.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Ağustos 2010 Cumartesi

Bu Adam Mutsuz


Matias Delgado'nun Beşiktaş'tan ayrılıp Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitmek istemediğini biliyorduk ta ilk günden bu kadar mutsuz olacağını tahmin etmemiştik. Beşiktaş yönetiminin transferin gerçekleştiği son güne kadar "Ya Delgado vazgeçerse" endişesinde olduğu çeşitli muhabirler tarafından dile getirilmişti. Matias buradan oraya kafası karışık gitti. Ben Delgado'nun Beşiktaş'taki hiç bir döneminde şu fotoğraflardaki kadar heyecansız olduğunu görmemiştim.

Delgado iyi futbolcudur, kötü futbolcudur ayrı mesele. Zaten hiç bir demecinde "Ben çok iyi futbolcuyum" demedi. Ederinin üç katı tutarındaki maaş sözleşmesi önüne itildiğinde reddedecek hali de yoktu. Her şeyden önemlisi, o iyi bir insan. Umarım kısa süre içerisinde kendine yeni bir çözüm üretip mutlu olacağı yere gider. Diyeceksiniz ki, "Ona o parayı verecek başka yer olmadığı için oraya gitti zaten". Siz de haklısınız.

29 Yorum:

CDiS dedi ki...

yıllık 2,5 milyon euro alan çok iyi bir insan. keşke kötü insan olsaydı da, yarı parasını alıp 2 kat performans gösterseydi. Gitmesine üzüldüm desem yalan olur..

bLAck_eAgle dedi ki...

Jessie nin de dediği gibi herşeyden önce iyi bir insan di Delgado, o takıma imza atmasına üzüldüm keşke ısviçre yada almanya gibi liglerden vasat da olsa bir takım bulabilseydi kendine

Altan Koçak dedi ki...

Ailesine karşı iyi bir insan olabilir. Gerçekten iyi bir insan olsaydı hiçbir şey vermediği, buna rağmen çok sevildiği ve kaptan yapıldığı takımda maaşına zam istemezdi.

Unknown dedi ki...

Delgado Beşiktaş'a hiçbirşey vermedi demek doğru değil bana göre.
Ama konu o değil. Bu adam sakatsın diyerek bir yıl kenara atılmış. Bu adam yuhalanmış. Bu adam gönderilmiş. Bu adam mutsuz.
Ama bu adam yine de son cümlesi olacak ;
Bana yıldız olduğumu hissettiren taraftarlarla teşekkür ederim diyecek kadar da vefalı.
Bu adam bi başkaydı ne biz onu ne o bizi anlamadı...

JANiTSCHAR dedi ki...

Şu duygusallıktan bir türlü kurtulamıyoruz.
Şu forumlarda 2 Milyon Avro'Yu bir arada gören var mı acaba ?
Delgado daha az paraya İsviçre'ye geri dönebilirdi.Hatta Türkiye'de kalabilirdi.
Birleşik Arap Emirlikleri onun kendi seçimi..
Biz Camia olarak sezonlarca ona katlandık.Hatta Oyanmadan sadece İdmanlara çıkarak para kazanmsına ses çıkarmadık.
Delgado için Güle güle Kaptan diye yorum yapanlar oldu..
Kaptan ?
Gökhan Zan Cİmboma transfer olduğunda,Beşiktaş'In kaptanı Galatasaray'a transfer oldu diye haber yapıldı.
Serdar özkan bile vakti zamanında kaptanlık pazubantını takmıştı.
Şu kaptanlık ne kadar ucuzladı.
Delgado,Gökhan Zan kaptansa Üzülmez'İ,Rıza Çalımbay'ı,Sanlı kaptan'ı,Rahmetli Vedat kaptan'ı nereye koyacağız.
Nobre kaptan
Delgado kaptan
Sende kaptansın bende kaptanım hepimiz kaptanız.
Var mı böyle bişii ?
Bu adamalar Kaptanlık pazubantını takmış ama O pazubantın anlamını idrak edememiş adamlardır.

Altan Koçak dedi ki...

@ Kadir
işte delgado'nun müthiş beşiktaş karnesi:

http://altankocak.blogspot.com/2010/08/delgado-giderken.html

delgado'ya kadar bu forma için fedakarlık yapmış 250 oyuncu sayılabilir.

ceyhun dedi ki...

yahu bu ölenle yanımızdan ayrılanlar için arkadan ne kadar iyi insandı yazıları yazmak tedavülden kalkmadı mı hala?


herkes bayram ediyordu işte gidişine ne oldu da duygularımız tavan yaptı yine...

tearkan dedi ki...

