.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Ekim 2010 Pazartesi

STSL \ Kayserispor - Beşiktaş

140 Yorum:

purplepurple dedi ki...

totemcilerden özür dilerim, yine ben açtım başlığı :(

huan ramos dedi ki...

2-3 biter
goller: bobo(2) ve guti penaltıdan

Gogo dedi ki...

çok zor maç kazanırsak önümüz açılır...kayseriden sonra 14.haftadaki gs macına kadar cok zor macımız yok sivas kasımpaşa gencler konya...

bacon1903 dedi ki...

Sadece bu maci almayacagiz onumuzdeki 5 macida kazanacagiz yeterki guti oynasin schuster sistemden vazgecmesin.Dragaodan en az puanla cikcaz levski sofya macinda 2.turu garantilicez.

Ya kardesim, Jessie kaza falan mi gecirdi? Nooluyoruz ya? Bu kadar adam her maglubiyet sonrasi Jessie Jessie diye yirtiniyor, hala postlari baskasi aciyor.... Yeter ama ya! Hakan arikan bile kadro disinda, siz kadroyu degistirmiyosunuz... Vallaha ters bir durumda sizden bilecegim ona gore...

akaretler dedi ki...

Fatih Tekke ve Guti kadroda. Kaleyi de Cenk koruyacak sanırım.

tearkan dedi ki...

Bence de başlığı Jessie açsın. İlk mesaj da başlığı Jessie açmış yeniliriz olsun mümkünse. :)

Guti ve Tekke'nin kadroda olması güzel. Sakatlık sonrası dönüşü nasıl olacak pek kestiremesem de eğer çok yıpranmamışsa özellikle iç saha maçlarında çok faydası dokunacağına inanıyorum Tekke'nin. Tabi bu arada Hakan'ın İstanbul'da unutulmuş olması hem kendisi, hem de bizim açımızdan daha da güzel.

Unknown dedi ki...

Hakan oynamayacağı için maçın 0-0 başlayacak olması bizim için tabi bir avantaj..

Guti sahalara golle döner.

Bacon1903 seni kimse doğrultmamış bu zevk bana ait olsun, Levski değil CSKA Sofya olacak:D

Şaka bir yana çok zor maç, takımın nefes almaya ihtiyacı var, Trabzon ve Bursa şov devam ediyor, şu dönemde daha fazla puan kaybetmeyelim mümkünse.

Bu arada iverson Besiktasimiza hayirli olsun...

fabianernst dedi ki...

abi yalvariyorumm bu sene iyiydik jessie ile ah ahh :(
@tearkan bu arada beşitkaşın porto maçı için kusura bakma ..sen de bilirsin ki milli maçlar artık bjklılar için terimden sonra ozellıkle çok da buyuk sonuçlar alınmayınca heyacanalndirmiıyor soğuma var..bende de durum bu o yuzden milli maçlarda daha rahat objektif ve daha az duygusallaşıorum..bjk maçında ise olmuyor yenilecegi belli bile olsa aslında araba satip oynanacak maçta bile portoyu yeneriz dio insan tekrar kusura bakma..bu arada hoca onur u ilk 11 de oynatirmi sizce oyle bir ihtimal var mı veya ikinci yari oynatır gibime geliıor..yeni totem i bulalım artık madem jessie maç topiği açmıyor :(
not:ya cidden jessie yi bazen severim bazen sevmem yazılarıyla ama başina bir şey mi geldi harbiden merak ettım totem maç futbol hepsinin k.y g.tune de .

purplepurple dedi ki...

yok, allah korusun bişey gelmedi. evlilik tabi kimi inanışlara göre lanet(?) kabul edildiği için son dönemlerde başına öyle bir şey geldi sadece.

erosabi dedi ki...

jessie en son rapid wien maçının başlığını açmıştı. o günden beri galip gelemiyoruz. purplepurple kişisel algılama ama abi olmuyor ya. valla totemciler endişeli. jessie dışında maç başlığı açılmasın.

tearkan dedi ki...

@ alioner

yok be abi saçmalama ne kusuru. ben zaten normal oynadığım kuponda porto'ya vermiştim, hem onun suç duygusunu bastırmak, hem de milli maç tahminin hatrına söylediğini oynamamak olmazdı zaten :)

Bu arada kendi konusuna yazmıştım; ama burdan da yazmadan duramadım. Iverson'dan gol haberi var.

http://sports.yahoo.com/nba/news;_ylt=AtsJRpApMGDZhbxPfBq1WqS8vLYF?slug=ys-iversonturkey102410

fabianernst dedi ki...

cCc üşüyoruz jessie reyizzz cCc :)

RuFF dedi ki...

Jessie artistlik yapma da şu topicleri sen aç.15 yaşında çocuk tribi yapma burdakilere.Nasıl uğursuz bir adammış bu purplepurple adamın topic açtığı her maçı kaybettik yine gelmiş bu topiği açmış.
Ayıp denen birşey var.
Bu maçta puan akybı olursa bir daha post atma buralara şampiyon..

fabianernst dedi ki...

@ruff
ya bu arada pamuk bjk son maçlarına deplasman ve inonu dahil gidıyor mu ondan suphelenıorum :)

RuFF dedi ki...

Valla bize gitmiyorum diyor ama gizli gizli eski açığa giriyor olabilir :)

selo dedi ki...

bugün kadroda cenkin kalede onurun ise oyunda olacağını düşünüyorum...

Şu maçta Ersan Gülüm oynasa bari..
Bu geceki rakibimiz geçen seneki A2 takımından bir sürü oyuncuyu bu sene ilk 11'de oynatmakta bir sıkıntı görmüyor ve üstüne üstlük şu ana kadar ligde bizden daha fazla puan topluyor.Şenol Güneş Beşiktaş maçına Mustafa Yumlu diye daha doğru düzgün profesyonel ligde maça çıkmamış bir oyuncuyla başlıyor ama biz geçen sene Bank Asya'da yılın stoperi seçilen adamı kullanamıyoruz.Zapo'yla Toraman'ın futbolculuk yeteneklerini bir laf etmiyorum ama ikisi yan yana geldikleri zaman iyi bir ikili olmuyorlar.Çünkü ikisinin de fizikleri zayıf.Her maç güçlü forvetlerin yanında dayak yiyorlar.Bu da onları maçın ilerki bölümlerinde güçten düşmeleri dolayısıyla da hata yapmalarına neden oluyor.Halbuki Zapo'nun yanında Ersan oynasa,son maçlarda konsantrasyon sorunu çektiği apaçık belli olan Toraman da Aurelio'nun yokluğunda ön liberoya kaydırılırsa savunma sorunumuz bir nebze çözülecek.Schuster,son 2 maçtır 6 gol yiyen takımı için Hakan'ı kesmek dışında hiçbir önlem almazsa bir kez daha hayal kırıklığına uğratacak beni.

addN0NE dedi ki...

Başlığı purplepurple açmış fark atarız.

Batistuta35 dedi ki...

0-2 yeneriz, hatta iddaacılar için beşiktaşlı bi kupon yazayım:P

Kayseri-bjk 2 2.3
napoli-milan 2 2.3
sociedad-deportivo 1 1.9


mis gibi kupon:P

Unknown dedi ki...

allah allah allah saldır beşiktaş, taraftarın a.ına koydun beşiktaş!

mattben dedi ki...

iverson olayı doğru mu ya?

Pamukk dedi ki...

uefa maçlarının hepsine gittim, porto hariç. anlayın işte.

uğursuz olan Ruff ve Esperanza dır. bilginize.

fabianernst dedi ki...

q7 le gutıyı aldık olmadı dayıyı da hoca olarak aldık fakat pamuk un hala maçlara gelme ihtimalini duşunemedi koskoca camıa :)
bu arada jessie twitter da coştu adeta ozguven patlaması inanılmaz boyutta hakan şukurden fena olmuş o derece :)

pavelkuka dedi ki...

bence türkiye'nin en iyi defansına karşı oynayacağız. serdar kesimal ve gürcü oyuncu ortayı çok iyi kapatıyorlar. sol bekleri de iyi,sadece sağ bek aksıyor. çok pozisyon bulabileceğimizi sanmıyorum. bobo nun portoya attığı golün bir benzeri gelebilir. 1-0 kazanırız.

