.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Ağustos 2010 Salı

Pamuk Eller Cebe Başkan

Yaa Yıldırım başkan... Taraftara geri saydırdın, altından transfer çıkmayınca kabak yine senin başına patladı. Yorumlar taraftarla dalga geçildiği yönünde. Herkes Robinho'yu bekliyordu. Babasının Çırağan'da olduğu bile söylenir oldu. Doğrudur yanlıştır, gelir - gelmez bilemem ama taraftarını kırdın. Çünkü Robinho'yu almadın.

Emin ol, Robinho'yu alsan da kimseyi tatmin edemeyeceksin. Bu sefer de Zapotocny'nin yerine William Gallas'ı isteyeceğiz... Sen de büyük başkan kalmak istiyorsan almak zorunda kalacaksın. Gallas'ı almakla da kurtulamazsın. Bu sefer orta sahaya yaşlanan Ernst'in yerine Mathieu Flamini'yi isteyeceğiz... Hele bir alma!

Ama bu yola sen girdin. Bilerek ve isteyerek... Artık karakterin, kişiliğin, vizyonun, projelerin yok. Sadece transfer için verdiğin para var. Verdiğin sürece omuzlardasın. Bugün olduğu gibi vermediğin an, taraftarın tepkisiyle karşılaşacaksın.

Quaresma'yı alsan Guti'yi isteyeceğiz, Guti'yi alsan Robinho'yu isteyeceğiz, Robinho'yu da alsan İbrahimovic için rüyalar göreceğiz... Senin istediğin gibi...

Haydi büyük başkan, İspanya seferi seni bekler. Al gel Robinho'yla Ibrahimovic'i... Bundan sonraki başkanlık sürecinde Robinhoların gelmediği her saniye aleyhine işliyor haberin olsun.

53 Yorum:

BJK4EVER dedi ki...

Seric alsa futboldan anlamayan kotu futbolcu getiren dandik baskan. Kaliteli futbolcu alsa taraftarin gozunu boyayan baskan. Deprem olsa ondan bileceksiniz. Evet, ben de Robinho beklentilerini dogru bulmuyorum, fakat yonetim 10 defa aciklama yapti Robinho konusu kapandi, baska transfer buyuk ihtimalle olmayacak diye. Bazi gerizekali taraftarlar da yonetime inanacagi yere ne idugu belirsiz duyumculara inanip gaza geliyorsa o kendi salakliklari, yonetimle ne alakasi var bunun?
Bilincli taraftar bu transferlere sukreder, baska transfere gerek olmadigini gorur ve formasini vs alip kulube destek olur o kadar. Ne gariptir ki yildiz isteyenler ayni zamanda soz konusu forma olunca da 'digerleri ciksin diye bekliyorum' vs diyorlar....

sozcelyk dedi ki...

jessie gece forzada transfer nöbetindemiydin :) , o kadar yazdım siz beşiktaşlısınız rosicky galatasarayda'ya çevirmeyin şunu diye.

forma için geri sayılır mı diye delirmiş millet ortam çok gergin ahahah

Yazının ana fikriyle alakalı olmasa da , maç parası anca denkleştirenlere lafım yok ama , 3000 tl maaş alıp 2000'den kalan forma giyen,önünde cola turka yazdığı için forma almayan arkadaşlara sahibim.Hanımdan utanmasam 3 formadan da birer tane alcam ama sonrası bana sağlam alışveriş taksitleri olarak döneceği için almıyorum,beyaz formayla idare ediyorum :)

Müstahak lan size Tabata,Uğur İnceman :)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@BJK4EVER "Bilincli taraftar bu transferlere sukreder, baska transfere gerek olmadigini gorur ve formasini vs alip kulube destek olur o kadar. Ne gariptir ki yildiz isteyenler ayni zamanda soz konusu forma olunca da 'digerleri ciksin diye bekliyorum' vs diyorlar...."

sen olması gerekenden bahsediyorsun, ben olandan bahsediyorum. ayrıca beşiktaş taraftarının da %90'ı bilinçsiz taraftar o zaman.

ben diyorum ki, quaresma geldi yetmedi, guti geldi yetmedi. yarın robinho da gelse yetmeyecek.