İyi de kendisi yapmadı mı bu tercihi? Yıllık 2,5 milyon € alan birinin mutsuzluğunu da biz dert etmeyelim mümkünse. Basel'e dönebilirdi isteseydi. Tabi bu sefer de yıllık 2,5 milyon € alamadığı için mutsuz olurdu paşam.

Unknown dedi ki...

@ Altan Koçak

İyiniyet : Rakamlar yanıltıcı olur kaldıki geçen sene komple yoktu bir önceki senede yarım sezon yararlandık. ikibuçuk senelik performansı konuşulabilir o da fena değil ayrıca asistleri belirtmemişsin.

Kötü niyet : Bloq unun reklamını mı yapıosun ?


Ayrıca burda ne demek istedin anlamadım ?
Sonuçta resmi olarak da sahada olmayan adamın gol atmasını bekleyemeyiz değil mi ?

"Bu devirde neredeyse hiç bir şey oynamayan, koca bir sezonu (09/10) sıfır golle geçen bir "yaratıcı" oyuncuya 2,1 milyon avro maaş ödenmesi akılcı bir tutum mudur ?"

ersin yesir dedi ki...

Tabata nın açığını kapatmak için gönderildi tabiki mutsuz taşın altına elini o koydu.Simdide yer açmak için bence çok sevdiği bir yerden kovuldu başkaları varken.

Altan Koçak dedi ki...

@Kadir:

:) evet bloguma çok giren olunca reklam gelirlerinden yılda 2,1 milyon avro kazanıyorum.

şaka bir yana, bir sezonu maç yapmadan geçirmiş sporcuya o denli maaş verilmesi normal midir, onu vurguluyorum.

mehmet emir dedi ki...

''Ederinin üç katı tutarındaki maaş sözleşmesi önüne itildiğinde reddedecek hali de yoktu''


yok artık, sanki o ben 750 bin euro'ya oynarım dedide bizimkiler al sana 2 milyon dedi.

babasının ''benim oğlumun x'ten ne farkı var'' demeçlerini unutyoruz.

şu adamı sevmem ama ben bile acıdım şu fotoraflarına. örnek olsun diğerlerine, sen 5 yıl kaldığın genç geldiğin klüpte paramı alıyorum diye kendini geliştirmessen böyle olur sonun. bobo'ya örnek olsun, adam yetenekli güzel topçu ama 5 senedir beşiktaş'a adam gibi bir forvetin alınmamasının ekmeğini yiyor, sonu delgado gibi olacak onunda en sonunda

matiasemilio dedi ki...

adamın aldığı ücrete göre mi iyiliğini ölçüyoruz! "yıllık 2.5 milyon alan iyi bir insan" ne demek be! size emre verelim,ligimizin iyi karaktersizlerindendir,hem delgadodan iki kat faydalı olur,ha ?

Ee ne yapalım yani 2 milyon euro az alsaydı da Basel'e gitseydi o zaman,kendi tercihidir o takıma gitmek.Delgado'yla aynı yetenekteki adamlar Avrupa'da 1 milyon euro'dan fazla para alamaz.Sanki zorla götürdüler adamı Katar'a.

Unknown dedi ki...

@ rogerio da silva bobo
Katar değil Dubai'ye gitti öncelikle belirtelim.
Tam üstüne bastın. Bence zorla gitti. Açıkçası bonservisi elinde sağlam bir Delgado 2.1 olmasa da 1.6 yada 1.7 veren takım bulabilirdi.
Bence bir düğüm var bu olayla ilgili bir iki güne çözülür...

carlito dedi ki...

iyi bir insan ama akıllı bir insan olduğuna biraz şüpheliyim.. sırf aynı parayı alacak diye kariyerini çöpe atıp arabistan gibi bir ülkede oynamayı ve daha önemlisi orada yaşamayı nasıl kabul ettiğini aklım almıyor! en kötü ihtimal basel'e falan geri dönsün isterdim, üzüldüm kendisi için.. fotoğraflara bakılırsa sanırım kendisi de yaptığı hatanın farkına varmış.. dilerim daha sonraki yıllarda kariyerini toparlar..

infazure dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
infazure dedi ki...

para değil futbol peşinde olsa, çoğu futbolcu için futbolunun en verimli olacağı sayıldığı şu yaşında para saçan klübe değil, futbol oynayabileceği adam gibi bir yere giderdi.

ercan dedi ki...

Biz de varlığından mutsuzduk. Ne olacak şimdi?

