.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Ekim 2010 Cuma

Beşiktaş'ın Çocuğu Nihat Kahveci

Porto maçının 3. dakikasında Bobo Nihat'a muhteşem bir pas verdi, Nihat kendisine basan rakibine oranla kuvvetsiz kaldığı için gol yapamadı, aldığı topu kalecinin üstüne vurdu. Buraya kadar sorun yok, herkes kaçırabilirdi o topu. Sonra kalecinin çıkardığı top oyunda kaldı, döndü Bobo'ya gitti. Bobo önünde kalan topu kötü bir vuruşla auta yolladı. Nihat iki kolunu havaya açıp Bobo'ya koştu. bağırdı, çağırdı... Düzeltme: Okuyucu yorumlarında Nihat'ın Bobo'ya değil, kendisine penaltı yapıldığı için hakeme bağırdığı söylenmiş. Benim tribünden gördüğüm-aklımda kalan Bobo'nun üzaerine doğru gittiği idi. Tv özetlerinde olay 1 saniyelik gözüküyor, o yüzden emin olamadım. Hatam varsa affola. Ama bunu sadece son maçtan bir örnek olarak olarak vermiştim. Yazıda savunduğum fikire herhangi bir etkisi yoktur. Uyarılar için teşekkürler. Bir kaç haftadır oyunda yoktu Nihat. Oynadığı zaman da çok kötü dahi oynamıyor. Bobo'dan, Ernst'ten, Guti'den, Toraman'dan, Üzülmez'den daha çok para alıyor. Taraftar 10 sene öncesinin hatrına 'Beşiktaş'ın çocuğu' diye çağırıyor hala tribüne Nihat'ı. Nihat bunu hep yapıyor, Bobo'ya bağırıyor. Quaresma'ya çemkiriyor. İsmail'i, Necip'i azarlıyor. Saha içinde sürekli emirler yağdırıyor. Kendi kaptırdığı toplardan sonra kesinlikle dönüp kendisine pası veren oyuncuya kızıyor. Ofsayta düşüyor, arkadaşına bağırıyor. Ofsayta pas atıyor, ofsayttaki adama kızıyor. Canı istiyor duran topu alıyor, canı istiyor gidin korneri atın diye işaret ediyor. Bunları yapınca Bobo, Quaresma belki umursamıyor ama Necip'in, İsmail'in moralini bozuyor. Sahada kollarını açıp efe efe yürüyor. Fatih Terim'in sahadaki yansıması olarak hem de maalesef Beşiktaş formasıyla geziniyor. 2 senedir takımın ritmini bozuyor. Ben Nihat sadece kötü oynasa susardım. Hatta sahiplenirdim de onu; Nihat bu takımın evladıdır, şaşırmayın diye. Nihat'ın sorunu maalesef kötü oyunu değil, tavırları. Nihat dönüp hala kendine bakmış gibi gözükmüyor. Bu taraftar da çok sabırlı. Hala Beşiktaş'ın çocuğu diye çağırılıyor. Nereye kadar gider bilmiyorum. Dün ben, Porto maçında yeter dedim en sonunda. Milli takımdaki mafyalaşmış futbolcu yapısının bu parçasının Beşiktaş'ta yerinin olduğuna inanmıyorum. Ve kendi çapımda Nihat'a kırmızı kart çekiyorum. Ne halin varsa gör arkadaşım.

33 Yorum:

open your mind dedi ki...

Nihat bitmiş
İlk sene 3.5 milyon Euro aldı
Diğer 3 sene 2.5 alıyor, alacak
Bok değil kakacık

fabianernst dedi ki...

bunu bana ispanya dan yeni gelince biri boyle olucagini soyleseydi dalga geçerdim. açıkçası inşallah ocakta gider yanina nobre yi fink i zapoyu da alır erhan guven ı de bonus olarak veririz..bu takim fiyapi inonu stadyumu yapinca herkes q7 ler gutiler soda kapağina oynamıyor dedi..bjk ı q7 ler gutiler ernstler batirmaz..nihat nobre tabatanın 8.5 luk bonservisi holskoya verilen 5 milyonluk bonservisi batirir açık ve net lutfen git kardesim..anlamadığı şey nihatin hata yaptiginın farkinda bile degil biz nasıl yolladik o terimin emresi gibi geri dondu git kardesim fenere gs ye artik içim acimayacak altyapidaki adamlara kotu ornek oluyorsun..hala inanamıyorum bu adamın bu oyununa hareketlerine

purplepurple dedi ki...

sağol, düzelttim.
ama sadece meblağı düzelttim. bu haliyle de hepsinden çok alıyor, yine yanılmıyorsam.

