.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Kasım 2010 Pazartesi

Kötü Polis: Kasımpaşa Maçı

Bernd Schuster: Son yıllarda Türkiye'ye gelip en fazla krediye sahip olan sayılı teknik direktörlerden birisi. Hücum futboluna olan yatkınlığı, futbolcu nezdindeki prestiji, Guti ve Q7'nin Beşiktaş'a gelmesinde etkili olması, sempatik tavırları, hafiften asi duruşu bu kredinin artmasını sağlayan etkenler oldu. Ama Türkiye ligini küçümsemesi, rakiplerini tartmaması, Tayfur etkenini hiç ama hiç kullanmaması, rotasyon denen nanenin iyice tadını kaçırması taraftarın canını acıtmaya başladı.

Schuster'in teknik ekibi: İşlerini hiç ama hiç iyi yapmıyorlar. Bu takımın kondisyonu gün geçtikçe eriyip gidiyor, sezon başı yüklemeler iyi yapılmamış, antrenman programlarında bariz problem gözüküyor, ayrıca bir takımda yedi tane futbolcunun arka adalesi çekiyorsa orada bir saçmalık var demektir. Mete Düren bunları araştırıyor mu acaba?

Rüştü Reçber: Hakan kardeşine adeta nazire yaptı. Sanki aralarında iddiaya tutuşmuşlar, en fantastik golü kim yiyecek diye müthiş bir yarış halindeler. Bu akşam yediği golü 15 değişik kamera açısından biz ekran başında  izlerken o da aynı şekilde bizim gibi topa seyirciydi. Kariyerine, ismine yakışmayan rezalet bir gol yedi.

Erhan Güven: Aslında kendisinin çok büyük bir suçu yok. Onu Beşiktaş'a transfer eden, kiralık gittiği yerden geri getiren kişilere sormak lazım. Bu çocukta nasıl bir ışık gördünüz ki kadroya aldınız diye yakalarına yapışmak lazım. Savunması berbat, ayağında top tutamıyor, önündeki kanat oyuncusuna destek veremiyor, pısırık, güçsüz, oyun zekâsı çok düşük. Yahu bu adamı Beşiktaş'a getiren ışık nedir biri bana anlatsın?

Mehmet Aurelio: Bu adam bugüne kadarki futbol hayatında oyunu çift taraflı oynayabiliyor diye el üstünde tutulmuyor muydu? Şayet Schuster'in kesin emri değilse bir adam neden maç boyunca yanlama pas yapar? Hiç mi atağa kalkmaz, hiç mi iki çalım denemez, adam eksiltmez?

Holosko: Bu arkadaş geçen seneki Kasımpaşa maçında tatile çıktı, o günden beri dönmedi. Yerine gönderdiği bu Holosko benzeri vatandaş ise tv programı aracılığıyla çekilişe katılıp Beşiktaşlı futbolcularla tanışmaya hak kazanmış hevesli bir delikanlı. Nasıl bir çekilişse artık, sahaya çıkıp topa vurmasına da izin vermişler. Sağa sola koşturuyor, top ayağına çarpıyor, heyecanı yüzüne yansıyor.

Futbolcusunu ıslıklayan taraftar: Allah belanızı versin. Size Beşiktaşlı diyenin de Allah belasını versin. Siz daha önce yoktunuz, nereden türediyseniz bir an önce habis yuvanızı bulup kurutmak lazım.

71 Yorum:

bacon1903 dedi ki...

Gule Gule Schuster!!!!!!!!!!!!!!

Iyi Polis: Bizim golu ofsayt diye iptal eden yan hakem. Harika gormus, helal olsun. O bayragi orada herkes kaldiramaz, yolu acik olsun.

SinnFein dedi ki...

Ben anlamıyorum arkadaşım ıslıklayan seyirciyi! Holosko kötü diyoruz ama adam acaip baskı altında ve bu net belli oluyor! Ayıp ya! Islıklayarak hiçbiryere varılmıyor ki..

Kim bunlar biliyor musunuz? Küçük Hncalcıklar, küçük Ermancıklar, Çakarcıklar bunlar! Onur'u bir maçta ütelik boy ve kilo oranına göre futbolcu yerine koymayanlar bunlar... Bırakmıyorlar futbolun yakasını! Malesef!!

Bence Schuster senelerce bu takımın başında kalmalı. Ne olursa olsun! Milne'nin arkasında nasıl durulduysa Schuster'in de arkasında durulmalı!

Del Bosque, Tigana, Rıza, Ertuğrul sAğlam, Denizli, Schuster.. bunlar saedce Beşiktaş'ın! Bunların hepsi mi kötüydü? artık istikrar ya!

bacon1903 dedi ki...

@Sin Fein

Arkadasim ben istemiyorumki schuster gitsin o gitsin su gitsin bu gitsin ben olacagi soyluyorum son 6 macta puan farki 5 felan olmazsa schuster kovulacak bu ayan beyan belli!!!!!!!!

BJK4EVER dedi ki...

Hocam Schuster hicbir sekilde gitmez bence, gidecegini dusunmuyorum. 3 sene evvelki yonetim olsa coktan gitmisti, ama simdi gitmez.

Bir şeyler olmuş belli ki.Schuster bildiğini okuyor dana gibi savunmayı ileride kuruyor gene yeniliyorduk ama ışık alıyor, hiç yoktan rakibi en az bir devre boğuyorduk.Ne hikmetse savunma ceza sahasının önüne kadar gelmiş.80 metrede top oynamaya çalışıyoruz 4-5 maçtır.

Bırak Kasımpaşa'yı,Mersin İdman Yurdunu bile yenememişiz bu yeni " güvenli" sistemimizle.

Açıkçası benim hiç sorunum yoktu savunmayı ileride kuran Beşiktaşla zira o kadar komik goller yiyorduk ki bir-iki takviye ile düzelir bunlar taş gibi takım oluruz diye düşünüyordum ama şimdi sistem değişti yine o statik oynayan,boşa kaçamayan , birşeyler yaratsın diye Ernst'ten medet umar bir takım olduk ...

Ben 1 takımın mantalitesinin 1 ayda nasıl bu kadar bozula bildiğine akıl sır erdiremiyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Hala sistemde degisen birsey yok bana gore. Aradaki tek fark orta saha eskisi kadar basmiyor veya basamiyor, fiziksel olarak dustuk birde rakiplerde son maclarda E.Martin, M.Yildiz gibi agir adamlar var. Yoksa daha gecen mac Falcao neler yapti neler, bu macta da kac defa kontra yedik.....

bacon1903 dedi ki...

@Bjk4ever

Neden kardes sence neden sabredecekler schustere???Yoksa 4-5
sene kalacakmi schuster basimizda???Ben isterim valla!!!Saka yapmiyorum ama kendisi o kadar kalmak istermi orasini bilemem???

Levent dedi ki...

Burada ortam daha sakin, o yüzden düşüncelerimi söyleyeyim.

Schuster'in tekniği, taktiği, ligi küçümsemesiyle veya başka hiçbir şeyiyle ilgili konuşmayacağım. Benim söyleyeceğim şey istikrar.

Beşiktaş'ın yıllardır üstüne yapışmış bir anlayışı var, Schuster bu sene farklı bir şey yapıyor. Bu anlayış eğer PES oynamıyorsanız ha deyince tutmaz, ha diyeceksiniz ki 11 maç oldu hala ne bu durum diye, olabilir. Ha deyince değil, bu sene tutmayacak da olabilir. Ancak bu takıma Schuster'in oyun anlayışı illa işleyecek, bunun etkilerini seneye göreceğiz belki. Yukardaki arkadaşın dediği gibi Milne 3. senesi sonunda şampiyon oldu, ama 4. kez üst üste şampiyonluğu averajla kaçırdı, arada ilk ve tek namağlup şampiyonluk dahil. Schuster'i kovduğunuzda ne olacak? Yerine gelen teknik adam kendi sistemini oturtmaya çalışacak, o yüzden bir sene daha kaybedeceksiniz, sonra onu da beğenmeyeceksiniz, yerine başka adam gelecek.

