.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Kasım 2010 Salı

cCc Rıdvan Reis cCc

Rıdvan Dilmen. Türkiye'yi çok iyi tanıyan, Türkiye Ligi'ni çok iyi bilen yorumcu. Bu tanıma tilt olurdum ama, bugün anladım ki hakikaten öyleymiş.

Bakın Rıdvan Galatasaray'ın sorununu nasıl tahlil ediyor:

" Kewell, Baros, Elano, giden Keita, hatta arada gelen Santos ve Jo gibi oyuncuların gayriciddi tutumları, Galatasaray'daki en büyük problem. Çiftlik gibi görüyorlar maalesef. İhale de kalbiyle, maksimumunu vermek isteyen oyunculara kalıyor ...  Barış, Cana, Ayhan, Mustafa Sarp gibi isimler, maksimumunu vermeye çalışıyorlar. Benim ölçülerimde Türkiyenin en iyi yerli stoperi Servet. Bir iki şahsi hata yaptığında da ihale ona kalıyor. Oyun içerisinde yaptığı pozitif işler de artık gözükmemeye başladı."


Yabancılar gayriciddi, Galatasaray'ı baltalıyorlar. Halbuki yerliler öyle mi? Canlarını veriyorlar forma için. Servet "bana güvenilmiyorsa ben de oynamam" mealinde laflar etmiş olabilir ama o hala canını dişine takıyordur tabii. Galatasaray bu sene daha hala küme düşme potasında değilse yatıp kalkıp dua etmeleri gereken iki isim Kewell ve Baros ise inanılmaz lakayıt adamlar.

Rıdvan bu noktaya bir günde gelmedi tabii. Önce can simidi niteliğinde bir söylem olan "düz adam"ı yarattı. "(Herhangi bir yabancı) düz adam ya, bundan bulursun Bank Asya'da." Biri de demedi ki "Abi zaten kulüpler o buldukları adamlardan verim alamadıkları için başkasını alıyorlar." Gören de sanki her Bank Asya'da bulunan adam büyük kulübe gelince formunu katlayarak yükseltmiş sanacak. Ama işte Türkiye futbolcusu çok olgun, çok fundamentalli ya; aslında hepsi birer yıldız da düz yabancıların gölgesinde kalıyorlar, yazık.

Yerli hoca, mücadeleci, kankalık vs. derken artık Rıdvan bugün zenofobinin zirvesine ulaşmış durumda. Galatasaray'ı kurtaracak futbolcular kümesi yerliler, batıranlar yabancılar. (Araya Cana'yı da Kurban Bayramı şerefine Müslüman kontenjanından katmış yerliler arasına)

He Rıdvan'ım, he aslanım. Körükleyin vatanperver yiğitlerimizin duygularını, daha fazla reyting gelecek, verin gazı kesmeyin.

34 Yorum:

BarFly, yorumuna bir balans cektim, kusura bakmazsin artik :)

* * *

BarFly dedi ki...
Bu [herifler] yüzünden sorosçuaslanlar.com u kurduk biz..

Yabancı profili arttıkça bir faşitlik zenofobi sardı ortalığı...

Yakındır Beşkitaşta da guti quaresma geldiler sadece iç saha maçlarında oynuyorlar çok para kazanıp iş yapmıyorlar,schuster gitsin, bak orda beşiktaşın çocuğu mehmet özdilek ne kadar güzel işler yapıyo vs..

fabianernst dedi ki...

ya yakındır demişssiniz de aşağıdaki postlara bakalım şifo gelsin dayı gitsin diyenler var mı yok mu..terim bile gelsin denildi yahu beşiktaşlılığımızı sorgulattılar bize..ee tabi bir de guti penaltıyı kaçırınca reinacı guti de çıktı aşağılarda yazıyor..apaçi q7 yi istemiyoruz yeaa diyenler de yakın zaten sevmeyenlerde var yok değil sanırsın biz millet olarak sevgi pıtırcığıyız a.k .. bunlari ernst gitsin inceman geri gelsin diyenler de olur ileride bekliyorum olurda 2 maç kotu oynasın

outlaw dedi ki...

hayır, işin komik tarafı "canını dişine takanlar" listesinde saydığı isimlerin "hepsi düz adam ya, bunlardan bulursun bank asya'da"... :-)

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Yerli futbolcularda fundamental sifir... Taktik disiplin, pozisyon bilgisi yerlerde surunuyor. Bunlari da soyleseymis Ridvan...

Ama yok, hadi kocum hadi aslanim edebiyati prim yapar bu ulkede.

mrt309 dedi ki...

