.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Aralık 2010 Çarşamba

100% Futbol Demirören röportajı

devamı burada

61 Yorum:

Pamukk dedi ki...

madem bu fon iyi bişi süper bişi ise niye gazetelere çıkmadan biz böyle böyle aldık bu oyuncuyu ddiye takdir almak için açıklamadılar..

jeankier dedi ki...

yanlışı eleştiri, doğruyu taktir etmek lazım. iyi oyuncularsa neden sezon sonu alınmadı, iyi değişiklikse neden maça bu adamlarla başlamadı, iyi birşeyse neden başkaları yapmadı.. bu yaklaşımın doğru olmadığını düşünüyorum. adam çıktı anlattı, bir zamanların serdar bilgili si gibi güzel de anlattı.. yarın gider bir dolu pislik çıkar onu bilemem, benim programdan dinlediğim, algıladığım kadarı ile bu sene yapılan icraatları ayakta alkışlarım.

jeankier dedi ki...

bir ara bunlarla sözleşme imzalamasak sene sonu "signing on fee" isterlerdi dedi, gözlerim yaşardı, yoksa başkan football manager mı oynamaya başladı..

Sarper dedi ki...

@jeankier
onu bende yakaladım, şaşırttı yıldırım

valla o işlerde bi işler varmı bilmem, eğer net olarak gidip demirörenin dediği gibiyse çok akıllı bir alışveriş olmuş

yalnız 10milyon işi bana çok inandırıcı gelmedi. 2 milyona aldığın birine kim nasıl 10 milyon teklif eder ya da bunun ihtimali nedir, fonun kazancı nedir bu işten onlar biraz muallakta gibi

ya da ben anlamıyorum bu işlerden

jeankier dedi ki...

@sarper
katılıyorum da, almeida için 2mio€ zaten gerçekçi bir bonservis bedeli değil, sezon sonu serbest kalacağı için uygun bir miktar bana göre..
(başkan program boyunca almeida ya almedya dedi, gönderme mi yaptı :)

Sarper dedi ki...

mevzuya kağıt üstü rakamlar olarak bakıyorum

fon yatırım firmasının risk olarak ele aldığı şeyler nedir?

hüsnü güreli onaylamış bu işi, kendisini severim ben o yüzden biraz rahatlatıyor

marpione dedi ki...

sarper neden 10 milyon teklif edilemesin? sonuçta hiç mi yok oynadığı futbolla değerini arttıran oyuncu dünyada?

benim kafama başka bir şey takıldı, anlayan varsa anlatsın lütfen.

dedi ki: 2m onlar ödediler, 10 milyon ve üstüne satılırsa pay alacaklar. bu pay da 4.5m. fakat bu teklif geldiğinde beşiktaş kabul etmek istemezse, 3.5m'u fon şirketine verecek ve tüm ticari hakları alacak.

peki şimdi adama 10m değil de 15m teklif geldi diyelim. o durumda beşiktaş kalkıp 3.5m'a adamın haklarını alıp 15'e satmaya kalkarsa ne olacak? bu açığı nasıl kapatmış olabilir fon şirketinin avukatları?

bu kısım biraz karışık görünüyor (ya da ben kavrayamadım).

Adamin haklarini satin aldiktan sonra ayni transfer doneminde oyuncuyu satamama gibi bir durum soz konusu olabilir.

Benim de aklima takilan ve yorumladigim kisim su: 3.5 sene sonunda satamadiysak 2 milyon Euro verip sozlesmesini yeniliyormusuz ya, yahu teknik olarak oyuncu zaten sozlesmesi bitince istedigi yere gider. Bu fon Almeida'nin bildigin sahibi falan o zaman. Biz eger sozlesme yenilemek istersek para verecegiz, yok Almeida zincirlerinden bosalir da apayri bir yere giderse o zaman hem fon hem biz zarar edecegiz sanirim.

Isin hukuki ayrintilarinda patlamayacaksak, kagit uzerinde basarili bir anlasma. Bildigin Leasing yani. Kirala, kullan, sonra ister komple al ister yenisini kirala.

Bu arada Quaresma'ya 20 milyon Euro'dan fazla teklif geldiyse direkt satalim bence, hic beklemeye gerek yok :)

Sarper dedi ki...

@marpione
söylediğim yanlış anlaşılmış, düzelteyim

birine maliyeti 2 milyon euro olan bir futbolcuya 5 katı fiyatı vermek konusunda tutuk davranabilir klüpler, uefa 2013 filanda derken yatırım bazında söyledim, yani kağıt üstündeki ticaret olarak baktım üsttede belirttim

yoksa almeida'nın ederi 10 milyon etmez demek istemiyorum, ki bence ederinin çok çok altında aldığımız bir oyuncu

BJK4EVER dedi ki...