Bakın Rijkaard da ilk Barcelona senesinde ilk yarıda 20'den az puan toplamıştı yanlış hatırlamıyorsam, ama ikinci yarı neredeyse şampiyon oluyordu, ondan sonra neler yaptığını biliyoruz.

Burada başta BJK4EVER olmak üzere Schuster'i ve Schuster'i savunanları eleştirirken kullandığı kinayeli bir kalıp var. "Yenilirken zevk alıyoruz, karakterli oynuyoruz" diye. Bu son 3-4 maç harici gerçekten böyleydi, bunu inkar edemezsiniz. Son 1 aydaki ciddi düşüşü herkes görüyor, bunun nedeni herhangi bir şey olabilir. Bir takım 9-10 aylık lig maratonunun 9-10 ayı %100 performansla gidemez. Şimdi ciddi yüzeysellik olacak ama baktığınız zaman Fenerbahçe sizden 4 puan önde, liderle aranızda 10 puan var ve daha ligin bitmesine 23 hafta var. Bu takım 2009'da bu kadronun yarısıyla şampiyon olurken ilk yarıyı 6. sırada 6 puan geride bitirdi.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Schuster kalir, illa birileri gidecekse en az 4-5 futbolcu gider. Futbolcuya dayali duzenin kirilmasi lazim. Basarisizlikta futbolcularin da payi var. Teknik direktor gonderip sonra birdenbire formunun zirvesinde oynamaya baslayan oyuncular gormmek istemiyorum Besiktas'ta. Devre arasinda Schuster'in duzenine uymayan kim varsa gondersinler.

bacon1903 dedi ki...

Flas!!!Flas!!!Flas!!!

Muhabir:Bjkin durumu ne olacak nasil duzelteceksiniz???
Schuster:Hic bilmiyorum!!!!!!!

Eyvah Eyvah Eyvah!!!Schuster gitmekmi istiyor yoksa????Cikip acil bir basin toplantisi felan yapmasi lazim.Madriddede boyle seyler soyluyordu kovulmak icin yanlis hatirlamiyorsam????

SinnFein dedi ki...

@bacon

Arkadaşım ben sana demedimki! Yazdığımda entry'ni okumamıştı bile! Sadece bu maçtan sonra kelle isteyecek avcılar var, akbabalar var etrafta onlara söylüyorum ben!

@Övünç

Hocam dedim ya Hıncalcıklar o kadar çok beyin bulandırıyorki; insan burada bildiğini unutur vallahi! Bizim defans korkudan ileri çıkamıyor, öyle olunca da forvetle arasında 60mt boşluk oluyor. Ondan sonra da doldur boşalt bakalım olacak mı?

Ben hala umutluyum (GS'den bile umutluydum) ama işte bizde malesef sabır yok sabır! Hollanda'daligin dibine bile demir atsan lig ortasında hoca değiştirmiyorlar. Bİzde şimdiden tamtamlar çalınmaya başlandı!

Son not; kesinlikle yabancı sınırının kalkması gerekiyor hocam. Yoksa böyle enteresan adamlara, pas atmayı bilmeyen yada unutmuş kalıyoruz. (bknz; Aurelio, E.Güven; GS'de M.Sarp gibi)

BJK4EVER dedi ki...

@bacon1903

Yonetimin eski yonetim olmadigini dusunuyorum, Schuster'i yollamak kendi kredilerini de bitirir, bence sonuna kadar sabredecekler, ki sonun kadar derken bu sene sonunu ima ediyorum.

@leventpolat

Abi su sistemi Allah askina aciklayin bana. Sistem nedir? Ne kadar zamanda kurulur?

Mourinho Chelsea'nin basina geldiginde sistem mi kurdu? Adam ilk senesinde rekor puanla sampiyon yapti, 1 ayda gelmis gecmis en iyi defanslardan birini kurdu. Lucescu geldiginde biz 10 mac rezalet oynayip sonra 20 mac kazanip mi sampiyon olduk? Adam kasim ayini bekleyin dedi, ama kasim ayina kadar da lider gidip iyi oynuyorduk, hatta mesela 2-1'lik Kocaeli macini nasil kazandik biliyorsunuzdur, nasil mudahele ediyordu maclara Lucescu. Peki ya Benitez? Liverpool 6 sene sabretti adama, sonuc? 1 tane hasbelkader kazanilmis Sampiyonlar Ligi, ama sureklilik yok, ligde hicbir basari yok, iyi futbol yok, simdi hala onun yarattigi futbolcu coplulugu ve 2 oyuncuya dayali sistemden kurtulmak icin ugrasiyorlar.

Siz herhalde zannediyorsunuz ki BJK amator takim, antrenorumuz muthis futbol bilgisini kullanip bu amator takimi 1 yilda Kasimpasa'yi Manisa'yi yenemeyen kotu futbol oynayan takimdan bir anda gelene gidene 5 atan bir takima cevirecek? Ki bu adam yeni gelmedi takima, temmuzdan itibaren takimin basinda, transferler erken bitti buyuk bolumu, oyunculari ve takimi eleme maclarinda tanima firsati buldu, istedigi an her macimizin kasetini bulabilirdi, oyle degil mi?

Elbette antrenore zaman taninmali, belirli sikintilar giderilmeli. Ama ben bu adamdan hesap sorarim arkadas. Gondermesem bile (ki bence kesinlikle gitmemeli) en azindan bazi konularda aciklama isterim, ozveri isterim, adamin birseyler denemesini, cabalamasini isterim. Ben o cabayi goremiyorum maalesef.

Hesap sorulmali tabii ki, ama o hesabin nasil sorulduguna bagli.

Ben merak ediyorum, Demiroren Schuster'e bu sene ne hedefledigini, ne bekledigini soyledi?

Yani Demiroren "Bak Quaresma ile Guti'yi aliyoruz ama kesin sampiyon olacaksin" dedi de Schuster "Tabii abi emrin olur" mu dedi? Sanmiyorum. Dediyse hakikaten deli demektir.

Transfer doneminde "Baskan bir surpriz yaparsa hayir demeyiz" dedi Schuster. Besiktas kulubunun transfer politikasina bak.

Ha, eger dendiyse ki "Hoca sana devre arasina kadar sure. O zamana kadar takimin eksiklerini tespit et, devre arasinda transferleri yap: Bu seneyi SL potasinda bitir, Avrupa'da gittigin kadar git. Seneye ise bu ligi domine et." Schuster de "Tamam, olur" dediyse, ben su an ortada bir sorun goremiyorum.

bacon1903 dedi ki...

@Sin Feinn

Tamam kardes kusura bakma.Benim inancima gore schuster yada x bir hocayla 1 sene degil en az 3-4 senelik bir sure olmali.Ama schusterin aciklamalari umudu kestigi izlenimini yaratiyor bende!!!O zaman devre arasinda kesin gonderilir.

BJK4EVER dedi ki...

@shelbyl

Uzun vadede basari ile kisa vadede basarinin korrelasyonu negatif mi sence? Temel sorudan baslayim ben.

Levent dedi ki...

@BJK4EVER

Ben diyorum ki, Lucescu'dan beri Beşiktaş topu rakibe veren, nispeten defansif bir anlayışa sahipti. Çok değil, daha geçen sene Kasımpaşa, Manisa falan İnönü'de %60'yla oynuyorlardı, bizde duran toptan bir gol bulup kalan 89 dakikada gömülüyorduk. Bunu hocayla alakalı söylemiyorum, polemik olmasın, Beşiktaş'ın üstüne yapışanla alakalı.

