.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Aralık 2010 Salı

Avrupa Ligi'nde Basari Nedir?

Bu seneki Besiktas ne yaparsa Avrupa'da basarili diyebiliriz?

Not: Final ve Kupa'yi ayni secenege koydum. Su kul bu takimi Dublin'de izlerse daha ne ister zaten...

63 Yorum:

fabianernst dedi ki...

çeyrek final bence çok başarılı bir olay olur

Jokond dedi ki...

çeyrek final ve altını başarı olarak görenleri esefle kınıyorum:)

UEFA Kupasını almış ezeli rakibin bulunduğu bir ülkede Beşiktaş'ın kupayı alması dışındaki her sonuç başarısız olacaktır.

fabianernst dedi ki...

@jokond
:)))

veya soyle soyliyım çeyrek final oynarsak tabi uefa sampiıonluğu kadar olmassa beni çok mutlu eder son 16 ya kalırsak bence takım kendisinden bekleneni fazlasıyla yapmış olur

ea_mvp dedi ki...

daha önce statüsü farklıda olsa çeyrek final oynamış takımın, gene aynı seviyeye çıkması yada yarı final oynaması gerçek başarıdır.

ercan dedi ki...

Çeyrek final ;)

Pamukk dedi ki...

bende çıta yüksek artık kupa didim

carlito dedi ki...

ben de çeyrek dedim, çünkü daha evvel bunu başardık, aşağısı kurtarmaz.. gerçi çeyreğe kadar gelebilsek onla da yetinmicez, aç gözlülük yapıp yarı final isticez, o da aşikar :)

Batistuta35 dedi ki...

Çeyrek iyidir iyi:)

yilmaz dedi ki...

biz daha önce çeyrek final gördük o yüzden çoğu kişinin çeyrek finalden aşağısına başarı dememesi normal.

ama çeyrek final gördüğümüz yıl en baba rakibimiz dinamo kiev'di. devamında da en güçlü takım porto filandı hatırladığım kadarıyla.

ama şimdi durum farklı. zaten 32'de hayvan gibi rakipler bekliyo bizi. city, liverpool, psv, leverkusen, sevilla, villareal, zenit, cska gibi çok güçlü takımlar var. daha bi de bunun cl üçüncüleri var. ben 32'yi geçersek iyi bir iş yaptığımızı düşünürüm.

Batistuta35 dedi ki...

Bu arada kura çekimi haftaya mı?

Sertug Ozgur dedi ki...

esasında yeni hoca ve yeni bir takım olduğumuzu düşünürsek son 16'ya kalmak başarıdır. hoş 3 senelik teknik direktörümüz olsaydı da başarı olurdu da,çaktırmayın şimdi. çeyrek final ve üstü ise gelecek sezon için de hele şampiyonlar ligine girersek gruplardan çıkma adına hem takım için hem camia için çok önemli olacak bir tecrübedir.(söz edilen tecrübe ertuğrul hocanın tecrübe anlayışı değil)

tomates dedi ki...

kura çekimi 17 aralıkta

Besiktas gecen seneki kadrosu ve anlayisiyla ManUtd, Wolfsburg ve CSKA Moskova'li grupta sansini son maca kadar surdurdu ve 4 puan aldi. O kadro ve o anlayis da bu sene bu gruptan cikardi.

Bu sene o kadroya Quaresma ve Guti takviyeleri yapildi, bu takviyeler yapilirken iddiali soylemler benimsendi.

Bu dusunce sureciyle baktigimda, en az Ceyrek Final diyorum, gruptan cikmak zaten beklenen, son 16 da bu iddiayla -ustune koymak istiyorsak- en azindan olmasi gereken.

Maclar Mart ayinda oynanacak, o zamana kadar "yeni hoca-kadro" sorununda daha cok adim atilmis olacaktir.

Kalten dedi ki...

Bence de çeyrek final. Önümüzdeki sene CL'de 3. olup Euroleague'e kaldığımızda daha üstünü hedefleriz :)

Tabii Ece Erken stadda olursa kupayı da alırız. Yeni totem Ece Erken:

http://www.hurriyet.com.tr/magazin/magazinhatti/16461813.asp

yuki the zorba dedi ki...

Gecen sene Sampiyonlar Ligi'nde kendi sahasinda sifir ceken bir grup dorduncusuyduk. Grubun ucuncusu icerideki macta bizi 3-0'la gecen Wolfsburg olmustu. Acikcasi o mac Ernst'in hastaligiyla birlikte benim icin gecen yilin en buyuk hayal kirikligi olmustu.

