.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Eylül 2010 Pazar

Gülden kale düştü

Geri döneceğini öğrendiğimizde nasıl da sevinmiştik halbuki. Galatasaray'ın öz çocuğu Arda, Fenerbahçe'nin evladı Tuncay takımlarında parlarken, taraftarının içini ısıtırken biz Beşiktaşlıların bir tarafı eksik kalmıştı. Kendi öz çocuğumuzu en iyi zamanında iki kuruş para uğruna yaban ellere göndermiştik. Aradan geçen sekiz yılda hep göğsümüz kabarmıştı, Can Bartu'dan bu yana ilk defa bir Türk futbolcu Avrupa'da bu denli ses getiriyordu. Oynadığı bütün takımlarda formanın hakkını verdi, golleriyle jenerikleri süsledi. Bugün İspanya'da yoldan geçen üç kişiyi çevirin, ikisi size Nihat ile ilgili saygı duyulacak sözler söyleyecektir.
İşte tam da bu sebeplerden dolayı Nihat'ın Beşiktaş'a yani yuvasına dönüşü bizim için önemliydi. Yılların hasreti sona erecek ve Beşiktaş'ın çocuğu Nihat o müthiş hızı ve golleriyle bir kez daha tribünleri ayağa kaldıracaktı. Ama olmadı, aldığı yüksek paraya, gösterilen inanılmaz sabıra rağmen ilk sezon hiçbir şey olmadı. Nihat her geçen maç daha da kötüye gitti, fiziken dibe vurdu. Olmayacak goller kaçırdı, akıl almaz pas hataları yaptı, bazı maçlarda ayakta bile kalamadı.
İmza atar atmaz 28 gün askerliğe gitmesinin yıpratıcı etkisinden dem vurduk, sekiz yıllık İspanya macerasından sonra adaptasyon sürecinden destek aldık, üst üste yaşadığı sakatlıkların vergisini ödedik. Koskoca bir sezonu bomboş geçen Nihat, yine de ligin son İnönü maçında alkışlarla uğurlandı soyunma odasına.
Schuster'in gelişiyle takımın hücum yapısı tekrar elden geçirildi. Yeni takviyeler, yıldız isimler derken Beşiktaş taş gibi bir takıma dönüştü. Nihat'tan beklentiler artmıştı, bu sefer her şey onun için hazırdı. Hazırlık maçları ve sonrasındaki zayıf rakiplere karşı oynanan eleme maçlarında umutlar yeşermeye de başlamıştı. Gol attı, attırdı derken...
Nihat son iki ayda tekrar hüsrana dönüştü. İspanya'dan geldi hala alışamadı desek Guti'yi ne yapacağız? Bırak sekiz seneyi, hayatı Real Madrid'de geçmiş bir adam futbol kariyerinin son deminde Türkiye'ye Beşiktaş'a geliyor ve sahaya ayak bastığı ilk günden beri resitale imza atıyor. Ortalar, ara paslar, oyunu açan müthiş hareketler, goller, sorumluluk almalar... Quaresma desen ayrı hikaye. Gittiği son üç takımda dibe vurmuş, özgüvenini kaybetmiş, neredeyse altı aydır doğru düzgün maç yapmamış, milli takımla ilişiği kesilmiş bir Quaresma..Beşiktaş'a geldiği ilk günden beri gözümüzün pasını silen, rakibin kanatlarını paramparça eden, muhteşem gollere ve ortalara imza atan bir Quaresma...
Bunları görünce adama sorarlar, ey Nihat neredesin? Beşiktaş'ın çocuğu takımına bunları yapıyorsa onun bunun çocuğu neler yapmaz. Her şey affedilir, formsuzluktur, becerisizliktir, şanssızlıktır geçer gider ama ben kendi adıma bu akşam oynanan Fenerbahçe maçında yaptığı bir hareketi asla unutmayacağım. Sağ açığa doğru önüne atılan topu ne sürdü ne de ortaladı Nihat. Akıl almaz bir ukalalıkla topu havaya şişirdi. Bu hareketi amatör futbolcu yapmaz, formasına saygı duyan hiçbir insan evladı yapmaz. Nihat gel anlat bize ne olursun, bu nasıl Beşiktaş çocuğu olmaktır? Bu nasıl formanın hakkını vermektir? Gülden kale düştü her şey ortaya döküldü Nihat, gel cevap ver...