çünkü başkanın kendi varlığını eyleme dönüştürdüğü ve kabul görebildiği tek alan bu.

yeni durum bu yani.

sozcelyk dedi ki...

forza'da son durum

http://i489.photobucket.com/albums/rr255/sozcelykk/cv-1.jpg?t=1281431853

serkan dedi ki...

ahahaha forza da iyice antuya dönmüş :)

ünlem!!!

Unknown dedi ki...

ahua one ya. da vinci'nin şifresi gibi olmuş.

şaka bi yana bu ikiyıldız fb ya da gs ye gelseydi forma satışları patlardı. şuan bile öndeler diye biliyorum ben ama.. bu açıdan durum kötü.

sozcelyk dedi ki...

resmi sitedeki geri sayımın sırrı çözüldü.

http://i489.photobucket.com/albums/rr255/sozcelykk/9.jpg?t=1281433848

BJK4EVER dedi ki...

@Jessie

Dogru, cogumuz maalesef bilincsiz, bunun icin Forza'ya su an bakmak bile yeterli. Ama sen oyle bir yazi yazmissin ki, sanki suc yonetim ve baskandaymis gibi, ama bence oyle degil. Onlar dogruyu yapiyorlar, taraftar yanlis dusunuyor/yapiyor.
Ayrica bu seneki transferler ve forma satisindan sonra da kimse cikip BJK taraftari en cok kulubune katki yapan taraftardir vs demesin. Satislar belli, stada gidip laylaylom sarki soylemekle birsey olmuyor maalesef....

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Tamam da besiktastan 2010 model fenerbahce cikmayacagi, o kombine rakamlarina ulasilamayacagi, o forma satislarinin fenerbahce seviyesinde olmayacagi bilinmiyor muydu? Biz 3 ay once bunlarin hepsini konustuk. Ben mevcut durumdan bahsediyorum. Bu sene cok iyi oyuncular alindi. Yarin bir nedenle bu isimler alinamazsa oklar yine baskana donecek. Gelirler belli. Bu gelirlerle ve muvcut borcla bu harcamalarin yapilamayacagi belli. Bi noktada transferler duracak. Taraftar doyumsuzdur transfer konusinda. Ama siz taraftara sadece transferler uzerinden baskanlik ederseniz, yapamadiginiz ilk transferde de oklar size doner. Oysa bu bir butce meselesidir. Bu dwmiroren icin bile haksizlik. Ama bu yolu kendi acti. Kendi kendini transferler uzerinden tanimladi. Oysa biz baskanimizi besiktas kulubune para veren kisiden ote konumlandirmak isterdik. Taraflarla basket 'sen bize transfer yap, biz de sana kufretmeyelim' seklinde bi gizli anlasma yaptiysa, demiroren yine isin icinden cikamaz. Transferin, beklentinin ve hayallerin siniri yok paranin siniri var neticede...

Ben de şunu anlamıyorum.Bu quaresma ve guti transferlerinden sonra özellikle fener ve galatasaraylıların ortak yorumu bjk kesin batacak,demirören kulübün tapusunu aldı vs...
Sanki biz Demirören yönetiminde ilk kez büyük bütçeli transfer yapıyoruz.Bu sene bonservis ücreti olarak sadece 8,5 milyon euro harcadık.Bu da geçen seneki Tabata'nın bonservis ücreti kadar ediyor.Keza ondan önceki sene Sivok ve Zapo'ya 10 milyon euro saydık.Bu sene de yayın gelirlerinin 2 katına çıkmasıyla transfer bütçemizin artması gayet normal bir durum ama Q7 ve Guti'yi alınca transfere para harcadığımız farkediliyormuş demek ki.Bu arada bu kadar düşük bir bütçeyle harika transferler yapan yönetimi de tekrar kutlamak gerek.

kma dedi ki...

giderleri sadece bonservis değil. futbolcuların yıllık maliyetleri en önemli kalem. kadroda bulunan 25 futbolcu varsa yılda 40 milyon euro seviyesinde ödemen oluyor.

beşiktaşın mali durumu futbolcu satmayı gerektiriyor almayı değil. amatör branşların paraları ödenmiyor. futbolcuların bile geçen seneki alacakları duruyormuş.
e gelirler arttıysa bunlar neden ödenmiyor o zaman?

gese bu sene futbolcu satıp duruyor. keita, topal ve güngör gitti. elano da gidecek deniyor.
serdar özkanı falan aldılar.

geçen sene aynı bu seneki bizim gibi bol keseden yıldız almışlardı. ligi 3. bitirdiler.

sanırım 2 sene sonra bu bilançoyla avrupaya gitmemize izin vermezse uefa, hatta ve hatta küme düşme durumları olursa o zaman q7'yi nereye sokacaz bilemiyorum..

bank asya için q7 fazla. fink iyidir yae..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

18 yabancımız var, hala beşiktaş iyi yönetiliyor... tebrikler yönetim. evet.

