.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Ağustos 2010 Perşembe

Bursa'dan Bu Dönem Oyuncu Almayın

Beşiktaş'ın bu saatten sonra yapacağı en kötü hareket Bursa'ya ciddi bedeller ödeyip Türk oyuncu açığını kapatmak olacaktır.

Sercan Yıldırım, Volkan Şen, Ozan İpek...

Türkiye şartlarında iş yapacak oyuncular oldukları açık. Ancak hepsi genç ve İstanbul'da bozulmaya meyilli karakterler... Sercan'ın Bursa'da yaptıkları, Ozan'ın son dönemlerdeki tavır, hal ve hareketleri Bursa'da bile husursuzluğa yol açıyor. Geçen hafta Super Kupa maçında aralarındaydım, oradan biliyorum.

Futbol böyledir. Bursa iyi giderken problem yoktur. Kötü gittiği ilk maçta "Sercan Beşiktaş'a mı gideceksin, nereye gideceksen git artık!" derler... Bu konuşmalar başladıktan sonra da toparlaması zordur. Kulüplerine ve takımlarına delice bir aşkla bağlanan o taraftar ilk önce faturayı bu gençlere keser.

Beşiktaş bu oyuncuları bugün almazsa, altı ay içinde Bursa gelip Beşiktaş'ın kapısını çalmak durumunda kalır. Tablo esasında çok net.

Beşiktaş'ın bu tabloda doğru pozisyon alması lazım. İstanbul'da yitip gitmeye çok meyilli oyuncular. Yüksek bonservis bedelleriyle birleşince anlamsızlaşıyorlar. Ozan İpek veya Volkan Şey riskini yine alırsınız. Lakin o gün, bugün değil.

Bursa bir kaç hafta kötü giderse içeride ne bombalar patlayabileceğini hepimiz biliyoruz. İşte Volkan Şen de, Ozan İpek te o zaman gelmeli. Tekrar bir şeyleri ıspatlamak zorunda olduklarında... Yoksa 7-8 milyon euro bonservisle, "ben oldum" tavrıyla Beşiktaş'ta alınacak bir riskler değiller... Biz Okan Koç'ların filmini çok defa gördük.

73 Yorum:

rorschach dedi ki...

katılıyorum ancak yönetimin yabancı transfer yapacağı bir gerçek. bu durumda bonservissiz veya çok düşük ücretlerle gideceklerine, oyuncu takasıyla gitmeleri daha iyi olabilir.

Yine çok doğru bir analiz Jessie'ye tebrikler :)

Ben Beşiktaş'ın Ozan ve Volkan için paket halinde Tello+Holosko+Zapo teklifi yaptığına inanıyorum haziran döneminde.Bursa bu teklifi reddederek tarihinin hatalarından birini yaptı bence ..

Volkan neysede Ozan'ın fazla gelişim göstereceğinede inanmıyorum.

Kesinlikle katılıyorum... Peki Beşiktaş'ın yerli transfer politikası nası olmalıdır. Bursa, Trabzon, Galatasaray, Fenerbahçe, Gaziantep(!) vb. kulüplerden düşük ve orta maliyette oyuncu alınamıyor ki bu maliyetler değerinin fazlası ile kat be kat üzerinde. O halde nasıl bir politika olmalı?? Arsenal gibi 20 lik gençleri henüz paf takımında iken transfer edip kadroda şans mı vermeli? Yoksa Ayhan'ı 8 M Dolara, İsmail'i 5 M Dolara alıp ha gelişecek ha pişecek diye beklemeli mi ??

kma dedi ki...

valla yorum güzel de biz de farklı değiliz ki?

delgado, holosko, tabata, elimizde kaldı resmen. tello'yu bedelsiz gönderdik.

3-4 hafta sonra transfer sezonu kapanırken biz de hangi yabancılar gidecek telaşında olacağız...

bi fark yok..

delgado tabata ve holoskoya karşılık sadece sercan gelse bile razıyım açıkcası..

BJK4EVER dedi ki...

@kma

Sende abarttin be hocam.
Ayrica Jessie'ye katiliyorum, bu oyunculara bu paralar verilmemeli. O paraya gidip Quaresma, Elano vs alinabiliyor iken ne yapacagi belli olmayan tek sezon parlamis bir yerli oyuncu almak buyuk risk. Altyapimdan cikmis oyuncuya (A.Kucik, E.Kas) sans veririm daha iyi, 8 milyon da cepte kalir.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

üç sene sonra ozan ipek, volkan şen, sercan yıldırım isimlerinin türk futbolunda bahsi geçeceğinden şüpheliyim. kalsalar da gitseler de

kma dedi ki...

daha önce de söyledim, ozan ve volkan 87 doğumlu ve gelişimlerini tamamlamış olmalılar. futbol olgunluğu bu yaştan sonra başlıyor yurt dışında. messi de 23 yaşında..

ama sercan 90 doğumlu.. sercan'ın daha ön planda olmasının sebebi volkan ve ozan'dan çok daha önce parlamış olması. volkan ve ozan piyasada yokken sercan 17 yaşında vardı adını duyurmuştu.

tabiki ülkedeki yerli piyasası aşırı değerli olduğundan istenen rakamları vermek pek akıllıca değil.

fakat delgado, tabata ve holosko sadece fesih bedeli olarak 20 milyon euro'ya mal oldu bize.. ama elden çıkarmak istesek bu rakamın yarısına çıkaramıyoruz. öyle bi nokta gelecek ki kontenjan açmak için yine birilerine kiralanıp yıllık ücretleri cepten ödenecek. veya bedelsiz gönderilecekler..

bu noktada piyasa buysa 3'ünü verip sercan'ı almak mantıklı oluyor. yabancı kontenjanını açmış oluyorsun, sercan bedelsiz gelmiş oluyor. bursa seyircisi 3 tane üst düzey futbolcu aldık algısında oluyor. herkes mutlu yani :)

mantık bu..