41 Yorum:

- nihat'ı nasıl bilirdiniz sevgili cemaat?

bu adam beşiktaş'ın çocuğuysa afadersin diğerleri ne çocuğu?

MyT dedi ki...

Ne içerde arkadaşı olup olmadığına baktı, ne de rakibe... Topa öyle vurduğunda içimi sızlattın Nihat! O anı ıskalamadığı için Jokond'a teşekkürler...

helldoradotcom dedi ki...

Schuster de enteresan! Antrenmanlarda harikalar yaratiyor olsa gerek nihat? Yoksa henuz herhangi bir macta olumlu bir hareketini gormus olamaz! Resmen 1 kisi eksik oynadik!

Tam isabet o şişirdiği top mevzusu.Nihat gerçekten kötü oynadı.Quaresma'da,Guti'de dönem dönem kötü oynuyorlar ama Nihat büyük futbolcu olduğunu unutmuş , kendine güvenini kaybetmiş.O topu kontrol edip rakibini ekarte edeceğine inanmıyor artık Nihat sorumluluktan köşe bucak kaçıyor.Çok büyük bir özgüven kaybı var.Sanırım kişisel problemleri var, yoksa bu kalibrede ve tecrübedeki bir futbolcu için gerçekten inanılacak gibi değil.

fabianernst dedi ki...

ya bu maçtan sonra girdigim uçuncu yazi burada..soruyorum.. nihatin o hareketi kaç tena beşiktaşlıyı çıldirtmadi..arkAdas boboda az saç baş yoldurmadi bize ernste de bu maçta hatalar yapti ama hiç biri ole bir hareket yapmadi..AMA YOK BEŞİKTAŞİN ÇOÇUĞU NİHAT KAHVECİ..soruyorum o hareketle kaç tane beşiktaşlının içini aglatti ya inanin hakana yaptigi hata sonrasi ona bile nihata kizdigim kadar kizmadim..sadece sunu soyluyorum kazma diye hala aşağıladiniz o ibrahim uzulmezin hayatinda hiç bir zaman oynamadigi sag bekte tek başina savunmayı kapatip bir de hucuma destek vermesine ne diyeceksiniz soruyorum..peki nihat napti inanin iboyu 2 senedir nihatin oynadigi sag açıkta oynatsak daha çok o formanın hakkını verirdi.bir kere bile nihatin yaptigi o hareketi yapmazdi..AMA YOK BEŞİKTAŞİN ÇOÇUĞU NİHAT KAHVECİ..abi top kaybedersin ismailin bu maçta yaptigi gibi ama HİÇ BİR ZAMAN KAÇAK OYNAMAYAMAZSIN adam bir kere bile sorumlulk almadi...beşiktaşin çoçuğu ernstir ilhan mansizdir ibrahim uzulmezdir ..kisacasi o formanın hakkını verendir..q7 bile daha canla başla oynadi şok içerisindeyim. ya sen buranin evladisin. q7 bile daha istekli oynadi..BİR FUTBOLCUNUN BEŞİKTAŞİN ÇOÇUĞU OLMASİ İÇİN ALTYAPİDAN ÇIKMASİ DEGİL İBRAHİM GİBİ ERNST GİBİ İLHAN GİBİ O FORMANİN HAKKINI VERMESİ LAZİM... ben ondan çok koşmasini degil sadece o malum hareki yapn bir nihat olmamasini istıyorum malesef 2 senedir nihat boyle

yapay dedi ki...

Tamam, eywallah Nihat cok kotu, onu kabul ediyoruz da fener macina Nihat tercihiyle cikan Schuster'in hic mi sucu yok?

jeankier dedi ki...

takım ile fiziksel ya da psikolojik bir bağlantısı yok, maç içerisinde, önemli, önemsiz pozisyonlarda dikkat edin, gol sevincinde dikkat edin, frikik, korner atışı paylaşmad dikkat edin, sahada kendi kendini yiyen bir adam.. atsan atılmaz, satsan satılmaz.

yilmaz dedi ki...

yazıdaki son cümleye aynen katılıyorum. nihatın oyanan maç ve skor umrunda değil o başka alemde. gol atılacaksa ben atıcam derdinde.

parası pulu hepsi onun olsun helal olsun. o parayı o almasa 3. sınıf bi forvet alacaklardı ona vereceklerdi. başkası yiycene o yesin başımla beraber. Ama şu gamsızlık ona hiç yakışmıyor. biz ondan raul, puyol, gattuso, giggs gibi takımı için oynayan sembol bi futolcu olmasını beklerken o ben atıyım da beşiktaş çok da fifi tavrında.