Unknown dedi ki...

troisi ve cangele yok kayseride bizim için büyük avantaj umarım bu avantajı dezavantaja dönüştürmez bizimkiler diyecegim ama beşiktaşımızın oldugu her yerde bir acaba vardır :|

RuFF dedi ki...

Bizi boşvereceksin sen.
Biz galip geldiğimiz her maça da gittik.
Burada sorumluluk purplepurple ile Jessie nindir
Adam Twitter dan şov yapıyor buraya yazmaya zahmet etmiyor topic açmıyor.
Konu Beşiktaş ise herkes taşın altına elini sokacak..

pavelkuka dedi ki...

jessie beşiktaş tan sıkılıp,twitter dan magazine el atmış olmasın:)

EnisteKolaKoy dedi ki...

ben 2.65lik oranı kaçırmayıp 50tl basıcam bize. bu maçı rahat kazanacağımıza inanıyorum. guti'nin geri dönüşü farkını ilk 20 dakikada hissettirecek ve iddia ediyorum 30.dk itibariyle 2 farklı önde olmuş olucaz. ccc kahin eniste ccc

purplepurple dedi ki...

baya baya ciddi olanlar var. birisi kişisel algılama falan demiş. ne algılayacağım be hahah. allah akıl fikir versin'in yumuşatılmış bir versiyonu var mı dilimizde merak ettim.

fabianernst dedi ki...

@purplepurple
bence herkes maç topiğinde maç hakkında konuşmayıp totemi konuşarak daha farklı bir deneme yapiıoruz belkide.. ben ruff yorumunu begendim en çok ama :)

purplepurple dedi ki...

hadi hayırlısı :) ama totem kafasına bu kadar girmek, ciddiye almak komik geliyor bana. bol şans o zaman, ne diyim.

alper dedi ki...

@pavelkuka

ne yaptın abi sen ya.serdar kesimal ortayı değil sağ kanadı savunuyor.ortada önder turacı ve hasan ali var.sol bek te ise o gürcü alexander ........ .

şu yaşımda o kadar genç yaşta o kadar iyi gördüğüm tek stoperdir hasan ali kaldırım.muhteşem bir futbolcu.akşama dikkatli izleyin.birde her topa vurduktan sonra eğilip sol ayağını okşaması olmasa daha da çok seveceğim ama kendisi sanırım tik olmuş.

4-1 BJK GALİBİYETİ.önder turacının oynadığı defans türkiyen değil dünyanın en iyisi olsa kaç yazar.yeterki biz girdiğimizi atalım.

moritze dikkat.iyi topçudur kendileri.santana gutiyi sakatlayabilir.çünkü ha fatih terim ha süleyman hurma.bunların teddirsatından geçmiş adam sahada her pisliği yapar.

Pamukk dedi ki...

onu bunu bilmem kesin KAZANMALIYIZ!

BJK4EVER dedi ki...

Alper yanlisin var Hasan Ali solbek, Amunashvili stoper Onder ile birlikte, Serdar Kesimal sagbek.

renom dedi ki...

hakan arıkan kadroya alınmamış.bu da demektir her maç rakibe hediye ettiğimiz en az 1 gol bu maç olmayacak. guti'nin de dönmesi ile maçı alacağımız düşünüyorum ben. defansta ersan-zapo ikilisini denenir mi acaba? toraman çok s.o.s veriyor stoper mevkiinde...

Unknown dedi ki...

-------------iverson-----------

hilbert--toraman--ersan----deli

ali/nihat--necip--ernst--yusuf
--------------guti------------
-----------bobo----------------

Levent dedi ki...

Jessie? :'(

Sertug Ozgur dedi ki...

Nobre neden kadroda yok? Cezalı, sakat?

Hiç de bahsi geçmemiş burda.

Pamukk dedi ki...

Cenk, Hilbert, İ.Toraman, Ersan, İ.Köybaşı, Ernst, Necip, Guti, Fink, Nihat, Bobo
?

huan ramos dedi ki...

holosko ilk 11'de galiba. son çalışmalardan o yönde bilgiler var basında

Adsız dedi ki...

üşüyoruz jessie başkan

cCc totemkamon cCc

tearkan dedi ki...

RÜŞTÜ-HILBERT-İBRAHİM TORAMAN-ZAPOTOCNY-İBRAHİM ÜZÜLMEZ-ERNST-NECİP-FINK-ONUR-NİHAT-BOBO

EnisteKolaKoy dedi ki...

onur'un ilk 11'de olması şaşırtıcı. kalede de cenki bekliyordum. guti'yi sonra gidişata göre değerlendirecek olmaası hayra alamet mi değil mi bilemedim. geçen sene kötü zamanında bu stadta yıldızlaşmıştı tello, umarım bu maçın yıldızı da nihat olur.

Unknown dedi ki...

onur kayseri deplasmanına koyulacak adam mı? bence de gençler oynasın ama doğru zamanda... olası mağlubiyette medya başlar saydırmaya..

huan ramos dedi ki...

belki de guti de hafif problem vardır. kendini iyi hissetmemiştir. ağrısı olmuştur... onur muhtemelen 2 devreyi çıkaramaz. 2. yarı onur'un yerine guti nihat'ın yerine fatih girer güle oynaya kazanırız.

asist time dedi ki...

Bu sezon hangi Kayseri maçına denk gelsem en dikkat çekici oyuncu Hasan Ali Kaldirim olmustu. Sol bek de bayagı etkili bir oyuncu. Hilbert dikkatli olmalı.

Ze1903 dedi ki...

Nihat yeter artık defol git şu takımdan bu kadar bencillik olmaz kamera her gösterdiğinde nefretimde artıyor.Alllah sana akıl fikir versin..

fabianernst dedi ki...

helal olsun nihat sana 2 pozisyonda kesinlikle vermen vereken pası şut la kullanarak delirttin..sonra kimse demesin bu adamı yuhlamyın diye OFFFFFFFOFFFFFF

Ze1903 dedi ki...

Nihata 2 senede bütün sempatimi yitirdim hatta nefret ediyorum arkadaş bu kadar bencil olunmaz.Nihat hala gol atıp kral olma derdinde eminimki şuanda kendini Beşiktaştan çok düşünüyordur.Taçıda sen at nihat,autlarıda git sen kullan,penaltı olursada kaleye geç a.k...

nihat'ın bencillikleri, hilbert'in dağlara taşlara ortaları ve pasları sayesinde küfür manyağı oldum oturduğum yerde. onur'un tecrübesizliği sırıtıyor maalesef ama yenileceksek onur oynasın, öyle yenilelim.

Sikim böyle kadroyu Nihat ne arar halen bu takımda.Böyle hayati bir maçta Yusuf kulübede otururken Onur ne aq.Schuster efendi soğukanlılık ve şeyinde olmama arasındaki eşiği çoktan geçmiş bacak bacak üstüne atmış maç izliyor.Cm oynuyor adeta sen git Kayseri deplasmanına Onur'la başla.Yenilince de retire yapıyorduk biz Türkiye'de zaten.

fabianernst dedi ki...

kayserideki muthiş beşiktaş taraftarina sevgilerim yolluyorumm...ve onlar eger maçın sonunda nihatı yuhlarlarsa şaşirmiycam..boboyla ernstden nefret mi ediyor bu adam anlamadım gitti arkadas

Sertug Ozgur dedi ki...

Uzun topla ernst'i kaçırdık ya içeri, karşı karşıya gibi pozisyondu, nihatın vuruşlarına o kadar alışmışız ki içeri bobo'ya top atınca şaşırdım. defans girmese goldü neredeyse.

Ya hadi kalabalık geldiğimiz pozisyonda vurdun kaleye tamam. Çok kötü seçim değildi. Ama 30uncu dakikalarda bobo içeride teke tek kalmış sen kıytırık bir yerden vuruş deniyosun, görmemen imkansız.

Şu kadroda necip'in daha çok inisiyatif alması gerek. Bu takımın en iyi ismi sensin necip, inanın abartı değil bu çocuğun futbol stiline hayranım.

Takım olarak hiç iyi değiliz. Şansa ihtiyacımız çok. Ki o şans-rüştü şansı- şu an bizim yanımızda, daha fazla çaba ve ciddiyet gerek. Birkaç isim dışında oyuncuların konsantrasyonunu hiç beğenmedim.

huan ramos dedi ki...

guti ve fatih hamleleri bekleniyor. tabi gol yemeden...

maui dedi ki...