Pamukk dedi ki...

bursalılar Fink'i istiyolarmış bide demişler ki "Kaliteli oyuncuyu ucuz fiyata bulduğumuz zaman kaçırmayız"

keklencek tavuk gibiyiz mübarek.

Üst düzey futbolcu aldık olgusu değil artık bizzat realitesi, onların genel yabancılarına göre harbiden çok üst düzey oluyor önerilen adamlar.2 sene önce kadroda Adriano Melo,Leandro Gomes,Kirita,Collins Mbesuma vs gibi bir dolu uyduruk yabancıları olan bir takım Bursa Spor.Ayrıca Ertuğrul Sağlam'ın ne kadar iyi yabancı oyuncu analizi yaptığı ortada Diatta,Higuain vs ...

Ne olacağı belli olmayan 2 tane adamın yerine 3 tane ne vereceği belli Avrupa tecrübesi olan adamı almamaları gerçekten denyoluktan başka birşey değil.Bu işten karlı çıkan her daim Bursa Spor ...

Ha bizim mallığımızdan adamları beleşe getirmeye çalışıyorlar doğal olarak orası ayrı mesele ama lig biter bitmez başlamıştı bu takas mevzusu ve bizim kimi elden çıkaracağımız hatta çıkarıp çıkarmayacağımız bile belli değildi o zaman.Yani denyoluk derken o zamanki koşullara göre yorumda bulunuyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben bu çocukların gelip istanbul'da başarılı olabileceklerine inanmıyorum.

hatta holosko, delgado seviyesinde bile olabileceklerini sanmıyorum. o zaman feshetmeye gerek yok. dursunlar oynasınlar.

zaten delgado falan bursaya gitmezler.

rivaldo dedi ki...

Beşiktaş zaten türkiye de arsenal modelini uyguluyor.A2 takımımızdaki oyunculardan çoğunluğu transfer edilerek gelmiş oyuncular.Zaten hepsi milli takımlarda kendi yaşlarının en iyisi olarak oynuyorlar.Olay tamamen bu oyuncuları a takımda oynayacak seviyeye getirmek.Örneğin Ali kuçik zaten yaşıtları arasında öne çıkan bir oyuncuyken bizim sistemimizde 2 sene sonra ali kuçik ikinci ligde kiralık oynarken ali den daha geri planda olan eren albayrağa iki sene sonra sadece a takımda şans bulduğu için milyon eurolar ödeniyor.Aynı şekilde murat ceylan necip uysalın yedeğiydi milli takımda.Taraftar dahil herkes bu seneye kadar murat ceylan transferini istiyordu.O yüzden necip bizi murat ceylana verilecek paralardanda kurtarmıştır bir anlamda.

kma dedi ki...

delgado, holosko ve tabatayı ligte nasıl oynatacaksın? q7 li guti li takımda erhan güven oynuyor ama holosko giremiyor. neden? yabancı kontenjanı yüzünden. yerli kadrosu yetersiz çok net şekilde görülüyor bu.

delgado, holosko ve tabata misyonlarını doldurdular. verecekleri bişi yok artık. ne oldukları da belli. bursaya giderlerse bizden daha başarılı olurlar. ama bizde verecekleri bi katkı yok.

sivokla beraber 12 yabancımız var. adebayor da gelirse 13 olacak?

kim gidecek? tabata, delgado ve holosko gitmesi en mantıklı 3 isim işte. bunlara karşılık bişiler alamazsan öyle sıkışılacak zaman gelecek ki geçen sene ki gibi üzerine para verip göndermeye kalkacaksın.

gideceklerse bari sercan falan gelsin en azından. hiç bişi gelmemesinden iyidir.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

neden tek alternatifimiz bursaspor? türkiyede alınacak başka oyuncu mu kalmadı? hem senin kanatlarda ve golcü bölgesinde açığın da yokken.

zaten adebayor diyorsun.

adebayor, bobo, nobre yetmez, sercan gelsin diyenleri anlamıyorum. nobre'yi satsan bile sercan'a sıra gelmez.

holosko'yu murat ceylanla takas et daha iyi.

türkiyede oyuncu mu yok, ihtiyacımız olan bölgelerde...

elinde hilbert, quaresma, bobo, nihat var zaten. onların yerine mi türk alacaksın? gerek yok.

orta sahaya, savunmaya alabiliyorsan al. öyle adamlar da bursa'da yok.

sercan'ı alacağına stoper ibrahim'i al daha iyi.

ozy dedi ki...

Bursa'dan gelecek futbolcuların cok fazla faydalı olamayacağına katılıyorum ama diğer postlarda da hep konustugumuz yerli oyuncu eksiğimizi gidermenin de bir yolu olmalı.. Neden Almanya'daki gurbetci pazarına yönelmediğimizi anlayamadım. Ömer Toprak, Tunay Tolun gibi genc oyunculardan takviye yapabilirdik. Hatta forvet için Bayern'den Deniz. En azından rotasyonda eldeki yerlilerden daha faydalı olacaklardır.

kma dedi ki...

sercan uzun vadeli bi transfer. gerekli olduğu için değil, alışveriş yapılacaksa tek taraflı olmaması için. cepten para çıkmadan yerli alternatif için konuşuruyorum.

bursadan alınacak oyuncu olmayabilir. ama delgado holosko va tabatayı verebilecek başka takım yok gibi duruyor.

en az 5-6 milyon verilecekse hiç kimse alınmasın zaten.

ayrıca sercan 90 doğumlu. necipten 1 büyük sadece. necip bu sene 25 maç oynasa iyidir diyoruz. ama sercanı beğenmiyoruz. ilginç valla..

sercan geleceğe yapılmış transfer olur.