Hak sahibi gercek anlamda olamaz, sonucta oyuncu mal degil. Diyelim ki biz almadik 3 sene sonra, istedigi takima koyun gibi verebilecek mi fon, yani adamin sonsuza dek sahibi mi olacaklar sozlesme vs olmadan? Sonucta bu sirket futbol kulubu degil.
Bildigim kadariyla Almeida'nin sozlesmesi vs bizimle, fon sadece finansal olarak bir kontruksiyon icerisinde yer aliyor. 3.5 sene sonra biz almayinca neler oluyor tam olarak anlayamadim....

marpione dedi ki...

sarper abi serbest piyasa bu. mal alan adam diyemez ki "sen bunu 2'ye almışsın, şimdi 10'a satıyorsun" diye. öyle olsaydı bonservis ücretleri hiç yükselmezdi. fiyatı belirleyen öğeler başka.

o 2m gerçekçi bir bedel değil zaten. "sezon sonu boşa çıkacak adamın sözleşmesini uzatmayalım ama ne koparırsak kardır" ücreti olmuş :) simao'nun 900 bin € gibi.

Sarper dedi ki...

Sonuçta bir risk bu, işte bu noktada benim anlamadığım garantisi olmayan bir hususta fon şirketi neye göre bu rakamı belirliyor?

sormak istediğim soru bu biryerde, yoksa bende seninle aynı fikirdeyim bir noktada

marpione dedi ki...

bjk4ever o soruyu sordular programda, yok öyle bir hakkı fonun. oyuncunun bonservisi bizde zaten.

fon sadece yatırım yapıyor burda. bir tür incubator. burda ilerde bir tane daha iyi bonservis bedelli transfer yapabileceğine inandıkları yaşı uygun bir oyuncu var, ona yuva olarak beşiktaş'ı seçiyorlar. bizim kulup olarak başarılı olmamızı ve oyuncuyu parlatmamızı bekleyecekler. biz onu becerirsek e satıştan pay alacaklar. o süre sonunda biz oyuncuyu satamazsak da büyük ihtimalle 3.5m vereceğiz onlara. yani fon her şartta kazanıyor olacak. benim anladığım anlaşma bu.

marpione dedi ki...

sarper 2m'u herhalde bremen belirlemiştir. 10m'u da muhtemelen fon ile bizimkiler müzakere edip anlaşmışlardır.

Pamukk dedi ki...

kötü bişey demedim anlatılan yapılan doğru ise tabiki başarılı bişe.. ama ortaaya çıkarıldıktan sonra açıklanması acaba dedirtiyor insana normal olarak. demirörene inanmak hala zor en azından benim için.

şimdi bu transferin oyuncu ücreti hariç kısmı 3,5 milyon mu bize?

barkod dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Aşağıdaki posttada yazıyor bence durum gayet Tevez-Maschereno olayının benzeri.Benimde anlanmadığım nokta 10 milyondan ucuza bu adamı satamıyormuyuz , satıyorsak fonun bu işten karı ne kadar oluyor ? Her durumda bizim için süper bir anlaşma gerçekten , tam detaylarını bilmiyoruz ama görünen yüzü o kadar başarılı ki bir bokluk olmaması mümkün değil ...


Q7'ye 20 milyon üstü teklif gelmiş olması ve satılmaması mümkün olan bir şey değil.Gene orda taraftara artisliğini yaptı.

Hamit Altıntop alınırsa efsane olur bu takım ...

marpione dedi ki...

pamuk onun yerinde ben de olsam ben de açıklamazdım. kimse ticari hamlelerini açık etmek istemez, en azından tamamlanıncaya kadar. zaten şirket borsada ve eninde sonunda açıklanacaktı. orda gerçi biraz garip durumlar yok değil tabi. gazetede haber çıkınca apar topar programa çıkması vs sanırım spk korkusundan. tabi bu fırsatı şova dönüştürmeyi de bilmiş. arada gene bir sürü gereksiz böbürlenme olayına girmiş ama genelde söyledikleri akıl karı sayılabilir.

röportajın tamamında bizim de burda aylardır tartıştığımız bir çok konuda yorumları var. bobo vs nobre maaş/performans farkı, bazı adamlara ödenen manasız bonservis paraları, basket şubesinin durumu vb. güntekin çaktırmadan sokuşturmuş bütün bu soruları araya :)

ne oldu bu adama? kafasına bir şeyler düşmüş olabilir. ya da japonlar robotunu falan yapıp gönderdiler bize.

mehmetozy dedi ki...

düşük faizle kredi kullanmaktan farkı yok.
şimdi al 3,5 sene sonra %10 faizle fona öde.

diğer seceneklerin olma ihtimali çok uzak.

gnyz dedi ki...

