.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Ekim 2010 Perşembe

Futbol Kültürü (Maç Yazısı)

- Nihat yeter be Nihat be, ağzına yüzüne senin be. Senin yerine (Holosko/Yusuf/Onur/Tabata/Hilbert/Fatih Tekke) oynasın ulan, Nihat'tan bir şey olmayacağı belli değil mi? - Holosko senin ağzına Holosko, ulan yeteneksiz dallama... Senin yerine (Nihat/Yusuf/Onur/Tabata/Hilbert/Fatih Tekke) oynatmayan teknik direktörün ben... - Bu maçta sahaya Onur'la mı çıkılır yahu? Koysana yerine (Holosko/Nihat/Yusuf/Tabata)'yi? - Hala daha umudumuz pili bitmiş Yusuf yahu, ayıp valla, onun yerine orada (Holosko/Nihat/Yusuf/Tabata/Onur) hayli hayli oynar. - Ulan Tabata, yeteneksiz kazma, seni ilk 11'e koyanı... Koy yerine (Holosko/Nihat/Yusuf/Onur/Hilbert) hiç olmazsa akıllı oynar. - Hilbert, üstün Alman kazması, bir tane iş yap ulan. Şu herifin yerine (Holosko/Nihat/Yusuf/Onur/Tabata) oynasın en azından gol atar. - Yahu daha antrenman yapmamış Fatih Tekke oynatılır mı bu kadar süre? Bırak (Holosko/Nihat/Nobre/Tabata) oynasın işte. - Guti bu maçta bu kadar oynadı, yazık be. Yerine adam mı yok? Koy.... Sonuç: Schuster'in B planı yok aga.

63 Yorum:

highhopes dedi ki...

Schuster in planı büyük ihtimal ilk dakikalarda gelecek bir gol ile maçı rolantiye almaktı ama biraz şanssızdık.Normal şartlar altında Bobo ve Guti yi dinlendireceğini düşünüyordum ama olası bir kötü sonucun kendisini etkileyeceğini biliyordu

SirEvo dedi ki...

Nihat, Holosko, Tabata denen dallamalar Beşiktaş'a hiç yakışmıyor. Acıyorum onları o formayla görünce, acıyorum.
Bugün egoist Nihat yoktu neyse ki, kombo yapmadılar.

SirEvo dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Bu takimda Nihat, Holosko, Tabata, Nobre, Yusuf, Hakan artik oynamasin...

Ekrem Ph.D. dedi ki...

:) Guzel olmus shelbyl. Yalniz seyi unutmussun, Mustafa Denizli olsa uzatmaya gitmezdi mac :)

BJK4EVER dedi ki...

@Ekrem

Ben ironiyi baska turlu yapayim. M.Denizli bu heriflerle (+Tello ve Delgado) 1.5 sene ugrasti, elinde ne Guti ne Quaresma vardi. 2 tane adam gibi oyuncu aldik, 2 tane daha alirsak cogu temizlenecek. Sadece Holosko ile sozlesme yeniledik ona acirim, bir de Tabata yeni geldi zor gonderilir. Pahaliya patlayacak bize bunlar.

GOKHAN dedi ki...

Böyle şaka mı olur?

kma dedi ki...

post süper olmuş. her maç için buna göre rastsal futbolcu seçen bi algoritma yazsak ortalama bir yorumcu "bot"'u çıkar ordan. :)

Koskoca Beşiktaş Bank Asya takımına karşı rezil bir futbol oynuyor.Siz halen Schuster'i aklama derdindesiniz.Holosko oynasa ne olacak Nihat oynasa ne ? Karşındaki takım Mersin İdman Yurdu.

Levent dedi ki...

Mustafa Denizli olsaydı play-off oynamazdık.
Pardon, yanlış oldu.

theanswer dedi ki...

bence etiketlerde rıdvan dilmen de olmalı

Schuster'i aklama derdinde hic ama hic degilim.

Benim her zaman dedigim bir sey var:

1. Besiktas'in kadro planlamasi yanlis. Kimi mevkiilerde yalanci siskinlik var, rotasyon illuzyonu ortaya cikariyor bu. Bu yuzden Denizli de, Schuster de farkli yollar aramaya basliyorlar bildikleri dogrultuda. Gecen sene Denizli niye defansif tercih ettiyse, bu sene Schuster de o yuzden saskinlasti. Sebep AYNI.

2. Taraftarlarin her mactan sonra "orada bu mu oynar, bu oynasin" deyip, oburu oynayinca "orada bu mu oynar, bu oynasa daha iyiydi" demesinden biktim. Tabii bunlari diyenler ayni adamlar degil, ama genel olarak esas sorunu teget gecip gunluk gunah kecisi arama yatkinligi var.

Hep derim: Ben futbolun teknigini cok iyi bildigim iddiasinda degilim. Ama ekonomistim; onume veriyi koyarsan nerede sorun oldugunu sana soylerim.

Sorunu da yaz doneminden beri bagiriyoruz ama yazin bize "Quaresma ile Guti ile is bitmez" deyince gerizekali muamelesi yapiyorlardi...

Ayrica "Lucescu elindeki malzemeden sahane isler cikariyordu" falan diyerek ozlem duyup sonra da Schuster'in elindeki malzemeye kufredip duran nesle asina degilim :)

Peki size bir şey soracağım.Kayseri maçına daha ayağında top tutamayan Onur'la başlamak doğru bir kararmıymış ,bugün gördük ki Yusuf'un ölüsü bile Onur'dan daha iyi oynuyor ya da daha 1 haftadır topla yapılan antremanlara çıkmaya başlayan Fatih'i ilk 11'de başlatıp 60.dk'ya kadar oyunda tutmanın ne gibi bir mantıklı açıklaması olabilir,ilk 10-15 dakikadan sonra Fatih oyunda yoktu.Hadi bu da objektif bir yargıdır dediniz peki sezon başından,Aurelio'nun sakatlığına kadar Fink'e hiç şans vermeyip Aurelio sakatlanır sakatlanmaz formayı Fink'e vermek rotasyon mantığının neresine sığar ?Yani Beşiktaş'ın kadrosu Güngören Belediyespor ayarında olduğu için mi biz bugün Mersin'le berabere kaldık.Kadro,rotasyon vs.. diyip durumu "Schuster ne yapsın"'a getiremeyiz çünkü bugün karşımızdaki rakip Mersin İdman Yurdu'ydu.Ayrıca biz demiyoruz ki Schuster defolsun gitsin ama Beşiktaş gibi büyük bir takım 4 maçtır üst üste mağlup oluyorsa ortada büyük bir sorumsuzluk vardır demektir bu çöküşde de ben kendi adıma Schuster'in büyük payı olduğunu düşünüyorum.Schuster'e eleştiri yapınca sanki çok radikal,çok acayip birşey söylemişiz gibi tepki vermenizi garip geliyor bana.Mustafa Denizli'yi eleştirince hiç böyle böyle tepkiler almıyorduk.Rasyonel dayanağı olan hiçbir eleştiri küçümsenmemli,hiciv konusu yapılmamalı bemce.

Levent dedi ki...

Yusuf'un bu maçta yapabildiklerini Onur'da yapardı, nitekim yaptı da. Onur daha 19 yaşında, ilk defa ilk 11 başladı ve hemen ondan Guti'nin yerini tutmasını istiyorsunuz. Hayır bunu diyenler, "Onur'un Tabata'dan ne eksiği var, başlat bir ilk 11" diyen adamlar olmasa gam yemeyeceğim. Açın bakın, birkaç maçtır aynı muhabbet dönüyor.