Sarper dedi ki...

takıma abilik yapması gerekirken, artislik yapıyor. hiç yakışmıyor.

Pamukk dedi ki...

haklısın....

en uyuz olduğum şeylerde biri de maç içinde kaçak oynaması. hep böle dostlar alışverişte görsün modunda. özellikle akfif bölgeden kaçıyor. kuyruğunu kıstırıp araya sıkışıyor.
halısahada aynı takımımda olsa döverim o biçim.

Pamukk dedi ki...

şu yazı Nihata ulaştırılsa ii olur

Pamukk dedi ki...

şu yazı Nihata ulaştırılsa ii olur

emrh.srt dedi ki...

"porto maçında hakeme ispanyolca olarak itiraz eden nihat kahveci, göğsümüzü kabarttı..."

zaytung

ercan dedi ki...

O pozisyonu yanlış yorumluyorsunuz.

Pozisyonu iyi izleyin. Rakip Nihat'a basarken hafiften kolundan asılıyor- penaltı değil- Nihat ise pozisyonu kaybetip sağlam bir vuruş yapamayınca dönüp hakeme tepki gösteriyor.

Pozisyonu iyi süzemeyip oyuncuları taraftara yem yapmayın.

Heeee... Nihat'ın oyunu mu savunuyorum? Asla... Ancak o pozisyondaki durum anlattığınız gibi değil.

Pozisyonu tekrar izleyin ve gerekli düzeltmeyi yapın lütfen.

Unknown dedi ki...

Nihatin penalti bekledigi pozisyonda yarildim.. Adam duserken slow motionda yuzunde 6 degisik mimik olusuyor..Ulan hic olmadi o mimikler icin adam penalti calar bea..

cha dedi ki...

nihat sezon başında atılmış imzalar var diyerek beşiktaş'ın çocuğu olmaktan çıkmıştır. beşiktaş'a iyi kötü hizmet etmiş birisidir sadece.

Sertug Ozgur dedi ki...

batuhan gollerini yazmaya devam ediyor.

ah canım mustafa denizli ya, geçen sene nihat,tabata,nobre,tello, ibrahim kaş gibi oyuncularla tarih yazmıştın:(

kafsinkaf dedi ki...

ben artık Nihat'tan bütün umudumu beklentimi kesmiş durumdayım benim blogdada yazdım zaten bu bizim tanıdığımız bildiğimiz Nihat değil gitmiş bambaşka biri olarak geri dönmüş bu nihat sahadayken egolarını yenememiş heran herkese patlamaya hazır bir görüntüsü var sabır sabır nereye kadr ? Uyumu sorunu falan denildi ulan adam bu topraklarda doğdu zaten ne uyum sorunu koskaca bir seneyi yedi bu seneninde yarısı gitti hala sabır diyoruz yok sabır falan nihat'a sabır kalmadı artık

esgo dedi ki...

Tabir-i caizse sıçıp batırdığı pozisyonlardan sonraki tepkisi ve serzenişini bir an olsun kendini aklama isteği ve söz konusu pozisyondan soyutlayıp, dikkati farklı noktaya çekme çabası olarak görüyorum..Çoğu kalecinin üst üste gelen isabetsiz degajlar veya elinden kaçırdığı top sonrası yere yatıp kıvranması ya da kasığını tutup sekmesi gibi veya dağa taşa şut atıp da ''ak böyle zeminin'' dercesine çimleri tekmeleyen topçu psikolojisi. Hea taraftarın karnı tok orası ayrı tabii..

Unknown dedi ki...

Eser hosgeldin tekrar aramiza, Yonetim sen askere gidince Delgadoyu paketledi.. Kaldik Tsubataya, delgado gonderildiginde zafer kazanmis gibi sevinenler simdi Delgadoyu mumla arar oldu..

BJK4EVER dedi ki...

2 seye cok uzuluyorum ve anlam veremiyorum yillardir, acayip icimde ukte kaldi.

1 Delgado'yu bir mac bile soyle 4-3-3'te solda goremememiz, Yusuf'un ve Quaresma'nin oynadigi gibi.

2 Nihat'in geldiginden beri neredeyse hic cift forvette ikinci forvet olarak oynamamasi.

Delgado kalsaydi hem Quaresma hem Guti'ye alternatif olacak capta bir oyuncuydu, ki en kotu sezonlarinda bile rahatlikla 5-6 gol ve bir o kadar asistin ustune cikmistir. Giden kisi Tabata olmaliydi, Delgado degil, ama 8 milyonun hatrina kaldi herif resmen.

Sertug Ozgur dedi ki...