25 furbolcunun nasıl 80 trilyon maaşı olur yahu.Birazcın üsturuplu salla,sallarken kadrodaki fazla yabancılar gönderilince taş çatlasın 45-50 trilyon olacak maaş toplamı.Eğer Delgado ve Nobre gönderilirse 40 trilyona kadar inebilir.Şampiyon olunduğunda sadece yayıncı kuruluş ve federasyondan gelen para ise 50-55 trilyon civarı bir miktar.Maç gelirleri,hasılatlar,sponsorlar,Kartal Yuvası gelirlerini hiç katmadım bile.Sırf muhalefet olmak için yazı yazıyorsun artık inandım buna.

Dikkat edersen başkan değil yönetim dedim jessie.2010 itibariyle göreve gelen yönetim yani.Geçmiş yıllarda yapılan transfer yanlışlardan Serdal Adalı ve ekibi sorumlu değildir.Bu ekip de şu ana kadar Hilbert dışında mükemmel bir yönetim izliyor.Şu lafı bilerek söylediğine inanamıyorum gerçekten.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@bobo mesele oyuncu getirmek değil. sezon içinde paralarını alamazlarsa - ki düzenli alamıyorlar - quaresma'nın guti'nin hali ne olur? schuster denizli gibi bu olayları kendi çözmek ister mi...

beşiktaş cola turka bundan 3 sene önce ergin ataman, apodaca, shumpert, drobnjak, kaya peker, diğer porto rico'lu vs...

müthiş bir kadro kurmuştu. ama ne oldu? kulübe sinen o alaturka yapı sirayet etti, maaşları ödenmedi, problemler yaşandı ve kepaze olundu.

yani mesele oyuncu transferi değil.

ayrıca yönetim başarılı da olabilir. transferde başarılı olabilir. ama yönetim kurullarının değerlendirildiği tek parametre transfer midir?

O konuda haklısın tabiki ben yönetimi transferler için tebrik ettim zaten,yönetim borçlardan kurtulmak için kalıcı gelirler yaratarak büyümek yerine,sportif başarıyla büyüme yolunu seçti.Kadrodaki Ferrari,Nihat,Delgado gibi yüksek maaşlı oyuncuların elden çıkartma şansı olmadığı için bu bir zorunluluktu ama ilerki yıllarda sistemli bir küçülmeyle kurumsal hamleler mutlaka gerçekletirilmeli.Öte yandan bundan sonraki yıllarda başka bir şansımızın olmadığı da ortada.

kma dedi ki...

q7: 3,75 milyon euro
nihat: 3,5 milyon euro
guti: 2,7 milyon euro
Matteo Ferrari: 2.5 milyon euro
Mert Nobre: 2.2 milyon euro (Türk vatandaşı)
Matias Delgado: 2.1 milyon euro
Fabian Ernst: 2 milyon euro
Michael Fink: 1.2 milyon euro
Bobo: 1.2 milyon euro
Filip Holosko: 850 bin euro ?
Tomas Sivok: 800 bin euro ?
Tomas Zapotocny: 750 bin euro ?
Rüştü Reçber: 1.5 milyon euro
hilbert: 1,5 milyon euro
tabata: 1,5 milyon euro
schuster: 2,5 milyon euro
toraman: 1,5 milyon euro

bunlar yaklaşık 32 milyon euro yapıyor.
daha saymadığımız bi sürü yerli oyuncu var..

unuttuklarımı ve yıllık maç primlerini de ekleyince 40 milyon pek saalamasyon olmadı ha?

akn dedi ki...

bu arada "nobre'yi yunanlar istiyor" haberi bile günüme neşe katabildi. alırlarsa büyük jest olur. gerçi bobo hamile diyollar ama:)

BJK4EVER dedi ki...