Fatih sakattı, üstelik öyle Guti gibi birkaç haftalık da değil, belki de birkaç ay ayağına top değmemiştir. Böyle bir oyuncu yine tek maçta 3 gol ittiremez, kondüsyonu %100 seviyesine çıkamaz. O oyuncuya dakika vererek bunu sağlayabilirsiniz ancak. Fatih'i ilk 11 başlatmanın ve 60 dakika oynatmanın mantıklı açıklaması budur.

İlk Viktoria Plzen maçında görüldü ki, Schuster'in oynatmayı düşündüğü Ernst-Delgado ikilisi bizim için pek hayırlı olmayacaktı. Bu yüzden Ernst-Necip'e döndük ve blogda da çokça bahsettiğimiz üzere bu ikiliden birine bir şey olursa onların yerinde kim oynar deyip Fink'in kalmasını istedik. Yönetim ise Türk kontenjanından hayır denilmeyecek olan Aurelio'yu alınca Fink sorunu da halledilmiş oldu. Buradan da anlayabileceğin üzere Fink Aurelio'nun yedeği gibi bir şeydir, Aurelio sakatlanınca Fink kendine yer bulmaya başladı.

Ve Mustafa Denizli lafından tiksinmeye başladım. Mustafa Denizli yatakta daha başarılı da deyin de rahatlayın artık.

carlito dedi ki...

valla fatih tekke'ye sık sık şans verilmesinden yanayım, hele ki nobre'yi düşününce.. lakin diğer sayılan isimlerin yerine "ulan x'in yerine onur oynasa ya" diyecek vatandaşa da en ufak lafım olamaz.. bu çocukta teknik var, zeka var, ışık var.. tabata, holosko, nobre, hilbert gibi vatandaşlarda ise hiçbiri yok.. devre arasında iyi bir temizlik yapılmazsa bu sezon şampiyonluk hedefi de çok zora girer, bu kesin..

@bobo

Benim hiciv konusu yaptigim senin rasyonel elestirin degil ki, icinde bulunulan durum.

Dedigim cok basit: Besiktas taraftari, gecen sene Denizli'nin, bu sene Schuster'in basina geleni gormuyor; bir de yetmezmis gibi bu ikisini karsilastiriyor vs.

Soyle diyeyim: Burada "kisiler" cok mantikli bir sekilde elestiriliyor olabilir; ama benim hicvettigim kisilerin "nasil" elestirildigi degil, insanlarin olaya bakisi.

"Stalin mi Mao mu Mussolini mi Hitler mi" tartismasi cok rasyonel bir sekilde yapilir; ama ben gidip "hoca onlarin hepsi diktator degil mi lan?" diye ortama dalarim ve hicvimi yaparim.

Herhalde daha acik anlatamam, ya da belki anlatirim ama yoruldum 1 haftadir ayni seyi tekrar tekrar yazmaktan...

kma dedi ki...

bi de oynamayanlar üzerinden dönen eleştiride yapılan en basit hata yabancı sınırlamasının göz önünde bulundurulmamasıdır.

örneğin;
"nihat oynayacağına çıkar koy holoskoyu!" veya "nobre oynar mı çıkar koy boboyu" derler ama sahada 6 yabancı vardır. saymazlar. tek tip ve yüzeysel yorumlama mekanizması hakimdir.

shelby'nin söylemek istediklerine ek olsun...

SomosTodos13 dedi ki...

bu yazılanların hepsi her maç sonunda dönüyor işte. ekşibeşiktaş, forzabeşiktaş, vs vs. adres değişiyor ama eleştiri tarzı hep aynı.

o değilde hacı holosko yerine nihat oynatmayan hocanın ......

güven bilge dedi ki...

maç uzadı evet olmaması lazımdı ama kötü mü oynadı beşiktaş? 90 dk sonunda 22 şutu vardı beşiktaşın.( ya da bunun gibi bişe)
hep konuşulan rotasyon konusunda da, sakatlıkları da görünce bence şuster'e hak verilmeli..rotasyonda oynayan tabata, necip, onur, sakatlıklar gelnice mecburen forma alsalar daha mı iyi olurdu?
maç izlerken ister istemez postta bildirilen duruma düşüyoruz tabi ( o oynar mı la bu oynasın diye)nihat ve holoskonun bencilliği haricinde performanslarda beklenmeyen bişe yok..toraman bu toraman, üzülmez bu üzülmez..
bence en temel problem ligdeki büyük harici iddialı takımlar birer paok,karpati liliv gibi oldular yani proje takımı oldular.. büyüklerin ayak uyduramaması bundan.. bence beşiktaş sisteminde ısrar etmeli ve nispeten daha büyük ekonomisi olduğundan daha büyük proje takımı olmalı..
mağlubiyetlerden sonra da direnilmeli sistemde yoksa yıllardan sonra gördüğüm o güzelim baskılı futbola elveda dicez. bu hepsinden büyük kayıp olur.

Levent dedi ki...

@Güven, shelbyl mı dedi hatırlamıyorum ama, Beşiktaş'ın mevcut yönetiminin böyle en azından 2-3 yıl istikrarı gerektirecek bir proje yanlısı olacağını düşünmüyorum. Günü kurtarmak adına bu sezon herhangi bir başarısızlıkta Schuster'in kovulma ihtimali yüksek. Taraftar da istemiyor ki zaten, daha doğrusu böyle bir şey isteniyor ama kimse üç yıl beklemek istemiyor. Armut piş, ağzıma düş istiyorlar.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@Bobo
Schuster'in kimsenin aklamasina ihtiyaci yok, o kendini aklayacak zaten sabredin. Ama sasiriyorum gercekten yorumlari okurken. Neymis efendim Fatih Tekke 60 dk oynar miyimis? Kardesim, Mersin Idman Yurdu'na oynatmayacak da Porto deplasmaninda mi oynatacak bu adami? Adam oynaya oynaya form tutacak, hazir hale gelecek, Mersin Idmanyurdu macindan daha uygun mac olabilir mi bunun icin? Biraz rasyonel dusunun yahu.

Erhan H. dedi ki...

MUHTESEMSIN ONUR BAYRAMOGLU

Beceriksiz spiker isini dogru yapsaydi ONUR BAYRAMOGLUnun adini daha cok duyacaktik bugun. ONUR bu formayi alir tabatada uzun bir sure kenarda ,bugun ikinci yari herseyi sahada izledigi gibi, izler. Besiktas'in Mesut özil'i ONUR BAYRAMOGLUdur. bugun yalnizca ONUR icin izledim maci. ve NECIPle oyuna girdiklerinde farkli ozellikleri olan iki kardes gibi olduklarini farkettim. oyuna bir kisilik getirdiler sanki. ONUR gucunu ve guvenini butunlemis,geliyor ve bizim bu gelise alkis tutmamiz lazim.

ancak bir gercek var ki.Forma verilmez alinir.ONURun daha cok calisip o formayi almasi sart!!oynadigi bolgenin suan takimdaki en yetenekli ismi. Schuster ve guti cok onemli bu yeteneklerin ortaya cikmasi acisindan .allah sakatlik vermesin ONUR arayipta bulamadigimiz kan.