Bir şeyi 40 kez söylersen olurmuş,
Haydi hep beraber

Birisi bizi Nihat'tan kurtarsın...

Abi lütfen totemin hepsi lazım, hem de şimdi lazım

Oğlumun kör kağıt makaslarıyla kendimi kesesim geliyor
Guti kenarda oturuyor, Nihat bizim Gutimizden fitil fitil getiriyor.
Hele o kısacık boyuyla kabarmış bir şekilde eliyle koluyla sağa sola çemkirmesi yok mu?
Aha herif yine çıktı sahaya...
Allahım sen aklımı koru...

QuaresmA dedi ki...

Nihat atar, 1-0 alırız.

Ayrıca bundan sonra "Tabata değil, Onur oynasın" ve benzeri şeyler diyenlere FM'ci muamelesi yapacağım. Tamam belki ileride yeni Kaka bile olabilir ama şimdilik olabileceği en yüksek yer Tabata'nın yedekliği.

Ze1903 dedi ki...

Yalvarıyorum çıksın gitsin şu Nihat..10 tane korner kullandı hiçbiri etkili değil bir Allahın kuluda yeter ben kullanayım demiyor kendide demiyor yazıklar olsun atacam kendimi balkondan aşşağı birazdan..

Sarper dedi ki...

Nihat'ı biri kızılcık sopasıyla iyice dövmesi lazım artık

kendine gel ulan diye

ya da parasını peşin verelim direkt bağ bahçe işlerini girip inzivaya çekilsin

Unknown dedi ki...

buyrun cenaze namazına

AQ-47 dedi ki...

Bunu haketmiştik...1.0, 90. dk

kuduz dedi ki...

Bu takıma birşey olmuş, son haftalarda bu kadar motivasyondan uzak ve kötü oynamasının bir sebebi olmalı. Böyle değildi, izlediğimiz gördüğümüz takım bu değildi.

Sarper dedi ki...

off ki ne off

bugün sahada pozitif hiç birşey yoktu
çok moralim bozuk lan

barfilozofu dedi ki...

Iverson sendeyiz...

okka dedi ki...

iyi futbol, iyi futbolcularla oynanır beyler.
nihat,holosko,hilbert ile değil....

AQ-47 dedi ki...

ofsaytı bozan arkadaş kimdi sahi?

Purplepuprple, Allahindan bul diyorum baskada birsey demiyorum sana...

Levent dedi ki...

Bu ekim ayının affedersiniz ta a.ına koyayım! Ulan böyle uğursuz bir ay olabilir mi ya, oynadığımız tüm maçları kaybettik, sinirden ağlıyorum artık. Bu moralle daha nah ders çalışırım, yarın okula nasıl gideceğim ben de bilmiyorum.

Ekim ayı bitsin artık ne olur, yemin ediyorum psikolojim bozuldu.

Ze1903 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ze1903 dedi ki...

NİHAT,Zapo,Holosko,Tabata,Fink,Toraman gibi adamlarla bu kadar işte...Şu takım bugün 100 sene oynasasa gol atamaz bari skora yatalım Fink'i çıkarıp kazma Holsoko'yu almayalım.Ne faydası oldu o değişikliğin ne bekliyordu Hosloko dan anlamadım.Sergene gün doğdu yarın atıp tutar..Nihat allah belanı versin senden nefret ediyorum ne yapsan yaranamazsın bana bu saatten sonra...

kuduz dedi ki...

Ofsaytı bozan oyuncu Holosko'ydu sanırım.

enorton dedi ki...

Maç boyu tek pozisyonumuz Fatih Tekke'nin direğin hemen yanından dışarı çıkan kafa şutu. Adamların bize oranla daha fazla pozisyonu ve direkten dönen bomboş topu var,keza o sıralarda kalecimiz yerde yatıyordu.

Son golde üzülmez adamı kovalayacağına hakeme elini kaldırıyor. Ben bizden gol beklerken son dakikalarda adamlar gol attı. Onur Necip çok pas hatası yaptılar. Ernst bildiğimiz Ernst değildi. Nihat, Bobo, Fink, Hilbert, Deli ibo vasattı. Zapo geçen maçtan sonra bu maç hırs yapmış galiba maça en çok asılan oydu.

Toraman maçta değildi sanki, her uzun pası rakibe attı. Kafa olarak maçta değildi. İlk yarıda golü atan Furkanın bom boş üstten dışarı attığı pozisyonda resmen uyudu Toraman efendi. Rüştü yerine Cenki beklerdim, golde hatası yoktu ama çok hata yaptı.

Yine defansın arasına atılan topla gol yedik ve yenildik. Üstelik bu sefer diğer maçlarda tesellimiz olan iyi oyun, mücadele ve son dakikaya kadar kazanma arzusu da yoktu. Ne diyeyim çok kötü oldu, moralim çok bozuk. Artık şampiyonluk hayal :(

Sarper dedi ki...

Bu maç, diğer bütün maçlardan farklı enorton'un dediği gibi

güzel oyun, paslaşma, mücadele hiç bir şey yoktu maalesef

Holosko değil Tırtbert bozdu sanırım ofsaytı.3 gün sonraki Mersin maçına tam kadro çıkmalıyız artık.Bu takım bu saatten sonra ligde hayatta ilk 3'e giremez.Gelecek sezon Öropa liginde Ağustos ayında sikim gibi takımlarla maç yapmamak için kupayı almamız ya da en azından final oynamamız lazım.

88. dakikada Holosko oyuna girerken ev halkından çıkan ortak ses: "Almasan daha iyiydi, hiç olmazsa oyuncu değişikliğiyle vakit geçmez." Son 2 dakikada ne bok bekliyorsa artık! He ne oldu, kademeye girip 3-4 tane pozisyon kesen Fink'i çıkardı, belki de yine Fink'in kesebileceği bir pozisyonda, ofsaytı bozan Holosko'yla golü yedi. Schuster büyük hoca olabilir ama şu hamlesinin en ufacık bir açıklaması yok. Son 2 dakikada futbol iq'su 35 civarında olan adamı oyuna alarak ne yapmaya çalışıyor? Hakikaten merak ediyorum. Bu arada Hilbert gidiyor, geliyor vs. ama hakikaten balta abicim. Bak çok net söylüyorum, süper ligdeki herhangi bir takımın sağ bekini alın, şu takıma koyun, bu kadar pas hatası yapmaz, yok yok yapamaz, mümkün değil.

geçen sene bursayı yenseydiniz hani size şikeci diyen camiayı sezonu erken açmayacaktınız ve fazladan 4 maç oynayıp ekim ayında yaşlı takımınızla bu kadar form düşüşü yaşamayacaktınız neyse...

enorton dedi ki...

Arkadaşlar bu adamlarla bu kadar edebiyatını bırakın. Beşiktaş bu! Kayserinin kadrosu bizden daha mı iyi? Elindeki kadro bu, bu kadro 2 sene önce çifte kupa almış kadro. Bu kadroya neden Barcelona gibi oynamıyorsun diye kızmak mı hata yoksa bu adamlardan Barcelona gibi oynamasını beklemek mi hata?

Schuster dayı beni hergeçen gün hayal kırıklığına uğratıyor. Fink'i sene başından beri yok saydı şimdi ön liberoyu Fink'e veriyor. Mehmet yok diye oynatıyor diyebilirsiniz ama daha Mehmet transfer edilmeden Fink'i kadroya almıyordu.

Deli iboyu Fener Trabzon maçlarında kesti, Şimdi deli ibo yu oynatıyor. Adamın pili bitmiş haftada 2 maçı kaldıramıyor. Yusuf - Onur tercihi sorgulanabilir ama haftalardır hata yapan stoperlere rağmen Ersan neden oynamıyor anlamış değilim.

RuFF dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Batistuta35 dedi ki...

Hilbert nasıl bir adamdır öyle ya?! Yakın uzak,1 metre 100 metre tüm pas ve ortaları rakibe nişanlamayı nasıl becerir anlamıyorum.Ayrıca bu ne biçim kanat oyuncusu bi kere çalım,dripling denediğini görmedim.Anca üzülmezle ikisi her topu geriye döndü.

RuFF dedi ki...

