.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Kasım 2010 Cuma

TBL || Beşiktaş CT - Fenerbahce Ulker @ NBA TV (Bant Yayını)



Beşiktaş Cola Turka Arena
21 Kasım 2010
Spormax ||15.30

NBA TV || 22.30 (Bant Yayını)


Allen Iverson transferinin getirileri devam ediyor. Son dakika inanılmaz bir olay gercekleşti Nba Tv haftasonu oynanacak Beşiktaş CT - Fenerbahce Ulker maçını banttan verecek. Maçı da Chris Webber'in yorumlayacağı açıklandı.

22 Yorum:

Unknown dedi ki...

ESPN de hemen her aksam Iverson ve dolayisiyla Besiktas haberleri cikiyor. Ben Iversonin uclu cektirdigini ESPN de gordum mesela :d

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Evet, inanilmaz sekilde Besiktas'in reklami oluyor ABD'de. Amerikali arkadaslar bize Besiktas'i soruyorlar, Iverson'u getirdigimiz icin tebrik ediyorlar...

kafsinkaf dedi ki...

olağanüstü bir haber bu.İverson'a çok yaşlı yeaaa,yatmaya geldi yeaaa,nba den teklif yoktu ondan geldi yeaa gibi yorumlar yapanlara bu haber kapak olsun.Yüzyılın kapağıyla artık insan içine çıkmamaları lazım ama onlar yine mantar gibi çıkaracaklar kafalarını bok atmayı sürdürecekler daima.

asist time dedi ki...

Takımda ki tüm oyuncuların tek tek arastırmasının bile yapıldıgı gördum.

Hatta Ismail Cevik için yabancı kuralı dolayısıyla Türk uzun rotasyonu içerisinde Ismail'in oyuna etkinliği hakkında bilgi verir misin diye soru ile bile karşılaştım :S

kma dedi ki...

iverson gelişi muhteşem bişi. nba tv de haber yapılıyor olması da iyi. onlar iverson için "küllerinden tekrar doğdu" tarzında bir başarı hikayesi olabileceğini düşünüyorlar.ama biraz da iyi bir takım sunmak gerekiyor.

son 1 ayda beşikaş cl'nın 4 maçını izledim. bu izlediklerim arasında sadece 1 galibiyet alabildik. son avrupa maçında o farktan sonra nasıl yenildik anlamadım.

nba takip etmeye çalışırım, basketbol seyircisi olduğumu düşünürüm ama çok fazla teknik anlamda yorum yapamam. ama şu takımın bir başarı hikayesi yazacak kapatisitesi olacağına inanmıyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Bu yil Turkiye icerisindeki spor musabakalari arasinda bence en cekismeli, heyecanli, zevkli mac olacaktir. 1 man vs the rest, offence vs defence, flair vs quality, muhtesem bir mac olacak. Fenerbahce ligin acik ara en iyi takimi, Spahija cok iyi bir takim yaratti, muthis oynuyorlar ve Barcelona ve Siena gibi 2 takimi devirdiler. BJK ise gecen seneki gibi, kistli kadro ile maksimumu yapmaya calisiyor, basimizda hucumdan baska birsey bilmeyen deneyimsiz bir koca var maalesef. Ama oyle bir takimimiz var ki, kotu gunumuzde herkese yenilebiliriz, ama iyi gunumuzde FB Ulker'e 100'den fazla sayi atip kazanabiliriz (bkz gecen sene). Tam anlamiyla run and gun vs control maci olacak, underdog vs big favourite olacak, Iverson vs Omer Onan olacak. Fenerbahce'nin hocasi, kadrosu ve rotasyonu cok cok daha ustun, ama tek bir adam ve seyirci ne derece etki yapabilecek gorecegiz.

FB tempoyu dusurup sete sete cevirirse bizim zayif pota altimizdan cok cok rahat sayilar bulur, BJK de maca tempo kazandirip Chatman ve Iverson'i kullanmak isteyecek. Kelimenin tam anlamiyla zihniyetlerin catismasi olacak, muthis bir mac bekliyorum, kacirmayin derim.

BJK4EVER dedi ki...