@leventpolat

Onur bu maçta ve Kayseri maçında sahada ne gibi bir olumlu hareket yaptı ben göremedim.Çektiği şutun ve bugünkü Bobo'ya yaptığı asistin hiçbir özel yanı yok.Bugün ben de dağılmış bir rakibe karşı ön tarafta oynasam Onur'un yaptığı asisti yapabilirdim.Şu haliye değil Beşiktaş'ta STSL'nin herhangi bir takımında bile oynaması mümkün değil(bence).Kendisinde ben ileriye yönelik bir ışık da göremiyorum.Schuster'in Rıdvan,Ersan,İsmail,Cenk gibi Onur'a göre çok daha fazla potansiyele sahip ve kalitelerini daha üst liglerde kanıtlamış olan gençlere Onur kadar şans vermemesi gene Schuster'in yanlış tercihlerinden kaynaklanıyor.
Fatih konusunda düşüncelerimiz aynı.İşte ben de onu diyorum Fatih sakattı yavaş yavaş son dakikalarda şans verilip hazırlanması gerekirken bir anda hadi çık oyna dendiği için 60.dakikaya kadar 10 kişi oynadık.Ayrıca
Fink,Yusuf,Fatih
90 dakikalık maç kondisyonu olmayan bu 3 adam yüzüne oyuncu tercihlerini sahadaki performansa göre değil oyuncuların kondisyonuna göre yapmak zorunda bırakıldık.Mesela bugün berbat bir performans ortaya koyan Tabata 120 dakika sahada kaldı.
Gene 90 dakikalık maç kondisyonu olmayan 3-4 oyuncuyla maça başlamak da Schuster'in bir diğer hatasıydı bunu eklemeyi unutmuşum.
Fink,Aurelio'nun yokluğunda 1.tercih ise,Aurelio da sakatlanana kadar bizim bankomuzsa,Fink'in Aurelio oynarken ara sıra oyuna sokup hazırlanması gerekirdi.Sen ilk 11'de banko oynattığın bir oyuncunun 1.alternatifine 1 dk bile şans vermemişsen bunun hiçbir izahı olamaz.
Ben Mustafa Denizli'yi kişilik olarak çok severim ama aynı zamanda hocalığından da nefret ederim.Burdaki M.D. muhabbetini ilk kez duydum.Mustafa Denizli'yi mevzu bahis etmemin sebebi (bana göre) yapılan çifte standartı ortaya koymaktı.Yoksa Mustafa Denizli'yi arıyor değilim de sendeki bu Schuster bağnazlığını anlayamadım.Lafım sana değil yanlış anlama ama öyle insanlar var ki Rijkaard,Schuster sıçsa bokuna gül kokuyor diyecekler.Bu adamlar da insan,hata yapabilirler,eleştirilebilirler.Schuster'i eleştirince sanki dünyanın en saçma şeyini söylüyormuşum gibi reaksiyon vermeniz sıktı artık.Öyle boş boş sallıyor da değilim.Hepsinin altını uzun uzun dolduruyorum.Schuster eleştirilir mi ? eleştirilemez mi ? tartışması yapacağımıza şimdi bizim yaptığımız gibi Schuster'in tercihleri üzerine fikir birliğine varmaya çalışsak daha doyurucu bir tartışma olur diye düşünüyorum.

Sertug Ozgur dedi ki...

Schuster Türkiye ligini ciddiye almıyor diyolardı, bugünkü maçtan sonra da hala bunu derler mi bilemiyorum. As kadroya yakın bir takımla çıktık ve savunma daha kontrollüydü.

O göklere çıkarılan kayseri sonuçta bank asya takımına elendi.

Futbolda her sonuç olabilir.

Bugün genel olarak oynanan futboldan memnun değilim. Bunun da en önemli sebebi gol atamamak. Takımın morali ve güvenini oldukça etkiliyor. Cılız vuruşlar, son paslardaki beceriksizlikler.

Bu takımın skor yükü yine Bobo'nun üstünde. Bugün yine tabelaya bakıyorum goller Guti ve Bobo(2). Üstelik Bobo olağanüstü performans sergilemiyor, kaybedince bobo etkisizdi lafları türüyor, zaman zaman üstünden anlamsız tartışmalara gidiliyor. Bugün bile kendisini eleştirenler olabilir, saygı duyarım derim ama konu bu değil.

Yok mu yahu bir ademoğlu şu Bobo'nun gol yükünü paylaşsın. Sorun burada. Kayseri maçı dışında geçen sene sık sık şikayet ettiğim Bobo oyun içinde yalnız kalıyor lafım bu sene pek yok. Ama gol yükü olarak baktığımızda Bobo yine tek başına. Tabelaya etki edecek oyuncular lazım.

Levent dedi ki...

Oehh, Onur bu maçta ne yaptı diyorsan tekrar izlemeni tavsiye ediyorum. Her şeyden önce, Necip gibi o da kontrollü ve düşünerek oynuyor. Ve yine söylüyorum, Beşiktaş'ta daha yeni oynamaya başlayan bir isim için, hele ki bu 19-20 yaşında bir genç ise, bugünkü performansı yeterlidir, üstelik de çok şık bir asist yaptı. Bunu ben de yaparım diyerek küçültmeye çalışıyorsan kusura bakma ciddiye almam. Kaldı ki, Beşiktaş'ın iki sene sonraki değişilmez ismi olacak bir oyuncuyu şimdiden kazanmak varken, üstelik Tabata'dan eksiği yokken, nesi kötü?

Ve de diğer gençlerle Onur kadar şans vermiyor diyorsun da Onur daha kaçıncı maçını oynadı, iyi misin? Ayrıca Schuster Rıdvan'ı nasıl oynatacak, ayağının eskisi gibi olmasını sağlayabilecek kadar cerrahi bilgisi var ve yapmıyor sanki.

Fatih'in maç eksiğini kapaması, gerektiğinde 90 dakikayı çıkarabilecek kondisyona ulaşabilmesi son dakikalarda oyuna sokarak değil, ilk 11 başlatarak sağlanabilir. Bu da o maçlardan biriydi ve üstelik de rakip çok uygundu. Kaldı ki Fatih Tekke yıllardır o vurulamayan kafalardan birini vurdu, gol de oluyordu.

Maç kondisyonu olmayan 3-4 adam demişsin, bunu sanırım maç eksiği olarak demek istedin. Zira kadroya giren adamın kondisyonu en azından oynayabilecek seviyededir. Maç eksiği bağlamından devam edecek olursak, benim aklıma hemen Ersan ile İsmail geliyor mesela. Sen de istemiyor muydun bu ikisine şans verilmesini, niye eleştiriyorsun şimdi?

Orta saha konusunu açıklamıştım, ama tekrar açıklayayım. Ernst-Necip ikilisini yedekleyebilecek bir oyuncu olması gerektiğini görebildiğimizden Fink'in kalmasını istiyorduk. Onun yerine Aurelio gelince Fink zaten sürekli rotasyon oyuncusu olmaktan çıktı. 18'e bile alınmıyordu ki.

Ve ayrıca şu çifte standart masalından ne zaman uyanacaksınız çok merak ediyorum. Daha önce de dedim, bu Türkiye'deki spor dünyası işine geleni itin götüne sokar, işine geleni baş tacı yapar. İlla harcanan yabancı istiyorsanız, en yakın örneği işte Rijkaard. Schuster'in dokunulmazlığı varmış. Yok canım, bir aydır adamın siki bile haber oldu. Gazetede köşe; ekranda süre verileni aklına ne gelirse sallıyor. Ben ve benim gibi Schuster'i savunanların derdi ise, 3 ayda adam gönderilmeye çalışılıyor olması. Sanki Schuster'i gönderince, büyük ihtimalle GSaray'ın yaptığı gibi eski bir oyuncu getirince her şey düzelecekmiş gibi davranılması. Yoksa Schuster'i eleştirebilirsin, benim de eleştirdiğim noktaları var. Ama bunu yaparken adamı harcamaya, yemeye bitirmeye kalkmayın ve de eleştirirken kendinizle çelişmeyin. Tek derdim budur. Adama neden Holosko'yu, Tabata'yı, Nobre'yi oynatıyor diye çemkiriyorlar, abicim kimi oynatacak? En azından bunları düşünerek eleştirin.

Erhan H. dedi ki...