Bu fon olayında benim anladığım 10milyon ve üstüne satılırsa biz %55'ini fon %45'ini alacak, biz oyuncuyu satın almak istersek bu süre içinde (misal yarın) 3,5 milyon€ vereceğiz, yok bu süre içinde oyuncu satılamadı biz fona 2 milyon € + yıllık %10 faiz vereceğiz bonservis olarak(yoksa fon bizim gibi futbolcu satışından senelerce kar etmeyi becerememiş bir klüble niye böyle bir riske girsin değil mi, sonuçta adam ebedi malları değil satılamazsa 2 milyon € zarar ederler yoksa, bizde bonservisi peşin vermek yerine 3,5 sene sonra ödemiş oluruz)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

6 ay sonra bonservisini eline alacak oyuncuya 3,5 milyon euro ödemiş olacağım bir yandan da. bu da soru işareti bence.

neticede bu adamın 10 milyon euro üzeri satılma ihtimali %5 seviyesinde.

ayrıca bu tip fonlar oyuncunun sabit kalmasını istemezler. satış yapmasını isterler. gerekli veya gereksiz.

anlatıldığı gibi basit olmadığını düşünüyorum.

iki tarafında bu kadar karlı olduğu bir yatırım şekli olsaydı bugüne kadar bütün transferler bu şekilde yapılırdı.

ülker / delgado meselesinde de herşey bizim istediğimiz gibiydi.

sonra beşiktaş kulübüne giren çıkanın hesabı olmadı delgado yüzünden.

nuwanda dedi ki...

arkadaşlar oyuncu satılamazsa fon şirketine 3.5 m € değil.2 m euro ve heryıl %10 faiz ödenecek yani 2. 7 m €ödenecek 3.5 sene sonra

jeankier dedi ki...

@marpione
borsaya açık olduğunuzdan ota b.ka herşeyi açıklıyoruz, sanırım bunu da açıklamak zorundaydılar. başkanın dediğine göre normal açıklamadan 1 gün önce haber yapmışlar.. haberin bir kısmı eksik ve yanlış fakat sonuçta fon ile alındığını yakalamaları iyi bir habercilik olmuş.
@pamukk
aynı korku bende de var..
@herkes
q7 formasından sonra gri formayı da alırım.. onu bunu bilmem.. düeFONa konuşsunlar.. (medya)

BJK4EVER dedi ki...

Eger 3.5 sene sonunda fona para odemek mecburi ise ne anladim bu isten? Bu normal bir krediden baska birsey degil, simdi 2 milyon al 3 sene sonra 3 ode. Kaldi ki ya 3.5 sene sonra sozlesmesi bitince Almeida baska bir kuluple anlasip giderse? Bize faydasi ne olacak? Sacma sapan bir is, simdi 2 milyon euro odemeyelim diye 3 sene sonra (faiziyle birlikte) para odeyecegiz ve oyuncu hakkinda 100% karar verme ve 100% kar saglama olanagi da elimizden gitmis olacak. Yanlis mi dusunuyorum?

marpione dedi ki...

bjk4ever olayı 2m olarak değil de 10m olarak düşün. almeida değil de yarın öbür gün bu yolla g. amerika'dan sağlam bir yıldız adayı aldığımızı düşün.

bu anlaşmayı bir tür tanışma anlaşması olarak görüp ilerde daha büyük transferleri benzer yöntemle yapabileceksek kredi almak yerine mantıklı bir alternatif gibi görünüyor bana.

ayrıca benim düşüncem bu şekilde bir düzene para yatıran bir fon varsa bu adamların büyük bir ihtimalle bir networkleri var. hangi futbolcu için yatırım yapmaya değeceğine karar veren uzmanları var. bu kadar elini taşın altına sokan adamlar ilerde kar elde edebilmek için kendi networklerini de kullanacaklardır bizde oynayan oyuncular için. olayın sadece "rakamlar ve hesaplar" boyutu olmadığını tahmin ediyorum.

burda şunu tartışabiliriz elbet. 10% çok mudur kredi faizi olarak? biz normalde kaçla kredi bulabiliyoruz? bir de tabi önemli olan noktalar :

-kar paylaşımı için minimum satış miktarı (10m)
-kar paylaşım yüzdesi (%45/55)

bunları maksimize etmek için uğraşılabilir belki. ilkinde miktarı yukarı çekmek, ikincisinde fonun payını düşürmek (%30-35 civarı) gibi. tabii ki bunlar da zaman içerisinde ilişkileri geliştirerek olacak işler. biraz da kulubün itibarına ve başarısına bakar.

