.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Kasım 2010 Pazar

Birazdan

Birazdan Burak Bıyıktay'ın ne yetersiz bir koç olduğundan bahsedecekler... Daha iyi bir koç talepleri olacak... İki hafta sonra Mustafa, Serhat, Oglivy, Cüneyt, Bekir'in birinci ligde hiç bir takımda yer alamayacaklarını söyleyecekler. Tribünler transfer isteyecek. Çok değil, daha 6 ay önce takımın kaptanı televizyon ekranında "sıkıntılarımız var, yardım istiyoruz" diyecek kimsenin umurunda olmayacak. 2+2 milyon euroluk maliyetle gelen Iverson Türk insanına basketbolu sevdirecek, seyirciyi tribüne çekecek, Beşiktaş'ın vizyonunu ortaya koyacak.

Evet.

Burak Bıyıktay çok yetersiz bir koç yæ...

Iverson'un olduğu takımda Mustafa Abi falan... Çok enteresan.

Guti'nin olduğu takımda Nobre'nin de olması gibi.

Burak Bıyıktay 1 yetersizse, Beşiktaş camiası 10 yetersizdir...

Hadi kovun şimdi Burak Bıyıktay'ı.

Iverson'un da gitmeyen ayaklarının müsebbibi o çünkü.

Ömer Onan'a da aşkolsun. Böyle bir dünya yıldızı gelmiş, yaptığın savunmaya bak.

Bu arada, merhaba NBA'ci arkadaş... Kaç yıl sonra bir TBL maçı izlemiş oldun...

Beşiktaş zaten başarılarıyla değil, transfer ettiği oyuncuların isimleriyle ön plana çıkmayı arzulayan bir kulüptür...

Futbol takımı için 1 hafta önce sorduğum soruyu tekrarlayayım o zaman;

Neden bu öfke o zaman? İstediğin bu değil miydi?
Hadi izle Fenerbahçe'ye yenilen Iverson'lu Beşiktaş'ı...

NBA TV maçı yayınlıyor, benim söylediğim şeye bak...

Yok ama Burak hoca çok yetersiz.

56 Yorum:

asist time dedi ki...

B.Bıyıktay: 'Allen Iverson Avrupa basketboluna adapte olamadı. Ama bu sırada maçlar da oynanıyor, maçlar kaybediyoruz. Oynatsak olmuyor, oynatmasak da'

asisttime; Burak Bıyıktay'da bence menajerlikden koçluğa adapte olamadı. Ama bu sırada koçluğa devam ediyor. Iyi niyetinden hiç şuphemiz yok. Çok seviyoruz kendilerini. Ama maçları kaybediyoruz. Koçluğunu kabul etsek de olmuyor etmesek de olmuyor ....

BJK4EVER dedi ki...

Iverson hamlesi yanlis bir hamle degil. Ama Iverson'i ne cercevede degerlendirdigin onemli. Hoca kotuyse, diger oyuncular kotuyse, belirli bir butcen yoksa, oyuncularin maaslarini odeyemiyorsan bu tur iyi hamleler de gozden kaciyor maalesef. Ben beklerdim ki yonetim madem ki Iverson'i alacak kadar hedef buyuttu Burak Biyiktay'i kovup Ergin Ataman'i getirsin, Ignerski'yi de yollayip takima ribauntcu defansif bir 5 numara ve iyi bir sutor katsin (Woods ve Ramos soylentileri vardi). Ama organizasyon ve strateji eksikligi oldugu surece surunmeye mahkumuz. En basta butce ve hedef eksikligi var....

Unknown dedi ki...

ben burak bıyıktay ı falan tanımıyorum.. aslında turkiye de basketbol macı seyretmeyeli de yıllar oldu.. ondan sahadaki oyunu falan elestirmeye hakkım yok.. ama beşiktaş la ilgili eleştiri yapıcaksak bence en onemli şey yonetimdir.. sene basından beri bi hava yaratılmaya calısılıyor.. queresma guti forma satısları kombineler.. allen iverson yok dunyada tanınırlık falan derken.. işte sonuc ki daha kotuye gidicek belli.. ama uzulmuyorum da cunku bu yonetim su an onları eleştiremeyen taraftara haktır.. cunku onlar bu hale getirdiler bu olayı.. siz entelsinniz bilemzsiniz kac defa maca geldiniz .. serdar bilgili aha sizin baskanınız onu da gorduk hatırlatırım bu lafları... ben kendimi bu grup içinde saymadıgımdan onların yonlendirdigi trasnferleri de takımı da sahiplenmem..ama su bi gercek ki beşiktaş ta galasaray daki gibi sozu gecen yaslı amcalar kim varsa artık sesini cıkartsınlar.. cunku tutucak takım da yakında kalmıycak...

Unknown dedi ki...

valla bu posta katılmam mümkün değil..

kulübün hatalı yönetilmesi beşiktaşlı duruş meseleleri ayrı konu katılıyorum;

fakat ne olursa olsun kulüpten iyi de maaş alan teknik bir personel bu derece kötü yapmamalı işini..

burak bıyıktay malesef fason bir koç.. çok fason..

jeankier dedi ki...

maç öncesi fenerbahçe ile başa çıkmaya çalışacağız gibisinden birşeyler söyledi, gereğinden fazla gerçekçi sanırım..

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Valla dogru soyluyosun, 3-4 senedir ilk defa basketbol ligi maci izledim sabahin korunde kalkarak...

Fakat Iverson'a biraz zaman verin, cok yuklenmeyin. Adam yeni basladi antremanlara.

alper dedi ki...

gürcan ulusoy yazdıysa tamamen tersidir diyorum ve burak bıyıktay hoca moca değil olsa olsa müezzin olur diye ekliyorum.

burak bıyıktay üzerinden bjk yönetimine sallanıp (ibrahim altınsay övgüsüne de sıra gelir ondna sonra) direk bir post açılsın bari meram daha iyi anlatılır.

yıldım arkadaş alt metin okumaktan,satır arasında şifre çözmeye çalışmaktan,gizli mesaj empoze edilmeye tevessül edilmesinden.direk söyleyin.yıldırım demirören tu kaka.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

yıldırım demirören değil, iverson'u beşiktaş'tan üstün görenlerdir suçlu.

suçlu iverson'un imza töreni iptal diye biletini iade edenlerdir...

beşiktaş kulübü magazinel bir takımdır.

iverson'u olan ancak "takım"lara yenilen ve sporun doğası gereği yenilmeye mahkum olan.