BOBO ARKADAS, butun dusuncelerin sacma sapan gercekleri goremiyorsun. tutturmussun bir muhalif dikis gidiyorsun. gozlerini ac!!! gaflete dusme!!!senin goremedigin Onur ilerde bu takimin kalbi olacak insallah. 19 yasindaki cocugun oyununa bakip soyledigin bu laflar,akli basinda bir Besiktas taraftarina yakismiyor.Baska takimlari surekli kucuk gorup yok idman yurdu yok pendik yok bilmem ne??? aslan gibi top oynamis bugun mersin hakkini verecegine insanlari asagiliyorsun.elestirmis olmak icin yapilan elestiriler koftur; temellendirilmek icin carsaf carsaf yazi yazdirir adama blog yorumlarinda.

SinnFein dedi ki...

@bobo;

Tabiki Schuster'İ eleştireceğiz ya dabir başkasını ama biraz şans verip eleştirsek. Bizde malesef böyle birşey var. Takım üç maç kaybetti mi hoca berbat! Takım üst üste kazandımı ondan iyisi yok! Örnek Aykut Kocaman.. Hollanda'da Feyenord PSV'ye 10-0 yenildi haberin vardır. Yönetim Mario BEen'İn istifasını kabul etmedi ve o takım yaş ortalaması 21 veya 22!! Bu yüzden eleştirmeyelim diyoruz(bence) Çünkü biz eleştirinin malesef bokunu çıkarıyoruz...

Altını doldurduğun eleştirelere bir bakalım ayrıca! 90 dakika kondüsyonu olmayan adamları maça hazırlamanın en süper yoludur MErsin gibi takımlar.. Koyarsın sahaya güçsüz rakip karşısında hazırlanırlar. Schuster'de zaten Guti, Fatih, Fİnk'İ bu yüzden bu maçta ilk 11 başlattı. Nasıl olsa yeneriz diye düşünerek(ki yendik)..

Onur ne oynadı diyen bir kişiye de maçın özetini tekrar izlemesini tavsiye ederim. NAsıl pres yaptığını, nasıl alan daralttığını, rakibi değil de Tabata'yı nasıl sahadan sildiğini net bir şekilde ben TV'den gördüm. Hatası yok mu var? Bırak da o kadar olsun. Çocuk daha 19 yaşında...

Aurelio kaç maç oynadıki Fink'İ onun yerine sokup deneyecekti. Kaldı ki şu anda yabancı olarak sakatımız olduğu için yabansı rotasyonuna girebiliyor. Aurelio'nun oynadığı iki haftada Quaresma vardı, ferrari vardı. Hangi zaman ve hangi yabancıyı keserek Fİnk'İ sokup deenyecekti?

Hİlbert beğenilmiyormuş hayret!! İlk yarı nereyi seyrettiniz merak ettim. Asıl Holosko ve Nihat'ın yerine bence kesinlikle O'nun uzak forvet oynaması gerekiyor. Bİr de Quaresma gelince ters kanatta arkasında Ekrem'le çok iyi olur.

Uzun lafın kısası, o kadar alıştıkki Medya'nın gazına malaesef; her hocayı tu-kaka yapıyoruz. Kİmseye hiçbir şekilde zaman verilmiyor. Herkes Erman ve Ahmet gibi 90dk Guti niye oynadı diye soruyor, 100.dk gol gelince Guti'nin arapaslarından bahsediyor.. Bırakın artık şu oyunun yakasını... millet oynasın biz seyredelim. Biraz da zevk alalım!

güven bilge dedi ki...

@sinnfein
hakkaten zevk alalım..saldırmak isteyen beşiktaş var. ya da gutinin ilk goldeki sevincine bakalım.. bütün beşiktaşlıların ruh hali yüzündeydi gutinin..seviyorum lan ben bu adamı...tam beşiktaş gibiydi ifadesi..

@leventpolat

Onur konusunu daha fazla uzatmayacağım.Çünkü anlaşmamız mümkün değil.Ben kendisinde hiçbir ışık görmüyorum.Eğer dışarıdan değil de Beşiktaş altyapısından gelse çoktan kapının önüne konmuştu.Kendisi bence menajer harikası.Kariyeri nedir,hangi takımda başarılı olmuştur,madem bu kadar yetenkli bir oyuncuydu Eskişehirspor neden yanı başındaki bu cevheri keşfedemedi bu soruların hepsi muallak bu soruları neden kafamda kuruyorum çünkü oynadığı oyuna göre bu kadar sıradan olup da Beşiktaş gibi bir takımın kadrosunda yer alması bana çok acayip geliyor.Ayrıca 3 gün önce Kayseri'de ayağına top değmeyen Onur 10 kişilik MIY'e bir asist yaptı diye mi bir anda yerli Kaka oldu vallahi kusura bakmayın ama benim çok komiğime gidiyor bu laflar adım gibi eminim ki Onur'un kariyeri Cafercan,Özgürcan kardeşlerden farklı olmayacak.İsteyen herkesle de burda iddiaya girebilirim.Neyse bu konuyu geçelim çünkü anlaşamayız.
Rıdvan'ın topla antremanlara başlaması 1 ayı geçiyor.1 ayda oyuncuya yükleme yapılmıştır diye tahmin ediyorum.Yapılmadıysa o da teknik ekibin başka bir zaafını ortaya koyar.Fatih'in ise topla antremanlara başlaması sadece 1 haftadan ibaret.Performansını geçtim bugün sahada yeniden sakatlanabilirdi gücü olmadığı için de bugün iyi bir performans sergileyemedi.
Aurelio geldikten sonra Ernst-Necip göbeğiyle değil.Aurelio-Ernst-Necip(Guti) göbeğiyle oynamaya başladık.Burda doğal olarak 1.veya 2.alternatif Fink oluyor.Schuster'in,Aurelio'nun hiç sakatlanmayacağını ve cezalı duruma düşmeyeceğini düşünmeyerek Fink'i kadroya almaması yanlıştı diyorum neden bu kadar anlamakta zorluk çektin anlayamadım gayet açık konuşuyorum.
Maç kondisyonu derken sahada 90 dakika oynayabilme yetisinden kastetmiştim.Mesela geçen haftaki Fb-Gs maçında Hagi,Elano ve Çana'nın 90 dakikayı çıkartamayacağını bilmesine rağmen ikisini de ilk 11'de sahaya sürdü.Yapacağı iki oyuncu değişikliği de daha maç başlamadan belliydi.Şansı da yaver gitti,hem takımda herkes iyi oynadı hem de skor ve oyun dengede gitti ama eğer Gs geriye düşseydi ya da sahada çok kötü oynayan bir oyuncu olsaydı aldığı bu risk elinde patlayabilirdi.Gs bunu neden yaptı ? Çünkü başka şansı yoktu ama bizim Fatih'le oyuna başlama gibi bir zorunluluğumuz yoktu ayrıca,Yusuf,Fink,Ersan gibi oyuncuların bu maça kadar çoktan hazır olmaları gerekirdi.Bunu daha önce de belirtmiştim.
Schuster gitsin gibi bir düşünce içersinde kesinlikle değilim Schuster'de bir ışık görüyorum ve oynattığı futbola saygım var benim Schuster'i eleştirdiğim noktalar oyuncu tercihleri ve motivasyon konusu.Kaleci terchini Hakan'dan yana kullanması,Delgado'yu iki yönlü orta saha zannetmesi,Ersan'ın potansiyelini görememesi,Onur ısrarı vs.. hep oyuncu özelliklerini iyi etüd edememesinden kaynaklanıyor.Bu da bir teknik adamda olması gereken Allah vergisi bir yetenek ama maalesef Schuster'de bu yetenek yok.Schuster'i bu kadar abartmaya da gerek yok.Mesela Daum,Schuster'den çok daha büyük bir hocadır.Schuster'in yine hiçbir yeteneği olmadığı Motivasyon konusunda da uzmandır hem de Schuster'in olamayacağı kadar pragmatiktir ama asla Schuster kadar itibar görmez Türk medyası ve burdaki blog camiaları tarafından mütemadiyen itin şeyine sokulur.Çifte standart derken bunu kastediyorum.Schuster Avrupa'nın sadece vasat üstü hocalarından biridir.Ara sıra vasat hareketlerde bulunması da gayet normal karşılanması gerek.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@bobo
Asil vasat hoca Daum'dur, calistirdigi takimlara bakarsan gorursun. Turkiye ligini cozmustur, ondan burada is yapar. Avrupa'nin kalburustu takimlari su anda ona is vermez. Daum'un kariyerindeki ikincilik sayisi sampiyonluklarindan fazladir, final maclarinin cogunu kaybetmistir. Motivasyon konusunda uzmanmis, gecen sene derbileri kazanan Fenerbahce Anadolu takimlarina puan dagitirken motive etseydi o zaman futbolcularini. Avrupa futbolunu yakindan takip ediyoruz, onun icin kimse hikaye anlatmasin burada.