Paul Pierce dedi ki...

Ya arkadaş tamam kötü oynasın bi şey demem.Ancak bu kadar gamsız bu kadar sorumluluk ve mücadeleden kaçarak oynamasın.

tearkan dedi ki...

ikinci sezon bir emre belözoğlu etkisi bekledim umutla; ancak bırakın kötü oynamayı herkesin de dediği gibi nihat çok sorumsuz ve gamsız gözüküyor saha içerisinde. sakatlık vs derken yeteneklerin körelmiş, kendine güvenin gitmiş olabilir; ama bu kadar güçsüz ve gamsız olmak açıklanabilecek bir şey değil. korner olsun atayım, frikik olsun atayım, pozisyon olsun ben vurayımdan başka bir şey düşünmüyor sahada sanki. maç boyunca doğru düzgün adını duymadım nihat.ın. gerçi top ayağına gelince yaptıklarını düşününce buna sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum.

mümkünse kendisiyle ayrı dünyaların insanı olalım artık.

gnyz dedi ki...

Efsanevi bir maç çıkardı helal olsun :)

sihroje dedi ki...

Jakond ,

O pozisyonu iyi yakalamışsın , o an Nihat'tan artık bi b.k olmaz dediğim andı. Söylenebilecek herşeyi söylemişsin.

nuwanda dedi ki...

nihat kötüydü etkisizdi.yedek beklemesi gerekiyo

shibby dedi ki...

Nihat'ın Beşiktaş'lılığını hiç kartıştırmadan, bu adam bu performansla bile milli takımın bankolarından biriyse oynamaz tabiiki.

Adsız dedi ki...

Kocaman bir hayal kırıklığı. Geri döndüğünde çok iyi oynayacağını düşünmüştüm, kötü oynasa dahi bu kadar rezil olacağını beklemezdim. Beşiktaş'lı Nihat buysa üstü kalsın, ben Sociedad'lı, Villarreal'li Nihat'ı istiyorum. Tatlı hayat için dönmüş yuvaya sanırım, bireysel emeklilik için en uygunu Beşiktaş.

Tekrar geldiği günden beri küçük dağları ben yarattım havası mahvediyor Nihat'ı. Vaz geçeceğinden de kuşkuluyum. Bi' çok maçta görüyoruz; bu hırs değil, bu yapamamanın getirdiği bi' stres değil, ne bileyim şanssızlık hiç değil. Çok ciddi sinirlilik hali ile beraber ben vazgeçilmezim tavrı. Kimseye bi' saygısının kalmadığını çok uzun süredir düşünüyorum. Beşiktaş'ın çocuğu, eyvallah. Eyvallah da bunu hiç kimsenin çekmeye lüksü yok maalesef. Eskiden yapabildikleri için gelecekten medet ummak maalesef pahalıya patlıyor.

Mücadele yok, kibir var. Takım arkadaşlığı yok, laubalilik var. Narsist bi' kişinin organizasyonel işler yapması hak verirsiniz ki imkansız gibi. Dahil olur ama işe yaramaktan ziyade zarar getirir.

Olabilir, eskiden iyiydi. İspanya'da gol krallığına oynadı vesaire ama bizi ilgilendiren bölüm şu gün ne yapıyor olduğudur. Kabul edersiniz ki; biraz mücadele etse, biraz takım için birşeyler yapmalıyım diye yırtınsa bu kadar itici olmaz ve tepki almazdı. Ama yok, beyefendi bütün o çirkin agresif kibiri ile kahrediyor her birimizi.

O gülden kale çoktan düşmüşütü de kabul etmekte zorlanıyorduk sanırım. Ne de olsa Beşiktaşlıydı.

Adsız dedi ki...

