.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

31 Ağustos 2010 Salı

Duruş Mefhumu

Neyse ki bu sefer öznemiz Beşiktaş değil, Galatasaray. Şimdi "elalemin derdi seni mi gerdi?" diye de soran olabilir, ama gerdi çünkü burada Türkiye futbolu adına yapılan bir yanlış var. Arda'ya son dakikada transfer teklifi gelmiş ve bunu reddetmiş Galatasaray. Haber burada. Peki. Fakat bunu nasıl lanse etti kulüp? "Galatasaray Spor Kulübü yönetimi ile aynı çizgide ve aynı düşüncede olan kaptanımız Arda Turan; Galatasaraylılığını ve Galatasaraylı duruşunu bir kez daha kanıtlayarak maddi manevi kulübünün ve renklerinin hizmetinde olduğunu belgelemiş ve bu kararımızın yanında yer almıştır." Bu Arda'nın üzerinden yapılan "O bizim kaptanımız, o en büyük Galatasaraylı" pompası çocuğu yemiş bitirmiş iken, bir de buna ne gerek vardı? Duruş denen şey böyle mi açıklanır yani? Hadi bu gene öznel bir değerlendirme, geçelim. Peki aynı transfer haberine gelen transfer teklifi belgesini koymanın anlamı ne? Ve o belge ne öyle?
Belge kime yollanmış? Delnan Polat. (doğrusu Adnan Polat) Ne yapıyorlarmış? "and offer". (doğrusu an offer) Ödeme planı ne peki? "Way of payments." (doğrusu payment method) Bir de sonuna cümle eklemişler: "Eğer ilgileniyorsanız bizi arayın" diye. İlgilenirseniz derken de "your are" demekten imtina etmemişler (doğrusu you are) Bakın dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir pazarlık ve önceden görüşme olmadan böyle uyduruk bir faks ile transfer teklifi yapılmaz. Tamam, İspanyollar rahat adamlardır ama bence hak hukuk biliyorlardır o kadar. Hatırlarsınız ben de sahte belge hazırladım geyiğine, lakin belge ciddiye alındığı için kulüpten bizzat yalanlama yedim; takdir edersiiz ki az biraz anlarım bu işlerden. Bu işin iç yüzü nedir, bilemeyeceğim ama, sevgili rakibimiz Galatasaray Kulübü'nden bir ricam var. Biliyorum, bu tür işler aslında benim hoşuma gitmeli, ama Arda hakikaten potansiyelli bir adam, artık rahat bırakın şu elemanı, salın gitsin, siz de sevinin, Türkiye Futbolu da sevinsin. Tutacaksanız da "O bizim değerimiz" deyip de uykularından etmeyin çocuğu. Bir de duruş muruş demeyin şu işlere girip, lütfen. Esas duruş, böyle laylaylom faksı oraya koymamaktır. Artık duruş diyene dönüp "O duruşa bir..." diye başlayan meşhur lafı söylemek ve sonra arkama bakmadan dönüp uzaklaşmak istiyorum futbol kulüplerimiz sayesinde. Bana da yazık.

30 Yorum:

sozcelyk dedi ki...

ahahah bu ne lan paypalla rapid hesabı alıyormuş gibi.

fabianernst dedi ki...

gerçekten çok komik burada aha bakin bizim bir yıldizimz var adamlar istıyo ama hem biz hem arda istemiyor çunku biz çook buyuguz .bu çoçuktan ikinci metni oktay çıkarmaya çalışıyorlar hala ama zorla olmuyor bu işler .ayrica bi de şoyle bir durum var ardanin bazen emrenin gsdeki halini hatirlatan bir yapida oldugunu varsayarsak ardayi bu sene daha çok hakemle uğraşirken gorecegiz..ben yıldizim herşeyi yapmak bana mustehad derçok demedi demeyin..

Kalten dedi ki...

Optimist yorum: Belki de yazım hataları gerçek olduğunun kanıtıdır

Realist yorum: Rijkaard'ın tercümanı basın toplantılarına çıkmak yerine faks hazırlamaya başlamış

Pesimist yorum: Türk futbolu nereye gidiyor(?)

Adsız dedi ki...

Hahahaha bu ne yahu, Mahir Çağrı Atletico Madrid'i satın almış sanırım. Keşke sonuna i kiss you da yazsaymış, belki yumuşayıp verirlerdi Arda'yı.

sozcelyk dedi ki...

benim kızımı ne doktorlar ne mühendisler istedi de

vermedim.

Crow dedi ki...

bu da borsa olayı olmasın? ardayı 11 milyon yuroluk malvarlığı olarak göstermek için falan

kma dedi ki...

arda'nın gazı alıp bu sene takımı yönetmesini bekliyorlar sanırım.
misimoviç ve insua da geldi.

plan belli.

rıvan ve güntekin'in konuğu olacakmış polat. önceden anlaşılmış sorular gelecek. rıdvan gese kadrosunı öve öve bitirmeyecek. kol kırılır yen içinde kalır denecek. taraftarlara destek çağırısı yapılacak. "birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan şu günlerde..." ile başlayan bi dolu cümle kurulacak.. "bu takım bu oyuncularla bu sene şampiyon olacak" denecek.. bla bla..

bu ülke hep aynı ya.

Burak Arık dedi ki...

Belge gerçek ya da değil. Bu faksı yayınlamak "bakın çok değerli bir oyuncumuz var ve onu da isteyenler var" karizmasından ziyade, buna bir kanıt göstermek zorunda hissetme zayıflığıdır.

geloraptor dedi ki...

bir de "heritate" yazıyor orada. hesitate mi demek istiyorlar. benim cahilliğim olabilir ama ben böyle bir kelime hakketen bilmiyorum. =)

pseudotimes dedi ki...

beylerrr arda turana 11 milyon euro verdiler capsli

tearkan dedi ki...