Rustu ve Toraman'da ciddi indirime gidildi, Holosko'ya yeni sozlesmeyle birlikte ciddi zam yapildi (2 civari galiba). Nihat da ilk sene icin 3.5 idi, simdi 2.5 milyon euro, Q7 icin de oyle zannedersem. Aslinda Nobre ve Delgado'dan kurtulsak iyi olur, hatta bunlara Tabata ve Holosko'yu da ekleyebiliriz. Nerden baksam 6-7 milyon euro fark eder, ki bunlarin yeri mevcut kadromuzda doldurulur da. Ama tabii bunlara kim bu kadar para verir tartisilir, ya Araplar ya Ruslar ya da belki Yunanlar (Nobre icin Olympiakos deniyor).....

berthelemy dedi ki...

@Jessie
"Artık karakterin, kişiliğin, vizyonun, projelerin yok."

böyle yazınca sanki daha önce bunlar varmış gibi oluyor.

geri sayım işine de takılmayın. zaten o kadar rezil bir resmi sitesi var ki kulübün böyle kusurlar önemsiz kalıyor. siteyi halk eğitimin bilgisayar kurslarında yaptırmışlar çocuklara. yanlarda 50şer metre boşluklar var. nadasa bırakmışlar.

Adsız dedi ki...

Belki de geri sayım Nobre'nin gönderilmesi içindir =) Umarım doğrudur ama hiç inanmıyorum, hele ki Olympiakos'un alacağını hiç sanmıyorum. Adamlarda Diogo, Derbyshire, Mitroglou ve Mirallas var forvet olarak, kabak nobre'yi ne yapsınlar. Ha olur da gönderilirse Guti ve Quaresma transferlerini göldege bırakır, sevinçten kendimi kaybederim.

BJK4EVER dedi ki...

Olympiakons'un bir santrfor aradigi kesin, hatta Baptista ve Makakula da gundemlerinde idi. Bu arada yeni gordum, adamlarin dizilisi supermis, M.Denizli'ye bir de laf atiyorsunuz!

http://interaktif.gazetevatan.com/mackackac/?macId=389&hor=0&min=0&tm=61518

ederlezi12 dedi ki...

Kulüple ilgili doğru politikayı belirleme , belirlenen politikayı doğru yürütme gibi konularda beceriksiz yönetim tercihini artık dünya çapında yıldız futbolcuları takıma kazandırma olarak mı seçti ? Bu tercih bizim yapımıza uygun mu ? En azından mali yapımıza uygun olmadığı ortada. BJK her sene dünya yıldızı alacak bir yapıya sahip midir ? Bu yapıya geçebileceğimizi düşünmüyorum.

Guti , Q7 bence gayet gerekl transferlerdi ve uygun maliyette bitirildi. Ama işin içine sponsor , başkanın şirketi , Robinho girince orda durmak gerekir. Yönetim bizi hayal kırıklığına uğratır buna şaşırmam lakin beni en çok bazı taraftarlar hayal kırıklığına uğrattı. Kendilerini çok kaybettiler. Q7 imza törenindeki pankart , forumlarda konuşulanlar , Büyük başkan lafları vs... Robinho pankartında ANARŞİZMin A 'sının ne işi var ya ? Bari Anarşizme saygılı olalım ..

Blog tecrubem bana sunu kanitliyor tekrar tekrar: Sen istersen alakasiz bir sey yaz, insanlar gene soylemek istediklerini soyleyecek ve de konu oraya gidecek.

Jessie acik acik sunu diyor: "Yonetim kendisini transfer uzerinden konumlandirdi, bundan sonra transfer yapamadikca kotu olacaklar. Algiyi bu yonde kendileri sekillendirdi, hic kizmasinlar."

Simdi buradan konu yonetimin transferde ne kadar basarili olduguna, yillik odedigimiz paraya geliyor. Nasil geliyor, bilemiyorum.

Yonetimin basarili ya da basarisiz oldugu iddiasi yok bu yazida. Yonetimin pozisyonu var.

Algi oyle bir sekillenmis ki, yonetim hakkinda bir yazi yazdiginda ya "iyi", ya da "kotu" demek zorundasin sanki. Yok abi iste, adam bagimsiz tespit yapmis?