Sizden farklı düşünüyor diye birini eleştirmek bana pek doğru gelmiyor. Ancak çok sık yapılıyor bu nedense. Ferrari'yi beğenmeyen Mehmet Demirkol da benzer şekilde eleştirilmişti. Beğenmiyorsanız kendi fikrinizi söylersiniz. Rıdvan Reis diye başlık açıp bu başlıkta Rıdvan'a giydiriyoruz mesajı vermezsiniz.

Rıdvan Dilmen'i senelerdir hepimiz takip ediyoruz. Ben şahsen iki fikrinden birine katılmam ama fikrini beğenmediğim için hiç zenofobik yada başka bir şey olmakla itham etme ihtiyacı duymadım. Sonuçta adam fikirlerini samimi şekilde söylüyor. Pek çok yabancı oyuncu hakkında oldukça güzel şeyler söylediğine hepimiz şahidiz.

Son olarak Galatasaray ile ilgili söylediklerinde haklılık payı olduğunu düşünüyorum. 15 günde bir maç oynayıp yıldız ilan edilen adamlar var. Takımları kötü olduğu için sahada oynayanlara fatura kesiliyor. Fenerbahçe deplasmanında berabere kalınca taraftarın taptığı oyuncular Manisa'ya yenilince hain ilan edildi. Futbol takımlarını sahadaki 11 oyuncu oluşturur. Bireysel hatalar elbette var ama kupalar ve başarılar 11 oyuncunun birey birey değil toplamda ortaya koyduğu kalite ile alakalıdır bence. Buradaki maç postlarına ve altındaki yorumlara bakıyorum. Ne zaman işler kötü gitse Hilbert ve Aurelio gibi belli isimler suçlu ilan ediliyor. İyi oynarken de vardı aynı adamlar. Aynı durum Galatasaray ve Fenerbahçe için de geçerli. Sabri, Barış, Selçuk, vs. Türkiye Süper Ligi günah keçileri listesi bu.

Cherubim dedi ki...

Bu ülkede düzgün ve istikrarlı bir şekilde tribüne oynayın, başbakan olursunuz. Kimse bir şey olduğunda neden diye sormuyor. Tamam, adam doğru söylüyor, adam haklı beyler edebiyatı standart. Goebbels bu ülkeyi görseydi bir başyapıt ortaya çıkarırdı.

Cherubim dedi ki...

Goebbels başyapıtı teorik olarak ortaya çıkartırdı. Pratikte fiyasko yaşardı epic fail deneninden. Dünyanın en tembel insan topluluğu olacaktı karşısında. İstese atom mühendisi olabilirdi şeklinde tanımlanan, ama hayatı kantinler ve kahvelerde geçen bir halk ya da evde ev hanımı modunda..

drogba dedi ki...

Rıdvan yabancı oyuncuların yüzde doksanını tanımaz.M.sarp gibi anadolu takımında ilk 11 oynamaması gereken adam Cana gibi bir oyuncuyla kıyaslar(Cana şu an kötü ama canayı bilen bilir)
Stoca benden sonraki en iyi transfer deyip 2 ay sonra küçük takım oyuncusu diyen de kendisi.Barosu 3.sınıf golcü yapan guizayı boboyu hala övebilirken barosu hala övemeyen
Boboyu 1.sınıf bir topçu yapan lıncolnün mükemmel oyuncu olmasına rağmen hergün eleştiren adam..Veya transfer edilen yabancı oyuncunun nereden geldiğini nasıl özelliklere sahip olduğunu bilmeyen bir yorumcu.

Senin yazdığına gelelim kewell Galatasaray takımını sırtlayan falan olamaz,imkansız.Rıdvan her ne kadar saçmalasa da doğru lafda etmiş..Baros ve biraz Neilli çıkarıyorum kewell jo santos elano(iyi oyuncu aslında) keita vb birçok oyuncu eleştirilmeyi sonuna kadar hakediyor.
Rıdvanın saydıklarından çoğu hakikaten gayriciddi tutumlar sergilediler.3-5 göze hoş gelen hareketler yapmaları görevlerini yerine getirdikleri anlamına gelmez.

Mesela yuhalanan ayhan var ya bu sene kewelldan elanodan 10 değil 100 kat daha iyi oynamıştır ama yuhalanan o olur.Mesela kewell ne yapmıştır ya kewellda sen takımı sırtlayan kewella baros diyorsun.

Kewell ilk senesinde biraz oynadı 4 ay sakatlık yaşayıp 2.dönem yattı 1-2 maç dışında
2.senesinde yedekdi sonra bazı önemli oyuncular sakatlandı forvette etkili oynadı sezonu kapattı
E bu seneye gelelim bana göre karpaty ve belgrad maçını çıkar galatasaray takımının en kötü oynamış oyuncusudur kewell..