Adsız dedi ki...

Bence de Bursa'dan oyuncu alınmasın, çünkü ciddi anlamda bizi "ayakta öpmeye" çalışıyorlar. Bu çocuklar ne o paralara değer, ne de bizim yabancılarla takas edilecek kadar kıymetliler. Sercan bitiricilik ve olgunluk yoksunu, ne futbolunu ne karakterini beğenirim. Beğenenler hızlı ve dikine oynamaya çalışıyor diyor, ben de diyorum ki çok top kaybediyor ve gol atamıyor (ki bu adam golcü hesapta). Ozan İpek de ufaktan cıvıtmaya başladı, sinyaller kötü. Geriye kalıyor Volkan Şen, bence futbol ve karakter bakımından kendini en geliştirmiş olanı. Ama o dahi Bursa'nın "şark kurnazı" tavrından dolayı alınmamalı, başka futbolcu mu kalmadı dünyada.

@ozy'ye kesinlikle katılıyorum. Bunca paraya Sercan riskine girmektense Deniz Yılmaz'ı denerim. Bildiğim kadarıyla Bayern 1 milyon Euro gibi komik bir rakama elinden çıkaracak. Sakatlanmasaydı Gençlerbirliği'nden Mustafa Pektemek de güzel bir alternatif olabilirdi. Ömer Toprak ise kendini bayağı ıspatladı artık, ama 5 milyon Euro civarı bir bonservisle bırakır bence Freiburg, gelecekte defansa çılgınlar gibi yerli stoper aramaktan kurtuluruz.

Bursa'nın CL kozu var düşük maaş ve Cl ile kandırabilirler Holosko ve Delgado'yu.Tabata'yı Anadoluya gönderirsinde ne Holosko'ya ne Delgado'ya bizdekinden çok maaş veren çıkmaz.Tabata neden gönderilemiyor onuda anlamadım.Hiç adı geçmiyor.Tamam büyük bir hata yapıldı ama neresinden dönersen kardır.Bence Eskişehir,Kayseri,Buca filan Tabata'yı alır :)

EnisteKolaKoy dedi ki...

DHA SPOR-BEŞİKTAŞ, MERT NOBRE İLE YOLLARINI AYIRIYOR...
BREZİLYALI OYUNCU KENDİ İSTEDİĞİ İLE SİYAH-BEYAZLI TAKIMDAN AYRILMAK İSTEDİĞİNİ YÖNETİME İLETTİ
BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ 2 YILLIK SÖZLEŞMESİ BULUNAN NOBRE'DEN BONSERVİS BEDELİ TALEP ETMEYECEK VE ALACAKLARI KARŞILIĞINDA 30 YAŞINDAKİ FUTBOLCUYU SERBEST BIRAKACAK
NOBRE'NİN ÜLKESİ BREZİLYA'YA VEYA YUNANİSTAN'A TRANSFER OLMASI BEKLENİYOR

Pamukk dedi ki...

niye gitmek istiyomuş neyi begenmemiş

Gürcan Ulusoy dedi ki...

demek ki yabancı forvet geliyor.

yuki the zorba dedi ki...

Nobre Fenerbahce'de o zaman... Brezilya demis...

kma dedi ki...

nobre giderse sercan mantıklı o zaman? :)

Pamukk dedi ki...

doğru nobre de yabancı sayılırdı artık aramızda. takımda forvet yok :s

Pamukk dedi ki...

batuhan gelsin.

Adsız dedi ki...

sercan gelmesin.

cha dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
cha dedi ki...

fink, zapo, holosko bursaspor'a cl'de çok şey verebilirdi. şimdi 20'lik sercanları, 23'lük ozanı, volkanı ne yapacak çok merak ediyorum? umarım fb ve bjk'nin rekorunu aynı sezon kırmazlar.

cha dedi ki...

ya da kırsınlar ya. eğleniriz.

kma dedi ki...

bu arada üşenmedim baktım sercan necipten sadece 9 ay büyük :)

necip 91 ocak doğumlu, sercan 90 nisan doğumlu..

hani sercan'ı kavramanız için yazıyorum..

Noat Samisa dedi ki...

Nobre giderse formasını alıcam.

''00 numaralı formasıyla Marcio Nobre''

Adsız dedi ki...

@kma
Ne yani çok genç olunca kaliteli futbolcu mu oluyor? Batuhan da 45 yaşında değildi, ne kattı bize ego problemlerinden başka? Delgado, Tabata ve Holosko'yu verip Sercan'ı alalım diyorsun, ironi mi yapıyorsun anlamadım. Bursa'da kendini kaybeden adam İstanbul'da çığrından çıkar, açık ve net.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sercan otel odalarında kimleri kavrıyor onları da yazalım sonra necip'le mukayese edelim :)

kma dedi ki...

bursa istanbula deniz otobüsüyle sanırım 1,5 saat. arabayla 2 saat.

bursanın istanbuldan farkı olamaz o yüzden. bursada parası olan bir futbolcu için günü birlik istanbul gece hayatı hiç uzak değil.

bursada böyleyse istanbulda kimbilir neler olur denemez o yüzden.

ayrıca sercan'ın yüzü eskidi sanırım. adam resmen 26-27 yaşında futbolcu gibi algılar olmuşuz.

abicim necip'in olduğu gelecekte nihat, q7, ferrari, ersnt falan yok...

alırsak sercan olabilir diyorum..

bunu neden anlamak istemediniz çözemedim :)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sence sercan iyi bir futbolcu mu?

iyi oynadığını en son ne zaman gördün?

Adsız dedi ki...