Schuster bu sene geldiğinde bir yıllık değil geniş baktığımızda 6-7 yıllık bir sistemi kökten değiştirmeye çalışmıyor mu? İlk bir ay tamamen farklı bir şey oynuyorduk, tuttu sayılır da. Ne zaman melezleştirdi, ne zaman sakatlıklar oldu ne zaman fikstür bize dayadı o zaman biz de çöktük. Dediğim gibi bir takımdan 10 ay mükemmel oynamasını bekleyemezsiniz ama o takım illa ki bir yerde oynayacaktır, bu bir sene sonrası olabilir, Milne gibi üç sene sonrası olabilir. Ama önemli olan istikrardır. Dünyada birkaç örneği olması bu durumu değiştirmez. Liverpool Benitez'e sabretti, evet bir şey olmadı ama Liverpool Benitez'den önceki 15 senede de lig şampiyonu olamamıştı. Lucescu bize güzel bir dönem yaşattı, evet bir senede muhteşem bir takım da yarattı ama bir örneğe bakıp Schuster'den sonraki teknik adamın yeni bir Lucescu olmasını beklemek daha büyük yanlış olacaktır.

Zaten hepimiz Schuster'e sabredilmesini istiyoruz, artık bir istikrar olsun istiyoruz. He son paragrafta bahsettiğin şeyleri ben de yapsın isterim ama adamda öyle özellikler yok.

SinnFein dedi ki...

Sorun Schuster ya da X'de değil! Sorun tamamen bizim futbol yapımızda, düşüncemizde..

Yıldız alarak sorunları çözeceğini düşünen para babalarında. Guti'yi alıyorsun ama arkasına Erhan Güven koyuyorsun gibi..

Bİr kere yönetim ile TD'Ün oturup takımın oynayacağı sistem hakkında konuşması hem fikir olup sisteme uyacak transferler yapması gerekir. Quaresma ve Guti alınıp yedeklerin Tabata ve Nİhat olunca Schuster'den çok da birşey beklememen gerekir. Adamın elinde Holosko var, Tabata var, Nİhat var, Zapo var ama oynattığı sistemde malesef bu adamların yeri yok. Hala Holosko'dan uzak forvet oyunu bekliyoruz veya Tabata'dan kanat yaratmaya çalışıyoruz.

sakatları, stadın halini ve saçma sapam eleştirileri saymıyorum bile.. Türkiye'de futbol neresinden tutarsan elinde kalıyor malaesef.

Çok basit bir örnek; LigTV'de Marcus Merk'e "Quaresma sakat değilse eden ilk 11'de başlamadı" gibi bizim klasik sakatlık sonrası futbolcu sorusu geliyor. Markus Merk'İn cevabı "bunu hoca bilir. Antremanı izlemeden, futbolcunun psikolojisini bilmeden cvap veremem" oluyor. ama aynı soruya Şansal ve denizli bilmiş edayla cevap verebiliyor. Sonra da bunlar Schuster yada Rİjkard hoca değil Del Bosque'yi kovun, Daum bir b.k bilmiyor noktasına geliyorlar...

Umarım Milne gibi sabrederiz ve bu takımı çok iyi yerlerde görebiliriz. Çünkü ben Schuster'de gerçekten o ışığı görüyorum.

Ben de daha temel bir sekilde cevap vereyim: "Correlation does not imply causality" :) Kisa vadede basarinin olmamasi, uzun vadede basarinin gelmeyecegi anlamina gelmez.

Besiktas gecen sene 11. hafta mac sonunda 21 puan sahibi imis. Ligi 4. bitirdi. 2008-09'da 22 puani varmis, sampiyon oldu. 2007-08'de 21 puani varmis, 4. oldu. 2006-07'de 20 puani varmis, 2. oldu. 2005-06'da 18 puani varmis, 3. oldu. 2004-05'te 15 puani varmis, 4. oldu. 2003-04'te 29 puani varmis, 3. oldu. 2001-02'de 18 puani varmis, 3. oldu. 2000-01'de 25 puani varmis, 4. oldu. 1999-00'da 19 puani varmis, 2. oldu.

Simdi baktiginda, 11. hafta sonunda sahip oldugun puan, senin lig sonunda alacagin siraya dair hicbir sey vermiyor. Eh, bu puanlar uzun donem basariya dair bir sey de anlatmiyor zira zaten 2 sampiyonlugumuz var.

Simdi daha detayli analiz yapmak istesem, sene basinda teknik direktor degisimi yasayan takimlarin 11 hafta sonunda aldiklari puanlara bakmam lazim gelir, ama o kadar vaktim yok.

Ama ben derdimi anlattigimi dusunuyorum.

bacon1903 dedi ki...

Gonulden istiyorumki schuster bjka ofansif futbol 4-3-3 sistemini yerlestirsin ve sabir bende katiliyorum ama ayni zamanda cikip bize sabretmeliyiz hersey iyi olacak da demsi lazim degil mi???Kalite eksikligi var felan demeye baslayinca kusura bakmayin ama rjkardin gsdeki halini hatirliyorum ben????

Schuster'in ligde şu ana kadar ki gösterdiği rezil performansı geçtim.Maç sonunda Trabzon'u kastederek zirvedeki takımlar defansif futbol oynuyor demesi skandal bir açıklama olmuş.Bu açıklamadan sonra Schuster'in ruh sağlığından ya da futbol bilgisinden büyük şüphe duyuyorum.3 gün sonra alt ligin en formda ekibi Gaziantep B.B.'yle oynayacağız.Eğer bu maçta da ters bir sonuç çıkarsa yönetim Schuster'İn ipini çekebilir.

BJK4EVER dedi ki...

@leventpolat

Cok uc sekilde dusunuyorsun bence. Tamamen defansif veya tamamen ofansif diye ayirmak dogru degil. Futbolda orta nokta olmali ve vardir bence. Bu dunyada saf ofansif veya saf defansif oynatiyor diyebilecegin bir ust duzey antrenor var mi (bizimki disinda)? Mustafa hoca doneminde de ofansif oynadigimiz maclar oluyordu, aklima ilk olarak gelen Diyarbakir, Antep, Trabzon maclari var mesela. Defansif denen Luce zamaninda da rakiple alay ettigimzi ve sov yaptigimiz maclar oldu. Ben dramatik degisiklikten yana degilim, cok ofansif oynayacagiz da ne olacak? 1 sene sonra da rakipler kapanip tekme tokat dalayacak yine, hakemler de prim verecek bu kasaplara....
Asil sistem kurmak gecen seneki takimin ve sablonun ustune Guti ve Quaresma'yi ekleyip devam edebilmektir. Ancelotti ve yillarin defansif Chelsea'sini Premier Lig'in en cok gol atan ve zevk veren takimi haline getirdi, ama defanstan odun verdi mi veya takim cok kotu gitti mi mesela?

'Dramatik sistem degisikligi' bence sadece bir mazerettir, tipki 'oyundan zevk aliyoruz' mazereti gibi.

BJK4EVER dedi ki...

@bobo

Ekleme yapayim, tam olarak aciklamalar:


Gol pozisyonlarını gole çeviremedik. 3 gün üst üste maç yapmanın zorluğunu bu maçta gördük. Buda bizi çok yordu. Sonuçta bize gelen takımlar defans yapmaya geliyorlar. Biz bu şekilde oynamak istemiyoruz. Trabzonspor ve Bursaspor'da defans yaparak kontra atak yapan bir takım. Biz bu futbolu istemiyoruz. Takım rahat maç kazanamıyor. Buda bana endişe veriyor.'' diyerek sözlerini tamamladı



Adam gol pozisyonu diyor, resmen saka. Bence 90 dakikada penalti ve gol haric maksimum 2 pozisyonumuz var, baska yok. Trabzon ve Bursa'ya defansif demesi komedi. O takimlarin attigi gol ve averaji sirasiyla 27 ve 21 gol, +19 ve +14 averaj, 'ofansif ve guzel futbol' oynayan takimimiz ise 17 gol ve +5 averaj.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

@BJK4EVER

Defansif futbolun az gol atmak demek olmadigini, oyle total anlamda defansif futbol diye bir sey olmadigini 5 dakika once sen buraya yazmadin mi abi? Cok hizli celistin kendinle derim ben.

yapay dedi ki...