Galatasaray bu sene daha hala küme düşme potasında değilse yatıp kalkıp dua etmeleri gereken iki isim Kewell ve Baros ise inanılmaz lakayıt adamlar.

(Bu cümlede yanlışlık var.Kewell ligdeki bütün maçlarda herkesden daha kötü oynamış bir oyuncudur,takıma da hiçbir katkısı falan yoktur)

Kewel-Elano-Keita mücadele etmeyecek bütün yük düz adamlara kalacak,o düz adamlar tamam eleştirilmeli ama takım oyunundan uzak defansa gelmeyen önde pres yapmayan gayriciddi tutumlar sergileyen o yıldızlar daha çok eleştirilmeli..

Ayhan-Barışlı orta saha uefa maçlarında fb maçlarında döktürüyordu bir zamanlar.Veya galatasarayın şampiyon olduğu bunların çook katkısı olmuştur..Baros haricindeki yıldızların ne katkısı olmuş..

Sertug Ozgur dedi ki...

Rıdvan Dilmen'in alıntılanan yorumuna katılıyorum. Yabancı düşmanı olduğuna katılmıyorum, inanmıyorum. Lucas Neill'i koymamış adam mesela, toptan yabancı oyuncular ciddiyetsiz de diyebilirdi.

Baros oynadığı zaman takımın %70'i ama kaç maç yapıyor senede, sık sakatlandığı için onun da ismini koymuş oraya tahminimce.

Cana'nın ise defalarca düz topçu olduğunu söyledi dediği doğru maksimumunu vermeye çalışıyor, görüyosun. Ama adamın kapasitesi sınırlı, bonservisine para verilip alınacak adam değil. Mesela Fink'i bedavaya alırsın kimse bir şey demez ama cana'ya o kadar para saçmalık. Aynı şekilde insua da kaliteli oyuncu değil, bu adamların bir çok maçını izledim ve iyi oyuncu olduklarına inanmıyorum. Ha insua'yı hakan baltaya tercih ederim orası ayrı.

Yalnız şöyle bir şey var, Rıdvan Dilmen yerli oyuncuları çok fazla eleştirmiyor, kapasitesi bu kadar filan diyor en ağırı, bunun da nedeni bir çok oyuncuyla muhabbet içinde olması bence. Yabancı oyuncuların özellikle şöhretli oyuncuların özel hayatına takıntılı durumda. Burada önyargısından bahsedebiliriz. Mesela bir gün guti iyi çalışmıyor geceleri hızlı diyor, ertesi gün mersin maçında da 120 dakika oynamıştı çok yük binmişti konya maçında cezalı olması şans diyor. Böyle şeyleri var. Guti antep'e niye gitmedi derken rüştü niye gitmedi diye sorgulamıyor.

Yabancı düşmanı olsaydı çoğu kimsenin beğenmediği Hilbert'e dikkat çekmezdi.

@mrt309

"Sizden farklı düşünüyor diye birini eleştirmek bana pek doğru gelmiyor."

Benimle ayni dusunen insani nasil elestirebilirim ki zaten?

"Beğenmiyorsanız kendi fikrinizi söylersiniz."

E ben ne yapiyorum?

Hani en ufak laftan "hakaret" ciktigini bilirdim de, elestirinin de bu kadar regule olmasi gerektigini bilmezdim. Her gun yeni bir sey ogretiyor hayat, cok acayip.
-----------------------------------
Konuya geri donelim:

Bir oyuncunun lakayitligi ve de ciddiligi nasil olculebilir? Bunun oluru nedir?

Kewell neden lakayittir da Sarp degildir mesela?

Bence GS'nin en lakayit adamlari, Karpaty macindan sonra havaalaninda kameralara yavsak yavsak gulerek "Taraftar var mi?" diye soran Ayhan, pas mesafesini 1 senedir israrla 15 metrenin otesine cikartmayan Sarp, "Bana guvenseler ne bicim oynarim" diyen Servet'tir.

Kewell ve Baros, benim izledigim her macta, kendilerine verilen gorevi sonuna kadar yapmislardir. Ben bu adamlarin saha disinda lakayit bir tutum ya da beyanatini da gormedim.

Benim fikrim bu.

En son sonuc: Ridvan eger bu lakayitlik fikrinin arkasinda yatani aciklasaydi, o zaman daha farkli degerlendirirdik. Ama gidip de alisveris listesi yapar gibi "yabancilar lakayit, yerliler esasinda gorsen super cocuklar" diye yazi yazarsan olmaz o is.

@lakerda

Ridvan toptan yabanci dusmani, fasistin onde gideni falan demiyorum zaten.

Ama yerlilerin performansina hep bir bahane bulup, sucu ilk gozune kestirdigin yabanciya atmaya calismak; tam da post'un etiketinde yazdigim gibi, bir "yerli fetisi"dir.