Levent dedi ki...

Bobo arkadaşımız uçmuş. Kendisine yerden sesleneceğim:

20 yaşındaki bir oyuncuyu eleştirirken "Kariyeri nedir, nerede başarılı olmuştur?" gibi sorular sorabilen adamı gerçekten ciddiye almazlar arkadaşım, iyi misin, kendinde misin? Anlata anlata dilimde tüy bitti ama tekrar diyorum, Onur'un ilk maçında sorun yaşaması çok doğaldı. Küçükken ilk mahalle maçınızda heyecanlanmadınız mı, okul takımıyla ilk maçınıza çıkarken hiç mi ayağınız birbirine dolanmadı? O önemsiz anlarda bile heyecanlandık, Onur mu Beşiktaş gibi bir takımda önemli bir lig maçında ilk 11'de başlaması nedeniyle heyecanlanmayacak? MIY gibi oyundan düşmüş bir rakibe karşı asist yaptı diye yerli Kaka olmuşmuş. Onur'un asist yapması önemli değil, asisti başka zamanda yapacak, golünü başka zamanda atacak. Bizim böyle umutlanmamızın sebebi, o da aynı Necip gibi oyunu bilerek ve görerek oynuyor. Alanları doğru şekilde parselliyor, presi var vs. vs. diye uzar gider. Ama bunları sana anlatmak gereksiz, çünkü sen Onur'un kariyerini şimdiden gördün. Bravo, çok güzel düşünmüşsün. Hayır bi' de anlayamadığım şey şu, Beşiktaş'ta iki sene sonra Guti, Yusuf, Tabata, Nihat, Üzülmez, Ernst falan olmayacak, bilmiyorum ama sonsuza kadar bunlarla mı gideceğimizi sanıyorsunuz? Beşiktaş'ın iki sene sonraki ilk 11'inin beyni bugün burun kıvırdığın Onur olacak. Kendisinde sana göre değil ama bize göre potansiyel varsa ve uğrunda harcanacak adam Tabata'ysa, neden 2 sene sonra yapmak yerine şimdiden onu kazanmaya çalışmayalım, bi' mantıklı açıklaman varsa çok merak ediyorum.

Rıdvan'ın sakatlığı Quaresma ya da Guti'ninki gibi değil. Rıdvan'ın 1 ay önce topla antrenmanlara başlaması onun ayağının eskisi kadar kuvvetli olduğunu göstermez. Rıdvan'ın ayağının eskisine oranla nasıl olduğunu bilemiyoruz, henüz daha yeni yeni maç seviyesine geldiğini tahmin ediyorum.

Orta saha konusunda ise, Aurelio geldiğinde yeri geldi Necip yedek oldu, yeri geldi Tabata ya da Guti geriye geldiler. Orası sürekli değişti, o yüzden bir şekilde bir alternatifi vardı Schuster'in ve bu durumda da Fink'in olmamasını anlayabiliriz. Ve ayrıca Fink'in performansının düşük olduğunu Kayseri ve bu maçta gördük. Takımla oynamadı ki dersen de senin anlayacağın dilden cevap vereyim: "Böyle bir rakibe karşı ben bile iyi oynardım"

Bilmem farkında mısın ama son maçlardaki temel problem gol atamama. Peki bu problemi çözmedeki birincil kaynaklarımız kimler? Bobo, Nobre ve Fatih. Bobo bir şekilde katkı veriyor. Nobre senelik kotasını doldurunca yine kabuğuna çekildi. Şimdi biz tüm gol yükünü Bobo'ya verirsek, Bobo da bir yerden sonra atamayacak hale gelir, bugün iki attı ama belki o iki golü haftalar boyunca atamayacağı dönemler de olacak. Bu durumda Fatih Tekke'nin hazır olmasını sağlamak gerekir. Bunu da oynatarak sağlayabilirsiniz. Ayrıca Bobo-Fatih ikilisinin ne şekilde olabileceği yönünden de Schuster'e mutlaka ki bir fikir vermiştir. Bu tip "rölanti" maçlar bu tür denemeler, eksik kapatmalar için bulunmaz hint kumaşıdır. Bunları Porto deplasmanında denemek de var. Ama tabi "rölanti" derken biz yine topu içeri ittirmekteki beceriksizliğimiz yüzünden maçı zora soktuk, ama tabi Fatih oynamasa da olur. Ne de olsa Ibrahimoviç her maç hazır bir şekilde 3 tane atıyor.

Schuster'i eleştirdiklerinin arasında "Onur ısrarı" varsa cidden savunmak için yazmaya üşenmeme gerek yok demektir.

mj23 dedi ki...

bütün bu kötü gidişatın nedeni quaresma hariç tek bir kanat adamımız olmayışı.savunmada da sorun var ama eğer kadro planlaması doğru dürüst yapılmış olsaydı ve iyi kötü kanat rotasyonumuz olsaydı, manisa-kayseri den 6 puan çıkartır, trabzonla en kötü berabere kalır, porto ile kafa kafaya giderdik.hatta daha da abartıyorum, quaresma sakatlanmazdı (guti egemen'in insafına kalmış).

Unknown dedi ki...

nacizane gördüklerim;

*Fink rezalet oynuyor. öyle böyle değil rezalet.. çok şaşırdım, kendisini çok severdim halbusi.

*Ersan bence iyi oynadı genel olarak.Zapo'dan çok daha iyi bence, zaten zapo yine bildik hatalarından birini yaptı çaktırmadan, küçük sürprizler yapıyor bize sağolsun..

*Onur ve Necip çok iyiydi, resmen oyuna fizik üstünlük getirdik. Tabata'da çekik çekik baksın anca..

*Son vuruşlarda 6-7 yaşlarında ki mahalle maçlarımızı görüyorum malesef. Guti ile Tabata tam vuracaklarken birbirlerine çarpıyorlar, penaltı noktasında sırtı dönük adam topu sol beke veriyor dönüp vuracağına falan.. Holosko herzaman ki gibi casper zannediyor kendini.. Garip bir telaş herkeste. Devletin buna birşey yapması lazım..

*Taraftar iyiydi, son olarakta:

oley oley allen iverson, BEŞİKTAŞ'IN çocuğu allen iverson!

Batistuta35 dedi ki...

Kupada rakipler belli oldu,post yok mu onla ilgili?