@kma
Sen neden Sercan fetişisin onu anlayamadım ben asıl. Açıkçası bu kadar abartacak nesi var ben göremedim. Kesinlikle overrated, geçen sezonku şampiyonlukta ne kadar katkısı var o bile tartışılır. Golcü desen değil, bitirici desen değil, iki çalım atıp adam geçince süper topçu oluyor bizim memlekette. Senin gibiler yüzünden kendini "übermensch" görüyor işte o çocuk, o yüzden böyle sapıttı. O herifle 3 tane futbolcu takas etmek veya milyon dolarlar dökmek abesle iştigaldir. Riske girmek istiyorsan 1 milyon euroya Deniz Yılmaz'ı alırsın, gerçi o paraya risk bile sayılmaz ya.

kma dedi ki...

sercan fetişi değilim yahu. :)

bu çocuk yontulabilir yaşta bence. potansiyeli de var.

geçen sene o kadar iyi dğeildi ama bi önceki sene gayet iyiydi.

o sezon avrupa oynamayan bursada 35 maç yapıp 14 gol atmış ve 18 yaşındaydı..

sercan için hala umut var diyorum. daha gelişimini tamamlamadı. aynı necip gibi..

BJK4EVER dedi ki...

Bu sevinc niye anlamiyorum. Tamam, Nobre kesinlikle ust duzey golcu degil, maasi kalitesine gore inanilmaz yuksek vs, ama bu adamin gitmesi bizim zararimiza.

Gectigimiz 3 sene hep defansif oynadik, kontra atak oynadik, ki ofansif oynadigimiz tek bolum E.Saglam'in ilk senesindeki ikinci yari, orada da Nobre golleri siraliyordu. Nobre santrfordur, kanatlardan ceza alanina inen toplarda etkilidir, sen defansif oynuyorsan ve rakip yari alanda oynamiyorsan Nobre tum sezon 2-3 gol atamaz, normal. Bu durum ayni Guiza veya Kezman'i alip kapanan takimlara karsi tek forvet oynatmak, sonra da niye oynamiyor demekten farksiz. Ki su anki oyun formatimiz ve kanatlara yapilan transferler tam Nobre'ye gore bence.

Nobre su an gitti diyelim, tamam. Yarin Bobo'nun ayagi kirildi, ne olacak? Elimizde kalanlar Nihat ve Holosko, ki bunlar santrfor degil forvet, yani sictik. Yerli olarak Sercan deniyor, ama o da santrfor degil, ki piyasada su an alabilecegimiz bu tarzda bir yerli santrfor da yok Umit Karan disinda. Yabanci gelecek deniyor, ama yabanci gelirse baska bir yabanci gidecek ve tam olan kadromuzda yine bir eksiklik olacak ve isler arap sacina donecek.

Altyapi diyenler var da, altyapidan cikan herkes Necip degil. Gecen sene altyapidaki santrforumuz 22 yasinda olan ve Bank Asya'ya 3 kere kiralanmasina ragmen 5 gol barajini gecemeyen dandik Can Erdem.

Nobre'nin gitmesi iyi gibi gozukebilir, ama su an zararli cikariz bence, kusura bakmayin.

baris dedi ki...

sercan'da ne gördün diyenler football manager'dan oyuncu beğenip alalım diyor ya, hastasıyım.

Volkan sen bir tello degil, Ozan ipek Serdar ozkan ayarinda bir adam, Sercan Bobonun sag kramponu etmez.. ama yerli olmalari bu adamlari degerli yapiyor, kaldirin yabanci kisitlamasini bu adamlari 2milyon dolara satamazlar. kluplerimizde hak etmedikleri paralari vermez bu adamlara, bunu goren yerli oyuncular iste o zaman avrupaya gigip futbol oynamayi kafasina koyar..

Adsız dedi ki...

@baris
Ben diyorum 1 milyon Euro, sen diyorsun Football Manager. Çok zekisiniz kendinizce, hemen açığımı yakaladınız. Bayern altyapısında yetişmiş hem de Türk pasaportlu bir çocuğa 1 milyon Euro gibi komik bir rakama şans vermek varken, Sercan gibi şişirilmiş bir balona 10 milyon Euro vermek, sonra da yoltulacak diye beklemek saçmalıktır. Üstelik özel hayatındaki olumsuzluklara rağmen. Batuhan Sercan'dan daha yetenekliydi, yaşına göre fiziği de çok iyiydi, bırakın Türkiye'yi dünyada az yetişen "target man" tipinde bir santrafordu. E ne oldu, yontabildik mi Batuhan'ı, yola getirebildik mi? Madem problem çocuklarla uğraşacaktık Batuhan'ı satıp Sercan'ı neden alıyoruz? Çok hastasıysanız oturun Bursaspor maçlarını izleyin, ben ne futbolunu ne kişiliğini beğeniyorum dediğim gibi. Kendi futbolcunuzu bu kadar desteklemezsiniz yemin ediyorum, gözlerinize inanmak yerine sansasyonlara kapılıp gidiyorsunuz.

renom dedi ki...

tsl'de yerli topçuların bu kadar para etmesinin tek nedeni yabancı kısıtlamasından başka bir şey değildir. ne sercan , ne mustafa pektemek kendilerine biçilen fiyatlar da oyuncular değiller maalesef. eğer illa ki türk oyuncu aranacaksa ben de yurtdışında ki gurbetçi topçuların alınması taraftarıyım. ha oldu ha olacak diye oyuncu alıp , anadolu kulüplerini zengin etmenin manası yok...

enzo scifo dedi ki...

konu Batuhan'a gelmişken bir şey de ben söylemek istiyorum. Bilmiyorum daha önce yazıldı mı ama yaklaşık 2 hafta önce Ntvspor'da bir röportajında muhabirin 'Batuhan, hedeflerin nelerdir? Avrupa'da oynamak ister misin?' sorusuna cevaben 'walla abi benim Avrupa'da oynamak gibi bir amacım yok. Buralarda kalsam yeter' demiştir ve bunu da ciddi ciddi söylemiştir. Şimdi böyle düşünen bir futbolcuya ne kadar hedef koyabilirsiniz ki?