Bir kaç tane soru sorucam
1- Onur bu kadar sahada tutulur mu?Bu adam genç oynatacaksan içerdeki kolay maçlarda oynatacaksın.Senin için hayati önem taşıyan ve senden üstte olan bir takıma karşı ilk 11 oynatılır mı?
2- Şu maçta Yusuf oynamaz mı olacak iş mi bu? İlk yarı 2 tane pas yapamadın arka arkaya
3- 88. dakikadaki oyuncu değişikliği nasıl bir saçmalıktır Schuster ? Vakit mi geçiriyorsun a.k ?
3- Necip veya Bobo sol açık mı?
4- Bu nasıl sistem ? Kim nerde oynuyor ? Geçen sene anasını bellediler M.D nin, bu sene neden ses yok ?

Yabancı t.d macerasının kaçınılmaz sonu oldu ve resmen havlu attık lige.Her aşaması ile Tigana zamanını hatırlatıyor bu dönem bana.Beceriksiz stoperler, ofsayt taktiği ve araya atılan toplar sonucu gelen goller..
Yazık..

Levent dedi ki...

Gerizekalı Fenerbahçeliler geldi yine. Sen de bir zahmet Trabzon'u yenseydin bugün beyninde böyle bir hasar oluşmayacaktı.

RuFF dedi ki...

Hilbert
İbrahim üzülmez
Ernst
Fink
Toraman

bu adamların bu kadar kötü oynamaya hakkı yok

Önder Turacın stoper oynadığı takıma gol atamadık a.k olacak iş değil deliricem yemin ediyorum

hacı kızma be hemen. haksızsam haksızsın de!!!

RuFF dedi ki...

hiç kızma be hemen !!!
a.k piyangomusunuz nesiniz bu nasıl hitap şekli :):):)

enorton dedi ki...

Haklısın dersek gideceksin sanırım, tamam haklısın :)

Çok moralim bozuldu cidden Trabzon, Manisa, Porto, Kayseri üst üste 4 mağlubiyet. Porto maçı öncesi çok tartıştık, artık diyecek bişey yok. Aynı hataları yapmaya devam ediyoruz savunmada. Hücumda tek ümidimiz Hilbert'in sağ bekten iler çıkıp orta yapması. Başka bir organizasyon göremedim ben, görene saygı duyuyorum. Ceza sahası önünde kısır paslaşmalardan öteye gidemiyoruz. Neyse herkese iyi akşamlar, çok kafam bozuk gidip biryerleri yumruklayayım bari...

BJK4EVER dedi ki...

Yenildik ama olsun, oyundan muthis zevk aldik. Sahane paslasiyoruz, hucum ediyoruz, Allah'tan M.Denizli'yi yollamisiz. Onun bol orta sahali pasif sacma sapan sisteminden kurtulduk. Bugun gozlerimin pasi silindi, kanat bindirmeleri, verkaclar, kacan pozisyonlar, direkten donen toplar, resmen resital vardi.

RuFF dedi ki...

88. dakikadaki oyuncu değişikliğiiiii
deliricem şimdi aklıma geldikçe deliriyorum

severek sayarak takip ettiğim bir blog. efendice yorum yazmaya çalışıyorum işte. kötü birşey demedim ki neyse daha fazla birşey yazmayım dahada küfür yemeden.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Oyuncularda genel olarak dusus var. Hadi kotu oynamalarina artik alistigimiz isimleri gecelim. Sezona muthis baslayan Necip nerede? Takim yasli oldugu icin dusus basladi diyorlar. Genclerde de buyuk dusus var buna ne diyeceksiniz o zaman? Su anda daha da fazla yazmak gelmiyor icimden. Toparlanacagiz.

BJK4EVER dedi ki...

Ayrica Onur gibi bir genci kulubumuze kazandirdigi icin Schuster'e tesekkurumu borc bilirim. Genc dusmani hain M.Denizli gecen sene oynatsaydi su an Guti'yi kulubeye itecek yerli Iniesta'miz olurdu ama gormedi maalesef. Resmen gozlerimin pasini sildi onur Necip'le birlikte!

RuFF dedi ki...

bu taraftarrrr hep arkandaaaa
seneyee korkakkk oynattmaaaaaaa

allah çarpıyor allah
nankörleri allah çarpar

Unknown dedi ki...

altın kapılarımız kan oldu kartallarr.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@BJK4EVER

Bu sefer o dedigin bol orta sahali sisteme yakin oynadik. Gecen seneki Besiktas'a benzer sekilde defansif oynadik, ve gordugun gibi pozisyona falan da giremedik. Kimse de zevk falan almadi.

Artik gecen seneyle kiyaslamayi birakin su takimi, onumuze bakalim. Her firsatta yok Denizli'nin takimi soyleydi bu boyleydi demenin takima bir faydasi yok. O takim gecen senede kaldi. Gecmisten konusacaksak ben de Metin Ali Feyyaz'dan bahsetmeye baslarim o zaman. Cok gereksiz tartismalar bunlar...

Levent dedi ki...

@BJK4EVER Sen de bir Ertem Şener, bir Mustafa Doğan, bir Sergen Yalçın potansiyeli görüyorum. Özellikle kinayelerin çok başarılı.

Levent dedi ki...

Ha ayrıca daha Manisa maçı başlığında yakında Necip'i de yuhlamaya başlarsınız demiştik, yavaştan başladınız Necip'i, Onur'u eleştirmeye. Mersin ya da Sivas maçında ıslıklamazsınız inşallah.

Sarper dedi ki...

BJK4EVER kusura bakma ama fırsatını buldun mu, Şuster'in yaptığı ve yapmak istediği şeyleri başarılı bulanlara lafı geçirmeyi ihmal etmiorsun

sonuçta herkes bugün farkında iyi oynanmadığının

bunun bir çok sebebi var, hafta içi maç, sakatlıklar vs vs

ama kayseri'de yabana atılacak takım değil, şota'ya helal olsun
9 maçtır 4 gol yedi adamlar

BJK4EVER dedi ki...

@leventpolat

Onu bunu birak da zevk aldin mi? Ben dvd'ye cekiyorum maclar, ondan sonra canim sikilinca seyrediyorum, ozellikle yenildigimiz maclardan buyuk zevk aliyorum sizler gibi. Schuster sagolsun bu aralar bol bol yeniliyoruz, bol bol zevk aliyorum. Yalniz Holosko'yu cok erken aldi, moralimi bozdu, keske 2 dakika daha bekleseydi. Ama olsun, M.Denizli'den kurtulduk ya, o yeter bana. Bol bol zevk aliyoruz simdi.....

Levent dedi ki...

@BJK4EVER

Dili böyle güzel kullanmayı lisede mi öğrendin?

bacon1903 dedi ki...

@Daima Fenerbahce

Arkadasim sen bursayi yenseydiniz dersen milletde sende tsyi yenseydin sampiyonlar ligi oynasaydin der.Bursayi yenemezsiniz sadece sizin icin bitmiyor lig 3 buyuk icinde bitiyor.Bir taraftanda helal olsun valla helal olsun bursaya tsye kayseriye valla helal olsun!!!!

@Bjk4ever

Yeter arkadasim yeter denizliyi bende cok takdir ediyordum.Ama gerizekali bir sekilde gonderildi yada kendisi gitti,adam kendisi istekli degildi yani kalmaya.

BJK4EVER dedi ki...

Evet, sana da tavsiye ederim, liseye baslamadan evvel arastirma yapip bilgi toplaman guzel.
Kinayeyi kenara birakirsak, yine Schuster'in hatalariyla (ligi tanimamasindan dolayi ozellikle) dolu bir macta. Kayseri E.Saglam ve Tolunay'la birlikte iyi bir savunma disiplini kazanan ve bunu genc oyunculari harmanlayip ust seviyeye cikarmis bir takim. Boyle bir takima karsi tam tamina 0 yaratici oyuncuyla cikmak muthis bir zeka olsa gerek, boyle kuvvetli bir deplasmanda genc Onur'u oynatmak zaten intihardir. Ligi ve rakibi taniyan bir hoca olsa Kayseri'nin ciddi eksiklerini de hesaba katip bastan full kadro ile cikip isi siki tutardi, ama Schuster yine cok rahatti ve umursamadi yine.

bacon1903 dedi ki...