Kankalik muessesesi malum zaten, bunun artik gizlisi saklisi yok.

Ayrica bir oyuncunun siklikla sakatlanmasi lakayitlik falan degildir yahu. Kewell'i da, Baros'u da alirken kronik sakatliginin oldugunu bilerek aldi Galatasaray. Adamlarin yaptigi mac sayisi az diye lakayit diyeceksek isimiz var.

mrt309 dedi ki...

@shelbyl

Adam yabancı düşmanı demişsin. Eleştiri hakkında söylemek istediğimi tam anlamadın. Söylemek istediğim fikrini eleştir, kendi fikrini söyle ama bu fikre sahip diye kişiliğini eleştirmek bana ters geliyor. Bu sadece Rıdvan Dilmen'e yapılmıyor zaten. Farklı fikirleri de dinleyip düzgün şekilde tartışabilmek zor bir şey değil.

outlaw dedi ki...

rıdvan "yabancı düşmanı"... düşman kelimesi belki kafaları karıştırıyor, ifade o yüzden ağır geliyor. yanlış olduğu için değil. keza bahsedilen düşmanlık, "bütün yabancılar sınırdışı edilsin", "rusları toplama kampına dolduralım" vb. gibi bir düşmanlık değil. yabancılara karşı genel bir önyargılılık, türkler'e karşı bir "bizim çocuklar" havası. birileri eleştirilirken, diğerleri kayırılıyor yani.

ve rıdvan'ın bunu bilinçli mi yaptığını bilemiyorum. muhtemelen "vay ibne yabancı" diye düşünmüyordur, kendisini yabancı düşmanı olarak görmüyordur. sonuçta "türk'ün türk'ten başka dostu yok" şiarıyla yetiştirilmişiz, sadece rıdvan değil, bir dolu futbol yorumcusu, antrenör, futbolcu aynı şeyleri söylüyor. rıdvan'ın yabancı düşmanlığı anormal değil, normal, çünkü normumuz milliyetçi, ayrımcı. ırkçılık normal olan, tersi değil.

ki bu futbola özgü bir şey de değil, hanginiz rus, rumen, moldovyalı sevgiliniz olsa türkiye'de birlikte tatil yapmak istersiniz mesela? bilirsiniz "normal" olanın antalya'da sokakta herkesin sevgilinize orospu muamelesi yapacağını...

mgonen dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
mgonen dedi ki...

Rıdvan'ın geldiği bu noktada, aslında futbol fikriyatı ondan çok farklı olmasına rağmen, programdaki hiyerarşiye harfiyen sadık kalıp, görevini profesyonelce yapan Güntekin Onay'ın da kabahati var bence biraz...

Çünkü Rıdvan Hoca, ne vakit ülke sınırlarından çıkıp daha genel değerlendirmeler yapmaya kalksa, mesela uluslararası şampiyonaları yorumlamasa, yardırarak saçmalamaya başlıyor. Ancak Güntekin Reis, kendisine yeteri kadar müdahale etmiyor, daha doğrusu pek müdahale etmek ve insanların önünde Rıdvan'la takışan eleman konumuna düşmek istemiyor. Aslen, yaptığı kendi açısından son derece akıllıca. Sadece, çok nadiren, kayışı kopraıp, tabir-i caizse, Rıdvan Hoca'yı göt edebiliyor.

Mesela, Aziz başkanın 2008-09'da mağlup oldukları bir maç ardından hakemlere çemkirmesi üzerine, ani bir fikir değişikliği ile futbolcular ve hoca üzerinden giderek futbol değerlendirmesi yapan Rıdvan Hoca, Aziz başkanın destekçisi hâline gelip, adam doğru söylüyor noktasına olayı bağlayacaktı. Güntekin Onay, 3-4 saniye içinde, geçen haftalarda Fener lehine yapılmış 3-4 önemli hakem hatasını sıralayınca Rıdvan'ın yüzü çok değişik bir hal almış ve aynen bu cümleyi kullanmıştı;

"Güntekin, sen böyle yaparak beni toplum önünde zor duruma düşürüyorsun"

Bu adamın, üzerine bu kadar çok laf yazmamımızın kendisini önemsememizin nedeni şudur; kendisi ulusal sınırlar içinde futbolun teknik/taktik yönünden, büreysel taktikten anlayan sayılı insanlardan biridir ve dahası kendisi eski, herkese saygısı ile bilinen, ünlü bir futbolcudur.