@ pseudotimes

şuku

bu arada gol programının tekrarını izliyordum da kameni gese söylentileri sırasında kaç yaşında muhabbeti döndü kameni için. 37 mi 38 mi gibisinden konuştu ersin düzenle güntekin. yahu 84lü adamı az daha zorlasalar öldüreceklerdi. programa çıkıyorsun, böyle bir konu var azıcık araştırma yap bari. bunlar bi de sözde en elle tutulur olanları.

Oy oy oy, heritate demisler.

Olm bu ne lan? Bugun itibariyle Atletico Madrid'e sekreter olmak icin basvuruyorum hal boyleyse.

Sozlerimi burada bitirirken, tekrardan oy oy oy demek isterim, evet.

Ehhehh taraftarın gözünü boyamak için yapılmış saçma bir Adnan Polat hamlesi.Bakın wallada billaada teklif geldi vermedik şampiyonluk için diyor :)

Tıpkı Gs sisteminde yeri olmayan adı için anılan Misimovic gibi.Lan 8 m €'ya onu alıcaktın madem gül gibi sistem adamı Keita'yı niye gönderdin demezler mi adama ? Demiyorlar onuda görüyoruz ...

martel dedi ki...

2 adam aldık hemen başladınız galatasarayla daşşak geçen postlar yazmaya,tırsmayın bu kadar..

@martel

Abi senin bu yaklasimin oldukca bize zaten Demirorenler, Polatlar, Yildirimlar mustehak.

Insan alt tarafi tuttugu bir takim icin nasil bu kadar kor olabilir yahu? Aklim almiyor resmen.

Yahu siz sirf asik oldunuz diye hic anlasamadiginiz, size kolenizmis gibi davranan bir insanla beraber olur musunuz? Ben olmam. Benim askimda, sevgimde mantik ve saygi vardir.

Zaten cogu zaman bu noktada ihtilafa dusuyoruz sanirim.

Unknown dedi ki...

Böyle bir faksı yayınlamak ayıptır. Sözlerine güvenilmediğinin belgesi gibi...
Ayrıca belge sahte değildir bence. Bu da Atletico Madrid'in küçüklüğünü gösterir.

Unknown dedi ki...

korkuyoruz insua reyizzz

Pamukk dedi ki...

duruştan ziyade teklif doğruysa satmamakla mallık yapmışlar

tearkan dedi ki...

shelbyl,

hiç kasma kendini martel gerçeğin ne olduğunu çıkarmış ortaya.

yıllardır her transfer döneminde bir insua, bir de şu pires'in bir türlü istanbul'a inemeyen meşhur uçağının muhabbeti geçerdi gese için. bahsi geçeni olmasa da öyle veya böyle sonunda bir insua almayı becerdiler. bunun gazıyla bile iki gün önce etmedik laf bırakmayanlar şimdi hedef değiştirmiş. akşam 5e kadar bi de pires bulursa uçaktan inecek kesin şampiyonlar. itiraf edelim yandık.

AQ-47 dedi ki...

zaten satmamaları teklifin yalan olduğunu düşündürüyor, zia ednan bey o paraya ardayı 2 kere satardı, daha fazla ne alabilirler, 20 milyon euro mu?

ozkankaya35 dedi ki...

___biraZ biraz ezik,antu.com yorumlarına benzemişş...bize ne gs den...

___bu arada q7 müslüman olmuş...duydum

YK dedi ki...

Ne yani, yarın Real Madrid Arda'yı istese ve o da haliyle gitmek istese... Arda duruşu bozuk mu olacak..

carlito dedi ki...

hahah delnan polat :))

tearkan dedi ki...

Atletico Madrid bu faks işini yalanlamış diyolla.

Zamanında bizim Delgado'ya yaptığımız gibi borsada Arda'yı 11 milyon euroluk bir değer olarak göstermek amacıyla mı yaptılar acaba?

Adsız dedi ki...

sizde necibi salın gitsin öyleyse . tey allaım ya

AQ-47 dedi ki...

resmi imza atılmadan ardaya sadece teklifle 11 mlyon euro teklif edildi diye o değeri şirketin malının ederidir diye gösteremezler bence...

Adsız dedi ki...

Ve olayın kurmaca olduğu ortaya çıktı...

renom dedi ki...

a.madrid açıklama yapmış arda ile ilgilenmediklerine dair.
http://foreign.peacefmonline.com/sports/201009/77983.php

tearkan dedi ki...

Milli futbolcumuz Arda Turan konusunda Galatasaray Kulübü´nün Atlatico Madrid´e karşı onurlu duruşunu destekliyoruz.

Galatasaray Kulübü başkanı sayın Adnan Polat´ın Galatasaray kaptanına etik ve ahlak dışı yapılan teklifi değerlendirme gereği bile duymaması‚ haysiyetli bir kulübün yapması gereken doğru tavırdır. Umuyoruz ki‚ Atlatıco Madrid Kulübü´nün FİFA ve UEFA´daki gücü ve medya yardımıyla Galatasaray Kulübünü haksız‚ geçimsiz ve sevimsiz gösterme çabalarına T.F.F. dahil herkes adalet ve asalet gereği tepki gösterir.

Ali Turan meselesine gönderme yapıp pis itelemişler geseye. adnan polat açıklama yapsa ya bizim rakibmiz değiller ayrıca ukrayna takımına da rakibimiz olmadıkları için elendik bursaya da o yüzden yenildik diye.

Yorum Gönder

Ara