2 sene içinde tbl şampiyonluğu hedefin var ise, buyursun iverson gelsin.

ama laf olsun diye gelecekse iverson gelmeden de büyük, geldikten sonra da büyük.

beni nba tv'nin maçı yayınlaması ilgilendirmiyor. fenerbahçe'de öyle bir oyuncu olsaydı da onlar için yayınlasalardı da farketmezdi.

sen fenerbahçeyi yenebiliyor musun, kurumsal olarak yanına yaklaşabiliyor musun? 3 sene içinde yaklaşacağının planını yapıyor musun? hepsine hayır.

sonra demirören'e alt metin.

adam iverson'u getirdi, daha ne yapsın.

biz kendisini iverson'u transfer etmesi için başkan seçmedik. beşiktaş'ta bir kulüp düzeni oturtsun diye seçtik.

guti, quaresma'yı alıp ligde 14. olmamızı halen anlayamayanlar, iverson geldi biz niye hala fenerbahçeyi yenemiyoruz sorusunun cevabını bulamazlar.

bugün dünya üzerindeki pek çok takım 4 milyon euro kaynak bulabilir.

mesele akıl bulmakta.

parası olan, aklı olmayan bir camiayız.

iverson transferine de bu yüzden nefretle bakıyorum.

ben bilmiyor muyum iverson'un dünyaca ününü? ben kalkmadım mı saat 4'lerde sırf onu izlemek için...

evet gece 4'lerde kalkıp izleyen ben, akatlar'a bu sene de gitmeyeceğim.

kulüp önce ortaya bir akıl koyacak sonra beni davet edecek.

iverson'u transfer etmek son derece sinsice düşünülmüş, kendi açılarından hiç bir dezavantajı bulunmayan bir karardır.

"adam iverson'u getirdi" lafı demirören için beşiktaş'ın başarısından çok daha önemli olduğu gibi seçim zamanı harcanan 4 milyon eurodan da büyük geridönüş sağlayacaktır. risksizdir...

yiyen yesin. ben kaç yıldır bu numaraları gördüm... yıl 2010 ve hala bu taraftar bu numaraları yiyiyorsa suç demirören'de değil, taraftardadır.

"adam iverson'u getirdi, daha ne yapsın"

2010 yılının beşiktaş'ının durumu işte bu kadar içler acısıdır.

cesc dedi ki...

Yazının amacı Burak Bıyıktay örneği üzerinden Beşiktaş taraftarının sahip olduğu mantalitenin yanlış olduğunu dile getirmek sanırım.

Burak Bıyıktay üzerinden yorumlar yapılmamalı sanki yazıya.

bacon1903 dedi ki...

Olmuyor bu adamla olmuyor!!!Onu bilmiyor degiliz!!!Taraftarda demiroreni seviyor felan degil daha cok saskin nasil olurda bu isimleri getirebiliyo saskinligi!!!!Yoksa yonetiminin rezil oldugu cok acik.Demiroren yanlis bir hoca secimi yapti ama o hoca olmasaydi guti Q7 gelmeyebilirdi tamam ama denizli kati savunmacisindan schuster ofansif manyakligina takim gecemiyor.Bundan sonra devre arasinda schuster gidecekse ersun yanal cok mantikli bir secim olur yada schustere hepimiz sabredecegiz ki bence o imkansiz!!!Insallah gormeyiz ama 3-4 hafta icinde neler yumurtlayacagini gorecegiz gibi!!!!

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Boyle yildizlar ortalama bir takima 10-15 senede bir gelir ya da hic gelmeyebilir, kiymetini bilmek lazim.

Ne yani, takim gucsuz diye yildiz oyuncu gelmesin mi? Once yildizi getirir dikkati cekersin, salonu doldurursun, sonra yavas yavas oyuncu kalitesini arttirirsin. Bu isler boyle yurur. Birakin artik su yildiz dusmanligini. Iverson Besiktas icin "win and win" transferdir, bu transferin kaybedeni yok.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

kaybedeni yok ama kazananı fenerbahçe

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ayrıca iverson geçmiş dönemin yıldızı.

bugünkü halini gördükten sonra kimse hikaye anlatmasın.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Bi de cikip maglup olduktan sonra yazmiyo musunuz su yazilari...

Kimse bugun Besiktas kazanacak, Iverson harikalar yaratacak diye beklemiyordu zaten. Yeterince gercekciyiz merak etmeyin, ama Iverson bu degil, kendini bulacak, iste o zaman Akatlar'a gitmezsen sen kaybedersin.

Nasil Iverson yoksa ben Besiktas macina gitmem demek yanlissa, Iverson varsa ben maca gitmem demek de ayni derecede yanlistir. Bu iki grubun birbirini Besiktas sevgisi uzerinden elestirmesi komik olur o zaman.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Adam kac aydir antreman yapmamis farkinda misin Jessie?

Adamin kaderi bu olsa gerek ama o her zaman cevabini vermistir. Allen "THE ANSWER" Iverson.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Vakit kaybetmeden koc konusunu da soyleyim:

Burak Biyiktay Iverson'u verimli kullanabilecek capta degil. Takim guclenecekse, ise koctan baslamak lazim. Murat Didin tarzi bi koc lazim, gazlayacak, motive edecek. Tekrar eski havasini bulmak isteyen oyuncular icin onemlidir bu.

Takim uzerinde kocun kontrolu az, mesela hala Chatman cok top kullaniyor, o toplari Iverson'a paylastirmak lazim. Kocun Iverson'a ozel hucum setleri hazirlamasi lazim falan... Zor dostum zor...

Jokond dedi ki...

üç maç sonra iverson 35 sayı 45 asist ile oynasa bu sefer de gürcan tek adama yoğunlaşan başarının tatsızlığından, takım ruhuna uzak kalmanın verdiği huzursuzluktan bahsedecek. yani gürcan'ı bu dönem hiçbir şey tatmin etmeyecek. bugün fenere karşı alınan mağlubiyetin sorumlusu ne yönetim ne de takım ne de iverson. iyi oynadılar, savaştılar, kazanamadılar bu kadar basit. iverson geldi diye yenilmedik gürcan, ah bunu bir anlasan...

asist time dedi ki...