Buna benzer laflardan çok daha aptalcalarını; Sinan Engin, Gökmen Özdenak, Ziya Şengül, Sergen Yalçın, Selçuk Yula vs.; hatta spor basının saygın ve emektar isimleri diye bilinen ama bana göre basın tribününde gerine gerine oturmak ve aynı anda laptoplarından hiçbir değeri olmayan hezeyanlarını maç analizi diye ulusal gazetelere koyabilmeleri dışında hiçbir vasıfları olmadığını düşündüğüm pek çok isim de söylüyor ancak onları sallamıyoruz.

Rıdvan'a bu kadar sallıyorsak, onu salladığımızdandır. (Nasıl paradigma ama Allah için?)

drogba dedi ki...

@Shelbyl
Bence sen Galatasaray maçlarını izlememişsin.

Kewell ve Baros, benim izledigim her macta, kendilerine verilen gorevi sonuna kadar yapmislardir..
Bu cümleyi kuran insan ya maçlara bakmaz ya da kewellı başka birisi zanneder..Kewell ne zaman görevini yapmış pres mi yaptı yoksa sürekli bindirdi mi yoksa defansa yardım mı etti yoksa ilerde top mu tuttu ne yaptı ya bu kewell? Nasıl görevini yaptı bu adam

Kewell bütün lig maçlarında bu sene öyle bir döküldü ki sadece bu sene de değil çoğu zaman.Adam sol açık ama sol açığın yapması gereken yüzde doksan özellik yok kewellda ve görevini yapmış
Görevini yapan varsa oda ayhandır.O sırıtan ayhan karpaty maçının en iyi oyuncusuydu..Sahada görevini yaptı mı yaptı,herkesden daha çok yaptı

Kewell saha dışında iyiyse iyi banane ki sahada hiçbir halt yapamadıktan sonra..Sarpa futbolcu gözüyle bakmam onu geçelim zaten..

Ayhan hatta son zamanlarda vasat oynayan servetin bile bu sene iyi oynadığı maçlar varken kewellın ligde iyi oynadığı maç yooook,vasat oynadığı maç bile yooook

Hem defansa gelme hem ilerde hiçbir şey yapma sürekli top kaybı yap hiç top kapma senin koşmaman yüzünden o yuhalanan oyuncular koşsun yorulsun sonra kewell takımı sırtlıyor olsun

Mitya dedi ki...

Sahsen Ridvan'in ekrana cikan diger yorumculardan daha fazla futbol konustugunu, futbol konustugu zamanlarda da fena konusmadigini dusunuyorum, o yuzden genelde kendisine yoneltilen "Fenerbahce'yi kayiriyor," "futboldan anlamiyor" tarzi elestirilere genellikle karsi cikmisimdir. Ancak yazida bahsedilen konuda kesinlikle hemfikirim, ve artik medyada norm haline gelmis olan yabanci oyunculara gosterilen tahammulsuzluk iyiden iyiye canimi sikiyor. Ridvan'dan Besiktas'ta Guti ve Quaresma'nin gece hayatlarinin kotu olduguna dair yorumlar gelmeye basladi bile (kendilerine iyi bakmiyorlarmis - bir de aciklasalar bu ifade neye isaret ediyor), Fenerbahce'nin Alex ve Niang disindaki yabancilari "vasat" olarak degerlendirildi, Galatasaray'in Servet'i "canini disine takan" bir "savasci" olarak yansitilirken takimdaki yabancilar memlekete tatile gelmisler gibi gosteriliverdi. Anlamadiklari su - bu ulkedeki futbolu guzellestirecek olanlar Ibrahim Toramanlar ya da Umit Ozatlar degil, Quaresmalar, Stochlar, Elanolar. Bunlarin oynamasina musaade edilmeyen, kuluplerin uzun vadeli planlamalarini bir cirpida hice sayan bir kultur ve duzende futbolu ileriye goturmek mumkun degil. Tolunay Kafkas haftalarca yabanci oyuncularinin cogunu yedek oturturken, Ziya Dogan Montano'yu yedek kulubesine hapsetmisken bos yere konusuyoruz. "Mucadele" istiyoruz, bir nevi savas gormek hosumuza gidiyor, soyle saha da camurlu olsun, oyuncular hirstan "topu isirsin," arada rakibe de bir iki tekme gelirse "futbolda olur bu isler".

Bu xenophobia uzerine daha fazla yazilmali. Memlekette futbolun gelecegini de yabanci sinirlamasiyla kurtariyoruz ya, helal olsun bize. Aslinda bu futbol emekcilerine "yabanci" diye hitap etmek herhalde basli basina bir utanc, ve belki ordan baslamak gerekiyor. Alex once kaliteli, sonra efendi, sonra 1.78 boyunda, sonra sempatik, ve son olarak Brezilyali.

@outlaw

Cok dogru bir acidan bakmissin. Sanirim dusman deyince insanlar geriliyor.