Adsız dedi ki...

@enzo schifo
Aynen, hatta lafını "Eskişehir'de başarılı olup jübile yapmak istiyorum" diye bitirdi. Kaç yaşındasın ki jübile yaptın be çocuk, futbol oynamaya niyetin yok yani besbelli. Arada da Beşiktaş'a laflar çaktı hesapta, tam bir komediydi. Sercan da benzer tavırlar içerisinde, bu çocukların sorunu kafada. Onlar da insan, erken yaşta gelen şöhret, hiçbir başarı elde etmeden bazıları tarafından göklere çıkartılmak, onarılamayacak mental rahatsızlıklar ortaya çıkarıyor bünyelerinde. Millet Balotelli gibi bir yetenek abidesini bu tip sorunları nedeniyle elden çıkarmaya bakıyor, ama bizde Sercan için takla atanlar var. Herkes Arsene Wenger ya bizim memlekette, hemen şekil verecekler bu çocuklara, play-doh oyun hamuru sanki.

AQ-47 dedi ki...

nobre giderse kim savaşçak yae?

kma dedi ki...

sercan ve batuhanı mental olarak aynı kefeye koymak zor. batuhan'ın ülkenin en temel değerlerinden biri olan büyüklerine saygısı yok. maç gecesi bar'a gitmiş bi adam. daha kolaydaki adama pas çıkarmayan ve bunu o ünlü cümlesiyle nedenleyen biri. çok ayrı bir kişilik batuhan, örneği pek yok.

sercan'ın gece hayatı ile ilgili manşetlere çıkan bişi duymadım. antreman kaçırmış mı? kamptan kaçmış mı? birilerinin arkasında ileri geri konuşmuş mu?

bazı yanlışları olailir ama sercan'ı batuhan'la karşılaştırmak haksızlık olur.

yetenek olarak değil, mental karşılaştırma yaptım..

sercan beşiktaşa gelip serdar özkan haline de gelebilir. ama her genç ve gelecek vaadeden oyuncudan daha büyük bi risk taşımıyor..

Bende Sercan'ın potansiyeli olduğuna
inanıyorum kesinlikle özel yetenekleri var ama karakter olarak zayıf,Batuhan'dan hallice bile diyebiliriz . Batuhan'ın da hala potansiyeli var.Bunlar 19 yaşında adamlar, çok geç değil yeter ki futbol oynamak istesinler.

Man Utd 23 yaşındaki Hernandez'i aldı genç yetenek diye 20 yaşındaki Bebe'yi aldı büyük potansiyel diye.

Yabancıları yok pahasına zaten elden çıkaracağız , en azından potansiyelli bir adam için elden çıkaralım.Derdimiz bu ..

enzo scifo dedi ki...

aslında konu gece hayatından, kızlarla olan ilişkilerinden falan çok ötede. sonuçta bunlar genç adamlar, şöhretleri paraları falan da var. doğal olarak bunları istedikleri yönde kullanabilirler. isteyen düzenli hayat yaşar, isteyen gece dışarı çıkar. bu konuda tercih hakkı wardır futbolcuların. tabi bunu maç gününden önce yapmak başka konudur. ama demek istediğim şimdi bu futbolcu antrenmana tam olarak hazır olarak çıkıyor ve gerektiği gibi çalışıyorsa istediği gibi yaşama hakkında sahiptir. profesyonel yaşam da bu düzenle alakalıdır bence. ama buna karşılık bir futbolcu benim hedefim yok, ben zaten olmuşum falan diyorsa sen buna daha ne verebilirsin. ben bugüne kadar sercan'dan bu yönde bir açıklama duymadım. o nedenle mental olarak sercan batuhan'dan çok öndedir ki zaten batuhan bu konuda bir kıyaslamada taraf olmamalıdır. ama yetenek konusunda ise ben de sercan'ın biraz fazla abartıldığını düşünmekteyim.

enzo scifo dedi ki...

aslında konu gece hayatından, kızlarla olan ilişkilerinden falan çok ötede. sonuçta bunlar genç adamlar, şöhretleri paraları falan da var. doğal olarak bunları istedikleri yönde kullanabilirler. isteyen düzenli hayat yaşar, isteyen gece dışarı çıkar. bu konuda tercih hakkı wardır futbolcuların. tabi bunu maç gününden önce yapmak başka konudur. ama demek istediğim şimdi bu futbolcu antrenmana tam olarak hazır olarak çıkıyor ve gerektiği gibi çalışıyorsa istediği gibi yaşama hakkında sahiptir. profesyonel yaşam da bu düzenle alakalıdır bence. ama buna karşılık bir futbolcu benim hedefim yok, ben zaten olmuşum falan diyorsa sen buna daha ne verebilirsin. ben bugüne kadar sercan'dan bu yönde bir açıklama duymadım. o nedenle mental olarak sercan batuhan'dan çok öndedir ki zaten batuhan bu konuda bir kıyaslamada taraf olmamalıdır. ama yetenek konusunda ise ben de sercan'ın biraz fazla abartıldığını düşünmekteyim.

Adsız dedi ki...