BJK4EVER dedi ki...

Yahu Turkiye'deki her yonetim zaten transfer uzerinden konumlandiriliyor. Su ana kadar bir yonetimin 'biz transfer yapmayacagiz' deyip taraftarin kabullendigi oldu mu? Aha GS yapti iste bu sene, ama GS'li taraftarlar Adnan'lara kan kusuyor. Bu ulkede kral boyledir, Guti, Q7, Carlos, Elano gelirse kralsin, Inamoto, Seric, Josico gelirse kotusun, bunu yonetimler kendi konumlandirmiyor, bu zaten kaide olmus. Yahu bu ulkede son hafta sampiyonluk kacirirsin, ertesi hafta 2 yildiz sozu verdin mi hersey unutulur, bir de antrenor kovarsin. 3 ay evvel kendi stadina giremiyorken 2 saglam adam aldin mi buyuk baskan diye pankart acilir, sistem boyle, bunu tespit etmeye gerek yok, bunu herkes biliyor zaten.

Besiktas icin oyle degildi iste bu. Cok da geriye gitmeye gerek yok.

Tamam, kosullar degisti, medya farkli, kusak farkli ama akliselimi koruyorduk gene de. Bu yaz o darmadagin oldu.

Aklı selimi niye koruyoruz abi.Q7 almak varken aynı paraya Tabata'mı almalıyız yani.Delgado ile aynı maaşa Guti almak mı aklını kaybetmek.

Burda madalyonun 2 yüzü var tabi sen bu adamları getirebiliyorken acayip acayip adamlara milyonları saçmışsın.Bu sene getirmen başarı mı yoksa daha önce getirememen başarısızlık mı o kısımdan bakmak lazım ?

Real'in aldığı Cassano,Gravasen,Arbeoa'nın toplam değeri geçen sene İsmail + Tabata'ya verilenden ucuz.Bu adamlar bu ülkeye rahatlıkla gelebilecek 2. sınıf futbolcular(1. sınıf olarak Xavi-Messi-Ronaldo-Robben tarzı adamlardan bahsediyorum).

Gördüğümüz gibi bir Guti bir Q7 takımın çehresini ne kadar değiştiriyor. Yani bizim elimizde imkan varmış biz onu Gutilere,Q7lere değil Nobrelere,Delgadolara,Diattalara vermişiz aga ..

Haa batacaz diyorsan, Nobre'yle Delgado'ya 5m € verip batacağımıza Guti'ye q7 'ye verip batalım derim,ama basket takımı ama kulüp dersen de eywallah der yine Nobre'ye vericeğin parayla basket takımı kur derim.

Yani yönetim başarısız ama sizin söylediğiniz taraftan değil.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

delgado ve tabata'nın üzerine gutiyi almak doğru değildir.

ama salt gutiyi almak doğrudur. ama işte yukarıda dediğim gibi, salt gutiyi almıyorsun.

sadece ona odaklanırsan müthiş transfer. peki hala delgado ve tabata elimizde... çıkaramıyoruz. maliyetleri var. gitmiyorlar.

5 oyuncumuza bonservis ödemek isteyen takım yok. telloyu bile bonservisi elinde zor gönderdik.

bunlar mı başarı?

takımın 15 yabancısı var, hala golcü arayışındalar. bu mu doğru strateji?

ben anlamıyorum. takımın 15 yabancısı olup nasıl doğru hamleler yapıyor oluyor?

bugüne doğru diyenler, holosko'ya da, zapotocny'e de doğru diyorlardı ne enteresan.

şimdi o adamlar ıskarta oldu, elde kaldılar.

takımda çöp futbolcular var.

ve beşiktaş hala iyi bir futbol takımı değil, kimse kusura bakmasın.

guti sakatlandığı gün beşiktaş biter. çok net bu görüntü. ona benzer herhangi bir oyuncumuz yok.

o olmayınca sistem işlemiyor.

göreceğiz.

ama bugünkü kadroya çok iyi diyenler, yarın gelen başarısızlığın ardından "yetersiz" demesin.

ben bugün yetersiz diyorum. açık seçik ortada. plansız programsız işlerin sonucu orası burası yamalı bir takımımız var.

iyi oyuncular yedek. türkler vasat. alternatif yok.

ve hala robinho'ya gidiliyor...

beşiktaş nasıl iyi yönetiliyor oluyor bu şekilde?