BJK4EVER dedi ki...

Abi sonucta oyle veya boyle 10 milyona sana oyuncu alsa bile x yil sonra faiziyle birlikte sen onun karsiligini odeyeceksin, kiralama veya leasing falan degil, cunku leasing'de opsiyon vardir, lessee memnun kalirsa alir, almazsa mal geri gider, burada opsiyon yok mecburiyet var.
Belki senin dedigin gibi faiz farki vardir, ama adamlarin isleyecegi faizin cok farkli olacagini, buyuk kar getirecegini zannetmem, tas catlasa birkac yuzbin euro anca eder, bunun da bize faydasi olmaz.

No Pasaran dedi ki...

O 3.5 milyon rakamına takılmış herkes ama yanlış anlaşılmış sanırım.. O 3.5 milyon, eğer fon Almeida'yı atıyorum 15 milyona satmak isterse ama Beşiktaş istemezse kulübün ödeyip fondan haklarını satın almak için vereceği para..Misal bu sezon sonunda Almeida Avrupa liginde de iyi bi performans gösterdi ve büyük kulüplerden birine 10 milyona satmak için anlaştı fon..Beşiktaş bu sezon sonu satmak istemezse 3.5 milyonu verip alma hakkına sahip (ben 1 sezon sonra daha yüksek paraya satarım düşüncesi)..Bunu tercih etmezse kulüp Almeida fonun anlaştığı kulübe 10 milyona satılır 5.5 Beşiktaş, 4.5 fon alır..2 taraf da kar eder...2 milyona %10 faizle sözleşme sonunda alınma olayı da sanırım şöyle..Bu 3.5 sene sonuna kadar fon Almeida için herhangi bir alıcı kulüp bulamaz ise Beşiktaş'ın fona ödeyeceği para..Bunu ödemeye mecbur kulüp eğer Almeida satılmazsa..Sonuçta 2 milyon verecekti ama fon kulüp yerine o 2 milyonu verdi ve yıllık %10 faiz işletip 3 sene sonra geri aldı parasını...Bu kısmı dediğiniz gibi tamamen düşük faizli kredi gibi..Sözleşme bittikten sonra Almeida elbette boşa çıkacak, sözleşme uzatması için ikna etmek Beşiktaş'a kalıyor elbette..Burdan anladığım fon ile olan anlaşma Almeida'nın sözleşmesinin sonuna kadar, yani 3.5 yıllık..Sözleşme bittikten sonra biz sözleşmeyi uzatabilirsek zaten tamamen bizim oyuncu..Çünkü 2 milyon+yıllık %10 faizi zaten ödemiş olduk fona...Burda fon açısından bi risk yok..En kötü 2 milyonunu düşük faizle kredi vermiş olur...Kulüp açısından en kötü senaryoda farkedecek tek şey 2 milyon yerine 3.5 senenin sonunda 2 milyon+%10 faiz ödemek...

Sene sonu bonservisi bedavaya çıkacak oyuncuya 3.5 verme olayı gibi bi durum yok kısacası...O 3.5'u ancak oyuncuyu fonun satmak istediği kulübe satmak istemezsek vericez(Bu arada ezeli rakiplerimize satamaz sözleşmede öyle bi madde var dedi Demirören)..Burda kulübün bi avantajı eğer Almeida futbolu Beşiktaş'ta bıraksın istemiyosa kulüp, kendi bulabileceği alıcıdan çok daha iyisini bulabilir fon kulüp adına...Sonuçta Avrupa'da önde gelen kulüplerle çalışıyor..Senin yerine oyuncunu iyi bi şekilde pazarlayacak kısacası..

Bana nerden baksan çok mantıklı bi hamle gibi geliyor...Hüsnü Güreli'nin Kemal Kapulluoğlu'nun falan da desteklemesi bundandır..Herşeyin altında bişey aradığımız için (tabi ki haklı olarak) bize garip geliyor ama sanırım Demirören'in işleri perde arkasından yöneten kimsenin bilmediği ikiziydi dün NTVSpor'a çıkan :)

marpione dedi ki...