Bu adamın sorunu bence kendini fazl ayüksekte görmesinde. Hafife alıyor herşeyi, bunu maç sonu konuşmalarından, saçma sapan fantastik kadrolarından, hal ve hareketlerinden anlıyoruz. Ben bu adamın kafasının bir yerlerinin (kötü yerleri) fazla mesai yaptığını düşünüyorum. Erhan'dan, Holosko'dan, Tabata'dan, Nihat'tan cacık olmayacağını istiklalde, yok vazgeçtim, anadoludaki herhangi bir kasabanın herhangi bir kahvesinde maç seyretmeye gelen 17 yaşındaki genç arkadaşımız biliyorda bu Schuster hala burnunun dikine gidiyorsa ben bu adamın iyiniyetini sorgularım.

Lan kimi oynatcak diyen dingiller var bir de kardeşim bunlar oynamıyorsa iyi değilse sezon başında söyle yolla bu adamları yapamadın mı vizyonun eksiktir deriz çıkartırsın B planını, koyarsın Onur'u, Ali Küçiği, Paf'dan gelecek vaaden 2 oyuncuyu oynatırsın. Laga luga yapan olursa biz seni savunuruz sonuna kadar. Siktirsin gitsin diyemem, şuan Lig'te havlu atsakta avrupada bala göte bir şeyler olabilir. Tek gereken bu adamın biraz burnunun sürtünmesi, birilerinin de bunu yapması gerek.

okka dedi ki...

ne yapmak lazım düşenemiyorum artık. benden geçti...

Burada planlamanın yanlış olduğu çok yazılıp çizildi zaten o konuda hepimiz aşşağı yukarı hem fikiriz.Zira bütçeler arasında bu kadar uçurum olup , tabelada bu kadar geri düşmenin tek mantıklı izahı yönetim hatasıdır ki aynı sorundan muzdarip Liverpool'u izliyoruz işte.Xabi Alonso'yu gönderip aynı paraya Aquiliani'yi aldılar ...

Şimdi Schuster'den sistem oturtması bekleniyor ama takımın yaş ortalaması 29.Ee kime oturtacaksın sistemi ? Seneye takımın yarısı emekli olacak neredeyse.

Neyse transfer dönemi olmadığına göre eldekilerden bir kazanma planı yaratılmalı ama bu da pek çok değişkene bağlı zira gördüğümüz kadarıyla takımda özellikle fizik olarak inanılmaz bir düşüş var.Psikolojik olarak zaten çökmüş durumdayız.Orta shaa yerleşimimiz içler acısı.

Ne rakip ceza sahası önünde ne kendi ceza sahamız önünde hiç bir dönen top bizde kalmıyor.3 lü orta saha 80 metre gidip geliyor , yaşta var zaten yarım saatte dipleri düşüyor.

Peki bunun sebebi ne sezon başında hedef maç oynamamış olmamız mı , takıma yanlış ve eksik yükleme yapılması mı , sistemsel yerleşim hataları mı ,Schuster'in rakipleri küçümsemesi mi?yada artık rakiplerin Schuster'in sistemini çözüp orta sahanın gerisinde top çevirmemize izin vermeyip bizi top şişirmeye zorlaması mı?yoksa bir anda statikleşen futbolumuz mu ? Bunların hepsinden bir parça ekleyebilir,hepsinin birbirleriyle bağlantılı olduğunu düşünebiliriz 1 aylık periyotta başımıza gelenleri açıklamak için.

Bu saatten sonra ben devre arasına kadar toparlanabileceğimize ihtimal vermiyorum.

Elimizdeki oyuncularla en mantıklı sistem 4-2-3-1 ilk 11'de Cenk/Hilbert-Ersan-Toraman-İsmail/Necip-Ernst/Q7-Guti-Nihat/Bobo'dur benim düşüncem.(Eheheh burda Ağaoğlu espirisi yapmadan edemiyeceğim "Olmaz dediler,denedim olacak :D arkadaş ligin tozunu atıyorum bu sistemle FM'de :)

BJK4EVER dedi ki...

@shelbyl

Abi gol ile ilgili birsey soylemedim, sadece artik tek tarafli futbol kalmadi, gomuleyim veya ha babam saldirayim yok artik, onu demek istedim.

Averajlari da ornek olsun diye yazdim sadece, bize 10 haftada 10 gol fark atmis takim herhalde bizden cok daha defansif olmasa gerek. Pozisyonlar kaciriyoruz lafi garibime gitti.

Sen ofansif dusunuyorsun da ne oluyor? Kasimpasa'ya karsi 2 pozisyona giriyoruz. E hani bu adam sistem kurmustu, takir takir top oynuyorduk? Guti ve Q7 varken oynuyorsak, onlar olmayinca gecen seneki takima donuyorsak bu adamin M.Denizli'den fazla katkisi nedir? Veya ortalama bir yerli antrenorden?

Peki niye Schuster'i ortalama yerli antrenorle karsilastirmak zorundayiz? Yani Schuster'in alternatifi yerli mi olmali, neden?

Sene basinda Quaresma ve Robinho ve Guti'nin marka degerinden bahsediyorduk, Schuster'in o degeri yok mu?

Ben bu memlekette yukselen yerli antrenor fetisinden korkmaya basladim.

Levent dedi ki...

@BJK4EVER

Schuster son bir ayda zaten baştaki sisteminden ödün verdi, savunma artık ortasahada değil dikkat edersen. Neyse, onu geçelim. Schuster nasıl saf ofans oynatıyor ben göremedim, ofans oynayamıyoruz ki safı olsun. Şuanda pek bir şey oynadığımız söylenemez, ama bu durumu sanki yıllar boyunca böyle gidecekmiş gibi lanse etmeniz ve buradan Schuster'e vurmanızı kabul etmiyorum.

Denizli-Schuster karşılaştırması yapmaktan gına geldi ama şöyle diyeyim. Denizli'nin ikinciyılın arada 4-5 maç ofansif olarak parladığımız maçlar olmuştur, ama genel olarak iç saha-dış saha farketmez topu rakibe veren, duran toptan bir gol atıp geri kalan dakikalarda onun üstüne yatan bir Beşiktaş vardı. Schuster'in yaratmaya çalıştığı olay 4 ayda bunu beceremese de oynamaya çalışıyor, topa sahip olmaya çalışıyor. İlk ay işledi, kaybetsek bile oyundan zevk aldık (bunu dalga geçmek için kullanıyorsun sürekli ama bu gayet doğru bir önermeydi). Son bir ayda ise birçok nedenden dolayı meydana gelmiş olabilecek bir takım aksaklıklar oldu ve şuanda kötü durumdayız. Tamam, önümüzdeki 5 yıl da mı kötü olacak yani?

Çok ofansif oynayacağız da ne olacak diyorsun, başkası da Beşiktaş defansif oynayacak takım mı der. Bu tartışmalar dipsiz kuyu, herkes kendi dediğinin doğru olduğunu düşünür, o yüzden o konulara girmeye gerek yok. Hocanın oynattığı olay bu, bunu ne kadar eleştirsen de böyle oynuyoruz.