Ama isin trajik boyutu, yazida "dusman" kelimesi gecmiyor. Demek ki bazen sen ne dersen de, karsi taraf seni istedigi gibi algiliyor.

Zenofobi yabancilara karsi gereksiz duyulan antipatidir, illa pogrom, etnik temizlik falan yapman gerekmez zenofobik olman icin.

Orada ince bir cizgi var, Ridvan'inki "zenofobi" degil de, yerlileri fazlaca kayirma cabasi belki de. Lakin bunun cogunlugu "vatan millet Sakarya"ci olan futbol izleyicisi tarafindan nasil algilanacagi cok onemli esas.

@Kanu

Kewell'in gorev taniminda defansa kos, yardima gel falan yok ki? Adam onu yap(a)maz zaten, onu kabul ederek koyuyorsun ilk 11'e.

Kewell ofansif anlamda hucumda anahtar rolu oynayan bir adam. Yahu Skibbe zamanindaki Lincoln-Arda-Kewell-Baros dinamigini ne cabuk unuttunuz? Gecen sene Kewell ile Baros'un yoklugu degil miydi GS'yi tepetaklak goturen etkenlerin basindaki?

Simdi mesela ben ayni mantikla Guti (Alex) icin de "Guti ne yapmis, ortasahada mucadele mi vermis, Guti kosmuyor" falan deyip takima katkisini yok sayabilirim. Ama bu sene Besiktas'i sirtlayan isimlerden birisi Guti'dir.

Galatasaray konusunda yetkin oldugumu varsaymayacagim, neticede 2-3 haftada bir lig macini izlerim ortalamaya vursan. Ama Kewell ile Baros yatiyor denirken, Ayhan'in canini disine takan adam olmasini kabul edemem.

fabianernst dedi ki...

hayır benim anlamadığım yabancı duşmanı olmak için bunu alttan alta da yapabilir biri illa nihal atsiz misali yapmasına gerek yok bir insanin ..veya rıdvan servetin ankara gucu ve fener maçı arasındaki farkı nie soylemedi, soylemiyor..veya asıl dananın koptuğu konu yabancıların en ufak hatasında azına sıçıyor ya adam açıkça demesede dolaylı yoldan soyluyor boyle şeyler..guti madrid de bizim gibi mumin hayatı falan yaşamıyordu ki burada da reina ya paşa maçından once ilk kez gitmedi daha once de dışarı çıkmıştır..bu adamdan mumin hayatı yaşamasını bekleyemezsin..ki bunu bekleyen veya izleyiciye hedef gosteren rıdvan.. paşa maçından once o gutinin alemci olduğnu nie soylemedi..camiye imam almıoz anasın satıyım yabancıların bizim gibi yaşamasını isteyemezsin bu ırkçılıktır..rıdvan naptı son dakika da penaltıyı kaçırmasıyla giydirdi alttan... o topu bizzat gordum kimse o penaltıyı kullanmak istemedi herkes toptan uzaklaştı..guti sorumluluk aldı kaçırdı..ki hocanında hatalı kararıyla o maçta aurelio yu çıkardıktan sonra yani ernst ve kemdisinin gotu çıkmıştı adam da hal kalmadı zaten çok bariz belliydi..ama rıdvan o durumu riena da ki gece gezmesine bagladı o kadar net ..bunu soylecekse bu adam gutinin saraçoğlundaki maçından sonra soyleyecek o maçtan sonra soylemedi bole seyler..paşa maçından sonra vurun kahpeye stiliyle reinadan girdi bu ayıp bir şey dir bence

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@fabianernst

Katiliyorum, Saracoglu'nda penalti atmaya gelirken de fizik olarak iyi durumda degildi, o gun de kacirabilirdi. Ama gun iyi oynayip harika paslar atmisti. Simdi sen o gun cikip agzini acip tek kelime etmezsen, ondan sonra Kasimpasa macinda penalti kacinca konusmaya kalkarsan ben senin yaptigin yoruma Guti'mle gulerim. Nasil olsa takim kotu durumda ya, vur asagidan, bak tabelaya yap yorumunu. Yemezler.

fabianernst dedi ki...

@Ekrem M.Sc
işte abi olay o yeni açıktaydım kimse ama kimse ceza sahasinın yanına gitmedi topa yaklaşmadılar bile..herkes kullanmak istemedi adam bir nevi tamam beyler ben kullanırım dedi elini taşın altına soktu ..ki bence o maçta gene ayakta kalan ernst ile oydu..diğer bir çok oyuncu yoktu sahada adamın iflahı s.k.ldı o derece..ama sen adama penaltı kaçırdığını fırsat bilip geçirıon bunu fener maçında da aslında gene iyi penaltı atmadığı ama çok klas oynadığı maçta da solyesene bu adamın fizigi ne durumda duzensiz yaşıyor su kondisyona bakın die..ama yok o maçta penaltıyı attı kral adam..paşa maçında kaçırdı alemci yuruyecek hali yok ...

mgonen dedi ki...