Her şey rakamsa tabata 3 lig 4 de uefada olmak üzere 7 asistle oynamış şu ana kadar.

Bunlar rakamlar. Oyun içine gelirsek Delgado ile kıyaslıyorsak tabata'yı tercih ederim. Bir kere takım oyununa daha uyumlu gözüküyor. Daha nazsız, görev verilebilecek bir adam. Çoğu maç en çok koşan oyuncu kendisi. İyi niyeti var en azından. Sürekli görev verilecek bir adam değil ama daha bir rotasyon oyuncusu.
Delgado kendisinden çok üst seviye yüksek bir oyuncu değil, ve artı o bıktığımız handikapları var, delgado kangrendi adeta. O yarattığı illüzyondan kurtulduk en azından, oynasın mı oynamasın mı tartışılmıyor o bile yeter.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Delgado da Hakan Arikan gibi cabuk demoralize olan, mental olarak cok zayif bir oyuncuydu. Transfer illa oyuncu alarak olmaz, onun gitmesi Besiktas adina sezonun onemli transferlerindendir. Devre arasinda, olmazsa en gec sezon sonunda, diger sorunlu oyuncularimizdan da kurtulmamiz lazim.

cakmaktas dedi ki...

hayir benim anlamadigim su,nihat geldiginden beri bjk de top oynamamktadir,ucuz numaralara basvurmaktadir,arkadslarina bagirma cesasretini kendinde bulmaktadir.bunlarin hepsi dogru fakat adam bence gecen mac bu senenin en iyi macini oynadi ona ragmen bu ne ofke.pozisyona girdi,bobonun kaleci ile karsi karsiya kaldigi kirmizi kart pozisoyonunun yaraticisi nihat.dogru kosular yapti ama yine de adam isliklandi.ben bunu biraz anlamakta zorluk cekiyorum.biraz adin cikmissa muhabbeti bence bu.

jeankier dedi ki...

beşiktaş ın çocuğu bobo dur nihat değil, kimse kusura bakmasın.. adamı her sene fransa ya satarız, ısrarla gitmez, miinimum 10 golü vardır. atak oynayan bir beşiktaş ta bu 15 in altına düşmez. o iğrenç fatih terim bakışlarını, tavırlarını görmekten bıktım bu adamın yüzünde!

uur dedi ki...

Nihat`ın bu maç iyi oynadığını düşünüyor birçok arkadaş ama ben sahada "iyi" oynayan bir Nihat göremedim. Kaleciye degaj sırasında şarj etmekse iyi oynamaktan kasıt veya bir stoperin arkasına girip bana atın bana atın diye el sallamaksa orası ayrı tabii..İki doğru koşu yaptı; bi tane güzel pas attı diye "bu maç iyiydi Nihat" diyemiyorum ben.

Nihat İspanya`da oynayan Nihat değil..öyle olabilmek için bir çabası da yok..Guti bu yaşında ve bu yeteneği ile antreman sonrası ekstra antreman yaparken; Nihat`ın kayıtsızlığı iş etiğinin ne boyutlarda olduğunu da gösteriyor...

Türkiye`ye gelmesine sevinmiştim...umutlanmıştım...ama geldikten sonraki hali tavrı ve futbol oynayışını görünce en büyük hayal kırıklıklarımdan biri oldu.

Cipher dedi ki...

Ben de Nihat'ın en azından kötü oynamadığını düşünüyorum, kaçırdığı goller ve saçma sarı kartı dışında pas trafiğimize Tabata'dan daha fazla katkı sağladı. Pas almaya çalıştı orta sahada aldığı pasları da iyi şekilde arkadaşlarını aktardı genel olarak. Mesela geçen haftaki Holosko mu Porto maçındaki Nihat mı derseniz kesinlikle Nihat derim. Ama Nihat kafa olarak ilginç bir duruma gelmiş, tavırları Emre Belözoğlu hareketleri, bu taraftar kendi arkadaşına "artistlik" yapan oyuncuyu hiç bir zaman sevmedi, gol atınca Fevzi forması çıkaran İlhan'ı sevdik biz oydu Beşiktaş'ın çocuğu, arkadaşına biri hareket yapınca gelip adama bir tane yapıştıran Nouma'yı da sevdik. Nihat kendini daha fazla antipatikleştirmese iyi olacak, yoksa iyi oynasa da ağzıyla kuş tutsa da bir işe yaramayacak ayrıca böyle giderse takımdan gidişi de pek hoş olmayacak.

sihroje dedi ki...

Porto maçında kendini yere attığı pozisyonu da unutmayalım. Okkalı bi küfür yedi benden.