Yine karşılaştırma olacak ama geçen senenin anlayışına Quaresma ve Guti'yi dahil etsen çok fazla bir şey değişmezdi. Onun yerine biz bu sisteme gençleri monte edelim. Ama tabi Onur hakkında 30 dakikada "Bundan bi' şey olmaz yæ, boyu kilosundan 10 fazla bunun yæ, Necip zaten altyapıdan çıktı diye bu kadar abartılıyo, normalde vasatın üstü yæ" zihniyeti olunca da olur mu diye de sormak zorunda kalıyorsun. Bugünlük çıkıyorum, eğer cevap verirseniz yarın bakarım. İyi geceler sizlere.

BJK4EVER dedi ki...

Marka oyuncu performans gosteremedigi zaman yerin dibine sokuluyor, gerektiginde tazminati odenip gonderiliyor (Ailton, Kleberson, Lincoln, Elano, Kezman vs), antrenorde niye olmasin?

Ha, bu arada yerli antrenore fetisim yok, tam tersine Riza ve Ertugrul'u hic sevmezdim, kiyaslamayi da 'yerli antrenorler bile...' anlaminda kullandim, ama yanlis anlasildi sanirim.

Nasil pahali oyuncudan ekstra seyler beklersek antrenorden de beklenmeli....

@shelybl

Şöyle açıklayayım.Ligimizin çok karakteristik özellikleri var.Bu da evrensel futbol metodlarını burda uygulamaya çalışan yabancı hocaların Türkiye'de başarılı olmalarını mümkün kılmıyor.Son 5-6 yılda Türkiye liginde şampiyon olmuş takımların hocalarına bakıyorum.Zico'dan itibaren bütün hocalar yerli ki Zico da şampiyon olduğu sene 70 puan gibi çok düşük bir performansla şampiyon olmuştu.Güncel bir örnek olduğu için Rijkaard'dan gidelim.Bence Rijkaard'ın Gs'da başarılı olma şansı yoktu ve görevine son verilmesinin doğru bir karar olduğunu düşünüyorum ama bu demek değildir ki Rijkaard kötü hoca.Rijkaard bundan sonraki kariyerinde gidip Milan'ı şampiyon da yapabilir ondan sonra bizim basın der ki adamı yolladık gitti Milan'da şampiyon oldu ama işte o iş öyle değil.Mustafa Denizli de gitti süper lig takımı gibi kadrosu olan Manisa'yı 2.ligde ilk 3'e sokamadı.Her ligin kendisine göre karakteristik bir özelliği var ve bu özellikler Türkiye'de daha da belirgin.Bu da yerli hocalara çok büyük avantaj sağlıyor.

ztarman dedi ki...

yönetim schuster'i gönderir mi diyoruz da. schuster kalmak istiyormu.

takımın durumu,yaptığı açıklamalar falan açıkçası sanki mutsuz ve işine konsantre değilmiş gibi görünüyor.

kovulacağınıda sanmıyorum.ligde başarı zor ama gs ve fb nin durumları panzehir oluyor. ilk 2 sırada TS ve bursa yerine GS-FB olsa belki derdim.üstelik avrupadada yola mucize olmazsa devam edilecek.

yani schusterin hala kredisi var ama kendisininde istekli olduğunu göremiyorum.

ztarman dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
enorton dedi ki...

Bu arada Fatih Tekke ile hoca tartıştıktan sonra Tekke 2 maçtır forma giymedi. Porto maçı neyse de bu maçın ikinci yarısında Tabata yerine Tekke yi beklerdim oyuna. Bobo nun da formsuz olduğu bir günde...

Tabii olur, ama marka antrenorun kendini gostermesi icin taninmasi gereken zaman, marka oyuncunun kendini gostermesi icin taninan zamandan fazla olmalidir.

Uzun lafin kisasi; bende Schuster'in kredisi devre arasina kadar maksimum duzeyde.

Devre arasi gectikten sonra ayni yerde kalirsak, o zaman konusuruz gene.

"Ligimizin cok karakteristik ozellikleri var."

Dogru, buna itirazim yok zaten. Sorun o cok karakteristik ozellikler.

O karakteristik takimlarimiz Avrupa sahnesine ciktiklarinda boylarinin olcusunu aliyorlar. Karakteristik oyunculardan kurulu Milli Takimimiz tesaduflerle ve son dakika gaziyla basari kaliyor.

Sokarim boyle karakteristige.

Bu karakteristige sokmanin yolu da, o karakteristigi alip durecek teknik direktorleri bulmak.

Yoksa daha "Ehehe, Fener Young Boys'a elendi, ehehe Cimbom Karpaty'ye elendi, ehehe CSKA'yi yenemiyordunuz olm, ehehe Bursa sifir cekti n'aber?" deriz cok.

Ben 4-5 takimdan birinin donup dolasip sampiyon olmasinin garanti oldugu bir ligde ego masturbasyonu yapmak istemiyorum. Ben Besiktas'in buyuk dusunmesini istiyorum.

Yoksa o karakteristikse derdimiz Quaresma'yi falan da niye aliyoruz ki yani?

purplepurple dedi ki...

schuster'in kredisi bende sonsuz çünkü sahadaki adamların tavırlarını ve schuster'in tavırlarını görüyorum.
bugün 60-70 civarı bobo-quaresma önde basmaya başladı ama hiç bir seferinde tabata veya holosko'nun, nihat'ın arkalarındaki bögleye dolgu yapmaya geldiğini göremedik. onlar gelmeyince doğal olarak arkalarındakiler de 2 adam geri basıyor.
quaresma iki kez rakip cezasahası civarında yaptığı presten sonra arkasındaki nihat'ın 30 metre arkadan izlediğini görüp çıldırdı.
aynı şekilde schuster de kasımpaşa'nın orta sahayı yürüyerek geçip, arka alanda karşılanmasına çıldırıyordu.
şöyle söyliim; kasımpaşa hücuma çıkıyor, beşiktaş hazırlığını yapmış bekliyor, yani hücum karşılayacak. ortada olağandışı bir durum yok. ama schuster sanki son dakika penaltımız verilmemişçesine çıldırıyor. çünkü onun için doğru futbolun en temel mantıklarından biri bu.
ama bir şekilde inatla bunu yapmayan futbolcular var.
ya yorgun bu adamlar. ya da kendi bildiklerinin doğru olduğunu düşünüp onu uygulamayı tercih ediyorlar. eğer ikincisi ise, kısa vadede ya takım içinden birilerinin kelleleri gider ya da schuster'in.

shibby dedi ki...

Yazdıklarının çoğuna katılmakla birlikte Aurelio konusunda bir itirazda bulunmak istiyorum.

Eğer adam çalım atmaya kalkışsa ve üç toptan ikisini kaptırsa, "yahu çalım senin neyine" diyecektin şurada.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

1)Hocanin istediklerini yapmadiklari takdirde hocanin degil futbolcularin gidecegi futbolculara hissetirilmeli.
2)Schuster'in isine sonuclar ne olursa olsun karisilmamali.
3)Medyanin Schuster'e saldirilari bundan sonra daha da artacaktir. Spor medyasinin saldirganligina yonetim tepki koymali, hocayi desteklemeli.

Bazilarina garip gelebilir ama ben Schuster'in alayci ve ukala tavirlarini seviyorum. Bizim spor medyamiz tam da bunu hakediyor cunku.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@shelbyl

Eline saglik shelbyl, altina imzami atarim. Yerli fetisisti medya tutturmus "Yok yabanci antrenor bizim lige uymaz, bizdeki sistem farkli, Turk futbolcusunu tanimiyorlar vs" bir suru sacma sapan arguman one suruyor. Yahu kardesim, adam bizim sisteme niye uysun, sen acaba adamin sistemine uymayi bir denesen nasil olur? Turk futbolcusu biraz da kendini gelistirmeyi, kafa yapisini degistirmeyi denese? Belki o zaman Servet'ler, Ibrahim Toraman'lar birseyler ogrenir de bizim Milli takim da belli bir seviyeye gelir.