Rıdvan'ın geldiği bu noktada, aslında futbol fikriyatı ondan çok farklı olmasına rağmen, programdaki hiyerarşiye harfiyen sadık kalıp, görevini profesyonelce yapan Güntekin Onay'ın da kabahati var bence biraz...

Çünkü Rıdvan Hoca, ne vakit ülke sınırlarından çıkıp daha genel değerlendirmeler yapmaya kalksa, mesela uluslararası şampiyonaları yorumlamasa, yardırarak saçmalamaya başlıyor. Ancak Güntekin Reis, kendisine yeteri kadar müdahale etmiyor, daha doğrusu pek müdahale etmek ve insanların önünde Rıdvan'la takışan eleman konumuna düşmek istemiyor. Aslen, yaptığı kendi açısından son derece akıllıca. Sadece, çok nadiren, kayışı koparıp, tabir-i caizse, Rıdvan Hoca'yı göt edebiliyor.

Mesela, Aziz başkanın 2008-09'da mağlup oldukları bir maç ardından hakemlere çemkirmesi üzerine, ani bir fikir değişikliği ile futbolcular ve hoca üzerinden giderek futbol değerlendirmesi yapan Rıdvan Hoca, Aziz başkanın destekçisi hâline gelip, adam doğru söylüyor noktasına olayı bağlayacaktı. Güntekin Onay, 3-4 saniye içinde, geçen haftalarda Fener lehine yapılmış 3-4 önemli hakem hatasını sıralayınca Rıdvan'ın yüzü çok değişik bir hal almış ve aynen bu cümleyi kullanmıştı;

"Güntekin, sen böyle yaparak beni toplum önünde zor duruma düşürüyorsun"

Bu adamın, üzerine bu kadar çok laf yazmamızın kendisini önemsememizin nedeni şudur; kendisi ulusal sınırlar içinde futbolun teknik/taktik yönünden, bireysel taktikten anlayan sayılı insanlardan biridir ve dahası kendisi eski, herkese saygısı ile bilinen, ünlü bir futbolcudur.

Buna benzer laflardan çok daha aptalcalarını; Sinan Engin, Gökmen Özdenak, Ziya Şengül, Sergen Yalçın, Selçuk Yula vs.; hatta spor basının saygın ve emektar isimleri diye bilinen ama bana göre basın tribününde gerine gerine oturmak ve aynı anda laptoplarından hiçbir değeri olmayan hezeyanlarını maç analizi diye ulusal gazetelere koyabilmeleri dışında hiçbir vasıfları olmadığını düşündüğüm pek çok isim de söylüyor ancak onları sallamıyoruz.

Rıdvan'a bu kadar sallıyorsak, onu salladığımızdandır. (Nasıl paradigma ama Allah için?)

outlaw dedi ki...

@mgonen

paradigma güzel paradigma, bunu rıdvan eleştirildiğinde bozulanlar da böyle görebilse keşke.

hoş rıdvan eleştirileri de "hayatında yarım sezon futbol oynamış adam" falan tarzı yerlere de kaçıyor bazen. sanırım "rıdvansever"lerde de kimi zaman eleştirinin dozunun kaçması sebebiyle bir eleştiri allerjisi oluşmuş durumda.

fabianernst dedi ki...

@mgnen
ya rıdvan ın benim için en buyuk saçmalayışı d.kupasında
'ya guntekin şu vidici hiç begenmedim bu nerede oynuyor demesiydi tamam her oyuncuyu bilmezsin ama blackburn de oynamıyor bu adam
gelelim guntekin e guntekin ilk çıktığında cidden bilgili kendini geliştiren bir adam olduğunu gosterdi. ama sonra o da son 2 yıldır tıpkı diğer mevkidaşları olan eski futbolcu ve hakemler gibi yerinde saydı araştirma bilgi sıfır cepten yiyor bir nevi. avrupa futbolundan bi haber sezon oncesinde kameni için bu espanyolun kalecisi çok yaşlı 33 yaşında filan demişti.veya son bombası bundan bir hafta once van galle kavga eden tartışan Uli Hoeness i Dieter Hoeness zannetmesi ve sadece iyi kafa vuran bir oyuncuydu Hoeness lafını soylemesi .
bu olay bence turk medyasının gerçekten yuzkarası bir olayı. en duzgunu dediğimiz adam bile araştirmayıp ki yaşı da genç değil kesinlikle bilmesi geren bir bilgiyi bilmeyip atıyor.yahu uli houness oyle bahsettiği gibi bir futbolcu degil de kıvrak hızlıydı diter ile nasıl karıştirilr.bunu yapan adam guntekin işte en bilgililerinden birisi dediğimiz adam.ben 24 yaşımdayken biliyorsam bu adamların da bilmesi lazım
rıdvana eleştiriyi bundan önceki yorumlarımda yazdım zaten.bu adam en iyisi diye lanse ediliyorsa ben buna karşı çıkarım...kotunun iyisi derim sadece

mgonen dedi ki...