@enerton

Kardesim sen cok haklisin resmen kafayi yedirttiler bugun bana yana pas yana pas dikine pas yok allah allah!!!!Gectigimiz maclarda takim gelecek adina umit veriyodu ya bende o umutla ve gutinin oynayacagi umidiyle 5 macida alcaz dedim.Alin simdi gutiyle q7 yi tovbe tovbe!!!!Adamlar 1 ay yoktu ve resmen battik bundan sonrasi fb kayseri ts ve bursayi beklicez bizde duzelecegiz diye beklicez olme esegim olme bu is bitti gibi!!!!!

Levent dedi ki...

Son birkaç yorumundaki zeka seviyesini yakalamak için liseye başlamaya gerek yok ya, neyse.
Tam kadro derken hangi tam kadrodan bahsediyoruz biraz da açabilir misin?
Kontrollü oyun istiyordunuz, oynadık, buyur?

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Fatih Tekke'nin kafasi gol olup da maci 1-0 kazansaydik yine ayni seyleri yazacak olanlara saygi duyarim. Ama skora bakip yorum yapanlara tahammul edemiyorum. Maglubiyeti firsat bilip laf sokma yarisina girip sinirlerimizi bozmayin. Bu takimin iyiligini istiyoruz sonucta.

kma dedi ki...

kayserisporda;

hasan ali kaldırım 21,
serdar kesimal 21,
furkan özcal 20,
ömer şişmanoğlu 21
yaşında idi.
bunların yanında andre moritz 24, abdullah da 23 yaşındaydı.

"beşiktaş maçında bu kadar genç oyuncu oynatılır mı yae?!"

Levent dedi ki...

@Ekrem M.Sc

İnsanların morallerinin bozuk olduğu bir anda gelip de her mağlubiyet sonrası aynı şeyleri yazmanın manası yok ve yazdıkları da ilkokul sıralarında çocukların konuştukları şeylerden öteye geçemiyor. Hala Mustafa Denizli derdinde.

Tekrarlıyorum, tam kadro derken hangi tam kadroyu istiyordun? Guti'nin 20 dakikalık oyunundan hazır olmadığını anlamak çok zor olmasa gerek. Onun dışında kulübeye bakıyorum, tam kadro çıktığımız bir maçta banko oynayan bir oyuncu yoktu.

Bi' de, genç oyuncuları oynatmak neden bu kadar kötü bir şey oldu anlayamadım. Evet, Onur kötü oynadı. Ama el insaf, 19 yaşındaki bir oyuncu Beşiktaş'ta ilk defa 11'de başlıyor, bir maçta Guti olmasını bekleyemezsiniz. 2 sene sonra takımın 11'inin yarısının yaş ortalaması 22 olacak, o zaman da dersin(iz) bu gençleri oynatmak intihardı diye.

Sarper dedi ki...

Bence Onur'u oynatması yanlış değil Şuster'in

hafif maçlardan ziyade, zor bi maçta görev verdiğinizde, genç bir oyuncunun özgüveni artar, daha sonra daha iyi performans gösterebilir,
ki Tabata'nın cezalı, Guti'nin yeni iyileştiği bir dönemde sıranın kendisine verilmemesi tam tersi etki yaratır.

Eleştirilecek şey takımın geneli itibariyle performansının düşük olması

Onurun bir artısını veya eksisini göremedim ben

kma dedi ki...

tabata'lı, aurelio'lu, üzülmez'li kadroyla da yeniliyor isek o zaman ismail, necip ve onur ile de oynayıp yenilelim.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@leventpolat

Katiliyorum...

BJK4EVER dedi ki...

Yusuf ve Guti gibi yaratici oyuncularla baslamaliydi. Kayseri inanilmaz siki defans yapan takim, anca bu sekilde acarsin, ya da gecen seneki gibi cok acayip defans hatalari yapacaklar, ki o da dusuk ihtimal. Kontrollu oyun istiyoruz evet, ama kontrollu oynamak 0 yaratici oyuncuyla kabiz bir takim yaratmak demek degil. Herseyi gectim, solda mesela Ismail'i ofansif olarak deneyebilir, ama bu tur varyasyonlari hic denemiyoruz. Surekli ayni oyun plani, ayni hucum varyasyonlari, ayni sistemler, rakibe gore hicbir hamle yok, yaraticilik sifir, Schuster bunlari yapmayacaksa katkisi nedir? Ama Belediye'ye karsi cizgi defansi orta saya ceken adamin Kayseri deplasmaninda boyle kadroyla cikmasi da surpriz olmadi. Tekrar edeyim yine, Schuster kesinlikle kalmali, iyi antrenordur, sari kelek vs kesinlikle degildir, ama bir gercek var ki maalesef rakiplerle ve ligimizle ilgili hicbir fikri yok, hicbir bilgisi yok ve bu bilgiyi kimseden de almiyor maalesef.

BJK4EVER dedi ki...

Ayrica nasil kontrollu oynadik diyorsunuz onu da anlamadim. M.Eren ve Omer en azindan 5 defa capraz toplarla savunma arkasina sarkti kontralarla....

Levent dedi ki...

@BJK4EVER

Böyle farklı dizilişler istendiğini tam kadro ifadesini kullanarak değil de direkt olarak söylemek daha mantıklı, zira tam kadro denildiğinde insanların algısında oluşan şeyler farklı oluyor.
Burada Schuster'i yerden yere vururken kullandığın Mustafa Denizli'nin geçen seneki takımına özlem duymanı sağlayan özellikleri nelerdi? Ya da şöyle sorayım, geçen seneki takım ile bugünkü takım arasında net bir fark görebiliyor muyuz?
Schuster'in lig hakkında bilgisi olmadığı konusuna katılıyorum. Tayfur'un takımı yönetmesini istemek yerine lig hakkında Schuster'e bilgi vermesini isteyebiliriz mesela.

Sertug Ozgur dedi ki...

Bu seneki en kötü maçımızdı. Burada kinaye yapanlar alın işte dengeli orta sahası kalabalık bir takım izledik. Geçen seneki Mustafa Denizli takımından hiç fark yoktu. İki kişi hariç. Defansta Sivok ve Ferrari sakatlıkları yüzünden yoktu. Fink de vardı.

Hayır eleştiri veya kinaye yapacaksınız tutarlı olacaksınız kardeşim.

Ben bu maçtan sonra Schuster'i eleştiriyorum. Çünkü rahmetli Kazım Kanat'ın üslubuyla söylersek kendi felsefesine ihanet etti. Şu ana kadar umut besleyen benim gibi kişileri bugünkü oyundan sonra umutsuzluğa itti. Dediğiniz gibi körü körüne yabancı hayranlığım yok ama Mustafa Denizli'ye de tapmıyorum. Genel anlamda geçen seneki Denizli'nin takımına çok benziyordu. Kimin nerede oynadığı, ne yaptığı belli değildi, karman çorman bir diziliş vardı, forvet Bobo yalnızları oynadı. Geçen seneden farkımız savunmada daha çok pozisyon vermemizdi, yukarıda dediğim gibi Ferrari-Sivok'un olmadığını hatırlatıyım.

Bir de onur'un oynatılmasını eleştirenler var. Kim vardı o mevkide. Guti'nin hazır olmadığını herkes görmüştür heralde.

Böyle bir maçta yaratıcı isimler koyulmazmıymış. Denizli'ye tapan adamların dediğine bak. Geçen sene Ekrem'i çoğu maçta(zayıf takımlara karşı bile) sol forvet oynatan, yine toraman'ı Fink-Ernst'li orta sahaya ön liberoya önlem olarak koyan babamdı zaten.

BJK4EVER dedi ki...

Schuster'den bekledigim sey futbolun dogrularini yapsin, gerektiginde rakibe gore kadro cikarsin, sonuc alsin veya en azindan ciddi bir katki yaptigini gostersin yeter bana. H.Karaman Besiktas'i analiz edip taktigiyle direkt maci kazanirken benim antrenorum Kayseri deplasmaninda 0 yaratici oyuncu ile cikmasin, onu istiyorum ben.

BJK4EVER dedi ki...