@La Valse Des Monstres

Katılıyorum. Karakterinde başlıyor problem. Megalomani öylesine almış yürümüş ki Nihat'ta, kendisinde hata aramayı bırakmış. Mesela Nihat'a sorsak bugün mücadele ettim der bence, kabul etmez rezalet oynadığını. Mesela bir pozisyonda kendi kendine topa bastı ve düştü, rakip de aldı gitti. Nihat ise kalkıp hıncını yan hakemden çıkardı, bağırdı çağırdı, küfürler savurdu adama. Güya rakip faul yapmış, komik duruma düşürme kendini be adam. Hırslanmayı bırakmış Nihat, ne de olsa o La Liga'dan gelen Nihat. Kendini ıspatlamış. Burada kastırmanın alemi nedir ki İspanya kredisini yemek varken. Ne de olsa kimse diyemez Nihat kötü topçu diye; açar Villarreal, Sociedad günlerini izletir adama. Bunca para alıp emekli olmak ne harika olsa gerek. Ben burada ucu bucağı olmayan SSK günlerimi hesaplayayım, sonra Nihat efendi Beşiktaş için mücadele etsin diye bekleyeyim her maçta aynı duygusallıkla. Biz çok optimist davranıyoruz Nihat bize kendini "tekrar" ıspatlasın diye, Nihat için "çok da fifi".

themex dedi ki...

aynı pozisyonu sözlükte yazmıştım ben de. zorunlu değişikliklere en çok küfrettiğim an oldu.

esperanza dedi ki...

ozellikle 90 dk izlemek buyuk bir izdirap. Nihat icin artik "yiri bir yedek" bile denilebilecegini sanmiyorum, erhan guven ile birlikte takimin en zayif halkasi

alper dedi ki...

nihata hayatımnda bildiğim en büyük ve galiz küfürleri etmek için izin istiyorum.

okka dedi ki...

gece gece aklıma geldi. şu adamı bir de forvette denesek ne olacak bakalım. adam çürüdü sağ kanatta. belki gutinin arapaslarına kaçar.

Just Frank dedi ki...

1. Gökhan Zan
2. Serdar Özkan

Sanırım üçüncü bi kıyağa ihtiyacınız olmuş..Sezon sonu sözleşmesi bitiosa, emin olun bu çileden sizi kurtarırız..

Bu "akıl almaz bir ukalalıkla topu şişirdiği" pozisyonun plasesi de, gene sol taç çizgisi hizasında, gayet müsait bir pozisyondayken topu ayağına dolayıp kaybetmesi, ardından yan hakeme kendi çapında fırça kaymasaydı,

Ne uğur inceman, ne de ali tandoğan.Son yıllarda izlediğim en kötü bireysel performanstı. Gerçekten çok yazık.

BJK4EVER dedi ki...

En buyuk Nihat hayrani ve destekcisi olarak ben bile yildim artik. Bunun oynadigi pozisyonla bile alakasi yok artik, adamdaki davranis bozuklugu ve temel futbol hatalari inanilmaz boyutlarda. Herseyden evvel sahadaki varligi cok rahatsiz etmeye basladi bence. Yerine adam da yok ki anasini satayim.

Hilbert > Ekrem > Holosko > ve hatta Nobre-Bobo > Nihat.

Yerine adam yok serzenisini kabul etmiyorum ben. Yetti artik, hakikaten yetti. Bu is "formsuz"dan ote, tamamen mental bir sikinti yani.

Nasıl adam yok yerine? Çok amiyane olacak ama ben çıksam şu göbeğimle 90 dakikada 1 tane pas veririm olumlu, en azından. Konuyu buraya kadar düşrmek istemezdim ama 24 kişi varsa kadroda, nihat yerine oynayacak 23 adam var demektir şu anda.

BJK4EVER dedi ki...

Nihat'in alternatifleri su an Hilbert, Holosko ve Bobo'nin kanada gecmesi nedeniyle Nobre'dir. Bunlarin da Nihat'tan cok daha iyi oldugunu (simdilik) soylemek dogru degil bence.

bzs dedi ki...

hain evlat ökkeş.

tearkan dedi ki...

Nihat'ı bir de forvette; yani öndeki üçlünün ortasında denesek nasıl olur düşüncesi vardı bende de; fakat dün sahadaki hal ve tavırlarını, umursamazlığını görünce artık iyiden iyiye Nihat'ın sağda oynamaktan memnun olduğunu düşünmeye başladım. O üzerinde sadece gol atma baskısı hissediyordu, şimdi oynadığı mevkide öncelikli derdi gol atmak olmadığı için o açıdan da rahat, kafasına göre takılıyor artık.

Abartı bir yorum olacak biliyorum; ama Nihat'ın yerine oynayacak adam yoksa da on kişi çıkalım sahaya. En azından pas akışı daha düzgün olur. Biz de en azından sahada onu görüp kanser olmayız.

ilkay dedi ki...