@kma

Hocamiz tecrubesiz ve yetersiz maalesef. Son mac en guzel ornek oldu, rakip son ceyrekte 7 ucluk atti ve el bile kaldirmadik, adam mola bile almadi. Takim zaten defans hic yapmiyor, ki basketbolda defans ofanstan cok cok daha onemlidir. Asiri ofansif sacma bir basketbol oynuyoruz, gunumuzde olduk mu birseyler yapabiliriz, ama en basit takimlara bile yenilebiliriz, asla Oktay Mahmuti veya Spahija gibi bir hoca degil. Iverson'i 3 numara oynatip 3. ceyrekte isinmaya baslamisken cikartmasi zaten ayri bir sacmalikti.

kma dedi ki...

@bjkever

(çok anlamasam da) bıyıktay'ın oynamak istediği basketbolda savunmanın çok önemli bi yeri var. hızlı hucum savunmada top kapmaya dayanır. bu anlamda bıyıktay'ın savunmayı 2. plana aldığını düşünmüyorum. ya kadro karakteri yada form olarak savunma sertliği gösteremediler.

yani basketbolda da "hoca yetersiz, bu kadroyu oynatamıyor" noktasına gelmeyelim diyorum. :)

Levent dedi ki...

Ben basketbolda BJK4EVER'a hoca konusunda biraz hak veriyorum. :D

Yani hele salı günü üst üste 7 üçlük yerken hiçbir şey yapmaması kabul edilir şey değil. Bir mola alırsın, hem oyuncuları kendine getirirsin hem de karşı tarafın ritmini bozmaya çalışırsın. Iverson'ı tam ısındığı anda çıkarması da ilginçti.

BJK4EVER dedi ki...

Hocam topu kapamiyoruz ki fast break yapalim.:)
Asist time'in hoca ile ilgili yorumlarini cok merak ediyorum acikcasi.

matiasemilio dedi ki...

ben de hala son macın sokundayım,nasıl kaybettik anlamıyorum..göz göre göre gitti maç yahu..ama ilk üç üçlükten sonra belliydi maç sonunda sıkıntı yasayacağımız,zira fazlasını yaşadık ve maçı kaybettik..ne diyelim,önümüzdeki maçlara bakacağız..
konyaspor maç postu ?

Matiasemilio, tam ben soracaktim yazmissin... Konya mac postu nerede? Kim atacak bu postu? Jessie/gurcan sakin purple'a birakma, derbi oncesi moral bozmayalim...

jeankier dedi ki...

nba tv bütün maçlar için anlaşmış beşiktaş la..

Unknown dedi ki...

reklam falan diyosunuzda bu işten beşiktaş para kazanmadıktan sonra bu reklamın ne anlamı var.. beşiktaş ı amerika da 200 milyon insan tanısa ne sen onlara urun satamadıktan sonra.. aynı sey guti de de oluyo .. guti adına uretilen urunlur de arıza cıkmıs ve su an bagdat caddesi kartal yuvası kapatılıyomus.. şimdi bu kadar ses getiren transferlerden sonra sonuc aynı.. cunku yonetim ve zihniyet aynı..

asist time dedi ki...

@bjk4ever

Oncelikle şunu belirtmeliyim ki; herkesin de hem fikir olduğu konu Burak hocanın çok sevildiği ve iyi niyetinden hiç kimsenin şüphesinin olmadığıdır. Ancak gerçek olan bişey de bunu geçen sezon da söylemiştim; Bence Burak Hoca'nın ne yazık ki koç kariyeri olarak takımı belirli noktalara çıkartamayacağını düşünüyorum.

Özellikle Hemofarm maçında öne çıkan oyuna etki tartışmalarını ele almak gerekirse; Gecen sezon en az 3-4 maçta salonda koça mola mola diye bağırdığımı hatırlıyorum bu sezon da değişen pek birşey olmadığı da aşikar. Oyunu okuma ve hemen oyuna mudahale eksikliği bariz şekilde gözükmekte.

Gecen sezondan bu yana tercihlerde hep hatalar yapılıyor ve taktiksel olarak gecen sezonun basından bu yana oyunun üzerine bişeyler koymak yerine hep bişeyler eksiliyor. Ve en önemlisi maç içerisinde çoğu zaman rotasyonlar olumsuz yönde oyuna geri dönüyor.

Maça geçecek olursak da;benim için başarı bu macta 70 sayıyı yakalamak olacak. Takım çok kolay pick and roller den sayılar yiyor. Burak Hoca'nın da bugune kadar basarılı bir alan savunması yaptıgını da pek hatırlamıyorum. Cholet'i gecen gun izledik adamlar 1-2-2 zone la macı kazandılar.