Bir de Iverson isterse son 2 sene her gece bir yerde dolasıp idman dahi yapmasın yine de bu maçta son periyot cok rahat oynardı. Tabi Cuneyt'i kesmek o kadar kolay degil.

Unknown dedi ki...

adam gibi iki uzun lazım

Gürcan Ulusoy dedi ki...

hayır tam da iverson geldiği için yenildik.

iverson geldi diye yönetimi başarılı sanan zihniyetin şakşakçılığı yüzünden yenildik.

adam iverson'u getirdi, daha ne yapsın zihniyeti yüzünden yenildik.

iverson'u alarak taşak malzemesi olduk. zaten fenere karşı ortalama 10 maçın 8'ini yeniliyoruz, mesele o değil.

quaresma guti geldi diye beşiktaşı şampiyon olacak sanan zihniyet, iverson geldi diye akatlara koştu.

iyi oynadılar, savaştılar, yenildiler... bu kadar basit denmiş

değil işte.

mesele savaşıp savaşmadıkları değil.

siz de şunu anlayın; dün holosko'ya siktir git diyen ben değildim. yazın çıldıran taraftarlardı.

ama beşiktaş'ın her branşta çok iyi gittiği şu dönemde ne olsa mutlu olacak sizlersiniz.

-sizin cümlelerinizi çeviriyorum-

umutlu olmak için ortada hiç bir şey yokken umutlu olan insan, sonra dönüp mavi ekran verip holoskoya küfrediyor.

tıpkı gürcan hiç bir şeyden memnun olmayacak diyen adamın burak bıyıktayın kellesini istemesi gibi.

ben diyorum ki, ulan olayın burak bıyıktayla ne alakası var.

sanki euroleague kadrosu, bütçesi var da, burak bıyıktay konuşuluyor.

beşiktaş'ın mevcut seviyesi = burak bıyıktay'ın koçluk seviyesi.

memnun olmayan, şu an beni memnuniyetsiz olarak niteleyen sizlersiniz.

Unknown dedi ki...

karizma bi hoca lazım

Mitya dedi ki...

@jokond

Iverson geldigi icin degil sanirim elestiri, daha cok kulubun yapilanmasinda izlenen plansizlik ve vizyonsuzluk. Su anda sportif faaliyetler olarak Fenerbahce'nin oldukca gerisinde kalan Besiktas'i ileriye tasiyacak ve kalici izler birakacak secimler ve projeler yerine gunu kurtaracak, seyirciyi uyusturacak, ve medyayi eline gecirmeye yonelik bir politika izleniyor su anda. Disaridan baktiginda guzel ve ihtisamli gozuken, ancak biraz desmeye, kurcalamaya basladiginda tum aksakliklari bir bir ortaya cikan futbol ve basket takimlari var kulubun. Iverson transferine gosterilen tepki salt transfere gosterilen bir tepki degildir sonucta - hos, transferin artilari ve eksileri de tartisilabilir - aksine, kulubu yoneten mantaliteyi elestirmektir.

2.2 milyon Euro ile eski oyuncularinin alacaklarini odemesini beklersin, ya da Macvan ve Velickovic gibi iki tane harika oyuncu alip gelecege donuk projeler tasarlarsin.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

iverson dışında tüm oyuncuları göndermek lazım... bu adamlar birinci ligde oynayamazlar

theotheo dedi ki...

burda jessie haklı yani.

iversonın gelmesini anlayamadım. yılda 2 milyon fln alıcak galiba. garip bişi. 35 yaşında bir oyuncu sonuçta bu kadar büyük beklentiler içine girmemek lazım, isterse jordan olsun belli yaştan sonra pil biter. bitmese zaten gelmezdi heralde beşiktaşa.

sorun bıyıktayda falan değil zaten çok kötü bi takım, şubeyi kapatsalar da daha fazla rezil olmasak yani. fenerbahçe o haldeyken bizim bu halde olmamızın tartışılacak bir yönü yok. olayı hocaya indirgemekte bu noktadan sora salaklık olur.

bacon1903 dedi ki...

Gurcan en zekimiz sensin en kivrak zeka sende var bizler querasma guti iverson geliyo diye sevinen zavalli bjk taraftariyiz sen akilli bjklilardansin simdi mutlumusun????

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş camiası iyice magazinel bir camia oldu. benim tepkim buna.

4 milyon euro'da değilim. beşiktaş için çok önemli bir para değil.

bunun ben zekiyimle falan alakası yok.

bugün iverson için akatlar'a giden adam yarın cüneyt'i, bekir yarangüme'yi ıslıklayacak.

çünkü dün holosko'yu küfürlerle uğurladı.

beşiktaş'ın oyuncu kalitesi = holosko'nun oyuncu kalitesi.

holosko'nun futbolculuk değerinin 0 noktasında olduğunu söyleyen ilk başta bendim. hatta, lan sen de hiç memnun olmuyorsun deniliyordu.

ama takımın kalite ortalaması holosko civarında ise, beşiktaş bugün bu durumda ise, burda ıslıklanacak adam holosko da değildir. kimse kusura bakmasın.

guti,quaresma,iverson zerre umurumda değil.

beşiktaş'a maç kazandırıyorlar mı, bir yerden alıp bir yere koyuyorlar mı ona bakarım.

bu adamlar da tanrı değil, tek başına ne yapsınlar diyorsanız - ki demelisiniz - ben de onu diyorum.

sen euroleague'e katılım için ne girişimler yaptın, iverson'un gelişi bizim euroleague katılım hakkımıza olumlu katkı yapacak mı, bana ondan bahsetsinler.

basketbola bakan adam da ondan bahsetsin.

iverson geldi, euroleague katılım hakkı için sezon sonu bastıracağız diyen adamı sırtımda taşırım.

ama iverson geldi, vay efendim inanılmaz transfer falan... bunlar fenerbahçe 3 sene sonra final four oynarken çok komik kalacak.

ben beşiktaş taraftarıyım. beşiktaş isterse onur aydın'la, nedim yücel'le oynasın farketmez. yenilirse de bir plan sonucu yenilsin.

bunların hiç biri yokken, 4 milyon euro cebinden çıkarıp vermenin zerre değeri yok.

bugün bana sallayan adamlar, sezon başı transfer politikasını eleştirdiğimizde de sallıyorlardı.

o sallayan bugün holosko'ya küfreden adamın ta kendisi. ben sadece bunu söylüyorum.

esperanza dedi ki...