@ fabianersnt

Kötünün iyisi fena tanım değil aslında, ama son zamanlarda yaşı 40-45'in altında olanlarda baya iyi yorumcular çıktı. En azından yazı yazmayı, doğru düzgün konuşmayı biliyorlar. Bu yüzden kötünün iyisi biraz da haksızlık olabilir gibi geliyor bana ama öyle dense de yeridir yani, çok aykırı bir laf etmiş olmayız :)

Güntekin konusunda da sana katılıyorum. Son yıllarda, özellikle futbol algısı olarak da Rıdvan tarzı, ulusal sınırların dışına çıkamayan bir futbol algısına kayıyor gibi geliyor bana... Ayrıca, kendisi arada bir büyük tutarsızlıklara imza atar. Mesela, bir sezon Tigana'yı Delgado'yu oynatmak için Ricardinho gibi bir yıldızı kesiyor diye eleştiriyordu. Ertesi sezon Rico iyi gitmediği dönemlerde de, Ricardinho gibi oyuncuların modern futbolda yeri yok demişti. Benim de aklıma, peki geçen sene aklın neredeydi, futbol bir senede değişmedi demek gelmişti...

Her şeye rağmen, dikkat edin: Gol programında başka bir Güntekin Onay, % 100 Futbol'da başka bir Güntekin Onay var. Sanırım, daha az izlenen bir programda olmanın ve hiyerarşiden kurtulmanın getirdiği rahatlıktan oluyor bunlar ve Gol'de daha iyi yorumlarda bulunuyor.

Neyse, nesteri Mismiovic'e vurdular, yorgan gitti kavga bitti.

Bence Galatasaray yonetiminin ve teknik kadrosunun yaptigi en mantikli is Misimovic'i kad... Puahahahahaha.

fabianernst dedi ki...

bence beşiktaş bu tarihi fırsatı kaçırmamalı serdar ozkan la gokhan zan i alarak kendi yonetimimizden bile daha kendilerini sevmemizi saglayan gs yonetimine teklif yapılmalı ...holsko ile tabatayı verelim elalno ile misimovici alalım..nobreyi de verelim baros u alalım ama shelby barosu bile begenmez nobre için orası ayrı konu :)

mj23 dedi ki...

anlamadığım bir şey var bu misimovic konusuyla ilgili.ortalıkta söylenen şey gs'nin wolfsburg'a misimovic karşılığında bir miktar para verip, memnun kalmaları durumunda paranın kalanını verecek olması.e bu oyuncu kiralamak değil mi?

@fabianernst

Yok yahu artik Baros ile Nobre'yi de karsilastirmayalim :)

@mj23

Galatasaray ve Besiktas'in transfer islerine hakim olmaya calisirsan kafayi usutebilirsin, hic kasma bence abi o yuzden. :)

TA dedi ki...

mehmet demirkoldan başka futbol yorumcusu tanımıyorum.zekası ve objektifliği ile yorumcu tayfanın çok çok yukarılarında.

Ugur Meleke'yi Mehmet Demirkol'un iki uc basamak ustune koyarim.

TA dedi ki...

uğur meleke biraz fazla barca gözlükleri takıyor futbol yorumlarken.

meleke bu aralar kadroya bakıyor ön libero yok hah tamam bu teknik adam doğru yolda mantığında.bkz emre-topuz ikilisi ile kocaman'ın gönüllerde büyük yer etmesi.

melekeye sorsan barcada tek ön libero busqestin de oynaması gereksiz.orayada xavi tarzında oyuncu ister.o kadar güzel oyun, pas aşığı bir yorumcumuz :)
(ispanyaya küsmüştür çok muhtemel busqest-alonso ikilisini oynattığı içün 2010da)

demirkol ise daha çok durum değerlendirmesi yapar.

Ben Meleke'nin blog'unu takip ediyorum, adamin 10 yazisindan 9'u durum degerlendirmesi ya da inovasyon yahu; hic oyle surekli on libero geyiklerine bulastigini gormedim.

alper dedi ki...

kazım kanat öldü mertlik ve spor yazarlığı tayfası bozuldu.
turgay demir tek geçerim.

Yorum Gönder

Ara