Yaptıklarının karşılığı alıp gittiğine göre mesele yok. Geri kalan futbol ve normal haytında başarılar ...

jeankier dedi ki...

aramızda aylık 5.000 ytl kazanan kaç kişi vardır acaba? senede 30.000€, bütün yaşamında 40 sene çalışsa toplamda 1.200.000€ kazanabilir bu hesapla.. arkadaş senede 2.500.000€ alıyor, neyin mutsuzu, neyden bahsediyorsunuz? kazanıyorsa helal olsun, gözümüz yok tabiki, 5 kazansın, ama mutsuz gitti, yazık adama görüntüsü olmasın bir zahmet!

Unknown dedi ki...

Kişilik olarak çok ii bir insan olabilir ve bize sempatik de gelebilir ama şunu unutmayalım ki futbolcu başarılı olduğunda nasıl profesyonel olarak bizi bizi bırakıp başka takıma gidebiliyorsa başarısız olduğunda da gönderilmesi o kadar doğal ve gereklidir...

AQ-47 dedi ki...

Ya şu adamın hala blogda yer işgal etmesine dayanamıyorum...Beşiktaş gibi ense yapıp paranı alabileceğin çiftlikten gidersen tabi üzülürsün mati...

esperanza dedi ki...

su blog daki delgado sevgisi de beni benden aliyor arkadas :/

yazilari okudukca "biz ne gaddar taraftariz ne acimasiz adamlariz da 5 sene sabrettigimiz adama bi 5 sene daha sahip cikamadik" diyesim geliyor...

Altan Koçak dedi ki...

@ esperanza:

aynen öyle, 2-3 yıl daha bekleseydik form tutacaktı, o ışığı veriyodu, ayıb oldu çok babasına da iyi menajerdi :/

cyrosbjk dedi ki...

vah vah garibim ne kadar da mutsuz. çok değil geçen sene bu adam kulübü oyalamadı mı sözleşmesini dondurmak için,yalanlar atmadı mı eylülde hazırım diye, anadolu gitmekten kaçmadı mı lafta uçak fobim var diye, maç biraz sertleşince toptan kaçmadı mı. yani şu adama helal kaptan deyip kaç yıllardır ibrahim üzülmez gibi bir adama demediğini bırakmayanları tek kelimeyle Allah'a havale ediyorum.git matias, bizim üzerimizden kazandığın milyondolarları haketmediğin için kendi adıma hakkımı helal etmiyorum ben kim ne derse desin...

fabianernst dedi ki...

@cyrosbjk
ya inan tam duşunduklermi yazmiştin ..artık b.kunu çıkardık iyice delgado delgado bu postlar cidden can sıkıyor beşiktaşi mi seviyosunuz delgadoyu yeter ama. adamin attigı kazigi geçn sene unutturmaya çalıştıklarını cidden duşunuyorum.aynisi sivok niye yapmadi bu sene bunlari bu postlarda israrla yazdik ama bazi arkadaslar iş yd ye sallamaya ( yd nin gitmesini en az sizin kadr istiyorum)gelince atıyorlar ama adam orda mutsuz ulaan !.bende o kaaadr para alıp anadoluya deplasmana gitmemesine uzuldum milyonlar gibi peki bu sizi hiç uzmedimi... geçn sene bu adam eylulde saglamim demedimi.sivok niye bize 3 ay zaman kaybettirmedi o nie budar enayi ! aman tecavuzcumuzle evlendiriyorlar ama eski tecavuzcumuzle hala nikah kıymak isteyen de ayni kişi oda ironinin kalı yani..pes doğrusu bjk iyiliği için alalım o zamn mutsuzsa ne dersiniz..ben emre gib adamlari istemiyorum ama efendi gozukup de anadoluya gitmeyen adama bu kadar post açılıp neden fabian ernst e deginmediğiniz oda ilgi cekici hani q7 ile orgazm sigarisi içiyorduk da e pki kardesim bune ozamn ernst mi daha çok katkıyı ve karakteri gosteri takima yoksaa delgado mu..q7 ve gutinn attigi goller ustunden karakter tahlili yapan arkdasimiz a yolluyorum en içten dileklerimi..alinterine ve formaya saygınız cidden yok..beni en çok uzen de bu

esperanza dedi ki...

elle tutulur hicbir katki saglayamamis olmasina ragmen "iyi adamdi" kontenjanindan takimda kalmamasinin daha hayirli oldugu cok kisa sure icinde herkes anlayacak

right click dedi ki...

boynu bükük adam. keşke böyle ayrılık olmasaydı.

Unknown dedi ki...

oh süper oldu iyi ki gitti. o para da ona çok ağlamasın hiç. topçu sanıp ta saf saf formasını alanlar düşünsün. bi de sponsorlar filan ne tantanaydı ya. koskoca ricardinhoyu kesti bu takımdan :)

Yorum Gönder

Ara