2 hafta sonra bilegi doner sezonu kapatir, iverson soyle boyle zart zurt diyenler de rahatlamis olur..

Levent dedi ki...

Iverson'ı geleceği yönelik bir planlama olarak mı görüyorsunuz gerçekten? Bir kere Iverson'ın öyle bir derdi yok, en erken bir ay, en geç de sene sonu zaten bu adam buradan gidecek. Bu Beşiktaş'ın reklamıdır, şuanda Amerika'daki insanlar NBA TV'den bu maçı izliyorlar. NBA.com'da Türkiye Ligi'yle ilgili haber çıkıyor, Beşiktaş-Fenerbahçe rekabetiyle ilgili makaleler yazılıyor. Amerika'daki insanlar Beşiktaş'ı soruyorlar, Beşiktaş'ın diğer oyuncuları hakkında araştırmalar yapıyorlar. Iverson'dan bahsediyoruz bilmem farkında mısınız ama bu sadece Beşiktaş için değil, Türk basketbolu için en önemli hamledir.

Kimse Iverson geldi diye şampiyon olacağız sanmıyor, kimse Quaresma ile Guti geldi diye şampiyon olacağız sanmadı, en azından buradakiler. Ama kimse de her fırsatta oraya buraya verip veriştirdikten sonra "Ben demiştim"cilik yapmakla da bir şey olmayacağını biliyor.

Biz basketbol şubesini değerlendirirken 5-6 sene önceye giden yanlışlardan da bahsediyoruz. Türkiye Ligi'nde finale çıkmış kadroların, ULEB'de çeyrek final oynamış takımların nasıl hiç uğruna dağıltıldıklarını da söylüyoruz.

Iverson geldi diye Akatlar'a koşan zihniyet sadece Beşiktaş'a özel değildir. Aksine, tüm taraftarların sahip olduğu bir zihniyettir. Bugün Sinan Erdem'i tamamen dolduran Fenerbahçe taraftarı, geçen sene Euroleague maçları bedava olmasına rağmen 500 kişiye oynuyordu. Ağzımızın suyu akarak izlediğimiz, geceleri uğruna uykusuz kaldığımız adamlar sakatlandıkları zaman Amerika'daki salonların yarısı boş kalıyor. Bu nereye giderseniz gidin, aynıdır. Eğer takımın izlenmeye değer bir şeyi varsa izlenilir. Bunu değiştirmeniz zordur.

Holosko'ya siktir git demediğin için seni tebrik ediyorum. Ama tam da bir üst paragrafta bahsettiğim nedenden dolayı insanlar başarı yoluna set çektiğini düşündükleri adamları istemezler. Bugün o, "Yæ, aslında ben de isterim Şuster 10 yıl kalsın ama olmayacak bu iş"çilerin Schuster'in gitmesini istemesi gibi. Tıpkı dün Holosko'ya siktir çeken stadın Holosko'nun o pozisyonu değerlendirseydi puanların uçmayacağını düşünmesi gibi. Tıpkı Burak Bıyıktay'ın yetersiz olduğunu düşünenlerin onu istememesi gibi. Ve hatta tıpkı, senin sürekli yönetimi eleştirmen gibi.

Fenerbahçe doğru şekilde yapılandı ve bunun meyvesini şuanda Türkiye'nin açık ara en iyi takımı olarak alıyor. Beşiktaş ise yılları kurduğu kaliteli kadroları yiyerek harcadı. Bugün yenildiysek Iverson geldi diye değil, 2004'teki kadronun üstüne hiçbir şey konulmadı diye yenildik.

İnsanların Iverson'ı izlemek istemesi sizi neden bu kadar rahatsız ediyor anlayamıyorum? 6 yılda şu kulüpte neyin planlı yapıldığını gördünüz de bunu eleştiriyorsunuz? Ve takımın geri kalanının göndermene gerek yok, nasıl olsa sene sonu tekrar yenilecek takım.

Levent dedi ki...

Bugün basketbol takımının kadrosu kötü ve dengesiz diye olayın hocaya yıkılmamasını istiyorsunuz.

Aynı kadro yapısının birebir futbol takımında da olduğunu söylerken Schuster bidon oluyor, kelek oluyor, atası Nazi oluyor.

Kulüp aynı kulüp, zihniyet aynı zihniyet, yapılanma aynı yapılanma.

Yahu fener de basketbola kendi branşı özelinde belirli bir yatırım yapmıyor ki Ülker'in biz ve fenere verdiği para neredeyse aynı.Tv gelirleri çok komik bir rakam zaten.Fener,Ülker'den gelen paranın üstüne stat ve feneriumdan gelen gelirlerle bu bütçeyi yaratabiliyor.Yani futboldan gelen geliri basketbola aktarıyor.
Şimdi de Ataşehir'den aldıkları araziye 12.000 kişilik arena,otel,avm,ofis kuleleri yapıp amatör branşları sabit bir gelirle bağlayacaklar.
Kısacası Beşiktaş'ın iyi bir basketbol takımı yaratamamasının temelinde kurumsallaşamaması daha neti gelirlerin azlığı yatıyor.Eğer eleştirilicekse bu eleştirilmeli.Şu anki tartışma çok havada kalıyor bence çünkü bir temeli yok.

gnyz dedi ki...

basketbol mevzusuda neresinden tutarsan tut elimizde kalacak bir konu taraftarından başkana kadar

iverson, guti ve q7 transferlerinin gazıyla yapılmış bir transfer. 2 ay önce stada giremeyen adam q7 transferiyle sırıta sırıta stadın ortasına kurulup "yetmez" tezahuratları eşliğinde konuşma yapınca tamam ben bu işi çözdüm dedi. iverson bizi avutmak için yapılmış bir transfer işte. elin oğlu deplasmanda son euroleague şampiyonunu yenerken bizde onunla avutuyoruz kendimizi.

sağlam sponsorlar bulamadığımız sürece ne kadar tırmalarsak tırmalayalım olup olacağımız en fazla 3.lük mevcut şartlarda. fener ülker ile çözdü bu işi (voleybolda acıbadem)bizde hala yok cola turka yok sponsora karşıyız felan diye ağız büküyoruz. söverken fenere sövelim yenilince ülkere yenildik diye kendimizi kandıralım.

koskoca camiada şu amatöer branşlara sponsor olacak bir adam yokmudur. lafa geldimiydi beşiktaş'ın önde gelenleri niye taşın altına elini sokmazlar acaba. hadi onları geçtik yok cebimden şu kadar para verdim diye atıp tutan başkan niye m oil'i sponsor yapmaz misalde cebinden borç para verir? tabi robinho transferinde olduğu gibi reklamlarınıda beleşe çok güzel yapıyorlar

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben de onu diyorum zaten.