Simdi dusununce kirmamiz gereken ilk esik, gecen sene kiramadigimiz 3.luk esigiyse, bizim ilk 16'ya kalmamiz o esigi kirmamiz anlamina geliyor...

Bence ilk hedef yeni yili gormekti; ikinci esik ilk 16 olmali. Sirayla gidiyor gibi gorunuyor ama bence en buyuk asamayi yari final oynadigimiz gun gostermis olacagiz. Ben inaniyor muyum, pek degil, dun Napoli ve Liverpool'u arka arkaya 90 dakika izledim. Hemen hemen butun ligleri yakindan takip ediyorum... Tam kadro olmadigimiz surece bu takimlarla kafa kafaya oynamamiz zor.

Bence ilk 16 memnun edici bir sonuc, ceyrek final cok onemli basari, yari final bir ilk ve neredeyse imkansiz... Uzerini ilk 16'yi gorene kadar hayal etmiyorum...

ederlezi12 dedi ki...

Ben de oyumu çeyrekten yana kullandım . Son 16 ya kalacağımızı düşünüyorum , tabi çıkacak rakip de önemli . Şu an tam olarak bilmiyorum ama bir Hollanda takımı gelsin isterim . Elemeli maçlarda ben iyi sonçlar alabileceğimizi düşünüyorum.

Ligde ne kadar daha iyi olursak Avrupada da o kadar ileri gidebiliriz.

deniz dedi ki...

Yarı. İçime de öyle doğuyor :)

BJK4EVER dedi ki...

Bunu cevaplandirmak cok zor. Kura onemli, onumuzdeki kurada mesela Rubin Kazan, sonrakinde Kopenhag cikarsa ve biz elenirsek basarili olacak miyiz? Peki bir sonraki turda Juventus cikip elenirsek basarisiz mi olacagiz? Cikacak takim onemli. Ayrica cift macli eleminasyon sistemi olacagina gore suprizlere acik, mac icerisindeki oyun ve antrenorun kararlari illa sonuc yansimayabilir, bazen dogruyu yapariz ama top girmez, rakip 1 kere gelip seni evinde 0-1 yener ve elenirsin. Ayrica o maclar sirasindaki takimin form durumu, sakatliklar vs de etkili olacaktir.
O yuzden su basaridir su degildir demek bu asamada dogru degil, surec sonunda degerlendirilmesi lazim.

Levent dedi ki...

Bundan sonra geçerli olacak olan eleme usulü bence turnuvalarda en güzel sistemdir. Sürprize açık olması gibi güzellikleri geçerek konuşursam, takımlara daha rahat hedefler koymasını sağlar. Bir teknik direktör ve oyuncular için rakibiyle oynayacağı iki maçtan sonra onu eleyebileceği düşüncesi odaklanmaları için çok daha kolaydır diye düşünüyorum. Küçük küçük hedefler koyarak çok daha büyük işler başarmak mümkün ve bizim de son 16'yı hedeflememiz gerekir. Ben çeyrek finali işaretledim ancak son 16'ya kalmak da önemli bir başarı sayılabilir. Benim asıl beklediğim şey aslında son 32'yi geçip son 16'ya kalabilmek. Zaten yukarda bahsettiğim sebeplerden dolayı oyuncular ve teknik direktör çok daha rahat hedef koyar, çünkü son 16'dan sonrasının çeyrek final olduğunu bilirler, ondan sonra da kupa için 5 maç daha oynayacaklarını bilmek çok daha iyi odaklanmak demektir aynı zamanda.

İzmir gurmesi dedi ki...

Ben oyumu yarı finalden yana kullandım. Mevcut harcanan paralarla zaten her sene min. 1 Türk takımının çeyrek finalde olması gerekiyor. Kura şanssızlığı(Liverpool, Juventus vs..) olmazsa yarı finalden aşağısı başarı değildir. Çeyrek final oynamamız ancak bizi tatmin eder, Türkiye'de hiç yankı uyandırmaz. Ama son 4 e kalan bir Beşiktaş'ı hem Türkiye hem de Avrupa konuşur.

SomosTodos13 dedi ki...

10 gözaltıdan 2 tutuklama çıktı.