@leventpolat

Her oyuncunun yaşı ne olursa olsun bir kariyeri vardır.Eğer genç oyuncuların kariyerinin önemli olmadığını düşünüyorsan biz genç oyuncuları hangi özelliklerine göre transfer edeceğiz onu da açıkla.
Örneğin,Bank Asya ligini de takip ettiğim için Rıdvan'ın,Ersan'ın Beşiktaş'a gelmeden önce ismini çokça duymuştum.İkisi de Bank Asya liginin kalbur üstü takımlarının en iyi oyuncusu etiketiyle Beşiktaş'a geldi.Cenk'i ise milli takımlardan tanıyorduk.Milli takımların hemen hemen her yaş kategorisinde oynamışlığı var.
Bir de Onur'un kariyerine bakıyorum.Sadece 1 sene profesyonel futbol oynamış.Onda da Bozüyükspor diye bir takımda. Sakatlığı var mı yok mu bilmiyorum ama burda da 1 sezonda toplam 17 maça çıkmış.Bu arada Beşiktaş'a gelene kadar milli takımların hiçbir yaş kategorisinde kadroya çağrılmamış.Potansiyelinin ne kadar olduğunu bilmiyorum.Ben bir ışık görmedim ama ileride Beşiktaş seviyesinde bir oyuncu olması isteniyorsa mutlaka düzenli oynayacağı bir takıma kiralanması gerekir.Bir kere çok zayıf.Fizik olarak kendini geliştirmesi lazım.
Rıdvan'ın durumunu bilemeyiz tabi ama geçenlerde yaptığı röportajda bu tarihlerde maç oynayacak seviyeye geleceğini söylüyordu.
Fink konusunda sana gene katılmıyorum.Eğer orta sahada 3 oyuncuyla oynuyorsan yedekte en az 2 oyuncunu hazır tutmak zorundasın.Bu rotasyonun kuralıdır.Matematiksel bir durum yani.Bugün Aurelio sakat ve Ersnt dinledirilirken Fink sahada oluyorsa,Fink'in daha önceden hazırlanması gerekirdi.
Bobo-Fatih ikilisi bence olmaz.İkisi de ileride basmayan,savunmayı rahatsız etmeyen oyuncular.Fatih eskiden bunu bir nebze olsun yapardı ama şimdi yapabilir mi sanmıyorum.Bu takımın her şeye rağmen ideal forveti Bobo-Nobre'dir.Çünkü ikisi de yarım ve birbirini tamamlayan oyuncular.Bana kalsa sene sonunda Bobo,Nobre,Holosko vs. elimde ne kadar forvet varsa hepsini yollayıp Niang veya Baros gibi komple bir forvet alırım.

carlito dedi ki...

yazmadan geçemedim, adam yokluğunda idare ediyor gibi gözüken hilbert, özellikle ofansif anlamda çok ama çok yetersiz.. çok koşuyor, bindirmeler yapıyor ama top kullanımında inanılmaz beceriksiz, yaptığı (daha doğrusu yapamadığı) ortalar herkesin dikkatini çekmiştir herhalde.. olumlu olarak sadece birkaç iyi şutunu gördüm.. ama gerçekten çok yetersiz, ekrem, rıdvan gibi isimler iyileşince sağ bekte onları oynamasını dilerim ben..

ayrıca ismail'in sadece ofansı düşündüğü zamanlarda ne kadar etkili olabildiğini yine gördük.. daha önce de yazmıştım, ibo sol bek, ismail de önünde oynarsa sol kanat sağlam olur diye düşünüyorum.. zaten sağ açıkta da herkesin beğendiği bir isim olmadığını göre Quaresma sağ kanada çekilebilir, daha önce oynamadığı bir yer değil..

@ekremmsc

Daum hiç olmazsa ikinci yapabiliyor.Ligde şu anki yerimize bir bak.Daha sezon başında 4 mağlubiyetimiz var.Daum gittiği takımlarda 1 sezonda toplam bu kadar galibiyet alıyor üstelik sol açıkta Vederson'u,orta sahada Cristian'ı,defansta Bilica'yı,forvete Guiza'yı oynatarak.Kadro yetersiz diyenler geçen seneki Daum'un fenerbahçesine baksın.

Unknown dedi ki...

Son zamanlarda okuduğum en güzel yazı. Çok güldüm =)

Senin gibi yazar mı yok, senin yerine yazsın Nihat/Holosko/Onur

Levent dedi ki...

@Bobo, arkadaşım adamın ismini duymadın diye sikindirik futbolcu mu oluyor? Hayır oyuncuyu beğenmezsin ama kötüleyeceğim diye kendini kasma istersen, pek ciddi argümanlar ortaya koyamıyorsun zira. Genç oyuncuyu da gider maçlarını izlersin, potansiyel olduğuna inanıyorsan da alırsın. Biz Necip'i 12 ya da 13 yaşında aldık, hem de Danone Süt Kupası'nda izleyip. Kariyeri ne kadar da yüksektir o zamanlar değil mi?

BJK4EVER dedi ki...

Bobo'ya tamamen katiliyorum. Onur fiziksel olarak cok zayif bir kere, 19-20 yasinda bir oyuncunun normal sartlarda guclenmis olmasi gerek, Onur ise zapzayif. Hadi Baptista olmasini beklemiyoruz, ama bu kadar ince bacakli bir oyuncu olmaz, Necip'in gelisimini ornek almali. Ayrica ahim sahim seyler yapmadi, kendisinde gordugum tek sey oyun zekasi, ama teknik becerisi oldukca dusuk, dusunduklerini gerceklestiremiyor.
Ama bu Onur hikayesini onceden defalarca gorduk. Altyapidan vasat bir oyuncu cikar, 1-2 mac vasat oynar (dunku oyunun aynisini Tabata oynasaydi yerin dibine sokulurdu) ama millet optimist sekilde yuceltir, sonra bu vasat oyun devam eder, araya 1-2 kotu mac eklenince de yine abartili sekilde yerin dibine sokulup eriyip gider. Onur'da da aynisi olacak buyuk ihtimalle. Sadece Necip'i bunlardan ayri bir yere koyuyorum.

Ben bu oyuncu nasıl alındı ? ,Bozüyükspor'dan oyuncu mu alınır demiyorum ki eğer gerçekten Bozüyükspor'da oynayan Onur'da büyük bir cevher görülüp alındıysa bu olay Beşiktaş futbolcu izleme komitesinin büyük başarısıdır ama Onur 2 senedir oynadığı Beşiktaş'ta vasat bir performans sergilerse de doğal olarak bakarım geçmişine nedir ne değildir diye ve görülüyor ki Onur'un Bozüyükspor'da bir sezonda 17 maç oynamaktan başka bir kariyeri yok.Genç adamın ne kadar kariyeri olacak dersen de Ersan'a,Rıdvan'a,Gökhan Gönül'e bak derim.Hepsi Bank Asya'da oynayan ve bilinen oyunculardı.
Bunu niye söylüyorum çünkü Onur kötü oynasa da sabredelim diyorsunuz.Ben de diyorum ki Onur'da potansiyel olduğuna nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz.Belki de Onur sıradan bir Bank Asya topçusu.Yanlış ata oynuyoruz.

Levent dedi ki...

Necip de geçen sene çok güçsüzdü, bu seneki haline gelmek için belliki yaz boyunca çalışmış. Bunu pek ala Onur da yapabilir.

Zaten bir oyuncuda oyun zekasının doğuştan gelmesi daha önemlidir, teknik özellikleri çalışarak kapatabilir. Görüyoruz, IQ'su üç basamağa çıkamayan adamlar var takımda.

Allah'sınız mübarek, önceden görüyorsunuz ne olacakları. Kendi dediğinizi kabul ettirmek için bin takla atıyorsunuz ama şu "aynı oyunu Tabata oynasa yerin dibine sokulurdu" cümlesi trajedi resmen. Adama 8 milyon Euro döşedik, 31 yaşında ve her halinden belli ki Beşiktaş'ta oynayabilecek bir oyuncu değil. Üstelik iyi oynadığı maçta yok. Şimdi bakıyorsun, Onur 20 yaşında, 100 bin Euro civarı bir ücrete alınmış, Beşiktaş'ın 2 sene sonraki değişilmez ismi olacak. Tabi canım, Tabata böyle oynasa yerin dibine sokardık, çifte standart var burada. :'(

Levent dedi ki...