Bir batakligin icine gomulmusuz, her geleni kendimize benzetmeye calisiyoruz. Adam seni "temizlemek" icin geliyor, sen "Yok aga, sen kirli degilsin, bizim sisteme uymazsin, burada basarili olamazsin" diyoruz.

Turk Ligi'nin karakteristikleri farkliymis... O zaman bu karakteristik problemlidir ve degismesi gerekir. Avrupa'ya cikinca halimizi goruyoruz. Herkes yanlis yapiyor da biz mi dogru yapiyoruz? Uyanip gercekleri gorelim artik. Ligimize gelen dunya capindaki yabanci hocalarin degerini bilelim, onlardan faydalanmaya calisalim.

addN0NE dedi ki...

@rogerio da silva bobo

aslında problem tam da bahsetmiş olduğun karakteristik yapı.

Nedir bu karakteristik yapı; Bileğe çalışmak mı, oyunu soğutmak mı, yere yatıp kalkmamak mı, Oyun stratejisini faul üzerine kurmak mı? 90 dakika futbol oynamayıp araya bir tane sıkıştırmak mı?

Hangi takımda adam gibi sistem anlayışı var. Hangi kulüp altyapıdan pozisyon bilgisi olan sistem oyuncusu yetiştiriyor. Altyapıda savunma oyuncularına verdikleri günümüz futbolunda yeri olan tek bilgi adam seni geçmişse ve tehlikeli pozisyonsa arkadan indir sarıyı al sorun değil. Onun dışında verdikleri taktik şu; en güçlü oyuncu bile bileğine aldığı iki tekmeden sonra güçten düşer.

Şimdi bu şekilde oynayan defans oyuncuları da ligde başarılı oluyor ama avrupada gelsin üçler gitsin beşler. Peki avrupa'da neden başarılı olmuyor, çünkü avrupadaki hakem ikinci tekmeyi attırmıyor sana, maçın birinci dakikası bile olsa ilk tekmende sarıyı alıyorsun ondan sonra kuzu kuzu sağından solundan adam kaçırıyorsun, çalım yiyorsun.

Schuster'in bugün "Ben böyle bir futbol oynamak istemiyorum" dediği bu. Onun için yabancı teknik direktörler başarıyı zor yakalıyor.

Schuster konusunda kendisinin kalacağından emin değilim. Hani kenarda bazen sırıtarak maçı izliyor ya, işte o sırıtışı ben çok iyi tanıyorum. Haksızlığa uğruyorsam ve maçam(schuster için oyuncular) haksızlığa rağmen üstün gelmeye yetmiyorsa ben de sırıtırım öyle. Ağlasın mı adam guti'yi biçtiler diye.

Neyse, schuster'in oynamak istemediği oyun avrupada her maç 3-5 yiyen oyun işte.

Son yıllardaki anadolu yükselişi de burdan bir arkadaşın tvitinde yazdığı gibi "anadolu devrimi değil anadolu darbesidir."

SirEvo dedi ki...

İmza atılacak yazı olmuş, kim yazdıysa ellerine sağlık.
Hepsini geçerim de, maçın ikinci yarısındaki o rezil mi rezil taktiği geçemem.
Yahu sen kaç kere denedin bunu, niye hala diretiyorsun? Avrupa Ligi maçında rezil oluyorduk bu taktik yüzünden deplasmanda? Rezil olduk hatta da, işte eledik. Nasıl eledik biz biliyoz. Adamlar 15 pozisyona girip 1 tane zor attılar.

Yahu ortasahasının tek bir oyuncuya emanet edildiği bir taktik nasıl bir taktiktir?
Porto maçında geberen Ernst-Guti'nin bu maçta 90 dakika gebertilmesine ne demeli? Ya tamam oynasınlar da, tek başlarına oynamasınlar. 5-0-5 olmaz arkadaş. Bıktık, sıkıldık, bayıldık bu oyun tarzından. Adam egosunu tatmin edecem diye takımın içine etti.

Sırf Ernst'in her geçen gün düşen performansını izlemek bile üzüyor beni.

Noat Samisa müthiş bir analiz yapmış maçla ilgili. İzin almadım kendisinden ama paylaşmak istedim:

http://goo.gl/gHz30

Bu arada yerli/yabancı teknik direktör tartışmasında herhangi bir kampta değilim elbette. Ancak mesela şu kadro Ersun Yanal'ın elinde olsa -kötü takım planlamasına rağmen- daha mı az verimli olurdu? Kendinize bu soruyu sorun ve cevaplayın.

BJK4EVER dedi ki...

Ben hala inatla Schuster'in oyun tarzinin degismedigini dusunuyorum.
Eskisi kadar pozisyona giremiyorsak orta alan ve forvet pres yapmadigindan, bazi oyuncularin formsuz oldugundan dolayidir bu. Rakipler de fazla pozisyona giremiyorsa bu adamlarin son maclarda agir forvetlerle (M.Yildiz, E.Martin) ile oynadigindan ve kalitesiz hucum oyuncularindan kurulu olduklarindandir. Az pozisyon veriyoruz, defans geride kuruldu denilen macta sirf Ersan'in kritik pozisyon onleyen son anda mudaheleleri 3-4 tanedir herhalde. Genclerbirligi macinda net olarak goreceksiniz bunu. Genclerbirligi kotu savunma yapan, ama hucumda Zec, Patiyo, Hursut gibi hizli ve kaliteli elemanlara sahip. Bu takima karsi pozisyon vermeyelim de gorelim bakalim. Haftaya belli olur Schuster degisti mi degismedi mi....

Jesper dedi ki...

BJK4EVER
Orda tercüme hatası oldu basın toplantısını canlı izledim. Demek istediği sorulan soruya karşılık ;
"Bugün gol pozisyonuna çok giremedik girdiklerimizi de değerlendiremedik" tarzında bir cavaptı. O tarafa çok takılmaya gerek yok bence.
Schuster'in yapmaya çalıştığı şeye saygı duyuyorum fakat biraz da gerçekçi olması lazım. İBB maçında aldığı ders aklının bir köşesindedir diye düşünüyordum, yanılmışım.
K.Paşa değilde ortalama bir takım bugün iki farklı kazanabilirdi.
Bugün Schuster' e güvenim azaldı çünkü oynatmak istediği oyun ortada sahada kalabalık olup topa baskı yaparak şok etkisi yaratmak ve topun kendi takımında kalmasını sağlamak.
Barcelona yada Arsenal gibi takımların oynadığı oyunun 2 ölçek aşağısı diyebiliriz.
Fakat tuhaf maçın ikinci devresinde bu düzene ihanet eden oyun anlayışı.
Koskoca 45 dakika daha oynanmamış iken topa baskı yapacak sadece Ernst'i sahada bırakarak bize futboldan çok tenis maçı hüvviyeti vermesi bana yansıyan en çarpıcı olaydı.