çapkın müdür olayların sorumlularını buldu ve bütün bu olayların sorumlusu olan 2 kişi tutuklandı.

nerden icazet aldığı belli olmayan basın gözlerine bant çekerek verir haberi.

sozcelyk dedi ki...

100. yıldaki çeyrek final başarısını tekrarlarsak bu sene için yeterli ve çok da iyi olur düşüncesindeyim.

seneye finalden aşağısı olursa tüm birimler istifa

sbt :(

Rahat olun juve elendi bile coktan :)))

bacon1903 dedi ki...

Ceyrek final basari ama benim temennim yari final.Hayalim kupa elbette!!!!

Sertug Ozgur dedi ki...

@yuki the zorba

tam da senin yazılarına ihtiyacımız var diyecekken "altı ay sonunda schuster" yazısına yorumu kapatmışsın ve yazıyı çıkarmışsın anlaşılan.

gerçekten son zamanlarda yazdığın yazıları keyifle okuyorum. uzun zamandır burayı takip ederim ne yalan söyleyim bu sene böyle altına imza atacağım yazılar yazdığını farkettim. önemli olan aynı şeyi düşünmek değil elbet ama duyguları güzel bir şekilde ifade etmek.

bir de ekşide sabırtaşı olan biri olarak buradan yazıcam. geçenlerde ekşide milanodaki dönercilerden şikayet etmiştin, beşiktaşlı bir abimizmiş. neyse anatolia kebap var tavsiye ederim. bir tek burdan yerim yolum düştüğü zaman.

http://www.anatoliakebab.it/dove.htm

umarım yazılarının devamına vesile olur.:)

berthelemy dedi ki...

herhangi bir avrupa kupasında şimdiye kadar en az çeyrek final oynamış yaklaşık 200 tane takım vardır avrupa liglerinde. bu kupanın şartları gözününe alındığında çeyrek final başarı gibi dursa da istatistik olarak bir anlamı olmayacak. bu yüzden en az yarı finaldir benim gözümde başarı.

türkiye liginde ilk 5'e giremeyecek rangers 2008'de final oynadı bu kupada. bir de böyle bakmak lazım. eğrisi doğrusuna denk gelirse herşey olur. eleme usülü sonuçta.

bacon1903 dedi ki...

@yuki the zorba

Konuyu kapatmassin kizma ama benim acimdan soruna soyle cevap vermek istiyorum.Ali Kucik-Necip-Ersan(Bonservisinin alinmasi sarti)-Cenk Biz bu 4luyu kazanalim baslarim sampiyon olmasina da olmamasinada ama kizmayin ama schusterin ozgecmisinde 3-4 sene kaldigi bir kulup yok yapisi sabirli bir adamin yapisi degil gibi tabi kendisi icin bir ilki yaparda bizde bunu basarabilir ondan tek ricam olur.Holosko-Tabata-Nobre oynatma devamli ali kucik-necip-cenk oynat!!!

Unknown dedi ki...

Beşiktaş çeyrek finali geçerse kupayı almadan gelmez...

tearkan dedi ki...

Tekke bursaya gidiyor sanırım.

http://www.ntvspor.net/haber/futbol/29237/tekke-bursa-yolunda

Uleb Cup'ta ilk galibiyetimizi de aldık dün akşam. Maçta attığı 13 sayının 11'ini üçüncü çeyrekte atan Walsh'ı Burak Hoca benimle beraber çeyrek boyunca izledi sağolsun.

Bobo'nun menajeriyle de devre arası masaya oturulacakmış. Seneye Türk statüsünde oynayabilecek. Umarım kalır.

barfilozofu dedi ki...

Başarı nasıl çeyrek final hatta nasıl yarı final olur? Anlamıyorum. Adı üstünde başarı ve bunun sonucunda o başarının mükafatı finalden başka nedir? Bu düşünceye iten daha önceki başarısızlar. Diyeceksiniz ki bu takım her sene gruptan çıkmıyor ama başarı yine değişmez ve final olarak kalır.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@yuki the zorba

Kapatmasaydin su postunu yahu. Bazi arkadaslarin IQ seviyeleri meydana cikiyordu, biz de egleniyorduk. Baska turlu aciklanamaz cunku bazi seyleri anlamamakta israr etmek. Zehirli fikirlerini kustular da kustular, ama bi yerden sonra da zeka seviyesinden suphe etmek lazim. Kapasiteleri kaldirmiyor demek ki...