Nihatı kurtaramadık. Milli takımda adamın içine Fatih Terim işlemiş. Gün geçtikçe ona benziyor. Ruh hali, davranışı, mimikleri vs.

Birde Fenerbahçenin golünden önce orta sahada yaptığı 2-3 pas hatasından dolayı korner ve sonrasında gol geldi.

ilkay dedi ki...

Hele birde sağ çizgide dos santosun karşısında topu tutayım mı gideyim mi derken kendi kendine çizgi üzerinde düştü ya evlere şenlik

Pamukk dedi ki...

of nihat of
sorunun kafadaysa git psikologa bizi de kendini de bitirme
çok üzülüorum sana da, senden umudunu kesmeden bekleyen bizlere de

taytay dedi ki...

2 oyuncumuz sakatlandığında herkesin ulan Nihat'ı nasıl çıkartacaz stresi alması enterasan...Zannedersem Nihat'ın yaşı diz sakatlıklarının üstesinden gelmesine mani oluyor, maç içinde göz altlarının durumu ve depar sonrası yüz ifadesi herşeyi açıklıyor bence...

Unknown dedi ki...

özel bi maç yapalım rakip takım bıraksın hayrına, nihat 6-7 gol atsın bi rahatlasın, ne bu sinir stres ya? her aldığı topu kaleye vurmalar, saçma sapan kornerler.. yeter lan yeter

QuaresmA dedi ki...

Nihat'ın Sociedad ve Villareal'de geçirdiği başarılı sezonlarda oynadığı mevkiye bakın, bir de şimdiki mevkiye bakın.

O zamanlar gölge forvet, şimdi ise "kanat forvet". Kanat forvetmiş, peh.. Şu Barça ve 4-3-3 lanetinin Türkiye'de açtığı en büyük yara bu, kanat forvet gibi gtlek gtlek mevkiler çıkıyor başımıza. Adam orada görüyor Henry'nin çok gol attığını, diyor o zaman ben de Nihat'tan, Deivid'den de kanat forvet yaratırım. Çok Jardel eleştirisi gibi olacak ama Henry o dönemde gol atmak dışında iş yapmıyordu. Onun yerinde doğru düzgün bir kanat veya ortasaha olsaydı o sezon attığı 30 civarı gol Eto'o, Messi ve yeni giren elemana falan fazlasıyla dağılırdı. Zaten 1 sezon yapabildi o işi de. Belki de amaç sahada gol vuruşu yapabilecek ekstra 1 kişiyi bulundurmaktı bilmiyorum ama bu kanat forvet Türk futbolunda büyük bir hastalık olmak üzere. Önce Bobo'yu denedi Tigana, yok olmadı. Sonra Holosko, şimdi de Nihat. Bobo en azından kalıplı olduğu için yırttı da, Nihat, Holosko falan bildiğin sağ açık oldular.

Kanat forvet falan is-te-mi-yo-rum. Kanat forvet diye birşey yoktur. O kanat forvet denen yer kanattır ve kanatlar oynamalıdır, en kötü ortasahalar oynamalıdır. Forvetler ise forvette oynamalıdır. Nihat da bir forvettir. Türkiye'nin en kariyerli ve en yetenekli forvetidir. Form ve o kanat forvet belası geçici (umarım), klas da kalıcıdır.

QuaresmA dedi ki...

Schuster'i çok seviyorum ama bi yanlışı var. Araya kaçan, çabuk, pırpır forvet istiyorum diyor ama Nihat'ı kanatta oynatıyor.

Bir de sezon başında Vikingler'le oynadığımız maçlarda çift forvet oynuyorduk ve Nihat forvetti, birkaç da gol atmıştı yanılmıyorsam ? Tamam rakip zayıf ama..

Çift forvet oynayalım demek istemiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama Nihat sağ açık oynamasın, oynayacaksa da orada eğreti durduğu bilinerek eleştirilsin. Benim dileğim budur.

Dirk Kujt çapsızına çevirdiler koskoca Nihat'ı.

bzs dedi ki...