@lakerda

Bugunku takimin M.Denizli takimiyla ne alakasi var anlamadim. Bugunku 3 (kagit uzeri) orta sahali dizilisi daha onceler de oynadik, mesela Ankaragucu macinda ve Antalya macinda. Yine savunma ondeydi, yine savunmamizin arkasina surekli sarktilar, ki gol de oyle geldi. Diger maclarda 3 orta sahayi ofansif kullaniyor, Denizli'nin takimi ile alakasi yok deyip de bugun ayni Denizli takimiydi demek komik geliyor bana. Kaldi ki hicbir zaman kanatsiz bir takimdan yana olmadigimi da belirttim, Quaresma yoksa solda Ismail sagda Nihat ile oynarsin o da bir opsiyondur.

yapay dedi ki...

Schuster kötü dedikçe siktir çektiniz, ne anlarsınız siz dediniz, takım taş gibi top oynuyor dediniz, topla oynama yüzdesi bizde dediniz, dediniz de dediniz. Hala aklı başka yerlerde olan varsa bana bir zahmet artık ismini yazarken bile ellerimin titrediği beşiktaş çocuğu Nihat ve Rüştü'nün bu maçta ne işi olduğunu anlatsın. Teknik direktörlük buysa, teknik direktörlük maçın bitmesine beş dakika kala orta sahadan adam çıkarıp holosko dangozunu oyunu sürmekse sıçayım öyle t.direktörlüğün içine ben. Ne taktik anlayışı var ne kenardan oyuna müdahale edebiliyor. Millet taşşak geçiyor bizle. Haklılarda ben olsam bende geçerim, son 4 maç mağlubiyet. Ligin ilk 10 haftası liderle aramızda 10 puan. 7.miyiz 8.miyiz bilmiyorum. Bildiğim tek şey şu teknik kadro olarak bitik haldeyiz. Hadi şusteri savunmaya devam, hala şakşak yapın. Kayseri filan bizden üstte, çok komik hakkaten

QuaresmA dedi ki...

Bugün oynadığı ve fırsat bulduğu nadir maçlardan gördüğümüz Fink'in yapıp da İbrahim Dağaşan'ın yapamayacağı ne var ? Çok ciddi soruyorum bunu.

Sonra Fink düz adam diyince Hıncal Uluç oluyorsun. Futbol göründüğü kadar karmaşık bir oyun değil. Düz adamları olduğundan büyük görüp, gösterince futbol uleması olduğunu sanıyor millet. Fink bir Kemalettin bile değil.

Unknown dedi ki...

o değil de resmen koptuk. rico paşa'da çok güzel oynardı beşiktaş yarıştan koptuğu zaman içerde rize yi falan yenerdik.. guti-quaresma ikilisi ligden düşmeye oynayan takımlara şov yapar biz de ah ulan 3 ay önce nerdeydiniz diye dövünürüz.. ben izledim bu filmi daha önce

alper dedi ki...

ben demiştim demeyi çok seven biri olarak ben demiştim ama schuster hoca değil diye.88.dakikada oyuna 0-0 giden bir oyuna holoskoyu sokma mantığını ve o insanın iyi bir hoca olduğunu bana izah edebilecek bir allahın kulu çıkmaz çıkamaz arkadaş.nihata bu kadar sabır gösterip bu tip maçlar için anahtar rolünü üstlenebilecek yusufu klubede unutmak neyin nesidir arkadaş.bir türk yardımcı edinmek bir türkten akıl almak bu kadar mı zor.sene başında sövüyorduk adama tek ön libero ile oynuyor diye .zaman geçti önce 2 ön liberoya sonra 3 ön liberoya çıktı adam a.k. ya.finki aylarca oynatma yüzüne bakma iki maçtır en kritik bölgeyi ona teslim et.
tekrar ediyorum schuster gidecek gitmeli hatta mümkünse gömülmeli.hoca falan değil o arkadaş.sağ elinle sol kulak memesini 90 dakika ovan okşayan bir adamdan ne hayır bekliyoruz anlamıyorum ben onu zaten.belamızı bulmuşuz bulduğumuz kadar ya bu schusterin sonu gelir ya gider.atacaksın bıçağı şimdi.

yapay dedi ki...

@alper,

Hocam burdaki Şusterseviciliğin sebebini bende çözemedim. Tamam hepimiz başarılı olsun bizi göt etsin istiyoruz okey ama hakkaten kafası bir acayip adamın. Yani sokaktan gecen adam daha mantıklı kurar kadroyu. Şuan resmen rezil bir durumdayız ve bunun birinci suçlusu şuster efendi.

Unknown dedi ki...

@ BJK4EVER
Yediğimiz gol klasik bir hastalığımız olabilir. Ama sanıldığı gibi defansın çok önde olmasından kaynaklanmıyor. Diğer maçlar için bişey demem ama dün yediğimiz gol birebir pozisyon hatası. Zaten ofsaytı bozan adam neredeyse ceza sahası içinde. Haliyle defansın arkasına atılan top Beşiktaşın oyun karakterinden öte yıllardır alışagelen İ.Toraman-G.Zan hatalarının benzeridir.
Oyuncu insiyatif alır kardeşim. Artık orda bari yapma ofsayt taktiğini.
Ayrıca geçen sene Kayseri maçına da benzer takımla çıkmış ve ilk dakikalarda bir şans golü ile maçı lehimize çevirmiştik.

O gün sahaya ;
Rüştü,Kaş,Ferrari,Sivok,İbrahim,İ.Toraman,Fink,Ernst,Ekrem,Tello,Bobo şeklinde çıkmıştık.

Futbol matematik değildir 2 + 2 = 4etmez bazen.
Dün maça fena sayılmayacak kadroyla çıktı Shuster.
Kazanamaması birşey değiştirmez. Bazı şeyleri denemesi önemli.
İhtiyaç halinde orta sahada Necip yada Onur'u kullanması güzel. Yada sağda Ali Kuçik'i.
En azından Orta sahaya Toramanı sağ açık bölgesine de İbrahim Kaş'ı çekmiyor sıkışınca.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Schuster'e sallayan tayfa, bitti mi? Rahatladiniz mi? Hadi oyleyse dagilin simdi... Isimiz cok, onumuzde kazanilacak maclarimiz var.

RuFF dedi ki...

Ya hakkaten ciddi zeka eksikliği var buradaki bazı arkadaşların ya da her Türk gencinin ÖSS ve ÖYS de yaptıkları gibi okuduğunu tam anlamadan karşılık vermeye çalışıyorlar..

Eleştirilmeyecek kimse yok.Bu ülkede Atatürk bile eleştirilirken Schuster de M.D de eleştirilir.Buradaki sorun BJK4EVER ın da söylemeye çalıştığı olay ikiyüzlülük ve ön yargı.

Kimse Schuster gitsin demiyor kesinlikle gitmesin ama sen M.D oyuncuları farklı yerde oynatırken ağzından salyalar akarak eleştiriyorsan aynı şeyi Schuster yaptığı zaman "sistem" diye saçmalayamazsın.Schuster genç oyuncuları oynatıyormuşta bilmemene.Ulan M.D böyle bir deplasmanda Onur u 11 e koysaydı ve aynı performansı gösterseydi, M.D nin anasını bellerdiniz çocuğu harcadı böyle maçta 11 e koyulur mu diye.Şimdi ağzınızı açmıyorsunuz.

M.D 88 de oyuna Holoskoyu alsaydı, maç dönüşü Taksim de asardınız herifi.Schuster yabancı diye ağzınızı açmıyorsunuz ayıp be az tutarlı olun.Bir kişi yazmadı hala 88 deki oyuncu değişikliğini.

"Schuster yabanci diye..."

Su laf bana ciddi ciddi batmaya basladi, birkac defa soylendi bu cunku. Arda Turan, Ridvan Dilmen vs. agzi bu. "Soyadim -ovic olsaydi", "Yerlilerin kiymeti bilinmiyor" falan. Tehlikeli sular. Ben bastan uyarayim.

Sonrasina gelirsek: Denizli'yi, sadece isleyen sistemi bozan oyuncu tercihlerinden dolayi elestiren biriydim ben. Onun haricinde, bir hocanin yaptigini oturur anlamaya calisirim. Schuster eger Fink'e adam adama markaj verseydi delirirdik mesela. Netekim kendisi Delgado'yu ortada deneyince de delirdik, delirmedik degil.

Fakat su da var: Schuster herhangi bir yabanci degil. Bu adam Real Madrid'i calistirmis ve sampiyon yapmis adam. Zamaninda Del Bosque'ye de agzimizi actiydik. Sonrasini biliyoruz.