Allen Iverson Istanbul'a gelmeden önce de söylemiştim bu takım eğer bir şekilde savunma yapamazsa bence Iverson 4-5 maç sonra tekrar ülkesine dönmek isteyebilir. Fenerbahce maçı birçok konu dahilinde çok büyük önem arz ediyor.

matiasemilio dedi ki...

kötü oynuyoruz..

BJK4EVER dedi ki...

Basket takiminin futbol takimindan farki yok. Bildigini okuyan sacma bir hoca, mactan evvel kalkmis kendi oyunumuzdan odun vermeyecegiz falan diyor. Ulan bir kere de Ogilvy-Likholitov'u birlikte oynat, adamlar piknik alanina cevirdi pota altini. Jessie planlama hatasi falan diyor, asil hata basketbolda. 2 numarasi Iverson olan takimin 4 numarasi Cevher, saka gibi. Sene 2010, hala Cuneyt Erden, Mustafa Abi, Bekir Yarangume'den medet umuyoruz. Oyuncu kalitesi zaten saka gibi. Baski yokken elinden top kaciran guard mi dersin, bos sut ve bos smac sokamayan sutor mu dersin, 2 sayilik atistan fazla 3luk deneyen kendini Nachbar/Lavrinovic sanan kendini bilmez densiz mi dersin, hic eksik yok vallahi. Birakin kotu savunmayi, savunma bile yapmiyoruz, Oguz'un attigi bos basketi amator takimi bile yemez, kac hucum ribauntu verdik sayamadim bile. Iverson meselesi apayri zaten, adam savunuluyor, hala 3 numara oynatiyor herif. Koy o zaman 1 numaraya topu getirip kullansin, ama yok bizde o kadar kaliteli top kullanan oyuncular var ki Iverson'a ihtiyac yok. Likholitov'un usutn gayreti olmasa +10 sayi farkla girerdik, 5 sayi iyi yine....

matiasemilio dedi ki...

şaka gibi bi son dakikaydı..

BJK4EVER dedi ki...

Burak Biyiktay molayi erken aldi, mac bittikten sonra alsaydi daha iyiydi. Isler iyi gitmiyor, fark 5-6 sayiya cikmis, hala bekliyor anasini satayim. Iverson'i nasil kullandi anlamadim, herif 1 ceyrek oynadi 2. ceyrek hic yok, 3. ceyrek biraz oynadi 4. ceyrek hic yok. Ama dogru, son ceyrekten yildizlar sahne almali, Cuneyt Erden ve Cevher Ozer dururken Iverson kim ki? Hakemin de Allah belasini versin. Iverson'i faul yapilir duduk yok donen topta bos sayi atar FB, top Omer Onan'in elinde net bir sekilde cikar, 5 sayilik fark belki tek hucuma inecek iken 7 sayiya cikar, son saniyelerde Ukic Serhat'i hayvan gibi iter, ama hakemin gozune yine perde iner. Dunden sonra bu da super oldu, zaten tum aksilikler ust uste gelmezse olmaz bizim icin....

Levent dedi ki...

Herkes Schuster'i deli gibi eleştiriyor ama Burak Bıyıktay'ın şansı da basketbolla pek ilgilenen olmaması. Yani oyuna etkisi sınırlı bile değil, yok. Fark 6-7 olmadan mola almama yemini etmiş sanırım. Fark 4, nasıl olsa atarız bi' üçlük mentalitesiyle takım mı yönetilir?

Takımın hücum planı yok, 14 saniyeyi Chatman'ın elinde eritiyor, Chatman'ın içeri drive'larını kendi bitirmesiyle ya da dışarı çıkarmasıyla sayı bulmaya çalışıyoruz. 4-5 hücumda bir pick and roll yapıyoruz. Savunma desen felaket. Savunma yok hatta. Hele o Oğuz'un attığı basketi yemin ediyorum eli basketbol topuna değmemiş lise öğrencileri yemez, o kadar söylüyorum. Ben "ofsayt yæ" diye itiraz edecekler falan sandım. Başka açıklaması yok.