@QuaresmA

sorun nihat'ın oynadığı yer değil, kişiliksiz, gamsız, ruhsuz oyunu. ben orta boy bir gardroptan daha cüsseliyim. ama halı sahada nihat'tan daha canla başla oynuyorum.
nihat canla başla oynasın, varsın gol de atamasın, pas da... ama bu kadar kişiliksiz oynamaya hakkı yok. 36 yaşındaki sol ayaklı üzülmez'in hayatında ilk defa sağ bek oynadığı bilinerek eleştirilsin istiyorum ben de!

Adsız dedi ki...

@Quaresma
Nihat çapsız dediğin Dirk Kuyt'un sergilediği mücadelenin 10'da 1'ini sergilesin, her maçta yer garanti. Kuyt gibi, Ernst gibi adamları sevmeyenleri hiç anlayamadım. 11 tane artistle olmuyor o işler.

Sertug Ozgur dedi ki...

Fener maçında neden bu kadar tepki aldığını anlamadığım oyuncu.

Ben mi alıştım adamın sıçmasına nedir, Fener maçında kendisine çok takmadım. Daha berbat olduğu bir sürü maç sayabilirim.

Nihat ne kadar kaleden uzak olursa o kadar etkinliği azalır. İspanya kariyerinde de o kadar gol atmasına rağmen maç içinde devamlılığı olan bir oyuncu değildi. Gol atar kral olur ama oyuna ağırlığını koyamaz.

Futbol stilini hiç bir zaman sevmemişimdir.

Zaten ofsayt olan futbol stiline kendini ispatlama, bencillik, fiziksel düşüklük gibi durumlar eklenince bu hale gelebiliyor.

Ben sahada mücadele etmiyor fikrine katiyen katılmıyorum.

Yalan söylemiyim bu sene özellikle Schuster'le birlikte kendisinin performansında bir artış tabiri caizse patlama bekliyordum. Schuster'le de bir iş yapamazsa kimseyle bir şey yapamaz.

Bundan sonra yapılacak şey nedir?
Kendisi atsan atılmaz, satsan satılmaz bir durumda. Maçlara ilk 11 başlamamalı, skor avantajını yakaladıktan sonra girmeli. Kendisine olan tribün tepkisi bu şekilde engellenebilir. İtiraf edelim ki çok sabırlı bir taraftar topluluğu yok.

Kendisine tepki gösterilmesi şu güzel ortamı bozar. Geçen seneden farklı olarak takımın Nihat'sız da çözüm üretebileceği bilinmeli.

QuaresmA dedi ki...

@ bzs

Nihat'ın mücadele etmediğine katılmıyorum, aksine takımın en çok mücadele edenlerinden birisi.

Evet taç çizgisinde düşmesi, attığı kötü şutlar ve kornerlerin oynadığı mevkiyle direkt bir alakası yok ama Nihat'ın formu yerlerde. Formunun yerlerde olmasının sebebinin ise gol atamamasından kaynadklandığını düşünüyorum. Özgüveni ise hala yerinde. Guti, Q7, Tabata gibilerini bulunduran takımda gidip korner atmasını buna bağlıyorum. Özgüveni yüksek, formsuz oyuncu ise tam bir felakete dönüşüyor haliyle.

Nihat da İbrahim Üzülmez de aynı seviyede mücadele ediyor, ama Üzülmez haddini bilerek oynuyor. İşte bu yüzden hayatında oynamadığı bölgede koskoca sağ kanadı tek başına götürebildi.

Aklın yolu bir; Nihat'ın zirve yaptığı mevki belli. Orada oynatılıp sıvamadığı sürece Nihat eleştirileri anlamsız. Guti dinlensin deniyor. Bir maçta (Nihat birkaç maç yedek kaldıktan sonra tabi) Guti dinlendirilirken, onun yerine Nihat oynasın kaleye daha yakın bir biçimde, görelim ne olacak ?

QuaresmA dedi ki...

@ Brother Ali

Önceki mesajımda da dedim, Nihat'ın mücadele etmediğini nasıl düşünürsünüz anlam veremiyorum. Gelgelelim sırf mücadele prim yapmaz. İşte bu yüzden Kuyt ile Nihat aynı cümlede geçmemeli. Yetenek farkı, klas farkı, kişisel olarak başarılan şeyler; hepsinde Nihat çok önde.

Kuyt Liverpool'da değil de Blackpool'da oynasa kadro dışı kalırdı, kimse de yüzüne bakmazdı. İşte böyle böyle Liverpool'u Anadolu takımı yaptılar.

Yorum Gönder

Ara