@Ovunc

Akliselimi kaybeden taraftar, yonetim degil. Yonetimin kaybedecegi bir akliselim yok zaten, adamlar sifir noktasindan basladilar.

BJK4EVER dedi ki...

@Jessie

Yine mantiksizliklarla dolu bir yazi.
Biz diyoruz ki gecmisi birak, gelecege bak, sen hala Zapo Delgado diyorsun. Onlar hataydi oldu bitti, simdi yavas yavas yonetim az ve oz transfer yaparak takimin kalitesini yukseltiyor, ki Ferrari, Ernst, Q7, Guti guzel ornekler. Peki Guti alinmasa ve yola Delgado ile devam etsek sen bunu elestirecek miydin? Elbette elestirecektin.

Yonetimin golcu arayisinda oldugu ne kadar dogru bilinmez, ama yonetim transfer kapandi, belki golcu alinabilir dedi. Ama en azindan bazi duyumcularin dedigi gibi maliyetli bir adamin gelmeyecegi belli, sorun ne?

Guti sakatlandigi gun BJK biter diyorsun, cok komik. Barca'da yarin Xavi ve Messi'nin ayagi kirilsa ne olur? Inter'de Sneijder ve Cambiasso capraz baglarini yirtsa orta saha cokmez mi? Her takim icin vazgecilmez oyuncular vardir, mukemmel takim yoktur. Onemli olan senin kilit oyuncularin iyi bir performans veriyor mu, istikrarli mi, ona bakacaksin. Guti'yi de iyi kotu yedekleyecek Delgado ve Tabata var, hatta Yusuf da kadroda. Kaldi ki Guti yoksa BJK bitti diye birsey yok. Bu takim 2 sene evvel Tello ve Holosko'yla sampiyon oldu, o kadar zor degil.

Orasi burasi yamali diyorsun. O zaman ornek ver. Su anda kalite ve genislik anlaminda en iyi kadro bizde, belki tek sikinti sagbek ve solbekte olabilir, ama herseye ragmen orada vasat'in altinda olmayan oyuncular var, ki Ismail ve Ridvan gelisime acik oyuncular. E oraya transfer de mumkun degil, alternatif yok. Sorun ne o zaman yahu? Iyi yerlimiz olsun diye gidip Topuz'a 10 milyon euro mu verseydik? Yedek oturacak Sercan'a 8 milyon euro mu verseydik? Bunlari yapsak sen baskana neler derdin acaba? I.Altinsay senin yazilarini gorse manevi oglu yapar vallahi....

Gürcan Ulusoy dedi ki...

evet, guti'yi yedekleyecek delgado var... müthiş yorum. ama mantıksızlıklarla dolu bi yazı yazdığın için daha fazla cevap vermeyeceğim.

BJK4EVER dedi ki...

Yazacak cevap bulamayinca cevap yazmamak en mantiklisi tabii.
Ayrica ben muhtesem bir sekilde yedekler demedim, iyi-kotu dedim. Barcelona'da Messi'nin alternatifi var mi? Chelsea'de Drogba'nin alternatifi var mi? Manchester United'da Rooney'nin alternatifi var mi? Guti olmazsa yerine Delgado oynar, ayni pozisyonun oyunculari. Elbette Delgado genel olarak daha kalitesiz, birazcikdaha topla oynayan, cok daha kotu pas trafigini ayarlayan oyuncu, ama sonucta o pozisyonda bir alternatif var iyi kotu, onemli olan da bu zaten. 4 sene evvel takimin en iyi topcusu olarak gorulen ve lideri olan oyuncu su an alternatif konumunda, belki de gidecek, ama hala kadro begenilmiyor ve ilerleme kaydetmedik, hatalardan ders almadik deniliyor, inanilir gibi degil.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

delgado ile guti aynı pozisyonun oyuncusu değillerdir.

delgado rakip ceza sahası çevresinde etkili olabilen eski tip bir on numara.

guti ise daha orta alana yakın oynayıp pas organizasyonunu yapan, pozisyonunu korumayı bilen, kaymaları yapan bir oyuncu tipi.

