.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Ekim 2010 Çarşamba

Bazıları Cezasız Kalmıyor

Haftasonu oynadığımız Trabzonspor maçında Egemen Korkmaz'ın özellikle Guti'ye yaptıklarını hepimiz hatırlıyoruz. Yerde yatarken uçan tekme atmayı başarabilen bir adamdan bahsediyoruz. Rakibini sakatlamak, oyun dışı kalmasını sağlayarak takımına avantaj sağlamak isteyen bir futbol katili. Maç içinde Guti'yi sakatlayamasa da, dün öğrendik ki Egemen amacına ulaşmış ve Guti 2 hafta yok.Bazılarına göre oyun içinde olan sertlikler bunlar ve hakem bunları cezalandırmadığı sürece sorun yok. Ben böyle düşünmüyorum ve böyle adamları da sahalarda görmek istemiyorum.

Biz tam Guti özelinde benzer durumları tartışırken, herkesin dünya kupasında Xabi Alonso'nun kaburgalarını kırmaya çalışmasıyla hatırlayacağı De Jong'la ilgili bir haber geldi dün. Manchester City-Newcastle United maçında rakibi Hatem Ben Arfa'nın bacağını kıran bu kasap arkadaş, Hollanda milli takım teknik direktörü Bert van Marwijk tarafından Hollanda milli takımından çıkarıldı. Marwijk bunun sebebini de şöyle açıklamış;


“Olayın fotoğraflarını gördüm. Gereksiz ve vahşice bir hareketmiş. Çok sert girmiş. Buna hiç gerek yokmuş. Komik olan ise hakemin sarı kart bile göstermemiş olması. Demek ki başka standartlar var. Nigel’ın limitleri gereksiz zorlamasıyla ilgili problemim var. Kendisiyle konuşacağım.”


Ben güzel futbol izlemek istiyorum. Ben Arfa'nın 30 metreden çektiği şutları, Guti'nin rakibin omurgasını zedeleyecek paslarını görmek istiyorum sahalarda. Futboldan yalnızca kazanarak değil, futbolu güzel yapan adamların resitalleriyle de zevk almak istiyorum. Bir futbolsever olarak benim elimden güzel oyunu almaya çalışan, kazanmak için her yolu mübah gören, rakibine düşmanıymışçasına saldıran bu ve benzeri adamların da cezasız kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Hakem saha içinde bu pozisyonları kaçırsa bile, maç sonu 1000 kez tekrarı verilen hareketlerin birileri tarafından cezalandırıldığını görmek istiyorum. Ve bu isteğimi yerine getirdiği için Bert van Marwijk'i teşekkür ediyorum.

Not: Marwijk'in açıklamasının Türkçesi, http://www.footballove.com/ adresinden alınmıştır.

8 Yorum:

kuduz dedi ki...

Bu tip kompleksli ve art niyetli oyuncuları sahalarda görmeyi gerçekten kimsenin isteyeceğini düşünmüyorum. Belki çok iyi niyetli olarak düşünüyorum ama o gün Şenol Güneş, o kasaptan bozma futbolcunun mevkisini değiştirerek Guti'den uzaklaştı.

Sadece Egemen değilki! Beşiktaş'a karşı oynayan takımların hepsi özellikle Quaresma ve Guti'ye karşı sert giriyorlar. Bu anlaşılabilir birşey değil, durdurmak için sert girmek çok başka ama sakatlamak için yapıldığında da bu anlaşılıyor.

Umarım hakemler ve federasyon bu konuda en azından kendilerini düşünerek (kaliteli bir lige sahip olabilmek adına) doğru yaptırımları hayata geçirirler.

fabianernst dedi ki...

boyle adamlara hakemler ceza vermedikçe ve hocalar boyle oyunculari surekli oynatip hatta sakatlamasi için firsat kollayacaksa olur bunlar..burada mesele birazda goruntulerden ceza vermekte bazi oyuncular goruntulere çıkıyor ama cezasız kalıyor..sonra ligimiz neden boyle diyoruz malesef

WiLdHoney dedi ki...

malesef Toroğlu'nu aradığım tek anlar böyle anlar, 10 dakika boyunca kasap oyuncuları afişe ederdi, yada futbol hırsızı(sahtekarı) olanları....
Şimdi hep iyi konuşulacak diye üzerinde bile durulmuyor böyle kasapların!

