/articulo/schuster-imposible-guti-diera-27/20101207dasdasftb_45/Tes

Beyler bu adam bildigin alkollu, oyle az icmis falan degil yani.

Levent dedi ki...

O değil de, saçları böyle daha mı iyi oluyor sanki? Uzun haliyle kuş gibi görünen fotoğrafları var, tabii kuru haldeyken. Böyle sokakta da güzel gözüküyor. :)

Bi' de telaffuzu iyiymiş, ya da ben öyle anladım ama "Do not talk to me" diyor sanki. :)

Sertug Ozgur dedi ki...

videoyu izledim de adam harbiden sağlam içmiş..

Kulüp ve takımla eğlence yerine gidince bu kadar içmez tezim de sıçılmış oldu bu arada.

@leventpolat

Telaffuzu iyi miymis? Adamin dili donmuyor yahu, hangi telaffuz? :)

Kalten dedi ki...

Gece 4 olayı tezimizi bozdu hakikaten, adam ayakta duramıyor :)

Yalnız o hâlde iken bile 4 kişi tutamıyor Guti'yi, sahada bu kadar kuvvetli olduğu belli olmuyor

Levent dedi ki...

@shelbyl,

Hahah, iyiymiş derken aslında o anlamda demedim. Buradan anlatamam, karşında olmam lazım. :D

Yorum Gönder

Ara