E kiminiz karakterini beğenmiyor, kiminiz yeteneğini. Ben ikisini de beğenmiyorum, olay bu. İçinize tam anlamıyla sinmeyen bir adamı 3 oyuncuyla takas etmek veya 10 milyon Euro vermek (en az 10 milyon tabi, Bursa uçtukça uçuyor) aklınıza yatıyorsa birşey diyemem. Çok ciddiyim Sercan bu kadar büyütülecek bir oyuncu değil, ayrıca herhangi bir genç oyuncuyla aynı riski taşıdığına da katılmıyorum. Erken gelen şöhreti kimi zaman kaldıramadığı hal ve tavırlarından çok belli, Bursa taraftarları bile kendini saldığından ve ciddiyetsizliğinden dem vuruyor. Eğer forvete 10 milyon veya üstü bir para verebilecek durumumuz varsa neden Mevlüt Erdinç, Eren Derdiyok veya Halil Altıntop gibi kendini ıspatlamış isimler değil de Sercan, gerçekten aklım almıyor. Mesela Eren Derdiyok 22 yaşında, takır takır top oynuyor. Ha diyeceksiniz gelmez, Quaresma'yı getirmek daha mı kolay? Ayrıca Quaresma'nın 7.3 milyon Euro'ya mal olduğunu da belirtmek isterim. Bunca şeye rağmen illa Sercan derseniz birşey diyemem, ama taraftar böyle düşündükçe ben üzülüyorum. Taraftar böyle düşünüyorsa, yönetim onca parayı bastırıp alırsa hiç şaşırmam, yediğimiz kazıklara doyamadık anlaşılan.

kma dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kma dedi ki...

ercan'a 10 milyon euro nakit para verilmez. 5 milyon euro da verilmez.

ama biz tabata, delgado ve holoskoyu da 10 milyona elden çıkaramayız. bedelsiz versek bile ülkede yıllık maaşlarını ödeyebilecek takım bulmak zor.

delgado tabata ve holoskonun yıllık maliyeti de 5 milyon euro.

kalsalar oynatamıyoruz. 10 milyon eder diyoruz ama bu parayı veren olmadığı sürece de etmiyorlar işte.

1 sene daha beklesek zaten 5 milyon euro yılık ücretlerine gidecek.

zaten transfer sezonu biterken yabancılardan bazılarını ya sözleşmesi dondurarak yada birilerine yok pahasına kiralayarak ve yıllık ücretlerini de ödeyerek göndereceksek bari bursaya sercan karşılığında verelim diyorum.

sercan'dan değil, tabatayı, delgadoyu, holoskoyu yol yakınken göndermekten kar ederiz en azından

sozcelyk dedi ki...

sercan ferrari'yi pazara gönderip o topu kaleye değil dışarı attığı gün benim için tükendi.

ozan ipek'in de tipi olsun karakteri olsun zayıf geldi bana.

bursadan alınacak tek adamın volkan şen olduğuna inanıyorum, hilbert quaresma ve nihattan başka açık oyuncumuz yok o bölgeyi iyi yedekler 6 da tıkandın mı da rahatlıkla sahaya sürersin.

Adsız dedi ki...

Peki o futbolcular Bursa'dan önce PSG, Leverkusen veya Frankfurt'a önerildi mi bunu sormak lazım. Ayrıca rakibimize göndermiş de olmayız futbolcuları (örn:zapotocny ve golü). Mesela bu üç takımdan Frankfurt'tan bu üç futbolcu karşılığında Halil'i istesek bu teklife atlayacaklarını düşünüyorum, zira kadrolarının yüksek kalitede olduğundan bahsetmek zor, üçü de şans bulur. PSG zor, Leverkusen ise daha zor ama denemeden bilinmez, madem tamamen gözden çıkarılmış bu adamlar, üstüne cüzi bir miktar para da verilebilir. Her halükarda Sercan'dan daha mantıklı geliyor bana.

merihli dedi ki...

herkes sanki hic 19 yasinda olmamis gibi yorum yapiyor.
batuhan'in "avrupa'ya gitmek gibi bir niyetim yok" demesiyle benim "s..kerim universitesini" demem arasinda hicbir fark yok. onemli olan batuhan'in(ve de sercan'in) bu donemi minimum hasarla atlatmasi, onlari anlayan ellerde olmasi. umarim sabredilirler.

kiz meselesine hic girmiyorum.erkeksiniz anlarsiniz.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sen s. üniversitesini dersen bir yere gelir tıkanırsın.

batuhan böyle derse o da bir yerde tıkanır...

batuhan özel bir insan.

sen ben diye örneklendiremeyiz.

sen ben dersek, o da sen benin vasatlığına iner.

sozcelyk dedi ki...

forza duymcusu recai kocaman adebayor pazarlığının hararetle devam ettiğini ima ediyor tivitırda, bırakın sercanı volkanı 30 milyona adam alıyoruz ingiltereden.

arsenal olalım derken man city olduk lan.

sozcelyk dedi ki...

@jessie

gördün mü hücumcu bek zapotoçkinin nihata pasını

adam dominator yæ

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ne yalan söyliyim, zapotockinin bu seneki performansı beni olumlu anlamda şaşırttı

outlaw dedi ki...

bence biraz acimasiz yaklasiyorsunuz... sercan'in abartildigi bence de dogru, ama arda'nin messi'yle karsilastirildigi bir ülkede ne bekliyoruz ki? ve birkac kayda deger genc yetenegin disinda kim var piyasada? gurbetci alalim demek kolay, ama gelip üc büyüklerde direk forma giyebilecek kalitede kac gurbetci genc var ki? (mesutgilleri kastetmiyorum tabii)

bir de "bu adamlar bu parayi etmez" mevzuu... bu adamlar bu parayi ediyor. bir tane sercan'in oldugu, bir tane volkan sen'in oldugu piyasada bu adamlarin fiyati bu. o yasta "umut vaad eden genc yildiz adaylari" cok az var bu memlekette, o yüzden de o kadar pahali. daha az para verilip alinan bir batuhan var, o konuda da besiktas'in sapkayi önüne koyup düsünmesi gerekiyor zaten...

