.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Eylül 2010 Salı

Ekşi Beşiktaş Kim Şampiyon Olur Anketi



23 Yorum:

ich dedi ki...

Başta Akdem olmak üzre Galatasaraylı olup başka takımlara oy verenlerin plakalarını aldım :)

tanju dedi ki...

anketten çıkan sonuç;

beşiktaş şampiy.

berry dedi ki...

Ekşi Beşiktaş , Beşiktaş Şampiyon Olur anketi.

Akdem dedi ki...

akdem, bülent timurlenk ve depeyi gibi alanlarında söz sahibi isimlerin tek bir takım (beşiktaş'tan bahsediyor) üzerinde durmaları önemli.

geri kalan isimlere baktığımızda, ich'in fanatikliğinden ödün vermediğini ve anketin tektürelliğine gölge düşürdüğünü görüyoruz.

belgarath'ın da reykart'a rağmen galatasaray demesinin tek bir açıklaması var: ''galatasaray, mücadele ettiği her kupanın mutlak favorisidir'' sözü ki başkan burda, son derece duygusal davranmış.

ayrıca anketin, kendi içinde ikinci bir anket doğurduğunu da kabul etmemiz lazım diyor ve soruyorum;

ramos'un görüşlerine ne kadar gerek vardı :(

ich dedi ki...

Ayrıca son 25 yıldır sezon başı şampiyonluk anketlerinin aranan ismi üstad şarkıcı Kayahan'ın görüşlerinin alınmaması da anketin ulusal medyada yer bulmasına sekte vurur.

Galatasaray oylarının azlığını kadın taraftarlara az söz hakkı verilmesine bağlıyorum.

Hepsi bir yana Ramos'un Trabzonspor'un şampiyonluğunun Bank-Asya ligine düşmekten geçtiğini kabullenmesine sevindim. Yürüyedur sevimli Trabzonlu.

No Pasaran dedi ki...

Bu anket biraz da transfer sezonunu flaş transferler ile geçirmenin kamuoyunda yarattığı etkiyi göstermesi açısından örnek olmuş. Başka hangi sezon Beişktaş Fb-Gs taraftarları dahil ligin mutlak favorisi gösterilerek lige başladı ki? 2 transfer (Guti-Q7) bir kulüp-başkan-takım hakkındaki algıyı bir anda 180 derece değiştirebiliyor canım ülkemde.

Ben gözüktüğümüz kadar favori olduğumuzu düşünmüyorum. Fb ve Gs özellikle Fb son yaptığı Niang ve Yobo transferleriyle eksiklerini baya giderdiler ve daha Trabzon-Bursa var işin içinde. Bizim için ise başarımızı etkileyecek değişken sayısı Fb-Gs'den daha fazla. Bu değişkenleri pozitife çevirmemiz diğer 2 büyükten daha fazla emek gerektiriyor hala. O yüzden sezon başı aldığımız gazın sezon sonuna kadar sürmesi için kulüp başkanlarının bahsettiği o kenetlenmeyi gerçek anlamda başarması lazım Beşiktaş'ın. Hayırlısı olsun diyoruz ama kaliteli olmasa da çok heyecanlı bir sezon olacağı çok belli...

tanju dedi ki...

beşiktaşlı'dan çok galatasaraylı var. eşit sayıda fenerbahçeli var. adana demirsporlu'su var, trabzonlu'su var. bence olabilecek en sağlıklı anket olmuş. çıkan sonuç da gayet mantıklı.

Agathon dedi ki...

Super bir calisma, emegi gecen herkese tesekkurler..

kafsinkaf dedi ki...

beşiktaşlıyım beşiktaş şampiyon diyorum

sozcelyk dedi ki...

önümüzdeki 2 yıl beşiktaş'ı favori görmeyen diğer takım mensuplarının beşiktaş dememelerinin tek sebebi fanatizmin doruklarında objektif olamamalarıdır.

çok iyi giden bir beşiktaş'ı ilerde tökezler nasıl olsa diyerek gözardı etmek ve kalitesinin yetersiz olmasının yanı sıra kötü giden kendi takımlarını nasıl olsa biz coşarız diye favori göstermelerinin başka bir sebebi olmasa gerek.

anormal sakatlık veya formsuzluk problemi yaşanmazsa iki yıllık süreçte favorim beşiktaş lakin quaresma guti üzülmez aurelio tekke ernst gibi çok kilit oyuncuların 2 yıl sonra bizle olmayacağı hemen hemen kesin iken 3 yıl sonra beşiktaş favoridir demek de bize yakışmaz.

ben bu saydığım oyuncuların yerlerini doldurabileceğimizi sanmıyorum hatta önümüzdeki 5 yıllık planlamanın da yapılıyor olduğunu düşünmüyorum.