şu anda fenerbahçe ülker forması giymekte olan kaya peker parasını alamadığı gerekçesiyle takımdan ayrılmak istemedi mi beşiktaş'tayken?

peki bizim büyük taraftar ne dedi? orospu çocuğu kaya peker!

sen önce kulübünden doğru düzgün yönetilmesini bekleyeceksin. ondan sonra iverson gelirse gelir, gelmezse gelmez.

kulüpte hiç bir iş doğru yapılmazken iverson transferini yapmak abesle iştigaldir.

kimse iverson izlemek için maça gitmez. ona gidenler sporseverlerdir.

beşiktaş taraftarı beşiktaş'ın kazanmasını ister. kaybetse de bir düşüncenin zamanla harmanlanması gerektiğini bilir ve sabreder.

fenerbahçe 10 yıl önce zan tabak'ları, abdul rauf'ları aldı bugün bizim yaptığımız gibi. efes bunları sildi süpürdü yıllarca. avrupa'da her sezon hüsran yaşadılar.

ama doğru yolu gördüler.

önce doğru düzgün bir sponsor anlaşması yaptılar. ondan sonra teknik organizasyonu ve kadro yapılanmasını yaptılar. şimdi meyvesini yiyiyorlar.

fenerbahçe iverson'u alamaz mıydı? neden almadı? çünkü komik kaçardı euroleague final four'u hedefleyen bir takıma 1 senedir basketbol oynamamış iverson'u getirmek.

beşiktaş'a niye komik kaçmadı? çünkü beşiktaş akarı kokarı zaten tbl 3.lüğü... o da olursa başına koy.

iverson'dan keyif almak için beşiktaşlı olmaya gerek yok.

ama fener tarafından her branşta ezilirsen orada adama dur derler... demedikleri için bu haldeyiz zaten.

ben schuster'e sallarken sanıyor musunuz ki tek suçluyu schuster bellemişim... schuster suçlulardan biridir bu ayrı.

gitse de kalsa da çok bir şey değişmez.

beşiktaş basketbol takımı bırak iverson'u, onur aydın'la, nedim'le, el amin'le tbl finali oynadı.

bugün beşiktaş çeyrek final oynasın öpüp başına koyar.

basketbol branşımız ileri mi gidiyor geri mi gidiyor? önce buna cevap verelim.

yoksa battı balık yan gider, bizden zaten bir şey olmazdı, en azından iverson geldi etraf şenlendi deniyorsa ona da eyvallah ama önce bir bilelim.

biz taraftar olarak iverson mu talep edeceğiz, yoksa düzgün yönetilen bir basketbol branşı mı?

örneklendiriyorum; holoskoya siktir çekilmesi sezon başı çıldırt bizi anlayışının sonucudur. beşiktaş taraftarı zeminini kaybetmiştir. ben kimim, neyim sorularına cevap aramakta ve bulamamaktadır.

beşiktaş'ın adı amerika kanallarında duyuluyor evet. 2 ay önce bir amerikalı spor yorumcusu; "yahu bu türk takımı en iyi oyuncusunu maaşını ödeyemediği için elinden kaçıran takım değil mi?" diye tweet atıyor.

bunlar magazinel işler. oysa spor yönetimi çok ciddi bir iştir.

iverson transferini gerçekleştiren aklı bana bir yorumlar mısınız? yönetim kurulunda sarfedilen cümleler sizce neler olmuş olabilir?

ben en başında söylüyorum zaten 10 sene evvel sabahın 4ünde kalkıp bu adamın maçını izlemedim mi? bal gibi de izledim.

ama bunun bugünle ne alakası var? beşiktaş'ın ihtiyacı olan şey iverson mu allah aşkına yaa?

takımda cevher dışında tek kalıcı oyuncun yok. efes'in, fener'in pilot takımı olmuşsun. o pilot oyuncular arasına iverson'u koyuyorsun.

allah aşkına, beşiktaş basketbol branşı, beşiktaş'ın reklamı olacak diye transfer yapar mı... reklam dediğin nedir abi? amerika'ya da forma mı satacağız? hani forma satarız manyaklığı var ya...

gönüller okşanır o kadar... fener'e yenilince o da gider. 3 maç daha iverson böyle oynasın gene 50 kişiye oynarız.

alan razı satan razı ise, bırakın burak bıyıktay kalsın.

yahu zaten burak bıyıktay bu takımın başına "bizden bir şey olmaz, burak ta zaten burada duruyor, burada duracağına orada dursun" diye getirilmedi mi?

2 senedir beşiktaş'a yakışan hoca, iverson geldi diye mi tu kaka oldu? ne değişti yahu?

SomosTodos13 dedi ki...

beşiktaş jimnastik kulübü, yönetim olarak, kongre olarak, taraftar olarak, futbol takımı olarak, basketbol takımı olarak, amatör branşlar olarak her yönden batmış durumda.

mevcut durumu tek başına ne schuster ne de burak bıyıktay düzeltebilir.

quaeresma, guti ve iverson transferleri migreni olan adama aspirin vermek gibi bişeydi. bazıları bu hapı yuttu bazıları yutmadı.

son günlerde tayfur havutçu adının geçtiği bazı "dedikodu"lar var ki "o kadarda değil, insanın düşmanı bu kadar yapmaz" dedirtecek cinsten.

tearkan dedi ki...

Iverson'un aldığı yada alacağı parayı eleştiren bir zihniyete Iverson falan gelmesin zaten. Iverson'un bize katkısının fener maçının Nba Tv'de yayınlanması benzeri şeyler olacağı Iverson gelmeden önce de belliydi. Iverson geldi diye şampiyon olacağımızı zanneden insanlar zaten yeni alınan oyuncağın hevesi misali üç beş maç izler sonra bırakır merak etmeyin. Bizim de Iverson'un gelişine ilişkin değerlendirmeyi göstereceği performans üzerinden yada alacağı para üzerinden yapmamamız gerekir bu yaşından sonra. Zaten ortaya koyacağı performans üzerinden değerlendirilebilecek durumda olsa Beşiktaş'ın B'siyle bile işi olmazdı, rahatlıkla Nba'da bir takım bulurdu.