Takım 7-8 sayı fark yapıyor, bu farkı 1 dakika dahi koruyamıyor. Serbest atışlar facia, oyun felsefesi getir-üçlük at'a dayanan bir takım olarak üçlükleri daha çembere değdirmekte zorlanıyoruz. Say say bitmez yani.

Iverson'a gelince. Karşısında bana kalırsa Avrupa'nın en iyi savunucularından biri vardı. Yani Ömer Onan'ın savunmasında oynamak inanılmaz zor, top aldırmıyor bir kere. Ama neden 2 numaraya koyuyorsun, hatta bir ara 3 numarada da oynadı. Olacak iş değil. Koy 1'e, top dağıtsın hiç olmadı, 15 saniyeyi yarı sahada yemekten iyidir. Zaten 2. ve 4. çeyrekler hiç oynamadı. Iverson'ın fizik yetersizliği çok net görülüyor, bence en azından 1-1,5 ay daha süresi var ki o beklediğimiz Iverson gelsin. Tabii o zamana kadar isyan edip kaçmazsa.

Aklıma daha gelmedi, daha bir sürü şey vardır eminim. Ama şu kesin ki, bu aksaklıklar tamamen yılların yanlış planlanmasının eseridir. Her yıl 12 oyuncusu değişen bir takım olursa böyle olması doğal. Bu takım 2004'te final oynadı yanılmıyorsam, ertesi sene çok az oyuncu devam etti. 2008'de ULEB'de çeyrek final oynayıp şuanda bizde oynayan Cüneyt Erden'in sallama üçlüğüyle elenen takımdan öbür seneye kim kaldı? Bu takım da seneye dağılacaktır büyük ihtimalle. Playoff ilk turunda eleniriz büyük ihtimalle.

Ve ayrıca kim ne derse desin Fenerbahçe Ülker Türkiye'nin en iyi takımı. Avrupa'da da zirveyi zorlar. Basketbola yaptıkları yatırımın karşılığını alıyorlar. Yine de 74 sayı da tutmak başarı sayılabilir böyle bir kaos anlayışına rağmen.

BJK4EVER dedi ki...

Basketbolda yapilacak sey belli. Sene sonunda Cola Turka sozlesmesi bitecek sanirim. Ya bize cok ciddi bir butce ayiracak (+10 milyon dolar) bir sponsorla anlasalim (Turk Telekom, THY, Medical Park vs), Efes Pilsen ile birlesmek icin elimizden geleni yapalim, olmazsa da kapatalim subeyi gitsin. Besiktas'a yakisan sey yarismaci ve kupalara oynayan bir takim olmak, FUlker veya Efes'e pilot takim olmak degil. Adamlarda Omer Onan Mirsad Ukic salliyor uclukleri, biz Cevher'in orta sahadan ucluklerini cekiyoruz. Adamlarda pota altinda Lavrinovic Kaya Mirsad Oguz (birde Vidmar sakat dusun)var, biz tek Likholitov ile ikina sikina mac bitirmeye calisiyoruz (Cevher zaten fantezi pesinde). Herseyi gectim, ulan bos smac ve bos sut sokamayan sutor mu olur anasini satayim, su Ignerski nasil bir herif ya? Herseyi gectim, performans verip iyi oynayan basketcileri 1 sene bile (Kerem, Sinan, Kaya, Shumpert, Wright, El Amin, Baxter, Engin, Newley vs) elimizde tutamiyoruz, kapatin subeye bitsin bu cile anasini satayim. O armaya ve renklere yakismiyorsunuz!

asist time dedi ki...

Biraz sakin olmak gerekir. Fenerbahce zaten şu anda makası iyice aşmış durumda. Italya ligine benzer bir ligimiz olma yolunda ilerliyor. Nasıl Siena ve diğerleri ise ligimizde ki gidişat ise Fener ve diğerleri olacağını gösteriyor.

Dün ki maçın üzerine bugun ki maçta butun Besiktaslıları hayal kırıklıgına ugratmıs ve sinir harbi oluşturmus olabilir. Ben bile maç içerisinde o kadar çok not tutmuştum ki o kağıdı son periyot da yırtıp attım. Koç saolsun 2.13 e kadar oyuna mudahele dahi etmedi.

Takım her sene üzerine bişey koymak yerine gecen sezondan bu yana bişeyler eksilmeye devam ediyor.

Yorum Gönder

Ara