CDiS dedi ki...

bu defans problemleri biraz düzelirse %70 ihtimalle beşiktaş şampiyon. Defans problemlerinin yanısıra sene içerisinde sorun yaratma potansiyeli olan futbolcular (her türlü sorun, sakatlık, geleneksel formsuzluk, disiplinsizlik) (mesela Q7, Ferrari, Nihat, Bobo, Tabata, Fatih Tekke vs vs) konusunda da çok büyük sıkıntılar çekmezse %70 'ın bile üzerinde bir oran diyebilirim. Fenerbahçe, Niang'la beraber hatırı sayılır bir hücum gücüne kavuştu. Ancak orta sahada Emre'ye çok yük biniyor. Eğer o yükü hafifletirler veya Emre insanüstü bir performans sergilerse ve Aykut Kocaman takıma iyi hakim olursa en büyük rakibi Fenerbahçe olur Beşiktaş'ın. Galatasaray ise hemen her bölgede sorunlu. Kale sorun,defans sorun, orta saha sorun, forvet bile sorun. Ancak, geçmiş yıllardaki gibi (son 2-3 yılı saymazsak) hep kaostan güç alarak kuvvetlenen Galatasaray dönerse o da ciddi adaydır, ancak şu an itibariyle bu zor gözüküyor. Trabzon ise genel kadro kalitesi ve beklenti normlarında pek parlak değil. İlk 2 başarıdır onlar için. Bursa ise beklentilerin artması sonucu bu sene şampiyonluk hedefi konusunda birazcık gerilerde kalıyor. Ancak, gerçek anlamda şampiyon, 25.-30. haftalar arası performansa bağlı bence. O haftalar kopma haftaları oluyor. Bu haftalarda ayakta duran takımlar son maça kadar sürdürür iddiasını. Tabi bunun yanında, hakem faktörleri, şans faktörü, fikstür faktörleri falan filan da çok belirleyici.
Kimse bana fikrimi sormadı ama ben söyleyeyim dedim..

Unknown dedi ki...

anket excel terk beyler:)

gnyz dedi ki...

Milli maç için bir başlık açsanızda iki sallasak Hiddink'e Rıdvan'a :) Gerçi Arjantin Brezilya maçı daha zevkli geçiyor.

Sertug Ozgur dedi ki...

Milli maç için post açılmamış ama yazmadan edemicem.

Ekşi sözlükte eleştirileri görünce İsmail köybaşı'nı ben çok beğendim. Kendine güveni geldikçe iyi olacak.
Ne kadar çok -ezbere- konuşan adam var arkadaş. Çabuk çalım yiyen defansif yönü olmayan adammış. Evet adamın genel eksikliği bu, -bilmeyen yok-ama bugünkü maçta açık mı verdi, çok mu çalım yedi. Bir veya iki kez hücuma çıkarken acemilikten kaybettiği top dışında hatasını görmedim. O da dediğim gibi kendine güveni oldukça daha iyi olacak.

Mehmet Aurelio ise şu fizik düşüklüğüne veya alıştığımız Aurelio olmamasına rağmen ligde idare eder. Kadro zenginliği için transferi iyi olmuş.

Jessie'ciğim, ben Fenerbahçe'ye oy vermiştim bir Beşiktaşlı olarak, ama sen bana kıyamayıp oyumu Beşiktaş'a verdirmişsin :)) Gönderdiğim mesaj şu şekildeydi:

selam jessie.. isterim. nasıl katılacağız :) buradan verebiliyorsak oyumuzu "fenerbahçe" için vereyim.

ps1: az da olsa totem içermektedir.
ps2: aziz, ne yapar ne eder, şampiyonluğu kimselere yar etmez diye düşünüyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

hemen düzelteyim...

TA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
TA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
tari dedi ki...

beşiktaş diyenler aklın olunu seçmiş. hepsini tebrik ediyorum.

şu halde bile kendi takımını destekleyip beşiktaş şampiyon olamaz demeye getirenlere allah akıl fikir versin diyorum..

yusuf dedi ki...

Bu tip örnek anketleri her zaman sevmiş, sonuçlarına güvenmişimdir. Herkese açık olsa, mutlak bir tarafta şişme olacak, adaletsiz sonuçlar doğuracaktı. O yüzden bu anket ve sonuçları çok değerli benim için. Düşünene de, katkıda bulunana da teşekkürler.

helldoradotcom dedi ki...

beyler konuyla alakasiz ama yari final maciyla ankaragucu maci ayni saatte gibi gorunuyor. bu konuda bir tepki koyulamaz mi?

Ortega dedi ki...

Belki de Hıncal Uluç misali ters manyel yapıyoruz (yapıyorlar). Olamaz mı? :)

Yorum Gönder

Ara