İyi bir planlama yapıp üstüne de Iverson'u getirirsen eğer kadayıfın üzerindeki kaymak gibi olur tadına tat katar. Diğer türlü ise bizim durumumuzdaki gibi bir lüks olur sadece. (tabi bu lüks bana sorarsanız gayet güzel oldu)İyi bir planlama da öyle kolay olmuyor; ha deyince yapılmıyor, yapılamıyor maalesef. Shumpert, El Amin, Wright, Varda, Nicevic, Ayuso, Kerem, Sinan ilk etapta hiç düşünmeden aklıma gelenler. Performans veren yerli yabancı hiç bir oyuncuyu elde tutamıyoruz ve bunun sadece maddiyatla alakası yok. En basiti Sinan yedek kalacağını bile bile efese gitmeyi tercih ediyor. Basketbolcuların bu gözle baktığı bir takımımız varken insanların Iverson'u Beşiktaş'tan üstün görmesine şaşmamak lazım. Ayrıca (Beşiktaş sevgisi ve benim gözümdeki değerinden bahsetmemekle birlikte) basketbol dünyasında kusura bakmayın; ama Iverson Beşiktaş'tan zaten üstün bir konumda.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

hayır iverson bize mahkum ki geldi.

bu adamlar yılda futbolcuların kazandığının bilmem kaç katını kazanmıyorlar mı, sponsporlarla bilmemnelerle..

bu adam 4 milyon euroyu arayacak konuma gelmişse zaten bitmiştir.

ama beni onun durumu ilgilendirmiyor.

iverson'la uzaktan yakından ilgilenmiyorum esasında.

taraftar çıkıp, artık şu takımın götüyle başıyla oynamayın, bir transfer bütçesi belirleyin, azsa az ama zamanında ödeme yapın.

bilmem kaç sene önce gönderdiğiniz bekir'i, mustafa abi'yi 38. yaş günlerinde takıma geri almayın. gerekirse 15. olun. zaten bi farkı yok.

ben avrupa basketboluyla yakından ilgilenmem. ama 4 milyon euroyu ortaya koyduğunda çok iyi iki oyuncuyu alabileceğini okuyorum.

beşiktaş'ın elinde 4 milyon euro var idiyse bunu neden uzun vadede katkı yapacak yerlere yatırılmadığını sorgularım.

şimdi diyeceksiniz ki, yönetim de iverson geldiği için bu parayı veriyor.

ben de onu diyorum. adamın umurunda mı beşiktaş...

yönetim doğru işler yaptı dendiğinde deliriyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

türk basketbolunun tanıtımını falan da mümkünse basketbol federasyonu üstlensin.

tabi benim isteklerim son derece uçuk istekler... taraftarın iverson'la falan da ilgilendiği yok. mirsad'la falan uğraşsınlar...

iverson gelsin, üçlü falan çektirsin.

2 hafta sonra oyunculara sallansın...

zaten orospu çocuğu kaya peker.

burak bıyıktay yetersiz.

kulüpte bi guti, quaresma, iverson iyi anasını satayım :)

tearkan dedi ki...

Ayrıca alınan sonuçlardan tamamen bağımsız olarak Burak Bıyıktay zaten iyi bir hoca değil. Oyunculuğu döneminde de savunma yapmak yerine şut atmayı tercih ederdi. Aynı şey koçluğuna da sirayet etmiş. Ayrıca fener maçından sonra yaptığı açıklamalar da ortaya koyuyor ki Burak Hoca'nın kafası hala menajerlikte kalmış. Takımın koçu ''Iverson alındı, oynatmak zorunda kalıyoruz; ama bu arada maç kaybediyoruz'' der mi yahu. Hadi onu geçtim adama sormazlar mı Iverson bu haliyle bile o son çeyreği Cüneyt'ten iyi oynamaz mıydı diye. Burak hoca Iversonlu takımla feneri yenemiyor yae diye değil, bu nedenlerden dolayı iyi bir koç değil bence.

tearkan dedi ki...

Abi Reebokla ömüp boyu anlaşması olan bir adamın para için buraya geleceği bana pek mantıklı gelmiyor açıkcası. Önümüzde somut bir veri de var üstelik bunu destekleyen. Bu paraya bu kadar ihtiyacı olsa, sırf alacağı para için burada olsa bizim iki katımız para veren Çin'e giderdi. Tabi bu benim fikrim.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Ne mi degisti? Adamin elindeki malzeme degisti.

Mesele bunlari yenilince soylemek degil yegen, mesele, Iverson 35 sayi attiktan sonra bunlari soyleyebilmek... Gerisi bos laf.

Devre arasinda iyi bir uzun transfer edip kadroyu guclendireceklerini sube sorumlusu bizzat acikladi. Iverson'u getirdik is bitti degil yani, kadro guclenecek.

Post'u falan gectim de, Gurcan'in sonuncudan onceki iki yorumuna tum ictenligimle katiliyorum, gerisini salla.

Zaten sene basindan beri "plan yok, beklentiler yanlis" demekten gina geldi, Gurcan bulmus yolunu. Magazinel takim olduk. Bundan sonra bir kelime soyler geceriz.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Kimse Besiktas'tan buyuk degilmis falan filan hepsi hikaye. Basketbol bransi olarak baktigin zaman Iverson Besiktas'tan da Fenerbahce'den de buyuktur. Marka degeri her ikisinden de yuksektir. Bir turlu kabul etmek istemediginiz seyle yuzlesin...

tearkan dedi ki...

Herkesin fikrine saygı duyarım. Kimseyle de ikili tartışmaya girmeye niyetin yok; fakat Iverson'un derdi alacağı 4 milyon, Beşiktaş umrunda değil lafına çok takıldım ben.

Bu mantıkla bakarsak kimin umrunda ki Beşiktaş? Senin de dediğin gibi parasını alamadığı için gitmeye kalkan Kaya'nın mı umrunda yada Newley'in? Daha fazla para için Ukrayna'ya giden 'Pascal' El Amin'in mi umrundaydı bu takım? Kerem'in yada yedek kalacağını, birinci tercih olmayacağını bile bile efese giden Sinan'ın mı umrunda bu takım?

bacon1903 dedi ki...