guti, ernst'in yanında oynayacak.
delgado ernst'in yanında oynarsa olabilecekleri biliyoruz. bu, oyuncu kalitesindeki noksanlıktan öte oyuncu tipinin pozisyona uymamasıyla ilintili.

guti / delgado aynı pozisyonun oyuncuları.. yorumunu da bizi okuyan milyonlara bırakıyorum.

guti, delgadonun pozisyonunda da oynar bu ayrı konu.

ama guti forvet arkasında mı yoksa ernst'ten alınacak topun kullanımında mı kullanılacak göreceğiz.

ben zaten bunu diyorum. guti sakatlanırsa yandık demem bu yüzden. delgado kötü oyuncu değil. yedek olabilir. ama gutinin yedeği olamaz. çünkü o tipte bir oyuncu değil.

guti'nin yedeği "profil itibariyle" uğur inceman olabilir. işte kalitesizlik orada başlıyor zaten.

BJK4EVER dedi ki...

Zaten aralarindaki futbolcu karakteri farkini ben de yazdim. Ama soyle soyleyim, sistem 4-3-3 olacak gibi gozukuyor ve o 3'lude Delgado da rahatlikla oynar. Neler olacagini gorduk diyorsun da, Ernst-Delgado kotuydu, ama Ernst-Necip-Delgado da iyiydi. 3'lu oynarsak her turlu Delgado iyi bir alternatiftir, 2'li oynarsak zaten Delgado oynamaz, oynamamali, Fink-Ernst-Necip'ten ikisi oynar.
Ayrica pozisyon baska, oyuncu karakteri baska. Ikisi de ofansif orta saha oyuncusu, ama birini sen ikinci forvet olarak kullanirsin, biri forvet arkasi olur, digeri orta sahada oyun kurucu olur, ama pozisyonlari ayni, oyuncu karakteri farkli. Ki dunyadaki hicbir takimda her mevkide ayni karakterde oyuncu yedekte bulunmaz. Barcelona'ya bakiyorsun, sol acikta gecen sene Pedro, Iniesta, Henry oynadi. Bunlarin ucu de sol acik oynayabilen oyuncular, Barcelona takimi icerisinde pozisyonlari o, ama oyuncu karakterleri ayni mi? Sana gore Barcelona da sistemsiz, kotu takim o zaman.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş'ın hem delgadoyu hem guti'yi kullanacak yabancı kontenjanı açık değil.

delgado'nun bölgesinde nihat oynayacak.

guti sakatlanıp çıkarsa da yerine delgado değil, uğur inceman falan girecek.

beşiktaş 4-3-3 oynamıyor.

4-4-2 oynuyor.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

yarın başka sistemle oynar onu bilemem.


son maç;

ekrem - zapo - ferrari - ismail

hilbert - guti - fink - quaresma

nihat - bobo

BJK4EVER dedi ki...

Ondan evvelki mac da 4-3-3 oynadik. O 4-4-2 bence o maca istinadendi, ki yedek kadroyla cikmistik. Bence Buca macina ortada Ernst Necip Guti onde Nihat Q7 Bobo ile cikariz, Ernst-Guti yapip sag kanada Hilbert'i koymasi kontenjan acisindan mumkun degil zaten.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

tamam da bu yazdığın kadro hiç sahaya dökülmedi.

bi öyle oynatsın onun üzerine konuşalım.

neye göre 4-3-3?

bi görelim.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

plzen deplasmanında da 4-4-2 oynadık.

hilbert - delgado - ernst - quaresma

nihat - bobo

BJK4EVER dedi ki...

Ilk yarida oyle, ama ikinci yarida Necip girince 4-3-3 oynadik. Ic sahadaki Plzen macinda da 4-3-3 oynadik. Vikingur macinin ikinci yarisinda da (Ugur, Onur girince) 4-3-3 oynadik.

turkkant dedi ki...

@jessie

Bahsettiğin hiçbir maçta Beşiktaş klasik 4-4-2 oynamadı. Dikkat edersen; Nihat da oynasa, içerdeki Plzen maçındaki gibi Delgado da oynasa Bobo tek santrafordu, arkasında destekleyici forvet vardı.

Aslında Schuster maçın zorluk derecesine göre, 4-2-3-1 ya da 4-1-4-1'ün türevlerini kullanıyor.