Hep bu beklenti yonetme aczi bu hale getiriyor takimi. Yonetim cikip acik acik diyecek ki: "Birader biz ilk yariyi minimum kayipla kapayacagiz, hocamiz takimi yeniden yapilandiracak, ikinci yari ortamin bir tarafina koyacagiz."

Schuster'in sahada her yaptigini anlamak zorunda degiliz, ki cok da anlasilmaz seyler yapmiyor adam. Bir sebepten o adam takimin basinda ve tum dinamikleri biliyor, ve bir sebepten biz de bilmiyoruz. O yuzden bekleyeceksin birader, guveneceksin ve de bekleyeceksin.

Daha ligin 9. haftasinda "Bu sene bitti :(" diyenler var. Yahu 2 sene oncesini beraber yasamadik mi biz?

Schuster tabii ki elestirilecek. Yani ben de elestiriyorum neticede. Ama elestirilerde bir mantik siniri var, onu asmamak sart nazarimda.

BJK4EVER dedi ki...

@Kadir

Belki gol o yuzden gelmedi ama Kayseri'nin buldugu pozisyonlarin cogu o sekilde geldi, savunmanin arkasina atilan toplar. Evet, belki Manisa macina gore daha defansif oynadik, fakat yine de Kayseri deplasmaninda rakibe kontradan 3-4 pozisyon verirsen ben bundan memnum kalmam. Kadroyu niye yazdin bilmiyorum, ama oyun kurgulari cok farkliydi. Gecen sene defans tamamen gomuluydu, Kas hic cikmiyordu, on liberolari pres yapmayip kendi alanini savunuyordu, dun ise Hilbert surekli cikti, on liberolar pres yapip alan bosaltti, defans ondeydi vs. Nitekim gecen sene adamlar caresizlikten top sisirmeye baslayip Makukula ile o sekilde bulmustu golu, ancak dunku macta M.Eren ve Omer'e atilan her uzun top pozisyon oldu.

@Ruff

Hele sukur biri anlamis ne demek istedigimizi....

@shelbyl

Guzel de abicim bir sistem yaratmak veya degismek illa sacma sapan puan kayiplari ile mi olacak. S.Gunes de yeni geldi, herif kupayi aldi ve su an 2nci, Mourinho da yeni geldi ve takim cok degisti ama lider. Her puan kaybi sonrasi 'sistem oturacak, sabir' laflari cok klise olmaya basladi artik. Ne yani, 4 ay sonra Toraman ayni hatalari yapmayacak mi, Zapo toplari sektirmeyecek mi, Ferrari hiz mi kazanacak, Hilbert orta yapmasini mi ogrenecek, Tabata maclara agirligini mi koyacak, Nihat cosacak mi? Bu adamin basarili olmasi icin Guti Quaresma Aurelio Tekke yetmiyorsa ve 3-4 transfer daha lazimsa defolsun gitsin zaten, birazcik da antrenorun katkisi olacak, eli degecek. Trabzon'un bir degil yarim Quaresma'si bile yok ama oynattigi futbol ve attiklari gol sayisi ortada, ki oradaki baski burdan az degil.

fabianernst dedi ki...

shuster yabancı diye ile başlayn cumle bende gs deki topçularin lincoln e yaptiklari muameleyi ve medyanın 3 maymunu oynamasını aklıma getiriyor ..yanlış yapti okey de bence hala sorumlu yonetim diyıorumm bu kadar atil ve balon topçular var ki kadroda ..bence çıkıp desinler arkadas biz bu adamla 2 senelik yapılandimaya girdik sonraki senelerde o altyapiyını ustene tugla koyup yuruyecegiz diye..ama yok bizim gerizakalı başkan açık açık uefayi alacagiz demedi mi ee amk nihatla mı alacagiz bu kupayi yoksa ibrahim toraman veya fink le mi beklentileri oyle bir yaptilar ki şimdi kadro kendini belli ederek kral çıplak diyor ..shuster hakan ve rustu tercihnde yanlışı var ama lutfen bana yusuf la gelmeyin ...
jessie sana son sozumdur takımın ligden duşmesini mi beklıosun be adam gel artik aç topiği cidden hıncal gibi kompleksli hale geldin ha :)

fabianernst dedi ki...

@bjkever
abim kişisel algılama ama teofilo burak yılmaz ve engin baytar bizde aynı anda oynasalardı taraftar delirirdi şartlar epey farklı trabzon ile bjk arasinda ama..şenol guneş çok iyi hoca eyvallah da bjk veya fenerde dokusu uyuşmaz gibime gelıor gs olabilir de dier yerlerde bu kadroyla bunları yapsa taraftar ve camia bence çatlak ses çıkartir

Unknown dedi ki...

@ BJK4EVER
Rüştü'nün kendi kendi kendine yarattığı tehlikeler dışında bir tek M.Eren'in sıfıra inip Furkan'a alda at dediği pozisyon var oda ciddi ofsayt şüphesi altında yalnız.
Tekrarı gelmedi ama çok yoğun ofsayt kokuyordu.
3-4 tane pozisyon yok abartmayın. Rüştü ile Ernst'in çarpışıp ortaya çıkardığı pozisyonları Schuster'e yüklemeyin ayrıca artık.
Burayı takip ettiğimden beri sürekli eleştiriyorsun da eleştiriyorsun.
Yanlışlar var orası tamam. Tamam da kardeşim insan birazcık yapıcı olur.
Dün kötü oynadık kabul. Schuster'de senden az akıllı değildir eminim bazı şeylerin farkındadır.
Hocanın arayış içinde olduğu zaten gözüküyor.
Bence tartşılması gereken geniş sayılan kadronun ne kadar kaliteli olduğu.
Ben bu durumu ciddi ciddi sorguluyorum mesela bence sizde sorgulayın.

fabianernst dedi ki...

@kadir
nihatin pozisyonlari p.ç etmesiyle tekkenin kaçirdigı gol den sonra hala shuster suçlu oluyor..beyler kalitesiz bir kadromuz var ne yapmasi lazim bu adam anlamadım ki ..kaleci tercihi dişinda hangi tercihi hatali bozuk plak gibi ayni laflar donuor eleştirelim de eleştirelim yusuf oynasın bizi kurtarsın demek bu ki soylenen laf bu da :)

BJK4EVER dedi ki...

@ali oner

Hocam iyi guzel de gecen sene Bobo Holosko bos kaleye kacirip puan kaybederken suclu Denizli, bu sene mac boyunca tek pozisyona girip tek gol kacirinca suclu oyuncu, antrenor sucsuz, boyle olmuyor ama.
S.Gunes konusunda haklisin, bence de bize uymaz belki, ama bir gercek var ki Trabzon'a ciddi bir katkisi var, takima birseyler kattigi net ortada, bizde bu ortada mi sence?

@Kadir

Kadroda eksikler bence de var, ama Bursa ve Trabzon ve Kayseri'den iyidir kadromuz herhalde. Ayrica illa pozisyon anlaminda soylemedim, Kayseri'nin belirli bir hucum sistemi ve taktigi vardi, Noat da yazmis. Ki bu sekilde kisir imkanlara ragmen pozisyon buldular, gol de attilar. Bizim maca gore bir planimiz yok, onu elestiriyorum ben. Ayni seyi H.Karaman ve A.Avci da yapmisti, hatta A.Kocaman'i da sayabiliriz.

alper dedi ki...

@ruff

bizi saymıyormusunuz yazandan dostum.88 deki değişikliği yazdık ya biz.daha ne yapalım.:))

şampiyon olacağımıza gönülden inanıyorum.ama schustersiz.onla olmaz.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@shelbyl

Sonuna kadar katiliyorum. Yabanci hayranligi degil tam tersine yabanci dusmanligi var spor medyasinda. Bazi yorumcularin gozleri teknik direktor koltugunda, kasitli yapiyorlar bunlari. Ilginc olan bir sey de su, Schuster'i en cok elestiren, en cok gitmesini isteyen de Fenerli yorumcular. Bu bile cok sey anlatiyor, ama anlayana...