Tabata hakkında "iyi oynadığı maçta yok" yazmışım. "iyi oynadığı maç da yok" yazmalıydım, düzelteyim.

Onur iki senedir Beşiktaş'ta ve A takıma alınmaya başlandıysa artık olmuştur değil mi? Ben sana Necip örneğini verdim, adamı 12 yaşında aldık ve Süt Kupası'nda izleyerek. He tabi, kariyer, hede hödö. Sanki 30 yaşında sağ bek alıyoruz anasını satayım.

Onur'a sabredelim diye neden diyorum 83. kez anlatıyorum ama anlayamamakta ısrar ediyorsunuz. Anlayana kadar devam edeceğim: Onur genç oyuncu, 31 yaşındaki her yanından olmadığı belli olan Tabata yerine Onur'u tercih ederim.

Necip geçen sene çok güçsüz falan değildi.Oynatıldığı hiçbir maçta hocasını mahçup etmedi.Onur da bu potansiyel var mı bilemiyorum.Bence yok.30 yaşına gelince kıyasladığınız Tabata'nın Gaziantepspor'daki sergilediği performansı gösterebilir mi ? Bence yanından bile geçemez.Bunlar benim görüşüm.Kimseye herhangi bir dayatmada bulunmuyorum.

Levent dedi ki...

Necip'in bu seneki fizik gücüyle geçen seneki fizik gücünü karşılaştır istersen tekrar. Oynatıldığı maçta hocasını mahçup etmedi çünkü etseydi bir daha doğru düzgün forma şansı bulamayacağını biliyordu büyük ihtimalle. Neyseki şimdi öyle bir problem yok.

Tabata Gaziantepspor'dayken 29 yaşındaydı.

BJK4EVER dedi ki...

Birader cok komiksin. Biz ilerisiyle ilgili goruslerimizi bildirince Allah oluyoruz, ama sen aynen soyle bir cumle yazinca (direkt kopyaladim)'' Onur 20 yaşında, 100 bin Euro civarı bir ücrete alınmış, Beşiktaş'ın 2 sene sonraki değişilmez ismi olacak.'' normal mi oluyor? Kaldi ki Tabata ile kiyas sadece kisilerin olaya on yargili ve subjektif baktigini gostermek adina idi. Bir oyuncu performansi bellidir, super-iyi-vasat-kotu-berbat vs. Belirli bir standarti Tabata yakalayinca berbat, baska bir oyuncu yapinca (sirf genc diye) super, gelecek vaad ediyor, muthis olmamali, boyle bir fark olmaz. Evet, Tabata'nin vasat oldugunu, 8 milyonun boru gibi girdigini bizler de biliyoruz, ama bir genc oyuncu Tabata oyunu sergiledigi zaman muthis oluyorsa o zaman o sizin kendi algilamak istediginzi seydir. Bir oyuncu hakkinda saglikli bir degerlendirme yapmak icin en azindan 15 mac ust uste ciddi sure almasi lazim, iyice gormek lazim. 20 dakikalik oyuna gore muhtesem, super, 2 yil sonra degismez olacak vs demek sacmadir. Sizlere gore ilk Sheriff macindan S.Ozkan da bizim Messi'mizdi sahi, oyle degil mi?

BJK4EVER dedi ki...

@Bobo

Bence ciddi fark var hocam. Gecen sene cok zayifti ve cok faul yapiyordu bu yuzden, ancak bu sene Makukula'yi omuz omuza mucadelede yenip top alabiliyor mesela. Necip zaten belirli seyleri iyi yapabildigini hissettiriyordu, ama bence gecen sene ile bu sene hem oyun hem fizik guc olarak cok ciddi fark var, tartisilmaz sekilde hemde. Ben de gunahini aldim gecen sene, hakkini vermek lazim.

Onur'un ise yolu daha uzun. Gecen seneki Necip kadar bile yok fizigi, inanilmaz calismali ve teknigini cok gelistirmeli, acikcasi normalde 19 yasinda bir oyuncu icin bunlarin konusulmamasi gerek, ama ulke sartlari boyle maalesef....

Levent dedi ki...

Beşiktaş'ın iki sene sonra elinde kalacağı oyuncuları bir yazar mısın, bakalım Onur da Tabata'yla birlikte gidecek mi?

Tabata belirli bir standartı yakalayamadı henüz, bunu bir tek ikiniz görebiliyorsunuz sanırım. 8 milyon Euro verilen adam iyi oynamak zorundadır, hele ki 31 yaşında bir oyuncuysa. Durum böyle değilse Tabata gereksizdir, yerine Onur'un oynatılması daha yararlı olur.

Oyuncunun kalitesinin anlaşılması 15 maçtan oluyorsa madem, siz nasıl Onur'un 20 dakikalık oyunundan hiçbir şey olmayacağını anladınız?

@bjk4ever

Kesinlikle fark var.Ben aslında orda

Onur'un bu seneki fiziği<Necip'in geçen seneki fiziği

demek istemiştim.Onur'la Necip'i kıyasladığımız için bunu söyleme ihtiyacı hissetmedim ama yanlış anlaşılmışım.1.ligde oynayıp da Onur kadar zayıf olan bir oyuncu çok az gördüm.

Levent dedi ki...

leventpolat dedi ki...

Necip de geçen sene çok güçsüzdü, bu seneki haline gelmek için belliki yaz boyunca çalışmış. Bunu pek ala Onur da yapabilir.

rogerio da silva bobo dedi ki...

Necip geçen sene çok güçsüz falan değildi.

Necip de geçen ilk defa oynuyordu, fiziği çok zayıftı. Onur da bu sene ilk defa oynuyor, fiziği çok zayıf. Ama tabi, Tabata böyle olsa, vöheeey.

kma dedi ki...

tabata'nın 8 milyona gelmesi kendisi için aslında şans da oldu. o kadar para verildiği için oynatılmak zorunda hissediliyor. takımdan gönderilmemesinin tek sebebi de bu.
geçen sene ilk maçlarında amatör futbolcu gibiydi. 10 metreye top atamıyordu. top ayağına dolaşıyordu. ama sahip çıkanlar 8 milyon altında eziliyor dedi. tabata 1 milyona gelseydi şu ana kadar gönderilmiş olurdu.

tabata bu sene geçen seneden daha iyi. ama oluru da bu işte. dünya piyasasında 1 milyon avroyu geçmeyecek vasat bir oyuncu. bundan daha öte olmaz o adam. antep tarzı başaltı takımında yıldız olur. oraya gitsin işte.

şuraya geleceğim. onur'un geleceği olmayabilir ama buna karar vermek için ona bu şansı vermek lazım. varsayımlar üzerine hayat kurulmaz. birçok iyi futbolcu vardır ki süperligte oynayamadan kaybolup gidiyorlar. üst düzey futbolcu olmak için iyi olmak yetmiyor. şanslı da olmak lazım. onur o şans verilirse o potansiyel var. ama bu kendi dışındaki faktörlere de bağlı. onur takımın değişmezi olacak demek çok iddalı olur ama onur'dan bişi olmaz demek direk haksızlık...

arda manisadan geldikten sonra 1-2 maçta iyi oynamasaydı yine başka takıma kiralanacaktı. belkide şartlar öyle gelişse bu kadar büyüyemeyecekti.

onur'a şans vermek lazım.

@levent polat

Beşiktaş futbol takımı,altyapılara hizmet eden bir futbol akademisi değil ki her genç oyuncuya yatırım yapsın.Onur'da o potansiyel varsa yapılsın,yoksa yapılmasın.Rıdvan üst üste 2-3 maç kötü oynasa adamda potansiyel olduğunu bildiğimiz için ve Hilbert denen facia sağ bekte oynarken biraz daha sabredilsin derim ama Onur için bunu diyemiyorum.Çünkü Onur'da o potansiyelin olup olmadığı bile belli değil üstelik Onur,Tabata kadar bile takıma katkı yapamıyor.