Adsız dedi ki...

@outlaw
Nuri Şahin, Gökhan İnler, Eren Derdiyok, Hamit Altıntop, Halil Altınop, Mevlüt Erdinç ve Ömer Toprak 3 büyüklerde rahatlıkla oynayabilecek kapasitede oyuncular. Kesin olmamakla beraber Ümit Korkmaz ve Malik Fathi'yi de sayabiliriz. Deniz Yılmaz ise denemeye değer. Mesut Özil ve Serdar Taşçı'ya değinmiyorum, geçti borun pazarı.

Ayrıca Batuhan transfer edilmedi, yıllar önce PAF takımına seçildi diye biliyorum.

Adsız dedi ki...

Pardon Ceyhun Gülselam'ı unuttum, Trabzonspor'un onu alarak ne kadar doğru bir hamle yaptığı ortada.

Konu Trabzonspor'a gelmişken kimsenin Jaja Coelho transferine değinmediğini gördüm. Ben bu transferi kıskanmadım dersem yalan söylemiş olurum, sizler ne düşünüyorsunuz merak etiyorum.

outlaw dedi ki...

brother ali,

alinacak kimse yok demedim, sayisi az dedim. gökhan inler'in türkiye'ye gelecegini, klubünün kolay kolay satacagini sanmiyorum. mevlüt ya da eren'in de alindiginda ciddi birer transfer olacagini düsünüyorum, yani gurbetci kesfettik tadinda degil de bayagi yüklü bonservisiyle falan. altintoplar da anladigim kadariyla gelmek istemiyor.

trabzon'un ceyhun gülselam transferini ayiririm, zira "zamaninda" transfer. böyle alindiginda anlami oluyor gurbetci transferinin. gurbetciye yönelinecekse daha genc, kendini kanitlamamis olanlara yönelmek gerekiyor bence. ne bileyim galatasaray'in baris'la serkan calik'i aldigi gibi. biri silindi gitti, ama baris bence bunca elestiriye ragmen maliyeti acisindan hala iyi transfer bence.

@brotherali

İlk olarak Halil bu sene bedavaya gitti zaten Frankfurt'a, Schalke ile sözleşmesi bu sene bitti.O zaman istemeyip şimdi 3 futbolcu vermek komedi olur.Keza Eren'de geçen sene bedavaya gitti Leverkusen'e.

2. olarak ne Leverkusen,ne Frankfurt nede PSG bu adamlara bizim verdiğimiz maaşı vermez.İstekli olurlarsa belki yarısını verirler buda işe yaramaz zira bizim adamların kariyer filan hedefi yok tamamen paraya odaklılar(belki biraz Holosko kariyere önem verebilir).Ama Bursa biraz daha fazla verebilir.

Sonuç itibariyle bu transferden kar sağlayacak tek takım Bursaspor.Hazır Schuster varken alınabilecek en iyi adamda Sercan'dır.Denizli olsa Volkan derdim :)

rivaldo dedi ki...

Geçenlerde sinan vardarın bir röportajını okudum.Gurbetçi gençler konusunda ciddi çalışmaları var sanırım.Tunay torunu almanın en büyük hedeflerinden biri olduğunu söylemiş.Şu an bir gyrbetçi alınacaksa bu eren,nuri, gökhandan çok önümüzdeki yıllarda adından söz ettirebilecek tunay torun, deniz yılmaz,deniz naki, burak kaplan,togay ali aslan,onur ayık olabilir.Bu konuda alman milli takımının alt yaş katagorileri ciddi bir referanstır bence aynı şekilde milli takımımızda.Bu oyuncuların bonservisleri en fazla 1-2 milyon euro civarında.Yani bir sercan yerine 4-5 yetenekli gurbetçi alınabilir.Hatta profesyonel olmayanlar çok daha ucuza alınır.Benim favorimse bayern münihli mehmet ekici.Bu ıl kiralık gitti kendini gösterebilir fakat bayernin satacağını zannetmiyorum.

rivaldo dedi ki...

Bence almanadan oyuncu yerine altyapı antrenörü transfer etsek çok daha iyi olur.Hatta ernst futbolu bıraktıktan sonra beşiktaş altyapısında çalışsa.

sozcelyk dedi ki...

resmi site aracılığıyla fabian ernst'e sormuştum

http://www.bjk.com.tr/tr/haberler.php?xl=yazi&s_sayi=10&h_no=16022

İlerleyen zamanlarda Beşiktaş’ta yardımcı antrenörlük, menajerlik gibi bir görevlerde bulunmayı düşünüyor musun? Türkçe öğreniyor musun?


İlerleyen dönemlerde futbolun içinde kalmayı düşünmüyorum. Türkçeyi öğrenmeye çalışıyorum ama kolay bir dil değil.

Unknown dedi ki...

bence beşiktaş bursa dan ozan ipek ve volkanı almalıydı ..tabi fiyat konusunda bi yorum yapyacagım.. karsılıgında holosko , tello , zapo karsılıgında.. bu transferden ilk etapta da karlı çıkan da ilk etapta bursaspor olurdu..su an aldıkları yabancılara bakarsak bu adamların dunya kupasında oynaması bile kalite farkını ortaya koyuyor.. busaspor sampiyonlugun buyusune cabuk kapılıp sacma transfereler yaptı .. bir kırk sene daha beklerler yeniden sampiyon olmak için ..
beşiktaş acısından faydası ise bu oyuncular schuster için tam bir sistem oyuncusu olurdu
evet yıldız oyuncular cok onemli ama takımda yıldızların yoklugunda bu admalara da ihtiyac fazla.. ayrıca bu iki oyuncunun yaratıcı ozellikleri de var.. takımın orta sahadaki secenekleri de baya bir artmıs olurdu..
sercanı bu transferlerden ayrı tutarak hakkındaki yorumum ise dusuncelerim cok olumsuz.. bana gore buyuk bir kulupte oynayamama sebebi futbol tarzı olur.. beşiktaş gibi oyunu karsı tarafa yaymaya calısan takımlarda oynayabilecegini zannetmiyorum..