Bir de bişey demek istiyorum burda çoğu kez Denizli vs Schuster yada Mourinho vs Schuster yada Schuster vs Lucescu gibi kıyaslamalar görüyorum. Bunların gereksiz ve kaos yaratışı tartışmalar olduğunu düşünüyorum.
Yani Mourinho'nun Chelsea takımı Ranieri'nin takımı ile elbette aynı olmayacak. Tabi ki teknik direktörlerin becerilerine oranla katma değer oranları değişir fakat faktörün tüm değişenlerini hesaba katıyormuyuz ? Bence hayır.
Diğer bir örnek, şöyle bir cümle geçti yukarda ;
"Lucescu ilk senesinde Beşiktaşı rekor puanla şampiyon yaptı."
Buraya kadar çok güzel ama aynı Lucescu UEFA şampiyonu G.Saray'ı ilk senesinde şampiyon yapamadı. Şimdi Lucescu kötü hocamı ? Hayır.
Schuster de değil tabiki. Denizli'de.
Çoktur takip ediyorum ama ilk kez yazıyorum.
Her kayıp sonrası burda Denizli,Lucescu gibi hocaların isimlerini duymak bence rahatsızlık verici.
Bunu söylerken şunu da eklemek lazım bence dün akşam Schuster çok büyük hata yaptı bende böyle düşünüyorum.

helldoradotcom dedi ki...

maci dun aksam td verdi bence. ortasahadan bir adam eksiltip hucuma bir kisi daha ilave edince ortasaha dustu. sezon basinda bu tip bir hatayi birkac macta yapmisti td. o donemde de bu mecralarda fink'in gonderilmemesi konulu kisa filmler izlemistik. Anlasiliyor ki td sezon basi yasananlardan pek bir ders almamis. Takimin teknik kapasitesizligi guti'nin de istahini koreltti ama profesyonellik bununla bagdasmaz elbette. Sonucta o da bir insan, bir noktada attigi arapaslarinin bir kademe ileri tasinamamasi moralini bozmus olabilir. moralsizlik tavan yapmis durumda. Umalim ki yonetim sacma sapan bir karar almasin!
Takimi isliklayanlara bir cift sozum var: Size kimse karisamaz! Inonu demokrasi parkidir, nukleer enerji de elestirilir, Nihat da! Paranizi ve zamaninizi verdiginiz takiminizi genel kurallar cercevesinde elestirmenizi saygiyla destekliyorum. Elestiriye katlanamayanlar, bazilarinin bir sezon ugrayamadigi gibi, stada gitmeyebilir.

@natura

Abi cok guzel soru. Benim cevabim su: Bilemeyiz.

Ersun Yanal gecse takimin basina Trabzonspor'da yaptigi gibi bir sey yapabilirdi. Ama yapamayabilirdi de, o da cok yiprandi bu "Yanal dususu" dallamalari yuzunden. Yanal basta olsaydi, Quaresma ile Guti ayni anda sakatlanir miydi? Hayir, cunku belki onlar takimda bile olmazdi.

Falan filan. Sonucta su anki teknik direktor Schuster. Yapacagimiz da, elestirilecek yerini elestirip, devre arasina kadar kredisini full tutmak.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

bak güzel kardeşim. dediklerimiz bir bir bir çıkıyo. takım böyle giderse guti ve qua fln kıçını yayar. hiç bi cacık olmaz demiştik. bu takımı düzeltmek için hiçbir hamle yapmadı schuster. o sene başındaki toplu mücadele eden takımdan eser yok. oyuncuların fizik kondisyonu yerlerde. guti reinadan dışarı çıkmıyo.

bu takıma quaresma guti gibi pahalı ve kaliteli oyuncular alındı. aurelio gibi bi milli takım oyuncusu ernst gibi kaliteli bi önliberon var. ferrari-zapo-toraman-ersan-deli-ismail fln gibi de çokta kötü olmayan bir savunma hattı var. 3 tane iyi kalecin. bobo gibi türkiyede herkesin imrendiği forvetin var.

sen yılda 3 milyon para alıp, altına bırak real madridi arapların bile sunamayacağı imkanları sunan bir kulübün teknik direktörü olarak. bu tarz lakayıt açıklamalar yapamazsın, öyle türkiye de artık küçümsenicek bir ülke durumunda falan değil. quaresmaların gutilerin niangların barosların tercih ettiği bir ülke. kimse kendini bi b.k sanmasın. rijkaard gibi dünya yıldızı bi antrenör bile burda madara olup gitti.

herkes akıllı olucak, sana bu imkanları sunan bir kulübü bu hale getiriyosan, yerine çok çok daha iyisi gelir. o isimde şu anda fatih terimdir.

Sen parmaga bakmaya devam et theo'cum.

Pamukk dedi ki...

tayfur da tayfur. yok olmuyor. schuster herkesi küçümsüyor. ondan bundan 6-7 yiyen takımı yenememenin açıklaması küçümsemektir heralde.

rüştünün yediği gol hakanı ıslıklayanlara kapak olmuş mahiyette

ot bok kaka denen hilberti aramak

necip oynamlıydı orelyo hem yaşlı hem yorgun gerek yoktu

oyuncu değişiklikleri tam saçmalık zaten de bu ilk değil ki golü yedin mi orta sahayı boşalt defansı boşalt.. olduuu.

maçı izlemedim ama izlerken bile seyirci ıslığından cinler tepeme çıkıyor iyi ki kombinem yok. bu sene sonunda onlar seneye almaz ztn kombine seneye bize kalır mis..

artık tr kupa ve uefa kaldı bize..ligde 5e giremeyiz.

BJK4EVER dedi ki...

X olsaydi Guti ve Quaresma takimda olmazdi laflarina da katilmiyorum. Fenerbahce Niang'i ve Yobo'yu aldi, antrenoru kim? Basket takimimiz Iverson'i getirdi, antrenor kim? Elbette etkisi vardir Schuster'in, ama Guti olmasa baska biri olurdu, parayi bastin mi yuksek profilli oyuncu gelir abicim. Ha, sen istedigin kadar yuksek profilli oyuncu getir, bu oyuncularla kendi sahanda Kasimpasa'yi Manisa'yi yenemiyorsan neyleyim ben marka degeri olan hocayi?

BJK4EVER dedi ki...

@theotheo

Yazin biraz sert ve abarti olsa da katiliyorum. Ama su an Schuster'i gondermek dogru degil. Schuster'i gonderdigimiz an millet 'yonetime bak eskisi gibi 10 tane antrenor degistiriyor, Schuster kalsaydi hede hodo hede hodo' denilecek. O yuzden bu adam kalsin her sartta, hatta devre arasina kadar degil sezon sonuna kadar, ondan sonra degerlendirme yapilir yine. Artik 10. haftada antrenor gondermeyen bir kulup olmamiz lazim.

Pamukk dedi ki...

bu takımın penaltıcısı Bobo nerdedir??? bi penaltı kaçırdı bidaaha topa yaklaşmıyo adam

yapay dedi ki...

Harbi düşündükçe sinir oluyorum. Lan kasımpaşa, lig sonuncusu, sense beşiktaş'sın. Saçma sapan kadro, saçma sapan taktik anlayış ile geldiğimiz nokta 8.lik. Böyle işin aq ben.
Allah'tan
"hücum fitboli oynatıyor yae"
"Top hep bizde yae"
"Sistem oturtuyor yae"
"geçen seneki gibi kısır fitbolmi oynayalım yae" cilerin sayısındaki dramatik düşüş.
biz de beşiktaşlıyız ama herşey çok açık. Schuster bize uymadı, daha fazla zarar vermemesi için Avrupa hayalini gömdüğümüz gün gönderilmeli.
Yerli td gelsin, sıçayım TR'i ciddye almayın sözde büyük hocalara.

theotheo dedi ki...

@bjk4ever

eğer fatih terimi getirebilirsen gitsin diyorum. yoksa kalıcak başka bir çaremiz yok. hklsn.

JANiTSCHAR dedi ki...

sorun çok daha derinde
Kadro yapısı bozuk.
Beşiktaş'Ta bunu düzeltecek bir menajer maalesef yok.
Kabakta hep teknik direktörün başına patlıyor.
Hoca'da İnatçı Schuster..
Ya Kötü topçular gidecek yada Schuster.

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
enorton dedi ki...

