.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Ekim 2010 Salı

Düğün ve Cenaze

"BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde saat 11.00'de yapılacak olan imza törenine Başkanımız Yıldırım Demirören'in yanı sıra; Genel Sekreterimiz Fahrettin Curoğlu, Muhasip Üye ve Asbaşkanımız Engin Baltacı, Mali İşlerden ve Sponsorluklardan Sorumlu Asbaşkanımız Ertunç Soğancıoğlu, Futbol Komitesi Başkanı ve Asbaşkanımız Serdal Adalı, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin ve Bank Pozitif'in CEO'su Hasan Akçakayalıoğlu katılacaktır."

www.bjk.com.tr

Dünya üzerinde kaç kurum, kuruluş veya şirket aldığı borç için tören yapar? Hele ki bu bir futbol kulübüyse, borç batağında yüzüyorsa, aldığı parayı günü kurtarmak için kullanacaksa ne diye tören yapar? Bir de kırmızı kurdela kessinler, törenden sonra pastadan dansöz çıkarsınlar bari. Rahmetli Özhan Canaydın döneminde, Ali Sami Yen Stadyumu'nda çökmek üzere olan kale arkasında yama ve tadilat yapılmıştı hatırlarsınız. Söz konusu tadilat sonrası Canaydın ve ekibi kurdelalı bir törenle kale arkasını kullanıma açmıştı! O günden beri yapılan en saçma tören budur. Camiamıza hayırlı uğurlu olsun...

14 Yorum:

Pamukk dedi ki...

hayırlı olsun cenazesini düğünle kutlayan kulübümüze

shibby dedi ki...

demekki bankalar böyle bir reklam yapılmasını istedi. tüpçüde sorun değil yaparız dedi.

addN0NE dedi ki...

Krediyi veren bankaların önşartlarından biri bu tören. Bizden kefil isteyen bankaya "bana güvenmiyor musunuz? aşkolsun" diyebiliyor muyuz? Kredinin alınıp alınmaması ve/veya nereye kullanılacağı ve/veya kredi şartları (faiz, vade vs.) sorun olabilir ama tören bence sorun değil. Her şey normal de bir tören yapılması mı ters?

http://www.haber1903.com/KREDIYE-NEDEN-IMZA-TORENI_3_43795

kma dedi ki...

kısa vadeli ve maliyeti yüksek borçların uzun vadeye taşınması için alınmış bir krediymiş. bu sayede uefa kriterleri yüzünden avrupada oynayamama veya küme düşürülme konusu aşılmış oluyormuş.
ilk 1 yıl ödeme yok ve fulya gelirlerinden geri ödenecekmiş.
faiz oranı da 8,75 imiş.

en azından yürürküğe girecek uefa kriterlerinin farkında olduklarını anlıyoruz.

bu sene olası bi başarısızlıkta gelecek transfer sezonunda robinho ve benzeri sesleri yükselecektir.
trabzon yenilgisinden sonra bile devre arasında gönderilecekler ve alınması gerekenler konuşulmaya başlandı bile.

bu kredi kısa vadeli borçları yapılandırırken kısa vadeli mali tabloları da "olumlu" göstereceği için yine bol keseden transfer korkusu yaratıyor bende..

carlito dedi ki...

o kadar para veriyor bankalar, törenle de reklamını yapacaklar belli ki..
sen zamanında o kadar borçlanıp o krediyi almaya mecbur hale getirirsen kulübü, şimdi de afedersin eşek gibi bu törenleri yapmak zorunda kalırsın ve komik duruma düşersin..

marpione dedi ki...

eğer bahsedildiği gibi, kısa vadeli borçları kapatıp uzun vadeye yayacak "başarılı" bir finansal operasyon ise bu yapılan bu tarz törenlerin kimseye zararı yok.

bilakis yararı var. 75m kredi çekebilmek bir "güven" göstergesidir. herkes bu miktarda krediyi elini kolunu sallaya sallaya alamaz. bu güvene sahip olanlar da bunu sağa sola duyurur. yarın öbür gün yeni kredi istediğinde bu bir referanstır.

kötü yönetim, borçlar, davalar vs bir yana. bu törenin eleştirilmesi öte yana.

ilk "bu parayı kesin çarçur edecekler o nedenle sen haksızsın" diyen müneccime madalyasını ellerimle takacağım. şu anda onu bilemiyoruz. geçmişten gelen negatif tecrübemiz var, bu da yargılarımızı etkiliyor ister istemez.

ayrıca kulubün borçlu olması tek başına bir eleştiri kaynağı falan değildir. bir sürü kulüp borçlu. sorun alınan paraların kötü kullanılmasıydı. şimdi hepimizi bir ikilem bekliyor. geçmişten kötü yönetilen kulubün hurmaları bugün kulüp bir nebze daha iyi yönetilir gibi görünürken alttan tırmalıyor. ne olursa olsun bu son 5 senenin hatalarından bir günde arınmak mümkün değil.

ben açıkçası arada kalmış durumdayım geçmişe takılmak ile günü yaşamak arasında.

barfilozofu dedi ki...

stadda da olabilirmiş...

ozy dedi ki...

Dolar bazında 8,75% cok yuksek bir
faiz oranıdır. Kapatılacak olan daha maliyetli kısa vadeli borcların oranı neymis acaba diyor insan! 15% falan mı yani??
Bence bu operasyon Y.D'nin parasını geri almaya başlamasıdır (buda hayırlı olabilir tabii)

Ya iyi de yeni UEFA kriterleri kulubun borcuna degil de, gelir-gider dengesine bakacak.

Gerci bizimkiler alinan krediyi gelir diye kaydeder, Itimat Denetim Sirketi de buna "uygundur" diye rapor verir, duzen duzmeye devam eder.

10 yil sonra BJKAS'nin finansal durumunu bir tez olarak yazacak ekonomi ogrencisi cok buyuk rutbeler alir, ben simdiden soyleyeyim genc okuyucularimiza, not dussunler.

Jokond dedi ki...

Beşiktaş seni ihtiyarlaştırdı mı shelbyl:) Gençlere öneriler falan:)

Ahaha, sorma ya, totomdaki killar agardi bu adamlarin yuzunden :)

alper dedi ki...

parayı veren düdüğü çalar benim en sevdiğim atasözüdür.denizbanktan para alıp sadece törenle yetindiğimize sevinelim.koy götüne gitsin yav.geliyormu şimdi devre arasında volkan şen ile hamit altıntop onu söyleyin siz.

Kartal Bafiler dedi ki...

Ertunç Soğancıoğlu

''Bu bir spor kulübünün Türkiyede aldığı en yüksek kredidir.Faiz oranımız 8.75'tir.Teminat olarak da gelirlerimizi koyduk” demiş

Övünüyor mu ne ?

aeyds dedi ki...

Aynı bankalar -Denizbank, Şekerbank, Bankpozitif- Şubat ayında Galatasaray'a da 70 milyon dolar kredi vermiş ve imza töreni yapmışlardı. Adnan Polat da "Bu zamana kadar, bir kulübün aldığı en yüksek kredi" diyerek övünmüştü; yani tek değiliz.

http://www.galatasaray.org/kulup/haber/6259.php
http://www.galatasaray.org/kulup/haber/6263.php

Yorum Gönder

Ara