4ever bu anlaşma eninde sonunda "başarılı olursa herkes kazanacak" anlaşması. bu düzene göre fon görevini yaptı şu anda, parayı verip kenara çekildi. şimdi sıra futbolcu ve kulupte. bu tarz planlar olası başarı ve başarısızlık hesaplanarak yapılıyor. burdaki başarı kriteri mayanın tutması, oyuncunun iyi performans göstermesi, iyi teklifler alması. sonunda satış olursa her 3 tarafın kar etmesi. bu plan tutmazsa da ceza olarak %10 faiz ödüyorsun yıllık.

şimdi böyle bakınca bunun ticari bir tercih olduğunu söyleyebiliriz. sonuçta biliyorsun her iş sahibi veya yöneticinin bir tarzı var. kimi kredi alır, kimi leasing kovalar, kimi salak gibi bekler para biriksin diye.(burda taş benim 3 sene önceki halime :))

demek istediğim, bu yöntemi bir şablon olarak eleştirmek ayrı, biz bu işi neden yaptık diye eleştirmek ayrı. bence şablon uygun, daha da geliştirilebilir. konuşulan paralara bakarsan (2m) deneme amaçlı bu anlaşmaya girmek için de uygun paralar. önemli olan şimdi takımı sorunlardan uzak tutup başarılı olmasını sağlamak. o zaman daha iyi ve pahalı futbolcular için kullanabiliriz bu fırsatı.

ikinci paragrafta yazdığını hiç anlamadım.

marpione dedi ki...

no pasaran süper özetlemişsin olayı. sözlükte de acaip ters eleştiriler gördüm. sanırım bazıları henüz tam olarak nasıl bir anlaşmaya girildiğini anlamamış, demirören'e olan genel şüphesinden dolayı tepki gösteriyor.

Batistuta35 dedi ki...

Herkes haklı olarak YD ön yargısının etkisiyle eleştiriyor ama olayı tam kavramak için no pasaranın yazdığını okuyun sonra tekrar tartışalım mantıklı mı diye:) ki bence gayet iyi bi anlaşma yapılmış.

BJK4EVER dedi ki...

Abi sen demissin ki faiz karimiz var. Bende diyorum ki tas catlasa birkac yuz bin dolar fark eder o faiz farki, buyuk bir kar getirmez sonucta. Buradaki sikinti sudur ki, adamin bonservis parasi faiziyle birlikte cikacak bizden, oyle degil mi? E ben ne anladim bu isten? Oyuncu satilirsa kar dagitilacak, ama parasini yine ben odeyecegim, caziplik nerede peki? 3.5 sene sonunda adamin haklarini alma opsiyonu bizde olsa, yani memnun olmasak adami geri gonderip para odemeden serbest biraksak tamam derim, ama bu durumda faiziyle birlikte zaten aldigimiz borcu (krediyi) oduyoruz zaten, ne faydasi var bize?

tearkan dedi ki...

10 milyon üstü teklifte ya kabul edip %55 alıyoruz yada 3,5 - 4 milyon civarı bir para verip (demirören öyle dedi videoda, net 3,5 gibi bir rakam yok yani ortada) biz alabiliyoruz. Seçimlik hakkımız mevcut yani.

Peki 10 milyonun altında bir teklif bulunursa ne olacak? Bu durumda teklif hiç gündeme alınmıyor mu? Yoksa kulüp ister kabul ediyor ister red mi ediyor? Yani 3,5-4 milyona alma zorunluluğu olmadan mı reddedebiliyor? Yada 10 milyonun altı bir teklif halinde şartlar aynı; ama pay yüzdeleri mi değişiyor?

Anlaşma aşşağı yukarı belli de net olmayan çok konu var.

tearkan dedi ki...

@ Bjk4ever

Oyuncu sözleşme süresi içinde satılacak olursa eğer para ödemiyoruz. Bizim payımız %55 ve sabit. Videoda söylüyor o kısmı. 10 milyon üstüne satılacak olursa eğer fonun ödediği 2 milyon düşülmeden %55 pay alıyoruz dedi.

Batistuta35 dedi ki...