"Milli takımdaki mafyalaşmış futbolcu yapısının bu parçasının Beşiktaş'ta yerinin olduğuna inanmıyorum"

Yukarıdaki tanım çok şeyi açıklıyor. Diğer mafyaları da ben sayayım ; Tuncay , Emre , Arda...

helldoradotcom dedi ki...

cok dogru bir tespit, kisa ve oz bir anlatim. schuster'in 2 transfer donemi daha kalmasini istiyorum. hepsi temizlebecektir. yeter ki Schuster'e 2 yil dayansin bu yonetim

themex dedi ki...

nihat'ın performansını zerre desteklemiyorum. ama yazıda bahsi geçen pozisyonda yukarıda ercan'ın da bahsettiği gibi nihat bobo'ya değil hakeme tepki gösteriyor. "ve bunu hep yapiyor necip'e yapiyor ona yapiyor buna yapiyor demişsiniz." fakat aynı maçta oyuna giren ali'nin ilk atağında -sanırım çalim atmaya çalişirken- başarısız olmasına rağmen takımda tek alkışlayan ve ona destek olan -göstermelik de olsa- nihat'tı. bazı şeyleri gösteriyorsak tüm resmi ortaya koymakta fayda var bence.

Sertug Ozgur dedi ki...

Nihat'ın geldiğinden beri bekleneni karşılayamadığı doğru. Formsuzdu, saç baş yoldurdu.

Fakat bir Nihat illüzyonu var türk futbolunda.

Nihat oyun karakteri dolayısıyla oyunun içinde çok aktif bulunan bir isim değil. Direk skora etki eden bir futbolcu. En formda olduğu zamanlar da böyle.

Ben kendisinin futbolculuğunu beğenmem.

Hadi lan ordan diyenler olabilir, ispanyada şu kadar gol attı diyenler çıkabilir, bana kalırsa Nihat'ı nihat yapan bitirici vuruşları ve kısa mesafedeki çabukluğu idi. Bunları takdir ederim ama oyunculuğunu beğenmem.

Ben kendisinden çok şeyler beklenildiği kanaatindeyim. Bu demek değil şimdiki nihat bildiğimiz nihat. Ama özgüven eksikliği ve fiziksel sorun yaşayınca nihat sıradan bir futbolcu halini alır ve şimdi bu durumda.

Kendisinden fazla bir şey beklememek gerekir, her açıdan hatalı bir transferdi ve olan oldu.

ercan dedi ki...

Ve ısrarla yazı düzeltilmez. Zaten 1,5 yıldır bekleneni veremeyen, iflas noktasına gelen oyuncumuza bir tekme de biz vurmaya devam ederiz.

Bravo ...

BJK4EVER dedi ki...

Lakerda'ya katiliyorum ve bir ekleme yapayim; zaten en belirgin ozelliklerinden formasyon ve ozguven eksikliginden dolayi yararlanamiyoruz, bu boyle olunca Nihat ayni Nobre gibi baska seyler yapip faydali olmak istiyor ve onu da beceremediginden daha da goze batiyor.

purplepurple dedi ki...

@ercan, editledim. 22'sinde uyarmışsın, 24'ünde -''ısrarla'' editlenmiyor, bravo- diyerek itliğe kaçtığımı ima ediyorsun. telefon numaramı veriyim istersen bundan sonra uyarıların derhal düzeltilmezse mesaj atarsın hemen nete girer hallederim.

pavelkuka dedi ki...

nihat dese ki " ya arkadaş ben buraya büyük ümitlerle,yıldız transfer olarak geldim,iyi de para alıyorum fakat 19 yaşındaki Necip'in yaptığı katkıyı yapamıyorum;benim 3.5 milyon euroyu 2 ye indirin" hiçbir problem kalmaz. beşiktaş ın çocuğu olduğu kanıtlanır,takım içindeki olası dedikodular biter, kendisi de paranın ağırlığından kurtulmuş olur. bu çok uzak bir ihtimal mi? evet çok uzak görünüyor ve çok yazık oluyor.

Unknown dedi ki...

Yorumlarına tamamen katılıyorum. Bu konular benim de çok dikkatimi çekmişti. Hele kanatlarını aça aça sağa sola el kol sallaması sinir bozuyor.

ercan dedi ki...

@purplepurple; "İtliğe kaçtığını" ima etmiyorum, aklımdan dahi geçmedi. Sadece düzeltilmemesine sitemde bulundum. Ancak kendi yaptığını o şekilde niteliyorsan da bilemem ???

Sen yaz buraya numaranı bir dahakine dediğin gibi yaparız.

Yanlış düşünüyorsun ...

Yorum Gönder

Ara