İlk olarak Schuster bence de en az sene sonuna kadar kalmalı. Fatih Terim ise son çaredir, hem doymuş biri. Hem egosu yüksek olan Schusterden sonra egosu yüksek Terime kimse tahammul edemez. Ben sene başında Denizli gititğinde işte fırsat demiştim, bana göre ligin en gelecek vadeden hocası bizim evladımız şifo Mehmet takıma gelmeliydi. Bugün sistem oturtacak, biraz sabredelim söylemlerini şifo için söyleseydik. Elindeki kısıtlı kadroya rağmen ligde bizim üstümüzde. Oynattığı futbol da aktif saldırgan bir futbol.

Eğer şifo olsaydı en kötü Schuster kadar olurdu, hiç olmazsa kendi evladımız derdik. Maçlarda bacak bacak üstüne atıp sanki şeyimde değil gibi oturmaz kenarda kendini parçalardı. Bu bile yeterdi benim için...

Ama burası Beşiktaş, şifo kim ki takımın başına geçsin? Daha 5-6 senesi var şifo nun(!) Portonun hocası 33 yaşında buarada...

@BJK4EVER

Bu sene Fenerbahce istese Quaresma ve Guti ayarinda adam alamaz miydi? Bizden cok daha iyi durumdalar neticede. Ama almadilar, ayni paraya Stoch ve Dia ve Niang'i aldilar. Cunku Aykut Kocaman'in vizyonu o, yonetecegi oyuncu o.

Ersun Yanal takimin basinda olsa, Quaresma ve Guti'yi ister miydi? Isterdi elbet. Ama "bu kadar israrci olmayin, Norvec Ligi'nden su adam var" derdi mesela. Zaten onu diyecegi icin de Yanal Besiktas'in teknik direktoru olamaz.

Daha iyi anlatabildim sanirim.

BJK4EVER dedi ki...

Kadro yapisi, kadro kalitesi falan hikaye. O kadro yapisi muhtesem dediginiz Bursa'nin yedek sagbeki solbek M.Keceli, V.Sen olmadigi zaman kanat oyunculari yok sagda Turgay falan oynuyor, birakin 2yi 1 tane bile gercek santrforlari yok, Sercan Turgay Nunez idare ediyorlar.

Ayrica kadro kalitemiz mukemmel olmayabilir, Quaresma'nin yedegi yok, iyi bir sagbekimiz yok vs vs, ama bu rezalet oyunu, lig sonuncusunu yenememeyi buraya baglayamazsiniz.

Besiktas kadro kalitesi acisindan bu ligde ilk 3'e girer, genislik acisindan 1.dir.

Ben antrenore bakarim arkadas. Senol Gunes Egemen'den, Engin'den, Umut'tan nasil verim aliyor? Bizde ols bu oyuncular 'Engin disiplinsiz yae, Egemen'in teknigi kotu yae, Umut gol kacirma makinasi yae' denirdi.

Bizim kadromuz iyi bir kadro, kafadan ligde ilk 3'e girecek kadro, onu bilir onu soylerim.....

BJK4EVER dedi ki...

@shelbyl

Istemesini bilmem de, yonetim Riza'ya verdigi gibi Kleberson ve Ailton'i alirdi mesela. Argumanlar genelde 'Schuster oldugu icin geliyorlar' seklinde, 'Schuster istiyor' seklinde degil gordugum kadariyla.
Vizyon dedin de, dandik adamlari toplayip onlardan maksimum verim alan hoca mi, Quaresma ve Guti'yi aldirip onlar olmayina birsey yapamayan teknik adam mi?
Quaresma ve Guti'yi iste de, aldilar da, onlara bu kadar bagli olma.

enorton dedi ki...

Hakan'dan memnun olmayanlar kaleye Rüştü geçsin demediki, neden Rüştü'nün yediği gol onlara kapak oluyor? Sene başından beri kale Cenk'e verilsin istiyor taratar, en azından benim gönlümden geçen bu.

enorton dedi ki...

Sorun hatalı goller de değil aslında, kaleciler günah keçisi ilan ediliyor. Son 3 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik, bir mağlubiyet aldık. Bu üç maçın ortak özelliği var, üçünde de maçın adamı Ersan. Sorun burada stoperiniz 3 maçtır maçın adamı oluyorsa, biryerlerde çok derin bir sorun var demektir.

Trabzonspor Selcuk'u alirken biz Ugur'u aldik. O zaman aralarinda fark var miydi? Ugur bize geldi niye patladi? Antalya'da niye eski Ugur gibi oynuyor? Serkan Balci neden Fenerbahce'deki oyununun uzerine zilyon ekledi? Gokhan Unal nasil oyle ya da boyle cift haneli gol atti? Umut Bulut herkesin kufrettigi isimken nasil en efektif santrforlardan birisi oldu?

Sadece Senol Gunes de degil bu, Ersun Yanal ile baslayan bir sablonun maclik degisiklerle gelistirilmesi. Ben de 3 sene ayni adamlarla ayni sablonda oynasam, benden de verim alirsin.

Bizde son 3 senede adamlar 3-5-2, 3-6-1, 4-3-3, 4-2-3-1 ne varsa elden gecirdiler. Ama hicbirini oynamayi bilmiyorlar. Cunku sablonu benimsemesi gereken adamlardan Uzulmez 36 yasindan sonra oyun zekasi kazanmaz. Bu sene takimin aslarinin yas ortalamasi 30 ustu zaten.

Bu isin aciklamasi bu.

Sene basinda "Quaresma'yi alirsak sampiyonuz" diyorduk. Simdi "Schuster giderse sampiyonuz" diyecegiz. Schuster'in yerine baskasi gelecek, sonra bir bahane daha bulacagiz. En sonunda hasbelkader sampiyon olursak da "iste buyuk hoca, buyuk baskan, heleloy loy loy".

Yiyen yesin, ben yemiyorum artik bunu.

BJK4EVER dedi ki...

@shelbyl

Tek soru: Denizli ile devam etmek veya onun tarzinda hoca getirmek daha iyi olmaz miydi? Denizli doneminde iyi kotu defans yapiyorduk, kontrollu futbol vardi, herkesin ezbere bildigi omurga vardi (Sivok-Ferrari-Ernst-Fink-Bobo), en azindan takim halinde oynayan bir toplulum vardi. Tek sorun hucumda kalitesizlik ve formsuzluk olmasi, o da 2-3 transferle cozulebilirdi bence.

Olurdu tabii.

Ben zaten Denizli'yi severdim (tavsanlari haricinde).

Lakin Denizli'yi gonderip Schuster'i getiren yonetim. Ust postta da "Yonetim n'apsin?" diyen sendin. :)

BJK4EVER dedi ki...

Saglik sorunlari oldugunu var sayiyorum ve oyle inanmak istiyorum. Yoksa bu elbette ciddi bir yonetim hatasidir.

Pamukk dedi ki...

sırada Rüştü var, 2 tane daha yesin onun yuhlanma sırası gelir..

Bobo da çok yorgun galiba. onu da dinlendirmiyo artık. yabancı sınırından şikayeti de bitti 4 yabancıyla fln çıkıourz. anlamıyorum valla

Unknown dedi ki...

Maçı stattan izledim, tam anlamıyla BOK gibi oynadık. atağımız yoktu gole kadar.. başı kesik tavuk gibi dolandık sahada. kimse birşey yapmadı.. Quaresma çıldırdı, tek başına sağa sola koşmaktan, kendi başına pres yapmaktan.. Verilmeyen golde ofsaytı geçtim de o karambolde topa vuran Guti nası atamaz anlamıyorum, ayrıca bir daha penaltı atmasın mümkünse kendisi.. keza o penaltıyı bobo,q7 ve guti hariç kim kaçırsa bugün bavulunu topluyordu çok net.. bu takıma Schuster'in eli değmiş mi, değmemiş mi hiç bişey anlamadım.. biz bunu düşünürken lig bitti bu arada tabi.

Yorum Gönder

Ara