@esperenza
Ya kardes sen ligtvnin sivas macindan sonra verdigi macin hikayesindeki ispanya bayragi sallayip
-Lan sana ispanyada ispanya bayragimi salliyorlardi gelsene diyen arkadasmisin????

Tv'den izlerken bile midemi bulandıran ,neden,niçin nefret ettiklerini kendileri bile bilmeden Mirsad'dan nefret edip, ana avrat küfür eden, Cola Turka Arena'da ki acayip insanlara,sanki sorumlu onlarmış gibi Konya Sporluları kovalayanlara anlat derdini hocam ... Burayı takip edenler biliyor zaten 35 milyon defa yazdın plansızlık programsızlık diye.

Hepimiz bağırıyoruz yeter Demirören diye ,2 sene öncede ,1 sene öncede 3 ay öncede bağırıyorduk hala bağırıyoruz merak etme ...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

o zaman bunu konuşalım. salondaki adamlar kimler, buradakiler kimler?

buradakiler veya buradaki zihniyettekiler beşiktaş camiasının % kaçını oluşturuyor?

her fenerbahçe maçının 3. çeyreğinde olay çıkarmayı ritüel kabul edenler kimler?

Yani abi bir sürü filmde görüyoruz insanlar beraber izliyorlar maçları aynı tribünlerde .


Birden bire bu taraftarlık olayı neden birbirinden nefret etmeye dönüştü anlayamıyorum.Evet bende sevmiyorum FB'lileri ama nefrette etmiyorum , milli bir sporcuya ana avrat küfür edeceğim bir durum hiç yok.Eşim FB'li çok sevdiğim arkadaşlarım FB'Li evet atışıyoruz ama küfürleşmiyoruz ..

Yani temsil ettikleri değerlere filan bok atacağım hani halk takımı,burjuva takımı vs ama alakası yok bariz bir nefret var ,kin var insanların içinde.Yani bunu Bjk taraftarına genellemek tabi doğru değil .Ülkenin içinde bulunduğu durumla alakalı filan diyeceğim ama Romalılar ile Laziolularda birbirlerinden nefret ediyorlar mesela ..

Sorunda burda nefretin nedeni yok ...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bence olay nefretten de çıkmış durumda.

maçta hiç bir olay olmasa bile 3. çeyrekte tribün tarafından bir gergin ortam yaratılır. üç-beş madde atılır... bi anons ettirilir.

maçın durumuyla da ilgisi olmaz bunun.

o insanlar 3. çeyrekteki o olayları çıkartmak için geliyorlar oraya...

Neyse dağıldı biraz.

Bende burda bireysel olarak bu Iverson hamlesini yanlış bulmuyorum.

Eski yanlışlar var evet,hemde büyük yanlışlar mı onada evet.Camianın yetersizliği sadece şu " http://3.bp.blogspot.com/_efOdcCdqLso/TNmSsm9dD8I/AAAAAAAAAPE/KPgmmuZU2xo/s1600/iverson.JPG " fotodan bile ortaya çıkıyor.Bu nedir abi ?İşte bunlar bizim organizasyonsuz,plansız diye suçladığımız adamlar en ufak şeyi bile eline yüzüne bulaştıranlar ...

Evet hocam iyi güzel söylemişsin kulüpçülük filan diyorsun da kaçımız yıllardır başarıdan başarıya koşan Hentbol takımını canlı izledi acaba da şimdi bu serzenişte bulunuyoruz.

Hepimiz salt destek için oraya gitmiyoruz ki kimimiz Q7 için gidiyor kimisi spor izlemek için gidiyor, kimisi iyi vakit geçirmek için gidiyor, kimisi de yukarıda söylediğimiz gibi küfür edip kavga çıkarmak için gidiyor.Bu bağlamda genel bir eleştiri baştan yanlış oluyor zaten ...

Unknown dedi ki...

Özet:
Iverson var dediler geldik

theotheo dedi ki...

bazı şeyleri kabul etmek lazım. fenerbahçe voleybolda basketbolda nasıl dünya çapında olduysa buna karşılık ezeli(!) rakibi beşiktaş bu haldeyse. oturup bi düşünüceksin.

nerde boş beleş işler var onlara takılıyoruz. iversonın **** size bişi bişi olmasın. iverson neymiş ya gelmiş 35 yaşına nbaden s.tir etmişler, avrupada bi ton kalbur üstü takım var hiç biri almak için istekte bulunmamış. geliosun bi çuval para döküp bu adamı alıyosun. bu transfer başarısı falan değildir. bu transferi yapanların masturbasyonundan başka bişi değildir.

elindeki 3 kuruşluk adamları tutamayan takım gidip dünya yıldızını getirecek bu hangi mantığa sığar. iverson dünya yıldızı falan değildir. iverson eskiden öyleydi bunu ayırın artık. gutide eskiden iyiydi, şimdi mantar. zidane ı şimdi getir oynat dünya yıldızını getirdik falan dimi.

salak kandırmacadan saf ve bilgisiz taraftarın kendini tatmin etmesinden farklı bişey değildir iverson olayı. bi bokta oynayacağını sanmıyorum isterse yüzde 100 fit olsun.

BJK4EVER dedi ki...

Yapilanma hatalari vs tamamen dogru seyler, ancak bu olaya 'Iverson dandik zaten yae' diye yaklasmak komik. Iverson 35 yasinda, Mrsic 38 yasina kadar gayet iyi oynadi, Haluk 36 yasinda hala oynuyor, Shaq 38 yasinda ve Boston'da oynuyor hala. NBA'den siktir felan etmediler, adam zaten NBA'de fazla sevilmeyen biriydi, daha dogrusu sahipleri tarafindan, fan olarak en onde gelen oyunculardan biri. Yillardir mac falan yapmamis birisi de degil, son NBA maci 20 subat 2010, yani tas catlasa 10 ay evvel fit durumdaymis bu adam. Uzun sure basketboldan ayri kalmis tamam, ama fiziksel olarak artik basketbol oynamayacak bir seviyede degil, hele ki TBL'de. Ayrica para icin de gelmez bu adam Turkiye'ye, Reebok'la anlasmalari bile hala duruyordur, zamaninda 100 milyon dolarlik anlasma imzalamis adam bizim kici kirik 2 milyonumuz muhtac degil. Ama adam basketbol oynamak istiyor, kendini kanitlamak istiyor ve ona biz bu sansi verdigimiz icin tercih etti. Kim ne derse desin, istedigi kadar bok atmaya calissin, Iverson muthis bir transferdir, hicbir sekilde kucumsenmemesi gerekir. Ha, sen Iverson'i Burak Biyiktaya emanet edersen, onun oldugu yerde ipleri Chatman'a verirsin, senin 4 numaran Cevher Ozer olursa bir bok yapamaz elbette. Bu da yonetimin isi, ne yapacaklar bende merak ediyorum. Bu arada biri yukarida yazmis 5 numara falan alinacak diye ama o da yeterli degil. 5 numara gelse veya gelmese bile bizim icin maksimum yer yari finaldir, final hedefliyorsak koc ve saglam 3 transfer anca kurtarir bizi.