Bunlar simdi de Eskisehir macini kaybetmemizi dort gozle beklemeye basladilar. Postlarindan oyle anlasiliyor. Haftaya puan farki 12'ye cikarsa ne olacak falan diyen tipler var. Biraz daha zekalari olsa gerizekali diyebilecegimiz tipler bunlar. Su anda bunu diyemiyoruz, cunku o isik yok. Zannediyorlar ki biz skorlar, puanlar uzerinden yorum yapiyoruz. Hayir, biz diyoruz ki:

"Herr Schuster, unser Führer"

Biat edin...

renom dedi ki...

avrupa liginde ilerlememiz biraz da çekeceğimiz kura ile alakalı aslında. dortmund , cska vb takımlar oturmuş kadroları ile bizden daha iyi durumdular şu an. mevcut kura şanssızlığımızı kırıp , kendi ayarımızda bir takım ile eşleşirsek en azından çeyrek final oynayabileceğimizi düşünüyorum..

carlito dedi ki...

hakkaten yuki ya neden kapattın orayı tam yazılanları okuyup bitirmiş, iyice dolmuş ve içimi dökmeye hazırlanıyodum ki mal gibi kaldım öyle! neyse, leventpolat ve tearkan arkadaşlar haklı beyler diyeyim de içimde kalmasın!

BJK4EVER dedi ki...

@tearkan

Bobo Turk statusunde mi oynayacak? Kaynak nedir? Nasil olacakmis bu peki?

Kalten dedi ki...

Kaynak FM 2011

Kalten dedi ki...

Crack'li olanı tabii

Yoksa orijinalinde 10 sene gerekli








Serdal Başgan Milevskyi'yi al bize

erdem dedi ki...

Avrupa Liginde Başarı Holosko'dur !!!

Unknown dedi ki...

Lech Poznan cok tehlikeli takim, acikcasi onlarla eslesmemizi istemem. Liverpool ciksin kurada intikam yeminimizi edelim...

tearkan dedi ki...

@ BJK4EVER @ Kalten

Kaynak: Türk Vatandaşlığı Kanunu md. 5, 10, 11

Maddelere ve kanuna aşşağıya eklediğim linkten bakabilirsiniz.

http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5901.html

2005/06 sezonu devre arasında gelmişti Bobo. Önümüzdeki sene devre arasında 5 yılı dolduruyor. Başvuru tarihinden itibaren 'geriye doğru' beş yılı doldurmuş olması aranıyor zaten. Bu şartlar altında Türk vatandaşlığına geçme hakkını kazanmış olacak. Tabi ki bu mutlak bir hak değil; ancak reddedilmesi için de geçerli bir neden göremiyorum ben ortada.

Tabi bu süre içerisinde kendi A milli takımında forma giyerse o zaman iş Yattara'nın durumuna dönüşür. Türk vatandaşlığına geçebilir; fakat Türk statüsünde oynaması için bir beş yıl daha beklemesi gerekir.

Jig§aW dedi ki...

arkadaşlar bir beşiktaş muhabiri yazmıştı kimdi şimdi hatırlamıyorum, burada kıstas bobo nun buraya gelip sözlemeli oyuncumuz olduğunda o sene içinde vatandaşlık için başvurusu yapılması gerekiyormuş. eğer bizimkiler yaptıysa vatandaşlık hakkı var gibi.

BJK4EVER dedi ki...

Evet, bende o sekilde biliyorum. Basvuru tarihinden sonra 5 yil gecmesi gerek diye biliyorum. Ama tabii Yattara nasil olduysa (ozel kararla) Bobo da olabilir mi bilemem, ama o 5 yil maddesi Bobo icin olamayacak sanirim.

tearkan dedi ki...

MADDE 11- (1) Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancılarda;

b) Başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye'de kesintisiz beş yıl ikamet etmek,


Geriye doğru diye açık bir şekilde yazıyor. Önümüzdeki sene devre arasında 5. yılını doldurmuş olacak Türkiye'de. Dolayısıyla Türk vatandaşlığına geçme hakkı kazanacak. Yattara'nın yapmış olduğu ilk başvuru reddedilmişti. Yani o da başvurusunu beşinci yılını doldurduğu sırada yapmıştı. Türk statüsünde oynama durumu da kendi milli takımında oynamaması halinde istisnai halleri düzenleyen 12. madde sayesinde olacak.

Tabi başvuru yapılacak mı, Bobo isteyecek mi orasını bilemem.