Şimdi bu 2 milyonu bi kere fon ödedi.orası tamam mı? satılırsa 10m e, biz havadan 5,5 alcaz fonun da 2,5 karı (+2 bonservis) olcak,yok eğer satılmazsa biz bu adamı toplam 2,7ye (10% 0,7?) almış olcaz. Doğru anlamış mıyım?
Öyleyse 0,7m e bu işe girilir olarak bakıyorum ben.

marpione dedi ki...

bjk4ever tamam şimdi anladım. abi ben kimsenin orda 2-3 puan eksik faiz verelim falan hesabı yaptığını sanmıyorum.

son olarak şunu diyeyim. sen finansçı gibi bakıyorsun olaya sadece rakamlar üzerinden, ben biraz daha ilişkiler ve uzun vadeli planlar açısından. olayı tam da ikisinin arasında değerlendirmek lazım bence.

No Pasaran dedi ki...

10 milyonun altında muhtemelen kulübün direkt reddetme hakkı vardır...Sonuçta 10 milyonun altı geniş bi skala...4 milyona alıcı bulsa hayır kabul etmiyoruz al sana 3.5 oyuncu bizimdir denmesi çok mantıklı bi anlaşma olmazdı...Kulübün de avantajı var her ne kadar ufak gözükse de..Cebinden nakit vermek zorunda kalmıyor 2 milyonu...3.5 sene sonra ödeyecek eğer ödemek zorunda kalırsa da ve ödeyeceği faiz de %10..Bu tercih edersiniz ya da etmezsiniz ama riski oldukça düşük olan (en kötü 2 milyon için %10 faiz) ama tutarsa getirisi fazla olan bir antlaşma...Siz bu fon aracılığıyla olmasa kendi başımıza Almeida'yı 10+ milyonlara satma ihtimalimizin olduğuna inanıyor musunuz? Ya da varsa bile fonun satma ihtimalı kaç bizim satma ihtimalimiz kaç?

No Pasaran dedi ki...

@ Batistuta35

Tam olarak doğru anlamışsın. Kesinlikle 0.7 milyon için girilir böyle bi antlaşmaya...Ayrıca tearkan'ın dediği gibi 10 milyonun üstüne satılırsa o 2 milyonu vermiyoruz..Direkt satış üzerinden %55 bizim oluyor...

BJK4EVER dedi ki...

@tearkan

Orasini dusunmemistim.:)
Dogru, bu acidan uzun sureli bir sozlesme de guzel olmus aslinda. Satilirsa kar edecegiz ve bonservis odememis olacagiz, satilmazsa ise ufak faizle birlikte normal sekilde bonservisini alacagiz.

Ama aklimdan su soru cikmiyor degil, normal sekilde alsak ne degisecekti? Diyelim seneye 15'e satildi adam, bizim karimiz 0.55*15=8.25 milyon euro, bonservis alis masrafi yok.

Normal sekilde almis olsak karimiz ise 15-2=13 milyon euro olacakti.

Olasi bir 2.7 milyon euro'luk maliyetten kurtulmak icin yuksek bir satistan 45% kayip kabul ediyoruz, bence dogru degil.

Tabii bu transfer rakami 15-20 milyon euro'ya cikarsa ne olur bilinmez tabii, ama benim kafama pek yatmadi.

Batistuta35 dedi ki...

@ No Pasaran
O zaman neyi tartışıyoruz ki?:) Adam hiç satılmasa bile bonservisini 2,7 olarak kabul ederiz.ortada kayıp yok bence.

marpione dedi ki...

ayrıca belirtmeden edemeyeceğim, kayakafa demirören'in yaptığı bir işi savunduğuma inanmakta zorluk çekiyorum. hala kafamın içinde bir yerde bu herif gene bir saçmalık yapmıştır yarın ortaya çıkar şüphesi var.

BJK4EVER dedi ki...

Sizce fon harbiden connection'larini kullanarak bu oyuncuyu 10+ satabilecegine inaniyormusunuz? Gerci Tevez-Corinthians-25 milyon dolar olayi carpici bir ornek, ama fonun cok iyi baglantilari varsa ve bu baglantilardan hem Almeida soz konusu olunca hem ilerki zamanlarda faydalanabileceksek tamam, ama oyle mi gercekten yoksa abartiliyor mu?

No Pasaran dedi ki...

@ BJK4EVER

Peki o zaman kendine şu soruyu sor :)

Sence biz bu anlaşma olmadan 15 milyona satabilir miyiz?

Bu anlaşma olduğu halde 15 milyona satılma ihtimali bile bence oldukça düşük..

Batistuta35 dedi ki...

@ BJK4EVER

Abi onu diyorsun da biz kimi 15e satmışız tek başımıza?:) Nerden bakarsan bak bedevaya gelen birinden 5,5m kazanmak çok güzel bi iş,tabi satılırsa.satılmazsa da 2,7 bonservisi olcak.o da fazla değil zaten almeida için.

marpione dedi ki...