Bu arada Tabata Beşiktaş'ın ilk 11 oyuncusu olamaz ama rotasyonda işe yarar.Gönderilmesine gerek yok.Gaziantepspor gibi ligin kalbur üstü takımlarından birinin yıldızı olan bir oyuncuyu rotasyonda dahi kullanamıyorsan senin takımında bir sorun vardır demektir.Aynı şeyler Holosko için de geçerli.Bu oyuncuları gönderip yerlerine kimi almayı düşünüyorsonuz ? Gelen oyuncu da yetenekli olsa bile 2 yıl sonra Holosko gibi olacak.Holosko'nun 2 yıl önce nasıl oynadığına bakın bir de şimdi oynadığına.Sorun bu futbolcularda değil,Türk futbolunun yamukluğunda.

kma dedi ki...

geçen sene tabataya kötü oynarken bile şans veriliyordu. adam iyi niyetli de çalışıyordu. ama oyuna girip kötü oynuyordu.

aynı şansı onur alsın mutlaka gelişme gösterecektir. tabata yerine onur rotasyon oyuncusu olmayı daha çok hakediyor. çünkü tabata 30 yaşında onur 20 yaşında. onur eğer olursa ileride çok iş görür. bu riske değer bence.

onur tabata'dan daha güçsüz olduğuna da inanmıyorum. tabata sürekli ikili mücadelelerde yerde kalıyor ve faul istiyor. onur ve tabata omuz omuza mücadeleye girseler bence onur kazanır.

Batistuta35 dedi ki...

Tabatanın başı kesik tavuk gibi sağa sola koşmaktan başka ne işe yaradığını merak ediyorum açıkçası.31 yaşındaki tabataya sabretmektense "kariyeri bozoyük" olan 19 yaşındaki onur'a sabrederim. Ek olarak tabata bursada a takımında maç yapmamış muhemmet demirle kafa kafaya takas edilse ne güzel olurdu diye düşünüyorum.

İmza; Tabata düşmanı:P

BJK4EVER dedi ki...

Birinin soyledigi iyi oldu, Muhammet Demir ve Eren Albayrak kadro disi birakildi mukavele yenilemedikleri icin, bu 2 muthis genc mutlaka alinmali seneye, yoksa basimizi ileride taslara vururuz.....

Batistuta35 dedi ki...

Eren'i bilmiyorum da muhammet'i alsak süper olur, afrikada ki turnuvada çok iyi izlenim bıraktıydı.

enorton dedi ki...

Maçı şöyle kısaca değerlendirecek olursak gol atamamanın ağırlığı fazlasıyla üzerimizdeydi bu maç. Kale önüne kadar çok iyi geliyor kale önünde bocalıyoruz. Guti gol pozisyonlarına uzak kalıyor. Tabata ise çok çok zayıf vuruşlar yapıyor. Yukarıda lakerdanın söylediklerine katılıyorum Bobo nun gol yükünü çekecek kimse yok. Kaleyi düşünen şut çeken futbolcu yok Hilbertten başka. Tamam Hilbert kazma iyi orta yapamıyor ama dikkat edin adam her orta yaptığında ceza sahasında Beşiktaşlılar daha az ve boşta adamımız yok. Bobo dışında yan toplarda beklentimiz olan oyuncu yok.

Rüştüye iş düşmedi allahtan, düşseydi hata yapması muhtemeldi. Yine paniklerde gördüm.

Zapo hata yapma makinesi, yine çok hata yaptı.
Ersanı beğendim, İsmail i beğendim. Kazma da olsa Hilberti beğendim.

Fink berbattı, onu suçlamıyorum onun yerinde ben de olsam berbat oynarım. Aylardır maça çıkmamış, kenara itilmiş adam. Sanki hayata küsmüş gibi en yakınına pas atamıyor.

Yusuf u beğendim, arada son 10-15 dk işe yarar. Yürüyerek çalım atan dünyadaki belkide tek oyuncudur sanırım :)

Tabata ilk yarı gayretliydi ama ikinci yarı hiç göremedim oyunda, uzatmalar da dahil. Gol pozisyonlarında son vuruşları çok güçsüz ve etkisiz.

Guti mükemmel oynadı, adamın attığı her 3 pastan 2 si gol pası mı olur. Onu anlayacak kanat ve forvet oyuncularımız yok malesef. Onu en çok anlayan Bobo. Dua edelim de Guti sakatlanmasın.

Fatih tekke yi kayseri maçında beğenmiştim bu maç çok etkisizdi.

Holosko gayretli ama ne yaptığını kendisi de bilmiyor.

Necip - Onur eleştirilerin aksine ben ikisini de çok beğendim.

Bobo herzamanki Bobo :)

Umarım gol atamama stresimiz bu maçla biraz atılmıştır. Buarada hala 4-4-2 baklavaya devam ediyoruz. Q7 gelene kadar bu boyle devam edecek sanırım.

EnisteKolaKoy dedi ki...

maçın 15. dakikasında öyle bir pozisyon yaşandı ki, sinirden delirdim. iki stoper de topa sahip olan oyuncuya koşup, soldan gelen elemanı boşa çıkardılar. allahtan topa sahip olan eleman gerizekalıydı da, pas atmadı oraya.

Bunu kime anlatıyorsun hocam ? Yusuf'un ölüsü , Onur'dan iyi diyenlere laf anlatmaya çalışmanın lüzumu yok bence.Yusuf harbiden Ryan Giggs gibi yokluğunda sistem çöken bir adam olur eywallah dersinde hiç mi izlemedik hocam.Yusuf'un halı saha vakti gelmiş.

Ben hala Holosko'nun iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.Koy Manisa'ya,İBB'ye gol krallığına oynar bu kadar net konuşuyorum.Geniş alan oyuncusu bu adam bizim sistemin adamı değil.Hatta büyük takım topçusu değil.Zira büyük takımların bu tarz adamlara ihtiyacı olmamalı.

Tabata hiçbir sistemin adamı değil adamın maç içerisinde ayakta durduğu zaman yerde yattığının yarısına filan takabül ediyor.

Belliki Nihat'ın bazı psikolojik veya ailevi problemleri var kendini futbola veremediğine inanıyorum.Benim bildiğim Nihat topa böyle ayakları titreyerek vurmaz.Çok güçsüz.Sorunu güven değil oynayarak aşabileceği birşey değil zira yeterince şans buldu.

Nobre zaten bir forvette olması gereken 10 özellikten 2 tanesine filan sahip ve çok iyi işleyen bir duran top taktiği olmadığı sürece gol atması mucize olan bir adam.

Yusuf gelmiş 35 yaşına artık çalımları işe yaramıyor zira o kadar yavaşki çalım attığı adam arkasından dolanıp bir daha önüne çıkıyor.

Valla Lucescu diyoruz elindeki kadrodan en iyisini alır diyoruz.Yeminle şunun üzerine gelse kalpten gider adam.

Ne Schuster'e ne Denizli'ye bahane bulmuyorum.Hatta biliyorum ki elinde Q7 ve Guti olsa Denizli tıpa tıp aynı sistemi uygulamaya çalışırdı.

Teşhis tamamiyle doğru saçma sapan bir kadro planlamamız var.Ama garip bir şekilde bu adamların büyük çoğunlupunudan yakın zamanda kurtulacağımızı ,kabuk değiştireceğimizi artık yetersiz adamlara taviz vermeyeceğimizi hissediyorum.Bal damladı ağzımdan dimi :)

marpione dedi ki...

shelbyl tebrik ederim, ben böyle laf sokuşu uzun süredir görmemiştim.

Pamukk dedi ki...

Robinho gelsin bizi kurtarsın tabi.. ya ya..

Yorum Gönder

Ara