Bunu daha once de tartismistik zaten, yok oyle bir durum, bir isguzarin yasayi yanlis yorumlamasiyla kimimizin bilincaltina oyle bir varsayim yerlesmis. Mantikli olan basvuru tarihinden geriye dogru olmasi tabii ki tearkan'in yazdigi gibi.

Gerci Yargitay'in bile yasayi yanlis yorumladigi bir memlekette her turlu surprize acik olmak lazim.

BJK4EVER dedi ki...

Anlamadigim nokta, bu madde Turk vatandasligini kazanmak icin. Bobo Turk vatandasligini kazanip sonradan Brezilya milli takiminda oynayamaz mi? Baska milli takimda oynarsa vatandasligi iptal edilmemesi lazim. Yattara gibi aslinda, yani Bobo'nun Turk olmamasi icin bir sebep yok o zaman (gitmedigini var sayarsak)....

BJK4EVER dedi ki...

Ayrica madem 5 yil yetiyor ve milli takiminda oynamamis olmasi gerekmiyor (Yattara), o zaman niye mesela FB Alex icin basvuru yapmiyor? Veya Holosko da o zaman Turk vatandasi olamiyor mu?

Unknown dedi ki...

Eger Turkiye'de kanunlardan bahsediyorsak cok da fazla mantik aramamak lazim. Lobin gucluyse herseyi yaparsin.

tearkan dedi ki...

Türk vatandaşlığını kazanması için mevcut vatandaşlığını bırakması gerektiğine dair kesin bir şart yok. Kanunun 11. maddesinin 2. fıkrasında bunun istenebileceği belirtiliyor; fakat takdiri bir durum. Mutlak bir şart değil yani. Başka milli takımda oynadı diye vatandaşlığı iptal edilecek diye bir durum yok tabi ki.

BJK4EVER dedi ki...

O zaman Alex niye Turk vatandasligina gecmiyor? Almeida da kesin olarak yatmis, Werderde kalacagini acikladi....

Yaz Helvası dedi ki...

Yorumlarda konu tamamen değişmiş gerçi ama bence bir anketten daha fazlasını içermesi gereken bir başlık olduğuna inandığım için bir şeyler karalamak istiyorum.

Yapılan transferlerden de anlaşılacağı üzere Beşiktaş'ın en önemli hedefi Avrupa'daki tanınırlığını artırmak. Galatasaray'ın 1990'ların sonu ve 2000'lerin başındaki başarıları ve Fenerbahçe'nin mali başarılarının üzerine koyduğu Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinin ardından Beşiktaş da doğal olarak ezeli rakiplerini yakalamanın derdinde. Bir sene içinde Avrupa'da bunu başarmanın (tabii ki göreceli olarak) iki yolu vardır: Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final seviyesine gelmek veya UEFA'yı kazanmak. Ş.Ligi'nin yanında esamesi okunmayan Avrupa Ligi'nde çeyrek final hatta yarı final oynamak bir yıl içinde tanınırlık olarak size hiç bir şey katmayacaktır. Örnek vermek gerekirse geçen yıl finale çıkan Fulham'ın yarı finalde kimi elediğini hemen söyleyebilir misiniz? Inter'in Ş.L yarı finalinde Barcelona ile oynadığı maç ise milyonların hafızalarına kazındı. Kupayı kazanmak ise dünyanın her yerindeki basın kuruluşlarında bir fotoğrafınızın bulunmasını sağlar. Son on yılda bu yolla tanınırlığını artıran CSKA, Zenit ve Shakhtar aklıma gelen ilk örnekler.

Yine de eğer bu yılı bir başlangıç noktası kabul edersek, gelecek yıllarda istenen tanınırlığa erişmek için burada atlanacak her turun önemi var, zira burada toplanan puanlar Ş.Ligi ve UEFA'da üst torbalarda yer almak için oldukça önemli. Daha çok puan ve üst torbalar ileride daha gerçekçi hesaplar yapmamızı sağlar. Bu yıl kura şansıyla iyi bir gruba düştük ve bu şans devam ettiği sürece ilerleyebiliriz; ama sonuç olarak grup ikincisiyiz ve bu da kolay bir eşleşme ihtimalini düşürüyor.

Şans faktörünün etkisinin çok olmasının nedeni de son beş yılda şubat ayını göremememiz. Eğer son beş yıldır UEFA'da 4.tur oynuyor olsaydık bugün grubumuzda Porto da olmazdı ve grup lideri olarak rakibimizi bekliyor olurduk. Avrupa'da her yıl takımın kalitesine yakışır seviyede puan toplayamazsak bir yıl Wolfsburg'u çeker, öteki yıl "Aman Dortmund gelemsin" diye dua etmeye devam ederiz.