4ever iyi ir noktaya temas ettin. bu fonun kim olduğunu bile bilmiyoruz. dünden beri fon aşağı fon yukarı. adları belli değil. bu önemli bir konu aslında. kimdir adamlar? hangi sermayeyi kullanıyorlar? arap şeyhi parası mı, rus trilyoner parası mı, deutche bank kredisi mi, venture kapitalist parası mı nedir ne değildir belli değil adamların para kaynağı. borsaya bildirirler herhalde fonun adını o zaman öğreniriz.

BJK4EVER dedi ki...

Abi bu adamlar mafya mi yoksa tanri falan mi? Nasil kafalarina gore 15'e falan satsinlar? Adam iyi oynarsa biz de belirli bir ucrete satariz, kotu oynarsa adamlar nasil satsin ki?

matiasemilio dedi ki...

ben programı hayretle izledim gerçekten..bu adamın bu kadar akıllı konustuğunu ilk kez görüyorum..akıllanmış belli ki..
@no pasaran fon konusundaki bilgilendirmen için teşekkür ederim hocam,gayet aydınlatıcı olmuş..

TA dedi ki...

muhtemelen gelecek sezon almeida 7-8 milyon avroya başka bir takıma (süper manageri var zaten) transfer olur.fonda 5-6 milyon avroyu cebellezi eder.

bi defa bonservisi fon ödemiş.niye beşiktaşa yüzde 55 versin.mantıklı gelmiyor.yüzde 10-15 olsa neysede.

No Pasaran dedi ki...

Ben adamların da büyük ihtimal 10 milyona satabileceğine inanmıyorum zaten..Ki biz hiç satamayız..Biz bugüne kadar en fazla Carew'i 7.6 milyona sattık...Almeida da en fazla ama en fazla 10 milyona gider zaten..Kimse 15 falan vermez..O yüzden anlaşmayı 10 milyon üzeri diye yapmışlar zaten..Amaç 10'a alıcı bulunabilirse satmak..

İyi bi performans gösterirse belli bi ücrete satarız diyosun iyi güzel ama dediğim gibi tarihimizde yok 10 milyona adam satmışlığımız...Bundan sonra politikamız değişti artık satabiliriz diyosan ona bişey diyemem :) Şu anlaşmada bi bit yeniği olmadığına inanmaktan daha iyimser bi düşünce olur bence :)

No Pasaran dedi ki...

@ matiasemilio

Rica ederim.

@ TA

Hiç okumamışsın sanırım :)

TA dedi ki...

bu yatırımı yapan kimmiş bilen var mı?

TA dedi ki...

no pasaran

okudum ama bana mantıklı gelmedi.kimse kimseye kıyak yapmaz bu alemde.fon bonservisi almış.beşiktaşı kullanıyor arada.

10 milyonun altında satılırsa ne olacak??? zaten piyasası 8 i geçmez almeidanın.

kimse bonservisini aldığı topçunun haklarını başka bir kurum ve kişilere bırakmaz.

delgado olayına dönmesin sonra işler.

rivaldo dedi ki...

http://en.wikipedia.org/wiki/Third-party_ownership_in_association_football
http://en.wikipedia.org/wiki/Media_Sports_Investments
Bu linklerde aslında konuyla ilgili bazı bilgiler mevcut.Aslında fonun Almeidayı seçmesinin nedeni oyuncunun belkide alınabilecek en düşük değerde oluşu.Birde forzada almeidanın real madrid transferinin perez tarafından istenmediği yazılıydı.Ayrıca Almeida real madridin yapabileceği alternatif forvet transferi listesinde üst sıralardadır.Bu şirketlerinde büyük bağlantıları olduğunu varsayarsak almeidaya yatırım yapmaları mantıklı.(benim senaryom)
Normalde daha çok patlama potansiyeli olan genç oyunculara yöneliyorlar.Hatta güney amerikalı oyuncuları paravan kulüpler üzerinden avrupaya pazarlıyorlar.Muhtemelen porto da çalıştıkları kulüplerin başında geliyor.Yani uzun vadeli bir işbirliği yaparsak,sürekli avrupada mücadele ettiğimizde(en kötü avrupa ligi) göz önüne alınırsa bu şirket bize kendi scoutlarının bulduğu genç yetenekleri getirerek avrupaya pazarlayabilir.Bence bu bizim içinde karlı bir durum.En azından önümüzde porto gibi bir örnek var.bu işi güney amerikalılar için porto yapıyor(biraz tanınmış oyuncular için mesela falco)afrikalı oyuncular için belçika ve fransadaki bazı kulüpler.Aslında scout ağı olan ve bu futbolcuları bulan kulüpler değilde fon,menajerlik şirketleri gibi kurumlar ve onlara bağlı yetenek avcıları.

