.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Ekim 2010 Cuma

Ve Mutlu Son ...

Allen Iverson Sonrası Hücum Opsiyonları Are You Kidding Me Allen Iverson @ Beşiktaş CT

26 Yorum:

Dante dedi ki...

hayırlı uğurlu olsun.

Iverson geldi demek sampiyon olacagiz demek degil bu arada. Sonra "Bu kadroyla sampiyon olunmaz mi, Burak Biyiktay hoca mi?" falan demeyin :P

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Iverson'i getirmek risk tabi, ama buna deger. Artik Amerika'dan Turkiye basketbol ligini de takip edecegim.

Adsız dedi ki...

besıktaslı deilim ama bu sene demiroren besiktası her yonden marka yapmıstır. BESİKTASIN adını dünya capından aldıgı yıldızlarla baya ün sahıbı yaptı helal olsun hıc sevmezdim bu sene potansıyelı astı. iverson ın ölüsü 10 asist 20 sayı yapar Türkiyede

tearkan dedi ki...

Ben Beşiktaşlıyım. :)

Yanlış anlaşılmasın kimseye laf etmek amacında değilim. Elinde Beşiktaş formasını gördüğümden beri mal gibi sırıtıp geldi lan demekten başka tepki veremiyorum.

kma dedi ki...

yahu bi zamanlar dünyanın oynayan en iyi basketbol oyuncusu dediğim adam beşiktaşta oynayacak.

hani takıma katkı vermese bile istanbula her gittiğimde mutlaka bu adamı izlerim ben.

iverson turizmi olur.

t-mac de gelir mi acaba? :)

asist time dedi ki...

su fotografı bile gorunce ayrı bir heyecana kapıldım. Acaba akatlara geldiğinde neler olacak tahmin bile edemiyorum.

Az önce biri tweetlemişti cok hosuma gitti mesaj; Iverson ucakla aktarmalı istanbula inse olay olurdu simdi adam transfer oldu olabilecekleri dusunemiyorum.

Insallah Abdul Rauf gibi 3-4 ay kalıp tekrardan ülkesine dönmez.

tearkan dedi ki...

Iverson'un fesli fotoğrafını koyan küçük beyinliler dolaşıyor twitterda. Onlara da Cumhuriyet'in 87. yılında selam olsun.

BJK4EVER dedi ki...

Kadromuz baya garip oldu ama.

Guardlar: Iverson, Chatman, M.Abi, Cuneyt Erden

Forvetler: Woods?, Ignerski, Bekir Yarangume, Ismail Cevik

Center/Forvet: Likholitov, Cevher Ozer, Ogilvy, Serhat Cetin

4 EU disi sinirlamasindan dolayi buyuk ihtimalle Ignerski ligde oynamayacak, ilk 5

Iverson-Chatman/Woods-Cuneyt-Cevher-Likholitov

Rotasyon

Cuneyt-Chatman/Woods-M.Abi-Serhat-Ogilvy

gibi gozukuyor.

Ozellikle yerlilerde ciddi sorun var, hem ilk 5 hem bench anlaminda. Cevher iyi oyuncu, digerleri yetersiz. Cuneyt, Bekir fena oyuncular degil, katki yapacaklar ama zor maclar icin yetersiz kalabilirler. Serhat Cetin cok potansiyelli, ama gecen sene cok az sure aldi ve simdiye kadar oldukca vasat, M.Abi'nin de durumu malum.

Burak hoca yabancilardan cok iyi verim alip rotasyonu cok iyi ayarlamak durumda, bir coach icin kabus gibi kadro resmen.

Ama Euro Cup'ta Iverson-Chatman-Woods-Ignerski/Ogilvy-Likholitov besi direkt cikabilir, orada cok rahat olacagiz.

BJK4EVER dedi ki...

Nobre'yi basket takimina transfer etsek iyi olur, pota altinda bogusup dursun. Turk pasaportu da var.

tearkan dedi ki...

4-5 pozisyonunda sandığından daha eksik durumdayız aslında. Serhat 2 numara oynuyor çünkü.

Woods'un gelişi kesinse eğer Ignerski'nin yerine Avrupalı bir uzun alsak çok iyi olur aslında. Ratko varda mesela :P

BJK4EVER dedi ki...

Yanlis biliyorum olabilirim, ama hatirladigim kadariyla Serhat Alpella'da 3/4 oynuyordu Cevher gibi. FB Ulker tabii kalabalik pota alti rotasyonundan dolayi orada kullanmis olabilir, ama asist time bu konuda bilgilendirsin bizi.

I'm very happy to be at Besiktas bakisi:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs007.ash2/33728_460375528389_37161473389_5305631_1226599_n.jpg


Hope the fat guy won't let me practice bakisi:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs795.snc4/67520_460375573389_37161473389_5305633_2208820_n.jpg

BJK4EVER dedi ki...

En yuksek sansi bize veriyorlar derken? Link var mi?

asist time dedi ki...

@Bjk4ever

Zaten an itibariyle Eurocup'ın en büyük favorisi durumundayız. En yuksek şansı bize veriyorlar. Rotasyonun sağlayacağı sistemleri de ileride uzun uza tartışırız ancak boyalı alan rotasyonunda kesin bir hamle yapmamız gerekiyor.

@tearkan
Bence de woods'dan cevap gelsede biraz daha bekleyip bir-iki uzunun daha boşa çıkmasını bekleyebilriler.

Varda su an icin cok zor hem kontratı da var. Aslında koç da Ignerski'ye cok guveniyor. Buyuk bi ihtimal Cevher'i artık cogu zaman 5 numarada izleyecez gibi.