Uzun lafın kısası, kısa vadeli planlarla bugün başarı istiyorsak bizi tatmin edecek tek sonuç finaldir. İyi bir plan ile 5 yıl boyunca minimum 4. tur göreceksek bu yılı 4. turda tamamlamak da bence oldukça değerlidir; çünkü bu durum bizi 5 yıl içinde turnuvada her yıl adı geçen şampiyonluk adayları arasına sokar. Veya şampiyonlar ligine 2. torbadan girmek için ihtimal hesapları yapabiliriz.

Bu arada cevap Hamburg. Soru neydi diyenler yazıya tekrar baksınlar:)

tearkan dedi ki...

Onu Alex'e sor istersen. Sonuçta o başvuruyu yapıp yapmamak kişinin kendi kişisel tercidir.


Ben kanun maddesinde açık bir şekilde ''başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye'de kesintisiz beş yıl ikamet etmek'' yazdığını söylüyorum. Hatta kendiniz de okumak isterseniz diye linkini de veriyorum. Bu cümle size ne ifade ediyor, okuduğunuzda ne anlıyorsunuz bilmiyorum; ama ifade etmesi ve anlaşılması gerekeni iyi biliyorum. Benim anlatma kapasitem bu kadar maalesef.

Yattara da 5 yılın sonunda başvurusunu yapmıştı. İlk başvurusu reddedildi. Sonradan ikinci başvurusu sonucunda Türk vatandaşlığına geçti. Başvurduktan sonra 5 yıl geçmesi gerekseydi eğer 2008 yılında ilk başvurusunu yapan Yattara'nın Türk vatandaşlığına geçmesi için önünde daha üç yıl olurdu.

Son olarak doğrudan Spor Hukuku üzerine uzmanlaşmış bir arkadaşımla da konuştum. Türk statüsünde oynayabilme durumu için de bilgilendirecek beni. Onu da aktarırım en kısa zamanda.

Unknown dedi ki...

Quaresma'nın karizması en daginik vaktimizde (sezon basi) bizi olasi bir amator takima elenme faciasindan kurtarip gruplara cikardi. Guti cabuk adapte oldu, onun karizması bizi ligden bir sekilde kopmama noktasinda sabitledi. Schuster Dayı'nin karizması gruplardan cikarmaya yetti (iki porto macindaki guzel oyun ve kritik rapid deplasmani).

yalnız bu saatten sonra salt karizma yetmez. takim oyunu ve optimum form grafiğinin tutturulması gerekir. Bizde UEFA kupasını alabilecek kapasite/potansiyel fazlasıyla mevcut.

Barselona cikmadigi surece sorun yok. Bi Splaetti'nin takimini biraz tehlikeli buluyorum, bi de bi kac ters takim daha var (ki bir kismi yildizlarla dolu zaten), ancak kupa yakalanacak bir takim ruhuyla bize gelebilir.

hayirlisi neyse o olsun ;)

isaac newton dedi ki...

@BJK4EVER
bu duyum mu yoksa kaynak var mı??

Batistuta35 dedi ki...

@isaac

burda bişiler var almanca biliyorsan.

http://www.spox.com/de/sport/fussball/bundesliga/1012/News/werder-bremen-hugo-almeida-dementi-nach-wechsel-spekulationen-winterpause.html

Kalten dedi ki...

Alex Brezilya milli takımında oynadığı için olmuyor bildiğim kadarıyla. Gerçi o zaman Yattara nasıl oldu diyeceksiniz, onun sebebi de burasının Türkiye olması ve eninde-sonunda işin gidip Cumhurbaşkanı/Bakanlar Kurulu iznine dayanması. (e.g. Wikileaks, Faruk Nafiz Özak, vb.)

Eğer başkanımız Murat Aksu olsa idi bu konuda şansımız olurdu. Yıldırım Demirören ile Bobo'yu Türk yapıp sünnet ettirme şansımız nedir belli değil. Klasik bir Türk lise idarecisinden örneklememiz gerekirse "e şimdi bugün size bu hakkı versek, yarın x, y, z de aynısını isteyecek, o zaman herkes mi Türk olacak, ohoo.."