TA dedi ki...

en kötü senaryoda şu olur. eğer 7-8 milyona satılırsa fon hem 2 milyonunu alır beşiktaştan hemde + 4-5 milyonu cebellezi etmiş olur.

ben bonservis ve satış haklarının beşiktaşta olabileceğini hiç tahmin etmiyorum.parayı fon ödemiş zaten niye haklarını beşiktaşa versin.

sana bedava topçu alıyor.bide bonservis hakkınımı versin.

mehmetozy dedi ki...

bir de demirören in dediğine göre avrupa da birçok futbolcu bu şekilde alınmış ama gizlilik anlaşması olduğundan söyleyemiyormuş.
e almeyda yı niye açıkladın?
şimdi bu fondaki adamlar demez mi bu türklerin ağzında da bakla ıslanmıyomuş diye.

Jesper dedi ki...

@ Gürcan Ulusoy
İyide 6 ay sonra bonservissiz olarak alabileceğinin garantisi varmı ?
Sonuçta yaşı,fiziki durumu ve kariyeri itibarıyla talep görücek bir futbolcu.
Meseleye bu şekilde bakmak çok yanlış.
Almeida şuan Bundesliga da devre arasına kadar Werder Bremen de hatırı sayılır bir istatistik tutturmuş durumda. Bunlarada bakılmalı ozaman.
Fon olayı tartışılabilir, sonuçta bu fonu kullandıran her şekilde kazançlı. Beşiktaş'ta bu oyuncuyu hem yatırım hem gereklilik olarak görmüş, denenebilir bence çokta mantıksız durmuyor.
Bundan önceki senelerde Tabata,Zapo,Ferrari gibi oyunculara verilenler aklımıza gelince mantıklı bile denebilir.

alper dedi ki...

doğrumu anlaıdm bilmiyorum ama benim anladığım şu.
bjk almeida için bir lira para vermemiştir.ama kesinlikle ve kesinlikle 3,5 sene içerisinde verilen iyi bir teklife almeida yı satmak zorundadır.çünkü satmazsak 3,5 sene almeida sözleşmesi biteceği için serbest kalacak bizim ise fona 3,5 milyon borcumuz olacak o vakit.serbest kalacak bir oyuncu için 3,5 vermek yerine bu süre içerisind eiyi bir teklifte satılcak demektir bu almeida.

Adsız dedi ki...

Anlaşılan Demirören batan gemiyi terk etmenin yolunu buldu.
Beşiktaş'ın Gs benzeri ticari kullanım hakkını devrederken güveneceği gayrimenkulleri olmadığına göre bu iş esrarengiz fonlarla olacak.
Gs o girdaptan sportif başarıyı ve marka değerini bilinçli bir biçimde sıfırlayarak kurtulmuştu, Beşiktaş'ın kurtuluşu nasıl olacak bakalım görelim.

Darkpain dedi ki...

Şaka gibi 40 yıl geçse aklıma gelmezdi. Dün programı izleyememiştim, bugun paylaşılan link üzerinden tüm partları teker teker, sıkılmadan, küfür etmeden hatta bazı bazı gülerek izledim. Hani desem ki tüm program çok önceden hazırlanmış scriptler üzerinden yapılmış, kendi açıklamaları var gazetedeki haberler üzerine apar topar programı yaptık diye. Valla şaşırttı beni YD

No Pasaran dedi ki...

@ TA

hala anlasamiyoruz. Bonservisini falan alma durumu yok. Bonservisi Besiktas'ta. Adamlar satis haklari icin anlasma yapiyolar. 10 milyonun altina satilirsa ne olur kesin bi bilgi yok elimizde. Muhtemelen soz hakki kuluptedir..

ozzie dedi ki...

@ No pasaran

Açıklamaların icin teşekkürler.

@ Rivaldo

Bence de bu gelecek transferlere yönelik bir girişim. En nihayetinde 2 mil. gibi bir rakam ne YD'yi ne de Adali'yi sarsar. İlla yabancı transferi olması da şart değil, sene sonunda Ersan'ı da bu sistemle alırlarsa hiç şaşırmam.

Yorum Gönder

Ara