Ayrıca sistem konusuna fazla takılmayın. 2008 Real'ini hatırlayın: Real o sene 4'lü defansın önüne olabilecek tüm sistemlerle oynamıştı.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

klasik 4-4-2 demedim zaten.

zaten 4-4-2 yi tanımlayan nihat oluyor.

4-3-3 derseniz nihatın sağ dışta oynuyor olması gerekirdi.

Pamukk dedi ki...

bu sıcakta tartışmaktan yorulmadınız mı ? :p

tek boboyla olmaz yalnız bi türk forvet alsın başkana söyleyin de kim var ki
sercan diyene ağır konuşurum :p

BJK4EVER dedi ki...

@Jessie

4-3-3 illa tam simetrik mi olmasi lazim, asimetrik sistem nedir bilmez misin, bunlari da mi anlatalim? Ayrica Nihat uzak forvet rolunde oynuyor, gerektigi zaman sag kanada acilip gerektigi zaman supriz forvet rolune giriyor. Ama burada zaten onemli olan Nihat'in konumu degil orta alan.....

@kma

Kadronda 13 yabancı var.Bir sürü de yanlış bilgi.Rüştü'yle sözleşme yenilendi.Çok az bir para alıyor.Nihat bu sene için 2.5 alıyor.Toraman'la Türk lirası üstünden anlaşıldı.Kalabalık gözüksün diye Schuster'i de işin içine katmışsın.Neden bu kadar iddialıyım çünkü geçen hafta tüm oyuncularımızın listesini çıkarıp üşenmeden maaşlarını bulup hesaplamıştım.Yabancı oyuncular gönderildikten sonra primsiz 45-50 trilyon civası bir para ediyor maaş toplamları ok ?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@bjk4ever

geçen seneydi o.

bu sene nihat bobo'nun hemen arkasında, bazen de önünde yer alıyor. kanada açılma falan pozisyon gereğidir...

top rakipteyken nerede konumlanıyor? sol beki mi takip ediyor? hiç gördün mü bu sene?

4-3-3 asimetrik oluyor da 4-4-2 neden olmuyor?

schuster 4-4-2ci bir teknik direktördür. bunu ben değil, bu adamın kariyerini izleyenler söylüyorlar.

ancak bizde yabancı kontenjanı problemi var.

bu nedenle schuster ne yapıp edip necip'i kadroya atacak.

doğal olarak necip-guti-ernst olacak.

bunların sahada nasıl yayılacaklarını bilemiyoruz.

çünkü hiç denemesini görmedik.

neticede her türlü sıkıntı var.

guti-ernst yaparsan oraya koyabileceğin guti alternatifi yok

guti-ernst-necip yaparsan bu sefer de necip'in türk alternatifi yok.

ben sana soruyorum.

necip sakatlandı.

ne yapacaksın?

hadi kur kadroyu.

Pamukk dedi ki...

uğur inceman

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bravo pamukk. yüklen arada

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ondan sonra villareal maçının son 20 dakikasını izleriz :)

Pamukk dedi ki...

nankörlük etmeyin.

Pamukk dedi ki...

Fink sayılır mı? ay bu yabancıydı hem dondurduk göndercez beğenmiyoruz çok düz

kma dedi ki...

@bobo

abicim, önce mantıklı salla diyorsun sonra baktın sallama yok olayda kıvırıyorsun.

kadormuzdaki yabancıların hepsini yazdım oraya. 12 tane var 13 değil. schuster de futbol takımının bi gideri değil midir?
toramanla da türk parası anlaşıldı ama 3 milyon tl. 1,5 milyon avroya ben çevirdim onu.

ayrıca yanlış toplamışım orda yazdıklarım 34 milyon euro ediyor.

yazmadığım ve kadroda olan bi sürü oyuncu daha var. maç başına paralar alan oyuncular var.

mesela guti'nin şampiyonluk ve kupa primi olarak 400 bin avro ek ödemesi olabilir.

sen hesabı tek tek yapmışsın ama yanlış yapmışsın.

gönderilecekler varsa onların parası ödenmeden anlaşılmadan gönderimiyor ki? sözleşmem var gitmem diyorlar. başkasına kiralıyorsun ama parasını ödemeye devam ediyorsun geçen seneki zapo gibi.

40 milyon euro gayet mantıklı bir rakam.

Yorum Gönder

Ara