Yani o iş yaş. Keşke olsa.

tearkan dedi ki...

Milli takımda oynamanın vatandaşlığa alınmakla nasıl bir alakası olduğunu, buna dayanağının ne olduğunu bir açıklar, anlatır mısın? Yanlış anlaşılmasın, ciddi anlamda merak ediyorum nedir bu bilginin kaynağı?

geloraptor dedi ki...

Benim bildiğim kadarıyla vatandaşlıktan ziyade türk statüsünde oynaması ile alakası var milli takımda oynayıp oynamamanın. zaten yerli kontenjana dahil olamayacaksa vatandaşlık almasının bir manası kalmadığından olabilir. Milli takımda da oynadıysa 10 sene kalması gerekiyor galiba. Yattara da dolduruyor olabilir.

Bir de Şampiyonlar Ligi'nden birinci torbaya dahil olacak takımlar spartak moskva, braga, ajax, twente oldu yanılmıyorsam. benfica, rangers, rubin, basel ikinciler torbasına dahil oldu.

Milky Way dedi ki...

çeyrek finali başarı görmüyorum, göremiyorum. zorlasam da olmuyor.
çeyrek final için olsa olsa "güzel olur tabi" denir, başarı finaldir. kupa diil yani, final. zira kupa, rüya :)

Unknown dedi ki...

1 hafta sonra çekilecek kurada muhtemel 15 rakibimizden 10u bu akşamki CL maçları sonucunda belli oldu. Leverkusen, Stuttgart, CSKA Moskova, Spartak Moskova, Zenit St. Petersburg, S. Lizbon, S. Braga, Ajax, Twente ve Liverpool.

Geri kalan 5 takımın belli olacağı gruplarda şu an lider bulunanlar ise Man City, Villareal, D.Kiev, PSV ve PSG.

Yüzümüz gülsün biraz da; bu turda Porto'yla eşleşmiyoruz. İlk maç 17 Şubatta İnönüde oynanacak ve bence bu maçı kaybetmediğimiz sürece turu geçen taraf olacağız.

purplepurple dedi ki...

yarı final dedim. çeyrek finali gördük zaten. guti, quaresma, fernandes'in :p olduğu sene yarı final olsun. ondan ötesi ekstra başarıdır.

Kalten dedi ki...

@tearkan

Meselâ Aurelio ilk Türk olurkenki tartışma şurda: http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/374584.asp

Kendi milli takımında oynamamış ise bizim milli takımda oynayabiliyor, bu yüzden "Türkiye'nin tanıtımına katkı" maddesi kullanılarak vatandaşlığı alıp Türk statüsünde oynayabiliyor.

Bobo Brezilya milli takımına çağrıldı ancak oynamadı. Bir daha çağrılacağına inanmıyorsa bu madde kullanılır. Öteki türlü doğrudan cumhurbaşkanı/bakanlar kurulu kararı lazım.

carlito dedi ki...

bence boşuna tartışmaya gerek yok zira bobo'nun daha bu yaşta brezilya milli takımından umudunu kesip türk olmayı kabul edeceğini sanmam.. bizdeki performansıyla bile bir dönem -oynamasa da- milli takıma seçildi, neden pes etsin ki?

tabii ben de isterdim keşke türk olsa, hatta nobre de tekrardan yabancı olsa :) mert ismini ondan alıp bobo'ya versek.. güzel şeyler bunlar :)

BJK4EVER dedi ki...

@isaac

Kaynak dun cikan bir Alman gazetesi.

Anladigim kadariyla simdi 5 yil milli takimda oynamis kisiler icin gecerli, milli takimda oynamamissa tanitim amacli direkt Turk olabiliyor Nobre, Aurelio, Bebbe gibi, hatta Bebbe sonradan milli takiminda oynadi diye vatandasligi alindi diye biliyorum. Yani Bobo'nun aslinda 5 yili da beklemesine gerek yoktu, biraz lobi ile alabilirdi bile. Brezilya milli takimi hayali kurmasi da artik bitmeli, daha Turkiye liginde 15 gol atamayan bir oyuncunun milli takim hayali kurmasi sacma. Bobo nire Brezilya milli takimi nire...

yilmaz dedi ki...

valla biz naparız bilmiyorum ama kupanın kesin favorisi zenit bana göre. çok iştahlı ve istim üstündeler. zaten spalletti denen bi piskopat var başlarında. city mity hikaye favori zenik plase cska.

Yorum Gönder

Ara