BJK4EVER dedi ki...

@evren

Ne alakasi var yahu, Bursa nasil karli ciksin? Bir defa adamlar satacak olsa koyar transfer listesine, adam basi 5-6 milyon euro alir rahatlikla ya bizden ya Fenerden.

Ayrica Tello, Holosko, Zapo bes para etmez, Tello bedelsiz gitti, Sivok sakatlanmasa belki Zapo da bedelsiz gidecekti, ki gecen sene Bursa'ya bedelsiz verdik ayrica maasinin bir kismini odedik. Aralarinda 3-5 kurus edecek tek adam Holosko, ona da 3-5 kurusu ancak Ankaragucu ve Bursa verir zaten, onu da vermediler maalesef.

Ayrica cok subjektif davraniyorsunuz. Kusura bakmayin ama bir takim kendisini gecen sene sampiyon yapmis 20-21 yasinda 2 yerli karsiliginda tum sene gotunun yaymis 30'una yaklasmis 3 tane yabanci alirsa ona fayda saglamaz.

Ayrica milli takimda oynayan demen de ustune kaymak olmus. Dunya kupasini izlemesek oynadilar zannedecegiz. Zapo secilmedi, Tello ve Holosko turnuva boyuna yedekti, ki yedek olduklari takimlar da Arjantin ve Brezilya degil, Slovakya ve Sili idi.

Unknown dedi ki...

zaten mesele de o sampiyon olan takım hemen 4. buyuk havasını almıs ama sadece işin cingeneliğini.. volkan ozan nasıl 10 milyon ediyo.. sampiyon olduk futbolcularımızı satarız 10 a 20 ye..
bursaspor bu yollardan gecerken beşiktaş yonetimi geri donuyodu..
o beş para etmez dediğiniz futbolculardan bi tanesi de bursayı sampiyon yaptı.. değil bursaya fenere verseniz havada kapar..
avrupa da basarı istiyosanız o gotunu yayan adamlarla basarıyı sağlabilrsiniz .. bunu bursaspor da iyii biliyo ama gidip işin cingeneliğine kactılar.. bjk den bu topcuları nasıl ucuza alırızın derdine dustuler.. alamayınca da gidip yerlerine ismini bile bilmediğimiz adamları alıyolar..
(insua da anca arjantin de oynar avrupada silinir gider delgoda bile onun iki katı daha guclu ama bu ligde biz onu gucsuz diye eleştiriyoruz..ayrıca holosko kotu bi futbolcu değil bizim oyun stilimizde oynayamayacak bir futbolcu gene beşiktaş camiası sakat olmadıgı zaman onu oynattmıs ve karıslıgını da almıstır..)
milli takımda yedek oturmak derken sergio aguero kac mac 11 cıktı kac ya da dakka oynadı .. kalite ole olculmez bjkforever...

BJK4EVER dedi ki...

10 milyon euro etmedikleri zaten belli, o tamamen ayri konu. Ama Tello ve Holosko'yu alip Ozan ve Volkan'i vermediler, buyuk firsat kacirdilar vs demek de cok sacma.
Sen kotu oyuncu alirsan zor satarsin tabii, Schildenfeld, Seric, bunlarla nasil ugrastik? Ama Carew'i berbat bir sezonun ardindan bile alan oldu mesela. Arz-talep meselesi bu.
Ayrica Zapo mu Bursa'yi sampiyon yapmis? Ezbere konusacagina maclari seyretsen daha iyi olur, Ibrahim Ozturk'un yedegi oldu sezon boyunca, katkisi oldukca azdi, ki ciddi katki yapmis olsa zaten coktan almislardi bonservisini de.

BJK4EVER dedi ki...

Ayrica oyuncularini satmamak Bursa'nin dogal hakki, satmak zorunda degil de. Bu durumda astronomik rakamlar da isteyebilir, cok normal.

Cikip Bursa bize Ferrari, Sivok, Ernst karsiliginda Ibrahim Ozturk, Veli Acar ve Mustafa Keceli'yi onerse kabul edelim diyecek misiniz???

Unknown dedi ki...

bir kere beşiktaş ta 11 oynayayn bir futbolcu bursa da ne kosulda olursa olsun tahat oynar.. lig bittignde bursanın bizden ilk istedigi futbolcu zapoydu.. ole ezbere de konusmuyorum.. aslı siz zapo mu iyi defanstan top cıkartıyo ibrahim ozturk mu.. zapo toplara ilk mudahele de biraz yavas ama oda geniş saha oynayan takımlarda onemlidir.. ferrari bile zapodan 2 gomlek ustte ama onun bile eksikleri var ..
tabiki satmak zorunda değil hemfikiriz bukonuda.. hatta anadolu takımlarının yıldızlasmaya baslayan futbolcularını, hemen 3 buyuklerin transfer etmeye calsımasına bastan karsıyım.. eger bu takımnlar bu futbolcular sayesinde buyurlerse lig daha zevkli olucaktır..
benim bastan karsı oldugum sey eger bu futbolcuları fener isteseydi o rakamları cekebilcekler miydi.. hayır.. neden beşiktaş a bunu yapıyolar.. cunku beşiktaşın elinde fazladan yabancı var ve bunları satmak zorunda.. ayrıca aziz yıldırıma boyle bir fiyat politikasıyla giderseniz kendi kuyunuzu kazmıs olursunuz..soylemek istedigim sey tam olarak budur..

Yorum Gönder

Ara