Pamukk dedi ki...

çook beklersin-bekleriz

carlito dedi ki...

aklın yolu bir, herkes böyle düşünüyor zaten...
demek isterdim ama malesef öyle değilmiş.. orda burda, hatta ekşi beşiktaş'ta bile "hakeme çaktırmadan rakibine sert ve gaddarca müdahaleleri yapanlara saygı duyduğunu" belirten arkadaşlara rastladım.. bu zihniyet varoldukça da "güzel oyun"umuza zarar verenlerin temizlenmesi olası görünmüyor..

carlito dedi ki...

ayrıca şunu da söylemek istiyorum, hiç boşuna aramayın toroğlu denen eyyamcı herifi..
o değil miydi aynı pozisyona bazen net faul, bazen de faulle alakası yok diyen? her zaman işine geldiği gibi konuşan, hayatımda gördüğü en yanardöner, en çok kıvıran adamdır toroğlu..
eminim bu maçta da Egemen'in pozisyonu için "kötü niyeti yoktu, kart verilecek pozisyon değildi" vs. gibi yorumlar yapar, hatta Guti'yi bile farklı nedenlerle eleştirip konuyu değiştirir, bizim de iyice kan beynimize sıçrardı!

aman uzak olsun!

sy dedi ki...

aslinda bu konuyu her zamanki isyankarligimizla "boyle is mi olur, bak adamimiz sakatlanmis" diye dile getirmek yerine "onlarin" silahiyla dile getirsek belki sonuc alabiliriz:

"bu sekilde davranan oyunculara izin verdiginiz surece hicbir takim guti gibi yildizlari turkiye'ye getirmeye yanasmaz. ligin marka degerini dusurmek istemiyorsaniz bu adamlari cezalandirin"

en buyuk problemimiz iletisim

QuaresmA dedi ki...

Elbette desteklemiyorum, sonuçta benim takımımın yıldızı sakatlanmaya çalışıyor ama en empatik açıdan bakarsak..

En fazla hesabına oynanan PES maçında bile rakipteki Messi'yi, C.Ronaldo'yu sakatlarsak mutlu oluyoruz. Eh, bu adamlar bu işten hayatını kazanıyor. Bazı oyuncular rakiplerini korkutabildikleri düzeyde yükselebiliyorlar. Egemen de bunları yapmasa dönem dönem Milli Takım ve Trabzonspor stoperi Egemen olamazdı. Bursaspor'da da böyleydi. Egemen inanılmaz kademe anlayışı, yüksek pozisyon bilgisi veya topu oyuna müthiş sokması yüzünden buralarda değil ki.

Ben tabii ki takımımın yıldızı sakatlandığı için memnun değilim ama Türkiye Ligi'nde bu işler böyle. Guti ve Quaresma'n varsa onlara yapılacak sertliklere de hazırlıklı olmalısın. Ya takımındaki yıldızlar İlhan gibi, Nouma gibi sertlikten yılmayacak adamlar olacak, ya takımın yıldızına sert girildiğinde Zago gibi biri gidip Egemen'e "akıllı ol faulü" yapıp maç boyunca Egemen'i sindirecek (ki Egemen'in yaptıklarıyla aynı mantalite bir hareket olur) ya da tekmeleri yiyip yiyip sineceksin.

Kusura bakmayın ama şu noktada bunun adı ağlayıp sızlanmaktır. Hem dayak yiyip, hem de maçı kaybetmişiz işte. Şu an takımdaki oyuncuların çoğu iyi karakterli insanlar ama takımda İlhan gibi, Nouma gibi, hatta Emre Belözoğlu gibi Egemen tarzı adamları sindirecek oyuncuların olmasını çok isterdim.

Yorum Gönder

Ara