theotheo dedi ki...

ya bırakalım bu boş lafları. basketbol oynamak için gelmiş öle mi. başka oynucak takım mı yoktu kardeş dünyanın öteki ucundaki adı sanı duyulmayan euroligde bile mücadele etmeyen bi takıma gelsin.

bu heriflerin yaptıkları harcamalara yaşantılarına bakarsan 100 milyon değil 200 milyonu da batıranlar çok oldu kimde ne para olduğu belli değil. boş yere atmayalım hayatında 20 bin tl yi bi arada görmemiş adamlar da 2 milyon dolar küçümsemesin bi zahmet. o parayla 3 tane eurolig oyuncusu oynatırsın.

kabul edin etmeyin bu takımdan da bu adamdan da bi b.k olmaz. olan oraya gidip son 20 lirasını verip salak gibi gidip maçı izleyen adama olur orası ayrı.

Jesper dedi ki...

Kimse kusura bakmasın. Senelerdir zaten basketbolda doğru yapılanma görmedik biz.
Çoğu zamanımıda basketbola ayırmama rağmen sağlam organizasyonu olan takımları kıskanırım hep.
Biz her sene yap boz gibi yenilenen kadro ile sezonu açar ve kapatırız. Ergin Ataman döneminde sistemli organize bir yapıya dönüşmeye başladık ki bilindiğii gibi başımıza neler geldi.
O takım gerçekten iyi bir takımdı. Hatta şöyle diyebilirim ki o takımın en zayıf halkası da Cevher'dir.
Şimdi asıl mesela kadro değil bence. Zaten başarının derecesi tartışılmamalı burda.
Şampiyon olmak bu sene ben yaptım oldu demek değildir öncelikle.
Öncelik bir organizasyon yaratmaktır. Bu coach ile başlar daha sonra parke üzerinde şekillenir.
Biz henüz coach olayını çözemedik ki başarı bekleyelim.
Bir menajerden neler bekleyebiliriz ki ? Dediğim gibi bu bugünün sorunu değil.
Zaten Burak hoca'nın takımın başında tutulmasının sebebide, biraz mejaner gibi davranması gerektiğinde klubün menfaatlerini koruması, maddi olaylar yüzünden oyuncularla sıkıntı yaşadığımızda bir şekilde halletmesi ve bu kadar sıkıntı içinde çalışabiliyor olması değil mi ?
Yaptığı işe kesinlikle saygım var fakat o da biliyor ki o bu yüzden burda.
Yoksa bunlarla uğraşacak iyi bir coach bulamayız zaten.
O zaman mesele zaten farklı oluyor. Ne Mustafa Abi nede Serhat Çetin değil mesele.
Mesele bizim gerçekten başarılı olmak istediğimiz mi yoksa başarısız olmak istemediğimiz mi ?

tearkan dedi ki...

Salt para için burada olsa bizim iki katımız para veren Çin'e giderdi. Burada nisbeten daha göz önünde olacak. Çünkü önünde Çin'e gitmiş bir Marbury örneği var. Oraya giderse iyice gözden düşeceğini biliyordu. Tabi bu demek değil ki bizim verdiğimiz paranın etkisi olmadı. Sonuçta öncelikli olarak başarı hedefleyen takımlar zaten yeterince adını duyurmuş ve Iverson'un öncelikli katkısı olan reklam ve isim duyurma kısmına ihtiyaç duymayan takımlar. Diğer kafaya oynayanlarsa eski Yugoslavya takımları zaten. Onlar da daha çok altyapıyla işi götürür ve iki-üç Iverson parasına oluşturur takımlarını. Bu nedenle Iverson'u ikna edebilecek potansiyele ve belirli bir seviyenin üstünde paraya sahip takım yok denecek kadar azdı zaten.

Şu düzensizlik içerisinde Iverson'un gelişi bir hayli lükstür. Sonuçta o parayla takıma sınıf atlatacak üç oyuncu alabilirdik. Fakat söz konusu Iverson olmasa o para verilmez, o yatırım yapılmazdı bu da önceki tecrübelerle sabit zaten.

Tartışılması gereken Iverson'un gelmesi değil de şu düzensizlik içerisine o parayı verip Iverson'u getirenlerin nasıl bir mantığa sahip olduğu olmalı bence.

Yoksa aklı başında ve basketbolu bilen kimse zaten Iverson geldi diye şampiyon oluruz düşüncesinde değil. Olmaması da gerekir.

esperanza dedi ki...

genc Burak Biyiktay bugun de tam resitaldi, basarilarinin devamini diliyorum

Unknown dedi ki...

BİR kredi gerekiyor mu !!!

Benim adım Oscar White ve ben özel bir kredi borç veren duyuyorum. i% 3 faiz oranıyla kredi sunuyor. Bana irtibat numarası ile yer ne kadar istediğiniz ve nerede bildirin ve seni borç verecek. İyice görmek için ayrıntılı bilgileri, Hükümler ve koşulu ile size sağlayacaktır. Seninle çalışmak ve bir sonraki büyük bir anlaşma ile size sunmak için sabırsızlanıyoruz!
ilgilenen kişi oscarwhite1957@gmail.com yoluyla bana ulaşın lütfen gerekir

Bizim hizmetler şunlardır:

* Bireysel krediler
* Borç konsolidasyonu kredileri
* Kabiliyet
* İşletme Kredileri
* Eğitim Kredileri
* Mortgage

Ilgilenen müşteriler başvuru formu ve koşulları için bizim e-posta isteği gönderebilirsiniz gerekir. Kredi işleme Çalışma günleri aşmak ve kredi Transferi sadece sadece (1) saat 35 dakika değil bizim harika hizmetlerini deneyin ve kendiniz için bkz.

sıcak Regard

Yorum Gönder

Ara