@Ruff

Ben zamaninda Mustafa Hoca'yi da cok savundum, onun icin soylediklerini uzerime alinmiyorum. Schuster de dokunulmaz degil, onu da gerektiginde elestiriyoruz. Ben prensip olarak 1-2 kotu sonuctan sonra hemen hocalara saldiran, onlari kurban secip yollamaya calisan anlayisa karsiyim. Bu dupeduz kahvehane mantigidir. Etrafta Schuster'den daha iyi bildigini iddia eden, daha iyi teknik direktorluk yapabilecegini zanneden o kadar cok sivilceli ergen var ki... Bi de agresif olur bunlar, kendi hallerine birakmak lazim. Biz onlarin yasi kadar teknik direktor gorduk bu takimda.

enorton dedi ki...

BJK4EVER kaç posttur burda dile getirdiğimiz çifte standartı vurguluyor. Manisan maçının postuna yazmıştım ligin sonlarına doğru 7-8 kırık vakası varken bile biz şampiyonluğu 90. dakikalarda kaybettik. O zaman Guti de yoktu q7 de yoktu. 4 lü savunma önlerinde 2 önlibero ile tarihin en az gol yiyen takımını yaratmıştı Denizli. AMa gol atamıyorduk ihtiyacımız olan bir kanat ve bir oyun kurucuydu. Q7 ve Guti geldi ama Denizli ile onun sistemi de gitti. Kimilerine göre Denizli olsa Guti ve q7 olmazdı neyse buna girmiyorum. AMa şimdi bakıyorum forumlara ve bloglara stoplerler, bekler, ön liberolar, kaleciler, golculer herkesin gönderilmesi lazım. Takım çok kötü beyler, hoca ne yapsın modunda herkes.

El insaf geçen sene her maç hoca suçlanıyordu, Fenerbahçe derbisinde yedeklerde sadece yusuf varken takımı savunma oynatmakla suçlanıyordu. Bu çifte standarta kızıyoruz. Yoksa tabiki de Schuster bizden sizden, hatta bu ülkedeki herkesten daha iyi futbol biliyor olabilir ama bu eleştirilemez anlamına gelmez.

Kadro yetersiz doğru da ne için yetersiz? Hedef neresi şampiyonlar liginde şampiyonluk mu? Türkiye şampiyonluğu mu? nedir? Morinhoya da sorsanız şimdi kadrom yetersiz der, almak istediği aklında oyuncular vardır. Bunun sınırı yok. Eldeki kadro bu, bundan iyi yemek çıkarmak lazım. Yoksa malzemeler kötü aşçı ne yapsın demek yanlış bence...

Son sözüm Denizli ye Schuster'e verilen desteğin yarısı verilseydi geçen yıl kesin şampiyonduk. Kazandığımız kaybettiğimiz her maçta yeter demirören sloganları, ıslıklar, tribunde kavgalar, hocaya son haftalar dışında bir kere bile tezahurat bile yapılmadı. Forumlarda ve bloglarda neler denmedi. BJK4EVER ve benim gibi bir çok arkadaşlarda bunun üzüntüsü var. Neyse ben unutma modundayım önümüze bakalım diyorum ama geçen gün de yazdım Antalyayı 90. dk goluyle yendikten sonra "Denizlinin yerinde olsam utanırdım" diyenler şimdi ne yapıyor onu da düşünmeden edemiyorum.

enorton dedi ki...

Buarada Denizli benim idealimdeki hoca tipi değildir. Denizli anlık hocadır, planlamacı uzun vadeli hoca değildir.

Bugün birçok kişinin de düşündüğü şekilde Beşiktaş'ın daha iyiye gitmesi ancak özkaynak düzeniyle olur. 4-5 yıllık bir yapılanma bu işe gönül vermiş bir hocayla berbaer geleceğin Beşiktaş'ı kurulabilirdi. Ben bu iş Beşiktaş'lı isimlerden birine verilsin isterdim. Aklımdaki ve gönlümdeki isimde şuanda elindeki kadroyla kıyasla ligdeki en iyi puanı alan Mehmet Özdilekti. Ama klasik laflar, endişeler o daha genç pişmesi lazım, hazır değil vs olmadı. Zaten Yönetim de direk sışarıya yöneldi. Schuster Onur'u Ali Kuçik'i önemli maçlarda oynatarak önemli bir sınav veriyor. İnsallah bunda devam eder, dünde yazdım schuster konusunda tek umudum gençlere verdiği önem.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Anlik cozumlerde Mustafa Denizli bir numaradir. Tam milli takimin ihtiyaci olan hoca.

BJK4EVER dedi ki...

@Ekrem

Sivilceli, ergen laflari kime yonelik bilmiyorum ama hos degil, onu bastan soyleyim. Ayrica burda alper disinda Schuster siktirsin gitsin vs diyen yok, mantikli sekilde elestiren ve argumanlari ortaya koyan bir tayfa var, ki cogoumuz M.Denizli ile arasindaki cifte standarti vurguluyoruz.

Yalan mi? Ayni bu sonuclari Denizli alsa neler denirdi? Ne bunakligi kalirdi, ne korkakligi ne cesaretsizligi, ne de genc dusmanligi....

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@BJK4ever

Direk olarak sana demedim, onlar kendilerini bilir zaten, ben buradan kimin yuzunde sivilce var goremem :) Ama hissederim. Yorumlar belli bir olgunluk seviyesinde olursa biz de kimseye laf etmeyiz. Cifte standart konusunda da ben Mustafa Hoca'yi hic o dedigin konularda elestirmedigim icin o benim problemim degil. Mustafa Hoca takimin basindayken de ona desteksiz sallayanlara karsi cikiyordum. Onun icin simdi sen de "zevk aliyorsunuz degil mi" falan diye insanlara yuklenme, gun gelir sana da bu laflarini hatirlatanlar olur.

görkem dedi ki...

bu yabancı hayranlığı lafı nedir ya?bu nasıl bir kompleksin ürünüdür?ben yabancıya niye hayran olayım?ertuğrul sağlamda da mustafa denizlide de(tüm yanlışlarına rağmen)gitmesin diyenlerdendim;çünkü istikrar istiyorum bu takımda.ama mustafa denizliden bile soğuttunuz yemin ederim.

şu an hoca shuster,dibine kadar da eleştirilecek dün de haketti eleştiriyi ama vizyonları tamamen farklı iki hocayı karşılaştırmak,daha da önemlisi her maç sonrası 'denizli olsaydı bik bik olurdu' gibi farazi konuşmalarla geçmişe dönmek kimseye birşey katmaz.

nobre vs bobo bitti şimdi de bu başladı

@BJK4EVER

Niye 10-15 hafta bekleyecek sabrimiz yok yahu? Benim sorguladigim bu. Bu takim Quaresma ve Guti varken de ahim sahim top oynamiyordu, "gelisme" asamasindaydik, onlar gidince takim bitti.

Senol Gunes'in nispeten iki avantaji var: 1. Trabzon gibi kaynar kazan bir yerde tek kredisi olan teknik direktor. 2. Ersun Yanal'in kurdugu, ve de neredeyse hic dokunulmamis bir kadro ve sistemin basina gecti. Onun uzerine de kendi aklini ekledi.

Simdi Gunes ile Schuster'e bakalim: 1. Belli ki Schuster'in kredisi yok, daha 9. haftada konustuklarimiza bakin. 2. Schuster Denizli'nin sistemine paralel olmayan bir sistem insa etmeye calisiyor.

Fark bu.

Zamaninda Trabzonspor'un futbolculari hakkinda atip tutanlari da gorduk, bu blog sayfalarinda yazildi bunlar Ersun Yanal dusmanligi cercevesinde. Simdi o adamlara ovguler duzuluyor.
-----------------------------------
Temel sorunumuz su bizim: Herkes hakli cikmaya calisiyor. Buradaki tartismalardaki argumanlarin tandansi bu.

Halbuki hayattan zevk almak, soyledigini dogru cikarmak icin savasmakla degil, etrafinda olan bitenleri tarafsiz bir gozle degerlendirmekle olur. Ben bunu yapiyorum, tavsiye ederim.

BJK4EVER dedi ki...

Hocam onu bana soylemene gerek yok. Cok sukur Besiktas'liyiz, Besiktas'imiz basarili olsun, sampiyon olsun, biz her turlu haksiz cikalim. Ama Porto macindan sonra yazdiklarima bakarsan objektifligimi gorebilirsin, orda agzimi acmadim. Hocamiz dogrulari yapsin, iyi ve dogru futbol oynayalim, ben haksiz cikamaya raziyim....

Yorum Gönder

Ara