Levent dedi ki...

Woods olmayacakmış sanırım.

asist time dedi ki...

@Bjk4ever
http://www.oddschecker.com/basketball/uleb-eurocup

son hali;

http://www.oddschecker.com/basketball/uleb-eurocup/eurocup/top-3-finish

Bu arada Serhat'ın hiç 4 numarada oynadıgını hatırlamıyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Sevilla ve Gran Canaria arkasindayiz sanirim???

asist time dedi ki...

dogrudur transfer dedikodularına gore oranları gun ve gun degistirebiliyorlar. Ama genellikle ilk 3 içerisinde.

tearkan dedi ki...

Serhat'ın boy 2 metre bile değil be abi. Hadi Alpella'da falan kadronun kısıtlı olması yüzünden 3 numara belki oynamıştır da 4 oynaması mümkün değil o boyla. En istikrarlı Karşıyaka'da oynadı. Orda da direk 2 numaraydı zaten.

Avrupa'da yabancı kısıtlaması olmadığı için nisbeten daha rahatız. Ligde de Iverson gelmeden önce de play-off yapardı zaten bu takım. Eğer ki eksiklik görülüp de o bölgeye bir transfer yapılacaksa acele etmek yerine bekleyip ihtimallerin artırılması bence çok da mantıksız değil.

Varda'yı da ciddi olarak yazmıyorum zaten. O çok uç bir temenni sadece kendi adıma. Hele ki zamanında kulübe yazdığı özür mektubuna rağmen affedilmeyen adamı kontratı olmasa da alacağımızı hiç sanmıyorum.

jeankier dedi ki...

DNA testi istiyoruz!

pseudotimes dedi ki...

Takıma ve lige heyecan katmak açısından çok iyi transfer. Eğer saha dışındaki pazarlaması iyi yapılırsa bizim için iyi getirileri olabilir. İsim çok iyi ama saha içi konusunda çok ümitli değilim. Uzun süre basketboldan uzak, antrenman falanda çok yapmamış. Artı sorunlarından ne kadar arınabilir soru işareti. Yine en büyük sorunlardan biri avrupa basketboluna adaptasyonu. Avrupa basketbolunu neredeyse hiç bilmiyor ve oyunu bence avrupa basketbolunun dinamiklerine çok uzak. Nba'deki yapıya cuk diye oturuyor ama avrupadaki kurallar, oyun dinamikleri falan çok farklı. Tek ümidim oyun yapımız ve Chatman'ın takımına gelmesi. Umarım saha içine odaklanır ve en iyisini yapmaya çalışır. Yoksa bir sabah haberlerde bavullarını toplayıp amerikaya gitti denilirse çok şaşırmam.

Yönetim açısından konuşursak, evet güzel bir isim. Güzel ne kelime müthiş ama bu hareket yinede yönetimin ve basketbolla ilgili yöneticimizin 70'ler kafasıyla kulüb yönetmediğinin bir kanıtı değil. Yıllardır yapılan saçma sapan işler, planlamalar bir iverson transferi ile silinmiyor hafızamdan. Bir oyuncuya 2 milyon dolar verebiliyorsan; yıllardır kurulumayan kadroların, yapılamayan ödemelerin hesabını kime yazıcağız.Şimdi ismin büyüklüğüyle, transferin büyüklüğü bir değil bence. Tamam iverson'un gelmesi heyecan yaratabilir ama hiç bir yöneticinin kapısını çalmadığı bir adamı Beşiktaş'a getirmek çok büyük bir iş değil. Hele hele vizyon cart curt falan hiç değil. O yüzden Iverson'ı aldılar lan oturun tebrik edin başkanı diyemem çok garip kaçar.

Takıma gelirsek. Bu takım iverson gelmesede bence büyük ihtimalle yarı-final oynardı. Iverson geldi ama final falan çok uzak. Hele hele şampiyonluk bence hayal. Pota altındaki durumumuz malum umarım bir girişim olur oraya. Avrupa'da yabancı oyuncu durumlarından dolayı sahada daha iyi dizilişle durabiliriz lakin ben yinede takımın zorluk seviyesi yüksek maçlarda, zor deplasmanlarda çok bir direnç koyabileceğini düşünmüyorum. Bunun hocayla falanda alakası yok. Kadro yapısı bana bunu söyletiyor. Neyse yinede Iverson'ı izlemek keyif olacaktır neyseki kombineyi erken davranıp almıştım.

Unknown dedi ki...

are you kiddin' me?

BJK4EVER dedi ki...

Eskiden kartalbasket diye takip ettigim super bir forum vardi, ancak sonradan kalkti nedense. Acaba o tayfanin devam ettigi veya tavsiye edebileceginiz baska BJK agirlikli basketbol forumu var mi?

asist time dedi ki...

eski kartalbasket tayfası simdi burada;

http://www.besiktasbasket.com/phpbb2/index.php

tearkan dedi ki...

Sinan Erdem'e mi geçiş yapıyoruz? Bir kaç yerde böyle haberler gördüm. Efesle ülker orda oynuyor zaten Abdi İpekçi daha mantıklı bir tercih olmaz mı? Hem perde sistemi de vardı Abdi İpekçi'de. Hani salonun dolmama ihtimaline karşılık. (tabi böyle bir düşüncenin gündemde olması ihtimali üzerine konuşuyorum)

Pamukk dedi ki...

kombinem sinan erdeme yada başka biyere geçersek geçerli olacak heraldE? :s

Yorum Gönder

Ara